Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.3 1 oktober 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.3 1 oktober 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.3 1 oktober 2014 Belangrijke data: 2 oktober: Boekhandel Paard van Troye uit Goes komt op school n.a.v. de Kinderboekenweek.(11.00 uur tot uur voor de kinderen. Aansluitend kunnen ouders boeken kopen. Een gedeelte van de opbrengst is voor de klassenbibliotheek. ) 6 oktober: Vergadering schoolcommissie en MR 8 oktober: Schoolvoetbal jongens groep 5/6 en groep 7/ oktober: Herfstvakantie 5 november: SKOB dag, studiedag. Alle leerlingen vrij Korte terugblik op de afgelopen twee weken en een kijkje in de komende periode. Op maandag en dinsdag hebben we de oudervertelgesprekken gehad. Wij als leerkrachten hebben deze als erg zinvol ervaren. Afstemming tussen ouders, kind en school is van groot belang voor de ontwikkeling van uw kind. Vandaag maakten we ons op voor de Kinderboekenweek die deze ochtend van start is gegaan. We hebben deze geopend door verschillende feesten van het jaar (die de meester en de juffen uitbeeldden) in de goede volgorde te zetten. Daarna hebben we de Kinderboekenweek officieel geopend door het lied van feest op het plein te zingen en erbij te dansen. Ook hebben de meisjes vandaag meegedaan met de schoolvoetbal. De meiden van 7/8 hebben zich kranig geweerd maar zijn helaas niet in de prijzen gevallen. De meiden van 5/6 zijn wel in de prijzen gevallen en zijn 3 e geworden. Knap gedaan hoor! Volgende week is het de beurt aan de jongens.

2 Kinderboekenweek: Op donderdag 2 oktober komt Boekhandel Paard van Troye uit Goes n.a.v. de Kinderboekenweek.(11.00 uur tot uur ) voor de kinderen. Aansluitend kunnen ouders boeken kopen. Een gedeelte van de opbrengst is voor de klassenbibliotheek. Kinderen mogen ook zelf geld meenemen en daarvoor boeken kopen, mocht u als ouder niet in de gelegenheid zijn om bij de boekenverkoop aanwezig te zijn.) Op vrijdag 10 oktober mogen de kinderen in alle groepen meedoen aan een wedstrijd voor de gouden griffel ( het beste verhaal ) en het gouden penseel ( de mooiste tekening ). Uit elke groep wordt er een winnaar gekozen. Vanaf groep 4 t/m 8 wordt er gestreden om de wie de beste voorlezer is van onze school. Elke groep kiest de beste voorlezer. Deze winnaars mogen in de hal voorlezen. Op woensdag 8 oktober is er traditiegetrouw het groepsdoorbrekend voorlezen: de kinderen van groep 6 t/m 8 lezen voor aan de kinderen van de peuterspeelzaal en de groepen 1 t/m 5. De kinderen mogen een kussen meenemen. Website mgrheyligers.nl Reminder: Op de website staan samenvattingen, audiobestanden en foto s. Dit is een afgeschermd deel waarbij u een inlognaam en een wachtwoord moet gebruiken. De inlognaam is: ouders Het wachtwoord is: oudersmgr. Op deze manier kunt u ook de laatste foto s van onze activiteiten bekijken. Peuternieuws : Nog even terug komen op het juffenfeest, wij willen de ouders bedanken voor de vele tekeningen en leuke cadeautjes die de juffen kregen tijdens het juffenfeest. Het word weer winter en voor het behoud van onze vloer willen we graag dat de kinderen slofjes aan doen, dit mogen slofjes van thuis zijn of van de peutergroep, dan even de maat van uw kind uit de mand zoeken en na de peuterochtend opbergen in het groene bakje van uw kind in het halletje, zo hoeft u niet steeds te zoeken naar de juiste maat. We hebben allemaal een kaboutermuts beplakt met zelf geknipte stukjes vilt in allerlei mooie kleuren, ze hangen voor het raam. We hebben de kinderen eenvoudige opdrachtjes laten doen die ze kunnen begrijpen en uitvoeren, Welke ballon is er het grootst en welke het kleinst, blaas hem maar groot welke is nu de grootste of de kleinste? Wie is er groter de Kabouter of de reus? En wie geeft er grote stappen? Enz. Met de kinderen die op maandag komen hebben we van lege eierendozen paddenstoeltjes gemaakt en geschilderd. Woensdag was de opening van de Kinderboekenweek dit hebben we samen met de bassischool gedaan, volgende week komen de kinderen van groep 6/7 weer voorlezen aan de peuters. Deze week is het ook nog ontruimingsoefening, dus net doen of er brand is en naar buiten vluchten aan het vluchttouw geen kinderen vergeten!

3 Groep 1/2: Wat was het grappig vandaag! Alle juffen en meesters, die verkleed op het schoolplein liepen De opening van de Kinderboekenweek: super! Een bijzonder leuk boek om aan te schaffen is dit jaar: Fabians feest. Het boek kost 6,95. De komende weken besteden we veel aandacht aan feestboeken en er staat van alles op het programma Op vrijdag 10 sluiten we met de hele school de Kinderboekenweek af, maar wij gaan nog even door tot de herfstvakantie. Morgen wordt Merijn Boonman 4 jaar! Hij mag nu echt ook naar de basisschool. Van harte welkom Merijn en veel plezier in groep 1/2. Vorige week was de eerste spelletjesochtend van dit schooljaar en heel gezellig! Graag willen we Riet, Nicole, Esther, Sandra, Saskia, Phaedra, Bianca, Martine en Mariska heel hartelijk bedanken voor hun hulp namens de kinderen van groep 1 t/m 4! De volgende spelletjesochtend is op woensdag 15 oktober Voor het werken met klei, gebruiken we oude pasjes als mesjes. Helaas zijn ze zoekgeraakt. Is er iemand, die ons aan een pasje kan helpen? Op vrijdag 10 oktober gaan we naar de bibliobus en is er boekenkring. Groep 3/4: Sinterklaas, Prins Carnaval, een engel en een Koningsdagvierder..ze waren vanmorgen allemaal op ons plein. Dit ter gelegenheid van de opening van de Kinderboekenweek. Het grappige was dat ze allemaal iets van een verkeerd feest bij zich hadden. Kortom een heel leuk thema waar je alle kanten mee op kan. Een leuk boek om aan te schaffen tijdens de Kinderboekenweek is: Fabians feest. Het boek kost 6,95. In groep 3 zijn de volgende kaarten aangeboden van VLL: teen ( t ), een ( ee ), neus ( n ), buik ( b ). Op woensdag 8 oktober wordt er weer groepsdoorbrekend gelezen, de kinderen mogen dat een kussen meenemen naar school. Op donderdag 16 en vrijdag 17 oktober staat meester Leo in groep 3 en 4. Juf Ineke is op beide data afwezig. De kinderen van groep 4 mogen op vrijdag 17 oktober de tafel van 5 opzeggen. Groep 5/6: In de week van 22 september hebben wij meegedaan aan de Week van de Pauzehap. Op dinsdag, woensdag en donderdag kregen wij tomaten, wortels, bananen en druiven aangeboden. Elke dag maakten we een opdracht op het bijbehorende werkblad. Door dit alles weten we nu hoe belangrijk het is om iets gezonds mee te nemen als pauzehap en weten we ook meer over de Schijf van Vijf. Vandaag hebben de meisjes meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi in Heinkenszand. We bedanken de coach Mario voor de intensieve begeleiding en Miranda en Judith voor het rijden. Leuk dat er zoveel belangstellenden aanwezig konden zijn. Op woensdag 8 oktober is het voor de jongens zo ver. Ze hebben hard getraind onder leiding van Erik en Wilfred en we wensen hun veel succes! Toetsen in de komende periode: 2 oktober: aardrijkskunde thema 1 7 oktober: natuurkunde thema 1

4 13 oktober: geschiedenis thema 1 Morgen starten we met de boekenbeurten en spreekbeurten. We wensen iedereen veel succes! We hebben besloten om voortaan alleen maar oefenbladen voor spelling mee te geven, als het resultaat van het laatst gemaakte dictee daar aanleiding toe geeft. Het blad van Engels dat de kinderen mee naar huis hebben gekregen, geeft een idee waar ze de afgelopen periode mee bezig zijn geweest. Deze stof hoeft niet thuis geleerd te worden. Op donderdagmiddag 9 oktober viert juf Katrien haar verjaardag. Groep 7/8: In de week van 22 september hebben wij meegedaan aan de Week van de Pauzehap. Op dinsdag, woensdag en donderdag kregen wij een gezonde pauzehap aangeboden. Op maandag en vrijdag namen we zelf iets gezonds mee naar school. Elke dag maakten we een opdracht op het bijbehorende werkblad. Door dit alles weten we nu hoe belangrijk het is om iets gezonds mee te nemen als pauzehap en weten we ook meer over de Schijf van Vijf. Vandaag hebben de meisjes meegedaan aan het schoolvoetbal in Heinkenszand. Jackelien en Lianne; bedankt voor het rijden en coachen. Volgende week woensdag 8 oktober is het de beurt aan de jongens om hun voetbaltalent te laten zien. Alvast succes allemaal! Het speelschema is nu nog niet bekend, maar zodra we deze ontvangen hebben zullen we via de mail laten weten om hoe laat we zullen vertrekken. Vorige week woensdag hebben de kinderen, na uitleg en een filmpje op het digibord, hun materiaal voor de kinderpostzegelactie meegenomen. Vandaag moesten ze alles inleveren, zodat we alle bestellingen door kunnen sturen. Vanaf woensdag 5 november gaan de kinderen op pad om de bestellingen bij hun klanten te bezorgen. Ze hebben hier dan de tijd voor tot 14 november. Inmiddels zijn we in groep 8 al gestart met dagtaken. Kinderen krijgen uitleg van alle taken die ze moeten maken op 1 dagdeel of een stukje van een dagdeel. Deze taken gaan ze zelfstandig plannen; wat ga ik eerst doen? Wat daarna? Ze leren op die manier zelf hun opdrachten in te plannen en leren zelf verantwoordelijk te zijn voor hun werk. (heb ik een goede planning gemaakt? Is alles af wat ik af moest hebben? Waar moet ik volgende keer nog beter rekening mee houden?) Kinderen ervaren deze manier van werken als prettig en tot nu toe zijn de resultaten prima!!knap hoor!! Volgende week dinsdag starten we met de boeken- en spreekbeurten. Succes allemaal! Vrijdag 3 oktober heeft groep 8 een toets van aardrijkskunde hoofdstuk 1. Op maandag 6 oktober staat er een natuurtoets gepland voor groep 7 en 8 over thema 1.

5 Tel tot tien! 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. Wie niet weg is, is gezien. Ik kom! Een spelletje dat iedere nieuwe generatie steeds weer opnieuw speelt. Grappig is dat de regels voor alle kinderen duidelijk zijn: een kind telt, de andere kinderen verstoppen zich, diegene die telt gaat zoeken en je bent vrij als je de buut haalt. Waren de regels van ouders altijd maar zo duidelijk. Ouders denken dat kinderen wel weten wat er van hen verwacht wordt, maar vaak is dat niet zo. Kinderen laten of leren luisteren valt niet altijd mee. Ouders roepen vaak vertwijfelt: maar ik heb het al zo vaak gezegd, ze weten toch dat het niet mag! Voor al deze ouders nog even op een rijtje hoe je kinderen beter kunt leren luisteren. Tot tien tellen hoort daar bij en is het thema van de Week van de Opvoeding, die van 6 tot en met 12 oktober 2014 plaatsvindt. Geef duidelijke regels en instructies Kinderen gehoorzamen eerder als jouw regels en instructies duidelijk zijn. Beperk je tot regels en instructies die echt nodig zijn en die je ook kracht bij wilt zetten. Het is onredelijk om altijd onmiddellijke gehoorzaamheid van je zoon of dochter te verwachten. Geef geen instructie als je kind ergens ingespannen mee bezig is of als ze opgaan in hun spel. Laat hen dat eerst afmaken of wacht op een onderbreking voordat je de instructie geeft (tijdens een voetbalwedstrijd of spannende film mogen ze jou ook niet storen. Zorg dat je de aandacht van je kind hebt. Loop naar je kind toe. Hurk of buig tot je op ooghoogte bent en noem zijn naam om zijn aandacht te krijgen. Zeg precies wat je kind moet doen. Fleur, ik wil nu dat je aan tafel komt zitten, want we gaan eten. Als je wilt dat je kind ergens mee ophoudt, vergeet dan niet om een alternatief te geven en zeg wat hij wel mag doen. Tom, je mag niet binnen met de bal voetballen, het mag wel buiten. En dan tel je tot tien, niet hardop, om je kind de tijd te geven om te doen wat je hem gezegd hebt. Blijf wel in de buurt en houd je kind in de gaten. Geef complimenten Geef een compliment wanneer je kind luistert en doet wat je gevraagd hebt. Fijn dat je aan tafel komt zitten, dan kunnen we nu eten. Of prima dat je buiten gaat voetballen. Als je kind niet luistert herhaal je nogmaals je verzoek. Zorg dat wat je wilt, overkomt bij je kind, dus dichtbij en oogcontact maken. Niet uit de keuken naar de kamer roepen, van binnen naar buiten, of van boven naar beneden. Kinderen zijn niet doof, maar de inhoud van je boodschap komt niet over. En tel weer tot tien! Als je kind luistert geef je een compliment. Als hij of zij niet luistert, blijf dan niet steeds waarschuwen zonder dat er iets gebeurt. Als je kind niet na de tien tellen doet wat je gevraagd hebt, moet daar een consequentie op volgen. Kies iets dat logisch is en past bij de situatie. Tom, je hebt niet gedaan wat ik zei, ik leg de bal weg. Meestal is vijf tot tien minuten uitsluiting van een activiteit genoeg. Help je kind weer op gang met zijn activiteit als de tijd om is. Je kind krijgt zo de kans om zich nu wel goed te gedragen. Als je kind niet luistert en doorgaat met zijn ongewenste gedrag, herhaal dan de logische consequentie, maar nu voor langere tijd. Je kunt je kind

6 ook even apart zetten. Soms kunnen kinderen zelf hun ongewenste gedrag niet stoppen. Even uit de situatie halen, kan je kind helpen om te stoppen met het ongewenste gedrag Voor informatie over gezond opgroeien en opvoeden kun je altijd terecht op onze website op Opvoedsteunpunt Borsele Olga Bloembergen, pedagogisch adviseur GGD Zeeland Locatie: s Gravenpolder, Magnoliastraat 100. Openingstijd: dinsdag van uur. Locatie: Heinkenszand, De Fonteijne, Hoefbladstraat 1. Openingstijd: dinsdag van uur. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen tussen uur, telefoonnummer

7

9 januari 2015 nr. 9 AGENDA JARIGEN

9 januari 2015 nr. 9 AGENDA JARIGEN 9 januari 2015 nr. 9 AGENDA Dinsdag 13 januari Studiemiddag groepen 1,2,en 3, deze kinderen zijn om 12.00 uur vrij. Donderdag 15 januari 19.30u informatieavond Scheldemond dinsdag 16 januari juf Marije

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 oktober 2015

Nieuwsbrief 1 oktober 2015 Nieuwsbrief 1 oktober 2015 Belangrijke data: 5 oktober: Vergadering oudervereniging 12 oktober Vergadering schoolcommissie en MR 7 oktober: Schoolvoetbal meisjes groep 5/6 en 7/8, 7-tallen 9 oktober en

Nadere informatie

We starten na de herfstvakantie.. We hebben al een startgroep, maar iedereen die mee wil koken, praten of helpen is natuurlijk van harte welkom.

We starten na de herfstvakantie.. We hebben al een startgroep, maar iedereen die mee wil koken, praten of helpen is natuurlijk van harte welkom. In deze VLOTte Babbel: - Info/ VLOTte babbel - Koken met ouders en kinderen - Ouderbijdrage - Tel tot tien! - Overblijven - Voorleestips - Voor op de kalender Geachte ouders, verzorgers, VLOTte Babbel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Jaargang 18 2014-2015

Nieuwsbrief 2 Jaargang 18 2014-2015 Nieuwsbrief 2 Jaargang 18 2014-2015 Opening de bibliotheek op school Vandaag was de officiële opening van de bibliotheek op school door burgemeester van der Zwaag. De burgemeester leende de eerste boeken

Nadere informatie

Nummer 1 De Lichtboei September 2014 BOEIEND!!!! Directie Hier is hij/zij dan!!! De eerste digitale nieuwsbrief van de Lichtboei!!!

Nummer 1 De Lichtboei September 2014 BOEIEND!!!! Directie Hier is hij/zij dan!!! De eerste digitale nieuwsbrief van de Lichtboei!!! Nieuwsbrief Nummer 1 De Lichtboei September 2014 BOEIEND!!!! Directie Hier is hij/zij dan!!! De eerste digitale nieuwsbrief van de Lichtboei!!! Het heeft lang geduurd voordat we van alle ouders een e-mailadres

Nadere informatie

De Burcht-Rietheim Nieuws

De Burcht-Rietheim Nieuws De Burcht-Rietheim Nieuws Schooljaar 2014-2015 nr. 2 (september 2014) Groep 1 t/m 4 Van Visvlietstraat 7-4388 CT Oost-Souburg - 0118 46 17 20 Groep 5 t/m 8 Dongestraat 109 4388 VL Oost-Souburg 0118 21

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Beste ouders, We hopen dat u u met interesse deze Info De Horizon voor de maand november gaat lezen. Team De Horizon * * * *

Beste ouders, We hopen dat u u met interesse deze Info De Horizon voor de maand november gaat lezen. Team De Horizon * * * * Cromvlietstraat 9 4411 AE RILLAND Tel. nr.: 0113-556152 Dir.: 0113-556153 Fax. nr.: 0113-556154 www.prisma-scholen.nl Beste ouders, Voor de herfstvakantie hebben we in alle klassen aan het Kinderboekenweekthema

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr februari 2014

Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr februari 2014 Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.13 20 februari 2014 Belangrijke data 28 februari: Carnavalsmiddag. 3 maart tot en 7 maart: voorjaarsvakantie. Op vrijdag 21 maart en op vrijdag 13 juni is er een studieochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 september 2015

Nieuwsbrief 17 september 2015 Nieuwsbrief 17 september 2015 Belangrijke data: 23 september: Schoolvoetbal groep 7/8 jongens elftallen 23 september: Start kinderpostzegels 28 sept t/m 2 okt: Week van de Pauzehap, groep 5 t/m 8 28 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 september 2016

Nieuwsbrief 22 september 2016 Nieuwsbrief 22 september 2016 Belangrijke data. 26 t/m 30 september: Week van de Pauzehap groep 5 t/m 8 28 september: Studiedag SKOB, alle leerlingen vrij 3 en 4 oktober: Oudervertelgesprekken 5 oktober:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 oktober 2018

Nieuwsbrief 5 oktober 2018 Nieuwsbrief 5 oktober 2018 Belangrijke data: 8 oktober: Schoolcommissie en MR vergadering 8 oktober: 11 tot 13 uur Boekenverkoop boekhandel Paard van Troje. 10 oktober: groepsdoorbrekend voorlezen en afsluiting

Nadere informatie

In de wolken! Radarschool Samuël - Dinsdag 23 september Inleiding. Welkom. Agenda. Bijbel- en liedrooster

In de wolken! Radarschool Samuël - Dinsdag 23 september Inleiding. Welkom. Agenda. Bijbel- en liedrooster Nieuwsbrief no. 3 14e jaargang schooljaar 2014-2015 t SamuBelletje Radarschool Samuël - Dinsdag 23 september 2014 Welkom h Inleiding In de wolken! Dat is het thema van de maand oktober: het is kinderboekenmaand!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2015

Nieuwsbrief 2 april 2015 Nieuwsbrief 2 april 2015 Belangrijke data: 3 april Goede vrijdag, alle leerlingen vrij 5 april Kindernevendienst 6 april 2 e paasdag, alle leerlingen vrij 10 april 6 e EHC les in het Parochiehuis 19 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 oktober 2015

Nieuwsbrief 15 oktober 2015 Nieuwsbrief 15 oktober 2015 Belangrijke data: 22 oktober: Groep 7/8 naar Traas ongediertebestrijding. 26 oktober tot 30 oktober: Herfstvakantie 2 november: Controle hoofdluis 2 november: Vergadering oudervereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 februari 2015

Nieuwsbrief 12 februari 2015 Nieuwsbrief 12 februari 2015 Belangrijke data: 13 februari s middags Carnavalsfeest groep 1 t/m 8 15 februari Kindernevendienst 16 februari t/m 20 februari Voorjaarsvakantie 23 februari Gesprekken groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mgr. Heyligers. Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Mgr. Heyligers. Belangrijke data: Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Belangrijke data: 20-24 oktober: Herfstvakantie 27 oktober: Vergadering oudervereniging 5 november: SKOB dag, studiedag. Alle leerlingen vrij 6 november: Voorlichting voortgezet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 september 2017

Nieuwsbrief 7 september 2017 Nieuwsbrief 7 september 2017 Belangrijke data: 11 tot 14 september: Informatieavonden groep 1 tot en met 8 19 september: Bibliobus 20 september: Schoolvoetbal jongens 11-tallen (groep 7/8) 25 en 28 september:

Nadere informatie

Belangrijke data: Dinsdag 18 maart en donderdag 20 maart: Donderdag 20 maart: Vrijdag 21 maart en 13 juni: Maandag 24 maart:

Belangrijke data: Dinsdag 18 maart en donderdag 20 maart: Donderdag 20 maart: Vrijdag 21 maart en 13 juni: Maandag 24 maart: Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.14 13 maart 2014 Donderdag 9 september 2010 Belangrijke data: Dinsdag 18 maart en donderdag 20 maart: Adviesgesprekken, groep 8 Donderdag 20 maart: Klasselunch, groep 8 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 januari 2016

Nieuwsbrief 28 januari 2016 Nieuwsbrief 28 januari 2016 Belangrijke data: 1 en 3 februari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 5 februari: Carnaval ( s middags) 8 februari: Vrij i.v.m. carnaval 19 februari: Alle leerlingen vrij vanaf

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 maart 2016

Nieuwsbrief 3 maart 2016 Nieuwsbrief 3 maart 2016 Belangrijke data: 7 maart: Vergadering oudervereniging 8 maart: Gastles Halt voor groep 7/8 over invloed van de groep. 8 maart: Informatieavond vormselviering 18 maart: Gastles

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders,

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders, Nieuwsbrief 5 Vrijdag 7 oktober 2016 Beste ouders, Een volle nieuwsbrief dit keer. Wij zijn inmiddels zes weken aan de gang en klaar met onze gouden weken waarin we ons met de groepsvorming hebben bezig

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief.

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief. Weekbrief 7 maart 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papier container weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 augustus Korte terugblik op de afgelopen week en een kijkje in de komende periode.

Nieuwsbrief 31 augustus Korte terugblik op de afgelopen week en een kijkje in de komende periode. Nieuwsbrief 31 augustus 2017 Belangrijke data: 11 tot 14 september: Informatieavonden groep 1 tot en met 8 20 september: Schoolvoetbal jongens 11tallen (groep 7/8) 25 en 28 september: Oudervertelgesprekken

Nadere informatie

Luisteren, hoe leren kinderen dat?

Luisteren, hoe leren kinderen dat? Leren luisteren Luisteren, hoe leren kinderen dat? Kinderen hebben grenzen en regels nodig. Ze zorgen voor duidelijkheid en veiligheid en ze leren hen omgaan met anderen. Verwacht niet van kinderen dat

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 maart 2015

Nieuwsbrief 19 maart 2015 Nieuwsbrief 19 maart 2015 Belangrijke data: 19 maart Rapport 2 (groep 3 t/m 8) 24-26 maart Rapportgesprekken (groep 3 t/m 7) 26 maart Klassenlunch groep 8. 27 maart Pannenkoekdag 27 maart 5 e EHC les in

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

Weekmail 5. Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek!

Weekmail 5. Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek! Weekmail 5 Leren zorgen voor jezelf en de ander Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek! 3 oktober 2014 Woensdag 1 oktober was het feest op de Driehoek. Feest omdat de Kinderboekenweek

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Troonnieuws. Het Koningslied van de Hoekstee

Troonnieuws. Het Koningslied van de Hoekstee Troonnieuws Van 8 t/m 23 april houden wij onze projectweek met als thema troonswisseling. In dit Troonnieuws willen wij u vertellen welke activiteiten wij ondernemen. Het Koningslied van de Hoekstee Vanmorgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.8 28 november 2013

Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.8 28 november 2013 Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.8 28 november 2013 Belangrijke data: 4 december: Sinterklaas op bezoek 11 december Doemiddag Technasium: voor een aantal leerlingen uit groep 8 die zich hiervoor hebben opgegeven.

Nadere informatie

Voor de ouders. Personeel. Kinderboekenweek. No.2-02 oktober 2018

Voor de ouders. Personeel. Kinderboekenweek. No.2-02 oktober 2018 No.2-02 oktober 2018 CBS Mijndert v.d. Thijnen 0524-51 32 83 Jan van Scorelstraat 11 info@mvdthijnenschool.nl 7741 XM Coevorden www.mvdthijnenschool.nl Voor de ouders De tweede nieuwsbrief van dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mgr. Heyligers. Donderdag 9 september 2010. Belangrijke data: September 1999

Nieuwsbrief. Mgr. Heyligers. Donderdag 9 september 2010. Belangrijke data: September 1999 Nieuwsbrief Belangrijke data: Mgr. Heyligers Nr.3 6 19 november 2014 1 oktober 2014 Donderdag 9 september 2010 24 november: Vergadering oudervereniging,bezoek Ostrea groep 8 25 november: Excursie groep

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest?

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest? Datum: 13-01-2017 Schoolweek 17 Winter op school Wie geniet er nu het meest? Wat fijn om zoveel speelruimte te hebben! Oliebollen De opbrengst van de oliebollenactie is 432,-. Wat een mooi bedrag! Hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.10 9 januari 2014

Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.10 9 januari 2014 Nieuwsbrief Mgr. Heyligers Nr.10 9 januari 2014 Belangrijke data 10 januari: Schooldisco 20 januari: Vergadering van de oudervereniging 22 januari: Instuif, Jeugdwerk Kwadendamme ( zie bijlage) 27 januari:

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Heerlen, dinsdag 6 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 3 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u over : - Dag van de leraar - Ouderbijdrage - Ouderparticipatie

Nadere informatie

Regel van de maand oktober

Regel van de maand oktober Jaargang 25 - nr. 4 14 oktober 2014 www. kw-a.nl Kindgesprekken Na de herfstvakantie gaan we beginnen met kindgesprekken. In het onderwijs voeren we met de kinderen vooral leerstofgerichte gesprekken.

Nadere informatie

Winnaar Zeeuwse Onderwijsprijs

Winnaar Zeeuwse Onderwijsprijs Nieuwsbrief 10 november 2016 Belangrijke data. 15 november: Biebbus 13:00-14:45 16 november: Vergadering oudervereniging 17 november: Spelletjesmiddag groep 1 t/m 4 5 december: Sinterklaas op school 8

Nadere informatie

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe 22 februari 2018 Nieuwsbrief 5 editie 1 Nieuwsbrief Minister Marga Klompéschool Van de directie... De voorjaarsvakantie gaat morgen beginnen en daar kijken we met z n allen naar uit. Alle kinderen zijn

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren).

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren). Weekbrief 16 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond maandag 23 november Maandag 16 november ontvangt u via uw kind(eren) een uitnodiging voor de gespreksmiddag/avond op maandag 23 november

Nadere informatie

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Jaargang 6 Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Buitendorpstraat 1 2471 AW Zwammerdam T 0172-61 38 03 oranjenassau@scopescholen.nl www.oranjenassau.scopescholen.nl Agenda 12 16 oktober 19 23 oktober 26-30 oktober

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke:

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke: Weekbericht van 18 april Afscheid juf Annette en juf Joke: Deze week hebben we te maken met een hele bijzondere week, want we nemen op donderdag 21 april afscheid van Juf Annette en juf Joke. Om 8.30 uur

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 augustus/september 2014

Groepsnieuws groep 5-6 augustus/september 2014 Groepsnieuws groep 5-6 augustus/september 2014 Eerste knutselwerkje van dit schooljaar: Verjaardagskalenders maken! Belangrijke gebeurtenissen Disha 1e Atlethiek wedstrijd! Welkom in groep 5/6! Het was

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Toiletbezoek Afscheid Juf Jansen Foto s Activiteit en gezelligheid (terugblik) Bijlage: Verjaardag Tim Voor alle data

Nadere informatie

Morgen krijgen de oudste kinderen de briefjes met de uitnodigingen voor de portfoliogesprekken op dinsdag 6 en woensdag 7 maart mee naar huis.

Morgen krijgen de oudste kinderen de briefjes met de uitnodigingen voor de portfoliogesprekken op dinsdag 6 en woensdag 7 maart mee naar huis. No. 21, 15 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Hier is de nieuwsbrief van januari Lees deze informatie even goed door.

Hier is de nieuwsbrief van januari Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van januari 2018. Lees deze informatie even goed door. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt ik, jij,

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan!

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan! Nieuwsbrief 32 18-22 april Beste ouders, Nog één week dan is het meivakantie! Je kunt merken dat de leerlingen (en leerkrachten :-) ) daar aan toe zijn! We hopen dan ook van harte op mooi weer! 32 Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda Zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari Kerstvakantie

Nieuwsbrief. Agenda Zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari Kerstvakantie Nieuwsbrief C.b.s. de Linde, Linderveld 4a 7681 RA Vroomshoop. Tel: 0546 644053 Website: www.delindevroomshoop.nl E-mail: cbsdelinde@gmail.com 04-12-2017 Agenda Dinsdag 19 december Kerstviering Vrijdag

Nadere informatie

nieuwsbrief oktober door dik en dun

nieuwsbrief oktober door dik en dun nieuwsbrief oktober Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand oktober. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website. Muziekhuis Oudewater heeft 3 keer muzieklessen

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.)

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) 2017-2018 NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) Staking 5 oktober 2017 Beste ouders AGENDA Woensdag 4 okt Kinderboekenweek Donderdag 5 okt Staking School gesloten Vrijdag 13 oktober Weeksluiting Ouders groep 5b Herfstvakantie

Nadere informatie

Vaste rubrieken Van de directietafel

Vaste rubrieken Van de directietafel Schooljaar 2015-2016 Week: 12, nummer 25 Bijbelverhalen deze week: 13 Hij is het echt Johannes 21:1-23 In dit nummer: * Van de directietafel * Nieuws uit groep 5A * Nieuws uit groep 3A * Nieuws uit groep

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Het Kleine Wereldnieuws

Het Kleine Wereldnieuws Het Kleine Wereldnieuws 8e jaargang nummer 30 6 juni 2013 Mededelingen van het team Rapporten en de facultatieve rapportgesprekken. Volgende week 14 juni ontvangt u het laatste rapport van dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Foto van de week Vorige week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. Het was fantastisch. Deze week staat voor groep 8 in het teken van de musical en

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO Oktober November 2017 Aan de ouders/ verzorgers, Bovenbouwgroep Meester Hans Meester Hans werkte namens een ander bestuur bij ons op school, helaas wil dit bestuur Hans weer in gaan zetten op

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 1 Algemeen Frequentie In groep 3, 4 en 5 krijgen de leerlingen incidenteel huiswerk mee. Vaak zijn dit oefenbladen, soms bladen waarop samenvattingen staan. Vanaf groep

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders, april 2019 Van de directie Inhoud Verzoek aanmelden broertjes en zusjes 2 Personeel... 2 IPC (International primary curriculum).. 2 Onze school in beeld... 3 1 april... 4 Schoolvoetbal... 5 Tutorlezen

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad.

Marinfo. Informatieblad. Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 13 april 2018 Beste ouders, Schoolfruit Het schoolfruit voor de komende week; op woensdag banaan, op donderdag kiwi en op vrijdag waspeen. Dit

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Helpen helpen Rommelmarkt 9 oktober

Helpen helpen Rommelmarkt 9 oktober Helpen helpen Er zijn zoveel mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Mensen die honger hebben, Mensen die ziek zijn, Mensen die op de vlucht zijn, Mensen die moe worden van alles wat ze moeten doen.

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 04 07-10-2015 Pompoenen inleveren bij Bloemendaal Morgen kunnen

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs in de Hoeksche Waard

Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs in de Hoeksche Waard 6 WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & BELANGSTELLENDEN Schooljaar 2014 2015 6 oktober 2014 www.deregenbooghn.csgdewaard.nl 0186-601983 s.brauckman@csgdewaard.nl Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 3 oktober 2018

Nieuwsbrief 3 3 oktober 2018 Nieuwsbrief 3 3 oktober 2018 Beste kinderen en ouders, verzorgers, Nog twee weken en dan hebben we al weer herfstvakantie. Wat gaat de tijd toch snel. Net als andere jaren hebben de kinderen de maandag

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 22 januari 2018 BELANGRIJKE DATA Kinderen vrij Fancy Fair Kinderen vrij Maandag 29 januari Woensdag 14 februari Vrijdag 16 maart Dinsdag 3 april Fancy Fair Op vrijdag 16

Nadere informatie

Maandag 19 sept. 2016, week 38

Maandag 19 sept. 2016, week 38 Maandag 19 sept. 2016, week 38 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 38: 19 t/m 23 september 2016 Farao luistert niet, Exodus 7:1-13 Tien plagen, Exodus 7-10 De uittocht, Exodus 12:29-42 Week 39: 26

Nadere informatie

t Broedertje 51 e jaargang

t Broedertje 51 e jaargang Kerkraderweg 7 6416CC Heerlen t Broedertje 51 e jaargang 045-571.61.41 * info@broederschool.nl nr. 2 2018 Broederschapsfeest - Lang leve de muziekshow Op zaterdag 10 november is de uitzending van de Lang

Nadere informatie