Bijlage 3: Wetgeving Flora en fauna Natuurgebieden Bomen buitengebied

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 3: Wetgeving Flora en fauna Natuurgebieden Bomen buitengebied"

Transcriptie

1 Bijlage 3: Wetgeving Wetgeving heeft altijd een overkoepelende status. De Wet Natuurbescherming beschrijft diverse aspecten over hoe moet worden omgegaan met de bescherming van flora en fauna, met natuurgebieden en met bomen in het buitengebied. Op grond van de Wet Natuurbescherming moeten negatieve effecten op beschermde soorten voorkomen worden. De provincie Overijssel houdt hier toezicht op. De gemeente is hierin geen bevoegd gezag, maar heeft wel een informatieplicht hierover naar de inwoner. De inwoner is dus zelf verantwoordelijk voor de correcte naleving van de Wet Natuurbescherming. Flora en fauna Op het gebied van flora en fauna zijn diverse planten en dieren beschermd. Het is nooit toegestaan om houtopstanden te verwijderen, indien deze gebruikt wordt als jaarrond beschermde nest- of verblijfplaats van dieren. Voor niet jaarrond beschermde nest- en verblijfplaatsen dienen de werkzaamheden te worden uitgesteld tot deze zijn verlaten. Daarnaast kan het zijn dat de houtopstand onderdeel uitmaakt van het foerageergebied (foerageren is de biologische term voor het regelmatig terugkerend zoeken en vinden van voedsel door dieren) of vluchtroutes van beschermde diersoorten. Een Quik Scan flora en fauna geeft uitsluitsel of het wel of niet toegestaan is om de houtopstand te kappen en onder welke voorwaarden. Dit dient de inwoner zelf te regelen. Natuurgebieden Natura2000 gebieden maken onderdeel uit van een Europees netwerk van belangrijke natuurgebieden en zijn wettelijk beschermd middels de Wet Natuurbescherming. Binnen de gemeente Staphorst is het gebied Olde Maten en Veerslootslanden aangemerkt als Natura2000 gebied. Het beheer en onderhoud van dit gebied wordt uitgevoerd conform een goedgekeurd beheerplan, onder toezicht van de provincie Overijssel. Bomen buitengebied De Wet Natuurbescherming, waarin de voormalige Boswet grotendeels is overgenomen, voorziet in de instandhouding van het bos en bomenareaal (totale oppervlakte bomen) buiten de bebouwde kom. Deze wet is van toepassing als het gaat om beplantingen van bomen groter dan 10 are of als het een rijbeplanting betreft, bestaande uit meer dan twintig bomen. Dat wil in beginsel zeggen dat bij Gedeputeerde Staten gemeld moet worden dat bomen gekapt worden en dat hierop herplantplicht van toepassing is, die binnen drie jaar moet zijn gerealiseerd. De meldingsplicht en de herplantplicht zijn duidelijk omschreven in hoofdstuk 4, artikel 4.1 t/m 4.5 van de Wet Natuurbescherming.

2 De meldingsplicht en herplantplicht op basis van de natuurbeschermingswet zijn niet van toepassing op: Houtopstanden binnen de bij besluit van de gemeenteraad vastgestelde grenzen van de bebouwde kom zijn gesitueerd. Houtopstanden op een erf of in een tuin. Fruitbomen of windschermen rondom boomgaarden. Naaldbomen, kennelijk bedoeld om te dienen als kerstbomen, indien niet ouder dan twintig jaar. Kweekgoed. Uit populieren of wilgen bestaande: o wegbeplantingen; o beplantingen langs waterwegen; o eenrijige beplantingen langs landbouwgronden. Het dunnen van een houtopstand. Uit populieren, wilgen, essen of elzen bestaande beplantingen die kennelijk zijn bedoeld voor de productie van houtige biomassa, indien zij: o ten minste eens per tien jaar worden geoogst o bestaan uit minstens tienduizend stoven per hectare per beplantingseenheid, zijnde een aaneengesloten beplanting die niet wordt doorgesneden door onbeplante stroken breder dan twee meter o en zijn aangelegd na 1 januari Kaart begrenzing bebouwde kom t. de Natuurbeschermingswet:

3 Bijlage 4: Tabel met advies voor herplantplicht De houtopstand in IJhorst-Zuid staat en een minimale omtrek heeft van 50 cm en binnen de gearceerde gebieden op de Groene kaart valt in verband met de culturele en historische waarden van de oude bosopstand cm omtrek Aesculus hippocastanum (cv.) Castanea sativa Alnus cordata/glutinosa Carpinus betulus Quercus rubra Sorbus aucuparia Robinia pseudoacacia Tilia cordata (cv.) Tilia europaea (cv.) Tilia platyphyllos (cv.) Verscheidene soorten variëteiten naaldbomen: Abies, Pinus, Larix kaempferi, Pseudotsuga menziessii, Picea De houtopstand staat op een erf in het houtsingellandschap, het beekdallandschap het bos en heidelandschap en het jonge ontginningen landschap en maakt onderdeel uit van erfbeplanting en een minimale omtrek heeft van 100 cm cm ontrek Houtsingelgebied: Alnus glutinosa Aesculus hippocastanum Fraxinus excelsior Ulmus cv. (bv. Clusius of Columella ) Ulmus laevis Hoogstamfruitbomen Jonge ontginningen landschap Heidelandschap Aesculus hippocastanum (cv.) Alnus cordata/glutinosa Quercus rubra Robinia pseudoacacia Tilia cordata (cv.) Tilia europaea (cv.) Tilia platyphyllos (cv.) Verscheidene soorten variëteiten naaldbomen: Abies, Pinus, Larix kaempferi, Pseudotsuga menziessii, Picea Beekdallandschap Alnus cordata/glutinosa Tilia cordata (cv.) Tilia x europaea (cv.) Tilia platyphyllos (cv.) De houtopstand onderdeel uitmaakt van erfbeplanting langs het Lint en een omtrek heeft van meer dan 100 cm gemeten op 1,3 meter boven maaiveld, of de houtopstand een fruitboom betreft met een omtrek van meer dan 50 cm cm omtrek Solitaire bomen Alnus glutinosa Juglans regia Fraxinus excelsior Castanea sativa Aesculus hippocastanum Mespilus germanica Morus alba Cydonia vulgaris Hoogstamfruit: appel Dubbele Zuren Paradijsappel Brabantse Bellefleur Beauty of Bath Bramley s Seedling Gravensteiner Groninger Kroon Notarisappel Present van Engeland Schone van Boskoop Sterappel Princesse Noble Zijden Hemdje Kers Early Rivers Heldelfinger Riesenkirsche Dubbele meikers Varikse zwarte pruim Opal Dubbele Boerenwitte Rein Claude d Oullins Rein Claude d Althan Rein Claude Verte Victoria peer Clapp s Favourite Conference Gieser Wildeman

4 Bijlage 5: Criteria en procedure mbt bomenlijst In deze bijlage worden de criteria uit het criteriamodel nader toegelicht. Het criteriamodel leidt uiteindelijk tot een totaalscore, waaruit blijkt of een boom wel of niet in aanmerking komt voor de Bomenlijst. Levensverwachting De levensverwachting wordt beoordeeld aan de hand van de conditie in relatie tot eventuele gebreken en de groeiplaatsomstandigheden. Als de boom een levensverwachting heeft van minder dan 10 jaar, wordt deze op voorhand niet opgenomen op de Bomenlijst. Daarom de volgende keuzes: <10 jaar >10 jaar Gedenkboom Gedenkbomen zijn bomen die vanwege een speciale gelegenheid zijn aangeplant als gedenkboom. Gedenkbomen zijn in beginsel altijd onderdeel van de Bomenlijst, tenzij de levensverwachting minder dan 10 jaar is. Leeftijd De leeftijd is van belang om de monumentale waarde van een boom te bepalen. Hoe ouder de boom, des te beschermwaardiger deze is. Daarom is het volgende onderscheid gemaakt: < 40 jaar jaar 80 jaar Duurzaamheid De duurzaamheid van een boom zegt iets over de hardheid van het hout en de leeftijd die een boom onder normale groeiplaatsomstandigheden kan bereiken. Langzaam groeiende bomen kunnen vaak een hogere leeftijd bereiken waardoor deze bomen vaak bepalend zijn voor het straatbeeld omdat ze hier al generaties lang aanwezig zijn. Bomen kunnen worden beoordeeld in de volgende drie klassen: Snelgroeiend/niet duurzaam Normaal Traag groeiend/duurzaam Boomgrootte De boomgrootte is opgedeeld in hoogteklassen. Deze hoogteklassen worden veel gebruikt in Nederland en geven aan wat de uiteindelijke hoogte van een boomsoort kan worden. Hierbij worden de volgende boomgroottes onderscheiden: 3e grootte: 8 meter of kleiner 2e grootte: 8-15 meter 1e grootte: 15 meter of groter Herkomst Boomsoorten kunnen inheems of uitheems zijn. Bomen die van nature in Nederland voorkomen worden inheems genoemd. Deze soorten zijn meer waardevol dan exoten (uitheemse soorten). Inheemse bomen trekken o.a. meer verschillende soorten insecten aan.

5 Dendrologische waarde De dendrologische waarde zegt iets over de zeldzaamheid. Hoe zeldzamer een soort hoe hogere de dendrologische waarde van deze soort is. De zeldzaamheid is streekgebonden en bestaat uit de volgende klassen: Veel voorkomend Algemeen voorkomend Zeldzaam Zeer zeldzaam Stamomtrek De stamomtrek of de stamdiameter worden gemeten op 1.30 boven het maaiveld. De dikte van een boom zegt iets over de grootte en/of leeftijd van de boom. Hoe groter de omtrek, hoe ouder de boom. De onderverdeling is als volgt: <100 cm cm cm > 300 cm Bovengrondse/ondergrondse groeiruimte Goede bovengrondse of ondergrondse groeiplaatsomstandigheden zijn voor de boom van groot belang. Belemmerende groeiplaatsomstandigheden hebben een negatief effect op bijvoorbeeld de ontwikkeling, de groeivorm, de levensverwachting of de directe omgeving van de boom. Ongestoorde groeiplaatsomstandigheden Er zijn geen aanwijsbare belemmeringen m.b.t. de ondergrondse en bovengrondse groeiplaats. Matig belemmerende groeiplaatsomstandigheden De omstandigheden waarin de boom staat zijn beperkend of in de nabije toekomst beperkend. Ernstig belemmerende groeiomstandigheden De ondergrondse of bovengrondse groeiplaatsomstandigheden zijn ernstig beperkend. Groeivorm De groeivorm zegt met name iets over de ontwikkeling van de boom, ten opzicht van hoe de boom er van nature uit zou moeten zien. Vrij uitgroeiende bomen zijn hebben de meest natuurlijke groeivorm, terwijl opgekroonde bomen deels door menselijk ingrijpen worden gevormd. De volgende drie opties worden onderscheiden: Slechte of geen bijzondere groeivorm De natuurlijke vorm en bijbehorende kroonomvang van de boom zijn in slechte staat, of de kroonvorm is zeer algemeen. Soorteigen habitus opgekroond De natuurlijke vorm en bijbehorende kroonomvang van de boom zijn aanwezig maar door opkronen is deze op enige wijze beïnvloed. Soorteigen habitus De natuurlijke vorm en bijbehorende kroonomvang van de boom zijn aanwezig en daardoor geeft de boom een goed beeld van de soorteigen habitus. Ruimtelijke betekenis De plek die een boom inneemt in de openbare ruimte heeft betrekking op de ruimtelijke betekenis. Zo kan een boom bijdragen aan de structuur van de openbare ruimte, het landschap en de ecologie. Ruimtelijk betekenis wordt voor een groot deel bepaald door de zichtbaarheid van de boom in openbare ruimte. Daarom wordt de volgende indeling gebruikt voor de beoordeling: Niet zichtbaar vanaf openbare weg Niet zichtbaar vanaf openbare weg en ondersteunend bij landschappelijke en of ecologische structuur Gedeeltelijk zichtbaar vanaf openbare weg of landschap

6 Gedeeltelijk zichtbaar vanaf openbare weg en of landschap en ondersteunend bij de gemeentelijke groenstructuur Vanaf alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg Bijzonder (cultuurhistorische) betekenis Bomen kunnen een cultuurhistorische betekenis hebben doordat zij typerend zijn voor het gebied of de locatie waar ze groeien. De volgende categorieën worden onderscheiden: Geen bijzonder (cultuurhistorische) betekenis Streekeigen beplanting Bijzondere (cultuurhistorische) betekenis Eindscore van een boom In de volgende situaties wordt de boom als waardevol of monumentaal gezien en wordt deze op de Bomenlijst geplaatst: Indien de boom een gedenkboom betreft met een levensverwachting van > 10 jaar Indien de boom een eindscore heeft van minimaal 60 punten i.c.m. een levensverwachting van > 10 jaar.

Beleidsplan particuliere bomen gemeente Staphorst

Beleidsplan particuliere bomen gemeente Staphorst 1 Beleidsplan particuliere bomen gemeente Staphorst 19 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding pagina 3 1.1 Uitgangspunten voor het beleid pagina 3 1.2 Proces pagina 3 2. Huidig wettelijk kader pagina 4

Nadere informatie

2. KAPVERGUNNING VS. BOSWET-MELDING

2. KAPVERGUNNING VS. BOSWET-MELDING 2. KAPVERGUNNING VS. BOSWET-MELDING In Nederland moet voor het kappen van bomen binnen de bebouwde kom worden getoetst of het kappen van de bomen vergunningsplichtig is. Iedere gemeente stelt hierover

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST

BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST INLEIDING Bomen in de gemeente Voerendaal vervullen een belangrijke rol. Ze verfraaien de buitenruimte, brengen natuur in de

Nadere informatie

Samenstelling pakket : keuze uit volgende soorten (minstens 5 stuks per soort)

Samenstelling pakket : keuze uit volgende soorten (minstens 5 stuks per soort) GEMEENTE INGELMUNSTER Tel. 051 / 33 74 00 BETOELAGING VAN DE AANLEG VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN SAMENSTELLING VAN DE PAKKETTEN BOSPLANTGOED 20 STUKS VOOR 5 EURO De soorten opgenomen in de pakketten

Nadere informatie

Boswet en kapvergunningen

Boswet en kapvergunningen Boswet en kapvergunningen Veranderingen in de nieuwe wet Natuurbescherming Gerrit-Jan van Herwaarden en Eibert Jongsma Wat is LandschappenNL? Faciliteert provinciale Landschapsbeheer organisaties en provinciale

Nadere informatie

Brabants Landschap Postbus ZH Haaren Tel: Fax: KWALITEITSIMPULS LANDSCHAP-

Brabants Landschap Postbus ZH Haaren Tel: Fax: KWALITEITSIMPULS LANDSCHAP- Brabants Landschap Postbus 80 5076 ZH Haaren Tel: 0411-622775 Fax: 0411-623691 E-mail: info@brabantslandschap.nl Datum opmaak: 22 7-2014 -KWALITEITSIMPULS LANDSCHAP- Naam: Groencompostering Steenbergen

Nadere informatie

Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem

Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem Gemeentebestuur Zwevegem arrondissement Kortrijk ATD/DVD/00-206 Gemeenteraad d.d. 22.01.2001 Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Tuurkesweg 7b en 9, Weert

Landschappelijk inpassingsplan. Tuurkesweg 7b en 9, Weert Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom EMMEN

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom EMMEN Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C EMMEN Waardevolle bomen in: Emmen Solitairen Poppenallee 13 Kastanjes (4) Poppenallee 32 Linde (1), Knotlinden (3) Singel:

Nadere informatie

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 De erven van de Sandersstraat zijn gelegen in het Slagenlandschap. Dit landschapstype kenmerkt zich voornamelijk door de haaks op elkaar staande hoofdrichtingen

Nadere informatie

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Beplantingsplan 2 Te behouden beplanting Kootwijkerdijk 12 te behouden zomereiken te behouden gewone esdoorn te

Nadere informatie

Aanpassing Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Melkveebedrijf Mts van Hoven-Huynen Keerestraat 7, Eckelrade, 6251NJ /agp

Aanpassing Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Melkveebedrijf Mts van Hoven-Huynen Keerestraat 7, Eckelrade, 6251NJ /agp LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de Keerestraat, ten noordwesten van de kern Eckelrade, in de gemeente Margraten. plangebied plangebied SITUATIE hagen langs de Keerestraat De luchtfoto rechts toont

Nadere informatie

Wervik behaagt zijn landschap. Actie Plant &Goed. Een samenwerking van het Stadsbestuur Wervik Proclam v.z.w.

Wervik behaagt zijn landschap. Actie Plant &Goed. Een samenwerking van het Stadsbestuur Wervik Proclam v.z.w. Wervik behaagt zijn landschap Actie Plant &Goed Een samenwerking van het Stadsbestuur Wervik Proclam v.z.w. WERVIK BEHAAGT ZIJN LANDSCHAP PLANT GOED Het subsidiereglement is van toepassing in het landelijk

Nadere informatie

Brengt kleur, vanwege de grijswitte bladeren in de zomer

Brengt kleur, vanwege de grijswitte bladeren in de zomer Zaaksdossier:: O-000510 OLO: 15 dec 2011 OLO-nr.: 275367 Doc.ond.: 11.008562: Aanvraag omgevingsvergunning - Overig Product: Kappen, Monumenten Beh. : Pb/WABO TOELICHTING OP OMGEVINGSVERGUNNING GROOT ENGELENBURG

Nadere informatie

Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie

Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie Het Bomenbeleid 2018 geeft kaders en richtlijnen om gemeentelijke bomen in Weesp in te delen in 3 statuscategorieën, elk met hun eigen beschermingsniveau en

Nadere informatie

Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse

Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 128898 31 december 2015 Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse Burgemeester en wethouders hebben de kaders en richtlijnen voor

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Vuurlinie 14, Neerkant

Landschappelijk inpassingsplan. Vuurlinie 14, Neerkant Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden

Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden Uitleg van het vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) met bijbehorende beschermde

Nadere informatie

Herziening landschappelijke inpassing MTS W+L+P Smeets-Lenders Wijffelterbroekdijk 51, 6006 VG Weert - PNR 6006VG51-250512/291112/111212

Herziening landschappelijke inpassing MTS W+L+P Smeets-Lenders Wijffelterbroekdijk 51, 6006 VG Weert - PNR 6006VG51-250512/291112/111212 LIGGING Het plangebied is gesitueerd in een jong ontginningslandschap ten zuidwesten van de kern Altweerterheide. Ten zuiden van het plangebied bevinden zich de waterloop De Raam en het Wijffelterbroek.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Agrarisch bedrijf R. Cleutjens Kraakstraat 30, 6013 RS Hunsel - PNR 6013RS30-080111 / 060612

Landschappelijke inpassing Agrarisch bedrijf R. Cleutjens Kraakstraat 30, 6013 RS Hunsel - PNR 6013RS30-080111 / 060612 INLEIDING afscherming door een bosje, de opgaande beplanting langs de Langvenlossing, een uitbreidend buurerf Het plangebied is gesitueerd aan de Kraakstraat, ten noorden van de kern Hunsel. Aan de noord-

Nadere informatie

Juridische Analyse Bos- en Bomenaanplant op landbouwgrond. Klimaatenvelop Bijeenkomsten 1 en 8 november 2018 Gijs van Heemstra

Juridische Analyse Bos- en Bomenaanplant op landbouwgrond. Klimaatenvelop Bijeenkomsten 1 en 8 november 2018 Gijs van Heemstra Juridische Analyse Bos- en Bomenaanplant op landbouwgrond Klimaatenvelop Bijeenkomsten 1 en 8 november 2018 Gijs van Heemstra Agenda Wat en Waarom? Komt een initiatiefnemer bij de overheid Wet natuurbescherming

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Onderdeel Houtopstanden. Wet natuurbescherming (Wnb) Het formulier kunt u ingevuld opsturen naar

Aanvraagformulier. Onderdeel Houtopstanden. Wet natuurbescherming (Wnb) Het formulier kunt u ingevuld opsturen naar Wet natuurbescherming (Wnb) Aanvraagformulier Onderdeel Houtopstanden Het formulier kunt u ingevuld opsturen naar wnb@fryslan.frl. Let op! Lees vóór het invullen de toelichting aan het eind van dit document.

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2012;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2012; Nadere regel vellen houtopstanden Ede Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene plaatselijke verordening Ede

Nadere informatie

LIGGING LOCATIE A. plangebied

LIGGING LOCATIE A. plangebied LIGGING LOCATIE A Het plangebied is gelegen ten noordoosten van de kern Merkelbeek. De landschappelijke context is te kenschetsen als een open, matig steile helling op de overgang van het ten noordoosten

Nadere informatie

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving;

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; raadsbesluit 2017, nr. II-7 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; in artikel 2 van de Bomenverordening een vergunningsplicht

Nadere informatie

Een boom is een bijzondere boom, wanneer hij voldoet aan de volgende criteria.

Een boom is een bijzondere boom, wanneer hij voldoet aan de volgende criteria. Lijst Bijzondere bomen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude April 2016 1 Criteria bijzondere bomen Een boom is een bijzondere boom, wanneer hij voldoet aan de volgende criteria. A. Algemene criteria:

Nadere informatie

Discussienota Kapvergunning. Onderdeel van project: Weg met de paarse krokodil!

Discussienota Kapvergunning. Onderdeel van project: Weg met de paarse krokodil! Onderdeel van project: Weg met de paarse krokodil! Oirschot, oktober 2006 1 INLEIDING... 3 2 BOMENVERORDENING... 3 2.1 ALGEMEEN... 3 2.2 VOOR- EN NADELEN AFSCHAFFEN KAPVERGUNNING... 4 3 MOGELIJKE AANPASSINGEN...

Nadere informatie

Lijst van Waardevolle bomen Lisse 2016 Standplaats Huis nr Boomeigenaar Reden voor plaatsing op de lijst Boom nr Boomsoort Aanlegjaar

Lijst van Waardevolle bomen Lisse 2016 Standplaats Huis nr Boomeigenaar Reden voor plaatsing op de lijst Boom nr Boomsoort Aanlegjaar Pagina 1 van 5 Achterweg 2 Particulier Beeldbepalend, Cultuurhistorisch waardevol 48 Tilia x europaea 1935 Achterweg 2 Particulier Beeldbepalend, Cultuurhistorisch waardevol 229 Tilia x europaea 1935 Achterweg

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Tekst van de regeling Concept Nadere regel vellen houtopstanden Ede Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene

Nadere informatie

Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening

Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Raalte. Nr. 15514 31 januari 2017 Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening Verordening tot wijziging van de kapbepalingen van de Algemene

Nadere informatie

Boomwaardering / inventarisatie projectgebied Oostelijke Randweg

Boomwaardering / inventarisatie projectgebied Oostelijke Randweg Boomwaardering / inventarisatie projectgebied Oostelijke Randweg Marc van Rijsewijk BUHA September 2009 Gemeente Doetinchem Boomwaardering / inventarisatie projectgebied Oostelijke Randweg Inleiding In

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing bouwplan H. van Walderveen Reijerscop 21, 3481 LE Harmelen - PNR 3481LE

Landschappelijke inpassing bouwplan H. van Walderveen Reijerscop 21, 3481 LE Harmelen - PNR 3481LE LIGGING Harmelen de A12 Reijerscop Het plangebied is gesitueerd ten zuiden van de A12, ten zuidoosten van de kern Harmelen en ten westen van de lintbebouwing Reijerscop. Zie de markering in de topografische

Nadere informatie

Toetsingscriteria kap particuliere bomen

Toetsingscriteria kap particuliere bomen Bijlage 3 Toetsingscriteria kap particuliere bomen Een particuliere boom waarvoor een kapverbod geldt kan alleen worden gekapt met een vergunning. De vergunning wordt alleen verleend als daar een reden

Nadere informatie

LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN

LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN Februari 202 lijst beschermwaardige bomen en gebieden 2 Totalen beschermwaardige bomen AANTAL PER DORPSKERN

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom. Ankum

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom. Ankum Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C Ankum Waardevolle bomen in: Ankum Solitairen Vossersteeg 14 Eik (5) Singel: Vossersteeg 64 Erven: Vossersteeg 68 Vossersteeg

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN

SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN Artikel 1 Het aanbrengen van lijnvormige beplantingen, zijnde hagen, houtkanten, bomenrijen, kan door het gemeentebestuur gesubsidieerd worden

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Van Lier Agro BV' Katsberg 8, 5768 RH Meijel - PNR 5768RH aangepast op

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Van Lier Agro BV' Katsberg 8, 5768 RH Meijel - PNR 5768RH aangepast op LIGGING Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van de kern Meijel. In zuidelijke richting verloopt de Noordervaart met begeleidende bosjes en opgaande beplanting. Aan de oostkant bevindt zich een laagte

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk , 29 november 2011;

Gezien het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk , 29 november 2011; RAADSBESLUIT Onderwerp: kapvergunning van waardevolle houtopstanden op gemeentelijk grondgebied van Albrandswaard De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de gemeente

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH 8 KADASTRAAL Het plangebied omvat een deel van perceel 1282 in de sectie Q van de kadastrale gemeente Uden. Zie de markering in het kadastraal uittreksel hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied kadastraal

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Kruisstraat 66, Stramproy. Bergs Advies B.V. Dorpstraat 55 6095 AG Baexem Telefoon Fax E-mail Internet

Landschappelijk inpassingsplan. Kruisstraat 66, Stramproy. Bergs Advies B.V. Dorpstraat 55 6095 AG Baexem Telefoon Fax E-mail Internet Bergs Advies B.V. Dorpstraat 55 6095 AG Baexem Telefoon Fax E-mail Internet (0475) 49 44 07 (0475) 49 23 63 info@bergsadvies.nl www.bergsadvies.nl Rabobank 14.42.17.414 K.v.K. Roermond nr. 12065400 BTW

Nadere informatie

Bomeninventarisatie. Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren

Bomeninventarisatie. Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren Bomeninventarisatie Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren Wageningen, 10 februari 2011 Colofon 1 Opdrachtgever Waterschap Vallei & Eem Realisatie Watersystemen Mevrouw J.K. van der Meer

Nadere informatie

dat besloten is tot het verminderen van administratieve lasten van burgers; dat middels het instellen van een bomenlijst dit doel bereikt kan worden;

dat besloten is tot het verminderen van administratieve lasten van burgers; dat middels het instellen van een bomenlijst dit doel bereikt kan worden; Ontwerp Nr. XII / 6 De raad van de gemeente DE WOLDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 juli 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende: dat besloten is tot het

Nadere informatie

Inrichtingsplan. de Aarnink. Aarninksweg 6 7426 PA Deventer. Babke Schoneveld

Inrichtingsplan. de Aarnink. Aarninksweg 6 7426 PA Deventer. Babke Schoneveld Inrichtingsplan de Aarnink Aarninksweg 6 7426 PA Deventer Babke Schoneveld Tussen Deventer en Bathmen aan de Aarninksweg 6 Staan de twee boerderijen die Samen de Aarnink vormen. De met riet gedekte boerderij

Nadere informatie

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume Boomkwekerij Isidoor van Hassel B.V. Wernhoutseweg 57 A 4884 AR Wernhout Tel.: 076-5974027 Fax: 076-5974622 info@isvanhassel.nl VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume 9/13/2018 Latijnse naam

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR LIGGING Het plangebied is gesitueerd in het gehucht Bommerig, ten noordoosten van de kern Epen. Bommerig bevindt zich op een matig steile helling aan de oostkant van het Geuldal. hagen en bomen op ten

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing bouwplan/bouwkavel WR Wortelen VOF Prinsenbaan 104a, 6104 BH Koningsbosch - PNR 6104BH104a

Landschappelijke inpassing bouwplan/bouwkavel WR Wortelen VOF Prinsenbaan 104a, 6104 BH Koningsbosch - PNR 6104BH104a LIGGING kern Koningsbosch een bosje en een singel langs de Molenweg bosje in het plangebied zelf Het plangebied is gesitueerd ten westen van de Prinsenbaan, ten noorden van de kern Koningsbosch. De context

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Bergs Advies B.V. Dorpstraat 55 6095 AG Baexem Telefoon Fax E-mail Internet (0475) 49 44 07 (0475) 49 23 63 info@bergsadvies.nl www.bergsadvies.nl Rabobank 14.42.17.414 K.v.K. Roermond nr. 12065400 BTW

Nadere informatie

BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN

BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN In de gemeente Weert staan veel waardevolle houtopstanden. In het buitengebied zijn dit de bos- en natuurgebieden, houtwallen en

Nadere informatie

dat voor het kappen/vellen van zieke en dode bomen vrijwel altijd vergunning wordt verleend;

dat voor het kappen/vellen van zieke en dode bomen vrijwel altijd vergunning wordt verleend; raadsbesluit 2013, nr. IX-6 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat gestreefd wordt naar vereenvoudiging en vermindering van regelgeving; dat op grond van de huidige Bomenverordening niet

Nadere informatie

Discussiestuk Nieuw beleid kapvergunningen Lijst van beeldbepalende bomen

Discussiestuk Nieuw beleid kapvergunningen Lijst van beeldbepalende bomen Discussiestuk Nieuw beleid kapvergunningen Lijst van beeldbepalende bomen Bomen over bomen 22 mei 2008 Aanleiding Huidige situatie Opzet nieuwe regelgeving Weigeringsgronden Wel of geen meldingsplicht

Nadere informatie

Inventarisatie bomen RWZI Overvecht te Utrecht voor omgevingsvergunning en ontwerpkeuzes

Inventarisatie bomen RWZI Overvecht te Utrecht voor omgevingsvergunning en ontwerpkeuzes Aan Bureau Ruimtewerk, Contactpersoon Kenmerk Status Datum 14 046 definitief 27 maart 2015 Betreft Inventarisatie bomen RWZI Overvecht te Utrecht voor omgevingsvergunning en ontwerpkeuzes Omschrijving

Nadere informatie

Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Afdeling 3 Het bewaren van houtopstanden. Inhoud Voorwoord...

Nadere informatie

Landschappelijk en waterkundig inpassingsplan Dijkerstraat 24 Weert

Landschappelijk en waterkundig inpassingsplan Dijkerstraat 24 Weert Landschappelijk en waterkundig inpassingsplan Dijkerstraat 24 Weert Inhoud INITIATIEF & LIGGING... 2 1.1 INITIATIEF... 2 1.2 LIGGING... 2 1.3 RUIMTELIJK KADER... 3 1.4 HUIDIGE SITUATIE... 4 1.5 TOEKOMSTIGE

Nadere informatie

Notitie. 1 Korte toelichting op de boominventarisatie

Notitie. 1 Korte toelichting op de boominventarisatie Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 335126 13 mei 2014 Betreft Boominventarisatie Campus WUR Wageningen, Campus Plaza en 3 e kwadrant 1 Korte toelichting op de boominventarisatie 1.1 Toekomst van de

Nadere informatie

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H.

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. Projectteam Groen Advies Van Haeringenplantsoen Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. van Atten 1 Colofon Titel Opdrachtgever Van Haeringenplantsoen inventarisatie

Nadere informatie

De ondergetekende verklaart in te stemmen met dit plan dat betrekking heeft op:

De ondergetekende verklaart in te stemmen met dit plan dat betrekking heeft op: Brabants Landschap Postbus 80 5076 ZH Haaren Tel: 0411-622775 Fax: 0411-623691 E-mail: info@brabantslandschap.nl -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING- -COMPENSATIE MAATREGELEN- Naam Contactpersoon : A.P.M. Ooms

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Bouwplan Mts Houtackers Breedenweg 4, 6114 LA Dieteren PNR 6114LA / AGP

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Bouwplan Mts Houtackers Breedenweg 4, 6114 LA Dieteren PNR 6114LA / AGP LIGGING a) de dijk van het julianakanaal b) bossen van den Doort en bij de visvijver c) de dorpsrand van Dieteren Het plangebied is gesitueerd ten noorden van de kern Dieteren. De landschappelijke context

Nadere informatie

Folder Bomenverordening

Folder Bomenverordening Folder Bomenverordening Inleiding In deze folder leest u wat u moet weten als u een boom wilt kappen in uw tuin of op uw erf. U vindt informatie over wanneer het kappen van een boom vergunningsvrij is

Nadere informatie

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v.

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v. Cursus herkennen bomen en struiken i.o.v. Wat moet je meenemen? Bomen staan soms verder van de openbare weg. Twijgen, knoppen en bladeren zitten soms vrij hoog om details te zien. Zorg dat je een verrekijker

Nadere informatie

Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1.

Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1. project: Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: 21-12--2011 opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1. INLEIDING Eljans Vastgoed B.V. te Twello is voornemens op de

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Arnaud de Calavon Dijkerstraat 25, 6006 PR Weert - PNR 6006PR /agp

Landschappelijke inpassing Arnaud de Calavon Dijkerstraat 25, 6006 PR Weert - PNR 6006PR /agp INLEIDING bebouwing en beplanting op ten westen, noorden en oosten gelegen percelen Het plangebied is gesitueerd in een oudere bebouwingscluster, ten zuiden van Weert en ten westen van de N292, de verbindingsweg

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en Kwaliteitsverbetering bouwkavel / bouwplan Agrapork Someren VOF Dooleggersbaan 12, 5712 RG Someren - PNR 5712RG

Landschappelijke inpassing en Kwaliteitsverbetering bouwkavel / bouwplan Agrapork Someren VOF Dooleggersbaan 12, 5712 RG Someren - PNR 5712RG LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de Dooleggersbaan ten zuiden van de kern Someren. plangebied plangebied HISTORIE De landschappelijke context is te kenschetsen als een jonge heideontginning. Rond

Nadere informatie

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst Nelleveldstraat 1 4891 ZJ Rijsbergen Tel.:076-5965836 Fax:076-5961494 Gsm:06-22011143 boomkwekerijaerts@live.nl Geachte relatie, Met genoegen bieden wij u hierbij onze voorraadlijst voor het seizoen 2017/2018

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Akkerbouwbedrijf en paardenhouderij H. Berghs Op de Stap 3, 6095 NN Baexem - PNR 6095NN

Landschappelijke inpassing Akkerbouwbedrijf en paardenhouderij H. Berghs Op de Stap 3, 6095 NN Baexem - PNR 6095NN INPASSING de spoorverbinding Weert - Roermond Het plangebied is gesitueerd ten noordwesten van de kern Baexem. Ten noorden van het plangebied is de spoorverbinding tussen Weert en Roermond gesitueerd.

Nadere informatie

Registratieformulier boomtechnisch onderzoek

Registratieformulier boomtechnisch onderzoek Registratieformulier boomtechnisch onderzoek Zie legenda voor coderingen en interpretaties. * Bovengrondse beoordeling geldt als indicatief. Naam onderzoeker(s): H.L. Sloots Project: Centrum Westwijk Datum:

Nadere informatie

Lijst waardevolle bomen Gemeente Waterland uitdraai 26 juni 2007

Lijst waardevolle bomen Gemeente Waterland uitdraai 26 juni 2007 BROEK IN WATERLAND Boom Eigenaar Standplaats Adres Boomsoort Plantjaar Diam. Weigeringsgronden Opmerkingen 29-0001 particulier voortuin Eilandweg 23 witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum) 1940 80

Nadere informatie

Erfinrichting voorstel

Erfinrichting voorstel Erfinrichting voorstel Fam. Holland, Locatie Oostermaatweg 4 Vriezenveen Tubbergen, 25 juni 2013 - Definitief Erfinrichting voorstel Fam. Holland, Locatie Oostermaatweg 4 Vriezenveen Titel rapport: Erfinrichting

Nadere informatie

Omgevingsvergunning gemeente Bronckhorst Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z75100/ Raad-00083/9:

Omgevingsvergunning gemeente Bronckhorst Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z75100/ Raad-00083/9: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bronckhorst. Nr. 128355 31 december 2015 Omgevingsvergunning gemeente Bronckhorst 2016 Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z75100/ Raad-00083/9:

Nadere informatie

Geurts-Geurts Laan- en Sierboomkwekerij Groeneweg AL Heide-Venray (NL)

Geurts-Geurts Laan- en Sierboomkwekerij Groeneweg AL Heide-Venray (NL) Voorraadlijst oktober 2018 Aantal Soort Maat Herkomst 15 Acer campestre 200-250 75 Acer campestre 6-8 10 Acer campestre 8-10 20 Acer campestre 10-12 5 Acer campestre 12-14 5 Acer campestre 'Elsrijk' 8-10

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering bouwplan / bouwkavel Mts Debougnoux Crapoel 2a, Gulpen - PNR 6271NW2a (print op A3)

Landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering bouwplan / bouwkavel Mts Debougnoux Crapoel 2a, Gulpen - PNR 6271NW2a (print op A3) LIGGING Het plangebied is gelegen op het plateau van de Gulperberg, nabij het gehucht Crapoel, ten zuidoosten van Gulpen. Ten noordwesten en westen van het plangebied bevinden zich bossen op de helling

Nadere informatie

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond LIGGING - TOPOGRAFISCHE KAART Het plangebied omvat het erf en opstallen, weidegronden en bos van het Hippisch Centrum Roermond. Het plangebied is gelegen in de gemeente Roermond, nabij de Duitse grens

Nadere informatie

clusters aan de Groenestraat

clusters aan de Groenestraat LIGGING Het plangebied is gelegen aan de verbindingsweg tussen de kernen Reijmerstok en Banholt. De landschappelijke context van de Groenestraat is te kenschetsen als licht golvend plateau. Langs de Groenestraat

Nadere informatie

Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1

Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1 C U R S U S Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1 Martin Winnock, inverde 1 Bossen in Vlaanderen Het b o s in Eu ro pa 146.000 ha 2 Verschuiving bosareaal van west naar oost! BBB - Bosbeheer deel 1

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Kapbeleid

GEMEENTEBLAD. Nr Kapbeleid GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gilze en Rijen. Nr. 34734 22 april 2 Kapbeleid 1. Inleiding 1.1 Doelstelling We zijn trots op onze groene gemeente. Onze inwoners vinden het belangrijk om de

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom NIEUWLEUSEN

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom NIEUWLEUSEN Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom NIEUWLEUSEN Inleiding: Aanleiding: De Gemeente Dalfsen is een boomrijke gemeente. Niet alleen gemeentelijk bomen maar ook particuliere

Nadere informatie

Ontwerp landschappelijke inpassing perceel

Ontwerp landschappelijke inpassing perceel Ontwerp landschappelijke inpassing perceel Binnenweg 18 in Nijeholtpade Opdrachtgever : De heer C. Clous en mw. J. Krol Datum : 24 juli 2015 Versie : definitief Erf en Landschap Tweede Compagnonsweg 36a

Nadere informatie

reijrink heijmans Landschappelijke inpassing Fam. Duis, Bladel LAND S CHAPS I N R I C H T I N G

reijrink heijmans Landschappelijke inpassing Fam. Duis, Bladel LAND S CHAPS I N R I C H T I N G Landschappelijke inpassing Fam. Duis, Bladel werkdocument: 0mschakeling van een melkveehouderij naar een vleeskalverenhouderij opdrachtgever: Fam. K.A.C. Duis De Elsten 3 5531 NS Bladel datum: 07-10-2013

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing MTS Botden Twistweg 1-2, 5816 AE Vredepeel PNR 5816AE

Landschappelijke inpassing MTS Botden Twistweg 1-2, 5816 AE Vredepeel PNR 5816AE LIGGING de bomenrij langs de Twistweg de singel de bossen Het plangebied is gesitueerd aan de Twistweg in de gemeente Venray, ten noorden van de kern Vredepeel. Het ruimtelijk kader wordt gevormd door

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel i.o.v. dhr. C. van Thiel Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert September 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Krekelsbos 1 Krekelsbos 1, 6343 RL Klimmen - PNR 6343RL /221112

Landschappelijke inpassing Krekelsbos 1 Krekelsbos 1, 6343 RL Klimmen - PNR 6343RL /221112 LIGGING Het plangebied betreft het rundveebedrijf van Maatschap Waelen. Het is gesitueerd in het buitengebied ten noordoosten van de kern Schin op Geul. Zie de markering in de luchtfoto rechts en de topografische

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C OUDLEUSEN

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C OUDLEUSEN Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C OUDLEUSEN nm Waardevolle bomen in: Oudleusen Solitairen: Dennenkamp 6 Singel: Dommelerdijk 4 Schepersstraat 7-13 Eik (2x) Eikensingel

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR487737_1. Bomenlijst gemeente Lingewaard

CVDR. Nr. CVDR487737_1. Bomenlijst gemeente Lingewaard CVDR Officiële uitgave van Lingewaard. Nr. CVDR487737_1 26 oktober 2018 Bomenlijst gemeente Lingewaard 1. Toelichting Bomenlijst De gemeente Lingewaard hecht grote waarde aan bomen in het algemeen en waardevolle

Nadere informatie

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Uitgangspunten; Het defi nitief ontwerp Herinrichting buitenruimte Europarei

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing 'HORSTERDIJK 68' Horsterdijk 68, 5973 PR Lottum - PNR 5973PR (print op A3)

Landschappelijke inpassing 'HORSTERDIJK 68' Horsterdijk 68, 5973 PR Lottum - PNR 5973PR (print op A3) LIGGING Het plangebied is gelegen aan de westkant van het gehucht Zwaanenheike; zie de markeringen in de uitsnede van de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied plangebied 1 HISTORIE

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C HOONHORST Waardevolle bomen in: Hoonhorst Solitairen: Dammans-Es 12 Eik De Horst 10 Eik Kerkstraat 5 Knotlinde (2) Kerkstraat

Nadere informatie

De Boswet in de nieuwe Wet natuurbescherming. Hoofdstuk Houtopstanden

De Boswet in de nieuwe Wet natuurbescherming. Hoofdstuk Houtopstanden De Boswet in de nieuwe Wet natuurbescherming Hoofdstuk Houtopstanden Door Anne Reichgelt, 29 november, 1 december, 6 december, 8 december 2016 De Boswet: even opfrissen Een simpele wet uit 1961 met als

Nadere informatie

ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder:

ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: Zesde ConceptBVO 2017 s-hertogenbosch. ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. bebouwde kom: -bebouwde kom vastgesteld in het kader van artikel 4.1 aanhef en onder a

Nadere informatie

ª ª Æ ø ±ª Æø. Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3. Beplantingsadvies

ª ª Æ ø ±ª Æø. Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3. Beplantingsadvies ª ª Æ ø ±ª Æø Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3 Beplantingsadvies Beplantingsadvies landschappelijke inpassing silo, loods en woning t.b.v. nieuwbouw Landschapsbeheer Drenthe 1 Landschapsbeheer Drenthe maakt

Nadere informatie

Beleidsregels ten aanzien van het bewaren van houtopstanden

Beleidsregels ten aanzien van het bewaren van houtopstanden GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gooise Meren. Nr. 43819 11 april 2016 Beleidsregels ten aanzien van het bewaren van houtopstanden In hoofdstuk 4 afdeling 3 van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Dierenasiel de Beestenboel Wijffelterbroekdijk 65, Weert - PNR 6006RT14-020914/061014

Landschappelijke inpassing Dierenasiel de Beestenboel Wijffelterbroekdijk 65, Weert - PNR 6006RT14-020914/061014 LIGGING Tungelroysche beek Het plangebied is gesitueerd ten zuidwesten van de kern Altweerterheide. In noordelijke richting bevindt zich de Tungelroysche Beek, ten zuiden van het plangebied bevindt zich

Nadere informatie

Zitting van 6 mei Beslissingen van de Burgemeester

Zitting van 6 mei Beslissingen van de Burgemeester Provincie Antwerpen Gemeente HERSELT Zitting van 6 mei 2019 - Beslissingen van de Burgemeester POLITIE 1. Signalisatievergunning 079: Beernaert's Werken - Stationsstraat (1.811.122.6) Datum beslissing:

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing bouwplan Mts Vrancken, Weert 93, 6241 GS Bunde PNR 6241GS

Landschappelijke inpassing bouwplan Mts Vrancken, Weert 93, 6241 GS Bunde PNR 6241GS LIGGING Het plangebied is gesitueerd in het Geuldal, ten zuiden van de dorpsrand van de kern Bunde. In oostelijke richting bevinden zich een bedrijventerrein en de spoorverbinding Maastricht-Sittard. Zie

Nadere informatie

Deursenseweg 1, Berghem (schaal 1:1000) INRICHTINGSVOORSTEL

Deursenseweg 1, Berghem (schaal 1:1000) INRICHTINGSVOORSTEL 1 2 3 landschappelijke / stedenbouwkundige inpassing open gebied (hobby)weide, akker of hoogstamboomgaard inheemse haag i.v.m. spuitzone boomgaard 2 3 Deursenseweg 1 Stationsstraat 1 Burg. v. Erpstraat

Nadere informatie

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt CONCEPT Omgevingsdienst Regio Utrecht juli 2012 kenmerk/ opgesteld door beoordeeld door Ronald Jansen Dagmar Storm INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Paradijs 49, Elsendorp

Landschappelijk inpassingsplan. Paradijs 49, Elsendorp Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Kinderdagverblijf Tante Pollewop Houtgraven 9, 6086 PB Neer - PNR 6086PB

Landschappelijke inpassing Kinderdagverblijf Tante Pollewop Houtgraven 9, 6086 PB Neer - PNR 6086PB LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de Houtgraven, ten noorden van de kern Neer. Zie de markering in de uitsnede van de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. ligging plangebied plangebied

Nadere informatie

Nota Bomenbeleid gemeente Staphorst 2018

Nota Bomenbeleid gemeente Staphorst 2018 Nota Bomenbeleid gemeente Staphorst 2018 Datum vaststelling 2018 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 1.1 Uitgangspunten voor het beleid pagina 3 1.2 Proces pagina 3 2. Huidig (wettelijk)

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213 INLEIDING Het plangebied is gelegen in een jong ontginningslandschap ten noordwesten van de kern Roggel. plangebied plangebied in het veld BEPLANTINGSPLAN 051113-1:1250 H1 Beukenhagen B1 Platanen S1 infiltratie

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Bergs Advies B.V. Dorpstraat 55 6095 AG Baexem Telefoon Fax E-mail Internet (0475) 49 44 07 (0475) 49 23 63 info@bergsadvies.nl www.bergsadvies.nl Rabobank 14.42.17.414 K.v.K. Roermond nr. 12065400 BTW

Nadere informatie

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp LIGGING Het plangebied is gesitueerd in een ouder ontginningslandschap, ten noorden van de oude nederzetting Rinkesfort en ten zuiden van de kern Maasbree. beplanting en bebouwing op omliggende erven bomenrij

Nadere informatie