NIEUWSBRIEF september I

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF september I 2014 1"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF september I Fijne vakantie - Fijne start Na een deugddoende vakantie zijn we klaar voor een nieuwe start. Een nieuw schooljaar, een interessante uitdaging, een jaar vol boeiende verhalen. Welkom aan de nieuwe instappertjes in onze kleuterschool, welkom aan alle nieuwe leerlingen en welkom aan allen die bij ons reeds school liepen. Een warme welkom aan alle medewerkers. Ik wens iedereen een empatisch, leerzaam, leuk, vriendschappelijk, vredevol en boeiend schooljaar! Tijdens de vakantie werden heel wat werken uitgevoerd: - enkele de gangen werden bijgewerkt met een fris kleurtje. - een reorganisatie van de ochtend- en avondopvang (zie verder). - er zijn nieuwe voetbalgoals op het grasplein geplaatst. - Klas 4B kreeg een digitaal bord. Nieuws leerkrachten Juf Leen Embo (kleuterjuf bij onze peuters) maakte een carrièreswitch. Zij werkt als halftijds pedagogisch directeur en halftijds zorgcoördinator in de Vrije basisschool te Eke. - Juf Karen Vermeers startte vorig jaar in onze school ter vervanging van kleuterjuffen. Na de krokusvakantie mocht zij de peuters in het konijnenklasje begeleiden. Dit schooljaar is zij klastitularis van de eendjesklas (menggroep peuter eerste kleuter). - Juf Emelie Bruyneel vervangt juf Sigrid, zij is in zwangerschapsverlof van haar derde kindje. Juf Emelie zal het kleutergymmen geven en daarnaast neemt zij op woensdagdonderdag- en vrijdagvoormiddag een groepje eerste kleuters onder haar vleugels. - Juf Liza Bundervoet start als leerkracht ICT. Vorig jaar werkte zij in co-teaching in klas 1. - Juf Silke Verschaffel startte vorig jaar in onze school als interimaris van juf Patricia. Dit schooljaar engageert zij zich in co-teaching met klas2, klas 5 en klas 6. - Wij wensen juf Leen succes in haar nieuwe job. Juf Sigrid wensen we een vlotte bevalling en een gezonde baby. - Onze nieuwkomers heten we van harte welkom en wensen we een goede samenwerking met de kinderen, de leerkrachten en de ouders.

2 Brieven in het heen- en weerschriftje de schoolagenda Lees de brieven in het heen- en weerschriftje/de schoolagenda van uw kind aandachtig. Vul zo snel mogelijk (indien van toepassing) de strookjes in en bezorg ze aan de klastitularis. Dank hiervoor! De nieuwsbrieven versturen wij via mail of vind je terug op de website : Wij vragen deze te lezen, zo alleen kunnen jullie het schoolleven van je kind goed volgen. Website : Volg onze website. Hij is zeer gebruiksvriendelijk. Op de startpagina kan u volgende info raadplegen: het maandmenu, de schoolkalender, document medicatie. Dit document dient u af te printen, in te vullen en aan de klastitularis te bezorgen indien u van de school verwacht dat medicatie aan uw kind wordt toegediend. U vindt er een aangepaste versie van het schoolreglement, schooljaar Klik op de link schoolreglement. Je kan kiezen voor algemene of specifieke info van onze school. Ochtend- en avondopvang gesplitst Het aantal kinderen dat in de ochtend- en/of avondopvang blijft neemt steeds toe. Omdat wij het voor onze kinderen rustig en huiselijk willen houden splitsen wij deze opvang op. De ochtend- en avondopvang voor de kleuters gaat door in de kleuterrefter bij juf Dorine. De ochtend- en avondopvang voor het lager gaat door in de refter van het lager. De ochtendopvang is onder begeleiding van..( nog niet gekend). De avondopvang gaat door op 2 locaties : klas 1 tot en met klas 4 in de refter, onder begeleiding van juf Lut. Klas 5 en 6 worden in de stille studie begeleid door een klasjuf tot uur. Tussentijds kan je de leerlingen van klas 5 of 6 afhalen om uur. Wie voor wordt afgehaald blijft in de refter. Vanaf uur begeleidt juf Lut de avondopvang verder in de refter. Wij vragen om je aan en af te melden bij de opvang. Op een lijst vul je het uur van de digitale klok uit de refter in en plaats je je paraaf. Leesmoeders peer-tutoring Gedurende verschillende jaren zetten leesmoeders zich op maandagmiddag in om met leerlingen van klas 1 en klas 2 in kleine groepjes het lezen te oefenen en het leesplezier te vergroten. Dit jaar proberen we peertutoring. Peer tutoring is een vorm van samenwerking waarbij twee kinderen samen aan een taak werken of in een boekje lezen. Het ene kind (5 de klas)(4 de klas) begeleidt een ander kind (2 de klas)(1 ste klas) bij het inoefenen of verwerven van bepaalde leerinhouden. Onderzoeksresultaten wijzen op verbeterde leerprestaties en dit zowel voor het begeleidende kind (tutor), als voor het begeleide kind (tutee). De tutee krijgt individuele aandacht en uitleg op aangepast niveau. De leerkwaliteit vergroot!

3 Door de leerinhouden uit te leggen krijgt ook de tutor beter begrip van de inhoud. Hierdoor groeien zowel de tutor als de tutee in zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Naast positieve resultaten op cognititief gebied zijn er ook een groeiproces op sociaalemotioneel vlak. Juffen bloggen Elke juf evolueert mee. Na de eerste personeelsvergadering gingen de juffen naar de computerklas, ze maakten naar eigen creativiteit hun eerste blog. De link van de blog vind je op de schoolwebsite bij de klasgroep. Op de blog kan je voortaan klasactiviteiten en de foto s vinden. Activiteiten tijdens de middagpauze Vanuit onze visie Iedereen is knap willen we tijdens de middagpauze enkele activiteiten organiseren. Turnen en ritmiek of omnisport op dinsdag o.l.v. Juf Terry. ICT in de computerklas op donderdag o.l.v. de papa van Lucas Bouckaert en juf Liza. Zang en dans op vrijdag o.l.v. juf Veerle en juf Sofie. Verdere info volgt via een afzonderlijk schrijven. Milieu op school Onze school mag fier zijn op de 3 MOS-logo s die aan de voorzijde van de school hangen. Als MOS-school willen we met iedereen aandacht besteden aan het milieu. We zorgen voor minder afval op school: geen blik, geen brik, geen glas, wél hervulbare drinkbussen en plastic flesjes, wél boterhammendozen, wél koekjesdozen, zuinig met papier,... De thema's "water en energie" blijven we op onze school bewaken. We rekenen op uw medewerking! (Lees meer in het schoolreglement.) Verkeersveiligheid op school Voor de veiligheid van jullie kinderen gebruiken wij het kleuterpoortje( kleine poortje vooraan) enkel nog bij de ochtend- en avondopvang. Dit poortje sluit om 8.10 uur! Breng uw kleuter langs de fietsenstalling of het poortje achteraan de school tot bij de juf die op de speelplaats toezicht houdt. Houd het afscheid kort. Geef je kleuter een dikke knuffel en een zoen. Een kort en vast ritueel brengt vertrouwen en geeft goede gewoontes. Aandacht: parkeer jullie wagen op de daartoe voorziene plaatsen: - langs de Stas de Richellelaan ( parkeren op de fietssuggestiestrook mag, parkeer NIET op het voetpad) - op het Dorpsplein - in de Diepestraat Laat de inkom aan de kiss en ride vrij, daar mag je NIET parkeren of stationeren.

4 Hou de kiss and ride zone verkeersvrij, zo kunnen onze fietsers de school veilig binnen en buiten. Parkeer NIET in de Dorpsstraat, deze smalle straat is dan pas veilig voor fietsende kinderen of voor ouders met voetgangertjes en buggy s. Achteraan de school kan je parkeren in de Gebr. De Mulderstraat of in de Vredestraat. Kinderen kunnen de school makkelijk te voet of met de fiets langs deze binnenweg bereiken. Kinderen die met de fiets naar school komen, stallen deze op de daartoe voorziene plaats achteraan de school in de fietsenrekken of op de daartoe voorziene plaatsen. Omtrent de veiligheid van onze kinderen lees je meer in het schoolreglement. Gezondheid op school We vragen de kinderen respect te hebben voor de materialen op school, zorg te dragen voor voor al datgene wat de school ter beschikking stelt. Het sanitair houden we netjes. Het is er geen speelplaats. Op school hoort geen snoep, geen frisdrank, liefst fruit als tussendoortje, water kan altijd. Wij zorgen voor nette, goed verluchte klaslokalen en tijd voor bewegingstussendoortjes in de klas, Infoavonden voor ouders (brief achteraan) Noteer alvast volgende data in uw agenda: - woensdag 10 september om uur infoavond voor de kleuterschool - donderdag 11 september om uur infoavond voor de lagere school. Verdere info in bijlage. Oudercomité: onthaal Het dagelijks bestuur van het oudercomité nodigt alle ouders uit op maandagochtend 1 september aan de koffiestand bij de ingang van de school. Het oudercomité wil ook dit schooljaar een spreekbuis zijn voor alle ouders. Wie er graag bij wil zijn, is van harte welkom en neemt contact op met één van de leden van het oudercomité. Start vergadering dinsdag 16 september uur. Nieuwbouw gymzaal polyvalente zaal Hierbij wil ik meegeven dat de samenwerking met de gemeente Merelbeke omtrent de bouw van een nieuwe gymzaal en een nieuwe polyvalente zaal in Bottelare niet doorgaat. Voor de verkiezingen hadden we met zijn allen goede hoop en zagen we alles positief. Op het einde van de vakantie kreeg ik dit negatieve nieuws te horen na een wachttijd van 18 maanden. Ik vind dit heel jammer en ik ben er zeker van dat ik niet alleen zo denk.

5 We moeten denken in een bredere visie en samen bouwen, samen investeren in een gemeenschap. We kregen de kans niet om onze visie duidelijk te stellen en onze plannen toe te lichten bij het schepencollege. De school bouwt voor de kinderen en zou in samenwerking met de gemeente kunnen zorgen voor het sociale leven. De kinderen maken gebruik van de accommodatie tussen 8.00 tot uur, daarna staan de zalen van tot en in het weekend ter beschikking van het verenigingsleven. Kan het mooier? Alles in één site! Prachtige plannen liggen klaar! Hoe het nu verder moet, blijft een zoeken. Strapdag: vrijdag 19 september De Strapdag (stap- en trapdag) is de autovrije schooldag voor basisscholen. Op die dag vragen wij aan alle kinderen en hun ouders om te voet of met de fiets naar school te komen. Wie veraf woont, parkeert in het dorp en draagt zo zijn steentje bij. Aanpassing schoolreglement 1. Opvang op woensdag tot (niet meer tot 18.00) 2. Inschrijvingsdecreet : Inschrijvingsdatum: Broers & zussen: maandag 02/03/2015 (9.00) Kinderen personeel: maandag 16/03/2015(9.00) Reguliere inschrijvingen vanaf maandag 30/03/2015 (9.00) Wij werken met een aanmeldingsregister. Dit heeft echter geen enkele waarde. Het geeft ons een zicht op het aantal ouders en kinderen die de visie van onze school delen. 3. Nieuw decreet XXIV Vanaf 01/09/2014 is een taaltest voor alle leerlingen van het eerste leerjaar verplicht., Vanuit het VVKBAO (Vlaams Verbond voor Katholiek BasisOnderwijs) wordt de Saltotoets voorgesteld. Vanuit deze screening zal de school een taalbeleid uitschrijven. 4. Aanpassingen : maximumfactuur Prijzen voor toezicht en opvang: Nu 0.70 verhogen naar 0.80 per half uur. opvang op woensdag: van uur tot uur : 0.80* van uur tot uur: 0.80* van uur tot uur : 6* Vanaf schooljaar eindigt de opvang op woensdag om uur. Opvang op vrije dagen : halve dag : 1ste kind 12* - 2de kind 8,50*- 3de kind 7*

6 dag : 1ste kind 20* - 2de kind 17,50* - 3de kind 15* Een dag rekenen wij aan vanaf uur. Voor de bedragen met een * ontvang je een fiscaal attest. Praktische info schooljaar Directeur : Ann Van den Daele Peuter-kleuterklas 1A(eendjesklas): juf Karen Vermeers Peuter-kleuterklas 1B(aapjesklas): juf Nancy De Regge Kleuterklas 2A(visjesklas): juf Joke Van Cauwenberghe + Anne Jacobs Kleuterklas 2-1B(vlinderklas): juf Tine Van Houcke Kleuterklas 3A(wijze uilenklas): juf Kathleen De Vuyst Kleuterklas 3B(bijtjesklas): juf Inge Boone Ambulante kleuterjuf in ondersteuning van de eerste kleuters van sept tot krokus: juf Emelie Bruyneel(10/24) Kleutergym: juf Sigrid Baudet(zwangerschapsverlof) vervangen door juf Emelie Bruyneel Kinderverzorgster : juf Isabelle Van Cauwenberghe Zorgcoördinator : juf Bénédicte Van Haelst LAGERE SCHOOL KLAS 1A : juf Katrien De Bruycker KLAS 1A: Juf Elke Janssens KLAS 2: juf Ann De Zutter (in co-teaching voor 9/24 met Silke Verschaffel+3/24 extra zorg) KLAS 3A : juf Ingrid De Blander KLAS 3B: juf Ann De Smedt KLAS 4A: juf Muriel Van de Voorde Klas 4B : juf Patricia Roets KLAS 5A: Juf Sofie Danneels (in co-teaching voor 12/24 met Silke Verschaffel) KLAS 6A: juf Veerle Dekeyser(in co-teaching voor 5/24 met met Silke Verschaffel) Zorgcoördinator: juf Bénédicte Van Haelst Gymleerkracht: juf Terry Delmulle ICT-coördinator: Liza Bundervoet Schoolsecretariaat: Marleen De Kerpel

7 Vrije dagen schooljaar Vrijdag 26 september 2014 Lokale verlofdag Maandag 27 oktober t.e.m. Herfstvakantie vrijdag 31 oktober 2014 Maandag 10 november 2014 Pedagogische studiedag Dinsdag 11 november 2014 Feest van wapenstilstand : vrijaf Maandag 22 december 2014 t.e.m. Kerstvakantie vrijdag 2 januari 2015 Maandag 16 februari 2015 t.e.m. Krokusvakantie vrijdag 20 februari 2015 Woensdag 18 maart 2015 Pedagogische studiedag Maandag 6 april 2015 t.e.m. Paasvakantie Vrijdag 17 april 2015 Maandag 11 mei 2015 Lokale verlofdag Donderdag 14 mei 2015 t.e.m. Vrijdag 15 mei 2015 Maandag 25 mei 2015 Dinsdag 1 juli 2015 Weekend O.-L.-H.-Hemelvaart (Eerste Communie op woensdag 13 mei) Pinkstermaandag Begin van de vakantie Op deze dagen is er opvang voorzien Jaarthema: Lettersoep toverpraat en krabbelboekjes Bijlagen bij deze nieuwsbrief: - Goedkeuring schoolreglement ondertekend terug te bezorgen. - Brief infoavond - Jaarkalender

8 O.-L.-V.- Visitatie Basisschool - Stas de Richellelaan 19, 9820 Bottelare-Merelbeke info@visitatiebottelare.be tel 09/ GSM 0477/968956

NIEUWSBRIEF juni I 2014 10. Terugblikken op een fantastisch schooljaar met als thema:

NIEUWSBRIEF juni I 2014 10. Terugblikken op een fantastisch schooljaar met als thema: NIEUWSBRIEF juni I 2014 10 Terugblikken op een fantastisch schooljaar met als thema: Enkele kunstige momenten: Opening nieuwe speelburcht Voor het eerst op bio- en muzoklas naar t Oud klooster te Dikkele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september I 2015 1

NIEUWSBRIEF september I 2015 1 NIEUWSBRIEF september I 2015 1 Fijne vakantie - Fijne start Na een deugddoende vakantie zijn we klaar voor een nieuwe start. Een nieuw schooljaar, een interessante uitdaging, een jaar vol boeiende verhalen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september I

NIEUWSBRIEF september I NIEUWSBRIEF september I 2016 1 Fijne vakantie - Fijne start Iedereen telt mee! Na een deugddoende vakantie zijn we klaar voor een nieuwe start. Een nieuw schooljaar, een interessante uitdaging, een jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni I

NIEUWSBRIEF juni I NIEUWSBRIEF juni I 2019 10 Schoolorganisatie schooljaar 2019-2020 Vrije dagen schooljaar 2019-2020 Maandag 30 september 2019 Dinsdag 1 oktober 2019 Maandag 28 oktober t.e.m. vrijdag 1 november 2019 Maandag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september I

NIEUWSBRIEF september I NIEUWSBRIEF september I 2017 1 Fijne vakantie - Fijne start Na een deugddoende vakantie zijn we klaar voor een nieuwe start. Dit schooljaar wordt uniek, apart, speciaal, kortom: memorabel! Het belooft

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Infoboekje september 2018

Infoboekje september 2018 Infoboekje september 2018 Even stilstaan Hier ben ik, onderweg, met mijn verhaal, met mijn gezelschap, met mijn ervaring. Daar ben jij, onderweg, met jouw verhaal, met jouw gezelschap, met jouw ervaring.

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Kalender maart april 2012

Kalender maart april 2012 schooljaar : 2011 2012 (jaargang 11) editie : maart 2012 Deze Colomascoop is voor : Kalender maart april 2012 Donderdag 1 maart Maandag 5 maart Donderdag 8 maart Zaterdag 10 maart Donderdag 15 maart Maandag

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L 1 september 2015 ALTENA Beste ouders, Hopelijk hebben jullie met jullie gezin genoten van de vakantie en zijn de kinderen weer klaar om het

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Maandbrief: september

Maandbrief: september Maandbrief: september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er niet alleen een fleurige start van maken maar eveneens een fleurig schooljaar! In deze

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar!

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT 2019 Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.11 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Familienieuws We nemen afscheid van

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze,7 september 2018 Beste ouder(s) Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Hartelijk dank voor het vertrouwen in onze school. Aan

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen. Onze kleuterschool start

Nadere informatie

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen.

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen. Astene, 01 september 2017 Beste ouder(s) Eens half augustus voorbij, komt de school weer tot leven. Klassen worden op orde gezet, er komt een nieuw kleurtje her en der, de eerste schooldag wordt voorbereid

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Goed gevoel - nieuws

Goed gevoel - nieuws Nieuwsint-Jozef Schooljaar 2016-2017 september 2016 Beste ouders en kinderen, Goed gevoel - nieuws De start van het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het vijfde leerjaar mag het nieuwe schooljaar aanvangen

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen.

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen. Astene, 03 september 2018 Beste ouder(s) Eens half augustus voorbij, komt de school weer tot leven. Klassen worden op orde gezet, er komt opnieuw schot in de speelplaatswerken, de eerste schooldag wordt

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

t Nieuwe schooljaar in een notendop.

t Nieuwe schooljaar in een notendop. BASISSCHOOL MAATJES t Nieuwe schooljaar in een notendop. Woordje van de directeur Meester Dirk, zo kwam een kind van het vijfde leerjaar, deze morgen naar mij: Kan jij al geloven dat de vakantie vrijdag

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2017-2018 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- SCHOOLNIEUWS Schoolorganisatie Juf Leen blijft volgend schooljaar de juf van onze allerkleinsten (instapklas & 1ste kleuterklas). Juf Marina is de kleuterjuf van de kleuters van

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2017 2018!

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

SINT-PIETERSSCHOOL VRIJE BASISSCHOOL LANGDORP. Beste kinderen en ouders,

SINT-PIETERSSCHOOL VRIJE BASISSCHOOL LANGDORP. Beste kinderen en ouders, VRIJE BASISSCHOOL LANGDORP SINT-PIETERSSCHOOL WWW.VBSLANGDORP.BE VBSLANGDORP@TELENET.BE NIEUWSBRIEF JUNI 2016 Beste kinderen en ouders, Bijna gedaan die school. Misschien met een traan, maar zeker met

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel:

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel: Nieuwsbrief juni Ninove, maandag 22 juni 2015 Beste ouders Vakantie! De boeken dicht. De wereld open. Halsoverkop tuimel ik in het gras zwier aan touwen van plezier fietsen en ritsen reizen holderdebolder

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2018-2019 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en we zijn er helemaal

Nadere informatie