Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FCL Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Cuba is een land met een zeer aangenaam klimaat. Maar niet alleen dat. Een warme bevolking, koloniale steden met prachtige gebouwen en vooral heerlijke tropische stranden. Ga te paard langs de imposante karstbergen rond Viñales. Of ga met een catamaran de zee op. Door het relaxte tempo en vriendelijke mensen is dit reizen op zijn best! Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Bus,Vliegtuig Vertrek - Aankomst Havana Havana 2 Havana Havana 3 Havana Havana 4 Bus Havana - Las Terrazas - Viñales Viñales 5 Viñales Viñales 6 Bus Viñales - Cienfuegos via Varkensbaai Cienfuegos 7 Bus Cienfuegos - Trinidad Trinidad

2 8 Trinidad Trinidad 9 Trinidad / Playa Ancon Trinidad 10 Bus Trinidad - Camagüey Camagüey 11 Bus Camagüey - Santiago de Cuba Santiago de Cuba 12 Santiago de Cuba Santiago de Cuba 13 Bus Santiago de Cuba - Baracoa Baracoa 14 Baracoa Baracoa 15 Bus Baracoa - Santa Lucia Santa Lucia 16 Bus Santa Lucia - Camagüey Camagüey 17 Bus Camagüey - Santa Clara - Varadero Varadero 18 Varadero Varadero 19 Varadero Varadero 20 Bus,Vliegtuig Varadero - Vertrek Havana Vliegtuig 21 Vliegtuig Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek - Aankomst Havana Je vliegt naar de hoofdstad van Cuba en één van de oudste steden in Latijns Amerika: Havana. Hier start jouw Cuba rondreis. 's Avonds kom je aan op het vliegveld, waar je wordt opgewacht door de reisbegeleiding die je met de eigen bus naar het hotel brengt. Het oude centrum, La Habana Vieja, is het gedeelte van de stad dat je het meest aan zal spreken. Het koloniale Havana is een stad om verliefd op te worden! Dag 2: Havana Vrije dag in Havana. Havana is een sfeervolle stad met prachtige gebouwen. Er zijn gezellige terrassen en fraaie pleinen waar regelmatig mime, acrobatiek of toneel wordt opgevoerd. Je ziet steltlopers die rare capriolen uithalen en uiteraard is er volop muziek om het geheel te omlijsten. In de straatjes wordt regelmatig 'baseball' (honkbal) gespeeld, de nationale sport. Bijzonder zijn de jaren '50 Amerikaanse sleeën die glimmen alsof ze nieuw zijn. TIP: Schuif eens aan (op straat of in een bar) om een partijtje domino te spelen... het spel is lastiger dan je denkt! 's Avonds eet je waarschijnlijk in één van de gezellige familierestaurantjes en je geniet van de Caribische muziek die overal te horen is. Havana swingt! In een Casa de la Trova, een muziekcafé, kun je je heupen losgooien. Het ijs voor een gesprekje met een Cubaan is snel gebroken.

3 Dag 3: Havana Vrije dag in Havana. Je hebt nog een hele dag om rond te dwalen door de straten van het oude Havana met zijn sterk vervallen huizen, openstaande deuren en mensen die op straat verkoeling zoeken. Havana is door Unesco tot cultureel erfgoed uitgeroepen. De restauratie van het centrum is in volle gang zodat het 'oude' Havana kan herleven. Sommige straten in de oude stad hebben twee namen: de oude, veelal katholieke heiligennaam en de nieuwe revolutionaire of vrijheidsstrijder naam. Nog verwarrender wordt het als op de straatnaambordjes de nieuwe namen staan terwijl de bevolking de oude gebruikt. Op plattegronden staan ze meestal allebei. Bekijk de charmante gebouwen aan het Plaza de Armas en loop ook eens langs de Malecón, de zeeboulevard, naar Vedado. In deze wijk staan huizen uit de eerste helft van de twintigste eeuw in art-deco stijl. Dag 4: Havana - Las Terrazas - Viñales Onze eigen bus brengt je vandaag naar Viñales. De vruchtbare vlakte van Viñales bestaat uit een aaneenschakeling van valleien en 'mogotes'. Het is een prachtig natuurgebied dat in bijna niets lijkt op de rest van Cuba. Onder het kalksteengebied hebben de snelstromende rivieren zoveel gaten en grotten uitgeslepen dat deze zijn ingestort, met als gevolg de vorming van zogenaamde 'mogotes'. Je zult ook veel tabaksplantages zien, want deze plek geldt als de bakermat van Cuba s trots; de sigaar. TIP: Onderweg breng je een bezoek aan Las Terrazas, een coöperatie van 850 inwoners, gelegen in het prachtige natuurgebied Sierra del Rosario, een UNESCO werelderfgoed gebied. Heden ten dage vormt ecotoerisme de belangrijkste bron van inkomsten, in het verleden waren dat de koffieplantages. De naam Las Terrazas verwijst naar de voor de pijnbomen aangelegde terrassen waar het gebied om bekend staat. Er kan hier een mooie wandeling worden gemaakt, er zijn warmwaterbronnen en op het meer kun je roeien. Dag 5: Viñales Vrije dag in Viñales. Viñales is een heerlijke rustige plek waar je prachtige wandelingen kunt maken door de groene omgeving. Op zijn Cubaans kun je jezelf natuurlijk ook op een paard hijsen en laten begeleiden door een cowboygids! De allerkleinsten kunnen bij de ouders voorop en vanaf 6 jaar mag je zelf rijden. De Mural de la Prehistoria is een muurschildering op de steile zijkant van de Mogote de Dos Hermanas (de Mogote van de Twee Zusters) die in opdracht is gemaakt van Fidel Castro. De geschilderde slak, dinosaurus en oermens symboliseren de opkomst van het socialisme in de oertijd. In de Jardin de la Caridad leer je alles over de bloemen en planten die hier groeien en de vruchten mag je proeven.

4 Dag 6: Viñales - Cienfuegos via Varkensbaai Vandaag reis je verder naar de Varkensbaai. Deze streek is vooral beroemd (of beter gezegd, berucht) omdat Cubaanse ballingen, getraind door de CIA, in 1961 tevergeefs Cuba probeerden binnen te vallen. In Playa Girón is een klein museum (entree exclusief) dat de invasie als onderwerp heeft. De volgende stop is Cienfuegos (119 km). Deze stad is mooi aan een baai gelegen. In de 19e eeuw beleefde Cienfuegos haar grootste bloeitijd toen het fungeerde als havenstad voor het Caribisch gebied voor de export van suiker, tabak en tropische vruchten. Dag 7: Cienfuegos - Trinidad Vanaf Cienfuegos is het een paar uur rijden naar het stadje Trinidad. Je steekt grote vlaktes over met veeboerderijen, suikerriet- en bananenplantages. Er is nauwelijks verkeer en je ziet meer paarden en ossenkarren dan auto's. TIP: In Trinidad verblijf je in zogenaamde 'casas particulares'. Dit is een soort bed & breakfast, bij de Cubanen thuis. Een unieke ervaring! De groep zal verdeeld worden over de verschillende 'casas particulares', die dichtbij elkaar liggen. Per gezin kunnen tussen de 2 en 4 mensen verblijven. Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen kamer hebt, meestal met eigen douche en toilet. Vaak is het mogelijk om te dineren bij µje familie vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Het ontbijt is inclusief. Dag 8: Trinidad Vrije dag in Trinidad. Diego Velázquez stichtte deze stad in Het oude centrum is sindsdien niet veel veranderd en omdat het al in 1988 door Unesco werd uitgeroepen tot werelderfgoed is het goed onderhouden. De pastelkleurige kleine huizen en kerken aan de met kinderkopjes geplaveide straten creëren een romantische sfeer. Het bruist in Trinidad. Op de markt wordt onderhandeld, ezels trekken wagens door de straten en de vogels in de kooitjes van de 'pajareros' (vogelmannen) kwetteren erop los. Cultuur snuiven kan in het Museo Romántico en het Palacio Cantero. Dag 9: Trinidad / Playa Ancon Je kunt vandaag naar het 15 kilometer verderop gelegen Playa Ancon. Het 'stadsstrand' van Trinidad. Lekker ontspannen, zwemmen, snorkelen. Kortom: genieten van een dagje aan het strand! In de avonden wordt door salsabands swingende muziek op het plein voor het Casa de la Música en in de plaatselijke Casa de la Trova gemaakt. Wanneer je tegen het vallen van de de avond de trappen van het Plaza Mayor op loopt, is de kans groot dat je er nooit aankomt. Op de trappen zitten mensen gezellig te kletsen met een 'chanchanchara' (de lokale drank) in de hand. Bandjes komen erbij staan, beginnen te spelen en iedereen begint spontaan te dansen. In Trinidad geniet je van de authentieke Cubaanse sfeer, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dag te luieren op het op 15 kilometer afstand gelegen Playa d Ancon.

5 Dag 10: Trinidad - Camagüey Onderweg naar Camagüey (254 km) kom je langs eindeloze velden suikerriet waarvan de beroemde rum wordt gestookt. Camagüey is de derde stad van het land en staat vol met 'tinajones', grote aardewerken kruiken. Deze waren oorspronkelijk bedoeld om water in te bewaren ten tijde van droogte. De grootsten hebben een omtrek van vier meter en zijn anderhalve meter hoog. De witgekalkte koloniale gebouwen hebben prachtige binnenplaatsen vol bougainvilles en andere planten. Dag 11: Camagüey - Santiago de Cuba Je vervolgt je Cuba rondreis naar Santiago de Cuba (327 km), de tweede stad van Cuba. Een lange reisdag vandaag! De sfeer is heerlijk provinciaal en de huizen zijn in een veel betere staat dan die in Havana. Onder de Spanjaarden was Santiago enige decennia de hoofdstad. Het huis van Diego de Velázquez, de veroveraar van Cuba, werd gebouwd in 1516 en is nu het oudst bewaarde gebouw van Cuba. Momenteel bevindt zich hier het Historisch Museum. Het staat op Parque Céspedes, het centrale plein waar ook de kathedraal te vinden is en het balkon waarvandaan Castro een toespraak hield toen de revolutie een feit was. Dag 12: Santiago de Cuba Vrije dag in Santiago de Cuba. Vanuit Santiago werden de guerrillero's geholpen tijdens hun tocht door de Sierra Maestra en in een aantal musea kun je de sporen uit die revolutionaire tijd terugvinden. Het Museo de la Lucha Clandestina is het belangrijkste museum op dit gebied. Verder mag je de Moncadabarakken niet missen, die door Castro werden aangevallen voordat hij naar Mexico vertrok. De 'Beweging van de 26e Juli' dankt zijn naam aan deze aanval, die in 1953 plaatsvond. Het Museo Histórico 26 de Julio is hier dan ook gevestigd. In juli vinden er carnavalsoptochten plaats in Santiago de Cuba en in het Museo del Carnaval kun je zien hoe dat er aan toegaat. Vanuit Santiago zijn verschillende excursies mogelijk, bijvoorbeeld naar het Castillo del Morro of El Cobre. Wandelen kun je bij de Gran Piedra en ook een stranddag behoort tot de mogelijkheden. Dag 13: Santiago de Cuba - Baracoa Met onze eigen bus rijd je oostwaarts naar Baracoa. De tocht voert gedeeltelijk door kurkdroog gebied (vol met cactussen) en dan weer door een schitterend gebergte met afwisselend bananen- en koffieplantages. Dit is het gebied waar de 'son' werd geboren, de beroemde Cubaanse muziek die een mix is van Afrikaanse drums en Spaanse gitaar. Dag 14: Baracoa Vrije dag in Baracoa. Deze rustige plaats ligt aan de voet van de El Yunque Tafelberg. Je komt hier heerlijk tot rust op een van de afgezonderde stranden, want nog niet veel toeristen hebben deze fijne plek ontdekt. Baracoa zelf is een koloniaal dorpje omsloten door regenwoud. Oorspronkelijk woonden hier de Taino-indianen. Bezoek in het dorp een van de forten die de Spanjaarden bouwden om zich te weren tegen piraten. Columbus liet bij zijn ontdekking van Cuba in 1492 een houten kruis achter. Helaas is het kerkje waarin het kruis staat bijna altijd gesloten.

6 Dag 15: Baracoa - Santa Lucia Een redelijk lange rit brengt je van Baracoa naar de badplaats Santa Lucia. Een langgerekt, wit zandstrand met uitgebreide mogelijkheden om te snorkelen (indien genoeg tijd overblijft!). Je overnacht hier in een comfortabel resort. Dag 16: Santa Lucia - Camagüey Vandaag rijd je terug naar Camagüey. Hier ben je eerder geweest tijdens deze groepsreis door Cuba. Ronddwalen moet je in Camagüey letterlijk nemen: het stratenplan zit bijzonder onlogisch in elkaar en je raakt vast een keer de weg kwijt. Dit was oorspronkelijk bedoeld om aanvallende piraten te misleiden. Zorg dat je in ieder geval een keer op de Plaza San Juan de Dios terecht komt, neem eens een kijkje in de drukke winkelstraten en bezoek de markt bij de rivier. De Casa de la Trova van Camagüey is één van de betere in Cuba. Dag 17: Camagüey - Santa Clara - Varadero Vandaag stap je de eigen bus weer in om je reis te vervolgen. Een redelijk lange reisdag vandaag, met een stop onderweg in Santa Clara. In Santa Clara staat het bronzen monument en het mausoleum van Che Guevara, de beroemde vrijheidsstrijder. Het standbeeld van Che is geplaatst in 1987 ter herdenking aan de moord die 20 jaar eerder in Bolivia op hem gepleegd werd. In een hand heeft Che zijn geweer en zijn andere arm zit in een mitella, hij brak namelijk zijn arm tijdens de slag om Santa Clara. µhasta la Victoria Siempre wat µaltijd op Weg naar de Overwinning betekent, was de lijfspreuk van Che en staat nu op het monument geschreven. De rondreis loopt bijna ten einde. Na je bezoek aan Santa Clara reis je door naar Varadero. De rit van Santa Clara naar Varadero gaat gedeeltelijk langs de kust. Dag 18: Varadero In Varadero kun je in alle rust in de schaduw van een palmboom kruipen en terugdenken aan alle mooie plekken waar je geweest bent tijdens de reis. Het 20 kilometer lange zandstrand van Varadero noemt men ook wel Playa Azul, wat blauw strand betekent. In de helderblauwe zee kun je een tocht met een catamaran maken waarbij je vast vergezeld wordt door dolfijnen. Dag 19: Varadero In de jaren µ30 werd Varadero een belangrijk toevluchtsoord voor Amerikaanse miljonairs. Al Capone (de beruchte Amerikaanse gangster) en Iréné Dupont de Nemours (die een fortuin verdiende in de dynamiethandel) hadden hier een royaal vakantieonderkomen. Varadero heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een populaire badplaats. Je kunt ook de Cueva de Ambrioso bezoeken. In deze grotten werden in indiaanse muurtekeningen ontdekt. Men vermoedt dat de cirkels dienden als zonnekalender. De grot is later ook door weggevluchte slaven gebruikt. Dag 20: Varadero - Vertrek Havana Vandaag vertrekt, waarschijnlijk tot je spijt, de terugvlucht en eindigt jouw Cuba Avontuur rondreis.

7 Dag 21: Aankomst Vandaag land je in Nederland en kun je terugkijken op een onvergetelijke reis. Let op dat de reisbegeleider tot Varadero meegaat. In Varadero zit een vertegenwoordiger die je kan helpen met het boeken van de excursies ter plekke. Er zal ook iemand meegaan naar de luchthaven. Houd er rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een lagere levensstandaard dan die je thuis gewend bent. In Cuba heb je een flexibele instelling nodig omdat de zaken hier nu eenmaal anders lopen dan we in Nederland/België gewend zijn. Het is nog steeds een communistisch land, dat in rap tempo verandert. Dat betekent echter niet dat alles meteen even soepel verloopt! De accommodaties zijn soms eenvoudig. Een accommodatie blijkt ineens volgeboekt, waardoor er uitgeweken moet worden naar een andere plek, of naar een casas particularas. Soms vinden er onverwachte routewijzigingen plaats. Of reisafstanden zijn door omstandigheden toch langer dan voorzien. Dat is juist de charme van het reizen; de onverwachte gebeurtenissen leveren vaak de leukste ervaringen op. Een flexibele en positieve instelling is minstens zo belangrijk als lichamelijke fitheid. Als je je hierop instelt zul je ongetwijfeld een geweldige reis hebben! FESTIVALREIS CUBA Tijdens vertrekdatum 15 juli 2019 bezoek je het CARNAVAL te Santiago de Cuba. NB: De datum onder voorbehoud; definitieve festivaldatum wordt soms gewijzigd door plaatselijke autoriteiten. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten; alle transport met eigen airconditioned (mini)bus; overnachtingen in hotels met zwembad op basis van logies en ontbijt; overnachtingen op basis van volpension in Varadero; overnachtingen in 'casas particulares' in Trinidad; bezoek onderweg aan Las Terrazas, Varkensbaai en Santa Clara; Nederlandstalige reisbegeleiding (tot Varadero); lokale Engelstalige reisbegeleiding op specifieke vertrekdata; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot. Wat is exclusief? Overige maaltijden; optionele excursies; overige entreegelden; fooien; visum; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); reis- en annuleringsverzekering. Verlengingen

8 Verlenging Havana? Je kunt er voor kiezen je verblijf in Cuba te verlengen (opgeven bij boeking) met een langer verblijf in Havana. Deze 3-daagse verlenging kun je zowel voor- als achteraf aan je reis boeken. Transfer naar de luchthaven en de 2 hotelovernachtingen in een centraal gelegen middenklasse hotel zijn inclusief in de reissom. Geef bij boeking aan of je de reis wilt verlengen. Je kunt dit aangeven door het vakje verlengingen aan te vinken in het boekingsformulier. Verkoopprijs 3-daagse verlenging Havana: 225 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Een verlenging op basis van een eenpersoonskamer is 275 euro. Aangezien we je terug- of heenvlucht moeten aanpassen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten. Verlenging Varadero? Je kunt er ook voor kiezen je verblijf in Varadero te verlengen (opgeven bij boeking) met drie dagen (2 nachten). Transfer naar de luchthaven van Havana en de 2 hotelovernachtingen zijn inclusief in de reissom. Geef bij boeking aan of je de reis wilt verlengen. Je kunt dit aangeven door het vakje verlengingen aan te vinken in het boekingsformulier. Verkoopprijs 3-daagse verlenging Varadero: 395 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Een verlenging op basis van een eenpersoonskamer is 595 euro. Aangezien we je terug- of heenvlucht moeten aanpassen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten. Landarrangement Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2019 voor deze reis bedragen Extra kosten

9 Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt 50,-. Reisdocumenten Internationaal paspoort: Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Meereizen kind met ouder met andere achternaam: Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kind ontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Visum: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, 35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Accommodatie en transport

10 Vervoer Tijdens deze rondreis wordt gebruik gemaakt van speciaal voor de groep gehuurde bussen. Deze bussen staan in principe niet ter beschikking van de groep op de vrije dagen. Eventueel kan via de reisbegeleider met de chauffeur overlegd worden of hij voor een vergoeding die dag wil rijden. In Cuba moet overal over onderhandeld worden; als de groep onderweg een stukje om wil rijden om een niet in de route genoemde plaats of bezienswaardigheid te bezoeken, moet daarvoor bijbetaald worden. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Let op dat de reisbegeleider tot Varadero meegaat. In Varadero zit een vertegenwoordiger die je kan helpen met het boeken van de excursies ter plekke. Er zal ook iemand meegaan naar de luchthaven. Accommodatie Tijdens deze reis naar Cuba overnacht je zoveel mogelijk in comfortabele hotels in tweepersoonskamers met douche en toilet. De meeste hotels zijn ruim opgezet en hebben een tuin, een eigen restaurant en een zwembad. Hotels liggen niet altijd in het centrum van de stad, maar soms er buiten. Vervoer van en naar het centrum komt dan voor eigen rekening. Je verblijf in Varadero is op basis van volpension. In een aantal plaatsen in Cuba is het aantal eetgelegenheden beperkt en dat geldt ook voor het aanbod op de menukaart. In Trinidad verblijf je in zogenaamde 'casas particulares'. Dit is een soort bed & breakfast, bij de Cubanen thuis. Een unieke ervaring! De groep zal verdeeld worden over de verschillende 'casas particulares', die dichtbij elkaar liggen. Per gezin kunnen tussen de 2 en 4 mensen verblijven. Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen kamer hebt, meestal met eigen douche en toilet. Vaak is het mogelijk om te dineren bij je familie, vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Het ontbijt is inclusief. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Helaas beschikken in Cuba geen van de geplande hotels over wifi. Wifi is überhaupt in Cuba heel beperkt aanwezig. Driepersoonskamers zijn niet mogelijk.voor ouders met een kind onder de 12 jaar zal een bedje worden bijgeplaatst op de kamer van de ouders, waar mogelijk. Twee ouders met één kind, één ouder met twee kinderen boven de 11 jaar, hiervoor zal een eenpersoonskamer moeten worden bijgeboekt. Losse excursies

11 Excursie Details Prijs Cienfuegos - bezoek Palacio de Valle Een van de meest indrukwekkende gebouwen in Cienfuegos ligt aan het Parque Marti. Het theater werd gebouwd door Tomas Terry s familie als een eerbetoon aan hem na zijn dood. De Palacio de Valle diende tegelijkertijd als casino en is nu een restaurant en gift shop. Prijs geldig bij minimaal 6 deelnemers. 10 Havana - bezoek sigarenfabriek Zie hoe de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden gemaakt. Van de selectie van de tabaksbladeren tot het rollen, de kwaliteitsbeoordeling en het inpakken in één van de beroemde sigarenhuizen: Partagas, Carl Upmann etc. Transport niet inclusief, prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers. 10 Havana - Havana per cocotaxi Havana - salsales Havana - stadstour in oldtimer Ontdek Havana op een unieke manier: per cocotaxi! De tour voert langs de Prado en Parque Central via de Malecon naar Miramar, bezoek de groenten- en fruit markt, het standbeeld van John Lennon (door Fidel Castro zelf onthuld als groot bewonderaar van de Beatles), Cementario de Colon (een van 5 mooiste begraafplaatsen van de wereld, vol met verhalen en legenden) en Plaza de la Revolucion (waar de jaarlijkse 1 mei optochten worden gehouden en waar de Paus de mis opdroeg). Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers. Salsales van de beste dansleraren. Begin de vakantie met deze swingende lessen! Duur: ongeveer 3 uur. Prijs per persoon geldig bij minimaal 4 deelnemers. Altijd al eens in zo'n oude Amerikaanse slee uit de jaren '50 willen rijden? Grijp je kans: in Havana kun je er ongeveer 2 uur mee rondrijden, en ervaren hoe het échte Cuba voelt! Let op, je mag niet zelf rijden. Prijs per persoon geldig bij minimaal 3 deelnemers. Onder begeleiding van een gids Havana - Wandeling door Oud Havana (inclusief in de reissom) Een wandeling door de kleine straatjes van het voor een groot deel gerestoreerde Oude Havana; met mooie pleinen als Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza San Francisco en Plaza Vieja. Prachtige kerken, paleizen en koloniale gebouwen. 0

12 Santiago de Cuba - stadstour Tijdens deze excursie bezoek je een aantal beroemde plekken in Santiago, de geboorteplaats van de revolutie. Deze tweede stad van Cuba is wellicht de meest Cubaanse stad van Cuba met een zeer diverse bevolking. Bezoek aan Parque Cespedes, het centrale plein en Casa de Velasques (waar de eerste gouverneur van Cuba woonde: Diego Velazquez). Natuurlijk bezoek je de Moncadakazerne (waar de revolutie begon), de begraafplaats Santa Ifigenia (waar de stichter van het zelfstandige Cuba, Jose Marti, is begraven). Het immense Morrofort, ook wel Castillo San Pedro de la Roca genoemd, kijkt uit over de baai van Santiago en beschermt de stad tegen piraten. 50 Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Trinidad - stadswandeling Begeleide excursie door het historische en gerenoveerde centrum van Trinidad, gesticht in 1514 en tot Werelderfgoed uitgeroepen door Unesco. Je bezoekt het prachtige Plaza Mayor, het museum Romantico (over hoe de rijke suikerbaronnen leefden tijdens de gouden tijd in Trinidad ). Ook wordt een bezoek gebracht aan de Chanchanchara, een bar en tevens de naam van een lekker drankje dat enkel in Trinidad wordt gedronken. Het bestaat uit honing, ijs, citroen, water en brandy. Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers. 12 Trinidad - Topes de Collantes Trinidad - Valle de los Ingenios Trinidad ligt aan de voet van een imposante bergketen in Centraal Cuba: de Escambray. De natuurwandeling naar de waterval van El Cubano is niet te zwaar. Bij de waterval kun je zwemmen, vogels spotten, paardrijden of lekker in een restaurantje eten. Prijs persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers. Het gebied rond Trinidad, Valle de los Ingenios (het gebied 15 van de suikerfabrieken) was het rijkste suikerriet gebied van Cuba. De vele grote huizen in het gebied bevestigen de rijkdom waarin de eigenaren leefden. De oogst werd binnengehaald door slaven. De Isnagatoren is een voorbeeld hoe het gebied in de gaten werd gehouden, om bijvoorbeeld brand of het vluchten van slaven tijdig te constateren. Deze toren werd in 1816 gebouwd. De zeven verdiepingen tellende toren is 45 meter hoog, bekroond door een uitkijktoren van waar suikerrietplantages te zien zijn. In de jaren '90 van de vorige eeuw was de wereldsuikerprijs zo laag dat Castro besloot meer dan 70 suikerfabrieken te sluiten, waaronder veel in Trinidad. Het trieste van deze beslissing was dat een jaar later de suikerprijs weer steeg maar Cuba nooit meer die grote suikerleverancier van weleer werd. 10 Prijs geldig per persoon bij minimaal 8 deelnemers.

13 Varadero - catamaran tour Varadero - snorkelen vanaf Playa Coral Viñales - bezoek Cuevas de los Portales Viñales - Bezoek tabaksplantage Vandaag ga je heerlijk varen op zee. Natuurlijk kun je gaan zwemmen, waarbij je gebruik kunt maken van de snorkels en zwemvliezen die aan boord aanwezig zijn. Hiermee kun je de onderwaterwereld met tropische vissen en natuurlijk koraal bewonderen. Verder breng je een bezoek aan een van de eilandjes voor de kust, Cayo Blanco. Hier kun je lekker lunchen. Nadat je ongeveer anderhalf uur op dit eilandje hebt doorgebracht, begin je aan de tocht terug naar Varadero. Inbegrepen bij deze excursie zijn: transfer van en naar de accommodatie, drankjes, lunch. Je gaat deze ochtend snorkelen bij de koraalriffen van Playa Coral, waar je ook kunt zwemmen in de grot bij Cueva de Saturno. Snorkelgerei inclusief in de prijs. De Cuevas de los Portales wordt ook wel de Che grot genoemd. Hier hield Che Guevara zich schuil tijdens de Cubacrisis van Kosten per persoon bij minimaal 6 deelnemers. Inclusief vervoer en entree. Bezoek een van de plantages en zie hoe de tabaksbladeren worden gedroogd en gefermenteerd voordat ze naar Havana worden gebracht voor de sigaarproduktie Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers Viñales - Cayo Levisa Een excursie per boot naar het paradijselijke eiland Cayo Levisa. Je vindt hier een mangrove kust en mooi zandstrand. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld door te gaan duiken of snorkelen. 95 Prijs geldig bij minimaal 6 deelnermers Viñales - paardrijden en fietsen Viñales - wandeling Valle de Viñales Verken dit prachtige karstlandschap op het vervoersmiddel voor de Cubaan dat voor ons de fiets is: op een paard! Zowel het huren van een fiets als het paardrijden (olv een gids) kan het beste bij het betreffende hotel of casa particular worden geregeld. Dit is de goedkoopste en meest efficiente manier. Kosten zijn voor beide tussen de 10 en 20 euro per uur. Begeleide wandeling door Viñales, langs tabaksvelden, fruitplantages en de imposante natuur van kalkstenen rotsen (mogotes) die zo uit de grond lijken te rijzen. Prijs per persoon geldig vanaf minimaal 6 deelnemers. 12 Festivalinformatie

14 Santiago de Cuba, Carnaval In Santiago de Cuba, Cuba s tweede stad, viert men eind juli elk jaar uitbundig carnaval. Vroeger duurde het carnaval 30 dagen, maar tegenwoordig gaan de Cubanen slechts 10 dagen helemaal uit hun dak. Beweging van de 26ste juli Tijdens het carnaval herdenkt men de oprichting van de beweging van de 26ste juli. Op deze dag, die afgekort wordt tot M-26-7 (movimiento 26 de Julio), viel Fidel Castro met zijn aanhangers de Moncada Kazerne binnen. Doel was het overmeesteren van de kazerne en het stelen van de wapens. Vervolgens zou de groep de bergen in trekken en zo een guerrilla-aanval op het regime van president Fulgencio Batista plegen. Dit plan liep niet zoals verwacht. Fidel Castro verdween achter slot en grendel en vele volgelingen vonden de dood. Toen Castro later vrij kwam riep hij de beweging van de 26ste juli uit, waarmee hij in 1959 alsnog het regime van de dictator verwierp. Swingen op boten Naast het politieke karakter van het carnaval vinden er ook optochten en festiviteiten plaats met een religieuze achtergrond. Men eert Santiago Apostolo, de beschermheilige van de stad. De viering begint met het carnaval aquatico, waarbij mensen swingend op boten staan die in de haven nabij het Castillo de Morro drijven. Daarna vieren de kinderen carnaval tijdens het carnaval infantil. Ze doen geschminkt en in kleurrijke kostuums mee aan een parade, waarbij ze dansen, zingen en spelen op trommels. Probeer maar eens stil te staan! Maar het grootste spektakel is toch wel het "Carnaval de Santiago de Cuba", waarbij parades door de straten van Santiago worden gehouden. Men draagt kleurrijke maskers van papier-maché, iedereen danst de conga en doet zich te goed aan Cubaanse rum. Santiago is de meest swingende en opwindende stad van Cuba, probeer hier maar eens stil te staan tijdens het uitbundigste carnaval van het Cubaanse eiland! Wil je dit festival meemaken? Op de reis met vertrekdatum 16 juli bezoek je het CARNAVAL TE SANTIAGO. Nieuwsberichten 8/14/2018 Festivalreis: Carnaval in Santiago de Cuba Algemene info Reisbegeleiding

15 Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en bij voorkeur actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren! De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten. Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- tot 2,- per reiziger per dag. Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen. Bewust op reis Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Persoonsgegevens Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

16 Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen. Aantal deelnemers Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen. Adventure Specialists BV Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International). Boek niet te laat Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen op aanvraag. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen. Te Gast In Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van Te Gast In, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie. Laatste Nieuws In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend. Verlenging van de reis Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard 50,- per boeking in rekening. Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten. Reisvaccinaties aan huis! Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder van vaccinaties aan huis. Haar gespecialiseerde artsen komen ook 's avonds of in het weekend bij jou thuis om reisvaccinaties te zetten. Bovendien geven de artsen jou tips en advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

17 Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen. Verzekeringen Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen. Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt. Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden. Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren. Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie en dekkingsoverzicht? Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Meer informatie NL: Allianz Global Assistance Meer informatie BE: Allianz Global Assistance Adres

18 BEZOEKADRES KONING AAP NEDERLAND Entrada AA Amsterdam - Duivendrecht info@koningaap.nl Telefoon In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar Tel: +31 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m zaterdag van uur Afspraak met een landenspecialist Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Een swingend volk in de tropen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCU 9-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Wie wil er niet naar het swingendste land in de Caribische Zee? Als

Nadere informatie

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 DAG 1 : VARADERO 6 december 2016 Brussel- Varadero met Jet Air fly rechtstreeks Aankomst in Varadero. Onthaal en transfer

Nadere informatie

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero Individuele rondreis met strandverlenging U ziet veel van het land op eigen gelegenheid Verblijf in 4 à 5-sterrenhotels Individuele rondreis met huurauto

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden Cuba 18 daagse rondreis, augustus 2007 Aeropuerto José Martí - Havana Direct na aankomst; ongeveer 19:00 uur Hotel Park View - Havana Vieja Het hotel in Havana Vieja; om de hoek het Museo de la Revolución

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Totaal Salsa, sigaren en bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCL 9-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere plek

Nadere informatie

Reisplan. Dag 1. Dag 2

Reisplan. Dag 1. Dag 2 Als het je leuk lijkt om negen provincies van Cuba te ontdekken en over de hele eilandengroep te reizen, dan is dit je kans. Je zult genieten van dit avontuur waarin we je meenemen naar de mooiste plekken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen Speurtocht naar de Oudheid Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KEK 6-22 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Zaterdag 26 april 2014

Zaterdag 26 april 2014 CUBA 2014 Zaterdag 26 april 2014 10.30-14.30 KL723 Amsterdam - Havana Bij aankomst worden jullie opgewacht door de Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel. 16.30 Verwachte aankomsttijd bij hotel

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen Hoogtepunten van de Baltische Staten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EBK 8-18 7 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In het noordoosten van

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCL 9-20 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCL 9-20 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot

Nadere informatie

7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba!

7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba! 7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba! Cuba! Het Caribische eiland van de rumba, antieke jarenvijftigauto s en de revolutionaire geest van Che Guevara en Fidel Castro! We nemen u mee op een reis om

Nadere informatie

Cuba Oldtimers, salsa en sigaren. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km

Cuba Oldtimers, salsa en sigaren. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km Cuba Oldtimers, salsa en sigaren 16-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km Hoogtepunten van deze reis Uitgebreid verblijf in Havana Subtropisch Baracoa Bezoek aan

Nadere informatie

Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Wil je kennismaken met het (nu nog) authentieke Cuba? Dan is dit hét moment om het land

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ALBANIË - 9 dagen Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EAB 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming

Nadere informatie

Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen FCL

Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen FCL Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen FCL 8-20 21 Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken FCL 8-20 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OMAN - 9 dagen Woestijnkastelen en groene bergen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door het noorden van Oman

Nadere informatie

TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017

TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017 TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017 Denk je aan Cuba, dan zie je grote Amerikaanse jaren 50 auto s, sigaren en rum. Het land verandert snel nu het de grenzen steeds meer opent. Hoog tijd

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FCL 9-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse en luxe hotels

14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse en luxe hotels De enige volledige rondreis naar CUBA Niet de goedkoopste maar wel de meest volledige rondreis om alles te bezoeken!! 14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OEKRAÏNE 9 dagen Gouden koepels en gele stranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door Oekraïne bezoek je drie

Nadere informatie

couples only Wilt u óók met Couples Only naar Cuba? Meer informatie, aanvraag brochure en direct boeken zie www.couplesonly.

couples only Wilt u óók met Couples Only naar Cuba? Meer informatie, aanvraag brochure en direct boeken zie www.couplesonly. couples only i n d i v i d u e l e r e i z e n & s t r a n dva k a n t i e s Couples Only is bedoeld voor mensen die liever met zijn tweeën (eventueel uitgebreid met familie en/of vrienden) georganiseerd

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CUBA - 21 dagen Socialisme en salsa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BLU 9-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Met een aangenaam klimaat, overweldigende stranden en nostalgische

Nadere informatie

Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten

Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten Tijdens deze lustrumreis, terug in de tijd, bezoeken jullie het Caribische Communistische duurzame paradijs Cuba. Zo lang Fidel nog leeft kan je er vrij zeker

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Totaal Salsa, sigaren en bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCL 9-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere plek

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

De officiële taal op Cuba is Spaans. In de toeristische steden wordt ook Engels gesproken.

De officiële taal op Cuba is Spaans. In de toeristische steden wordt ook Engels gesproken. CUBA Algemene informatie: Cuba, het grootste Caribische Eiland, is het eiland van rum, tabak en salsa. Het is één van de meest veelzijdige eilanden van het Caribische gebied met een rijke (recente) geschiedenis,

Nadere informatie

Fietsreis Cuba. Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Fietsreis Cuba. Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler. Djoser BV Breestraat CM Leiden Fietsreis Cuba Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler dansen in Havana eerste lunch in Havana Fotomodel voor een peso Doorkijkje Havana eerste fiets etappe naar Soroa Alfredo onze gids geeft uitleg

Nadere informatie

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Tijdens deze rondreis neemt onze gids u mee naar het zuidoostelijke gedeelte van Costa Rica. We bezoeken diverse nationale parken zoals Los Quetzales, Carara en

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

Kleurrijk CUBA. GEMAAKT DOOR Sabrina

Kleurrijk CUBA. GEMAAKT DOOR Sabrina Kleurrijk CUBA GEMAAKT DOOR Sabrina CUBA Cuba staat bekend om de Caribische sferen, het levendige karakter, oude nostalgische auto s, salsamuziek, kleurrijke huisjes, gebergten, Fidel Castro (voormalige

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP)

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Benin Bouwproject & bezienswaardigheden (begeleide WEP-groep) - VRIJWILLIGERSWERK - VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog)

Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) 1 Nostalgic Cuba afreis op 04 November 2016 Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) Bezoek Cuba voor Cuba, Cuba

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CUBA - 21 dagen Socialisme en salsa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCU 9-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Met een aangenaam klimaat, overweldigende stranden en nostalgische

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala EASY LANGUAGES Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala Programma overzicht: Vanaf 18 jaar Vrijwilligerswerk in diverse sectoren Verblijf vanaf 4 weken Met of zonder Spaanse cursus Accommodatie in gastgezin

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CUBA - 14 dagen Een swingend eiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCT 9-18 14 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In Havana, de hoofdstad van Cuba, maak je meteen kennis met de

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Rondreis CUBA - 21 dagen LCU

Rondreis CUBA - 21 dagen LCU Rondreis CUBA - 21 dagen LCU 8-18 21 Rondreis CUBA - 21 dagen Socialisme en salsa LCU 8-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek - Aankomst

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CUBA - 14 dagen Een swingend eiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCU 9-20 14 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Albanie Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BUL 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het land wat eens het meest geïsoleerde land van Europa was, is

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Cuba, 20 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling 'Old Havana' Dag 3 Havana, stadswandeling 'Modern Havana' Dag 4 Havana - Soroa Dag 5 Soroa, excursie naar waterval Dag 6

Nadere informatie

Lustrumreis Cuba Sierra Maestra. Het andere Cuba Havana Sierra Maestra Santiago de Cuba Baracoa- Playa Maguana 16 dagen 14 nachten

Lustrumreis Cuba Sierra Maestra. Het andere Cuba Havana Sierra Maestra Santiago de Cuba Baracoa- Playa Maguana 16 dagen 14 nachten Lustrumreis Cuba Sierra Maestra. Het andere Cuba Havana Sierra Maestra Santiago de Cuba Baracoa- Playa Maguana 16 dagen 14 nachten Tijdens deze lustrumreis, terug in de tijd, bezoeken jullie het Caribisch

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Deze reis vraagt enige zelfstandigheid zo moet er soms zelf taxi geregeld worden. Zo blijven

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Cuba, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door Oud Havana Dag 3 Havana, stadswandeling modern Havana Dag 4 Havana - Soroa Dag 5 Soroa - Pinar del Rio, optioneel bezoek

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR - VRIJWILLIGERSWERK - LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR - VRIJWILLIGERSWERK - Volg lessen Spaans en werk daarna mee aan een sociaal project in Quito of omgeving. Je

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden Trav l

Boekingsvoorwaarden Trav l Boekingsvoorwaarden Trav l 1. Boeking De vakantieboeker (jijzelf of een gemachtigde) gaat bij boeking akkoord met onze boekingsvoorwaarden. De vakantieboeker machtigt Trav l om familie of begeleider van

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Totaal Salsa, sigaren en bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCL 6-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana Dag 4 Havana - Las Terrazas - San Diego de los Baños Dag 5 San

Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana Dag 4 Havana - Las Terrazas - San Diego de los Baños Dag 5 San F ot ore is Cu b a, 1 4 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Havana Dag 2 Havana, stadswandeling door oud-havana Dag 3 Havana Dag 4 Havana - Las Terrazas - San Diego de los Baños Dag 5 San Diego

Nadere informatie

Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer

Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer Deze 20-daagse rondreis laat je vele hoogtepunten van Cuba ontdekken! De reis voert je van het

Nadere informatie

Sardinië singlereis 8 dagen

Sardinië singlereis 8 dagen Sardinië singlereis 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 949 Wandeleiland Sardinië Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: Sardinië! Dit schitterende Italiaanse

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

Verblijf in een gezin

Verblijf in een gezin Verblijf in een gezin Dit is een unieke gelegenheid om de Franse cultuur van binnenuit te beleven! Duur:: 1-4 we(e)k(en) Vanaf: 648 Verblijf in een gezin Dit is de perfecte kans om Frans te leren en in

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis EGYPTE - 9 dagen In het voetspoor van de farao's Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BEE 6-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In ruim een week tijd krijg je een goed beeld van

Nadere informatie