NIEUWSBRIEF HET ERASMUSJE 10 vrijdag 2 november Voor in de agenda! Luizencontrole en ouderraadvergadering 8.45 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF HET ERASMUSJE 10 vrijdag 2 november Voor in de agenda! Luizencontrole en ouderraadvergadering 8.45 uur"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF HET ERASMUSJE 10 vrijdag 2 november 2018 Voor in de agenda! Maandag 5 november Deze week afname anti-pest enquete Woensdag 7 november Luizencontrole en ouderraadvergadering 8.45 uur Donderdag 8 november MR vergadering uur Vrijdag 9 november Groepen 7 en 8 naar toneelstuk Naar de maan Dinsdag 13 en 14 november Voorlopige adviesgesprekken groep 8 Vrijdag 16 november Inloopochtend groepen 1-8 van uur Vrijdag 16 november Koffie ochtend aansluitend op de inloop om 9.00 uur Maandag 19 november Leerlingenraad vergadering uur Dinsdag 20 november Internationale dag van de rechten van het kind Woensdag 21 november Ouderraadvergadering 8.45 uur Maandag 26 november Studiedag, alle leerlingen zijn vrij Dinsdag 27 november Groepen 5 naar toneelstuk De jokkebrokker Dinsdag 4 december Sinterklaas feest op de Erasmus! Woensdag 5 december Ouderraadvergadering Maandag 10 december Wereld lichtjes dag Maandag 10 december Leerlingenraadvergadering uur Woensdag 19 december Kerstdiner Donderdag 20 december Opvoering Kerstmusical Maandag 24 december t/m zondag 6 januari is het KERSTVAKANTIE! Maandag 7 januari We gaan weer naar school Woensdag 9 januari Luizencontrole Woensdag 9 januari Ouderraadvergadering 8.45 uur Maandag 14 januari Start CITO midden periode Donderdag 17 januari MR vergadering de Erasmus Maandag 28 januari Leerlingenraad vergadering uur Vrijdag 1 februari Einde CITO Middenperiode Dinsdag 5 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij! Maandag 11 februari Start oudergesprekken groepen 1-8! Maandag 11 februari Leerlingenraadvergadering uur Woensdag 14 februari Valentijnsdag Maandag 18 februari t/m zondag 24 februari is het VOORJAARSVAKANTIE!

2 Hoera! Jarig in november! Hoera! Op 1 november is Mahamedamin uit groep 3a jarig! Hoera! Op 2 november is Ikram uit groep 7 jarig! Hoera! Op 5 november is Fiori uit groep 4a jarig! Hoera! Op 6 november is Sara uit groep 7 jarig! Hoera! Op 8 november is Ziyad uit groep 4b jarig! Hoera! Op 8 november is Omaira uit groep 7 jarig! Hoera! Op 8 november is juf Sanne jarig! Hoera! Op 9 november is Aleah uit groep 3b jarig! Hoera! Op 9 november is Anass uit groep 8a jarig! Hoera! Op 10 november is Aiman uit groep 2a jarig! Hoera! Op 11 november is Amron uit groep 3b jarig! Hoera! Op 13 november is Esila uit groep 3a jarig! Hoera! Op 13 november is Victoria uit groep 4b jarig! Hoera! Op 13 november is Tuanna uit groep 5b jarig! Hoera! Op 15 november is Anir uit groep 7 jarig! Hoera! Op 15 november is meester Sander jarig! Hoera! Op 16 november is Nour uit groep 8a jarig! Hoera! OP 16 november is juf Simone jarig! Hoera! Op 18 november is Nisa uit groep 4a jarig! Hoera! Op 18 november is juf Cherriel jarig! Hoera! OP 20 november is Fatih uit groep 7 jarig! Hoera! Op 21 november is Maryama uit groep 4b jarig! Hoera! Op 24 november is juf Isis jarig! Hoera! Op 26 november is Berkay uit groep 2b jarig! Hoera! Op 26 november wordt Umut 4 jaar en komt in groep 1b! Hoera! Op 28 november is Sayfeddine uit groep 7 jarig! Hoera! Op 29 november is Imran uit groep 2a jarig! Hoera! Op 29 november is Helwin uit groep 2a jarig! Hoera! Op 29 november is Yassin uit groep 3a jarig! Afgelopen 27 oktober 552 ste verjaardag van Desiderius Erasmus Wie was Erasmus eigenlijk? Erasmus werd geboren in de 15 e eeuw als Gerrit Gerritszoon, om precies te zijn op 27 oktober Als hij nog had geleefd was hij 522 jaar geworden!! Hij veranderde zelf zijn naam in Desiderius Erasmus. Erasmus was een erudiete man, dat betekent dat hij heel veel heeft gelezen en geschreven. Hij was schrijver, filosoof en humanist en is beroemd om allerlei uitspraken die hij deed. Uitspraken die nu nog steeds waardevol zijn en die passen bij alle ideeën van onze school. Hieronder noemen we een paar van zijn beroemde uitspraken, maar er zijn er nog veel meer. Blij! 'Zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet.' Dit is een zin uit een van de vele boeken, die Erasmus schreef: 'De lof der zotheid.' Het is een uitspraak die goed bij onze school past. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zich veilig, blij en welkom voelen! Dat komt ook terug in het nieuwe logo van onze school: blije en tevreden kinderen. Want als je je goed voelt, kun je je ook goed concentreren en goed leren! Accepteer en respecteer elkaar! Erasmus reisde veel, was altijd onderweg en vond dat het niets uitmaakte waar je

3 geboren bent of waar je woont. 'De hele wereld is mijn vaderland,' schreef Erasmus in zijn boeken. Wij zijn allemaal anders en daardoor kunnen we veel van elkaar leren. Dat maakt het leven interessant en leuk! Juist omdat we allemaal anders zijn! Erasmus vond het belangrijk dat mensen elkaar accepteren en respecteren. Op onze school mag je ook zijn wie je bent. Onze school is van ons allemaal. We zijn altijd op zoek naar verbinding met elkaar, net zoals Erasmus dat deed. Daarom heet onze school de Erasmus. Een leven zonder boeken is onleefbaar 'Als ik geld heb, koop ik eerst boeken en dan pas eten en kleding,' zei Erasmus. Lezen helpt je bij het leren en in het dagelijks leven. Want: 'Je leert niet voor school maar voor het leven!' vond Erasmus. Ook dat zijn wij helemaal met hem eens. Geen oorlog en geen ruzie Erasmus was tegen oorlog en ruzie, want dat gaat nergens naartoe, vond hij. Liever conflicten uitpraten en accepteren dat mensen over sommige zaken verschillend denken. Dat gebeurt hier op school natuurlijk ook. En dat mag! Respecteer elkaar om wie je bent! Juf Susan in blijde verwachting! Onze lieve juf Susan is in verwachting, van harte gefeliciteerd! Zij verwacht de baby in april 2019! Wij wensen haar heel erg veel geluk! Succesvolle koffie en ontbijtochtend afgelopen donderdag! Op donderdag 1 november was onze aula gevuld met 40 ouders en heel veel heerlijke hapjes! Wat een gezelligheid zeg, allemaal heel hartelijk bedankt! Dit was de aftrap voor de koffieochtenden dit schooljaar, waarvan de eerste zal plaatsvinden op vrijdag 16 november, aansluitend op de inloopochtend! Om 8.30 uur mogen alle ouders in de groepen komen kijken naar het werk van de kinderen en om 9 uur direct doorstromen naar de aula, alwaar Raja Alouani een koffieochtend zal verzorgen over opvoeding van kinderen. Allemaal van harte welkom! Nieuws van de leerlingenraad! Afgelopen maandag is de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar gekomen. Tijdens de vergadering hebben de nieuwe leden uit groep 6 zich voorgesteld en zijn er taken verdeeld. Ook hebben de kinderen een stukje over zichzelf geschreven, dit is te lezen op de website van onze school; Installatie van de Kinderwijkraad Op donderdag 1 november heeft wethouder Jur Botter de Kinderwijkraad geïnstalleerd. In de Kinderwijkraad zitten leerlingen van de Erasmus, de Al Ikhlaas en de Meer. Voor de herfstvakantie hebben de leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 democratielessen gehad waarna zij zich hiervoor konden opgeven. De deelname aan de Kinderwijkraad is na schooltijd en wordt gecoordineerd door Marloes Komin van de organisatie Kinderwijkraden. Wij zoeken een pauzeouder! Wij zijn nog op zoek naar ouders die tegen een vrijwilligersvergoeding de pauzevervanging willen doen. Het gaat om de pauzeshift van tot uur van maandag tot en met vrijdag. Mocht u interesse of vragen hebben, dan kunt u altijd langskomen bij juf Ruscha of juf Ayse.

4 Aanmelden van kinderen geboren vanaf 1 augustus 15 t/m 31 juli 16 Voor het eerst naar de basisschool Als uw kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Voor kinderen die vanaf 1 januari 2015 geboren zijn, geldt in Haarlem het plaatsingsbeleid. Het aanmelden gaat op alle basisscholen op dezelfde manier en alle aangemelde kinderen die in dezelfde periode geboren zijn, worden gelijktijdig en volgens dezelfde regels geplaatst. Aanmelden voor de basisschool Kinderen die tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016 geboren zijn, kunnen vanaf 12 november 2018 aangemeld worden. Begin november 2018 ontvangen hun ouders de brochure Voor het eerst naar de basisschool in Haarlem met het aanmeldformulier waarop de kind gegevens staan voorgedrukt. U kunt uw kind aanmelden bij de Erasmus door dit aanmeldformulier bij de administratie van onze school in te leveren. Ouders met een kind dat geboren is vanaf 1 augustus 2016 t/m 31 juli 2017 zullen in het najaar van 2019 de brochure en hun aanmeldformulier ontvangen. Vanaf dat moment kunnen zij hun kind aanmelden. Belangrijk: Altijd (opnieuw) aanmelden Heeft u uw kind (geboren tussen 1 augustus en 2015 en 31 juli 2016) in het verleden al aangemeld? In dit geval moet u uw kind met dit aanmeldformulier opnieuw aanmelden. Ook als er al een oudere broer of zus op de school zit, is het noodzakelijk om het jongere kind met het aanmeldformulier aan te melden. Wat moet u doen Als de Erasmus uw eerste voorkeur is, lever dan het aanmeldformulier (geen kopie of scan) bij Monique van de administratie in. Binnen twee schoolweken na het inleveren van uw aanmeldformulier ontvangt u (per post/mail) een bewijs van aanmelding, waarop alle gegevens staan zoals uw kind in onze administratie verwerkt is. Controleer dit bewijs van aanmelding en neem z.s.m. met ons contact op indien de gegevens niet correct zijn. Schoolreisje/kamp We verzoeken de ouders die nog niet het schoolreisje en/of kamp hebben betaald voor hun kind, dit z.s.m. te doen, verhoogd met 5,- administratiekosten. Wat zijn de bedragen van de schoolreisjes? - De leerlingen van groep 1 t/m 7 betalen per schooljaar elk 60,- - De leerlingen van groep 8 betalen elk 100,- (i.v.m. het schoolkamp van drie dagen) Graag het totaalbedrag + 5,- administratie kosten overmaken op rekeningnummer NL39 ABNA van Stichting Spaarnesant De Erasmus Ouderraad o.v.v. naam en groep van uw kind(eren). Social Schools 3.0 In de herfstvakantie is DigiDUIF omgezet in Social Schools 3.0 Ga naar: en log daar in met het adres en wachtwoord dat u ook in DigiDUIF gebruikte. U moet dus geen nieuw account aanmaken of u een koppelcode gebruiken, alleen uw en wachtwoord van DigiDUIF. Download in de Playstore ook de Social Schools 3.0 app en log éénmalig in met en wachtwoord en u bent altijd op de hoogte van de informatie. Vergeet niet nieuwe telefoonnummers en mailaresssen in

5 Social Schools aan te passen. Afname anti-pest enquete In de groepen 4 t/m 8 wordt komende week de anti-pest enquete afgenomen. In deze enquete, die de leerlingen zelfstandig op papier invullen, geven de leerlingen antwoord op tal van vragen over wat er in en om de school gebeurt. Wij hebben voor uw beeldvorming een voorbeeld van zo n enquete bijgevoegd achter dit Musje. De anti-pest enquete wordt na invulling door de leerlingen geanalyseerd en besproken met alle leerkrachten. De school krijgt op deze manier een goed beeld vanuit het perspectief van de leerlingen wat er speelt en kan op deze manier wenselijke acties inzetten om de school daadwerkelijk een pestvrije en respectvolle zone te laten zijn! Wij wensen alle kinderen, ouders en verzorgers een heerlijk weekeinde! De volgende nieuwsbrief, ontvangt u in de week van 12 november 2018 Directie en team van OBS de Erasmus! De nieuwsbrief wordt geschreven door Ayse Sarihan en Ruscha Wijdeveld i.s.m. collega s van de Erasmus!

6

7 Instructie (anti) pestenquête groep 4 t/m 8 november 2018 Na de reguliere dagopening (kring- of openingsgesprek) gaan de kinderen op hun toetsplaats zitten (tafels apart). De leerkracht vertelt: Op onze school willen alle juffen en meesters dat alle kinderen zonder problemen naar school kunnen komen en ook weer naar huis gaan. Zonder problemen betekent: zonder pesten. Het kan zijn dat je zelf graag pest of dat je buiten schooltijd gepest wordt. Het kan ook in de gang gebeuren of in de kleedkamer, of in de klas, of in de pauzes. Wij willen jullie helpen je veilig en prettig te voelen op school. Want als je gepest wordt voel je je vaak verdrietig, maar als je zelf een pester bent, dan voel je je ook niet prettig. Eventueel leest de leerkracht een illustratief verhaaltje voor (bijv. uit Treiterkoppen blz. 47 t/m 50) of vertelt zelf een voorval. Het verschil tussen pesten (in ieder geval één partij voelt zich naar) en plagen (beide partijen kunnen lachen) moet duidelijk zijn. Leerkracht vertelt dat er een vragenlijst komt, over veilig naar school en huis gaan. Leerkracht vertelt dat de vragenlijst geheim blijft (anoniem). Je hoeft aan andere kinderen echt niet te vertellen wat je hebt ingevuld. De leerkrachten gaan dat ook niet aan de kinderen vertellen. Wel gaan de leerkrachten samen overleggen als er kinderen hulp nodig hebben. Leerkracht vertelt ook dat als kinderen toch ondervraagd worden, ze direct naar leerkracht toe kunnen komen, je bent dan géén klikspaan. De vragenlijst wordt uitgedeeld en leerkracht neemt hem met de kinderen even door, evt. alle vragen (groep 4 en 5) evt. alleen de categorieën. (groep 6,7,8) Kinderen gaan aan het werk. Leerkracht spreekt een vervolgwerk af (bieb-boek, tekenschrift o.i.d.) Leerkrachten letten tijdens het invullen, bij het lopen, wegbrengen van het blad op intimidatiegedrag en noteren wat ze zien. In de pauze zorgen we voor extra pleinwacht die het gedrag van de kinderen observeert.

8 Na het invullen verwerken de leerkrachten zelf hun groepsgegevens op het formulier verwerking pestenquête. In een gezamenlijke bouwvergadering met directie en intern begeleider worden de relevante gegevens besproken en worden acties n.a.v. afgesproken. Met pester en gepesten worden nog aparte gesprekken gevoerd en worden afspraken gemaakt over hoe e.e.a. te veranderen en wat de hulp daarbij zal zijn van individuele collega en/of team. Indien nodig worden de ouders betrokken en geïnformeerd. N.B. - Het is handig om de vragenlijst van groep 4 m.b.v. extra leerkracht te laten invullen en vraag na vraag te behandelen. - Pesters kunnen ook op een andere school zitten - Even benadrukken dat bij vraag 1 het al dan niet hebben van vriendschappen ingevuld kan worden - Benadrukken dat je alleen het actuele pestgedrag gaat invullen. Wat vroeger is geweest en allang over is of aangepakt hoeft niet meer vermeld te worden.

9 Vragenlijst Veilig naar school, Veilig naar huis Veilig in de school, Veilig in de buurt Naam leerling van groep Vind je het fijn op school? 0 ja want: 0 nee, want 2. Als je naar school of naar huis gaat, word je dan wel eens gepest? 0 ja, door Gebeurt het vaak en wat gebeurt er dan? 0 nee 3. Word je op school gepest? 0ja,door:

10 0 nee 4. Word je wel eens digitaal gepest? (telefoon of internet) 0 ja, door Hoe gaat dat dan? 0 nee 5. Pest jij wel eens? Wat doe je dan? 0 ja 0 nee 6. Ken je andere kinderen die gepest worden? 0 ja, het is/zijn 0 nee 7. Ken je kinderen die vaak pesten? 0 ja, het is/zijn

11 0 nee 8. Met wie zou je willen praten als je gepest wordt of zelf pest? Met 9. Heb je al eens met iemand over pesten gepraat? 0 ja, met 0 nee, want 10. Heb je goede ideeën om pesten te stoppen? 0 ja 0 nee 11. Wil je nog iets anders kwijt? Leuke dingen mag ook. Dank je wel!

12 Verwerking van de pestenquête ter voorbereiding op de nabespreking met het team Groep: Datum: Welke kinderen geven aan dat ze gepest worden? Welke kinderen worden genoemd als pester? Wordt er digitaal gepest in de groep? Door wie? Welke kinderen worden genoemd als gepeste? Welke kinderen hebben ondersteuning nodig? Opvallende zaken (gesprek, ouders, iets oplossen, )

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!!

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! OBS de Erasmus voor openbaar en vrolijk onderwijs! Het Erasmusje 6 maandag 26-10-2015 Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! 1 OBS de Erasmus viert feest! Dinsdag 27 oktober 2015!!

Nadere informatie

Voor in de agenda! Donderdag 20 september Leerlingenraad presenteert in groep 6 Donderdag 20 september Start Nederlandse lessen door juf Judith M.

Voor in de agenda! Donderdag 20 september Leerlingenraad presenteert in groep 6 Donderdag 20 september Start Nederlandse lessen door juf Judith M. NIEUWSBRIEF HET ERASMUSJE 2 Vrijdag 14 september 2018 Voor in de agenda! Maandag 17 september Start van de week tegen het pesten! Maandag 17 september De schoolfotograaf komt! Dinsdag 18 september De schoolfotograaf

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, maandag 02-02-2015

Nieuwsbrief 14, maandag 02-02-2015 De Piramide Meerwijk Nieuwsbrief 14, maandag 02-02-2015 Belangrijke data de komende periode! Vrijdag 6 februari Spelletjesochtend kleuters Maandag 9 februari Groep 5 op bezoek bij de bibliotheek! Maandag

Nadere informatie

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluw.pcsleiden.nl Nieuwsbrief 8 26 april t/m 1 juni Van het team De afgelopen weken is er veel gebeurd. Wat hebben we fantastische

Nadere informatie

Erasmus nieuws dinsdag

Erasmus nieuws dinsdag OBS de Erasmus voor openbaar en vrolijk onderwijs! Erasmus nieuws 2 2015-2016 dinsdag 01-09-2015 Voor in de agenda! Dinsdag 8 september Eerste gezamenlijke MR vergadering (twee Piramides +Erasmus) Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Maandag 14 april 2014

Nieuwsbrief 18 Maandag 14 april 2014 Nieuwsbrief 18 Maandag 14 april 2014 Belangrijke data de komende periode! Donderdag 17 april De Paas haas hupst rond! Donderdag 17 april Wie wint de Paas Pot? Donderdag 17 april Alle kinderen krijgen een

Nadere informatie

OBS de Erasmus voor openbaar, steengoed en vrolijk onderwijs!

OBS de Erasmus voor openbaar, steengoed en vrolijk onderwijs! OBS de Erasmus voor openbaar, steengoed en vrolijk onderwijs! Het Digimusje 11 maandag 04-01-2016 Voor in de agenda! Maandag 4 januari Wij gaan weer naar school! Maandag 4 januari Start voorbereidingsperiode

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016 / KALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 Versie juli 2016 1 September 2016 1 donderdag 2 vrijdag 3 zaterdag 4 zondag 5 maandag 1 ste schooldag. Start nieuwe schooljaar 6 dinsdag 7 woensdag 8 donderdag 9 vrijdag

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Ouder Jaar Planner OBS de Piramide Ouder Planner OBS de Piramide

Ouder Jaar Planner OBS de Piramide Ouder Planner OBS de Piramide Ouder Jaar Planner OBS de Piramide 2018 2019 SEPTEMBER 2018 Week 35 27 28 29 30 31 1 2 Week 36 3 We gaan weer naar school! 4 5 Luizencontrole 6 7 peuters 8 9 Week 37 10 Eerste zwemles 11 12 13 14 15 16

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018

Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018 Beste ouders en verzorgers, De vijfde Nieuwsbrief alweer, maar de eerste in dit nieuwe kalenderjaar. We willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool

Voor het eerst naar de basisschool Voor het eerst naar de basisschool Als uw kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Voor kinderen die vanaf 1 januari 2015 geboren zijn (en vanaf 1 januari 2019 voor het eerst naar een basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016 We wensen iedereen 365 dagen om te dromen te gaan en te komen te ontvangen en te geven en tussenin: gelukkig en gezond te leven! Januari 4: Weer naar school Luizencontrole 11: Start Cito afname 14: Studiedag;

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meidoornlaan januari 2017

Nieuwsbrief Meidoornlaan januari 2017 Nieuwsbrief Meidoornlaan januari 2017 Agenda 16 januari 18 januari 19 januari 23 januari t/m 6 februari 17 februari 20 t/m 24 februari 3 maart 6 t/m 10 maart Ouderraadvergadering Studiedag MR-vergadering

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 16 november 2018 nr.6 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

Eerste Musje van 2018!

Eerste Musje van 2018! Eerste Musje van 2018! Happy New Year! We stappen boordevol vertrouwen in een splinternieuw jaar! En maken het weer super fijn samen en met elkaar! We wensen iedereen een jaar met veel mooie leer momenten,

Nadere informatie

Anti-Pest Protocol. OBS de Erasmus 2015-2016

Anti-Pest Protocol. OBS de Erasmus 2015-2016 1 Anti-Pest Protocol OBS de Erasmus 2015-2016 1. Inleiding p. 2 2. Hoe gaan wij als school met pesten om? P. 2 2.1. De Kanjertraining 2.2. Protocol schorsing en verwijdering. Contract sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Islamitische basisschool. Aboe Da oed. Activiteitenplan

Islamitische basisschool. Aboe Da oed. Activiteitenplan Islamitische basisschool Aboe Da oed Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan voor ouders 2014-2015 Hierbij ontvangt u het activiteitenplan van Aboe Daoedschool voor het schooljaar 2014-2015. Namens

Nadere informatie

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9 Belangrijke data Kerstvakantie 25 december t/m 5 januari 2018 8 januari 1 e schooldag na de kerstvakantie: Inloop vanaf 8.15 uur en ontmoetingsmoment voor ouders/verzorgers in de hal. 8 januari Start thema

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Nummer 4, 7 december 2018 Kalender: 20 dec Kerstviering op school 21 dec Groep 1 t/m 4 hele dag vrij Groep 5 t/m 8 middag vrij 24 dec Scholenzeskamp 24 dec t/m Kerstvakantie 4 jan

Nadere informatie

Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek

Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek Nieuwsbrief 1 4 September 2018 Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek Vaste rubrieken In dit nummer vinden jullie de vaste rubrieken: - Nieuws van de oudervereniging - Het TSO-rooster van

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald. Geachte ouders, Maandag 21 augustus a.s. starten we met het nieuwe schooljaar. Alle kinderen worden tussen 8.20 en 8.30 uur in hun (nieuwe) klas verwacht. We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad

Nadere informatie

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij Maandbrief Klimop-Stad september 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september 2016: Donderdag 8 september: Vrijdag

Nadere informatie

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig.

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig. Nieuwsflits 8: 7 februari 2019 Teksten op rij. Verschillende ouders hebben school benaderd, dat ze de Nieuwsflits zoveel prettiger vinden dan de Nieuwsbrief die we voorheen maakten. Inmiddels zijn er echter

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016 [Break]ing News Nieuwsbrief nr. 201617-04 Almere, 22 december 2016 Agenda voor de maand januari en februari 2017 Maandag 9 januari 2017 Eerste schooldag van 2017 9-13 januari 2017 Luizencontrole in de

Nadere informatie

Jaarkalender. Basisschool de Disselboom Schooljaar

Jaarkalender. Basisschool de Disselboom Schooljaar Jaarkalender Basisschool de Disselboom Schooljaar 2017-2018 1 2 Eerste periode: start schooljaar herfstvakantie 2017-2018 W SW Opmerkingen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 35 1 Samenknap/ thema

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

WEEK april 2017

WEEK april 2017 WEEK 16 20 april 2017 Groenewegje 1 - Lochem T 0573 252430 www.poolsterscholen.nl propschool@poolsterscholen.nl Facebook: Gproplochem Twitter: @gproplochem NIEUWBOUW In de bijlage bij deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Het team van OBS de Plantage wenst alle kinderen en ouders fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond Een heel fijne kerstvakantie gewenst!

Het team van OBS de Plantage wenst alle kinderen en ouders fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond Een heel fijne kerstvakantie gewenst! Onze kernwaarden: Voorwoord December is een gezellige maand. Zo hebben we het sintfeest gevierd en hebben de kinderen genoten van het kerstdiner. Voor de ouders was er gisteravond een kerstborrel. Fijn

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 13. Belangrijke data. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 13. Belangrijke data. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 13 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Beste ouders/verzorgers, In deze info: Kerst Taalclub Boekentips Heeft u vragen? U kunt gerust binnenlopen om

Nadere informatie

Maandag gymspullen mee!

Maandag gymspullen mee! Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Op maandag 3 september gaan de kinderen weer naar school. Het team van de Aquamarijn heeft er dan al de eerste werkweek opzitten. Een werkweek waarin

Nadere informatie

belangrijke data... 6 februari 2015, nr. 11

belangrijke data... 6 februari 2015, nr. 11 belangrijke data..... 6 februari 2015, nr. 11 Ma 16 feb t/m vrij 20 feb 10- Minutengesprekken groep 1 t/m 7 Ma 23 feb t/m vrij 27 feb Voorjaarsvakantie Ma 2 maart studiedag, alle leerlingen vrij Din 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2018 Voor alle data geldt Deo Volente

Nieuwsbrief januari 2018 Voor alle data geldt Deo Volente Het jaar 2018 Allereerst namens alle geledingen van de school Gods zegen voor 2018 toegewenst! We hopen van harte dat het Bijbels onderwijs gezegend zal worden en dat ook in het nieuwe jaar het onderwijs

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Het Digimusje 17 maandag

Het Digimusje 17 maandag OBS de Erasmus voor openbaar en vrolijk onderwijs! Het Digimusje 17 maandag 21-03-2016 Voor in de agenda! Maandag 21 maart Hoera! De lente is begonnen! Dinsdag 22 maart Jinc stages groep 8 Woensdag 23

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Vrijdag 5 september Groepen 1/2 vrij Dinsdag 9 september Informatiemiddag 14.30 uur/avond

Nadere informatie

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21Inleveren overblijfovereenkomst en foto/video toestemmingsformulier 28 100-jarig bestaan ZOMERVAKANTIE 22 23 24 25 Rapporten inleveren 29 100-jarig

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Maandag 31 maart 2014

Nieuwsbrief 17 Maandag 31 maart 2014 Nieuwsbrief 17 Maandag 31 maart 2014 Belangrijke data de komende periode! Vrijdag 4 april Afname van de pest enquête Woensdag 9 april Hoeveel eitjes zitten er in de pot? Vrijdag 11 april Laatste keer schoolsparen!

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 4, december 2018 AGENDA JANUARI 7 Start thema Beroepen/wat wil je later worden 23 Nationale Voorleesdagen 24 Voorleesontbijt groep 1/2 21 t/m 01-02 Toets weken CITO 30 Groepspresentatie groep 7

Nadere informatie

De schoolfotograaf komt op 15 mei 2018 op school om groeps- en individuele foto s te maken.

De schoolfotograaf komt op 15 mei 2018 op school om groeps- en individuele foto s te maken. BERENBABBELSnummer 6 schooljaar 2017-2018 AGENDA 22 dec: Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij. Start kerstvakantie 08 jan: Start Rots- en waterweek 10 jan: Luizencontrole 16 en 18 jan: adviesgesprekken

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 5 23 december 2016 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie ICT nieuws Nieuws vanuit de OR Mijnschoolinfo Bibliotheek

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15, dinsdag 17-02-2015

Nieuwsbrief 15, dinsdag 17-02-2015 De Piramide Meerwijk Nieuwsbrief 15, dinsdag 17-02-2015 Belangrijke data de komende periode! Maandag 16 februari Woensdag 18 februari Vrijdag 20 februari Maandag 23 februari Start Kleuterthema Wat loopt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda juni juni 2017

Nieuwsbrief. Agenda juni juni 2017 Nieuwsbrief Agenda Dag Datum Tijd Opmerking/thema Donderdag 1-6 Vrijdag 2-6 Zondag 4-6 11.00 uur Communiemis Maandag 5-6 Tweede Pinksterdag vrij voor alle kinderen Dinsdag 6-6 Start proef blokuur gym groep

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Molenvlietsedijk HS

Molenvlietsedijk HS Nieuwsbrief Molenvlietsedijk 3 4691 HS 0166-603310 cnsderegenboog@vpcotholen.nl Schooljaar 2018-2019 September 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kop is eraf! De eerste schoolweken zijn een feit. Tijdens

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2015-2016 AUGUSTUS 1 2 3 week 32 4 5 6 7 8 9 10 week 33 11 12 13 14 15 16 17 week 34 Eerste lesdag Luizencontrole 18 Info- avond groep 3 19 SAIL A dam 20 21 22 23 24 week 35 Deze week

Nadere informatie

Basisschool. De Weerijs. Kalender

Basisschool. De Weerijs. Kalender Basisschool De Weerijs Kalender 2018-2019 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

basisschool De Weerijs kalender

basisschool De Weerijs kalender basisschool De Weerijs kalender 2017-2018 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids Verkorte schoolgids 2013-2014 O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461 RE Goes 0113-214568 Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie uit de schoolgids voor het schooljaar 2013-2014. De

Nadere informatie

Agenda voor de komende periode:

Agenda voor de komende periode: Subscribe Past Issues Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 21-8 februari Agenda voor de komende periode: 10 februari: Kerk en school in de Vrije Evangelische Gemeente. vanaf 11 februari:

Nadere informatie

Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig!

Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig! Anti pest protocol Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig! Proostdijschool, Mijdrecht Anti pest protocol Visie: De visie ten aanzien van pedagogisch klimaat van de school is: Vertrouwd Veilig, Verrassend

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

Het Digimusje 16 maandag 07-03-2016 Voor in de agenda!

Het Digimusje 16 maandag 07-03-2016 Voor in de agenda! OBS de Erasmus voor openbaar en vrolijk onderwijs! Het Digimusje 16 maandag 07-03-2016 Voor in de agenda! Maandag 7 maart Wij gaan weer naar school en ons Erasmusje 16 vliegt uit! Maandag 7 maart Start

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief februari 2016 Bijlage: protocol sociale media en internetgebruik Nieuwsbrief februari Website: Zoals u misschien al heeft gezien zijn er technische problemen met onze website. Wij waren al bezig met het laten ontwerpen

Nadere informatie

PC Basisschool De Zwaluw. Antoinette Kleynstraat DV Leiden

PC Basisschool De Zwaluw. Antoinette Kleynstraat DV Leiden PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluw.pcsleiden.nl Nieuwsbrief 1 25 augustus t/m 6 oktober Beste ouders/verzorgers, We zijn dit schooljaar goed gestart. Iedereen

Nadere informatie

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 g.pereboom@vco-oostnederland www.zevenstervco.nl nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 PBS/Dalton De week van 6 mei staat verantwoordelijkheid centraal: Zet je

Nadere informatie

2016 Augustus 29 maandag Eerste schooldag 29 maandag Start Vreedzame School blok 1

2016 Augustus 29 maandag Eerste schooldag 29 maandag Start Vreedzame School blok 1 In Digiduif kunt u deze data ook in de agenda terugvinden. Dit jaar is het gymrooster in 3 periodes ingedeeld. Dit komt doordat de groepen 6, 7 en 8 een periode één zwemles en één gymles hebben. De gymroosters

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers,

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het is al weer 1 november als ik dit aan het typen ben. Buiten wordt het steeds kouder en dat merken we ook in de school. De verwarming staat al weer een tijdje aan. De komende

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Karatelessen Het Nationaal Schoolontbijt Nieuwe leerlingen Sinterklaasviering Vrijwillige ouderbijdrage Schoolschaatsen Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 20 februari 2015 nummer 62 Personeel Juf Atie heeft besloten per 1-3-2015

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017

In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017 In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017 Beste ouders en verzorgers, Welkom en even voorstellen.

Nadere informatie

JANUARI-FEBRUARI 2013. VERNIEUWDE NIEUWSFLITS Voor u ziet u onze vernieuwde nieuwsflits. NIEUWE LEERLINGEN! In januari zijn: 04 feb.

JANUARI-FEBRUARI 2013. VERNIEUWDE NIEUWSFLITS Voor u ziet u onze vernieuwde nieuwsflits. NIEUWE LEERLINGEN! In januari zijn: 04 feb. VERNIEUWDE NIEUWSFLITS Voor u ziet u onze vernieuwde nieuwsflits. Uit de koffie- en theegesprekken van groep 1 t/m groep 4 bleek dat men de nieuwsflits niet echt flitsend vond. Twee ouders hebben zich

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

school de Ontmoeting Nieuwsbrief 1. Stand van zaken 2. Afscheid en welkom

school de Ontmoeting Nieuwsbrief 1. Stand van zaken  2. Afscheid en welkom school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest u nieuwsbrief 3 van het schooljaar 2018-2019 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1.Stand van zaken 2.Afscheid en welkom 3.Oudergspreken

Nadere informatie

Aanmelden van kinderen geboren vanaf 1 augustus 2015 t/m 31 juli 2016

Aanmelden van kinderen geboren vanaf 1 augustus 2015 t/m 31 juli 2016 Dit document bevat ook: -Brochure Plaatsingsbeleid basisonderwijs Haarlem 2019-2020 -Toelating leerlingen Basisschool de Molenwiek 2018-2019 -Aanmeldformulier voor de basisschool in Haarlem Aanmelden van

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-09 (01-02-17) 06 februari studiedag: alle leerlingen zijn vrij 09 februari rapport mee 14 + 16 februari 10-minutengesprekken 14 t/m 16 februari adviesgesprekken groep 8 VOORAANKONDIGING: 19 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019

Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019 PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluwleiden.nl Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019 Beste ouders de kop van het nieuwe jaar is eraf. In de groepen 1/2

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie