NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland"

Transcriptie

1 In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Rekenexamen Uitslagen TOA-toetsen en Got-it Rookvrije school Toetsweek 2 Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), CITO kijk- en luistertoetsen Voorlichting nieuwe vakken Afscheid Luuk Knobbe Foute Kersttruiendag FLE 3 en Shakespeare Roosternieuws Agenda Dit is alweer de laatste oudernieuwsbrief van Voor de OSG West-Friesland was het een bijzonder jaar. Na lange tijd is eindelijk begonnen met de verbouwing van de school. Over de verdere stand van zaken leest u meer in deze nieuwsbrief. Voor de school was 2017 ook een zeer succesvol jaar. Om maar een paar mooie resultaten te noemen: de zeer goede examenresultaten in alle afdelingen over het schooljaar , de grote instroom van nieuwe brugklassers, prachtige scores van leerlingen en ouders over de tevredenheid van het onderwijs en het sociale klimaat binnen de school. Zaken waar we trots op zijn en die we structureel willen blijven realiseren. In de maand december wordt de school altijd feestelijk versierd met gezellige lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school. Dit geeft altijd een vrolijke en huiselijke uitstraling. Namens het gehele team wensen wij u allen hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en leerzaam 2018 toe. Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u deze te mailen naar w.entius@atlascollege.nl Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland Voortgang verbouwing en laatste week voor de meivakantie 2018 De nieuwbouw op de binnenplaats van het hoofdgebouw is ondertussen wind- en waterdicht. Het wordt steeds zichtbaarder hoe het geheel er uiteindelijk uit zal zien. We denken dat het prachtig wordt. We zijn tot nu toe ook zeer tevreden over het verloop van de verbouwing en de zeer beperkte overlast. Dat is voor iedereen heel prettig. In april 2018 zal de nieuwbouw worden opgeleverd. Dit betekent dat we ons nu al langzaamaan voorbereiden op de grote verhuizing die dan volgt: Het oude hoofdgebouw zal in fase 2 (tot 1 september 2018) worden gerenoveerd en moet in de meivakantie leeg zijn. Bovendien zal het grootste deel van de nieuwbouw in de meivakantie worden betrokken. Om deze verhuizing goed te laten verlopen hebben de medewerkers tijd nodig om alles in te pakken en goed voor te bereiden. Daarom hebben we besloten dat de activiteitenweek 2018, die gepland staat van 16 t/m 20 april (de laatste week voor de meivakantie), in te korten tot vier dagen (t/m 19 april). De reizen blijven natuurlijk gewoon dezelfde lengte als gecommuniceerd. Op 19 april zullen de niet- reizende leerlingen een kleine rol krijgen bij de verhuizing. Op deze manier willen we ook een deel van de leerlingen bij de verbouwing/verhuizing betrekken. Op 20 april zijn de leerlingen die niet op reis zijn vrij.

2 Rekenexamen Afgelopen week kwam er duidelijkheid over de toekomst van het landelijk rekenexamen: Dit examen blijft nog bestaan totdat er een nieuw rekenbeleid is, maar de examens zullen niet mee gaan tellen bij de diplomering. Tot op heden telde het rekenexamen alleen mee in het vwo, maar ook daar komt dus al met ingang van dit schooljaar een einde aan. De verwachting is dat het vak rekenen in de toekomst zal worden geïntegreerd in bestaande vakken en daar ook zal worden getoetst. Dit was het advies van een overheidscommissie die zich hierover heeft gebogen. Voor ons als OSG is er geen aanleiding ons rekenbeleid aan te passen. Wij vinden een goede rekenvaardigheid van belang, ook voor de versterking van de resultaten van de bèta-vakken, m&o en economie. Wij zullen dus jaarlijks de TOA-rekentoets laten maken door alle leerlingen en naar aanleiding van het resultaat wel of geen licentie toewijzen voor het rekenoefenprogrmma Got-it!? (zie ook hieronder). Ook de komende examens voor herkansing en herprofilering voor de examenklassen op 9 januari a.s. gaan dus gewoon door. Uitslagen TOA-toetsen en Got-it Door veranderingen in de inlogprocedure aan de kant van de uitgever, is de toewijzing van de Got-it-licenties flink vertraagd. We zijn al ruim twee maanden samen met de uitgever bezig deze technische en softwareproblemen op te lossen. We zullen u de details besparen. Voor ons is dit overmacht, maar wel frustrerend. Gelukkig is er licht in de tunnel. Vorige week hebben de brugklassen de resultaten van de TOA in september toegestuurd gekregen, deze week volgen de andere klassen. Alle leerlingen die op de TOA-toets een onvoldoende niveau hebben gescoord zullen ook voor de kerstvakantie informatie over de aangepaste inlogprocedure ontvangen. We hopen dat de problemen daarmee voor dit schooljaar zijn opgelost en dat alle leerlingen met een Got-it-licentie vanaf het begin van de kerstvakantie aan de slag kunnen. OSG vanaf 1 januari 2018 een rookvrije school De OSG zal met ingang van 1 januari 2018 officieel een rookvrije school zijn. In de praktijk betekent dit dat er niet meer op het terrein van de school gerookt mag worden. De voormalige brommerruimte, die tot dusver nog in gebruik was als rookruimte, wordt weer teruggegeven aan de brommers en scooters. Daarmee komt tussen de 500- en 700-lokalen aparte ruimte vrij voor elektrische fietsen. Het plan was aanvankelijk om de OSG vanaf het schooljaar rookvrij te maken. Na de actie Stoptober is het aantal rokende leerlingen en personeelsleden echter tot een uiterst kleine groep geslonken. Leerlingen- en ouderraad juichten het initiatief toe om op basis daarvan de rookvrije status naar voren te halen. Dat past ook bij onze status van Gezonde School, aldus directeur Peter Snoek. De rookruimte in de personeelskamer wordt met ingang van het nieuwe jaar eveneens gesloten.

3 Toetsweek 2 (15 t/m 23 januari 2018) Op maandag 15 januari 2018 start toetsweek 2 van dit schooljaar. Dit is de eerste toetsweek voor de 3e klassen in hun schoolloopbaan en daarom ook voor deze ouders/leerlingen nog even de volgende belangrijke zaken: - Het toetsrooster staat uiterlijk vrijdag 22 december op de website van de school. Dit is een toetsrooster voor alle jaarlagen. Let goed op, dat uw kind naar de juiste klassen/ vakken kijkt. - We streven er naar het toetsrooster op donderdag 21 december in Zermelo te hebben ingelezen. Als dit lukt dan is het rooster ook zichtbaar in de roosterapp van Zermelo en in Magister. Het kan zijn dat we dit niet redden, in dat geval wordt het rooster op 11 januari ingelezen en moet de leerling zich voorbereiden met het toetsrooster op de website. - De toetstijden tijdens de toetsweek zijn: Blok 1 (2e en 3e uur): uur Blok 2 (4e en 5e uur): uur Blok 3 (6e en 7e uur): uur Een leerling heeft maximaal twee toetsen per dag. - LET OP: De leerlingen die gebruik maken van de faciliteitenlokalen (dus met faciliteitenpas) hebben afwijkende toetstijden: Blok 1: uur Blok 2: uur Blok 3: uur Deze leerlingen melden zich tien minuten voor aanvang met bewijs van inschrijving en faciliteitenpas (groen of oranje) in de gang bij de lokalen 403 t/m 406. Op de daar aanwezige leerlinglijsten vindt uw kind in welk lokaal hij/zij zit. CITO kijk en luistertoetsen examenklassen 22 t/m 26 januari In de week na de toetsweek (22 t/m 26 januari) worden in de examenklassen de landelijk CITO kijk- en luistertoetsen afgenomen. Dit is een belangrijk onderdeel van het examen. De eerste twee dagen vallen in de uitloop van de toetsweek, maar daar wordt in de planning uiteraard rekening mee gehouden. Ook op deze dagen geldt dat de leerling maximaal twee toetsen (dus de kijk- en luistertoets meegerekend) mag hebben. De kijk- en luistertoetsen worden afgenomen op het 1e en 2e uur van de dag, dus vanaf uur. Het schema: Maandag 22 januari: vwo 6 Duits/havo 5 Frans Dinsdag 23 januari: vwo 6 Engels/havo 5 Duits Woensdag 24 januari: vwo 6 Frans/havo 5 Engels/mavo 4 Duits Donderdag 25 januari: mavo 4 Engels Vrijdag 26 januari: mavo 4 Frans Voorlichting nieuwe vakken bovenbouw Op dinsdag 23 en woensdag 24 januari krijgen de leerlingen van respectievelijk H3 en V3 voorlichting over nieuwe vakken die zij krijgen in de bovenbouw. Vakken als bijvoorbeeld wiskunde B, maatschappijwetenschappen en BOFZ. Als onderdeel van hun profielkeuzetraject. De leerlingen krijgen na de kerstvakantie hierover de informatie. Deze voorlichting zouden zij eerst op december hebben gekregen. Dat ging toen niet door vanwege extreme weersomstandigheden. Een externe partij kon hierdoor niet naar Hoorn komen.

4 Ouderraad neemt afscheid van Luuk Knobbe De ouderraad van de OSG heeft in de laatste vergadering afscheid genomen van voorzitter Luuk Knobbe. Luuk vader van vier OSG-leerlingen heeft zo n negen jaar zitting gehad in de ouderraad, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Wolbrecht van Heuvel, die hem als voorzitter opvolgt, roemde zijn rust en dossierkennis: Ik denk dat we je nog maar even niet uit de groeps-app gooien. Zelf zei Luuk dat de OR de kans biedt om je als ouder meer dan gemiddeld betrokken te voelen bij wat er op school gebeurt. En je voelt je op de OSG snel thuis, dat heb ik altijd fijn gevonden. Directeur Peter Snoek bood Luuk Knobbe uit dank een theaterbon aan. Ook ging de OR-voorzitter met een paar boeketten naar huis. Annemarie Gerritsma neemt de vrijgekomen zetel in, zij liep al een tijdje mee in de ouderraad. Foute Kersttruiendag groot succes Een Foute Kersttruiendag, zoiets past bij de OSG West-Friesland. Dat bleek afgelopen vrijdag wel, toen tientallen leerlingen en verschillende personeelsleden gehoor gaven aan de oproep om in een foute kersttrui naar school te komen. In de aula was een hoek ingericht, naast de kerstboom, waar fotograaf Marcel Rob prachtige, foute portretfoto s maakte van wie dat maar wilde. Dat leverde menig mooie foto s op, compleet met plaatselijke nepsneeuw: het fotoalbum is terug te vinden op Facebook OSG. Het Noordhollands Dagblad bracht zaterdag een van de foto s uit de kerstshoot zelfs op de voorpagina. Wordt in 2018 ongetwijfeld herhaald! FLE3 bijt zich vast in Shakespeare Derdejaars leerlingen Fast Lane English staan deze week elke avond op de planken van het podium in de aula. Ze voeren er A Midwinter Night s Dream op van William Shakespeare. Elke avond een zaal vol trotse ouders, broertjes en zusjes, die werden getrakteerd op een 100% Engelse voorstelling over onmogelijke liefde, toverdrankjes en bedrog. De tweedejaars FLE-leerlingen gaan direct na de kerstvakantie verder met hun FLE Theatre Months. Daarin worden ze zelfs door echte Engelse acteurs begeleid in de voorbereiding op hun Robin Hood-voorstellingen. Roosternieuws rond de kerstvakantie Morgen, vrijdag 22 december, is de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Er zijn onder meer nog wat inhaaltoetsen te doen, maar in principe staan de klassen samen met hun mentor wel even stil bij kerst. In de meeste gevallen wordt er van het derde tot en met het vijfde uur in gezamenlijkheid iets kerstigs ondernomen. Na het vijfde uur zijn de leerlingen roostervrij; het personeel sluit daarna het kalenderjaar eveneens in gezamenlijkheid af. Op de eerste dag ná de kerstvakantie, maandag 8 januari worden de leerlingen om uur op school verwacht. Daarna geldt het 40-minutenrooster. 1e uur: uur 2e uur: uur 3e uur: uur PAUZE 4e uur: uur 5e uur: uur PAUZE 6e uur: uur 7e uur: uur 8e uur: uur

5 Agenda 22 dec 22 dec 25 dec t/m 5 jan 8 jan 9 jan 11 jan 15 jan t/m 23 jan 22 jan 23 jan 24 jan 25 jan 26 jan 29 jan 29 jan 31 jan 31 jan 1, 2 en 3 feb 1 feb 2 feb 2 feb Herkansingsmoment Toetsweek 1 Inhaalmoment Kerstvakantie 40-minutenrooster, de leerlingen worden om uur op school verwacht. Rekenxamen examenklassen herkansing 10-minutenavond 2e t/m 6e klas Toetsweek 2 incl. uitloop vwo 6 Duits/havo 5 Frans vwo 6 Engels/havo 5 Duits vwo 6 Frans/havo 5 Engels/mavo 4 Duits mavo 4 Engels mavo 4 Frans start periode 3 Start inschrijving faciliteitenleerlingen TW3 Start inschrijving fac.leerlingen herkansingen TW2 Start inschrijving herkansingen TW2 Open dagen leerlingen vrij vanaf uur i.v.m. Open dagen leerlingen vrij i.v.m Open dagen behalve 3e klassen LOB Beroepenoriëntatie M3/H3/V3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Na een prachtige zomer zijn wij het schooljaar met heel veel plezier gestart. Uiteraard hoop ik dat onze leerlingen ook stonden te trappelen om te beginnen. Vorige week

Nadere informatie

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord Studiemiddag Profielwerkstukken Klankbordgroep Aangepast rooster Uitslag TOA- rekentoets Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord We zitten alweer in de laatste fase van het schooljaar 2015-2016. Morgen horen de examenleerlingen of zij geslaagd zijn. Dat is een zeer spannende dag voor zowel de leerlingen, ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Ik hoop velen van u terug te zien op de Familiedag in onze feestweek, op dinsdag 4 juni 2019!

Ik hoop velen van u terug te zien op de Familiedag in onze feestweek, op dinsdag 4 juni 2019! In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Jarige OSG kijkt nu naar feestweek juni 2019 Verbouwing ligt op schema OSG streeft naar toetsvrije 6 december Inhalen en herkansen op vrijdag 21 december Toetsweek 2

Nadere informatie

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar!

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar! De laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2013. Een jaar op school dat weer bol heeft gestaan van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Op vrijdag hebben leerlingen nog de mogelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief Voorwoord We zijn alweer een aantal weken in dit schooljaar aan de gang en de school is volop in bedrijf. Ik hoop dat onze brugklasleerlingen en leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen zaterdag sloten wij de Open Dagen af. We kunnen spreken van zeer geslaagde dagen met een enorme belangstelling van groep 8-leerlingen met hun ouders. Van veel belangstellenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Voorwoord Dit is de laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2015. Nog twee weken en dan kunnen we weer terug kijken op een bewogen jaar. Wat betreft de verbouwingsplannen zit er schot in. Burgemeester

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6 Voorwoord In de nieuwsbrief van januari is aangegeven dat de Open Dagen voor de deur stonden. Voor de organisatie van deze dagen moet een grote inspanning geleverd worden om het geheel goed te laten verlopen.

Nadere informatie

Studieplanner Examenklassen

Studieplanner Examenklassen Studieplanner Examenklassen Jaarlaag: 5 Havo Vak: Duits Toetsperiode 1 Week Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 36 Kap. 7 1-6 : Bespreken jaarprogramma Starten lezen Leren woorden N-D 1 e helft 37 Kap.

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning Leerlingen / ouders

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning Leerlingen / ouders 1 35 ma 28-aug opstartweek OOP, rectie 29-aug 30-aug 31-aug 1-sep 36 ma 4-sep 1 Begin periode 1 's mids ontvangst alle klassen 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4

Nadere informatie

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School Zelfmoorden door online challenge Agenda Voorwoord Afgelopen woensdag konden onze examenleerlingen eindelijk ingelicht

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Leerlingen / ouders. nr wk

Leerlingen / ouders. nr wk week dag datum nr wk Leerlingen / ouders 49 ma 3-dec 4-dec 13 08.30-10.10 herkansingen/inhalen examenklassen + 4h maatschappijleer of ckv+5v maatschappijleer of ckv 5-dec 6-dec Vanaf 6e Sinterklaasactiviteit

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders nr 1 34 ma 17-aug 1 Begin periode 1 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4 14.15 klas 4+5+6 havo/vwo di 18-aug 1 09.00-11.00 uur klas 1 havo/vwo mentoraat Vanaf

Nadere informatie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie week dag datum nr wk Leerlingen / ouders 35 ma 27-aug opstartweek OOP, rectie 28-aug 29-aug 30-aug 31-aug 36 ma 3-sep 1 Begin periode 1 's middags ontvangst alle klassen 13.00 uur externe instroom 2e klas

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Software Paracetamol AVG-voorkeuren Voorwoord TOA rekentoetsen Verkiezing ouderraad Scholierenbuslijn 614 Roostervrij Pauzeren in gangen begane grond Rapporten

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur)

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur) 35 Start Periode 1 -Mentoren werken aan 28 aug -Cupweek TF week 34 -Ontbijt (8.30 ) -Opening schooljaar (9.30 )* -Boeken-roosters ophalen alle klassen -Fotograaf klassen 1 t/m 3 -Warme overdracht -Bijeenkomst

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2018-2019 8-3-2019 week 35 1 Periode A ma 27-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) di 28-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) wo 29-aug-2018

Nadere informatie

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR JAAROVERZICHT 2016 2017 TWEEDE HALFJAAR Week dag datum Activiteit 03 Ma 18 jan TW2 Di 17 jan TW2 Wo 18 jan TW2 Open lesmiddag groep 8 (1 van 2; 13.30-15.30 uur) Do 19 jan Rekentoets herkansers 4m/6V (08.30-11.15)

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College wk 50 2.5 ma 10-dec Eigenwerk repetitie week, dans Havo4 King Lear Theater aan het Vrijthof Maastricht 19.30u: vergadering Ouderraad avondworkshop

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College NOVEMBER 2018 2.2 ma 19-nov ouder/leerling/mentor gesprekken di 20-nov ouder/leerling/mentor gesprekken bespreken profielkeuze met ouders en leerlingen

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2018 2019 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen SEPTEMBER 2018 35 vrijdag 31 augustus 36 maandag 3 september Geen leerlingen op school;

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Toetsweek: 4 HAVO/5 VWO. Tentamenweek: 3 MAVO/5 HAVO/6VWO. Kijk- en Luistertoetsen Frans, Duits, Engels 4M/5H/6V. Schooljaar 2016/2017 versie 1

Toetsweek: 4 HAVO/5 VWO. Tentamenweek: 3 MAVO/5 HAVO/6VWO. Kijk- en Luistertoetsen Frans, Duits, Engels 4M/5H/6V. Schooljaar 2016/2017 versie 1 Toetsweek: / Tentamenweek: 3 MAVO//6VWO Kijk- en Luistertoetsen Frans, Duits, Engels 4M/5H/6V Schooljaar 2016/2017 versie 1 3 MAVO: 16 januari t/m 20 januari. 4 MAVO: 25 januari t/m 27 januari. Alleen

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

Leerlingen / ouders. di 8-jan wo 9-jan 7e-10e uur inhaaltoetsen bovenbouw h/v. do 10-jan uur nieuwsjaarsgala klas 3 en hoger

Leerlingen / ouders. di 8-jan wo 9-jan 7e-10e uur inhaaltoetsen bovenbouw h/v. do 10-jan uur nieuwsjaarsgala klas 3 en hoger week dag datum nr wk Leerlingen / ouders 2 ma 7-jan 16 1e en 2e lesuur vervallen di 8-jan wo 9-jan 7e-10e uur inhaaltoetsen bovenbouw h/v do 10-jan 20.30-0.30 uur nieuwsjaarsgala klas 3 en hoger vr 11-jan

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College NOVEMBER 2018 ma 12-nov 30 minuten rooster di 13-nov 30 minuten rooster wo 14-nov 30 minuten rooster do 15-nov 30 minuten rooster vr 16-nov uitreiken

Nadere informatie

Jaarplanning versie

Jaarplanning versie Jaarplanning 2017-2018 versie 23-8-2017 week 34 1 Periode 1 ma 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) Periode A di 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 2 (docent op school, leerlingen vrij)

Nadere informatie

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00 augustus-2015 maandag 17 augustus Begin 99e cursus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 18 augustus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag toelatingsexamens bij

Nadere informatie

Examenreglement aanvullingen 5H

Examenreglement aanvullingen 5H Examenreglement aanvullingen 5H HAVO bovenbouw Cohort 2016-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Kalender voor belangrijke onderdelen van het examendossier... 4 Data Centraal Examen Havo 2018... 5 Aanvullingen/wijzigingen

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie week dag datum nr wk Leerlingen / ouders 35 ma 27-aug opstartweek OOP, rectie 28-aug 29-aug 30-aug 31-aug 36 ma 3-sep 1 Begin periode 1 's middags ontvangst alle klassen 13.00 uur externe instroom 2e klas

Nadere informatie

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage Gebruikte afkortingen V = vwo H = havo VH = vwo/havo OGA = Oudenbosch gymnasium atheneum OH = Oudenbosch havo OM = Oudenbosch mavo BGL = beroepsgerichte leerwegen BB = basis beroepsgerichte leerweg KB

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6 Beste ouders/verzorgers, De maand januari stond in het teken van de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen. Onze school is zeer druk bezocht. Het is nu afwachten welke leerlingen zich uiteindelijk gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, De herfstvakantie staat voor de deur en dan is de eerste periode van het schooljaar alweer achter de rug. In deze nieuwsbrief ontvangt u informatie over de toetsweek

Nadere informatie

Jaaragenda voor leerlingen

Jaaragenda voor leerlingen Jaaragenda voor leerlingen september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1 Jaaragenda 2015-2016 Periode 1 lesw1/week 35 24-aug-15 Openingsprogram centen. 25-aug-15 Start mentoren met hun leerlingen. Fotograaf voor leerlingen 26-aug-15 De eerste lesdag volgens rooster 27-aug-15

Nadere informatie

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017 september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 wknr dag datum Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 8.30-18.00 uur Introductiedag nieuwe brugklassers met de mentor

Nadere informatie

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets P dag datum Kader Mavo Havo/v onderbouw Havo/v bovenbouw 0 ma 17 aug. 18 aug. 19 aug. 20 aug. 21 aug. za 22 aug. P1 zo 23 aug. CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB 1 ma 24

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

Toetsweek 2. JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

Toetsweek 2. JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College Toetsweek 2 JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College wk 3 2.8 ma 14-jan di 15-jan wo 16-jan bovenbouw vrij voor studie, vanaf 6e lesuur do 17-jan Toetsweek vanaf 17 januari tot en met 24

Nadere informatie

JAARKALENDER VHBO, HAVO

JAARKALENDER VHBO, HAVO Bonnefanten College JAARKALENDER 2016-2017 VHBO, HAVO week 50 schoolweek 14 ma-12-dec di-13-dec gewone lesdag introductie projectdagen (reizen, excursies, enz.) jaarafsluiting toetsdag inhaaldag afwezige

Nadere informatie

Jaaragenda

Jaaragenda augustus 2014 maandag 18 augustus Jaaragenda 2014-2015 Begin 98e cursus 08:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 19 augustus 08:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag

Nadere informatie

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 1 2 rgl sem wk lswk mnd-dg activiteit (eerste semester) jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015 dag datum algemeen OUDERS za 30 aug. zo 31 aug. CLEANTEAM 1 ma 1 sept. Organisatiedag: SCHOOL GESLOTEN di 2 sept. leerjaar 1kader/1mavo/1havo/1vwo start om 09.00 uur leerjaar 2mavo/2havo/2vwo start om

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

Jaarplanning 2014-2015

Jaarplanning 2014-2015 Jaarplanning 2014-2015 Versie 14 juli 2014 Vakanties/vrije dagen schooljaar 2014-2015 Prinsjesdag : dinsdag 16 september 2014 Herfstvakantie : maandag 20 oktober t/m vrijdag 24 oktober 2014 Kerstvakantie

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Amsterdam, 21 april 2017 Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Van de Rector Beste ouder(s) en verzorger(s) van onze leerlingen, Dit is het vierde exemplaar van de nieuwsbrief voor ouders en verzorgers

Nadere informatie

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3,

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Houtens, 18 juni 2019 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Het schooljaar wordt afgesloten met een toetsweek. Dit jaar is dat van maandag t/m vrijdag 5. Alle leerlingen hebben de mogelijkheid

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2013 maandag 26 augustus Begin 97e cursus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 27 augustus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen

Nadere informatie

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens.

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens. Houtens, 6 juni 2017 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Tijdens de toetsweek zijn er afwijkende tijden. De klassen uit leerjaar 1 en 2 hebben 50 minuten per toets, en in leerjaar 3 is dat

Nadere informatie

Jaaragenda Burggravenlaan

Jaaragenda Burggravenlaan Jaaragenda Burggravenlaan 2019-2020 periode weeknr. kalender weeknr. school dag datum activiteit 0 wo 28-08-2019 0 do 29-08-2019 0 vrij 30-08-2019 1 36 1 ma 02-09-2019 Start schooljaar personeel 9.00 1

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College SEPTEMBER 2018 1.4 ma 10-sep 18.30u: vergadering Ouderraad di 11-sep 18.30u: informatieavond ouders leerlingen tto klas 1, 2 en 3 Ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei ISW GHL bouwt aan de toekomst. Personeel. ISW-onderneemt

Nieuwsbrief mei ISW GHL bouwt aan de toekomst. Personeel. ISW-onderneemt Nieuwsbrief mei 2018 ISW GHL bouwt aan de toekomst Afgelopen meivakantie hebben er met name in het bestaande pand veel bouwactiviteiten plaatsgevonden. Op sommige dagen zijn er ruim 40 man aan het werk

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College. Toetsweek 1

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College. Toetsweek 1 Toetsweek 1 JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College NOVEMBER 2018 wk 44 wo 31-okt bovenbouw vrij voor studie, onderbouw burgerschapsvorming do 1-nov toetsweek vanaf 1 november tot en met

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en hoger 2-9-2014 introductiedag alle leerjaren, schoolfotograaf

Nadere informatie

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken week: 34 deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 2 en 3 (tijdens lesuur) deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 4 (tijdens lesuur) maandag 18 augustus

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN AUGUSTUS Vast inhaalmoment: maandag 9e uur WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 activiteitenweek 1 WEEK 35 Ma. 29 juli 5 aug 12 aug 19 aug Opening schooljaar Leerlingen vrij 26 aug Di. 30 juli 6 aug 13 aug

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2019 2020 Versie 23 september 2019 Wijzigingen voorbehouden Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 1 36 2 sept. Roostervrije

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2019 maandag 26 augustus dinsdag 27 augustus Begin 103e cursus 17:00 Ophalen boeken 10:00 Toelatingsexamens 17:00 Ophalen boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag

Nadere informatie