Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model 6389"

Transcriptie

1 Gebruiksaanwijzing Digitale Alcohol Tester - model LCD klok 2. LCD alcohol test 3. Aan-knop (POWER-knop) 4. Adem inhalator 5. Menu-knop (MODE-knop) 6. SET-knop 7. ADJ knop 8. Batterijklepje 9. Reset knop Specificaties 1. Twee LCD schermen 2. Digitale alcoholtester met geluidsalarm 3. Meting tussen promillage 0.00% en 0.19% 4. Snelle meting 5. Weergeven van echte tijd en alarmtijd 6. Temperatuur weergeven 7. Aftellende timer 8. Werkt op 2 x AAA-batterij

2 Batterij installatie 1. Open het batterijklepje aan de achterkant van de tester. 2. Installeer twee AAA-batterijen met de + en kant zoals is weergeven. 3. Verwijder het lipje op de klok-knop voor gebruik. 4. Plaats het batterijklepje terug op het apparaat. Gebruik tester 1. Druk de POWER-knop in. De tester schakelt in met een signaal van één piepje. 2. Het opstartsymbool wordt weergeven met een teller van 10-0 of Let op: 1. Wanneer de eerste warming is mislukt schakelt de tester automatisch opnieuw in voor een nieuwe warming-up. 2. De sensor heeft na lange tijd niet gebruikt te zijn veel verontreiniging op de sensor. Wanneer u de tester inschakelt na er lang geen gebruik van te hebben gemaakt zal de tester een langere warming-up tijd nodig hebben. U kunt de POWER-knop meerdere keren indrukken tot de tester het test-scherm weergeeft.

3 Testen 1. Wanneer de tester is opgestart zal het Blow symbool op het scherm te zien zijn en van 10 tot 0 tellen. 2. Blaas gedurende 3 tot 5 seconden in het pijpje. 3. Lees de uitslag af van het LCD scherm. 4. Het waarschuwingssymbool ( Warning ) wordt weergeven wanneer uw promillage tussen de 0.02% en 0.05% ligt. 5. Het waarschuwingssymbool wordt samen met een piep weergeven wanneer uw promillage tussen de 0.05 en 0.08% ligt. Automatisch uitschakelen 1. De testresultaten worden gedurende vijftien seconden weergeven. Hierna wordt het OFF symbool gedurende 2-3 seconden weergeven en schakelt de tester automatisch uit. 2. Wanneer het opstarten van de test-modus niet lukt schakelt de tester automatisch uit en weer aan. 3. Wanneer u niet in het pijpje blaast in de test-modus zal het LCD scherm 0:00 weergeven. Let op Voor een betrouwbaardere test raadt de leverancier u aan meerdere (2-3) testen te doen. Batterij indicatie Op het LCD scherm wordt een L weergeven wanneer de batterij bijna leeg is. De tester schakelt hierna automatisch uit. Vervang de batterijen wanneer de tester deze melding geeft.

4 Hoe gebruik ik de klok? 1. Echte tijd: druk de ADJ knop in om een 12-uurs modus of een 24- uurs modus in te stellen. 2. Druk de SET knop gedurende twee seconden in voor het instellen van de tijd. De ingestelde tijd verschijnt nu op het scherm. Druk de ADJ knop in voor het aanpassen van de tijd. 3. Druk de Set knop nog eens in voor het instellen van de minuten. Druk de ADJ knop in voor het aanpassen van de minuten. Alarm tijd 1. Druk de MODE knop in, in het scherm van de echte tijd om de alarmtijd in te stellen. 2. Druk de ADJ knop in om het alarm aan of uit te zetten. 3. Druk de SET knop gedurende twee seconden in om de alarmtijd in te stellen. Wanneer de alarmtijd knippert drukt u de ADJ knop in voor het veranderen van de alarmtijd. 4. Druk de SET knop nog eens in om de minuten in te stellen, en vervolgens de ADJ knop om de minuten te veranderen. 5. Druk de SET knop nog eens in om het alarm te bevestigen. Temperatuur 1. In de modus van echte tijd drukt u de MODE knop twee keer in om de temperatuurmodus te bekijken. 2. Druk de ADJ knop in om C of F in te stellen. Aftellende timer 1. Druk de MODE knop in de echte tijd modus drie keer in om de timer in te stellen. 2. Druk de SET knop gedurende twee seconden in voor het instellen van de uren en druk de ADJ knop vervolgens in om de uren te veranderen. 3. Druk de SET knop nogmaals in voor het instellen van de minuten en druk de ADJ knop vervolgens in voor het veranderen van de minuten. 4. Druk de SET knop nogmaals in voor het bevestigen van de timer en vervolgens de ADJ knop voor het starten van de timer. 5. Druk de ADJ knop nogmaals in voor het stoppen van de timer. Wanneer de timer 00:00 heeft bereikt zal deze piepen.

5 Resetten van de klok 1. Wanneer u het complete apparaat wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen drukt u met de punt van een pen het reset knopje aan de achterkant van het apparaat in. Vervangen van de batterijen Vervang de batterijen wanneer het LCD scherm vervaagt. Specificaties 1. Meting tussen 0.00% en 0.19% promillage 2. Nauwkeurigheid test: 0.01% promillage 3. Voeding: 2 x AAA batterij, 1 x 1.5V AG13 knop 4. Opstarttijd: seconden 5. Nauwkeurigheid klok: +/- 2.0 seconden per dag 6. Afmetingen: 100 x 37 x 17 mm Waarschuwing 1. Wacht een half uur na het drinken en roken voor u de test doet voor optimaal resultaat. 2. Voor een optimaal resultaat, herhaal de test dan niet binnen drie minuten. 3. Gebruik geen chemische producten om de tester te reinigen. 4. Blaas geen vloeibare producten in de tester. 5. Gebruik geen hardnekkige stoffen in de buurt van de tester, als alcohol of pesticiden. 6. Plaats de tester niet in een luchtdichte omgeving. 7. De tester geeft de resultaten alleen voor eigen gebruik en als indicatie. De leverancier neemt hier geen verantwoordelijkheid voor.