Verslag over de werking van de vereniging. tijdens het maatschappelijk jaar 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag over de werking van de vereniging. tijdens het maatschappelijk jaar 2017"

Transcriptie

1 Verslag over de werking van de vereniging tijdens het maatschappelijk jaar 2017 SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR Danielle Ruts (K.C. Verde vzw) Voorzitter + Directie Jeugd (vanaf 25 november 2017) Jan Andries (Kon. Minerva K.C. vzw) 1 e vice-voorzitter (Directie Tuchtzaken & Betwistingen + Directie Intern Beheer) Alex Elewaut (Putse K.C. vzw) 2 e vice-voorzitter (Directie Opleidingen + Directie Scheidsrechters tot 16 mei 2017) Danny Fonteyne (Kon. ATBS vzw) Financieel Directeur (Directie Financiën) Johan Schildermans (Vobako Lichtaart vzw) (Directie Jeugd) (uitgetreden, op eigen verzoek, als lid RvB op 25 november 2017) André De Nijs (Individueel lid KBKB) (Directie Competitie) Yves Daelmans (Kon. K.C. Voorwaarts vzw) (Directie Topsport + Directie Interne & Externe Communicatie) Patrick Chalmet (K.C. The Blue Ghost vzw) (Directie Promotie + Directie Recreatie) Eric Duchesne (Kon. AKC/Luma vzw) (Directie Internationaal) Eddy Versele (K.C. Floriant-Merelbeke vzw) (Directie Clubondersteuning) André Mertens (K.C. Verde vzw) (Directie Evenementen en Logistiek) David Van den Bosch Secretaris-generaal (PR en Representaties)

2 1 VERGADERINGEN / WERKING De Raad van Bestuur KBKB hield in het Bondsgebouw KBKB 23 vergaderingen. Deze bijeenkomsten gingen door 10 januari, 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april, 2 mei, 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni, 8 augustus, 22 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 7 november, 21 november, 5 december en 19 december Ook in het jaar 2017 was er geen bijeenkomst van het Financieel Comité. Via elektronische mail of telefoon werden de punten afgehandeld. Het begrotingsconclaaf had plaats op 14 oktober 2017 in het Bondsgebouw KBKB met gans de Raad van Bestuur en zijn secretaris-generaal. Het beleidsdocument en de begrotingen werden naast elkaar gelegd. Echter na een lange dag vergaderen was de begroting nog niet op punt en dienden er nog enkele besprekingen in de daaropvolgende vergadering Raad van Bestuur te volgen om tot een evenwichtige begroting te komen. De voor te leggen begroting 2018 werd door de Raad van Bestuur op 7 november 2017 goedgekeurd. Na het begrotingsconclaaf van 14 oktober 2017 werd door de Raad van Bestuur s avonds nog een teambuilding gehouden met een diner. Het Comité Bondsgebouw was samengesteld uit voorzitter André Mertens en de leden David Van den Bosch en Bea Zielens. Het Comité stond in voor de uitbating van het Bondsgebouw KBKB, welke onder de bevoegdheid van Bea Zielens (Kon. AKC/Luma vzw) viel. Het bijhouden van de kalender reservaties vergaderzalen werd opgevolgd door David Van den Bosch. De vergaderdata van het Bondsgebouw KBKB en het overzicht van de voorziene vergaderingen kon men consulteren op de website via de rubriek agenda KBKB. Onder het comité werd ook de verfraaiing en de reparaties van het gebouw opgenomen en in samenspraak met Danielle Ruts & André Mertens (K.C. Verde vzw), uitgevoerd. Aan het hoofd van het personeelsbeleid (Comité Human Resources) stond Danielle Ruts. Zij werd bijgestaan door de secretaris-generaal, David Van den Bosch. Waar nodig trad Patrick Chalmet op als adviseur. De functie van ombudsman werd waargenomen door Francois Springael (Kon. AKC/Luma vzw). Hij heeft 6 dossiers behandeld in het jaar Het Comité Erebeker en Onderscheidingen, bestaat uit de leden Karel Bastiaensen, Claude De Smet, Marc Bocxstael, Marijke Dierick en Marleen Marckx. Er werd op 26 april 2017 in het Bondsgebouw KBKB een bijeenkomst belegd. Aanwezig waren Marijke Dierick, Claude De Smet, Danielle Ruts en op uitnodiging Ludo Wils. Comité Erebeker en Onderscheidingen stelt voor Kevin Lauwers en Marina Loyens het Bondsereteken toe te kennen en Wim Maerievoet als Lid van Verdienste te benoemen. Yves Daelmans zorgde, als persattaché, voor alle contacten met de pers (persuitnodigingen, persberichten en contact bij evenementen).

3 2 Yves Daelmans, met ondersteuning van Jean Ruts, onderhielden als webmaster de sites van onze federatie. Alex Elewaut, Peter D'Hollander en David Van den Bosch zorgden voor de update van de sub-sites. Het mailbeheer van de provider hostbasket, met de domeinnaam korfbal.be, werd in samenwerking met Ben Bastiaensen beheerd door Eric Duchesne en Pierre Coppens. Pierre Coppens heeft in 2017 ingestaan als senior advisor voor het Comité Wedstrijdzaken. De archivaris-bibliothecaris, Wim Maerievoet (Individueel Lid KBKB), heeft in de loop van het jaar verschillende opzoekingen gedaan en stond in voor de samenstelling van de mapjes jubilarissen 50 jaar lidmaatschap. De Bestuurlijke Mededelingen 2017 verscheen met een oplage van 15 exemplaren op 179 genummerde pagina s en 201 bladzijden bijlagen. De abonnees ontvingen de Bestuurlijke Mededelingen via elektronische post van het Bondsbureau KBKB. Enkele exemplaren werden verzonden via de post. De B.M. s met bijlagen werden steeds op de site gepubliceerd zodat iedereen deze kon raadplegen. Door het Bondsbureau KBKB werden originele spelerslicenties, bestemd voor spelende leden uitkomend in de competitie en leden van de recreantenspeelgelegenheid, uitgeschreven. Het officieel orgaan De Korf had 4 edities in 2017, met bijkomend een publicatie van 1 flash. Het Comité De Korf bestaat uit Yves Daelmans (voorzitter) en José Dyckmans (redactie, lid Kon. Borgerhout/GW vzw) en Leo Libot, lid lid Kon. Borgerhout/GW vzw en Willy Zakeriesen (fotografie)

4 3 PERSONEEL Julia Laurent, verzorgde de werkzaamheden van administratieve aard van het secretariaat zoals onder andere de opmaak van de Bestuurlijke Mededelingen, jaarverslagen en enkele dossiers instanties. Zij was verantwoordelijk voor de computerverwerking van de ledenadministratie, onderhield de elektronische post van het en het telefoonverkeer. David Van den Bosch vervulde de functie van secretaris-generaal KBKB. Hij woonde de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij en nam de verslaggeving op zich, woonde de directie- en comitévergaderingen bij waarin hij zetelt en deze waarop hij werd uitgenodigd, nam de representatie van de Raad van Bestuur waar ten overstaan van de overheidsinstanties, partners en derden, coördineerde de personeelsadministratie, gaf administratieve ondersteuning bij de taken van de sporttechnische coördinatoren. Liesbeth Neirinckx, sporttechnisch coördinator, had de taak om de korfbalsport te promoten en contacten met subsidiërende instanties te onderhouden. Haar taken waren de coördinatie van het organiseren van kadervorming en bijscholing voor de aangesloten sportclubs, de aangesloten korfbalclubs ondersteunen en begeleiden betreffende kwaliteitszorg. Tevens is zij lid denkcel korfbal, doet de opvolging van Topkorfbal, coordineert High5 korfbal project en verantwoordelijke Ethisch en Medisch Verantwoord Sportenen en sportkampen op vervolmakingsniveau, lesgever en opmaken cursussen voor de verschillende trainerscursussen korfbal, medewerker Beachkorfbal en ontwikkelaar en realiseerder van het jeugdsportproject korfbal (jeugdscorekaart). Het ter beschikking stellen van sporttechnische fiches en informatie over de korfbalsportbeoefening. De sporttechnisch coördinator, Tom Bastianen, had de opdracht om de eigen sport te promoten, contacten met sportinstanties te onderhouden, organiseren, coördineren, bijsturen en opvolgen van de korfbalsport (recreatie-, school- en studentenkorfbal). Het opstarten en begeleiden van i.s.m. de clubs en leerkrachten. Het organiseren en promoten van beachkorfbal en de opstart naar G-korfbal (mindervalidensport). Hij coördineerde de cluboprichting en zorgde voor het begeleiden van de clubs naar kwaliteitszorg, sporttechnische en sportpromotionele werking en naar ledenwerving. De coördinatie van de sportkampen op initiatieniveau en vervolmakingsniveau. Het ter beschikking stellen van sporttechnische fiches en informatie naar de recreatieve sportbeoefening. Bovenvermeld personeel is werkzaam op fulltime basis. Frank De Waele, sporttechnische medewerker Jeugd, was tot 27 februari 2017 werkzaam voor de federatie op basis van 19 uur per week. Hij gaf ondersteuning aan de jonge verenigingen of verenigingen met moeilijkheden in de jeugdwerking. Hij gaf modeltrainingen en stond clubs bij in de organisatie en coördinatie van hun werking.

5 4 Steven Mijnsbergen, sporttechnisch medewerker, was werkzaam tot 31 december 2017 als bondscoach bij onze federatie op basis van 19 uur per week. Zijn taken waren het uitzeteenzetten van sporttechnische lijnen van alle nationale selecties, selectie en coaching nationale seniorenploeg. Magda Weyns, administratieve medewerkster, is deeltijds in dienst bij onze federatie als administratief medewerkster. Zij verwerkte de AOP s, betaling facturen, het klassement ledenadministratie en bood administratieve bijstand aan haar collega s. Met het nieuwe sportfederatie decreet (10 juni 2016) zijn er wijzigen zoals oa dat er geen vast bepaalde personeelssubsidies meer zijn. Die maakten plaats voor een envelop, die gebaseerd is op een combinatie van parameters en kwaliteitsprincipes. Deze gaat vanaf 1 januari 2020 voor 100 % in voege. Vanaf 1 januari 2017 begint de overgangsperiode met 75%, 50 % en 25%. Ook de vroegere verplichting om een administratieve- en sporttechnisch coördinator in dienstverband te hebben is weggevallen. Nu is er enkel de verplichting voor een sportfederatie om 1 sporttechnisch coördinator in functie te hebben, namelijk voor onze federatie is dit Liesbeth Neirinckx.

6 5 VERTEGENWOORDIGING KBKB IN ANDERE ORGANISATIES INTERNATIONAL KORFBALL FEDERATION (IKF) Frank Buvens, als lid (tot 20 augustus 2017), en Danielle Ruts, als penningmeester, zetelden in het Hoofdbestuur van de IKF. Er had een Exco meeting plaats in Sassenheim (Nederland) op 14 januari Aan deze vergadering werd deelgenomen door Danielle Ruts en Frank Buvens. Op 16 januari 2017 werd door I.K.F. de lijst met de ranking van 1 januari 2017 bezorgd. België stond op de derde plaats op de wereldranking genoteerd. Er werden drie joint meetings van het Playing Rules Committee gehouden. De eerste meeting was op 25 maart 2017 in Herentals (België), de tweede op 18 augustus 2017 in Den Haag (Nederland) en de derde op 9 december 2017 te Amsterdam (Nederland). Namens onze federatie was Gilbert Bollaert, als vertegenwoordiger, aanwezig op de eerste twee bijeenkomsten en verontschuldigd op de derde. Het IKF Auditing Committee hield zijn bijeenkomst op 8 april 2017 bij de Gorinchemse Korfbal Vereniging te Gorinchem (Nederland). Danielle Ruts en Heidi Smets waren hierop aanwezig. In het Bondsgebouw KBKB hield het IKF Competition Comité een bijeenkomst op 10 augustus, 7 september en 14 december De IKF Council Meeting hield zijn bijeenkomst op 18 augustus 2017 in Den Haag (Nederland). Danielle Ruts en Frank Buvens namen hieraan deel. Op 19 augustus 2017 werd het IKF Congres in Den Haag (Nederland) gehouden. Deze werd bijgewoond door Danielle Ruts en Frank Buvens (namens IKF) en André Mertens en David Van den Bosch (namens KBKB). Er had een IKF General Meeting plaats op 20 augustus 2017 in het clubhuis van HKV/Ons Eibernest KC in Den Haag (Nederland). Van onze federatie waren Danielle Ruts en Frank Buvens (namens IKF) op deze bijeenkomst. André Mertens en Patrick Chalmet, als KBKB afgevaardigden, waren eveneens aanwezig. Tijdens de General Meeting werden Bjorn Elewaut benoemd binnen IKF als lid IKF Council en Executive Committee. Heidi Smets werd herkozen omdat haar ambtstermijn in het Audit Comité was afgelopen. Tevens werd Danny Fonteyne in het Audit Comité, als plaatsvervangend lid, benoemd. Frank Buvens nam tijdens deze bijeenkomst afscheid als ExCo lid van IKF. Hij kreeg vanwege IKF de toewijzing van Honorary Member. De IKF ExCo van 9 september 2017 werd gehouden in het Bondsgebouw KBKB in Deurne. Danielle Ruts en Bjorn Elewaut namen deel aan deze vergadering.

7 6 Het Bondsbureau KBKB heeft op voorstel van de verantwoordelijke hoofdcel Scheidsrechterscomité op 14 december 2017 de namen van de vijf Belgische scheidsrechters Tina Van Grimberge, Kris Meeus, Vincent Van Der Beken, Thierry Vangoidsenhoven en Miguel Wensma voorgedragen als kandidaat IKFscheidsrechter voor het seizoen 2018 bij de IKF. In 2017 heeft de Raad van Bestuur KBKB Eddy Van Hoof voorgedragen als lid van het Playing Rules Committee. Zetelden verder in hierna vermelde comités (de comités worden in de Engelse taal vermeld aangezien dit de voertaal van de IKF is) Council /ExCo Exco Auditing Committee (A.C.) Appeals Committee (A.P.) Disciplinary Committee (D.C.) Playing Rules Committee (P.R.C.) Referees Committee (R.C.) Coaching and Education Committee (CEC) Competitions Committee (CC) : Danielle Ruts (treasurer) : Bjorn Elewaut : Heidi Smet Danny Fonteyne : Jan Van den Berghe (chairman) : Jan De Nef Sarah Verstraelen : Gilbert Bollaert Eddy Van Hoof : Werner van der Meulen : Dirk Sercu Daniel De Rudder : Pierre Coppens Information and Communication Technology Committee (ITC) : Pierre Coppens Marc Breugelmans Michael Janssens Athletes Committee : Nikki Schilders Medical Committee (M.C.) : dr. Paul Zegers

8 7 BELGISCH OLYMPISCH EN INTERFEDERAAL COMITE (BOIC) Secretaris-generaal David Van den Bosch is aangeduid als de vaste vertegenwoordiger van de KBKB bij het BOIC. François Springael beeindigde, op eigen verzoek, zijn taak als KBKB-afgevaardigde BOIC met ingang van 30 juni In de kantoren van het BOIC in Brussel nam David Van den Bosch op 16 februari 2017 deel aan een vergadering met betrekking de World Games De Jaarlijkse Algemene Vergadering van het BOIC werd gehouden op 2 juni 2017 in het Belfius Congress Center (auditorium 44) in Brussel. Johan Schildermans en David Van den Bosch waren aanwezig als vertegenwoordigers voor onze federatie. Er werd tussen onze federatie en BOIC een overeenkomst gesloten aangaande de World Games die plaats hadden in Wroclaw 2017.

9 8 SPORT VLAANDEREN (BLOSO) Daniel De Rudder werkte in zijn functie, als Directeur Sportkader Opleidingen, samen met Sport Vlaanderen - Vlaamse Trainersschool en dit tot 31 december Het nieuwe decreet en de twee bijbehorende uitvoeringsbesluiten gingen in voege vanaf 1 januari Vanaf 2017 is er een geleidelijke afbouw in subsidiering, namelijk in dat jaar 2017 wordt de KBKB gesubsidieerd aan 25 % nieuw decreet, 75 % oud decreet. Vanaf het jaar 2017 zijn de sporttechnische- en administratieve coördinatoren van de gesubsidieerde Vlaamse sportfederaties niet meer decretaal verplicht om jaarlijks 6 uur erkende bijscholingen te volgen. Sport Vlaanderen heeft aan de secretaris generaal KBKB haar goedkeuring gegeven om na 31 maart onze Jaarlijkse Algemene Vergadering te organiseren. Alle rapporteringsdocumenten dienen wel tijdig, onder voorbehoud van goedkeuring, ingediend te worden bij Sport Vlaanderen. In een schrijven van 30 januari 2017 werd door Sport Vlaanderen meegedeeld dat het Project High5 niet gesubsidieerd zal worden. Voor de overige projecten Korfbal@school en Multiskillz werden ook geen aanvullende subsidies toegekend. Op 10 februari 2017 heeft de KBKB een bezwaarschrift ingediend bij Sport Vlaanderen tegen de beslissing van de negatieve beoordeling van het ingediende innovatieve beleidsfocus Korfbal@school. Naar aanleiding van het bezwaarschrift dat door de KBKB werd ingediend bij Sport Vlaanderen werd David Van den Bosch op 20 februari 2017 uitgenodigd om bij de commissie de zaak van de KBKB te bepleiten. Er werd een nieuwe huisstijl geïmplementeerd binnen de Vlaamse Trainersschool (Sport Vlaanderen). Zo dienden ook de cursusteksten in een nieuw kleedje gestoken. Om de cursusteksten op te maken in het nieuwe VTS-sjabloon werd door Liesbeth Neirinckx een infosessie gevolgd op 21 februari 2017 bij Sport Vlaanderen in Gent. In zijn bijeenkomst van 21 maart 2017 nam de Raad van Bestuur de beslissing dat de federatie zich zal inzetten op de volgende zachte indicatoren voor Sport Vlaanderen: 1. De organisatie rapporteert over omgaan met de code goede bestuur in Vlaamse sportfederaties. 2. De organisatie heeft een gedifferentieerde, evenwichtige en competente Raad van Bestuur. 3. De organisatie heeft een gedragscode. 4. De organisatie heeft geschikte klachtenprocedures.

10 9 David Van den Bosch had op 3 april 2017 een bilateraal gesprek met de dossierbeheerder Stijn Coppens in de gebouwen van Sport Vlaanderen te Brussel. Het onderhoud ging over het samenwerkingsovereenkomst goed bestuur voor de olympiade In deze overeenkomst staan de strategische en operationele doelstellingen van het beleidsplan KBKB per basisopdracht. Verder staan er ook engagementen over de financiële rapportering, de juridische aspecten, het aanleveren van het ledenbestand, afspraken over opleidingen en de vier overeengekomen zachte indicatoren van goed bestuur. Tevens werd het bezwaar tegen de weigering van de subsidieaanvraag Korfbal@school aangekaart. De federatie ontving op 2 mei 2017 het bericht dat Sport Vlaanderen euro subsidie krijgt toegekend voor topsport. Echter werd gemeld door de subsidierende overheid dat dit bedrag voornamelijk moet geïnvesteerd worden in de senioren. De denkcelvergadering VTS/Sport Vlaanderen kwam op 8 mei 2017 samen. Vertegenwoordigers KBKB waren bestuurder Alex Elewaut, Daniël De Rudder en Liesbeth Neirinckx. Sport Vlaanderen heeft op 16 mei 2017 bericht dat onze dossiers voortaan zullen behartigd worden door dossierbeheerder Geertrui Schiltz. Voor een eerste kennismaking had David Van den Bosch met haar op 31 mei 2017 een ontmoeting in de kantoren van Sport Vlaanderen in Brussel. VSF en Sport Vlaanderen organiseerden, in samenwerking met de Privacycommissie, op 29 juni 2017 een infosessie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Tijdens deze infosessie, waarop David Van den Bosch aanwezig was, werd de Europese regelgeving inzake privacy voor de sportfederatie toegelicht. De wet ging op 24 mei 2016 in werking maar er was een overgangsperiode van 2 jaar voorzien. Organisaties krijgen tot 25 mei 2018 de tijd om zich aan de nieuwe eisen van de AVG aan te passen. Op 12 oktober 2017 had David Van den Bosch een bilateraal onderhoud met onze dossierbeheerder Geertrui Schiltz in de kantoren van Sport Vlaanderen in Brussel. Deze bilaterale gesprekken gingen zowel over de aanvragen inzake erkenning/subsidie basiswerking als over de aanvragen m.b.t. de beleidsfocussen van het decreet uitgezonderd topsport. Op 6 november 2017 werden alle Vlaamse medaillewinnaars van 2017 uitgenodigd op de huldiging door Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters, in het Errerahuis in Brussel. De aanwezige atleten werden in de bloemetjes gezet en aan de pers voorgesteld. Ons korfbalteam van de Wereldspelen 2017 Wroclaw was hierop ook uitgenodigd voor hun bronzen medaille. Onze federatie was tijdens deze huldiging vertegenwoordigd door David Van den Bosch. In het Bondsgebouw KBKB had David Van den Bosch op 13 december 2017 een onderhoud over Goed Bestuur met de dossierbeheerder van Sport Vlaanderen. Door Sport Vlaanderen/Vlaamse Trainersschool werd een gelijkschakeling van de diploma s KBKB/VTS en KNKV aanvaard. K4 (hoogst Nederlands diploma) wordt gelijkgesteld met trainer B en K3 met initiator.

11 10 VLAAMSE SPORTFEDERATIE (V.S.F.) David Van den Bosch nam deel aan de VSF Denkdag op 26 januari 2017 in het Designcenter de Winkelhaak in Antwerpen. Tijdens deze dag hebben 79 aanwezigen vanuit 43 sportfederaties en 1 OSV een denkoefening gehouden over de kerntaken van VSF als koepel en dit voornamelijk naar de toekomst toe. De Jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vond plaats op 22 maart 2017 in het Sporthotel in Gent. David Van den Bosch was, als afgevaardigde voor onze federatie, aanwezig bij deze bijeenkomst. Op 18 mei 2017 werd door VSF een overlegmoment goed bestuur georganiseerd in het Huis van de Sport in Antwerpen. Hieraan werd deelgenomen door David Van den Bosch. VSF en Sport Vlaanderen organiseerden, in samenwerking met de Privacycommissie, op 29 juni 2017 een infosessie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (General Data Protection Regulation). Tijdens deze infosessie werd verduidelijkt wat deze Europese regelgeving inzake privacy voor de sportfederaties betekent. David Van den Bosch was bij de toelichting aanwezig in de Maria Baers Auditorium in Brussel. David Van den Bosch en Liesbeth Neirinckx waren aanwezig op de inspiratiedag van 5 oktober 2017 in Barcelona Meeting, Hangar 26 in Antwerpen. David Van den Bosch en Eddy Versele waren aanwezig op de Startdag Club Sport Innovatie van 8 november 2017 in Het Huis van de Sport in Gent.

12 11 VLAAMSE OVERHEID Als dopingpreventieverantwoordelijk binnen de KBKB werd David Van den Bosch aangesteld. Op maandag 27 maart 2017 organiseerde de Vrije Universiteit Brussel, in samenwerking met het World Anti-Doping Agency, het Internationaal Olympisch Comité, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en NADO Vlaanderen de studiedag Een holistische kijk op dopinggebruik. Op deze studiedag in de Vrije Universiteit Brussel was bondsdoctor Paul Zegers aanwezig. Als teamverantwoordelijke ADAMS waren Liesbeth Neirinckx (voor opgave van de algemene gegevens bv. datum, plaats training en opgave spelers) en Gert Degenaers (voor opgave van de specifieke gegevens bv. indien een speler niet aanwezig is op de training) aangesteld. Onze federatie heeft zich op 1 augustus 2017 opnieuw aangesloten bij het Vlaams Doping Tribunaal. In de commissie Grensoverschrijdend Gedrag binnen het Vlaams Parlement heeft minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) zes extra maatregelen aangekondigd die sportfederaties moeten nemen om seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportsector aan te pakken. Elke federatie zal een API (aanspreekpunt integriteit) moeten hebben. Zij zullen een netwerk van aanspreekpersonen vormen dat ICES zal bijstaan en ondersteunen. Voor onze federatie werd David Van den Bosch aangesteld.

13 12 PROVINCIE Antwerpen Danielle Ruts was, voor onze federatie, de vertegenwoordiger van de KBKBafdeling Antwerpen binnen de Provinciale Sportraad Antwerpen. Vertegenwoordiging in de sportraad van hun gemeente: o Christel Hufkens (Kon. AKC/Luma vzw) was afgevaardigde en lid van de Raad van Bestuur in de sportraad van Deurne. o Wout Adriaansen (Kon. Boeckenberg K.C. vzw) in de gemeentelijke sportraad van Deurne. o Ivette Peeters (Bornem Korfbal Club vzw) was lid van de Raad van Bestuur van de sportraad van Bornem en clusterverantwoordelijke in de Algemene vergadering van de sportraad van Bornem voor de balsporten volleybal, korfbal en basketbal. o Nancy Daems (Hoboken 2000 vzw) in de sportraad van Hoboken. o John Huysmans (Hoevenen K.C. vzw) in het dagelijks bestuur van de sportraad van Stabroek-Hoevenen. o Kim De Ceuster (K.C. Kapellen vzw) als lid in de Sportraad Kapellen. o Herman Gielen (Kon. Kwik K.C. vzw) was Schepen van sport district Merksem. o Marc Breugelmans, en Ronny Van Ginkel als plaatsvervangend vertegenwoordiger, (K.C. Limes vzw) in de sportraad van Wuustwezel. o Rudy Condes (Kon. Minerva K.C. vzw) was voorzitter in de sportraad van Berchem. o Magda Huybrechts, als lid, (Putse K.C. vzw) bij de sportraad van Putte. o Erik Peeters (Rijko vzw) in de sportraad van Rijkevorsel. o Maryse Polfliet (Kon. Riviera/Deurne K.C. vzw) in de sportraad Deurne. o August Marien (R.K.C. Retie K.C. vzw) in de sportraad van Retie. o Jean Ruts (K.C. Verde vzw), secretaris in de sportraad district Antwerpen en adviseur in de Conferentie. Moniek Van Acoleyen (K.C. Verde vzw) als clubafgevaardigde in de districtsportraad Antwerpen. o Karel Bastiaensen (Vobako Lichtaart vzw) als voorzitter in de sportraad van Kasterlee en tevens lid van de sportraad Regio Zuiderkempen. o Patricia Naessens (Kon. K.C. Voorwaarts vzw) zetelt in de sportraad van Edegem. o Patricia Langewouters (Vosko K.C. vzw) zetelt, als voorzitter, in de sportraad van Vosselaar.

14 13 Oost-Vlaanderen Vertegenwoordiging in de sportraad van hun gemeente: o Jan De Roeck (KC Ago Aalst vzw) is bestuurslid in de sportraad van de stad Aalst. o Marijke Dierick, en Thea De Raes als vervangend vertegenwoordiger, (Appels K.C. vzw) in de sportraad van Dendermonde. o Dirk D'hollander (K.C.Beveren-Waas vzw) in de sportraad van Beveren. o Norbert Dupontseel (K.C. Floriant Merelbeke vzw) in de sportraad van Merelbeke. Daniël De Rudder is lid van de sportraad Merelbeke als expert. o Joke Van Landeghem (Sint-Gillis-Waas vzw) en Tamara Nachtegael, als vervangend vertegenwoordiger, in de sportraad van Sint-Gillis-Waas. o Hans Verbeke (K.C. Temse vzw) als vertegenwoordiger in de sportraad van Temse en Klaas Verbeke (K.C. Temse vzw) als vervangend vertegenwoordiger. West-Vlaanderen Vertegenwoordiging in de sportraad van hun gemeente: o Patrick Chalmet, voorzitter The Blue Ghosts Anzegem vzw, vertegenwoordigt zijn club in de sportraad van Anzegem. Koen Verhaeghe is secretaris van de sportraad van Anzegem. Vlaams-Brabant-Brussel Vertegenwoordiging in de sportraad van hun gemeente: o Kristin Goeman (Boutersem K.C. vzw) voor de sportraad van Boutersem. o An Scheurweghs (KCBJ vzw) zetelt in de sportraad van Begijnendijk. Rony Wouters, als lid, en Hugo Claes, als vervangend lid. o Bianca Francois (Leuven vzw) als contactpersoon voor de Leuvense Sportraad. o Wim Vandenplas en Githa Vangilbergen (Lubko K.C.) voor de sportraad van de gemeente Lubbeek. Ronny Jacobs als vervangend vertegenwoordiger. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Lieven Pevenage (Royal Olympia Anderlecht vzw) is voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sportraad Vlaamse Gemeenschapscommissie en zetelt als lid in de Subsidiecel Sport van de Vlaamse Gemeenschap. Vanaf 1 januari 2018 zijn de provincies niet langer bevoegd voor sport. opdrachten worden overgenomen door Sport Vlaanderen. De decretale

15 14 STAD ANTWERPEN Geen activiteiten. STAD GENT Geen activiteiten. DE VRIENDEN VAN DE KORFBAL v.z.w. In deze v.z.w. zetelen, voorzitter François Springael (Kon. AKC/Luma vzw), secretares Bea Zielens (Kon. AKC/Luma vzw) en penningmeester Linda De Ridder (Catbavrienden K.C. vzw). Verder Marc Van Leuven (Kon. Borgerhout/G.W. vzw), Pierre Coppens (Kon. Riviera/Deurne K.C. vzw), Jan Andries (Kon. Minerva K.C. vzw) en Jenny Bogaert-Everaert ( ) (Vos Reinaert vzw) als bestuurders rechtstreeks aangesteld door de Raad van Bestuur van de KBKB. Wegens het overlijden van Jenny Bogaert-Everaert nam Eddy Versele (K.C. Floriant-Merelbeke vzw) vanaf 5 september 2017 het mandaat over.

16 15 VOORNAAMSTE GEBEURTENISSEN In samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport en de korfbalclubs werd tijdens het schooljaar het project opgestart om korfbal meer te verankeren in de Vlaamse scholen. Tijdens het schooljaar liep er reeds een pilootproject met de clubs O. Anderlecht, Sikopi, RKC, Neerlandia, The Blue Ghosts en Verde. Voor werd dit Riviera/Deurne, Lubko, Leuven, ASKC, Rijko en Sparta Ranst. Bestuurder Johan Schildermans heeft in het kader van zijn MBA opleiding en in het kader van het beleidsplan een audit uitvoerd van een aantal processen binnen de KBKB. Hiervoor nam hij in het Bondsgebouw KBKB in januari 2017 een interview af met alle personeelsleden en de archivaris. De Kalendercommissie, bestaande uit afgevaardigden van het Comité Jeugdkorfbal, Comité Topkorfbal, Korfbal 2000, Raad van Bestuur, Jeugdbekers en Comité Wedstrijdzaken kwamen bijeen in het Bondsgebouw KBKB voor het opstellen van de kalender seizoen Op 18 januari 2017 kwam de commissie een eerste maal samen. Op een verdere bespreking kreeg het blokschema voor de competitie een definitieve versie. Deze werd door André De Nijs naar voorgebracht aan de Raad van Bestuur die in zijn vergadering van 21 februari 2017 zijn goedkeuring hierover gaf. In het Bondsgebouw KBKB werd tussen het Comité Wedstrijdzaken, Comité Scheidsrechters en Comité Organisaties en Evenementen een bijeenkomst op 18 januari 2017 gehouden om de richtlijnen omtrent de finaledagen te bespreken. David Van den Bosch nam op 19 januari 2017 deel aan de interactieve workshop over Erasmus + Sport 2017 voor de volwasseneneducatie. Deze organisatie was in samenwerking met Sport Vlaanderen en EU Sport link en ging door in het Dirk Boutsgebouw in VAC Leuven. Deze bijeenkomst was in het kader voor de mogelijke indiening van een Erasmus+ project. In vergadering van de Raad van Bestuur van 24 januari 2017 werd beslist geen project in te dienen. In de zaal van Salons Schoeters in Domein Byckhove in Wijnegem werd op 20 januari 2017 de Nacht van de Laureaten georganiseerd. Tijdens deze feestelijke avond werden de laureaten 2016 bekend gemaakt. Net zoals verleden jaar ging de trofee van Korfbalster van het Jaar naar Niki Schilders (Boeckenberg) en deze van korfballer van het Jaar naar David Peeters (Scaldis). Ewald Frensch kreeg de titel van Coach van het Jaar toebedeeld, maar was wegens gezondheidsredenen niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. Miguel Wensma werd, voor de tweede maal, Scheidsrechter van het jaar. In de vroege avond mocht Tila Sartiaux, namens de korfbalkampen, de Erebeker KBKB in ontvangst nemen. De Raad van Bestuur KBKB was vertegenwoordigd door de bestuurders Danielle Ruts, Andre Mertens, Eric Duchesne, Yves Daelmans, André De Nijs en secretaris generaal David Van den Bosch. Dit jaar was er een mindere opkomst maar mocht toch geslaagd worden genoemd.

17 16 Door het Comité Opleiding Scheidsrechters werd op 21 januari 2017 de scholing Gelegenheidsscheidsrechter georganiseerd bij de vereniging Appels. Deze drie uur durende opleiding werd gegeven door Rudy Claes en Gilbert Bollaert aan 21 deelnemers. De uitreiking van de trofee Coach van het Jaar werd op 22 januari 2017 aan Ewald Frensch uitgereikt door Danielle Ruts en André Mertens in Kwik Indoor. Het Comité Beachkorfbal had op 23 januari 2017 een bespreking met Danielle Ruts en Patrick Chalmet. Yves Daelmans, directeur Topkorfbal, was aanwezig op de bijeenkomst van Korfbal2000 dat plaats had in het Boeckenberg Sportcentrum op 6 februari Hier werd door dokter Zegers aan de aanwezige clubafgevaardigden verduidelijkt op welke wijze geselecteerden dienen om te gaan met kwetsuren. De initiator cursus Vlaams Brabant werd georganiseerd bij de vereniging Putse van 13 februari tot en met 13 mei Volgende docenten hebben lesgegeven: Daniel De Rudder, Alex Elewaut, Kevin De Waele en Liesbeth Neirinckx en was in samenwerking met VTS. Van de 12 deelnemers hebben 9 het diploma initiator behaald. Aan de opleiding MFactor voor opleiders, begeleiders en beoordelaars scheidsrechters werd deelgenomen door 2 personen. Deze opleiding die 3 uur duurde, gegeven door docent Jan Diersen, werd gehouden in het Bondsgebouw KBKB op 13 februari Door de KBKB werden 5 opleidingssessies georganiseerd voor de clubs om de clubsecretarissen op te leiden in het gebruik van Twizzit voor de ledenadministratie. Lesgevers waren Jan Andries, Eric Duchesne, Jean Ruts en David Van den Bosch. De opleidingen hadden plaats in het Bondsgebouw KBKB in Deurne op 23 februari (12 personen uit 9 clubs), 13 maart (17 personen uit 10 clubs), 15 maart (11 personen uit 6 clubs), 23 maart (15 personen uit 9 clubs) en 20 april 2017 (16 personen uit 11 clubs). Echter niet alle clubs hebben deelgenomen. Ook de ontbrekende clubs kregen de mogelijkheid om de sessies, uitgaande van intern beheer in samenwerking met Comité Opleiding Kader, te volgen maar reageerden niet. Bijgevolg dienen zij zelf de nieuwe software aan te leren. David Van den Bosch heeft op 28 februari 2017 een onderhoud gehad met Lennert Goossens, onderzoeker aan de Universiteit Gent, in het Huis van de Sport in Gent. Het besproken thema was het letselpreventief programma Get fit 2 sport in functie van het vermijden van letsels. Voor dit project Get fit 2 Sport kan men subsidies verkrijgen van de Minister voor Sport. Dit project richt zich op het overbrengen van een pedagogiek om letselpreventie op een intrinsiek motiverende manier aan te leren aan jongeren. De Raad van Bestuur gaat op 7 maart 2017 akkoord om in dit project in te stappen. Bij de vereniging Temse ging, een organisatie van het Comité Opleidingen Trainer in samenwerking met VTS, de initiator cursus door van 6 maart tot en met 13 mei Er waren 12 (Temse, Hoevenen, Borgerhout) deelnemers. Docenten waren Daniël De Rudder, Kevin De Waele, Liesbeth Neirinckx en Alex Elewaut. Het Comité Financiele Audit kwam samen op 8 maart 2017 in het Bondsgebouw KBKB voor de controle van de boekhouding.

18 17 De Jaarlijkse Algemene Vergadering vond plaats in de Sporthal Schotte in Aalst op 11 maart Er waren 46 van de 51 stemgerechtigde clubs aanwezig. In begin van de bijeenkomst begon Yves Daelmans, directeur Interne & Externe Communicatie, met de primeur van de nieuwe branding KBKB voor te stellen. Daarna volgde een voorstelling door Eddy Versele over de werking van de clubondersteuning KBKB. Vervolgens werd door Johan Schildermans, directeur Jeugd, de winnaars van de kwaliteitscertificaten van de Jeugdscore kaart kenbaar gemaakt. Door de jaarvergadering werd het financieel verslag aanvaard. Alle voorgestelde reglementswijziging, met uitzondering van artikel 90 RvW, werden door de vergadering aangenomen. Dit item in verband met het verschuiven van wedstrijden werd, na overleg door de Raad van Bestuur, tijdens de jaarvergadering teruggetrokken. Bij de kiezing van de bestuurders werden Jan Andries, Patrick Chalmet, André De Nijs en Johan Schildermans herkozen. De bestuurders Danielle Ruts, Eddy Versele, Jan Andries, Alex Elewaut, Yves Daelmans, André De Nijs, Patrick Chalmet, Johan Schildermans, Andre Mertens, Danny Fonteyne en secretaris-generaal David Van den Bosch woonden deze meeting bij. Het Comité Ondersteuning Clubs had een samenkomst met de clubs uit de regio Antwerpen 1 op 14 maart 2017 in sporthal Vordenstein in Schoten. Aanwezig waren bestuurders Eddy Versele en Patrick Chalmet. Op deze vergadering werden de problemen waar deze clubs mee geconfronteerd werden samen besproken. Er waren 6 clubs uit deze regio op deze vergadering aanwezig. Alle clubs die in Herentals de halve en finales spelen werden door CEO uitgenodigd in het Bondsgebouw KBKB op 16 maart Het voorstel voor het invoeren van coachlicenties voor top-, promoleague, jeugd A- reeksen U19 en U16 werd door de Algemene Ledenvergadering in maart 2015 goedgekeurd. De toepassing van dit voorstel ging van start vanaf de indoorcompetities De coachlicentie kon enkel bekomen worden indien de coachen/trainers voldeden aan de vooropgestelde voorwaarden. De kwalificatiegraad en de ervaring waren de belangrijkste parameters. Tot 2019 zijn de licenties geldig. In 2019 zullen normen en voorwaarden aangepast worden. In het jaar 2017 werden er 27 coachlicenties geregistreerd. Op 20 november 2017 werd, in het Bondsgebouw KBKB, bekend gemaakt dat Liesbeth Neirinckx vanaf 1 januari 2018 de functie van Sporttechnisch Directeur Kader Opleiding (DSKO) zal overnemen van Daniël De Rudder. In zijn vergadering van 21 maart 2017 koos de Raad van Bestuur voor de zachte indicatoren in functie van Goed Bestuur 1. De organisatie rapporteert over omgaan met de code goede bestuur in Vlaamse sportfederaties. 2. De organisatie heeft een gedifferentieerde, evenwichtige en competente Raad van Bestuur. 3. De organisatie heeft een gedragscode. 4. De organisatie heeft geschikte klachtenprocedures. Het engagement met deze 4 zachte indicatoren werd in een samenwerkingsovereenkomst gegoten met Sport Vlaanderen. Het Groot Vlaams Studentenkampioenschap van VSSF had plaats op 22 maart 2017 in de Universiteit van Gent en werd bijgewoond door secretaris-generaal David Van den Bosch.

19 18 Op 25 maart 2017 gaf Steven Mijnsbergen, bondscoach, met zijn nationale ploeg in het Sport Vlaanderen Sportcentrum in Herentals voor trainers en scheidsrechters de open clinic Waar ontmoet dynamisch, functioneel korfbal? Aan deze scholing van 3 uur, georganiseerd door Comité Opleiding Scheidsrechters en Comité Opleiding Trainers, werd deelgenomen door 37 personen, waaronder de bestuurders Elewaut Alex, Danielle Ruts en Alex Elewaut en sporttechnisch coordinator Neirinckx Liesbeth. De bijscholing The Winning Team, gepland op 27 maart 2017, werd geannuleerd wegens te weinig interesse. In plaats hiervan werd op de Bijkomende Algemene vergadering van de KBKB van 25 november 2017 een infosessie van 1 uur gegeven met dit onderwerp. Op 4 april 2017 werd het officiele startschot gegeven voor de start met Twizzit en begon de clubadministratie van de clubs naar de KBKB toe via het softwarepakket Twizzit. Vanaf deze dag werden er gegevens ingegegeven door twee clubs. In zijn vergadering van 4 april 2017 drukte de volledige bestuursraad de wens uit dat er meer moet worden ingezet op het thema van respect op en naast het veld. In BM 5 van 12 april 2017 werd de beslissing met betrekking van de wisselspelers van de Raad van Bestuur gepubliceerd. Clubs zullen voortaan vanaf het afsluiten van de zaalcompetitie, dus vanaf de start van de 2de ronde veld en vanaf de eerstkomende bekerwedstrijden in het veld, in de mogelijkheid zijn om maximaal 8 wisselspelers te hebben bij alle wedstrijden, zowel senioren als jeugd van alle jeugdcategorieën. De Raad van Bestuur hoopt hiermee spelgelegenheid te creëren in alle categorieën. In zijn vergadering van 18 april 2017 werd door de Raad van Bestuur het voorstel vanwege het Comité Jeugdkorfbal voor de toekenning van de organisatoren voor de Nationale Jeugdcompetitiedagen 1 ste klasse 2017 aangenomen. Deze gingen naar KCOV (U8 & U10), Putse (U12 & U14), Ganda (U16), Riviera/Deurne (U19) en Appels (Megawriemeldag). Bestuurders Eddy Versele en Patrick Chalmet waren aanwezig op de bijeenkomst van Korfbal2000. Deze had plaats op 24 april 2017 in het Boeckenberg Sportcenter. Er werden enkele onderwerpen aangehaald zoals onder andere de scheidsrechters problematiek, cursussen gelegenheidsscheidsrechter, uitslagencentrale en draaiboek jeugdbekers, werk- en studievergadering, erkenning Korfbal 2000 als gespreksgroep, clubbarometer/indicatoren, rol van Comité Jeugdkorfbal in overleg tussen clubs. Het Comité Ondersteuning Clubs had een samenkomst met de clubs uit de regio Vlaams Brabant op 25 april 2017 bij Lovanium in Leuven in aanwezigheid van 5 clubs uit de regio. Danielle Ruts en Eddy Versele waren op deze bijeenkomst. Hier kwamen de punten Korfbal@School, BAV mei 2017 en JeugdScoreKaart aan bod. Het Bondsbureau KBKB ontving tijdens de reglementaire ontslagperiode, tussen 1 en 31 mei 2017, afschrift van 172 reglementaire ontslagen. De Raad van Bestuur ging in zijn vergadering van 2 mei 2017 akkoord met de voordracht van het Comité Erebeker en Onderscheidingen om Kevin Lauwers en Marina Loyens het Bondsereteken toe te kennen en Wim Maerievoet als Lid van Verdienste te benoemen.

20 19 Het Platform Sportclubondersteuning, een gezamenlijk initiatief van ISB en VSF, hebben op 4 mei 2017 de zesde editie van het platform clubondersteuning ingericht. Deze had plaats in het clubhuis van Hockeyclub Braxgate in Boom en werd bijgewoond door bestuurder Alex Elewaut. In het Bondsgebouw KBKB werd op 4 mei 2017 een eerste bijeenkomst met de werkgroep hervorming jeugdcompetitie gehouden. Door Sociare werd een tweedaagse focus op de verschillende fases van tewerkstelling in het Paritair Comité 329 voor de socioculturele sector georganisseerd op 9 en 10 mei Deze opleiding ging door bij Sociare Brussel en werd gevolgd door David Van den Bosch. Op 16 mei 2017 heeft Alex Elewaut de hervorming van de structuur, in functie van de reorganisatie die plaats vond binnen de Directie Scheidsrechters, bekend gemaakt aan de Algemene Scheidsrechtersvergadering. Hierdoor verdween het Comité Opleidingen Scheidsrechters onder de Directie Opleidingen alsook de Directie Scheidsrechters. Het Scheidsrechterscomité werd ondergebracht onder de Directie Competitie. Dit moet leiden tot een intensievere samenwerking tussen het Scheidsrechterscomité en het Comité Wedstrijdzaken. André Mertens was eveneens aanwezig op deze vergadering. David Van den Bosch en Alex Elewaut hebben op 24 mei 2017 vergaderd met de firma Lukkien (ontwikkelaar achter SportMasterZ), vertegenwoordigers van NOC*NSF en een vertegenwoordiger van KNKV. De bijeenkomst had plaats op NOC*NSF in Nederland. De Bijkomende Algemene Vergadering werd gehouden op 29 mei 2017 in het Bondsgebouw KBKB in Deurne. Op deze extra Algemene Vergadering waren 42 van de 51 stemgerechtigde clubs vertegenwoordigd. Alle voorgestelde reglementswijzigingen werden goedgekeurd. Aanwezig waren Danielle Ruts, Eddy Versele, Alex Elewaut, Yves Daelmans, André De Nijs, Patrick Chalmet, Eric Duchesne, André Mertens, Johan Schildermans en David Van den Bosch. Vanaf eind mei 2017 ging de KBKB van start, en dit als alternatief op de SMS uitslagencentrale, met een web-applicatie die ook handig is op een Smartphone met internetverbinding. Deze mobiele uitslagen van de KBKB is beschikbaar via Tot eind seizoen werd nog parallel gelopen met het klassieke SMS-syteem. Echter vanaf seizoen werd de nieuwe web-applicatie voor de uitslagen nog de enige manier om uitslagen door te geven aan de KBKB. Johan Schildermans was aanwezig op open clinic KKA op 1 juni 2017 in Kasterlee. De jaarlijkse regiovergadering, uitgaande van het Regionaal Comité Oost- en West- Vlaanderen, ging door op 6 juni 2017 in het sportcentrum Schotte in Aalst. Op 10 juni 2017 ging er met de clinic Jeugdopleiding in het modern korfbal gegeven door Leon Simons, professioneel coach en ex-topspeler, een boeiende informatieve voormiddag door voor de 57 deelnemers. De organisatie was in handen van de Kempense Korfbalacademie en ging door in sporthal Duineneind te Kasterlee.

21 20 De Dag van de Bondsmedewerker heeft op 11 juni 2017 plaats gehad in het Chalet van Kon. K.C. Voorwaarts in Edegem. Tijdens deze gelegenheid werden de leden met 50, 60, 70 en 80 jaar lidmaatschap KBKB en de verdienstelijke leden gevierd. De Raad van Bestuur KBKB werd op deze dag afgevaardigd door Danielle Ruts, Eric Duchesne, Yves Daelmans, Patrick Chalmet en André Mertens. Naar aanleiding van het overlegmoment over grensoverschrijdend gedrag voor federaties en het 8-stappenplan vanuit ICES werden, na bespreking in de Raad van Bestuur van 13 juni 2017, volgende acties/stappen voorgesteld voor de KBKB: 1) Het Comité EVS is (samen de met RvB) verantwoordelijk voor het algemeen ethisch beleid. 2) De Voorzitter van dit comité wordt aangeduid als de Verantwoordelijke Ethiek van de federatie. 3) Het is noodzakelijk om een Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit (API) aan te duiden en hierover te communiceren op de site. 4) Er moeten gedragscodes opgesteld worden. Hier was al aan gestart in functie van Goed Bestuur. 5) Er moet een plaats op de site komen waar er over ethiek kan gecommuniceerd worden. 6) Betrokken personen dienen hiervoor verdere opleidingen te volgen. 7) De federatie kan de opleiding Sporten met Grenzen organiseren uit het VTS Plus aanbod. 8) De federatie werkt verder aan de procedures rond tucht zoals vermeld in de code Goed Bestuur. 9) De federatie ondersteunt de clubs indien er vragen zijn en stimuleert ethisch verantwoord beleid aan de hand van de JeugdScoreKaart. De regionale contactvergadering van het Regionaal Comité Oost- en West-Vlaanderen met de regioclubs ging door op 17 juni 2017 in de accommodatie van Neerlandia. Er waren 6 clubs uit deze regio op deze bijeenkomst. In augustus 2017 werden de renovatie werken aan de grote vergaderzaal KBKB beeindigd en dit danks zij de medewerking van onze partners Luma, Struyf, DCI Installen en t Ateljeeke. In voorbereiding van de Europacup 2019 kwam de werkgroep samen op 7 augustus 2017 in het Bondsgebouw KBKB. In het Bondsgebouw KBKB organiseerde het Comité Wedstrijdzaken, in samenwerking met het Comité Opleidingen Kader, een bijscholing op 16 augustus De onderwerpen inschrijvingen zaal , wedstrijdformulier, formulier wedstrijdverschuivingen en andere algemene informatie kwamen aan bod. Er hebben 29 personen aan deze 3 uur durende opleiding deelgenomen. Er werd in 2017 geen tweede clinic ingericht. In het Bondsgebouw KBKB ging op 28 augustus 2017 een evaluatievergadering van de sportkampen 2017 door. Vanaf begin seizoen worden de scheidsrechters zonder de vernoeming van klasse vermeld. De clubbarometer en de jaaroverzichten met relevant cijfermateriaal voor de clubs werd vanaf augustus 2017 naar elke club verzonden. Een overzichtspresentatie werd naar de Raad van Bestuur gezonden met een voorstel van actiepunten.

22 21 Bij Floriant K.C. het gemeentelijk sportcentrum Ter Wallen in Merelbeke had vanaf 4 september 2017 de opleiding aspirant-initiator plaats. Er namen 20 personen aan deze 16 uur durende opleiding, uitgaande van VTS/Comité Opleiding Trainers, deel. Docent waren Daniël De Rudder en Ken Coeckaerts. In het Bondsgebouw KBKB te Deurne werd op 5 september 2017 een Algemene Scheidsrechtersvergadering gehouden met een power-point presentatie. De besproken punten waren aanduidingen, werving, begeleiding, communisatie, ondersteuning, spelregels en reglementen. Daarna werd een workshop gehouden mbt agressie, respect en tolerantiegrens. Op deze vergadering waren 49 scheidsrechters en 6 begeleiders aanwezig. Thomas More hogeschool Antwerpen, onderzoeksinstituut CAPRI van de Universiteit Antwerpen, het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, met de steun van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie, hielden op 5 september 2017 een forum Luister! Voice Erkenningsmoment. Dit forum omvatte persoonlijke getuigenissen van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport, een gesprek met de VOICE ambassadeurs en de Vlaamse Kinderrechtencommissaris, 10 mythes over seksueel geweld in de sport, de Sport met Grenzen vlaggensysteem workshop, een uitwisseling van good practices en een workshop over het voeren van een preventiebeleid in je sportclub. Deze meeting had plaats in de Thomas More hogeschool Antwerpen en werd bijgewoond door David Van den Bosch. VTS/Comité Opleiding Trainers organiseerde van 11 september tot en met 28 oktober 2017 een opleiding initiator. Deze ging door bij de vereniging Kwik K.C. Docenten waren Daniel De Rudder, Johan Olaerts, kevin De Waele, Liesbeth Neirinck, Jef Van Acker en Alex Elewaut. Er namen 11 personen deel. In het kader van de bezoeken van het Comité Ondersteuning Clubs waren Eddy Versele, Christel Gerardts en André De Nijs aanwezig op de vergadering van Korfbal2000 op 11 september 2017 dat plaats had in het Boeckenberg Center. Hier werd onder andere gesproken over het Time Off voorstel en over de problematiek van de C-ploegen. In het Bondsgebouw KBKB werd op 13 september 2017 door Directie Topkorfbal een evaluatie van de World Games gehouden. Er werd op 16 september 2017 een brainstorm sessie georganiseerd door Yves Daelmans met onder andere leden van het Comité Topkorfbal, ex- Diamonds, huidige Diamonds, De resultaten werden door Comité Topkorfbal meegenomen naar haar toekomstig beleid. De Raad van Bestuur beslist in zijn vergadering van 19 september 2017 om de Europa Cup 2019 te organiseren in Kortrijk. Het Comité Reglementen heeft vastgestelt dat er te veel reglementen zijn die allen niet zomaar kunnen worden samengevoegd en zal dienen te worden gewerkt naar een herstructurering om meer transparantie teweeg te brengen. Er zal een Algemeen Competitiereglement komen met daaronder verschillende Competitiestructuren. Het Algemeen Competitiereglement bevat enkel artikels die gelden voor alle veld- en zaalwedstrijden. Hier zouden dan Algemene Inlichtingen en Bindende Bepalingen in kunnen geïntegreerd worden.

23 22 In de Competitiestructuren worden de reglementeringen per segment gestoken. De Raad van Bestuur verklaart zich op 19 september 2017 akkoord met dit idee. Planning is om deze hervorming klaar te hebben tegen De opleiding aspirant-initiator, georganiseerd door VTS/Comité Opleiding Trainers, werd van 25 september tot en met 14 oktober 2017 georganiseerd bij de vereniging Sparta Ranst. Deze 16 uur durende opleiding werd gevolgd door 17 deelnemers. Docent waren Daniel De Rudder en Ken Coekaerts. In het bondsgebouw KBKB had op 25 september 2017 een Algemene Scheidsrechters vergadering plaats. Het besproken thema was communicatie. Er waren 47 personen aanwezig, waaronder de bestuurders Alex Elewaut en André Mertens. Door de Raad van Bestuur werd op hun bijeenkomst van 3 oktober 2017 het vernieuwde statuut van de Scheidsrechter, waar een gedragscode werd toegevoegd, goedgekeurd. De R aad van Bestuur KBKB heeft in zijn vergadering van 3 oktober 2017 geopteerd om voortaan het Analyzeteam platform te gebruiken voor het verplicht delen van wedstrijdbeelden tussen teams van de NDN Top- en de Promoleague. Deze beslissing viel omdat de beelden van de wedstrijden in Top- & Promoleague in verschillende formaten werden aangeleverd wat heel wat manueel werk met zich meebracht bij de vrijwilligers om deze geuniformiseerd te verwerken. Door de verwerking met AnalyzeTeam worden de beelden in het juiste videoformaat aangeleverd. De Raad van Bestuur verklaart zich op 17 oktober 2017 akkoord om toekomstgericht aan de Vrienden van de Korfbalsport vzw euro forfaitair als subsidie van de KBKB te geven. In zijn vergadering van 17 oktober 2017 werd door de Raad van Bestuur het akkoord gegeven om onderstaande acties te nemen in functie van het stappenplan rond Grensoverschrijdend Gedrag. 1) Communicatie. 2) Reactieplan. 3) Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit. In het kader van de bezoeken van het Comité Ondersteuning Clubs had een samenkomst met de clubs uit Vlaams Brabant op 26 oktober 2017 in Leuven plaats. Aanwezig waren bestuurders Eddy Versele, Patrick Chalmet en Andre De Nijs. Op deze vergadering werden de problemen waar deze clubs mee geconfronteerd werden samen besproken. Slechts 1 club was aanwezig. Het Comité Topkorfbal werkt sinds 2016 met Analyzeteam om op een eenvoudige manier wedstrijdbeelden te analyseren en deze analyses te delen met zijn spelers. Om de software te leren kennen werd op 6 november 2017 een opleiding gegeven door Marcel Zakonski (Analyzeteam). Tevens gaf Gert Degenaers een toelichting over het gebruik van deze software bij het analyseren van de wedstrijden van de Diamonds. In het Bondsgebouw KBKB woonden 23 personen met bestuurders Eric Duchesne en Alex Elewaut deze clinic van 3 uur bij. Sporttechnisch coordinator Liesbeth Neirinckx was eveneens aanwezig.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 4 Deurne, 28 maart 2018.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 4 Deurne, 28 maart 2018. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 4 Deurne, 28 maart 2018. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Verslag over de werking van de vereniging. tijdens het maatschappelijk jaar 2013

Verslag over de werking van de vereniging. tijdens het maatschappelijk jaar 2013 Verslag over de werking van de vereniging tijdens het maatschappelijk jaar 2013 SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR Marc Van Leuven (Kon. Borgerhout/G.W. K.C. vzw) Voorzitter (tot 23 maart 2013) daarna lid

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 3 Deurne, 14 maart 2018.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 3 Deurne, 14 maart 2018. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 3 Deurne, 14 maart 2018. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Luik II : FACULTATIEVE OPDRACHT 1 : JEUGDSPORT

Luik II : FACULTATIEVE OPDRACHT 1 : JEUGDSPORT Luik II : FACULTATIEVE OPDRACHT 1 : JEUGDSPORT Punt 3. Gegevensverzameling 3.1. Profiel van de organisatie DIRECTIE JEUGD Voorzitter: Leden: Eddy Versele Dirk Lambrecht Rita Tuyttens Sporttechnisch coördinator:

Nadere informatie

Jaargang 10 nummer 5 Mei 2016

Jaargang 10 nummer 5 Mei 2016 Jaargang 10 nummer 5 Mei 2016 Uitslagen speelgelegenheid recreanten 19 maart 2016, rechtzetting Sfeerfoto geleide training EKERSE ATBS 5 0 FF KAPELLEN CATBA wordt naar een latere datum verschoven 16 april

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 7 Deurne, 18 mei 2017.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 7 Deurne, 18 mei 2017. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 7 Deurne, 18 mei 2017. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

15 November In dit nummer :

15 November In dit nummer : 15 November 2017 In dit nummer : Bestuurlijk Nieuws : Tarieven en abonnementen Zaal 2017-2018 Upcoming evenementen Publi : 24/11 Lazy Friday Recreanten Publi : 02/12 Sinterklaasfeest op Sikopi Agenda Seizoen

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 13 Deurne, 17 oktober 2018.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 13 Deurne, 17 oktober 2018. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 13 Deurne, 17 oktober 2018. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 1 Deurne, 8 januari 2014.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 1 Deurne, 8 januari 2014. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 1 Deurne, 8 januari 2014. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Zaalcompetitie

Zaalcompetitie Zaalcompetitie 2012-2013 Versie 2 - d.d. 22/10/2011 1 2 3 Hierbij de programmatie. Indien er vergissingen zijn, kan je dit laten weten, en indien nodigzullen we dit herprogrammeren wedstrijden die niet

Nadere informatie

januari nummer 13 Afgiftekantoor HOBOKEN CENTRUM Verantwoordelijke uitgever: Olaerts Kamiel Wouter Dilftlaan Hoboken

januari nummer 13 Afgiftekantoor HOBOKEN CENTRUM Verantwoordelijke uitgever: Olaerts Kamiel Wouter Dilftlaan Hoboken Verschijnt twee wekelijkse (niet in juli) woensdag 15/01/2014 dinsdag 28/01/2014 Erkenningsnummer P911138 Afgiftekantoor HOBOKEN CENTRUM Verantwoordelijke uitgever: Olaerts Kamiel Wouter Dilftlaan 21 2660

Nadere informatie

K.B.K.B. Wedstrijdzaken deel 2 Seizoen

K.B.K.B. Wedstrijdzaken deel 2 Seizoen K.B.K.B. Comité voor Wedstrijdzaken Clinic Wedstrijdzaken deel 2 Seizoen 2014-2015 21 augustus 2014 Doelgroep : Secretarissen, wedstrijdsecretarissen, clubafgevaardigden, ploegafgevaardigden INHOUD 1.

Nadere informatie

ANGRIJKE MEDEDELING!!

ANGRIJKE MEDEDELING!! Verschijnt twee wekelijkse (niet in juli) Erkenningsnummer P911138 woensdag 14/08/2013 dinsdag 27/08/2013 Afgiftekantoor HOBOKEN CENTRUM Verantwoordelijke uitgever: Olaerts Kamiel Wouter Dilftlaan 21 2660

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 1 Deurne, 7 januari 2015.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 1 Deurne, 7 januari 2015. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 1 Deurne, 7 januari 2015. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.2 13 feb 2017 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 6 Deurne, 28 april 2014.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 6 Deurne, 28 april 2014. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 6 Deurne, 28 april 2014. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd WATERSKI VLAANDEREN VZW BE 0417.506.311 : Beatrijslaan 25 bus 2-2050 Antwerpen : +32 (0)3 271 19 59 : www.waterski.be - : wsv@waterski.be IBAN: BE85 4073 0644 4106 EUR - BIC: KREDBEBB Jaarverslag 2017

Nadere informatie

VIERJAARLIJKS BELEIDSPLAN

VIERJAARLIJKS BELEIDSPLAN VIERJAARLIJKS BELEIDSPLAN 2017-2020 KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA v.z.w. Secretariaat : Gabriël Vervoortstraat 4-2100 Deurne Vierjaarlijks beleidsplan 2017-2020 luik 1 1 LUIK I INLEIDING

Nadere informatie

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Raad van Bestuur van

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 2 Deurne, 21 januari 2015.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 2 Deurne, 21 januari 2015. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 2 Deurne, 21 januari 2015. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W.

KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. 1 KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING zaterdag 19 mei 2018 Ibis Styles Kortrijk Expo President Kennedypark 1-8500 Kortrijk Aanwezig: Bestuurders KBKB:

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 6 Deurne, 27 april 2017.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 6 Deurne, 27 april 2017. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 6 Deurne, 27 april 2017. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018 Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be 1 Opening Notulen van de vergadering

Nadere informatie

Jaargang 9 nummer 6 Oktober 2015

Jaargang 9 nummer 6 Oktober 2015 Jaargang 9 nummer 6 Oktober 2015 Geleide training zaterdag 3 oktober 2015 De geleide training onder leiding van Tom Bastianen was een succes. Er waren 33 sportievelingen ingeschreven. (uit volgende clubs

Nadere informatie

Organigram personeel en bestuur Gezinssport Vlaanderen (opmaak beleidsplan )

Organigram personeel en bestuur Gezinssport Vlaanderen (opmaak beleidsplan ) Organigram personeel en bestuur (opmaak beleidsplan 2017-2020) Overzicht structuren GEZINSBOND- EN VTBKULTUUR AFDELINGEN RAAD VAN BESTUUR GEZINSBOND SPORTCLUBS REGIONALE PROVINCIALE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

Leidraad 2015-2016. Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga vzw G. Vervoortstraat 4 2100 Deurne. Versie: 26/01/2016 9:42

Leidraad 2015-2016. Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga vzw G. Vervoortstraat 4 2100 Deurne. Versie: 26/01/2016 9:42 Leidraad 2015-2016 Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga vzw G. Vervoortstraat 4 2100 Deurne Versie: 26/01/2016 9:42 Leidraad 2015-2016 Pagina 1 Deel Comités (Alfabetisch) Bondsbureau Secretaris:

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.5 27 Apr 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.14 28 Nov 2017 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 9 Deurne, 6 juli 2017.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 9 Deurne, 6 juli 2017. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 9 Deurne, 6 juli 2017. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

09/03/2012 Bingoavond > WORDT VERPLAATST!!! 09/03/2012 wedstrijd ASKC Florian om 21u te Herentals voor behoud promoleague

09/03/2012 Bingoavond > WORDT VERPLAATST!!! 09/03/2012 wedstrijd ASKC Florian om 21u te Herentals voor behoud promoleague Artemis-Schoten Korfbalclub vzw ASKC Nieuws Nr. 34 In dit nummer: Kalender 1 Miniemennieuws 1 Pupillennieuws 2 Juniorennieuws 2 Recreantennieuws 2 Wintercompetitie 3 Programmatie veld 3 Uitslagen zaal

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.2 21 Feb 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 13 Deurne, 17 oktober 2017.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 13 Deurne, 17 oktober 2017. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 13 Deurne, 17 oktober 2017. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Jaargang 11 nummer 9 Oktober 2017

Jaargang 11 nummer 9 Oktober 2017 RECREANTENFLASH Jaargang 11 nummer 9 Oktober 2017 Verslag van de geleide training Onder een stralende zon gingen we op zaterdag 23 september 2017 om 10u van start op de terreinen van Temse. Er waren 29

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

APPEL - BLITS. Jaargang 4 nummer 14 13 november 2013. Beste allemaal

APPEL - BLITS. Jaargang 4 nummer 14 13 november 2013. Beste allemaal Jaargang 4 nummer 14 13 november 2013 APPEL - BLITS Beste allemaal Vorig weekend ging het Internationaal Jeugdtornooi Vlaanderen door in onze regio, meer bepaald de U14 en U16 in sporthal Appels. Onze

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 14 januari AGENDA

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 14 januari AGENDA VLAAMSE KARATE FEDERATIE vzw Ondernemingsnummer 428240053 Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 4 Deurne, 11 maart 2014.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 4 Deurne, 11 maart 2014. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 4 Deurne, 11 maart 2014. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 17 Deurne, 23 december 2014.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 17 Deurne, 23 december 2014. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 17 Deurne, 23 december 2014. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV:

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV: Verslag Raad van Bestuur Vlaamse Zwemfederatie vzw Datum: 19 november 2018 Plaats: Merelbeke Bestuurders: Johnny Van der Straeten, Voorzitter / Laurent Samyn, Ondervoorzitter / Tom Callewaert, bestuurder

Nadere informatie

Notulen Raad van Bestuur KBF

Notulen Raad van Bestuur KBF Notulen Raad van Bestuur KBF 19.3.2018 Aanwezig: Frank Stevens, Mark Sebille, Sam De Smet, Bart Vercruyssen, Hanne Gyselbrecht & Herman De Kegel (notulen). Verontschuldigd: Tuur Ceuleers, Paul Verzele,

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 8 Deurne, 18 mei 2016.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 8 Deurne, 18 mei 2016. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 8 Deurne, 18 mei 2016. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 6 Deurne, 18 maart 2015.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 6 Deurne, 18 maart 2015. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 6 Deurne, 18 maart 2015. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.13 28 nov 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE BIJKOMENDE ALGEMENE VERGADERING van zaterdag 28 november 2015 in het Bondsgebouw KBKB te Deurne

VERSLAG VAN DE BIJKOMENDE ALGEMENE VERGADERING van zaterdag 28 november 2015 in het Bondsgebouw KBKB te Deurne VERSLAG VAN DE BIJKOMENDE ALGEMENE VERGADERING van zaterdag 28 november 2015 in het Bondsgebouw KBKB te Deurne NOTULIST Julia Laurent Bestuurders K.B.K.B.: Danielle Ruts (voorzitter), Eddy Versele, Jan

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.3 7 mrt 2017 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 3 Deurne, 16 februari 2016.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 3 Deurne, 16 februari 2016. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 3 Deurne, 16 februari 2016. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.15 22 Dec 2017 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 4 Deurne, 23 maart 2017

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 4 Deurne, 23 maart 2017 KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 4 Deurne, 23 maart 2017 BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.1 23 jan 2019 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 6 Deurne, 14 mei 2018.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 6 Deurne, 14 mei 2018. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 6 Deurne, 14 mei 2018. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.12 7 nov 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit bij het decreet georganiseerde sportsector, inzake het integriteitsbeleid van de sportfederaties

Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit bij het decreet georganiseerde sportsector, inzake het integriteitsbeleid van de sportfederaties Advies Vlaamse Sportraad 7 februari 2019 Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit bij het decreet georganiseerde sportsector, inzake het integriteitsbeleid van de sportfederaties Op 11 januari

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 4 Deurne, 9 maart 2016.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 4 Deurne, 9 maart 2016. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 4 Deurne, 9 maart 2016. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Decreet houdende de toekenning van subsidies voor de uitbouw, de coördinatie en de promotie van het sportaanbod van de studentensportvoorzieningen van de Vlaamse universiteiten en hogescholen en de erkenning

Nadere informatie

in dit nummer: Samenstelling bestuur Trainers en ploegleiders Activiteiten seizoen 2010-2011 Wedstrijden voorronde veldcompetitie

in dit nummer: Samenstelling bestuur Trainers en ploegleiders Activiteiten seizoen 2010-2011 Wedstrijden voorronde veldcompetitie Technikorf TURNHOUT in dit nummer: Samenstelling bestuur Trainers en ploegleiders Activiteiten seizoen 2010-2011 Wedstrijden voorronde veldcompetitie.. jaargang 17 augustus 2010 nr.1 Verantwoordelijke

Nadere informatie

September Verslag van het beachkorfbaltornooi op Sikopi op 25/06/2016

September Verslag van het beachkorfbaltornooi op Sikopi op 25/06/2016 Jaargang 10 nummer 7 Augustus/ September 2016 Verslag van het beachkorfbaltornooi op Sikopi op 25/06/2016 Een twijfelachtige dag. Gaat het een miezerige dag worden of komen er opklaringen en wat zon! Dat

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw

Vlaamse Hockey Liga vzw Vlaamse Hockey Liga vzw Jaarverslag 2013 Voorwoord In juni 2012 hebben de Belgische hockeyclubs beslist de unitaire hockeyfederatie te splitsen en werden de Vlaamse Hockey Liga (VHL) en de Franstalige

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 13 januari 2018.

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 13 januari 2018. Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation Belgisch Olympisch Interfederaal Comité Notulen van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 1 Deurne, 26 januari 2018.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 1 Deurne, 26 januari 2018. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2018 Nr. 1 Deurne, 26 januari 2018. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 Algemene vergadering 1.1. Toetreding en ontslag Huishoudelijk reglement 1.1.1. Elke aanvraag voor toetreding tot Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw dient gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 1 Dag van de VTS-medewerker Workshop 4: Denkcelwerking en -structuur Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 2 Inleiding Denkcelwerking

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

K. Borgerhout/Groen-Wit K.C. De negende man

K. Borgerhout/Groen-Wit K.C. De negende man K. Borgerhout/Groen-Wit K.C. De negende man 75 ste jaargang: 2016-2017 Acc. 1 Acc. 2 Te Boelaerpark Sportsite Drakenhof Arthur Matthyslaan 80 Borsbeeksesteenweg 65 a 2140 Borgerhout 2100 Deurne Tel.: 03

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 7 Deurne, 7 april 2015.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 7 Deurne, 7 april 2015. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2015 Nr. 7 Deurne, 7 april 2015. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

ASKC-nieuws. Artemis-Schoten Korfbalclub vzw Eksterdreef schoten

ASKC-nieuws. Artemis-Schoten Korfbalclub vzw Eksterdreef schoten Jaargang 3 nummer 5 30-08-2013 ASKC-nieuws Artemis-Schoten Korfbalclub vzw Eksterdreef 10 2900 schoten www.askc.be Komende evenementen 14/09/2013 vriendjesdag (miniemen + pupillen) organisatie JAC 14/09/2013

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga vzw Comité voor Wedstrijdzaken G. Vervoortstraat 4 2100 Deurne Versie: 21/03/2015 COMITE VOOR WEDSTRIJDZAKEN Voorzitter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING van zaterdag 19 november 2016 in zaal Extra Time te Hoboken

VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING van zaterdag 19 november 2016 in zaal Extra Time te Hoboken VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING van zaterdag 19 november 2016 in zaal Extra Time te Hoboken NOTULIST Julia Laurent Bestuurders K.B.K.B.: Danielle Ruts (voorzitter), Jan Andries, Alex Elewaut,

Nadere informatie

ASKC-nieuws. Artemis-Schoten Korfbalclub vzw Eksterdreef 10 2900 schoten

ASKC-nieuws. Artemis-Schoten Korfbalclub vzw Eksterdreef 10 2900 schoten Jaargang 3 nummer 36 23-04-2014 ASKC-nieuws Artemis-Schoten Korfbalclub vzw Eksterdreef 10 2900 schoten www.askc.be Beste leden, Naar jaarlijkse gewoonte worden alle spelersbloesjes verzameld door de ploegverantwoordelijken.

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.3 15 Mrt 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 23 februari AGENDA

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 23 februari AGENDA VLAAMSE KARATE FEDERATIE vzw Ondernemingsnummer 428240053 Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Deel I algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, voorzien op de gemeentebegroting en goedgekeurd door de hogere overheid,

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 1 Deurne, 14 januari 2016.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 1 Deurne, 14 januari 2016. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2016 Nr. 1 Deurne, 14 januari 2016. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 5 : FUNCTIE VAN DE DIRECTEURS. ART. 1 : Functie van Technisch Directeur van de sportfederatie. De Technisch Directeur (TD ) wordt door de raad van bestuur aangesteld.

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen * Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve begeleiding van de leden van de sportvereniging. Enkel aanvragen

Nadere informatie

Masterplan Futsal

Masterplan Futsal Masterplan Futsal 2017-2020 Versie 01/07/2017 Inhoudstafel 1. Beleidsuitdagingen 2017-2020 2. Strategische doelstellingen 2017-2020 3. Operationele doelstellingen en acties 2017-2020 2 Beleidsuitdagingen

Nadere informatie

Bestuurdersprofielen

Bestuurdersprofielen Erkend en gesubsidiëerd door Sport Vlaanderen Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation Belgisch

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 16 Deurne, 9 december 2014.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 16 Deurne, 9 december 2014. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 16 Deurne, 9 december 2014. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 5 Deurne, 12 april 2017.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 5 Deurne, 12 april 2017. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2017 Nr. 5 Deurne, 12 april 2017. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

EVALUATIE JAARACTIEPLAN 2017 JAARACTIEPLAN 2018

EVALUATIE JAARACTIEPLAN 2017 JAARACTIEPLAN 2018 EVALUATIE JAARACTIEPLAN JAARACTIEPLAN GOED BESTUUR Gerealiseerd Uitrollen en optimaliseren van de werking van de commissies Publicatie Jaarverslag op de website Verspreiding Jaarverslag naar de verenigingen

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.3 28 mrt 2019 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W.

KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. 1 KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. VERSLAG VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING van zaterdag 11 maart 2017 in Sportcentrum Schotte Kapellekensbaan 8 9320 Erembodegem Aanwezig: Bestuurders

Nadere informatie

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 9 Deurne, 30 juni 2014.

B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 9 Deurne, 30 juni 2014. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND VLAAMSE LIGA V.Z.W. B E S T U U R L I J K E M E D E D E L I N G E N Jaargang 2014 Nr. 9 Deurne, 30 juni 2014. BIJGESLOTEN KAN U DE VOLGENDE BIJLAGEN TERUGVINDEN VANWEGE

Nadere informatie

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst Gemeente Zandhoven Liersebaan 12 2240 Zandhoven Sportdienst 03-484 16 65 sport@zandhoven.be Reglement inzake subsidie sportverenigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 juni 2008 Publicatie

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leden,

Voorwoord. Beste leden, Voorwoord Beste leden, We zijn ondertussen de maand november en we merken in de ledenadministratie dat er nog een aantal leden hun lidmaatschap in orde moeten maken. We vragen daarom aan diegenen die willen

Nadere informatie