g door het jaarzondagsvieringen vijfentwintigste zondag A ( Begroeting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "g door het jaarzondagsvieringen vijfentwintigste zondag A ( Begroeting"

Transcriptie

1 g door het jaarzondagsvieringen vijfentwintigste zondag A ( Begroeting Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Sommige parabels zijn zeer bekend, één enkele zelfs berucht. De parabel over de werkers van het elfde uur, is er zo een. Een wijnboer die zijn geld door deuren en vensters gooit, wordt door Jezus geprezen. Als de logica u hiervan ontsnapt denk dan aan wat God zegt in de eerste lezing: Uw gedachten zijn nu eenmaal niet mijn gedachten, mijn wegen niet uw wegen. Vooraleer ook wij kunnen meten met Gods maatstaf, hebben wij nog een lange weg af te leggen. Te lang wellicht als wij alleen op eigen kracht en inzicht vertrouwen. Laat ons daarom beginnen met God om vergeving te vragen. Openingswoord 2 Ook vandaag wordt ons weer eens gezegd dat God andere maatstaven aanwendt dan die die mensen vaak hanteren in hun omgang met elkaar. Voor God heeft ieder mens, wie hij ook is of wat hij ook kan, recht op leven, welzijn en geluk. Hij vraagt ons dat wij zijn wijze van omgaan met mensen tot de onze zouden maken. Openingswoord 3 Of zijt gij kwaad omdat ik goed ben? Deze vraag wordt vandaag gesteld aan de arbeiders van het eerste uur, als zij vinden dat de laatkomers minder moeten krijgen dan zijzelf. Ze worden tot goedheid uitgedaagd. Maar zolang mensen blijven berekenen of anderen niet iets meer krijgen dan ze denken dat hen toekomt, zolang zal er geen vrede zijn.

2 Vergevingsmoment Omdat wij niet durven geloven in Gods goedheid jegens mensen die het, in onze ogen, niet verdienen. Heer, ontferm U over ons. Omdat wij in onze strijd voor rechtvaardigheid dikwijls alleen onze eigen rechten veilig stellen. Christus, ontferm U over ons. Omdat wij zo zelden, naar Jezus voorbeeld, onvoorwaardelijk barmhartig zijn. Heer, ontferm U over ons. De Heer moge ons barmhartig zijn en geleiden tot eeuwig leven. Amen. Lofprijzing Eer aan God in de hoge. Wij loven U, Vader, scheppende kracht, bron van liefde. Wij loven U, Jezus Christus, zoon van God, Weg, Waarheid en Leven. Wij loven U, Heilige Geest, vuur, brandende liefdeskracht. Eer aan God in de hoge. Vrede op aarde voor mensen die eenvoudig zijn, voor mensen die zachtmoedig zijn, voor mensen die barmhartig zijn, voor mensen die luisteren naar het woord van God en het onderhouden. Eer aan God in de hoge. Vrede op aarde en liefde onder alle mensen: liefde die nieuw maakt en heelt, liefde die hoopt en duldt, liefde die blijft in tijd en eeuwigheid. Amen.

3 Openingsgebed 1 Barmhartige God, uw goedheid gaat uit naar alle mensen: de trouwe vrienden van het begin maar ook de werkers van het laatste uur. Zo wonderbaar zijn uw wegen. Help ons die boodschap te begrijpen en ze uit te dragen naar wie ver is of dichtbij, naar het voorbeeld van Jezus Christus, uw Zoon en onze Heer. Amen. Openingsgebed 2 God en Vader, wij weten wel dat onze wegen de uwe niet zijn, maar blijf ons nabij met uw liefde en barmhartigheid. Wij hebben ze broodnodig voor onszelf. Ook anderen verwachten die van ons, zeker als wij ons uw kinderen noemen. Amen. Openingsgebed 3 God, onze Heer, elk uur van de dag roept Gij mensen op om te komen werken in uw wijngaard. Wij bidden U: geef ons het geloof en de moed om in te gaan op uw vraag om ons in te zetten voor de realisering van uw koninkrijk in deze wereld. Amen. Lezingen Laten wij nu luisteren naar de woorden van de Schrift. Eerste lezing (Jesaja 55,6-9) Uit de profeet Jesaja 6 Zoek de Heer, nu Hij te vinden is, roep Hem aan: Hij is dichtbij. 7 De goddeloze moet zijn weg verlaten, de boosdoener zijn gedachten, en terugkeren naar de Heer, die zich over hem ontfermen zal; naar onze God, want Hij vergeeft rijkelijk. 8 Want uw gedachten zijn niet mijn gedachten, en mijn wegen zijn niet uw wegen godsspraak van de Heer. 9 Want zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo gaan ook mijn wegen uw wegen te boven,

4 en mijn gedachten uw gedachten. KBS Willibrord 1995 Tweede lezing (Filippenzen 1,20c-24.27a) Uit de brief van de apostel Paulus aan de christenen van Filippi Broeders en zusters, 20 Christus zal worden verheerlijkt in mijn lichaam, of ik nu levend ben of dood. 24 Maar voor u is het nuttiger dat ik nog blijf leven. 25 En omdat ik hiervan overtuigd ben, weet ik dat ik zal blijven leven en bij u allen zal blijven voor uw vooruitgang en geloofsvreugde. 26 Dan zult u nog meer reden hebben om trots te zijn op mij in Christus Jezus, wanneer ik weer bij u ben. 27 Maar u moet wel een leven leiden dat het evangelie van Christus waardig is. KBS Willibord 1995 Evangelie (Matteüs 20,1-16a) Uit het heilig evangelie van onze Heer Jezus Christus volgens Matteüs Jezus vertelde eens volgende gelijkenis: 1 Met het koninkrijk der hemelen gaat het als met een landeigenaar die s morgens heel vroeg eropuit ging om arbeiders te huren voor zijn wijngaard. 2 Hij werd het met de arbeiders eens over een denarie per dag en stuurde hen naar zijn wijngaard. 3 Toen hij rond het derde uur eropuit ging, zag hij nog andere mensen zonder werk op het marktplein staan. 4 Hij zei tegen hen: `Ga ook naar mijn wijngaard, en ik zal betalen wat billijk is. 5 En ze gingen. Rond het zesde en het negende uur ging hij weer en deed precies zo. 6 Toen hij rond het elfde uur eropuit ging, zag hij nog andere mensen staan, en hij zei tegen hen: `Waarom staan jullie hier de hele dag zonder werk? 7 Ze antwoordden hem: `Omdat niemand ons gehuurd heeft. Waarop hij tegen hen zei: `Ga ook naar mijn wijngaard. 8 Toen het avond was geworden, zei de eigenaar van de wijngaard tegen zijn opzichter: `Roep de arbeiders en betaal hun het loon uit, de laatsten het eerst. 9 De arbeiders van het elfde uur kregen ieder een denarie. 10 De eersten verwachtten toen dat ze meer zouden krijgen.

5 Maar ook zij kregen ieder een denarie. 11 Ze namen hem aan, maar mopperden tegen de landeigenaar: 12 `Die laatsten daar hebben één uur gewerkt, en u stelt hen gelijk met ons die de last van de dag en de brandende hitte gedragen hebben. 13 Maar hij gaf een van hen ten antwoord: `Vriend, ik doe je geen onrecht. We waren het toch eens geworden voor een denarie? 14 Pak je geld maar aan, en ga. Ik wil die laatste evenveel geven als jou. 15 Of mag ik niet met het mijne doen wat ik wil? Of ben jij jaloers omdat ik goed ben? 16 Zo zullen de laatsten de eersten zijn en de eersten de laatsten. KBS Willibrord 1995 Geloofsbelijdenis Laten wij samen ons geloof uitspreken in onze God die liefde is. Ik geloof in God, Schepper van hemel en aarde. Ik geloof ook dat God zijn schepping aan ons, mensen, heeft toevertrouwd opdat wij zijn werk zouden voortzetten en deze aarde voor alle mensen bewoonbaar zouden maken. Ik geloof in Jezus Christus, de verlosser van de wereld. Ik geloof dat wij uitgenodigd worden om mee te werken aan de bevrijding van de mens, aan de opbouw van een betere wereld, door ons in te zetten voor meer levenskansen voor iedereen en om Christus werk verder te zetten. Ik geloof in de heilige. Geest die de mensen tot eenheid wil brengen in één grote gemeenschap. Ik geloof ook dat ik persoonlijk word aangesproken om aan deze gemeenschap mee te werken, samen met alle mensen van goede wil. Amen. Voorbeden 1 God heeft mensen alleen maar ten volle lief. Zijn goedheid kent geen grenzen.

6 Bij Hem kunnen we dus veilig ons hart uitstorten. Bidden wij voor de werkers van het eerste uur, dat zij zich blijven inzetten om in de wijngaard des Heren Gods liefde, die hen geschonken werd, te blijven uitdragen. Bidden wij voor de werkers van het laatste uur, die de moed opbrachten om alsnog op de uitnodiging van de Heer van de wijngaard in te gaan. Dat zij dankbaar zijn dat God hen niet met gelijke munt betaalt. Bidden wij voor onszelf dat wij het afleren om ons uitsluitend te laten leiden door de heilige wet van loon naar werken ; dat wij ruimer leren denken en iedereen een plaatsje gunnen onder Gods hemeldak. Voorbeden 2 In onze wereld geldt vaak de wet van de sterkste. Bidden wij dat allen die hun hoofd moeten buigen en hun mond niet mogen opendoen in God een bondgenoot vinden. Op vele plaatsen lopen mensen op tegen muren. Bidden wij dat allen die niet kunnen gaan of staan waar ze willen en in hun vrijheid worden beknot in God een steun en toeverlaat vinden. Alhoewel we fysisch dicht bij elkaar wonen, voelen vele mensen zich eenzaam in onze maatschappij. Bidden wij dat allen die op zoek zijn naar warmte en vriendschap en daarvoor onophoudelijk bij ons aankloppen, in God en christenen die zijn naam dragen, een helpende hand mogen ervaren. In veel gezinnen en samenlevingsverbanden heerst ruzie en onenigheid. Bidden wij dat allen die zich tekort gedaan voelen of aan anderen tekortdoen en zo als vreemden langs elkaar heen leven, in God een vriend ontmoeten die hen weer tot elkaar brengt.

7 God, uw gedachten zijn de onze niet en uw wegen gaan hoog boven de onze uit. Gij weet wat goed voor ons is. Neem ons bij de hand en leid ons op uw weg van vrede. Door Christus onze Heer. Amen. Voor al deze intenties, voor alles wat ons op het hart ligt, bidden wij: Gebed over de gaven Heer, onze God, Gij kent de gezindheid waarmee wij U deze gaven aanbieden. Voed ons op tot verantwoordelijkheid voor deze wereld en tot dienstbaarheid zonder aanzien des persoons. Dan zal uw wijngaard opbloeien zoals Gij hem hebt gedroomd. Dat vragen wij U door Jezus, voor ons het voorbeeld van uw menslievendheid. Amen. Tafelgebed God, wij danken U omdat Gij duidelijk aan het werk zijt daar waar mensen elkaar vinden en van elkaar houden. Daar waar mensen de handen in elkaar slaan en samen kleine stappen zetten om deze wereld om te bouwen tot een wereld zoals Gij hem droomt. Wij danken U omdat Gij aan het werk zijt in de ontluikende liefde tussen mensen, in de groeiende solidariteit en volgehouden inzet voor vrede en rechtvaardigheid. Daarom loven wij uw naam met deze woorden: Heilig, heilig, heilig God, wij danken U voor uw Zoon Jezus die ons menselijk leven met zijn beide handen aanvaardde en het deelde met al de zijnen. Met eenvoudige woorden en verhalen toonde Hij ons de weg naar U. Hij was barmhartig en vol aandacht en begrip voor allen die in nood verkeerden of niet van tel waren. Op de avond vóór zijn sterven zei Hij aan zijn vrienden: Kom nog één keer met Mij aan tafel, want Ik wil graag nog een laatste maal met jullie eten.

8 Toen nam Hij simpel dagelijks brood, zegende het, brak het en zei: Ik ben als dit brood, Ik breek Mij voor de mensen. Kom, eet ervan, Ik ben het en Ik blijf bij u, altijd. Zo gaf Hij hen ook te drinken uit de beker wijn en zei: Kom, drink ervan, Ik geef Mij er helemaal in weg. Vergeet Mij niet en doe wat Ik heb gedaan. Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Wellicht is het dan stil geworden, zoals bij elk afscheid. Maar dit brood en deze wijn zijn tekens geworden, tekens van een nieuwe manier van leven, tekens van hoop voor alle mensen. Daarom bidden wij U, God: beziel ons met de Geest die ook uw Zoon dreef. Dat wij vanuit zijn inspiratie, ook bij tegenslagen, wegen blijven vinden naar een nieuwe toekomst die Gij ons in handen hebt gegeven. Steeds weer zult Gij ons uitdagen om Jezus voorbeeld te volgen: goedheid, respect en verbondenheid met elke mens. Geef ons de moed, de kracht en de sterkte om dit vol te houden. Dan kan uw Rijk komen. Door Hem en met Hem en in Hem zal uw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader, in de eenheid van de H. Geest nu en alle dagen tot in uw eeuwigheid. Amen. Onze Vader Tot God, die oordeelt zonder onderscheid, zonder aanzien des persoons, mogen wij vrijmoedig bidden: Onze Vader, Wees onze hoop, Vader, zodat wij het met elkaar uithouden, elkaar beter begrijpen, steunen, niet laten vallen. Breek ons open, maak ons ontvankelijk voor de Geest van Jezus, dan zullen we hoopvol kunnen uitzien naar de wederkomst van Jezus, Messias, uw Zoon. Want van U is het koninkrijk. Vredewens 1 Als wij ons laten inspireren door Jezus invulling van wat billijk is en rechtvaardig,

9 dan kan dit ons bevrijden van gevoelens van hebzucht, afgunst en nijd. Zo groeit vrede in ons en in onze omgang met de anderen. Die vrede van Jezus zij altijd met u En wensen wij die Jezusvrede van harte aan elkaar toe. Vredewens 2 Heer, Jezus Christus, Gij brengt vrede overal waar mensen openstaan voor uw blijde boodschap. Wij bidden U: verwijder uit ons midden wat de vrede met uw Vader en met de mensen in de weg staat. Maak ons één met U die leeft in de eeuwen der eeuwen. Amen. De vrede des Heren zij altijd met u. En geven wij die vrede met een hartelijk gebaar aan elkaar door. Communie 1 In dit brood, voor ons gebroken, toont de Heer ons zijn nooit aflatende zorg voor ons. Hij nodigt ons uit aan zijn tafel en biedt zichzelf aan als voedsel. Dit is het Lam Gods, Communie 2 Brood breken is een eenvoudig gebaar. Het kost je niets en is zo gedaan. Maar je geluk delen met een mindere, en niet jaloers zijn omdat hij evenveel krijgt als jij, ingaan op Gods vraag om echt mee te werken aan de uitbouw van zijn Rijk onder ons, dat is niet zo eenvoudig. Daarom bidden wij: Heer, ik ben niet waardig Bezinning De werkers van het elfde uur Herinner jij je nog dat ze zeiden: Niemand heeft ons aangeworven Achter die woorden kan veel leed schuil gaan, leed van mensen die altijd onderaan de ladder staan. Ik val weer eens buiten de prijzen, tussen wal en schip.

10 Niemand ziet me staan, niemand werft me aan De werkers van het elfde uur Je bent te klein, te groot, te oud of te jong, onhandig of onkundig Altijd weer hetzelfde te horen krijgen: ongeschikt, je komt niet in aanmerking want Men verwijt mij dat ik de boel op stelten zet, dat ik mijn eigen ruiten ingooi Men zegt dat ik niet rechtgelovig ben, een halve heiden, een rare vogel En daarom heeft niemand mij aangeworven. Of toch nog ter elfder ure, of was het vijf voor twaalf toen kwam er Iemand langs die zei: Kom, kom mee, voor Mij ben je wel de moeite waard. Slotgebed 1 Heer, onze God, hoogverheven zijn uw gedachten, wonderbaar uw wegen, want de laatsten worden de eersten in uw rijk van eeuwigheid. Leer ons gaandeweg uw wegen gaan van recht voor allen, van vrede overal. Dat vragen wij U door Jezus, Gids en Leidsman ten leven, nu en al onze dagen tot in uw eeuwigheid. Amen. Slotgebed 2 God, onze Vader, die van uw verloren zonen en dochters evenveel houdt als van hen die U trouw proberen te zijn, geef dat onze woorden geen loze kreten blijven en onze daden geen stille berekening. Breek de muren die ons hart omringen open zodat ook wij uw goedheid en uw liefde uitstralen. Amen. Zending en zegen 1 Gaat nu allen heen, elk naar zijn geëigende plaats, en maak werk van de wijngaard des Heren. Weet dat Gods liefde geen grenzen kent

11 en dat daarom ook onze liefde grenzeloos moet zijn. Moge Gods zegen u tot steun zijn: in de naam van + de Vader, de Zoon en heilige Geest. Amen. Zending en zegen 2 Alles wat we hebben, hebben we gekregen: ons leven, elkaar, handen om te werken, uren en dagen van vrije tijd en nog zoveel meer. Als dankbare mensen mogen wij hier vandaan gaan naar onze leefwereld van elke dag. Daartoe zegene God ons, in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

25e zondag door het jaar A 2011

25e zondag door het jaar A 2011 25e zondag door het jaar A 2011 ZONDAGSVIERINGEN vijfentwintigste zondag A (18/09/2011) Begroeting Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de heilige Geest. Amen.

Nadere informatie

Begroeting. Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de H. Geest. Amen. Openingswoord 1

Begroeting. Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 24 09 2017 Begroeting Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 In de viering van vandaag laten we ons inspireren door een weerbarstige,

Nadere informatie

Begroeting. Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de H. Geest. Amen. Openingswoord 1

Begroeting. Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Begroeting Genade zij u en vrede van God + onze Vader, van zijn Zoon Jezus Christus en van de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Waar God het voor het zeggen heeft Uw gedachten zijn nu eenmaal niet mijn gedachten

Nadere informatie

Mariagaard herbegint: Zijn we arbeiders van het eerste of van het elfde uur?

Mariagaard herbegint: Zijn we arbeiders van het eerste of van het elfde uur? Mariagaard herbegint: Zijn we arbeiders van het eerste of van het elfde uur? INLEIDING Luc Blomme - Bij het binnenkomen krijgt elk een muntstuk - Decor: schilderij van Luc Blomme, lichtblauw doek, mand(en)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

EVANGELIE. 25 ste zondag door het jaar. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde

EVANGELIE. 25 ste zondag door het jaar. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde EVNGELIE 25 ste zondag door het jaar I MTTHEÜ 20:1-16 n die tijd vertelde Jezus aan zijn leerlingen de volgende gelijkenis: Want met het koninkrijk der hemelen

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen.

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. Openingswoord In zijn laatste woorden tot zijn leerlingen windt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen Drie-eenheid A 2008 (18 05 2008 ) Begroeting Op deze eerste zondag na Pinksteren vieren wij Gods liefde in zijn veelvuldigheid: de Vader roept ons tot leven, de Zoon wijst ons de weg, en de Geest is onze

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 2 oktober 2016 27 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 775 Die licht is, bron van leven is Verwelkoming en kruisteken L. Welkom in deze eerste weekendviering van oktober. Van oudsher is oktober

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B (17/06/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B (17/06/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B (17/06/2012) Begroeting Wees welkom in Gods huis en aan zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord In de lezingen van vandaag

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord 15 06 2014 Begroeting Vandaag, op de feestdag van de Heilige Drie-eenheid maken wij het kruisteken uitdrukkelijker en bewuster dan anders. Want elke keer als wij dit kruisteken maken bevestigen wij ons

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Biddend samenzijn. Bijbel en arbeid. Openingswoord

Biddend samenzijn. Bijbel en arbeid. Openingswoord Biddend samenzijn Bijbel en arbeid Openingswoord Ook vandaag wordt ons weer eens gezegd dat God andere maatstaven aanwendt dan deze die mensen vaak hanteren in hun omgang met elkaar. Voor God heeft ieder

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting Waar mensen in mijn naam samenkomen, zegt de Heer, daar ben Ik in hun midden. Moge Hij hier met ons zijn als + Vader, Zoon en heilige

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Alles voor het Rijk Gods

Alles voor het Rijk Gods PAROCHIE HERZELE HOUTEM 17 de zondag dhj (jaar A) 29 en 30 juli 2017 Alles voor het Rijk Gods Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2)

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 e zondag door het jaar A 9 en 10 september 2017 In hun midden Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) Bekleed u met de nieuwe mens en houd u naar de Heer gewend,

Nadere informatie

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken.

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Intredelied: Gedenken wij dankbaar de daden des Heren Strofe 1 en 2 Begroeting: In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Van harte welkom

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B (14 06 2009) Begroeting Wees welkom in Gods huis en aan zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Tussen zaaien en oogsten ligt

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (25 05 2008 ) Begroeting Kom bij Mij, gij die belast en beladen en beladen zijt en Ik zal u verlichting schenken zei Jezus. Die uitnodiging geldt ook voor iedereen die zijn zorgen even ter zijde wil schuiven

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (30 11 2008 ) Begroeting Van harte welkom op de eerste zondag van de Adventtijd. Laten wij dit samenzijn en heel het komende kerkelijk jaar, in het teken stellen van het kruis: in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Afscheidsviering van Z.E.H. Deken Johan De Baere Processie met Pinkstericoon doorheen de kerk, voor Pinkstericoon zevenarmige kandelaar. Intredelied: ZJ 409:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Inzegeningsviering nieuw gebouw

Inzegeningsviering nieuw gebouw Inzegeningsviering nieuw gebouw Intredelied: Dit is de dag Begroeting, welkom en kruisteken L: Monseigneur en concelebranten, beste genodigden, van harte welkom in deze eucharistieviering en de inzegening

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN eenendertigste zondag C-jaar ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN eenendertigste zondag C-jaar ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN eenendertigste zondag C-jaar (04 11 2007) Begroeting Laten wij hier bijeen zijn in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Het goede nieuws dat we straks

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (03 06 2007) Begroeting God, + de Vader in de hemel, is onze sterkte, Hij spreekt ons toe door zijn Zoon, Hij begeleidt ons met zijn Geest, die in ons de Jezusmentaliteit

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Openluchtdienst! speelruimte om te leven!

Openluchtdienst! speelruimte om te leven! Openluchtdienst speelruimte om te leven liturgie bij de openluchtdienst op zondag 15 juni 2014 in de tuin van het Wooldhuis uitgaande van de Protestantse Gemeente Heino-Laag Zuthem voorganger: ds. Hans

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag B ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag B ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag B (10 05 2009) Begroeting Moge de Heer ons samenkomen rond zijn tafel zegenen: in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Laten we met

Nadere informatie

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen ZONDAGSVIERINGEN 1 e zondag advent B Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen Begroeting Van harte welkom op de eerste zondag van de Adventtijd. Laten wij dit samenzijn en heel het komende kerkelijk

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, 3 Wij zingen samen van uw gloria, wees ons nabij, kijk speurend naar ons

Nadere informatie

16 oktober 2016 Derde zondag van de missiemaand 29 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

16 oktober 2016 Derde zondag van de missiemaand 29 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 16 oktober 2016 29 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 522 Heer laat mij voor uw altaar komen Verwelkoming en kruisteken L. We horen vandaag over een man die zijn armen in de lucht gooit, maar

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting Vandaag, op de feestdag van de Heilige Drie-eenheid maken wij het kruisteken uitdrukkelijker en bewuster dan anders. Want elke keer als wij

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven.

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. 11 06 2017 Begroeting 1 Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. In de naam van + de Vader, die ons het leven geeft, die antwoordt

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting Laten we dit samenzijn plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Vorige zondag hoorden

Nadere informatie

Heer, we gingen wel eens andere wegen dan Gij ons zijt voorgegaan. Help ons naar anderen toe te gaan, hen te helpen waar het nodig is

Heer, we gingen wel eens andere wegen dan Gij ons zijt voorgegaan. Help ons naar anderen toe te gaan, hen te helpen waar het nodig is ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag B (6/05/2012) Begroeting Moge de Heer ons samenkomen rond zijn tafel zegenen: in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Vandaag worden

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (20 01 2008 ) Begroeting Laten wij dit samenzijn rond het altaar van de Heer plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen. Openingswoord Toen Johannes de Doper zag dat

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

Eet en leef door Christus

Eet en leef door Christus PAROCHIE HERZELE HOUTEM Feest van het Heilig Sacrament 17 en 18 juni 2017 Eet en leef door Christus Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Refr. Wij willen samen vieren de daden van de Heer,

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Twee-entwintigste zondag A (28/08/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Twee-entwintigste zondag A (28/08/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Twee-entwintigste zondag A (28/08/2011) Begroeting Waar twee of drie in mijn naam samenzijn daar ben Ik in hun midden als + Vader, Zoon en heilige. Geest. Amen. Openingswoord 1 Wie aan

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C (26 05 2013) Begroeting Vandaag herkennen wij in God drie gezichten: wij vieren de drie-eenheid van onze God. Wat dat betekent, daarover zullen wij in deze viering nadenken

Nadere informatie

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Welkom in deze viering waarin wij met elkaar luisteren naar woorden die ons aanzetten tot nadenken over ons zelf en over klaar staan voor de ander. Wij komen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, wees ons nabij, kijk speurend naar ons om, kom met uw vrede, uw barmhartigheid,

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Verzameld door de Heer!

Verzameld door de Heer! PAROCHIE HERZELE HOUTEM 33 ste zondag door het jaar 17 en 18 november 2018 Verzameld door de Heer! Intredelied: Dit huis gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-3) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (01 06 2008 ) Begroeting Laten we hier vandaag samenkomen om ons leven te richten naar het woord van de Heer. Van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord

Nadere informatie