Veel gestelde vragen Over zonnepanelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen Over zonnepanelen"

Transcriptie

1 A. Opbrengsten zonnepanelen Hoeveel brengen de zonnepanelen op en kunnen jullie dat garanderen? De te verwachten opbrengst van een installatie is een indicatie. De werkelijke opbrengst kan iets hoger of lager uitvallen. De woningen die in de afgelopen jaren zonnepanelen kregen haalden allemaal minimaal het financiële voordeel dat wij berekenden. Wij kunnen de opbrengst niet garanderen. De ervaringen van huurders zijn zeer positief. Heeft schaduw veel effect op de opbrengst? Ja. Als er veel schaduw is van bijvoorbeeld bomen, dan plaatsen wij geen panelen. Hoe weten we de opbrengst van de zonnepanelen? De verwachte opbrengst baseerden we op jarenlange ervaringen met zonnepanelen in Nederland.. Deze opbrengst is een gemiddelde over een periode van 10 jaar. Kunnen we de opbrengst continue zien? Ja. Er zijn twee mogelijkheden om te zien hoeveel elektra u opwekte: o Op uw slimme meter ziet u hoeveel stroom u terug levert aan het elektriciteitsnet. o Op uw omvormer ziet u hoeveel stroom de zonnepanelen opwekten. U ontvangt van de installateur een flyer met daarop de uitleg van het display van de omvormer. Stroom die u tijdens het opwekken gebruikt, levert u natuurlijk niet terug aan het elektriciteitsnet. Daarom ziet u een verschil tussen de stand op de omvormer en op de slimme meter. B. Huurverhoging en energiekosten De huurverhoging blijft altijd. De opbrengst van de zonnepanelen wordt op een gegeven moment minder. Hoe wordt dit verrekend? De verwachte levensduur van de installatie is 25 jaar. Als de installatie niet werkt, dan vervangt St. Joseph deze op haar kosten. De opbrengst van zonnepanelen neemt door de jaren heen af met maximaal 0,5% per jaar. De energieprijzen stijgen sneller. Uw voordeel wordt dus ieder jaar meer.

2 Wordt de huurverhoging van de zonnepanelen ook jaarlijks verhoogd? Nee. U blijft 20 jaar lang hetzelfde bedrag betalen. Telt de huurverhoging van de zonnepanelen mee bij de berekening van de huurtoeslag? Nee. De huur voor de zonnepanelen is een aparte huurcomponent. De belastingdienst kijkt voor de huurtoeslag naar de kale huur. De huurverhoging die u betaalt is lager dan het voordeel dat u heeft. Het levert u dus elke maand geld op. Ga ik er financieel op vooruit als ik voor zonnepanelen kies? Onze ervaring is dat u er met zonnepanelen financieel op vooruit gaat. Haalt u de te verwachte opbrengst? Dan verdient u in 6-8 maanden uw huurverhoging voor een jaar terug. Kan ik mijn voorschotbedrag bij mijn energieleverancier direct verlagen? Ja. Dat kan zodra de panelen op uw dak liggen en werken. Wij adviseren om het voorschot te verlagen met hetzelfde bedrag als de huurverhoging. Uw voordeel spaart u dan op tot uw jaarafrekening van uw energieleverancier. Wij kunnen u ondersteunen bij de aanvraag voor de verlaging. Ik betaal maar 0,06/ 0,07 per kwh en St. Joseph rekent met 0,22, hoe kan dit? De totale kosten voor elektra zijn opgebouwd uit 4 posten: o de werkelijke energieprijs 0,06/ 0,07 per kwh o de energiebelasting van 0,116 per kwh o de opslag duurzame energie 0,0013 per kwh o 21% BTW over het totale bedrag. Deze kosten staan op verschillende plaatsen op uw eindafrekening. Zijn er al voorbeelden van huurwoningen die zonnepanelen hebben? Ja. In de afgelopen jaren voorzagen wij al bijna 250 woningen van zonnepanelen (december 2015). C. Terug levering Zijn er extra kosten aan de terug levering verbonden? Nee. De opgewekte elektriciteit wordt verrekend met de verbruikte elektriciteit. Wij adviseren om minder op te wekken dan u verbruikt. Energieleveranciers geven geen eenduidige vergoeding als u meer opwekt dan u verbruikt.

3 Wat is het risico op sancties van de energieleverancier als ik niks of heel weinig afneem? Krijg ik dan hogere tarieven? Er zijn geen voorbeelden bekend van energieleveranciers die de tarieven verhogen bij een laag verbruik (december 2015). Wat gebeurt er met het vastrecht? Aan het vastrecht dat u betaalt verandert niets. Ook al zou u helemaal geen energie afnemen. De stand van de omvormer en elektrameter komen niet overeen, hoe komt dit? Stroom die u tijdens het opwekken gebruikt, levert u natuurlijk niet terug aan het elektriciteitsnet. Daarom ziet u een verschil tussen de stand op de omvormer en op de slimme meter. Als de zon schijnt en uw wasmachine staat aan, gebruikt de wasmachine de stroom van de zonnepanelen. Deze opgewekte stroom wordt dan niet terug geleverd aan het elektranetwerk. Als ik elektriciteit terug lever aan het net, ben ik het dan kwijt? Nee. Uw energieleverancier verrekend de terug geleverde elektra met de elektra die u van het net heeft gebruikt. Als ik meer elektra opwek dan ik verbruik, krijg ik dan geld terug? Dit is afhankelijk van uw leverancier. Als u meer opwekte dan verbruikte, dan ontvangt u daar meestal geld voor terug. Hoeveel dit is varieert per leverancier. Wij adviseren om niet meer dan 90% van uw verbruik met zonnepanelen op te wekken. Wat is saldering? Aan het eind van het jaar verrekent uw leverancier door u afgenomen stroom met de stroom die u terug leverde. Deze verrekening heet saldering. D. Techniek Waar komen de zonnepanelen vandaan? Die komen uit China. Is mijn meter geschikt voor zonnepanelen? Netbeheerder Enexis beoordeelt of uw elektrameter geschikt is. Is dit niet zo, dan neemt zij contact met u op om uw elektrameter door een slimme meter te vervangen. Een slimme meter registreert de terug levering van elektra apart. Gelijktijdig vervangt zij ook de gasmeter. Dit kost u niets.

4 Wat is de levensduur van de zonnepanelen? En wat gebeurt er daarna? De verwachte levensduur van zonnepanelen is 25 jaar. Als de installatie niet meer werkt, dan vervangen wij deze. E. Plaatsing Wat zijn de gevolgen in huis en op het dak? De installateur bevestigt de zonnepanelen op het dak. Hij hangt een omvormer op de zolder. De elektricien zorgt voor een kabel vanaf de omvormer naar de meterkast. De elektricien bekijkt in uw woning hoe de kabel van de zolder naar uw meterkast het beste aangebracht kan worden. o Via een loze leiding van de zolder naar de meterkast. o Als er geen loze leiding is en er is een aparte groep op zolder voor bijvoorbeeld de wasmachine, dan splitst hij deze groep. o Kunnen mogelijkheid 1 of 2 niet? Dan komt er een nieuwe bekabeling in een pvc-buis van de zolder naar de meterkast. Zo mogelijk komt de buis door een van de slaapkamers naar beneden. o Als de bekabeling niet door een slaapkamer kan, dan leggen we die in een buis door het trapgat tegen de wand naar beneden aan. Hoe groot is de omvormer? De omvormer is iets groter dan een schoenendoos. Wat moet ik zelf doen voor ze de zonnepanelen plaatsen? De hoek onder het dak aan de kant waar de zonnepanelen komen moet vrij zijn. Ook moet de meterkast bereikbaar zijn. Hoe lang duurt het plaatsen? Het plaatsen van de zonnepanelen op het dak duurt ongeveer een halve dag. De werkzaamheden in huis duren gemiddeld 2 uur. Wat zijn de gevolgen van zonnepanelen op het dak voor mijn dakraam? heeft u een dakraam? Dan plaatsen wij de zonnepanelen rondom het dakraam. U kunt het dakraam dus blijven gebruiken.

5 F. Gebruik Wat gebeurt er bij schade aan de zonnepanelen? Die valt onder de opstalverzekering van St. Joseph. Is de schade ontstaan door uw eigen handelen? Dan komt die voor uw rekening.. Wie betaalt het onderhoud aan de installatie? St. Joseph. Valt het onderhoud onder het servicecontract? Nee. Wie maakt de panelen schoon als ze vies zijn? Omdat de zonnepanelen op het schuine dak liggen, spoelt de regen ze schoon. Bij sterke vervuiling zoekt St. Joseph een oplossing. Moet ik sneeuw van de panelen verwijderen? Nee. In de berekening van uw opbrengst hielden wij rekening met vorst en sneeuw. G. De slimme meters Wat is een slimme meter? Dat is een digitale energiemeter voor het gasverbruik en het elektraverbruik. Als u hiervoor toestemming geeft, kan de netbeheerder de standen op afstand zien. De slimme elektrameter registreert de terug geleverde elektra apart. Wat zijn de voordelen van een slimme meter? o U krijgt een nauwkeuriger energierekening zonder geschatte meterstanden. o U hoeft niet meer zelf meterstanden door te geven. o U krijgt iedere 2 maanden een overzicht van uw verbruik thuisgestuurd. o Als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier, kan dat zonder onduidelijkheden of gedoe over de meterstanden o U krijgt tegen betaling van een kleine vergoeding nauwkeurig inzicht in uw energieverbruik via internet. Is een slimme meter kosteloos? Ja, bij het plaatsen van zonnepanelen kost u dit niets.

6 Werkt de slimme meter dan ook voor gas? Ja. Uw gasmeter wordt gelijktijdig met de elektrameter vervangen door een slimme meter. Moet ik zelf de slimme meter aanvragen? Nee. Wij vragen die voor u aan. Wat als ik niks van Enexis hoor? Mailt u dan naar duurzaamheid@sintjoseph.nl of bel met Bas Meijboom op telefoonnummer Wij nemen dan contact op met Enexis. Wat als ik geen slimme meter wil? Dan kunt u dit aangeven als Enexis contact met u opneemt. U bent dan verantwoordelijk voor een onjuiste registratie. H. Overige Gaat de onroerend goed-belasting omhoog als ik zonnepanelen op mijn dak leg? Wij kennen geen situaties van gemeentes die dan de WOZ waarde verhogen. De hoogte van de WOZ waarde bepaalt de onroerend goed- belasting. Welke woningen kunnen meedoen? Wij selecteerden de woningen op basis van: o Ligging van het dak o De toekomst van de woningen o Het geplande onderhoud. Of uw woning geschikt is, kunt u zelf bekijken op Wat gebeurt er met de zonnepanelen als ik verhuis? Die blijven op het dak liggen. De volgende huurder heeft hier ook weer voordeel van. Heeft u nog meer vragen? Stuur een aan duurzaamheid@sintjoseph.nl of neem telefonisch contact met ons op, Nog meer informatie over duurzaamheid en energiebesparing vindt u ook op onze website.

Veel gestelde vragen over zonnepanelen gaan over:

Veel gestelde vragen over zonnepanelen gaan over: Veel gestelde vragen over zonnepanelen gaan over: 1. Opbrengst zonnepanelen 2. Huurverhoging en energiekosten 3. Teruglevering 4. Techniek 5. Plaatsing 6. Gebruik 7. De slimme meter 1. Opbrengst zonnepanelen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Veel gestelde vragen over zonnepanelen Veel gestelde vragen over zonnepanelen Hieronder treft u de antwoorden aan op veel gestelde vragen over zonnepanelen 1. Opbrengsten zonnepanelen 2. Huurverhoging en energiekosten 3. Terug levering 4. Techniek

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen Veel gestelde vragen In de projecten waarin we zonnepanelen plaatsen, krijgen wij verschillende vragen. In deze lijst met veel gestelde vragen hebben we de belangrijkste vragen met de bijbehorende antwoorden

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Veel gestelde vragen over zonnepanelen Veel gestelde vragen over zonnepanelen Hieronder treft u de antwoorden aan op veel gestelde vragen over zonnepanelen 1. Opbrengsten zonnepanelen 2. Huurverhoging en energiekosten 3. Terug levering 4. Techniek

Nadere informatie

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu!

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu! ZONNEPANELEN Goed voor uw portemonnee en het milieu! Thuis in de buurt Zonnepanelen... Tiwos wil de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar houden. Besparen op energiekosten draagt

Nadere informatie

ENERGIEBESPARING? WEK UW EIGEN ENERGIE OP MET ZONNEPANELEN

ENERGIEBESPARING? WEK UW EIGEN ENERGIE OP MET ZONNEPANELEN ENERGIEBESPARING? WEK UW EIGEN ENERGIE OP MET ZONNEPANELEN Wonion vindt energiebesparing heel belangrijk. Zowel voor u als voor onszelf. Eén van de manieren om energiekosten te besparen is door zelf energie

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Het energiepakket Een huishouden is gemiddeld 150,- per maand kwijt aan energie. Dat is een kwart van

Nadere informatie

ZONNEPANELEN PROJECT. RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen

ZONNEPANELEN PROJECT. RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen ZONNEPANELEN PROJECT RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen Waarom dit project? De ambitie van de gemeente Groningen is om in 2035 energieneutraal te zijn. De Gemeente Groningen ondersteund dit project met

Nadere informatie

Zonnestroom in Enspijk

Zonnestroom in Enspijk Zonnestroom in Enspijk Waarom zonnestroom? Wat is zonnestroom? Wat levert zonnestroom op? Hoe begin ik er aan? De zon straalt in 1 uur evenveel energie op aarde als het jaarlijkse wereldwijde energieverbruik

Nadere informatie

Vragen en antwoorden zonnepanelen

Vragen en antwoorden zonnepanelen Vragen en antwoorden zonnepanelen Aanbod Hoe doe ik mee? 1. U vult het aanvraagformulier in. 2. 365zon neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. 3. De installateur van 365zon bezoekt uw woning

Nadere informatie

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5 pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Energielasten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. Wij doen dit aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen om uw woonlasten te beperken. Door het plaatsen

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Lekker wonen, lagere lasten Het energiepakket van Woonservice Energiekosten bepalen voor een groot deel

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

Zonnig huren Boxtel In 10 weken op 100 woningen 1000 zonnepanelen! Woonstichting St. Joseph Energie coöperatie Boxtel

Zonnig huren Boxtel In 10 weken op 100 woningen 1000 zonnepanelen! Woonstichting St. Joseph Energie coöperatie Boxtel Zonnig huren Boxtel In 10 weken op 100 woningen 1000 zonnepanelen! Woonstichting St. Joseph Energie coöperatie Boxtel U bespaart samen al energie! 4000 3500 3520 3614 3604 3420 3316 Bijna 10% besparing

Nadere informatie

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Om de woonlasten voor onze huurders te beperken willen wij zonne-energie voor onze huurders beschikbaar maken. Kosten voor het gebruik

Nadere informatie

Zonnig huren. Bespaar op uw energiekosten

Zonnig huren. Bespaar op uw energiekosten Zonnig huren Bespaar op uw energiekosten 1 Voor ons zijn betaalbaarheid en duurzaamheid belangrijke thema s. Energiekosten zijn een steeds belangrijker onderdeel van de woonlasten. Besparen op energie

Nadere informatie

ZONNEPANELEN Veelgestelde vragen en antwoorden

ZONNEPANELEN Veelgestelde vragen en antwoorden ZONNEPANELEN Veelgestelde vragen en antwoorden LEKSTEDEwonen biedt huurders van eengezinswoningen de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen op hun woning. Daarmee profiteert u van voordelige zonnestroom,

Nadere informatie

Korte handleiding zonnepanelen

Korte handleiding zonnepanelen Korte handleiding zonnepanelen Gefeliciteerd met de zonnepanelen die u via huurt Bouwinvest via Waterweg op Wonen. uw dak In heeft onderstaande liggen. In afbeelding onderstaande ziet afbeelding u schematisch

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

ZONNEPANELEN Veelgestelde vragen en antwoorden

ZONNEPANELEN Veelgestelde vragen en antwoorden ZONNEPANELEN Veelgestelde vragen en antwoorden LEKSTEDEwonen biedt huurders van eengezinswoningen de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen op hun woning. Daarmee profiteert u van voordelige zonnestroom

Nadere informatie

Besparen met zonne-energie

Besparen met zonne-energie Besparen met zonne-energie De zonnige besparing! Voor niks gaat de zon op. Waarom zouden we er dan geen gebruik van maken? Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van zonne-energie. En we hebben

Nadere informatie

Een leuke bonus, hoger dan verwacht. > Zonnig huren

Een leuke bonus, hoger dan verwacht. > Zonnig huren Een leuke bonus, hoger dan verwacht > Zonnig huren Zonnig huren Voor St. Joseph zijn betaalbaarheid en duurzaamheid belangrijke thema s. Energiekosten zijn een steeds belangrijker onderdeel van de woonlasten.

Nadere informatie

Links van netbeheerders om de slimme meter aan te vragen (kies wie uw netwerkbeheerder is):

Links van netbeheerders om de slimme meter aan te vragen (kies wie uw netwerkbeheerder is): Uw slimme meter Iedereen krijgt gratis de komende jaren in plaats van een gewone energiemeter een zogenaamde slimme meter. Dat is een digitale energiemeter voor het gasverbruik en het elektriciteitsverbruik,

Nadere informatie

De slimme meter. Informatiebijeenkomst / Energiecafé Zummerepower. Klok & Peel Museum Asten 26 juni 2014

De slimme meter. Informatiebijeenkomst / Energiecafé Zummerepower. Klok & Peel Museum Asten 26 juni 2014 De slimme meter Informatiebijeenkomst / Energiecafé Zummerepower Klok & Peel Museum Asten 26 juni 2014 Extern gebruik Mary van der Torre (senior adviseur Slimme meters) Hein van Roij (technisch projectmanager

Nadere informatie

CO2 neutraal wonen. Hoe verbruikt u energie en wat betaalt u?

CO2 neutraal wonen. Hoe verbruikt u energie en wat betaalt u? CO2 neutraal wonen Hoe verbruikt u energie en wat betaalt u? Inhoudsopgave Inleiding Pag. 3 Huidige woonlasten Pag. 3 Energielasten Pag. 4 Energieverbruik Pag. 5 Verbruik nu en straks Pag. 6 Bijzondere

Nadere informatie

Korte handleiding zonnepanelen

Korte handleiding zonnepanelen Korte handleiding zonnepanelen Gefeliciteerd met de zonnepanelen die u via huurt Bouwinvest via Waterweg op Wonen. uw dak In heeft onderstaande liggen. In afbeelding onderstaande ziet afbeelding u schematisch

Nadere informatie

Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning ZONNEPANELEN

Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning Wilt u goedkoper wonen en bijdragen aan een beter milieu? Maak gebruik van de zon! Intermaris biedt u de mogelijkheid om te

Nadere informatie

De slimme meter Klaar voor de toekomst

De slimme meter Klaar voor de toekomst De slimme meter Klaar voor de toekomst met de slimme meter bent u klaar voor de toekomst Endinet maakt haar energienetten klaar voor de toekomst. Net als de auto-, de telefoonen bankindustrie worden ook

Nadere informatie

Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens. Informatie voor huurders van Vidomes

Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens. Informatie voor huurders van Vidomes Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave Zonnepanelen 3 Waarom kiezen voor zonnepanelen? 3 De voordelen 3 Hoe werken zonnepanelen? 4 Andere praktische

Nadere informatie

Recapitulatie voortgang woning Nul73

Recapitulatie voortgang woning Nul73 Daviottenweg 30 5222 BH s-hertogenbosch (Nederland) Telefoon nr. (+31) 73 623 00 33 ww.in2cmove.com info@in2cmove.com KvK nr. 16025664 s-hertogenbosch BTW nr. NL 0036.66.402 ING 107.75.75 ABN AMRO 53.86.56.204

Nadere informatie

Jaarnota Electrabel. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727.

Jaarnota Electrabel. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727. Jaarnota Electrabel In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Electrabel. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Informatiefolder Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Wij houden van de zon. In deze folder

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 32 woningen Kerkrade

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 32 woningen Kerkrade Bewonersinformatieboekje Energiesprong 32 woningen Kerkrade Inhoud 1. Inleiding 2. Contactpersonen 3. Toelichting op de woningverbetering en planning 4. Uitleg van de werkzaamheden 5. Besparing op uw woonlasten

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Informatiefolder Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Wij houden van de zon. In deze folder

Nadere informatie

Samenwerking met Greenchoice

Samenwerking met Greenchoice Samenwerking met Greenchoice Dit document is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld om initiatiefnemers te ondersteunen bij het starten van een

Nadere informatie

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering?

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering? Welkom bij Oxxio! Uw overstap naar Oxxio: een slimme keuze Welkom bij Oxxio. Net als u hebben al vele particuliere en zakelijke klanten inmiddels ontdekt dat overstappen naar Oxxio een slimme keuze is.

Nadere informatie

Slimme energiemeters vanaf 1.1.2012 ingevoerd

Slimme energiemeters vanaf 1.1.2012 ingevoerd Regelingen en voorzieningen CODE 5.1.4.22 Slimme energiemeters vanaf 1.1.2012 ingevoerd bronnen vraag en antwoord ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), 23.2.2011, www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Veelgestelde vragen over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Inhoudsopgave Energievergoeding Pag. 3 Energieleverancier Pag. 6 Energieverbruik Pag. 8 Vragen of opmerkingen Pag. 9

Nadere informatie

Zo werkt mijn zonnestroominstallatie!

Zo werkt mijn zonnestroominstallatie! Gebruikershandleiding Zo werkt mijn zonnestroominstallatie! Gefeliciteerd, u profiteert nu van goedkope zonnestroom van eigen dak. Hoe werkt mijn zonnestroominstallatie? Een zonnestroominstallatie zet

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief en akkoordverklaring zonnepanelen

Aanbiedingsbrief en akkoordverklaring zonnepanelen Aanbiedingsbrief en akkoordverklaring zonnepanelen Ten geleide Bij deze vindt u een voorbeeld-aanbiedingsbrief en akkoordverklaring voor het aanbieden van zonnepanelen aan huurders. Mijn ervaring is dat

Nadere informatie

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Voor de levering van elektriciteit aan uw energieleverancier met behulp van zonnepanelen kunt u aangemerkt worden als ondernemer voor de

Nadere informatie

Op het dak van uw woning zijn zonnepanelen aangebracht. In deze handleiding geven wij u uitleg over het gebruik van deze zonnepanelen.

Op het dak van uw woning zijn zonnepanelen aangebracht. In deze handleiding geven wij u uitleg over het gebruik van deze zonnepanelen. Gefeliciteerd! Uw woning heeft zonnepanelen Op het dak van uw woning zijn zonnepanelen aangebracht. In deze handleiding geven wij u uitleg over het gebruik van deze zonnepanelen. 1. Inleiding Hoe werkt

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst: 7 Bildtse Zonnedaken

Informatiebijeenkomst: 7 Bildtse Zonnedaken Informatiebijeenkomst: 7 Bildtse Zonnedaken Woensdag 29 juni 2016 Wat gaan we bespreken? Waarom duurzame energie? Wat is Mienskips Energie? Zonnecollectief 7 Bildtse Zonnedaken Vragen? Waarom duurzame

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen Inhoud 1 Waarom zonnepanelen en wat is zonne-energie?... 4 1.1 Waarom biedt Mijande Wonen zonnepanelen aan?... 4 1.2 Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?...

Nadere informatie

Jaarnota Essent. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727.

Jaarnota Essent. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727. Jaarnota Essent In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Essent. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van

Nadere informatie

BROCHURE. Energieprestatie vergoeding

BROCHURE. Energieprestatie vergoeding BROCHURE Energieprestatie vergoeding Met deze brochure willen we u inzicht geven in de manier waarop u energie verbruikt en betaalt. En we geven uitleg over een voor u nieuw contract dat wij de energieprestatievergoeding

Nadere informatie

Jaarnota Delta. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op

Jaarnota Delta. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op Jaarnota Delta In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Delta. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van

Nadere informatie

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk Bewust met energie omgaan De slimme meter maakt het makkelijk Waarom krijg ik een slimme meter? Makkelijk en klaar voor de toekomst. Enexis brengt gas en elektriciteit van uw energieleverancier veilig

Nadere informatie

Businesscases zonne-energie: waar kan het, en wat levert het op?

Businesscases zonne-energie: waar kan het, en wat levert het op? Businesscases zonne-energie: waar kan het, en wat levert het op? Door: Ronald Franken en Maarten Corpeleijn (r.franken@atrive.nl / m.corpeleijn@atrive.nl) 3 september 2013 Ten geleide Met het nieuwe energie-akkoord

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

Uitleg van uw jaarafrekening

Uitleg van uw jaarafrekening Uitleg van uw jaarafrekening Algemeen: Wij maken uw jaar- of eindrekening op met uw meterstanden. Wij bepalen uw verbruik aan de hand van het verschil tussen de begin- en eindstanden van de verbruiksperiode

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepanelen-installatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Haal meer rendement uit uw zonnepanelen

Haal meer rendement uit uw zonnepanelen Haal meer rendement uit uw zonnepanelen 1. Vergoeding voor teruggeleverde zonnestroom nu voor iedereen bereikbaar: Stroom van zonnepanelen is één van de meest schone vormen van energie. Om deze reden wil

Nadere informatie

Jaarnota E.ON. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727.

Jaarnota E.ON. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727. Jaarnota E.ON In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van E.ON. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van de

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 18-12-2012

Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief, energiebelasting

Nadere informatie

Jaarnota energiedirect.nl

Jaarnota energiedirect.nl Jaarnota energiedirect.nl In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van energiedirect.nl. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE SALDEREN SOLAR2020. Uw Specialist in Zonnepaneelsystemen.NL

ALGEMENE INFORMATIE SALDEREN SOLAR2020. Uw Specialist in Zonnepaneelsystemen.NL ALGEMENE INFORMATIE SALDEREN SOLAR2020 Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief,

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Meer comfort en minder energie Uw woning: meer comfort en minder energie SWB gaat onderhoud uitvoeren aan uw woning. We gaan uw woning daarbij ook isoleren. Zo gaat u minder energie

Nadere informatie

Voordelig groene stroom met zonnepanelen van uw eigen dak

Voordelig groene stroom met zonnepanelen van uw eigen dak Bewoners informatie Voordelig groene stroom met zonnepanelen van uw eigen dak Hoe werkt het U krijgt zonnepanelen op het dak van uw woning. U betaalt niet voor de zonnepanelen, maar voor de zonnestroom.

Nadere informatie

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl klimaatneutraal natureoffice.com NL-077-729117 gedrukt Zonnepanelen

Nadere informatie

Duurzame dienstverlening Rekenen aan rendement

Duurzame dienstverlening Rekenen aan rendement Duurzame dienstverlening Rekenen aan rendement Rekenen aan rendement zonnepanelen Monique van der Meij Energie-adviseur Monique.vanderMeij@flynth.nl mobiel: 06 53 26 19 68 LTO Noord Programma Ondernemer

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen

FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen Om onze huurders zo goed mogelijk voor te lichten over het zonnepanelenprogramma hebben wij een lijst van veel gestelde vragen opgesteld. Deze lijst is aanvullend op

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. 1) Vanaf welk moment word ik door de Belastingdienst als BTW-ondernemer aangemerkt? De Belastingdienst merkt u aan

Nadere informatie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie Flexibele & Rendabele Zonne-energie Voor Verenigingen van Eigenaren Herman is een product van LENS Inleiding Zonne-energie is duurzaam én winstgevend. Wij geloven in een wereld waar mensen hier samen de

Nadere informatie

Jaarnota Eneco. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727.

Jaarnota Eneco. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727. Jaarnota Eneco In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Eneco. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van

Nadere informatie

Belangrijke vragen over zonnepanelen

Belangrijke vragen over zonnepanelen Persoonlijk advies? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact op via mail: info@sygosolar.nl, of bel 0183-565308. Belangrijke vragen over zonnepanelen Met

Nadere informatie

Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014

Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014 Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014 www. cool-leusden.nl twitter: http://twitter.com/coolleusden PROGRAMMA Welkom - door Ago Salverda (voorzitter CML Leusden) Informatie Zonnepanelen - door Marian

Nadere informatie

De slimme meter Meer inzicht, meer gemak

De slimme meter Meer inzicht, meer gemak De slimme meter Meer inzicht, meer gemak www.enduris.nl De slimme meter Meer inzicht, meer gemak De slimme meter is een nieuwe generatie energiemeter voor elektriciteit en gas. Deze meter kan meterstanden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Zo werkt mijn zonnestroominstallatie

Gebruikershandleiding Zo werkt mijn zonnestroominstallatie Gebruikershandleiding Zo werkt mijn zonnestroominstallatie Gefeliciteerd, u profiteert nu van goedkope zonnestroom van eigen dak. Gebruikershandleiding Een zonnestroominstallatie zet zonlicht om in elektriciteit.

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen 1 Inhoud 1 Waarom zonnepanelen en wat is zonne-energie?... 5 1.1 Waarom bieden verhuurders zonnepanelen aan?... 5 1.2 Wat is zonne-energie?... 5 1.3 Hoe ontstaat

Nadere informatie

1. Begrippen en toelichting De EAN-code is een uniek nummer waarmee wij uw aansluiting kunnen

1. Begrippen en toelichting De EAN-code is een uniek nummer waarmee wij uw aansluiting kunnen Productvoorwaarden Kleinverbruikers 1. Begrippen en toelichting EAN-code De EAN-code is een uniek nummer waarmee wij uw aansluiting kunnen Meterstanden Leveringskosten Enkeltarief, normaaltarief en daltarief

Nadere informatie

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Ontdek de voordelen van de zon. Onafhankelijk Verzekerd van het gebruik van schone stroom die u zelf opwekt. Besparen Bespaar op uw energierekening

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 18-12-2012

Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief, energiebelasting

Nadere informatie

Zonnepanelen. Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks. Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk

Zonnepanelen. Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks. Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk Zonnepanelen Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk Agenda Waarom? Werking Wat heb je nodig? Wat kost energie? Wat levert het

Nadere informatie

Zonne-energie financieel

Zonne-energie financieel Zijtak OZ 39 7833 AN Nieuw Amsterdam Tel: 0591 532347 E mail: info@zon-panelen.nl Zonne-energie financieel Deze handleiding geeft een overzicht van het financiële plaatje van zonnestroom voor particulieren,

Nadere informatie

Tarieven Qurrent Energie - Groene Stroom

Tarieven Qurrent Energie - Groene Stroom Tarieven Qurrent Energie - Groene Stroom Vaste Stroomtarieven voor 3 jaar vanaf start van levering, voor klanten die zich in oktober, november, december 2014 en 1 tot en met 4 januari 2015 hebben aangemeld

Nadere informatie

De zon als energiebron

De zon als energiebron De zon als energiebron Voor bedrijven nog aantrekkelijker! Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (in Engels photo voltaic) panelen genoemd. De panelen worden aangesloten op één

Nadere informatie

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN Zoals u wellicht weet, bent u vrij in het kiezen van uw energieleverancier. Vereniging Gebra heeft een kortingsregeling voor elektriciteit en gas met MAIN Energie te Amsterdam.

Nadere informatie

Handleiding zonnepanelen

Handleiding zonnepanelen Handleiding zonnepanelen In opdracht van: Gefeliciteerd! Uw woning heeft zonnepanelen! In deze handleiding geven wij u uitleg over het gebruik van de zonnepanelen. 1. Hoe werkt het? Hoe het precies werkt,

Nadere informatie

Energierekening/Termijnbedrag Termijnbedrag Elke maand betaal je een termijnbedrag. Dit is een voorschot op de jaarafrekening. Zo hoef je niet eenmaal per jaar een groot bedrag af te rekenen, maar wordt

Nadere informatie

Jaarnota Essent. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op

Jaarnota Essent. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op Jaarnota Essent In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Essent. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van

Nadere informatie

Gasenlichtvergelijken.nl

Gasenlichtvergelijken.nl Gasenlichtvergelijken.nl De energiemarkt is een complexe markt met vele aanbieders met verschillende producten en prijzen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Hieronder staan de meest gestelde vragen

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen Inhoud 1 Waarom zonnepanelen en wat is zonne-energie?... 4 1.1 Waarom bieden verhuurders zonnepanelen aan?... 4 1.2 Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?...

Nadere informatie

DE SLIMME METER VRAGEN EN ANTWOORDEN

DE SLIMME METER VRAGEN EN ANTWOORDEN DE SLIMME METER VRAGEN EN ANTWOORDEN Versie augustus 2012 In dit document vindt u vragen en antwoorden over de slimme meter gesorteerd op de volgende onderdelen: Algemeen Plaatsing van de meter Keuzevrijheid

Nadere informatie

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS Wonen Zuid vindt duurzaam en energiezuinig bouwen belangrijk. Dit is beter voor ons milieu en huurders kunnen hiermee besparen op hun energierekening.

Nadere informatie

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA ZONNE ENERGIE Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA Onderwerpen introductie zonne energie in Nederland uitleg werking zonnestroom installaties plaatsing op verschillende daken financiële aspecten

Nadere informatie

Een korte uitleg over zonnepanelen

Een korte uitleg over zonnepanelen Een korte uitleg over zonnepanelen Sungevity 1 Introductie Welkom bij Sungevity Dit document zal u een korte uitleg geven wie Sungevity is, hoe wij werken en welke producten, service en garanties wij aanbieden.

Nadere informatie

De zon als energiebron voor bedrijven

De zon als energiebron voor bedrijven De zon als energiebron voor bedrijven Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (Engels: Photo Voltaic) genoemd. De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters)

Nadere informatie

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl Al duizenden Nederlanders gingen u voor! Zonnepanelen huren Bij Zelfstroom

Nadere informatie

Salderingsoverzicht Particulieren

Salderingsoverzicht Particulieren Salderingsoverzicht Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief, energiebelasting

Nadere informatie

Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning

Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning n Besparing op uw energiekosten n Geen aanschafkosten en verplichting als u verhuist n Minder last van vocht en betere

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt

Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt Stichting Zonne-energie Wageningen Rogier Coenraads Frank Zegers Juli

Nadere informatie

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht ZONNIG VOORDEEL ZON PRIVE 2013 Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht De actie loopt tot en met 30 september 2013 2 Zon-Privé Utrecht Schoon, Slim

Nadere informatie

Informatiebrochure. Coöperatie Vierwiekenplein, Oud-Beijerland Coöperatie Christinastraat, Numansdorp

Informatiebrochure. Coöperatie Vierwiekenplein, Oud-Beijerland Coöperatie Christinastraat, Numansdorp Informatiebrochure Coöperatie Vierwiekenplein, Oud-Beijerland Coöperatie Christinastraat, Numansdorp In deze brochure worden de effecten van de regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek, ook genoemd

Nadere informatie