Keuring van spuittoestellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Keuring van spuittoestellen"

Transcriptie

1 Keuring van spuittoestellen 1. Korte historiek keuring spuittoestellen 1.1. Situering Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de land- en tuinbouw wordt sinds begin jaren '90 met argusogen gevolgd en geëvalueerd. Een overmatig gebruik van deze gewasbeschermingsmiddelen is niet alleen economisch onverantwoord maar het heeft eveneens nadelige gevolgen voor het milieu en voor het imago van de landbouw. Overmatige doseringen kunnen leiden tot onaanvaardbare residuen op de gewassen en milieuverontreiniging Verantwoord gebruik van spuitapparatuur Te hoge doseringen kunnen te wijten zijn aan de land- en tuinbouwer of aan de gebruikte spuitapparatuur. Als de land- of tuinbouwer de aanbevolen dosissen (label en/of infoblad product) opvolgt, is de over- of onderdosering enkel te wijten aan een onnauwkeurige distributie ten gevolge van slecht werkende spuitapparatuur. Verkeerd afgestelde of slecht onderhouden spuitmachines kunnen tot 400% van de gewenste dosering verspuiten, terwijl dit op andere plaatsen in het veld kan terugvallen tot slechts 20% Overheidsinitiatieven Begin jaren 90 werd in België door het toenmalige nationale Ministerie van Middenstand en Landbouw een werkgroep opgezet waarin onderzoekers, technici, fabrikanten en landbouwers opgenomen waren. Hun taken waren het uitwerken van een periodieke verplichte keuring voor de in gebruik zijnde spuitmachines en het opstellen van een typereglement voor nieuwe spuitapparatuur. De overheid wou op deze manier: 1. de algemene toestand van de spuitmachines gevoelig verbeteren, 2. het landbouwimago bij de consumenten positief beïnvloeden en 3. de negatieve effecten van onjuiste bespuitingen beperken.

2 1.4. Wettelijke basis en keuringsplichtige machines De keuring van de spuitmachines wordt in detail beschreven in het Ministerieel Besluit van 25 augustus Alle in België gebruikte spuitapparatuur is onderworpen aan een 3-jaarlijkse verplichte keuring. Een 5 de keuringscyclus startte op 1 januari Voor de 6 de keuringscyclus ( ) is een bijkomend keuringsprotocol voorzien teneinde eveneens alle gebruikte machines in tuinbouw en sierteelt op te nemen. (met uitzondering van lansspuiten met maximum 2 spuitdoppen) 2. Toelatingsvoorwaarden tot de keuring Om toegelaten te worden tot de keuring dient het toestel aan volgende voorwaarden te voldoen: 1. Het spuittoestel moet werkend zijn. 2. Het spuittoestel moet goed uitgespoeld en gereinigd zijn. Het verspoten water mag geen bestrijdingsmiddel meer bevatten!! 3. De tank dient voor 3/4 gevuld te zijn of tussen 500 en 1000 liter zuiver water te bevatten. 4. Bewegende onderdelen (aftakas, ketting, aandrijfriemen, ventilatoren) moeten voorzien zijn van een functionele beschermkap. 5. De bevestigingspunten van het spuittoestel aan de trekker en van de spuitboom aan het chassis van de spuitmachine moeten in goede staat zijn. 6. Indien het spuittoestel uitgerust is met een ventilator, dient deze te kunnen worden uitgeschakeld bij de toestellen waarbij dit origineel voorzien is. Het niet voldoen aan één of meerdere van bovenstaande punten impliceert automatisch dat het toestel geweigerd wordt tot de keuring!! 3. Punten van afkeuring en hoe kan je een afkeuring voorkomen De vastgestelde gebreken tijdens de keuring worden in 3 klassen onderverdeeld 1. Klasse III gebreken: Dit zijn opmerkingen die tot doel hebben de algemene toestand van het toestel te verbeteren, maar die geen bindend karakter hebben. Het opvolgen van deze opmerkingen kan echter wel het gebruik van uw toestel vereenvoudigen evenals de algemene toestand verbeteren. 2. Klasse II gebreken: Deze gebreken houden niet direct gevaar in voor een nadelige werking van het toestel, maar dienen wel hersteld te zijn bij de volgende keuring (dus binnen 3 jaar). Uiteraard wordt aangeraden deze gebreken ogenblikkelijk op te lossen en te herstellen na het afwerken van de keuring.

3 3. Klasse III gebreken: Hier gaat het om serieuze gebreken die een slechte werking van het spuittoestel tot gevolg hebben. De eigenaar dient deze defecten binnen de 4 maand na de eigenlijke keuring te herstellen en zijn toestel opnieuw aan te bieden ter herkeuring. Hieronder volgt een opsomming van de punten waarvoor een spuittoestel kan afgekeurd worden en de te volgen methode om dit zelf na te zien vóór de effectieve keuring van het spuittoestel. Aangeraden wordt deze punten jaarlijks voor of na de winterrust te overlopen, of bij het vaststellen van problemen. 1. De afwezigheid van herstelling van alle defecten die tijdens de vorige cyclus vastgesteld werden en die voor de lopende cyclus hersteld moeten worden. Kijk uw laatste keuringscertificaat na en herstel de opmerkingen onder punt 2. Fig. 1: Keuringscertificaat 2. De spuitboom of spuitkrans is asymmetrisch* t.o.v. de bevestigingspunten: verschillende lengte, vervormingen, lasbreuken, sterke roestvorming Controleer de staat van de spuitboom of spuitkrans. Ga de boom na op (las)breuken, asymmetrie, overmatige roest met kans op doorroesten, Werk bij waar nodig.

4 Fig. 2: Sterke roestvorming met afbreekgevaar 3. De spuitboom vertoont een te grote kromming in het horizontale en/of verticale vlak. Zorg ervoor dat de kromming van de spuitboom, gemeten vanuit het centrum van de spuitboom naar het uiteinde binnen volgende grenzen ligt: a) In het horizontale vlak minder dan 50 cm afwijking (= vlak evenwijdig met het grondoppervlak) b) In het verticale vlak minder dan 30 cm voor spuitboombreedtes kleiner dan 18 m en 50 cm voor spuitboombreedtes groter dan 18m. Afwijkingen in rechtlijnigheid tussen spuitboomsecties onderling kunnen bijgesteld worden door de aanslagbouten tussen de spuitboomsecties bij te regelen, en dit zowel in horizontaal als verticaal vlak of eventueel aanslag nokken/rubber te vernieuwen. Fig. 3: Horizontale kromming Fig. 4: Stelbouten Fig. 5: Aanslagrubber 4. Het luchtklokmembraan is gescheurd. Het luchtklokmembraan zorgt voor een demping van de zuig- en persslag van de pomp en heeft een stabiliserende invloed op het drukverloop. Een eerste aanwijzing dat er iets mis is met de luchtklok is het trillen van de manometernaald. Om dit met zekerheid te weten hanteert u de volgende werkwijze. Laat de pomp draaien en druk op het ventiel dat zich op de luchtklok bevindt. Komt hier water uit dan is het membraan binnenin gescheurd. Dit membraan kan eenvoudig zelf vervangen worden. Gewoon de 4 hoekbouten van de luchtklok losdraaien, en een nieuw membraan monteren.

5 Na montage van het membraan dient de luchtklok op druk gebracht te worden met een druk die ongeveer 2/3 van de normale spuitdruk bedraagt. Best laat u ook de pomp nogmaals draaien om na te zien op lekken. Fig. 6: Zuigermembraanpomp met luchtklok 5. De pomp is defect. Controleer of de pomp nog vlot de aangewezen druk bereikt en of de manometernaald stabiel blijft. Een trillende manometernaald kan wijzen op een slecht werkende pomp (indien punt 3 in orde is). Hiervoor kunnen verschillende oorzaken aan de basis liggen. Zo kunnen pers- en/of aanzuigkleppen vastzitten, of kunnen één of meerdere pompmembranen gescheurd zijn. Bij gescheurde pompmembranen zal de olie die zich in het doorzichtige oliepeil bevindt een witachtige emulsie zijn (met water vermengd). Gescheurde membranen dienen ogenblikkelijk vervangen te worden, teneinde verdere slijtage van de pomp te voorkomen. Best voert u op regelmatige basis een controle uit van het oliepeil. Fig. 7: Schematische werking van een zuigermembraanpomp 6. Geen manometer aanwezig / manometer defect. Op uw spuittoestel moet zich een manometer bevinden en dit het liefst zo dicht mogelijk bij de spuitboom geplaatst. Als de manometer defect is zal u dit meestal merken aan een naald die niet naar het nulpunt terugkeert wanneer de manometer zich in drukloze toestand bevindt. De aangegeven drukwaarde op uw manometer mag maximaal 10% afwijken van de werkelijke drukwaarde.

6 7. Storingen aan de verdeler of in de aanvoerleidingen naar de spuitboom/krans waardoor drukverschillen ontstaan in de spuitboom/krans en dus ongelijkmatige verdeling tussen de verschillende spuitsecties. Dit kan u controleren samen met de staat van de doppen door de spuitboom open te vouwen en het toestel stationair te laten spuiten aan een vaste werkdruk waarvoor u het debiet van de doppen kent. (bv. bij 2 bar geeft een rode ISO 04-dop 1.31 l/min). Vervolgens vangt u gedurende 1 minuut de vloeistof op onder 2 doppen per sectie die het dichtst bij de toevoerleiding gelegen zijn en noteert u deze waarden per sectie. Daarna rekent u de gemiddelde gemeten waarde uit per sectie evenals het gemiddelde van alle waarden. Ga vervolgens na of geen enkele van de gemeten sectiewaarden meer dan 10% afwijkt van de totale gemiddelde waarde. Is dit het geval, dan dient u de aanvoerleidingen te controleren op lekken of knikken en dient u ook na te zien of lengte van de aanvoerleidingen gelijk is. Controleer ook sectiefilters of dopfiltertjes op verstoppingen (best reinigen van alle dopfiltertjes). 8. De spuitdoppen binnen een reeks zijn niet homogeen. Ga na of alle doppen van hetzelfde type, merk en maat zijn. Monteer nooit verschillende doppen door elkaar (behalve kantdoppen en rijbespuitingen) Fig. 8: Testen van de doppen / drukverschillen

7 Fig. 9: Slecht spuitbeeld t.g.v. versleten/beschadigde doppen 9. De spuitdoppen zijn te sterk versleten. De slijtage van de doppen kan nagegaan worden volgens de werkwijze beschreven in punt 6. Als het gemiddeld debiet van alle gemeten waarden méér dan 5% (=voor spleetdoppen) of 10% (voor werveldoppen en andere types) afwijkt van het voorgeschreven debiet volgens de doppentabel, dan zijn de doppen versleten en dienen zij vervangen te worden. 10. Het regelsysteem werkt niet. Controleer de goede werking van de drukregelaar door deze te bedienen en de druk te laten variëren van 1 bar tot de maximum haalbare druk. Dit moet vlot lukken, sluit dan bij een vast ingestelde druk de hoofdkraan af en controleer of het spuiten definitief stopt (hoofdkraan sluit perfect af). Heropen de hoofdkraan en controleer of de vooraf ingestelde druk opnieuw bereikt wordt. Wijkt de druk meer dan 10% af, dan is de drukregelaar aan vervanging toe. Sluit nu achtereenvolgens alle secties en controleer of de sectiekranen perfect afsluiten. Ga ondertussen ook na of de compensatieregeling correct afgesteld staat en regel het compensatiekraantje van de afgesloten sectie per sectie eventueel tot de oorspronkelijk ingestelde druk bereikt wordt. Fig. 10: Manuele drukregelaar met compensatie

8 11. Uw spuitcomputer is onjuist afgesteld. Stelt u tijdens het bespuiten vast dat de ingestelde waarde (l/ha) in de praktijk meer dan 10% afwijkt (bv. i.p.v. de geprogrammeerde 300 l/ha wordt 350 l/ha verspoten), dan dient u de spuitcomputer opnieuw te ijken. U kan dit eenvoudig doen door het aantal pulsen van de flowmeter dat in de spuitcomputer geprogrammeerd werd, aan te passen met behulp van de regel van drie. Bv. geprogrammeerd 300 l/ha=650 pulsen flowmeter. Dus X pulsen flowmeter=650x300/350. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw toestel. Fig. 11: Regelsysteem met spuitcomputer 12. Grote lekken. Laat het toestel spuiten aan de maximum haalbare druk en controleer tijdens het spuiten op lekken (leidingen, verbindingen, filters, pomp, tank,.). Herstel de lekken waar nodig. 4. Conclusie Alhoewel veel mensen de keuring als een verplicht nummertje ervaren, kan men na het doorlopen van een keuring met een gerust geweten zijn toestel gebruiken. Ook verdient het aanbeveling de bovenstaande punten jaarlijks of op regelmatige basis te overlopen teneinde te allen tijde met een correct functionerend spuittoestel te werken. Wenst u meer gedetailleerde informatie omtrent de keuring van spuittoestellen dan kan u hiervoor terecht op onderstaande link:

Periodiek keuring van spuitapparatuur voor een efficiëntere gewasbescherming

Periodiek keuring van spuitapparatuur voor een efficiëntere gewasbescherming Periodiek keuring van spuitapparatuur voor een efficiëntere gewasbescherming Johan Declercq Studiedag Azalea en Rhododendron 2016 25/02/2016 Keuring spuittoestellen. - Verplicht in België sedert 1 september

Nadere informatie

Keuring spuittoestellen bestaat meer dan 20 jaar.

Keuring spuittoestellen bestaat meer dan 20 jaar. Keuring spuittoestellen bestaat meer dan 20 jaar. Situering Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen (GBM) in de land- en tuinbouw wordt sinds begin jaren '90 met argusogen gevolgd en geëvalueerd.

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen

Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen Referentie PCCB/ S1/JFS/662485 Datum 05/03/2014 Huidige versie 1.3 Van toepassing

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen

Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen Referentie PCCB/ S1/JFS/662485 Datum 05/03/2012 Huidige versie 1.2 Van toepassing

Nadere informatie

Spuitdoppen: Het belang van een goed werkende dop en een zuiver spuittoestel.

Spuitdoppen: Het belang van een goed werkende dop en een zuiver spuittoestel. Spuitdoppen: Het belang van een goed werkende dop en een zuiver spuittoestel. Inleiding. Niettegenstaande hun kleine afmetingen zijn goed werkende spuitdoppen een belangrijke factor voor het bekomen van

Nadere informatie

Spuitdoppen in de glastuinbouw Van kiezen tot controleren

Spuitdoppen in de glastuinbouw Van kiezen tot controleren Spuitdoppen in de glastuinbouw Van kiezen tot controleren 0 Inhoudsopgave De juiste spuitdop kiezen p. 2 Soorten spuitdoppen p. 3 Spuitdop codering p. 5 Doppentabel p. 7 Tips voor het beperken van slijtage

Nadere informatie

Samen investeren in duurzame sierteelt

Samen investeren in duurzame sierteelt Samen investeren in duurzame sierteelt - Oproepfiche Driftreducerende spuitdoppen - SPECIFIEKE OPROEPFICHE Thema: Oproep: Bescherming van het oppervlaktewater Driftreducerende spuitdoppen 1 OMSCHRIJVING

Nadere informatie

Samen investeren in duurzame sierteelt

Samen investeren in duurzame sierteelt Samen investeren in duurzame sierteelt - Oproepfiche Boomgaardspuittechniek - SPECIFIEKE OPROEPFICHE Thema: Oproep: Bescherming van het oppervlaktewater Boomgaardspuittechniek OMSCHRIJVING Als u als sierteler

Nadere informatie

Inleiding. Van paard naar drone? 2/06/2015. Spuitdoppen klein maar belangrijk. Spuitdoppen belangrijkste eigenschappen. Doptypes

Inleiding. Van paard naar drone? 2/06/2015. Spuitdoppen klein maar belangrijk. Spuitdoppen belangrijkste eigenschappen. Doptypes Keuze spuittechniek en gewasbeschermingsmiddel: praktische benadering via Onderzoek Inleiding Spuitlabo Veel vragen bij gebruikers van GBM David Nuyttens Keuring spuittoestellen Opleiding & demo s +/-

Nadere informatie

SKL keuring veld- en boomgaardspuiten en normen NEN-EN 13790-1 en 2.

SKL keuring veld- en boomgaardspuiten en normen NEN-EN 13790-1 en 2. keuring veld- en boomgaardspuiten en normen NEN-EN 13790-1 en 2. Inleiding In juli 2003 is de Europese standaard voor de keuring van gebruikte veld- en boomgaardspuiten officieel vastgesteld. (NEN EN-13790-1

Nadere informatie

Een correcte spuittechniek met het oog op een goede efficiëntie en het beperken van drift. Donald Dekeyser, Johan Declercq, David Nuyttens

Een correcte spuittechniek met het oog op een goede efficiëntie en het beperken van drift. Donald Dekeyser, Johan Declercq, David Nuyttens Een correcte spuittechniek met het oog op een goede efficiëntie en het beperken van drift Donald Dekeyser, Johan Declercq, David Nuyttens Inleiding Enerzijds eisen overheid en publieke opinie een duurzaam

Nadere informatie

Doelgerichte keuze van spuitapparatuur en bufferzonereglementering

Doelgerichte keuze van spuitapparatuur en bufferzonereglementering Doelgerichte keuze van spuitapparatuur en bufferzonereglementering Johan Declercq - PCS infonamiddag - 09/03/2015 Doppen Doppen Klein onderdeel maar zeer belangrijk: - Alles begint bij dopkennis Basiskennis

Nadere informatie

Spuittechniek. Phytofar

Spuittechniek. Phytofar Spuittechniek Phytofar 2012-2013 Spuittechniek - overzicht Belang van de druppelgrootte 1. Bekomen van een maximale werking 2. Voorkomen van ongewenste effecten Spuitdoppen 1. Functie 2. Types en eigenschappen

Nadere informatie

Dopkeuze en bufferzonereglementering: praktische benadering via David Nuyttens

Dopkeuze en bufferzonereglementering: praktische benadering via   David Nuyttens Dopkeuze en bufferzonereglementering: praktische benadering via David Nuyttens Inleiding Onderzoek Spuitlabo Veel vragen bij gebruikers van GBM Keuring spuittoestellen Opleiding & demo s +/- 1900 Van paard

Nadere informatie

Praktijkervaringen met driftreducerende doppen

Praktijkervaringen met driftreducerende doppen Praktijkervaringen met driftreducerende doppen pcfruit Proefcentrum fruitteelt vzw Fruittuinweg 1, B-3800 Sint-Truiden 0032 (0)11 69 70 80 pcfruit@pcfruit.be Water Principe driftreducerende dop Lucht inlaat

Nadere informatie

Spuitgereedschap. Horticoop Technical Services levert naast een uitgebreid assortiment hogedrukpompen ook spuitpistolen, spuitstokken en hulpstukken.

Spuitgereedschap. Horticoop Technical Services levert naast een uitgebreid assortiment hogedrukpompen ook spuitpistolen, spuitstokken en hulpstukken. Spuitgereedschap Horticoop Technical Services levert naast een uitgebreid assortiment hogedrukpompen ook spuitpistolen, spuitstokken en hulpstukken. Coma spuitpistool Het coma spuitpistool is professioneel

Nadere informatie

Een correcte spuittechniek voor een duurzame toepassing van GBM

Een correcte spuittechniek voor een duurzame toepassing van GBM Een correcte spuittechniek voor een duurzame toepassing van GBM David Nuyttens Studievoormiddag IPM: eerst info, dan fyto Agriflanders, 13 januari 2017 Inleiding - Onderzoek Spuitlabo Keuring spuittoestellen

Nadere informatie

De evolutie en de huidige stand van zaken van het spuitmachinepark in Vlaanderen

De evolutie en de huidige stand van zaken van het spuitmachinepark in Vlaanderen De evolutie en de huidige stand van zaken van het spuitmachinepark in Vlaanderen David Nuyttens, Johan Declercq VOLSOG Studienamiddag Roeselare, 13 december 2017 Inleiding - ILVO Onderzoek Spuitlabo Keuring

Nadere informatie

Machines en apparatuur controle en onderhoud Bedrijfsgegevens CP: CB 7.7.1, 8.1 & 8.2 Naam bedrijf: Naam zaakvoerder:

Machines en apparatuur controle en onderhoud Bedrijfsgegevens CP: CB 7.7.1, 8.1 & 8.2 Naam bedrijf: Naam zaakvoerder: Machines en apparatuur controle en onderhoud Bedrijfsgegevens CP: CB 7.7.1, 8.1 & 8.2 Naam bedrijf: Naam zaakvoerder: Datum: Alle apparaten en machines worden regelmatig en goed onderhouden, met registratie

Nadere informatie

Gewasbescherming Basis

Gewasbescherming Basis Gewasbescherming Basis Doppen en druppels Bij gewasbescherming zet je een straal vloeistof om in druppels. Hoe hoger de spuitdruk en hoe kleiner het spuitgat, hoe groter de vloeistofsnelheid en hoe kleiner

Nadere informatie

SPUITTECHNIEK en SKL. Opdrachten Werking spuitcomputer Spuitenkeuring

SPUITTECHNIEK en SKL. Opdrachten Werking spuitcomputer Spuitenkeuring SPUITTECHNIEK en SKL Opdrachten Werking spuitcomputer Spuitenkeuring 1 Spuittechniek en SKL www.sklkeuring.com Informatie over keuringseisen en voorbereiding tot de keuring is te vinden op de website ven

Nadere informatie

Lijst met indeling van spuittechnieken in Driftreducerende Techniek-klassen (DRT-klassen) DRT-lijst

Lijst met indeling van spuittechnieken in Driftreducerende Techniek-klassen (DRT-klassen) DRT-lijst Lijst met indeling van spuittechnieken in reducerende n (DRT-klassen) DRT-lijst versie 15 december 2017 Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) reducerende spuittechnieken In het Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Precisie-spuitapparatuur MOTORSPUITEN

Precisie-spuitapparatuur MOTORSPUITEN Precisie-spuitapparatuur MOTORSPUITEN M600 HT bedieningseenheid incl. hoofdkraan, drukregelaar en manometer. Motor 3,5 pk Briggs & Stratton benzinemotor 120 L polyethyleen tank Frame/Wiel Stalen frame

Nadere informatie

Instructieboek NL-97/12

Instructieboek NL-97/12 Inhoud CE Conformiteitsverklaring... 2 Veiligheidsvoorschriften... 3 Omschrijving... 4 Functieschema... 5 Aankoppelen van de spuit... 6 Verkeersveiligheid... 6 Bedieningsvoorschriften... 7 Bediening van

Nadere informatie

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitvoering 3 Installatie 3 Vullen 5 Starten ( eerste keer) 5 Starten ( normaal gebruik) 5

Nadere informatie

FYTOSANITAIRE ACTUALITEITEN 2010

FYTOSANITAIRE ACTUALITEITEN 2010 FYTOSANITAIRE ACTUALITEITEN 2010 Frans Goossens Studiedag boomkwekerij PCS, 11 februari 2011 1. Nieuwe erkenningen en uitbreidingen Bestijdingsmiddelen Fungiciden Raadpleeg www.fytoweb.be - Fenomenal (6%

Nadere informatie

Ç)- EASY DOZ. Installatie handleiding

Ç)- EASY DOZ. Installatie handleiding Ç)- EASY DOZ Installatie handleiding EASY DOSE INSTALLATIEHANDLEIDING ACTIVATIE MET SLECHTS EEN HAND 1 product 4 l/m ACTIVATIEKNOP 1 product 16 l/m WAT ER IN DE DOOS ZIT: 1. Verstuiver 2. Analysetube 14

Nadere informatie

Gewasbescherming-techniek. SPUITEN MET HOGE CAPACITEIT voor de moderne gewasbescherming. D-serie. Driepunt-spuiten

Gewasbescherming-techniek. SPUITEN MET HOGE CAPACITEIT voor de moderne gewasbescherming. D-serie. Driepunt-spuiten Gewasbescherming-techniek SPUITEN MET HOGE CAPACITEIT voor de moderne gewasbescherming D-serie Driepunt-spuiten D-SERIE De D-serie is de driepunt-aanspanning-spuit-serie van de firma Wanner. Het onderscheid

Nadere informatie

PUNTVERVUILING. Goede landbouwpraktijken voor een betere waterkwaliteit. Puntvervuiling vermijden

PUNTVERVUILING. Goede landbouwpraktijken voor een betere waterkwaliteit. Puntvervuiling vermijden PUNTVERVUILING landbouwpraktijken voor een betere Puntvervuiling vermijden HOU ONS WATER SCHOON De TOPPS projecten hebben als doel om verontreiniging van het oppervlaktewater door gewasbeschermingsmiddelen

Nadere informatie

Werkvoorschrift periodieke keuring Veldspuiten

Werkvoorschrift periodieke keuring Veldspuiten Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) Werkvoorschrift periodieke keuring Veldspuiten NEN-EN-ISO 16122-2: 2015 1 september 2017 (versie 7) Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) Postbus

Nadere informatie

Spuittechniek en spuitdoppen

Spuittechniek en spuitdoppen Spuittechniek en spuitdoppen Verslag beoordeling spuittechniek en spuitdoppen gewasbeschermings- manifestatie 8 november 2017 te Vredepeel Een initiatief vanuit het project Duurzaam Schoon Grondwater van

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

Gewasbescherming is onze zaak

Gewasbescherming is onze zaak Gewasbescherming is onze zaak Injectie-spuitdoppen en toebehoren voor de gewasbescherming Actueel met speciaal hoofdstuk»machinereiniging« Dubbele spleet-injectiedoppen Dubbele spleet-injectiedoppen Waarom

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Reeks EcoAIR DESIGN. ecoair DESIGN: centrifugale ventilator met DC motor CENTRIFUGALE VENTILATOREN MET DC MOTOR NIEUW. Ecowatt EcoAIR DESIGN

Reeks EcoAIR DESIGN. ecoair DESIGN: centrifugale ventilator met DC motor CENTRIFUGALE VENTILATOREN MET DC MOTOR NIEUW. Ecowatt EcoAIR DESIGN NIEUW Toepassingen EcoAIR DESIGN mag continu werken en is conform met de debieten volgens EPB. - WC = via EcoAIR DESIGN 30 m 3 /h - Badkamer en berging = Ecoair Design 54 m³/h - Keuken = 2x Ecoair design

Nadere informatie

VisiFlo Werveldoppen met holle kegel

VisiFlo Werveldoppen met holle kegel VisiFlo Werveldoppen met holle kegel Uitstekend: Na-opkomst contactherbiciden, -fungiciden en -Insecticiden Om te verzekeren dat fijn vernevelde druppels op de juiste plaats terecht komen. Goed: Voor gebruik

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Composiet verdeler. Model Industrie

Installatiehandleiding. Composiet verdeler. Model Industrie Installatiehandleiding Composiet verdeler Model Industrie Introductie De composiet verdeler wordt gebruikt om het medium in installaties voor vloerverwarming en koeling te verdelen. Deze serie verdelers

Nadere informatie

SDP- Fourage toepassing

SDP- Fourage toepassing SDP- Fourage toepassing Voor het toevoegen van additieven aan kuilvoer, hooi en stro. De set bestaat uit: Membraanpomp, gegoten controller, 10m kabel, 10meter PVC buis (12.5mm I/D gevlochten), Zeef Sproeiassortiment

Nadere informatie

INSTITUUT VOOR LANDBOUWTECHNIEK EN RATIONALISATIE DR. S. L. MANSHOLTLAAN 12, WAGENINGEN. BULLETIN No. 48 BEPROEVING URGENT VI AANBOUWSPUIT

INSTITUUT VOOR LANDBOUWTECHNIEK EN RATIONALISATIE DR. S. L. MANSHOLTLAAN 12, WAGENINGEN. BULLETIN No. 48 BEPROEVING URGENT VI AANBOUWSPUIT INSTITUUT VOOR LANDBOUWTECHNIEK EN RATIONALISATIE DR. S. L. MANSHOLTLAAN 12, WAGENINGEN BULLETIN No. 48 BEPROEVING URGENT VI AANBOUWSPUIT Fabrikant: Sproeimachinefabriek LEBO, Randwijk (Betuwe) Verkoper:

Nadere informatie

HENCO INSTALLATIEHANDLEIDING COMPOSIET VERDELER

HENCO INSTALLATIEHANDLEIDING COMPOSIET VERDELER HENCO INSTLLTIEHNDLEIDING COMPOSIET VERDELER Composiet verdeler Introductie De composiet verdeler wordt gebruikt om het medium in installaties voor vloerverwarming en koeling te verdelen. Deze serie verdelers

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Pagina 1 van 6 Pagina 2 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. OMSCHRIJVING... 3 2. ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 3 3. TECHNISCHE GEGEVENS... 3 4. INSTALLATIE EN BEDIENING... 3 5. ONDERHOUD... 5 6. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Voor gebruik aandachtig lezen Alle veiligheidsvoorschriften nakomen Voor toekomstig gebruik bewaren Deze montagehandleiding bevat belangrijke

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Waarom de montagehandleiding volgen?

MONTAGEHANDLEIDING. Waarom de montagehandleiding volgen? MONTAGEHANDLEIDING 1/5 Bij alle door ons geleverde turbo s wordt een beknopte montagehandleiding meegeleverd. De afzonderlijke aandachtspunten zijn voorzien van een checkbox die kunnen worden afgevinkt

Nadere informatie

REGENWATERFILTER EN TERUGSLAGKLEP HANDLEIDING

REGENWATERFILTER EN TERUGSLAGKLEP HANDLEIDING ALPHACLEAN REGENWATERFILTER EN TERUGSLAGKLEP HANDLEIDING 1. Alphaclean filter 1.1 Omschrijving Zelfreinigende doorstroomfilter met inox filterzeef voor inbouw in kunststof en betonnen regenwatertanks Filterbehuizing

Nadere informatie

Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels

Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels Hydraulisch - Industrieel gebruik XMI KM-25-MB XMI KM-25-MB Prijs incl. BTW 5.899 Prijs excl. BTW 4.875,21 Hydraulisch Tractor Min. 30 Liter/min - 180 bar Staal

Nadere informatie

Een correcte spuittechniek met het oog op een goede efficiëntie en het beperken van drift

Een correcte spuittechniek met het oog op een goede efficiëntie en het beperken van drift Een correcte spuittechniek met het oog op een goede efficiëntie en het beperken van drift Donald Dekeyser, Johan Declercq, David Nuyttens ForwardFarming Field Academy Water Protection Training Opleiding

Nadere informatie

SJ3 spuitdoppen voor vloeibare meststoffen

SJ3 spuitdoppen voor vloeibare meststoffen SJ spuitdoppen voor vloeie meststoffen n Uitstekend voor de toepassing van vloeie kunstmest op kale grond of in staand gewas. n -stroompatroon is ideaal voor een gerichte toepassing. n VisiFlo kleurcodering.

Nadere informatie

Veiligheidsafsluitventiel met drukreduceer Type Fig. 1 Type Inbouw- en bedieningsvoorschrift EB NL

Veiligheidsafsluitventiel met drukreduceer Type Fig. 1 Type Inbouw- en bedieningsvoorschrift EB NL Veiligheidsafsluitventiel met drukreduceer Type 33-1 Fig. 1 Type 33-1 Inbouw- en bedieningsvoorschrift EB 2551-1NL Uitgave juni 1999 Constructie en werking 1. Constructie en werking Het drukreduceer bestaat

Nadere informatie

U sluit de drukregelaar aan op een wegwerpfles met nulgas of kalibratiegas. Deze handleiding is bij Priva verkrijgbaar via artikelnummer 3790000.

U sluit de drukregelaar aan op een wegwerpfles met nulgas of kalibratiegas. Deze handleiding is bij Priva verkrijgbaar via artikelnummer 3790000. Drukregelaar Deze drukregelaar gebruikt u bij het kalibreren van: de CO2-Module van de E-Meetbox, zie CO2-Module kalibreren de CO2-monitor, zie CO2-monitor kalibreren (pag. 5) U sluit de drukregelaar aan

Nadere informatie

VOERTUIGCONTROLE ( BRAVOK)

VOERTUIGCONTROLE ( BRAVOK) VOERTUIGCONTROLE ( BRAVOK) KAWASAKI ER-6n BANDEN Controlepunten banden: - Bandenspanning: De banden moeten voldoende op spanning zijn. Per motortype is de bandenspanning verschillend, voor en achter is

Nadere informatie

EAGLE zelfrijdende SPuIT. en d ou eh tekst voorb en eeld b in en g in ijzig L W -N for growers LE G A -E LS

EAGLE zelfrijdende SPuIT. en d ou eh tekst voorb en eeld b in en g in ijzig L W -N for growers LE G A -E LS EAGLE zelfrijdende spuit for growers EAGLE De Eagle is de Agrifac zelfrijdende spuit met de spuitboom voor op de machine gemonteerd, voor alle spuitbewerkingen tussen zaaien en oogsten. De machine heeft

Nadere informatie

Handleiding Zelfaanzuigende e-she pomp

Handleiding Zelfaanzuigende e-she pomp 15-11-2016 Versie 2.0 Handleiding Zelfaanzuigende e-she pomp Pagina 1 van 9 blz.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Uitvoeringen... 3 3. Installatie... 3 4. Inbedrijfstelling... 5 4.1.

Nadere informatie

0,7 m³ /u. Water Powered Dosing Technology D 07 RE 5 BP AF

0,7 m³ /u. Water Powered Dosing Technology D 07 RE 5 BP AF 0,7 m³ /u Water Powered Dosing Technology D 07 RE 5 BP AF Dosatron Compact D 07 RE 5BP AF 0,8 5,5% 46000405 46000925 46000404 Vanaf 2007 alleen Dosatron Compact DO7RE VF VF P 0,8-5,5 % kleur wit leverbaar

Nadere informatie

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding Waterontharder VT1000 Gebruikers handleiding Pagina 2 van 16 VT1000 rev1 Inhoudsopgave. Pagina 1. Belangrijke informatie. 4. 2. Algemeen. 5. 3. Installatie 6. 3.1. Inhoud levering 6. 3.2. Installeren 7.

Nadere informatie

Dubex B.V. Document-Nummer: NR0113 Versie: 01-NL (2013) 1

Dubex B.V. Document-Nummer: NR0113 Versie: 01-NL (2013) 1 Fabrikant: Dubex B.V. Ohmweg 10 9503 GW Stadskanaal Tel.: +31(0)599-696000 Fax.:+31(0)599-696009 Technische dienst voor spoedgevallen buiten werktijden: Tel.: +31(0)599-696005 Handleiding bij: Model:...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING HANDY

GEBRUIKSAANWIJZING HANDY GEBRUIKSAANWIJZING HANDY REF. C002 CE GEBRUIKSAANWIJZING HANDY OILLESS Gefeliciteerd! U hebt net de beste compressor op de markt gekocht. Lees de volgende handleiding aandachtig en volg de instructies

Nadere informatie

Terreinonderhoud Pekelstrooiers

Terreinonderhoud Pekelstrooiers Terreinonderhoud Pekelstrooiers Batterij - Commercieel gebruik XSNX SL-80 XSNX SL-80 1.299 1.073,55 Batterij 12 V - 7,5 Ah 45 Liter Tot 1,2 m 27,2 kg Elektrisch aangedreven sproeier met geïntegreerde batterij

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemene beschrijving en hydraulisch schakelschema Algemene beschrijving De hydraulisch aangedreven vetpomp BEKA HAMAX Systeem 2 wordt voornamelijk gebruikt voor het smeren van hydraulische hamers en alle

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 sur 6 PULVERISATEUR AUTONOME Autonome elektrische sproeier met continue jet KENMERKEN o Het reservoir is voorzien van een membraanpomp met Viton-afdichting en kan worden bediend met een schakelaar.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Driftarme doppen en de noodzaak hiervan. 2.1 Waterkwaliteit 2.2 Emmissieroutes 2.

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Driftarme doppen en de noodzaak hiervan. 2.1 Waterkwaliteit 2.2 Emmissieroutes 2. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Driftarme doppen en de noodzaak hiervan. 2.1 Waterkwaliteit 2.2 Emmissieroutes 2.3 Driftarme doppen 3. Spuitsystemen 4.1 Spuitdoppen 4.2 Luchtvloeistofdoppen 4.3 Luchtondersteuning

Nadere informatie

De Wingssprayer spuitunits zijn ontworpen rondom twee belangrijke. Minder spuitmiddel door kleinere druppels

De Wingssprayer spuitunits zijn ontworpen rondom twee belangrijke. Minder spuitmiddel door kleinere druppels De Wingssprayer spuitunits zijn ontworpen rondom twee belangrijke eisen: Met kleine druppeltjes spuiten. Door de fijne dekking van veel kleine druppeltjes wordt het hele gewas optimaal beschermd. Het traditionele

Nadere informatie

A3 & A4 / U3 & U4 Version 3/ INSTALLATIE & ONDERHOUDSINSTRUCTIES

A3 & A4 / U3 & U4 Version 3/ INSTALLATIE & ONDERHOUDSINSTRUCTIES A3 & A4 / U3 & U4 Version 3/2018 1 INSTALLATIE & ONDERHOUDSINSTRUCTIES VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies

Nadere informatie

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK INSTALLATIE INSTRUCTIES 12-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015 Installatie & Onderhoudsinstructies 1 10-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen.

Nadere informatie

DRIFT. Goede landbouwpraktijken voor een betere waterkwaliteit. Drift verminderen

DRIFT. Goede landbouwpraktijken voor een betere waterkwaliteit. Drift verminderen DRIFT Goede landbouwpraktijken voor een betere waterkwaliteit Drift verminderen U KUNT HELPEN OM HET OPPERVLAKTEWATER TE BESCHERMEN. DE DOELSTELLINGEN VAN TOPPS TOPPS heeft als doel om vervuiling van het

Nadere informatie

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Gescheiden werkgangen AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Werkgang van het type "gescheiden" omvattende een ontbladeraar één of twee rotoren, een rooier-zwadlegger met 3 zonnen en een bunkerlader van 16 of 25

Nadere informatie

Ventielventilatie. Beschrijving

Ventielventilatie. Beschrijving Ventielventilatie Beschrijving Ventielventilatie is enigszins te vergelijken met klepventilatie maar het biedt t.o.v. klepventilatie enkele voordelen: de inkomende lucht wordt door de turbulentie beter

Nadere informatie

Drukreduceer Type Fig. 1 Type Inbouw- en bedieningsvoorschrift EB NL

Drukreduceer Type Fig. 1 Type Inbouw- en bedieningsvoorschrift EB NL Drukreduceer Type 2333 Fig. 1 Type 2333 Inbouw- en bedieningsvoorschrift EB 2552-1 NL Uitgave mei 2001 Constructie en werking 1. Constructie en werking De drukreduceer bestaat uit het doorgangsventiel

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. SBG SmartSwitch. Müller ISOBUS

INSTALLATIEHANDLEIDING. SBG SmartSwitch. Müller ISOBUS INSTALLATIEHANDLEIDING SBG SmartSwitch Müller ISOBUS SBG SmartSwitch I Müller ISOBUS Versie 0.5 Vrij voor aantekeningen: Pag 2/18 I SBG SmartSwitch Muller ISOBUS -IM-NL-V0.5 SBG SmartSwitch Muller ISOBUS

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. SBG SmartSwitch. Delvano CommanderUnit

INSTALLATIEHANDLEIDING. SBG SmartSwitch. Delvano CommanderUnit INSTALLATIEHANDLEIDING SBG SmartSwitch Delvano CommanderUnit SBG SmartSwitch I CommanderUnit Versie 0.5 Vrij voor aantekeningen: Pag 2/18 I SBG SmartSwitch CommanderUnit -IM-NL-V0.5 SBG SmartSwitch Commanderunit

Nadere informatie

R206B Technische fiche Nr. 0985B - GL. Statische strangregelventielen R206B

R206B Technische fiche Nr. 0985B - GL. Statische strangregelventielen R206B Belangrijkste eigenschappen - Aansluiting voor aflaat 228 - G 1/4 inwendige schroefdraad - Stopfunctie - Mogelijkheid tot voorinstelling - Venturi-debietmeter voor debietmeting met meetnippels Materialen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DSX.

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DSX. Pag. 1-10 Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DSX. INTRODUCTIE De lineaire trillers van STILETTO bestaan uit een aandrijfdeel en beweegbaar deel die verbonden zijn door bladveren. De functie van de trillers

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING HYDRAULISCHE SCHOKDEMPERS

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING HYDRAULISCHE SCHOKDEMPERS NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O - 15 HYDRAULISCHE SCHOKDEMPERS UITGAVE: 12/2000 Index 1. ONDERWERP... 3 2. KWALIFICATIE... 3 3. KARAKTERISTIEKEN... 3 3.1. Kracht -

Nadere informatie

Innovaties. & vernieuwingen

Innovaties. & vernieuwingen TS-11-2009 / DR 11-2009 Innovaties D-21614 Buxtehude-Hedendorf Dorfstraße 17 Telefoon: +49 (0) 4163-8163 - 0 Telefax: +49 (0) 4163-8163 71 e-mail: info@dammannspuiten.nl http:// www.dammannspuiten.nl &

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 van 7 PULVERISATEUR DORSAL AUTONOME Elektrische autonome rugsproeier met continue druk KENMERKEN : o Het reservoir is uitgerust met een membraanpomp met Viton-afdichting die wordt bediend met

Nadere informatie

Classificatie Wingssprayer met kantdop in driftreductieklassen

Classificatie Wingssprayer met kantdop in driftreductieklassen Classificatie Wingssprayer met kantdop in driftreductieklassen J.C. van de Zande Foto Wingssprayer op voorkant Wingssprayer logo Plant Research International, onderdeel van Wageningen UR Business Unit

Nadere informatie

Driftarme spleetdoppen

Driftarme spleetdoppen Driftarme spleetdoppen aanbevolen algemene behandelingen met Turbo TeeJet doppen. n Schuin aflopend, vlak spuitbeeld met brede hoek voor gelijkmatige bedekking bij volleveld bespuitingen. n Grote, afgeronde

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Selle Royal product! Lees aandachtig de onderstaande instructies met informatie over het product door en volg de

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Selle Royal product! Lees aandachtig de onderstaande instructies met informatie over het product door en volg de 1. manual user Gefeliciteerd met de aankoop van uw Selle Royal product! Lees aandachtig de onderstaande instructies met informatie over het product door en volg de aanwijzingen voor een juiste montage

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type type Type A type A Type B type B

Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type type Type A type A Type B type B Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type 42-14 type 42-18 Type 42-24 A type 42-28 A Type 42-24 B type 42-28 B Type 42-24 A Type 42-28 A figuur 1 Verschildrukregelaar 1. Constructie en werking De verschildrukregelaar

Nadere informatie

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 NL S019-FLN S 6 DN eco Uitgave 08/2008 NEN 2559

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 NL S019-FLN S 6 DN eco Uitgave 08/2008 NEN 2559 Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Servicevoorschrift Pagina 2 van 6 Tek.nr. S 6 DN eco 1 Borgpen 142 101 2. Drukindicator 501 817 3. Spindel met 142 082 0-Ring 4. Ventiel met 140 423 zeskant moer 5. 0-Ring

Nadere informatie

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG Overstapbordes t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie VEILIG WERKEN OP HOOG Skyworks B.V. Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs tel. 010-514 00 50 fax 010-514 00 55 e-mai: info@skyworks.nl

Nadere informatie

SC 70-230 V. SC-70 230 V.xls 1 / 9

SC 70-230 V. SC-70 230 V.xls 1 / 9 SC-70 230 V.xls 1 / 9 Elektromechanische onomkeerbare motor voor schuifhekken tot 800 kg voor intensief gebruik. Technische gegevens: Voeding Normaal opgenomen vermogen Opgenomen stroom 230 V AC 360 W

Nadere informatie

EENVOUDIGE DIAGNOSE DEEL VAN E5/70520

EENVOUDIGE DIAGNOSE DEEL VAN E5/70520 EENVOUDIGE DIAGNOSE DEEL VAN E5/705 SNEL EN BETROUWBAAR DIAGNOSES STELLEN MET HET INVENTIEVE DIAGNOSEPROCES VAN GATES Deze brochure biedt gedetailleerde hulp voor een aantal specifieke autoproblemen die

Nadere informatie

Gearchiveerd op 09/06/2011

Gearchiveerd op 09/06/2011 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 228 Plantaardige productie bestemd voor consumptie - Pesticiden [228] v4 C : conform

Nadere informatie

BBRAAVVOK. Ezelsbruggetje

BBRAAVVOK. Ezelsbruggetje BBRAAVVOK Ezelsbruggetje Om de onderhouds- en controlepunten voor de motor makkelijk te onthouden, is het volgende ezelsbruggetje bedacht: BBRAAVVOK. Dit staat, zoals in het menu te lezen is, voor: Banden,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruik voor de Vapalux druklamp alleen extra gezuiverde petroleum van de klasse A III met een vlampunt van hoger dan 60 C. Zie ook de bijgevoegde data sheet

Nadere informatie