Zonnegilde en kwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zonnegilde en kwaliteit"

Transcriptie

1 Zonnegilde en kwaliteit Selecteren van de juiste producten Een rendabel zonnesysteem begint met het selecteren van betrouwbare en hoogwaardige producten. Wij leveren uitsluitend producten met een hoge kwaliteit. Onze panelen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle internationaal geldende kwaliteitsnormen en veiligheidsvoorschriften. Kenmerkend voor onze panelen zijn het extra stabiele frame door toepassing van een aluminium kokerprofiel. Een glaslaminaat varierend van 3,2 tot 4 mm dikte. En een bevestiging van de laminering doormiddel van een rubberprofiel. (Niet gekit!) De omvormer is een belangrijke schakel van uw PV systeem. Wij werken met verschillende merken, waaronder Omnik, SMA, Power-One, Mastervolt, Kostal en Solar Edge. Wij selecteren de omvormer die in uw situatie de beste prijs/kwaliteit verhouding oplevert. Dimensioneren van uw zonnesysteem Kwaliteit is voor ons niet alleen het selecteren van de juiste producten, maar vooral ook de samenstelling tussen deze producten. De dimensionering en ontwerp van een systeem zijn bepalend voor het uiteindelijke rendement dat een systeem levert. Hierbij is het van groot belang om rekening te houden met eventuele schaduwobjecten zoals bomen, dakkapellen, pijpjes, schoorstenen en omliggende bebouwing. Overige zaken die een belangrijke rol spelen bij het behalen van een goed rendement zijn de positionering ten opzichte van de zon, de bekabeling van het systeem, het schakelen van de panelen en het afstemmen van het systeem op de meterkast. Het selecteren van de juiste omvormer is zeer bepalend voor een optimaal rendement. Bij welk vermogen start een omvormer op? Wat is de optimale stringverdeling? Hoe wordt de capaciteit van de omvormer optimaal benut? Dit zijn essentiële vragen waarmee wij rekening houden bij het ontwerpen van uw zonnesysteem. Bouwkundig verantwoord installeren Voor een compleet duurzaam systeem, is een bouwkundig verantwoorde installatie essentieel. Om zonnepanelen voor minimaal 25 jaar zorgeloos op het dak te kunnen laten liggen is het belangrijk deze goed aan het dakoppervlak te bevestigen. Zonnegilde werkt nooit met het clickfit systeem, waarbij haken aan de pannen en panlatten worden gehangen. Wij werken uitsluitend met RVS dakhaken die aan uw dakbeschot worden gemonteerd. Hierdoor wordt de belasting naar de onderconstructie gebracht en worden de pannen en panlatten niet belast. Alleen op die wijze kunnen wij u een duurzame installatie garanderen. Wij geven dan ook een montagegarantie van 20 jaar! SEI erkend installateur Zonnegilde is in het bezit van de SEI erkenning voor zonnestroom. Dit OTIB / ISSO certificaat geldt voor het ontwerpen, installeren en bouwkundig monteren van zonnestroomsystemen.

2 Informatieblad zonnepanelen Kristallijn technologie of CIS technologie Zonnegilde levert zowel zonnepanelen met de standaard (mono / poly) kristallijne technologie als zonnepanelen met CIS technologie. Elke technologie heeft zijn voor- en nadelen. De keuze tussen deze twee soorten panelen is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, van uw dakeigenschappen en van uw dakligging. Voor- en nadelen kristallijn technologie (+) Rendeert goed bij direct zonlicht. (+) (+) Beschikbaar in All-Black uitvoering. (+) (-) Schaduw gevoelig. (+) (-) (-) Voor- en nadelen CIS technologie Rendeert goed bij indirect zonlicht / daglicht. Estetisch fraai paneel. (geen zichtbare cellen) Minder reductie door schaduwinvloed. Hoger voltage op het dak. Minder vermogen per m². Met of zonder Power Optimisers? Onze zonnepanelen zijn verkrijgbaar met en zonder Power Optimisers. Een systeem met Power Optimisers is gemiddeld duurder dan een standaard systeem, maar hier krijgt u ook een hogere opbrengst voor terug. De keuze voor een systeem met of zonder power optimisers hangt af van de dak situatie van uw woning en van uw persoonlijke voorkeur. Voor- en nadelen Power Optimisers (+) Optimaal rendement per paneel. (+) Minimale reductie door schaduw. (bomen, bladeren, vogelpoep, dakkapel, pijpjes, etc.) (+) Hogere opbrengst onder dezelfde omstandigheden. (ook zonder schaduw) (+) Installatie onder verschillende hellingshoeken mogelijk. (+) Veilig voltage op het dak. (1 volt per paneel) (+) 25 jaar garantie op de optimisers, 15 jaar garantie op de omvormer. (+) Monitoring per paneel. (+) Toepasbaar op zowel kristallijn- als CIS panelen. (-) Minimaal 7 panelen. (-) Duurder dan standaard installatie. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met uw adviseur of met ons kantoor op

3 Praktische informatie en leveringsvoorwaarden Levertermijn De standaard levertermijn bedraagt ca. 4 tot 8 weken. De levertermijn van dak geïntegreerde systemen of systemen met power optimisers kunnen langer zijn. Betalingstermijnen 1. De eerste betalingstermijn bedraagt 30% van het totaalbedrag. Deze factuur ontvangt u na het tekenen van de opdrachtbevestiging. Zodra wij deze betaling ontvangen hebben gaat de levertermijn in. 2. De tweede betalingstermijn bedraagt 60% van het totaalbedrag. Deze factuur ontvangt u zodra wij uw installatie hebben ingepland. Het bedrag van de tweede betalingstermijn moet vóór installatie aan ons worden overgemaakt of op de dag van installatie per pin worden afgerekend bij onze montageploeg. Let op: u dient in veel gevallen uw maximale pinbedrag tijdelijk te verhogen. Neem hiervoor contact op met uw bank. 3. De derde en laatste betalingstermijn bedraagt 10% van het totaalbedrag. Deze factuur ontvangt u nadat uw PV systeem geïnstalleerd en opgeleverd is. U dient deze binnen 7 dagen na oplevering te voldoen. 4. Wilt u liever het hele bedrag in één keer betalen. Neemt u dan contact op met ons op door te bellen naar of door te mailen naar administratie@zonnegilde.nl Geldigheid aanbieding Deze aanbieding heeft een geldigheidsduur van 4 weken. Werkwijze Indien u akkoord gaat met onze aanbieding, gaan wij als volgt te werk. 1. U ondertekent de aanbieding en retourneert deze per post. U kunt dit sturen naar Zonnegilde, Antwoordnummer VB, KAMPEN. Een postzegel plakken is niet nodig. 2. Wij ontvangen uw opdracht. 3. U ontvangt van ons een factuur voor 30% van het totaalbedrag. 4. Zodra uw betaling door ons ontvangen is, gaat de levertermijn in en melden wij uw installatie aan bij de netbeheerder. 5. Wij nemen contact met u op om uw installatie in te plannen. 6. Wij sturen u een factuur van 60% van het totaalbedrag, welke uiterlijk bij aanvang van de werkzaamheden voldaan dient te zijn. 7. Wij installeren voor u de panelen plus de omvormer en sluiten de installatie aan op de meterkast. 8. Het systeem wordt opgeleverd en u ontvangt van ons een factuur voor het resterende bedrag. (betaling binnen 7 dagen) Maakt u gebruik van de duurzaamheidslening? Dan is bovenstaande werkwijze niet van toepassing. Zie hiervoor het informatieblad van de duurzaamheidslening in deze aanbieding. Indien gewenst kunnen wij u onze algemene voorwaarden toesturen.

4 Installatie informatie Omvormer Bij elke installatie wordt een omvormer geplaatst. De afmetingen van deze omvormer zijn minimaal 330 (B) x 425 (H) x 130 (D) mm. Het beste is om de omvormer zo dicht mogelijk bij de panelen te plaatsen, daarom wordt deze in de meeste gevallen op zolder geplaatst. Tijdens de installatie zullen onze monteurs in overleg met u de definitieve plaats van de omvormer bepalen. Het plaatsen van de omvormer hangt namelijk nauw samen met het kabeltraject naar uw meterkast. Kabeltraject naar de meterkast Vanaf de omvormer wordt een voedingskabel aangelegd naar uw meterkast. Onze monteurs bekijken ter plekke welk traject het beste is en houden daarbij rekening met uw wensen. Dit traject wordt dan ook ter plekke met u overlegd. In de meterkast wordt door ons een extra groep gemaakt voor de zonnepanelen. Tevens plaatsen wij een hoofdschakelaar als deze nog niet in de meterkast aanwezig is. Heeft u een wasmachine of wasdroger op zolder staan? Dan kunnen wij in de meeste gevallen de zonnepanelen ook op deze groep aansluiten. We hoeven in dat geval geen kabel meer naar de meterkast te trekken. Dit is alleen mogelijk indien de wasmachine of -droger op een aparte groep in de meterkast is aangesloten. Deze elektra groep wordt in dat geval verzwaard. De wasmachine en de PV installatie worden hier apart afgezekerd. Monitoring Onze installaties worden in de meeste gevallen geleverd met optie voor monitoring via uw pc, laptop of smartphone¹. Dit kan via een WiFi of LAN (kabel) verbinding vanaf de omvormer naar uw router. Bij monitoring via WiFi moet er rekening worden gehouden met de afstand tussen de omvormer en de router. Als deze afstand te groot is, werkt de WiFi verbinding mogelijk niet goed en moet eventueel een WiFi versterker² worden toegepast. Indien wij met een LAN (data) verbinding werken moet er een LAN (data)kabel worden getrokken vanaf de omvormer naar de router. Wij gaan ervan uit dat deze LAN (data)kabel aanwezig is. Indien dat niet het geval is, kunnen wij deze tegen een meerpijs bij onze installatie meenemen. ¹ Zie vermelding op uw offerte ² Zonnegilde is niet verantwoordelijk voor een goed werkende WiFi verbinding met uw router Melding netbeheerder en slimme meter Zodra wij uw opdracht ontvangen hebben, melden wij de installatie aan bij uw netbeheerder. Zij nemen vervolgens contact met u op om een afspraak te maken voor het vervangen van uw huidige meter (mits deze niet voldoet). Een slimme meter kan namelijk uw terug geleverde energie registreren. Wij adviseren u zelf nog even contact op te nemen met uw energieleverancier om te melden dat u gaat terugleveren. Verzekering Wij adviseren u om uw installatie mee te verzekeren via uw opstalverzekering.

5 Informatieblad duurzaamheidslening Via het rijk en de provincie kunt u gebruik maken van de duurzaamheidslening voor de aanschaf van zonnepanelen. U ontvangt maar liefst 3% rentekorting over de gehele looptijd van de lening. Tot een bedrag van 7.500,00 heeft de lening een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag bedraagt de looptijd 15 jaar. Rekenvoorbeeld U heeft een energievebruik van kwh per jaar. U wilt hiervoor 15 zonnepanelen laten installeren op uw woning. Deze 15 panelen leveren u in totaal kwh per jaar op. Uw energiebesparing in jaar 1 is dan: x 0,23 = 805,00 Per maand komt dit neer op: 805 / 12 = 67,08 Uw investeringsbedrag voor 15 panelen is 6.750,00. Uw maandelijkse lasten van de lening komen daarmee op 62,78 U bespaart dus: 67,08-62,78 = 4,30 per maand Levertermijn De levertijd bij het gebruik maken van de duurzaamheidslening is langer dan bij normale betaling. De totale aanvraagprocedure kan verschillen van 4 tot 6 weken. Wij plannen uw installatie in op het moment dat u bevestiging krijgt van SVN dat uw leningsaanvraag wordt toegekend en het bedrag beschikbaar is gesteld in het depot. Deze bevestiging kunt u ons per post of per toesturen. Betalingstermijnen 1. Wij sturen u een factuur van 30% bij het ontvangen van de bevestiging van de duurzaamheidslening. 2. Wij sturen u een factuur van 70% bij aflevering en montage van de zonnepanelen. De facturen moeten samen met een declaratieformulier opgestuurd worden naar SVN. Werkwijze bij duurzaamheidslening 1. U ondertekent de aanbieding en het aanvraagformulier van de duurzaamheidslening en retourneert deze per post. U kunt dit sturen naar Zonnegilde, Antwoordnummer 105, 8260 VB KAMPEN. Een postzegel plakken is niet nodig. 2. Wij ontvangen uw opdracht en dienen uw aanvraag van de lening in. Tevens melden wij uw installatie aan bij uw netbeheerder. 3. U ontvangt via SVN een brief met het verzoek om enkele gegevens aan te leveren. U stuurt de ingevulde formulieren terug naar SVN en zij toetsen uw aanvraag. Als uw aanvraag akkoord is, ontvangt u hiervan een bevestiging. Het geleende bedrag wordt beschikbaar gesteld in een depot. 4. U stuurt de beschikbaarstelling van het depot naar ons op. (via de post of per ) 5. Na ontvangst van de beschikbaarstelling sturen wij u de eerste factuur (30%). 6. Wij nemen contact met u op om uw installatie in te plannen. 7. Wij installeren voor u de panelen plus de omvormer en sluiten de installatie aan op de meterkast. (excl. WiFi installatie) 8. Het systeem wordt volledig werkzaam opgeleverd en u ontvangt de factuur voor de resterende 70%. 8. U stuurt de factuur samen met het declaratieformulier op naar SVN. (binnen 7 dagen na oplevering) * Bij vragen over de duurzaamheidslening of over de beschikbaarheid hiervan in uw provincie of gemeente kunt u contact opnemen met uw adviseur of met het kantoor van Zonnegilde.

6 Terugvragen van uw BTW Waarom BTW terugvragen? Het Europees Hof heeft bepaald dat het leveren van zonnestroom aan het net een economische activiteit is. Met zonnepanelen heeft u daardoor recht op een BTW nummer. Met het BTW nummer mag u de BTW terugvragen over de aanschaf van de zonnepanelen. De BTW over de opbrengst hoeft in de jaren na aanschaf niet meer betaald te worden, omdat u onder de Kleine Ondernemersregeling valt. Ten slotte vraagt u ontheffing van administratieve verplichtingen aan, waardoor u er geen omkijken meer naar heeft. Tijdelijke regeling U moet er van uitgaan dat dit een tijdelijke regeling is. De Nederlandse Belastingdienst wacht momenteel op nieuwe regelgeving vanuit Europa, die deze maas in de wet weer moet dichten. Het is echter onbekend hoe lang dit nog gaat duren. Ons advies is om nu te profiteren, voor het niet meer mogelijk is. Ben ik verplicht om een BTW nummer aan te vragen? Nee, maar dan kunt u de BTW ook niet terugvragen. Omdat het verschuldigde BTW bedrag over ieder boekjaar minder is dan hoeft u zich niet te melden bij de Belastingdienst. U kunt in dat geval echter ook geen BTW terugvragen. Als u de BTW terug wilt vragen moet u een BTW nummer aanvragen. Krijg ik te maken met administratieve rompslomp? Nee, u kunt vrijstelling voor administratieve verplichtingen aanvragen. De Kleine-ondernemersregeling zorgt ervoor dat u per saldo geen BTW hoeft te betalen (als zonnepaneeleigenaar blijft u namelijk beneden de grens van 1.345,-). U kunt er dan voor kiezen om bij de Belastingdienst een verzoek in te dienen om ontheffing van uw administratieve verplichtingen. Dit betekent dat u niet langer aangifte hoeft te doen. Deze ontheffing heeft geen gevolgen voor een eventuele teruggaaf van BTW die is verleend over een periode die ligt vóór de ingangsdatum van de ontheffing. Als u bijvoorbeeld over het vierde kwartaal van 2014 via een aangifte verzoekt om teruggaaf van de BTW voor de aanschaf en installatie, kunt u gelijktijdig een verzoek indienen om met ingang van 1 januari 2015 ontheffing te krijgen van uw administratieve verplichtingen. Deze ontheffing heeft dan geen gevolgen voor het verzoek om teruggaaf. Hebben jullie een voorbeeld van de ingevulde formulieren? Ja. Hiervoor kunt u terecht op onze website, Kunnnen jullie het terug vragen van de BTW voor mij verzorgen? Ja, dat is mogelijk. Hiervoor vragen wij een eenmalige vergoeding van 75,00 inclusief BTW. * De teruggave van de BTW is mogelijk doordat u wettelijk gezien wordt als producent. Zonnegilde kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het niet terug krijgen van de BTW mocht deze wetgeving in de toekomst worden aangepast.

7 Veel gestelde vragen Moet ik iets doorgeven aan mijn netbeheerder of energieleverancier? Wij melden uw installatie aan bij de netbeheerder. Zij zullen vervolgens contact met u opnemen om eventueel uw meter te vervangen. Wij adviseren u om na de installatie nog even contact op te nemen met uw energieleverancier. U kunt dan controleren of zij op de hoogte zijn dat u zonnepanelen heeft en dat voor u de salderingsregeling van toepassing is. U kunt eventueel met hen afspreken om uw voorschot te verlagen. Hoe lang duurt een installatie en moet ik hiervoor thuis zijn? Een installatie van het complete zonnesysteem kost normaal gesproken niet meer dan één dag. Bij grotere aantallen (+ 18 stuks) of bij meerdere dakdelen kan een installatie langer duren. Dit wordt met u afgestemd bij het plannen van de installatiedatum. Tijdens een installatie is het noodzakelijk dat er iemand thuis aanwezig is, omdat er ook binnenwerkzaamheden plaats vinden (ophangen van de omvormer en aansluiten op de meterkast). Zijn er kabels zichtbaar in mijn woning? Wij proberen kabels in het zicht zoveel mogelijk te voorkomen. Het liefst trekken we de kabels door bestaande mantelbuizen of luchtdoorvoeren. Mochten deze niet aanwezig zijn dan proberen wij het altijd zo netjes mogelijk weg te werken, bijvoorbeeld door het uit zicht plaatsen of door het toepassen van kabelgootjes. Moet ik nog voorbereidingen treffen? Er zijn geen bijzondere voorbereidingen nodig. Het is voor onze monteurs wel noodzakelijk dat de meterkast zoveel mogelijk vrijgemaakt wordt. Als u voorbereidingen kunt treffen om het kabeltracé van de omvormer naar de meterkast zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt dit wel op prijs gesteld. Hebben jullie ook kortingsacties? Ja, op het moment dat wij bij meerdere aaneengesloten buren, gelijktijdig kunnen monteren en installeren hanteren wij een burenkorting. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met uw adviseur. Kunnen wij de panelen eerst bekijken? Dat kan zeker. Op onze vestiging aan de ambachtsstraat te Kampen hebben wij meerdere showdaken buiten staan. Binnen is er tevens een showroom waar u alle panelen kunt bekijken, de verschillende omvormers en het bevestigingsmateriaal. U bent van harte welkom om langs te komen om extra informatie en advies in te winnen. Salderen, wat is dat? Salderen is het terugleveren van energie aan het net. De stroom van uw zonnepanelen gaat eerst naar uw eigen verbruik bv. uw wasmachine, verlichting of computer. De zonne-energie die overblijft stroomt terug het net in. Deze energie wordt gemeten door uw slimme meter. Uw energieleverancier vergoedt deze terug geleverde stroom tegen hetzelfde tarief als dat u betaald voor afname. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. U kunt ook contact opnemen met ons kantoor.

123zonnepanelen vergelijken.nl

123zonnepanelen vergelijken.nl 123zonnepanelen vergelijken.nl Zonnepanelen kopen Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen? Checklist voor het bellen naar leveranciers en beoordelen van offertes. Dit E-book geeft u informatie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden zonnepanelen

Vragen en antwoorden zonnepanelen Vragen en antwoorden zonnepanelen Aanbod Hoe doe ik mee? 1. U vult het aanvraagformulier in. 2. 365zon neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. 3. De installateur van 365zon bezoekt uw woning

Nadere informatie

Vermindert structureel uw water- en energieverbruik! Brochure zonnepanelen

Vermindert structureel uw water- en energieverbruik! Brochure zonnepanelen Brochure zonnepanelen Hoe werkt een solar-systeem De basis van een solar systeem is een zonnecel bouwsteen die onder invloed van licht direct elektriciteit levert. Polykristallijne silicium Bij het stolproces

Nadere informatie

Zonnepanelen. Dakpan coating. Presentatie: Rob Jongerden 3 & 5 juni 2014 19.00 uur In samenwerking met de Waterbuurtvereniging Meerzicht, Zoetermeer

Zonnepanelen. Dakpan coating. Presentatie: Rob Jongerden 3 & 5 juni 2014 19.00 uur In samenwerking met de Waterbuurtvereniging Meerzicht, Zoetermeer Zonnepanelen Dakpan coating Presentatie: Rob Jongerden 3 & 5 juni 2014 19.00 uur In samenwerking met de Waterbuurtvereniging Meerzicht, Zoetermeer 19.00 20.00 Rob Jongerden Stimulering van de overheid

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Amstelveen. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014

Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014 Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014 www. cool-leusden.nl twitter: http://twitter.com/coolleusden PROGRAMMA Welkom - door Ago Salverda (voorzitter CML Leusden) Informatie Zonnepanelen - door Marian

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen A. Opbrengsten zonnepanelen Hoeveel brengen de zonnepanelen op en kunnen jullie dat garanderen? De te verwachten opbrengst van een installatie is een indicatie. De werkelijke opbrengst kan iets hoger of

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Algemene informatie De groepsaankoop zonne wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Uithoorn. Via deze actie kunt

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. 1) Vanaf welk moment word ik door de Belastingdienst als BTW-ondernemer aangemerkt? De Belastingdienst merkt u aan

Nadere informatie

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Voor de levering van elektriciteit aan uw energieleverancier met behulp van zonnepanelen kunt u aangemerkt worden als ondernemer voor de

Nadere informatie

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Ontdek de voordelen van de zon. Onafhankelijk Verzekerd van het gebruik van schone stroom die u zelf opwekt. Besparen Bespaar op uw energierekening

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Apeldoorn. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens. Informatie voor huurders van Vidomes

Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens. Informatie voor huurders van Vidomes Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave Zonnepanelen 3 Waarom kiezen voor zonnepanelen? 3 De voordelen 3 Hoe werken zonnepanelen? 4 Andere praktische

Nadere informatie

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015 Werkgroep Zon van Tryntsje p/a It Medsje 14 9062 HV OENTSJERK The Sun Factory is de handelsnaam van Hoekstra Suwald Installatie en Solar BV Bezoekadres Noorderend 9a, 9265 LM Suwâld Postadres Postbus 8,

Nadere informatie

Algemeen en Organisatie

Algemeen en Organisatie Welkom! Programma 20:00 Deel 1 Algemeen en Organisatie Techniek 20:45 Pauze 21:00 Deel 2 Plan van Aanpak Voorbeelden en RIC Gemeente Raalte: Duurzaamheidslening Vragen 22:00 Afsluiting Algemeen en Organisatie

Nadere informatie

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP ZONNEPANELENPROJECT WEZEP Wezep krijgt zonnepanelen. MELD U DIRECT AAN VIA: ZONNEPLAN.NL/WEZEP Wij verdienen honderden euro s per jaar aan de zon. EINDELIJK. ZONNEPANELEN IN WEZEP! Deze maand start er

Nadere informatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 162513 / 2497011 1 Over EnergiekLeiden De non profit organisatie EnergiekLeiden is een burgerinitiatief dat streeft naar een Leidse

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen in de gemeente Lochem. Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke

Nadere informatie

Waar staat Saman voor

Waar staat Saman voor Waar staat Saman voor Eerlijk advies over diverse mogelijkheden Totaalaanbieder Informeren Adviseren Installeren Service en onderhoud Volledige ontzorging Saman Duurzame Energie Zonnepanelen Honderden

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepanelen-installatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Leuker én makkelijker

Leuker én makkelijker Leuker én makkelijker Inschrijfformulier BTW Service Datum: 27-06-2018, solarnrg.nl/btw-service 1 Inhoud 1 Algemene informatie... 2 1.1 Achtergrond... 2 1.2 Hoe werkt het?... 2 1.3 De voorwaarden... 2

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie

Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie Market Pro is de officiële dealer van Nord Solar panelen in de Benelux Wie zijn wij? Market Pro BV is de officiële dealer van Nord Solar GmbH

Nadere informatie

Zonnestroom in Enspijk

Zonnestroom in Enspijk Zonnestroom in Enspijk Waarom zonnestroom? Wat is zonnestroom? Wat levert zonnestroom op? Hoe begin ik er aan? De zon straalt in 1 uur evenveel energie op aarde als het jaarlijkse wereldwijde energieverbruik

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

Op een set panelen van circa is uw voordeel 740 (zie het voorbeeld verderop genoemd.

Op een set panelen van circa is uw voordeel 740 (zie het voorbeeld verderop genoemd. Gooiland 2 1948 RC Beverwijk www.greenwhat.nl info@greenwhat.nl BTW en onze particuliere GreenWhat klant Sinds november 2013 is het mogelijk voor de particulier de BTW terug te krijgen van het aangeschafte

Nadere informatie

Informatiebrief bewoners

Informatiebrief bewoners Informatiebrief bewoners Zonne-energie voor iedereen Geld verdienen met gratis zonlicht. Dat is nu mogelijk via een groepsaankoop die uw gemeente steunt in samenwerking met vertrouwde installatiebedrijven

Nadere informatie

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier.

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. Solar Frontier was jarenlang een dochteronderneming van Shell, deze fabrikant bestaat sinds 30 jaren. Solar Frontier groeit met rassen schreden,

Nadere informatie

Een korte uitleg over zonnepanelen

Een korte uitleg over zonnepanelen Een korte uitleg over zonnepanelen Sungevity 1 Introductie Welkom bij Sungevity Dit document zal u een korte uitleg geven wie Sungevity is, hoe wij werken en welke producten, service en garanties wij aanbieden.

Nadere informatie

BV / Naar aanleiding van het contact treft u bijgaand ons voorstel voor het zonnepanelen systeem.

BV / Naar aanleiding van het contact treft u bijgaand ons voorstel voor het zonnepanelen systeem. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 121739 / 573321 Voorstel Offerte voor: Naam: Adres: F. Hendriks (10235) Herengracht 15 2312 LA LEIDEN Barendrecht 05-07-201, Nummer:

Nadere informatie

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV Zonnig BTW-nieuws Omzetbelasting op zonnepanelen Op 20 juni 2013 heeft de hoogste Europese rechter een arrest gewezen, waarin is beslist dat eigenaren van zonnepanelen die duurzaam tegen vergoeding de

Nadere informatie

BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen?

BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen? BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen? NewSolar kan u behulpzaam zijn bij het terugvragen van de BTW! Wij

Nadere informatie

Uit er aar d zijn wij

Uit er aar d zijn wij Uiteraard zijn wij Wie kunnen BTW terugvorderen? Alle particulieren die op of na 20 juni 2013 (factuurdatum is geldend) een zonnepaneel installatie hebben aangeschaft kunnen de BTW terugvorderen. Particulieren

Nadere informatie

Belastingkantoor Den Haag Postbus 30206 2500 GE Den Haag t.a.v. BTW zonnepanelen

Belastingkantoor Den Haag Postbus 30206 2500 GE Den Haag t.a.v. BTW zonnepanelen EnergyGuards B.V. Duinweg 17 2585 JT Den Haag Telefoon: 070 310 63 03 Mail: info@energyguards.nl BTW nr.: NL8534.61.867.B01 Bank: NL45 TRIO 0197 8126 86 Als u als particulier met zonnepanelen energie levert

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepaneleninstallatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Harderwijk in de zon

Harderwijk in de zon Harderwijk in de zon Informatieavond zonne-energie Veluwe Duurzaam samen met Gemeente Harderwijk 17 juni 2014 ir. A.D. Hekstra Handicom Solar solar@handicom.nl 0341-412629 Vanavond Zonnestraling -> warmte

Nadere informatie

ENERGIEBESPARING? WEK UW EIGEN ENERGIE OP MET ZONNEPANELEN

ENERGIEBESPARING? WEK UW EIGEN ENERGIE OP MET ZONNEPANELEN ENERGIEBESPARING? WEK UW EIGEN ENERGIE OP MET ZONNEPANELEN Wonion vindt energiebesparing heel belangrijk. Zowel voor u als voor onszelf. Eén van de manieren om energiekosten te besparen is door zelf energie

Nadere informatie

In deze instructie leest u wat de handelingen zijn om van het BTW voordeel gebruik te maken.

In deze instructie leest u wat de handelingen zijn om van het BTW voordeel gebruik te maken. INSTRUCTIE BTW BTW VOORDEEL VOOR DE PARTICULIER ALS ONDERNEMER In deze instructie leest u wat de handelingen zijn om van het BTW voordeel gebruik te maken. Let op: Ondanks dat we met zorg deze instructie

Nadere informatie

Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht PH LEIDEN

Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht PH LEIDEN Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht 22 2312 PH LEIDEN Rotterdam, 09-05-2016 Betreft: Offerte Zonnepanelen Klantnummer: 1178495 Geachte heer Stolwijk, Hartelijk dank voor uw interesse in zonnepanelen van Greenchoice.

Nadere informatie

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst ZONNEPANELEN VOOR THUIS de duurzaam winkel maakt uw woning klaar voor de toekomst HOE HET WERKT Salderen Monitoring Hoe werkt een zonneinstallatie? Een zonnestroominstallatie (ook wel PV-installatie genoemd,

Nadere informatie

Zonnestroom voor VVE s

Zonnestroom voor VVE s Zonnestroom voor VVE s Wim Schutten 21 februari 2019 Zonnestroom voor VVE s Volgorde der dingen in duurzaamheid Draagvlak binnen de VVE Techniek Ontwerp Kosten & baten Hoe en hoe te verdelen Hoe een offerte

Nadere informatie

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 Energie opwekken met kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen voor een duurzamere toekomst Inhoudsopgave Wie zijn wij? 3

Nadere informatie

ZONNEPANELEN PROJECT. RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen

ZONNEPANELEN PROJECT. RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen ZONNEPANELEN PROJECT RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen Waarom dit project? De ambitie van de gemeente Groningen is om in 2035 energieneutraal te zijn. De Gemeente Groningen ondersteund dit project met

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie

Geachte Mister Summer, met deze zonnestroom aanbieding maken wij uw woning voor 97 % EnergieNeutraal

Geachte Mister Summer, met deze zonnestroom aanbieding maken wij uw woning voor 97 % EnergieNeutraal Geachte Mister Summer, met deze zonnestroom aanbieding maken wij uw woning voor 97 % EnergieNeutraal Flinke besparing op uw energierekening Groene energie via uw eigen dak Scherpe prijskwaliteitverhouding

Nadere informatie

AS-ta PV systemen. As-ta wil zonnestroom voor iedereen bereikbaar maken en biedt daarom de hoogwaardige Sunit systeempakketten van Siemens aan.

AS-ta PV systemen. As-ta wil zonnestroom voor iedereen bereikbaar maken en biedt daarom de hoogwaardige Sunit systeempakketten van Siemens aan. AS-ta PV systemen. As-ta wil zonnestroom voor iedereen bereikbaar maken en biedt daarom de hoogwaardige Sunit systeempakketten van Siemens aan. Deze eenvoudige voor u samengestelde Sunit systemen bestaan

Nadere informatie

Offerte. Offerte nummer Datum Onze referentie Uw referentie Contactpersoon Telefoon E-mail

Offerte. Offerte nummer Datum Onze referentie Uw referentie Contactpersoon Telefoon E-mail POR1200001 Aan Dhr. W. Rison Offerte Offerte nummer Datum Onze referentie Uw referentie Contactpersoon Telefoon E-mail : 201403009 : 10-mrt-2014 : zonnepanelen : 2x plat dak : Marinus Buijs : 023-7516027

Nadere informatie

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod:

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: 1. Uitleg over het zonnepanelen systeem en installatiepakket. 2. Uw persoonlijk advies en de verwachting van uw besparing. 3. Informatie over

Nadere informatie

Eenvoudig BTW terug ontvangen

Eenvoudig BTW terug ontvangen metdezon Leven met de zon Eenvoudig BTW terug ontvangen MetDeZon BTW terug eenvoudig nog meer voordeel Volledige ontzorging Wij vragen de BTW voor u terug Wij verzorgen de administratie omtrent de zonnepanelen

Nadere informatie

Eenvoudig BTW terug ontvangen

Eenvoudig BTW terug ontvangen metdezon Leven met de zon Eenvoudig BTW terug ontvangen MetDeZon BTW terug eenvoudig nog meer voordeel Volledige ontzorging Wij vragen de BTW voor u terug Wij verzorgen de administratie omtrent de zonnepanelen

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Direct/Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitsmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing 8. Vergunning

Nadere informatie

Eenvoudig BTW terug ontvangen

Eenvoudig BTW terug ontvangen metdezon Leven met de zon Eenvoudig BTW terug ontvangen MetDeZon BTW terug eenvoudig nog meer voordeel Volledige ontzorging Wij vragen de BTW voor u terug Wij verzorgen de administratie omtrent de zonnepanelen

Nadere informatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie Opname offerte PV panelen via Energiek Leiden 1 Over EnergiekLeiden De non profit organisatie EnergiekLeiden is een burgerinitiatief dat streeft naar een Leidse regio die 100% energie neutraal is, met

Nadere informatie

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA ZONNE ENERGIE Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA Onderwerpen introductie zonne energie in Nederland uitleg werking zonnestroom installaties plaatsing op verschillende daken financiële aspecten

Nadere informatie

Introductie 040energie

Introductie 040energie 1 Introductie 040energie 040energie is een 100% non profit vereniging Vrijwilligers, door burgers, voor burgers Doel: betaalbare, duurzame energie middels lokale energieopwekking en energiebesparing Bestaat

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over zonnepanelen gaan over:

Veel gestelde vragen over zonnepanelen gaan over: Veel gestelde vragen over zonnepanelen gaan over: 1. Opbrengst zonnepanelen 2. Huurverhoging en energiekosten 3. Teruglevering 4. Techniek 5. Plaatsing 6. Gebruik 7. De slimme meter 1. Opbrengst zonnepanelen

Nadere informatie

Zelf zonne-energie opwekken?

Zelf zonne-energie opwekken? Zelf zonne-energie opwekken? Programma Consumentenbond kiest voor zonne-energie Samen sterk met Vereniging Eigen Huis (VEH) Hoe werken zonnepanelen? Het aanbod en de zekerheid van het Zonnecollectief Rekenvoorbeeld

Nadere informatie

Zonnestroom voor VVE s. Martijn de Gier. Architect & energiearchitect

Zonnestroom voor VVE s. Martijn de Gier. Architect & energiearchitect Zonnestroom voor VVEs Martijn de Gier Architect & energiearchitect Zonnestroom voor VVEs Volgorde der dingen in duurzaamheid Draagvlak binnen de VVE Techniek Ontwerp Kosten & baten Hoe en hoe te verdelen

Nadere informatie

Buurkracht en Solar Concept

Buurkracht en Solar Concept Onderwerpen: Buurkracht en Solar Concept Wie is Solar Concept? Werking zonnepanelen Verschillende type zonnepanelen Verschillende type omvormers Het traject De prijzen Veelgestelde vragen Buurkracht en

Nadere informatie

INSTRUCTIE De Belastingdienst maakt het voor zonnepanelen bezitters leuker: Particulieren met zonnepanelen kunnen btw terugvragen

INSTRUCTIE De Belastingdienst maakt het voor zonnepanelen bezitters leuker: Particulieren met zonnepanelen kunnen btw terugvragen INSTRUCTIE BTW VOORDEEL VOOR DE PARTICULIER ALS ONDERNEMER De Belastingdienst maakt het voor zonnepanelen bezitters leuker: Particulieren met zonnepanelen kunnen btw terugvragen In deze instructie leest

Nadere informatie

BTW TERUGGAAF SERVICE. Subtitel

BTW TERUGGAAF SERVICE. Subtitel BTW TERUGGAAF SERVICE Subtitel BTW TERUGGAAF SERVICE Geachte heer, mevrouw, Als u als particulier zonnepanelen koopt, heeft u recht op teruggaaf van de betaalde btw. Dit is financieel interessant voor

Nadere informatie

WIE HEEFT ER AL ZONNEPANELEN GEÏNSTALLEERD OP DE EIGEN WONING?

WIE HEEFT ER AL ZONNEPANELEN GEÏNSTALLEERD OP DE EIGEN WONING? WIE HEEFT ER AL ZONNEPANELEN GEÏNSTALLEERD OP DE EIGEN WONING? ZONNEPANELEN PASSEN NIET IN ONZE WIJKEN MET VOORAL DERTIGER-JAREN WONINGEN Individuele panelen Andre van de Bovenkamp (Greenhome) & Tim de

Nadere informatie

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de wijkaankoop zonnepanelen van Buurtteam Duurzaam RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

De BTW op uw zonnepanelen terugvragen Een overzicht. Achtergrond. Hoe werkt het? Teruggave BTW Zonnepanelen

De BTW op uw zonnepanelen terugvragen Een overzicht. Achtergrond. Hoe werkt het? Teruggave BTW Zonnepanelen De BTW op uw zonnepanelen terugvragen Een overzicht Als eigenaar van zonnepanelen kunt u de BTW terugvragen als u zich aanmeld als BTW-ondernemer. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar Deltazon kan

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Direct/Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitsmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing 8. Vergunning

Nadere informatie

8075 RA Elspeet www.merdeka-solar.nl

8075 RA Elspeet www.merdeka-solar.nl BTW TERUGGAAF SERVICE Geachte heer, mevrouw, Recht op teruggaaf naar aanleiding van het Fuchs-arrest Als u als particulier zonnepanelen koopt, heeft u volgens recente publicaties van het Ministerie van

Nadere informatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 160006-2126685 Naar aanleiding van ons telefonisch contact sturen wij u, geheel vrijblijvend, een prijsopgaaf voor het plaatsen van

Nadere informatie

Korte handleiding zonnepanelen

Korte handleiding zonnepanelen Korte handleiding zonnepanelen Gefeliciteerd met de zonnepanelen die u via huurt Bouwinvest via Waterweg op Wonen. uw dak In heeft onderstaande liggen. In afbeelding onderstaande ziet afbeelding u schematisch

Nadere informatie

Besparen met zonne-energie

Besparen met zonne-energie Besparen met zonne-energie De zonnige besparing! Voor niks gaat de zon op. Waarom zouden we er dan geen gebruik van maken? Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van zonne-energie. En we hebben

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

Zonne-energie in 6 stappen

Zonne-energie in 6 stappen Zonne-energie in 6 stappen Bart van den Bosch 10 / 9 / 2014 U bent enthousiast over het idee om zelf zonneenergie op te wekken. En u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning. Zeer waarschijnlijk

Nadere informatie

Op het dak van uw woning zijn zonnepanelen aangebracht. In deze handleiding geven wij u uitleg over het gebruik van deze zonnepanelen.

Op het dak van uw woning zijn zonnepanelen aangebracht. In deze handleiding geven wij u uitleg over het gebruik van deze zonnepanelen. Gefeliciteerd! Uw woning heeft zonnepanelen Op het dak van uw woning zijn zonnepanelen aangebracht. In deze handleiding geven wij u uitleg over het gebruik van deze zonnepanelen. 1. Inleiding Hoe werkt

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. De gevolgen van het arrest van de Hoge Raad (HR 15 december 2017, 15/05937, ECLI:NL:HR:2017:3127) worden verwerkt

Nadere informatie

BTW Service Datum: SolarNRG Mercuriusplein 40, 2685 LP Poeldijk, , fax: , btwservice.solarnrg.

BTW Service Datum: SolarNRG Mercuriusplein 40, 2685 LP Poeldijk, , fax: , btwservice.solarnrg. BTW Service Datum: 05-05-2017 SolarNRG Mercuriusplein 40, 2685 LP Poeldijk, 0174 444 171, fax: 0174 444 412, info@solarnrg.nl, btwservice.solarnrg.nl 1 Inhoud 1 Algemene informatie... 2 1.1 Achtergrond...

Nadere informatie

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende 2014 Complete maatwerkpakketten Specifiek voor woningbouw Voor alle configuraties Standaard op voorraad Direct geleverd Uitgebreide kennis aanwezig Training mogelijk PV systemen Foto: residentiële systemen

Nadere informatie

Hattem Afdeling 23 mei 2018 Duurzame installaties

Hattem Afdeling  23 mei 2018 Duurzame installaties Collectief Elburg in de Zon Hattem Afdeling E-mail 23 mei 2018 Duurzame installaties elburgindezon@el-tec.nl Onderwerp: Projectnummer: Pakketten VDH8000AA Geachte heer/ mevrouw, Naar aanleiding van het

Nadere informatie

Voorbeeldberekening EIA 2016 'Alleen het beste is goed genoeg'

Voorbeeldberekening EIA 2016 'Alleen het beste is goed genoeg' Zonne-energie installatie Voorbeeldberekening EIA 2016 'Alleen het beste is goed genoeg' Basisgegevens Voorbeeldberekening EIA 2016 Rechtsvorm K.I.A. aftrek Aantal vrije m2 beschikbaar punt dak Aantal

Nadere informatie

Waarom zonnestroom? 21 maart 2013 1

Waarom zonnestroom? 21 maart 2013 1 Waarom zonnestroom? De zon is ruim voorradig. Je eigen stroom duurzaam zelf opwekken. Verwachte levensduur panelen ca. 30 jaar. Minder afhankelijk van de grote maatschappijen Minder invloed van wat ver

Nadere informatie

WELKOM. woensdag 27 november 2013 Henk van Campenhout

WELKOM. woensdag 27 november 2013 Henk van Campenhout WELKOM woensdag 27 november 2013 Henk van Campenhout 1 Bespaar op uw lasten, spaar het milieu 2 Wie zijn wij? Doel: Het terugdringen van energie uit fossiele brandstoffen naar nul. EGM Energy Guard & Manufacturing

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen van bewonerscollectief RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

Zonnepanelen. Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks. Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk

Zonnepanelen. Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks. Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk Zonnepanelen Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk Agenda Waarom? Werking Wat heb je nodig? Wat kost energie? Wat levert het

Nadere informatie

De zon als energiebron voor bedrijven

De zon als energiebron voor bedrijven De zon als energiebron voor bedrijven Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (Engels: Photo Voltaic) genoemd. De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters)

Nadere informatie

Waarom kiest u voor Olasol?

Waarom kiest u voor Olasol? Waarom kiest u voor Olasol? Olasol is een jonge onderneming in een dynamische markt. Sinds 2010 zijn we actief en onderscheiden we ons door betrouwbaar advies, een transparante werkwijze en kwalitatief

Nadere informatie

Antwoorden op veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen Antwoorden op veel gestelde vragen SYSTEEM SAMENSTELLING Hoe belangrijk is de oriëntatie en hellingshoek van de panelen voor de opbrengst van het systeem? Het spreek van zelf dat panelen richting het zuiden

Nadere informatie

Zonnepanelen Diamanthof Venlo

Zonnepanelen Diamanthof Venlo Zonnepanelen Diamanthof Venlo Inhoudsopgave: 1. Brief 24-02-2016 2. Toelichting 24-02-2016 3. Werkwijze 4. Aantal zonnepanelen per woning 5. Plattegrond Diamanthof 6. Techniek 7. Techniek en garanties

Nadere informatie

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht ZONNIG VOORDEEL ZON PRIVE 2013 Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht De actie loopt tot en met 30 september 2013 2 Zon-Privé Utrecht Schoon, Slim

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. 3 juli 2013

Informatieavond Zonnepanelen. 3 juli 2013 Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker Peter Molenaar Arnoud Kevenaar 3 juli 2013 Agenda 19:30 Aanvang Aanleiding & Mogelijkheden Groen Zonnig Oldenzaal Zonnepanelen: wat nodig? Van Maatwerkbezoek

Nadere informatie

De presentatie gemeenten West-Brabant

De presentatie gemeenten West-Brabant De presentatie gemeenten West-Brabant Team voorstelling Wilfried de Koning Jan Megens Anita Krus Kevin de Koning Jaap Pannekoek Guyon de Koning Wil Albers Wie zijn wij? Sun & Wind energy solutions B.V.

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 18 mei 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Houten Zonnepanelen:

Nadere informatie

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl Word ook ZekerVanZon. ZekerVanZon is een initiatief van MetDeZon, de ervaren leverancier van kwalitatief

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Algemene informatie Het initiatief De Groepsaankoop Zonnepanelen Geertruidenberg is een samenwerking tussen de gemeente Geertruidenberg en het Regionaal

Nadere informatie

STAPPENPLAN AANSCHAF ZONNE-COLLECTOREN INDIVIDUEEL

STAPPENPLAN AANSCHAF ZONNE-COLLECTOREN INDIVIDUEEL STAPPENPLAN AANSCHAF ZONNE-COLLECTOREN INDIVIDUEEL Introductie De ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie staan nooit stil. Heeft u ook belangstelling, dan kunt u zich als deelnemer aansluiten bij

Nadere informatie

WELKOM. Woensdag 10 december 2014. Presentatie: Leo van der Grinten en Jaap van de Sande Verkoopadviseur: Ralf Leunissen

WELKOM. Woensdag 10 december 2014. Presentatie: Leo van der Grinten en Jaap van de Sande Verkoopadviseur: Ralf Leunissen WELKOM Woensdag 10 december 2014 Presentatie: Leo van der Grinten en Jaap van de Sande Verkoopadviseur: Ralf Leunissen 1 Pebble Green Systems 2 KLNE Europe 3 Thuisvester 4 Oomen 5 Van Poppel 6 Agenda Wie

Nadere informatie

Waar gaat het over? Léon Bruinen

Waar gaat het over? Léon Bruinen H i e r o o k e e n p r o j e c t v a n : M A A K T Z O N N E - E N E R G I E R E N D A B E L E m m a s t r a a t 1 1 5-2 6 4 1 E D - P ijn a c k e r - T. + 3 1 ( 0 ) 8 5-8 7 8 0 6 8 4 w w w. s o ls o

Nadere informatie

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu!

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu! ZONNEPANELEN Goed voor uw portemonnee en het milieu! Thuis in de buurt Zonnepanelen... Tiwos wil de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar houden. Besparen op energiekosten draagt

Nadere informatie

Zonnig Nijkerk. Johan van Drie Bram Faber 29 september 2014

Zonnig Nijkerk. Johan van Drie Bram Faber 29 september 2014 Zonnig Nijkerk Workshop Financiële Aspecten Workshop Financiële Aspecten Johan van Drie Bram Faber 29 september 2014 Agenda Inleiding Wat is de terugverdientijd? Kan ik de BTW terugkrijgen? Wat is salderen?

Nadere informatie

Handleiding BTW voordeel voor particulieren met zonnepanelen

Handleiding BTW voordeel voor particulieren met zonnepanelen Handleiding BTW voordeel voor particulieren met zonnepanelen Particulieren die na 20 juni 2013 een zonnestroomsysteem realiseren of gerealiseerd hebben kunnen ondernemer voor de btw worden. Hierdoor kunt

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST!

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! MONTAGE DOOR KOMO GECERTIFICEERD DAKDEKKERS- BEDRIJF ADVISEREN LEVEREN INSTALLEREN ADVISEREN Green Power Systems is uw adviseur, leverancier en

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie