Themadienst uur Ds. K. van Wijngaarden Sta op en schitter. Avonddienst uur Pastor B. Dijkstra-Geuze Met andere ogen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Themadienst uur Ds. K. van Wijngaarden Sta op en schitter. Avonddienst uur Pastor B. Dijkstra-Geuze Met andere ogen"

Transcriptie

1 Zondag Epifanië Themadienst uur Ds. K. van Wijngaarden Sta op en schitter Avonddienst uur Pastor B. Dijkstra-Geuze Met andere ogen Doopsgezinde Gemeente Ouddorp Dorpstienden AS Ouddorp

2 Orde van dienst Themadienst Kerkenraadslid: Remco Klink Musicus: Ineke van Erkelens Avonddienst Kerkenraadslid: Remco Klink Musicus: Piet Westhoeve Inleidend orgelspel Inleidend orgelspel Zingen: PS 72:1,6 Welkom en mededelingen Welkom en mededelingen Aanvangspsalm: PS 139:1,9,14 Aanvangspsalm: PSOB 72:10,11 Votum en groet Votum en groet Zingen: NLB 601:1,2 Zingen: OPW 232 Inleiding op de dienst Inleiding op de dienst Zingen: ELB 297 Kinderlied:* NLB 520 Avondgebed (staande) Morgengebed (staande) Schriftlezing: Jesaja 59:9-10 & Zingen: LGT 20 (3x) Schriftlezing: Marcus 10:46-52 Schriftlezing: Jesaja 60: , Zingen: GEZ 20 LVDK:1,4, , Verkondiging Zingen: HLLVO 45:1,2,3,6 Zingen: GEZ 21 LVDK:1,3,7 Schriftlezing: Lucas 2:25-35 (Geloofsbelijdenis) Zingen: ELB 289 Zingen: NLB 159a:1,2 Dankgebed en voorbeden (staande) Verkondiging Collecte* Zingen: NLB 289:1,2,3 Slotzang: ELB 411 Dankgebed en voorbeden (staande) Zegen Zingen: OPW 346 Collecte* Slotzang: NL 3:1,2 Zegen *De eerste collecte is bestemd voor de gemeente, de tweede is voor de extra kosten. Zoekt eerst Zijn koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden. *Na het zingen van het kinderlied gaan de kinderen van 4-12 jaar naar hun eigen kinderdienst. Hier wordt een collecte gehouden voor het diaconaal project vredesonderwijs aan kinderen in Indonesië via de doopsgezinde GKMI gemeenten.

3 Agenda Vandaag 6 januari uur Ds. K. van Wijngaarden uur Bijeenkomst jeugd uur Pastor B. Dijkstra-Geuze Maandag 7 januari uur Moment van gebed uur Gebedsgroep Dinsdag 8 januari uur Schildercursus uur Schildercursus uur Gospelkoor Woensdag 9 januari Donderdag 10 januari Vrijdag 11 januari Zaterdag 12 januari Zondag 13 januari uur Ds. K. van Wijngaarden uur Youth Event Wij gedenken onze zieken Pastorale zorg - In de gemeente functioneert pastorale zorg onder verantwoordelijkheid van onze dominee en de coördinator pastoraat. Heeft u behoefte om met een pastoraal bezoeker te spreken? Neem dan contact op met Anneke Akershoek via of mail naar pastoraat@doopsgezindouddorp.nl Weekbrief - Heeft u informatie voor in de weekbrief? Doorgeven kan tot en met woensdag. Dit kunt u mailen naar weekbrief@doopsgezindouddorp.nl Zondag Het verheugt ons dat vanavond voorgaat pastor B. Dijkstra-Geuze, pastoraal kerkelijk werker NGK Oegstgeest e.o. Schildercursus - De schildercursus gaat weer beginnen! Door de ziekte van de docent, br. Hartkamp, werd de november-cursus onderbroken, gelukkig is hij voldoende hersteld om weer aan de slag te gaan. De drie lessen die de cursisten nog te goed hebben worden op 8, 15 en 22 januari ingehaald. Deze lessen zijn ook open voor nieuwe cursisten, zij betalen 11 euro per les (waarvan een gedeelte zoals gebruikelijk bestemd is voor goede doelen). Aansluitend volgt een nieuwe serie van 5 lessen, op dinsdagen 29 januari, 5, 12, 19 en 26 februari. (Van en ) Hiervoor zijn al aanmeldingen ontvangen, maar er is nog plaats. Opgave bij R.H. Hartkamp, r.h.hartkamp@kpnmail.nl. Voedselbank - Actie voor de maand januari: Rijst, mie nestjes, miehoen, diverse mixen voor rijst en roerbakken, pasta saus. Ringdag Den Haag zondag 27 januari - Gaat u dit jaar ook weer mee? Of misschien gaat u/ ga jij voor het eerst mee! "Geef mij nu je angst" is het thema. Meld je aan via de website: en schrijf je naam in de infomap op de tafel in de hal.

4 We reizen met eigen vervoer. Voor vragen kunt u terecht bij Nellie Koese en Annelies Snijders. Zendingsreis Indonesië Van 22 augustus t/m 2 september 2019 gaan we een zendingsreis naar Indonesië maken met de volgende personen uit de gemeente: Rivka debusschere, Mirjam Klepper, Eva v Wijngaarden, Cor Joppe en Annelies Snijders. We gaan oa de projecten bezoeken die we ondersteunen vanuit de gemeente nl: het 4P- project waarin we theologie studenten ondersteunen en het Peace Children project dat de kinderen uit de gemeente ondersteunen. Woensdag 20 februari 2019 willen we een informatieavond verzorgen. Wilt u deze avond vast vrijgehouden in uw agenda?

5 Themadienst PSOB 72:1 Geef, HEER, den Koning Uwe rechten, En Uw gerechtigheid Aan 's Konings zoon om Uwe knechten Te richten met beleid. Dan zal Hij al Uw volk beheren, Rechtvaardig, wijs en zacht; En Uw ellendigen regeren; Hun recht doen op hun klacht. PSOB 72:6 Ja, elk der vorsten zal zich buigen En vallen voor Hem neer; Al 't heidendom Zijn lof getuigen, Dienstvaardig tot Zijn eer. 't Behoeftig volk, in hunne noden, In hun ellend' en pijn, Gans hulpeloos tot Hem gevloden, Zal Hij ten redder zijn. PSOB 72:10 Dan zal, na zoveel gunstbewijzen, 't Gezegend heidendom 't Geluk van dezen Koning prijzen, Die Davids troon beklom. Geloofd zij God, dat eeuwig Wezen, Bekleed met mogendheên; De HEER, in Israël geprezen, Doet wond'ren, Hij alleen. PSOB 72:11 Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen; Men loov' Hem vroeg en spâ; De wereld hoor', en volg' mijn zangen, Met Amen, Amen na.

6 OPW 232 Lof, eer, aanbidding voor U, Heer Jezus, grote God, machtig Heer, stralende Ster. En door alle eeuwen heen wil ik U prijzen, en met U regeren in uw koninkrijk. NLB 520 De wijzen, de wijzen, die gingen samen reizen, vertrouwend op een koningsster, zij wisten niet hoe ver. Zij volgden het teken, de dagen werden weken, dan klopt een rijke karavaan bij de paleispoort aan. O koning, wil ons horen, er is een prins geboren, in t oosten is zijn ster gezien, staat hier zijn wieg misschien? Herodes, hij hoorde verschrikt naar deze woorden. Een koningszoon bij mij in huis? U bent beslist abuis. De wijzen, de wijzen, die moesten verder reizen, de ster ging als een lichtend spoor naar Bethlehem hen voor. Zij hebben gevonden het kind door God gezonden, dat koning en dat knecht wil zijn van ieder, groot en klein. De wijzen, die weten van sterren en planeten, die baden nu in zonnelicht en doen hun ogen dicht. LGT 20 (3x) Jezus, U bent het licht in ons leven, laat nimmer toe dat het duister tot mij spreekt. Jezus, U bent het licht in ons leven, open mij voor Uw liefde, o Heer. HLLVO 45:1 Sta op, er wacht een nieuwe dag, een stralend morgenlicht! Alsof de hemel naar je lacht, zo straalt dan jouw gezicht. HLLVO 45:2 De aarde wacht in duisternis en weet niet waar te gaan. Maar over jou straalt licht, daar is Gods dag al opgegaan.

7 HLLVO 45:3 Dit licht trekt alle volken aan, gaat als een ster hen voor. Het daagt hen uit op weg te gaan, en brengt hen op jouw spoor. HLLVO 45:6 Bij jou, mijn bruid, vindt men het hart van al wat adem heeft. Bij jou wordt toch het Woord bewaard dat allen leven geeft. NLB 159a:1 Nu is het woord gezegd waarmee, o Heer, uw knecht wordt vrijgekocht in vrede, mijn ogen zijn vervuld van t heil dat Gij onthult en dat Gij doet geschieden. NLB 159a:2 Gij hebt het opgericht voor aller aangezicht, een schouwspel voor de tijden, een licht is opgegaan, het zal de nacht verslaan en Israël verblijden. NLB 289:1 Heer, het licht van uw liefde schittert, schijnt in donkere diepten, schittert; Jezus, licht voor de wereld, verlicht ons door de waarheid die u geeft, bevrijd ons. Schijn op mij, schijn op mij. NLB 289:refrein Kom, Jezus, kom, vul dit land met uw Vaders glorie; blaas, Geest, ons aan, - zet ons hart in vlam, stroom, overstroom alle naties met uw genade. Geef ons uw woord, Heer, ontsteek hier het licht. NLB 289:2 Heer, ik kom in uw stralend schijnsel, uit de schaduw in uw nabijheid; door uw Zoon mag ik staan in uw luister, toets mij, test mij, verteer al mijn duister. Schijn op mij, schijn op mij. (refrein)

8 NLB 289:3 Heer, hoe meer wij uw helder licht zien en de weerglans op ons gezicht zien, zal ons leven voor anderen stralen, het verhaal van uw liefde vertalen. Schijn in mij, schijn door mij. (refrein) OPW 346 Maak ons tot een stralend licht voor de volken, een stralend licht voor de mensen om ons heen. Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop voor de volken, een levend woord voor de mensen om ons heen. Tot de wereld weet dat U verlossing geeft. Uw genade door ons heen. Maak ons tot een zegening voor de volken, een zegening voor de mensen om ons heen. Tot de wereld weet wie elke schuld vergeeft. Uw genezing door ons heen. Maak ons tot een vrolijk lied voor de volken, een lied van dank voor de mensen om ons heen. Tot de wereld zingt voor degeen die eeuwig leeft. Laat het klinken door ons heen. En bouw uw koninkrijk in de volken, uw wil geschied' in de mensen om ons heen. Tot de wereld weet dat Jezus Christus heerst. Bouw uw koninkrijk in ons. Bouw uw koninkrijk op aard'!

9 NL 3:1 De zegen van God, onze Vader zij met ons waar wij ook gaan. Hij zal ons behoeden, bewaren, en legt over ons Zijn Naam. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is Zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is Zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan. NL 3:2 Genade van Christus de Here, Zijn waarheid zij ons tot licht, om steeds meer Zijn liefde te leren, te leven op Hem gericht. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is Zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is Zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan. NL 3:3 Hij zal door Zijn Geest ons geleiden, met kracht zal Hij naast ons staan, door vrede en hoop ons verblijden, zo zendt Hij ons in Zijn Naam. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is Zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is Zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan.

10 Avonddienst PS 139:1 HEER, die mij ziet zoals ik ben, / dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, / Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten diepste houdt bewogen, / 't ligt alles open voor uw ogen. PS 139:9 Gij zijt mij overal nabij, / uw ogen waken over mij van toen ik vormloos ben ontstaan. / Gij wist hoe het zou verder gaan. Ja, in uw boek stond reeds te lezen, / wat eens mijn levensweg zou wezen. PS 139:14 Doorgrond, o God, mijn hart; het ligt / toch open voor uw aangezicht. Toets mij of niet een weg in mij / mij schaadt en leidt aan U voorbij. O God, houd mij geheel omgeven, / en leid mij op den weg ten leven. NLB 601:1 Licht dat ons aanstoot in de morgen, / voortijdig licht waarin wij staan koud, één voor één, en ongeborgen, / licht overdek mij, vuur mij aan. Dat ik niet uitval, dat wij allen / zo zwaar en droevig als wij zijn niet uit elkaars genade vallen / en doelloos en onvindbaar zijn. NLB 601:2 Licht, van mijn stad de stedehouder, / aanhoudend licht dat overwint. Vaderlijk licht, steevaste schouder, / draag mij, ik ben jouw kijkend kind. Licht, kind in mij, kijk uit mijn ogen / of ergens al de wereld daagt waar mensen waardig leven mogen / en elk zijn naam in vrede draagt. ELB 297:1 Hier in uw heiligdom, / dicht bij de troon, / vraagt uw aanwezigheid ons stil te zijn. Zo komen wij tot u / met heilig ontzag / als uw Geest ons trekt tot U. ELB 297:2 Rein door uw zuiver bloed / met zekerheid, / dat wij geborgen in uw liefde zijn, staan wij vrijmoedig hier / en antwoordt ons hart / op de roepstem van uw Geest.

11 ELB 297:3 Heer ik wil horen / uw zachte stem. / Laat and're stemmen in mij zwijgen. Open mijn ogen, Heer, / opdat ik het licht / van uw aangezicht zal zien. GEZ 20:1 Laat ons nu vrolijk zingen! / Komt, heft uw liedren aan voor Hem, wie alle dingen / altijd ten dienste staan. Ik wil de Heer daarboven / lofprijzen hier op aard, ja, Hem van harte loven, / die veilig mij bewaart. GEZ 20:4 Hij is de Heer, de trouwe, / die niemand onrecht doet. Wie maar aan Hem zich houden, / die geeft Hij alle goed. Moet iemand onrecht lijden, / de Heer staat aan zijn kant. Hij doet te allen tijde / aan elk zijn woord gestand. GEZ 20:6 Hij is het licht der blinden, / der zwakken steun en staf. Die zich in rouw bevinden, / neemt Hij de droefheid af. Maar allen die Hem haten, / hun wegen maakt Hij krom; wat zij in trots bezaten, / keert Hij in gramschap om. GEZ 21:1 Alles wat adem heeft love de Here, / zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, / roem ik zijn liefde en prijs mijn lot. Die lijf en ziel geschapen heeft / worde geloofd door al wat leeft. Halleluja! Halleluja! GEZ 21:3 Welgelukzalig is ieder te noemen, / die Jakobs God als helper heeft! Wat zou hem schaden, wie zou hem verdoemen, die dag aan dag met Christus leeft? /Wie met de Heer te rade gaat, die staat Hij bij met raad en daad. / Halleluja! Halleluja! GEZ 21:7 Roemt dan, gij mensen, en lofzingt tezamen / Hem die zo grote dingen doet. Alles wat adem heeft, roepe nu amen, / zinge nu blijde: God is goed! Love dan ieder die Hem vreest / Vader en Zoon en Heilge Geest! Halleluja! Halleluja!

12 ELB 289:1 Ik geloof in God de Vader / die een bron van vreugde is, louter goedheid en genade, / licht in onze duisternis. Hij, de Koning van de kosmos, / heel de schepping zingt zijn eer heeft uit liefde mij geschapen / en tot liefde keer ik weer. ELB 289:2 Ik geloof in Jezus Christus / die voor ons ter wereld kwam. Zoon van God en Zoon des Mensen / goede Herder, Offerlam. Door te lijden en te sterven / groot is het geheimenis schenkt Hij mij het eeuwig leven, / dat uit God en tot God is. ELB 289:3 Ik geloof dat mijn Verlosser / door de dood is heengegaan en op Pasen, God zij glorie, / uit het graf is opgestaan. Door het brood - dit is mijn lichaam - / door de wijn - dit is mijn bloed - geeft de Vredevorst mij vrede, / maakt Hij alle dingen goed. ELB 289:4 Ik geloof ook in de Geest, / Adem van God uitgegaan. Hij vertroost en Hij versterkt ons, / waar wij in het leven staan. Door de Geest zijn wij verbonden / met de Heer en met elkaar. Door zijn leiding gaan wij verder, / maakt Hij zijn beloften waar. ELB 411 Refrein 1: Jezus leeft in eeuwigheid. / Zijn sjalom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. / Hij is de Heer van mijn leven. Straks als er een nieuwe dag begint / en het licht het van het duister wint, mag ik bij Hem binnengaan, / voor zijn troon gaan staan, / hef ik daar mijn loflied aan: (refrein 1) Straks wanneer de grote dag begint, / en het licht voor altijd overwint, zal de hemel opengaan, / komt de Heer er aan, / heffen wij dit loflied aan: Refrein 2: Jezus komt in heerlijkheid, / zijn sjalom wordt wereldwijd. Alle dingen maakt Hij nieuw. / Hij is de Heer van ons leven.

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 1 vers 1 t/m 8 Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 72 vers 11 (Schoolpsalm) Lied 172 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 3 (Nieuwe

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: 1 Koningen 4 vers 20 t/m 28 Lied 272 vers 1 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 24 vers 4 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

Thema: Vrede tot God

Thema: Vrede tot God LITURGIE Voor de evangelisatiedienst, op zondag 15 oktober 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Thema: Vrede tot God Voorganger: Ouderling: Organist: Koor: Ds. K.A. Hazeleger (Ommen)

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 11 juni 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1, 2, 3 en 4 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Avonddienst uur Ds. M. Kollenstaart Wat geeft de Geest allemaal?

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Avonddienst uur Ds. M. Kollenstaart Wat geeft de Geest allemaal? Zondag 16-06-2019 1e zondag na Trinitatis Weekbrief Avonddienst 18.30 uur Ds. M. Kollenstaart Wat geeft de Geest allemaal? Doopsgezinde Gemeente Ouddorp Dorpstienden 3 3253 AS Ouddorp www.doopsgezindouddorp.nl

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B. de Leede (Amersfoort)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B. de Leede (Amersfoort) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B. de Leede (Amersfoort) Schriftlezingen: Jesaja 60 vers 1 t/m 16 Mattheüs 2 vers 1 t/m 38 Psalm 149 vers 1 en 2 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht

Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht Muziek: CD J. S. Bach, Hobo Concert ( Afbeelding 1) Lied voor de dienst: 601: 1, 2, 3 1. Licht dat ons aanstoot in de morgen, voortijdig licht waarin wij staan

Nadere informatie

Ochtenddienst uur Ds. K. van Wijngaarden Daden die woorden te boven gaan. Avonddienst uur Ds. P. Both De kerk lijdt

Ochtenddienst uur Ds. K. van Wijngaarden Daden die woorden te boven gaan. Avonddienst uur Ds. P. Both De kerk lijdt 12e zondag na Trinitatis Zondag 19-08-2018 Ochtenddienst 09.30 uur Ds. K. van Wijngaarden Daden die woorden te boven gaan Avonddienst 18.30 uur Ds. P. Both De kerk lijdt Doopsgezinde Gemeente Ouddorp Dorpstienden

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN MAAR Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jannie Torsius Lector: Henk Buscher Pianist: Rik Nijs / Jan vd Brink Koster: Niels Kuyt / Coen Robbertsen Intochtslied: Opwekking

Nadere informatie

Orde van Dienst Zondag 21 juli, 2019; Goede Herderkerk, Hoogeveen, uur Voorganger: Ds. J.J. van der Wilden

Orde van Dienst Zondag 21 juli, 2019; Goede Herderkerk, Hoogeveen, uur Voorganger: Ds. J.J. van der Wilden Orde van Dienst Zondag 21 juli, 2019; Goede Herderkerk, Hoogeveen, 09.30 uur Voorganger: Ds. J.J. van der Wilden Zingen Lied vóór de dienst: Lied 146c: 1 en 7 (alles wat adem heeft ) 146c:1 Alles wat adem

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Markus Voorganger: ds.h.l.versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 97 : 1 en 6 1.Groot

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D. Dekker ( t Harde)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D. Dekker ( t Harde) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D. Dekker ( t Harde) Schriftlezing: 2 Korinthe 8 vers 1 t/m 9 Gezang 328 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm 116 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 106 vers 1 en 22 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Voorganger: Marije Kooistra Pianist: Albert van Eldik Ouderling: Hielkje de Vos Koster: Marianne Schipper Orde van dienst Welkom en ontsteken

Nadere informatie

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling?

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Voorganger: ds. J. Ariesen Voorbereiding en medewerking: leden van de ZWO - groep Orgel: Kees Nottrot

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 november 2016 Aanvang:19.00 uur Thema: Naar God verlangen Voorganger: ds. H.G.F. Hübbers uit Zeewolde Organist: Gerwin van der Plaats M.m.v. Kerkkoor Zingend Getuigen uit

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Ochtenddienst uur Ds. van Wijngaarden Mijn hulp is van de Here

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Ochtenddienst uur Ds. van Wijngaarden Mijn hulp is van de Here Zondag 08-09-2019 13e zondag na Trinitatis Weekbrief Ochtenddienst 09.30 uur Ds. van Wijngaarden Mijn hulp is van de Here Avonddienst 18.30 uur Ds. D. Mohn Met God is alles mogelijk Doopsgezinde Gemeente

Nadere informatie

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 19 maart 2017 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 19-mrt Ds R Prins Ps 100 : Gez 145 : Gez 90 : Mat 26 : 1-16 Mat 27 : 1-10 Mat 26 : 15B NLB 912 : NwPsB 95 : 1, 3 Opw

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 5 juni 2016 2 e zondag na Trinitatis

ORDE VAN DIENST voor zondag 5 juni 2016 2 e zondag na Trinitatis ORDE VAN DIENST voor zondag 5 juni 2016 2 e zondag na Trinitatis Thema Wat is mijn waarheid? Organist Peter de Rijke Lectrice Natasja Bezemer-Poort Liturgische kleur Groen Ouderling van dienst Thea den

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl 25 september 2016-18.00 uur Thema: Deel je leven Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl Organist: Jan Teeuw Verbindende teksten: Gerard de Haan

Nadere informatie

Lezen : Johannes 3 : 1-21 Tekst : Johannes 3 : 21

Lezen : Johannes 3 : 1-21 Tekst : Johannes 3 : 21 Lezen : Johannes 3 : 1-21 Tekst : Johannes 3 : 21 Lied 21 : 1 en 3 Lied 21 : 7 Opwekking 136 Psalm 16 : 3 en 4 (versie levensliederen) Lied 437 Gezang 147 : 1, 3 en 4 Social Media Event JAC Drachten Social

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk) Schriftlezingen: Jesaja 42 vers 1 t/m 7 Mattheüs 9 vers 35 t/m 37 Lied 118 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 116 vers 10 (Schoolpsalm) Psalm

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met:

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met: 14 september 2014, 16.30 uur, Goede Herderkerk Zangdienst: Samen zingend het nieuwe seizoen in, Thema van de landelijke startdag is met hart en ziel. Verbinden. Tjimmie van der Wal: Hans van de Pol: Jaap

Nadere informatie

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Ochtenddienst uur Dhr. F. van Santen Je hoop bepaalt je leven

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Ochtenddienst uur Dhr. F. van Santen Je hoop bepaalt je leven Zondag 22-09-2019 15e zondag na Trinitatis Weekbrief Ochtenddienst 09.30 uur Dhr. F. van Santen Je hoop bepaalt je leven Avonddienst 18.30 uur Ds. E.A. van Hoof Bevrijd leven Doopsgezinde Gemeente Ouddorp

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Hierden) Schriftlezing: Genesis 15 vers 1 t/m 6 Jakobus 2 vers 14 t/m 26 Lied 267 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 84 vers 2 (Schoolpsalm - Weerklank)

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Liederen voor zondag 20 januari 2019

Liederen voor zondag 20 januari 2019 Liederen voor zondag 0 januari 09 Hemelhoog 67A (= Opwekking 7) De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij

Nadere informatie

Ochtenddienst uur Pastor B. Dijkstra-Geuze Volgen met alle gevolgen. Avonddienst uur Ds. D. Smink

Ochtenddienst uur Pastor B. Dijkstra-Geuze Volgen met alle gevolgen. Avonddienst uur Ds. D. Smink 9e zondag na Trinitatis Zondag 29-07-2018 Ochtenddienst 09.30 uur Pastor B. Dijkstra-Geuze Volgen met alle gevolgen Avonddienst 18.30 uur Ds. D. Smink Doopsgezinde Gemeente Ouddorp Dorpstienden 3 3253

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Handelingen 7 : 8-15, 44-60 Tekst : Handelingen 7 : 55-56 Psalm 73 : 10 Lied 44 : 1, 2 en 3 Opwekking 672 Opwekking 569 Lied 473 : 1, 2, 3,

Nadere informatie

Ochtenddienst uur Ds. K. van Wijngaarden Wie is Jezus? Avonddienst uur Youth Event Laat je vreugde niet roven

Ochtenddienst uur Ds. K. van Wijngaarden Wie is Jezus? Avonddienst uur Youth Event Laat je vreugde niet roven 16e zondag na Trinitatis Zondag 16-09-2018 Ochtenddienst 09.30 uur Ds. K. van Wijngaarden Wie is Jezus? Avonddienst 18.30 uur Youth Event Laat je vreugde niet roven Doopsgezinde Gemeente Ouddorp Dorpstienden

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Ochtenddienst uur Ds. K. van Wijngaarden Avondmaal Dit is mijn lichaam!

Zondag e zondag na Trinitatis. Weekbrief. Ochtenddienst uur Ds. K. van Wijngaarden Avondmaal Dit is mijn lichaam! Zondag 25-08-2019 11e zondag na Trinitatis Weekbrief Ochtenddienst 09.30 uur Ds. K. van Wijngaarden Avondmaal Dit is mijn lichaam! Avonddienst 18.30 uur Ds. A.P. Davelaar Wachten op God in een verwende

Nadere informatie

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied 2. Rond het boek van zijn verbond 4. Rond de tafel, in de kring, noemen wij elkaar bij name, staat ons land, de

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria!

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria! Who s the king of the jungle? Wat een prachtige dag! Daniël Lohues Samen zingen Laten wij nu samen, laten wij nu samen, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Jesaja 36: 1-5 Jesaja 36: 22-37:4 Jesaja 37: 8-16 Jesaja 37: 33-38 Psalm 145 : 1 en 2 Psalm 145 : 3 Lied 285 : 1 en 2 Lied 285 : 3 en Joh. de Heer

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 5 april Pasen

Ontmoetingskerk zondag 5 april Pasen Ontmoetingskerk zondag 5 april 05 - Pasen Ongelofelijk voorgangers: Griselda Aanen de Vries en ds. Hans van Walsum organist: Geert Ouweneel / verdere muzikale medewerking van: Kim Heijkoop, Jolanda Huigen,

Nadere informatie

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Viering van de Maaltijd van de Heer op zondag 24 februari 2019 zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist: dhr. Geert Jan Olyslager Welkom Aanvangslied:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Voor de dienst horen we: Welkom in dit huis uit Hemelhoog 707 Zingen voor de dienst: Opwekking 573 Welkom en mededelingen Intochtslied: 146:1, 2 1. Zing, mijn

Nadere informatie

Het licht wordt door de ouderling van dienst binnengebracht en de Paaskaars wordt aangestoken. Daarna zingen wij: Lied 598

Het licht wordt door de ouderling van dienst binnengebracht en de Paaskaars wordt aangestoken. Daarna zingen wij: Lied 598 Paasmorgen 1 april 2018-09.30 Welkomkerk Thema: Onvoorwaardelijke liefde Voorganger: Ds. Auke Hamstra Organist: Cor Hollestelle M.m.v.: diverse gemeenteleden Het licht wordt door de ouderling van dienst

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur STILLE ZATERDAG - PAASWAKE 4 april 2015 21.30 uur Feest- en gedenkdagen beginnen in de bijbel op de avond. Zo zijn ook wij al in de nacht bij elkaar om te vieren dat het Paasfeest begint. Het LICHT van

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Psalm 67 Lied 276 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 9 (Nieuwe Psalmberijming) Lied

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen:

Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen: Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen: Zingen: Heer, U doorgrondt en kent mij 1 Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Kerstfeest 2013 Een lichtend spoor

Kerstfeest 2013 Een lichtend spoor Kerstfeest 2013 Drie Koningen, raam in de kerk van Taizé Een lichtend spoor Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk 2 Welkom Aansteken van de kaarsen Intochtslied 477: 1 en 2 Allen gaan staan 2. De hemelse

Nadere informatie

Liturgie voor 5 oktober 2014,

Liturgie voor 5 oktober 2014, Liturgie voor 5 oktober 2014, Israëlzondag Afscheidsdienst ds. G.J. Codée 1 2 Psalm 100: 1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht;

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekman Thema: De kennis van onze ellende - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 21 Ere zij aan God de Vader Ere zij aan God, de Vader,

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Intochtslied: Psalm 146C: 1, 4 en 7 1. Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefd' en prijs mijn lot. Die lijf en ziel

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

23 juli uur - EAW Mouissie (NGK) Kandelaar piano Theo van Bokkem. deze dienst is onder verantwoordelijkheid van gkv Amersfoort - Centrum,

23 juli uur - EAW Mouissie (NGK) Kandelaar piano Theo van Bokkem. deze dienst is onder verantwoordelijkheid van gkv Amersfoort - Centrum, 23 juli - 17.00 uur - EAW Mouissie (NGK) Kandelaar piano Theo van Bokkem deze dienst is onder verantwoordelijkheid van gkv Amersfoort - Centrum, Welkom en mededelingen LB 978 = LvdK 479 Stil gebed, aanvangswoorden

Nadere informatie

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep,

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, The Miracles, o.l.v. Carin van Toor. Zingen vóór de dienst: God van Licht Refrein

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van dienst zondag 4 november 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Met medewerking van Onder leiding van dhr. Klaas Withaar Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1 en 3 1. Alles wat adem heeft love

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen : Jesaja 7 : 1-17 Tekst : Jesaja 7 : 14 LB 433 Opwekking 595 LvdK 125 Psalm 72 : 1, 2 en 10 Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Zingen: Evangelische Liedbundel 374 vers 1, 2 en 3 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U

Nadere informatie

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep,

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, The Miracles, o.l.v. Carin van Toor. Zingen vóór de dienst: God van Licht Lied 289:

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december 2016 Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente 1 Voor de

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Liturgie. zondag 5 februari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 5 februari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins Liturgie zondag 5 februari 2017 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 5-feb Ds H D Bondt LB 328 : Opw 758 : Gez 23 : 1 Kor 12 : 20-26 1 Thes 5 : 1-14 Heb 10 : 19-25 Opw 767 : Ps 134 : LLPs

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 3 e Zondag van de Zomer ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Drs. Jan

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Voorganger: Drs. Leen Lievaart Lector: Pepijn Mellink Ambtsdrager: Co Molenaar Orgel: Jan Meurs Voorbereiding: Kerkpadkring Film: Bart-Jan Smit

Voorganger: Drs. Leen Lievaart Lector: Pepijn Mellink Ambtsdrager: Co Molenaar Orgel: Jan Meurs Voorbereiding: Kerkpadkring Film: Bart-Jan Smit WILHELMINAKERK ZANGDIENST 2 februari 2014 Voorganger: Drs. Leen Lievaart Lector: Pepijn Mellink Ambtsdrager: Co Molenaar Orgel: Jan Meurs Voorbereiding: Kerkpadkring Film: Bart-Jan Smit Muziek OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Pasen 2019 Voor de dienst zingen wij Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Geen

Nadere informatie