Stortplaatsen. Drainage en bescherming in bovenafdichtingen. Stortplaatsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stortplaatsen. Drainage en bescherming in bovenafdichtingen. Stortplaatsen"

Transcriptie

1 Stortplaatsen Drainage en bescherming in bovenafdichtingen Stortplaatsen

2 Stortplaatsen DE BESTE BESCHERMING VAN WATERDICHTE LAGEN Minerale drainageproducten, zoals kiezel en drainagezand, worden steeds duurder. Daarnaast brengt de toepassing van deze producten vaak veel overlast met zich mee door de inzet van onder meer vrachtauto s en bulldozers. In de afgelopen 25 jaar hebben kunststof drainageproducten bewezen een goed alternatief te zijn voor minerale drainagelagen. Daarbij zijn ze bovendien sneller én eenvoudiger te verleggen dan de conventionele minerale producten. Speciaal voor water- en/of gasdrainage en bescherming van de waterdichte laag in bovenconstructies, heeft Schmitz Foam Products een aantal typen van het product RecyTop ontwikkeld. Afhankelijk van de hoeveelheid te draineren vloeistof of gas, afvoerlengtes en bovenbelasting, kan Schmitz Foam Products het meest geschikte type RecyTop berekenen. Naast uitstekende drainage-eigenschappen biedt RecyTop een grote bescherming van de waterdichte lagen tegen puntvormige belastingen. Duurzaamheid en maatwerk De door Schmitz Foam Products gebruikte geslotencellig cross-linked PE is een zeer hoogwaardige en robuuste PE met een levensduur van meer dan 100 jaar. Ook het toegepaste PET-geotextiel is van een hoogwaardige kwaliteit. RecyTop is volgens de BRL-richtlijnen getest op uitlooggedrag. Uit deze test blijkt dat het gebruik van RecyTop geen milieubelasting teweeg brengt. Naast een uitgebreide reeks standaardproducten kan Schmitz Foam Products, per project, de productspecificaties aanpassen aan de specifieke eisen die het project stelt. Eindafwerking stortplaats. Doorsnedetekening van een gas- en waterdrainage.

3 Projectbewaking en verleggen Als dienstverlener is Schmitz Foam Products B.V. ook aanbieder van het verleggen van onze producten met name op stort-, sport- en teeltvelden. Opslag ter plaatse. Indien Schmitz Foam Products B.V. zorg draagt voor het verleggen van RecyTop, S-Foam of NetFoam, profiteert u van verschillende voordelen: meer dan 60 jaar ervaring in grondverzet en grondwerken, waardoor wij zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering van het project met u mee kunnen denken; het verleggen van de matten gebeurt volgens een streng verlegprotocol door vakmensen en met speciaal hiervoor ontwikkelde machines; het aan elkaar lassen van de matten geschiedt door middel van een hot-melt methode; Schmitz Foam Products B.V. organiseert het voorraadbeheer ter plaatse; Schmitz Transport B.V. regelt het transport en de logistiek met betrekking tot het product en het verleggen; onze organisatie draagt zorg voor de projectbewaking ter plaatse, zodat er een naadloze aansluiting is gegarandeerd van ons pakket en de werkzaamheden die door anderen worden uitgevoerd. Financiële voordelen Uiteraard biedt het samenwerken met Schmitz Foam Products B.V. u ook nog een aantal financiële voordelen: Optimale bescherming. een optimale prijs / kwaliteit verhouding; alleen het werkelijk gelegde aantal vierkante meters wordt in rekening gebracht. U betaalt dus geen overlappen, snijresten, etc.; als het aanleggen van een voorraad noodzakelijk mocht zijn, verzorgen wij dat voor u. Dit impliceert dat u geen voorraadbestellingen hoeft te doen; indien tijdens de uitvoering van het project blijkt dat het noodzakelijk is een voorraad aan te leggen, komen deze kosten geheel voor rekening van Schmitz Foam Products.

4 Toepassingsmogelijkheden Onder de folie als gasdrainage. Een naadloos drainage oppervlak. Het verleggen gebeurt met speciale machines.

5 Algemene technische informatie TERMEN: Opbolling: het water dat boven de drainagemat uitkomt. Transmissievitiviteit: horizontale afvoercapaciteit. Uitgedrukt in liters per seconde per meter [l/s.m] Permeabiliteit: verticale afvoercapaciteit. Uitgedrukt in meters per seconde [m/s] Bovenbelasting: de druk op de mat door de bovenliggende afwerklaag. Uitgedrukt in kilo Pascal [kpa] of in kilo Newton per vierkante meter [kn/m 2 ] Interne afschuifweerstand: de maximale hellingshoek waarbij de mat - verzwaard met een bepaalde last - uit elkaar wordt getrokken. Uitgedrukt in een maximale hellingshoek in graden [ ] of in de maximale treksterkte in kilo Newton per vierkante meter [kn/m 2 ] Externe afschuifweerstand: de maximale hoek waarbij er net geen afschuiving plaats vindt tussen twee componenten, bv. RecyTop en afdeklaag. Uitgedrukt in een maximale hellingshoek in graden [ ] of in de maximale treksterkte in kilo Newton per vierkante meter [kn/m 2 ]. Degradatievormen van geslotencellig cross-linked PE: Degradatievorm Conditie Levensduurverwachting Oxidatie temp. < 20 C > 100 jaar Langzame scheurgroei temp. < 20 C > 100 jaar Chemische resistentie n.v.t. > 100 jaar Hydrolyse n.v.t. > 100 jaar Microbiologisch n.v.t. > 100 jaar Afschuifweerstanden: Materialen Factoren Instituut Rapport nummer 0' G C' G [ ] [kn/m2 ] RecyTop en licht geruwde folie 32,0 0,6 LGA GE /B1 RecyTop en zeer gladde folie 17,5 0 LGA GE /A RecyTop en Bentoniet 27,2 4,4 LGA GE /A RecyTop en slib 37,9 2,2 LGA GE /B RecyTop en fijne zand 30,6 5,14 LGA VG RecyTop en zand 32,9 4,5 tbu 1.1/27441/ RecyTop en zand, getest onder water tbu 1.7/27441/ RecyTop en zand FH-Münster /Heckötter Bovenstaande tabel is te gebruiken als richtlijn. Alle geteste afschuifweerstanden zijn de weerstanden tussen de ReyTop-vlokkenzijde en het toegepaste materiaal.

6 Algemene technische informatie Hoeken vergelijken: Stijlheid Hydrolische Hellings- Percentage gradient hoek ß 1 : n i % 1:100 0,01 0,57 1 1:33,3 0,03 1,70 3 1:20 0,05 2,86 5 1:10 0,10 5, :6,67 0,15 8, :5 0,20 11, :4 0,25 14, :3 0,33 18, :2,5 0,40 21, :2 0,50 26, :1 1, Steunlaag Wapeningsdoek (per situatie verschillend) Minerale afdichting (Trisoplast) Folie Drainagelaag (RecyTop) Verschillende onderdelen in de opbouw van een bovenafdichtingsconstructie.

7 Minerale afdichting Meest toegepaste: Bentoniet Bentoniet is een in de natuur voorkomende natrium-kleisoort met deeltjes die zo klein zijn dat het grond waterdicht kan maken, een eigenschap waarvan in de civiele techniek, zoals de tunnelbouw, en milieutechniek dankbaar gebruik gemaakt wordt. Zo worden vervuilde locaties afgedicht, ook aan de zijkanten, met een diepwand van bentoniet. Zand-bentoniet bestaat uit een mengsel van: granulair materiaal zonder grove verontreinigingen; bentoniet; mengwater; eventuele hulpstoffen. Bentoniet. De ruimte tussen de zandkorrels wordt door de toevoeging van bentoniet opgevuld. Het percentage holle ruimte van het mengsel is daarom ook kleiner dan van zand. De afdichtende werking ontstaat doordat in het mengsel aanwezig of toestromend water de bentoniet laat zwellen. De nog aanwezige open ruimte in het mengsel wordt hierdoor gedicht. Soms wordt het natuurlijk zand vervangen door vormzand. Een zand-bentonietmengsel hardt niet uit. In verzadigde toestand is het materiaal daarom in staat, afhankelijk van de laagdikte en het percentage bentoniet, 10% alzijdige rek op te nemen zonder noemenswaardig functieverlies of scheurvorming. Zandbentoniet wordt machinaal aangebracht. De laagdikte varieert van 0,25 tot 0,50 m. Bentoniet matten De bentonietmat is een fabrieksmatig product, vervaardigd uit diverse grondstoffen. De belangrijkste zijn bentoniet en een geotextiel. De mat bestaat uit meer lagen geotextiel of geomembranen en een laag bentoniet. Doorgaans bestaat de opbouw van een bentonietmat uit een aantal kg/m2 natrium- of calciumbentoniet, aangebracht tussen een woven en een non-woven geotextiel. De geotextielen zijn aan elkaar verbonden waardoor de bentoniet op zijn plaats blijft en de interne stabiliteit is gewaarborgd. Natriumbentoniet uit de Verenigde Staten (Wyoming) wordt beschouwd als de kwalitatief meest hoogwaardige bentonietsoort. In elke toepassing moet aandacht worden besteed aan de stabiliteit van de constructie waarin bentonietmatten worden toegepast. Van belang daarbij zijn de afschuifweerstand tussen de mat en de boven- en onderliggende lagen, alsmede de interne afschuifweerstand. Een belangrijke eigenschap van een bentonietmat is de waterdoorlatendheid. De mate van doorlatendheid bepaalt of de mat voldoet aan het criterium in de Richtlijn vloeistofdichte eindafwerking van ten hoogste 0,1 mm/d.

8 Trisoplast Trisoplast = zand+bentoniet+polymeergel Het materiaal ontleent zijn eigenschappen aan de moleculaire binding die ontstaat tussen de kleideeltjes van het bentoniet en het polymeer. Het gedrag van zand-bentoniet-polymeer in contact met oplossingen die de zwelcapaciteit van bentoniet normaliter verminderen, valt uit deze afname te verklaren. Het materiaal onderscheidt zich van zandbentoniet door: een zeer lage waterdoorlatendheid (ten hoogste 10 % van de waarde van zand-bentoniet); een grotere plasticiteit; de chemische stabiliteit; een geringere gasdoorlatendheid; een langere levensduur. Hierdoor kan worden volstaan met dunnere afdichtingen in vergelijking met zand-bentoniet. TRISOPLAST is een gepatenteerd, hoogst effectieve en duurzame minerale afdichting die in Nederland door TRISOPLAST Mineral Liners werd ontwikkeld. Zijn opmerkelijke prestaties worden eenvoudig bereikt door op locatie de bentoniet-polymeer-componenten met een minerale vulstof (bv zand) te mengen. In combinatie met water wordt een sterke, dichte en hechte gelstructuur gevormd als gevolg van het netwerk van chemische verbindingen tussen de klei, mineralen, het zand en het polymeer. Dit leidt tot aanzienlijk beter afdichtende eigenschappen dan met traditionele minerale afdichtingen. Terwijl het zand, de TRI- SOPLAST hoofdzakelijk zijn mechanische sterkte geeft, geeft de bentoniet-polymeer-water gel, het de noodzakelijke flexibiliteit en de goede hydraulische prestaties die algemeen zelfs 100 tot 1000 keer beter zijn dan met traditionele minerale afdichtingen. In de tijd gezien is te verwachten dat dit verschil in prestaties groter wordt als gevolg van de hoge duurzaamheid van TRISOPLAST. Hydrostab "waterglas geïmmobiliseerde afvalstoffen" Hydrostab is een afdichtend materiaal dat bestaat uit reststoffen. De samenstelling van Hydrostab is gepatenteerd. Bij de samenstelling van Hydrostab wordt gebruik gemaakt van de verkittende werking van waterglas. De samenstelling van Hydrostab is globaal: 42,5% (vervuilde) grond of zeefzand; ca. 11% vlieg-as; 42,5% zuiveringsslib; 4% waterglas. Folie verschillende folies: - verschillende diktes - verschillende ruwheden glad; geruwd; dubbel geruwd - gespikkeld - gespoten. Vloeistof drainage Minerale producten: grind en drainagezand Grind is duur en slecht te verkrijgen. Drainagezand is vooral in Noord- en Midden Nederland nog volop aanwezig.

9 Geocomposieten Dit zijn combinaties van verschillende producten die als één product worden geleverd. In de basis zijn 3 verschillende typen geocomposieten: noppenbanen; draadmatten; RecyTop. Recytop. Alle geocomposieten bestaan uit een drainagelaag met enkel of dubbelzijdig geotextiel. De meest gebruikte geotextielen zijn gemaakt van een PP. Wij gebruiken alleen mechanisch verbonden PET geotextielen (zie algemene product informatie). Eigenschappen RecyTop is licht samendrukbaar; flexibel; zeer goede bescherming; als de mat al kapot zou gaan, dan kan deze de folie en/of minerale laag niet beschadigen; hoge wrijvingsfactor door toegepaste PET-geotextiel. De draadmatten worden meestal geleverd met een dikte tussen de 8 en 12 mm. Bij grote regenbuien is er een wateropbolling boven de mat. Dit geeft wederom een instabiele constructie als de afwerklaag hier niet op aangepast is. Bij een RT30 of RT35 is dit minder het geval. De interval tussen de afvoerdrains zijn hierdoor groter. Eigenschappen noppenbaan drukt niet snel samen is minder flexibel als de noppenbaan kapot gaat, kunnen de scherpe randen de folie en/of minerale laag doorboren lage wrijvingsfactor door toegepaste PP-geotextiel Eigenschappen draadmatten is samendrukbaar flexibel als de draadmat kapot gaat kunnen de scherpe draden de folie en/of minerale laag doorboren lage wrijvingsfactor door toegepaste PP-geotextiel

TERRADRAIN. Driedimensionale structuren voor drainage in monofilamenten

TERRADRAIN. Driedimensionale structuren voor drainage in monofilamenten TERRADRAIN Driedimensionale structuren voor drainage in monofilamenten In dit pdf document zijn de eigenschappen van de meest gebruikte standaardproducten vermeld. Voor vele toepassingen zal het mogelijk

Nadere informatie

Geotechnics. Folies en geotextielen. Building worldwide on our products

Geotechnics. Folies en geotextielen. Building worldwide on our products Geotechnics Folies en geotextielen Building worldwide on our products Folies en geotextielen De jarenlange ervaring met de toepassing van kunststoffen in de civiele techniek heeft Geotechnics veel expertise

Nadere informatie

Jaarvergadering BGS Toepassing van geokunststoffen in stortplaatsen. Bentonietmatten. F. De Schepper - Emotrade N.V.

Jaarvergadering BGS Toepassing van geokunststoffen in stortplaatsen. Bentonietmatten. F. De Schepper - Emotrade N.V. Jaarvergadering BGS 2016 Toepassing van geokunststoffen in stortplaatsen Bentonietmatten F. De Schepper - Emotrade N.V. BENTONIETMATTEN Productbeschrijving Eigenschappen Toepassing / plaatsing Eisen stortplaats

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: Bescherming en drainage van kelders Volgens EN 13252, DIN 4095 en TV 190

Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: Bescherming en drainage van kelders Volgens EN 13252, DIN 4095 en TV 190 Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: Bescherming en drainage van kelders Volgens EN 13252, DIN 4095 en TV 190 Algemene aanwijzingen: R E M I U M - Q U A L I T Ä E M I U M - Q U A L I T Ä T Het beschermings-

Nadere informatie

Fotoreportage aanleg van de stortplaats.

Fotoreportage aanleg van de stortplaats. Fotoreportage aanleg van de stortplaats. Hierna wordt stap per stap een overzicht gegeven van de aanleg van de stortplaats en wordt van deze aanleg een beeld geschetst door middel van fotomateriaal, waarbij

Nadere informatie

OC-Plan. Bewezen kwaliteit!

OC-Plan. Bewezen kwaliteit! OC-Plan OC-Plan is een hoogwaardige dakbaan met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar. Bovendien is OC-Plan eenvoudig, brandveilig en rechtstreeks toe te passen op bestaande bitumineuze dakbedekking.

Nadere informatie

Werfix BVBA. Drenotube drainage: beschrijving systeem

Werfix BVBA. Drenotube drainage: beschrijving systeem Drenotube drainage: beschrijving systeem DRENOTUBE is een geocomposiet (samenstelling van verschillende materialen) ter vervanging van de klassieke Franse drainage. Ze bestaat uit 4 elementen. 1. Een golvende

Nadere informatie

Oeververdediging. Geotextielen in kunststof. Zeskant vlechtwerk systemen in staal voor het wapenen van

Oeververdediging. Geotextielen in kunststof. Zeskant vlechtwerk systemen in staal voor het wapenen van BENL_2009-1 Oeververdediging Geweven geotextielen in polypropyleen met treksterkte < 75 kn/m (Terralys ) Geweven geotextielen in polypropyleen met treksterkte > 75 kn/m (Geolon PP) Geweven geotextielen

Nadere informatie

ProPlay SP Garantie voor topprestaties

ProPlay SP Garantie voor topprestaties ProPlay SP Garantie voor topprestaties ProPlay SP voor elke sport onder alle omstandigheden ProPlay SP, de nieuwe generatie sporttechnische onderlaag, vormt de perfecte basis voor een hoogwaardige kunstgrasconstructie.

Nadere informatie

CO 2 -emissie reductie? Energie-efficiënter vervangen van de onderwaterafdichting

CO 2 -emissie reductie? Energie-efficiënter vervangen van de onderwaterafdichting CO 2 -emissie reductie? Energie-efficiënter vervangen van de onderwaterafdichting Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Projectbeschrijving... 3 2 De twee methodes... 4 3 Vergelijking... 6 4 Conclusie... 7 Bijlage

Nadere informatie

Toepassing van wapeningsgeotextiel in Sigmadijk te Antwerpen Berekenings- & uitvoeringsaspecten

Toepassing van wapeningsgeotextiel in Sigmadijk te Antwerpen Berekenings- & uitvoeringsaspecten Toepassing van wapeningsgeotextiel in Sigmadijk te Antwerpen Berekenings- & uitvoeringsaspecten Belgian Geosynthetics Society 9 juni 2015 Michaël De Beukelaer-Dossche Zeeschelde - Vlaamse Overheid Jan

Nadere informatie

BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE. Plaatsingsvoorschriften. nidagreen

BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE. Plaatsingsvoorschriften. nidagreen BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE Plaatsingsvoorschriften nidagreen nidagreen onderlaag voor sierkunstgras 1 - Algemeen nidagreen platen zijn honingraatplaten in polypropyleen die bedoeld zijn als stevige

Nadere informatie

GEOTEXTIEL EN AAN GEOTEXTIEL VERWANTE PRODUCTEN

GEOTEXTIEL EN AAN GEOTEXTIEL VERWANTE PRODUCTEN COPRO vzw Onpartijdige Instelling voor de Controle van Bouwproducten Z.1 Researchpark - Kranenberg 190-1731 Zellik 02 468 00 95 info@copro.eu BTW BE 0424.377.275 02 469 10 19 www.copro.eu KBC 426-4079801-56

Nadere informatie

Cofra HDPE. folie afdichtingen. Cofra. Building worldwide on our strength

Cofra HDPE. folie afdichtingen. Cofra. Building worldwide on our strength C Building worldwide on our strength BV is gespecialiseerd in het verwerken en toepassen van kunststoffolies. Op stortplaatsen, maar ook voor de civiele toepassing van de KIWA gecertificeerde 2,0mm folie,

Nadere informatie

GEOTEXTIEL EN AAN GEOTEXTIEL VERWANTE PRODUCTEN

GEOTEXTIEL EN AAN GEOTEXTIEL VERWANTE PRODUCTEN COPRO vzw Onpartijdige Instelling voor de Controle van Bouwproducten Dendermondsestraat 168-1083 BRUSSEL 02 468 00 95 02 469 10 19 info@copro.info BTW BE 424.377.275 PCR 000-1497262-67 KBC 426-4079801-56

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

Geogrid onmisbaar in de civiele techniek en in afdichtingconstructies

Geogrid onmisbaar in de civiele techniek en in afdichtingconstructies Geogrid onmisbaar in de civiele techniek en in afdichtingconstructies Met medewerking van Peter Prosé, Prosé kunststoffen Leeuwarden Het geogrid (een rooster van hoogwaardig kunststof dat trekkrachten

Nadere informatie

DRAINAGEMATTEN NOPPENMATTEN GRIDS VERTICALE DRAINAGE DRAINAGEWIEKEN GEPERFOREERDE DRAINAGEMAT

DRAINAGEMATTEN NOPPENMATTEN GRIDS VERTICALE DRAINAGE DRAINAGEWIEKEN GEPERFOREERDE DRAINAGEMAT DRAINAGEMATTEN NOPPENMATTEN GRIDS VERTICALE DRAINAGE DRAINAGEWIEKEN GEPERFOREERDE DRAINAGEMAT 02 [www.emergo.be ] 03 EMODRAIN AS noppenmatten Emodrain AS is een asymmetrische noppenmat, al dan niet voorzien

Nadere informatie

Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden.

Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden. Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden. DE IDEALE OPLOSSING VOOR EEN VEILIGE SPEEL- EN VALONDERGROND. Het Tisanos systeem staat voor een technologische

Nadere informatie

Ter plaatse van de instabiliteiten treedt op sommige plaatsen water uit het talud

Ter plaatse van de instabiliteiten treedt op sommige plaatsen water uit het talud ., Project Havens Terneuzen Overleg stabiliteitsprobleem Datum:. Tijd: Deelnemers: Archiefnummer: Opsteller verslag 22-03-2006 10.00 Ruud Bosters (DWW), Wilbur van Beijnen (PBZ), Harrie van Gils (PBZ),

Nadere informatie

Toepassing hellende daken

Toepassing hellende daken LASTENBOEK GROENDAK ONDER HELLING Aanleg van daktuinen, parkeerdaken en groene gevels Toepassing hellende daken A. OPBOUW GROENDAK Voordelen : laag in gewicht, beperkt in onderhoud, levensduur dakdichting

Nadere informatie

Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden.

Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden. Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden. DE IDEALE OPLOSSING VOOR EEN VEILIGE SPEEL- EN VALONDERGROND. Het Tisanos systeem staat voor een technologische

Nadere informatie

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Van Beek EPDM Van Beek EPDM levert maatwerk in EPDM-rubber. Met onze jarenlange ervaring in zowel de dak- als vijverindustrie weten wij als geen ander welke strenge

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: horizontale toepassingen. Schafft Komfort.

Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: horizontale toepassingen. Schafft Komfort. Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: horizontale toepassingen. Schafft Komfort. Beschermings- en drainagesysteem met hoge prestaties voor groendaken, terrassen en parkingdaken. Algemene aanwijzingen

Nadere informatie

Producten & eigenschappen

Producten & eigenschappen Producten & eigenschappen Soorten omhulling voor drainagebuizen & toepassingen De diverse omhullingen voor drainagebuizen worden ingedeeld naar een O90- waarde. De systematiek hiervoor is circa dertig

Nadere informatie

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625 RESQ-TAPE is een zelfhechtende siliconen afdichtings- en isolatietape met veel verschillende toepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke tape is uw eerste hulp bij allerlei reparaties. U brengt

Nadere informatie

EMOFOIL. Geomembranen OMSCHRIJVING PLAATSING

EMOFOIL. Geomembranen OMSCHRIJVING PLAATSING Geomembranen zijn flexibele waterdichtingsfolies uit synthetische polymeren en worden gebruikt als dichting in geotechnische en ecologische constructies. OMSCHRIJVING De geomembranen zijn verkrijgbaar

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

Cofra. Grondverbetering en folieconstructies. Cofra. Building worldwide on our strength

Cofra. Grondverbetering en folieconstructies. Cofra. Building worldwide on our strength Grondverbetering en folieconstructies Building worldwide on our strength Amsterdam Stockholm Bratislava Grondverbetering en folieconstructies Singapore Onze historie, opgericht in 1923 door de heren ortlever

Nadere informatie

GEOHYDROLOGISCHE ISOLATIE VAN HET STORT SCHOTEROOG DOOR MIDDEL VAN EEN CEMENT-BENTONIET-FOLIE WAND

GEOHYDROLOGISCHE ISOLATIE VAN HET STORT SCHOTEROOG DOOR MIDDEL VAN EEN CEMENT-BENTONIET-FOLIE WAND OHYDROLOICH IOLATI VAN HT TORT CHOTROO DOOR MIDDL VAN N CMNT-BNTONIT-OLI WAND Inleiding Bij de sanering en herinrichting van het stort choteroog bij Haarlem wordt de geohydrologische isolatie van de stortplaats

Nadere informatie

Toepassing op platte daken en bij licht hellende daken

Toepassing op platte daken en bij licht hellende daken NIEUW LASTENBOEK 2 LAGIG EXTENSIEF GROENDAK Aanleg van daktuinen, parkeerdaken en groene gevels Toepassing op platte daken en bij licht hellende daken A. OPBOUW GROENDAK Voordelen: zeer licht in gewicht,

Nadere informatie

EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium

EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium Kwaliteitsproducten met een veelzijdige toepassing * Safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op bovenzijde van onderliggende baan en onderzijde van

Nadere informatie

innovation in insulation

innovation in insulation warmte vocht geluid 2.500 / BV / 07-2003 Bergman Grafimedia Deze uitgave is met de meeste zorg samengesteld. Eventuele wijzigingen en zetfouten ten alle tijde voorbehouden. Vocht Inleiding Vocht kan de

Nadere informatie

AWADOCK NEW GENERATION

AWADOCK NEW GENERATION oplossingen voor zadelstukken Awadock INHOUD pagina Principes: Doorboren - Schroeven - Afdichten...123 Presentatie....124 Een kogelgewricht voor meer flexibiliteit...125 Werkingsprincipe....126 Awadock

Nadere informatie

Dichtwanden Bentoniet-Cement wanden

Dichtwanden Bentoniet-Cement wanden Strong foundations, Solid future More than 107 years of international experience in foundation solutions Dichtwanden Bentoniet-Cement wanden 1 Inhoud 1) Doelstelling en toepassingsgebied 2) Constructie

Nadere informatie

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking:

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking: Keramische buitentegels Keramische tegels zijn de laatste tijd ontzettend in opkomst en eigenlijk al niet meer weg te denken uit het tuinbeeld. De enorme populariteit van deze tegels is logisch te verklaren.

Nadere informatie

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 zijn op PMMA gebaseerde, flexibele, zelfnivellerende mortels gebruikt op oppervlakken met multifunctionele toepassingen (dakterrassen, balkons,

Nadere informatie

GEPREFABRICEERDE INFILTRATIEBUIS ZONDER GRIND

GEPREFABRICEERDE INFILTRATIEBUIS ZONDER GRIND GEPREFABRICEERDE INFILTRATIEBUIS ZONDER GRIND Bovenaanzicht Vooraanzicht Ø 300 mm of 370 mm Onderaanzicht L = 3 m of 6 m Net van polyethyleen EPS vlokken Het onderste deel is niet voorzien van geotextiel,

Nadere informatie

Ontwerp van geotextielen in een steenbekleding

Ontwerp van geotextielen in een steenbekleding Ontwerp van geotextielen in een steenbekleding Richtlijn SBRCUR 1795 Wim Voskamp NGO lezing november 2016 1 Geotextielen in een steenbekleding NGO lezing november 2016 2 In een glooiing of bij onder water

Nadere informatie

Restlevensduur van PVC-U en PE leidingen. Workshop CAPWAT 24 maart 2011

Restlevensduur van PVC-U en PE leidingen. Workshop CAPWAT 24 maart 2011 28-03-2011 Restlevensduur van PVC-U en PE leidingen Workshop CAPWAT 24 maart 2011 Restlevensduur van PVC-U en PE leidingen 2 Indeling Wavin leidingsysteem oplossingen Onderzoeksrapporten Restlevensduur

Nadere informatie

De grote grindplaat DUNNER, LICHTER, DISCRETER, ECONOMISCHER, SNELLER TE PLAATSEN. 400 t/m 2

De grote grindplaat DUNNER, LICHTER, DISCRETER, ECONOMISCHER, SNELLER TE PLAATSEN. 400 t/m 2 De grote grindplaat DUNNER, LICHTER, DISCRETER, ECONOMISCHER, SNELLER TE PLAATSEN 400 t/m 2 Dankzij de grote GravelGrid- plaat kan men stevige ruimtes creëren in grind die geen onderhoud of waterafvoer

Nadere informatie

Substraat Extensief 6 cm Drainagemat (11 mm) TOTAAL 104 kg/m² verzadigd

Substraat Extensief 6 cm Drainagemat (11 mm) TOTAAL 104 kg/m² verzadigd LASTENBOEK EXTENSIEF GROENDAK MET SEDUM A. OPBOUW GROENDAK 5. Sedumstekken met zaad en wortels, 150-200 g/m² 4. Extensief mineraal substraat 6 cm volgens FLL -en RAL 3. Drainagesysteem ca. 11 mm 2. Wortelvaste

Nadere informatie

DELTA -FLORAXX TOP Groendak: Plaatsingsvoorschriften Conform volgens EN en DIN 4095

DELTA -FLORAXX TOP Groendak: Plaatsingsvoorschriften Conform volgens EN en DIN 4095 DELTA -FLORAXX TOP Groendak: Plaatsingsvoorschriften Conform volgens EN 13252 en DIN 4095 Algemene informatie: Drainagesysteem en dakbescherming voor daktuinen met een waterretentie van 7 l/m². Warm dak

Nadere informatie

Oplossing Drainvoeg 1,5 jaar na aanleg, strak straatwerk, goede doorlatendheid

Oplossing Drainvoeg 1,5 jaar na aanleg, strak straatwerk, goede doorlatendheid 1 Oplossing Drainvoeg 1,5 jaar na aanleg, strak straatwerk, goede doorlatendheid Probleem Losliggende stenen, vervuild, dichtgeslibd en niet meer doorlatend 2 Drainvoeg wat is het? waterdoorlatende infiltratievoeg

Nadere informatie

Harsen. 3M Benelux M Scotchcast nr N M Scotchcast nr M Scotchcast nr U M Scotchcast nr.

Harsen. 3M Benelux M Scotchcast nr N M Scotchcast nr M Scotchcast nr U M Scotchcast nr. Harsen Er is een grote verscheidenheid van harsen leverbaar voor het isoleren en mechanisch beschermen van kabelverbindingen in laagspanningsnetten. De harsen van M hebben hun doeltreffendheid al sinds

Nadere informatie

Kelder-afdichting met zwelmembraan 1

Kelder-afdichting met zwelmembraan 1 Tekst: Prof. ir Nico Hendriks, BDA Dak- en Geveladvies BV Beeld: Albert F. van den Hout In het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië vormt de waterdichte afwerking van ondergrondse constructies een

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIES

INSTALLATIE-INSTRUCTIES ALGEMEEN Deze installatie-instructies zijn alleen van toepassing op de hieronder vermelde ROTO-bouwproducten: Regenwateropslagtanks Afvalwaterzuiveringsinstallatie Olieafscheiders Vetafscheiders Pompstations

Nadere informatie

TOPSKIN. EPDM rubberfolies. Sterk en elastisch. voor het. zware werk

TOPSKIN. EPDM rubberfolies. Sterk en elastisch. voor het. zware werk TOPSKIN EPDM rubberfolies Sterk en elastisch voor het zware werk Topskin is een waterkerende folie op basis van high-tech EPDM-rubber. Dit sterke en flexibele synthetische rubber biedt talloze toepassingen

Nadere informatie

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Specialist in ventilatie Maatwerk roosters U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid standaard assortiment ventilatie roosters, gemaakt

Nadere informatie

GrainDrain flexibele drainage PE of PP

GrainDrain flexibele drainage PE of PP GrainDrain flexibele drainage PE of PP 1 GrainDrain van GrainPlastics B.V. wordt geproduceerd uit PE en/of PP in de maten Ø 25mm, 50mm, 0mm, 5mm, 80mm, 100mm, 125mm, 10mm en 200mm. Het toepassen van PE-

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze!

Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze! Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze! Parkeren of aanleggen? 2 Raineo : wateroverlast is een keuze! Wij ervaren allemaal

Nadere informatie

BlueTube IT-buizen Drainbuizen INFILTRATIE

BlueTube IT-buizen Drainbuizen INFILTRATIE BlueTube IT-buizen Drainbuizen INFILTRATIE waarom infiltreren Klimaatverandering Hevige regenbuien komen vandaag de dag steeds vaker voor in ons land. Dit heeft onder andere tot gevolg dat veel straten

Nadere informatie

MORGO FOLIETECHNIEK B.V. MORGOFOL. Gewapende microgeperforeerde folie. Professionals in folie

MORGO FOLIETECHNIEK B.V. MORGOFOL. Gewapende microgeperforeerde folie. Professionals in folie MORGO FOLIETECHNIEK B.V. MORGOFOL Gewapende microgeperforeerde folie Professionals in folie MORGOFOL De beste oplossing onder extreme omstandigheden MorgoFol is dé ideale folieoplossing in wandconstructies,

Nadere informatie

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag.

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. CPS-ZF Zinkfolie 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. Algemeen CPS-ZF Zinkfolie is een opofferende galvanische anode specifiek ontworpen voor het bieden

Nadere informatie

Secugrid VIERDIMENSIES KLANT

Secugrid VIERDIMENSIES KLANT Secugrid VIERDIMENSIES KLANT K L A N T Vier dimensies lengte (de strip), breedte (het geogrid), diepte (de grond) en tijd (de duurzaamheid) zijn van grote invloed op het ontwerp en het resultaat van een

Nadere informatie

Meer informatie over asfalt, voor- en nadelen kan u raadplegen op onze partnersite:

Meer informatie over asfalt, voor- en nadelen kan u raadplegen op onze partnersite: Wegen, opritten, parkings in asfalt Op volgende pagina een korte samenvatting vanwege het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw aangaande de soorten asfalt, de samenstelling van asfaltverhardingen, de verwerking

Nadere informatie

PUBLICATIE 24.1. Strikotherm Systeem 300S Ceramique Minerale Steenstripafwerking. 1 van 9 Definitief 11-2013 RCE. Blad: Status: Versie nr: Supervisor:

PUBLICATIE 24.1. Strikotherm Systeem 300S Ceramique Minerale Steenstripafwerking. 1 van 9 Definitief 11-2013 RCE. Blad: Status: Versie nr: Supervisor: 1.0 INLEIDING: Het pure, strakke, robuuste en charme van baksteen helemaal tot zijn recht laten komen kan met het -. Het Strikotherm 300S- systeem is een duurzame oplossing voor het upgraden van objecten

Nadere informatie

DELTA -NOPPENBANEN. Toepassing bij horizontale drainage. DELTA -TERRAXX DELTA -NP DRAIN DELTA -MS DELTA -MS 20 DELTA -GEO-DRAIN Quattro

DELTA -NOPPENBANEN. Toepassing bij horizontale drainage. DELTA -TERRAXX DELTA -NP DRAIN DELTA -MS DELTA -MS 20 DELTA -GEO-DRAIN Quattro DELTA beschermt waarden. Bespaart energie. Verschaft comfort. DELTA -NOPPENBANEN Toepassing bij horizontale drainage. DELTA -TERRAXX DELTA -NP DRAIN DELTA -MS DELTA -MS 20 DELTA -GEO-DRAIN Quattro Drainage

Nadere informatie

Bouwplast kunststof panelen. Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen

Bouwplast kunststof panelen. Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen Bouwplast kunststof panelen Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen Bouwplast kunststof panelen voor moderne stalinrichting Bouwplast kunststof panelen: Gemaakt van hoogwaardige grondstoffen

Nadere informatie

BETOMAT betonblokkenmat

BETOMAT betonblokkenmat BETOMAT betonblokkenmat 1 1. Inleiding Betomat, flexibel toepasbare betonblokkenmat. Systeem PE-G R Betomat kan in diverse soorten worden geleverd. In het algemeen worden de matten gebruikt om oevers en

Nadere informatie

00.00.00 Wand- en plafondbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck SCARLET, BEE_BO en DECOR

00.00.00 Wand- en plafondbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck SCARLET, BEE_BO en DECOR dossier... - dd.... 1 00.00.00 Wand- en plafondbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck SCARLET, BEE_BO en DECOR Omschrijving : Scarlet, Bee_Bo en Decor zijn de verzamelnaam voor een gamma wand-

Nadere informatie

Isodrain Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren

Isodrain Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren Isodrain Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren Isodrain Standaard Noppenfolie ter bescherming van ondergrondse muren Ons productgamma op basis van HDPE is van zeer hoge kwaliteit. Tijdens

Nadere informatie

TECTOFIN voor een betrouwbare afdichting. De Kunststofdakbaan WOLFIN WATERPROOFING THAT WORKS.

TECTOFIN voor een betrouwbare afdichting. De Kunststofdakbaan WOLFIN WATERPROOFING THAT WORKS. TECTOFIN voor een betrouwbare afdichting De Kunststofdakbaan WOLFIN WATERPROOFING THAT WORKS. TECTOFIN De dakbaan met unieke eigenschappen Getest en vertrouwd op locatie Met de TECTOFIN-membranen biedt

Nadere informatie

DE LICHTGEWICHT VAN BETON

DE LICHTGEWICHT VAN BETON DE LICHTGEWICHT VAN BETON Kleuren en afwerkingen De Aerlox is in zwart beschikbaar. NOVO+ * INGEKLEURDE BODY zwart Vederlicht zwaargewicht De Aerlox: wel de kracht, niet de kilo s Een betonnen dakpan weegt

Nadere informatie

RAINSPOT STRAATkOlk t Rainspo

RAINSPOT STRAATkOlk t Rainspo RAINSPOT Straatkolk Rainspot INHOUD pagina Het alternatief voor beton + gietijzer...147 Overtuigende eigenschappen...148 Kwaliteit en flexibiliteit in één element...149 Catalogus....150 146 REHAU RAINSPOT

Nadere informatie

LASTENBOEK INTENSIEF GROENDAK

LASTENBOEK INTENSIEF GROENDAK A. OPBOUW GROENDAK LASTENBOEK INTENSIEF GROENDAK OPPERVLAKTE < 800 M² - HELLING > 2% 6. Intensieve begroening 5. Intensief mineraal substraat (20-50 cm) 4. Mineraal vochthoudende platen (dikte 5 cm) 3.

Nadere informatie

GARANTGUM BITUMINEUZE WATERDICHTING

GARANTGUM BITUMINEUZE WATERDICHTING BITUMINEUZE WATERDICHTING GARANTGUM INTRODUCTIE GARANTGUM is een begrip in de Nederlandse markt. Elke vakman kent deze extreem sterke en duurzame APP dakbaan. Oerhollands, al sinds jaar en dag geproduceerd

Nadere informatie

VERWERKING KERAMISCHE BUITENTEGELS

VERWERKING KERAMISCHE BUITENTEGELS VERWERKING KERAMISCHE BUITENTEGELS Weet hoe t werkt! pagina 1 VERWERKING OP DIVERSE MANIEREN Keramische buitentegels Keramische tegels zijn de laatste tijd ontzettend in opkomst en eigenlijk al niet meer

Nadere informatie

LOOD NAADLOOS GEGOTEN

LOOD NAADLOOS GEGOTEN LOOD NAADLOOS GEGOTEN FRERIKS-WERKEN GIETERIJ GEEN SOLDEERNADEN RUBBER RING OPTIE 400% BETERE HECHTING GEBORSTELDE PLAKPLAAT GEEN OXIDATIE IN DE LASZONE SNELLE VERWERKING UITGEVOERD IN BDA DIKTE GEEN SOLDEERNADEN

Nadere informatie

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé Hl Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé multiplex INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 - Opslag pag. 3

Nadere informatie

1 Firestone EPDM Daksystemen

1 Firestone EPDM Daksystemen 1 Firestone EPDM Daksystemen 1. Firestone EPDM Daksystemen De keuze voor een hoogkwalitatieve dakbedekking is geen garantie voor een probleemloos dak. Uit ervaring is gebleken dat een dakbedekkingsfolie

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam!

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam! Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 40 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

DURABELLA DURABELLA. Specificaties Durabella Durabella WM Durabella STONE. Naadloze Terrazzo

DURABELLA DURABELLA. Specificaties Durabella Durabella WM Durabella STONE. Naadloze Terrazzo Specificaties Durabella Durabella WM Durabella STONE DURABELLA Naadloze Terrazzo Samenstelling: DURABELLA Terrazzo bestaat uit diverse componenten op basis van speciale krimpvrije bindmiddelen en diverse

Nadere informatie

copper art & silver art

copper art & silver art Synthetische afdichtingsoplossingen innovatie flexibel creatief kwaliteit copper art & silver art copper art & silver art een opmerkelijk esthetische kwaliteit voor een innovatieve dakbedekking synthetisch

Nadere informatie

A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP

A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP A.1. Algemene bepalingen De holle polypropyleen (PP) infiltratiekratten hebben tot doel de buffering en infiltratie van regenwater. De PP-structuur

Nadere informatie

Testen Meten Inspecteren

Testen Meten Inspecteren Testen Meten Inspecteren Thema s Zoutmetingen Stoftest Straalreinheid Laagdikte 1 Zoutmetingen Beoordeling van in water oplosbare zouten! Oorzaken: Maritiem klimaat/zilte lucht, vervuilde hergebruikte

Nadere informatie

Brandwerende ventilatieroosters

Brandwerende ventilatieroosters Brandwerende ventilatieroosters Vierkante of rechthoekige brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage Ronde brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage

Nadere informatie

Introductie. Qbiss One biedt twee ontwerpmogelijkheden: Ontwerp met schaduwvoeg (Qbiss One B) Ontwerp zonder schaduwvoeg Vlak (Qbiss One F)

Introductie. Qbiss One biedt twee ontwerpmogelijkheden: Ontwerp met schaduwvoeg (Qbiss One B) Ontwerp zonder schaduwvoeg Vlak (Qbiss One F) Introductie Qbiss One 1, is een kosteneffectieve oplossing voor uw gevel en een ideaal alternatief voor samengestelde gevels. Door een combinatie van volledige functionaliteit en esthetiek is het de natuurlijke

Nadere informatie

Constructie vissteigers en visstoepen

Constructie vissteigers en visstoepen Constructie vissteigers en visstoepen Wanneer de materiaalkeuze, de vorm en grootte van de vissteiger of visstoep zijn bepaald, kan de constructie ervan worden uitgewerkt. Het aanleggen van deze voorzieningen

Nadere informatie

Bij de oplossing zijn de volgende uitgangspunten gekozen:

Bij de oplossing zijn de volgende uitgangspunten gekozen: Project: Pupp Lining De NV Nederlandse Gasunie wilde graag een uitbreiding van de veldcoating systemen voor boringen en persingen. De beoogde kwaliteit van dit veldcoating systeem zou nauwelijks onder

Nadere informatie

Bij het droogbouwsysteem van SCHÜTZ worden de verwarmingsbuizen m.b.v. warmtegeleidingsprofielen binnen de warmte-isolatie gelegd.

Bij het droogbouwsysteem van SCHÜTZ worden de verwarmingsbuizen m.b.v. warmtegeleidingsprofielen binnen de warmte-isolatie gelegd. Droogbouwsysteem I.4 Bij het droogbouwsysteem van SCHÜTZ worden de verwarmingsbuizen m.b.v. warmtegeleidingsprofielen binnen de warmte-isolatie gelegd. Bij droogbouwsystemen worden de verwarmingsbuizen

Nadere informatie

GOUDEN REGEL Voor alle produkten uit de groep tapes en sealants geldt hoofdzakelijk de volgende gouden regel:

GOUDEN REGEL Voor alle produkten uit de groep tapes en sealants geldt hoofdzakelijk de volgende gouden regel: GOUDEN REGEL Voor alle produkten uit de groep tapes en sealants geldt hoofdzakelijk de volgende gouden regel: DE OPPERVLAKTE MOET ALTIJD SCHOON, DROOG EN VETVRIJ ZIJN Voor de bevestigingsartikelen wordt,

Nadere informatie

Den Boer Beton. Assortiment Den Boer Beton voor de agrosector

Den Boer Beton. Assortiment Den Boer Beton voor de agrosector Den Boer Beton Den Boer Beton is een flexibele en marktgerichte organisatie en decennia een begrip onder professionals in de agrarische sector. Kwaliteit, innovatie én duurzaamheid staan bij Den Boer Beton

Nadere informatie

BLOKKENWANDEN. Het modulaire systeem dat het mogelijk maakt om met forse besparing te bouwen.

BLOKKENWANDEN. Het modulaire systeem dat het mogelijk maakt om met forse besparing te bouwen. BLOKKENWANDEN Het modulaire systeem dat het mogelijk maakt om met forse besparing te bouwen. Deze met Fortrac gewapende grondkerende structuur in combinatie met de EMOBLOK stapelelementen vindt veelal

Nadere informatie

Durus EasyFinish Polymeervezels. Dé oplossing voor vloeren en druklagen: Beton en wapening in één

Durus EasyFinish Polymeervezels. Dé oplossing voor vloeren en druklagen: Beton en wapening in één Durus EasyFinish Polymeervezels Dé oplossing voor vloeren en druklagen: Beton en wapening in één Eenvoudig in gebruik Kostenefficiënt Milieuvriendelijk Gecertificeerd ATG 3098 Durus EasyFinish Polymeervezels

Nadere informatie

Het aanleggen van een moeras in het Markermeer

Het aanleggen van een moeras in het Markermeer Het aanleggen van een moeras in het Markermeer Wat hebben we geleerd Petra Dankers 04 april 2014/ update 6 augustus 2014 2 Aanleg - randen Kenmerken Randen opgebouwd uit Geocontainers (7 breed, 1,50 hoog)

Nadere informatie

Natuur op een berg van 45 meter afval

Natuur op een berg van 45 meter afval Natuur op een berg van 45 meter afval groen Melanie Zierse 8:48, 28 april 2017 Foto s genomen met behulp van een drone van groene gebieden boven op afvalbergen. (Foto: Bodemzorg Limburg) rv In Limburg

Nadere informatie

de producent voor maatwerk putten, kolken, foliewerk en specials

de producent voor maatwerk putten, kolken, foliewerk en specials de producent voor maatwerk putten, kolken, foliewerk en specials PE BOLLE BODEM PUTTEN INSPECTIEPUTTEN KOMO KABELTREKPUTTEN STRAAT- EN TEGELPADKOLKEN DRAINAGEPUTTEN UITSTROOMBAKKEN PREFAB LEIDINGDELEN

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoArmat Classic plus

Technisch informatieblad StoArmat Classic plus Organische, cementvrije wapeningsmortel/onderpleister met laagdikte bepalende korrel Kenmerk Toepassing buiten op minerale en organische ondergronden als wapenings-/onderpleister in het buitengevelisolatiesysteem

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Technisch HEXA FLOORING

Technisch HEXA FLOORING Technisch HEXA FLOORING MASSIEF NT - I T S ALL IN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Informatief magazine Massief NT - TMA02-082017 HEXA FLOORING HEXA FLOORING De balkonbodemplaat van Massief

Nadere informatie

MIDI Composiet buizen

MIDI Composiet buizen Bij publicatie van dit overzicht vervallen alle voorgaande uitgaven. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en druk- en zetfouten voorbehouden - 02-202 MIDI Composiet buizen

Nadere informatie

Isoleren van monumenten

Isoleren van monumenten Isoleren van monumenten Bouwfysische aspecten ir. L.E.J.J. (Luc) Schaap LBP SIGHT is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau met veertig jaar ervaring op het gebied van bouw, ruimte en milieu. Met

Nadere informatie

Contopp Versneller 10 Compound 6

Contopp Versneller 10 Compound 6 DIN EN 13813 Screed material and floor screeds - Screed materials - Properties and requirements Contopp Versneller 10 To e p a s s i n g s g e b i e d e n Contopp Versneller 10 is een pasteuze hulpstof,

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de

Nadere informatie

Aquaberg vloerput met flens. Droger kan het niet worden.

Aquaberg vloerput met flens. Droger kan het niet worden. Aquaberg vloerput met flens. Droger kan het niet worden. A q u a b e r g. D e s p e c i a l i s t i n w a t e r a f v o e r. 2 Aquaberg vloerput met flens of zonder flens. Voor iedere situatie de beste

Nadere informatie