Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG)"

Transcriptie

1 Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG) Inhoud Wat zijn persoonsgegevens? o Voorbeelden van persoonsgegevens o Bescherming van persoonsgegevens Bewaren van persoonsgegevens o Vernietiging of archiveren Verstrekken van persoonsgegevens o Verenigbaar met doel o Gronden voor verstrekking Gebruik van medische gegevens o Geheimhoudingsplicht o Gebruik buiten gezondheidszorg Medisch dossier o Dossierplicht o Beveiliging o Bewaartermijn o Rechten van patiënten Zorgverzekeraars o Formele controle o Materiele controle Secure werkhouding Vragen? Bron: Autoriteit Persoonsgegevens Wat zijn persoonsgegevens? De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft aan dat een persoonsgegeven alle informatie is over een geïndiceerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is. Gegevens van overleden personen of van organisaties zijn geen persoonsgegevens volgens de AVG. Voorbeelden van persoonsgegevens: Er zijn veel soorten persoonsgegevens. Voor de hand liggende gegevens zijn iemands naam, adres en woonplaats. Maar ook telefoonnummers en postcodes met huisnummers zijn persoonsgegevens.

2 Gevoelige gegevens als iemands ras, godsdienst of gezondheid worden bijzondere persoonsgegevens genoemd. Deze zijn door de wetgever extra beschermd. Bescherming van persoonsgegevens: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer is een grondrecht. Dit recht is geregeld in: Artikel 20 lid 1 van de Grondwet; Artikel 8 van het Europees Verdrag inzake de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM); Artikel 7 van het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie; Artikel 17 van het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (IVBPR); Daarnaast is in artikel 8 van het Handvest een expliciet recht op bescherming van de persoonsgegevens opgenomen. Deze artikelen geven aan dat er een wet moet zijn voor de bescherming van persoonsgegevens. Zodat ieders recht op privacy is gewaarborgd. Dat zijn in Nederland de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet (UAVG). Bewaren van persoonsgegevens De inhoud van een digitaal of papieren dossier bevat veel informatie over een persoon. De huisarts weet bijvoorbeeld welke medicijnen zijn patiënt gebruikt. En de werkgever kan zien wanneer het salaris van een werknemer voor de laatste keer is verhoogd. Om een goede administratie te kunnen houden, moet een organisatie bepaalde persoonsgegevens een tijd bewaren. Maar organisaties mogen die gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is. Vernietigen of archiveren Is de bewaartermijn van persoonsgegevens voorbij of zijn de gegevens niet meer noodzakelijk? Dan moeten organisaties de gegevens vernietigen. Zijn persoonsgegevens bestemd voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden? Dan mogen organisaties de persoonsgegevens in een archief bewaren. Verstrekken van persoonsgegevens Een organisatie mag niet zomaar persoonsgegevens doorgeven aan personen of andere organisaties. De algemene regel is dat verstrekken van persoonsgegevens alleen mag als dat verenigbaar is met het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. Of dit het geval is, hangt af van de concrete omstandigheden. Dan kan dus per situatie verschillen.

3 Verenigbaar met doel Vindt verwerking van persoonsgegevens plaats door een ander doel dan dat waarvoor de persoonsgegevens zijn verzameld? En is hiervoor geen toestemming van de betrokkene verkregen. En is de verwerking ook niet gebaseerd op een wettelijke bepaling? Dan kan verwerking toch plaatsvinden wanneer het andere doel waarvoor de persoonsgegevens worden verwerkt verenigbaar is met het oorspronkelijke verwerkingsdoel. Bij de vraag of een verstrekking verenigbaar is, spelen verschillende factoren een rol. Bijvoorbeeld: Ieder verband met het doel van verzamelen; Het kader waarin de persoonsgegevens zijn verzameld (verhouding betrokkenen en verwerkingsverantwoordelijke); De aard van de gegevens (bijzondere persoonsgegevens en/of persoonsgegevens over strafrechtelijke veroordelingen en strafbare feiten) De (mogelijke) gevolgen van een verstrekking; Het bestaan van passende waarborgen (o.a. versleuteling of pseudonimisering); De verwachtingen van de betrokkene (degene van wie een organisatie persoonsgegevens gebruikt). Gronden voor verstrekking Naast de algemene regel van verenigbaarheid geldt dat het verstrekken van gegevens gebaseerd moet zijn op een van de 6 grondslagen uit artikel 6 van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG),. In plaats van grondslagen wordt ook wel de term gronden gebruikt. De 6 grondslagen zijn: Toestemming van de betrokkene; Uitvoeren van een overeenkomst; Wettelijke verplichting; Vitaal belang van de betrokkene; Uitvoeren van een publiekrechtelijke taak; Gerechtvaardigd belang van de organisatie (deze grond geldt niet voor overheidsinstanties als zij persoonsgegevens verwerken in het kader van uitoefening van hun taken). Gebruik van medische gegevens Gegevens over iemand gezondheid zijn gevoelig. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bepaalt dan ook dat dit bijzondere persoonsgegevens zijn. En dat organisaties deze gegevens alleen mogen gebruiken als aan bijzondere voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden zijn verder uitgewerkt in de Uitvoeringswet AVG (UAVG). Geheimhoudingsplicht

4 Mensen die vanwege hun beroep met medische gegevens werken, zijn gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat zij in principe geen gegevens van een patiënt aan anderen mogen verstrekken. Voor verschillende soorten beroepen gelden verschillende soorten geheimhoudingsplicht. Gebruik buiten gezondheidszorg Bij het gebruiken en verstrekken van medische gegevens hoeft niet altijd een arts betrokken te zijn. Ook organisaties buiten de gezondheidszorg kunnen medische gegevens gebruiken en uitwisselen, mits de AVG of een andere wet daarvoor de basis biedt. Medisch dossier Zorgverleners, zoals huisartsen, tandartsen en specialisten, leggen de medische gegevens van hun patiënten vast in een medische dossier. De rechten van patiënten en plichten van zorgverleners daarbij zijn wettelijke vastgelegd. Dossierplicht Op grond van de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO) zijn zorgverleners verplicht een medisch dossier bij te houden. Beveiliging De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) schrijft voor dat zorgverleners medische dossiers goed beveiligen. Zij moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot het dossier van een patiënt. Bewaartermijn De hoofdregel voor het bewaren van medische dossiers staat in de WGBO. In de wet is bepaald dat de zorgverlener het medisch dossier in principe 15 jaar moet bewaren. Rechten van patiënten De rechten van patiënten bij hun medische dossier staan deels in de WGBO, deels in de AVG. Ook in de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg zijn bepalingen opgenomen over de rechten van patiënten. Patiënten hebben het recht hun medische dossier in te zien en om correctie, aanvulling, of vernietiging van hun dossier te vragen. Ook kunnen zij vragen hun gegevens over te dragen (recht op dataportabiliteit)

5 Zorgverzekeraars Zorgverzekeraars voeren een aantal (wettelijke) taken uit waarvoor zij informatie over hun verzekerden nodig hebben. Bijvoorbeeld gegevens die nodig zijn om declaraties af te handelen. Zorgverzekeraars mogen hiervoor persoonsgegevens verwerken, waaronder medische gegevens. Formele controle Zorgverzekeraars mogen controleren of de zorgnota klopt. Ook controleert de zorgverzekeraar of de zorgverlener de gedeclareerde zorg wel mag verlenen en of het gedeclareerde bedrag juist is. Als het nodig is, morgen zorgverzekeraars daarvoor medische gegevens gebruiken. Materiele controle Zorgverzekeraars mogen onder voorwaarden een materiële controle uitvoeren. Dit betekent dat zij controleren of een zorgverlener een gedeclareerde behandeling daadwerkelijk heeft uitgevoerd (rechtmatigheid). En of de behandeling paste bij de zorgvraag. (doelmatigheid). Er gelden strenge regels wanneer een zorgverzekeraar extra informatie vraagt aan de zorgverlener voor een materiele controle. Secure werkhouding Bij Nieuw Boschzicht werken we graag in een open cultuur, waarbinnen we met elkaar aan de richtlijnen van de AVG kunnen voldoen. Juist deze openheid vraagt van iedereen een secure werkhouding, vooral waar het gaat om het werken met Persoonsgegevens. Daarom nemen we vanuit de organisatie onze verantwoordelijkheid om de processen en programmatuur adequaat in te richten. Wanneer je in de organisatie merkt dat je twijfelt of dat de juiste werkwijze wel wordt toegepast dan vragen we je dit te melden. Neem dan contact op met de directie of met de Functionaris Gegevensbescherming. Melding maken van deze situatie helpt om met elkaar andere en betere procedures te kunnen opstellen. Zo maak tje het mogelijk dat Nieuw Boschzicht kan voldoen aan de wetgeving. Secuur werken volgens de juiste procedures voorkomt datalekken. Tips voor een juiste werkwijze: Sluit je computerscherm altijd af wanneer je je werkplek verlaat. Ruim altijd je bureau op wanneer je het kantoor of je werkplek verlaat. Laat geen draagbare computers, tablets of telefoons achter in onbeheerde ruimten, uw auto, een vergaderzaal of een openbare ruimte.

6 Geef je inlognaam en wachtwoord nooit door aan collega s, ook niet tijdens ziekte of vakantie. Sla geen persoonsgegevens of andere vertrouwelijke informatie op privé computers of USBsticks op. Werk secure als je met persoonsgegevens bezig bent. Vragen? Heb je vragen over je eigen werk in relatie tot persoonsgegevens of de gevolgen van de nieuwe wetgeving? Stel ze aan je directie of aan de Functionaris Gegevensbescherming: Aryan Jongeneel

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming 17 november 2018 Nancy Putman NGTV-kring Noord- en Oost Nederland Algemene verordening gegevensbescherming Even voorstellen Myriapodo Privacy is niet hetzelfde als privacywetgeving Privacy is recht op

Nadere informatie

Privacyreglement - Praktijk de Molen

Privacyreglement - Praktijk de Molen Privacyreglement - Praktijk de Molen Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk.

Nadere informatie

Wij verwerken persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke.

Wij verwerken persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke. Privacyverklaring Vanaf 25 mei 2018 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een Europese wetgeving die voor de aangesloten

Nadere informatie

Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming

Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming Uw privacy Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelend homeopaat, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht

Nadere informatie

Praktijk Aafke van Dijk Register van verwerkingsactiviteiten

Praktijk Aafke van Dijk Register van verwerkingsactiviteiten Praktijk Aafke van Dijk Register van verwerkingsactiviteiten Over dit document Met behulp van dit document heb ik aan de hand van een aantal stappen vastgelegd op welke manier jij voldoet aan de Algemene

Nadere informatie

Inleiding. Pagina 1 van 5

Inleiding. Pagina 1 van 5 Inleiding Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Nu hebben de lidstaten

Nadere informatie

Privacyverklaring Frankelandgroep voor cliënten

Privacyverklaring Frankelandgroep voor cliënten Privacyverklaring Frankelandgroep voor cliënten Algemeen De Frankelandgroep heeft een privacyreglement opgesteld, waarin de verplichtingen van de Frankelandgroep en de rechten van cliënten (en/ of hun

Nadere informatie

Historische Vliegtuigen Volkel. Privacy reglement. ~ bezoekers. Opgemaakt door: Theo Rombout Versiedatum: 20/11/18

Historische Vliegtuigen Volkel. Privacy reglement. ~ bezoekers. Opgemaakt door: Theo Rombout Versiedatum: 20/11/18 Privacy reglement ~ bezoekers Opgemaakt door: Theo Rombout Versiedatum: 20/11/18 Inhoudsopgave Definities belangrijkste begrippen..2 Inleiding privacy reglement.3 Privacy reglement.5 Welke persoonsgegevens

Nadere informatie

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Inleiding Op 1 september 2001 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Hiermee werd de Europese Richtlijn over

Nadere informatie

Benoemen persoonsgegevens

Benoemen persoonsgegevens Register gegevensverwerking Benoemen persoonsgegevens X Naam, adres, postcode, woonplaats van de cliënt(en) X Geboortedatum van de cliënt(en) X Telefoonnummer en e-mail van de cliënt(en) Bij minderjarige

Nadere informatie

Privacy reglement - leerlingen en jongeren. Eduvier onderwijsgroep

Privacy reglement - leerlingen en jongeren. Eduvier onderwijsgroep Privacy reglement - leerlingen en jongeren Eduvier onderwijsgroep vastgesteld 24 mei 2018 Privacy reglement - leerlingen en jongeren 1 Wetgeving en definities 1.1 Wbp en AVG In de Wet bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

Addendum Privacy Policy voor patiënten

Addendum Privacy Policy voor patiënten Addendum Privacy Policy voor patiënten Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde

Nadere informatie

Privacyverklaring Therapeuten VVET

Privacyverklaring Therapeuten VVET Privacyverklaring Therapeuten VVET Versie 25-05-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wetgeving... 3 3. Definities... 3 4. Reikwijdte... 4 5. Verantwoordelijke... 4 6. Verwerkingen (Artikel 4, AVG)...

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. 1. Verwerkingsverantwoordelijke. 2. Verplichtingen van de HA

PRIVACY VERKLARING. 1. Verwerkingsverantwoordelijke. 2. Verplichtingen van de HA PRIVACY VERKLARING Deze privacy verklaring is opgesteld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is van toepassing op alle persoonsgegevens en alle verwerkingen van persoonsgegevens

Nadere informatie

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod:

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod: Privacy Policy Fysiotherapie R.H. Wolters hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy wordt getracht op een heldere en transparante manier informatie te gegeven

Nadere informatie

Naam, adres, postcode, woonplaats van de cliënt(en) Geboortedatum van de cliënt(en) Telefoonnummer en van de cliënt(en)

Naam, adres, postcode, woonplaats van de cliënt(en) Geboortedatum van de cliënt(en) Telefoonnummer en  van de cliënt(en) Inleiding Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Nu hebben de lidstaten

Nadere informatie

PROTOCOL. Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag

PROTOCOL. Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag PROTOCOL Algemene verordening gegevensbescherming Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag protocol Avg VGHP v1.0.11-05 1. Inleiding en begripsbepalingen Binnen de Vereniging van Gepensioneerden

Nadere informatie

Privacy Statement Sa4-zorg

Privacy Statement Sa4-zorg Privacy Statement Sa4-zorg Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

PRIVACYREGELING MEDEWERKERS

PRIVACYREGELING MEDEWERKERS PRIVACYREGELING MEDEWERKERS Visie JIJ&IK werken bij Ons Tweede Thuis samen voor een goed leven voor mensen met een verstandelijk beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. We willen graag dat

Nadere informatie

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden: Privacy Policy De Praktijk voor Relatietherapie, Individuele Therapie en Coaching hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante

Nadere informatie

Privacy reglement. Pagina 1 van 9

Privacy reglement. Pagina 1 van 9 Privacy reglement Pagina 1 van 9 Inhoud Privacy reglement... 3 Wetgeving en definities... 3 Reikwijdte... 4 Verantwoordelijke... 4 Verwerkingen (Artikel 4, AVG)... 4 Doeleinden (Artikel 5, AVG)... 4 Rechtmatige

Nadere informatie

PROTOCOL. Onze vereniging

PROTOCOL. Onze vereniging PROTOCOL Algemene verordening gegevensbescherming Onze vereniging protocol Avg Senioren Politie Twente (2) 1. Inleiding en begripsbepalingen Binnen Onze vereniging, verder te noemen ONZE VERENIGING, wordt

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).. en het onderwijs Pascalle van Eerden Julius Duijts 1 3 Algemeen De AVG wordt van kracht op 25 mei 2018 Van toepassing op verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming.

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Privacy Beleid Binnen de Finenzo Alkmaar, gevestigd aan de Keesomstraat 6-e te Alkmaar, wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van betrokkenen, medewerkers en (keten)partners. Persoonsgegevens zijn gegevens

Nadere informatie

Degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft. Dit kan de bewoner of diens naaste of gemachtigde zijn.

Degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft. Dit kan de bewoner of diens naaste of gemachtigde zijn. Privacyverklaring Joods Hospice Immanuel hecht veel waarde aan de bescherming van de Persoonsgegevens van haar bewoners en/of naasten, vrijwilligers, medewerkers en andere relaties. In deze privacy verklaring

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch PRIVACY BELEID Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene

Nadere informatie

SHK - Senioren Hollands

SHK - Senioren Hollands Algemene Verordening Gegevensbescherming SHK Senioren Hollands Kroon Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Toelichting AVG... 2 1.1. De Autoriteit Persoonsgegevens... 2 1.2. Bescherming van de privacy... 2 Wat

Nadere informatie

Privacy beleid. Podotherapie Stap Pijlkruidhof BK Nuenen tel:

Privacy beleid. Podotherapie Stap Pijlkruidhof BK Nuenen tel: Podotherapie Stap Pijlkruidhof 2 5672 BK Nuenen tel: KVK nummer: 70814988 t.n.v. D.L.M. Hoebink 1. Algemeen De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe wet ter bescherming van privacy

Nadere informatie

Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018

Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018 Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018 Intro Deze presentatie is geschreven met de kennis van nu (juni 2018) en is bedoeld als handleiding voor iedereen die meer wil weten over het voldoen

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT SDW

PRIVACY REGLEMENT SDW PRIVACY REGLEMENT SDW INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 2. Toepassingsgebied... 2 3. Begripsbepaling... 3 4. Verwerking van persoonsgegevens... 3 4.1. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding Privacyreglement respecteert de privacy van cliënten en de gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Dit privacyreglement

Nadere informatie

Protocol meldplicht datalekken

Protocol meldplicht datalekken Protocol meldplicht datalekken Dehlia Kracht B.V. Protocol meldplicht datalekken aan de Functionaris voor de Gegevensbescherming G r o e n e s t r a a t 2 9 4, 6 5 3 1 J C N i j m e g e n Inhoudsopgave

Nadere informatie

Privacyverklaring Sanquin Research & Labservices v10juli

Privacyverklaring Sanquin Research & Labservices v10juli Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast in juni 2018 en komt in de plaats van eerdere versies. We kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd aanpassen. We stellen je van eventuele wijzigingen

Nadere informatie

Privacy statement Immediator

Privacy statement Immediator Privacy statement Immediator Naam document Privacyreglement Status Auteur Reijer Pille Vastgesteld directie 23-5-2018 Eigenaar Dianne van der Putte Datum volgende evaluatie 31-11-2018 Werkingsgebied Immediator

Nadere informatie

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Inleiding Op 1 september 2001 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Hiermee werd de Europese Richtlijn over

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018)

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Doel van het reglement... 3 2. Algemene bepalingen... 3 2.1

Nadere informatie

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten.

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Achtergrond De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en

Nadere informatie

We adviseren u deze privacyverklaring goed door te lezen, voordat u akkoord gaat en het VWC toestemming geeft om uw persoonsgegevens te verwerken.

We adviseren u deze privacyverklaring goed door te lezen, voordat u akkoord gaat en het VWC toestemming geeft om uw persoonsgegevens te verwerken. PRIVACYVERKLARING Deze privacyverklaring is opgesteld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is van toepassing op alle persoonsgegevens en alle verwerkingen van persoonsgegevens die

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

Directie/Verwerkingsverantwoordelijke en Functionaris Gegevensbescherming Ondersteunend Medezeggenschapsraad (MR) Aan

Directie/Verwerkingsverantwoordelijke en Functionaris Gegevensbescherming Ondersteunend Medezeggenschapsraad (MR) Aan Naam SKOR Van Directie/Verwerkingsverantwoordelijke en Functionaris Gegevensbescherming Ondersteunend Medezeggenschapsraad (MR) Aan Medewerkers Betreft Privacyreglement medewerkers Document YSNS 33055

Nadere informatie

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Juridisch kader 1. Relationele privacy: eer en goede naam (grondwet/evrm), portretrecht (Auteurswet), gezinsleven (EVRM) 2. Communicatie-privacy: briefgeheim

Nadere informatie

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van:

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van: Privacyverklaring Voorwoord Binnen SMO-Traverse (Traverse) worden diverse persoonsgegevens van cliënten verzameld en vastgelegd in het (elektronische) cliëntendossier. Deze gegevens zijn nodig om goede

Nadere informatie

Privacy Statement 2018

Privacy Statement 2018 UW PRIVACY Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelaar een dossier aanlegt. Dit is een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelings-overeenkomst (WGBO).

Nadere informatie

GDPR voor providers. Woensdag 28 maart uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E

GDPR voor providers. Woensdag 28 maart uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E GDPR voor providers Woensdag 28 maart 2018 14.15-15.00 uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E PROGRAMMA: GDPR MASTERCLASS Ontwikkeling privacywetgeving begrippen Rolverdeling beginselen AVG: 10 belangrijkste

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink Privacyrecht & de AVG 2 mei 2018 Rob Tijdink Koningstraat 27-2 T + 31 88 322 6000 info@daanlegal.nl 6811 DG Arnhem F + 31 88 322 6001 www.daanlegal.nl 25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening Bron: Financieele

Nadere informatie

Privacyverklaring. Ons beleid

Privacyverklaring. Ons beleid 1 Privacyverklaring Confident Limburg is een volmachtbedrijf dat producten en diensten aanbiedt via onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Wij ontvangen uw persoonsgegevens via uw verzekeringsadviseur,

Nadere informatie

Bij Patricia Praktijk voor Shiatsu

Bij Patricia Praktijk voor Shiatsu PRIVACY POLICY Bij Patricia Praktijk voor Shiatsu Deze privacy policy is opgesteld door : Patricia Kock, Shiatsu therapeut en eigenaar van de eenmanszaak Bij Patricia, Praktijk voor Shiatsu, gevestigd

Nadere informatie

Persoonsgegevens en gegevensverwerking binnen Stichting Jeugd en Jongeren Midden-Holland

Persoonsgegevens en gegevensverwerking binnen Stichting Jeugd en Jongeren Midden-Holland Persoonsgegevens en gegevensverwerking binnen Stichting Jeugd en Jongeren Midden-Holland Uitgangspunten privacybeleid Hoewel gegevens zeer waardevol kunnen zijn is het belangrijk dat de gegevens en de

Nadere informatie

Privacyverklaring Tabor

Privacyverklaring Tabor Privacyverklaring Tabor Vzw Tabor is een transsectoraal netwerk van meer dan 60 organisaties in de sectoren welzijn, gezondheid en onderwijs. Wij streven naar een kwaliteitsvolle ondersteuning op maat

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP AANGESLOTEN BIJ:

Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP AANGESLOTEN BIJ: AANGESLOTEN BIJ: Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP Kwaliteit Per 1 september 2001 is de Wet Persoonsregistraties vervangen door de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacy Verklaring Ouderraad OBS De Plaats

Privacy Verklaring Ouderraad OBS De Plaats Privacy Verklaring Ouderraad OBS De Plaats De Ouderraad van OBS De Plaats verwerkt persoonsgegevens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming geeft aan dat een persoonsgegeven alle informatie is over

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland

PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland Naam: Springkussenverhuur Nederland Adres: Sydneystraat 140-142 Telefoonnummer: 010 303 1302 E-mail: info@springkussenverhuur-nederland.nl Artikel 1. Algemeen

Nadere informatie

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Uitgangspunten: Het bedrijf gaat op een veilige manier met persoonsgegevens om en respecteren de privacy van betrokkenen. Het bedrijf

Nadere informatie

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening.

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Privacyverklaring Vitaalpunt Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Vitaalpunt vindt het van het uiterste

Nadere informatie

Privacyverklaring HNL Incassodiensten

Privacyverklaring HNL Incassodiensten Inhoudsopgave Privacyverklaring HNL Incassodiensten 1. Inleiding... 2 2. Van wie we gegevens verzamelen... 2 3. Waarom we gegevens verzamelen... 2 4. Door ons verzamelde gegevens... 2 4.1. Door de opdrachtgever

Nadere informatie

Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat -

Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat - Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat - te geven van wat de AVG inhoudt. Raadpleeg zodra er belangen

Nadere informatie

KV Springfield Privacyverklaring

KV Springfield Privacyverklaring KV Springfield Privacyverklaring Versie 23 mei 2018 ONDERWERP In deze Privacyverklaring informeert KV Springfield hoe zij omgaat met de persoonsgegevens van haar leden, vrijwilligers en gebruikers van

Nadere informatie

Stichting Dutch Starfighter Foundation. Privacy reglement. ~ begunstigers. Opgemaakt door: Theo Rombout Versiedatum: 06/01/19

Stichting Dutch Starfighter Foundation. Privacy reglement. ~ begunstigers. Opgemaakt door: Theo Rombout Versiedatum: 06/01/19 Privacy reglement ~ begunstigers Opgemaakt door: Theo Rombout Versiedatum: 06/01/19 Inhoudsopgave Definities belangrijkste begrippen..3 Inleiding privacy reglement.4 Privacy reglement,6 Welke persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Borsele

Privacyreglement Gemeente Borsele Privacyreglement Gemeente Borsele In dit reglement laat de gemeente Borsele zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy. Privacy speelt een belangrijke rol in de relatie tussen

Nadere informatie

Privacyverklaring voor klanten

Privacyverklaring voor klanten Privacyverklaring voor klanten Ga snel naar: 1 ALGEMENE INFORMATIE 3 2 DE AVG, WAT IS DAT? 3 3 WAT ZIJN PERSOONSGEGEVENS? 3 4 WAT HOUDT VERWERKEN IN? 3 5 WAAROM WIJ UW GEGEVENS VERWERKEN 3 6 WIE INZAGE

Nadere informatie

Privacyverklaring Podotherapie Valkenswaard in het kader van de wet AVG

Privacyverklaring Podotherapie Valkenswaard in het kader van de wet AVG Privacyverklaring Podotherapie Valkenswaard in het kader van de wet AVG Podotherapie Valkenswaard hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring willen we heldere

Nadere informatie

The healing tree Kirsten Fox, lid van Zhong

The healing tree Kirsten Fox, lid van Zhong The healing tree Kirsten Fox, lid van Zhong Register van verwerkingsactiviteiten 1. Ik / mijn praktijk verwerk/t onderstaande persoonsgegevens Naam, adres, postcode, woonplaats van de cliënt(en) Geboortedatum

Nadere informatie

Privacy in de afvalbranche Juridisch kader

Privacy in de afvalbranche Juridisch kader Privacy in de afvalbranche Juridisch kader Marieke Thijssen en Monique Hennekens Seminar Privacy in de afvalbranche 1 december 2016 Privacyregelgeving Grondwet Wet bescherming persoonsgegevens Bijzondere

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Vita Zwaan, 16 november 2017

Vita Zwaan, 16 november 2017 Vita Zwaan, 16 november 2017 1 Het bb-privacy team Christiaan Alberdingk Thijm Vita Zwaan Caroline de Vries Lex Keukens Silvia van Schaik Marieke Berghuis Oskar Mulder Esther Janssen 2 Inleiding privacyrecht

Nadere informatie

Opleiding FG. De belangrijkste wettelijke kaders. Luuk Arends (advocaat)

Opleiding FG. De belangrijkste wettelijke kaders. Luuk Arends (advocaat) Opleiding FG De belangrijkste wettelijke kaders Luuk Arends (advocaat) Wat staat er op het program? We hebben al 1-7-2017 1-1-2018 En wat nog meer? artikel 8 EVRM artikel 10 Grondwet 1. Ieder heeft, behoudens

Nadere informatie

Wij verwerken uw gegevens om u de best mogelijke behandeling te bieden en om te voldoen aan wettelijke

Wij verwerken uw gegevens om u de best mogelijke behandeling te bieden en om te voldoen aan wettelijke Indigo Gelderland wil mensen met (risico op) psychische klachten - direct en dichtbij- goede hulp aanbieden, waardoor zij zo snel als mogelijk regie kunnen nemen op hun eigen leven en deel kunnen nemen

Nadere informatie

Informatiefolder Algemene Verordening Gegevensbescherming

Informatiefolder Algemene Verordening Gegevensbescherming Informatiefolder Algemene Verordening Gegevensbescherming Goed voorbereid van start met de Algemene Verordening Gegevensbescherming Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Reactie van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) op de consultatie Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Reactie van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) op de consultatie Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Reactie van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) op de consultatie Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN, verenigd in de BoZ, hebben met belangstelling

Nadere informatie

AVG uw gegevens en privacy waarborging bij Recharged Miracles versie mei 2018

AVG uw gegevens en privacy waarborging bij Recharged Miracles versie mei 2018 Inleiding Geachte cliënt, Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Nu hebben

Nadere informatie

Gebruikt u mijn gegevens ook als u die van iemand anders hebt gekregen?

Gebruikt u mijn gegevens ook als u die van iemand anders hebt gekregen? Privacy Statement Wat kunt u hier lezen? Dit Privacy Statement geeft informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan als u gebruik maakt van onze producten en diensten en websites. Het is verstandig de

Nadere informatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie Privacy Reglement Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat 2 7891 JW Klazienaveen 0591-393256 Hierna te noemen: de organisatie Binnen de organisatie worden uw (medische)

Nadere informatie

Van opdrachtgevers van mijn cliënten leg ik de volgende persoonsgegevens vast, ten behoeve van de coaching afspraken en facturen:

Van opdrachtgevers van mijn cliënten leg ik de volgende persoonsgegevens vast, ten behoeve van de coaching afspraken en facturen: Verwerkingsregister Selma Roenhorst 1. Benoeming persoonsgegevens Van mijn cliënten leg ik de volgende persoonsgegevens vast: Naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mail. Van opdrachtgevers

Nadere informatie

PRIVACY POLICY. Logopedie Flevoland

PRIVACY POLICY. Logopedie Flevoland PRIVACY POLICY Logopedie Flevoland Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische

Nadere informatie

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018?

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Werkgevers verwerken op grote schaal persoonsgegevens van hun werknemers. Vanaf mei 2018 moet elke organisatie voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

2. Definities Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon.

2. Definities Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon. Dit privacyreglement beschrijft hoe Horizon begeleiding omgaat met de persoonsgegevens van de bezoekers van haar website en in haar organisatie. Privacyreglement Horizon begeleiding B.V. 1. Aanhef Dit

Nadere informatie

ROC Rivor 23 mei Privacyreglement

ROC Rivor 23 mei Privacyreglement ROC Rivor 23 mei 2018 Privacyreglement Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Algemene

Nadere informatie

Samenwerkingsverbanden en de AVG

Samenwerkingsverbanden en de AVG Realisatie Handreiking Samenwerkingsverbanden en de AVG Deel 2 Uitwisseling van persoonsgegevens Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Doel en grondslag...4 2.1 Wat zegt de AVG?...4 2.1.1 Noodzakelijkheidsvereiste...4

Nadere informatie

Stichting Honkbalweek Haarlem. Privacy beleid SAMENWERKEN en VERBINDEN

Stichting Honkbalweek Haarlem. Privacy beleid SAMENWERKEN en VERBINDEN Stichting Honkbalweek Haarlem Privacy beleid 2018 2022 SAMENWERKEN en VERBINDEN Privacy beleid Stichting Honkbalweek Haarlem Onze stichting werkt met persoonsgegevens ter promotie van ons evenement. Dit

Nadere informatie

Privacyverklaring U-center

Privacyverklaring U-center Privacyverklaring U-center Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt U-center uw gegevens ten behoeve van begeleiding van meervoudige psychische problematiek. U-center

Nadere informatie

het bijhouden van een register van verwerkingsactiviteiten; het (laten) uitvoeren van een veiligheidscontrole van het digitale cliëntendossier.

het bijhouden van een register van verwerkingsactiviteiten; het (laten) uitvoeren van een veiligheidscontrole van het digitale cliëntendossier. Inleiding Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Nu hebben de lidstaten

Nadere informatie

CENTRUM VOOR CHINESE GENEESKUNST LONGFEIFENGWU. Privacy- en klachtenbeleid

CENTRUM VOOR CHINESE GENEESKUNST LONGFEIFENGWU. Privacy- en klachtenbeleid CENTRUM VOOR CHINESE GENEESKUNST LONGFEIFENGWU Privacy- en klachtenbeleid UW PRIVACY Uw privacy is belangrijk en daarom willen wij u graag informeren over het privacybeleid van het Centrum voor Chinese

Nadere informatie

Privacyreglement Auto huren op Curacao

Privacyreglement Auto huren op Curacao Privacyreglement Auto huren op Curacao We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch document. Jammer.

Nadere informatie

Privacy Policy FysioTemminck

Privacy Policy FysioTemminck Privacy Policy FysioTemminck FysioTemminck hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk?

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? Onderstaand hebben we het reglement summier weergegeven:

Nadere informatie

Stap 1: Inventarisatie persoonsgegevens

Stap 1: Inventarisatie persoonsgegevens Stap 1: Inventarisatie persoonsgegevens Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleiden naar een bepaald persoon (dus niet naar een organisatie, vereniging of bedrijf, maar een daadwerkelijk persoon),

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Christelijke Zorgorganisatie Norschoten - (toekomstige) cliënten

Privacyverklaring Stichting Christelijke Zorgorganisatie Norschoten - (toekomstige) cliënten Privacyverklaring Stichting Christelijke Zorgorganisatie Norschoten - (toekomstige) cliënten Stichting Christelijke Zorgorganisatie Norschoten (verder te noemen Norschoten) is een zorgorganisatie die zorg

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacy Statement Huisartsengroep Brielle

Privacy Statement Huisartsengroep Brielle Privacy Statement Huisartsengroep Brielle Dit privacy statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Huisartsengroep Brielle gevestigd aan de Amer 21, 3232 HA Brielle en ingeschreven

Nadere informatie

FACTSHEET BIJZONDERE PERSOONSGEGEVENS

FACTSHEET BIJZONDERE PERSOONSGEGEVENS Inleiding Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR (EN)). Deze verordening brengt een aantal grote veranderingen

Nadere informatie

Privacy in de afvalbranche

Privacy in de afvalbranche Privacy in de afvalbranche Regelgeving en risico s Monique Hennekens 14 februari 2017 Inhoud Privacy in de afvalbranche Privacyregelgeving Persoonsgegeven en verwerking Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland Werkzaak Rivierenland hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Alle informatie die u ons verstrekt, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt waarvoor

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp)1, vanaf 25 mei 2018 vervangen door de Europese Verordening; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp)1, vanaf 25 mei 2018 vervangen door de Europese Verordening; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Privacybeleid Adviesbureau Brekelmans Binnen Adviesbureau Brekelmans wordt gewerkt met persoonsgegevens van opdrachtgevers, medewerkers en contactpersonen binnen bedrijven waarmee veelvuldig wordt samengewerkt.

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacy en de meldplicht datalekken

Privacy en de meldplicht datalekken Privacy en de meldplicht datalekken Regelgeving en praktische toepassingen Monique Hennekens november 2017 Privacyregelgeving EVRM en Grondwet Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Bijzondere wetten Algemene

Nadere informatie

Privacy Statement. Toepasselijkheid. Algemeen

Privacy Statement. Toepasselijkheid. Algemeen Privacy Statement Dit is het privacy statement van de maatschap Huidprofs, gevestigd te Nijmegen aan Danielsplein 3F 6543 NA, Berg en Dalseweg 63A 6522 BB, Malvert 5133 6538 DG en te Beuningen aan het

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Beweeg Bewust

PRIVACYREGLEMENT Beweeg Bewust PRIVACYREGLEMENT Beweeg Bewust Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw

Nadere informatie

Inhoud. 4 Uw AVG-verzoek Hoe doet u een AVG-verzoek? Hoelang duurt het voordat u bericht krijgt? 13

Inhoud. 4 Uw AVG-verzoek Hoe doet u een AVG-verzoek? Hoelang duurt het voordat u bericht krijgt? 13 Privacybeleid Privacybeleid Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd augustus 2018 Inhoud 1 Inleiding 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Welke gegevens verwerken we? 4 1.3 We verwerken niet altijd zelf de persoonsgegevens

Nadere informatie