Outside Air lichtschuimsysteem Beveiligen van opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Outside Air lichtschuimsysteem Beveiligen van opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen"

Transcriptie

1 Outside Air lichtschuimsysteem Beveiligen van opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen

2 Een lichtschuimsysteem is geschikt voor opslagruimtes, hangars en reclycinggebouwen. Voor het blussen van een brand in een gesloten (opslag)ruimte wordt lichtschuim als blusmiddel toegepast. Door het vullen van de ruimte met schuim met een expansie van ca. 800 wordt de vrije lucht, die nodig is voor het in stand houden van vuur, vervangen door lucht die opgesloten is in vele schuimbellen. De brand wordt hierdoor effectief verstikt, een isolerende schuimlaag zorgt voor het beperken van hittestraling, de vorming van een brandbaar mengsel van brandbare dampen en lucht wordt verstoord. Bij een outside air lichtschuimsysteem wordt verse lucht van buiten het gebouw voor de schuimproductie gebruikt. Het systeem is daarom bijna onbeperkt inzetbaar. De lucht van buiten de ruimte wordt geforceerd naar binnen gezogen. Dit is om de opstijgende lucht van de brand binnen het gebouw en de krachtige wind over het gebouw te overwinnen. Het gebruik van een outside air lichtschuimsysteem heeft een aantal belangrijke voordelen. Koude lucht van buiten de ruimte onderdrukt de dampontwikkeling uit weglekkende vloeistof. Ook is er minder kans op nevenschade door opgesloten verbrandingsgassen in het schuim. Als verbrandingsgassen binnen het gebouw blijven, heeft dat een negatieve invloed op de opbouw van schuim. Gebruik van een outside air lichtschuimgenerator met luchtventilator garandeert voldoende luchtbeweging om goed lichtschuim te vormen, ook bij sterke thermiek in de ruimte of een krachtige wind buiten de ruimte. Lichtschuim is effectief in gesloten ruimtes. Het dekt een brand of weglekkende vloeistoffen volledig af, zuurstoftoevoer wordt geblokkeerd en schadelijke verbrandingsgassen worden verdreven. Voor opslagruimtes geldt dat een snelle, effectieve brandblussing met gering watergebruik essentieel is, wat met lichtschuim is te realiseren. In het geval van een opslagruimte met gevaarlijke stoffen formuleert InnoVfoam op basis van onderstaande vragen een beveiligingsconcept voor opslaglocaties: 1) Wat kan er branden? 2) Is lichtschuim geschikt? 3) Hoe snel brandt de stof af? 4) Wat is de grootte van het uit stroomoppervlak? 5) Hoeveel zuurstof is er voor brand nodig? 6) Hoeveel lichtschuim moet er opgebracht worden? 7) Hoe wordt schuimopbouw zekergesteld?

3 Met gering waterverbruik effectief blussen. Besparingen op montagekosten, leidingwerk, bouwkundige aanpassingen en onderhoud. Lichtschuim, zware werking.

4 De werking van het lichtschuimsysteem De effectiviteit van het lichtschuim is inmiddels ruimschoots bewezen. De wetenschappelijke effecten van lichtschuim zoals hiernaast omschreven bewijzen waarom een lichtschuimssysteem de juiste keuze is voor het beveiligen van een opslaglocatie, hangar of recyclinggebouw. Massaeffect Het snel vullen van een ruimte verdrijft vrije lucht en vervangt deze door gevangen lucht in schuimbellen. Het schuim werkt daardoor als een deksel op een brandende vetpan. Verstikkend effect Doordat de gevangen lucht in de schuimbellen blijft zitten, kan het niet de brand onderhouden. De zuurstoftoevoer wordt weggenomen. Schoorsteeneffect Door de zuigende werking van de luchtstroom buiten het gebouw wordt warme lucht sneller het gebouw uitgedreven. Onderstroomeffect Verstoring van luchtbeweging naar de brandhaard. Door de schuimlaag wordt luchttoevoer via de grond geblokkeerd. Isolerend effect Thermische straling van verhitte delen wordt door de stilstaande lucht in het schuim verhinderd. Koelend effect Door koele lucht uit lichtschuim (afkomstig van buiten het gebouw) wordt temperatuur getemperd en uitdamping uit vloeistoffen onderdrukt. Het water in het schuim wordt stoom dat warmte uit de vloeistof onttrekt. Onderdrukkingseffect De hoge luchtdichtheid van het lichtschuim onderdrukt de uitdamping van de brandbare vloeistof. Verstoringseffect Door het ontbreken van vrije lucht, wordt de vorming van een ideaal brandbaar mengsel met uitdampende vloeistof voorkomen.

5 De schematische tekening (afbeelding 1.0) weergeeft de werking van een lichtschuimsysteem. De drukvereffeningsluiken en generatorluiken worden aangestuurd vanuit de pneumatische bediening (CO 2 ). De generatoren zuigen schone lucht aan van buiten het gebouw. Het schuim vult de ruimte en de overdruk wordt via de drukvereffeningsluiken het gebouw uitgedrukt. Schone lucht Overdruk Schone lucht Schuim Schuim Schakelkast voor bluspomp Pneumatische bediening Thermiek Bluswater Bijmengsysteem Bluspomp

6 Technische specificaties Lichtschuimgenerator Onderstaande grafiek weergeeft de capaciteit van de generator in verhouding tot de voorgeschreven vultijd. De generator is voorzien van inlaatfilter. Zowel de drukvereffening als de luchtinlaat worden pneumatisch bediend (failsafe). De ventilator is wateraangedreven. De omkasting en dakluiken zijn geïsoleerd. 51 mm Inlaatdruk : 6 bar 5 bar 4 bar Totale hoogte ~2.325 mm Doorsteeklengte ~1.130 mm Max. dakdikte ~520 mm Watercapaciteit (l/min) Schuimcapaciteit (m 3 /min) Verschuimingsgetal Buitenzijde generator 1.402,50 mm Inlaataansluiting (gegroefd) Gewicht (kg) k= 286. Binnenzijde daksparing mm Buitenzijde montageflens mm

7 Compatibel design en slimme technologie Bij het ontwerp van de InnoVfoam lichtschuimgenerator is rekening gehouden met de inbouwhoogte. De generator geeft een minimaal ruimteverlies binnen het gebouw en er zijn weinig bouwtechnische aanpassingen aan het dak nodig. Het plaatsen van de generatoren in bouwkundige dakopstanden is zeer eenvoudig en wordt door InnoVfoam uitgevoerd. Op 1 dag kan InnoVfoam 30 generatoren plaatsen. Het V-vormige verschuimingsnet aan de onderzijde zorgt voor een zeer hoge schuimopbrengst. Hierdoor zijn minder generatoren nodig om een opslagruimte met schuim te vullen. De generatoren en ontluchtingsluiken worden pneumatisch (CO 2 ) aangestuurd, de ventilator is wateraangedreven. Zo is het systeem niet afhankelijk van elektra. Voor plaatsing en onderhoud geldt: snelheid is essentieel. Het systeem is daarom plug-and-play ontworpen en het kan op een bestaande bluswatervoorziening aangesloten worden.

8 Het unieke VdS-lichtschuimsysteem InnoVfoam heeft na een langdurig en intensief traject een outside air lichtschuimsysteem ontwikkeld dat voorzien is van een VdS-certificaat. Het systeem heeft alle normtesten volgens VdS-2344 doorstaan en is daarmee uniek in de brandbeveiliging. De modernste technieken zijn toegepast, zodat de prestaties optimaal zijn: maximale schuimproductie met minimaal waterverbruik. De componenten van het lichtschuimsysteem zijn: Hi-Ex 600 generator met schuimconcentraat G Drukvereffeningsluiken G Schuimbijmengsysteem G /P Activeringssysteem G Het lichtschuimsysteem is ontwikkeld, getest en gekeurd door en volgens DIN/NEN EN en DIN/NEN EN Het systeem wordt ontworpen en geïnstalleerd conform DIN/NEN EN , VdS2108 en NFPA 11. Volgens DIN/NEN EN en NFPA- 11 moet een gesloten ruimte gevuld worden binnen een bepaalde tijd, afhankelijk van het gebouw en de opgeslagen producten. Deze tijdsspanne ligt tussen de twee en acht minuten. VdS certificaat: soorten testen De lichtschuimgenerator is getest op K-waarde, schuimopbrengst, overbelasting, langdurig gebruik, sneeuwlast en temperatuurrange. Alle componenten van de generator zijn getest op druk, waterslag en corrosie. Het is aangetoond dat er geen lekkages, beschadigingen en/of scheuren kunnen ontstaan door drukstoten. Deze testen zijn uitgevoerd om te onderzoeken of er effecten zijn op de bewegende onderdelen. Door de performancetesten en de bepaling van de K-waarde kan exact berekend worden hoeveel generatoren er voor een bepaalde ruimte geïnstalleerd moeten worden. Met het testen van het temperatuurbereik is aangetoond binnen welke range de generator nog werkt. De dakluiken zijn getest, zodat gewaarborgd kan worden dat zij binnen 30 seconden openen. Dit is vereist om de aanzuigende werking van de generator te garanderen.

9 InnoVfoam kiest voor fluorvrij blusschuim InnoVfoam kiest voor het gebruik van fluorvrij blusschuimconcentraat. Fluor in blusschuim is namelijk persistent, bioaccumulatief en schadelijk voor mens en milieu. In het milieu breekt de stof langzaam af, waardoor het gevaar van verdere verspreiding en meer opbouw van de stof in water en vervuiling van de voedselketen ontstaat. Mensen kunnen via inademing, huidcontact en eten in contact komen met fluor, wat gevolgen heeft voor de gezondheid. Er wordt daarom bij voorkeur gekozen voor de fluorvrije schuimconcentraten van Solberg.

10 Advies, ontwerp, levering, inspectie, testen en onderhoud. Advies schuimblustechnologie. Ontwerp, productie en levering van systemen. Inspectie en onderhoudswerkzaamheden, inclusief onderhoudscertificaten volgens het CCVschema. Test en kenniscentrum. 24/7-calamiteitenservice met een direct noodnummer. Laboratoriumonderzoek schuimconcentraten en bij spoed binnen 48 uur uitslag. Veel soorten schuimconcentraat op voorraad. Advies Vragen over schuimblussystemen? Behoefte aan advies over het ontwerpen van een installatie? De professionals van InnoVfoam, specialist in industriële brandbeveiliging, helpen u graag. Door toepassing van bewezen technologie bieden wij een innovatieve oplossing voor elk blusvraagstuk. Kwalitatief hoogstaande producten en onze kennis van de geldende regelgeving maken InnoVfoam uw betrouwbare, veilige partner! InnoVfoam is gespecialiseerd in schuimblussystemen voor industrie en is daarmee uniek binnen Europa. We werken in gebieden waarin brandveiligheid van essentieel belang is, waaronder de olieen gasindustrie, sprinklertechnologie, offshore, luchtvaart, afvalverbrandingsinstallatie en opslag van gevaarlijke stoffen. Voor eindklanten, installateurs en adviseurs ontwerpen, fabriceren en leveren we schuimblussystemen. Innovatie zit niet alleen in onze bedrijfsnaam, maar is verweven in ons DNA. InnoVfoam wil bedrijven helpen in het creëren van een veilige, verantwoorde en duurzame schuimblussystemen. Als specialist in schuimblussystemen willen we de wereld veiliger maken door onze kennis te delen en de beste en duurzame producten te gebruiken. Levering Producten die InnoVfoam levert zijn (onderdelen van) verschillende soorten blussystemen zoals schuimconcentraten, schuimmakers, schuimmengers of bluskanonnen. Daarnaast beschikt InnoVfoam over eigen demonstratiefaciliteiten, een servicedienst voor het uitvoeren van onderhoud aan elk type schuim(bijmeng)systeem en een laboratorium voor het uitvoeren van schuimanalyses. Systeemontwerp, FAT en SAT Eenvoud is het sleutelwoord als het gaat om schuimblussystemen. InnoVfoam systemen worden zo geleverd dat ze zowel in bestaande als nieuwe situaties probleemloos geplaatst en geïnstalleerd kunnen worden. Voorafgaand wordt een systeem ontworpen en getest bij het testcentrum van InnoVfoam, oftewel de Factory Acceptance Test (FAT). De watertank, het pompsysteem en de schuimbijmenger worden geassembleerd voordat het op de locatie geleverd wordt, waardoor een bouwsteenmodel ontstaat. Na de Site Acceptance Test (SAT) op locatie is het systeem gereed voor gebruik. De lichtschuimgeneratoren kunnen elk individueel getest worden. Inspectie, testen en onderhoud Inspectie, testen en onderhoud is belangrijk om de juiste werking van een blusschuimsysteem te waarborgen en de kwaliteit van het schuimconcentraat te controleren. Het is verplicht om jaarlijks uw systeem te onderhouden en een (laboratorium) analyse van het schuimconcentraat uit te voeren. Het testen van een schuimblussysteem verloopt gewoonlijk via een driejarencyclus. Deze cyclus van testen zorgt er voor dat uw systeem volgens de laatste eisen wordt gecontroleerd en het voorkomt tijdig problemen. Als gecertificeerd onderhoudsbedrijf voor schuimblussystemen bent u met InnoVfoam verzekerd van een partner die hoogwaardig onderhoud en inspectie verzorgt.

11

12 Contact Web Mail Tel +31 (0) InnoVfoam Lorrie BL Oudkarspel NL +31 (0) info@innovfoam.com InnoVfoam is uw partner in het creëren van een veilige, verantwoorde en duurzame schuimblussystemen voor alles wat van waarde voor u is. Wij helpen u graag met: Schuimblustechnologie Ontwerp, productie en levering van systemen Inspectie en onderhoudsservice Research & Development Als specialist in schuimblussystemen willen we de wereld veiliger maken door onze kennis te delen en de beste en duurzame producten te gebruiken. Kennis, kwaliteitscertificaten en veiligheidsprotocollen vormen de basis van onze activiteiten. We bestrijken gebieden waarin brandveiligheid van essentieel belang is, waaronder de olie- en gasindustrie, luchtvaart, opslag van gevaarlijke stoffen, offshore, sprinklertechnologie en afvalverbrandingsinstallatie.

InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations

InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations Vragen over schuimblussystemen? Behoefte aan advies over het ontwerpen van een installatie?

Nadere informatie

Inzet van fluorhoudend versus fluorvrij blusschuim Gepubliceerd 8 september 2017 ( laatst bijgewerkt 7 september 2017 )

Inzet van fluorhoudend versus fluorvrij blusschuim Gepubliceerd 8 september 2017 ( laatst bijgewerkt 7 september 2017 ) Inzet van fluorhoudend versus fluorvrij blusschuim Gepubliceerd 8 september 2017 ( laatst bijgewerkt 7 september 2017 ) De laatste jaren neemt de discussie over de toepassing van fluorhoudend blusschuim

Nadere informatie

In deze presentatie wordt het volgende behandeld

In deze presentatie wordt het volgende behandeld In deze presentatie wordt het volgende behandeld Het verbrandingsproces De brandklassen Toepassingen van blusschuim Soorten blusschuim Schuimvormende middelen Mengtoestellen Schuimmakers Blusmethoden Verbrandingsproces

Nadere informatie

Blussen zonder water. Met afx- f ireblocker.

Blussen zonder water. Met afx- f ireblocker. Blussen zonder water. Met afx- f ireblocker. faster than f ire. Voorkom brandschade. Voorkom blusschade. Voorkom vervolgschade. Veilig. Voordelig. En goedgekeurd. Voorkom brand met af-x fireblocker. Brand

Nadere informatie

AFFF IN SPRINKLERINSTALLATIES. Dit memorandum is vervallen verklaard met het verschijnen

AFFF IN SPRINKLERINSTALLATIES. Dit memorandum is vervallen verklaard met het verschijnen M E M O R A N D U M 4 3 AFFF IN SPRINKLERINSTALLATIES Dit memorandum is vervallen verklaard met het verschijnen van memorandum 64 MEMORANDUM43 AFFF in sprinklerinstallaties. In dit memorandum worden de

Nadere informatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Colt: een servicegerichte organisatie Kwaliteit en service zijn de factoren waarmee Colt zich onderscheidt op de markt. In haar benadering staat de klant centraal.

Nadere informatie

Optimale veildigheid: Fire Defender is inzetbaar zonder manschappen tijdens gebruik.

Optimale veildigheid: Fire Defender is inzetbaar zonder manschappen tijdens gebruik. Fire Defender Omschrijving De Fire Defender is een nieuw en veelzijdige waterscherm. De Fire Defender is speciaal ontwikkeld voor de inzet van een waterscherm over grote afstand met uitzonderlijk veel

Nadere informatie

Ajax FPS weerlegt deel uitspraken Jan Pronk

Ajax FPS weerlegt deel uitspraken Jan Pronk Welkom bij deze lezing die als titel heeft meegekregen: Ajax FPS weerlegt deel uitspraken Jan Pronk door: M. Hovers Historie (start Ajax in 1910) Ajax anno 2001 Schuim Mengen met water... indien dit is

Nadere informatie

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508 Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared Model: GRT-508 Handleiding Mode d emploi Gebrauchsanweisung Manual Lees deze handleiding aandachtig door

Nadere informatie

Brand en explosiegevaar

Brand en explosiegevaar Brand en explosiegevaar Door brand en explosie tijdens werkzaamheden vallen er jaarlijks tientallen doden en gewonden. Dus moet je brand en explosies zien te voorkomen. Mede doordat deze zeer onvoorspelbaar

Nadere informatie

Innovatief blussen betrouwbare beveiliging! Brandbeveiliging

Innovatief blussen betrouwbare beveiliging! Brandbeveiliging Innovatief blussen betrouwbare beveiliging! Brandbeveiliging Een blusmiddel voor speciale toepassingen. Innovatief blussen betrouwbare beveiliging! Om in iedere voorkomende situatie een individueel toegesneden

Nadere informatie

Toolbox-meeting Kleine blusmiddelen

Toolbox-meeting Kleine blusmiddelen Toolbox-meeting Kleine blusmiddelen Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Er zijn de laatste tijd veel nieuwe blusstoffen ontwikkeld. De

Nadere informatie

Firefly BakeScan en OvenGuard Unieke oplossingen voor brandbeveiliging in de bakkerij industrie

Firefly BakeScan en OvenGuard Unieke oplossingen voor brandbeveiliging in de bakkerij industrie Firefly BakeScan en OvenGuard Unieke oplossingen voor brandbeveiliging in de bakkerij industrie Waarom beveiliging nodig is Bakkerijproducten worden aan hoge temperaturen blootgesteld door de ovens. Ermee

Nadere informatie

Alternatieven voor fluorhoudend blusschuim Conclusies van een verkennend onderzoek

Alternatieven voor fluorhoudend blusschuim Conclusies van een verkennend onderzoek Rotterdam, 18 december 2017 Landelijk Expertisecentrum BrandweerBRZO Projectleider: drs. ing. J.A (Jan) Meinster www.ifv.nl/kennisplein/brandweerbrzo Inleiding De toepassing van fluorhoudend blusschuim

Nadere informatie

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW SYMBOLEN INHOUDSOPGAVE INGEBOUWDE BEVOCHTIGER De luchtkachels zijn voorzien van een ingebouwde en manueel gevoede bevochtiger die lichamelijke ongemakken helpt voorkomen zoals een droge keel, hoofdpijn,

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf Adres Postcode en plaats Soort bedrijf Restaurant / Café / anders nl.: Contactpersoon Functie Eigenaar/

Nadere informatie

BRANDBLUSSER van (mini-) formaat MINI POMPIER. Schuimblusser

BRANDBLUSSER van (mini-) formaat MINI POMPIER. Schuimblusser BRANDBLUSSER van (mini-) formaat MINI POMPIER Schuimblusser Mini Pompier is een grootse brandblusser in een klein formaat. Deze bevat brandblusschuim dat tot 30 keer zijn volume uitzet en kan ingezet worden

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie

ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie Veiligheidsvoorschriften Al onze pompen werden na assemblage, getest in de fabriek op hun correcte werking. Daarna werd de olie uit de pomp afgelaten om te vermijden

Nadere informatie

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels 2013 NL BE De werking van een pelletkachel Geluidsarme convectie ventilator Betere warmte overdracht waardoor een hoger rendement ontstaat. i Een knapperend houtvuur met de houtblokkenset voor uw pelletkachel

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

De Home Supply Unit (HSU)

De Home Supply Unit (HSU) e ome Supply Unit (SU) Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten e ome Supply Unit (SU) e SU wordt net zoals een radiator op een CV-combiketel of stadsverwarming

Nadere informatie

Welkom, deze presentatie wordt verzorgd door: Bas van Asten, Remtech Nederland BV Modulaire IT-room oplossingen voor computerruimtes en datacenters

Welkom, deze presentatie wordt verzorgd door: Bas van Asten, Remtech Nederland BV Modulaire IT-room oplossingen voor computerruimtes en datacenters Welkom, deze presentatie wordt verzorgd door: Bas van Asten, Remtech Nederland BV Modulaire IT-room oplossingen voor computerruimtes en datacenters Heeft u al bepaald hoe hoog de beschikbaarheid van uw

Nadere informatie

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geldig vanaf 01.09.2012 Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm kraanwater s Winters lekker behaaglijk, in de zomer heerlijk koel

Nadere informatie

Oefentoets-Brandpreventie en brandbestrijding-2016

Oefentoets-Brandpreventie en brandbestrijding-2016 Projecttitel: Oefentoets-Brandpreventie en brandbestrijding-2016 Aantal items: 25 Max. aantal punten: 30 1 Bij welke letters horen de brandklassen? Match de letters in de rechterkolom met de juiste brandklasse

Nadere informatie

Leidingwater zonder zorgen

Leidingwater zonder zorgen Leidingwater zonder zorgen Veiligheid door UV-desinfectie Prioritaire- en niet prioritaire instellingen zijn verplicht om te zorgen voor deugdelijk leidingwater. Om hen de zekerheid van hoogwaardige desinfectie

Nadere informatie

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Omschrijving: De Bovema luchtbehandelingskasten type LTV en LTVN (koudebrugvrij en 50 mm geisoleerd) zijn ontworpen voor ruimteventilatie, verwarming, koeling, warmteterugwinning,

Nadere informatie

DE EERSTE IN ZIJN SOORT

DE EERSTE IN ZIJN SOORT DE EERSTE IN ZIJN SOORT DOWNLOAD DE APP, ONTDEK AUGMENTED REALITY We hebben ons niet alleen beperkt tot het verbeteren van wat er al was! In plaats daarvan waren we de eerste om een revolutionaire innovatie

Nadere informatie

Waterleidingsprinkler. Het hoe, wat en waarom van de revolutionaire Waterleidingsprinkler

Waterleidingsprinkler. Het hoe, wat en waarom van de revolutionaire Waterleidingsprinkler Waterleidingsprinkler Het hoe, wat en waarom van de revolutionaire Waterleidingsprinkler We zien het maar al te vaak in de media een woning brand. In het ergste geval slachtoffers of voor het leven verminkte

Nadere informatie

Veilige infrastructuur met OBO ondervloersystemen Effectieve afschottingssystemen beveiligen brandzones Vuur en rook worden met de brandwerende

Veilige infrastructuur met OBO ondervloersystemen Effectieve afschottingssystemen beveiligen brandzones Vuur en rook worden met de brandwerende Veilige infrastructuur met OBO ondervloersystemen Effectieve afschottingssystemen beveiligen brandzones Vuur en rook worden met de brandwerende systemen van OBO via de vloerkanalen niet overgedragen 278

Nadere informatie

Een mengsel van lucht, hete verbrandingsgassen en kleine deeltjes vaste stof In rook zitten ook soms vonken

Een mengsel van lucht, hete verbrandingsgassen en kleine deeltjes vaste stof In rook zitten ook soms vonken Hoofdstuk 5 In vuur en vlam 5.1 Brand! Voorwaarden voor verbranding Ontbrandingstemperatuur De temperatuur waarbij een stof gaat branden De ontbrandingstemperatuur is ook een stofeigenschap. Er zijn drie

Nadere informatie

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT KOELDROGERS FX 1-22 LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT ATLAS COPCO FX: BETROUWBARE DROGE LUCHT Perslucht bevat olie, vaste

Nadere informatie

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand.

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Met welk bord wordt een explosiegevaarlijke gebied aangegeven? -5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een

Nadere informatie

NILFISK VL SERIE STOF-/WATERZUIGERS

NILFISK VL SERIE STOF-/WATERZUIGERS NILFISK VL SERIE STOF-/WATERZUIGERS STOF-/WATERZUIGERS VOOR ELKE TOEPASSING De nieuwe serie stof-/waterzuigers bevat modellen met 20 tot 75 liter container inhoud zodat er altijd een model is dat voldoet

Nadere informatie

Veiligheid voor uw leidingwerk GIRAIR SYSTEM Leidingen, fittingen en kranen voor perslucht

Veiligheid voor uw leidingwerk GIRAIR SYSTEM Leidingen, fittingen en kranen voor perslucht Veiligheid voor uw leidingwerk GIRAIR R SYSTEM Leidingen, fittingen en kranen voor perslucht Perslucht Haal een kruis door: Lekkage, verontreinigde perslucht, korrosie en tijdverlies.. ALS PERSLUCHT UW

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST AFZUIGKAST / ENKELE FLUX HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST Algemeen principe Ventilatie met mechanische afvoer (MEV in het Engels) kan bestaan ofwel uit een centraal luchtafvoersysteem geschikt voor het hele gebouw,

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl Vitotherm Technische informatie www.vitotherm.nl Deze folder informeert u over de producten en dienstverlening van Vitotherm B.V. Soms moet je iets durven investeren om vervolgens veel te besparen. Dit

Nadere informatie

Stabu breektank documentatie. Inleiding

Stabu breektank documentatie. Inleiding Product info Stabu breektank Stabu breektank documentatie Inleiding Blz. Documentatie 5 liter breektank -. Documentatie 0 liter breektank -. Documentatie 000 liter breektank 5-6. Documentatie 000 liter

Nadere informatie

Brandbeveiliging in het hart van datacenters

Brandbeveiliging in het hart van datacenters Brandbeveiliging in het hart van datacenters Wij begrijpen uw zakelijke omgeving en uw uitdagingen Brandveiligheid is vandaag de dag een grote uitdaging voor bedrijven De veiligheidsproblemen voor computerruimten

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

De lettergrootte voor bijschriften is 12. Brand meester, maar hoe? Ontwikkeling brandbeveiligingsinstallaties

De lettergrootte voor bijschriften is 12. Brand meester, maar hoe? Ontwikkeling brandbeveiligingsinstallaties De lettergrootte voor bijschriften is 12 Brand meester, maar hoe? Ontwikkeling brandbeveiligingsinstallaties Den Haag 7 april 2016 Michael Haas Introductie Michael Haas Adviseur (senior projectleider)

Nadere informatie

Partner in brandbeveiliging

Partner in brandbeveiliging Partner in brandbeveiliging Brandveilig! Brand is de grootste nachtmerrie voor iedere ondernemer. Altebra zorgt dat u rustig kunt slapen! Wij leveren en onderhouden slimme sprinklerinstallaties om uw bedrijf

Nadere informatie

We zijn groot in ontwikkeling en productie van industriële fans

We zijn groot in ontwikkeling en productie van industriële fans Air to measure We zijn groot in ontwikkeling en productie van industriële fans Wij zijn er van overtuigd dat onze kennis en vakmanschap de beste en meest duurzame oplossing voor elk vraagstuk in de ventilatietechniek

Nadere informatie

WATERMISTSYSTEEM MINIFOG ECONAQUA. Minifog EconAqua Watermist-Sprinklersystemen

WATERMISTSYSTEEM MINIFOG ECONAQUA. Minifog EconAqua Watermist-Sprinklersystemen WATERMISTSYSTEEM MINIFOG ECONAQUA Minifog EconAqua Watermist-Sprinklersystemen NNOVATIEF Efficiënte beveiliging van gebouwen Minifog EconAqua is een door Minimax ontwikkeld lage druk watermistsysteem.

Nadere informatie

Rook- en Warmte Afvoer installaties

Rook- en Warmte Afvoer installaties Rook- en Warmte Afvoer installaties VBE Themabijeenkomst 2 juni 2010 Introductie P.T.J.M. (Peter) Janssen RSE Senior projectleider brandbeveiliging R2B Inspecties B.V. Docent Avans+ en Haagse Hogeschool

Nadere informatie

ERO. Productinformatieblad Repressie. 30-XS Blusvloeistof

ERO. Productinformatieblad Repressie. 30-XS Blusvloeistof 30-XS Blusvloeistof 30-XS is speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van vaste stoffen branden (Klasse A), zoals hout, papier, textiel, tapijt, woningbranden etc. De krachtige blusvloeistof is uniek omdat

Nadere informatie

MEMORANDUM 61 d.d. 29 april 2004 HI-EX INSIDE AIR SYSTEMEN IN CPR 15-2 OBJECTEN

MEMORANDUM 61 d.d. 29 april 2004 HI-EX INSIDE AIR SYSTEMEN IN CPR 15-2 OBJECTEN MEMORANDUM 61 d.d. 29 april 2004 HI-EX INSIDE AIR SYSTEMEN IN CPR 15-2 OBJECTEN Vervolgstappen naar aanleiding van het Tebodin rapport nr. 3318001 d.d. 28 september 2001 april 2004 Pagina 1 van 1 1 Probleemstelling

Nadere informatie

Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter

Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter NIEUW EC VENTILATOREN 40% ENERGIE BESPARING OP ELEKTRISCHE ENERGIE NU OOK VOOR ALLE MERKEN DX / WARMTE POMPSYSTEMEN > EffectDX Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter

Nadere informatie

VOEG VEILIGHEID EN WAARDE TOE AAN UW EIGENDOMMEN

VOEG VEILIGHEID EN WAARDE TOE AAN UW EIGENDOMMEN VOEG VEILIGHEID EN WAARDE TOE AAN UW EIGENDOMMEN Oplossingen voor Bergingen SKILL, QUALITY AND EXPERIENCE www.troax.com Toonaangevend leverancier van gebiedsafscherming voor binnentoepassing Bouw & Beveiliging

Nadere informatie

Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frequentie: GHz.

Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frequentie: GHz. Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frequentie: 2.4-2.4835GHz. NL 17.01.2019 / 53-0774 www.hwam.com INHOUDSOPGAVE Download de IHS SmartControl -app* 3 Sluit de ruimtesensor aan op de houtkachel 3 Wi-Fi

Nadere informatie

Automatic Order Picking systems. Georganiseerd en efficiënt verzamelen van orders! www.npa.nl

Automatic Order Picking systems. Georganiseerd en efficiënt verzamelen van orders! www.npa.nl Automatic Order Picking systems Georganiseerd en efficiënt verzamelen van orders! www.npa.nl Hoeveel kost het verzamelen van uw orders? Verwerkt u dagelijks een serieuze hoeveelheid orders en is uw orderpik

Nadere informatie

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g monosolar zonneboilersysteem met hoogrendement bouwen op duurzame energie U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g Onze producten worden wereldwijd verkocht vanwege hun ongeëvenaarde technische

Nadere informatie

BRAND IN UW BEDRIJF!!! JE MOET ER NIET AAN DENKEN.

BRAND IN UW BEDRIJF!!! JE MOET ER NIET AAN DENKEN. BRAND IN UW BEDRIJF!!! JE MOET ER NIET AAN DENKEN. Mocht het toch gebeuren en men is aanwezig dan kunt u dikwijls door snel ingrijpen uitbreiding voorkomen. Door deze actie en hopelijk beperkte brandschade

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 65m3/h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Storings- en filtermelding Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

Introductie Brandveiligheid

Introductie Brandveiligheid Introductie Brandveiligheid Arbo- en milieudienst W&N Jeroen Haars Arbo- en Milieudienst (AMD), Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen 1 INTRODUCTIE Brand Blusstoffen Blusmiddelen Hoe te handelen

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 60 m 3 /h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Automatische regeling op CO 2 mogelijk Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

Service & Support. Informatie. Bosch Thermotechniek

Service & Support. Informatie. Bosch Thermotechniek Service & Support Informatie Bosch Thermotechniek 2 Service & Support Ervaar de service en de support van Bosch Bosch is internationaal toonaangevend op het gebied van cv- en warmwater oplossingen voor

Nadere informatie

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Inhoud van een compleet monofasig systeem van 16 kwh. Het totale systeem GREEN ROCK, het zout water opslagsysteem is verkrijgbaar

Nadere informatie

water lucht energie woning keuring brand beveiliging asbest

water lucht energie woning keuring brand beveiliging asbest water lucht energie woning keuring brand beveiliging asbest strooming Strooming onderzoekt, adviseert en beheert Strooming is specialist op het gebied van onderzoek, advies en beheer aangaande water, lucht

Nadere informatie

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen De grootste specialist in industriële luchtzuivering Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen Specialist in schone lucht Als het om innovatieve installaties

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE TP800P-TP800R-TP1200R. tuinpompen

INSTRUCTIEBOEKJE TP800P-TP800R-TP1200R. tuinpompen INSTRUCTIEBOEKJE TP800P-TP800R-TP1200R tuinpompen Hartelijk dank! 2 Hartelijk dank dat u voor een EUROM TP tuinpomp gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle tevredenheid

Nadere informatie

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN.

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. WWW.KI-TS.COM OVER ONS "Geweldige bedrijven bieden hun klanten, naast de producten die ze vragen, ook oplossingen voor hun problemen. Knauf Insulation streeft

Nadere informatie

Nilfisk VL serie stof-/waterzuigers

Nilfisk VL serie stof-/waterzuigers Nilfisk VL serie stof-/waterzuigers VL500 35 liter uitvoering Grote oppervlakken reinigen? Probeer het vaste vloermondstuk voor de VL500 Door meervoudige filtering kunt u zowel stoffen als vloeistoffen

Nadere informatie

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar Op alle fronten betrouwbaar 01.09.2012 onbezorgd comfort De betrouwbare geotherm Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort

Nadere informatie

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625 RESQ-TAPE is een zelfhechtende siliconen afdichtings- en isolatietape met veel verschillende toepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke tape is uw eerste hulp bij allerlei reparaties. U brengt

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur

Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur Doorwerken tijdens de koude, vochtige maanden Indirect gestookte heaters Omschrijving 40.000 kcal/u 80.000 kcal/u

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 60 m 3 /h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Storings- en filtermelding Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

Wat is een explosie? Een explosie is een zeer snel verlopende brand met een vrijkomende (verwoestende) drukgolf.

Wat is een explosie? Een explosie is een zeer snel verlopende brand met een vrijkomende (verwoestende) drukgolf. Toolbox: Brand en Explosie Het doel van een toolboxmeeting is om de aandacht en motivatie voor veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf te verbeteren. Wat is brand? Brand is een chemische reactie van

Nadere informatie

VLAKKE LICHTKOEPEL DOMELIGHT/VENTLIGHT/SMOKELIGHT

VLAKKE LICHTKOEPEL DOMELIGHT/VENTLIGHT/SMOKELIGHT VLAKKE LICHTKOEPEL DOMELIGHT/VENTLIGHT/SMOKELIGHT Domelight Bovema Domelight De Bovema vlakke lichtkoepels zijn leverbaar in alle RAL-kleuren (standaard brute aluminium) en kunnen worden uitgevoerd met

Nadere informatie

Marktleider in klimaatbeheersing

Marktleider in klimaatbeheersing Marktleider in klimaatbeheersing klimaattechniek www.mark.nl www.markbelgium.be LUCHTVERWARMING Hoogrendement gasgestookte luchtverwarming, geproduceerd volgens de laatste stand der techniek. 3 Van oudsher

Nadere informatie

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak Introductie: Het Triple Solar zonthermisch dak (ook wel energiedak genoemd) is speciaal ontwikkeld voor het regenereren, balanceren

Nadere informatie

Handleiding brandveiligheidtraining Arduin

Handleiding brandveiligheidtraining Arduin Inleiding: Alle medewerkers van Arduin hebben van het bedrijf T.S.A. een brandveiligheidtraining gehad. Het doel hiervan was, dat een ieder binnen Arduin weet wat hij/zij wel of beter niet kan doen in

Nadere informatie

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Electrische Boiler Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Wij feliciteren u met de aanschaf van uw boiler. De electrische verwarmers

Nadere informatie

CONVECTIEVERWARMING GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS. Vermogens : 26,5 tot 61,7 kw BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint

CONVECTIEVERWARMING GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS. Vermogens : 26,5 tot 61,7 kw BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint CONVECTIEVERWARMING BVBA BLONDEAU & ZONEN Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint Tel. +32-3/454.38.50 Fax +32-3/454.38.44 info@blondeau.be www.blondeau.be GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS Vermogens

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.04.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 Een Snel systeem... voor efficiënte reiniging Een complete cyclus in 20 minuten OPTIMALE BEHANDELINGSTIJD VOOR REINIGING EN DESINFECTIE De

Nadere informatie

VDL Industrial Products

VDL Industrial Products VDL Industrial Products Kracht door samenwerking VDL Industrial Products Alleen het beste is goed genoeg voor uw organisatie. Daarom nodigen wij van VDL Industrial Products u uit voor een nadere kennismaking

Nadere informatie

A-Serie. Simpelweg de zuinigste CV-ketel

A-Serie. Simpelweg de zuinigste CV-ketel A-Serie Simpelweg de zuinigste CV-ketel De A-Serie staat voor optimaal comfort en betrouwbaarheid. ATAG Verwarming legt zich al jaren toe op de ontwikkeling en productie van geavanceerde en kwalitatief

Nadere informatie

UNIEK IN ZIJN SOORT NIEUW 280 W. 2,7 Bar 9 l/min TOEPASSINGEN GESCHIKT OM WATER TE POMPEN UIT : CERTIFICATEN

UNIEK IN ZIJN SOORT NIEUW 280 W. 2,7 Bar 9 l/min TOEPASSINGEN GESCHIKT OM WATER TE POMPEN UIT : CERTIFICATEN UNIEK IN ZIJN SOORT DOWNLOAD DE APP EN ONTDEK AUGMENTED REALITY ij heeft een andere uitstraling dan elke andere booster set is klein en volledig geïntegreerd. Zodra u hem installeert en gebruikt, realiseert

Nadere informatie

s werelds beste bodemwarmtewisselaar

s werelds beste bodemwarmtewisselaar s werelds beste bodemwarmtewisselaar Waarom aardwarmte? Duurzame energie met oog voor mens en milieu Een comfortabele, goed verwarmde woning vinden we vanzelfsprekend. Maar we staan er zelden bij stil

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by:

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by: Waterontharder Simpel Compact Economisch Powered by: SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens

Nadere informatie

Brandbeveiliging op maat werk voor dé specialist. 22 MAART 2007 sinds 1927

Brandbeveiliging op maat werk voor dé specialist. 22 MAART 2007 sinds 1927 Brandbeveiliging op maat werk voor dé specialist 22 MAART 2007 sinds 1927 Uitwerking praktijk case Hoe groot is het brandrisico s in mijn IT ruimten? Niet 0 en (flink?) groter dan in andere ruimten Worden

Nadere informatie

Introductie eco2heat. Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling. Gezond, duurzaam en voordelig verwarmen

Introductie eco2heat. Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling. Gezond, duurzaam en voordelig verwarmen Introductie eco2heat Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling Wie is Eco2heat? Eco2heat kiest voor duurzame, groene warmte. Aangezien ongeveer 30% van het wereld energie verbruik verwarming

Nadere informatie

KUNNEN DE GENERATOREN OPNIEUW GEVULD WORDEN NA EEN BLUSSING?

KUNNEN DE GENERATOREN OPNIEUW GEVULD WORDEN NA EEN BLUSSING? Veel gestelde vragen WAT IS EEN Stat-X AEROSOL GENERATOR? Een aerosol generator is een volledige bluseenheid waarin zich een vaste stof bevindt die door middel van een interne geregelde verbranding een

Nadere informatie

Brandpreventie in de praktijk

Brandpreventie in de praktijk Brandpreventie in de praktijk WAT TE DOEN BIJ BRAND? 2 Hoe ontstaat brand? Om een vuurtje te krijgen heb je drie zaken nodig: Zuurstof, brandstof en temperatuur Als je een van die drie zijden wegneemt,

Nadere informatie

Industriële brandbestrijding

Industriële brandbestrijding Industriële brandbestrijding Het IFV bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de inhoud van dit tekstboek. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Algemene Documentatie L-Line gesoldeerde platenwarmtewisselaars Constructie Gesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn pure tegenstroom warmtewisselaars. De gesoldeerde

Nadere informatie

Vaillant Geysers. Betrouwbaarder bestaat niet

Vaillant Geysers. Betrouwbaarder bestaat niet Vaillant Geysers Betrouwbaarder bestaat niet 01.01.2012 efficiënt comfort Warm water waar u wilt Bent u op zoek naar een geiser waarop u altijd kunt rekenen? Een degelijk toestel dat u warm water geeft

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Voor u de juiste keuze Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm bad. Met een ATAG

Nadere informatie

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE SNELLE, EENVOUDIGE EN VEILIGE MONTAGE 2 Overtuigend Montagesysteem voor Zonnepanelen Bij geen ander bevestigingssysteem voor zonnepanelen zijn de ervaringen

Nadere informatie

- Luchtdichtheidsmeting - Waterleidingpreventie - Laboratorium - Gasmeting - Bedrijfsinformatie

- Luchtdichtheidsmeting - Waterleidingpreventie - Laboratorium - Gasmeting - Bedrijfsinformatie Postbus 106 5830 AC Boxmeer Bezoekadres: Raamstraat 2C 5831 AT Boxmeer (Netherlands) Tel: + 31 (0)485-571186 Fax: +31 (0)485-573868 E-mail: info@veldhuijzen.nl Website: www.veldhuijzen.nl - Luchtdichtheidsmeting

Nadere informatie