Nummer 21, 25 januari 2019 Tel: R.K. Basisschool t Ruimteschip

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 21, 25 januari 2019 Tel: R.K. Basisschool t Ruimteschip"

Transcriptie

1 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 21, 25 januari 2019 Tel: R.K. Basisschool t Ruimteschip Het was een week van de eerste sneeuw. Dinsdagmiddag moesten we dus even naar buiten om de opgebouwde spanning van een dag binnen zitten te bevrijden. Het was ook de week van de vogeltelling. Dankzij Vanessa Beemsterboer weten we nu waarom we tellen en hoe we moesten tellen. Vrijdag zaten er dus de hele dag kinderen voor de ramen van de klassen naar buiten te kijken. De komende periode Agenda Zaterdag 26 januari Kwartfinale Voorleeswedstrijd. Deelname Roos (gr8) Maandag 28 januari Deze week: Poëzieweek, deelname gr7 Deze week: Nationale Voorleesweken, deelname gr1-2 Dinsdag 29 januari Bezoek d Ampte gr8 Woensdag 30 januari Donderdag 31 januari Cito-toetsochtend kleuters Vrijdag 1 februari Maandag 4 februari Deze week: Cito-toetsweek Cito-toetsochtend kleuters Dinsdag 5 februari Cito-toetsochtend kleuters Woensdag 6 februari Donderdag 7 februari Cito-toetsochtend kleuters Vrijdag 8 februari Zaterdag 26 januari: Kwartfinale Voorleeswedstrijd Zaterdagmiddag doet Roos uit groep 8 als onze voorleeskampioen mee aan de kwartfinale van de Voorleeswedstrijd. We wensen haar natuurlijk heel veel succes, maar vooral heel veel plezier. Deze week: Poëzieweek, deelname groep 7 Groep 7 doet deze week mee aan de Poëzieweek. Op de website lezen we: Hoe lang duurt het voorlezen van een gedicht. Een minuut? Die kunt u makkelijk missen. Elke dag. En in die minuut brengt u de klas aan het lachen, troost u de kinderen, leert u ze spelen met taal of geeft u ze nieuwe inzichten. En in alle gevallen verrijkt u hun leven.

2 Ruimtepost 25 januari 2019, pagina 2/7 Deze week: Nationale Voorleesweken, deelname groep 1-2 groep 8 dinsdagmorgen d Ampte, de VMBO-school van het Tabor College. De klas vertrekt om 8.30 uur per bus en is rond uur weer terug. Gedurende de ochtend maken de kinderen kennis met onder- en bovenbouwvakken. De kleuters doen mee aan de Nationale Voorleesweken. Iedere dag staat een ander prentenboek centraal dat wordt voorgelezen en waar opdrachten mee gedaan worden. Dinsdag 29 januari: Bezoek d Ampte groep 8 In het het kader van de oriëntatie op het Voortgezet Onderwijs bezoekt Donderdag 31 januari: Cito-toetsochtend kleuters Volgende week is het Cito-toetsweek. Voor de kleuters wordt het toetsen gespreid over vier ochtenden in 3 weken. Donderdagochtend is de eerste toetsochtend. Juf Carine en juf Myrna zijn deze dag beide op school. Wat komen gaat Week 4 februari: Cito-toetsweek In de week van 4 februari houden we weer onze Cito-week. In alle groepen worden de halfjaarlijkse Cito-toetsen afgenomen voor Spelling, Rekenen en Begrijpend Lezen. Waarom doen we deze Cito-toetsen ook alweer, we hebben toch ook onze methodetoetsen en proefwerken? Dat klopt. Maar met de methodetoetsen en proefwerken toetsen we alleen wat de afgelopen periode aan bod is geweest. Leerstof die intensief is geoefend of waarvoor een leerblad mee naar huis is gegeven wordt vlak daarna getoetst. Waarom doen we deze toetsen? Cito-toetsen meten de vaardigheid die kinderen hebben bij een bepaald vakgebied. Aan bod komen opgaven passend bij de groep, maar ook die beduidend makkelijker en moeilijker zijn. Zo krijgen we inzicht in welke kinderen iets extra s aan kunnen, maar ook welke kinderen extra ondersteuning nodig hebben. Cito-toetsen zijn landelijk genormeerd, zodat het ons inzicht geeft hoe de kinderen presteren in relatie tot hun leeftijdsgenoten. Dat geeft ons weer inzicht in hoe het onderwijs op t Ruimteschip er voor staat en waar wij ons onderwijs moeten bijstellen.

3 Ruimtepost 25 januari 2019, pagina 3/7 Op onze Studiedag, 15 februari, bekijken we de resultaten van de kinderen individueel en passen we onze groepsplannen aan: welke ondersteuning hebben kinderen nodig, welke kinderen hebben geen, weinig of extra instructie nodig? Maar ook kijken we naar de doorgaande lijn van onze groepen: hoe verhoudt het niveau van de groep tot wat we mogen verwachten, welke bijstellingen moeten we doen? Ook die worden verwerkt in de groepsplannen. Wat vragen we van u deze week? Natuurlijk is het niet echt een gewone week, eerlijk is eerlijk. Kinderen zijn niet gewend om in één week zoveel toetsen te maken. Toch proberen we er normaal mee om te gaan, leggen geen extra druk op de kinderen. We hopen dat u dat ook niet doet. In een van de kinderboeken van Jacques Vriens omschrijft een leerkracht het maken van de Cito-toets als het maken van een foto, een momentopname. Zo kijken we er ook naar. Voor de week van 4 februari betekent dit op t Ruimteschip dat we iedere dag een of meer toetsen zullen doen in alle groepen; dat we van iedereen die deze week in school komt de rust in de gemeenschappelijke ruimtes respecteert, zodat kinderen in de groepen zich kunnen concentreren; dat u wordt gevraagd geen afspraken voor artsen en specialisten te maken in deze week. De kleuters, met uitzondering van de kleuters die na 1 januari zijn ingestroomd, worden op vier ochtenden getoetst: donderdag 31 januari, maandag 4 februari, dinsdag 5 februari en donderdag 7 februari. Zowel juf Carine als juf Myrna zijn dan aanwezig: de ene juf in de groep, de andere juf om te toetsen. In de week van 28 januari zal juf Ella, onze van haar pensioen-genietende ouddirecteur en -intern begeleider, starten met het individueel toetsen van de Citotoetsen voor Technisch Lezen (DrieMinutenTest en AVI). Ouderbetrokkenheid Wat kan ik betekenen voor de school van mijn (klein-)kinderen?

4 Ruimtepost 25 januari 2019, pagina 4/7 MOOIE VOORBEELDEN Weer twee mooie voorbeelden van ouderbetrokkenheid. Donderdag kwam Vanessa Beemsterboer vanuit haar passie namens de Vogelbescherming vertellen over de Tuinvogeltelling In het weekend van 19 en 20 februari heeft Rick Zuijdam met een aantal buurtkinderen reparaties aan de Natuurspeeltuin gedaan. Met snoeitakken van de Gemeente heeft hij de wigwam weer gerepareerd en een aantal schuilmuurtjes gemaakt. Even voorstellen: Overblijfouder: Monica Bijpost Een nieuwe rubriek: Vrijwilligers stellen zich voor. We gaan verder met de Overblijfouders.. Ik ben Monica Bijpost, ik ben 40 jaar en woon samen met Sjon Groot op de Aardebaan in Opmeer. Samen samen hebben we 2 kinderen Nigel van 13 en Manou van 11 (groep 7). Om de week ben ik op dinsdag overblijfmoeder. Op maandag werk ik bij de Hema en de rest van de week sta ik op de markt nootjes en zuidvruchten te verkopen. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wandelen en vind ik het erg gezellig om spelletjes te doen met de Kids. Nieuws van buitenaf Jeugdsport- en cultuurpas Het aanbod van de Jeugdsportpas is vernieuwd en uitgebreid. Onder het motto Altijd iets te doen in Opmeer is er naast sport ook aandacht voor muziek en techniek. Uit de folder: DRUMMEN OF ZINGEN Altijd al eens willen drummen of zingen in popkoor? Dan is dit je kans, want de Stichting Muziek Opmeer biedt een drietal workshops aan om kennis te maken met het muzikaal onderwijs: een workshop slagwerk; zingen in een popkoor en algemene muzikale vorming voor de jongste basisschoolleerlingen. MODERNE TECHNIEK Interesse in techniek, altijd al willen weten hoe dingen werken of wil je experimenten met technieken uit de toekomst? Doe dan mee met het ProefLAB van DigiLAB in de bibliotheek van Opmeer! Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de moderne techniek.

5 Ruimtepost 25 januari 2019, pagina 5/7 SPORTEN Uiteraard hebben we ook weer diverse sportverenigingen bereid gevonden om mee te doen! Wil je judo eens uitproberen? Of een bal- of racketsport? Het kan allemaal met de Jeugdsportpas! Nieuw is dit keer ook dat de folder niet meer op papier wordt verspreid. De hele folder is HIER te lezen. Voor inschrijven ga naar en klik op Evenementen en Activiteiten. Onderzoek naar lood onder speelterreinen De gemeente Opmeer vraagt ons de volgende informatie met u te delen: Binnenkort wordt de bodem van veel kinderspeelplaatsen in Noord - Holland, waaronder ook in Opmeer, onderzocht op de aanwezigheid van lood in de bodem. In veel stedelijke gebieden is door eeuwenlang gebruik van lood ook lood in de bodem terecht gekomen. Uit recent onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat de opname van lood in verhoogde concentraties in de bodem een nadelig effect kan hebben op het leervermogen van jonge kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar. Kinderen kunnen lood binnenkrijgen als ze tijdens het spelen grond in hun mond stoppen waar kleine deeltjes lood inzitten. De hele informatiebrief is HIER te vinden. In school, op de witte bank in de onderbouwhal, liggen folders over dit onderwerp. Het vorige weekend is een fiets achtergelaten op het fietspad tussen Aurora en Aardebaan / Jupiterstraat. De vinder van de fiets vermoedt dat deze toebehoort aan een jongen van jaar. Waarschijnlijk is de fiets gestolen. Wie mist een fiets? Wie kent iemand die deze fiets mist? Reacties naar meester Ton, hij verwijst naar de vinder waar de fiets nu staat. Jarigen Juf, ik ben geboren op mijn verjaardag De komende week is 30 januari: Jenna (gr4) jarig. We wensen haar en mooie dag toe.

6 Ruimtepost 25 januari 2019, pagina 6/7 Uitsmijters Dinsdagmiddag wordt er getrakteerd op beschuit met muisjes. Juf vraagt aan een kleuter waarom ze beschuit met muisjes eten. Vanwege de robot die is geboren. Hoe heet die robot dan? SOA. Wilt u uw kind laten overblijven? Maak eerst een account aan via de website of app van Overblijven met Edith, ook als het overblijven incidenteel of eenmalig is. Klik HIER om op de aanmeldpagina te komen. Coöperatief leren. Samenwerken. Maar soms zijn er momenten dat je het liefst in stilte wilt werken. Daarvoor is de Stilteruimte. En echt: het werkt. Muisstil is het er. En praat of fluister je? Je kunt vertrekken.

7 Ruimtepost 25 januari 2019, pagina 7/7 De kinderen van groep 3 kennen nu alle letters (inclusief de X van Xavier). Daarom was het woensdag Letterfeest. Meester Ton, professor doctor in de Hogere Letterkunde, reikte de diploma s uit. Het was de afsluiting van een dag met letterkoekjes, letters leggen, lekker lezen en een letterspeurtocht met ouders en grootouders. En dinsdag was ook nog schrijver Harmen van Straaten in groep 3-4. Vogels tellen op vrijdag.

Nummer 22, 1 februari 2019 Tel: Han Neef

Nummer 22, 1 februari 2019 Tel: Han Neef Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 22, 1 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Trots zijn we op

Nadere informatie

Nummer 24, 15 februari 2019 Tel:

Nummer 24, 15 februari 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 24, 15 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Ruimtepost 15 februari

Nadere informatie

Nummer 36, 17 mei 2019 Tel:

Nummer 36, 17 mei 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 36, 17 mei 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende weken organiseren

Nadere informatie

De komende periode. Agenda. Dinsdag 20 februari: Fruitdagen deze week. Bezoek Oscar Romero groep 8. Dinsdag 20 februari:

De komende periode. Agenda. Dinsdag 20 februari: Fruitdagen deze week. Bezoek Oscar Romero groep 8. Dinsdag 20 februari: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 24, 16 februari 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Pluk

Nadere informatie

De komende periode Agenda

De komende periode Agenda Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 7, 12 oktober 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De kalender zegt

Nadere informatie

Nummer 38, 31 mei 2019 Tel: De komende periode

Nummer 38, 31 mei 2019 Tel: De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 38, 31 mei 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip We hebben het op deze

Nadere informatie

Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: De komende periode

Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip We kijken weer terug

Nadere informatie

Nummer 32, 12 april 2019 Tel:

Nummer 32, 12 april 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 32, 12 april 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip We kijken terug op

Nadere informatie

Nummer 28, 15 maart 2019 Tel: R.K. Basisschool t Ruimteschip. De komende periode

Nummer 28, 15 maart 2019 Tel: R.K. Basisschool t Ruimteschip. De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 28, 15 maart 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Het was weer een week

Nadere informatie

Nummer 20, 18 januari 2019 Tel:

Nummer 20, 18 januari 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 20, 18 januari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De eerste aanmeldingen

Nadere informatie

Deze week: Week van de Mediawijsheid groep 8. Maandag 19 november: Nummer 12, 16 november 2018 Tel: Het was weer een gezellig

Deze week: Week van de Mediawijsheid groep 8. Maandag 19 november: Nummer 12, 16 november 2018 Tel: Het was weer een gezellig Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 12, 16 november 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Het was weer een

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 5, 28 september 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip We zitten midden

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip

R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 19, 13 januari 2017 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip En daar

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 14 september 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Groep 8 is weer

Nadere informatie

Nummer 5, 29 september 2017 Tel: De komende periode

Nummer 5, 29 september 2017 Tel: De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 5, 29 september 2017 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende

Nadere informatie

De komende periode Agenda

De komende periode Agenda Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 10, 2 november 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Herfst. De bladeren

Nadere informatie

Nummer 37, 1 mei 2015 Tel: 0226 352552. Ze wisten iedereen te vinden, ze hadden zoveel kracht En juist dat gaf ze uiteindelijk zoveel macht

Nummer 37, 1 mei 2015 Tel: 0226 352552. Ze wisten iedereen te vinden, ze hadden zoveel kracht En juist dat gaf ze uiteindelijk zoveel macht Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek R.K. Basisschool t Ruimteschip In verschillende klassen stonden we de afgelopen periode stil bij de Tweede Wereldoorlog en de Dodenherdenking.

Nadere informatie

De komende periode. Agenda

De komende periode. Agenda Nummer 46, 8 juli 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Agenda De

Nadere informatie

Nummer 35, 10 mei 2019 Tel:

Nummer 35, 10 mei 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 35, 10 mei 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Trots! Het woord valt

Nadere informatie

De komende periode. Agenda

De komende periode. Agenda Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 17, 23 december 2016 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Na afloop

Nadere informatie

Nummer 26, 1 maart 2019 Tel:

Nummer 26, 1 maart 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 26, 1 maart 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende week hebben

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

De komende periode. Voorjaarsvakantie

De komende periode. Voorjaarsvakantie Nummer 28, 26 februari 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Een

Nadere informatie

Dinsdag 26 januari: Bezoek d Ampte groep 8. Deze week: Cito toetsweek. Nummer 23, 22 januari 2016. Avond t Ruimteschip pres(en)teert.

Dinsdag 26 januari: Bezoek d Ampte groep 8. Deze week: Cito toetsweek. Nummer 23, 22 januari 2016. Avond t Ruimteschip pres(en)teert. Nummer 23, 22 januari 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Via de

Nadere informatie

Nummer 29, 22 maart 2019 Tel:

Nummer 29, 22 maart 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 29, 22 maart 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De lente is begonnen

Nadere informatie

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 25, 22 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Hebt u ook gekeken

Nadere informatie

De komende periode. Maandag 7 september: Vergadering Feestcommissie

De komende periode. Maandag 7 september: Vergadering Feestcommissie Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 4, 4 september 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Met een

Nadere informatie

Nummer 34, 3 mei 2019 Tel:

Nummer 34, 3 mei 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 34, 3 mei 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode Agenda

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip

R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 4, 13 september 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Vorig schooljaar

Nadere informatie

OPKIKKER september 2016 schooljaar VERJAARDAGEN LEERLINGEN Ediz Akbulut Sara van Hal 4a

OPKIKKER september 2016 schooljaar VERJAARDAGEN LEERLINGEN Ediz Akbulut Sara van Hal 4a OPKIKKER 02 02 september 2016 schooljaar 2016-2017 VERJAARDAGEN LEERLINGEN 03-09 Ediz Akbulut 6 05-09 Sara van Hal 4a AGENDA 09-09 Opkikker 03 verschijnt. KOMT ERAAN 27-09 Schoolreis gr. 3 t/m 6; Hellendoorn;

Nadere informatie

De komende periode. Maandag 7 maart: Hoofdluiscontrole. Maandag 7 maart: Theatervoorstelling kerkje Wadway groep 5-6 en 6-7. Nummer 29, 4 maart 2016

De komende periode. Maandag 7 maart: Hoofdluiscontrole. Maandag 7 maart: Theatervoorstelling kerkje Wadway groep 5-6 en 6-7. Nummer 29, 4 maart 2016 Nummer 29, 4 maart 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Nog even

Nadere informatie

Nummer 21 31 januari 2014

Nummer 21 31 januari 2014 Nummer 21 31 januari 2014 Agenda 5 en 6 februari Groep 5 gaat appelflappen maken. Donderdag 6 en vrijdag 7 februari. Wie van de ouders kan helpen? Opgavelijst hangt bij de groep. 6 februari 19.30 uur informatieavond

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 30 januari t/m 03 februari Agenda: Ma - Groep 1-2 gaat naar het Haarhuus gr. 8 begeleid Di - Wo - Open Huis van 9.00-12.00 u. Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Woensdag is het zover:

Nadere informatie

De komende periode Agenda

De komende periode Agenda Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 19, 11 januari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Het was weer zo

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool 14 januari 20 15 Jaargang 6, nummer 4 Nieuws van de directie Inhoud Tanden poetsen 1 Lunchtips 1 Voorstelling 1 Website 1 Allereerst voor u allen de beste wensen

Nadere informatie

De komende periode. Agenda

De komende periode. Agenda Nummer 44, 24 juni 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De laatste

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Scheepsjournaal RK Basisschool De Ark februari Beste ouder(s) en kinderen,

Scheepsjournaal RK Basisschool De Ark februari Beste ouder(s) en kinderen, Beste ouder(s) en kinderen, U ontvangt het Scheepsjournaal met informatie over het reilen en zeilen op De Ark. Hierin staan de nieuwsberichten over de groepen, bijzondere activiteiten, de agenda voor de

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip

R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 10, 3 november 2017 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Deze

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen Nieuws uit CBS Het Kompas Voor iedereen, die ik nog niet persoonlijk gezien heb, nog de beste wensen voor 2014! Toetsen Wij zijn alweer ruim drie weken aan het werk in de klassen. Hier op school heerste

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Nieuwsbrief Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Van de directie Als school doen we mee aan een project van Kansrijke Groningers, waarin scholen door IturnIT begeleid worden digitale geletterdheid te integreren

Nadere informatie

WIJCKPRAAT. Van Asch van Wijckschool JANUARI 2019

WIJCKPRAAT. Van Asch van Wijckschool JANUARI 2019 WIJCKPRAAT JANUARI 2019 Van Asch van Wijckschool Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam www.aschvanwijck.nl T: 010-4363836 De laatste dagen Even voorstellen de laatste vragen van het geleden jaar staan

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Paasontbijt ** Groep 8 en het voortgezet

Nadere informatie

De komende periode. Agenda Maandag 25 september Deze week: Startgesprekken Leerkrachten / Ouders

De komende periode. Agenda Maandag 25 september Deze week: Startgesprekken Leerkrachten / Ouders Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 4, 22 september 2017 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Kalender - Woensdag 13 april Ateliers groepen 3 en 4 - Donderdag 14 april studiedag, alle leerlingen

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

PRIKBORD 6 3 september 2014

PRIKBORD 6 3 september 2014 PRIKBORD 6 3 september 2014 19 januari 2017 Schooljaar 2016-2017 AGENDA Wo 25 jan Ma 16 jan. t/m do 2 feb 8:30 - Nationaal Voorleesontbijt, groep 1-2-3 (de kinderen hoeven thuis niet te ontbijten!) Toetsweken,

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 2, 7 september 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Het is een cliché:

Nadere informatie

Verkeer om school. Theatervoorstellingen. Agenda. 11 febr De afgelopen weken heeft een actieve verkeersgroep

Verkeer om school. Theatervoorstellingen. Agenda. 11 febr De afgelopen weken heeft een actieve verkeersgroep Agenda 13 febr Carnavalsfeest op school. 18 febr. Start Vastenactie 20 febr. Studiedag team. Kinderen zijn vrij 20 febr. Start voorjaarsvakantie t/m 27 febr. 5-6 mrt. theatervoorstelling 11 mrt. Antonieuwtje

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Flessenpost De Branding, nummer 11, 26 januari 2018

Flessenpost De Branding, nummer 11, 26 januari 2018 Flessenpost De Branding, nummer 11, 26 januari 2018 De volgende kinderen zijn de komende twee weken jarig! Datum Naam 22 januari Dean Jonkman, groep 3 26 januari Anoek Olijerhoek, groep 8 27 januari Kyon

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 21 april 2017

Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Wat was het weer een feest vrijdag 21 april: De Koningsspelen!! Binnenkort Van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei zijn alle kinderen vrij. Dan hebben we 2 weken

Nadere informatie

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Welkom nieuwe leerlingen > Letterdiploma groep 3 > Werkbezoek juffen en meesters uit Turkije > Toetsweken

Nadere informatie

JAARGANG 6 AFLEVERING 09

JAARGANG 6 AFLEVERING 09 Nieuws uit. JAARGANG 6 AFLEVERING 09 Personeelsbezetting Wat betreft de personeelsbezetting vinden er de komende periode wat wijzigingen plaats. Juf Tamara Kamman gaat vanaf 1 maart 2018 een nieuwe uitdaging

Nadere informatie

Op woensdag 7 februari zijn alle peuters met ouders uitgenodigd om tussen 9:00 uur en 11:00 uur te komen spelen.

Op woensdag 7 februari zijn alle peuters met ouders uitgenodigd om tussen 9:00 uur en 11:00 uur te komen spelen. Nieuwsbrief januari OBS STOKKUM januari / februari2018 In deze nieuwsbrief: Peuterochtend Open dag/ koffieochtend Lijnbal Stagiaires Zorg Duurzaamheidsprijs Niveaulezen Welkom Na een periode van ziekte

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6 1 Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3 Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4 Dagprogramma Pagina 5 Klassenregels Pagina 6 Schooltijden Pagina 6 Met welke mensen krijg je te maken Pagina 6 Gedragsondersteuning

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011 Groepsnieuws groep 7 Mei/juni 2011 Alle toetsen zitten er bijna op, de boeken zijn ook bijna uit en.de CITO Entree toets is mee naar huis. Dat is best spannend. net als een gewoon rapport. De laatste weken

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 12 oktober

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 12 oktober Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl Wiekendje@molenven.nl 12 oktober 2017 2017-2018 Interessante informatie: 16 t/m 20 okt. Herfst - vakantie 30 okt. Studiedag,

Nadere informatie

Huiswerkbeleid t Ruimteschip

Huiswerkbeleid t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Huiswerkbeleid t Ruimteschip Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 april 2019

Nieuwsbrief 5 april 2019 Nieuwsbrief 5 april 2019 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u weer veel informatie over de activiteiten voor de komende periode: thema 8 en vragenlijsten van KiVa, Koningsspelen, Pasen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Basisschool St. Joan Schooljaar

Nieuwsbrief Basisschool St. Joan Schooljaar Nieuwsbrief Basisschool St. Joan Schooljaar 2016-2017 Agenda 2 februari Studiemiddag, kinderen s middags vrij 6 februari Open dag 9.00 u. 12.00 u. 7 februari Finale voorleeswedstrijd 10 februari Nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt Nieuwsbrief Nr. 5 Belangrijke data Maandag 4 feb. Uitreiking School op Seef label Woensdag 13 feb. Studiedag: alle kinderen vrij! Donderdag 14 feb. Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag 22 feb. Rapporten mee

Nadere informatie

Uw kind heeft moeite met lezen Wat kunt u van De Noordkaap verwachten?

Uw kind heeft moeite met lezen Wat kunt u van De Noordkaap verwachten? Uw kind heeft moeite met lezen Wat kunt u van De Noordkaap verwachten? 1 Inhoud Voorwoord... 3 1 Leesproblemen... 4 2 Mogelijk dyslexie... 4 2.1. De dagelijkse lespraktijk.... 4 2.2: De stappen die genomen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nr. 7 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 8 november Nationaal Schoolontbijt Donderdag

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Nummer 12, 30 oktober 2015 Tel: 0226 352552. De komende periode

Nummer 12, 30 oktober 2015 Tel: 0226 352552. De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 12, 30 oktober 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De school

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

1 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

1 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar: 2017-2018, nummer 13 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Februari Maandthema: 1 / 6

Februari Maandthema: 1 / 6 Februari 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 8 februari Maandag 13 februari Donderdag 16 februari Ma 20 t/m vr 24 februari Margedag. De kinderen zijn deze dag vrij. De leerkrachten werken

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week: Vrijdag 2 december - sinterklaasviering. Voor aankomende week krijgen de kinderen op:

Voor de ouders, Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week: Vrijdag 2 december - sinterklaasviering. Voor aankomende week krijgen de kinderen op: Nieuwsbrief 13 Maandag 28 vrijdag 2 december Voor de ouders, 13 Team Weemewereld Schoolfruit Voor aankomende week krijgen de kinderen op: Agenda deze week: Vrijdag 2 december - sinterklaasviering Woensdag:

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

Infopunt 8 29 januari 2016

Infopunt 8 29 januari 2016 Infopunt 8 29 januari 2016 Afgelopen weken zijn wij gestart met de halfjaarlijkse CITO toetsen. De kinderen hebben van tevoren heel hard gewerkt en geoefend en kunnen nu laten zien wat ze allemaal weten.

Nadere informatie

Ichthusschool Jaargang 13, nummer 5, februari 2011

Ichthusschool Jaargang 13, nummer 5, februari 2011 Maandnieuws Februari 2011 FEBRUARI EEN WINTERMAAND IN 2011 Inmiddels zijn we al weer halverwege het schooljaar 2010-2011. Het eerste deel van dit schooljaar is weer snel voorbij gegaan. Er wordt dagelijks

Nadere informatie

Agenda. Contact. Mei Beste ouder, verzorger,

Agenda. Contact. Mei Beste ouder, verzorger, Mei 2019 Beste ouder, verzorger, We zijn weer goed opgestart na de meivakantie. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad. Groep 8 heeft deze week de Route 8 toets gemaakt. Er is de laatste

Nadere informatie

Nummer 18: 30 mei 2013

Nummer 18: 30 mei 2013 Nummer 18: 30 mei 2013 Agenda: Dag Activiteit Vrijdag 31-5 Afscheid Willy Zaterdag 1-6 Schoolkorfbal groep 3 en 4 Dinsdag 4-6 Studiedag (kinderen vrij) Woensdag 5-6 Podium Woensdag 5-6 Irene en Ingrid

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2A

Nieuwsbrief groep 1/2A Nieuwsbrief groep 1/2A Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2A voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Ineke Harleman en Simone Dreierink Wat

Nadere informatie

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 31 januari 2013 Pagina 1 Sam is geboren

Nadere informatie

Dinsdag 27 augustus: Hoofdluiscontrole Het is op school goed gebruik om na een vakantie op hoofdluis te controleren.

Dinsdag 27 augustus: Hoofdluiscontrole Het is op school goed gebruik om na een vakantie op hoofdluis te controleren. Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 1, 23 augustus 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De meubels staan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 33 vrijdag 20 mei 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 33 vrijdag 20 mei 2016 NR. 33 vrijdag 20 mei 2016 Kind op maandag: Mij niet gezien! Ester 1 Koning Ahasveros geeft een groot feest. Maar als hij koningin Wasti vraagt om te komen, weigert ze. De koning en zijn ministers zijn

Nadere informatie