Nieuwsbrief 2: November december 2016.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 2: November december 2016."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 2: November december Ben je blij? Roep dan luid: JOEPIEJEI! Ben je bang? Roep dan luid: BENNIEBANG! Ben je boos? Roep dan luid: STOMME DOOS! Ben je stout? Roep dan niks. Ssssst, stil, af. Anders krijg je straf. Geert De Kockere uit: Samen over een muurtje.

2 Beste ouder U houdt de tweede nieuwsbrief van schooljaar in de hand. Wat vindt u er in terug? - Overzicht activiteiten georganiseerd na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie. - Verkeersnieuws. - Uitnodiging tot actieve deelname aan de voorleesweek. - Mijmeringen over Levensloop Edegem Vragen, aandachtspunten vanuit de school. - Uitnodiging informatieavond: Moeten kinderen nog luisteren? - Uitnodiging en inschrijving individueel oudercontact op 15 november. - Bestelling nieuwjaarsbrieven en kerstboek. - Uitnodiging Frozen fortwandeling vrijdag 9 december. De nieuwsbrief wordt ook digitaal verzonden en is terug te vinden op onze website onder de rubriek: mama/papa. We wensen uw gezin een fijne, ontspannende herfstvakantie. Ilse Demarbaix en haar team.

3 Geplande activiteiten tot aan de kerstvakantie. Maandag 7 november: De kleuters dragen dagelijks het fluohesje van de school. De hesjes worden maandag 7 november meegegeven met het kind. Verdere uitleg vindt u terug in deze nieuwsbrief. Maandag 7 november: de kleuters van juf Sophie (IH) gaan in de voormiddag naar de bioklas. Zij doen laarzen of stevige schoenen aan. Het thema is Herfst. Maandag 7 november: De kleuters van juf Nele (IH) gaan in de namiddag naar de bioklas. Zij doen laarzen of stevige schoenen aan. Het thema is: Hoe dieren wonen. Dinsdag 8 november: De kleuters van juf Goedele (IH) gaan in de voormiddag naar de bioklas. Zij doen laarzen of stevige schoenen aan. Het thema is herfst. Dinsdag 8 november: De kleuters van juf Heidi (IH) gaan in de namiddag naar de bioklas. Zij doen laarzen of stevige schoenen aan. Het thema is: Hoe dieren wonen. Dinsdag 8 november: Informatieavond georganiseerd door de werkgroep kleuters. Moeten kinderen nog luisteren? De avond gaat door op PVM om uur. Uitnodiging vindt u verder in de nieuwsbrief. Woensdag 9 november: Knutselouders PVM zijn welkom. Wie graag een handje toesteekt bij de voorbereiding van knutselwerkjes en het herstellen van materialen is welkom vanaf 8.30 uur in de refter van de school. Donderdag 10 november: Juf Nele en juf Heidi (IH) gaan met de bus naar de bibliotheek van Edegem. Vrijdag 11 november: Wapenstilstand: geen school. Maandag 14 november: vijfdejaarsstudenten van Sint Jozef Kontich organiseren voor de kleuters van juf Nele en Heidi een activiteit in de klas. Dinsdag 15 november: de ouders worden uitgenodigd op het individuele oudercontact. Gelieve het invulstrookje onderaan in de nieuwsbrief in te vullen. Woensdag 16 november: Knutselouders IH zijn welkom. Wie graag een handje helpt bij de voorbereiding van de knutselwerkjes voor de Sint is van harte welkom vanaf 8.30 uur in de refter van de jongste kleuters.

4 Vrijdag 18 november: Kleuters PVM en IH die broers en of zussen hebben op de lagere school Olve-Familia worden door de schoolfotograaf van de lagere school getrokken. Zaterdag 19 november: 9 tot 12 uur: Kleuterzwemmen met ontbijt in het zwembad van Edegem. Maandag 21 november: Onze kleuterschool doet actief mee aan de voorleesweek. Meer uitleg vindt u terug in deze nieuwsbrief. Woensdag 23 november: Knutselouders RDR zijn welkom. Wie graag een handje helpt bij de voorbereiding van de knutselwerkjes en het herstellen van materialen is van harte welkom vanaf 8.30 uur in de refter van RDR. Donderdag 1 december: Informatieavond voor nieuwe ouders met een kleuter geboren in 2015 die graag hun kind wensen in te schrijven op onze kleuterschool. De avond gaat door op PVM in de turnzaal. We starten om uur. Maandag 5 december: Sinterklaas brengt in de voormiddag een bezoek aan PVM. Om 8.30 uur verwelkomen de ouders en de kinderen de heilige man op de speelplaats. Maandag 5 december: Sinterklaas brengt een bezoek aan RDR. We verwelkomen de heilige man om uur. Dinsdag 6 december: Sinterklaas brengt een bezoek aan de vestiging IH. Ouders en kinderen verwelkomen de man op de speelplaats van de kleuterschool om 8.30 uur. Woensdag 7 december: Knutselouders IH zijn vanaf 8.30 uur welkom in de refter van de jongste kleuters. Ze helpen een handje mee met de voorbereiding van de nieuwjaarsbrieven. Donderdag 8 december: De kleuters van juf Nele en Heidi (IH) gaan naar de bibliotheek van Edegem. Vrijdag 9 december: Frozen Fortwandeling georganiseerd door de werkgroep kleuters in samenwerking met het feestcomité van Familia en Olve- Familia. Uitnodiging vindt u terug in deze nieuwsbrief. Vrijdag 23 december: Laatste schooldag voor de kerstvakantie. Vandaag is er geen nabewaking. De kleuters worden ten laatste tegen 16 uur opgehaald.

5 Verkeer: We gaan voor label 2 van het 10 op 10 project. Dinsdag 11 oktober mochten wij het eerste label van 10 op 10 in ontvangst nemen. Het krijgt een mooie plaats naast de schoolpoort op PVM. Zoals reeds geschreven in de vorige nieuwsbrief ontvangen wij naast de prijs een bedrag van 2500 voor de aankoop van materiaal gerelateerd aan verkeer. Ondertussen zijn we gestart met het voorbereiden tot behalen van label 2. Ik lijst acties op die we gaan ondernemen. - Regelmatig organiseren de juffen kleine, kindvriendelijke verkeersactiviteiten. - Tijdens de personeelsvergadering van oktober leerden de juffen hoe ze met de kleuters op de juiste wijze uit een bus moeten stappen. De busevacuatie zal vanaf nu worden toegepast bij het uitstappen van de bus. - Kleuters doen tijdens een uitstap zo veel mogelijk een hesje aan. - Ouders kunnen ons helpen door zich aan te melden als verkeersouder. Aarzel niet! Verkeersouders zijn een onmisbare schakel bij de vele verkeers- en mobiliteitsactiviteiten in de basisschool. Hun inzet is nodig om de kinderen hun eerste, veilige stappen (en trappen) te laten zetten in het verkeer. Bovendien zijn verkeersouders een grote hulp voor de leerkrachten en het oudercomité. De VSV nodigt daarom alle (groot)ouders die willen meewerken aan verkeer op school uit om zich (gratis) te registreren als verkeersouder op. Nieuwe verkeersouders krijgen een startpakket met daarin onder meer een fluohesje zodat ze goed zichtbaar en herkenbaar zijn. Op de website geven we zoveel mogelijk inspiratie, tips en informatie die hen kunnen helpen bij de organisatie van alle mogelijke verkeers- en mobiliteitsacties. En vanaf nu hebben de Vlaamse verkeersouders ook een eigen facebookpagina, waarop ze zelf ideeën of ervaringen kunnen delen:

6 - Verslag van de open verkeersvergadering wordt op onze website geplaatst onder de rubriek: mama/papa - Op de Frozen Fortwandeling 9 december gaan kinderen en hun ouders worden geconfronteerd met het belang van fluo en het dragen van de gordel in de auto. Ook de wijkagent Sven zal aanwezig zijn en helpen waar nodig. Fluo top, helm op! We sporen de kleuters aan zich goed zichtbaar te maken. Daarom dragen onze kinderen vanaf maandag 7 november tot en met vrijdag 24 februari 2017 iedere dag het fluohesje. De hesjes aangekocht door de kleuterschool zijn voorzien van ons schoollogo. Elke kleuter ontvangt van de juf een hesje. Het hesje, dat u in bruikleen heeft, is voorzien van de naam van uw kleuter en een letter en een cijfer. De letter en het cijfer zijn voor ons een identificatie om te weten van wie het jasje is. Na de krokusvakantie wordt het hesje door de ouder gewassen en terug aan de school gegeven. Indien u het hesje verliest, rekenen wij 3 via de schoolrekening aan.

7 De voorleesweek: U heeft wel eens gehoord van de Nationale Voorleesweek. Dit schooljaar loopt deze van 19 tot en met 27 november 2016 en wij doen mee. Op onze eigen, creatieve manier willen we onze kleuters nog meer leesplezier bezorgen. Hoe doen we dit? De Boekenfee, die u misschien kent van vorig schooljaar, was niet meer vrij, maar zij nam contact op met een groot man. Inderdaad DE SINT. Hij werkt dit jaar mee aan onze voorleesweek. Niet in eigen persoon, maar hij leent ons zijn persoonlijke bibliotheek uit. Wat bevat deze bibliotheek: de lievelingsboeken van de verschillende zwarte pieten, enkele lievelingsboeken van de Sint zelf en de allernieuwste schatten uit boekenland. Wat is uw aandeel in de SINT BIB? Op afgesproken momenten, kan u samen met uw kapoen een boek lenen uit de SINT BIB en dit alles voor een vrijwillige bijdrage. U leest het boek samen met uw kleuter en bezorgt het ons op het afgesproken moment terug. Net zoals bij de echte bib. Wat doen we met deze vrijwillige bijdrage? Nieuwe boeken aanschaffen om onze kleuters nog meer leesplezier te bezorgen. Waarom leent de SINT deze boeken aan ons uit? Hij weet hoe belangrijk voorlezen is. Hij wil jullie warm maken dit met jullie kapoenen te doen. Hij vindt dat u en uw kinderen op elk moment van het jaar samen moet kunnen genieten van een prachtig verhaal. Hij wil de kleuters op een andere manier prikkelen om in de boeken te duiken. Hij leent niet alleen zijn boeken uit, hij koppelt er ook leuke activiteiten aan, die onze kleuters nog meer stimuleren om met boeken aan de slag te gaan. Want ook in de klas gaan onze kleuters samen met de juf en het zorgteam aan de slag met de uitgeleende boeken. BELANG VAN VOORLEZEN: stimuleert de spreek- en luistervaardigheden van de kleuters. breidt de woordenschat enorm uit. brengt hen in contact met geschreven taal. zorgt voor een spontaan moment van rust en genot.

8 Veel kansen die wij en hopelijk u ook niet laten liggen. Samen voegen we een bouwsteen toe aan de ontwikkeling van onze kleuters. Enkele leuke tips om thuis aan de slag te gaan: Op de site boekenorg.com vindt u heel veel leuke boeken Zet samen de stap naar de bib. U vindt daar een schat aan boeken. Iedereen kan voorlezen. IEDEREEN!! Geniet in deze drukke tijden van deze kostbare momenten. U zal er evenveel plezier aan beleven. DE BIB IS OPEN EN STAAT AAN DE SCHOOLPOORT: RENAAT DE RUDDERLAAN - MAANDAG 21 EN DINSDAG 22 november 2016 van 8u15 8u40 kan uw boeken ontlenen uit de bib van de SINT. - WOENSDAG 23 november tussen 08u15 8u40 worden alle boeken terugbezorgt in de bib. Wie dit niet doet betaalt een extra bijdrage. PIETER VAN MALDEREPLEIN - DONDERDAG 24 en VRIJDAG 25 NOVEMBER van 8u15 8u40 kan u boeken ontlenen uit de bib van de SINT - MAANDAG 28 NOVEMBER tussen 8u15 8u40 worden alle boeken terugbezorgt in de bib. Wie dit niet doet betaalt een extra bijdrage! INGENIEUR HAESAERTSLAAN - DINSDAG 29 en WOENSDAG 30 november 2016 van 8u15 8u40 kan u boeken ontlenen uit de bib van de SINT. - DONDERDAG 1 december tussen 8u15 8u40 worden alle boeken terug bezorgt in de bib. Wie dit niet doet betaalt een extra bijdrage!

9 Veel lees- en boekenplezier gewenst Juf Karen, verantwoordelijke voor het taalbeleid in samenwerking met het zorgteam: juf Marleen, juf An, juf Imke Mijmeren over Levensloop Edegem 2016 Ontmoeten Stilte Moed Doorzetten Dankbaaheid Verdriet Herinneringen Leef in het nu... Het zijn enkele woorden/gedachten die iets vertellen over Levensloop 2016 Edegem. Hartelijk dank aan allen die ons team hebben gesteund door sponsoring of door actief mee te stappen, te lopen. Kleuterschool Familia stortte dankzij jullie 1721 naar Levensloop. Vragen, aandachtspunten vanuit de school: De kleuterjuffen vragen om de banaan mee te geven in een bewaardoos voor bananen. De kleuterjuffen, de mensen van de nabewaking, de directie vraagt om ten laatste tegen uur de speelplaats te verlaten zodat de mensen van de nabewaking een goed overzicht hebben over de kleuters die blijven. Zodra een ouder aanwezig is op de school valt de verantwoordelijkheid van het kind op de ouder. Om half vier mogen onze kleuters de fietsen van de school niet nemen om te fietsen op de speelplaats. We vragen aan de ouders hier op toe te zien. Kleuterschool Familia is een Nederlandstalige school die binnen de lesactiviteiten veel aandacht schenkt aan taal. Onze school staat open voor andere talen. Kleuters krijgen binnen de klas de mogelijkheid zich uit te drukken in hun eigen taal. Zodra een kleuter meespeelt die de taal niet begrijpt, moeten zij Nederlands praten.

10 Echter van de ouders, die Nederlands kunnen spreken, verwachten wij dat zij binnen de schoolpoort Nederlands praten. Hartelijk dank voor uw medewerking. Werkgroep kleuters nodigt u uit op dinsdag 8 november op de voordracht: Grenzen stellen in opvoeding. Moeten kinderen nog luisteren? Door gastspreker Maurits Wysmans Grenzen stellen in opvoeding. Moeten kinderen vandaag nog luisteren? Hoe kan je als ouder positief opvoeden en toch grenzen stellen? Kinderen opvoeden gebeurt met vallen en opstaan. Wat mag je kind wel, wat niet? Als ouder heb je niet voor elke situatie een pasklaar antwoord klaar. Ook al heeft het ene kind misschien duidelijkere grenzen nodig dan het andere, elk kind is gebaat bij grenzen. Ze geven structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Maar als ouder is het niet altijd eenvoudig om grenzen te stellen en daar consequent mee om te gaan. En wat doe je als je kind de grenzen niet respecteert? Daarnaast is het belangrijk zich de vraag te stellen wat je als ouder kan en mag verwachten van je kind. Wat kan een kind? Welke verwachtingen zijn te hoog gegrepen? Welke regels kunnen kinderen begrijpen en onthouden in functie van hun ontwikkelingsniveau? Maurits Wysmans, verbonden aan de KH Leuven en opleidingshoofd van de bacheloropleiding Sociale readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn neemt ons mee op weg. Deze voordracht is speciaal gericht op ouders van kleuters en kinderen van de 1 e graad lagere school. Wij kijken ernaar uit u talrijk te mogen verwelkomen. Tot dan! Plaats: Turnzaal Pieter van Maldereplein. Inkom: gratis Uur: uur Inschrijven via werkgroep kleuters@gmail.com of via facebook.

11 Individueel oudercontact: Dinsdag 15 november. Op dinsdag 15 november 2016 nodigt de kleuterjuf u uit op een individueel oudercontact. Zij zal luisteren naar uw vragen en vertellen over de evolutie die uw kind dit schooljaar al op verschillende domeinen doorgemaakt heeft. In het gesprek heeft zij aandacht voor de gehele ontwikkeling, zoals de sociaal-emotionele ontwikkeling, de motorische ontwikkeling enz. Per ouder voorziet zij een tien tot vijftien minuten. Bestellen nieuwjaarsbrieven en kerstboek Vrijblijvend kunt u een kerstboek en nieuwjaarsbrieven bestellen. De nieuwjaarsbrief voor de ouders moet u niet meetellen bij de bestelling. Iedere kleuter knutselt in de klas een brief voor de ouders. De brieven worden niet voorzien van een aanspreektitel. Gelieve ten laatste woensdag 9 november het gekleurde strookje in bijlage in te vullen en terug af te geven.

12 Alle bestellingen moeten tegen woensdag 9 november 2016 in de school aanwezig zijn. Bestelling nieuwjaarsbrieven en kerstboek. De nieuwjaarsbrief voor de ouders niet meetellen. Duid aan wat u wilt bestellen. Alles wordt betaald via de schoolrekening: Ik, ouder van klas juf 0 bestel een kerstboek Dopido (2,5 3 jarigen) voor de prijs van 6 0 bestel een kerstboek Dokadi/Doremi (4 5 jarigen) voor de prijs van 6 0 bestel nieuwjaarsbrieven van 0,80 = Handtekening ouders: Gelieve ten laatste woensdag 9 november het onderstaande strookje in te vullen en terug af te geven. Inschrijving individueel oudercontact Naam kleuter:. Gelieve aan te duiden wat voor u het best past. Wij proberen er zo goed mogelijk rekening mee te houden. 0 Ik zal niet aanwezig zijn uur en 17 uur 0 17 uur en 18 uur 0 18 uur en 19 uur 0 19 uur en 20 uur 0 20 uur en 21 uur 0 Ik kan mij tijdens de dag vrijmaken. Ik spreek met de juf af wanneer zij kan. 0 Ik wens de directeur te spreken.

13 U wordt verwacht dinsdag 15 november om. uur.

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord maart - mei 2019

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord maart - mei 2019 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord maart - mei 2019 Beste ouder, Zoals u reeds kon lezen in voorgaande berichtgeving,

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2016 Twee maanden Net geen negen weken 62 dagen, 1488 uren, 89 280

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2018 Vakantie Vakantie is fijn, dat kun je niet ontkennen! Vakantie

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem. Prikbord eind juni 2015

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem. Prikbord eind juni 2015 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2015 Twee maanden Net geen negen weken 62 dagen, 1488 uren, 89 280

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3: januari tot maart Wensen en dromen zullen. de wereld niet veranderen. Maar ieder nieuw begin. iedere stap naar iemand toe

Nieuwsbrief 3: januari tot maart Wensen en dromen zullen. de wereld niet veranderen. Maar ieder nieuw begin. iedere stap naar iemand toe Nieuwsbrief 3: januari tot maart 2017 Wensen en dromen zullen de wereld niet veranderen. Maar ieder nieuw begin iedere stap naar iemand toe iedere ongerepte morgen kan je iets leren van de kunst om een

Nadere informatie

Prikbord oktober tot eind december

Prikbord oktober tot eind december O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord oktober tot eind december Fluo zie je zo : vanaf 12 oktober 2015 De werkgroep

Nadere informatie

november 2018

november 2018 1. Nieuwe instappers Na de herfstvakantie verwelkomen we met veel plezier 2 nieuwe zonnekindjes in K0! Julien en Lukas worden met veel ongeduld en enthousiasme verwacht in het klasje van juf Daphne! Hopelijk

Nadere informatie

Scholengemeenschap Prins Boudewijn

Scholengemeenschap Prins Boudewijn Edegem, 12 december 2012 Inschrijvingsrecht 2012 2013 Beste ouders De scholengemeenschap Prins Boudewijn schrijft voor het schooljaar 2012 2013 op volgende manier in. Het inschrijvingsrecht is een regelgeving,

Nadere informatie

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS.

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS. BASISSCHOOL MAATJES Beste lezer, Vanaf maandag 9 november: Veilig met helm en in fluo de winter door! Helm Op, Fluo Top is een project voor basisscholen in de provincie Antwerpen. De campagne loopt tussen

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

WERKGROEP KLEUTERSCHOOL

WERKGROEP KLEUTERSCHOOL WERKGROEP KLEUTERSCHOOL Informatie brochure... werkgroepen en helpende handen op de school FAMILIA kleuterschool Pieter Van Maldereplein 8 2650 EDEGEM www.familiaks.be WERKGROEP KLEUTERSCHOOL Beste ouders

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging Velle[tje] Vrije Basissschool Sint-Jozef Temse-Velle Info@basisschool-velle www.basisschool-velle.be 03/711.08.03 Nieuwsbrief 18.12.2015 Jaarthema: ART@Velle Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord,

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 /

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2014 INHOUD Kerstvakantie Naar de BIB Naar het toneel Openklasdag kleuters

Nadere informatie

Prikbord oktober tot eind december 2018

Prikbord oktober tot eind december 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord oktober tot eind december 2018 Onze ouderraad: Wie is wie? mail: ouderraad@olfa.be

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L 1 september 2015 ALTENA Beste ouders, Hopelijk hebben jullie met jullie gezin genoten van de vakantie en zijn de kinderen weer klaar om het

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2015

Nieuwsbrief november december 2015 Nieuwsbrief november december 2015 - één per gezin- Agenda Maandag 2 tot zondag 8 november: Herfstvakantie Dinsdag 10 november: Wapenstilstandherdenking Woensdag 11 november: Vrijaf (Wapenstilstand) Zaterdag

Nadere informatie

Prikbord oktober tot eind december 2017

Prikbord oktober tot eind december 2017 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord oktober tot eind december 2017 Onze ouderraad: Wie is wie? mail: ouderraad@olfa.be

Nadere informatie

1. In november zegt Ben Correct

1. In november zegt Ben Correct Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. In november zegt Ben Correct 2. Woensdag = fruitdag We vinden het fantastisch dat

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor!

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! Ekeren, 3 juni 2018 Beste ouders, kleuters en leerlingen, HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! We richten onze aandacht extra op RESPECT. RESPECT voor de natuur RESPECT voor het speelgoed RESPECT

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord februari maart 2016

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord februari maart 2016 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord februari maart 2016 Verkeersactie start op maandag 22 februari: Parkeren kun

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief november - december 2017

Nieuwsbrief november - december 2017 Nieuwsbrief november - december 2017 Kalender november 1-5 november Herfstvakantie 1 november 2 november Allerheiligen Allerzielen 7 november LS Oudercontact vanaf 15u45 9 november VM zwemmen voor K3 +

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool Agenda 30.10.2017: Begin van de herfstvakantie 05.11.2017: Einde van de herfstvakantie 08.11.2017: Herfstwandeling Hertberg 1 ste leerjaar 08.11.2017: Unihockey in de MIXX (namiddag) 2 de graad 09.11.2017:

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Vrijdag 21 oktober 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Opening nieuw schooljaar. Op de eerste dag van het splinternieuwe schooljaar had juffrouw Hilde heel veel verdriet. Ze voelde zich niet goed in haar vel

Nadere informatie

P.S. niet vergeten: 30 april én 1 mei zijn vrije dagen!!!

P.S. niet vergeten: 30 april én 1 mei zijn vrije dagen!!! 1 Beste ouder(s), Het derde trimester is nog maar pas van start gegaan en daar zijn wel al opnieuw met een nieuwsbrief. Inderdaad de meimaand staat voor de deur En zoals steeds is de meimaand een drukke,

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik voel me Mos: Verluchten is noodzakelijk! Met het raampje open, gaat de vieze lucht lopen! Activiteitenkalender kleuters - Dinsdag 18 april:

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen. Onze kleuterschool start

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. NIEUWSBRIEF 3 Week van 17 september tot en met zondag 23 september 2018 Drongen, 15 september 2017 Beste ouder(s) Dag leerlingen Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 5/

NIEUWSBRIEF november 5/ NIEUWSBRIEF november 5/ 2017-18 Spaghettifeest allen daarheen! Zaal Holvenia 2440 Geel!!! Graag herinneren we jullie eraan dat de inschrijvingen voor het spaghettifeest nu maandag 13 november in ons bezit

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Inloopmiddag kinderboekenweek Belangrijke data: 5 november KSG dienst 7 november MR vergadering 11 november Sint Maarten 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 34

t Kriebelt Kleuterschool nr. 34 t Kriebelt Kleuterschool nr. 34 Juf Sofie, juf Tinne en juf Jana Spetter, spetter spater, lekker in het water. Drip, drap, drop, lekker in het sop. Deze week plonsen we in het water, dus hopelijk zit het

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

5 / /12 / 2017

5 / /12 / 2017 5 / 2017-2018 19 /12 / 2017 We ronden af Inschrijvingen 2016 Welkom Sociale vaardigheden Leren leren Warme chocomelk Lezen Belangrijke data Dankwoord vanuit MIN Wij ronden stilaan af. Hiermee vinden jullie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

Activiteitenplanning December 2016

Activiteitenplanning December 2016 Activiteitenplanning December 2016 Do 1 10.30-11.30 u.: Voor het eerst naar de bibliotheek Leesmicroben bij Pieter Gaudesaboos Uiltjesklas (met schoolbus, ouders ook welkom in de bib van Genk!) 15.00 u.-16.00

Nadere informatie

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT s Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT Sint-Jozefinstituut Jacob Jordaensstraat 75-77 2018 Antwerpen 03/233 32 52 http://www.sintjozefinstituut.be Het kleuterteam : Juf Kristel K1A Juf Heidi /Juf Christin

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2011 HERFSTVAKANTIE Zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2010.

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Prikbord 21 december 2018 tot en met 1 maart 2019

Prikbord 21 december 2018 tot en met 1 maart 2019 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord 21 december 2018 tot en met 1 maart 2019 We wensen iedereen een deugddoende

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 3/2015-2016 Grootoudersfeest In dit nummer: Grootoudersfeest 1 Medaille verkeersopvoeding 1 Rapportbespreking 1 Kiwistickers gezocht 1 Fluo niet enkel op straat 2 Bedankt

Nadere informatie

Hoe de juiste verdeling gebeurt wordt nog tijdig meegedeeld. Denk er ook nu weer aan om voldoende draagtassen mee te brengen.

Hoe de juiste verdeling gebeurt wordt nog tijdig meegedeeld. Denk er ook nu weer aan om voldoende draagtassen mee te brengen. Agenda Ma 06/11 L1 + L2 + L3: Toneel Miss Wifi L3 + L4: Zwemmen Di 07/11 Ma 13/11 Di 14/11 Ma 20/11 L5: Oudercontacten L5 + L6: Zwemmen K1A + K1B: Toneel Kast-eel K2 + K3A + K3B: Toneel Licht L3 + L4:

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie