Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave"

Transcriptie

1 Behorende bij de oprichtingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Ton Donkelaar Container Service B.V. te Veendendaal, d.d. 17 mei 2005 met nr. 2005WEM001784i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN Algemene voorschriften Algemeen Werktijden Toegang Gedragsvoorschriften/instructies Milieuaspecten en componenten (Externe) veiligheid Geluidhinder Luchtverontreiniging Bodembescherming Afvalstoffen die binnen de inrichting ontstaan Afvalwater Energie Preventie (afval-grondstoffen) Specifieke bedrijfsonderdelen; installaties Elektrische installatie Stookinstallatie (gas) Op- en overslag en bewerking van geaccepteerde afvalstoffen Acceptatie van afvalstoffen Algemeen Acceptatie- en verwerkingsbeleid Registratievoorwaarden afvalstoffen Milieulogboek Beëindiging van de inrichting...13 BIJLAGE 2: BIJLAGE 3: BIJLAGE 4: RICHTLIJN BASIS ACCEPTATIE- EN VERWERKINGSBELEID...15 BEGRIPSBEPALINGEN...16 LITERATUUR...20 Provincie Utrecht 1 Ton Donkelaar Container Services B.V.

2 1 Algemene voorschriften 1.1 Algemeen De inrichting moet in overeenstemming zijn met de bij deze vergunning behorende bescheiden, tenzij de aan deze vergunning verbonden voorschriften anders bepalen De inrichting moet schoon worden gehouden en in goede staat van onderhoud verkeren. 1.2 Werktijden De inrichting mag alleen in werking zijn maandag tot en met zaterdag tussen uur en uur. Maximaal 12 keer per jaar mag de inrichting tussen uur en uur in werking zijn In afwijking van het gestelde in voorschrift mag de inrichting op algemeen erkende feestdagen niet in werking zijn In de inrichting moet tijdens de openstelling ten minste één persoon aanwezig zijn die is geïnstrueerd over en verantwoordelijk is voor de naleving van de aan de inrichting opgelegde voorschriften. De naam van de verantwoordelijke moet in het milieulogboek zijn opgenomen. 1.3 Toegang Rondom het terrein van de inrichting moet, behoudens ter plaatse van bebouwingen en de noodzakelijke toegang, een zodanig dichte afrastering aanwezig zijn, dat onbevoegden geen toegang tot het bedrijfsterrein kunnen verkrijgen Een geopende toegang moet onder voortdurend toezicht staan van een daartoe door de bedrijfsleiding aangewezen persoon Indien er geen toezicht is, moet een toegang zodanig zijn gesloten dat onbevoegden geen toegang hebben tot de inrichting Bij de ingang moet een bord zijn geplaatst waarop duidelijk zijn vermeld: a. naam van de inrichting; b. het telefoonnummer van de inrichting; c. de openingstijden van de inrichting; d. verbod om het terrein buiten openingstijden te betreden; e. telefoonnummer(s) dat bereikbaar is in geval van calamiteiten; f. (globale)acceptatievoorwaarden. 1.4 Gedragsvoorschriften/instructies De in de inrichting aangebrachte of gebezigde verlichting moet zodanig zijn afgeschermd dat lichtstraling buiten de inrichting niet hinderlijk en/of verblindend is De aanvoer, opslag, overslag, bewerking en afvoer van afval dient zodanig te geschieden dat zich geen afval buiten de inrichting kan verspreiden. Mocht onverhoopt toch verontreiniging rondom het terrein van de inrichting plaatsvinden, dan moet deze verontreiniging direct worden verwijderd De vergunninghoudster moet alle binnen de inrichting werkzame personen zonodig schriftelijk instrueren over de voorschriften van deze vergunning, de algemene veiligheidsvoorschriften, het praktische gebruik van kleine blusmiddelen en de voorschriften in geval van brand, voor zover een en ander op hen van toepassing is. Vergunninghoudster is ook verplicht om mondelinge instructies te verzorgen. Provincie Utrecht 2 Ton Donkelaar Container Services B.V.

3 De schriftelijke instructie dient actueel te worden gehouden, onder meer naar aanleiding van mogelijke nadelige gevolgen voor het milieu, het verloop van personeel, nieuwe inzichten en gewijzigde wet- en regelgeving Voorschrift heeft eveneens betrekking op personeel van derden dat binnen de inrichting werkzaamheden verricht Personen die betrokken zijn bij de opslag, het verladen of de verwerking van binnen de inrichting aanwezige stoffen dienen zodanig te zijn geïnstrueerd dat zij op de hoogte zijn van de milieuaspecten van de werkzaamheden die zij verrichten en de manier waarop zij de milieubelasting zoveel mogelijk kunnen beperken. 2 Milieuaspecten en componenten 2.1 (Externe) veiligheid In de bedrijfshal geldt een rookverbod. Nabij de ingangen moet met duidelijk leesbare letters, hoog ten minste 5 cm, het opschrift "ROKEN EN VUUR VERBODEN" zijn aangebracht of een overeenkomstig veiligheidsteken, zoals aangegeven in de norm NEN Hoofdafsluiters voor gas en elektriciteit moeten zijn voorzien van een duidelijk leesbaar opschrift. De hoofdafsluiters moeten voor bevoegden op een bereikbare plaats aanwezig zijn Ten einde een begin van brand effectief te kunnen bestrijden moeten voldoende brandblusmiddelen aanwezig zijn. De brandblusmiddelen die zijn aangegeven op de plattegrondtekening met bestandnummer M moeten ten minste in de inrichting aanwezig zijn. Een brandblusmiddel moet op een in het oog lopende plaats of wijze zijn aangebracht, onbelemmerd bereikt kunnen worden, in goede staat van onderhoud verkeren en steeds voor direct gebruik beschikbaar zijn Draagbare blustoestellen en slanghaspels moeten jaarlijks worden geïnspecteerd en onderhouden volgens de voorschriften vermeld in de NEN 2559 en NEN-EN Bedrijven die de blusmiddelen onderhouden en inspecteren moeten beschikken over een REOB-erkenning (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven kleine Blusmiddelen). Na inspectie moeten blustoestellen en slanghaspels worden voorzien van een van een label of sticker met de inspectiedatum. Draagbare blustoestellen moeten bovendien worden voorzien van een zegel Draagbare blustoestellen moeten zijn voorzien van een rijkskeurmerk met rangnummer. Slanghaspels moeten voldoen aan het gestelde in NEN-EN In het milieulogboek dient een bedrijfsnoodplan aanwezig te zijn. Provincie Utrecht 3 Ton Donkelaar Container Services B.V.

4 2.2 Geluidhinder Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau (L Ar,LT ) geproduceerd door geluidsbronnen binnen de inrichting mag, in de representatieve bedrijfssituatie, ter plaatse van de volgende beoordelingspunten niet meer bedragen dan: Beoordelingspunt# L Ar,LT in db(a) Dagperiode uur Avondperiode uur Nachtperiode uur P P P # De beoordelingspunten komen overeen met de beoordelingpunten zoals opgenomen in het akoestisch onderzoek van Schoonderbeek en Partners Advies BV met nummer R01 van 16 november Het maximale geluidsniveau (L Amax ) veroorzaakt door geluidsbronnen binnen de inrichting mag, in de representatieve bedrijfssituatie, ter plaatse van de volgende beoordelingspunten niet meer bedragen dan: Beoordelingspunt# L Ar,LT in db(a) Dagperiode uur Avondperiode uur Nachtperiode uur P P P # De beoordelingspunten komen overeen met de beoordelingpunten zoals opgenomen in het akoestisch onderzoek van Schoonderbeek en Partners Advies BV met nummer R01 van 16 november Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau (L Ar,LT ) geproduceerd door geluidsbronnen binnen de inrichting mag, tijdens incidentele activiteiten, ter plaatse van de volgende beoordelingspunten niet meer bedragen dan: Beoordelingspunt# L Ar,LT in db(a) Dagperiode uur Avondperiode uur Nachtperiode uur P P P # De beoordelingspunten komen overeen met de beoordelingpunten zoals opgenomen in het akoestisch onderzoek van Schoonderbeek en Partners Advies BV met nummer R01 van 16 november Provincie Utrecht 4 Ton Donkelaar Container Services B.V.

5 2.2.4 Het maximale geluidsniveau (L Amax ) veroorzaakt door geluidsbronnen binnen de inrichting mag, tijdens incidentele activiteiten, ter plaatse van de volgende woningen van derden niet meer bedragen dan: Beoordelingspunt# L Ar,LT in db(a) Dagperiode uur Avondperiode uur Nachtperiode uur P P P # De beoordelingspunten komen overeen met de beoordelingpunten zoals opgenomen in het akoestisch onderzoek van Schoonderbeek en Partners Advies BV met nummer R01 van 16 november Als incidentele activiteit wordt aangemerkt: - het werken in de bedrijfshal; - het gebruik van de kraan en de wiellaadschop op het achterterrein gedurende maximaal 30 minuten; - het rijden met maximaal 5 vrachtwagens; - het maximaal twee keer op- en afzetten van een container op het achterterrein De hiervoor bedoelde incidentele activiteit mag maximaal 12 keer per jaar plaatsvinden onder voorwaarde dat: - deze niet plaatsvindt op twee opeenvolgende etmalen. - deze uitsluitend tussen uur en uur plaatsvindt; - de data, de tijden en een omschrijving van de activiteit in een logboek worden vastgelegd Het geluidsniveau, als bedoeld in de voorschriften tot en met wordt beoordeeld op een hoogte van: - 1,5 meter, in de dagperiode ( uur) en in de avondperiode ( uur), ter plaatse van de beoordelingspunten 001 en 002; - 5,0 meter, in de dagperiode ( uur) en in de avondperiode ( uur) ter plaatse van de beoordelingspunten P50-01 tot en met P Het meten en berekenen van de geluidsniveaus en het beoordelen van de meetresultaten moet plaatsvinden overeenkomstig de Handleiding meten en rekenen industrielawaai (uitgave 1999, Ministerie van VROM) De muziekinstallatie van de inrichting, alsmede een eventueel in werking zijnde muziekinstallatie van een transportvoertuig tijdens het laden en/of lossen, moet zodanig zijn afgesteld dat deze buiten de inrichting niet hoorbaar is Gedurende het laden en/of lossen mag de motor van een transportvoertuig niet in werking zijn, tenzij dit noodzakelijk is voor het gebruik van de laad- en losapparatuur van het voertuig. Verbrandingsmotoren die niet zijn voorzien van deugdelijke geluidsdempers mogen in de inrichting niet in werking zijn. Provincie Utrecht 5 Ton Donkelaar Container Services B.V.

6 2.3 Luchtverontreiniging Algemeen Uitmondingen in de buitenlucht van afvoerleidingen van ventilatiesystemen, luchtbehandelinginstallaties of afzuigsystemen, ten aanzien waarvan in deze vergunning geen andere voorschriften zijn gesteld, moeten zodanig zijn gelegen dat van de hierdoor uittredende lucht en de daarin aanwezige stoffen geen overlast wordt ondervonden buiten de inrichting. Stof Puin, groenafval en stuifgevoelig zand voor gww-werkzaamheden mogen uitsluitend buiten worden opgeslagen als de berg wordt afgedekt met een afdekzeil, teneinde stofverspreiding te voorkomen, behoudens tijdens het laden en lossen Containers met bouw- en sloopafval en deelstromen mogen uitsluitend buiten worden opgeslagen indien de containers zijn afgedekt met een afdekzeil, teneinde stofverspreiding te voorkomen, behoudens tijdens het laden en lossen Het laden en lossen van puin, zand, groenafval, bouw- en sloopafval en deelstromen op het buitenterrein waarbij stof vrijkomt, met behulp van grijpers, laadschoppen, etc. is in de inrichting niet toegestaan bij windsnelheden groter dan 20 m/s (windkracht 8, stormachtige wind) Indien de inrichting gedurende langere tijd (langer dan vijf aaneengesloten werkdagen) buiten bedrijf is, bijvoorbeeld gedurende vorstperiodes of vakanties, moeten voorzieningen zijn getroffen (bv afdekken met afdekfolie of afdekzeil) om verspreiding van stof te voorkomen Voorzieningen moeten zijn getroffen om wegwaaien van afdekfolie of afdekzeil te voorkomen De afdekfolie of het afdekzeil moet bestand zijn tegen beschadiging zoals ten gevolge van ultraviolette straling, vogels, ander gedierte en aanrijding Het terrein van de inrichting moet zo vaak als de omstandigheden daartoe aanleiding geven, worden geveegd ter voorkoming van stofhinder. 2.4 Bodembescherming Algemeen De opslag en het gebruik van bodembedreigende stoffen binnen de inrichting moet zodanig geschieden dat geen verontreiniging van de bodem optreedt Gemorste of gelekte voor de bodem schadelijke vloeistoffen moeten direct worden opgenomen. Hiertoe moeten voldoende absorptiemiddelen aanwezig zijn om eventuele gemorste of gelekte vloeistof op te nemen. Verontreinigd absorptiemiddel dient gescheiden van andere stoffen te worden bewaard in vloeistofdicht, goed gesloten vaatwerk Vloeistoffen met voor de bodembedreigende stoffen moeten worden opgeslagen in goed gesloten emballage die vloeistofdicht is en bestand is tegen de betreffende vloeistoffen. De verpakkingen moeten staan opgesteld boven/in een lekbakconstructie met een opvangcapaciteit van ten minste de inhoud van de grootste verpakking vermeerderd met 10% van de gezamenlijke inhoud van de overige verpakkingen die boven de lekbakconstructie zijn opgesteld Lege ongereinigde emballage moet worden behandeld als gevulde emballage. Provincie Utrecht 6 Ton Donkelaar Container Services B.V.

7 2.4.5 Indien er (vloei)stof in de lekbak is gemorst, moet deze zo snel mogelijk na constatering worden opgeruimd Indien direct uit het vaatwerk vloeistoffen worden getapt, moet het aftappunt zich boven de lekbak bevinden. Bodemonderzoek Ter vaststelling van de bodemkwaliteit als nulsituatie dient het bij de aanvraag gevoegde bodemonderzoeksrapport, verkennend bodemonderzoek, Van Schoonhoven Milieutechniek BV., kenmerk VS/ /OB/R01, augustus Voorzieningen Op de volgende locaties binnen de inrichting moet een aaneengesloten verharding (vloeistofkerende voorziening) aanwezig zijn: - bedrijfshal; - puindepot; - groendepot; - voorterrein bestemd voor de opslag van containers met bouw- en sloopafval en deelstromen De in het vorige voorschrift bedoelde vloeren moeten: - bestand zijn tegen de optredende zetting en belastingen; - geen scheuren of gaten vertonen, zonder grote oneffenheden als losliggende klinkers, scheefliggende platen of gaten Regenwater afkomstig van de in voorschrift genoemde aaneengesloten verharding dient zonder dat verspreiding over niet vloeistofkerende terreingedeelten plaatsvindt, afgevoerd te worden naar het vuilwater riool De buiten opgestelde containers voor de opslag van bouw- en sloopafval en deelstromen, het puindepot en het groendepot moeten tegen inregenen worden beschermd. Alleen ten tijde van het inbrengen of uithalen van materialen mag deze bescherming tijdelijk verwijderd worden De vloeistofkerende voorzieningen moeten jaarlijks door of namens vergunninghoudster visueel worden gecontroleerd op afschot, scheuren, naden of andere gebreken die afbreuk doen aan de vloeistofdichtheid van de voorzieningen De resultaten van de visuele inspecties zoals bedoeld in voorschrift moeten worden bewaard in het in voorschrift genoemde milieulogboek. Als bij inspectie gebreken worden geconstateerd moeten deze zo spoedig mogelijk worden hersteld. Van de uitvoering van herstelwerkzaamheden aan de bodembeschermende voorzieningen moet een aantekening worden gemaakt in het voornoemde milieulogboek Personeel moet zijn geïnstrueerd en getraind in het voorkomen van morsingen en lekkages en in het toepassen van noodmaatregelen. In het milieulogboek moet worden vastgelegd wanneer de instructie en trainingen hebben plaatsgevonden Nieuwe riolering moet worden aangelegd conform CUR/PBV-Aanbeveling Binnen 6 maanden na het van kracht worden van de vergunning moet de olie- en slibafscheider en de bedrijfsriolering tussen de vloeistofkerende voorzieningen en de olieen slibafscheider door een Deskundig Inspecteur conform CUR/PBV-Aanbeveling 44 "Beoordeling vloeistofdichtheid van vloeistofdichte voorzieningen" worden onderzocht op vloeistofdichtheid. Provincie Utrecht 7 Ton Donkelaar Container Services B.V.

8 Als de olie- en slibafscheider of de bedrijfsriolering (of een gedeelte daarvan) wordt afgekeurd, moeten de geconstateerde gebreken aan de constructie worden hersteld op aanwijzing van een Deskundig Inspecteur, die vervolgens de constructie conform CUR/PBV-Aanbeveling 44 "Beoordeling vloeistofdichtheid van vloeistofdichte voorzieningen" herkeurt Van een goedgekeurde olie- en slibafscheider en bedrijfsriolering moet een "PBV- Verklaring Vloeistofdichte Voorziening" in de inrichting aanwezig zijn De olie- en slibafscheider moet zo vaak als de omstandigheden daartoe aanleiding geven, maar ten minste eenmaal per jaar visueel door de vergunninghouder worden gecontroleerd op scheuren, naden of andere gebreken die afbreuk doen aan de vloeistofdichtheid van de olie- en slibafscheider; de resultaten van de visuele inspecties (bijv. de controlelijsten) moeten ten minste tot het moment van de eerstvolgende controle van een Deskundig Inspecteur worden bewaard in het milieulogboek; in geval van geconstateerde gebreken moet de constructie worden hersteld op aanwijzing van een Deskundig Inspecteur, die de constructie conform CUR/PBV-Aanbeveling 44 "Beoordeling van vloeistofdichte voorzieningen" keurt; van de uitvoering van herstelwerkzaamheden aan de vloeistofdichte constructie moet een aantekening worden gemaakt in het milieulogboek De olie- en slibafscheider en de bedrijfsriolering moeten eenmaal per zes jaar door een Deskundig Inspecteur worden beoordeeld; in geval van geconstateerde gebreken moet de constructie worden hersteld op aanwijzing van een Deskundig Inspecteur, die de constructie conform CUR/PBV-Aanbeveling 44 "Beoordeling vloeistofdichtheid van vloeistofdichte voorzieningen" keurt; van de uitvoering van herstelwerkzaamheden aan de vloeistofdichte constructie moet een aantekening worden gemaakt in het milieulogboek. 2.5 Afvalstoffen die binnen de inrichting ontstaan Algemeen Van binnen de inrichting afkomstige afvalstoffen, zoals huishoudelijke afval en kantoorafval, moeten worden bewaard in een doelmatig afgesloten container. Het afvoeren moet zodanig geschieden dat zich geen afval buiten de inrichting kan verspreiden Afvalcontainers mogen uitsluitend vaste afvalstoffen bevatten en moeten gesloten zijn en binnen de inrichting worden ondergebracht Het vullen en de opslag van een afvalcontainer moet dusdanig zorgvuldig geschieden, dat geen afval naast de container valt en geen papier e.d. kan wegwaaien. Gevaarlijk afval De in de inrichting vrijkomende gevaarlijke afvalstoffen dienen naar categorieën gescheiden te worden verzameld en bewaard in afzonderlijke daartoe geschikte opslagmiddelen, zoals tanks, vaten, containers en dergelijke. De opslagmiddelen moeten bestand zijn tegen de gevaarlijke afvalstoffen, vloeistofdicht zijn en voorzien zijn van een goed sluitend deksel. Provincie Utrecht 8 Ton Donkelaar Container Services B.V.

9 2.6 Afvalwater Bedrijfsafvalwater mag uitsluitend in een openbaar riool worden gebracht, als door de samenstelling, eigenschappen of hoeveelheid ervan: a. de doelmatige werking niet wordt belemmerd van een openbaar riool of de bij een zodanig openbaar riool behorende apparatuur, en b. de verwerking van rioolslib, verwijderd uit het openbaar riool, niet wordt belemmerd Alle te lozen bedrijfsafvalwaterstromen moeten aan de volgende eisen voldoen: - de temperatuur in enig steekmonster mag niet hoger zijn dan 30 C, bepaald volgens NEN 6414 (1988); - de zuurgraad in enig steekmonster, uitgedrukt in ph-eenheden, mag niet lager dan 6,5 en niet hoger dan 8,5 zijn in een etmaalmonster en niet hoger dan 10 in een steekmonster, bepaald volgens NEN 6411 (1981); - het sulfaatgehalte in enig steekmonster mag niet meer dan 300 mg/l bedragen, bepaald volgens NEN 6487 (1997) Afvalwater afkomstig van het puindepot, het groendepot, de bedrijfshal en het voorterrein voor de opslag van containers met bouw- en sloopafval en deelstromen mag in een openbaar riool worden gebracht als dat water: - na behandeling in een slibvangput en olie-afscheider na geleiding door de afscheider niet meer dan 200 mg/l aan minerale olie in enig steekmonster bevat, bepaald volgens NEN-EN-ISO (2000), en - geen grove bedrijfsafvalstoffen bevat, en - geen snel bezinkende bedrijfsafvalstoffen bevat met een korreldiameter van meer dan 0,75 millimeter, bepaald met behulp van een testzeef volgens ISO (1990) Bedrijfsafvalwater, waarin zich ten minste één verontreinigende stof bevindt of kan bevinden waarvoor een concentratiegrenswaarde geldt, moet voor vermenging met ander (bedrijfsafval)water door een goed toegankelijke controlevoorziening worden geleid, die zodanig is uitgevoerd dat op eenvoudige wijze representatieve watermonsters kunnen worden genomen De slibvangput waardoor het afvalwater wordt geleid moeten: - doelmatig werken, en - altijd voor controle bereikbaar zijn Een slibvangput waardoor het afvalwater wordt geleid moeten zo vaak als nodig, maar ten minste éénmaal per jaar worden gereinigd en op eventuele lekkage gecontroleerd. Een schriftelijk bewijs van de laatste reiniging en controle moet worden bewaard in het in voorschrift genoemde milieulogboek De slibvangput moeten voldoen aan en worden gedimensioneerd, geplaatst, gebruikt en onderhouden overeenkomstig NEN 7089, NEN-EN en NEN-EN en aan de middels ministeriële regeling Regeling slibvangputten en vet- of olieafscheiders gegeven voorschriften Als voor de slibvangput geen kwaliteitsverklaring is verstrekt door een instelling, die door de Raad van Accreditatie is gecertificeerd, moet vergunninghoudster ten genoege van het bevoegd gezag hebben aangetoond dat het effluent van slibvangput en olieafscheider voldoet aan de kwaliteitseisen, die met de toepasselijke norm NEN 7089, NEN-EN en NEN-EN bereikt zouden zijn. 2.7 Energie Vergunninghouder dient het energieverbruik per jaar bij te houden, per energiedrager (olie, gas, elektriciteit). Deze gegevens dienen bewaard te worden in het in voorschrift genoemde milieulogboek. Provincie Utrecht 9 Ton Donkelaar Container Services B.V.

10 2.8 Preventie (afval-grondstoffen) Van de (gevaarlijke) afvalstoffen die binnen de inrichting ontstaan moeten de aard, de samenstelling, de plaats van ontstaan en de hoeveelheid worden geregistreerd. Jaarlijks moet van de geregistreerde gegevens een totaaloverzicht worden opgesteld dat moet worden bewaard in het in voorschrift genoemde milieulogboek 3 Specifieke bedrijfsonderdelen; installaties 3.1 Elektrische installatie De elektrische installatie moet voldoen aan NEN De elektrische installatie in ruimten waar zeer licht ontvlambare stoffen, licht ontvlambare of ontvlambare stoffen worden opgeslagen of gebruikt, moet voldoen aan de voorschriften zoals aangegeven in de normen NEN 1010 en NEN-EN-IEC en het elektrisch materieel aan NEN-EN-IEC en de NEN-EN tot en met , en In deze ruimten mag niet worden gerookt en is open vuur verboden. 3.2 Stookinstallatie (gas) Verwarmings- en stooktoestellen moeten zodanig zijn afgesteld dat een optimale verbranding plaatsvindt. Binnen een inrichting mogen geen andere brandstoffen dan aardgas, propaangas, butaangas of gasolie bedrijfsmatig worden verstookt of verbrand Aan een verwarmings- of stooktoestel en een verbrandingsgasafvoersysteem moet ten minste éénmaal per kalenderjaar onderhoud worden verricht. beoordeling, afstelling, onderhoud en reparaties moet geschieden door: a. een voor die activiteit of activiteiten gecertificeerde natuurlijke persoon of rechtspersoon, of b. een andere natuurlijke persoon of rechtspersoon die over aantoonbare gelijkwaardige deskundigheid beschikt voor die activiteit of activiteiten; beoordeling, afstelling, onderhoud en reparaties moet zodanig worden uitgevoerd dat roet, stof of ander vuil zich daarbij niet buiten de inrichting kan verspreiden. 3.3 Op- en overslag en bewerking van geaccepteerde afvalstoffen De ingezamelde en binnen de inrichting ontstane afvalstoffen moeten met het oog op hergebruik naar soort worden gescheiden, gescheiden blijven, verzameld, bewaard en gescheiden worden afgevoerd Geaccepteerde afvalstoffen mogen maximaal één jaar binnen de inrichting worden bewaard Voorschrift is niet van toepassing voor de opslag van afvalstoffen welke worden afgevoerd ten behoeve van nuttige toepassing. Voor deze afvalstoffen geldt een opslagtermijn van maximaal drie jaar Groenafval en grasachtig materiaal moet binnen vijf maal vierentwintig uur na acceptatie uit de inrichting verwijderd worden. Overige groenafvallen moeten in elk geval bij optredende geuroverlast afgevoerd worden. Provincie Utrecht 10 Ton Donkelaar Container Services B.V.

11 4 Acceptatie van afvalstoffen 4.1 Algemeen In de inrichting mogen uitsluitend de volgende afvalstoffen worden geaccepteerd: gemengd bouw- en sloopafval; puin; kalkzandsteen; gasbeton; gips; A/B-hout; C-hout; glas; dakbedekking papier kleding; groenafval; metalen (ijzer, koper, aluminium, zink, lood); restfractie bouw- en sloopafval; in de maximale opslagcapaciteiten zoals genoemd op pagina 27 (deel B van de aanvraag) van het aanvraagformulier en in de aanvullende gegevens De ontvangst van afvalstoffen dient onder toezicht van het bij de inrichting behorende personeel te geschieden Alle aangevoerde afvalstoffen moeten bij binnenkomst visueel en administratief worden gecontroleerd De restfractie die ontstaat na het grof voorsorteren van gemengd bouw- en sloopafval moet worden afgevoerd naar een sorteerinstallatie die beschikt over een zeefinstallatie voor het afscheiden van sorteerzand Afvalstoffen moeten aan daartoe gerechtigde instanties worden afgegeven Geaccepteerde afvalstoffen mogen maximaal één jaar, voor zover geen andere termijn is genoemd in de voorschriften, binnen de inrichting worden bewaard Voorschrift is niet van toepassing voor de opslag van afvalstoffen welke ten behoeve van nuttige toepassing worden afgegeven. Voor deze afvalstoffen geldt een opslagtermijn van maximaal drie jaar. 4.2 Acceptatie- en verwerkingsbeleid De procedure met betrekking tot acceptatie en verwerking moet voldoen aan de randvoorwaarden in bijlage 2 van deze vergunning, met uitzondering van de goedgekeurde afwijking: - er vindt geen volledige scheiding plaats tussen de afdelingen acceptatie en verwerking; De in voorschrift genoemde procedure dient zodanig te worden aangepast dat geen sprake meer is van de hierna volgende afwijking: - onvolledige lijst met definities en afkortingen; - het niet beschikken over voorzieningen om de hoeveelheid of volume van het te accepteren en de af te voeren afvalstoffen te bepalen; - in een procedure aangeven of een bedrijfsnoodplan en een brandweerplan is opgesteld. - in een procedure aangeven welke interne controles worden uitgevoerd, hoe vaak en door wie, Na aanpassing dient de procedure ter goedkeuring te worden voorgelegd. Provincie Utrecht 11 Ton Donkelaar Container Services B.V.

12 4.2.3 Vergunninghoudster dient te allen tijd te handelen conform de in het eerste lid bedoelde procedure en de daar genoemde randvoorwaarden, inclusief de goedgekeurde afwijkingen Wijzigingen in de procedure, zoals vermeld in voorschrift moeten, voordat deze zijn doorgevoerd, schriftelijk zijn goedgekeurd door het bevoegd gezag. Bij het verzoek tot wijziging dient te worden vermeld de reden tot wijziging alsmede de aard van de wijziging Afvalstoffen die niet geaccepteerd mogen worden, maar die niettemin incidenteel en onverhoopt in een aangeboden vracht afval worden aangetroffen, moeten onmiddellijk uit de betreffende vracht worden verwijderd en naar soort gescheiden en in goed gesloten verpakking worden opgeslagen. De bedoelde afvalstoffen dienen zo spoedig mogelijk, naar een daartoe bestemde be- of verwerkingsinrichting te worden afgevoerd. Tot het moment van afvoer moeten deze afvalstoffen op een aparte, als zodanig herkenbare plaats in de bedrijfshal worden opgeslagen. 4.3 Registratievoorwaarden afvalstoffen Algemeen Van alle geaccepteerde en af te voeren (delen van) partijen afvalstoffen c.q. vrijkomende fracties moeten die gegevens worden geregistreerd die vergunninghoudster op grond van de Wet milieubeheer/besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen verplicht is te registreren Van alle geaccepteerde en af te voeren (delen van) partijen afvalstoffen c.q. vrijkomende fracties moet in een register op een overzichtelijke wijze ten minste worden geregistreerd: a naam, adres en de woonplaats van de ontdoener, de vervoerder, de transporteur, de inzamelaar en de be-/verwerker; b locatie van herkomst (indien anders dan onder a genoemd); c het afleveradres (indien anders dan onder a genoemd); d de datum van ontvangst c.q. afvoer; e het vervoermiddel en het kenteken van het vervoermiddel; f de euralcode en categorie; g het afvalstroomnummer (indien van toepassing); h een omschrijving van de aard en samenstelling; i de verwijderingsmethode (bij afvoer van de afvalstoffen); j de hoeveelheid in gewichtseenheid (in kg/tonnen); k analysegegevens dan wel daarvoor in aanmerking komende vervangende product- of procescertificaten Van de afvalstoffen die overeenkomstig de voorschriften in deze vergunning niet geaccepteerd mogen worden, maar niettemin tussen het aangeboden afval worden aangetroffen dienen de gegevens op overeenkomstige wijze te worden geregistreerd als in voorschrift is aangegeven De op grond van de voorschriften en geregistreerde gegevens moeten dagelijks worden bijgehouden en op een overzichtelijke wijze per afvalstoffen worden vastgelegd, gedurende minstens vijf jaar door de vergunninghoudster worden bewaard en op eerste aanvraag aan daartoe bevoegde ambtenaren ter inzage worden gegeven De vergunninghoudster moet een administratie van de afvalstoffen en daarmee verband houdende productstromen voeren overeenkomstig de randvoorwaarden in voorschriften tot en met van deze vergunning. Provincie Utrecht 12 Ton Donkelaar Container Services B.V.

13 4.3.6 De opzet en wijze van uitvoering van de administratie moeten binnen één maand na het van kracht worden van de vergunning ter goedkeuring aan het bevoegd gezag worden gezonden. De opzet moet voldoen aan het gestelde in bijlage 2 met in achtneming van voorschrift De weegbrug waarmee de aangeboden afvalstoffen worden gewogen dient te beschikken over voldoende weegvermogen voor de gebruikelijke transportmiddelen. De weegbrug dient overeenkomstig de daarvoor geëigende voorschriften te worden geïnstalleerd en vervolgens onder de voorschriften van het Nederlands meetinstituut geijkt te worden. De weegbrug moet opnieuw worden geijkt binnen de termijn die door het Nederlands meetinstituut is vermeld in de keuringsverklaring welke voor de betreffende weegbrug is afgegeven. Van elke ijking dient het rapport in het milieulogboek te zijn opgenomen. 4.4 Milieulogboek Er moet een milieulogboek worden bijgehouden, waarin vanaf het van kracht worden van deze vergunning tenminste de volgende zaken worden opgenomen; a deze beschikking, alsmede overige relevante (milieu)vergunningen; b de veiligheidsinformatiebladen die behoren bij de in de inrichting aanwezige gevaarlijke stoffen; c de bewijzen, resultaten en/of bevindingen van de in deze vergunning voorgeschreven inspecties, onderzoeken, keuringen, onderhoud en/of metingen. d. de registratie van afvalstoffen; e f de registratie van het jaarlijks elektriciteit-, water- en gasverbruik; datum, tijdstip en alle van belang zijnde gegevens (zoals tijdstip, tijdsduur, aard, hoeveelheid, oorzaak, plaats en windrichting) van voorgevallen incidenten die van invloed zijn op het milieu, met vermelding van de genomen maatregelen. De documenten genoemd onder c. tot en met f. moeten ten minste vijf jaar worden bewaard. Het milieulogboek moet te allen tijde beschikbaar zijn voor inzage door een door het bevoegd gezag aangewezen toezichthoudend ambtenaar. 5 Beëindiging van de inrichting 5.1 Uiterlijk 3 maanden voordat de activiteiten van de inrichting worden beëindigd moet hiervan door of namens vergunninghouder schriftelijk melding worden gedaan aan het bevoegd gezag. Bij deze melding moeten tevens de volgende gegevens worden overgelegd; - de wijze waarop de in de inrichting aanwezige grond-, hulp- en afvalstoffen en overige milieuschadelijke stoffen zullen worden verwijderd; - de toekomstige bestemming en gebruik van de gebouwen en het terrein van de inrichting; Het bevoegd gezag kan nadere eisen stellen ten aanzien van het buiten werking stellen van de inrichting. 5.2 Bij bedrijfsbeëindiging of bij beëindiging van bodembedreigende activiteiten dient vooraf, ter vaststelling van de bodemkwaliteit, een eindsituatie-onderzoek naar de bodem te zijn uitgevoerd. Het onderzoek dient te worden uitgevoerd conform de norm NEN In afwijking van het genoemde onderzoeksprotocol kan worden volstaan met een andere onderzoeksstrategie indien hieromtrent vóór de daadwerkelijke uitvoering van het onderzoek schriftelijke goedkeuring is verkregen van Gedeputeerde Staten van Utrecht. De opzet van het onderzoek dient vooraf ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten van Utrecht te worden voorgelegd. De resultaten van het onderzoek dienen binnen 2 maanden na uitvoering aan Gedeputeerde Staten van Utrecht te worden overgelegd. Provincie Utrecht 13 Ton Donkelaar Container Services B.V.

14 5.3 Voordat de geldigheidsduur van de vergunning verstrijkt, moet door of namens vergunninghoudster de bodem worden onderzocht. Het onderzoek dient te worden uitgevoerd conform de norm NEN In afwijking van het genoemde onderzoeksprotocol kan worden volstaan met een andere onderzoeksstrategie indien hieromtrent vóór de daadwerkelijke uitvoering van het onderzoek schriftelijke goedkeuring is verkregen van Gedeputeerde Staten van Utrecht. De opzet van het onderzoek dient vooraf ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten van Utrecht te worden voorgelegd. De resultaten van het onderzoek dienen binnen 2 maanden na uitvoering aan Gedeputeerde Staten van Utrecht te worden overgelegd. 5.4 De voorschriften 5.1 tot en met 5.3 blijven nadat de vergunning haar geldigheid heeft verloren van kracht tot 6 maanden na beëindiging van de inrichting. Provincie Utrecht 14 Ton Donkelaar Container Services B.V.

15 Bijlage 2: Richtlijn basis acceptatie- en verwerkingsbeleid De beschrijving van de acceptatieprocedure moet het volledige traject omvatten van de vooraanmelding door de primaire ontdoener tot en met het moment dat de aangeboden gevaarlijke afvalstoffen in ontvangst zijn genomen dan wel be-/verwerkt zijn. Tevens moet beschreven worden hoe de procedure verloopt indien de afvalstroom niet wordt geaccepteerd. De beschrijving van de acceptatieprocedure dient in ieder geval de volgende gegevens te bevatten: A B C D E F G De gegevens met betrekking tot een bepaalde afvalstroom die de primaire ontdoener ten minste moet leveren bij de vooraanmelding. Voorts dient te worden vermeld of bij de primaire ontdoener monsters worden genomen en op welke parameters deze worden geanalyseerd. Een beschrijving van het moment waarop de feitelijke ontvangst (eigendomsoverdracht) plaatsvindt (bij primaire ontdoener, pas bij de poort van het bedrijf of nog later). Indien gebruik wordt gemaakt van transporteurs moet een kopie worden ingesloten van het "standaard" vervoerscontract. Een beschrijving van de aanleveringcondities waarin in ieder geval onderstaande gegevens zijn verwerkt: - wijze van aanlevering (in bulk of in verpakte vorm); - wijze van verpakking; - de minimale en/of maximale partijgrootte; - eventuele standaard aanleveringscontracten. Een beschrijving van de ontvangstvoorzieningen. Voorts dient te worden beschreven in welke gevallen afvalstoffen direct in het proces worden gebracht. Een beschrijving van de acceptatievoorwaarden, waarin in ieder geval onderstaande gegevens zijn verwerkt: - de acceptatiegrenswaarden per categorie afvalstoffen in relatie tot de toe te passen be-/verwerkingstechnieken; - de fysische eisen die worden gesteld aan de aan te leveren afvalstoffen (viscositeit, vlampunt, dampspanning, toxiciteit, etc); - de afvalstromen die alleen al op basis van herkomst niet worden geaccepteerd; verdere beperkingen met betrekking tot het accepteren van afvalstromen. Een beschrijving van de wijze van bepalen of aan de acceptatievoorwaarden wordt voldaan, waarin in ieder geval onderstaande gegevens zijn verwerkt: - de situatie waarin en de frequentie en wijze waarop wordt bemonsterd (bemonsteringsmethode in relatie tot de categorie afvalstof en de partijgrootte); - de situatie waarin en de frequentie en wijze waarop mengmonsters worden genomen; - de analysering van een bepaalde afvalstof (o.a. samenstelling en/of uitlooggedrag); - de analysemethoden die worden gehanteerd (specifiek per parameter opgeven); - de duur en plaats voor het bewaren van de analyseresultaten; - of de analyses in een eigen bedrijfslaboratorium worden uitgevoerd of in een extern laboratorium; - de wijze waarop bepaalde partijen afval afkomstig van steeds dezelfde primaire ontdoener(s) worden beoordeeld. Een sluitend verband tussen de goederenadministratie/financiële administratie, de meldingen die gedaan moeten worden in het kader van de provinciale milieuverordening en de acceptatieprocedure die wordt gevolgd. Provincie Utrecht 15 Ton Donkelaar Container Services B.V.

16 Bijlage 3: Begripsbepalingen In de bij deze vergunning behorende voorschriften wordt verstaan onder: Afvalstoffen: alle stoffen, preparaten of andere producten die behoren tot de categorieën die zijn genoemd in bijlage I bij de richtlijn nr. 75/442/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 15 juli 1975 betreffende afvalstoffen, waarvan de houder zich ontdoet, voornemens is zich te ontdoen of zich moet ontdoen; onder het zich ontdoen van afvalstoffen wordt mede verstaan: a. het nuttig toepassen of verwijderen van afvalstoffen binnen de inrichting waarin deze zijn ontstaan; b. het voor nuttige toepassing of verwijdering brengen van afvalstoffen vanuit een inrichting naar een elders gelegen inrichting die aan dezelfde natuurlijke of rechtspersoon behoort; c. het tijdelijk voor nuttige toepassing afgeven van afvalstoffen; Afvalwater (bedrijfs-): Alle water waarvan de houder zich, met het oog op de verwijdering daarvan, ontdoet, voornemens is zich te ontdoen, of zich moet ontdoen; (niet-verontreinigd hemelwater is geen bedrijfsafvalwater). Bedrijfsriolering: Voorziening voor de afvoer van bedrijfsafvalwater vanuit een inrichting naar een openbaar riool of een andere voorziening voor de inzameling en het transport van afvalwater. Bewerken: Veranderen van de aard of hoedanigheid van de afvalstof door het behandelen met fysisch en/of chemische of biologische methoden voor nuttige toepassing of verwijdering. Bevoegd gezag: Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht, telefax of het milieuklachtennummer: Bodembelasting: Verandering van de bodemkwaliteit ten gevolge van een bodemimmissie. Bouw- en sloopafval: Afvalstoffen die vrijkomen bij respectievelijk het (ver-)bouwen, renoveren en slopen van gebouwen en andere bouwwerken waaronder kunstwerken en wegen, zoals steen- en betonpuin, hout, glas en kunststoffen. Brandbare vloeistof: Stof in vloeibare toestand die een vlampunt heeft dat hoger ligt dan 55 C. CPR: Commissie Preventie van Rampen door Gevaarlijke Stoffen, uitgaven van het Directoraat Generaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. db(a): DeciBell met toepassing van de A-weging. Tienmaal de logaritme met basis tien van de verhouding van twee vermogens (geluidsniveau versus een referentiewaarde). Draagbaar blustoestel: Toestellen die voldoen aan het "Besluit draagbare blustoestellen 1986", Staatsblad 1986, 553. Provincie Utrecht 16 Ton Donkelaar Container Services B.V.

17 Eural: Regeling Europese Afvalstoffenlijst. Geluidsniveau: De geluidsniveau's zijn uitgedrukt in db(a). Ter plaatse van beoordelingspunten worden geluidsniveau's bedoeld van het invallende geluid. Ter plaatse van geluidsgevoelige bestemmingen zijn de geluidsniveau's exclusief gevelreflectie. Het maximale geluidsniveau (L Amax ) dient te worden gemeten in de meterstand 'Fast'. Gevaarlijke afvalstoffen: Afvalstoffen als bedoeld in artikel 1.1 van de Wet milieubeheer. Gevaarlijke stoffen: Stoffen of preparaten die bij of krachtens het Besluit verpakking en aanduiding milieugevaarlijke stoffen en preparaten is ingedeeld in een categorie als bedoeld in artikel 34, tweede lid, van de Wet milieugevaarlijke stoffen. Hergebruik: Het als product of materiaal opnieuw gebruiken van een afvalstof. ISO: een door de International Organization for Standardization uitgegeven norm. Langtijdgemiddeld beoordelingsniveau: Het energetisch gemiddelde van de afwisselende niveaus van het ter plaatse in de loop van een bepaalde periode optredende geluid, vastgesteld overeenkomstig de Handleiding meten en rekenen industrielawaai, uitgave Lekbakconstructie: Een vloeistofdichte vloer die tezamen met aanwezige drempels en muren een vloeistofdichte bak vormt dan wel een apart gecreëerde vloeistofdichte bak van steen, beton, staal of kunststof materiaal. De lekbakconstructie moet bestand zijn tegen de als gevolg van lekkage optredende plotselinge vloeistofdruk en bestand zijn tegen de inwerking van de opgeslagen vloeistoffen. De lekbakconstructie moet inpandig zijn, dan wel in de open lucht voorzien van een afdak voor de wering van hemelwater. Maximale geluidsniveau (L Amax ): Het piekniveau, een kortstondige verhoging van het geluiddrukniveau gemeten in de meterstand "Fast". Mengen: Het samenvoegen van qua aard, samenstelling en concentraties niet met elkaar vergelijkbare (verschillende) afvalstoffen. NEN: Een door het Nederlands Normalisatie Instituut (NNI) uitgegeven norm. NEN-EN: Een door het Comité Européen de Normalisation opgestelde en door het Nederlands Normalisatie Instituut (NNI) als Nederlandse norm aanvaarde en uitgegeven norm. NRB Nederlandse Richtlijn Bodembescherming bedrijfsmatige activiteiten. Provincie Utrecht 17 Ton Donkelaar Container Services B.V.

18 Nuttige toepassing: Het als product of materiaal opnieuw gebruiken van een afvalstof in dezelfde of andere toepassing en het toepassen van een afvalstof met een hoofdgebruik als afvalstof. Ontdoener: Persoon of bedrijf waar afval ontstaat en die van het afval wil ontdoen door het afval af te geven aan een inzamelaar, handelaar, bewerker of verwerker. Ontvlambare stof: stof of preparaat in vloeibare toestand met een vlampunt van ten minste 21 C en ten hoogste 55 C. Ontvlambare stof (licht): stof die of preparaat dat: a. bij normale temperatuur aan de lucht blootgesteld, zonder toevoer van energie in temperatuur kan stijgen en ten slotte ontbranden; b. in vaste toestand, door kortstondige inwerking van een ontstekingsbron, gemakkelijk kan worden ontstoken en na verwijdering van de ontstekingsbron blijft branden of gloeien; c. in vloeibare toestand een vlampunt van minder dan 21 C heeft; d. in gasvormige toestand, bij normale druk, met lucht ontvlambaar is; bij aanraking met water of vochtige lucht, licht ontvlambare gassen in een gevaarlijke hoeveelheid ontwikkelt. Ontvlambare stof (zeer licht): Stof of preparaat in vloeibare toestand met een vlampunt van minder dan 0 C en een kookpunt van 35 C of minder, alsmede gasvormige stof die of gasvormig preparaat dat, bij normale temperatuur en druk aan de lucht blootgesteld, kan ontbranden. Opslaan: Het tijdelijk in bezit hebben van afvalstoffen, almede het samenpakken, samenvoegen of sorteren hiervan ten behoeve van dat in bezit hebben. Openbaar riool: Gemeentelijke voorziening voor de inzameling en het transport van afvalwater. PBV: Projectbureau Plan Bodembeschermende Voorziening. Riolering: Bedrijfsriolering of openbaar riool voor de inzameling en het transport van afvalwater. Storten: Het op of in de bodem brengen van afvalstoffen, al dan niet verpakt, om deze stoffen daar te laten. Sturing: Het bevorderen dat het afval op de meest geëigende wijze en plaats wordt be- en/of verwerkt. Toezichthouder: Een door gedeputeerde staten van de provincie Utrecht aangewezen persoon, belast met het toezicht op de naleving van de milieuwetgeving. Verwerken: Het nuttig toepassen of verwijderen van afvalstoffen, alsmede de handelingen die daartoe leiden. Provincie Utrecht 18 Ton Donkelaar Container Services B.V.

19 VLG: Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen. Vloeistofdicht: Een situatie waarbij een vloeistof de niet met vloeistof belaste zijde van een materiaal niet bereikt. Vloeistofdichte voorziening: Effectgerichte voorziening die waarborgt dat onder voorwaarde van doelmatig onderhoud en adequate inspectie en/of bewaking geen vloeistof aan de niet belaste zijde van de voorziening kan komen. (Vloeistof-)kerende voorziening: Een niet vloeistofdichte voorziening die in staat is vrijgekomen stoffen tijdelijk zolang te keren dat deze kunnen worden opgeruimd voordat indringing in de bodem kan plaatsvinden. Wet milieubeheer: De Wet milieubeheer (Stb. 1992, 551). Woning: Een gebouw of deel van een gebouw dat voor bewoning gebruikt wordt of daartoe is bestemd. Wvo: De Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Stb. 1969, 536). Provincie Utrecht 19 Ton Donkelaar Container Services B.V.

20 Bijlage 4: Literatuur CUR/PBV-aanbeveling 51 NEN 1010 NEN 2559 NEN 3011 NEN 7089 NEN-EN NEN-EN NEN-EN NEN-EN NEN-EN-IEC NEN-EN-IEC Aanbeveling van de CUR-PBV-voorschriftencommissie 'Milieutechnische ontwerpcriteria voor bedrijfsrioleringen', Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties (incl. correctieblad en aanvullingen). Draagbare blustoestellen, controle en onderhoud. Veiligheidskleuren en tekens. Olie-afscheiders en slibvangputten; type-indeling, eisen en beproevingsmethoden. Vaste slanghaspels met rubber slang en straalpijp (incl. correctieblad). Vaste brandblusinstallaties; Brandslangsystemen; Deel 3: Onderhoud van brandslanghaspels met vormvaste slang en brandslanginstallaties met plat opgerolde slang. fscheiders en slibvangputten voor lichte vloeistoffen (bijv. olie e n benzine) - Deel 1: Ontwerp, eisen en beproeving, merken en kwaliteitsconstrole. Afscheiders en slibvangputten voor lichte vloeistoffen (bijv. olie en benzine) - Deel 2: Bepaling van nominale afmeting, installatie, functionering en onderhoud. Elektrisch materieel voor plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen Deel 7: Verhoogde veiligheid e ER: 94/009/EEG. lektrisch materieel voor plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. N.B. Voor zover een DIN-, ISO, NEN-, NEN-EN-, NEN-EN-ISO, of NEN-ISO-norm, een NVN of NPR waarnaar in een voorschrift verwezen wordt, betrekking heeft op de uitvoering van constructies, toestellen en apparaten, wordt bedoeld de voor de datum, waarop deze vergunning van kracht is geworden, laatst uitgegeven norm met de daarop tot die datum uitgegeven aanvullingen of correctiebladen dan wel - voor zover het op voornoemde datum reeds bestaande constructies, toestellen en apparaten betreft - de norm die bij de aanleg en/of installatie van die constructies, toestellen en apparaten is toegepast, tenzij in het voorschrift anders is bepaald. Provincie Utrecht 20 Ton Donkelaar Container Services B.V.

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Kringloopstation Nieuwegein, d.d. 11 oktober 2005 met nr. 2005WEM004102i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN...1

Nadere informatie

1.1.2 De inrichting moet schoon worden gehouden en in een goede staat van onderhoud verkeren.

1.1.2 De inrichting moet schoon worden gehouden en in een goede staat van onderhoud verkeren. Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Ballast- Van Oord Grondstoffen VOF (Laurum) te Woerden, d.d. 30 september 2008 nummer 2008INT229983. Bijlage I: Voorschriften Bijlage I: Begripsbepalingen

Nadere informatie

Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord

Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden te Houten d.d. 24 juli 2007 met nr. 2007INT200822 Bijlage

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm VOORSCHRIFTEN behorende bij de veranderingsvergunning Wm betreffende het voornemen tot het reinigen van afvalwater van derden in de bestaande Biologische Voorzuivering Installatie (BVZI) Attero Noord BV

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal, d.d. 5 augustus 2008 met nr. 2008INT226030 Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. DSM EP te Emmen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. DSM EP te Emmen VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting DSM EP te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE 1 AFVALSTOFFEN 3 1.1. Afvalscheiding 3 2 AFVALWATER 3 2.1. Monitoringsplan 3 BIJLAGE

Nadere informatie

1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 2. 2 MILIEUASPECTEN Geluidhinder Bodembescherming Geur- en stofhinder 4

1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 2. 2 MILIEUASPECTEN Geluidhinder Bodembescherming Geur- en stofhinder 4 Voorschriften behorende bij de beschikking ingevolge de Wet milieubeheer voor het baggerdepot Laagraven te Houten van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, gevestigd nabij de Langeweg in de gemeente

Nadere informatie

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2 BIJLAGE 1 Gewaarmerkte voorschriften omgevingsvergunning (Milieu) Behoort bij de beschikking van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen van: CZAV, Havenweg 67-69 te Dinteloord.

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht 2 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN BESLUIT BEHEER AUTOWRAKKEN 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1.1 Algemeen. Algemene voorschriften

Inhoudsopgave. 1.1 Algemeen. Algemene voorschriften Voorschriften behorende bij de definitieve beschikking ingevolge de Wet milieubeheer voor het baggerdepot Alpha BV te Wilnis van Alpha B.V. gevestigd aan de Bovendijk 16 in de gemeente De Ronde Venen,

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Avebe u.a. te Gasselternijveen 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1.1. Algemeen 3 2 AFVALSTOFFEN 3 3 BODEM

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar 14 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN 1 ALGEMEEN 15 2.1. Aanvullende voorschriften

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Sunny-Egg-Systems BV te Rogat INHOUDSOPGAVE 1 AFVALSTOFFEN 3 1.1. Afvalscheiding 3 2 BODEM 3 2.1. Doelvoorschriften

Nadere informatie

Voorschriften behorende bij de omgevingsvergunning m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu)

Voorschriften behorende bij de omgevingsvergunning m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu) Bijlage 3: Voorschriften behorende bij de omgevingsvergunning m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu) VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN: Mts. Vroege Burg. ten Holteweg 39 7751 CR

Nadere informatie

V O O R S C H R I F T E N M I L I E U V E R G U N N I N G 2 VRAGENLIJST ACCEPTATIE- EN VERWERKINGSBELEID (A&V)

V O O R S C H R I F T E N M I L I E U V E R G U N N I N G 2 VRAGENLIJST ACCEPTATIE- EN VERWERKINGSBELEID (A&V) Behoort bij de beschikking van 24 mei, onder nummer 2005WEM002003i, van Gedeputeerde Staten van de voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van. I N H O U D V O O R S C H R I F T E N M I L I E

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN:

VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN: Voorschriften milieu Zaaknummer: 607098 Vergunninghouder: Maatschap H. en E. Brink Projectomschrijving: Wijzigen stalinrichting en plaatsen mestloods VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN:

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingbeleid

Acceptatie- en verwerkingbeleid Acceptatiereglement voor de ontvangst van afvalstoffen binnen de inrichting van Rijssense Gebouwensloperij b.v., gevestigd aan de Noordermorssingel 1 te Rijssen. Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 17 1.1 Algemeen 17 2 BODEMBESCHERMING 17 2.1 Voorzieningen en beheermaatregelen 17 2.2 Nulsituatiebodemonderzoek 17 3 AFVALSTOFFEN 18 3.1 Toegestane activiteiten 18 4 GELUID 18

Nadere informatie

ALGEMENE VOORSCHRIFTEN

ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Voorschriften behorende bij het besluit ingevolge de Wet milieubeheer voor baggerdepot Driebergen, Rijsenburgse 133 te Utrechtse Heuvelrug, d.d. 7 februari 2006 met nr. 2006WEM000211i Inhoudsopgave 1 ALGEMENE

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van SITA Recycling Services Noord-Oost BV te Veenendaal, d.d. 22 maart 2005 met nr. 2005WEM001070i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE

Nadere informatie

Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg PH SCHOONEBEEK. Datum verzending: 27 mei 2019

Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg PH SCHOONEBEEK. Datum verzending: 27 mei 2019 Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg 14 7761 PH SCHOONEBEEK Provincie Drenthe Postadres Postbus 122 9400 AC Assen Bezoekadres Westerbrink 1 9405 BJ Assen t 0592-36

Nadere informatie

2 LUCHT 21 Stof en zwerfvuil 21 Geur GELUID EN TRILLINGEN 23 Geluid 23 Trillingen 24

2 LUCHT 21 Stof en zwerfvuil 21 Geur GELUID EN TRILLINGEN 23 Geluid 23 Trillingen 24 INHOUDSOPGAVE BEGRIPPEN- EN LITERATUURLIJST 18 1 ALGEMEEN 21 2 LUCHT 21 Stof en zwerfvuil 21 Geur 22 3 GELUID EN TRILLINGEN 23 Geluid 23 Trillingen 24 4 BODEMBESCHERMING 25 Algemeen 25 Voorzieningen 25

Nadere informatie

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN 1. Gegevens bedrijfsdossier 1.1 Algemeen Naam bedrijf Adres Plaats / postcode Telefoon Contactpersoon Inrichtingsnummer Procedurenummer Gecontroleerd door Datum controle

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Jellice Pioneer Europe te Kapitein Antiferstraat 31 te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE 1 OPSLAG GEVAARLIJKE STOFFEN

Nadere informatie

2003WEMxxxxxi. Bijlage 1: Voorschriften 3. 1 Milieuzorg 3. 2 Milieuaspecten en -componenten 5. 3 Specifieke bedrijfsonderdelen/activiteiten 12

2003WEMxxxxxi. Bijlage 1: Voorschriften 3. 1 Milieuzorg 3. 2 Milieuaspecten en -componenten 5. 3 Specifieke bedrijfsonderdelen/activiteiten 12 Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een milieustraat, grofvuilretourette en brandweeroefenplaats van de gemeente Leusden, dd. 13 januari 2004 nr. 2003WEM006178i. 2003WEMxxxxxi

Nadere informatie

Vragenlijst controle autobedrijven

Vragenlijst controle autobedrijven Opslag van afvalstoffen inclusief autowrakken Bewaart u gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen gescheiden? Ja Nee Voert u afvalstoffen gescheiden af naar een erkend inzamelaar? Ja Nee Slaat u accu

Nadere informatie

MILIEUVOORSCHRIFTEN. 60 db(a) tussen en uur (nachtperiode);

MILIEUVOORSCHRIFTEN. 60 db(a) tussen en uur (nachtperiode); Zaaknummer: 590653 Vergunninghouder: Maatschap J. Wilting, H. Wilting-Cremer en A.A. Wilting Projectomschrijving: het veranderen of veranderen van de werking van de inrichting (revisie). MILIEUVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. TS Metals BV, Scholekster 4 te Coevorden

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. TS Metals BV, Scholekster 4 te Coevorden VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting TS Metals BV, Scholekster 4 te Coevorden 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 5 1.1. Terrein van de inrichting

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Au1fl0pooft

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Au1fl0pooft Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Au1fl0pooft Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

1 ALGEMEEN 21. 2 LUCHT 21 Emissie-eisen 21 Metingen en controles 21 Onderhoud, gebruik en controle van de filtersystemen 22

1 ALGEMEEN 21. 2 LUCHT 21 Emissie-eisen 21 Metingen en controles 21 Onderhoud, gebruik en controle van de filtersystemen 22 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 21 2 LUCHT 21 Emissie-eisen 21 Metingen en controles 21 Onderhoud, gebruik en controle van de filtersystemen 22 3 GELUID 22 Geluid 22 Trillingen 23 4 BODEMBESCHERMING 24 Voorzieningen

Nadere informatie

Pluimveehouderij Bouma

Pluimveehouderij Bouma Voorschriften die behoren bij de beschikking d.d. 3 januari 2011 betreffende de revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor Pluimveehouderij Bouma, De Trije Roeden 4, Boelenslaan VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van gemeentewerf Houten te Houten, d.d. 9 oktober 2007 met nr. 2007ONT208524. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN...1

Nadere informatie

Het A&V-Beleid en de AO/IC

Het A&V-Beleid en de AO/IC Het A&V-Beleid en de AO/IC van de Poll oud ijzer en metalen handel Datum: 10-03-2016 versie 2.0 1 Inhoudsopgaaf: 1. Beschrijving Inrichting 1.1 inleiding 1.2 algemene gegevens 2. Acceptatiebeleid. 2.1

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen.

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. 1. Het slopen, moet voor zo ver dat betrekking heeft op asbest, worden opgedragen aan een deskundig verwijderingsbedrijf.

Nadere informatie

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf Bezoekadres Australiëhavenweg 21 1045 BA Amsterdam Postbus 58292 1040 HG Amsterdam Telefoon 020 587 6250 Fax 020 587 6270 wcs@afvalenergiebedrijf.nl www.afvalenergiebedrijf.nl Acceptatievoorwaarden Voor

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0 Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0 Afleveren van vloeibare brandstof of gecomprimeerd aardgas aan motorvoertuigen voor het wegverkeer m265 m299 m266 Afleveren van benzine: Ga na wat

Nadere informatie

Rapport. Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid. Datum: 11 februari 2013. RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA. 1. Afvalstoffenlijst

Rapport. Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid. Datum: 11 februari 2013. RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA. 1. Afvalstoffenlijst 5 Rapport Lid NLingenieurs ISO 9001 gecertificeerd Betreft: Rapportnummer: Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid FA 17040-17-RA Datum: 11 februari 2013 Ref.: RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA 1. Afvalstoffenlijst

Nadere informatie

Bijlage 1. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften. 1.1 Algemeen. 1.2 Toegang. 1.3 Gedragsvoorschriften/instructies

Bijlage 1. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften. 1.1 Algemeen. 1.2 Toegang. 1.3 Gedragsvoorschriften/instructies Bijlage 1 Voorschriften behorende bij de beschikking ingevolge de Wet milieubeheer voor Stomphorst Occasions te Maarssen, d.d. 5 februari 2008, nummer 2008INT217080. Inhoudsopgave 1 Algemene voorschriften

Nadere informatie

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht Onderwerp : Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt, wat wel en niet is toegestaan bij het ter inzameling

Nadere informatie

gemeen,e Wageningen WET MILIEUBEHEER Beschikking

gemeen,e Wageningen WET MILIEUBEHEER Beschikking gemeen,e Wageningen WMUm v Nr.: 05/0003963/VGvl Wageningen, 27 September 2005 WET MILIEUBEHEER Beschikking Onderwerp Beslissing op een aanvraag om een oprichtingsvergunning ingevolge artikel 8.1 Wet milieubeheer

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Gebr. Beijer v.o.f. te Soest, d.d. 15 augustus 2006 met nr. 2006WEM002495i.

Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Gebr. Beijer v.o.f. te Soest, d.d. 15 augustus 2006 met nr. 2006WEM002495i. Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Gebr. Beijer v.o.f. te Soest, d.d. 15 augustus 2006 met nr. 2006WEM002495i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave 1 Algemene voorschriften...2

Nadere informatie

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement voor steenachtige afvalstoffen, dat wordt aangeboden bij de bewerkingsinrichting van V.d. Kraats en

Nadere informatie

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad Theo Beheer BV Kenmerken project Groenafval en uitbreiding veegvuil Verwerkingslocatie Lelystad Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Huidige bedrijfsactiviteiten 3 3 Relatie vigerende omgevingsvergunning 3 4

Nadere informatie

Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen December 2015 De Roever Omgevingsadvies Postbus 64 5480 A SCHIJNDEL T 073-5941011 F 073-5941120 E deroever@deroever.nl I www.deroever.nl

Nadere informatie

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN... 2

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN... 2 BIJLAGE 1 Gewaarmerkte voorschriften Behoort bij de beschikking van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen van:, Zuidlangeweg 3a te Dinteloord, nr.: MYZ11000448..............................

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2 Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2 Opslaan en overslaan van goederen algemeen m31 m30 m22 t4 122 m23 m26 m27 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen de afstand tussen

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC)

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Inrichtinghouder: Enzerink B.V. Varsselseweg 49 7255 NR HENGELO Adres inrichting:

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b

Nadere informatie

Milieuvergunningen. Recycling Dongen BV De Leest RC DONGEN. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State

Milieuvergunningen. Recycling Dongen BV De Leest RC DONGEN. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State Recycling Dongen BV De Leest 26 5107 RC DONGEN DEFINITIEVE BESCHIKKING Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 08-06-2016 14:42 Nr. Maatregel Activiteit Frequentie Thema Activiteitenbesluit Activiteitenregeling m31 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004.

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004. Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Postbus 4 4760 AA Tel.: 01 68 37 36 O0 Fax: 0168 37 35 80 E-mail: gem.moerdijk@moerdijk.nl Wet milieubeheer mae e Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum

Nadere informatie

Wet belastingen op milieugrondslag

Wet belastingen op milieugrondslag Vastgestelde tekst per 1 april 2014 Wet belastingen op milieugrondslag HOOFDSTUK IV. AFVALSTOFFENBELASTING AFDELING 1. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 22 1. Voor de toepassing van dit hoofdstuk en de daarop

Nadere informatie

*15.182956* 15.182956

*15.182956* 15.182956 omgevingsvergunning wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) Beschikking 236848 *15.182956* 15.182956 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Bijlagen behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Dijkman Afvalverwerking BV in Eemnes, d.d. 5 april 2005 met kenmerk 2005WEM001500i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE

Nadere informatie

Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016

Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016 Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016 Moet een inrichting aan het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA)? Valt de inrichting onder categorie 28.4

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC)

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Inrichtinghouder: Enzerink B.V. Varsselseweg 49 7255 NR HENGELO Adres inrichting:

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting DSM EP te Emmen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting DSM EP te Emmen VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting DSM EP te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE 1 BODEM 3 1.1. Rioleringsbeheerplan 3 2 LUCHT 3 2.1. Emissie-eis 3 2.2. Meten

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. MSV Motodrôme te Emmen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. MSV Motodrôme te Emmen VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting MSV Motodrôme te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN 1 ALGEMEEN 3 1.1. Aanvraag 3 1.2. De inrichting 3 1.3. Openingstijden

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Jaar 2007. Nr. 3420. Definitieve beschikking. Besluit van burgemeester en wethouders van Nunspeet;

Wet milieubeheer. Jaar 2007. Nr. 3420. Definitieve beschikking. Besluit van burgemeester en wethouders van Nunspeet; Wet milieubeheer Jaar 2007 Nr. 3420 Definitieve beschikking Besluit van burgemeester en wethouders van Nunspeet; Onderwerp Op 25 juli 2007 ontvingen wij een aanvraag van AMRON Machinebouw BV om een oprichtingsvergunning

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016.

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. Behoort bij raadsvoorstel 2016-348, titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum

Nadere informatie

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten Afvalstoffenverordening 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 30 oktober, no B18.002803.; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26 van de

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Avri 2016

Afvalstoffenverordening Avri 2016 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Auteur Avri Versie 1 Datum 3 december 2015 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Het algemeen bestuur van Avri besluit, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van

Nadere informatie

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Postbus

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1.1 Werktijden. 1.2 Geluidhinder

Inhoudsopgave. 1.1 Werktijden. 1.2 Geluidhinder Bijlagen Behorende bij de ontwerp beschikking ingevolge de Wet milieubeheer van Severs Handel B.V. te Montfoort, d.d. 4 december 2007 met nummer 2007INT208041 Voorschriften Inhoudsopgave Algemene voorschriften

Nadere informatie

In deze vergunningen en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:

In deze vergunningen en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: 1.5 Begrippenlijst (milieu) Behoort bij het ontwerpbesluit d.d. 23 september 2011, artikel 2.6 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, van de nieuwe de gehele inrichting omvattende omgevingsvergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D170781119* D170781119 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : REMONDIS Dusseldorp B.V. Datum besluit : 12 januari 2018 Onderwerp : Gedeeltelijk intrekken van de vergunning Gemeente / locatie : Ermelo / Binnenveld

Nadere informatie

1.1.1 De inrichting moet schoon worden gehouden en in goede staat van onderhoud verkeren.

1.1.1 De inrichting moet schoon worden gehouden en in goede staat van onderhoud verkeren. INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN MILIEU... 2 1 ALGEMEEN... 2 1.1 Gedragsvoorschriften... 2 1.2 Registratie en onderzoeken... 2 2 AFVALSTOFFEN... 3 2.1 Afvalscheiding... 3 3 AFVALWATER... 3 3.1 Algemeen... 3

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Voorschriften behorende bij het besluit d.d. 25 maart 2009 van Modelvliegtuigclub Thermiek 58 om een oprichtingsvergunning ex. artikel 8.1.a en c van de Wet milieubeheer voor het oprichten en in werking

Nadere informatie

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 oktober 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht )

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ) Nummer aanvraag : 2013118440 Gegevens aanvrager Naam aanvrager

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017 BIJLAGE 6 Reglement Milieupark Roermond 2017 Februari 2017 Artikel 1 Definities: a. milieupark: brengvoorziening voor het overslaan van gescheiden aangeboden huishoudelijke afvalstoffen gelegen binnen

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie As8o91oea60

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie As8o91oea60 Overzicht maatregelen bij AIM-sessie As8o91oea60 02-02-2016 15:13 Nr. Maatregel Activiteit Frequentie Thema Activiteitenbesluit Activiteitenregeling m27 Hergebruik het afvalwater dat in contact is geweest

Nadere informatie

Bodembescherming. en de NRB in het Bal. Bodembescherming. verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig

Bodembescherming. en de NRB in het Bal. Bodembescherming. verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig Bodembescherming en de NRB in het Bal Bodembescherming verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig Kees Jonker Rijkswaterstaat WVL afd. Bodem en Ondergrond/Bodem+ 25 juni 2019 1 Wat verandert

Nadere informatie

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015 BIJLAGE 6 REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 6, TWEEDE LID, SUB q, VAN HET UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING VAN DE GEMEENTE ROERMOND inzake HET AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK TE ROERMOND

Nadere informatie

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER ONDERWERP Op 30 november 1993 is voor L.W.M. de Bruijn, Jac. Thijssenstraat 24 te Nederasselt, een oprichtingsvergunning verleend voor een machinale houtbewerkingsinrichting

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE MILIEUSTRAAT GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE, EURSING 2A TE BEILEN

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE MILIEUSTRAAT GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE, EURSING 2A TE BEILEN ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw Y. Oostelbos (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor de Milieustraat gemeente Midden-Drenthe, Eursing 2a

Nadere informatie

odijmond REGIO WATERLAND

odijmond REGIO WATERLAND Gemeente Waterland - k MRĨ 2015 INGEKOMEN Gemeente Waterland O 4 MRT 2015 GESCAND odijmond REGIO WATERLAND Gemeentewerf Monnickendam De heer J.A.J. Borst Postbus 1000 1140 BA MONNICKENDAM VERZONDEN -3

Nadere informatie

Algemeen acceptatiebeleid

Algemeen acceptatiebeleid Pagina 1 van 7 Algemeen acceptatiebeleid Acceptatiereglement voor de ontvangst van afvalstoffen binnen de inrichting van Hellinga BV, gevestigd aan de Oevers 15 te Steenwijk. Artikel 1 Toepassingsgebied

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van de gemeente Oudewater, d.d. 19 juli 2005 met nr. 2005WEM002702i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN...1 1 Algemene

Nadere informatie

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en voorschriften, afwijkingen en nadere eisen Nr. Activiteiten in waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden 1. zorgplicht 1. dat

Nadere informatie

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17 Ontwerp-besluit Nummer: 07-17 LOZINGSVERGUNNING, OP GROND VAN DE WET VERONTREINIGING OPPERVLAKTEWATEREN, VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP REEST EN WIEDEN AAN LOOMET SMELTERIJ BV TE HOOGEVEEN

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van B.V. Van Vliet Groep Milieu-Dienstverleners h.o.d.n. De Kleijn containers en De Kleijn Containers & Recycling te Den Dolder, 17 juli 2007 met

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR28712_1. Afvalstoffenverordening 2010 (7.21)

CVDR. Nr. CVDR28712_1. Afvalstoffenverordening 2010 (7.21) CVDR Officiële uitgave van Haaksbergen. Nr. CVDR28712_1 20 juni 2017 Afvalstoffenverordening 2010 (7.21) Onderwerp: Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de

Nadere informatie

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel.

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel. Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 juni 2016; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING Algemene toelichting De afvalstoffenverordening heeft betrekking op die bepalingen die worden gesteld voor het beheer van huishoudelijke en andere afvalstoffen.

Nadere informatie

Vloer niet gekeurd Matig Dwangsom p.w. max. 10 x. Licht Zelf laten verwijderen + Dwangsom Ernstig PV+

Vloer niet gekeurd Matig Dwangsom p.w. max. 10 x. Licht Zelf laten verwijderen + Dwangsom Ernstig PV+ Bijlage 1 Leidraad toepassing handhavinginstrument 'last onder ' BODEM Keuring tank niet (op tijd) uitgevoerd Geen vloeistofdichte vloer of (lek)bak aanwezig Vloer of (lek)bak niet bestand tegen chemische

Nadere informatie

Verordening Afvalstoffen 2010

Verordening Afvalstoffen 2010 Verordening Afvalstoffen 2010 Gemeente Brummen Verordening Afvalstoffen 2010 gemeente Brummen Kenmerk : V09.00008/PvD Vastgesteld : bij raadsbesluit RB09.0035/PvD van.. december 2009 1 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

AFDELING 2. BODEM- WEG- EN MILIEUVERONTREINIGING

AFDELING 2. BODEM- WEG- EN MILIEUVERONTREINIGING De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2016; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 10.23 lid 1 van de

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Avgq7pvrihs

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Avgq7pvrihs Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Avgq7pvrihs 15-02-2017 13:59 m0418 Keuring en controle Ga na hoe vaak u een stookinstallatie moet laten keuren. In werking hebben van een stookinstallatie - Keuring

Nadere informatie

1. VERGUNDE SITUATIE 2. AMBTSHALVE WIJZIGING

1. VERGUNDE SITUATIE 2. AMBTSHALVE WIJZIGING ONTWERPBESLUIT Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door de heer W. Ratering (0592) 36 58 24 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor op- en overslagstation gemeente Assen ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

De Afvalstoffenverordening Woudenberg 2017:

De Afvalstoffenverordening Woudenberg 2017: RAADSBESLUIT Registratiekenmerk: 175527 Raadsvergadering van: 24 november 2016 Onderwerp: Afvalstoffenverordening 2017 De raad van de Gemeente Woudenberg, gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit)

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) (ontwerp) MAATWERKBESLUIT Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) Virol Metaal B.V. (Locatie: Kartonbaan 29 te Winschoten) Groningen, 28 mei 2013 Nr. 2013-20.456 Zaaknr.

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav Opslaan en overslaan van goederen algemeen m31 m30 m22 m t4 122 m23 m26 m27 m21 m29 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen de afstand

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Alvon Bouwmaterialen BV te Veenoord

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Alvon Bouwmaterialen BV te Veenoord VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Alvon Bouwmaterialen BV te Veenoord INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1.1. Gedragsvoorschriften 3 1.2. Registratie en

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Eemnes 2017

Afvalstoffenverordening Eemnes 2017 Afvalstoffenverordening Eemnes 2017 De raad van de gemeente Eemnes; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26

Nadere informatie