Werkvoorschrift certificering van levend pluimvee en broedeieren vanuit Nederland Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkvoorschrift certificering van levend pluimvee en broedeieren vanuit Nederland Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag."

Transcriptie

1 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 1 van 10 Versie datum Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Vergunning vervoer pluimvee > 12 uur Herschrijven document t.b.v. accreditatie, oude code was PLUIU- 001, versie opnieuw begonnen. Vervangt tevens PLUIU-002, PLUIU- 014 en PLUI Uitbreiding verplichte monsternemer vleeskuiken en leghen slacht (pluiu-001) Inhoudsopgave 1 Onderwerp... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 Wet- en regelgeving EU-Regelgeving Nationale wetgeving... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2.3 Overige regelgeving Begrippen en definities Benodigdheden Werkwijze Voorbereiding Aankomst DOM controle Certificering... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 5.5 Vertrek... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 6 Registratie en archivering Registratie Archivering Interventies Corrigerende interventies... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 7.2 Sanctionerende interventies... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 8 Arbo, milieu en veiligheid Bijlagen... 10

2 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 2 van 10 1 Onderwerp Dit werkvoorschrift bevat specifieke informatie voor de Officiële Dierenarts (OD) ten behoeve van de certificering van levend pluimvee en broedeieren vanuit Nederland naar EU-lidstaten en derde landen. Het geldt niet voor pluimvee bestemd voor wedstrijden, concoursen, tentoonstellingen en dierentuinen. Dit werkvoorschrift is een aanvulling op werkvoorschrift K-LV-WLZVL-01 en procedure K- LV-ALDIU-01, waarin algemene informatie over de exportcertificering van levende dieren is te vinden. 2 Wet- en regelgeving 2.1 EU-Regelgeving - Richtlijn 2009/158/EG van de Raad van 30 november 2009 tot vaststelling van veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer en de invoer uit derde landen van pluimvee en broedeieren. - Verordening (EG) nr. 2160/2003 van het Europees Parlement en de Raad van 17 november 2003 inzake de bestrijding van salmonella en andere specifieke door voedsel overgedragen zoönoseverwekkers. - Verordening (eu) nr. 1308/2013 van het Europees parlement en de raad van 17 december 2013 tot vaststelling van een gemeenschappelijke ordening van de markten voor landbouwproducten en tot intrekking van de verordeningen (eeg) nr. 922/72, (eeg) nr. 234/79, (eg) nr. 1037/2001 en (eg) nr. 1234/2007 van de raad - Verordening (EG) n r. 617/2008 van de Commissie van 27 juni 2008 houdende bepalingen ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad, wat betreft de handelsnormen voor broedeieren en kuikens van pluimvee. - Verordening (EG) n r. 798/2008 van de Commissie van 8 augustus 2008 tot vaststelling van een lijst van derde landen, gebieden, zones of compartimenten waaruit pluimvee en pluimveeproducten mogen worden ingevoerd in en doorgevoerd door de Gemeenschap, en van de voorschriften inzake veterinaire certificering. - BE 2006/147/EG; beschikking van de Commissie van 24 februari 2006 betreffende preventieve vaccinatie tegen hoogpathogene aviaire influenza H5N1 in Nederland en aanverwante bepalingen betreffende verplaatsingen. - Beschikking 92/340/EG Beschikking van de Commissie van 2 juni 1992 met betrekking tot het onderzoek van pluimvee op Newcastle disease vóór verzending, krachtens artikel 15 van Richtlijn 2009/158/EG van de Raad. - Beschikking 94/963/EG Beschikking van de Commissie van 28 december 1994 tot vaststelling van de status van Finland ten aanzien van Newcastle disease (pseudo-vogelpest).

3 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 3 van 10 - Beschikking 95/98/EG Beschikking van de Commissie van 13 maart 1995 tot vaststelling van de status van Zweden ten aanzien van Newcastle disease (pseudo-vogelpest). - Beschikking 2003/644/EG Beschikking van de Commissie van 8 september 2003 tot vaststelling van aanvullende garanties ten aanzien van Salmonella voor de verzending naar Finland en Zweden van vermeerderingspluimvee en van voor vermeerderings- of voor gebruikskoppels bestemde eendagskuikens. - Beschikking 2004/235/EG Beschikking van de Commissie van 1 maart 2004 tot vaststelling van aanvullende garanties ten aanzien van Salmonella voor de verzending naar Finland en Zweden van legkippen. - Beschikking 95/410/EG Beschikking van de Raad van 22 juni 1995 tot vaststelling van de voorschriften voor de steekproefsgewijze microbiologische test in de inrichting van oorsprong van slachtpluimvee met als bestemming Finland en Zweden. 2.2 Nationale wetgeving 2.3 Beleidsregels N.v.t. 3 Begrippen en definities Begrip Broedeieren Bevoegde dierenarts Eendagskuikens Fokpluimvee Gebruikspluimvee Pluimvee Definitie Eieren van diverse soorten pluimvee, bestemd om te worden bebroed. dierenarts die van de bevoegde veterinaire instantie de opdracht heeft gekregen om onder haar verantwoordelijkheid in een inrichting de in de richtlijn 2009/158 vastgestelde controles te verrichten. Pluimvee van alle soorten, dat nog geen 72 uur oud is en dat nog niet is gevoerd (muskuseenden of kruisingen daarvan mogen wel gevoerd zijn). Pluimvee van 72 uur en ouder bestemd voor de productie van broedeieren. Pluimvee van 72 uur en ouder, dat wordt opgefokt voor de productie van vlees en/of van consumptie-eieren of om in het wild te worden uitgezet. Kippen, kalkoenen, parelhoenders, eenden, ganzen, kwartels, duiven, fazanten, patrijzen, en loopvogels (Ratites), die in gevangenschap worden opgefokt of gehouden voor de fokkerij, voor de productie van vlees of

4 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 4 van 10 van consumptie-eieren of om in het wild te worden uitgezet. Slachtpluimvee GD WBVR Leghennen Exportstation broedeieren Broederij Pluimvee dat rechtstreeks naar het slachthuis wordt gevoerd om daar zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 72 uur na aankomst te worden geslacht. Gezondheidsdienst voor Dieren. Wageningen Bioveterinary research Dieren bestemd voor de productie van consumptie-eieren Plaats waar broedeieren van verschillende herkomstbedrijven bijeengebracht kunnen worden en waarvandaan deze broedeieren geëxporteerd kunnen worden. Deze bedrijven hebben een aparte erkenning als broederij zonder broedunit. Inrichting die zich toelegt op het inleggen en uitbroeden van broedeieren en het opleveren van eendagskuikens. 4 Benodigdheden Geen bijzonderheden. 5 Werkwijze De OD voert de daadwerkelijke certificeringswerkzaamheden uit op het primaire bedrijf, op de broederij of op het exportstation broedeieren. De werkzaamheden van de OD worden op de volgende wijze ingedeeld: 5.1 Voorbereiding 5.2 Aankomst 5.3 DOM controle Controle vervoermiddel/transportmiddel Fysieke controle (klinische keuring) 5.4 Certificering 5.5 Vertrek Per onderdeel zal, indien van toepassing, worden aangegeven, waar de specifieke aandachtspunten voor het certificeren van pluimvee en broedeieren liggen, in aanvulling op hetgeen beschreven is in procedure K-LV-ALDIU Voorbereiding 5.2 Aankomst Zie K-LV-ALDIU-01 en hygiëneprotocol V&I01-L&N. In geval van dreiging AI of nasleep AI zijn er extra hygiënemaatregelen van toepassing. Deze staan vermeld op de website van de NVWA.

5 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 5 van DOM controle Zie K-LV-ALDIU-01 en K-LV-WLZVL-01. Een deel van de DOM-controle wordt beschreven onder 5.4 Certificering. Broedeieren/eendagskuikens worden "op afstand" gecertificeerd door de Afdeling Certificering op Afstand (COA). Door COA wordt steekproefsgewijs 2% van de exportaanvragen voor intraverkeer aangemerkt voor een fysieke (systeem-)controle. De OD controleert: A. bij fok- en gebruikspluimvee - dat de dieren binnen 48 uur voorafgaande aan de export klinisch worden gekeurd, de keuring van loopvogels moet echter bij het laden plaatsvinden; - dat de dieren sinds hun uitkomst of meer dan 6 weken in een erkende inrichting op het grondgebied van de EU hebben verbleven; NB : De periode van 6 weken kan verkort worden tot 21 dagen na negatieve uitslag van de NCD en AI testen. - in de administratie dat de NCD-enting bij kippen en kalkoenen heeft plaatsgevonden, zie Bijlage 3; NB :Niet van toepassing bij dieren jonger dan 8 dagen bestemd om te worden afgemest - dat de geldigheidsduur niet is overschreden van de laatste bemonstering van het koppel naar Salmonellaserotypen die van belang zijn voor de volksgezondheid. Dit betreft : o de 5 meest voorkomende serotypen Salmonella bij (opfok)fok- en (opfok)vermeerderingskoppels van kippen (hierna S.5), de bemonstering mag max 3 weken oud o Salmonella enteritidis (hierna S.e.) en Salmonella typhimurium (hierna S.t.) bij opfok-leg van kippen en kalkoenen, de bemonstering mag max 2 weken oud. NB: Het salmonellaonderzoek is niet van toepassing bij dieren jonger dan 8 dagen bestemd om te worden afgemest. o dat de uitslag van het onderzoek naar S.e. en S.t. van het koppel negatief is, voor zover het vermeerderingsdieren van de soort kippen en kalkoenen betreft; - De OD controleert tevens of de salmonella uitslag afkomstig is van een lab wat vermeld staat op : Lijst met erkende labs zoönotische salmonella s; - dat het geregistreerde uitvalspercentage van de betreffende koppels binnen de wettelijke norm ligt link maken regeling preventie art 84 B. bij slachtpluimvee

6 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 6 van 10 - dat de dieren binnen 5 dagen voorafgaande aan de slachtdag klinisch worden gekeurd voor export, de keuring van loopvogels moet echter bij het laden plaatsvinden; - dat de dieren afkomstig zijn van een bedrijf waar zij sedert uitkomst of tenminste drie weken hebben verbleven; - in de administratie dat de verplichte NCD-enting bij kippen en kalkoenen heeft plaatsgevonden (zie Bijlage 3); - dat de datum en uitslag van de bemonstering van het koppel van het onderzoek naar Salmonella (S.5), voor zover het de soort kippen of kalkoenen betreft, voldoen aan de volgende voorwaarden: o de uitslagen moeten minimaal 24 uur voor aflevering bekend zijn voor zover het de soort kippen betreft en de uitslag is 21 dagen vanaf de monsternamedatum geldig als het vleeskuikens betreft. o de monstername vond plaats maximaal 21 dagen voor aankomst op de slachterij; - dat bij uitgelegde leghennen voor eieren menselijke consumptie de monstername op S.E. en S.T. plaats vond maximaal 21 dagen voor de afleveringsdatum aan de slachterij, tenzij ze al eerder positief getest zijn op S.e. en/of S.t. Het koppel is dan besmet verklaard en uitgezonderd van verder Salmonellaonderzoek. Dit kan worden aangetoond met de besmetverklaring van het NVIC samen met de uitslag van het verificatieonderzoek (GD of WBVR) of kan gecontroleerd worden op de lijst besmette bedrijven afgelopen 5 jaar : Hier kan makkelijk zien welk stalnummer besmet is. Het stalnummer blijft positief blijft zolang de blokkade van kracht is ( ook al wordt een latere negatieve uitslag overlegd)! - dat bij uitgelegde leghennen (voor broedeieren/fok) de monstername op S.5 maximaal 21 dagen voor de afleveringsdatum aan de slachterij plaats vond. - dat het uitvalpercentage van de koppel onder de wettelijke norm valt d.m.v. verificatie bij de verzorger/eigenaar of op de hokkaart(en) ( norm staat in regeling preventie, art 84); - dat dieren waarvan bekend is dat ze besmet zijn met vlekziekte niet op export gaan maar naar een binnenlands slachthuis afgevoerd worden (met vermelding op VKI). - dat het aantal te certificeren dieren overeenkomt met het aantal op de hokkaart; C. bij broedeieren/eendagskuikens: Broedeieren en eendagskuikens voor intraverkeer worden op afstand gecertificeerd via de afdeling CoA. Alleen ingeval een zending in de 2% controle valt wordt er op lokatie door de OD een controle gedaan op de volgende punten:

7 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 7 van 10 - dat de broedeieren/doppen zijn voorzien van een leesbaar identificatienummer (broedeistempel met VB-nummer); - op basis van de bijgeleverde verklaring van houder/broederij, dat de eieren voor inleggen ontsmet zijn; - dat de verpakkingen aan onderstaande eisen voldoen: - ze zijn nieuw of gereinigd en ontsmet en mogen slechts pluimvee en broedeieren van dezelfde soort, dezelfde categorie en hetzelfde type, afkomstig van dezelfde inrichting bevatten. - ze bevatten een etiket aangebracht met daarop de volgende vermeldingen; o naam van de Lidstaat; o registratienummer van de inrichting van oorsprong; Bij eendagskuikens: NVWA exporterkenning van de broederij (NL-xxxx) Bij broedeieren: NVWA exporterkenning van het vermeerderingsbedrijf (NL-xxxx) o aantal ééndagskuikens of broedeieren; o de pluimveesoort waartoe de eieren of de dieren behoren. - dat, indien de verpakkingen zijn bijeengebracht in containers, hierop het volgende is vermeld: - het aantal verpakkingen; - de naam van de Lidstaat; - registratienummer van de inrichting(en) van oorsprong (NVWA exporterkenning- NL-xxxx); - aantal ééndagskuikens of broedeieren; - de pluimveesoort waartoe de eieren of de dieren behoren. - dat broedeieren niet zijn geïmporteerd uit derde landen (export is dan niet mogelijk). D. bij partijen pluimvee en broedeieren minder dan 20 stuks (met uitzondering van loopvogels of broedeieren daarvan) - dat de uitslagen van het individuele onderzoek op Salmonella pullorum, S. gallinarum van alle dieren negatief zijn en max 1 maand oud zijn; - dat de uitslagen van S.5 aanwezig zijn en max 3 weken oud zijn, - dat S.e en S.t uitslagen bij fok- en vermeerderingsdieren negatief zijn - dat er een bewijs aanwezig is dat de dieren sedert hun uitkomst of tenminste sedert drie maanden op het grondgebied van de EU hebben verbleven; E. bij pluimvee om in het wild te worden uitgezet: - dat de dieren klinisch gekeurd worden binnen 48 uur voor verzending; - dat de dieren afkomstig zijn van een exportwaardig bedrijf waar zij sedert uitkomst of tenminste drie weken hebben verbleven.

8 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 8 van 10 NB: in het wild uitzetten van ongeringde fazanten is binnen NL en in diverse andere lidstaten op basis van nationale regelgeving verboden. F. Pluimvee, eendagskuikens of broedeieren naar Finland of Zweden - naast voorwaarden onder A t/m E controleert de OD of de dieren/broedeieren voldoen aan de extra voorwaarden wat betreft NCD entingen en Salmonellaonderzoek zoals beschreven in Bijlage 1 en Controle vervoermiddel/transportmiddel Zie K-LV- ALDIU-01 en K-LV- WLZVL-01. De OD controleert indien de reis meer dan 12 uur bedraagt: - Dat op het goedkeuringsbewijs van het vervoermiddel vermeld staat: geschikt voor vervoer van pluimvee langer dan 12 uur. Of een vermelding van gelijke strekking. - dat op een buitenlandse wagen een voeder- en drenksysteem aanwezig is, indien de extra vermelding hierover op het goedkeuringsbewijs ontbreekt Fysieke controle (klinische keuring) Zie K-LV-ALDIU-01 en K-LV-WZVL-01. Verdenking van een dierziekte 5.4 Certificering Zie K-LV-ALDIU-01 en BT Traces Indien aan alle voorwaarden is voldaan, kan de OD door het invullen van deel 2 overgaan tot het opmaken van een certificaat (zie Bijlagen 4 t/m 8). De OD: - vult, als er broedeieren/eendagskuikens van meerdere herkomstkoppels op één certificaat worden gecertificeerd, van élk koppel de laatste entdatum-ncd en de laatste monsternamedatum Salmonella in; - certificeert voor Finland, Zweden en Zwitserland per gezondheidscertificaat van slechts één herkomstkoppel afkomstige broedeieren/eendagskuikens, tenzij alle gegevens per herkomstbedrijf gescheiden weergegeven kunnen worden binnen de daarvoor beschikbare ruimte in het certificaat; - vult, indien de ééndagskuikens afkomstig zijn uit broedeieren die geïmporteerd zijn uit derde landen, de Traces gezondheidsverklaring zo in dat de ééndagskuikens nog 3 weken in isolatie geplaatst worden in de lidstaat van bestemming (keuze aanvinken).

9 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 9 van e-certnl 5.5 Vertrek 6 Registratie en archivering 6.1 Registratie 6.2 Archivering Zie K-LV-ALDIU-01 en K-LV-Arch Interventies Indien wordt afgeweken van het interventiebeleid, bepaling van die noodzaak wordt gedaan door de IG NVWA, de Hoofdinspecteur of het afdelingshoofd, en/of de voorgeschreven werkwijze in dit werkvoorschrift wordt altijd een TAV (Toelichting op Afwijken van Voorschrift) opgemaakt, zoals beschreven in procedure K-ALG Corrigerende interventies De OD: handelt bij bevindingen volgens de werkwijze zoals beschreven in de Maatregelentabel (zie Bijlage 9). 7.2 Sanctionerende interventies 8 Arbo, milieu en veiligheid Zie de NVWA - Werkwijzerpagina over ARBO.

10 Code K-LV-PLUIU-01 Versie 02 Ingangsdatum pag. 10 van 10 9 Bijlagen Onderstaande bijlagen zijn gepubliceerd als aparte documenten. Bijlage 2 - Aanvullende eisen aan het intraverkeer van levend pluimvee en broedeieren vanuit Nederland naar Finland en Zweden met betrekking tot NCD en Salmonellae. Bijlage 3 Minimum weerstand tegen NCD bij het verplaatsen van pluimvee. Bijlage 4 Voorbeeld Tracescertificaat fok- en gebruikspluimvee. Bijlage 5 Voorbeeld Tracescertificaat slachtpluimvee. Bijlage 6 Voorbeeld Tracescertificaat eendagskuikens. Bijlage 7 Voorbeeld Tracescertificaat broedeieren. Bijlage 9 Maatregelentabel.

Werkvoorschrift certificering van levend pluimvee en broedeieren vanuit Nederland Code K-LV-PLUIU-01 Versie 01 Ingangsdatum pag.

Werkvoorschrift certificering van levend pluimvee en broedeieren vanuit Nederland Code K-LV-PLUIU-01 Versie 01 Ingangsdatum pag. Code K-LV-PLUIU-01 Versie 01 Ingangsdatum 05-02-2019 pag. 1 van 10 Versie datum Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 01 15-10-2018 Herschrijven document t.b.v. accreditatie, oude code was PLUIU-

Nadere informatie

1 ONDERWERP 2 WETTELIJKE BASIS

1 ONDERWERP 2 WETTELIJKE BASIS code PLUIU-001 Versie 13 Ingangsdatum 07-09-2017 Pagina 1 van 12 versie datum Toelichting 9 8-2-2017 Aanvulling punt 7. Interventie 10 3-5-2017 Aanpassen certificeringsregels Finland en Zweden, e.a. 11

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen code OVQV-01 versie 02 ingangsdatum 08-01-2014 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 02 December 2013 Aanpassing aan NVWA sjabloon en enkele correcties 1 Onderwerp Vogels, die ingevoerd worden uit 3e-landen,

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden code RNDIU-03 versie 14 ingangsdatum 29-08-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 09 08-01-2016 Bremen, Hessen en Nedersaksen zijn art 10 geworden 10 26-02-2016 Toevoeging over IBR verklaring herkomstbedrijf

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 23 november 2009 (OR. en) 15578/09 Interinstitutioneel dossier: 2009/0067 (CNS) CODIF 129 AGRILEG 208

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 23 november 2009 (OR. en) 15578/09 Interinstitutioneel dossier: 2009/0067 (CNS) CODIF 129 AGRILEG 208 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 23 november 2009 (OR. en) 15578/09 Interinstitutioneel dossier: 2009/0067 (CNS) CODIF 129 AGRILEG 208 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: RICHTLIJN VAN

Nadere informatie

RICHTLIJN 2009/158/EG VAN DE RAAD

RICHTLIJN 2009/158/EG VAN DE RAAD L 343/74 NL Publicatieblad van de Europese Unie 22.12.2009 RICHTLIJNEN RICHTLIJN 2009/158/EG VAN DE RAAD van 30 november 2009 tot vaststelling van veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire

Nadere informatie

code RNDA-003 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7

code RNDA-003 versie 3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code RNDA-003 versie 3 ingangsdatum 01-03-2014 pag. 1 van 7 versie datum Toelichting 2 20-08-2013 Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassing aan gewijzigde regeling preventie 3 01-03-2014 Wijziging ivm

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis code RNDIU-03 versie 13 ingangsdatum 22-03-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 02 10-10-2013 Aanpassing aan sjabloon en 1 correctie over testmogelijkheden 04 30-10-2013 Correctie onder 5.1, deense

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis code RNDIU-02 versie 15 ingangsdatum 22-03-2017 pag. 1 van 8 Versie datum toelichting 02 10-10-2013 Omzetting naar nieuwe sjabloon, 1 correctie tav de testmethode 03 28-10-2013 Correctie onder 5.1, deense

Nadere informatie

1 Onderwerp Wet- en regelgeving EU-Regelgeving Begrippen en definities Benodigdheden Werkwijze...

1 Onderwerp Wet- en regelgeving EU-Regelgeving Begrippen en definities Benodigdheden Werkwijze... Code K-IK-EP-W09 Versie 01 Ingangsdatum 28-08-2019 pag. 1 van 6 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 03 02 01 28-08-2019 Oude code was WIEP-004. Nieuw sjabloon, opnieuw begonnen

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie VERORDENINGEN 4.2.2017 NL L 31/13 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/193 VAN DE COMMISSIE van 3 februari 2017 tot wijziging van bijlage II bij Beschikking 2007/777/EG en bijlage I bij Verordening (EG) nr.

Nadere informatie

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie 25.11.2006 II (Besluiten waarvan de publicatie niet voorwaarde is voor de toepassing) COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 17 november 2006 tot wijziging

Nadere informatie

Bijlage 10 Omschrijving Monsternemingen en Ontheffingsaanvragen IKB Kip

Bijlage 10 Omschrijving Monsternemingen en Ontheffingsaanvragen IKB Kip OMSCHRIJVING MONSTERNEMINGEN EN ONTHEFFINGSAANVRAGEN IKB KIP DEFENITIES Artikel 1 Dit reglement is een bijlage van de AV IKB Kip en neemt de terminologie van de AV IKB Kip over. MONSTERNAME HYGIËNOGRAMMEN

Nadere informatie

* Bevoegde dierenarts: de dierenartspracticus die zich door middel van de Avined-bijlage bij de

* Bevoegde dierenarts: de dierenartspracticus die zich door middel van de Avined-bijlage bij de code PLUIU-001 Versie 8 Ingangsdatum 22-01-2016 Pagina 1 van 10 versie datum Toelichting 4 6-2-2014 Aanpassing invulinstructies certificaat en wetverwijzingen 5 25-2-2014 Aanpassing Nationale wetgeving

Nadere informatie

Sociaal- Economische Raad

Sociaal- Economische Raad Sociaal- Economische Raad Natuurlijke en rechtspersonen tot wie een ontwerpverordening van de Sociaal-Economische Raad of een bedrijfslichaam zich uitstrekt, kunnen gedurende vier weken bij de betreffende

Nadere informatie

titel Werkvoorschrift voor exportcertificering van levende varkens vanuit Nederland code K-LV-VRKIU-01b6 versie 2 ingangsdatum pag.

titel Werkvoorschrift voor exportcertificering van levende varkens vanuit Nederland code K-LV-VRKIU-01b6 versie 2 ingangsdatum pag. code K-LV-VRKIU-01b6 versie 2 ingangsdatum 19-10-2018 pag. 1 van 5 Bijlage 6 - Maatregelentabel bij exportcertificering varkens De export kan alleen plaatsvinden indien de resultaten van de DOM-controle

Nadere informatie

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7

code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum pag. 1 van 7 code BIPVS-13 versie 1.3 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum 3.1 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 94/44 31.3.2004 VERORDENING (EG) Nr. 599/2004 VAN DE COMMISSIE van 30 maart 2004 tot vaststelling van een geharmoniseerd model voor een certificaat en inspectieverslag voor het intracommunautaire handelsverkeer

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE 23.2.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 50/51 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 17 februari 2012 tot wijziging van bijlage E bij Richtlijn 92/65/EEG van de Raad, wat betreft de modellen van

Nadere informatie

BIJLAGE 11: OMSCHRIJVING MONSTERNEMINGEN EN ONTHEFFINGSAANVRAGEN IKB KIP

BIJLAGE 11: OMSCHRIJVING MONSTERNEMINGEN EN ONTHEFFINGSAANVRAGEN IKB KIP BIJLAGE 11: OMSCHRIJVING MONSTERNEMINGEN EN ONTHEFFINGSAANVRAGEN IKB KIP Het bestuur van de Stichting PLUIMNED heeft, gelet op het certificatieschema IKB Kip, ter zake van de uitvoering van monsternemingen

Nadere informatie

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 Invulvoorbeeld Traces certificaat mestschapen/mestgeiten II. Informatie over de gezondheid Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven

Nadere informatie

code SGIU-002 versie 1.2 ingangsdatum pag. 1 van 9

code SGIU-002 versie 1.2 ingangsdatum pag. 1 van 9 code SGIU-002 versie 1.2 ingangsdatum 01-02-2018 pag. 1 van 9 versie datum Toelichting 01 01-02-2018 Nieuwe instructie. 1 Onderwerp Deze instructie beschrijft de werkwijze van de NVWA bij het verlenen

Nadere informatie

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7 code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum 19-10-2018 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 02 01-08-2018 Lay-out cf. voorgeschreven sjabloon en algemene/taalkundige

Nadere informatie

PRI 3004 Houden van pluimvee - Diergezondheid [3004] v1

PRI 3004 Houden van pluimvee - Diergezondheid [3004] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 004 Houden van pluimvee - Diergezondheid [004] v1 C: conform NC: Niet-conform NA: niet van toepassing

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID Brussel, 27 februari 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS OP HET GEBIED VAN

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 9 ingangsdatum 13-09-2018 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 250 Houden van pluimvee - Dierengezondheid [250] v4 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot het in de voedselketen brengen van duiven.

Omzendbrief met betrekking tot het in de voedselketen brengen van duiven. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 0 Omzendbrief met betrekking tot het in de voedselketen brengen van duiven. Referentie PCCB/S2/1291129 Datum 15/06/2015 Huidige versie 1.0 Van

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst) (2011/874/EU)

(Voor de EER relevante tekst) (2011/874/EU) 23.12.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 343/65 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 15 december 2011 tot vaststelling van de lijst van derde landen en gebieden waaraan een machtiging is verleend

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

Gearchiveerd op 02/02/2016

Gearchiveerd op 02/02/2016 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 250 Houden van pluimvee - Dierengezondheid [250] v C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Bijlage 11: Omschrijving monsternemingen en onderzoek

Bijlage 11: Omschrijving monsternemingen en onderzoek : Omschrijving monsternemingen en onderzoek Inhoud Fokbedrijven en vermeerderingsbedrijven... 2 D. Regulier mestonderzoek naar Salmonella bij, fokbedrijven en vermeerderingsbedrijven... 2 Kuikenbroederijen...

Nadere informatie

Gearchiveerd op 05/01/2015

Gearchiveerd op 05/01/2015 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 250 Houden van pluimvee - Dierengezondheid [250] v2 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Varkenssperma naar lidstaten en derde landen, algemeen (VRKES-01) 14 augustus 2012 Versie: 1.0.3

Varkenssperma naar lidstaten en derde landen, algemeen (VRKES-01) 14 augustus 2012 Versie: 1.0.3 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Algemene instructie voor het keuren en certificeren van varkenssperma i.v.m. export naar lidstaten en derde landen. 2 WETTELIJKE BASIS 2.1 EU-regelgeving RL 90/429/EEG RL 92/65/EEG

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 8 ingangsdatum 04-06-2013 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 28.02.2006 COM(2006) 89 definitief Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren (door de Commissie ingediend)

Nadere informatie

Vertaling. Overwegende:

Vertaling. Overwegende: Vertaling Protocol van akkoord over de voorwaarden voor de grensoverschrijdende handel in slachtdieren en slachtpluimvee tussen het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg en de Franse Republiek.

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

gebruikers (verzamelaars) vervoerders

gebruikers (verzamelaars) vervoerders Fiche voor de toepassing van de bepalingen van artikel 18 van verordening (EG) nr. 1069/2009 Voeder voor dierentuindieren, circusdieren, dieren in meutes, in asielen voor honden en katten of in pelsdierfokkerijen

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II Code K-LV-RNDIU-01b1 Versie 1 Ingangsdatum 03-09-2018 pag. 1 van 5 Voorbeeld invullen Traces deel II runderen II. Informatie over de gezondheid hetzij (2)hetzij II.1. hetzij [Ondergetekende, officieel

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 171/100 26.6.2019 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1084 VAN DE COMMISSIE van 25 juni 2019 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de harmonisatie van de lijst van erkende of geregistreerde

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 218 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 218 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 217 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 217 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 217 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 218 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 217 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Referentie PCCB/S2/KVH/1122851 Datum 25/11/2013 Huidige

Nadere informatie

Voorschriften module tweede verzamelslag en weideschapen

Voorschriften module tweede verzamelslag en weideschapen Voorschriften module tweede verzamelslag en weideschapen Voorschriften verzamelcentra Norm 01 01a AANVOERMOGELIJKHEDEN Voorafgaand aan de aanvoer dient een blokperiode te worden aangevraagd voor ofwel

Nadere informatie

4. Pluimveebedrijf: inrichting gebruikt voor het fokken of houden van pluimvee.

4. Pluimveebedrijf: inrichting gebruikt voor het fokken of houden van pluimvee. Ziekte van Newcastle en vogelgriep Maatregelen van kracht in België (KB van 28 november 1994, MB van 24 juli 2018 en MB van 22 november 2018 betreffende de ziekte van Newcastle en het KB van 5 mei 2008

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS. Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 617/28) Deel I Land: België Maand: Jaar: 1 stuks A. Ingelegde broedeieren Selectie / vermeerdering

Nadere informatie

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag.

Controle op 30 dagentermijn op Nederlandse VVE s en Scheepsleveranciers. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum pag. code BIPVS-14 versie 1.4 ingangsdatum 28-05-2015 pag. 1 van 9 Versie Goedkeuring datum 1.4 28-05-2015 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie Aanpassing van de tekst, aangegeven d.m.v. kantlijn. Opmaak

Nadere informatie

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014 code PRDEE-001 versie 1 ingangsdatum 20-01-2015 pag. 1 van 7 versie datum toelichting 01 20-01-2015 Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014 1 Onderwerp Deze

Nadere informatie

IB.ZA.03.01 juli 2014. Productomschrijving GN-code Land Vers vlees van gevogelte 02 07 Zuid-Afrika Separatorvlees van gevogelte.

IB.ZA.03.01 juli 2014. Productomschrijving GN-code Land Vers vlees van gevogelte 02 07 Zuid-Afrika Separatorvlees van gevogelte. I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-code Land Vers vlees van gevogelte 02 07 Separatorvlees van gevogelte 02 07 II. Bilateraal certificaat Code FAVV EX.VTL.ZA.03.01 Titel van het certificaat Veterinair

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de erkenning van instellingen, instituten en centra

Omzendbrief met betrekking tot de erkenning van instellingen, instituten en centra Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de erkenning van instellingen, instituten en centra Referentie PCCB/S2/BHOE/1338165 Datum 25/01/2016 Huidige versie

Nadere informatie

Het vaccinatieplan tegen NCD

Het vaccinatieplan tegen NCD Het vaccinatieplan tegen NCD Inhoudsopgave Vaccinatieplan tegen NCD 3 Vermeerderingsdieren 5 Leghennen 7 Vleeskuikens 8 Vleeskalkoenen 10 Newcastle Disease 12 Vaccinatieplan tegen NCD Om het pluimvee in

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Departement Landbouw en Visserij Deel I Land: België Maand: Jaar: 214 1 stuks A. Ingelegde

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 173/42 VERORDENING (EU) 2019/1091 VAN DE COMMISSIE van 26 juni 2019 tot wijziging van bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 999/2001 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de voorschriften voor

Nadere informatie

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende produkten

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende produkten Wijziging Regeling handel levende dieren en levende produkten LNV «Gezondheids- en welzijnswet voor dieren, Visserijwet 1963» 30 januari 1995/Nr. J. 95440 Directie Juridische zaken De Minister van Landbouw,

Nadere informatie

Wijziging Regeling vaccinatie Newcastle disease

Wijziging Regeling vaccinatie Newcastle disease LNV Wijziging Regeling vaccinatie Newcastle disease 4 juni 2002/Nr. TRCJZ/2002/16943 Directie Juridische Zaken Gelet op richtlijn 92/66/EEG van de Raad van 14 juli 1992 tot vaststelling van communautaire

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 5.6.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 144/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 468/2012 VAN DE COMMISSIE van 1 juni 2012 tot wijziging van Verordening

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de uitvoering van het protocol voor het grensoverschrijdend handelsverkeer van slachtdieren tussen België, Frankrijk en

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Departement Landbouw en Visserij Deel I Land: België Maand: Jaar: 212 1 stuks A. Ingelegde

Nadere informatie

Juni , 0209, 0210, Frans-Polynesië

Juni , 0209, 0210, Frans-Polynesië I. TOEPASSINGSGEBIED Productomschrijving GN-Code Land Pluimveevlees en 0207, 0209, 0210, pluimveevleesproducten 1601, 1602 II. BILATERAAL CERTIFICAAT Code FAVV Titel van het certificaat EX.VTP.PF.03.01

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2012R0028 NL 25.06.2012 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van

Nadere informatie

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013 1. Algemene voorwaarden a. Op de verzameling zijn alleen dieren toegelaten die in orde zijn met de huidige Europese en Belgische wetgeving. b. Transport: i. Elke vervoerder moet een toelating hebben om

Nadere informatie

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/ Instructie aangevuld voor eicellen

Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/ Instructie aangevuld voor eicellen code PRDEE-001 versie 2 ingangsdatum 05-05-2017 pag. 1 van 7 versie datum toelichting 01 20-01-2015 Aanpassing aan nieuwe sjabloon en aanpassingen ivm wijziging RL92/65 door Vo 846/2014 02 28-12-2016 Instructie

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot het toekennen van een statuut verwaarloosbaar of gecontroleerd risico op klassieke scrapie, noodzakelijk in het

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2006D0415 NL 16.12.2011 007.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 14 juni 2006 betreffende

Nadere informatie

Verificatielijst specifieke eisen voor slachthuis pluimvee en lagomorfen

Verificatielijst specifieke eisen voor slachthuis pluimvee en lagomorfen Verificatielijst specifieke eisen voor slachthuis pluimvee en lagomorfen Divisie Veterinair & import Catharijnesingel 59 3511 GG Utrecht Postbus 43006 3540 AA Utrecht www.nvwa.nl Versie 1.0 Vraag Voldoet

Nadere informatie

Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven dieren aan de volgende voorwaarden voldoen:

Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven dieren aan de volgende voorwaarden voldoen: code K-LV-SGIU-01b6.6 versie 1 ingangsdatum 01-10-2018 pag. 1 van 7 Bijlage 6.6 Voorbeeld deel II Tracescertificaat fokschapen en fokgeiten van bijzondere rassen naar lidstaten zonder een verwaarloosbaar

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 14.1.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 12/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van 11 januari 2012 tot vaststelling van voorschriften voor

Nadere informatie

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat. 26.7.2013 Publicatieblad van de Europese Unie L 201/31 VERORDENING (EU) Nr. 717/2013 VAN DE COMMISSIE van 25 juli 2013 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de vermeldingen inzake

Nadere informatie

INTEGRALE TEKST bijgewerkt t/m wijziging 2012-I, gepubliceerd d.d. 29-06-2012

INTEGRALE TEKST bijgewerkt t/m wijziging 2012-I, gepubliceerd d.d. 29-06-2012 INTEGRALE TEKST bijgewerkt t/m wijziging 2012-I, gepubliceerd d.d. 29-06-2012 1) HYGIËNEBESLUIT OPFOKBEDRIJVEN, FOKBEDRIJVEN EN VERMEERDERINGSBEDRIJVEN (PPE) 2011 Besluit van het Productschap Pluimvee

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Referentie PCCB/S2/1122851 Datum 26/07/2018 Huidige versie

Nadere informatie

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende producten

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende producten LNV Wijziging Regeling handel Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 7 juli 2005, nr. TRCJZ/2005/2068, houdende wijziging van de Regeling handel ter implementatie van richtlijn

Nadere informatie

PUBLIC RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 21 november 2005 (02.12) (OR. en) 14116/05 LIMITE AGRILEG 166

PUBLIC RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 21 november 2005 (02.12) (OR. en) 14116/05 LIMITE AGRILEG 166 Conseil UE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 21 november 2005 (02.12) (OR. en) PUBLIC 14116/05 LIMITE AGRILEG 166 ZITTINGSDOCUMENT van: het voorzitterschap aan: de Groep hoofden van de veterinaire diensten

Nadere informatie

Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap. Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004

Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap. Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004 Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004 Laatste nieuws : de datum van inwerkingtreding van het reglement is uitgesteld geworden naar

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de gezondheidskwalificatie van pluimvee

Omzendbrief betreffende de gezondheidskwalificatie van pluimvee Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de gezondheidskwalificatie van pluimvee Referentie PCCB/S2/769111 Datum 14/11/2011 Huidige versie 1 Van toepassing vanaf

Nadere informatie

VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 6.2.2019 C(2019) 595 final VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 6.2.2019 tot wijziging van bijlage IX bij Verordening (EG) nr. 999/2001 van het Europees Parlement en de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 27972 10 oktober 2013 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 2 oktober 2013, nr. WJZ/13080388, houdende

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Referentie PCCB/S2/1122851 Datum 25/11/201326/07/2018 Huidige

Nadere informatie