Reis naar Zambia. Op een zandduin in Namibie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reis naar Zambia. Op een zandduin in Namibie."

Transcriptie

1 Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie Gastenboek Op een zandduin in Namibie. Het was natuurlijk een hele ervaring voor de drie kinderen van Nico van der Werf. En daarom ging Klaske bij de familie langs om voor onze site een verslag te maken van hun belevenissen. Toon is logeren, dus is niet aanwezig bij ons gesprek, maar de beide zusjes Wiske en Marieke vertellen voor

2 drie over hun avonturen in Zambia. Toen het bericht kwam dat ze naar Afrika zouden gaan, vond Wiske het in eerste instantie jammer dat ze niet op haar school Mooitaki kon blijven, maar snel daarna maakte dit gevoel plaats voor spanning en vond ze het wel stoer. Marieke vond het vooral spannend en ook stoer en had er erg veel zin om op Safari te gaan. Wiske vertelt dat ze gedurende de periode dat ze weg zijn geweest, op twee locaties hebben gewoond in Lusaka; op Kudu road en op Ngumbo road. Dit lag ongeveer op een half uur rijden van het vliegveld. Het was een lekker klimaat; zo n 27 graden. Pas in oktober steeg de temperatuur naar een graad of 40. Om een uur of vijf in de middag begon het al te schemeren. Zambia/Bootsafari in Kafue national Park.

3 De meiden vertellen over de mooie palmbomen en fruitbomen in de tuin bij de woning. En er was zelfs een zwembad in eigen tuin. Er was ook personeel om te helpen met de tuin, het koken en er was een chauffeur die volgens de meiden altijd netjes en rustig reed. Zambia/BarBQ in eigen tuin.

4 Zambia/Bananen eten in eigen tuin. Zambia/Ik zei nog zo geen bommetje! Naast de leuke dingen, moesten Toon, Marieke en Wiske overdag gewoon naar school. Ze gingen naar de American International School of Lusaca (AISL).

5 Zambia/het sporttenue van AISL. Zambia/Met de schoolbus mee.

6 Presentatie aan de ouders over onderzoek in arme wijken. Anders dan in Nederland, betekende dit iedere dag om half 6 opstaan en half 7 in de bus. Omdat alle leerlingen van huis worden gehaald, duurde het een uur voordat ze op school waren. Half 8 ging de school in. Om drie uur in de middag waren ze dan weer thuis en werd er eerst een uur lang huiswerk gemaakt. Wiske vertelt dat de juf best wel streng was; wanneer de kinderen hun huiswerk niet gemaakt hadden, moesten zij in de pauze extra huiswerk maken of kreeg je extra mee naar huis. Toon, Wiske en Marieke hadden elk een dag in de week dat zij na de AISL, Nederlands onderwijs kregen. Ook hier kregen ze huiswerk voor mee. Dit werd dan gemaakt op de vrijdagmiddag, als zij om 2 uur thuis kwamen van de AISL. Best wel hard werken dus. Op school werd er in het Engels les gegeven en spraken de kinderen ook voornamelijk Engels. Het was daardoor de eerste drie maanden best wel lastig om contact te maken met klasgenoten. Pas toen Wiske, Marieke en Toon de taal gingen beheersen, ontstonden de eerste vriendschappen. Dit maakte het ook gemakkelijker om er te wonen en te leven. De lessen op school vonden plaats in allerlei verschillende gebouwtjes. Er werden vakken gegeven als Art, gym, Frans, en handenarbeid. Ook was er een voetbalveld, basketbalveld, tennisbaan, fitness ruimte, zwembaden, theaterzalen en niet te vergeten een atletiekbaan. Zambia/Himba vrouw bij traditionele hut.

7 Het beeld dat Wiske had van Afrika klopte wel. Er liepen inderdaad vrouwen door de stad/dorp met manden op hun hoofd. Op het platte land kwam dit nog meer voor. Wiske heeft voor school ook een onderzoek gedaan naar arme mensen. Wiske moest ook toneel spelen en zingen. Marieke heeft hiervan geleerd op het podium te durven staan, maar vooral hoe het leven is voor arme mensen en de ziektes waarmee ze te kampen hebben. Zambia/Assembly op school. Assembly Toon op school over vertebrates. Ze heeft wel de indruk dat de mensen ondanks hun armoede wel gelukkig zijn. Marieke vertelt dat de kinderen in hun klas niet zo donker waren als de mensen die normaal in de stad wonen. Oma was ook mee en die bracht de te kleine kleding van Toon, Wiske en Marieke naar de arme mensen. Opvallend voor Marieke was, dat ook al was de kleding nog te groot, ze er toch heel blij mee waren. De lokale bevolking wil vaak het haar van westerlingen voelen en zijn onder de indruk van blauwe ogen. Soms smeken kinderen om geld, maar niet vaak. Soms moet de tuinman geld lenen om rond te kunnen komen, vertelt Wiske.

8 Zambia/Victoria falls. Quad rijden in de zandduinen van namibie.

9 Zambia/Toon vast met de quad. In het weekeinde gingen ze lekker zwemmen in het bad in de tuin of naar een zwembad in de buurt met veel waterglijbanen. Of paardrijden of slapen bij vriendinnen. Wanneer ze een lang weekend hadden met een vrijdag en een maandag vrij, maakten ze vaak korte safari s. Één keer in de maand gingen ze naar de Nederlandse borrel. Gezellig met andere Nederlanders kletsen en spelen. De kokkin maakte vaak een heerlijk nationaal gerecht genaamd: Nzima. Dit is maismeel met groente en kip en kleine visjes. Ook de uitgeholde pompoen (alleen pitten verwijderd) gevuld met groenten was altijd erg lekker. Zambia/Begraven. De kinderen hebben vooral Nederlandse mensen, drop en het fietsen gemist. In Afrika werden Toon, Marieke en Wiske veelal met de auto of de bus vervoerd. Marieke had vanuit Nederland sterretjes meegenomen voor oudejaarsavond, die ze in Nederland had uitgezocht bij de tandarts. Gelukkig maar, want er mocht geen vuurwerk afgestoken worden omdat anders de wilde dieren zouden kunnen schrikken. Toen kwamen Marieke

10 haar sterretjes toch nog goed van pas: was er toch nog vuurwerk op oudejaarsavond. En met een glaasje kinderchampagne, was het feest compleet. Zambia/Deze liep langs de auto.

11 Zambia/Gaaaaaaap. Tijdens de Safari s hebben Wiske, Marieke en Toon veel verschillende dieren gezien zoals the big five. Dit zijn de olifant, neushoorn, luipaard, leeuw en de buffel. Zowel de neushoorn als de olifant hebben ze van een paar meter afstand gezien. Wiske vertelt dat de olifant voor de auto langs denderde, waarschijnlijk van hen geschrokken in de auto. Maar wij schrokken nog meer!, zegt Wiske. Er was een grote kudde buffels die ze van dichtbij hebben gezien. En de Leeuw liep langs de auto zo van: wat zou het, zegt Wiske. Verder hebben de kinderen hun ogen uitgekeken naar nijlpaarden, leguanen, giraffen, krokodillen, impala s en hyena s. Ook hebben ze een speciaal dier gezien, die zich niet zo vaak laat zien, namelijk de Wild Dog. Dit is van nature een wilde hond die erg veel lijkt op de hyena. Maar zelfs de inlanders vinden het speciaal om er één te zien.

12 Zambia/wild dogs in Chobe nat. park Botswana. De kinderen hebben genoten van de mooie natuur en de dieren. Het leven in het wild betekent ook dat er dieren in hun natuurlijke omgeving dood gaan. Ook dit hebben Wiske, Toon en Marieke ondervonden. Op één van de tripjes zagen ze op een dag een olifantje met een manke poot, die door de kudde alleen werd gelaten. Dit vonden ze wel zielig maar konden ook niets doen. Omdat ze wilden weten hoe het met olifantje zou aflopen, zijn ze heel vroeg in de ochtend weer op zoek gegaan naar het olifantje. Wonderwel vonden ze het ook nog. Verzwakt werd het dier weer aangetroffen, gevolgd door een leeuw. Het was niet mooi om te zien, maar wel een hele belevenis, hoe het kleine olifantje uiteindelijk door de leeuw werd gedood. Zambia/Gnoe met baby.

13 Roan antilopes. Op een andere tocht sliepen ze met hun vader in een tent, soms binnen de omheining, maar soms ook zonder omheining. Dit was altijd erg spannend. Als de tent dan bij het water stond, sliepen de nijlpaarden vlakbij op de oever van het meer/rivier, niet ver van de tent. Ze moesten dan erg oppassen met voedsel. Dit moest goed afgesloten in de auto blijven liggen, om geen dieren te verleiden om midden in de nacht naar de tent te komen.

14 Zambia/Soms moet je door de beek. Tijdens hun verblijf in Afrika is de familie ook op vakantie geweest. Ze zijn drie weken op safari geweest op doorreis door Zambia, Namibie en Botswana met hun Nissan Jeep. Ze zijn een stukje door de woestijn gereden op quads, over hoge zandduinen, naar de zee. Hier lagen ontelbaar veel zeehonden. Ook hebben ze echte van origine Himba s gezien, die zichzelf insmeren met iets wat op modder lijkt en lopen rond met alleen een lapje voor. Samen met vader en zus Wiske, probeert Marieke te omschrijven hoe de Himba s roken. Woorden als geitenkaas en zweetsokken gaan over de tafel. Zambia/Zeehonden in Namibie. Tijdens de vakantie in Afrika hebben Toon, Wiske en Marieke het ergste onweer meegemaakt in hun leven. Één keer in het jaar komt er verschrikkelijk noodweer voor met veel onweer, regen en harde wind. Laat nu net de familie van de boot zijn gekomen en in een tent gaan kamperen tijdens een safaritocht. Wiske had haar lievelingsdoek nog in een boom hangen toen ze snel moesten gaan schuilen in de campingbar. Het regende en waaide zo hard, dat het buiten kokosnoten regende. We waren erg bang, vertelt Marieke. En Wiske was erg bezorgd over haar lievelingsknuffeldoek. Ze ging er helemaal vanuit dat die weg gewaaid zou zijn. Maar na een lange spannende nacht, bleek ze haar doek toch terug te kunnen vinden. Gelukkig maar, want die was

15 haar erg dierbaar, zegt ze. Naar aanleiding van dit verhaal rent Wiske naar boven en komt terug met een bijna gedroogde kokosnoot, zonder haar erop. Deze heeft Wiske bewaard als souvenir om nog eens terug te kunnen denken aan alle spannende en mooie momenten in Afrika. Zambia/Wiske met hartsvriending Ashley. Het vervelende aan teruggaan naar Nederland was, dat ze nu hun nieuwe vrienden in Zambia moesten gaan missen. Maar Wiske en Marieke zijn wel van plan om contact te houden met hun nieuwe vrienden. Ook zullen ze de huizen en het personeel daar gaan missen. Hier hebben ze toch wel een goede band mee opgebouwd. En natuurlijk het zwembad in de tuin en de safari s. De gedachte om terug te gaan naar Nederland was wel spannend. Ze hadden erg veel zin om iedereen weer te zien. Marieke had een goed idee om haar klasgenoten op te halen van schoolreisje bij Mooitaki, kon ze meteen iedereen weer ontmoeten. Zambia/Jumbo. Vader Nico vertelt dat op de terugweg van Noordholland naar Ingelum de kinderen achter in de auto lijstjes

16 aan het maken waren, bij wie ze eerst en in welke volgorde langs zouden gaan. Bij thuiskomst werden meteen de fietsen van stal gehaald om een safari rond vriendjes en vriendinnetjes in Ingelum, Bitgum en en Bitgumermole te doen. Vader Nico mist nu al iedere dag het mooie, warme weer, maar kijkt net als de kids terug op een mooie reis naar Zambia. <<Terug

De Buorren-Tsjerkeleane barbecue

De Buorren-Tsjerkeleane barbecue De Buorren-Tsjerkeleane barbecue Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum

Nadere informatie

De Nieuwjaarstent van Albert en Janny

De Nieuwjaarstent van Albert en Janny De van Albert en Janny Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Het nieuwe jaar. Na twaalven gingen veel mensen de straat op. Nieuwjaar

Het nieuwe jaar. Na twaalven gingen veel mensen de straat op. Nieuwjaar Het nieuwe jaar Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

Sint Maarten. Zoals elk jaar werd er verzameld bij het dorpshuis. Sint Maarten

Sint Maarten. Zoals elk jaar werd er verzameld bij het dorpshuis. Sint Maarten Sint Maarten Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Veel gezelligheid op jaarlijkse nieuwjaarsborrel

Veel gezelligheid op jaarlijkse nieuwjaarsborrel Veel gezelligheid op jaarlijkse nieuwjaarsborrel Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla

Nadere informatie

Uitwisseling met Italië

Uitwisseling met Italië Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Oudejaarsdag. Oud en Nieuw

Oudejaarsdag. Oud en Nieuw Oud en Nieuw Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Springgroep Dynamyk. Nieuw bij Dynamiek is een springgroep voor jongens en meiden vanaf 10 jaar. Dynamyk

Springgroep Dynamyk. Nieuw bij Dynamiek is een springgroep voor jongens en meiden vanaf 10 jaar. Dynamyk Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

Intocht Sinterklaas deel twee

Intocht Sinterklaas deel twee Intocht Sinterklaas deel twee Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Intocht Sinterklaas. Het was donker en mistig op zaterdagmorgen. Nieuwe pagina

Intocht Sinterklaas. Het was donker en mistig op zaterdagmorgen. Nieuwe pagina Intocht Sinterklaas Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Himmeldei Vrijdagavond werd er verzameld bij het dorpshuis. Himmeldei

Himmeldei Vrijdagavond werd er verzameld bij het dorpshuis. Himmeldei Himmeldei 2009 Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

Toanielselskip op reis

Toanielselskip op reis Toanielselskip op reis Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Rinse Bruinsma in Nieuw Zeeland

Rinse Bruinsma in Nieuw Zeeland Rinse Bruinsma in Nieuw Zeeland Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum

Nadere informatie

Reünie 15 oude trekker Elfstedentocht

Reünie 15 oude trekker Elfstedentocht Reünie 15 oude trekker Elfstedentocht Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

Zo goed als nieuw! Van alle kanten is onze kerktoren het bekijken weer meer dan waard. Restauratie

Zo goed als nieuw! Van alle kanten is onze kerktoren het bekijken weer meer dan waard. Restauratie Zo goed als nieuw! Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

De Nieuwjaarsduik van 1 januari 2013

De Nieuwjaarsduik van 1 januari 2013 Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Eerste winter Engelum 2012

Eerste winter Engelum 2012 Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Siereden maken op de vrouwenvereniging

Siereden maken op de vrouwenvereniging Siereden maken op de vrouwenvereniging Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

Kerstdrukte in de DA Gronemanstrjitte

Kerstdrukte in de DA Gronemanstrjitte Kerstdrukte in de DA Gronemanstrjitte Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

De vrouwenvereniging naar het poppenmuseum

De vrouwenvereniging naar het poppenmuseum De vrouwenvereniging naar het poppenmuseum Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla

Nadere informatie

60 jaar VV Beetgum. Voetbalfeest

60 jaar VV Beetgum. Voetbalfeest 60 jaar VV Beetgum Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

Dodenherdenking Oorlogsmonument

Dodenherdenking Oorlogsmonument Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Rock & Roll weekend. Rock & Roll

Rock & Roll weekend. Rock & Roll weekend Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

De oude trekker Elfstedentocht dag 2

De oude trekker Elfstedentocht dag 2 De oude trekker Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

De speurtocht. Ook op zaterdagmiddag was er een speurtocht voor de wat oudere jeugd. Speurtocht

De speurtocht. Ook op zaterdagmiddag was er een speurtocht voor de wat oudere jeugd. Speurtocht De speurtocht Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

De oude trekker Elfstedentocht slotavond

De oude trekker Elfstedentocht slotavond De oude trekker Elfstedentocht slotavond Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

Wat gebeurt er met de Tsjerke Toer

Wat gebeurt er met de Tsjerke Toer Wat gebeurt er met de Tsjerke Toer Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum

Nadere informatie

Naar de golf van Aden met Duncan Vlaar

Naar de golf van Aden met Duncan Vlaar Naar de golf van Aden met Duncan Vlaar Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

Succes voor de Griene Sinnefretter!

Succes voor de Griene Sinnefretter! Succes voor de Griene Sinnefretter! Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

De nacht fan Bitgum. De Nacht, inmiddels een begrip van zo n 33 jaar, in de drie dorpen en omgeving. Met zowel gerenommeerde, als aanstormende bands.

De nacht fan Bitgum. De Nacht, inmiddels een begrip van zo n 33 jaar, in de drie dorpen en omgeving. Met zowel gerenommeerde, als aanstormende bands. Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Vrijwilligersavond. Zoals op de eerste foto te zien was, werd iedereen bij binnenkomst in een overal gestoken. Daarna op de foto en...

Vrijwilligersavond. Zoals op de eerste foto te zien was, werd iedereen bij binnenkomst in een overal gestoken. Daarna op de foto en... Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

Nieuwe bewoners. Pieter en Calle wonen in de Marten Koopalstraat samen met hun twee poezen, de dikke Lady en de bange Minni.

Nieuwe bewoners. Pieter en Calle wonen in de Marten Koopalstraat samen met hun twee poezen, de dikke Lady en de bange Minni. Nieuwe bewoners Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

Nieuw project van Yne Ynema; "De Nieuwe Ridder van Sint Joris"

Nieuw project van Yne Ynema; De Nieuwe Ridder van Sint Joris Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

De hobby van Yne Ynema deel twee

De hobby van Yne Ynema deel twee De hobby van Yne Ynema deel twee Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum

Nadere informatie

De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010.

De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010. De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010. We kwamen 10 juli aan in Johannesburg vanwaar we direct naar Pretoria zijn gereden. Daar hadden Roelie en Frits een heerlijk

Nadere informatie

15 vragen voor Ineke van der Veen

15 vragen voor Ineke van der Veen 15 vragen voor Ineke van der Veen Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla

Nadere informatie

De Frisian Solar Challenge

De Frisian Solar Challenge Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

Oude bewoners Daan en Griet Wassenaar

Oude bewoners Daan en Griet Wassenaar Oude bewoners Daan en Griet Wassenaar Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

1974 Volksdansgroep 'Meiienoar ien' 2010

1974 Volksdansgroep 'Meiienoar ien' 2010 1974 Volksdansgroep 'Meiienoar ien' 2010 Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

Nelleke en Kees waren onze gasten van 31 maart t/m 4 april 2007. Dank voor de foto's en jullie verslag!

Nelleke en Kees waren onze gasten van 31 maart t/m 4 april 2007. Dank voor de foto's en jullie verslag! Nelleke en Kees waren onze gasten van 31 maart t/m 4 april 2007. Dank voor de foto's en jullie verslag! We hebben de meest geweldige tijd gehad in Mhofu en het Marloth Park. We zijn vrij veel weggeweest,

Nadere informatie

Voorbereiding Open Dutch Solarboat challenge

Voorbereiding Open Dutch Solarboat challenge Voorbereiding Open Dutch Solarboat challenge Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla

Nadere informatie

Brieven van Ama welpen

Brieven van Ama welpen Introductie Shanti heeft heel veel vriendinnetjes in de jungle. Ze heeft ook een vriendinnetje in een land heel ver weg. Het meisje heet Ama. Ama woont in een land dat Ghana heet. Weten jullie waar dat

Nadere informatie

De verbouwing van het dorpshuis deel 11

De verbouwing van het dorpshuis deel 11 Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Een stukje geschiedenis over "De Nieuwe Ridder van sint Joris"

Een stukje geschiedenis over De Nieuwe Ridder van sint Joris Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

Karin's Atelier. Karin's atelier

Karin's Atelier. Karin's atelier Karin's Atelier Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links

Nadere informatie

Oude Auto's als hobby

Oude Auto's als hobby Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

De hobby van... Yne Ynema.

De hobby van... Yne Ynema. De hobby van... Yne Ynema. Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Op 17 september 2011 zijn wij, Jan en Tillie van Wijk met onze bovenburen Ann Nielissen en Jan Böhmer van Schiphol naar Johannesburg

Nadere informatie

Op atelierbezoek bij Carla Schuurman.

Op atelierbezoek bij Carla Schuurman. Op atelierbezoek bij. Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Nieuwe pagina. De smederij

Nieuwe pagina. De smederij Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

Schoolkrant juli 2013 van basisschool East-Kime/Bernegea

Schoolkrant juli 2013 van basisschool East-Kime/Bernegea Berneboel Schoolkrant juli 2013 van basisschool East-Kime/Bernegea Nieuws Wist u dat?: - Er komt een kindcentrum, dus onze school blijft bestaan! We gaan samen met Folsgare. - Alle kinderen uit de groep

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Wybren Postma tweede bij EK Muurkaatsen in België

Wybren Postma tweede bij EK Muurkaatsen in België Wybren Postma tweede bij EK in België Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

De nieuwe loods van Hielke Merkus aan de Mieddyk

De nieuwe loods van Hielke Merkus aan de Mieddyk Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief Redactie

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Een dag uit het leven van Marja van der Meer.

Een dag uit het leven van Marja van der Meer. van Marja van der Meer. Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Gebruikte kinderkleding en speelgoedbeurs

Gebruikte kinderkleding en speelgoedbeurs Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Wij hebben 3 weken in September 2016 doorgebracht in Mhofu.

Wij hebben 3 weken in September 2016 doorgebracht in Mhofu. Wij hebben 3 weken in September 2016 doorgebracht in Mhofu. Heerlijk tot rust komen en onthaasten. Voor ons best even afwachten of drie weken op een en dezelfde locatie zou bevallen, want wij reizen graag

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Kids in the Bush. Dag 1

Kids in the Bush. Dag 1 Kids in the Bush Dag 1 Dag 2 Het is mogelijk om, vóór vertrek naar Bushveld Retreat in de provincie Limpopo, een fietstour te maken door Soweto, de zwarte wijk van Johannesburg, met lunch in een lokaal

Nadere informatie

The New York City Marathon

The New York City Marathon The City Marathon Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

Aftellen - december/januari 2018

Aftellen - december/januari 2018 Aftellen - december/januari 2018 Het heeft wat extra tijd en moeite gekost, maar gisteren werden we gebeld door de Zuid-Afrikaanse ambassade dat onze visa aanvragen zijn goedgekeurd! Dat betekent dat het

Nadere informatie

Verslag van Cobi en Richard Tol. Zij waren in Mhofu van 9-9 t/m 26-9-2013.

Verslag van Cobi en Richard Tol. Zij waren in Mhofu van 9-9 t/m 26-9-2013. Verslag van Cobi en Richard Tol. Zij waren in Mhofu van 9-9 t/m 26-9-2013. We werden heel vriendelijk door Sandra, de vrouw die voor het huis zorgt ontvangen met een fles wijn. Mhofu, het huis is heel

Nadere informatie

Opa Vogel in het land van de neushoorns

Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel, hebben jullie echt neushoorns gezien? Jazeker! Een heleboel zelfs, en nog héél veel andere dieren. En opa heeft veel foto s gemaakt, dus kijk maar gauw

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

Drie dorpen Fair/ Herfst braderie.

Drie dorpen Fair/ Herfst braderie. Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011

Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011 Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011 Eindelijk waren we zelf aan de beurt om naar huis te gaan. Vanwege privé omstandigheden lukte het niet in het afgelopen najaar naar Mhofu te gaan,

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Kerken Bitgum, Ingelum en Marsum overgedragen aan stichtingen

Kerken Bitgum, Ingelum en Marsum overgedragen aan stichtingen Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Geschreven door Annet van Rijssen donderdag 15 augustus :41 - Laatst aangepast donderdag 29 augustus :38

Geschreven door Annet van Rijssen donderdag 15 augustus :41 - Laatst aangepast donderdag 29 augustus :38 I'm in love! Ik houd van Zuid Afrika, ik houd van Afrika... na mijn Gambia ervaring wist ik al dat ik ooit terug zou gaan naar dit continent en nu het zover is ben ik zo blij! Ik geniet met volle teugen,

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Lions exchange 2013 Brazilie

Lions exchange 2013 Brazilie Lions exchange 2013 Brazilie Amsterdam- Parijs Rio de Janeiro Porto Alegre, via deze weg zou ik naar het verre Brazilie vertrekken voor de uitwisseling van de Lions. Na een reis van 35 uur kwam ik dan

Nadere informatie

Verhalen uit het. Midden-Oosten. naverteld door Sandra van der Stege

Verhalen uit het. Midden-Oosten. naverteld door Sandra van der Stege Verhalen uit het Midden-Oosten naverteld door Sandra van der Stege Moeilijke woorden staan schuin. Ze worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 63. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Inhoud

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie