Pianiste & componiste

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pianiste & componiste"

Transcriptie

1 Pianiste & componiste

2 Pianorecital Legato De piano in al haar glorie Nicole De Paepe, brengt een vernieuwend pianorecital en laat de piano in al haar glorie en temperament vol van zuivere klanken schitteren doorheen een reis van klassiek- en lichte muziek. Nicole vervoert je even naar een andere wereld waar je tot rust komt en je verbeelding werkelijkheid wordt. Je gaat met nieuwe energie naar huis. Als hoogtepunt van dit uniek gebeuren, hoort u haar eigen composities, geïnspireerd op tijdloze levensverhalen die iedereen kan herkennen. Nicole inspireert zich hierbij ook op hedendaagse elementen die ze op een klassieke manier verwerkt. Meer info op Pianorecital Legato word aangevuld met live beelden van toetsen en snaren, met filmprojectie die de muziek in beeld brengt. Brabo en Antigoon, de legende van Antwerpen, komt tot leven in woord, muziek en beeld.

3 Biografie icole De Paepe werd geboren te Antwerpen op 11 juli N Aangespoord door de muzikale bezigheden van haar vader die piano speelde en haar grootmoeder die operazangeres was, ging zij op 8-jarige leeftijd naar de muziekacademie te Borgerhout waar ze piano, cello en kamermuziek volgde. Voor piano behaalde ze in 1974 een onderscheiding op de Guntherwedstrijd te Brussel en kreeg in 1977 de regeringsmedaille toegekend te Borgerhout. Reeds op 14-jarige leeftijd werd ze na een ingangsexamen aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen toegelaten, waar ze notenleer, harmonie, praktische harmonie, contrapunt, muziekanalyse, muziekgeschiedenis, kunstgeschiedenis, en zich specialiseerde in piano en kamermuziek. Haar leraars voor piano waren Frederic Gevers, Jacques De Thiège en Eliane Rodriques. Na twee jaar werkzaam te zijn als balletbegeleidster, werd zij op 21 jaar docent praktische harmonie aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en dit 14 jaar lang tot ze dit in 1993 stopt om meer tijd te maken voor de opvoeding van haar 3 kinderen in combinatie met haar carrière als freelance pianiste en componiste. Als pianiste heeft zij, en dit tot op heden, verschillende koren begeleid waaronder het Philharmonisch koor van Antwerpen als ook solisten op verschillende concerten en wedstrijden in binnen- en buitenland. Hieruit groeit dan ook haar cd Bagatelle. Dit stimuleert haar tot componeren van nieuwe composities zoals Arise, verlangen en een nieuwe lente een nieuw geluid voor viool en piano. Hierdoor is dan de samenwerking ontstaan met de violist Marcel Andriesii. Marcel is afkomstig uit Chisinàu (Moldavië), hij startte zijn vioolstudies op zesjarige leeftijd.

4 Biografie Hij verzorgde reeds talrijke vioolrecitals, behaalde o.a. een eerste prijs in de Nationale wedstrijd Mihai Jora en werd finalist in de Internationale wedstrijd George Enescu. Werkt regelmatig in Spanje mee met het Symphony Orchestra Castilla la Mancha in Toledo, en opera huis Palau de les Arts te Valencia. Hieruit blijkt haar veelzijdigheid in de muziek, waaronder Nicole De Paepe o.a. meewerkte aan Nacht van de musea bij de Zomer Van Antwerpen op de tentoonstelling van Channel als vrouwelijke pianiste en componiste, met de gulden ontsporing 11 juli 2002 te Brussel, als ook in Galerie Utrecht te Nederland, culturele centra en verschillende privé concerten. Haar muziek werd verschillende malen geprogrammeerd door tal van radio zenders waar onder ook in het nationaal radioprogramma Funiculli,Funiculla van Marc Brillouet met lovende commentaar, o.a. van Ex-eerste minister Marc Eyskens, en tal van andere kenners in het vak. In radioprogramma ochtendpost en avondpost werden enkele interviews met Nicole De Paepe en haar composities uitgezonden door Radio 2 Presentatrice Els Broekmans. Op de cd Bagatelle kreeg zij zeer positieve commentaren. Vanaf 2002 tot op heden nam Nicole De Paepe deel aan verschillende kunstprojecten georganiseerd door kunstvereniging Kappa. Hierdoor ontstaan er vele nieuwe werken zoals ook tekens van stilte waarin Nicole De Paepe de stilte op haar piano in klanken omzet, en zowel de toetsen als de snaren bespeelt. In 2004 volgt dan een werk voor vierhandig klavier met de titel onvervuld verlangen naar aanleiding van het kunstproject Isengrimus met de herdenking van Louis Paul Boon te Antwerpen.

5 Biografie In creëert ze naar aanleiding van de legato pianorecitals Stress Schelde 12 fluweelzacht en Roes. In 2015 componeert ze Nachtelijke optocht voor mannenkoor op tekst van Paul Van Ostayen in opdracht van ZWK Antwerpen. Momenteel werkt ze aan 22 liedcomposities in opdracht van de Heemkundige kring en het Don Bosco koor van Hoboken. Ondertussen is zij zeer actief met verschillende concerten en begeleidingen waaronder ook voor de Duitse en Nederlandse televisie. Sinds 2007 is Nicole De Paepe vaste pianistbegeleidster van het Philharmonisch koor, Koninklijk gemengd koor Alma Musica, Don Bos-cokoor, Camerata Vocale, kamerkoor Shilana en ze werkt regelmatig met de koren Sanseveria te Duffel. In 2010 werkte ze ook samen met Chantal Calin, gekende en min-der gekende chansons van Edith Piaf, werden op een meesterlijke wijze vertolkt en volledig ondersteund met een eigen gemaakte bezielde be-geleiding van Nicole De Paepe. Met illusioniste Marijke Himschoot vormt ze een duo Pillusiano. Een origineel concept bestaande uit illusies en goochelacts ontworpen door Marijke uitgevoerd op eigen composities van Nicole De Paepe voor piano. Verschillende uitvoeringen werden zeer positief onthaald. Sinds 2011 geeft Nicole solo pianorecitals onder de naam Legato met bestaande composities, eigen bewerkingen en vooral haar eigen composities. Voor boekingen en meer info kan je terecht op haar website: of per mail:

6 CommentarenPers Zaterdag was er concert in Attenhoven ( Hoevenen ), ingericht door de werkgroep Transept. Het programma bestond uitsluitend uit eigen composities van Nicole De Paepe. Zij wil met haar muziek beelden en gevoelens oproepen, en verhalen vertellen, daar is zij bij de toehoorders wonderwel in geslaagd. Voor dit sfeervol concert op de midzomernacht was heel wat publiek opgekomen. Wat bewijst dat er voor dit soort initiatieven zeker belangstelling bestaat. LW Op de vernissage van de tentoonstelling Tekens van Stilte, waren 350 aanwezigen opgekomen, die ingetogen luisterden naar het pianospel van Nicole De Paepe, die het stuk Tekens van Stilte speciaal voor deze gelegenheid componeerde. LW Twee piano s bespeeld door twee muziekkunstenaressen, Nicole De Paepe en Kristel Cromheeke, afgewisseld met woordkunst, dat waren de ingrediënten voor een indrukwekkende aangename zondag voormiddag in de kerk Attenhoven. Nicole De Paepe is erg veelzijdig, met haar talent toonde ze ook hoe je mooie klanken kunt creëren door rechtstreeks de snaren te bespelen van de vleugelpiano. L.V.R. Nieuwjaarsontmoeting cultuurraad: Tussen de spreekbeurten in zorgde Nicole De Paepe met haar prachtig pianospel van haar eigen composities voor muzikale hoogstandjes.

7 Commentaren Algemeen Mark Eyskens : gewezen eerste minister, schreef: Ten zeerste dank ik u voor de vriendelijke toezending van de prachtige cd opnamen met ondermeer muziek van Nicole De Paepe, zelf een bijzonder talentrijke pianiste en componiste. Ongetwijfeld verdient dergelijke zeldzame begaafdheid grote aanmoediging en ik ben dan ook zeer blij, met haar werk kennis te hebben kunnen maken. Graag wil ik, waar het kan, pleitbezorger zijn van mevrouw Nicole De Paepe en haar aanbevelen opdat zij de gelegenheid zou krijgen haar muzikaal talent tot uiting te brengen. Geachte mevrouw Nicole De Paepe, Ik wil U bij deze nog eens hartelijk bedanken voor wat u gisteren hebt gerealiseerd. Veel zouden dit niet gedaan hebben. Ik bewonder U nu nog meer! Uit naam van David Copperfield Project Magic Belgium en de kinderen van de kankerafdeling wil ik nog eens zeggen DANK U!!! Het was echt een leuke samenwerking. Ondanks dat de elektriciteit het begaf, hetgeen we daar voor in de plaats kregen was iets uniek. Iedereen van onze groep was het er wel over eens dat er niet velen zijn die dat nog kunnen op die manier, enkel en alleen muziek en zang zonder versterking of wat dan ook. En dan voor een pianiste nog eens in het complete donker, prachtig én machtig! Dit maakt je wederom tot een fantastische artieste, maar hetgeen wij gisteren gehoord en in het duister (wij als publiek hadden nog de noodverlichting) gezien hebben, dat heeft ons enorm aangegrepen. De revelatie voor mij was gisteren, de fantastische pianiste Nicole De Paepe...Haar klanken hebben mij zeer, zeer ontroerd. Ik was er bijna kapot van. Zeg het haar a.u.b. U genegen. Jan viejo milonguero.

8 Commentaren Publiek Van harte geluk gewenst met uw optreden zaterdag laatstleden in het Fort van Stabroek. Wij hebben ten zeerste genoten van de prachtige muzikale uitvoering, volledig in synergie met de locatie. Schitterende muziek om bij weg te dromen, dank u wel! Lieve Nicole, je spel raakt ons. Dank je wel voor de mooie avond! Klasse, mooi en modern. Eens helemaal iets anders. Proficiat! Héél sereen en stijlvol. We hebben genoten. Proficiat! Proficiat! Zeer kunstzinnig! Ik heb er van genoten! Echt niet alledaags! Prachtige combinatie van pianomuziek en magie. Heel rustgevend en ontstressend. Prachtige voorstelling. Muziek die gevoelens opwekt en naar boven brengt. Het vleugje magie maakt het af. Het heeft me heel veel deugd gedaan om op deze zonnige zaterdagnamiddag naar uw prachtige, ontroerende muziek te luisteren. Wondermooie magie geeft ons vleugels. Wondermooie klanken, prettig samengaand met magie, NEOS Beveren dankt u. Hedendaagse muziek-toch zeer toegankelijk en aangenaam. Aan te bevelen en voor herhaling vatbaar. NEOS Beveren Hedendaagse compositie en toch genietbaar en zeer toegankelijk. Er zit een goede structuur en logische opbouw in. Variatie uiteraard, met de toegevoegde magie. Smaakvol, origineel en aangenaam! Zeer geslaagde neo-revolutionaire, met magie doorweven composities. Voor boekingen en meer info raadpleeg

Het Vlaamse Kunstlied

Het Vlaamse Kunstlied Het Vlaamse Kunstlied Ter ere van 1 Het huis Mortelmans Het huis Mortelmans is een privaat museum, gevestigd in de Boterhamstraat 1 op nauwelijks 20m van het ouderlijk woonhuis op het Klapdorp 121 te Antwerpen.

Nadere informatie

Operette en Belcanto

Operette en Belcanto Operette en Belcanto programma aanbod Melodieën, Operette en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel een greep uit verschillende belcanto en liedmelodieën

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto

Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto programma aanbod Piano, Opera en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel Het verhaal van de legende

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Muzikale opluistering bij uitvaarten Voor klavier en 2 sopranen

Nicole De Paepe presenteert Muzikale opluistering bij uitvaarten Voor klavier en 2 sopranen Nicole De Paepe presenteert Muzikale opluistering bij uitvaarten Voor klavier en 2 sopranen Geef de uitvaart van een dierbare overledene een persoonlijke invulling met live muziek. Muziek is iets wat in

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Duetten in concert

Nicole De Paepe presenteert Duetten in concert presenteert Duetten in concert Programma voor het opluisteren van een viering Programma Duetten eredienst Contactpersoon: pianiste organiste - componiste 03 664 85 50 0486 107 429 Samenstelling en keuze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Nicole De Paepe. Het Vlaamse Kunstlied

Nicole De Paepe. Het Vlaamse Kunstlied Pianiste componiste Stelt voor Het Vlaamse Kunstlied Ter ere van 1 Drie vrouwen,, Ria Van Bortel en Anne Van Reeth, brengen op een creatieve en gevoelige manier een hommage aan het leven, werk en tijdgenoten

Nadere informatie

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer!

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! Rembrandt 350 Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! De Rembrandt 350 is een buitengewoon orgel, vernoemd naar de Hollandse meester Rembrandt van Rijn. Dankzij het mooie klassieke meubel en

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019 AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/2019-29/09/2019 De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal. Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling

Nadere informatie

Educatieve map. Tentoonstelling Joseph Ryelandt

Educatieve map. Tentoonstelling Joseph Ryelandt Educatieve map Tentoonstelling Joseph Ryelandt Deze map is deel van een tentoonstelling project ten gevolge van een onderzoek naar de naambekendheid van Joseph Ryelandt in relatie tot bekende en nieuwe

Nadere informatie

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN Academie Londerzeel presenteert: MODULES AMC WO Lesda g ENS DAG en op of Z, ATE VRIJD MUZ R DAG AG IEK LAB (V3) O S SER OFIE VRA NCK Schooljaar 2016-2017 X AMC volgens een modulair systeem... Dit betekent

Nadere informatie

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Eind 2009 werd binnen het bestuur van het Vocaal Ensemble Kerkrade besloten om een langgekoesterde droom uit te laten komen: onze eerste

Nadere informatie

Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat GS Utrecht JURY RAPPORT FINALE. Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf

Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat GS Utrecht JURY RAPPORT FINALE. Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf JURY RAPPORT FINALE 2e Utrechts Kleinkunst Festival 2010 Finalisten: Meike Veenhoven Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf Plaats: Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat 11 3512 GS Utrecht

Nadere informatie

Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk

Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk Stichting Muziek in de Maartenskerk. Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk De Stichting Muziek in de Maartenskerk organiseert klassieke kamermuziekconcerten voor de liefhebbers van klassieke muziek

Nadere informatie

WO DER ELBLING WÄCHST Concertreis 2008 Maastrichts Mannenkoor naar Trier deel 1.

WO DER ELBLING WÄCHST Concertreis 2008 Maastrichts Mannenkoor naar Trier deel 1. WO DER ELBLING WÄCHST Concertreis 2008 Maastrichts Mannenkoor naar Trier deel 1. Wat hebben we een fantastisch weer gehad op onze concertreis naar Trier. Al vanaf de opstapplaatsen zat de stemming er al

Nadere informatie

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender J A A R G A N G 3 NO. 1 4 Van onze voorzitter November 2011 INHOUD: Van onze voorzitter Intocht Sint Nicolaas Op de lessenaar Interview: Martien Maas Caeciliafeest Intermezzo Activiteiten kalender Zoals

Nadere informatie

Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt

Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt Van 8 november 2016 tot 28 januari 2017 zijn in 44 schouwburgen in Nederland evenveel voorstellingen

Nadere informatie

Drukke muzikale maartmaand

Drukke muzikale maartmaand Eigen Krabbels Editie maart 2016 Maandblad van het Mannenkoor ZWK Drukke muzikale maartmaand De (Nieuwjaars)recepties zijn duidelijk voorbij en dus wordt er vanaf de maand maart opnieuw overgegaan tot

Nadere informatie

sample Methode voor trommel en drumset

sample Methode voor trommel en drumset Slag & Stoot Methode voor trommel en drumset Inhoud Walter Mertens A itmische Oefeningen Technische - en leesoefeningen met enkelslagen & accenten, invuloefeningen en duetten B offel Oefeningen Technische

Nadere informatie

DE MUSICAL STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR DECEMBER JANUARI 2018 VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY

DE MUSICAL STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR DECEMBER JANUARI 2018 VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR Original graphics designed by Dewynters Plc, London / Foto VBW Rafaela Pröll 2015 DE MUSICAL VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY DECEMBER 2017 - JANUARI 2018 STADSSCHOUWBURG

Nadere informatie

Dag vrienden van klanklichaam,

Dag vrienden van klanklichaam, Dag vrienden van klanklichaam, Op 1 maart begint de klassieke vastentijd, een tijd om te zuiveren. Allerlei moderne varianten van deze vasten zijn tegenwoordig zeer populair. 40 dagen zonder vlees, 40

Nadere informatie

WELKOM IN MUSART Welkom in Musart (voorheen gekend als Muziekhumaniora Kindsheid Jesu Hasselt) - een muziekopleiding die zich richt op jonge talentrijke musici in klassieke muziek, jazz en pop - die is

Nadere informatie

CAROLUSKRANT NR 25 Fonds Carolus Borromeus vzw

CAROLUSKRANT NR 25 Fonds Carolus Borromeus vzw CAROLUSKRANT NR 25 Fonds Carolus Borromeus vzw september/oktober 2017 Een Triomfantelijke Terugkeer Het is een werk geweest van lange adem. Na de aankoop van het werk De Terugkeer van de Heilige Familie,

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De halve finale Maandag 6 tot zaterdag 11 mei in Flagey Klara zendt de halve finale uit vanuit Studio 4 aan het Flageyplein. Van 19:00 tot 20:00 uur presenteert

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Lesvoorbereiding Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Lesvoorbereiding Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Lesvoorbereiding Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Naam Stijn Convents Cluster Muzikale Opvoeding - Godsdienst Groep 17 Academiejaar Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Kattenberg

Nadere informatie

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen Bathmen Jaarbericht 2016 1 Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 1.1 De Stichting Muziekkring Bathmen 3 1.2 Het bestuur van de Stichting 3 1.3 Kort verslag van de activiteiten 3/4 1.4 Verwachtingen voor het

Nadere informatie

sample Methode voor trommel, drumset en pauken.

sample Methode voor trommel, drumset en pauken. Slag & Stoot Methode voor trommel, drumset en pauken. Inhoud Walter Mertens A. itmische Oeeningen Technische - en leesoeeningen met enkelslagen & accenten, invuloeeningen en duetten.. B. oel Oeeningen

Nadere informatie

We besluiten de dienst staande in een kring met de zegenbede: Vrede wens ik je toe.

We besluiten de dienst staande in een kring met de zegenbede: Vrede wens ik je toe. Hartelijk welkom in deze stilteviering. Advent: Een tijd van zwijgen en wachten. Verlangen naar Licht in onze duisternis Het doel van deze viering is om ruimte te bieden voor verstilling en gebed. De stilte

Nadere informatie

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK GRAAD 1: MUZIEKINITIATIE De eerste graad is toegankelijk voor leerlingen vanaf 6 jaar. De eerste graad bestaat uit 1 wekelijkse lestijd. (60 min.) GRAAD 1: muziekinitiatie

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... muziek jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Luistercursussen Klassieke Muziek Al sinds vele jaren geven een tweetal

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Woensdag 16 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Dames en heren, Chère collègue ministre (Fadila) Laanan,

Nadere informatie

Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia Grembergen

Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia Grembergen !"#$%&'("#)**! +%,-.!/'!-)%#!#0122#,!3%'3!*#0!)%4*0%'3!511)-#'672!72!*#0!8)770$1'-9! Tweemaandelijkse Nieuwsbrief *0!7;!,=13?#)6%',0)+;#'0#'@!2+2%0#),@! 47'4#)0!;#0##'!'11)!7',!'%#+?#!=7611=9!!

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I Wereldschemer vertelt het verhaal van Wereldoorlog I, gezien, gebeefd en beleefd door de kleine mens achter de machine. Universeel en eigentijds. Wereldschemer

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest.

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest. VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO en Het Gelders Orkest www.hetgeldersorkest.nl Het Gelders Orkest Theater Lejo en Het Gelders Orkest Beste leerkracht, U gaat binnenkort met uw klas kijken

Nadere informatie

WELKOM IN DE MUZIEK- HUMANIORA KJ

WELKOM IN DE MUZIEK- HUMANIORA KJ WELKOM IN DE MUZIEK- HUMANIORA KJ Welkom in de Muziekhumaniora KJ Hasselt - een muziekopleiding die zich richt op jonge talentrijke musici in klassieke muziek, jazz en pop - die is ingebed in een inspirerende

Nadere informatie

Nijmegen, 6 december 2017

Nijmegen, 6 december 2017 Nijmegen, 6 december 2017 Er is een tijd van afscheid en een tijd van verwelkomen. Zo ook bij FBI. We nemen na 23 jaar afscheid van onze bevlogen voorzitter Hans en verwelkomen Edith in ons team. Daarnaast

Nadere informatie

Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke

Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke In de zomer van 2019 zal de grote concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke aangepast worden aan de nieuwe noden op het vlak van comfort en beleving

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 11.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel Kinderen in de leeftijd 5 tot 11 jaar kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 Opgericht 25 februari 1917inklijk erkende zangvereniging Opgericht 25 februari 2017 Gregoriussingel 38 5216 GJ s-hertogenbosch tel 073-6146001 secretaris@vughtsmannenkoor.nl www.vughtsmannenkoor.nl NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

40 jaar. Kunstkring Centaura. www.kunstkring-centaura.be. Raadzaal Gemeentehuis De Pinte

40 jaar. Kunstkring Centaura. www.kunstkring-centaura.be. Raadzaal Gemeentehuis De Pinte 40 jaar 1968 2008 Kunstkring Centaura C u l t u u r p r i j s 2 0 0 8 www.kunstkring-centaura.be Raadzaal Gemeentehuis De Pinte Uit naam van het Gemeentebestuur en uit mijn persoonlijke naam wens ik uw

Nadere informatie

sample Methode voor trommel, drumset en pauken

sample Methode voor trommel, drumset en pauken Slag & Stoot Methode voor trommel, drumset en pauken Inhoud Walter Mertens A itmische Oeeningen Technische - en leesoeeningen met enkelslagen & accenten, invuloeeningen en duetten oel Oeeningen Technische

Nadere informatie

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN Academie Londerzeel presenteert: MODULES AMC WO Lesda g ENS DAG en op of Z, ATE VRIJD MUZ R DAG AG IEK LAB (V3) O S SER OFIE VRA NCK Schooljaar 2017-2018 X AMC volgens een modulair systeem... Dit betekent

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

HET BEVERS HARMONIEORKEST PALMARES HET BEVERS HARMONIEORKEST INSPIREERT

HET BEVERS HARMONIEORKEST PALMARES HET BEVERS HARMONIEORKEST INSPIREERT HET BEVERS HARMOIEORKEST Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest werd opgericht in Beveren-eie (West-Vlaanderen, België) in 1927 als fanfare De eievrienden. Onder leiding van Bert Decavel werd de fanfare

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

Muzikale Verbeelding

Muzikale Verbeelding Muzikale Verbeelding 1 INLEIDING! DOOR MARCO C. DE BRUIN Marco C. de Bruin is een componist die schrijft in een frisse mix van pop en jazz met een vleugje hedendaags. Zijn muziek is uitgevoerd door o.a.

Nadere informatie

Een uniek portret als cadeau is een schat van eeuwige waarde

Een uniek portret als cadeau is een schat van eeuwige waarde Een uniek portret als cadeau is een schat van eeuwige waarde Herinnert u zich de geluiden van uw jeugd nog? Hoe de stemmen van uw (groot-)ouders klonken? Vaak vervagen deze geluiden in onze herinnering,

Nadere informatie

LESSENROOSTER WOWOOR. Muziekinitiatie AALBEKE AVELGEM. KORTRIJK jongeren BELLEGEM BISSEGEM. KORTRIJK volwassenen GULLEGEM HEULE

LESSENROOSTER WOWOOR. Muziekinitiatie AALBEKE AVELGEM. KORTRIJK jongeren BELLEGEM BISSEGEM. KORTRIJK volwassenen GULLEGEM HEULE CONSERVATORIUM uurrooster 2017-2018 MUZIEK LESSENROOSTER WOWOOR AMV/SZ Lagere Graad Voor jongeren vanaf 2 de jaar AMV/SZ + 1u instrument, volwassenen vanaf 1 ste jaar AMV/SZ + 1u instrument Muziekinitiatie

Nadere informatie

Eindelijk weten we hoe Bosch klonk

Eindelijk weten we hoe Bosch klonk Home (/plus) Jeroen Bosch (http://www.standaard.be/plus/tag/jeroen bosch) STORIONI FESTIVAL LIET INSTRUMENTEN UIT TUIN DER LUSTEN BOUWEN Eindelijk weten we hoe Bosch klonk 21 JANUARI 2016 Inge Schelstraete

Nadere informatie

CONSERVATORIUM AAN ZEE

CONSERVATORIUM AAN ZEE CONSERVATORIUM AAN ZEE Geachte mevrouw, Geachte heer, Beste meisjes en jongens, Het Conservatorium van Oostende, het Conservatorium aan Zee, opgericht in 1849, is één van de oudste en meest gerespecteerde

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

concertavond dankzij de Business seat-formule

concertavond dankzij de Business seat-formule @ Inne Helsen Een onvergetelijke concertavond dankzij de Business seat-formule Ook dit seizoen heeft het orkest een aantal aantrekkelijke formules voor u klaar om uw professionele contacten, klanten of

Nadere informatie

Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Session Viool Altviool Cello - Contrabas

Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Session Viool Altviool Cello - Contrabas Onder de Hoge Bescherming van PrinsAmaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL Session 2018 Viool Altviool Cello - Contrabas Onder de auspiciën van de Commissie Muziek van Rotary Club de Bruxelles Met de

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 13.00-15.00 uur Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen 14.00-15.00 uur Een luisterend oor / Op verhaal

Nadere informatie

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel 1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. Echter, achter de

Nadere informatie

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend.

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend. Het mirakel van Theophilus Theophilus leefde in de 6 e eeuw als burggraaf en werd later bisschop gewijd in Cilicië in Turkije. Hij verkocht zijn ziel aan de duivel en raakte van lieverlee aan lager wal.

Nadere informatie

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Dit muziekproject van Markant is bestemd voor leerlingen van groep 3 en wordt door Cultuurwijzer aangeboden binnen het cultuurmenu muziek schooljaar

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF van het ROSMALENS MANNENKOOR

NIEUWSBRIEF van het ROSMALENS MANNENKOOR NIEUWSBRIEF van het ROSMALENS MANNENKOOR Nr. 6 mei 2016 21 EN 22 MEI: UITWISSELINGSWEEKEND Leuvens koor Blij Rondeel brengt muzikaal tegenbezoek In mei 2013 beleefde het Rosmalens Mannenkoor een ontspannen

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

Kunstfilosofisch Kwartet

Kunstfilosofisch Kwartet Kunstfilosofisch Kwartet dr. Rob van Gerwen Departement Wijsbegeerte Universiteit Utrecht Chassé Breda, februari-maart 2016 Inhoudsopgave Website http://www.phil.uu.nl/~rob/ 1 Vooraf 1 2 Muzikale expressiviteit

Nadere informatie

Jaarverslag Arts Alive Versteegstraat CH Deventer.

Jaarverslag Arts Alive Versteegstraat CH Deventer. Jaarverslag 2016 Arts Alive Versteegstraat 9 7425 CH Deventer www.artsalive.nl info@artsalive.nl Bankrekening: NL43INGB0007551181 ANBI-RSIN: 856718713 KvK: 66837979 Pagina 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master muziek muziek Academische Bachelor en Master muziek muziek Kiezen voor de opleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

De swingende foto. Jaarwerk AMC 3. Julie Van Overschelde 2014-2015. J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5

De swingende foto. Jaarwerk AMC 3. Julie Van Overschelde 2014-2015. J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5 De swingende foto Jaarwerk AMC 3 Julie Van Overschelde 2014-2015 J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5 Inhoud Voorwoord:... 2 Foto 1:... 3 wat zie je op de foto:... 3 waar en wanneer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 juli 2017

Nieuwsbrief 14 juli 2017 Nieuwsbrief 14 juli 2017 Klaar-overs Judo Belangrijke data Eindfeest 2017 Studiedag maandag 17 juli Aanbod Aslan 2017 2018 & zomerschool Klaar-overs Ouders en kinderen verrasten dinsdag 11 juli hun vaste

Nadere informatie

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag Liuwe Tamminga Elfsteden orgeltour 10 9 11 8 7 6 1 2 5 4 Zaterdag 3 Elf Friese steden, erten c n o c l e g r o e k ie n u elf Culturele hoofdstad Leeuwarden Unieke gebeurtenis In 2018 is Leeuwarden culturele

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Musical Lesdoelen: De kinderen leren welke aspecten van muziek er aan bod komen in een musical. De kinderen leren dat samenzang het zingen van meer stemmen (noten) tegelijk is en

Nadere informatie

Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas

Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas 1. Algemene doelstelling cultuureducatie 2. Doelen en visie van de school 3. Visie cultuureducatie 4. Beschrijving van de bestaande situatie 5. Beschrijving van

Nadere informatie

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool)

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Paul Knöps Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER zomerprogramma beiaard & stadsbeiaardier geeft fakkel door

museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER zomerprogramma beiaard & stadsbeiaardier geeft fakkel door museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER zomerprogramma beiaard & stadsbeiaardier geeft fakkel door VOORSTELLING ZOMERPROGRAMMA BEIAARD BEKNOPT Tot op vandaag is de beiaard het muziekinstrument bij uitstek

Nadere informatie

Persmap: Seizoen

Persmap: Seizoen Persmap: Seizoen 2007-2008 AMFI THEATER P R O D U C T I E S P r e s e n t e e r t AMFI THEATER P R O D U C T I E S P r e s e n t e e r t Verlangens Tekst & Regie : Dirk Belloy Acteurs: Eddy Kips & Kristof

Nadere informatie

Auteurs: Saskia Zoet, pianiste, en Wietske Zoethout, fluitiste (les 1 en 2); Marjan Priet, amateur toneelspeler (les 3) en Marlijn Nijboer (les 4)

Auteurs: Saskia Zoet, pianiste, en Wietske Zoethout, fluitiste (les 1 en 2); Marjan Priet, amateur toneelspeler (les 3) en Marlijn Nijboer (les 4) Prikkelserie: DE TAAL VAN MUZIEK Auteurs: Saskia Zoet, pianiste, en Wietske Zoethout, fluitiste (les 1 en 2); Marjan Priet, amateur toneelspeler (les 3) en Marlijn Nijboer (les 4) De kinderen gaan tijdens

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Dinsdag 7 juni 2016. Houts Gemengd Koor OPGERICHT 16 MEI 1916 Secretariaat: Hans van Langeveld, Windmolenstraat 62, 5706 AS Helmond tel 0492-520383 mail: h.vanlangeveld@chello.nl Onderscheiden met de Koninklijke

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 30 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Viering Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Tielrode Dames en heren Vandaag start de paasvakantie. Voor

Nadere informatie

U liet mij opnieuw Uw wonderen zien U liefde veroverde mij. Want niets op de wereld is ooit zo mooi als U

U liet mij opnieuw Uw wonderen zien U liefde veroverde mij. Want niets op de wereld is ooit zo mooi als U Lied 01a Titel: Bouw uw koninkrijk Eerste componist: Rend Collective Experiment (Nederlandse) : Harold ten Cate Uitvoerende: Sharon Kips & At Once Uitvoering: Solo en koorzang Uw ongetemde kracht verslaat

Nadere informatie

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO & JEUGDATELIER WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN 2019-2020 CON SERVA TORIUM ACADEMIE WOORDKUNST - DRAMA Ontdek de vele mogelijkheden van de Kunstacademie Oostkamp. De Stedelijke Academie Brugge en het Stedelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013 De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie