Infoboekje. Voor ouders en leden van de Bevers Scouting Lucas s-hertogenbosch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infoboekje. Voor ouders en leden van de Bevers Scouting Lucas s-hertogenbosch"

Transcriptie

1 Infoboekje Voor ouders en leden van de Bevers Scouting Lucas s-hertogenbosch

2 Colofon Uitgave seizoen Copyright Scouting Lucas s-hertogenbosch Disclaimer Aan de informatie in dit boekje kunnen geen rechten worden ontleend. De vermelde hoogtes van contributie, kampgeld en andere bijdragen zijn bedoeld als indicatie en kunnen tussentijds gewijzigd worden.

3 Inhoud Colofon... 2 Inhoud... 3 Speltakinfo Bevers... 4 Voor wie?... 4 Themaverhaal... 4 Activiteiten... 6 Weekend... 7 Installatie... 8 Afbellen... 9 Activiteiten buiten de Bevers Contact met ouders Adressen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3

4 Speltakinfo Bevers Voor wie? De jongste speltak van Scouting Lucas heet de Bevers. Dit zijn 16 meisjes en jongens van 5 tot en met 7 jaar oud. Op zaterdagochtend komen zij bij elkaar in de blokhut, van uur. Een kind dat in september 5 of 6 jaar oud is, kan Bever worden. Wanneer het kind in september 7 jaar oud is en naar groep 4 gaat, gaat het naar de Welpen (jongens en meisjes, dinsdagavond) of de Welpen Estahorde (jongens en meisjes, woensdagavond). Bij uitzondering kan het voorkomen dat een kind een jaar langer bij de Bevers blijft, omdat dit beter is voor zijn (sociale) ontwikkeling. Dit wordt in onderling overleg met de ouders en de staf bekeken. Themaverhaal De Bevers hebben een leeftijd waarop ze graag hun fantasie laten werken. En Bevers houden van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In het dorp Hotsjietonia beleven ze spannende momenten met vertrouwde personen. En bovendien biedt Hotsjietonia een veilige en beschermde omgeving. De leiders van de Bevers spelen mee. Zij zijn iedere week aanwezig en hebben een vaste rol: Stanley Stekker, de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema s en berekeningen. Overal probeert hij constructies voor te maken en originele oplossingen te verzinnen. Soms is hij een beetje verlegen of let hij te veel op details. Rozemarijn. Zij is een leuke, gezellige en praktische meid. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze helpt kinderen met het uitvoeren van hun plannen en is goed in improviseren. Professor Plof. Hij is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor

5 een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten. Rebbel. Zij kletst graag en weet alles van iedereen in Hotsjietonia. Ze houdt van het buitenleven en woont met Bas Bos in het boswachtershuisje. In het bos is ze gek op de dieren en verzorgt ze de gewonde bosdieren. Noa. Zij is een dromerige meid. Haar huis ligt vol kussens om lekker uit te rusten en weg te dromen in je fantasie. Bij Noa kun je komen om uit te razen maar ook om uit te huilen. Regelmatig worden er themarollen ingevuld door andere personen, die bijvoorbeeld in het verleden beverleid(st)er zijn geweest. Belangrijke themafiguren in Hotsjietonia zijn Stuiter, Bas Bos, Fleur Kleur, etc. Naast deze vertrouwde personages, komen er ook regelmatig andere figuren langs. De tovenaar en de pivobeestjes zijn vaste gasten, maar we krijgen ook wel eens bezoek van de kluizenaar en Kale Bas of de heks in de holle boom. De leiding bij de Bevers heeft een dubbele rol: aan de ene kant geeft zij duidelijk richting aan de groep en bepaalt zij wat er gebeurt. Aan de andere kant speelt zij met de kinderen mee en heeft zij een kinderlijke rol. De kinderen voelen goed aan wanneer iemand van de leiding een rol speelt en wanneer het echt is.

6 Activiteiten Elke Beverochtend kent een duidelijke structuur. We beginnen en eindigen met een liedje en halverwege drinken we ranja. De meest voorkomende activiteiten zijn: Vrij spelen: De kinderen krijgen een bepaald materiaal, bijvoorbeeld kranten & dozen, lappen of verkleedkleren in grote hoeveelheden aangereikt en mogen zelf met dit materiaal doen wat hun leuk lijkt. Gestructureerd spelen: De kinderen beleven met de bewoners van Hotsjietonia een spannend verhaal. De leiding speelt een themarol en neemt de Bevers mee in dit avontuur. Zo hebben de Bevers veel mensen gered toen Hotsjietonia onder water stond en hebben ze professor Plof geholpen bij zijn (mislukte) technische proefjes. Vrij knutselen: De kinderen mogen vrij knutselen, maar wel binnen een bepaald thema. Ze maken dan met z n allen bijvoorbeeld een stad of een bos of ze knutselen voor de kinderoptocht. Gestructureerd knutselen: De kinderen maken allemaal hetzelfde. Bijvoorbeeld een kijkdoos of een brievenbus met post. Andere spelvormen zijn: spelen in een apenkooi (= een opgebouwd klimcircuit), naar het bos, vlotvaren, toneelspelen, een circus maken. Spelenderwijs leren de Bevers met elkaar samen te spelen, samen te werken en rekening met elkaar te houden. Zij worden gestimuleerd om mee te spelen met de groep, maar als ze een keer geen zin hebben of te moe zijn, hoeft dat niet altijd.

7 Ons openingsliedje is: Wij zijn de bevers en zingen dit lied, het liefst lekker hard, anders hoor je het niet. We gaan samen spelen, dat doen we zo graag. Want wat we ook doen, doen we samen vandaag. Ik dans, ik spring, ik stuiter en ik zing. Wij zijn de bevers en zingen dit lied, het liefst lekker hard, anders hoor je het niet. We gaan samen spelen, dan vinden we fijn. Wat is het toch leuk om een bever te zijn. We sluiten af met het liedje: Ahoi, ahoi, we zijn met spelen klaar nu mogen wij, nu mogen wij naar huis toe gaan! Weekend Aan het eind van het seizoen gaan de Bevers een weekend weg (op kamp). De bevers gaan dan twee nachtjes logeren in een kampeerboerderij in de buurt van 's-hertogenbosch. Tijdens dit weekend doen de Bevers soortgelijke dingen als op zaterdagochtenden. Ze beleven een avontuur en spelen in het bos. Omdat een weekend van huis voor veel kinderen vrij lang is, wordt er extra aandacht besteed aan hun gemoedsrust. Op de eerste avond krijgt ieder kind een eigen plekje in de boerderij. Samen met vader of moeder wordt het bed gedekt. Het bed is een stukje thuis waar de kinderen kunnen uitrusten en een boekje kunnen lezen of met hun knuffel spelen. Hoewel er spannende dingen gebeuren (een koning is zijn ring kwijt of een robot een moertje), is er rust op momenten dat het nodig is.

8 s Avonds lijkt alles opgelost: de ring is gevonden en de robot doet het weer. De volgende dag zal weer nieuwe avonturen brengen, maar dat weten de kinderen dan nog niet. Het kamp is erg vermoeiend voor de kinderen. In de auto naar huis slapen de meesten. Wellicht kunt u proberen de kinderen uitgerust aan het kamp te laten beginnen. En na het kamp hebben ze uiteraard wat tijd nodig om bij te komen. Overigens is er een paar weken voor het Beverkamp altijd een ouderochtend om u wat meer informatie te geven. Dan heeft u natuurlijk ook de gelegenheid om eventuele vragen te stellen. Installatie De eerste vier weken van een nieuwe Bever vormen een proefperiode. Als na vier weken blijkt dat hij of zij wil blijven, wordt de eerste contributie betaald. Na een maand of twee zijn de nieuwe kinderen helemaal vertrouwd met Hotsjietonia. Ze kennen de namen van de leiding, de teksten van de liedjes en weten het toilet te vinden. Het is tijd om een echte Bever te worden. We hebben dan een feestochtend waarop alle ouders, broertjes, zusjes, opa s en oma s welkom zijn: de installatie. Op de installatie krijgen de kinderen een insigne voor op hun rode trui, hun Scouting Lucasdas en een Scouting Lucaspet. Ook beloven ze iets aan de leiding: Ik beloof een goede Bever te zijn en fijn met alle andere Bevers te spelen in Hotsjietonia. Oudergesprekken Om elkaar wat beter te leren kennen en om wat meer over scouting en de bevers te vertellen, komen er twee mensen van de leiding een half uurtje op bezoek bij de (nieuwe) Beverouders, als zij dit op prijs stellen. Dit bezoekje vindt plaats voorafgaand aan de installatie Ook hoort de leiding graag van wat meer over de kinderen zelf, zodat zij eventueel rekening kan houden met bepaalde zaken.

9 Beverkleding en andere benodigdheden De Bevers dragen een rode trui of blouse, een das en een pet. Voor de trui zijn er twee opties: een willekeurige rode trui met een insigne van de Bevers erop. U zorgt zelf voor de rode trui en voor 1,80 kunt u het insigne kopen bij de Beverstaf, óf een Bevertrui van Scouting Nederland. Deze kost 19,95. Bestel via of ga naar de dichtstbijzijnde Scoutshop in Eindhoven (zie achterin dit boekje). De das kost 11,50 en de pet krijgt u gratis. De kinderen moeten hun uniform elke week aanhebben. Op warme dagen is een rood T-shirt ook prima. (Eventueel kunt u een speciaal Bever T-shirt bestellen bij de Scout-shop.) Verder zijn oude kleren en stevige schoenen zeer aan te raden, want bij de Bevers spelen en knutselen we veel, en daar kun je nu eenmaal flink vies van worden. Aanbevelingswaardig Meestal zijn er geen bedden in de kampeerlocaties waar wij komen, dus hiervoor moeten de kinderen zelf iets meenemen. Het maakt niet uit of hij of zij slaapt met een slaapzak of dekbed, een luchtbed of matrasje. Mocht u niet over dergelijk materiaal beschikken, kunt u dit aangeven bij de leiding, dit kan dan waarschijnlijk geleend worden. Afbellen Wij verzoeken u altijd af te bellen als uw kind op een Beverochtend niet kan komen. Dan kunnen wij in de voorbereiding rekening houden met het aantal kinderen en we staan niet onnodig te wachten op een kind als we bijvoorbeeld het park in willen gaan. U kunt door de week bellen met één van de Beverstafleden (telefoonnummers vindt u achterin dit boekje) of op zaterdag vanaf uur met de Blokhut: Ook communiceren we veel zaken per mail. U kunt ons bereiken via bevers@scoutinglucas.nl

10 Activiteiten buiten de Bevers De Bevers gaan minstens één keer per jaar naar het bos. We vragen de ouders dan van tevoren of zij hun kind naar in het bos willen brengen in plaats van naar de Blokhut. Daarnaast wordt er soms door Scoutingregio De Meierij (waartoe wij behoren) een Beverdoedag georganiseerd. Deze dag komen alle Bevergroepen uit de regio samen om te spelen. De Bevers doen met hun leiding ook mee met de gezamenlijke activiteiten van Scouting Lucas zoals een groepskampvuur en de Opening van het Seizoen, waarover u in het algemene gedeelte kunt lezen. Contact met ouders Wij vinden het erg belangrijk dat uw kind het naar de zin heeft bij de Bevers. Daarom horen wij het graag van u als er speciale dingen zijn, die voor ons van belang kunnen zijn om te weten. Het kan zijn dat uw kind overgevoeligheid is voor bepaald voedsel, of het heel moeilijk vindt om in de nieuwe groep vriendjes te maken, of een beetje bang is van de themafiguren, etc. We nodigen u van harte uit ons hier na (of voor) de Beverbijeenkomst op aan te spreken. Uiteraard zijn dat ook onderwerpen die we bespreken bij ons bezoek aan u, voor uw kind geïnstalleerd wordt.

11 Algemene info over Scouting Lucas Scouting Lucas bestaat uit meer speltakken dan alleen de Bevers. De algemene info over de groep, waaronder bijvoorbeeld informatie over de contributie of de begroting, vindt u in het algemene informatieboekje of op de website:

12 Contact Scouting Beverleiding: Blokhut Scouting Lucas Limietlaan 12 (geen postadres) Scouting Lucas s-hertogenbosch

Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.)

Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.) Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.) Seizoen 2017-2018 Inhoud: Voorwoord blz. 3 Wat is er zo leuk aan scouting? blz. 4 Regio blz. 5 Wat zijn Bevers? blz. 6 Dorp Hotsjietonia

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch Infoboekje voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Colofon Uitgave seizoen 2015-2016 Copyright 2003-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Disclaimer Aan

Nadere informatie

Beverthema. Introductie

Beverthema. Introductie Introductie Beverthema Op 12 juni 2010 vond in Dierenpark Amersfoort de Bever-Doe-Dag plaats. Voor ruim drieënhalf duizend bevers en hun leiding stond een avontuurlijk programma klaar om het 100-jarig

Nadere informatie

Hoi! Algemene informatie

Hoi! Algemene informatie Hoi! Wij vinden het allemaal heel erg leuk dat jij samen met ons komt spelen bij de bevers. Misschien weet je al wat bevers zijn, maar misschien ook nog niet. Nou, bevers zijn dieren met grote tanden en

Nadere informatie

Voorwoord seizoen

Voorwoord seizoen Voorwoord seizoen 2016-2017 Beste ouders en verzorgers, Het nieuwe scoutingseizoen staat weer voor de deur. Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad! Om het seizoen tot een succes te maken

Nadere informatie

Ouder informatiemap. Bevers. Scouting Mira Ceti Nistelrode

Ouder informatiemap. Bevers. Scouting Mira Ceti Nistelrode Ouder informatiemap Bevers Scouting Mira Ceti Nistelrode Inhoudsopgave 1. Bevers bij Mira Ceti Blz. 3 2. Leiding Blz. 4 3. Ouderraad Blz. 5 4. Contributie Blz. 6 5. Bever scoutfit Blz. 7 6. Waar moeten

Nadere informatie

Uitdaging om zich te ontwikkelen tot zelfstandige scouts. Scouts willen hun grenzen verleggen en steeds meer zelf verantwoordelijkheid zijn.

Uitdaging om zich te ontwikkelen tot zelfstandige scouts. Scouts willen hun grenzen verleggen en steeds meer zelf verantwoordelijkheid zijn. Module 1: Spelvisie SCOUTS en de activiteitengebieden D. Parlevliet samenvatting v1.0 Spelvisie Scouting is nog steeds gebaseerd op de scoutmethode van Baden-Powell. In de kern is dat het ontwikkelen van

Nadere informatie

Infoboekje. Voor ouders en leden van de Bevers 2013-2014. Scouting Lucas s-hertogenbosch

Infoboekje. Voor ouders en leden van de Bevers 2013-2014. Scouting Lucas s-hertogenbosch Infoboekje Voor ouders en leden van de Bevers 2013-2014 Scouting Lucas s-hertogenbosch Colofon Uitgave seizoen 2013-2014: coördinatie Aukje Frederiks. Samenstelling 2003 Noëlle van Geene Groot Zevert Aukje

Nadere informatie

Korte inhoud: Door een spel in gesprek gaan met beverleiding hoe ze met de spelfiguren in thema kunnen werken.

Korte inhoud: Door een spel in gesprek gaan met beverleiding hoe ze met de spelfiguren in thema kunnen werken. Methodieken en werkvormen Module 6. Werken in thema, voor beverleiding Maker: E. van der Zalm Functie: trainer Datum van productie: september 2018 Module 6, werken in thema, voor beverleiding Leeftijd:

Nadere informatie

Praktische informatie voor nieuwe leden en hun ouders

Praktische informatie voor nieuwe leden en hun ouders Praktische informatie voor nieuwe leden en hun ouders Hallo, leuk dat je (misschien) bever/welp/(junior)scout/explorer wilt worden bij Scouting Polaris Heerenveen. In deze informatiefolder staat informatie

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT 1 INHOUD Inleiding blz. 03 Scoutinggroep AROODA blz. 04 Contributie blz. 05 Bevers blz. 06 Welpen blz. 07 Scouts blz. 08 Explorers blz. 09 Roverscouts

Nadere informatie

Methodieken en werkvormen Module 6, anders programmeren

Methodieken en werkvormen Module 6, anders programmeren Methodieken en werkvormen Module 6, anders programmeren Maker: Diverse regio s Functie: - Datum van productie: 10 december 2017 Module 6 programmeren Leeftijd: B/W/S/Ex/Ro Duur: 45-60 minuten Groepsgrootte:

Nadere informatie

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek!

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek! Geen paniek! Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst? Waar koop ik de juiste kleding? Met Help! Mijn kind zit op Scouting!? krijgt u al

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2019 Hoi allemaal! Het eerste deel van het jaar is weer voorbij. Dit programmaboekje is voor de maanden Januari t/m Juli 2019. Voordat

Nadere informatie

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma!

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Scouting Titus Brandsma Scouting Titus Brandsma is een van de scoutinggroepen in Nederland. In Oss zijn er zelfs al vier scoutinggroepen!! Het komt voort

Nadere informatie

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2 Infoboekje inhoud Inleiding Contact Scouting op internet Wat is scouting? Speltakken Het uniform Het plusscoutsseizoen Openingsactiviteit/ weekend Overvliegen winter- en zomerweekend Enkele activiteiten

Nadere informatie

Bevers Scouting Bladel informatieboekje

Bevers Scouting Bladel informatieboekje Bevers Scouting Bladel informatieboekje In dit boekje vind je allerlei informatie over de activiteiten en bijzonderheden van de Bevergroep van Scouting Bladel. In dit boekje vind je informatie over: Het

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Scoutinggroep Waterland Monnickendam

Scoutinggroep Waterland Monnickendam Informatie Scoutinggroep Waterland Monnickendam Inhoud Introductie... 3 Over Scouting... 4 Over onze groep... 5 Organisatie... 5 Speltakken... 6 Welpen...7 Scouts...8 Explorers...9 Leiding en bestuur...

Nadere informatie

scoutingjaar

scoutingjaar Algemene informatie voor leden Scouting Oirschot. scoutingjaar 2017-2018. 1 Inhoud Inleiding... 3 Vereniging... 4 Stichting... 4 Speltakken, voor wie wanneer wat doen we.... 5 Bevers:... 5 Welpen meisjes...

Nadere informatie

April 2015 Hallo allemaal, Hier is weer een infobrief en wel een hele lange. Zodat jullie allemaal weer van alles op de hoogte zijn.

April 2015 Hallo allemaal, Hier is weer een infobrief en wel een hele lange. Zodat jullie allemaal weer van alles op de hoogte zijn. April 2015 Hallo allemaal, Hier is weer een infobrief en wel een hele lange. Zodat jullie allemaal weer van alles op de hoogte zijn. NLdoet: Goh, wat was het leuk op de NLdoet-dag. Wat hebben jullie goed

Nadere informatie

datum gewijzigd tijd programma locatie Geen opkomst ivm vakantie - 16-5-2015 hemelvaart - geen opkomst -

datum gewijzigd tijd programma locatie Geen opkomst ivm vakantie - 16-5-2015 hemelvaart - geen opkomst - Nieuwsbrief - mei 2015 Leuke nieuwtjes We zoeken nog nieuwe leden, neem je vriendin, buurmeisje, klasgenootje mee. Wordt jouw vriendin lid, dan verdien je daarmee de buddy badge. Je kunt je insigne scouting

Nadere informatie

Help! Mijn kind zit op scouting!

Help! Mijn kind zit op scouting! Help! Mijn kind zit op scouting! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Satoko Kitahara. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is

Nadere informatie

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Wat, Waar en voor wie? Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep bestaat alleen uit vrijwilligers die

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE

INFORMATIEBOEKJE INFORMATIEBOEKJE WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Wat, Waar en voor wie? Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep bestaat alleen uit vrijwilligers die

Nadere informatie

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE

INFORMATIEBOEKJE INFORMATIEBOEKJE WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL 07-2017 Wat, Waar en voor wie? Kleding, Kamp & Contributie Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij de Kazan de Wolfgroep Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Shantis. Informatieboekje. Scouting Fons Olterdissen. Hallo!

Shantis. Informatieboekje. Scouting Fons Olterdissen. Hallo! Shantis Scouting Fons Olterdissen Informatieboekje Hallo! Leuk dat je interesse hebt in speltak de Shanti s van Scouting Fons Olterdissen. In dit boekje kun je alle informatie vinden over onze scoutinggroep,

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Het Beververhaal in het kort

Het Beververhaal in het kort Wie zijn de Bevers? De Bevers is onze jongste speltak: je kunt bij de Bevers als je 5,6 of 7 jaar oud bent, en dus in groep 2,3 of 4 zit van de basisschool. Wij spelen in het huis van LANGE DOENER,en het

Nadere informatie

www.twosound.net/scouting Hallo allem33r588150679r72011204flyz5k11, W Welke stafleden gaan er mee? Staf: René Dols Fanny Renierkens Peter Andriessen Claudia van Sonsbeek Simone Slangen Chess patelski

Nadere informatie

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Naar de speelzaal Taal en ouders: Peuters Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Naar de speelzaal, 0 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

www.twosound.net/scouting Waar gaan we dit jaar naartoe? Ons adres is: Scouting Welten Groene Long 1 Welten (Heerlen) Nabij Bowlingcenter Hoeve de aar Hoe komen we op de kamplocatie? Vanaf de Slek is

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep

Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep Notulen Groepsraad en ouderavond - Maandag 9 oktober 2017 0.Agenda 1. Opening a. Voorstellen bestuur 2. Vaststellen Agenda 3. Speltakken a. Bevers b. Welpen c. Scouts

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2017 Hoi allemaal! Het eerste deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programma boekje is voor september 2017 t/m december

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik. Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016. Jubileumjaar FH70

Scouting Frederik Hendrik. Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016. Jubileumjaar FH70 Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016 Jubileumjaar FH70 Hoi allemaal! Het tweede deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programmaboekje is voor januari 2016

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Jan Hilgers. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Bever Spel, het huis van Professor Plof

Bever Spel, het huis van Professor Plof JOTA-JOTI 2019 Bever spel, het huis van Professor Plof Naam activiteit: Type activiteit: Bever Spel, het huis van Professor Plof Sport & Spel, Uitdagende Scouting Technieken Speltakken: Bevers Tijd: Voorbereiding:

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Help! Mijn kind zit op scouting!

Help! Mijn kind zit op scouting! Help! Mijn kind zit op scouting! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij . Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Nadere informatie

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer?

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer? Beste allemaal, Leuk dat je meegaat op ons zomerkamp. In deze westernnieuws kun je bijna alles lezen over dit kamp. Sommige dingen staan er niet in: die blijven nog even een verrassing! Wacht maar op de

Nadere informatie

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ...

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ... Speltak gegevens Naam speltak... Naam leiding... Telefoon leiding... E-mail speltak... Informatieboekje Scouting Tarcisius Versie 2011-2012 www.tarcisius-ede.nl Welkom bij Scouting Tarcisius Scouting is

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het fantastische 2 de semester staat alweer voor de deur en na de lange kerstvakantie is de leiding weer helemaal klaar om jullie zondagen weer

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 01 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

l aat je uitdagen! Ontdek Scouting Komen kijken Waar en wanneer?

l aat je uitdagen! Ontdek Scouting Komen kijken Waar en wanneer? ontdek een wereld vol avontuur! Samen met vriendjes, vriendinnetjes, Stuiter, Sterre en Steven Stroom en alle andere bewoners van Hotsjietonia beleven kinderen van 5 tot 7 jaar bij Scouting iedere week

Nadere informatie

In de zomer zijn we te vinden in de haven van Hank. Dit betekent dat we het water op gaan. We draaien dan groep van 13:00 tot 17:00.

In de zomer zijn we te vinden in de haven van Hank. Dit betekent dat we het water op gaan. We draaien dan groep van 13:00 tot 17:00. Inhoud Wat is Scouting?... 3 De Orka s... 4 Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven... 5 Activiteiten... 6 Leren varen... 6 Op kamp... 6 Insignes... 7 Veiligheid... 8 Reddingvest... 9 Outfit...10

Nadere informatie

Help! Mijn kind zit op scouting!

Help! Mijn kind zit op scouting! Help! Mijn kind zit op scouting! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij . Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Nadere informatie

Scouting Paulus. Helmond-oost / dierdonk. Info boekje

Scouting Paulus. Helmond-oost / dierdonk. Info boekje Scouting Paulus Helmond-oost / dierdonk Info boekje Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Telefoonnummers 3 Scouting op internet 4 Wie zijn wij? 4.1 Cindy van Dijk 4.2 Marius Duijmelink 4.3 Tom Derkx 4.4 Maartje

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Bevers en Welpen Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Bevers en Welpen. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een week

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Liefste kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is weeral voorbij. Wij hebben er in ieder geval al heel erg van genoten. Nu de feestdagen weer voorbij zijn, kunnen we beginnen

Nadere informatie

paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Don Bosco Mook.

paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Don Bosco Mook. Gee n paniek! paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Don Bosco Mook. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer

Nadere informatie

Inleiding,... 3. Wat is Jong Nederland,... 3. Groepsnaam en tijden,... 3. Contributie,... 4. Verjaardagen,... 4. Activiteiten,... 4. Clubblad,...

Inleiding,... 3. Wat is Jong Nederland,... 3. Groepsnaam en tijden,... 3. Contributie,... 4. Verjaardagen,... 4. Activiteiten,... 4. Clubblad,... 112221 2 1 2 Inhoud Inleiding,... 3 Wat is Jong Nederland,... 3 Groepsnaam en tijden,... 3 Contributie,... 4 Verjaardagen,... 4 Activiteiten,... 4 Clubblad,... 4 Weekend,... 5 Kamp,... 5 Ouderbijeenkomst,...

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Laat je uitdagen! Ouder Info Ochtend Verkenners Seizoen

Laat je uitdagen! Ouder Info Ochtend Verkenners Seizoen Laat je uitdagen! Ouder Info Ochtend Verkenners Seizoen 2016-2017 Onderwerpen Verschillen tussen welpen en verkenners Hetzelfde in het seizoen 2016-2017 Anders in het seizoen 2016-2017 Belangrijke evenementen

Nadere informatie

IJT-jubileum kamp krant

IJT-jubileum kamp krant IJT-jubileum kamp krant Nummer: 6 Algemeen Iedereen begon al moet te worden, maar na vandaag heeft iedereen weer wat meer energie. Alle speltakken gingen gisteravond laat naar bed: De welpen en kabouters

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2018! Hoi allemaal! Het eerste deel van het jaarlijkse scouting seizoen is weer begonnen. Dit programmaboekje is voor de maanden

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang! Betreft: Zomerkamp 2015 Beste ouders en de senior welpen, Senior Welpen www.scoutingvughtnoord.nl senior_welpen@hotmail.com Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Burdine Makkum. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Reis rond de wereld Kapoenen. Kapoenenkamp 2019 Zele

Reis rond de wereld Kapoenen. Kapoenenkamp 2019 Zele Reis rond de wereld Kapoenen Kapoenenkamp 2019 Zele Woehoeeew kapoenen, Hier is het kampboekje en dat betekent maar één ding: We vertrekken bijna op scoutskamp! Maar dit jaar is het geen gewoon kamp, we

Nadere informatie

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP Baden- Powell horde

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP Baden- Powell horde KAMPBOEKJE ZOMERKAMP 2014 Baden- Powell horde 1 COlOFON dit kampboekje is een uitgave van Scoutng St. Jan Baptist (Scouting Heerlen) Meezenbroek-Heerlen Redactie Luc Stel e-mailadres Info@stjanbaptist.nl

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten.

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. Hallo lieve jongens en meisjes, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. We gaan pompoenen uithollen, herfst spelletjes spelen,

Nadere informatie

Voorbereiding/nodig. Het doel wat we deze week willen bereiken is:

Voorbereiding/nodig. Het doel wat we deze week willen bereiken is: Wat gaan we doen? In het thema Ik en mijn familie staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen en

Nadere informatie

Lagelandsepad XC Rotterdam Voor meer info:

Lagelandsepad XC Rotterdam Voor meer info: Lagelandsepad 8 3067 XC Rotterdam Voor meer info: www.pig45.nl Speltak Leeftijd Tijd Bevers 5-7 14.15-15.45 Welpen 7-11 14.00-16.00 Scouts 11-15 14.00-17.00 Als eerste heten we uw kind en u als ouder van

Nadere informatie

Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet. Hallo! Ik ben Oek.

Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet. Hallo! Ik ben Oek. Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet Hallo! Ik ben Oek. Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet Op deze kaarten kun je plaatjes vinden van mijn wereld. De wereld van Oek Welkom 1. - Hallo! -

Nadere informatie

Kampboekje Welpen 2016: Boxmeer Zondag 24 juli t/m woensdag 27 juli

Kampboekje Welpen 2016: Boxmeer Zondag 24 juli t/m woensdag 27 juli Kampboekje Welpen 2016: Boxmeer Zondag 24 juli t/m woensdag 27 juli Dit kampboekje is van:. INHOUD Inhoud... 2 Woordje van de leiding... 3 Praktische zaken... 4 Data en tijden... 4 Kamplocatie... 4 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Welkom 03. Wat is scouting? 04. Scouting Ruwaard van Puttengroep 04. Speltakken 05

Welkom 03. Wat is scouting? 04. Scouting Ruwaard van Puttengroep 04. Speltakken 05 Inhoudsopgave Welkom 03 Wat is scouting? 04 Scouting Ruwaard van Puttengroep 04 Speltakken 05 Wat is wat? 06 Bevers (5-7 jaar) 06 Waarom het leuk is een Bever te zijn? 06 Het beververhaal in het kort 07

Nadere informatie

Een leuke en leerzame tijd in week 3 en week 4 van de zomervakantie.

Een leuke en leerzame tijd in week 3 en week 4 van de zomervakantie. Een leuke en leerzame tijd in week 3 en week 4 van de zomervakantie. Meneer Johan Juffrouw Anneke Meneer Frank Juffrouw Jet Telefoonnummer : 06-26564117 ~ 1 ~ Eindelijk is het dan bijna zo ver... Nog 17

Nadere informatie

Wat is Scouting?... 3 De orka s Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven Activiteiten... 6

Wat is Scouting?... 3 De orka s Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven Activiteiten... 6 Inhoud Wat is Scouting?... 3 De orka s... 4 Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven... 5 Activiteiten... 6 Leren varen... 6 Op kamp... 6 Insignes... 7 Veiligheid... 8 Uniform... 9 Kleding...

Nadere informatie

Insignewerk Welpen St. Jozef. Insigne 'Scouting'

Insignewerk Welpen St. Jozef. Insigne 'Scouting' Insignewerk Welpen St. Jozef Insigne 'Scouting' Dit programma is Gemaakt door Chil http://www.wek-site.com Pagina 1 van 12 Insignewerk wat is dat? Al spelend in de horde kom je vast wel eens iets tegen,

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders en leden van de Explorers 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch

Infoboekje. voor ouders en leden van de Explorers 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch Infoboekje voor ouders en leden van de Explorers 2015-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Colofon Uitgave seizoen 2015-2016 Copyright 2003-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Disclaimer Aan de informatie

Nadere informatie

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP st. joris troep

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP st. joris troep KAMPBOEKJE ZOMERKAMP 2014 st. joris troep 1 COlOFON dit kampboekje is een uitgave van Scoutng St. Jan Baptist (Scouting Heerlen) Meezenbroek-Heerlen Redactie Luc Stel e-mailadres Info@stjanbaptist.nl 2

Nadere informatie

Brieven van Ama welpen

Brieven van Ama welpen Introductie Shanti heeft heel veel vriendinnetjes in de jungle. Ze heeft ook een vriendinnetje in een land heel ver weg. Het meisje heet Ama. Ama woont in een land dat Ghana heet. Weten jullie waar dat

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

Informatie nieuwe leden. Scouting St. Lucia Simpelveld versie

Informatie nieuwe leden. Scouting St. Lucia Simpelveld versie Informatie nieuwe leden Scouting St. Lucia Simpelveld versie 10.2018 Informatie nieuwe leden Scouting St. Lucia Simpelveld Scouting is echt iets voor jou, als je houdt van actie, afwisseling, een uitgebreid

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

10 juli-16 juli. Brunssum

10 juli-16 juli. Brunssum 10 juli-16 juli Brunssum Hallo allemaal, Nog even aftellen, maar bijna is het zover: We gaan weer op zomerkamp! Met z n allen gaan we weer spannende avonturen beleven, en hierover zijn natuurlijk ook

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Welkom bij KVW Hulsberg!

Welkom bij KVW Hulsberg! Welkom bij KVW Hulsberg! Wat leuk dat uw zoon/dochter mee doet aan KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan;

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

September - Oktober 2015

September - Oktober 2015 September - Oktober 2015 Beste Welpen en ouders/verzorgers, Jaja, het is bijna weer zover: een nieuw Scoutingseizoen. Dit nieuwe seizoen zal veel nieuws gaan brengen, met als grootste verandering een aantal

Nadere informatie

SCOUTING ST. JOZEF. Andries van Altenalaan BN Hooglanderveen

SCOUTING ST. JOZEF. Andries van Altenalaan BN Hooglanderveen SCOUTING ST. JOZEF Andries van Altenalaan 51 3829 BN Hooglanderveen 1 van 8 1. Geschiedenis en huidige situatie Scouting is in het begin van deze eeuw ontstaan. De grondlegger van de vereniging is Lord

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST!

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8 Dit jaar is onze 40 ste editie! Reden voor een feestje! Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Het zou fantastisch zijn als jullie deze feestelijke dagen met

Nadere informatie

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook KAMP 2008 9 augustus tot 16 augustus 2008 Hallo allemaal, Fijne vakantie gehad? En nog energie voor een weekje kamp in? Wij hebben ons in ieder geval opgeladen en we hebben ons best gedaan er een leuk

Nadere informatie

Bolsterbericht home-page:

Bolsterbericht   home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 Bolsterbericht e-mail: a.dvet@debolstergilze.nl home-page: www.debolstergilze.nl Nieuwsbrief nr. 7 03-10-2018 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie