Bestekbeschrijving niet akoestische VBIONEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestekbeschrijving niet akoestische VBIONEN"

Transcriptie

1 Bestekbeschrijving niet akoestische VBIONEN Prefab betonelement met geïntegreerde voorzetwand Deze bestekbeschrijving is geënt op het Typebestek 250, versie 2.2. en dient aangepast te worden overeenkomstig het concrete project. HOOFDSTUK 3 : MATERIALEN 7. STEENSLAG: ROLGRIND, RUWE STEEN EN BROKKEN PUIN A Rolsteen A.1 Rolsteen voor opvulling van de voorzetwand van prefab betonelementen De rolsteen is te gebruiken als vulmateriaal voor de ruimte tussen de voorzetnetten en het prefab betonelement (Lelement of wandelement). Voor de vulling zijn de plaatsingsvoorschriften van de leverancier van het prefab betonelement te volgen. Het kaliber van de rolstenen is 60 mm / 100 mm. Steensoort en kleur : te bepalen De aannemer moet een technische fiche opstellen en deze ter goedkeuring voorleggen aan de bouwheer of zijn afgevaardigde. OF B Ruwe Breuksteen B.1 Ruwe breuksteen voor opvulling van de voorzetwand van prefab betonelementen De ruwe breuksteen is te gebruiken als vulmateriaal voor de ruimte tussen de voorzetnetten en het prefab betonelement (L-element of wandelement). Voor de vulling zijn de plaatsingsvoorschriften van de leverancier van het prefab betonelement te volgen. Het kaliber van de breukstenen is 60 mm / 100 mm. Steensoort en kleur : te bepalen De aannemer moet een technische fiche opstellen en deze ter goedkeuring voorleggen aan de bouwheer of zijn afgevaardigde.

2 41. GEPREFABRICEERDE KOP-EN KEERMUREN VAN GEWAPEND BETON 41.A. Algemeen Het standaardbestek 250 (versie 2.2), inclusief de aanvullingen en wijzigingen, is van toepassing. Onderstaande bepalingen vullen het TB 250 aan of wijzigen mogelijks een aantal bepalingen van dit algemene bestek. Voor de geotechnische berekeningen is het typebestek 260 versie 1 van toepassing. De geprefabriceerde betonelementen worden berekend overeenkomstig de geldende en van toepassing zijnde normen en Eurocodes. De prefab betonelementen : te bepalen - zijn voorzien van een voet : L-element - zijn vlak en worden geplaatst tussen stalen H-kolommen : vlak wandelement De betonelementen hebben een grond- of waterkerende functie : te bepalen 41.B. Beschrijving geïntegreerde voorzetwand 41.B.1. Algemeen In het prefab betonelement worden tijdens de productie aan de voorzijde specifieke flexankers in gebetonneerd. Zij worden in het betonelement verankerd achter de hoofdwapening. Aan het uiteinde van deze ankers worden metalen netten bevestigd zodat er een ruimte wordt gecreëerd voor de voorzetwand. Deze ruimte wordt opgevuld met materialen volgens punt 7 van dit hoofdstuk 3. De lengte van de flexankers bepaalt de dikte van de voorzetwand. Kenmerken van de materialen : Het prefab betonelement is gewapend met wapeningsstaal FeB 500 Betonkwaliteit : minimaal C55/67 Milieuklasse beton : XC4, XA2, XF2, XF3, XD3, XA3, XS3, XM2 : te bepalen

3 Kleur beton : licht grijs Afwerking voorzijde betonelement : gebezemde structuur Afwerking achterzijde betonelement : glad beton, architectonisch beton (bv uitgewassen silex, ), voorzieningen (bv houten zwaluwstaartlatten) voor bevestiging van metalen netten voor beplanting, : te bepalen Metalen flexankers : De ankers zijn speciaal ontwikkeld voor het aanbrengen van de voorzetnetten en hebben een specifieke vorm met krul. De flexankers bestaan uit : te bepalen o staal behandeld met een zink-aluminium coating (maximum 90 % zink minimum 10 % aluminium) o roestvrijstaal : inox 316 o belangrijke opmerking : in de zone tussen de kustlijn en 20 km landinwaarts dienen roestvrijstalen flexankers toegepast te worden Aantal haken en inplanting : te bepalen o Voorzetwand dikte 20 cm : Op de onderste rij worden de haken minimaal alle 25 cm geplaatst Gebruik van rolsteen : minimum 8 st/m² Gebruik van breuksteen : minimum 8 st/m² o Voorzetwand dikte 30 cm : Op de onderste rij worden de haken minimaal alle 25 cm geplaatst Gebruik van rolsteen : minimum 10 st/m² Gebruik van breuksteen : minimum 10 st/m² o Voorzetwand dikte 40 cm : Op de onderste rij worden de haken minimaal alle 20 cm geplaatst Gebruik van rolsteen : minimum 12 st/m² Gebruik van breuksteen : minimum 12 st/m² Metalen voorzetnetten : De gelaste netten hebben mazen 50 mm x 50 mm en de dikte van de staven is minimaal 4,5 mm. De netten bestaan uit : te bepalen o staal behandeld met een zink-aluminium coating (maximum 90 % zink minimum 10 % aluminium) o roestvrijstaal : inox 316 o belangrijke opmerking : in de zone tussen de kustlijn en 20 km landinwaarts dienen roestvrijstalen voorzetnetten toegepast te worden Hijsvoorzieningen : Deze dienen tijdens de prefabricage voorzien te worden Hoekafwerking : De betonelementen zijn voorzien van een vellingkant (minimum 10 mm x 10 mm)

4 41.B.2. Specifieke bepalingen voor geprefabriceerde L-elementen Afmetingen prefab L-element en type voeg : te bepalen Dichting tussen de prefab L-elementen : te bepalen en detail bij te voegen Neopreen zwelband of HDPE lijst Krimpvrije opgietmortel met plaatsing van bitumen rubberband ter plaatse van de voeg aan de voor- en achterzijde van de wand Krimpvrije opgietmortel met neopreen zwelband of HDPE lijst Spansloten : De L-elementen worden door spansloten met elkaar verbonden. Bij de productie van de L-elementen worden uitsparingen voorzien en de nodige spanslot-ankers M16 of M20 worden tijdens de fabricage ingebetonneerd. Het spanslot, bestaande uit een metalen verbindingshuls, en de bouten zijn verzinkt. Het spanslot bevindt zich volledig binnen het volume van het betonelement. Afhankelijk van de berekeningen, door de aannemer ter goedkeuring voor te leggen aan de bouwheer of zijn afgevaardigde, worden spansloten met boutverbinding M16 of M20 gebruikt. Opneembare kracht : - M16 : trekkracht (in de richting van de verbinding) : minimum 43 kn / dwarskracht (loodrecht op de verbinding) : minimum 26 kn - M20 : trekkracht (in de richting van de verbinding) : minimum 52 kn / dwarskracht (loodrecht op de verbinding) : minimum 24 kn Afkitten voegen : de voegen worden afgekit met een 1-component elastische kit op basis van polyurethaan. Na-spanning L-elementen : indien gebruik wordt gemaakt van een na-spanning van de L-elementen, dient een afzonderlijk technisch dossier opgesteld te worden. (schrappen indien niet van toepassing) 41.B.3. Specifieke bepalingen voor geprefabriceerde wandelementen Afmetingen prefab wandelement : te bepalen Dichting tussen het prefab wandelement en het stalen H-profiel : te bepalen en detail bij te voegen Neopreen zwelbanden Plaatsing van bitumen rubberband op de stalen H-kolom aan de voor- en achterzijde van de wand

5 41.C. Ter goedkeuring voor te leggen documenten aan de opdrachtgever De technische fiches van de gebruikte materialen : onder meer : - attest beton - attest wapeningsstaal - attest corrosiebescherming van de metalen flexankers en voorzetnetten - attest voegdichtingsproducten - attest afkitproduct - spansloten (enkel bij L-element) - attest metalen H-profiel (enkel bij wandelementen) Volgende plannen dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden : Grondplan (minimum schaal 1/100) met o.a. de aanduiding van de prefab betonelementen, de voegen tussen deze elementen en in voorkomend geval de metalen H-profielen Vooraanzicht (minimum schaal 1/50) met aanduiding van o.a. de voegen, de inplanting van de stalen flexankers, de indeling van de netten en in voorkomend geval de metalen H-profielen Achteraanzicht (minimum schaal 1/50) met aanduiding van o.a. de voegen en in voorkomend geval de spansloten of de metalen H-profielen Typedoorsnede verticaal (minimum schaal 1/20) met o.a. de inplanting van de metalen flexankers en in voorkomend geval de spansloten Typedoorsnede horizontaal (minimum schaal 1/20) met o.a. de aanduiding van de voegdichting en de inplanting van de flexankers In voorkomend geval een technisch dossier van na-spanning van de L-elementen. (schrappen indien niet van toepassing) HOOFDSTUK 9 : ALLERHANDE WERKEN (nota : de nummer 21 kan gewijzigd worden indien er reeds andere allerhande werken onder deze nummer zijn voorzien) 21. PREFAB BETONELEMENTEN MET GEINTEGREERDE VOORZETWAND Algemeen De materialen zijn overeenkomstig hoofdstuk 3, subhoofdstukken 7 en 41.

6 21.2. Geotechnische eisen en stabiliteitseisen Voor de berekeningen is het typebestek 260 versie 1 van toepassing alsook de geldende normen en Eurocodes. De aannemer dient, voorafgaand aan de uitvoering, technische documenten op te stellen. Hij moet deze ter goedkeuring voorleggen aan de bouwheer of zijn afgevaardigde. Bij toepassing van prefab L-elementen dienen minimaal volgende nota s door de aannemer voorgelegd te worden : - berekening kantelevenwicht - berekening glijdingevenwicht - nazicht gronddrukken (ten opzichte van de resultaten van het grondonderzoek) - berekening fundering in schraal beton - sterkteberekening L-element + wapeningsplan - berekening spansloten (indien van toepassing) Bij toepassing van wandelementen tussen metalen H-profielen dienen minimaal volgende nota s door de aannemer voorgelegd te worden : - berekening fundering in schraal beton - sterkteberekening prefab wandelement + wapeningsplan Wijze van uitvoering Hieronder wordt een korte beschrijving gegeven van de wijze van uitvoering van : - een L-element - een wandelement geplaatst tussen metalen H-profielen Beschrijving aan te passen overeenkomstig het project Prefab L-element 1. Grondwerken Afgraving, uitgraving, ophoging : volgens TB Grondverbetering Indien grond-mechanisch onderzoek dit uitwijst : grondverbetering volgens het TB 250 tot de gewenste draagkracht wordt bekomen. 3. Fundering Fundering van schraal beton met een minimale dikte van 20 cm, eventueel gewapend afhankelijk van de stabiliteitsstudie. Belangrijk is dat de fundering 20 cm voor de voorzetwand wordt aangelegd.

7 4. Plaatsing van de betonelementen De L-elementen worden geplaatst in een mortelbed op de fundering van schraal beton. De L-elementen worden, na plaatsing van de voegdichting, met elkaar verbonden door spansloten. (schrappen indien niet van toepassing) De L-elementen worden, na plaatsing van de voegdichting, met elkaar verbanden door na-spanning (= afzonderlijk dossier). (schrappen indien niet van toepassing) 5. Opbouw voorzetwand Er wordt onderaan gestart met het aanbrengen van de eerste rij netten en hangt die aan de vooraf ingestorte flexankers. De 1ste laag netten wordt over de volledige lengte geplaatst inclusief de zijkolommen (indien van toepassing). De zo ontstane ruimte wordt gevuld tot aan de bovenzijde van dit geplaatste net. Vervolgens wordt de 2de laag netten aan de vooraf ingestorte flexankers gehangen. De 2de laag netten wordt aan de 1ste laag netten verbonden door middel van de hiervoor ontwikkelde clips (minimum iedere 40 cm). De 2de laag netten wordt gevuld. Voor de volgende lagen worden de stappen herhaald. Wanneer alle stenen in de netten geplaatst zijn, kan het deksel (kop) gemonteerd en verbonden worden met de onderliggende netten. (indien van toepassing) De plaatsing van de netten op de hoekelementen, gebeurt op dezelfde manier. (indien van toepassing) OF Prefab wandelement geplaatst tussen stalen H-profielen 1. Grondwerken Afgraving, uitgraving, ophoging : volgens TB Grondverbetering Indien grond-mechanisch onderzoek dit uitwijst : grondverbetering volgens het TB 250 tot de gewenste draagkracht wordt bekomen. 3. Fundering Fundering van schraal beton met een minimale dikte van 20 cm, eventueel gewapend afhankelijk van de stabiliteitsstudie. Belangrijk is dat de fundering 20 cm voor de voorzetwand wordt aangelegd en minimaal 10 cm achter het betonelement. 4. Plaatsing van de betonelementen De prefab betonwanden worden geplaatst tussen de metalen H profielen in een mortelbed op de fundering van schraal beton.

8 5. Opbouw voorzetwand Er wordt onderaan gestart met het aanbrengen van de eerste rij netten en hangt die aan de vooraf ingestorte flexankers. De voorzetwand loopt door vóór de metalen profielen. De 1ste laag netten wordt over de volledige lengte geplaatst inclusief de zijkolommen (indien van toepassing). De zo ontstane ruimte wordt gevuld tot aan de bovenzijde van dit geplaatste net. Vervolgens wordt de 2de laag netten aan de vooraf ingestorte flexankers gehangen. De 2de laag netten wordt aan de 1ste laag netten verbonden door middel van de hiervoor ontwikkelde clips (minimum iedere 40 cm). De 2de laag netten wordt gevuld. Voor de volgende lagen worden de stappen herhaald. Wanneer alle stenen in de netten geplaatst zijn, kan het deksel (kop) gemonteerd en verbonden worden met de onderliggende netten. (indien van toepassing) De plaatsing van de netten op de eindelementen, gebeurt op dezelfde manier. (indien van toepassing) Meetmethode voor hoeveelheden Enkel de van toepassing zijnde posten te vermelden Afgraving, uitgraving, ophoging : volgens het TB 250 Grondverbetering : volgens het TB 250 Leveren en plaatsen fundering schraal beton : meting per m³ Wapening fundering schraal beton : meting per kg wapeningsstaal Leveren en plaatsen prefab betonelement, inclusief de ingestorte stalen flexankers : meting per type betonelement en per stuk De stalen netten, inclusief de plaatsing : - Vlakke netten : meting per m² - Kop : meting per m - Zijkolommen : meting per m Het aanvullingsmateriaal van de voorzetwand, inclusief het vullen : meting per m³ Spansloten, inclusief plaatsing : meting per stuk Voegdichting, inclusief plaatsing : meting per m Afkitten voegen, inclusief materiaal : meting per m Na-spanning, inclusief materialen : meting als TP

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

Leicon Prefab Vluchtheuvels

Leicon Prefab Vluchtheuvels Leicon Prefab Vluchtheuvels [01] Producttypering De prefab vluchtheuvelelementen van Leicon worden toegepast voor middengeleiding, rijbaan-afscheiding en als funderingsplaten voor bebording binnen de bebouwde

Nadere informatie

Funderingen. Willy Naessens 7

Funderingen. Willy Naessens 7 Funderingen Willy Naessens 7 1. Funderingen op staal of volle grond Inleiding Aanzet van funderingen op draagkrachtige grond op geringe diepte. Hier kan men een onderscheid maken tussen prefab funderingen

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-1-1

Systeemnummer : HB 1-1-1 Systeemnummer : HB 1-1-1 Omschrijving : Tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Het beton heeft minimaal de volgende kwaliteitseigenschappen:

Het beton heeft minimaal de volgende kwaliteitseigenschappen: Technische fiche WANDELEMENTEN PANELEN MATERIAAL KENMERKEN WANDELEMENTEN Standaard wandelementen Silex wandelementen Het beton van de uitgewassen silex bestaat uit natuurlijke kleurgranulaten met een maximale

Nadere informatie

installeren als gevulde wand

installeren als gevulde wand Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Bij de installatie van Zenturo en Zenturo Super als gevulde wand houdt u best rekening met enkele veiligheidsmaatregelen. Het toevoegen van vulling

Nadere informatie

Plannr. Overzicht Index Datum. Plannr. Structurele elementen Index Datum. Plannr. Betonnen kolommen Index Datum. Plannr. Hoeveelheden Index Datum

Plannr. Overzicht Index Datum. Plannr. Structurele elementen Index Datum. Plannr. Betonnen kolommen Index Datum. Plannr. Hoeveelheden Index Datum info@macobo.be 014/750.450 014/750.451 013/297.610 Titel: Plannenlijst Plannr.: 503/000 Datum: 19/09/2011 Blad: A4 Plannr. Overzicht Index Datum 000 Plannenlijst 19/09/11 Plannr. Structurele elementen

Nadere informatie

P.1.0.12 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P.1.0.12 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails 5 P..0. Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding voor architecten,

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

BESTEKBESCHRIJVINGEN

BESTEKBESCHRIJVINGEN HALFEN NATUURSTEENVERANKERINGEN Natuursteenankers : mortelankers De natuursteenplaten worden bevestigd aan de draagstructuur met ankers in roestvast staal 18/10/2,5 Cr/Ni/Mo (mat.nr. 1.4571/1.4404). Deze

Nadere informatie

Schöck Isokorb type QS 10

Schöck Isokorb type QS 10 Schöck Isokorb type Schöck Isokorb type 10 Inhoud Pagina Bouwkundige aansluitsituaties 152 Afmetingen 153 Kopplaat staalconstructie/bijlegwapening 154 Capaciteiten/Voegafstanden/Inbouwtoleranties 155 Inbouwhandleiding

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-2-1

Systeemnummer : HB 1-2-1 Systeemnummer : HB 1-2-1 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

technische fiche gewapende holle gladde welfsels

technische fiche gewapende holle gladde welfsels technische fiche gewapende holle gladde welfsels Bestekomschrijving Elementen in gewapend beton met een gladde onderzijde met een hoogte van 13cm of 17cm en 60cm breed. Na plaatsing worden de voegen gevuld

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE WANDELEMENTEN Plinten Panelen Sandwich panelen Brandwanden MATERIAAL KENMERKEN WANDELEMENTEN

TECHNISCHE FICHE WANDELEMENTEN Plinten Panelen Sandwich panelen Brandwanden MATERIAAL KENMERKEN WANDELEMENTEN MATERIAAL KENMERKEN WANDELEMENTEN TECHNISCHE FICHE WANDELEMENTEN Plinten Panelen Sandwich panelen Brandwanden Standaard wandelementen Het beton bestaat uit natuurlijke granulaten met een maximale korrelmaat

Nadere informatie

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD KORTRIJK HEULE AANLEG BYPASS HEULEBEEK DOSSIER NR. L 3610 I 0005 B BEKNOPTE OPMETING DER WERKEN. DEEL 1 : Aandeel VMM

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD KORTRIJK HEULE AANLEG BYPASS HEULEBEEK DOSSIER NR. L 3610 I 0005 B BEKNOPTE OPMETING DER WERKEN. DEEL 1 : Aandeel VMM PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD KORTRIJK HEULE AANLEG BYPASS HEULEBEEK DOSSIER NR. L 3610 I 0005 B BEKNOPTE OPMETING DER WERKEN POST CODENUMMER OMSCHRIJVING DER WERKEN EENHEID HOEVEELHEID EENHEIDS PRIJZEN

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Voor de afmetingen en kleuren van deze verkeerselementen verwijzen we naar de volgende pagina s.

Voor de afmetingen en kleuren van deze verkeerselementen verwijzen we naar de volgende pagina s. Bestekomschrijving Voor de afmetingen en kleuren van deze verkeerselementen verwijzen we naar de volgende pagina s. Geprefabriceerde verkeersremmers in gewapend beton voor verkeersdrempels overeenkomstig

Nadere informatie

UITBREIDEN VAN EEN SCHOOL KATHOLIEK ONDERWIJS GENT-ZUID LANGE VIOLETTESTRAAT GENT COPPENS & COEN ARCHITECTEN BOUDEWIJNLAAN AALST

UITBREIDEN VAN EEN SCHOOL KATHOLIEK ONDERWIJS GENT-ZUID LANGE VIOLETTESTRAAT GENT COPPENS & COEN ARCHITECTEN BOUDEWIJNLAAN AALST Project : UITBREIDEN VAN EEN SCHOOL Bouwplaats : LANGESTRAAT 70 9050 LEDEBERG Bouwheer : KATHOLIEK ONDERWIJS GENT-ZUID LANGE VIOLETTESTRAAT 29 9000 GENT Architect : COPPENS & COEN ARCHITECTEN BOUDEWIJNLAAN

Nadere informatie

B.1 Bestekteksten. B.1.1 Blokken

B.1 Bestekteksten. B.1.1 Blokken B1 Bestekteksten B1 bestekteksten 35 B.1 Bestekteksten In dit hoofdstuk zijn alle beschikbare bestekteksten opgenomen. Voor meer informatie verwijzen we naar hoofdstukken B3 Verwerking en B.4 Technische

Nadere informatie

Bijzonder beschrijvend bestek. STABILITEIT Deel 1

Bijzonder beschrijvend bestek. STABILITEIT Deel 1 Bijzonder beschrijvend bestek STABILITEIT Deel 1 Datum :2014/08/08 Plakoni Eikelaarstraat 21 A B- 3600 Genk www.plakoni.be Tel. : 0032 (0)89 323 517 Fax : 0032 (0)89 355 003 constructions@plakoni.be Voor

Nadere informatie

Bestekomschrijving - Trapeziumvormige verkeersdrempels - Standaard

Bestekomschrijving - Trapeziumvormige verkeersdrempels - Standaard Bestekomschrijving Voor de afmetingen en kleuren van deze verkeerselementen verwijzen we naar de volgende pagina s. Geprefabriceerde verkeersremmers in gewapend beton voor verkeersdrempels overeenkomstig

Nadere informatie

Vincent Termote Sales Manager - Loveld. Concrete Day 13/10/2016

Vincent Termote Sales Manager - Loveld. Concrete Day 13/10/2016 Vincent Termote Sales Manager - Loveld Concrete Day 13/10/2016 Concrete Day 2016 Voordelen prefab Onafhankelijk meteo Onafhankelijk voorbereidingswerkzaamheden Gecontroleerde productie Maatvoering Betonkwaliteit

Nadere informatie

Mechanica van Materialen: Voorbeeldoefeningen uit de cursus

Mechanica van Materialen: Voorbeeldoefeningen uit de cursus Mechanica van Materialen: Voorbeeldoefeningen uit de cursus Hoofdstuk 1 : Krachten, spanningen en rekken Voorbeeld 1.1 (p. 11) Gegeven is een vakwerk met twee steunpunten A en B. Bereken de reactiekrachten/momenten

Nadere informatie

Bestek kerende muur Ext 19 april 2016

Bestek kerende muur Ext 19 april 2016 Kerende muur Ext Adres Maastricht Werk kenmerk; Datum; Bestek voor het realiseren van een keermuur. Het werk bestaat in grote lijnen uit alle werkzaamheden ter realisatie van een keermuur uitgevoerd in

Nadere informatie

Terechtwijzend bericht nr N771 Weg naar Opoeteren

Terechtwijzend bericht nr N771 Weg naar Opoeteren Terechtwijzend bericht nr 1 08489 N771 Weg naar Opoeteren!Algemene opmerking. De aannemer dient er rekening mee te houden dat er tijdens de uitvoering een archeoloog de werf mee zal opvolgen. Deze zal

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

Studie betonwanden IOK, Beerse

Studie betonwanden IOK, Beerse 1 Studie betonwanden IOK, Beerse 2 Inhoudstafel Algemene verplichtingen + identificatie keerwanden... 3 Keerwanden ter hoogte van stortplatform, inrit en scheidingswand tankplaats... 3 Algemene verplichtingen

Nadere informatie

Montagehandleiding Verasol (Tuinkamer-)kozijnen

Montagehandleiding Verasol (Tuinkamer-)kozijnen Montagehandleiding Verasol (Tuinkamer-)kozijnen Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van uw Verasol Tuinkamer. Uw veranda is gemaakt van hoogwaardig gecoat aluminium. De kozijnen zijn gemaakt van hoogwaardig

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-1

Systeemnummer : PD 1-1-1 Systeemnummer : PD 1-1-1 Omschrijving : Tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en berijdbaarheid

Nadere informatie

De wanden die verticaal vervoerd worden kunnen zonder hulp middelen worden opgehesen aan de speciaal ingestorte hijsvoorziening.

De wanden die verticaal vervoerd worden kunnen zonder hulp middelen worden opgehesen aan de speciaal ingestorte hijsvoorziening. Holle wanden Montage handleiding 1.1 Transport De wanden kunnen op 2 manieren vervoerd worden afhankelijk van de grote van de wanden. a) horizontaal op een platte wagen, elementen boven op elkaar. b) Verticaal

Nadere informatie

PATENT PENDING VB-2 NEN-EN 15258

PATENT PENDING VB-2 NEN-EN 15258 1 STERK PRODUCT Betonnen keerwanden zijn de laatste tijd aan een enorme opmars bezig. Zowel in het straatbeeld als in tuinen en landbouwgebied zie je ze steeds vaker opduiken. Dankzij de talrijke toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

CLF10GS-GAMMA L-KEERWANDEN VASTE HOEKEN TOEPASSINGEN CLF10GS-GAMMA CLF10GSVH-GAMMA

CLF10GS-GAMMA L-KEERWANDEN VASTE HOEKEN TOEPASSINGEN CLF10GS-GAMMA CLF10GSVH-GAMMA CLF10GS-GAMMA L-KEERWANDEN CLF10GS-GAMMA VASTE HOEKEN CLF10GSVH-GAMMA TOEPASSINGEN Opvangen van hoogteverschillen, aanleg terras, oprit, omgevingswerken, oeverversterking, infrastructuurwerken, parkings

Nadere informatie

Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand

Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Bij de installatie van Zenturo en Zenturo Super als gevulde wand houdt u best rekening met enkele veiligheidsmaatregelen. Het toevoegen van vulling

Nadere informatie

TEKENINGEN Datum: Versie: 1.0

TEKENINGEN Datum: Versie: 1.0 TEKENINGEN Datum:30-08-2015 Versie: 1.0 Project: Berging, overkapping en carport Adres: Turfaak 20 5759 NA Helenaveen Opdrachtgever: Heer B. van de Laar Adres: Turfaak 20 5759 NA Helenaveen Algemeen telefoonnr.:

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving a. Typering van het systeem Beschoeiing, bestaande uit verticale profielen (figuur 1), die geplaatst worden voor

Nadere informatie

TEKENINGEN Datum: Versie: 1.0

TEKENINGEN Datum: Versie: 1.0 TEKENINGEN Datum: 08-01-20 Versie: 1.0 Project: Luchtwasser met centraal afzuigkanaal Adres: Eckhorsterstraat 5 7021 KV Zelhem Opdrachtgever: Geling Advies Adres: Burg. Wijtvlietlaan 1 De Rips Algemeen

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING MET OPEN VOEG OF LEUVENSE DEKKING

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING MET OPEN VOEG OF LEUVENSE DEKKING 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DIT SYSTEEM Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA TECTA: 40/24 45/30 60/30 - ALTERNA: 40/27 45/32 60/30 60/32 60/40, al of

Nadere informatie

Kolommen in gewapend beton (KM) 2.1

Kolommen in gewapend beton (KM) 2.1 2 BETONSTRUCTUREN 2.1 Toepassingen Aan de voet ingeklemde kolommen zijn bestand tegen verticale belastingen en dragen bij tot de horizontale stabiliteit van gebouwen. x y b Kolommen kunnen de hoogte van

Nadere informatie

PRODUCT CATALOGUS 2018 TECHNISCHE FICHE

PRODUCT CATALOGUS 2018 TECHNISCHE FICHE PRODUCT CATALOGUS 2018 TECHNISCHE FICHE Prefab betonnen wandelementen zijn een natuurlijk bouwmateriaal. Afhankelijk van de bouwwijze heeft de klant de keuze uit een breed scala aan geïsoleerde, niet-geïsoleerde

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-2

Systeemnummer : PD 1-2-2 Systeemnummer : PD 1-2-2 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting

Nadere informatie

Leicon Geleideblokken

Leicon Geleideblokken Leicon Geleideblokken [01] Producttypering De Leicon Geleideblokken worden toegepast bij rotondes, trottoirafscheidingen, rijbaanafscheidingen en vluchtheuvels. Leiconblokken zijn er in een breed assortiment

Nadere informatie

Studie van de betonwanden IOK, Beerse

Studie van de betonwanden IOK, Beerse Studie van de betonwanden IOK, Beerse 1 Studie betonwanden IOK, Beerse 2 Inhoudstafel Algemene verplichtingen + identificatie keerwanden... 3 Keerwanden ter hoogte van stortplatform, inrit en scheidingswand

Nadere informatie

oplossingen in terreinverhardingen

oplossingen in terreinverhardingen oplossingen in terreinverhardingen De combinatie van eigenschappen van Stelcon platen is uniek in de wereld van de bedrijfsverharding. Ze zijn eenvoudig te leggen, weer op te nemen en te herleggen. Zo

Nadere informatie

BESTEKBESCHRIJVINGEN

BESTEKBESCHRIJVINGEN Halfen gevelplaatverankering - algemeen De gevelpanelen kunnen volgens 2 principes verankerd worden aan de achterliggende draagstructuur. Enerzijds kan elk paneel onafhankelijk opgehangen worden, anderzijds

Nadere informatie

Dimensionale toleranties op betonconstructies

Dimensionale toleranties op betonconstructies Dimensionale toleranties op betonconstructies Jörg Wijnants Afdeling Technisch Advies WTCB NBN EN 13670 en prnbn B15-400: Toleranties 06/11/2013 - Pagina 1 Inleiding Bij de bepaling van de toleranties

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 2: beschotting aangebracht voorafgaand aan de uitgraving

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 2: beschotting aangebracht voorafgaand aan de uitgraving Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 2: beschotting aangebracht voorafgaand aan de uitgraving a. Typering van het systeem Beschoeiing, bestaande uit verticale profielen (figuur 1) en beschotting, die

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

Schöck Isokorf type EQ-module

Schöck Isokorf type EQ-module 1-module 2-module Schöck Isokorf type -module Inhoud Pagina Toepassingsvoorbeelden 108 Capaciteitstabellen/Doorsnede/Bovenaanzichten 109 Rekenvoorbeeld 110 Opmerkingen 111 Inbouwhandleiding 112 Checklist

Nadere informatie

Infofiche 56.2 Berlijnse wanden. Type 2 : beschottingen aanbrengen vóór de uitgraving

Infofiche 56.2 Berlijnse wanden. Type 2 : beschottingen aanbrengen vóór de uitgraving Infofiche 56.2 Berlijnse wanden. Type 2 : beschottingen aanbrengen vóór de uitgraving Verschenen : juli 2012 Deze Infofiche over Berlijnse wanden van het type 2 waarbij de beschottingen vóór de uitgraving

Nadere informatie

KNPL 150 KNPL 165 KNPL 200 KNPL 260/265 KNPL 320 KNPL 400. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw.

KNPL 150 KNPL 165 KNPL 200 KNPL 260/265 KNPL 320 KNPL 400. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. De vloer is snel en makkelijk te leggen Uitvoering ongeïsoleerd en geïsoleerd. De vloer is geschikt voor projecten - Grote overspanningen

Nadere informatie

Bestekomschrijving - Trapeziumvormige verkeersdrempels - Saxum

Bestekomschrijving - Trapeziumvormige verkeersdrempels - Saxum Bestekomschrijving Voor de afmetingen en kleuren van deze verkeerselementen verwijzen we naar de volgende pagina s. Geprefabriceerde verkeersremmers in gewapend beton voor verkeersdrempels overeenkomstig

Nadere informatie

STAPELBLOKKEN. BVBA CLAESEN BETONBEDRIJF Kanaalstraat 13 3560 Lummen T: 011/45.49.70 F: 011/43.58.37 info@claesenbetonbedrijf.be. p.

STAPELBLOKKEN. BVBA CLAESEN BETONBEDRIJF Kanaalstraat 13 3560 Lummen T: 011/45.49.70 F: 011/43.58.37 info@claesenbetonbedrijf.be. p. STAPELBLOKKEN BVBA CLAESEN BETONBEDRIJF Kanaalstraat 13 3560 Lummen T: 011/45.49.70 F: 011/43.58.37 info@claesenbetonbedrijf.be p.1 LxBxH in cm: Gewicht: Verpakking: 39x19x19 17 kg 108 st/pak Vulbeton

Nadere informatie

C o n s t r u c t i e s 1

C o n s t r u c t i e s 1 Individuele taak constructies Andreas Geldof Bouwheer: Lecobouw BVBA Architect: Hans Geldof Aannemer: Ronny Bernaert Ligging: Handzamestraat 3, 8840 Staden C onstructies 1 Opzoekingswerk WTCB, korte samenvatting

Nadere informatie

Infofiche 56.1 Berlijnse wanden. Type 1 : beschottingen aanbrengen tijdens de uitgraving

Infofiche 56.1 Berlijnse wanden. Type 1 : beschottingen aanbrengen tijdens de uitgraving Infofiche 56.1 Berlijnse wanden. Type 1 : beschottingen aanbrengen tijdens de uitgraving Verschenen : juli 2012 Deze Infofiche over Berlijnse wanden van het type 1 waarbij de beschottingen tijdens de uitgraving

Nadere informatie

40. BUITENSCHRIJNWERK POORTEN & EXTERNE ZONWERING GEVELBEKLEDINGEN BUITENBEPLEISTERING BUITENTRAPPEN & BORSTWERINGEN 6

40. BUITENSCHRIJNWERK POORTEN & EXTERNE ZONWERING GEVELBEKLEDINGEN BUITENBEPLEISTERING BUITENTRAPPEN & BORSTWERINGEN 6 DEEL 4 GEVELSLUITING 40. BUITENSCHRIJNWERK 2 41. POORTEN & EXTERNE ZONWERING 3 42. GEVELBEKLEDINGEN 4 43. BUITENBEPLEISTERING 5 44. BUITENTRAPPEN & BORSTWERINGEN 6 44.00. buitentrappen en borstweringen

Nadere informatie

Detailboek Gevelisolatie

Detailboek Gevelisolatie Detailboek Gevelisolatie 06 05 04 12 13 08 07 02 01 14 11 03 09 10 15 Voorgevel nummer - leider - 06 05 04 02 07 01 03 09 Achtergevel nummer - leider - 16 17 06 16 02 01 03 16 10 15 Kopgevel nummer - leider

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte

Nadere informatie

CLF10GS-GAMMA KEERWANDEN MET BOVENDIKTE 10 CM

CLF10GS-GAMMA KEERWANDEN MET BOVENDIKTE 10 CM INFRA CLF10GS-GAMMA KEERWANDEN MET BOVENDIKTE 10 L-KEERWANDEN CLF10GS-GAMMA VASTE HOEKEN CLF10GSVH-GAMMA TOEPASSINGEN Opvangen van hoogteverschillen, aanleg terras, oprit, omgevingswerken, oeverversterking,

Nadere informatie

A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP

A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP A.1. Algemene bepalingen De holle polypropyleen (PP) infiltratiekratten hebben tot doel de buffering en infiltratie van regenwater. De PP-structuur

Nadere informatie

Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL

Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL Keramische prefab wandelementen opgebouwd uit keramische snelbouwstenen Omschrijving De keramische muurelementen zijn uitgevoerd uit geperforeerde,

Nadere informatie

Bestekteksten Conform systematiek Neutraal Bestek

Bestekteksten Conform systematiek Neutraal Bestek DEEL 8 LOT 86 AFWERKINGEN VLOERAFWERKING 86.80. DIVERSE AFWERKINGEN 86.82.00. VLOERPLINTEN 86.82.50. 4. Vloerafwerkingen, plinten, metalen / alg. (43) Hh.10. OMVANG.12. De werken omvatten: - Het leveren

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

1 March 6, 2013 07/02/2011

1 March 6, 2013 07/02/2011 1 March 6, 2013 WORKSHOP 2 Waterdichtheid hernemingsvoegen. Doel van de presentatie : Wat zijn hernemingsvoegen? Welke produkten te gebruiken. Hoe de producten plaatsen om een optimale waterdichtheid te

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIES

INSTALLATIE-INSTRUCTIES ALGEMEEN Deze installatie-instructies zijn alleen van toepassing op de hieronder vermelde ROTO-bouwproducten: Regenwateropslagtanks Afvalwaterzuiveringsinstallatie Olieafscheiders Vetafscheiders Pompstations

Nadere informatie

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN Algemeen 1. Voor verkleving met koudlijm eenlaags 2. Voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. Voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. Voor plaatsing met ballast

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-2

Systeemnummer : PD 1-2-2 Systeemnummer : PD 1-2-2 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting

Nadere informatie

A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP

A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP A. Materialen voor ondergronds infiltratiebekken in PP A.1. Algemene bepalingen De holle polypropyleen (PP) infiltratiekratten hebben tot doel de buffering en infiltratie van regenwater. De PP-structuur

Nadere informatie

CLF10GS-GAMMA KEERWANDEN MET BOVENDIKTE 10 CM

CLF10GS-GAMMA KEERWANDEN MET BOVENDIKTE 10 CM INFRA KEERWANDEN MET BOVENDIKTE 10 L-KEERWANDEN VASTE HOEKEN CLF10GSVH-GAMMA TOEPASSINGEN Opvangen van hoogteverschillen, aanleg terras, oprit, omgevingswerken, oeverversterking, infrastructuurwerken,

Nadere informatie

OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE

OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE Voor opslag mazout-diesel-olie en regenwater MILIEUBESCHERMING? NATUURLIJK! IQ BEPROEFDE KWALITEIT HDPE niet gerecycleerd, gecertificeerd materiaal. Spiraalvormige dubbelwandige

Nadere informatie

DEAILBOEK KERK MEERKERK

DEAILBOEK KERK MEERKERK DEAILBOEK KERK MEERKERK BV10 beton wanden voorzien van stucwerk 150 B 100 40 150 100 40 300 44 116 100 150 70 80 houten regel muurankers taats deuren, met verborgen vloerpaneel Wandopbouw 100 mm baksteen

Nadere informatie

Technische bepalingen en werkbeschrijving

Technische bepalingen en werkbeschrijving Technische bepalingen en werkbeschrijving 24 RUWBOUWTIMMERWERK 24.52 Vloer-, wand- en dakelementen 24.52.20-a Ruwbouw stelwerk houten elementen, houten wandelement 0. Ruwbouw stelwerk houten elementen

Nadere informatie

renovatie/uitbreiding van een tehuis voor niet-werkenden/nursing

renovatie/uitbreiding van een tehuis voor niet-werkenden/nursing DEEL 2 BOVENBOUW ART. OMSCHRIJVING EENHEID HOEV. EENH.PRIJS TOTAAL 20,00 METSELWERKEN 20,01 METSELWERKEN - TER PLAATSE GEMETST 20,10 MATERIALEN 20,11 MATERIALEN - METSELMORTEL 20,11,10 MATERIALEN - METSELMORTEL

Nadere informatie

Projectfiche R Cycl. Gekoppelde stalen hallen

Projectfiche R Cycl. Gekoppelde stalen hallen Projectfiche R Cycl Gekoppelde stalen hallen Voor recyclagecentrum RCYCL in Eupen bouwde Frisomat een dubbele stalen constructie. De grote Astra-hal is 25x61 meter, met een nok van 6 meter hoog en een

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 2-1-1

Systeemnummer : PD 2-1-1 Systeemnummer : PD 2-1-1 Omschrijving : Warmdak constructie met XPS geïsoleerd, voor personenauto's tot ca. 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en berijdbaarheid

Nadere informatie

Projectfiche Krysronac

Projectfiche Krysronac Projectfiche Krysronac Luchthavenloods van 240 m 2 Op de luchthaven van Gap (FR) bouwden we deze Astrigma-hal van 14x17 meter met een zijwandhoogte van 4 meter. De volledige constructie werd berekend en

Nadere informatie

Heikestraat 20 - ruwbouw

Heikestraat 20 - ruwbouw Heikestraat 20 - ruwbouw De funderingszool in beton (60 x 65 cm) wordt door de bouwheer aangebracht (eventueel dramix staalvezelbeton, 30 kg/m3 wapening) Metselwerken buiten (alle oppervlakten zijn netto

Nadere informatie

Bestek: Realiseren, leveren en plaatsen van bewegwijzering in provinciedomein Bokrijk, Genk. Besteknummer: TD/

Bestek: Realiseren, leveren en plaatsen van bewegwijzering in provinciedomein Bokrijk, Genk. Besteknummer: TD/ Bestek: Realiseren, leveren en plaatsen van bewegwijzering in provinciedomein Bokrijk, Genk Besteknummer: TD2017.109 Domein Bokrijk Bokrijklaan 1 300 Genk Bestektekeningen: Bewegwijzeringskolom, wegwijzer,

Nadere informatie

Den Boer Beton. Assortiment Den Boer Beton voor de agrosector

Den Boer Beton. Assortiment Den Boer Beton voor de agrosector Den Boer Beton Den Boer Beton is een flexibele en marktgerichte organisatie en decennia een begrip onder professionals in de agrarische sector. Kwaliteit, innovatie én duurzaamheid staan bij Den Boer Beton

Nadere informatie

SIGMAFOR -MUURWAPENING

SIGMAFOR -MUURWAPENING SIGMAFOR -MUURWAPENING Ronde gegalvaniseerde uitvoering voor metselwerk Ronde Sigmafor wordt gebruikt bij mortelvoegen. (gewoon metselwerk) Sigmafor is een geprefabriceerde muurwapening van verzinkt staaldraad,

Nadere informatie

KENMERKEN TOEPASSINGEN. www.simpson.fr. Datasheet ABC - HOEKIJZERS VOOR GEVELBEKLEDING

KENMERKEN TOEPASSINGEN. www.simpson.fr. Datasheet ABC - HOEKIJZERS VOOR GEVELBEKLEDING Hoekijzers voor gevelbekleding ABC dienen om isolatiemateriaal op de buitengevel aan te brengen. Deze hoekijzers bevestigen het keperwerk waaruit de secundaire draagconstructie bestaat. Deze draagconstructie

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

Technische. www.eccoproducts.eu

Technische. www.eccoproducts.eu Technische Documentatie Inhoudstafel Wie is ECCO? 3 Andere producten ECCO 4 Waarom ECCOfence KIT? 5 Afmetingen 6 Technische tekening kit 7 Toepassingsgebieden 8 Plaatsingsvoorschriften 9 Plaatsingsfilmpje

Nadere informatie

Handleiding voor de installatie van de MCP structuur.

Handleiding voor de installatie van de MCP structuur. Handleiding voor de installatie van de MCP structuur. HOE MONTEERT U DE MCP KIT? I INPLANTING Positionering - Beschut tegen de wind - Beschut tegen blikken van buitenaf - Maximum blootstelling aan de zon

Nadere informatie

VAN HESSCHE BETON, EEN BEDRIJF MET 50 JAAR ERVARING. Onze doelstellingen zijn: KWALITEIT + SERVICE = KLANTTEVREDENHEID

VAN HESSCHE BETON, EEN BEDRIJF MET 50 JAAR ERVARING. Onze doelstellingen zijn: KWALITEIT + SERVICE = KLANTTEVREDENHEID AFSLUITINGEN VOORWOORD VAN HESSCHE BETON, EEN BEDRIJF MET 50 JAAR ERVARING Onze doelstellingen zijn: KWALITEIT + SERVICE = KLANTTEVREDENHEID Van Hessche beschikt over zes betongietlijnen op een bedrijfsterrein

Nadere informatie

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL dossier... - dd.... 1 00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL volgnr. 1 00.00.00A BELFACE Gevelbekleding uit gerecycleerd PVC-hardschuim met toplaag

Nadere informatie

Productlijn HOV-banden 25/30

Productlijn HOV-banden 25/30 HOV-banden 25/30x40 afmetingen (cm) lengte (cm) gewicht (kg) sluiting 25/30x40,2 00 265,00 VVB 25/30x40,2 200 530,00 VVB Ook leverbaar met voet. 2 Hijsvoorziening: 3x kogelkopanker.3t. /6 HOV-verloopbanden

Nadere informatie

Technische data sheet

Technische data sheet Technische data sheet Kleinwildraster met houten palen, Robinia Robinia palen, lengte 180 cm, diameter 10-12 cm, geschild en gepunt, palen hart op hart afstand 3 m, palen te lood aanbrengen., voorzien

Nadere informatie

Project Gegevens: Belastingen: Werknummer: Plan voor het verbouwen van een boerderij aan de Oude Bakelseweg

Project Gegevens: Belastingen: Werknummer: Plan voor het verbouwen van een boerderij aan de Oude Bakelseweg 1 Project Gegevens: Werknummer: 160172 Betreft: Plan voor het verbouwen van een boerderij aan de Oude Bakelseweg Opdrachtgever: J. Seuren & A. Akker Architect: v. Hooft Architecten Constructeur bij Keetels:

Nadere informatie

Leicon Prefab Geleideband Bochtbescherming

Leicon Prefab Geleideband Bochtbescherming Leicon Prefab [01] Producttypering Leicon Prefab Deze massieve elementen van gewapend beton zijn zeer stabiel en bestand tegen intensief gebruik (tenminste verkeersklasse 60). Productvoordelen Vormvast

Nadere informatie

B. Woningafscherming. a. Profielenoverzicht I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN STORVINYL P 958 P 3801 P 951 P 299 LUXOR P 293 EXTRA P 3800 P 292 MINI

B. Woningafscherming. a. Profielenoverzicht I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN STORVINYL P 958 P 3801 P 951 P 299 LUXOR P 293 EXTRA P 3800 P 292 MINI Z B. Woningafscherming I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN a. Profielenoverzicht STORVINYL 13.5 P 958 11 14.5 9.5 8 40 P 292 MINI 14.5 P 966 (INOX) 293 P 971 (INOX) 299 P 972 299 60 37 55 50 50 P 293 EXTRA P 3800

Nadere informatie

P Bestek brandwanden - kwaliteitsklasse CC 4/600 dikte 150 mm P Bestek brandwanden - kwaliteitsklasse CC 3/500 dikte 200 mm

P Bestek brandwanden - kwaliteitsklasse CC 4/600 dikte 150 mm P Bestek brandwanden - kwaliteitsklasse CC 3/500 dikte 200 mm 75 P.4.0.7 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding voor architecten,

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Montagejukafstanden De combinatie van plaatdikte, plaatwapening, vloerdikte en tralieliggers in een breedplaatelement bepalen de montagejukafstand ofwel de afstand

Nadere informatie

Richtlijnen leidingen in breedplaatvloeren

Richtlijnen leidingen in breedplaatvloeren Installaties in woningen en gebouwen worden steeds belangrijker. Breedplaatvloeren en Installaties gaan uitstekend samen. In de druklaag worden onder andere leidingen van elektra, water, ventilatie en

Nadere informatie

Ontwerp Berekening. Nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Varsseveld, Constructieve hoofdlijnen tbv WABO-aanvraag

Ontwerp Berekening. Nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Varsseveld, Constructieve hoofdlijnen tbv WABO-aanvraag Varsseveld, 20-07-2016 Werknr. : 21040-IG Nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal Ontwerp Berekening Onderdeel A : Constructieve hoofdlijnen tbv WABO-aanvraag Constructeur : ir. C. Onstenk paraaf HC: E-mail: c.onstenk@fwiggers.nl

Nadere informatie

WWW.DOUBETON-FLOORINGSYSTEMS.BE Bestekomschrijving: Elementen in gewapend beton met een gladde onderzijde met een hoogte van 13cm of 17cm en 60cm breed. Na plaatsing worden de voegen gevuld en een eventuele

Nadere informatie

De uitvoering gebeurt in verschillende fasen : in een eerste fase worden de primaire panelen uitgevoerd op posities

De uitvoering gebeurt in verschillende fasen : in een eerste fase worden de primaire panelen uitgevoerd op posities Infofiche 56.6 Soil mix -wanden. Type 2 : wanden opgebouwd uit panelen Verschenen : juli 2012 De Infofiche over soil mix -wanden waarbij de wanden opgebouwd zijn uit panelen, is essentieel voor iedereen

Nadere informatie

Tonality: zonneweringen en jaloezieën TOEPASSINGSRICHTLIJNEN

Tonality: zonneweringen en jaloezieën TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Algemeen Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van TONALITY lamellen, baguetten en squares als zonnewering of jaloezieën op aluminium bevestigingsprofielen dewelke bevestigd

Nadere informatie

Art. Nr. Aant. Omschrijving Prijs/stuk Bedrag

Art. Nr. Aant. Omschrijving Prijs/stuk Bedrag Offerte Stadsbestuur Gent - Stadhuis Botermarkt 1 9000 GENT Afleveradres BS De Piramide Slinkse Molenstraat 9000 GENT Btw nr. BE0207451227 Tel. 09/266 77 27 Fax - Temse, 20-3-2015 onze ref: C500246-Q515507

Nadere informatie