(alleen te gebruiken voor fabriekskalibratie)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "(alleen te gebruiken voor fabriekskalibratie)"

Transcriptie

1 AIREO Air Indicator De Air-Indicator is een CO2-Indicator die ook temperatuur meet. Hiermee meet de Air-Indicator de twee belangrijkste waarden van een gezond binnenklimaat. Door de heldere LCD display en LED-verlichting (stoplichtindicator) is het een ideaal product om uw binnenklimaat te monitoren en de luchtkwaliteit door extra ventilatie indien nodig, te verbeteren. Als extra heeft de Air-Indicator een ingebouwde datalogger, zodat u achteraf kunt kijken wat de waarden zijn geweest. Handig om bijvoorbeeld te kijken of uw kind de nacht heeft doorgebracht in een gezonde omgeving! Ingebouwde Data logger 1 meetmoment per 30 minuten (48 meetmomenten per etmaal). Handmatig uit te lezen Max/Min mode weergave maximale en minimale concentratie van CO2 weergeven vanaf het moment dat de CO2- meter is aangezet. De Alarm functie zal een geluidsignaal geven wanneer de alarm waarde wordt bereikt (standaard 1200 PPM). De hoogte van het alarm kan worden aangepast, het geluidsalarm kan door de gebruiker worden in- en uitgeschakeld. Standaard staat het geluidsalarm ui. De originele fabrieksinstellingen kunnen worden hersteld wanneer de gebruiker deze heeft aangepast of gekalibreerd. 1.Enter Button 7. LED Lamjes, stoplichtindicator 2. Down Button 8.Gasingang 3. Up Button 9. Ingang voeding 4. Mode Button 10. RJ45-socket 5. Alarm LED 6. LCD display (alleen te gebruiken voor fabriekskalibratie)

2 INSTELLINGEN Diverse instellingen kunnen door de gebruiker worden aangepast. Deze instellingen zijn: Hoogte (ALTI), ALARM, OUTSIDE, CALI, DATALOGGER, MAX MIN en rcfs.(terugkeer naar fabrieksinstellingen). Alarm icoon, het geluidsalarm kan door de gebruiker aan/uit worden gezet. ALTI ALARM Level OUTSIDE Compenseer de drukverschillen van de lucht wanneer op verschillende hoogten wordt gemeten. Bij normaal gebruik in Nederland kan deze functieknop buiten beschouwing worden gelaten Geluidsalarm (ook visueel alarm via rode LED) wanneer de CO2-concentratie de grenswaarde bereikt. Deze kan worden ingesteld naar wens van de gebruiker. Het geluidsalarm kan AAN/UIT worden gezet wanneer het luidspreker icoon knippert. Aanpassen van de standaard ingestelde CO2-concentratie van de buitenlucht om het ventilatieniveau (Ventilation Rate) te berekenen.. CALI Kalibreer de sensor wanneer de afgelezen waarden afwijken van de daadwerkelijke CO2-concentratie DATALOGGER Weergeven van de meest recent gemeten CO2 en Temperatuur waarden (48) over de laatste 24 uur. MAX MIN Weergeven van de maximale en minimale CO2-waarden na te zijn AAN gezet. rcfs Terugzetten van de fabrieksinstellingen om de door de gebruiker aangepaste instelling te wissen Waarschuwing: De handleiding bevat waarschuwingen & belangrijke veiligheidsinstructies. Neem deze goed door alvorens het apparaat in gebruik te nemen. 1. Neemt u het apparaat voorzichtig ter hand, en beschouw het als een precisie-instrument. Vermijdt stoten en laat het niet vallen. 2. Voorkom ieder contact met water. 3. Houd het apparaat buiten direct bereik van kinderen om ongelukken en gevaar te vermijden. 4. Bewaar het product niet in een hete of een vochtige omgeving. Houd het product weg van een warmtebron of water. 5. Gebruik uitsluitend de bijgeleverde adapter. Toepassing van andere, voor dit apparaat onbedoelde adapters of netvoedingsbronnen kunnen serieuze schade toebrengen aan het apparaat en/of leiden tot ongelukken of zelfs lichamelijk letsel. Onderhoud van uw product Om er zorg voor te dragen dat u maximaal voordeel haalt uit het gebruik van dit product, neemt u alstublieft de volgende richtlijnen tot u. 1. Schoonmaken Schakel elektrische voeding uit voordat u begint met schoonmaken. Gebruik een vochtige doek, gebruik GEEN vloeibaar schoonmaakmiddel

3 2. Reparatie Probeert u het product niet zelf te repareren of zelf de bedrading te wijzigen. 3. Kalibratie Bestudeert u alstublieft de Kalibratie instructie om de nauwkeurigheid van het apparaat te garanderen. De Air-Indicator wordt voor levering vanuit de fabriek gekalibreerd. Vanwege de betrouwbare sensor is lange termijn kalibratiestabiliteit gegarandeerd. De jaarlijkse drift bedraagt namelijk slechts +/- 15ppm. Aan te bevelen is de Air-Indicator eens per drie jaar te kalibreren volgens de instructies in de handleiding. 4. Luchtcirculatie De openingen en sleuven in de behuizing mogen niet geblokkeerd of afgeplakt worden, omdat de sensor de lucht meet die door de openingen binnenkomt. 5. Opslag Door opslag op kamertemperatuur verlengt u de levensduur van uw product. Persoonlijke instellingen Nadat de Aireo Air-Indicator is aangesloten op het lichtnet (adapter bijgeleverd) zal hij direct werken. WarmUp: Na inschakeling duurt het ongeveer 1 minuut eer dat u de instellingen kunt aanpassen. Nadat WARM UP is verdwenen kunt u hiermee starten. Temperatuur (ºC/ºF) en Ventilatie nivo: 1. Druk op Up/Down om de temperatuur weergave en het ventilatie nivo weer te geven. 2. Wanneer u de Up button indrukt, is de volgorde van weergave in het LCD display: Temp ºC -> Temp ºF -> Vent Rate lps -> Vent Rate cfm/p Wanneer u de DOWN button indrukt is de volgorde van weergave in het LCD display omgekeerd. *NB: Temp ºC refereert aan Temperatuur in Celsius; Temp ºF refereert aan Temperatuur in Fahrenheit. Vent Rate lps refereert aan hoeveelheid frisse lucht in de ruimte in Liter per Persoon per Seconde; Vent Rate cfm/p refereert aan hoeveelheid frisse lucht in Cubic Feet per Persoon per Minuut (+/- 35ft³ = 1m³ en 1m³ = 1000 liter) Gebruik van de Alarm functie: 1. Druk op Mode, het luidsprekericoon knippert. 2. Druk op Enter, gebruik de Up/Down buttons om AAN (on) of UIT (off) te selecteren.. 3. Druk opnieuw op ENTER om de instelling op te slaan. Gebruik van de instelling ALTI: 1. Druk op Mode, het ALTI icoon knippert. 2. Druk op Enter, ALTI wordt weergegeven in het display, druk op mode om te schakelen tussen m( meter) en ft(feet).

4 3.Pas de hoogte (ALTI) aan (stappen van 100m/500ft) door te drukken op Up/Down 4. Druk opnieuw op Enter om de instellingen op te slaan Gebruik van de instelling ALARM: 1. Druk op Mode, het ALARM icoon knippert 2. Druk op Enter. Gebruik Up/Down om de juiste waarde in te stellen 3. Druk opnieuw op Enter om de instellingen op te slaan. *NB: Wanneer het CO2 Alarm niveau wordt ingesteld op een waarde van 1,000 ppm, dan wordt versprongen met stappen van 100ppm, wanneer het CO2 Alarm nivo wordt ingesteld op een waarde van <1,000 ppm, dan wordt versprongen met stappen van interval 50 ppm Gebruik van de instelling OUTSIDE: 1. Druk op Mode, het OUTSIDE icoon knippert. 2. Druk op Enter, de iconen CO2 and PPM knipperen. Druk op Up/Down om de juiste waarde in te stellen 3. Druk op Enter om de instelling op te slaan. Na de wijziging zal het weergegeven ventilatienivo automatisch worden aangepast (niet zichtbaar). *NB: Ventilation rate staat voor de hoeveelheid lucht dat de ruimte binnenkomt van buitenaf. Lage waarden duiden op een laag ventilatieniveau en waarschijnlijk een slechte luchtkwaliteit. Hoge waarden duiden op mogelijk excessief ventileren (overventilatie) en een mogelijk hoog energieverbruik. Om een accurate meting te doen dient u de waarde af te lezen 2 ~3 uur nadat er geen personen de ruimte zijn binnengekomen (of hebben verlaten) of tijdens de piekperiode in de dagelijkse CO2 concentraties. Bij binnenluchtkwaliteit geldt de CO2 concentratie als indicator van het ventilatieniveau (ventilation rate). 400ppm (Parts Per Million) is de standaard CO2 concentratie in de buitenlucht (bron: ASHRAE: American Society of Heating, Refrigeration and Air conditioning Engineers) Waarden tussen ppm zijn eveneens gangbaar. Met de OUTSIDE instelling wijzigt u indirect de Ventilation Rate berekening en weergave. Gebruik van de instelling CALI (kalibratie): 1. Druk op Mode, het CALI icoon knippert. 2. Druk op Enter, de Kalibratie waarde verschijnt op het display. Druk op Up/Down om de juiste waarde in te stellen 3. Druk langer dan 10 seconden op Mode, CALIBRATING knippert. Kalibratie is afgerond na ongeveer 10 minuten. Op het LCD display zal Pass of Fail worden weergegeven. Indien Fail wordt weergegeven dient u het proces te herhalen totdat Pass wordt weergegeven. *NB: Te adviseren is om de CO2-meter eens per 2,5 jaar te kalibreren. Dit Gebruik van instelling DATALOGGER:

5 1. Druk op Mode, het DATALOGGER icoon knippert. 2. Druk op Enter, de CO2 waarde en Temperatuur (knipperend) wordt weergegeven op het display. 3.Gebruik Up/Down om door de opgenomen waarden heen te gaan.. *NB: Met de ingebouwde datalogger kan de Air-Indicator historische waarden (CO2 en temperatuur) weergeven over de afgelopen 24 uur. Per 30 minuten worden de waarden opgeslagen. Gebruik van de instelling MAX MIN: 1. Druk op Mode, het MAX MIN icoon knippert. 2. Druk op Enter, de MAX (hoogst gemeten CO2 waarde) en MIN (laagste CO2 waarden) wordt om en om weergegeven. 3. Druk op Down en CLr zal knipperen op het display. Druk op Enter om de data MAX en MIN. *NB: Met de ingebouwde MAX MIN instelling kan de AKTIV 116 de maximale en minimale CO2 waarde weergeven vanaf het moment dat het apparaat voor de laatste keer is ingeschakeld. Gebruik van de instelling rcfs (terugkeer naar fabrieksinstelling) 1. Druk op Mode, het rcfs icoon knippert. 2. Druk op Enter, het icoon no wordt weergegeven in het display. Druk op Up/Down om NO/YES te selecteren. 3. Na uw keuze drukt u op Enter om uw instelling op te slaan. *NB: Als de door de gebruiker ingevoerde data of kalibratieinstelling onjuist zijn, gebruikt u de instelling rcfs om terug te keren naar de fabrieksinstellingen. Alle door gebruiker aangepaste instellingen zullen worden gewist. Specificaties Gassensor: NDIR (Non-Dispersive Infrared Detector) LCD - Display: Onafhankelijke CO2 en Temperatuur waarden. Berekent en toont tevens het Ventilatieniveau (Ventilation Rates) Meetmethode: Diffusie of door luchtstroom (50 ~ 200 ml/min)

6 Prestaties CO2 Meetbereik 0-3,000 ppm display Display Resolutie 1ppm bij 0~1,000ppm; 5ppm bij 1,000~2,000ppm; 10ppm bij 2,000~3,000ppm Nauwkeurigheid 0~2000PPM: ±70 ppm of ±5% van de af te lezen waarde (afhankelijk van welke groter is), boven 2000PPM ±7%. Marge bij terugschakeling ±20 ppm Temperatuur Afhankelijkheid ±0.1% bij aflezen van C of ±2 ppm per C, afhankelijk van welke groter is, refererend aan 25 C Druk Afhankelijkheid 0.13% bij aflezen per mm Hg (Gecorrigeerd door gebruikers aanpassing van hoogte) Respons Tijd <2min bij 63% van de stapgrootte Warm-Up Tijd <60 seconden bij 22 C Prestaties Temperatuur Temperatuur Bereik Display Resolutie Display Opties Nauwkeurigheid Response Tijd Display 0 tot 50 C of (32 tot 122 F) 0.1 F (0.1 C) F / C, of Off. Stel in met Omhoog/Omlaag button ±1 C (±2 F) Wanneer een ventilator in de CO2-meter blaast, wordt de nauwkeurigheid van de temperatuur ±1.5 C minuten (behuizing moet omgevingstemperatuur aannemen. Voeding 6 VDC via bijgeleverde AC/DC adapter (Gebruik uitsluitend bijgeleverde adapter) Adapter output Voltage 6VDC Adapter Input Voltage en Frequentie 100~240 VAC 50/60Hz Algemene Gebruikerscondities Werkzame Temperatuur: 0-50 C, 0-95% RH, (relatieve luchtvochtigheid, niet-gecondenseerd) Opberg Temperatuur: -20 tot 60 C Afmetingen : ,5 mm Kalibratie & Meetgarantie De eenvoudigste methode om te kalibreren is door gebruik te maken van buitenlucht. Het CO2 gehalte in de buitenlucht ligt altijd tussen 380 en 420 PPM. Neem derhalve 400 PPM als uitgangswaarde. - Plaats de CO2-meter in de buitenlucht of in een binnenruimte met buitenluchtcondities (doordat een raam of buitendeur gedurende langere tijd heeft opengestaan) en gebruik de omringende lucht om buitenluchtkalibratie te realiseren. Wacht minimaal 10 minuten na plaatsing tot de af te lezen CO2-waarde nauwelijks wijzigt (NB: de gebruiker dient niet in de richting van de Air-Indicator te ademen, de uit te ademen CO2 van de gebruiker zal namelijk de af te lezen CO2-waarde beïnvloeden) - Gebruik 380 ~420 als ijkpunt voor buitenlucht CO2-concentratie, bijvoorbeeld 400ppm. - - Kalibreer het apparaat middels de Cali (kalibratie) gebruikersinstructies. LCD Foutmeldingen Foutmelding Beschrijving van de fout Te ondernemen actie

7 Wordt getoond wanneer de gemeten temperatuur hoger is dan het meetbereik (0-50 C) EEPROM System Problem Deze foutmelding zal vanzelf verdwijnen wanneer de temperatuur terugkeert tussen de 0 C to 50 C Het is noodzakelijk de CO2-meter te resetten. Om te resetten, zet de CO2-meter uit, en wacht minimaal een minuut. Zet de CO2-meter weer aan. Als de foutmelding blijft bestaan, neemt u dan contact op voor nadere assistentie.

Compenseer de drukverschillen van de lucht wanneer op verschillende hoogten wordt gemeten

Compenseer de drukverschillen van de lucht wanneer op verschillende hoogten wordt gemeten AKTIV 106 is een zeer nauwkeurige, compacte, plug-and-play CO2-Meter voor binnenmilieus, die eveneens de temperatuur weergeeft. Doordat deze CO2-Meter met LCD-display ook op batterijen werkt, kan de AKTIV

Nadere informatie

Handleiding AKTIV 2010

Handleiding AKTIV 2010 Hartelijk dank voor het aanschaffen van uw CO2 Meter Aktiv 2010. Deze CO2 Meter is geschikt voor wandmontage en is ontwikkeld om de aanwezigheid van CO2 in uw binnenmilieu te detecteren en om u bij te

Nadere informatie

ongeventileerde ruimte, waar mensen verblijven, zal hierdoor toenemen. De concentratie CO 2 in een ruimte loopt ongeveer gelijk met

ongeventileerde ruimte, waar mensen verblijven, zal hierdoor toenemen. De concentratie CO 2 in een ruimte loopt ongeveer gelijk met De AKTIV 2210 CO 2 -Meter is ontwikkeld om de aanwezigheid van CO 2 in uw binnenmilieu te detecteren en daarbij ventilatiesystemen aan te sturen via het relais of de analoge output. De CO 2 -Meter AKTIV

Nadere informatie

Bestnr AIRCO2NTROL 3000

Bestnr AIRCO2NTROL 3000 Bestnr. 10 13 65 AIRCO2NTROL 3000 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

De AKTIV 2010 kan zeer breed gebruik worden, zoals in scholen, kinderdagverblijven, kantoorgebouwen en vele andere locaties.

De AKTIV 2010 kan zeer breed gebruik worden, zoals in scholen, kinderdagverblijven, kantoorgebouwen en vele andere locaties. De AKTIV 2010 CO2-Meter is geschikt voor wandmontage en is ontwikkeld om de aanwezigheid van CO2 in uw binnenmilieu te detecteren en u bij te staan in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dit kan door

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 meter aangeschaft.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 Draagbare CO 2,temperatuur, RV-meter Aan / uit schakelen Druk enkele seconden op de SET knop totdat de meter een kort geluid signaal geeft. De meter gaat nu 30

Nadere informatie

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor 1. Algemene beschrijving 2. Gebruiksvoorschriften 3. Bediening & Aansluitingen 4. Gebruiksinstructies 5. Stroomvoorziening 6. Communicatie 7. Uitgangsignaal

Nadere informatie

CO 2 monitor. Gebruikershandleiding. Model CO200. Inleiding

CO 2 monitor. Gebruikershandleiding. Model CO200. Inleiding Gebruikershandleiding CO 2 monitor Model CO200 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van deze Model CO250 kooldioxidemeter. Deze meter meet CO2 niveau, luchttemperatuur, vochtigheid, datum en tijd. Met

Nadere informatie

VH CONTROL THERMOSTAAT HYPNOS (10080)

VH CONTROL THERMOSTAAT HYPNOS (10080) VH CONTROL THERMOSTAAT HYPNOS (10080) INSTALLATIEHANDLEIDING & INSTRUCTIES ALGEMEEN De VH Control Hypnos is een inbouw thermostaat bedoelt om toe te passen in elektrische (vloer-) verwarmingssystemen.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

DESKTOP CO 2 -MONITOR GT2500

DESKTOP CO 2 -MONITOR GT2500 DESKTOP CO 2 -MONITOR GT2500 1. Introductie Gefeliciteerd met de aanschaf van uw desktop CO 2 -monitor. Deze meet de CO 2 concentratie, lucht temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid met visuele en

Nadere informatie

T-micro CO 2 CONTROLLER

T-micro CO 2 CONTROLLER Innovative Growing Solutions T-micro CO 2 CONTROLLER software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL T-Micro CO 2 Controller gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA V02022017 MCOHOME CO2 Monitor MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA Introductie De MCOHome CO2 Monitor is een Z-Wave compatibele lucht kwaliteit detector,

Nadere informatie

7 Serie. The Future Starts Now. Digitale thermometers Temp7. Temp7 PT100. Temp7 NTC. Temp7 K/T

7 Serie. The Future Starts Now. Digitale thermometers Temp7. Temp7 PT100. Temp7 NTC. Temp7 K/T 7 Serie Digitale thermometers Temp7 Temp7 PT100 Temp7 NTC Temp7 K/T Voor Pt100 RTD elektrodes 0,1 C van -99,9 tot +199,9 C / 1 C van -200 tot +999 C Voor NTC 30K elektrodes 0,1 C van -50,0 tot +150,0 C

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EasyView K-type thermometer Model EA11A Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech EasyView thermometer. Dit apparaat biedt een enkelvoudige K-type thermokoppelinvoer met

Nadere informatie

HANDLEIDING. De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen.

HANDLEIDING. De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen. HANDLEIDING SAS1000WHB-7DF / (master) klokthermostaat Omschrijving; De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen. Technische

Nadere informatie

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Meting van de ruimte T en relatieve vochtigheid (rh) Voedingsspanning : AC/DC 24 Volt Bus interface : MODBUS RTU (RS45) Uitgangssignaal T : proportioneel

Nadere informatie

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS VH CONTROL THERMOSTAAT METIS HANDLEIDING & INSTRUCTIES 1 INHOUD Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 3 Technische gegevens... 3 Afmetingen... 4 Installatie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer PCE-TH 5

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer PCE-TH 5 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V.

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V. PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING ph-meter PCE-PH22

Nadere informatie

ENV-MB450-NV. CO2 s i g n a a l m e t e r G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g (versie maart 2015)

ENV-MB450-NV. CO2 s i g n a a l m e t e r G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g (versie maart 2015) ENV-MB450-NV CO2 s i g n a a l m e t e r G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g (versie maart 2015) 2 Inleiding Dank u vriendelijk voor uw aankoop van één of meerdere ATAL ENV-MB450- NV CO 2 -signaalmeter(s).

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ULTRASONE WANDDIKTE METER 43LD7015

Gebruiksaanwijzing ULTRASONE WANDDIKTE METER 43LD7015 1 PRODUCTBESCHRIJVING Gebruiksaanwijzing Draagbare microprocessor gestuurde wanddiktemeter om de dikte te meten van ferro- en non ferro materialen zoals bijv. staal, RVS, aluminium, koper, messing, zink,

Nadere informatie

Set-Up instructies MULTICONTROLLER _R02

Set-Up instructies MULTICONTROLLER _R02 Set-Up instructies NL MULTICONTROLLER 0664040_R02 Pagina 3 4 5 6 7 8 9 Beschrijving van de set-up mogelijkheden: 0-10V. Gebruik deze instelling indien u de ventilator 0-10V wilt regelen. Aan/Uit. Gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

HI93501 HI HI HI HI draagbare thermometers HANDLEIDING

HI93501 HI HI HI HI draagbare thermometers HANDLEIDING HI93501 HI935001 HI935004 HI935007 HI935008 draagbare thermometers HANDLEIDING BESTE KLANT Bedankt dat u voor een product van Hanna Instruments koos. Lees deze gebruiksaanwijzing goed door voordat u dit

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

PINEARTS HOLLAND BV

PINEARTS HOLLAND BV Veiligheidsmaatregelen Platformweegschaal Alle Endel SWS-Series Gebruikershandleiding PINEARTS HOLLAND BV WWW.PINEARTS.NL Veiligheidsmaatregelen Alle veiligheidsberichten zijn aangegeven met het woord

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389

Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389 Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389 1. LCD klok 2. LCD alcohol test 3. Aan-knop (POWER-knop) 4. Adem inhalator 5. Menu-knop (MODE-knop) 6. SET-knop 7. ADJ knop 8. Batterijklepje 9.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Camera PCE-TC 28

GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Camera PCE-TC 28 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Camera

Nadere informatie

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 TD-1 PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 1. Toepassingen De detector kan temperatuur meten en worden gebruikt om informatie te tonen over: Te lage temperatuur, bijv. in kassen, bloemenwinkels,

Nadere informatie

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers)

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) Vooraf: De Olympia EKM2100 is oorspronkelijk bedoeld als meetinstrument voor het meten van het verbruik van energie van uw apparaten. De EKM2100

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING & INSTRUCTIES

INSTALLATIEHANDLEIDING & INSTRUCTIES VH CONTROL ATHENA WIFI THERMOSTAAT (10040) INSTALLATIEHANDLEIDING & INSTRUCTIES ALGEMEEN De stijlvolle digitale WiFi thermostaat Athena is ontworpen om elektrische (vloer) verwarmingssystemen aan te sturen.

Nadere informatie

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT De VALIO XP opbouw klokthermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden en voordelen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444

GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05

GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05

Nadere informatie

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening.

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Wordt gebruikt om unit te starten en te stoppen. Let Op!!: Bij alleen koeling units is warmte mode niet

Nadere informatie

VENTI-LIGHT VLH. Ventilatie Indicator G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND

VENTI-LIGHT VLH. Ventilatie Indicator G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND VENTI-LIGHT VLH Ventilatie Indicator G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND T (+31) 0299 630 610 F (+31) 0299 630 611 E info@atal.nl

Nadere informatie

Handleiding: instelling en werking LCD display t.b.v. ombouwset 007 en prolithium Daily Driver, Juice, Stick, Heavy Duty, Hammer en Monster

Handleiding: instelling en werking LCD display t.b.v. ombouwset 007 en prolithium Daily Driver, Juice, Stick, Heavy Duty, Hammer en Monster Handleiding: instelling en werking LCD display t.b.v. ombouwset 007 en prolithium Daily Driver, Juice, Stick, Heavy Duty, Hammer en Monster Beste Gebruiker, Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T -

Nadere informatie

VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies

VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies 1 Inhoud Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Technische specificaties... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 4 Afmetingen... 4

Nadere informatie

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND AirQuality Monitor Handleiding ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND T (+31) 0299 630 610 F (+31) 0299 630 611 E info@atal.nl I www.atal.nl Inhoud Inhoud...

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29

GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29

Nadere informatie

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter Onderdelen Mondstuk Uitgang adem (Niet afdekken) LCD Scherm Aan/Uit Schakelaar Lichtnet Aansluiting Batterij Compartiment (Achterkant) Deze meter is bestemd om

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TRC-1490 Draadloos binnen- en buitenweerstation

GEBRUIKSAANWIJZING TRC-1490 Draadloos binnen- en buitenweerstation GEBRUIKSAANWIJZING TRC-1490 Draadloos binnen- en buitenweerstation SNELSTARTGIDS 1. Schuif de batterijklep aan de achterkant van uw binnenunit open. 2. Plaats 2 x AAA batterijen in het batterijvak; houd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de MOPAS BT Transponder. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld om personen in staat

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Datalogger CDL-210

Gebruiksaanwijzing Datalogger CDL-210 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede Nederland Tel.: +31 53 737 01 92 Fax: +31 430 36 46 info@pcebenelux.nl Gebruiksaanwijzing Datalogger CDL-210 Gebruiksaanwijzing Inhoud 1. Algemene informatie..3

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen

Nadere informatie

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600 Deze plug-in thermostaat is bestemd voor gebruik in elektrische verwarmingselementen en soortgelijke apparatuur. Knop Functie Stroom aan/uit Temp. omhoog of temp. instellen Temp. omlaag of temp. instellen

Nadere informatie

videofoon (bedraad) gebruikershandleiding

videofoon (bedraad) gebruikershandleiding videofoon (bedraad) gebruikershandleiding dank dat u ons produkt aangeschaft heeft om optimaal gebruik te kunnen malen van deze Videofoon adviseren wij u deze handleiding nauwkeuring door te lezen Inhoud

Nadere informatie

TQC ULTRASONE LAAGDIKTEMETER BASIC LD7015

TQC ULTRASONE LAAGDIKTEMETER BASIC LD7015 TQC ULTRASONE LAAGDIKTEMETER BASIC LD7015 1 PRODUCTBESCHRIJVING Draagbare microprocessorgestuurde wanddiktemeter om de dikte te meten van metalen en niet-metalen materialen zoals aluminium, titanium, plastic

Nadere informatie

Energiekosten-meetapparaat energy control 230

Energiekosten-meetapparaat energy control 230 G E B R U I K S A A N I J Z I N G Bestnr.: 12 06 00 12 06 18 Energiekosten-meetapparaat energy control 230 Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor de WS 9420 Digitale COMFORT INDEX thermometer-hygrometer met programmeerbare alarmfunctie en dooipuntweergave P.

Gebruiksaanwijzing voor de WS 9420 Digitale COMFORT INDEX thermometer-hygrometer met programmeerbare alarmfunctie en dooipuntweergave P. Gebruiksaanwijzing voor de WS 9420 Digitale COMFORT INDEX thermometer-hygrometer met programmeerbare alarmfunctie en dooipuntweergave P. 1 Eigenschappen extra groot LCD-scherm Binnentemperatuur C /F -weergavemodus

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing PCE-123

Gebruiksaanwijzing PCE-123 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede Nederland Tel.: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 430 36 46 info@pcebenelux.nl PCE-123 Eigenschappen: 1. 4-20mA (belasting 1KΩ, voeding 24V) 2. 0-100.00mV, 0-1.000V,

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Sam het schaapje Slaaptrainer met nachtlamp. Manual_Sam_148,5x10,5cm_2402NL.indd :17:35

Sam het schaapje Slaaptrainer met nachtlamp. Manual_Sam_148,5x10,5cm_2402NL.indd :17:35 Sam het schaapje Slaaptrainer met nachtlamp Manual_Sam_148,5x10,5cm_2402NL.indd 1 24-02-2016 08:17:35 H Ti Sam het schaapje leert kindjes wanneer ze nog even moeten slapen en wanneer ze uit bed mogen komen.

Nadere informatie

RCW Afstandsbediening

RCW Afstandsbediening RCW Afstandsbediening Gebruikershandleiding - Nederlands MURCW 747 399569 Afstandsbediening. 1. Aan uit toets. 2. Selectie toets (koelen, verwarmen, automatisch koelen/verwarmen, ontvochtigen, ventileren).

Nadere informatie

TechGrow T-Mini gebruikershandleiding

TechGrow T-Mini gebruikershandleiding WWW.TECHGROW.NL TechGrow T-Mini CO 2 CONTROLLER met interne CO 2 sensor & lichtsensor, ingebouwde kalibratiefunctie plug&play installatiegemak en ingebouwde min/max meting Software versie: 1.10 Uitgifte

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V.

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V. PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING ph-meter PCE-PH20S

Nadere informatie

INLEIDING EIGENSCHAPPEN

INLEIDING EIGENSCHAPPEN INLEIDING De digitale lichtmeter is een precisieinstrument dat gebruikt wordt om de lichtsterkte op te meten. Hij is volledig cosinusgecorrigeerd en dit voor een haakse lichtinval. Dankzij zijn ontwerp

Nadere informatie

OPTIMA W(ifi) THERMOSTAAT

OPTIMA W(ifi) THERMOSTAAT De OPTIMA W inbouw thermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. De thermostaat is te koppelen

Nadere informatie

Kenmerken: Instellen:

Kenmerken: Instellen: 955768 Kenmerken: Zendergestuurde klok (433 MHz) met mogelijkheid om de tijd handmatig in te stellen. Weersvoorspelling met pictogrammen voor zonnig, licht bewolkt, bewolkt, regenachtig en regen Kalender

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Hygrometer PCE-310

GEBRUIKSAANWIJZING Hygrometer PCE-310 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Hygrometer PCE-310 Inhoudsopgave

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 1 2 3 1: temperatuur sensor 2: display 3: aan/start/stop/geheugen/uit toets temperatuur weergave display temperatuur weergave geheugen lege batterij indicatie 2 INTRODUCTIE De

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer

Nadere informatie

Power Monitor Pro. Bestnr.: 10 32 50. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Power Monitor Pro. Bestnr.: 10 32 50. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 10 32 50 Power Monitor Pro Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES 11/2017

INSTALLATIE INSTRUCTIES 11/2017 1 INSTALLATIE INSTRUCTIES 11/2017 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE

Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE Gefeliciteerd met de aanschaf van uw NR05WE Digitale Alarmklok. De kenmerken van het model NR05WE bevatten: - LED-display-verlichting voor nachtverlichting

Nadere informatie

Handleiding Wireless Bedieningspaneel HEDIS

Handleiding Wireless Bedieningspaneel HEDIS Handleiding Wireless Bedieningspaneel HEDIS Het bedieningspaneel geeft de waarde van de Relatieve Luchtvochtigheid (RV) en temperatuur van de ruimte waarin deze hangt of ligt. Tevens vermeld hij het actieve

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING LMD-AE-09HDI-SET LMD-AE-12HDI-SET LMD-AE-18HDI-SET LMD-AE-24HDI-SET Pag 1 Inhoud: Afstandsbediening specificatie.. 3 Afstandsbediening functies.. 4 Betekenis

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter

Nadere informatie

Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter

Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter BEDIENINGSVOORSCHRIFTEN WILE 27 VOCHTIGHEIDSMETER NL Bedieningsvoorschriften Meegeleverd in de verpakking - Wile 27 vochtigheidsmeter - Gebruiksaanwijzing - 9 V 6F22

Nadere informatie

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display 1 Product en type naam 1.1 Intelligent LCD Display 1.2 Model: APT12LCD800S 2 Elektrische Parameters 24V/36V/48V batterij ondersteuning Rated operating

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermometer PCE-779N

GEBRUIKSAANWIJZING Thermometer PCE-779N PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Installatiehandleiding Bedien-unit luxe Warmte Terug Win unit

Installatiehandleiding Bedien-unit luxe Warmte Terug Win unit Installatiehandleiding Bedienunit luxe Warmte Terug Win unit Typenr. 967.280007 Inhoudsopgave 1 TECHNISCHE SPECIFICATIES......................................... 2 2 FUNCTIONELE SPECIFICATIES.......................................

Nadere informatie

Installatie & onderhouds instructies COMBO-D-LUX. Tijdgestuurde condensaat aftap 02/13

Installatie & onderhouds instructies COMBO-D-LUX. Tijdgestuurde condensaat aftap 02/13 Installatie & onderhouds instructies COMBO-D-LUX Tijdgestuurde condensaat aftap ALGEMENE WERKING 02/13 De COMBO-D-LUX is een alles-in-één tijdgestuurde aftap met een geïntegreerde kogelkraan en zeef. De

Nadere informatie

Veria Control T45. Guide d installation. Installatiehandleiding. Guida all installazione. Instalační příručka. Navodila za montažo

Veria Control T45. Guide d installation. Installatiehandleiding. Guida all installazione. Instalační příručka. Navodila za montažo Veria Control T45 Guide d installation Installatiehandleiding Guida all installazione Instalační příručka Navodila za montažo FR IT CZ SI Inhoudsopgave Inleiding Inleiding 21 Beschrijving knoppen en display

Nadere informatie

Computerhandleiding Engine V6

Computerhandleiding Engine V6 Computerhandleiding Engine V6 De computerhandleiding bestaat uit de volgende hoofdstukken Functieknoppen Computerschermen Werkingsinstructies 1 Functieknoppen Er zijn in totaal 6 functieknoppen, bestaande

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1 LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE Room Controller NEW I S O 9 00 1 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N BEDIENING Bediening Deze regelaars werken alleen met de volgende typen binnenunits: 42HMC---N

Nadere informatie

MUNTTELMACHINE CC-601

MUNTTELMACHINE CC-601 MUNTTELMACHINE CC-601 Gebruiksaanwijzing 1.1 Veiligheidsinstructies 1.2. Het apparaat 1.3. Opstartprocedure 2.1. Algemene instellingen 3.1. Omschrijving van foutcodes 3.2. Onderhoud 3.3. Technische specificaties

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

CO 2 meter. Gebruikershandleiding. Model CO250. Inleiding

CO 2 meter. Gebruikershandleiding. Model CO250. Inleiding Gebruikershandleiding CO 2 meter Model CO250 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van deze Model CO250 meter. Deze meter meet CO2 (kooldioxide) niveaus, luchttemperatuur, dauwpunt-, natte boltemperatuur

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING DENVER TRC-1480 MK2 Draadloze binnen- en buitenthermometer, klok en het weerstation

GEBRUIKSAANWIJZING DENVER TRC-1480 MK2 Draadloze binnen- en buitenthermometer, klok en het weerstation Dutch GEBRUIKSAANWIJZING DENVER TRC-1480 MK2 Draadloze binnen- en buitenthermometer, klok en het weerstation SNELSTARTGIDS 1. Schuif de batterijklep aan de achterkant van uw binnenunit open. 2. Plaats

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E Inhoudstafel 1. AFSTANDSBEDIENING EN ZIJN FUNCTIES 2 2. NAMEN EN FUNCTIES VAN DE INDICATOR OP DE AFSTANDSBEDIENING 3 3. BESTURING VAN DE AFSTANDSBEDIENING 3 3.1. INBRENGEN

Nadere informatie

Watermeetcomputer. Gedemineraliseerd verwarmingswater is perfect voor iedere installatie. Installatie Functie Bedrijf Service

Watermeetcomputer. Gedemineraliseerd verwarmingswater is perfect voor iedere installatie. Installatie Functie Bedrijf Service NL Gedemineraliseerd verwarmingswater is perfect voor iedere installatie Watermeetcomputer Installatie Functie Bedrijf Service Voldoet aan VDI 2035 SWKI BT 102-01 De ELYSATOR -watermeetcomputer controleert

Nadere informatie

Precisie hygrothermometer Model RH490

Precisie hygrothermometer Model RH490 Gebruikershandleiding Precisie hygrothermometer Model RH490 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech RH490 precisie hygrothermometer. Dit apparaat meet vochtigheid, luchttemperatuur, dauwpunttemperatuur,

Nadere informatie

BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING

BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING BEP 600-TLM2 CONTOUR MATRIX TANK MONITOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING INDEX KENMERKEN 3 AFMETINGEN 3 AANSLUIT SCHEMA 4 GEBRUIK 5 NOTITIES 6 ALARMEN EN STILALARM 7 MENU OVERZICHT 7 SET-UP EN PROGRAMMERING

Nadere informatie

HANDLEIDING MEETINSTRUMENTEN

HANDLEIDING MEETINSTRUMENTEN HANDLEIDING MEETINSTRUMENTEN ENERGIEKOFFER: Handleiding meetinstrumenten MOS INHOUD VAN DE ENERGIEKOFFER Koffer A 6 energiemeters 4 infrarood thermometers 3 stekkerdozen 1 HOBOware Pro installatie-cd 2

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A GEBRUIKSAANWIJZING RC08A NEDERLANDS INHOUD Overzicht 1-2 Voor gebruik 3 4-12 Lees deze gebruiksaanwijzing voor gebruik van uw airconditioner en bewaar deze bij de unit. OVERZICHT DISPLAY Informatie die

Nadere informatie

Hittedraad-anemometer Turbotech TT8880

Hittedraad-anemometer Turbotech TT8880 Hittedraad-anemometer Turbotech TT8880 Lees de handleiding alvorens de meter aan te schakelen. Deze bevat belangrijke informatie. Inhoudsopgave 1. Kenmerken 2. Specificaties 3. Druktoetsen 4. Weergegeven

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Kleurmeter PCE-RGB 2

GEBRUIKSAANWIJZING Kleurmeter PCE-RGB 2 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Kleurmeter PCE-RGB 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie