Stichting Cultuur Inventarisatie Activiteiten overzicht 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Cultuur Inventarisatie Activiteiten overzicht 2013"

Transcriptie

1 Stichting Cultuur Inventarisatie Activiteiten overzicht mei, opening van de tentoonstelling Marius Bauer ( ) Dutch Orientalist Back in Russia in het Museum voor Oosterse Kunst in Moskou. Tijdens de receptie aangeboden door de Nederlandse Ambassade in Moskou tekent Tatjana Metaxa, adjunct-directeur van het Museum voor Oosterse Kunst de catalogus. Foto onder: Alexander Sedov, directeur van het Museum voor Oosterse Kunst, Moskou; Leonard Wolfsbergen, voorzitter Bauer Documentatie Stichting; Ron Keller, Nederlands Ambassadeur in Rusland; Pavel Kouzmine, senior adviseur Nederlandse Ambassade in Rusland; Lia Gorter, directeur SCI.

2 Stichting Cultuur Inventarisatie Het bilaterale vriendschapsjaar met de Russische Federatie, NL-RF2013 afgekort, heeft voor SCI veel van haar activiteiten bepaald. In wisselende situaties heeft SCI bijgedragen aan het welslagen van het jaar op cultureel gebied. 1 Opening Tentoonstelling Dutch - Russian Russian Dutch Museumpaleis Tsaritsyno in Moskou, 11 februari 2013 Aan de catalogus voor de tentoonstelling van de Hollandse schilderkunst uit de collectie van particuliere verzamelaar Sergei Grigoryants hebben Lia Gorter en Bernard Vermet een bijdrage geleverd. De feestelijke opening van de tentoonstelling in museum Tsaritsyno was tevens een van de startpunten voor de vele culturele evenementen die in de loop van het jaar 2013 zowel in Rusland als in Nederland hebben plaats gevonden. De presentatie van de mooi verzorgde catalogus Dutch - Russian Russian Dutch kreeg een vervolg met een symposium over verschillende objecten uit het bezit van verzamelaar Grigoryants. Lia Gorter was namens SCI aanwezig en heeft de doelstelling van SCI met een presentatie toegelicht. Financiering: Nederlandse Ambassade Moskou. 2 CODART Congres in Wenen april Thema was het presenteren van permanente collecties. Sinds 1999, een jaar na de oprichting van CODART, Curators of Dutch and Flemish Art, is SCI regelmatig betrokken geweest bij deze organisatie van conservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst wereldwijd. In de beginperiode heeft SCI zich ingezet om musea in Midden- en Oost-Europa te betrekken bij dit internationale netwerk. Een CODART congres betekent voor SCI de mogelijkheid om veel oude bekenden te treffen en nieuwe conservatoren bij CODART te betrekken. Met de conservator van het Albertina Museum Wenen, is gesproken over een toekomstige lezingenreeks over de wereldwijde invloed van de Spaanse en Oostenrijkse Habsburgers op de collectievorming in musea in landen waar zij de politieke macht hadden. SCI heeft rijke collecties Nederlandse en Vlaamse kunst aangetroffen, bijvoorbeeld in de voormalige Spaanse Kolonie Cuba. Receptie na de opening van de tentoonstelling met op de voorgrond Sergej Grygoriants en Thymen Kouwenaar, Ambassaderaad voor Cultuur, Wetenschap en Onderwijs van de Nederlandse Ambassade in Rusland. Financiering: SCI.

3 3 Tentoonstelling Marius Bauer ( ) Dutch Oriëntalist Back in Russia Opening van de tentoonstelling van de Hollandse en Vlaamse verzameling van Sergej Grygoriants in het Museum Tsaritsyno in Moskou. Opening van de tentoonstelling Marius Bauer ( ) Dutch Orientalist Back in Russia : Alexander Sedov, directeur van het Museum voor Oosterse Kunst in Moskou; Ron Keller, Nederlands Ambassadeur in Rusland; Tatjana Metaxa, adjunct-directeur van het Museum voor Oosterse Kunst; Leonard Wolfsbergen, voorzitter BDS; LIa Gorter, directeur SCI. 27 mei 9 september in het Museum voor Oosterse Kunst in Moskou en van 23 september tot 9 december in Kazan, Republiek Tatarstan. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Bauer Documentatie Stichting, BDS, en met hulp van de Nederlandse Ambassade in Moskou. De tentoonstelling bestond uit 90 objecten waarvan slechts twee uit musea kwamen. De overige 88 kwamen uit de collecties van particuliere verzamelaars. BDS heeft de coördinatie van het transport en het contact met de verzamelaars onderhouden. SCI heeft het contact met het Museum voor Oosterse Kunst en het Museum voor Schone Kunsten in Kazan voor haar rekening genomen. SCI en BDS hebben het bezoek van een week van de conservator van het Museum voor Oosterse Kunst, Evgenia Karlova, georganiseerd. Zij heeft particuliere verzamelaars in Nederland bezocht om een keuze te kunnen maken voor de tentoonstelling. De expositie werd aangevuld met objecten uit de rijke collectie van het Museum voor Oosterse Kunst.

4 De catalogus is geschreven door Bernard Vermet, SCI, de vertaling naar het Engels is van Myra van der Velde, SCI, de correcties van Marijcke van Dongen, SCI en de vertaling naar het Russisch van S. Lapina. De productie was in handen van het Museum voor Oosterse Kunst, Moskou. De tentoonstelling was een groot succes. De Russische pers, waaronder tvkultura, heeft ruimschoots aandacht besteed aan deze bijzondere tentoonstelling waarin Rusland door de ogen van een buitenlander wordt gezien, met name de kroning van Tsaar Nicolaas II in 1896 en de bijhorende entourage vormde een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling en was de aanleiding om het evenement in het Nederland - Rusland jaar te organiseren. De tentoonstelling was op een tweede locatie te zien, in Kazan. Het Museum voor Schone Kunsten in Kazan beschikt over een belangrijke collectie oosterse objecten, die de werken van Bauer in een heel andere opstelling ook tot hun recht deden komen. Deze tentoonstelling werd van 23 september tot 9 december gehouden. Verantwoordelijk conservator voor het hele project was Bernard Vermet, SCI. Financiering: BDS, Museum voor Oosterse Kunst Moskou, Ministerie van Cultuur van de Russische Federatie, Museum voor Schone Kunsten in Kazan. 23 september, openining van de tentoonstelling Marius Bauer ( ) Dutch Orientalist Back in Russia in het Museum voor Schone Kunsten in Kazan, Tatarstan.

5 4 Master Class Behoud van Gemeenschappelijk Cultureel Erfgoed De wetenschappelijke studie en restauratie van Nederlandse en Vlaamse kunst van juni, Omsk Opening van de Master Class Preservation of Mutual Heritage - The scientific study and restoration of Dutch and Flemish art, juni, in het M.A. Vrubel Museum, Omsk. Deelnemers aan de Master Class. Op de voorgrond: Lia Gorter, SCI; Christiaan Vogelaar, bestuurslid SCI en conservator van Museum De Lakenhal, Leiden; Bernard Vermet, kunsthistoricus SCI. Met deelname van dertien musea uit Siberië, in totaal 45 deelnemers, heeft deze Master Class geleid tot samenwerking met een aantal Russische instellingen. De deelnemende musea hebben hun collecties Nederlandse en Vlaamse kunst digitaal aangeleverd en presentaties gehouden, waardoor de Nederlandse collega s een indruk kregen van de werken die zich in Siberische musea bevinden. Lezingen over beheer en behoud van collecties en de studie van Nederlandse schilderijen werden gehouden door: Bart Ankersmit, senior researcher Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, RCE: Riskmanagement; Klimaat beheersing; Methoden van besluitvorming voor conservering: het Barbara Appelbaum model; Preventief conserveren in een museale context: het kader voor behoud; Samen met René Hoppenbrouwers, SRAL: Workshop; Methoden voor controle. Lia Gorter, SCI: Introductie van SCI, Documenteren van Collecties; Het belang van Internationale samenwerking, de zorg voor collecties; Verbinden van kunsthistorisch en technisch onderzoek. Zittend: Lyudmila Chekalina, Ministerie van Cultuur Omsk Regio; Anna Chernyavskaya, Hoofd collecties van het M.A. Vrubel Museum; staand, Yuri Trofimov, Directeur van het M.A. Vrubel Museum; Lia Gorter, Directeur SCI. René Hoppenbrouwers, directeur van Stichting Restauratie Atelier Limburg, SRAL: Technische mogelijkheden van het SRAL voor onderzoek en restauratie; Preventieve conservering; Verbetering van de conditie in museum depots; over het beheer van museum depots en wat er zoal mis kan gaan; Interdisciplinaire samenwerking tussen kunsthistorici, conservatoren en wetenschappers; Benadering in behoud en ontwikkeling van het beroep van restaurator. Kate Seymour, hoofd opleidingen van het SRAL, docent aan de Universiteit van Amsterdam, UvA: Opleidingen voor restaurator in Nederland, Nieuwe restauratie technieken; Vultechnieken en het Gebruik van lijmsoorten bij het verdoeken van schilderijen, twee formules ontwikkeld door het SRAL; Zeventiende eeuwse schilderstechnieken; De imaginaire kubus: standaard technische documentatie voor schilderijen. Bernard Vermet, kunsthistoricus SCI: Kunsthistorisch onderzoek via internet met een handleiding hoe de database van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, RKD, gebruikt kan worden;

6 Advies voor toeschrijvingen aan de deelnemende conservatoren. Christiaan Vogelaar, bestuurslid SCI, conservator oude kunst Museum De Lakenhal, Leiden: Het belang van Kunsthistorisch Onderzoek naar collecties Nederlandse en Vlaamse kunst in Russische Regionale Musea; Kunsthistorisch en technisch onderzoek: Lucas van Leyden s Christus en de Blinde uit Jericho uit de Hermitage Sint Petersburg; Advies voor toeschrijvingen aan de deelnemende conservatoren. De bijdrage van de Russische specialisten bestond uit lezingen gehouden door: Tatjana Maximova, Hoofd onderzoek Lichatjev Instituut voor Cultureel en Natuurlijk Erfgoed: De onderzoekservaring van de studie naar Hollandse schilderijen in de collecties van Regionale musea in Rusland en voormalige Russische gebieden. Olga Pichugina, Oeral Staats Universiteit voor Architectuur en Kunsten: Ervaring met complex onderzoek van de Hollandse en Vlaamse meesters in de collectie van het Museum voor Schone Kunsten in Jekaterinenburg. Natalya Minko, M.A. Vrubel Museum, Omsk: Restauratie en onderzoek naar het Boslandschap door een onbekende kunstenaar (cirkel van M. Hobbema?) als een voorbeeld van een geïntegreerde studie. Anna Chernyavskaya, Hoofd conservator van het M.A. Vrubel Museum, Omsk: Resumé van het eerste praktische seminar Het behoud van Cultureel Erfgoed. De wetenschappelijke studie en restauratie van Hollandse en Vlaamse schilderijen. Tijdens de dagelijkse discussieronde luisteren René Hoppenbrouwers, Directeur Stichting Restauratie Atelier Limburg, SRAL en Lia Gorter, SCI, naar vragen van de deelnemers. 45 medewerkers uit dertien Siberische musea hebben de Master Class bezocht en een certificaat ontvangen. Het enthousiasme, zowel bij de musea als bij de organisatoren, was vaak voelbaar in zaal tijdens de lezingen en in de discussies er na. Financiering: Het ministerie van Cultuur van de Omsk regio, het M.A. Vrubel Museum, Omsk, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, (RCE), Nederlandse Ambassade in Moskou.

7 5 CODART 15 jaar, De wereld van Hollandse en Vlaamse Kunst Rijksmuseum, oktober Voor deze gelegenheid was het mogelijk om Oscar Antuña Benítez uit Cuba over te laten komen. Hij heeft de gelegenheid gebruikt om de laatste hand te leggen aan zijn onderzoek voor de publicatie van de Negentiende eeuwse schilderkunst uit Holland en België uit de collectie van het Nationaal Museum in Havana. Hij schreef voor CODART s online tijdschrift ezine: Curator s Collection, The Museo Nacional de Bellas Artes de Cuba: conservation and exhibition waarin hij de activiteiten van SCI in het museum belicht en een oproep doet voor de financiering van de restauratie van het paneel De Geldwisselaars van Marinus van Reijmerswaele. Financiering bezoek uit Cuba: Nederlandse Ambassade in Havana, CODART, SCI. 6 Cultureel Erfgoed Zichtbaar Museo Nacional de Bellas Artes de Cuba, inv. nr , Marinus van Reijmerswaele, Geldwisselaars, paneel 91 x 64 cm, detail. SCI heeft in haar 16-jarig bestaan inventarisaties gemaakt in verschillende werelddelen: Azië, India, Kazakstan, Midden Amerika, Cuba, Midden Europa, Estland, Letland, Servië en in de Russische Federatie, het land waar zich de meeste Nederlandse en Vlaamse kunst bevindt buiten Nederland en België. Om deze collectie toegankelijk te maken voor een breed publiek heeft de website van SCI onvoldoende internationaal bereik. Het bestuur van SCI heeft besloten om in samenwerking met het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, RKD, de collecties toegankelijk te maken en op te nemen in de RKD databases. Vanaf 2013 is er gewerkt aan het toegankelijk maken van de collecties. Een obstakel was dat de SCI-bestanden in het Engels zijn ingevoerd, en de RKD data in het Nederlands. De RKD databases hebben in de loop van 2013 een Engelse versie gekregen waardoor afstemming van bestanden en de invoer zal worden vergemakkelijkt. Financiering: Prins Bernard Cultuurfonds, Gravin M.A.O.C van Bylandt Stichting, Dr Hendrik Muller s Vaderlandsch Fonds, K.F. Hein fonds.

8 7 Algemene middelen en donateurs In 2013 heeft SCI bijdragen ontvangen voor de continuïteit van de werkzaamheden die niet uit projectsubsidies kunnen worden gefinancierd. Zonder deze geldelijke steun en het werk van de twaalf vaste vrijwilligers zou geen van de projecten tot stand zijn gekomen. Vervolgplannen voor 2014 met Siberische musea in Omsk De reacties op de Master Class, zowel van de Russische als de Nederlandse kant, waren zeer positief. In overleg met de directeur van het M.A. Vrubel Museum heeft SCI de belanghebbenden benaderd en gevraagd of zij bereid waren een tweede Master Class te organiseren of er aan mee te werken. Dit heeft geresulteerd in een drie fasen aanpak. Voor 2014 heeft het M.A. Vrubel Museum zich aangemeld als lid van CODART. Met financiële ondersteuning van de Vrienden van CODART kon Anna Chernyavskaya, hoofdconservator van het Vrubel Museum in 2014 het CODART congres bezoeken. Bezoekersregeling DutchCulture SCI heeft, in samenwerking met RCE, een aanvraag gedaan bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, voor het organiseren van een bezoekersprogramma in februari/maart 2014 voor twee Russische instituten: GOSNIIR, het Staats Wetenschappelijk Instituut voor Restauratie in Moskou en het M.A. Vrubel Museum in Omsk en de Afdeling Archeologie van de Universiteit van Gadjah Mada, Indonesië. Dit om verdere internationale samenwerking te bewerkstelligen. Lia Gorter, secretaris van het bestuur SCI Bestuur SCI: Mr A. van Hellenberg Hubar, voorzitter A. Gorter, secretaris P. Vink, penningmeester Drs Chr. Vogelaar, lid Drs W. Jacobs, lid Mr J. Hesseling, lid Dr S. Scheijen, lid Wordt Vriend van SCI Stichting Cultuur Inventarisatie doet, onafhankelijk van enige overheid, kunsthistorisch onderzoek. Zij inventariseert en documenteert onbekende en naar huidige maatstaven onvoldoende beschreven collecties van Hollandse en Vlaamse meesters in (depots van) musea en bij particulieren buiten West-Europa en Noord-Amerika en adviseert bij restauratie. Hiermee wil SCI bereiken dat deze kunstwerken ter plaatse toegankelijk worden gemaakt voor wetenschappelijk onderzoek en voor het publiek. Als vriend van SCI wordt u regelmatig geïnformeerd over de activiteiten van SCI en ontvangt u twee maal per jaar onze Nieuwsbrief. U wordt Vriend door overmaking op onze bankrekening ( hieronder) van minimaal 25,- per jaar onder vermelding Vriend. Contact Foundation for Cultural Inventory Adres: Sarphatistraat 84 hs, 1018 GS Amsterdam Telefoon: +31 (0) info@culturalinventory.nl Website: Bank NL48ABNA , ten name van Stichting Cultuur Inventarisatie Amsterdam, Kamer van Koophandel, Amsterdam, no. S

Stichting Cultuur Inventarisatie Activiteiten 2012 Bestuursverslag

Stichting Cultuur Inventarisatie Activiteiten 2012 Bestuursverslag Stichting Cultuur Inventarisatie Activiteiten 2012 Bestuursverslag Stichting Cultuur Inventarisatie, SCI, heeft ook in 2012 aan haar doelstellingen beantwoord met de voorbereiding van de tentoonstelling

Nadere informatie

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p.

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020 Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2 Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. 2 Hoofdstuk 3 Visie en Missie p. 3 Hoofdstuk 4 Ambities p. 4 Hoofdstuk 5 Stappenplan p. 5 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie

Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) is een kunsthistorisch kenniscentrum dat de collectie archief-, documentatie- en bibliotheekmateriaal

Nadere informatie

Monitor Erfgoedinspectie

Monitor Erfgoedinspectie Erfgoedinspectie Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Monitor Erfgoedinspectie Staat van de naleving 2011-2012 Bijlage: Integrale vragenlijst met antwoorden, toezichtveld collecties 1 Monitor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Cuban Cultural Ventures

Jaarverslag Stichting Cuban Cultural Ventures Jaarverslag Stichting Cuban Cultural Ventures April 2012 Dec 2012 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Voorgeschiedenis 3 Activiteiten 4 Organisatie 11 Financiën 11 Conclusies en aanbevelingen 12 1 Voorwoord De Stichting

Nadere informatie

Slimmer Lenen. Uitgangspunten bruikleenverkeer binnen Nederland

Slimmer Lenen. Uitgangspunten bruikleenverkeer binnen Nederland Slimmer Lenen Uitgangspunten bruikleenverkeer binnen Nederland 2016 Introductie De Collectie Nederland 1 is er voor ons allemaal. Musea en erfgoedinstellingen beheren dit kostbare gezamenlijke bezit met

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2015 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 6 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

De juiste zorg een zorg minder

De juiste zorg een zorg minder Collectiewacht Gelderland De juiste zorg een zorg minder Collectiewacht Gelderland Andere tijden Tentoonstellingen, registratie, klimaatbeheersing, publieksverbreding, recepties, educatieve projecten;

Nadere informatie

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT In december gaat Stichting Jacques van Mourik het twintigste jaar in. Er is een unieke verzameling van bijna 650 werken

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Foto s van de geschonken kunstwerken 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden bijgaand

Nadere informatie

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek 1. In welk museum werkt u? 61 2. Type museum? Kunst 36,1% 22 Cultuurhistorisch 47,5% 29 Natuurhistorisch 3,3% 2 Bedrijf en techniek 6,6% 4 Wetenschap 3,3% 2 Volkenkundig

Nadere informatie

STICHTING OTTO B. DE KAT

STICHTING OTTO B. DE KAT STICHTING OTTO B. DE KAT 1 JAARVERSLAG 2016 1 Otto B. de Kat: Zelffportret, 1985, collectie Frans Hals Museum, Haarlem Algemene gegevens Statutaire naam: Stichting Otto B. de Kat Statutaire zetel: Haarlem

Nadere informatie

Beeldende kunst archieven RKD / Nederlands instituut voor Kunstgeschiedenis

Beeldende kunst archieven RKD / Nederlands instituut voor Kunstgeschiedenis Beeldende kunst archieven RKD / Nederlands instituut voor Kunstgeschiedenis Rijksmuseum Amsterdam Najaarsbijeenkomst SNAAI 25 november 2013 Ramses van Bragt, archivaris RKD Inhoud Korte introductie RKD

Nadere informatie

Naam Stichting Fellowships Scheepvaartmuseum Amsterdam. RSIN-nummer Niet van toepassing.

Naam Stichting Fellowships Scheepvaartmuseum Amsterdam. RSIN-nummer Niet van toepassing. Naam Stichting Fellowships Scheepvaartmuseum Amsterdam RSIN-nummer Niet van toepassing. Overige gegevens KvK Amsterdam 34259272 IBAN NL09ABNA0560749929 BIC ABNANL2A Contactgegevens Kattenburgerplein 1

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5 De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

CUBAN CULTURAL VENTURES

CUBAN CULTURAL VENTURES Jaarverslag Stichting Cuban Cultural Ventures Januari 2015 December 2015 Voorwoord 2015 was voor Stichting Cuban Cultural Ventures (CCV) een relatief rustig jaar. Het project Nederlandse aanwezigheid in

Nadere informatie

!!! Een!boost!voor!Cubaanse!culturele!talenten!!

!!! Een!boost!voor!Cubaanse!culturele!talenten!! !!! Een!boost!voor!Cubaanse!culturele!talenten!! Beleidsplan 2015-2016 Inhoud Voorwoord 1.Strategie Kernprincipes en uitgangspunten Statutaire doelstelling Afwezigheid winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo

Nadere informatie

PEIL SNEL een Quick Scan Collectiebeheer voor musea

PEIL SNEL een Quick Scan Collectiebeheer voor musea PEIL SNEL een Quick Scan Collectiebeheer voor musea Erfgoedhuis Zuid-Holland Breestraat 59, Leiden T 071 513 3739 F 071 5134144 E musea@erfgoedhuis-zh.nl www.erfgoedhuis-zh.nl INTRODUCTIE Met PEIL SNEL

Nadere informatie

provinciale infodag archeologie 2008 Dienst Erfgoed Departement Cultuur Dienst Erfgoed Koningin Elisabethlei Antwerpen

provinciale infodag archeologie 2008 Dienst Erfgoed Departement Cultuur Dienst Erfgoed Koningin Elisabethlei Antwerpen provinciale infodag archeologie 2008 Dienst Erfgoed Departement Cultuur Dienst Erfgoed Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Sinds 2006 organiseert de provincie Antwerpen jaarlijks een provinciale infodag

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

Bachelor Kunstgeschiedenis. uva.nl/ba-kunstgeschiedenis

Bachelor Kunstgeschiedenis. uva.nl/ba-kunstgeschiedenis Bachelor 2019-2020 Kunstgeschiedenis uva.nl/ba-kunstgeschiedenis Als je Kunstgeschiedenis studeert, leer je hoe, door wie en voor wie kunst wordt gemaakt. Ook leer je kritisch te denken over de betekenis

Nadere informatie

Beschermwaardigheidstoetsing Gezicht op de abdij van Grottaferrata van Caspar van Wittel

Beschermwaardigheidstoetsing Gezicht op de abdij van Grottaferrata van Caspar van Wittel Beschermwaardigheidstoetsing Gezicht op de abdij van Grottaferrata van Caspar van Wittel Toetsingscommissie beschermwaardigheid (TCB) 17 juli 2017 Beschermwaardigheidstoetsing In dit rapport wordt verslag

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Lancelot Volders. RKDimages

Lancelot Volders. RKDimages RKDimages Lancelot Volders Portret van Henriette Amalia van Anhalt-Dessau (1666-1726) met haar dochter Henriette Casimira van Nassau-Dietz (1696-1738), 1696-1697 Veenklooster (Kollumerland en Nieuwkruisland),

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

STICHTING OTTO B. DE KAT

STICHTING OTTO B. DE KAT STICHTING OTTO B. DE KAT 1 JAARVERSLAG 2017 1 Friso ten Holt: voorkant aankondiging tentoonstelling in Museum de Fundatie, Zwolle Inhoudsopgave Algemene gegevens... 3 Doelstelling... 3 Beleid... 3 Activiteitenverslag

Nadere informatie

De BankGiro Loterij maakt je rijker

De BankGiro Loterij maakt je rijker De BankGiro Loterij maakt je rijker Gemiddeld 1 op de 5 wint in de BankGiro Loterij! Door mee te spelen maakt u niet alleen kans op de ruim 150.000 maandelijkse prijzen met de helft van uw inleg steunt

Nadere informatie

VERENIGING VAN NEDERLANDSE BEELDENDE KUNSTENAARS DE BRUG. Inventaris van het archief van (1945-) 1951, 1960-1996 (-1998)

VERENIGING VAN NEDERLANDSE BEELDENDE KUNSTENAARS DE BRUG. Inventaris van het archief van (1945-) 1951, 1960-1996 (-1998) Inventaris van het archief van VERENIGING VAN NEDERLANDSE BEELDENDE KUNSTENAARS DE BRUG (1945-) 1951, 1960-1996 (-1998) Tiny de Boer / Ramses van Bragt Den Haag 2001 / 2007 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Inventaris

Nadere informatie

STICHTING OTTO B. DE KAT

STICHTING OTTO B. DE KAT STICHTING OTTO B. DE KAT 1 JAARVERSLAG 2015 1 Otto B. de Kat: Zelffportret, particulier collectie Algemene gegevens Statutaire naam: Stichting Otto B. de Kat Statutaire zetel: Haarlem Adres: Rodijksweg

Nadere informatie

ATHENA Access to cultural heritage networks across Europe. Presentatie door Chris Vastenhoud

ATHENA Access to cultural heritage networks across Europe. Presentatie door Chris Vastenhoud ATHENA Access to cultural heritage networks across Europe Presentatie door Chris Vastenhoud INHOUD Introductie Relatie EDL Doelstelling Activiteiten in project Belgische deelnemers Organisatie Planning

Nadere informatie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie 07 SEPTEMBER 2017 SAMENVATTING Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

Stichting Behoud Moderne Kunst

Stichting Behoud Moderne Kunst Stichting Behoud Moderne Kunst jaarverslag 2016 Organisatie De SBMK is in 1995 gestart als een samenwerkingsverband tussen de negen musea van het miniconvent en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Nadere informatie

Johan Bernard Scheffer

Johan Bernard Scheffer RKDimages Johan Bernard Scheffer Portret van Gerrit van der Pot (1732-1807) met een portretminiatuur van Maria Catharina Pelerin (1773-1799), ca. 1800-1807 Amsterdam,, inv./cat.nr. SK-A-4151 + Leaflet

Nadere informatie

6. WERKGROEP FONDSENWERVING

6. WERKGROEP FONDSENWERVING 1. DE TEMPEL VAN EMPEL 2. ORGANISATIE 3. WERKGROEP EDUCATIE 4. WERKGROEP BOUWEN 5. WERKGROEP COMMUNICATIE 6. WERKGROEP FONDSENWERVING 7. RAAD VAN ADVIES 8. COMITÉ VAN AANBEVELING 9. SPONSORING DOELSTELLING

Nadere informatie

Blockbuster: 8 september januari 2019

Blockbuster: 8 september januari 2019 Pure Rubens Blockbuster: 8 september 2018 13 januari 2019 (Pers preview: donderdag 6 september 2018) Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado werken samen om de mooiste olieverfschetsen

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Conservatorenopleiding als afstudeerrichting binnen het Masterprogramma Kunstgeschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen

Conservatorenopleiding als afstudeerrichting binnen het Masterprogramma Kunstgeschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen Conservatorenopleiding als afstudeerrichting binnen het Masterprogramma Kunstgeschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen Algemeen Sinds september 2009 wordt binnen het Masterprogramma Kunstgeschiedenis aan

Nadere informatie

Stichting Collectie Constant houdt zich sinds 1996 bezig met het beheer van. het werk van Nederlands beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys.

Stichting Collectie Constant houdt zich sinds 1996 bezig met het beheer van. het werk van Nederlands beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys. BELEIDSPLAN FONDATION CONSTANT 2012 Inleiding Stichting Collectie Constant houdt zich sinds 1996 bezig met het beheer van het werk van Nederlands beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys. Hierna aangeduid

Nadere informatie

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden Stichting Ton Smits Jaarverslag 2015 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van het Zeeuws Museum 2012-2016

Beleidsplan Stichting Vrienden van het Zeeuws Museum 2012-2016 Beleidsplan Stichting Vrienden van het Zeeuws Museum 2012-2016 De stichting Vrienden van het Zeeuws Museum is gelieerd aan het Zeeuws Museum en werkt binnen de kaders van het museum. Beleidsplan Zeeuws

Nadere informatie

Archief Vereniging van Nederlandse Beeldende Kunstenaars 'De Brug'

Archief Vereniging van Nederlandse Beeldende Kunstenaars 'De Brug' Nummer Toegang: NL-HaRKD-0160 Archief Vereniging van Nederlandse Beeldende Kunstenaars 'De Brug' Tiny de Boer, Ramses van Bragt, 2001 / 2007 RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) (c) 2000

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Stichting Wegh der Weegen. Stichting Beter Zeist 18 april 2018

Stichting Wegh der Weegen. Stichting Beter Zeist 18 april 2018 Stichting Wegh der Weegen Stichting Beter Zeist 18 april 2018 Standaardwerk 2 Kunstwerk 3 Niet zomaar een weg Karakteristieken/doeleinden: Ontsluiting/verbinding: recht en goed bereikbaar Majestueus: ontginning

Nadere informatie

PERSBERICHT 16 januari 2015

PERSBERICHT 16 januari 2015 Van: Carina Blokzijl Museum Gouda [Carina.Blokzijl@museumgouda.nl] Verzonden: vrijdag 16 januari 2015 12:36 Onderwerp: van Michel tot Israels Bijlagen: GeorgesMichel_Gezicht_op_de_heuvel_van_Montmartre.jpg;

Nadere informatie

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi NUMMER 116, 8 APRIL 2016 IN DIT NUMMER Platform educatie - lees verder Platform borgen - lees verder Kijkje in de keuken - lees verder Subsidies Themafonds Digitalisering Collecties Groningen - lees verder

Nadere informatie

Collectievormingsprofiel Engelse taal en cultuur

Collectievormingsprofiel Engelse taal en cultuur Collectievormingsprofiel Engelse taal en cultuur Actuele relatie met O&O (specifieke opleidingen etc.) De collectie Engelse taal en cultuur richt zich met name op de studenten, docenten en onderzoekers

Nadere informatie

stichting NAMENproject Nederland Jaarverslag 2012 www.aidsmemorial.nl info@aidsmemorial.nl 1e Helmerstraat 17 1054 CX Amsterdam

stichting NAMENproject Nederland Jaarverslag 2012 www.aidsmemorial.nl info@aidsmemorial.nl 1e Helmerstraat 17 1054 CX Amsterdam Jaarverslag 2012 Stichting Namen Project Nederland opgericht 24 december 1993 gevestigd in de gemeente Amsterdam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41213531 Vestigingsadres: Joan Melchior

Nadere informatie

Erfgoedstudies (duaal) Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Letteren - M Erfgoedstudies (duaal) - 2012-2013

Erfgoedstudies (duaal) Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Letteren - M Erfgoedstudies (duaal) - 2012-2013 Erfgoedstudies (duaal) Vrije Universiteit Amsterdam - - M Erfgoedstudies (duaal) - 2012-2013 Vrije Universiteit Amsterdam - - M Erfgoedstudies (duaal) - 2012-2013 I De masteropleiding Erfgoedstudies (duaal),

Nadere informatie

Bijschriften persbeelden Het Verhaal van Brabant

Bijschriften persbeelden Het Verhaal van Brabant Bijschriften persbeelden Het Verhaal van Brabant Hieronder het beeldmateriaal (lage resolutie) met bijschriften dat op dit moment beschikbaar is. Voor meer informatie over dit persbericht of hoge resolutie

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 6 2 0 1 8 Het stoomschip Macassar in 1851 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW)

Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) Citation: J. Bruyn, Levensbericht R.A. d' Hulst, in: Levensberichten en herdenkingen, 1997, Amsterdam, pp. 15-18 This PDF was made

Nadere informatie

Bachelor Cultuurwetenschappen. uva.nl/ba-cultuurwetenschappen

Bachelor Cultuurwetenschappen. uva.nl/ba-cultuurwetenschappen Bachelor 2019-2020 Cultuurwetenschappen uva.nl/ba-cultuurwetenschappen Een speelfilm, een tentoonstelling, een popsong, Vincent van Gogh, Hans Teeuwen of Carice van Houten: met kunst en cultuur kom je

Nadere informatie

INHOUD. 2. Inleiding. 3. Analyse. 4. Plan van aanpak. 6. Opdracht en Organisatie. 7. Financiën. 8. Doelstelling

INHOUD. 2. Inleiding. 3. Analyse. 4. Plan van aanpak. 6. Opdracht en Organisatie. 7. Financiën. 8. Doelstelling INHOUD 2. Inleiding 3. Analyse 4. Plan van aanpak 6. Opdracht en Organisatie 7. Financiën 8. Doelstelling Inleiding In de loop van het jaar 2012 werd het duidelijk dat er ten gevolge van de ontstane moeilijkheden

Nadere informatie

Born Digital Art Praktijk Behoud en Beheer

Born Digital Art Praktijk Behoud en Beheer Born Digital Art Praktijk Behoud en Beheer Gaby Wijers Conferentie Digitalisering Cultureel Erfgoed 16.5.2017 Nationale kennisinstituut voor digitale kunst Ondersteunende instelling: conservering, distributie

Nadere informatie

Duurzame. Glans. Maastrichts zilver

Duurzame. Glans. Maastrichts zilver Duurzame Glans Maastrichts zilver Duurzame Glans Maastrichts zilver Na een pre-opening in maart zal Museum aan het Vrijthof in juni 2012 groots openen met de langverwachte expositie over het vermaarde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900 APRIL 2010 NR 2 BELANGRIJKE DATA IN DIT NUMMER

NIEUWSBRIEF. Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900 APRIL 2010 NR 2 BELANGRIJKE DATA IN DIT NUMMER NIEUWSBRIEF APRIL 2010 NR 2 Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900 BELANGRIJKE DATA - - - - IN DIT NUMMER VAN HET BESTUUR - - - - - - - - - - - - - - EVENEMENTEN EXCURSIE NAAR AMERSFOORT 29 MEI A.S. - -

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3, oktober 2012

NIEUWSBRIEF 3, oktober 2012 NIEUWSBRIEF 3, oktober 2012 STICHTING MENNO TER BRAAK Secretariaat: p/a Corinna van Schendel, Keizersgracht 802 III, 1017 ED Amsterdam, info@mennoterbraak.nl, KvK no. 34240377, ABN-AMRO-bank no. 470827963,

Nadere informatie

Datum 6 juli 2009. Kenmerk 09-115-HS. Locatienummer: Onderwerp Onderzoek museale verwervingen. Geachte collega s,

Datum 6 juli 2009. Kenmerk 09-115-HS. Locatienummer: Onderwerp Onderzoek museale verwervingen. Geachte collega s, Datum 6 juli 2009 Kenmerk 09-115-HS Locatienummer: Onderwerp Onderzoek museale verwervingen. Geachte collega s, Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Museumvereniging een onderzoek Museale Verwervingen

Nadere informatie

De nieuwe landen in het oosten

De nieuwe landen in het oosten De nieuwe landen in het oosten Sinds het einde van de Koude Oorlog is de kaart van Europa ingrijpend gewijzigd. Sommige staten zijn verdwenen om op te gaan in een groter geheel ( denk aan de DDR), maar

Nadere informatie

Het digitale informatielandschap van de toekomst. Jeanine Tieleman Kwaliteitsmedewerker Digitaal Erfgoed Nederland jeanine.tieleman@den.

Het digitale informatielandschap van de toekomst. Jeanine Tieleman Kwaliteitsmedewerker Digitaal Erfgoed Nederland jeanine.tieleman@den. Het digitale informatielandschap van de toekomst Jeanine Tieleman Kwaliteitsmedewerker Digitaal Erfgoed Nederland jeanine.tieleman@den.nl Opzet presentatie: Wat is DEN? Digitale informatiemaatschappij

Nadere informatie

STICHTING KASTEEL MIDDACHTEN. Jaarverslag 2015

STICHTING KASTEEL MIDDACHTEN. Jaarverslag 2015 STICHTING KASTEEL MIDDACHTEN Jaarverslag 2015 Bestuursactiviteiten Het bestuur kwam bijeen te Middachten op 15 april en 14 oktober 2015. Bij beide vergaderingen was de rentmeester van Middachten, Ing.

Nadere informatie

toegeschreven aan Anselm van Hulle

toegeschreven aan Anselm van Hulle RKDimages toegeschreven aan Anselm van Hulle Ruiterportret van Willem I 'de Zwijger' van Oranje-Nassau (1533-1584), 1647 Amsterdam,, inv./cat.nr. 53 + Leaflet Map data OpenStreetMap contributors, CC-BY-SA,

Nadere informatie

Leiden fact sheet Rembrandt & De Gouden Eeuw 2019

Leiden fact sheet Rembrandt & De Gouden Eeuw 2019 Leiden fact sheet Rembrandt & De Gouden Eeuw 2019 Introductie De Jonge Rembrandt in Leiden In 1606 werd Rembrandt van Rijn als vijfde zoon van een molenaar in Leiden geboren. Hij groeide op in redelijke

Nadere informatie

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN Je bewondert een ruim aanbod van de westerse kunstgeschiedenis, van de 15 e eeuw tot nu. De cursisten gaan aan de slag met portretten. Ze beschrijven in groepjes het uiterlijk van een portret, doen een

Nadere informatie

Stichting Sieradencollecties Pagina 1 van 10 Jaarrekening Stichting Sieradencollecties Jaarrekening 2015

Stichting Sieradencollecties Pagina 1 van 10 Jaarrekening Stichting Sieradencollecties Jaarrekening 2015 Stichting Sieradencollecties Pagina 1 van 10 Stichting Sieradencollecties Stichting Sieradencollecties Pagina 2 van 10 Inhoud Inleiding Activiteiten in 2014 / 2015 Grondslagen voor de waardering van activa,

Nadere informatie

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Namens de stuurgroep Noord Nederland Rusland 2013 wil ik graag met u het

Nadere informatie

Worldschool Young European Specialists. Programma voor deelnemende leerlingen. YES! in het kort. YES! Young European Specialists

Worldschool Young European Specialists. Programma voor deelnemende leerlingen. YES! in het kort. YES! Young European Specialists Worldschool Young European Specialists YES! Young European Specialists Programma voor deelnemende leerlingen YES! is een speciaal onderwijsprogramma voor leerlingen van het VWO, vijfde leerjaar. Honderd

Nadere informatie

(SELECTIE) PROJECTENLIJST

(SELECTIE) PROJECTENLIJST (SELECTIE) PROJECTENLIJST 2009 publicatie Spaarndammercarré Redactie en productiebegeleiding van publicatie en verkoopbrochure over de restauratie van het Spaarndammercarré te Amsterdam. 2008 tentoonstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen 2019-2023 1 1. Inleiding De Walburgiskerk (daterend in opzet uit ca. 1050) is een van de belangrijkste museale kerken in Nederland en het belangrijkste

Nadere informatie

Inleiding 2. Missie en visie 3. Doelstelling 3. Strategie 3. Huidige situatie 5. Activiteiten 5. Toekomst 7. Organisatie 8. Bestuur 8.

Inleiding 2. Missie en visie 3. Doelstelling 3. Strategie 3. Huidige situatie 5. Activiteiten 5. Toekomst 7. Organisatie 8. Bestuur 8. BELEIDSPLAN 2018 Inleiding 2 Missie en visie 3 Doelstelling 3 Strategie 3 Huidige situatie 5 Activiteiten 5 Toekomst 7 Organisatie 8 Bestuur 8 Vrijwilligers 8 Financiën 9 1 Inleiding Stichting VALUE (VALUE

Nadere informatie

Nummer Toegang: NL-HaRKD M.H.Damme. RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) (c) This finding aid is written in Dutch.

Nummer Toegang: NL-HaRKD M.H.Damme. RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) (c) This finding aid is written in Dutch. Nummer Toegang: NL-HaRKD-0780 M.H.Damme RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) (c) 2000 This finding aid is written in Dutch. 2 Archief. Damme NL-HaRKD-0780 NL-HaRKD-0780 Archief. Damme 3

Nadere informatie

Rembrandt en de Bijbel

Rembrandt en de Bijbel Rembrandt en de Bijbel POSE CHRISTENDOM HAV0/VWO 4 - CSG CALVIJN GODSDIENST De profetie van Simeon aan Maria olieverf op paneel (55 44 cm) 1628 Kunsthalle, Hamburg - Duitsland 1 Wat gaan jullie doen? Als

Nadere informatie

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling.

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. INFORMATIE TEN BEHOEVE VAN DE ANBI-STATUS MUSEON ALGEMEEN: De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. RSIN: 806472510 Adres: Stadhouderslaan 37, 2517 HV, Den Haag Postadres:

Nadere informatie

Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016

Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016 Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016 Inhoud Doelstelling pagina 1 Historie pagina 2 Actueel beleid pagina 2 Werkzaamheden pagina 4 Fondswerving pagina 5 Beheer fondsen en vermogen pagina 6 Besteding

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum Opening Zaans Ruslandjaar Feestelijke opening met borrel voor allen die betrokken zijn bij het Zaans Ruslandjaar in en om het Czaar Peterhuisje. Tevens start van het kwartaal CPH-activiteitenprogramma

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

Nicolaes Maes. RKDimages. Groepsportret van de overlieden van het Chirurgijnsgilde te Amsterdam, ca Amsterdam,, inv./cat.nr.

Nicolaes Maes. RKDimages. Groepsportret van de overlieden van het Chirurgijnsgilde te Amsterdam, ca Amsterdam,, inv./cat.nr. RKDimages Nicolaes Maes Groepsportret van de overlieden van het Chirurgijnsgilde te Amsterdam, ca. 1679-1680 Amsterdam,, inv./cat.nr. SA 7541 Verder zoeken in RKDimages kunstenaar Maes, Nicolaes kunstenaar

Nadere informatie

Grondslagen. Maart 2018

Grondslagen. Maart 2018 Grondslagen Maart 2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Samenstelling bestuur.3 3. Oprichting...3 4. Missie..3 5. Doelgroep. 3 6. Dienstverlening...4 7. Financiële aspecten..5 8. Kernwaarden....5 9. Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing Kaart 24 - Cultureel erfgoed 24 Cultureel erfgoed Versie april 2012 crisistypen bedreiging van cultureel erfgoed door rampen, onlusten, bezettingen, aanslagen

Nadere informatie

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing. Netwerkkaart 24 Cultureel erfgoed

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing. Netwerkkaart 24 Cultureel erfgoed Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing Netwerkkaart 24 Cultureel erfgoed 24 Cultureel erfgoed versie 2015 Crisistypen bedreiging van cultureel erfgoed door rampen, onlusten, bezettingen, aanslagen

Nadere informatie

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam Persdocumentatie 3 t/m 6 September 2009 1 Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam 2 Persbericht aug 2009 Jong talent... eenmaal, andermaal Uitzonderlijke kunstveiling met beginnende kunstenaars Op 6 september

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Publicatie i.v.m. ANBI status 1 januari 2015 31 december 2015 Financieel jaarverslag 2015 1 INHOUD: Blad: 1) Bestuursverslag 3 a. Algemeen 3 b. Samenstelling van het bestuur

Nadere informatie

Lezingen Museum Vakdagen 2015, donderdag 28 mei. Lezingzaal foyer begane grond

Lezingen Museum Vakdagen 2015, donderdag 28 mei. Lezingzaal foyer begane grond Lezingen Museum Vakdagen 2015, donderdag 28 mei Lezingzaal foyer begane grond Tijd: 10.45 11.30 uur Bedrijf: Flash Services Onderwerp: Kritische communicatie: Zijn uw kunststukken, medewerkers en bezoekers

Nadere informatie

RKDimages. Arnold van Ravesteyn. Portret van Jacob Cats ( ), 1660 gedateerd Amsterdam,, inv./cat.nr. AA 741

RKDimages. Arnold van Ravesteyn. Portret van Jacob Cats ( ), 1660 gedateerd Amsterdam,, inv./cat.nr. AA 741 RKDimages Arnold van Ravesteyn Portret van Jacob Cats (1577-1660), 1660 gedateerd Amsterdam,, inv./cat.nr. AA 741 + Leaflet Map data OpenStreetMap contributors, CC-BY-SA, Imagery Mapbox herkomst verblijfplaats

Nadere informatie

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw 17 december 2018, 08:45 (CET) Laatste kans Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw (collectiezalen open t/m 13 januari) (tentoonstellingsvleugel open t/m 26 mei) Bezoekers die nog

Nadere informatie

NADINE STIJNS EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

NADINE STIJNS EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague NADINE STIJNS THE HAGUE ARTISTS Ik werk aan langlopende fotografische projecten die voortkomen uit mijn nieuwsgierigheid naar sociaal economische

Nadere informatie

Gerard ter Borch (II)

Gerard ter Borch (II) RKDimages Gerard ter Borch (II) Portret van Willem Craeyvanger (1643-1711), 1658 gedateerd + Leaflet Map data OpenStreetMap contributors, CC-BY-SA, Imagery Mapbox herkomst Verder zoeken in RKDimages Naam

Nadere informatie

Archief Onderzoek collectie tekeningen Arthur Feldmann

Archief Onderzoek collectie tekeningen Arthur Feldmann Nummer Toegang: NL-HaRKD-0619 Archief Onderzoek collectie tekeningen Feldmann Erik Löffler, 2007 RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) 2007 This finding aid is written in Dutch. 2 Feldmann,

Nadere informatie

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld De Biënnale van de Schilderkunst is dit jaar aan haar derde editie toe Dit tentoonstellingsproject ontstond uit de museale ambitie van zowel het Roger Raveelmuseum

Nadere informatie

// // dat BeWaRen We! Introductie. docenten. handleiding. Het museum. Het lesprogramma

// // dat BeWaRen We! Introductie. docenten. handleiding. Het museum. Het lesprogramma // dat BeWaRen We! docenten // // handleiding Introductie Het museum Museum De Lakenhal, het stedelijk museum van Leiden, dankt zijn naam aan de voormalige Laecken-halle uit 1640, waar ooit het beroemde

Nadere informatie

RKD explore. Rkd Explore http://rkd.nl/ Adriaen Backer

RKD explore. Rkd Explore http://rkd.nl/ Adriaen Backer Rkd Explore http://rkd.nl/ RKD explore 11377 Adriaen Backer Anatomische les van Prof. Frederik Ruysch, 1670 gedateerd Amsterdam, Amsterdam useum, inv./cat.nr. SA 2000 Download Download Download Object

Nadere informatie

Anoniem Noordelijke Nederlanden (historische regio) 1638 gedateerd

Anoniem Noordelijke Nederlanden (historische regio) 1638 gedateerd RKDimages Anoniem Noordelijke Nederlanden (historische regio) 1638 gedateerd Portret van een familie, 1638 gedateerd Antwerp,, inv./cat.nr. 986 Verder zoeken in RKDimages kunstenaar Anoniem kunstenaar

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam 1. Algemeen Het scheepvaartmuseum in Amsterdam is het belangrijkste maritieme museum van Nederland. Het is gevestigd in s Lands

Nadere informatie