Een nieuwe school! Meer informatie over de school vind je op onze website.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een nieuwe school! Meer informatie over de school vind je op onze website."

Transcriptie

1 Voorplat 2016

2 Een nieuwe school! Beste toekomstige leerling, Over een paar maanden is het zover. Je gaat naar het voortgezet onderwijs! In deze folder lees je wat je kunt verwachten wanneer je kiest voor het Maerlant. Maerlant is een goed presterende school met uitstekende examenresultaten in de afdelingen vmbo-bb/kb/tl, havo, atheneum en gymnasium. Iedere afdeling heeft zijn eigen lokalen en loungeplekken. Omdat er veel voorzieningen zijn die door iedereen gebruikt worden, betekent dit dat je je vrienden en vriendinnen van de basisschool weer tegen kunt komen. In het gebouw is veel glas gebruikt. Daardoor kunnen we ons onderwijs in alle openheid laten zien: in uitdagende lessen wordt gewerkt, gediscussieerd, gepeinsd en gelachen. Maerlant verbindt Maerlant verbindt staat bij ons logo. Iedere leerling wil gezien worden en wij willen op het Maerlant ook graag iedere leerling zien. Veiligheid, wederzijds respect, een goed gevoel van bescherming en geloof in ieders talent zijn belangrijke voorwaarden om goed te kunnen leren. Dit doen we iedere dag, in elke les en op ieder moment. Meer informatie over de school vind je op onze website. We hopen je over enkele maanden op onze school als brugklasser welkom te heten. Met vriendelijke groet, Anders Vink, rector

3

4 van lwoo+ Maerlant heeft een afdeling voor VMBO leerlingen die een rustige werkomgeving en veel begeleiding nodig hebben. De + staat voor extra ondersteuning. Je hebt een eigen lokaal en een mentor die samen met een collega de meeste lessen geeft. Er wordt een plan gemaakt waarin je persoonlijke doelen staan waaraan je gaat werken. Dit plan maak je samen met je mentor. In je klas zitten maar leerlingen. Ook heb je een eigen lounge waar je de pauzes kunt doorbrengen. De afdeling heeft vaste docenten en ondersteuners die er, samen met jou en je ouders, voor zorgen dat je de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gemakkelijker kunt maken. Met elkaar gaan we ervoor zorgen dat je een leuke schooltijd hebt en een diploma gaat halen.

5 tot gymnasium Klassiek beleven in Brielle Wat vind je ervan om met een Romeinse legionair op de foto te gaan? Weet je het antwoord op de vraag, waarom de Romeinen geen Romeins, maar Latijn spraken en waarom de Grieken hun eigen land Eλλας noemden? Ken je Herakles en Percy Jackson al? Kun je uitleggen, waarom het paard van Troje in computerkringen nu een Trojan Horse wordt genoemd? Hoe groot is volgens jou de kans, dat je als gladiator in de arena stierf en als Christen door een leeuw werd opgepeuzeld? Kun je het verschil zien tussen een Griekse en een Romeinse tempel? Denk je dat de Romeinen ook flatgebouwen konden bouwen? Heb je zin om in het spoor van de Romeinen de stad Rome te gaan verkennen? Is het niet fantastisch met allemaal net zo slimme leeftijdgenoten in één klas te zitten? Maar een gymnasiumopleiding is meer dan alleen Grieks en Latijn. Daar hoort ook het ontwikkelen van je talenten bij. Wij vinden het belangrijk dat je kritisch nadenkt, dat je je een mening kunt vormen en dat je ontdekt waar je kwaliteiten liggen. Hoe je dat doet? Je wordt op het Maerlant uitgedaagd om het beste uit je zelf te halen, bijvoorbeeld tijdens de speciale projecten die je al vanaf de brugklas volgt. Lijkt het je leuk om nu al eens op onderzoek uit te gaan in het laboratorium, een witte jas aan te trekken en je eigen experiment op te zetten? Of denk je dat je het in je hebt om een speelfilm te regisseren? Of misschien lijkt het je leuker om het script te schrijven, of de decors te maken. Belangrijk hierbij is dat je je eigen weg volgt en vrij bent om de dingen te kiezen waar je goed in bent. Misschien moet je voor de antwoorden op al deze en nog meer vragen eens komen kijken in het gymnasium lokaal (A.006). Op de route daarnaar toe kom je misschien wel een Romeinse soldaat tegen. Laat je met hem op de foto zetten en ontdek of het gymnasium ook iets voor jou is. Je bent van harte welkom en we hopen je snel te zien!

6

7 vmbo Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroeps onderwijs) is een grote afdeling in het Maerlant. Maerlant is binnen Brielle en omgeving uniek. Het is een nieuw schoolgebouw met alle moderne voorzieningen voor leerlingen. De school is pas 4 jaar oud en heeft een grote overdekte fietsenstalling met eigen plekken voor de onderbouwleerlingen, 5 grote gymzalen, een uitgebreide counter voor een hapje voor tussen de middag, gezellige loungeplekken en een groot schoolplein met zitjes en tafeltennis. De units waar je les hebt zijn groen en geel van kleur, duidelijk herkenbaar dus. Het vmbo werkt met leerwegen: basis beroepsgerichte leerweg (bb), kader beroepsgerichte leerweg (kb) en theoretische leerweg (tl). Bij vmbo-bb ligt de nadruk vooral op doen, dus meer op praktijkgerichte lessen, bij vmbo-tl juist meer op uit een boekje leren, dus theorie. Vmbo-kb zit er ongeveer tussenin. De onderbouw duurt twee jaar. Aan het einde van leerjaar 2 kies je een sector voor in de bovenbouw (weer 2 jaar). Bij vmbo-bb en kb starten de praktijklessen pas echt in leerjaar 3. In leerjaar 2 ga je al kennismaken met deze vakken. Dit doe je tijdens de lessen loopbaanoriëntatie; dan ga je alvast proeven, werken, ervaren wat je leuk lijkt binnen een bepaalde afdeling. Heel spannend dus om te ontdekken wat je allemaal goed kan, waar je handig in bent en wat je allemaal kunt leren. Bij vmbo-tl ga je samen met de mentor en leraar loopbaanbegeleiding d.m.v. lessen, voorlichting, excursies en een interessetest op de computer uitzoeken welk vakkenpakket het best bij jou past in de bovenbouw. Ga vooral kijken in de praktijklokalen (de keuken, het restaurant, afdeling Transport & Logistiek, afdeling Uiterlijke Verzorging, afdeling Metaal en Elektro) in het gele gebouw. En het Technologie lokaal in het groene gebouw.

8 havo-vwo Als je de mogelijkheid hebt om op het Maerlant een havo opleiding te gaan doen dan kun je in de toekomst alle kanten op. De havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs) duurt 5 jaar en met het havo diploma kun je naar het hbo (Hoger Beroepsonderwijs). Na je havo-examen zou je nog je vwo diploma kunnen halen op het Maerlant. Als je in de eerste klas direct naar het vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs) kunt, begin je aan een opleiding van 6 jaar. Je kunt dan op het atheneum zitten of op het gymnasium. Na je vwo-opleiding kun je naar de universiteit. Je hebt vooral les in het rode gedeelte van de school. Op de begane grond van rood zijn de lessen Latijn en Grieks (gymnasium), Nederlands en Muziek. Ook vind je er de biblio theek en de mediatheek. Alle andere vakken hebben hun lokalen op de 1 e en 2 e verdieping. Soms krijg je van de basisschool een dubbel advies, bijvoorbeeld havo/vwo. Dit betekent dat de basisschool nog twijfelt welk niveau beter bij je past. Het hangt er een beetje vanaf of we genoeg leerlingen hebben met een dubbel advies. Als dat zo is dan komen die kinderen bij elkaar te zitten in een dakpanklas. Zo noemen we een klas waarin leerlingen zitten met dubbele adviezen. Je krijgt dan les op het hoogste niveau. Als er niet genoeg aanmeldingen zijn van leerlingen met een dubbel advies dan word je geplaatst op het hoogste niveau, behalve als jij en je ouders dat zelf liever niet willen. Meer dan 600 leerlingen doen op het Maerlant een havo- of vwo-opleiding. Als jouw vriendje of vriendinnetje van de basisschool naar een ander niveau gaat, kun je hem of haar toch altijd blijven zien. Je zit namelijk op dezelfde school en je kunt in de pauzes gewoon afspreken. Dat is één van de dingen die het Maerlant in Brielle uniek maakt. Maar naast je oude vriendenclubje krijg je in de brugklas heel veel andere nieuwe vrienden en vriendinnen. Dat is misschien wel het allerleukste aan de brugklas. Een nieuwe school (het gebouw is 4 jaar oud), nieuwe vakken en talloze nieuwe vrienden!

9 De mentor, die jou kent en die jij kent Maerlant is een grote school met veel leerlingen, maar ook een school waarin leerlingen zich thuis voelen. Dat komt onder andere omdat iedere leerling een mentor heeft. De mentor neemt er de tijd voor om je te leren kennen en je wegwijs te maken in onze school. Hij of zij is voor jou het aanspreekpunt voor vragen over school. Zo wordt ervoor gezorgd dat je je snel thuis voelt. Als jij goed in je vel zit, ga je vanzelf beter presteren. De mentor, maar ook jijzelf en je ouders kunnen via het leerlingvolgsysteem (Magister) je prestaties volgen. Bèta en techniek Je zult voor of na de Cito-toets waarschijnlijk ook weer kennis gaan maken met het Maerlant. Dan komen er leerlingen uit de vijfde klas van het VWO op jouw school langs om in groep 8 proefjes over de wondere wereld van bèta (natuurkunde, scheikunde en biologie) en techniek uit te voeren. Je mag dan zelf ook aan de slag om in een groepje iets in de wetenschap te onderzoeken. Al in de eerste klas van het Maerlant krijg je op alle afdelingen van vmbo-lwoo t/m gymnasium te maken met bèta en techniek. Op het vmbo-kb/bb wordt dit in het vak science en op vmbo-tl, havo en vwo in het vak onderzoeksvaardigheden aangeboden. Je leert dan o.a. in een laboratorium hoe je met apparatuur en glaswerk moet omgaan en je voert kleine proefjes uit om iets te onderzoeken. Waarom doe je dit al in de eerste klas? We willen je namelijk enthousiast maken voor de exacte kant in het onderwijs en je laten ervaren dat dit niet moeilijk, maar juist heel spannend is. Daar heb je dan in de volgende leerjaren veel profijt van in de exacte vakken. Juist in deze omgeving met veel industrie en technische bedrijven zijn er vele mogelijkheden om later als je uitgeleerd bent aan de slag te gaan als technisch vakman/vrouw en wetenschapper.

10 TalentAtelier Op het Maerlant willen we dat je niet alleen uit boeken leert. We vinden het ook belangrijk dat je vooral praktisch bezig bent met de talenten die je hebt. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen uit de vele TalentAteliers die we in de brugklas van het Maerlant op het lesrooster hebben staan. Alle brugklassers hebben twee maal in het schooljaar de keuze uit ongeveer 20 Talent- Ateliers. Iedereen kiest de ateliers die hij of zij het liefst zou willen volgen. Je zit dus met kinderen die dezelfde belangstelling en motivatie hebben. Dus ook met leerlingen uit andere eerste klassen. Je kunt bij de TalentAteliers denken aan: percussie, masterclass tekenen, meubelrenovatie, zaalvoetbal, animatiefilmpjes maken, koken, haarverzorging, zang- of gitaarles of nog veel meer andere ateliers. De TalentAteliers zijn van de herfstvakantie tot de meivakantie. Zo is op het Maerlant leren méér dan alleen maar werken uit een tekst- of werkboek.

11 De mening van de leerling telt In de klas, bij de mentor, in de medezeggenschaps - raad, in de leerlingenraad, in de evenementen commissie Bright Events, in de schoolkrant redactie, in de redactie van Maerlant-TV. We horen graag je stem! Buitenschoolse activiteiten Gedurende alle leerjaren zijn er dagen dat de leerlingen op het Maerlant geen boeken naar school hoeven mee te nemen: er staat een buitenschoolse activiteit op het programma. In iedere klas zijn er meerdere activiteiten en de variatie is groot: kennismakingsdagen tijdens je eerste schoolweken, schaatsen in de tweede klas, skiën in de derde klas, bezoeken aan musea of toneelvoorstellingen, de buitenlandreis in het pre-examenjaar, met het schoolteam meedoen aan het Nederlands kampioenschap hockey of zaalvoetbal. Om kennis te maken met je toekomstige beroep, worden regelmatig bedrijven bezocht. Als leerling van het Maerlant ga je het allemaal meemaken. Bright Events Op het Maerlant kunnen leerlingen lid worden van de evenementencommissie: Bright Events. Zij zijn dan samen met dhr. Mark Paulussen verantwoordelijk voor de schoolfeesten: Halloween, kerstgala, examenfeest en het feest dat het schooljaar afsluit: Summer Vibes. Bright Events bestaat uit een aantal groepen: techneuten, event en promo. Zo n dertig leerlingen uit alle geledingen van de school zorgen ervoor dat meerdere keren per jaar een spetterend feest gehouden wordt. Voor, tijdens en na een feest is goed te zien welke leerling deel uitmaakt van Bright Events. Ze hebben namelijk hun eigen kledinglijn en een eigen schoolpasje. Zin in Bright Events? Kom naar het Maerlant en zorg dat je een T-shirt van Bright Events mag dragen.

12 Schoolkosten Schoolfoto, verzekering, buitenschoolse activiteiten, huur kluisje, oudervereniging. Elke nieuwe leerling ontvangt een elektronische sleutel waarmee je toegang tot de school krijgt. Een indicatie voor deze gezamenlijke kosten: 170.

13 Activiteiten in de brugklas Kennismakingskamp We gaan met alle eerste klassers op kamp. Hier leer je de leerlingen en de docenten nog beter kennen. Er staan dan veel activiteiten op het programma. Denk aan sport en spel, en creatieve dingen. Na deze dagen is er veel veranderd voor jou als brugklasleerling. Je voelt je zekerder en bent bekend met je nieuwe klasgenoten. Je hebt hopelijk een beetje je plekje gevonden waardoor je een goede start kunt maken. Sportdagen Twee keer per jaar heb je een sportdag. Een keer binnen en een keer buiten. Dan worden er toernooien gehouden met sporten die tijdens de les geoefend zijn. Halloween party Dit discofeest wordt georganiseerd door leerlingen van de evenementencommissie. Iedereen trekt leuke kostuums aan en er wordt gezellig feest gevierd met alle 1e en 2e klassen op school. Sinterklaasviering In overleg met je mentor kiest je klas hoe samen Sinterklaas te vieren, bijvoorbeeld door lootjes te trekken, gedichten te maken of een spel te spelen. Kerstmaaltijd Voor elkaar en met elkaar een mooi kerstdiner maken. Natuurlijk trek je je mooiste kleren aan. Summer Vibes Na de laatste lesochtend is het feest op het schoolplein met muziek, spelletjes, eten, drinken en ander vertier. Afsluiting Aan het einde van het schooljaar maak je een leuk uitstapje met alle 1 e klassen.

14 Vakken Je krijgt in klas 1 de volgende vakken: Nederlands / Engels / Frans (behalve vmbo) / wiskunde / aardrijkskunde/ geschiedenis / biologie / tekenen / handvaardigheid / lichamelijke opvoeding / muziek / mentorles / TalentAtelier / onderzoeksvaardigheden / informatica / science (vmbo-bk en lwoo+) / rekenen (vmbo) / eventueel steunles. Mentorles Eén uur per week heb je mentorles. De mentor helpt je hoe je moet leren en hoe je bijvoorbeeld je agenda moet indelen. Als er belangrijke zaken zijn, dan wordt dit met de klas of met jou apart besproken. Cito-toetsen Net als op de basisschool is er een leerlingvolgsysteem met Cito-toetsen. Het is om, naast de rapportcijfers die je haalt, te zien of je op het juiste niveau zit. In het najaar vindt de nulmeting plaats, waaraan ook de indeling voor steunlessen

15 is gekoppeld. In het voorjaar wordt de eerste vervolg Cito-toets afgenomen. Steunlessen De steunlessen starten rond 1 december, als de uitslagen van de Cito-toets binnen zijn en de docentenvergaderingen voor het eerste rapport hebben plaatsgevonden. Alleen als je zwak staat voor Nederlands, Engels of wiskunde word je ingedeeld bij een steunles. Deze duurt tot de voorjaarsvakantie. Erna kun je opnieuw ingedeeld worden voor een steunles. Rooster Aan het begin van het schooljaar krijg je een rooster. Eind januari krijg je een nieuw rooster, dit is omdat sommige vakken maar een half jaar gevolgd worden. Rapporten Je krijgt 3x per jaar een rapport. Bij het 2 e rapport krijg je een voorlopige determinatie (niveau voor de 2 e klas). Bij het 3 e rapport is er een eindvergadering en wordt er vastgesteld naar welk niveau je in de 2 e klas gaat (definitieve determinatie).

16 Extra ondersteuning en begeleiding Maerlant beschikt over een afdeling ondersteuning en begeleiding. De mentor is voor jou het eerste aanspreekpunt als het gaat om studievragen en andere zaken waarover je je zorgen maakt. Ook docenten kunnen zich zorgen maken over jou en geven dat door aan de mentor. Als de mentor van mening is dat je extra ondersteuning nodig hebt dan bespreekt hij dit eerst met je ouders en jou en neemt daarna contact op met de afdeling ondersteuning en begeleiding. Samen met de mentor, jouw ouders en jou bekijken we welke begeleiding het beste bij je past. De extra begeleiding kan bijvoorbeeld bestaan uit: 1. remedial teaching; 2. trainingen zoals faalangstreductie training, sociale vaardigheidstraining of rots en water training; 3. gesprekken bij de schoolmaatschappelijk werker of leerlingbegeleidster; 4. aanvullend onderzoek om erachter te komen hoe we je het beste kunnen helpen; 5. het opstellen van een speciaal plan voor jou, zodat docenten weten hoe ze je het beste les kunnen geven; 6. trajectgroep. Als je volgens je docenten extra ondersteuning nodig hebt op weg naar je diploma dan kun je in de trajectgroep terecht. Je kunt hierbij denken aan het leren plannen van de schooldag en huiswerk thuis, rustmomenten tijdens pauzes, maken van toetsen in een prikkelarme omgeving, roosterveranderingen bespreken, huiswerk maken als dat thuis niet lukt. Een speciaal team bekijkt of je voor deze vorm van ondersteuning in aanmerking komt. Samen met jou, je ouders en je mentor wordt dan een plan van aanpak opgesteld. Het is erg belangrijk om er samen voor te zorgen dat je straks een leuke schooltijd hebt en een diploma gaat halen. Niemand kan alles alleen. Maar samen kunnen we heel veel!

17

18 Maerlant online Het Maerlant maakt volop gebruik van de digitale wereld. Dat is logisch! Heel belangrijk hierbij is onze website. Hier kun je actuele informatie vinden over de school. Neem een kijkje op Wie wil weten hoe het Maerlant in de digitale wereld van het onderwijs staat, moet eens een kijkje nemen in de school. Het grootste gedeelte van de lokalen is uitgerust met moderne touchscreen schoolborden; in de bibliotheek/mediatheek staan dertig opstellingen met digitale studiemogelijkheden. Er zijn aparte studieruimtes voorzien van computer-werkplekken waar leerlingen kunnen werken; alle lokalen hebben computeraansluitingen. De school is ingericht met wifi zodat alle leerlingen en medewerkers gebruik kunnen maken van het Internet. Overal zie je dan ook leerlingen werken op onze computers of laptops of op een tablet die ze van huis mee nemen. Op school mag je natuurlijk gebruik maken van de handige functies van je smartphone. We moedigen dat ook aan. Informatie over roosterwijzigingen, huiswerk, opdrachten en toetsen kunnen steeds makkelijker online gedeeld worden. Maar er gelden natuurlijk wel regels. Tijdens de les moet de telefoon uit, tenzij de docent een activiteit doet waarbij de telefoon nodig is. Lesuur Lestijd uur uur uur Pauze uur uur uur Lunchpauze uur uur uur uur Pauze uur uur uur

19 B C D centrale hal E A HAVO - VWO (A) Begane grond Bibliotheek Mediatheek Atrium Latijn / Grieks Nederlands Muziek Handvaardigheid 1e verdieping Engels Frans Duits Aardrijkskunde Geschiedenis 2e verdieping Wiskunde Economie Studieruimte incl. computers Biologie Natuurkunde / Scheikunde VMBO BB-KB (B) Begane grond Consumptieve technieken Transport & Logistiek Metaal- en elektrotechniek Uiterlijke verzorging (haar) 1e verdieping Uiterlijke verzorging (schoonheid) Biologie Science Natuur- en scheikunde Tekenen Handvaardigheid 2e verdieping Taalstraat ICT Economie Wiskunde Mens & Maatschappij VMBO-LWOO+ (C) 1e verdieping Kooklokaal Algemene techniek Handel & verkoop Groepslokalen VMBO TL (C) 2e verdieping Tekenen Aardrijkskunde Wiskunde Economie Duits Engels Geschiedenis Technologie ICT Nederlands BLAUW (E) Gymzalen

20 achterplat Hossenbosdijk PX BRIELLE Telefoon

Welkom! Ouderpresentatie schooljaar 2017/18

Welkom! Ouderpresentatie schooljaar 2017/18 Welkom! Ouderpresentatie schooljaar 2017/18 Wat heeft uw kind nodig? Inspirerende en veilige omgeving Meer dan een diploma, brede ontwikkeling Leuke, actieve middelbareschooltijd Ouders en leerlingen waarderen

Nadere informatie

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012!

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012! JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo NIEUW GEBOUW in 2012! Spiksplinternieuw Als je in augustus 2012 op het Maerlant in de brugklas zit, ben je de eerste gebruiker van een gloednieuw gebouw. Via

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Wereld burgerschap Sport en spel

Wereld burgerschap Sport en spel Even voorstellen Sancta Maria is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Het is een veilige school, waar je je snel thuis voelt. Bij ons mag je zijn wie je bent. We besteden veel aandacht aan hoe

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU RSG WOLFSBOS vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ WIJ De middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is leuk. Maar waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Groenewald. Waar staat. voor?

Groenewald. Waar staat. voor? groenewald Waar staat Groenewald voor? Groenewald is een persoonlijke, kleinschalige school waar kwalitatief, eigentijds, toekomstgericht onderwijs wordt gegeven. Binnen een duidelijke structuur is er

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen BORNEGO COLLEGE 25 oktober 2016 Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter Hier kan een onderschrift komen 1 Programma (in hoofdlijnen) (voortgezet) Onderwijs in Nederland Bornego College:

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

VERBINDEND ONDERWIJS. VMBO Connect College

VERBINDEND ONDERWIJS. VMBO Connect College VERBINDEND ONDERWIJS VMBO Connect College C O N N E C TC O L L E G E. N L VERBINDEND ONDERWIJS CONNECT COLLEGE Eén brede scholengemeenschap Onderwijs voor alle leerlingen Georganiseerd in kleine eenheden

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

WELKOM GEACHTE OUDERS

WELKOM GEACHTE OUDERS INFORMATIE HORN WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie over onze school in Horn zoals we die op de regionale voorlichtingsavonden hebben gegeven. Samen

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort Welkom Open avond havo/vwo Van Lodenstein College Amersfoort Inhoud 1. Van Lodenstein College locatie Amersfoort 2. Havo/vwo (inclusief Gymnasium/tto) 3. Vakken 4. Leerlingenbegeleiding algemeen speciaal

Nadere informatie

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075)

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) Heb je nog vragen? Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) 640 91 30 Schoolleiding. Henk Lüken: vestigingsdirecteur Anita Gietermans: afdelingsleider leerjaar 1 en ISK Jan Willem van der

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

A B C... Damstede. Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016. gymnasium atheneum havo

A B C... Damstede. Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016. gymnasium atheneum havo A B C... Damstede gymnasium atheneum havo Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016 Brede oriëntatie & Talentontwikkeling Klassieke Vorming exact (pilot Technasium) kunstzinnig-actief

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs RSG WOLFSBOS vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Want waar kies

Nadere informatie

Welkom op. Naar het voortgezet onderwijs

Welkom op. Naar het voortgezet onderwijs Welkom op Naar het voortgezet onderwijs Een homogene klas Meerdere vakdocenten Andere mensen Meer vakken Meer lokalen Meer boeken Meer huiswerk Andere verantwoordelijkheden Andere lestijden Pauzeren op

Nadere informatie

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle IK Fotografie Leonard Fäustle WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN GOEDE BEGELEIDING Voor een middelbare school is het VCL best klein. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Locatie Rachmaninowlaan

Locatie Rachmaninowlaan a r t x e n i n Zi s e i k : g n uitdagi het voor m u i s a Gymn Locatie Rachmaninowlaan Waarom het gymnasium? Je bent jong en je wilt wat? Dan is onze gymnasiumbrugklas zeker iets voor jou! Het gymnasium

Nadere informatie

Naar het Greijdanus?!

Naar het Greijdanus?! Zwolle Schitteren in Zijn licht Naar het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/zwolle Groep 8 en dan..? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school en welke richting?

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving klassenindeling op basis van fietsroutes evenwichtige verdeling basisscholen wensen

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

verstan fening extra vakken gymnasium nu ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium gymnasium vroeger gymnasium gedacht?

verstan fening extra vakken gymnasium nu ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium gymnasium vroeger gymnasium gedacht? ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium Krijg je een VWO-advies Vind je het leuk om uitgedaagd te worden Misschien is het gymnasium dan iets voor jou. In deze folder willen we je iets vertellen

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs GROEP 8 2017/2018 16-10-2017 Groep 8 2017/2018 1 DOEL VAN DEZE INFORMATIE-AVOND. Procedure komende jaar Algemene informatie m.b.t. voortgezet onderwijs Verwijzing naar

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A4/A5 (20.50) Determineren Wie

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Rijnwoude volgens Domino Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Leren met uitzicht Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie