DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT"

Transcriptie

1 DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT

2 Da Vinci College KAGERSTRAAT ONS ONDERWIJS IS ONGEWOON GOED: Da Vinci College Kagerstraat, in de volksmond bekend als Da Vinci Kager, is een ongewoon goede school. Daarmee bedoelen we: uitstekend onderwijs in een hedendaags jasje. Goed onderwijs, dat is de voorwaarde! Wij dagen Coaching speelt daarin een belangrijke rol. Leerlingen worden begeleid leerlingen én docenten uit om te excelleren. Dat doen De leerlingen van alle klassen in de onderbouw in het benoemen van hun we vanuit de overtuiging dat in elke leerling, van de worden intensief gecoacht. We willen dat leerlingen leerdoelen. mavo tot het vwo, een eigen, uniek talent schuilt. zich eigenaar voelen van het eigen leerproces en De leerlingen ontwikkelen hun Onze school staat voor de uitdaging om het talent van hun persoonlijke ontwikkeling. ICT-vaardigheden en behalen de van elke leerling te ontdekken en te ontwikkelen. MOS-certificaten. Kwaliteit, talentontwikkeling en coaching: het In de Cambridge lessen werken resultaat van deze visie is een uitzonderlijk veelzijdige leerlingen aan hun Engelse school. Er is aandacht voor science, kunst & cultuur vaardigheden. Na het behalen (wij zijn de enige erkende CultuurProfielSchool van van het examen, verkrijgen ze Leiden), burgerschap en moderne vreemde talen. een Cambridge-certificaat. We bieden naast mavo, havo en vwo ook technasium De leerlingenraad overlegt aan, wij gebruiken in de les boeken en de digitale maandelijks met de methodes op een ipad én er is veel aandacht voor schoolleiding over meerdere ondernemerschap en leren binnen en buiten de belangrijke leerlingzaken. school. Zo hopen we dat onze leerlingen niet alleen De leerlingen leren feedback een uitstekend diploma behalen, maar van hun geven op het werk van de ander. middelbare schooltijd ook een ontdekkingsreis naar zichzelf en hun talent maken!

3 ONDERWIJSRESULTATEN 2018 Onderwijspositie t.o.v. advies PO Boven de norm Onderbouwsnelheid Boven de norm 3 jaarstotaal MAVO HAVO VWO Bovenbouwsucces Boven de norm Boven de norm Boven de norm Examencijfers Boven de norm Boven de norm Boven de norm Eindoordeel Voldoende Voldoende Voldoende Het docenten-team is opgeleid en gekwalificeerd en wordt continu geschoold in het gedifferentieerd werken en in het doceren met ondersteuning van digitale media. Het docenten-team is hecht: er wordt graag samengewerkt, collega s ondersteunen elkaar. Het ziekteverzuim-cijfer ligt (veel) lager dan het landelijk gemiddelde. De coaches in de onderbouw zijn specifiek opgeleid om leerlingen te begeleiden in het proces van persoonlijke ontwikkeling en eigenaarschap van het eigen leerproces. Da Vinci College Kagerstraat is een academische opleidingsschool en maakt deel uit van ROS Rijnland. In ROS Rijnland werken zeven VO-scholen, de Hogeschool van Amsterdam, het ICLON, TU Delft en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten intensief samen in de opleiding van nieuwe docenten. De begeleiding vindt plaats tijdens stages; de startende nieuwe docenten worden drie jaar begeleid. 8,2 Leerlingen van Da Vinci Kagerstraat beoordelen het schoolklimaat en het gevoel van veiligheid met een 8,2! Het landelijk gemiddelde is een 7,9. Indeling klassen aan de hand van adviezen en wensen leerling en ouders ONDERWIJSVORMEN MAVO-HAVO-VWO LEERLINGEN KUNNEN ZICH ONGEWOON GOED SOCIAAL ONTWIKKELEN: Iedere brugklas wordt in het eerste jaar begeleid door twee peer leaders. Deze peer leaders helpen de nieuwe brugklassers wegwijs te worden in de school. In het studielesprogramma wordt veel aandacht besteed aan hoe we omgaan met elkaar. Ieder mag zijn wie hij of zij is. In de lessen Lichamelijke Opvoeding wordt er met het programma Rots en Water gewerkt. Tijdens de week van de Kennismaking XL werken de brugklassen aan de Dramadagen: een groot feest van Kunst en Cultuur! Het Da Vinci College Kagerstraat biedt onderwijs in mavo, havo en vwo. In de brugklas start je in een mavo/havo- of een havo/vwo-klas of in een vwo-klas. Leerlingen voor wie het nog niet duidelijk is of ze mavo dan wel havo of havo dan wel vwo zullen gaan doen, komen in een gemengde brugklas. De vwo-klas is voor leerlingen met een uitgesproken vwo-advies. Aan de hand van de adviezen van de basisscholen, het leerlingvolgsysteem en de wensen van leerlingen en ouders maakt het Da Vinci College Kagerstraat een indeling van de klassen.

4 PROJECTEN Op het Da Vinci College Kagerstraat vinden we niet alleen goed onderwijs belangrijk. We willen dat onze leerlingen zich ook buiten het reguliere programma kunnen ontwikkelen. Daarom organiseren we verschillende projecten en activiteiten. Vind je bijvoorbeeld Engels leuk en belangrijk? Dan is Cambridge Engels wellicht wat voor jou. Extra lessen bereiden je voor op het behalen van het Cambridge Certificate. Onze eigen leerlingen begeleiden nieuwe leerlingen in het kader van Peer Support: een succesvolle methode om zelf te leren en anderen te helpen leren. De leerlingenraad buigt zich over meerdere leerlingzaken en adviseert de schoolleiding over organisatie- en leerlingactiviteiten. Duurzaamheid is ook een belangrijk thema op onze school. Het project Duurzaam Da Vinci is een onderwijskundig project met een duurzaam resultaat: alle leerlingen uit 3 havo werkten tijdens de Bèta-vakken aan een ontwerp van een nieuw schoolgebouw waarin duurzaamheid een belangrijk aspect was. Via metingen en onderzoek kwamen zij tot het voorstel van het plaatsen van zonnepanelen op het schooldak zodat de school in zijn energie kon voorzien. Leerlingen uit 5 vwo hebben tijdens het vak M&O een business case geschreven waarin een plan van aanschaf, onderhoud, opbrengst, investering en terugverdienmodel van vier energiebedrijven uitgewerkt werd. Dit model vormde de basis voor het uitbrengen van een positief advies aan het bestuur van de school. De school heeft het advies gevolgd: 654 zonne panelen liggen op het dak en voorzien de school van energie! In het schooljaar gaan we verder op zoek naar het inrichten van duurzame oplossingen: we gaan ons afval scheiden en een deel van onze daken zal groen worden! DE ONGEWOON GOED CHALLENGE Er is echter nog een plek waar dringend iets mee moet gebeuren en dat is het schoolplein! Nu nog grijs en saai maar binnenkort moet dit vrolijk, licht, groen, energiek, sportief en natuurlijk ook duurzaam worden. De inrichting van het plein zal niet door een architect of door de rector gedaan worden maar door de leerlingen! De leerlingen worden opgeroepen om mee te denken hoe we het schoolplein gaan inrichten. We gaan de wijk, bedrijven en ondernemers hier ook bij betrekken. Dus: heb jij een vrolijk, duurzaam, groen en sportief idee? Schrijf het op, maak een tekening, ontwerp een schets en dien het in bij school. We dagen je uit om mee te doen! Voor meer informatie ga naar: ongewoongoedchallenge.nl

5 OUDERS VOELEN ZICH ONGEWOON GOED BETROKKEN BIJ SCHOOL: Brugklassers zetten in de eerste weken van het nieuwe schooljaar op vrijdagmiddag een High Tea klaar voor de ouders van alle brugklasleerlingen. Leerlingen ontmoeten leerlingen en ouders ontmoeten ouders. Tijdens de waterwerkweek zeilen ouders mee en zijn ze assistent-docent-matroos. Ouders zijn welkom bij de presentaties van O&O opdrachten. Ouders gaan mee op bedrijvenbezoek. Ouders komen op COL-gesprek: het gesprek tussen de coach, de ouder en de leerling waarin de leerling vertelt hoe het gaat: de leerdoelen, de resultaten en het functioneren. De ouderraad is energiek, creatief en organiseert meerdere bijeenkomsten in de vorm van schoolplein avonden, voor geïnteresseerde ouders. LEREN MET JE IPAD In de brugklas starten de leerlingen met het leren werken met een eigen ipad. Het werken met een tablet zien wij als een waardevolle ondersteuning in het proces van samen leren en samen werken. Hierbij kiezen we voor een goede mix van pen, papier, tekst- en werkboek en digitaal lesmateriaal. Het gebruik van een ipad verhoogt de leeractiviteit en het leerplezier en daarmee ook het leerrendement bij leerlingen. Leerlingen leren spelenderwijs leren met een grotere variatie in activerende werkvormen. Er is ruimte voor de ontwikkeling van digitale en 21 ste eeuwse vaardigheden, daarnaast ontstaat er meer flexibiliteit in het lesrooster. Ontwikkeling van vele verschillende vaardigheden is van groot belang voor de toekomst! En.. minder boeken betekent ook een lichtere rugtas. Goede mix van pen, papier, boek en digitaal lesmateriaal ONZE ONGEWOON GOEDE DOCENTEN ONTWIKKELEN ZICH CONTINU: Docenten zijn opgeleid tot coaches: de Begeleider Op School die de startende én de ervaren docent in het leerproces begeleidt. Docenten gaan bij elkaar op lesbezoek en geven elkaar feedback. De school werkt samen in ROS Rijnland, de academische opleidingsschool in de regio. Docenten werken in diverse projecten vakoverstijgend samen. In het onderzoeksteam doet een aantal docenten onderzoek naar onderwijskundige ontwikkelingen.

6 KUNST EN CULTUUR Hou jij van muziek, beeldende vorming, theater of dans en ben je het liefst elke dag creatief bezig? Dan is Da Vinci Kager dé school voor jou! Bij ons kun je namelijk kiezen voor het extra kunstklasprogramma. ramma. Van de brugklas tot en met het derde jaar volg je naast het reguliere lesprogramma extra lessen beeldende vorming, muziek, theater of dans. Daarnaast maak je kennis met verschillende kunstvormen zoals poëzie, film en fotografie. Wij werken samen met kunstacademies, conservatoria, musea, theaters, kunstenaars en gastdocenten. Het Da Vinci College Kagerstraat is een van de 45 erkende CultuurProfielScholen in Nederland. Kunstklasprogramma met extra lessen beeldende vorming, muziek, theater of dans DE KUNST- EN CULTUURPROFILERING BIEDT ONGEWOON GOEDE KANSEN: Leerlingen kiezen voor Kunstklas Muziek, Kunstklas Beeldend, Kunstklas Theater of Kunstklas Dans. Los van het niveau mavo/havo/ vwo werken de leerlingen aan verschillende thema s intensief samen. Leerlingen uit Kunstklas 2 bezoeken een lang weekend Oerol: ze dompelen zich onder in de kunst en maken kunst. Leerlingen werken buiten de school aan kunst: deelname aan de Kunstroute, en het LIFF. Ze bezoeken musea en ondernemers-kunstenaars in Bink 36. Leerlingen presenteren en exposeren hun werk in Ars Young Stars, in de Openbare Bibliotheek Kunstroute en tijdens de kunstveiling voor het goede doel.

7 Samen met je coach maak je een eigen leerplan AANDACHT VOOR TALENT Iedereen heeft een uniek talent. Of je nu op de mavo, de havo of het vwo zit, je bent bijzonder, je kunt iets bijzonders. Als school willen wij jou helpen je talent te ontdekken en ontwikkelen. Goed onderwijs is daarvoor natuurlijk de eerste voorwaarde. Het Da Vinci College Kagerstraat daagt leerlingen én leraren uit om te excelleren. Coaching speelt daarin een belangrijke rol. Daarom werken we op school in de eerste en de tweede klas met twee coaches. In de hogere jaren heeft iedere klas een coach. Samen met jouw coach maak je een eigen leerplan. Daarin staan persoonlijke leerdoelen en een stappenplan om die doelen te kunnen bereiken. en. We besteden in de vaklessen aandacht aan verschillende leerstrategieën. Je bent op deze manier zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Leren doe je immers zelf, maar niet alleen! Je coach, vakdocenten en medeleerlingen helpen je daarbij. Kwaliteit van onderwijs, talentontwikkeling en coaching. Het resultaat van deze visie is een veelzijdige school. Naast de reguliere lessen is er op het Da Vinci i College Kagerstraat veel aandacht voor science en kunst en cultuur. Bovendien bieden we naast mavo, havo en vwo ook technasium aan. We willen namelijk dat jij Da Vinci Kager verlaat met een uitstekend diploma en ook dat je tijdens je middelbare schooltijd jouw unieke talenten hebt gevonden en ontwikkeld. TECHNASIUM Ben jij een echte techneut? Een nieuwsgierige onderzoeker? Dan is het technasium iets voor jou! Da Vinci Kagerstraat is de enige school in de regio waar je naast havo of vwo het technasium kunt volgen. Alle leerlingen in brugklassen krijgen het vak onderzoek & ontwerpen. Als je dit leuk vindt, kun je ervoor kiezen om in de tweede klas verder te gaan met technasium. Je werkt 4 uur per week aan verschillende ontwerp- en onderzoeksopdrachten. Dit doe je voor echte bedrijven! Je doet niet alleen technische en wetenschappelijke kennis op, maar leert ook plannen, organiseren, samenwerken en natuurlijk het eindproduct: presenteren aan de opdrachtgever. Doordat we een Jet-Net school zijn, hebben we een nauwe samenwerking met Shell en andere technische bedrijven. Onderzoeksopdrachten voor echte bedrijven

8 SCIENCE IN DE BÈTA PROFILERING, BIJ TECHNASIUM EN SCIENCE WORDEN LEERLINGEN ONGEWOON GOED UITGEDAAGD: Leerlingen gaan aan de slag met een gemeenschappelijke opdracht. De opdrachten stimuleren creativiteit, onderzoeken en ontwerpen, lef en durf, presenteren en debatteren. Alle leerlingen uit de eerste en tweede klassen volgen het vak science. Natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek worden hierin gecombineerd. Science is theorie én praktijk, waarbij je leert wetenschappelijk onderzoek te doen. Het vak science in de eerste en tweede klas is een uitstekende basis voor de natuurwetenschappelijke en technische vakken in de hogere klassen. Vind je het vak science niet genoeg? Dan kun je verschillende Plus-projecten volgen. Vind je het bijvoorbeeld leuk om zelf een computerspel of een robot van Lego te maken en te programmeren? Dan kan dat! Leerlingen gaan buiten de school aan het werk met de opdrachtgever, de ontwerper, de ondernemer en de uitvinder. Stappen zetten, vragen stellen, tijd investeren: het hoort er allemaal bij. Natuurwetenschappelijk onderzoek leren doen Leerlingen bezoeken Shell, Heerema, de biologische boer, Naturalis, het rondreizend Planetarium en de universiteit van Twente.

9 Wil jij een goed diploma halen en daarnaast ook werken aan je talent? Ben je op zoek naar een school waar een leerling meer is dan zijn cijfers? Dan zit je bij ons goed! Ga naar en meld je aan! Wil je eerst kennismaken met ons en met de school? Kom dan naar een van onze ateliers, naar de open dag op zaterdag 19 januari 2019 of naar de voorlichtingsavond voor ouders op dinsdag 22 januari 2019 op de Kagerstraat in Leiden.

DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT

DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT ONS ONDERWIJS IS ONGEWOON GOED: Leerlingen worden begeleid in het benoemen van hun leerdoelen. De leerlingen ontwikkelen hun ICT-vaardigheden en behalen de MOS-certificaten.

Nadere informatie

DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT

DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT DA VINCI COLLEGE KAGERSTRAAT Da Vinci College KAGERSTRAAT Een ongewoon goede school Da Vinci College Kagerstraat, in de volksmond Kwaliteit, talentontwikkeling en coaching: het re- bekend als Da Vinci

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent! Leren

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent!

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Info. Gids 2019/2020. lindecollege.nl vmbo havo vwo technasium

Info. Gids 2019/2020. lindecollege.nl vmbo havo vwo technasium Info Gids 2019/2020 lindecollege.nl vmbo havo vwo technasium Inhoud Groep 8 en dan? 3 Alles onder één dak 5 In de klas 6 Ontmoeting 8 ICT en toch ook boeken 10 De leerwegen 12 Technasium 15 Cultuurprofielschool

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

sleutelbos Sleutel naar goed onderwijs! Persoonlijke coaching Tweejarige brugklas TH (theoretisch-havo) Design & Technology Technasium Da Vinci Class

sleutelbos Sleutel naar goed onderwijs! Persoonlijke coaching Tweejarige brugklas TH (theoretisch-havo) Design & Technology Technasium Da Vinci Class sleutelbos Sleutel naar goed onderwijs! Persoonlijke coaching Tweejarige brugklas TH (theoretisch-havo) Design & Technology Technasium Da Vinci Class Tweetalig havo en vwo Sportklas Topsport Talentschool

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL LIBANON LYCEUM mavo havo atheneum gymnasium vraagt veel, WWW.LIBANONLYCEUM.NL geeft veel UW KIND IS HET MOOISTE DAT U HEEFT! Daarom kiest u met zorg de school waar uw kind na de basisschool naar toe gaat.

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS Onze school is een afspiegeling van de bevolking in een grootstedelijk gebied en daar zijn we trots op. Wij gaan ervan uit dat we goed zijn dankzij onze verschillen.

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Ruimte voor jouw talent!

Ruimte voor jouw talent! Ruimte voor jouw talent! Kaj Munk College Waar staan we voor? Wat vinden we belangrijk? Ruimte voor jouw Talent Zonder een goede Relatie geen goede prestatie Binnen de regels maximale Invloed voor de leerlingen

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

sleutelbos Sleutel naar goed onderwijs! Persoonlijke coaching Design & Technology Technasium Da Vinci Class Tweetalig havo en vwo Sportklas

sleutelbos Sleutel naar goed onderwijs! Persoonlijke coaching Design & Technology Technasium Da Vinci Class Tweetalig havo en vwo Sportklas sleutelbos Sleutel naar goed onderwijs! Persoonlijke coaching Design & Technology Technasium Da Vinci Class Tweetalig havo en vwo Sportklas Topsport Talentschool (LOOT) Ondersteuningsplein THavo+ Extra

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

CHOICE. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo ROTTERDAM

CHOICE. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo ROTTERDAM MY Christelijke scholengemeenschap mavo - havo ROTTERDAM Kom je ook kiezen, leren, ervaren en doen? Op het Comenius Rotterdam ontdek je wie je bent en wat je kunt. Samen met ons. Leren ervaren Je eigen

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Helinium Heel uniek Net als jij. Helinium Informatiegids

Helinium Heel uniek Net als jij. Helinium Informatiegids Heel uniek Net als jij Welkom op In deze informatiegids proberen we een beeld te geven wat voor n school is. Wat vinden we belangrijk, wat bieden we aan onderwijs en begeleiding, hoe steekt de school in

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Waarom Wolfert Dalton?

Waarom Wolfert Dalton? Waarom Wolfert Dalton? Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jij klaar bent voor de toekomst. Dat doen we door ons daltononderwijs, door masterclasses en door waardevolle ervaringen zoals het reizenprogramma.

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Haal het beste uit jezelf! KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Contact Telefoon: 0180-64 21 80 E-mail: infogroep8@daltonbarendrecht.nl Internet: www.daltonbarendrecht.nl

Nadere informatie

vwo havo Gerrit van der Veen College

vwo havo Gerrit van der Veen College vwo havo Gerrit van der Veen College 2017 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke en leuke keuze: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? Het Gerrit van der Veen College

Nadere informatie

Het Erasmus. HAVO/ VWO m

Het Erasmus. HAVO/ VWO m Het Erasmus HAVO/ VWO Kun sts troo m Het Era sm us Kun Wan stzi ted! nni ge typ es Kunststroom Zing je de hele dag of ben je één met je muziekinstrument? Ben je gek op theater? Houd je van schilderen,

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum Welkom op DALTON HET GROENE LYCEUM Wie zijn WIJ? Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past Dalton Het Groene Lyceum

Nadere informatie

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept!

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept! mavo - havo - atheneum - gymnasium De Nieuwe Brugklas Informatie schooljaar 2019-2020 Een grensverleggend onderwijsconcept! Nieuw schoolgebouw in 2022 De Nieuwe Brugklas Op het Ashram College leg je een

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen: alle niveaus in één groep. Het Jenaplan-onderwijs sluit

Nadere informatie

voorlichting voor ouders van leerlingen groep 8 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs schooljaar

voorlichting voor ouders van leerlingen groep 8 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs schooljaar voorlichting voor ouders van leerlingen groep 8 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs schooljaar 2018-2019 overstap primair onderwijs naar voortgezet onderwijs voorstellen Sandra Schoenmaker

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo

christelijke school voor mavo-havo christelijke school voor mavo-havo Jij kiest, leert en ervaart Coaching: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wij helpen leerlingen hun eigen koers te bepalen Your Hours: extra ondersteuning, verbreding

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

Leonardo da Vinci! Dé scholengroep voor openbaar voortgezet onderwijs in Leiden. Special voor ouders van bijna-brugklassers

Leonardo da Vinci! Dé scholengroep voor openbaar voortgezet onderwijs in Leiden. Special voor ouders van bijna-brugklassers Naar het Leonardo da Vinci! Dé scholengroep voor openbaar voortgezet onderwijs in Leiden Special voor ouders van bijna-brugklassers Da Vinci College Lammenschans mavo, vmbo Basis en Kader (met of zonder

Nadere informatie

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WIJ ZIEN JOU Je gaat naar school om te leren en iets te bereiken: een diploma of een baan. Op de route van brugklas tot

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Rijnwoude volgens Domino Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Leren met uitzicht Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op:

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op: Welkom op onze open dagen teren s e r p e t f r Ik du Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je bent

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 VWO exellius HAVO HAVO/VWO tweetalig onderwijs VMBO-t VMBO-k www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Nadere informatie