Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Groepsreis China 'on a Shoestring' Alles wat beweegt kun je eten met stokjes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCB Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een bezoek aan de steden Beijing, Chengdu, Xi'an en Hongkong bestaat uit een aaneenschakeling van culturele en historische hoogtepunten. Ook het plattelandsleven kun je volop beleven tijdens deze mooie China groepsreis; in plaatsen als Lijiang, Yangshuo en Dali kun je dit op de fiets, per boot of wandelend doen. Je reist voornamelijk met hogesnelheidstreinen en een eigen bus, zodat je optimaal van dit boeiende oude keizerrijk kunt genieten. En dat tegen een zeer schappelijke prijs! Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig 2 Bus Aankomst Beijing Beijing 3 Beijing Beijing 4 Beijing / Excursie Chinese Muur Beijing 5 Bus,Trein Beijing Zhengzhou Mount Yuntaishan Mount Yuntaishan 6 Mount Yuntaishan Mount Yuntaishan 7 Bus Mount Yuntaishan Shaolinklooster Longmen Luoyang Luoyang 8 Trein Luoyang Xi an Xi'an 9 Xi'an / Excursie Terracottaleger Xi'an 10 Trein Xi an Chengdu Chengdu 11 Chengdu / Excursie Reuzenpanda's Chengdu 12 Vliegtuig Chengdu Lijiang Lijiang 13 Lijiang Lijiang 14 Bus Lijiang Dali Dali 15 Dali Dali 16 Bus,Trein Dali Stenen Woud Guilin Nachttrein naar Guilin

2 17 Bus Guilin Yangshuo Yangshuo 18 Yangshuo Yangshuo 19 Yangshuo Yangshuo 20 Bus,Trein Yangshuo Gongcheng Hongkong Hongkong 21 Bus Vertrek Hongkong Vliegtuig 22 Bus,Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Amsterdam Je vliegt vandaag van Amsterdam naar China s hoofdstad Beijing, waar je de volgende dag aankomt en je China groepsreis start. Dag 2: Aankomst Beijing Vrije dag. Het hart van Beijing, en van China, is sinds 1949 het Tiananmen Plein, het Plein van de Hemelse Vrede. Op 1 oktober van dat jaar riep Mao Zedong er de Volksrepubliek China uit. Aan het begin van zijn Culturele Revolutie, in 1966, werd hij er herhaaldelijk door een miljoen vrijwel in zwijm vallende tieners als god aanbeden. In 1989 werd hier met bruut geweld een studentenprotest gesmoord, waarbij honderden doden vielen. Deze herinneringen vormen een schril contrast met de vredige sfeer die er nu weer hangt. Families Chinezen wandelen er rond, mensen laten vliegers op, er staan foto- en ijsstalletjes. Aan het plein staan kolossen in stalinistische stijl, de Grote Hal van het Volk en het Historisch Museum. Aan de zuidkant van het plein staat het mausoleum van Mao Zedong. Belangrijker is de prachtige keizerlijke Verboden Stad. De omvang van het complex is enorm. Het meet bijna een kilometer bij 700 meter, en telt vertrekken. De keizerlijke stad is prachtig in beeld gebracht door de Italiaan Bertolucci in zijn film 'The Last Emperor'. De keizers hadden altijd de keus uit duizenden vrouwen, en het reilen en zeilen binnen de paleismuren verschafte op een bepaald moment werk aan eunuchen. Gewone stervelingen kwamen de Verboden Stad niet in. Omgekeerd kwamen sommige van de keizers er bijna niet uit, en leefden een teruggetrokken en volstrekt wereldvreemd bestaan. Dag 3: Beijing Vrije dag. Je kunt een bezoek brengen aan het Zomerpaleis, een keizerlijk paleis. Het ligt aan de rand van de stad en heeft schitterende gebouwen en tempels. Ook ligt een grote marmeren boot die keizerinweduwe Cixi heeft laten maken om dinertjes op te houden. Een ander hoogtepunt is de Tempel van de Hemel. Deze tempel is een bouwwerk zonder spijkers, gebouwd in de Ming dynastie. De tempel ligt in een groot park, waar de inwoners van Beijing vaak 's ochtends vroeg bij elkaar komen om tai qi of een vorm van zwaard vechten te beoefenen. 's Avonds zou je eventueel een bezoek kunnen brengen aan de Peking Opera, die niet te vergelijken is met onze westerse opera. Het gezang klinkt klagelijk en gaat erg langzaam. Het is wel schitterend om een keer te zien, ook omdat er prachtige kostuums gedragen worden.

3 Dag 4: Beijing / Excursie Chinese Muur Vrije dag. Een hoogtepunt van je China groepsreis is natuurlijk de Chinese Muur. Deze slingert zich ten noorden van Beijing door de bergen. Er zijn een aantal plaatsen waar je de muur op kunt en dit machtige bouwwerk kunt bewonderen. De reisbegeleider kan behulpzaam zijn bij het organiseren van een optionele dagtocht naar de Chinese Muur. Beijing heeft als culinair hoogstandje natuurlijk de Peking eend. Het is leuk om met een aantal mensen dit speciale gerecht te eten. In China eet men gewoonlijk met een aantal mensen aan een ronde tafel met in het midden een draaischijf. Gerechten worden voor de hele groep besteld en niet, zoals bij ons, dat iedereen een eigen gerecht bestelt. In de hotels hebben ze wel westers bestek, maar in de kleine lokale restaurantjes moet je echt met stokjes eten! Je zult echter merken dat het heel snel went. Dag 5: Beijing ± Zhengzhou ± Mount Yuntaishan 's Ochtends heb je nog de tijd Beijing verder te onderzoeken. Je zou een fietstocht door de hutongs kunnen maken, de oude volkswijkjes van Beijing. De mensen wonen in hofjes van een aantal huizen bij elkaar. Je ziet grootouders met hun kleinkinderen spelen en je vindt er kleine winkeltjes die allerlei dagelijkse benodigdheden verkopen. Een bezoek aan de Lamatempel of de Confuciustempel is ook een optie. TIP: 's Middags reis je met de hogesnelheidstrein van Beijing naar Zhengzhou, comfortabel en snel! Uiteraard heb je gereserveerde zitplaatsen. Na aankomst staat de bus te wachten, die je naar Mount Yuntaishan brengt. Dag 6: Mount Yuntaishan Heb je de film 'Avatar' weleens gezien? Vandaag kun je (als het een heldere dag is) een soortgelijk landschap zelf ervaren. Het Yuntaishan Global Geopark is een mooi wandelgebied en heeft schitterende valleien (zoals Red Rock Valley), karstbergen, rotsblokken, kliffen (zoals Zhuyu Peak), meren, riviertjes en watervallen. Een aanrader is een bezoek aan de Tanpu en Quanpu Vallei, waar je de kans hebt om de hoogste waterval van China te zien. Dit geldt overigens alleen voor het regenseizoen, de rest van het jaar zijn de watervallen niet spectaculair. Een architectonisch hoogstandje is de 400 meter lange glazen brug die in een U-vorm langs de berg Fenghuangling loopt. De vloer van de brug bestaat uit een stalen constructie met daarop drie lagen van glasplaten. Een mooie uitdaging om overheen te schuifelen!

4 Dag 7: Mount Yuntaishan ± Shaolinklooster ± Longmen ± Luoyang Met de bus reis je naar je overnachtingsplaats Luoyang. Onderweg bezoek je het Shaolinklooster, waar de later wereldwijd bekende vechtsport 'Kung Fu' werd ontwikkeld. De Chinese regering plaatste het oude klooster (uit het jaar 495) op de lijst van beschermde monumenten. De gebouwen die er nu nog staan dateren voornamelijk uit de Ming- en Ching-dynastie; het complex bestaat uit een aantal gebouwen als tempels en een sfeervolle tuin met stoepa's. Tegenwoordig worden er weer veel leerlingen onderricht in o.a. (Zen-)meditatie en vechtsport. Het entreegeld voor het Shaolinklooster is inbegrepen. Ook de boeddhistische grotten van Longmen (wat 'Drakenpoort' betekent) staan op het programma. Het entreegeld is inbegrepen. Over een lengte van ongeveer een kilometer zijn in de steile rotswand langs de Yirivier een groot aantal nissen en kamers in de rotsen uitgehouwen, voorzien van de prachtigste voorbeelden van boeddhistische beeldhouwkunst uit de noordelijke Wei- en de Tang-dynastie. Het meest indrukwekkend is de 17 meter hoge Boeddha Vairocana in het centrale gedeelte van het complex (de zogenaamde 'Fengxiansi'). Het geheel is voltooid in het jaar 675 en werd recentelijk gerestaureerd. Dag 8: Luoyang ± Xi an Per hogesnelheidstrein ga je zo'n anderhalf uur naar Xi'an. Van de 7de tot de 9de eeuw, toen de Tangdynastie China regeerde, was voor Xi'an een bloeitijd weggelegd. Het groeide uit tot de grootste stad ter wereld, met naar schatting twee miljoen inwoners. De 14 km lange stadsmuur uit deze tijd is nog grotendeels intact. Met zijn hoogte en breedte van twaalf meter vormt hij een imposante bezienswaardigheid. Deze imposante muren zijn vaak het toneel van vliegerwedstrijden en je hebt er een leuk uitzicht over de stad. Om een goede indruk te krijgen van de geschiedenis van Xi'an en de provincie Shaanxi kun je een bezoek brengen aan het Historisch Museum. Hier vind je uit al de hierboven beschreven periodes (kunst)voorwerpen die tentoongesteld zijn. Een bezoek hieraan geeft je een goed overzicht van de geschiedenis. Dit mooie museum heeft uitleg in het Engels erbij staan, zodat iedereen ervan kan genieten. Dag 9: Xi'an / Excursie Terracottaleger Vrije dag. Even buiten Xi'an is het beroemde Terracottaleger van keizer Qin Shihuang, dat je optioneel kunt bezoeken. Duizenden manshoge kleisoldaten bewaken zijn graftombe, die al uit de 3de eeuw voor Christus stamt. Deze keizer verenigde China en standaardiseerde maten en gewichten, en het schrift. Qin Shihuang liet ook de Chinese Muur bouwen. De vierkante Grote Gans pagode is de bekendste tempel in Xi'an. De bouw van de pagode duurde ongeveer 100 jaar en werd in 652 afgerond. Verschillende tempels en tuinen zijn binnen de muren te bewonderen. Op het grote North Square, waaraan de tempel ligt, komen honderden kleine fonteinen uit de grond. Regelmatig zijn er gratis 'sound (and light)' shows; als het donker is worden de fonteinen verlicht.

5 Dag 10: Xi an ± Chengdu In de eerste eeuwen van onze jaartelling was Xi'an het begin van de Zijderoute die China en het Romeinse rijk verbond. Karavanen voerden onder andere zijde, lakwerk en specerijen westwaarts, en producten als aardewerk, glas en textiel oostwaarts. Later verbreidde de islam zich via deze route tot aan China. Je kunt in Xi'an heerlijk ronddolen in de islamitische wijk. Een erg gezellig en levendig wijkje met in het midden de oude moskee. Je ziet kinderen die Arabische les krijgen, mannen en vrouwen die op straat in restaurantjes heerlijke maaltijden klaar maken en veel winkeltjes met snuisterijen. Per hogesnelheidstrein zoef je vervolgens naar Chengdu. Ideaal om de lange afstand te overbruggen! Chengdu is de hoofdstad van Sichuan. Dit is met 100 miljoen inwoners China's dichtst bevolkte provincie en de belangrijkste rijstschuur van het land. In de stad kun je binnen een paar honderd meter eeuwen overbruggen. Je treft er hypermoderne wolkenkrabbers en eeuwenoude kloosters. Het plein Tian Fu wordt gedomineerd door een enorm wit standbeeld van Mao. Dag 11: Chengdu / Excursie Reuzenpanda's Vrije dag. 's Ochtends kun je een optionele excursie naar het Pandacentrum maken. 's Middags zou je naar het Renminpark kunnen gaan, waar je kunt theeleuten in de theetuin. Er staan grote rotanstoelen en de lokale bevolking zit hier de krant te lezen, te kaarten, mahjongen of breien. Neem plaats en laat keer op keer je kopje bijvullen door de langslopende bedienden. Erg relaxt allemaal. 's Avonds kun je op een van de dagen in Chengdu optioneel naar de Sichuan Opera. Het is een show met gevarieerd variété: Chinese opera, muzikanten, clowns, een act met razendsnelle maskerwisselingen, een schimmenspel en marionetten. TIP: Sichuan is de thuisprovincie van de reuzenpanda. Er leven er naar schatting nog ongeveer duizend in het wild. In het Panda Breeding Center kun je deze fraaie dieren zien. Een fokprogramma zorgt er mede voor dat de unieke reuzenpanda niet uitsterft. Er worden regelmatig babypanda s geboren. Behalve de reuzenpanda's sta je ook oog in oog met de kleinere rode panda. Dag 12: Chengdu ± Lijiang Je vliegt vanuit Chengdu naar Lijiang, een oude stad die het thuis is van de Nakhi minderheid (ook wel geschreven als Naxi). Lijiang heeft een prachtig oud centrum met een wirwar van smalle straatjes, dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je ziet fraaie houten huizen met rode lampions en veel Nakhi lopen nog in hun traditionele klederdracht. De vrouwen dragen hun blauwe kledij, een soort cape en een Mao-pet. De Nakhi mannen staan vanouds bekend als uitstekende paardenfokkers. Het meest bijzonder zijn toch wel hun familieverhoudingen: bij de Nakhi staat de vrouw aan het hoofd van het huishouden. Het erfrecht gaat via de jongste dochter. Middenin het oude deel van de stad ligt het prachtige Chief Mu's Mansion, een uitgestrekt paleis met gebouwen die trapsgewijs een heuvel omarmen. Het terras van het bovenste gebouw biedt een subliem panorama over de oude stad. Een klassiek stukje China vind je bij de Black Dragon Pool, een mooi park met pittoreske bruggetjes, veel tempels en een van de beroemdste posterzichten in China: het meer met op de achtergrond de besneeuwde Jade Dragon Snow Mountain (5500 meter).

6 Dag 13: Lijiang Vrije dag. Lijiang is ook een goede plek om een dag een fiets te huren en het fraaie platteland te gaan verkennen, bijvoorbeeld naar het fotogenieke Baisha, een rustig leuk dorp met de typische Nakhi-huizen en Nakhi met hun blauwzwarte klederdracht. De nabijgelegen Jade Dragon Snow Mountain ligt op zo'n 30 km afstand van Lijiang en torent hoog boven de stad uit. Een excursie hiernaar toe is erg de moeite waard. Hier vind je 's werelds hoogste kabelbaan die je in rap tempo naar 4500 meter brengt (Lijiang ligt op 2400 m.) vanwaar je nog ca. 150 meter kunt klimmen naar een plateau met een waanzinnig uitzicht op de berg, de gletsjer en het beneden liggende dal. Drink veel om hoogteziekte te voorkomen en breng warme kleding mee (Je kunt eventueel een warme jas en moonboots huren bij het begin van de kabelbaan). Dag 14: Lijiang ± Dali Je vervolgt je rondreis door China per bus naar Dali. Opnieuw kun je genieten van het prachtige berglandschap. Je bent nu in het woongebied van de Bai, een minderheid die hier al meer dan 3000 jaar woont. Het stadje Dali is deels ommuurd en aan de noord- en zuidzijde staan nog steeds imposante stadspoorten. Er is een gezellig autovrij gedeelte in de stad, waar het wemelt van de Chinese toeristen, restaurantjes en winkeltjes. Een bezoek aan dé mascotte van Dali, de drie pagodes San Ta Si is eigenlijk een 'must'. De oudste van de drie, gebouwd rond 850, is de vierkante Qianxum pagode. Deze 69 meter hoge toren is enige honderden jaren ouder dan de twee kleinere achthoekige pagodes. Een stukje achter de pagodes bevindt zich een 'Reflection Pond', een vierkante vijver waarin je (als je op de juiste plaats staat) de weerspiegeling van de drie torens ziet. Dag 15: Dali Vrije dag. De landelijke omgeving van Dali is een heerlijk wandel- en fietsgebied, ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden. In de dorpjes om Dali worden met regelmaat ochtendmarkten gehouden, waar de in klederdracht getooide Bai hun koopwaar aan de man proberen te brengen. Er worden hapjes verkocht en de tandarts behandelt zijn cliënten gewoon op straat. Aan de rand van de markten staan busjes, paard-en-wagens en brommerriksja's om de kopers en verkopers aan en af te voeren. Het is de moeite waard om deel te nemen aan een optionele excursie op het Erhaimeer. Een massage aan het eind van de dag is heerlijk om de vermoeidheid uit de spieren te verdrijven. Dag 16: Dali ± Stenen Woud ± Guilin Vandaag vertrek je met de gehele groep naar het Stenen Woud. Dit is een van China's meest opmerkelijke natuurverschijnselen. Door regenwater, dat langs de scheuren in het gesteente liep, ontstond het typische karstlandschap. De kalkstenen pinakels en rotsen zien eruit als versteende bomen. Vrijwel elke rots en bergtop in het Woud heeft een eigen naam; voorbeelden zijn 'moeder en zoon aan het wandelen', 'olifant' en 'neushoorn die naar de maan kijkt'. Het entreegeld voor het Stenen Woud is inbegrepen. Vanaf het Stenen Woud rijd je naar Shilin, waar je op de nachttrein stapt naar Guilin.

7 Dag 17: Guilin ± Yangshuo Vanaf het treinstation van Guilin reis je naar Yangshuo. Je zit nu midden in het gebied met China's meest karakteristieke landschap. Karstbergen rijzen bijna loodrecht op uit de rijstvelden, die verder onderbroken worden door bamboebos en kleine dorpen. In de vroege zomer ligt het land er tropisch groen bij, tegen de oogsttijd kleuren de velden goudbruin. Afhankelijk van het seizoen kun je de boeren zien ploegen met hun buffels, de rijst zien uitplanten met de hand, of zien maaien met een sikkel. µs Avonds kun je optioneel een spectaculaire µsound & Light show bezoeken met karstgebergte als decor. Hij is geregisseerd door Zhang Yimou, die naast diverse films ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing heeft geregisseerd. Dag 18: Yangshuo TIP: In de omgeving van Yangshuo zijn prachtige fietstochten te maken. Lokale boeren laten je graag tegen een kleine vergoeding hun omgeving, dorp en huis zien, waar je wordt uitgenodigd voor een maaltijd. Het geeft je een indruk van het leven van de honderden miljoenen boeren die China telt. Yangshuo zelf is een bedrijvig stadje, de hoofdstraat zit vol met restaurantjes, winkeltjes en terrassen. Dag 19: Yangshuo Vrije dag. Je kunt van het karstlandschap genieten op een bootje op de rivier de Li. Een wandeling of fietstocht behoort ook tot de mogelijkheden. In de dorpjes in de omgeving van Yangshuo worden met enige regelmaat lokale markten gehouden. Dag 20: Yangshuo ± Gongcheng ± Hongkong Al vroeg ga je naar het treinstation van Gongcheng, waar je op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou stapt. Daar stap je over op de trein naar Hongkong, waar je aan het eind van de middag arriveert. Hongkong is een geweldige stad waar je echt een keer geweest moet zijn. Hoewel de oppervlakte niet erg groot is, is de skyline met zijn kolossale wolkenkrabbers geweldig. Pak de Starferry over Victoria Bay om naar Hongkong Island te gaan, stap in het trammetje naar Victoria Peak (bijna loodrecht omhoog) of rust uit in een van de groene parken die verscholen liggen in de stad. Hongkong is natuurlijk ook een winkelstad bij uitstek, er zijn veel µshopping malls en de enorme hoeveelheid aan neonreclames doet bijna pijn aan je ogen! Hongkong bruist dag en nacht. Dag 21: Vertrek Hongkong Je hebt nog een flink deel van de dag ter vrije besteding in Hongkong. Je kunt eventueel het µoude Hongkong verkennen: struin de smalle straten af, bezoek de hectische marktjes op zoek naar Chinese curiosa, glip even een van de vele tempels in en smul tussendoor van een dimsum lunch. Aan het eind van de dag (afhankelijk van je definitieve vluchttijd) vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis.

8 Dag 22: Aankomst Amsterdam Aankomst in Amsterdam. Hier komt helaas een einde aan deze prachtige China groepsreis. Je kunt er ook voor kiezen een verlenging Hongkong bij te boeken. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hebben we je correcte paspoortgegevens nodig inclusief een kopie van je paspoort i.v.m. het reserveren van de treintickets. Deze worden gereserveerd door onze agent refererende aan je officiële voornaam zoals in het paspoort vermeld (meisjesnaam voor gehuwde vrouwen) en paspoortnummer. Indien deze niet correct worden ingevuld, kan dit problemen ter plaatse veroorzaken daar de tickets niet wijzigbaar zijn en vaak niet opnieuw kunnen worden gereserveerd. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? internationale vluchten; binnenlandse vlucht Chengdu-Lijiang; alle transport met (mini)bus; hogesnelheidstrein Beijing-Zhengzhou; hogesnelheidstrein Luoyang-Xi an; hogesnelheidstrein Xi an-chengdu; hogesnelheidstrein Gongcheng-Guangzhou; treinreis Guangzhou-Hongkong; nachttrein Shilin-Guilin; hotelovernachtingen; entreegeld Yuntaishan / Shaolinklooster / Longmen / Stenen Woud; protection fee in Lijiang en Dali; Engelstalige reisbegeleiding; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO uitstoot Wat is exclusief? maaltijden; optionele excursies; overige entreegelden; visum; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds; reis- en annuleringsverzekering Attentie Een eenpersoonskamer is niet mogelijk in de nachttrein. Landarrangement

9 Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2019 voor deze reis bedragen Extra kosten Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souveniers zijn mede daarom niet inbegrepen. Reisdocumenten Internationaal paspoort: Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Visum: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, 35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Voor Belgische reizigers zijn de bemiddelingskosten 40,- per persoon. Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Reizigers met meereizende kinderen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen. Accommodatie en transport Vervoer Voor de bustrajecten zetten we een eigen bus in, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie

10 plekjes in de natuur. De treinreizen, busreizen en transfers van en naar de hotels en vliegvelden zijn inbegrepen. Voor de optionele excursies naar bijvoorbeeld de Chinese Muur in Beijing of het Terracottaleger in Xi'an huren we ter plaatse eigen vervoer of sluiten we ons aan bij een excursie die ter plaatse wordt aangeboden. Dit gebeurt in overleg met de deelnemers van de groep. Het trajecten van Chengdu naar Lijiang wordt per tijdbesparende binnenlandse vlucht uitgevoerd. De vlucht worden uitgevoerd door Chinese luchtvaartmaatschappijen die meestal met recent aangekocht materieel vliegen (vnl. Airbus en Boeing). Bij slechte weersomstandigheden lopen binnenlandse vluchten in China soms vertraging op, zonder vooraankondiging worden de vluchten dan soms afgelast. Let er op dat je scherpe voorwerpen in je grote bagage stopt. Powerbanks moeten in China juist in je handbagage. De trajecten van Beijing naar Zhengzhou, van Luoyang naar Xi an en van Xi an naar Chengdu worden afgelegd per hogesnelheidstrein. Ook het traject van Gongcheng naar Guangzhou reis je per hogesnelheidstrein, in Guangzhou stap je over op de trein naar Hongkong. Comfortabel én snel! Tijdens deze reis nemen we eenmaal een nachttrein, voor het traject van Shilin naar Guilin. We hebben gereserveerde couchettes in de tweede klasse, met drie bedden boven elkaar. Het onderste bed doet overdag dienst als zitbank. Er wordt beddengoed verstrekt. Iedere wagon heeft een opzichter(es) die kaartjes controleert, af en toe schoonmaakt, de muziek verzorgt, mededelingen doet, en verantwoordelijk is voor de gang van zaken in het rijtuig. Er zijn (niet al te schone) toiletten en wastafeltjes. Voor Chinezen is de trein hét transportmiddel om lange afstanden af te leggen. In de trein installeren ze zich alsof ze thuis zijn. Ze trekken hun schoenen uit, doen hun slippers aan en halen hun onafscheidelijke theebeker tevoorschijn. Het is grappig om te zien hoe ze zich met zijn allen met bekers, thermoskannen en bakjes instant vermicellisoep naar het eind van de wagon spoeden als het gerucht zich verspreidt dat het water daar weer aan de kook is. De Chinezen brengen de tijd etend, drinkend, slapend, kaartend, kletsend, of luisterend naar muziek door. Je hoeft je tijdens deze treinreizen niet te vervelen. Behalve de al genoemde tijdverdrijven, kun je ook nog aan het raam China aan je voorbij zien trekken. Het is ook de beste plaats voor een praatje met een Engels sprekende Chinees, die je met wat zoeken wel tegenkomt. LET OP: de treinkaartjes worden gereserveerd op basis van paspoortgegevens. Zorg dus dat deze up to date zijn ingevuld. Je kunt dit controleren via je mijn.site. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hebben we je correcte paspoortgegevens nodig i.v.m. het reserveren van de treintickets. Deze worden gereserveerd door onze agent refererende aan je officiële voornaam zoals in het paspoort vermeld (meisjesnaam voor gehuwde vrouwen) en paspoortnummer. Indien deze niet correct worden ingevuld, kan dit problemen ter plaatse veroorzaken daar de tickets niet wijzigbaar zijn en vaak niet opnieuw kunnen worden gereserveerd. LET OP: het is niet toegestaan een zakmes mee te nemen in de trein. Dit zal in beslag genomen worden. Reisafstanden Vliegveld Beijing naar Beijing: 45 km / 1 uur Beijing via Zhengzhou naar Yuntaishan: 693 km / 4 uur (hogesnelheidstrein en bus) Yuntaishan naar Luoyang: 110 km / 1½ uur Luoyang naar Xi an: 380 km / 1½ uur (hogesnelheidstrein) Xi an naar Chengdu: 842 km / 3½ uur (hogesnelheidstrein) Chengdu naar Lijiang: 734 km / 1½ uur (binnenlandse vlucht) Lijiang naar Dali: 200 km / 3 uur Dali via Stenen Woud naar Shilin: 400 km / 6 uur Shilin naar Guilin: 1247 km / 20½ uur (nachttrein) Guilin naar Yangshuo: 65 km / 2 uur Yangshuo naar Gongcheng: 40 km / 1 uur Gongcheng naar Guangzhou: 446 km / 3 uur (hogesnelheidstrein) Guangzhou naar Hongkong: 200 km / 2 uur (per trein) Hongkong hotel naar vliegveld: 40 km / 1 uur NB: De genoemde kale reisduur per dag is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte, eventuele

11 trein- of vluchtvertragingen, wegconditie, waterstand van de rivier en het weer. De tijd is dan ook uiteraard bij benadering. Accommodatie Tijdens de rondreis overnachten we in eenvoudige maar goede hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Een driepersoonskamer is niet mogelijk voor deze reis. Het gaat om vriendelijke middenklasse hotels voornamelijk in de twee tot drie sterren categorie. De meeste hotels hanteren een check in en check out tijd van uur s middags. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten. Reizigers die, zoals velen, alleen boeken, delen een kamer met één of twee medereizigers. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Er kan een eenpersoonskamer worden geboekt. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamertoeslag. Tijdens het nachttreintraject is er geen eenpersoonskamer beschikbaar. Losse excursies Excursie Details Prijs Beijing - Acrobatenshow (kaartjes & transfers) Beijing - Grote Muur bij Mutianyu & Zomerpaleis (1 dag) Beijing - Kung Fu show (inclusief transfers en entree) Beijing - Peking Opera (alleen mid-class kaartjes) Je bezoekt het Jinsha theater, waar je de kunst van de acrobatiek nog volop kunt ervaren. Je zit dichtbij het podium waardoor je de extreme inspanning zeer goed kan zien, voelen, en horen. De show duurt ongeveer 80 minuten. Om de grote massa voor te zijn vertrekken we al vroeg in de ochtend met de bus naar de Grote Muur bij Mutianyu. Aan het eind van de ochtend rijden we vervolgens in ongeveer twee uur naar het Zomerpaleis waar je je kunt vergapen aan de Marmeren Boot of heerlijk rond kan dwalen door de schitterende tuinen. Inclusief vervoer per eigen bus; exclusief entreegelden (circa 75 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) en lunch. Tijdens deze spectaculaire show in het 'Red Theatre' van circa 1½ uur laten ze je de weg zien die een jonge monnik aflegt tot het moment dat hij zich een waardig Kung Fu meester mag noemen. Dichtbij ons hotel in het oude, sfeervolle Liyuan theater wordt de traditionele Beijing Opera uitgevoerd. De show duurt ongeveer een uur en combineert muziek, acrobatische dans, fascinerende make-up en spectaculaire kostuums. Er worden verhalen uitgebeeld uit de Chinese geschiedenis en folklore

12 Chengdu Bezoek Panda Onderzoekcentrum (alleen transfer) Chengdu - Excursie Leshan (alleen transfers) Dali Xizhou en het Xihumeer Lijiang Fietstocht naar Baisha Lijiang Mountain & River Show Li Shui Jin Sha (alleen kaartjes) Xi'an - Excursie Terracottaleger en Grote Gans pagode (alleen transfers) Xi'an - Tang Dynastie show (alleen kaartjes) Tijdens deze excursie van circa vier uur bezoek je het Panda Centrum iets buiten Chengdu. De uitgebreide tentoonstelling in het park geeft je een goed beeld van de voortplanting van deze zeldzame dieren. Uiteraard zie je ook de reuzenpanda's Het entreegeld (circa 58 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) is niet inbegrepen. Met de bus reis je naar de grootste zittende Boeddha in de wereld. Deze in de rotsen uitgehouwen Boeddha waakt volgens een oude volksspreuk over de rivier, opdat deze niet buiten haar oevers treedt. Alleen de grote teen van dit beeld is al groot genoeg om er met de groep op te picknicken. Het entreegeld is niet inbegrepen, je betaalt dit per plekke (circa 90 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen). Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 6 personen (de excursie kan ook bij een kleinere groepsgrootte worden uitgevoerd, in dat geval wordt de prijs per persoon hoger). Totale duur van de excursie is circa 7 uur. Je bezoekt het oude stadje Xizhou, zo n 18 km ten noorden van Dali. Het is een typisch Bai dorp met goed onderhouden, traditionele Bai huizen. De kleurrijke markt van Xizhou biedt een overvloed aan producten. Er is een groente- en fruitgedeelte en een deel waar vlees verhandeld wordt. In de smalle hoofdstraat stikt het van de lokale winkeltjes waar de bevolking haar benodigdheden koopt. Er worden ook veel hapjes verkocht en de tandarts behandelt zijn cliënten gewoon buiten op straat. Ook bezoek je het Xihumeer, waar je een boottochtje maakt. Inbegrepen: vervoer en boottochtje Je ontmoet je gids bij het hotel en wandelt naar het Red Sun-plein waar je de huurfiets oppikt. In ongeveer 1½ uur rijd je via het dorp Shuhe naar het Bai-dorpje Baisha. Je kunt het dorp bekijken en eventueel een bezoekje brengen aan de befaamde Dr. Ho. Dan fiets je via de Black Dragon pool terug naar Lijiang. Li Shui Jin Sha is een originele show van circa 80 minuten die dagelijks wordt opgevoerd en in het teken staat van de etnische minderheden van de regio. Muziek, dans, mooie belichting en kostuums. Je rijdt in ruim een uur naar het befaamde Terracotta leger, waar je oog in oog zult staan met het leger van keizer Qin. Op de terugweg rijd je via de Grote Gans pagode terug naar het hotel. Entreegelden (circa 200 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) zijn niet inbegrepen. De excursie neemt ongeveer 6 uur tijd in besl Een spectaculaire show van een dik uur met traditionele dans, muziek en zang. Transfers zijn niet inbegrepen Xi'an - Traditionele dumplingmaaltijd in Defachang Restaurant Geniet van de lokale specialiteit: een gevuld deeggerecht dat in allerlei variaties qua vorm en smaak samengesteld kan worden. Transfers zijn niet inbegrepen. 19

13 Yangshuo Bezoek aan theeplantage Je bezoekt een theeplantage op een berg, die bezaaid is met geurende theestruiken. Na een wandeling met mooie uitzichten is het tijd voor een kop thee in het theehuis. Van hieruit rijd je in een half uurtje naar de top van de heuvel Hebao, om daar te genieten van een prachtig uitzicht over de Lirivier en de omringende bergen. NB: Bij minder dan 6 deelemers wordt dit een 'join in' excursie; er kunnen dan ook andere reizigers mee die geen deel uitmaken van je Shoestring reisgezelschap. 29 Yangshuo Boottocht over de Li rivier Yangshuo - Fietstocht platteland en vaartocht karstlandschap Yangshuo Klank-en-licht show Yangshuo Kookles Inbegrepen: vervoer en entreegeld Niet inbegrepen: fooi Aan het eind van de middag ga je met een lokale boot de Li rivier op om een boottocht te maken door het adembenemende karstlandschap. Je kunt met vier personen op een boot. Inbegrepen: boot en transfer. Je gaat op de fiets naar de Maanberg om vervolgens met een bamboevlot een tocht te maken over de Yulongrivier. Deze excursie is inclusief fietshuur en bamboevlot kaartjes (2 reizigers op een vlot); exclusief lunch en entree Maanberg. Deze spectaculaire show van circa een uur speelt zich buiten af met het karstgebergte als decor. Hij is geregisseerd door Zhang Yimou, die naast diverse films ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing heeft geregisseerd. Deze excursie is inclusief transfer en ticket voor de show Impression Liu Sanjie. NB: Bij minder dan 6 deelnemers is er een join in transfer geregeld (er kunnen dan ook reizigers buiten je eigen groep op dat transfer zitten). Je wordt opgepikt bij je hotel door je kookleraar en gaat eerst naar de lokale markt. Hier koop je samen de benodigde ingrediënten. Dan volgt de kookles. Na afloop geniet je van de heerlijke, traditionele Chinese gerechten die je leert bereiden. De excursie duurt in totaal circa 4 uur. Inbegrepen: vervoer, Engelstalige leraar, kookles en diner Niet inbegrepen: fooi Festivalinformatie Nieuwsberichten Algemene info Reisbegeleiding

14 Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- tot 2,- per reiziger per dag. Bewust op reis Op reis wil je zo veel mogelijk avonturen beleven. Nieuwe culturen ontdekken, genieten van de natuur en mensen ontmoeten. Om dit ook in de toekomst nog te kunnen, is het belangrijk nú bewust met de wereld om te gaan. Bij Shoestring doen we er alles aan om de negatieve effecten van toerisme te beperken. Dit maakt jouw reis niet minder, maar juist extra bijzonder! Wil je zien wat we doen? Neem dan eens een kijkje op: Feelingresponsible.org. Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Voorafgaand aan de reis Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens, zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan. Prijsgarantie Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast! Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden. Persoonsgegevens Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein. Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis

15 Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst. Voor wie alleen geboekt heeft Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag. Verlenging van de reis Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen! Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen. Nieuwsbrief Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link. Adventure Specialists BV Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring. Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Veel plezier met de voorbereidingen van je reis! Verzekeringen

16 Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden. Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance. Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie over kosten en dekking vind je hier. Adres BEZOEKADRES SHOESTRING Entrada AA Amsterdam-Duivendrecht Telefoon (voor Nederland) (voor België) Fax In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar Tel: +31 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m zaterdag: uur Afspraak met een landenspecialist Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

17

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China 'on a Shoestring' Alles wat beweegt kun je eten met stokjes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCB 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een bezoek aan de steden Beijing, Chengdu,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China in twee weken Ontdekkingstocht door het land van Mao Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCC 6-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Geniet van paleizen en tempels in Beijing en

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China 14 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCZ 8-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het Terracottaleger,

Nadere informatie

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl Dagprogramma Grand Tour door China Dwars door China reis je van Beijing naar Guilin. Je ziet keizerlijke grandeur, kleurrijke minderheden en een prachtig karstlandschap. Kortom, een complete reis door

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China 14 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCZ 8-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het Terracottaleger,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

China 21 dagen. Djoser BV Breestraat CM Leiden

China 21 dagen. Djoser BV Breestraat CM Leiden China 21 dagen Aankomst in Beijing: eerste indrukken De hutongs: kleine straatjes met traditionele woningen De trommeltoren: deze werd vroeger gebruikt om de tijd aan te geven Beijing: excursie naar de

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CHINA - 16 dagen Panda's, vliegers en de Grote Muur Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCC 6-22 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China Groots Marco Polo achterna Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCH 6-24 29 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze reis van ruim vijfduizend kilometer door het machtige China

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China 'on a Shoestring' Alles wat beweegt kun je eten met stokjes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCB 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een bezoek aan de steden Beijing,

Nadere informatie

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Het onbekende China 18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Profiel Comfortabele 4x4 Mitsubishi Pajero of Toyota Landcruiser (Huur)of Motorfiets Adembenemende landschappen Vooral

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CHINA HOOGTEPUNTEN - 16 dagen Hemels rijk in een notendop Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: CHK 6-18 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte China rondreis zie je

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CHINA STEDEN EN DORPEN - 29 dagen Struinen door rijstvelden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: CSD 6-18 29 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Laat je meeslepen in de bruisende metropolen

Nadere informatie

Dagprogramma. Familiereis China. Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Beijing. vnc.nl

Dagprogramma. Familiereis China. Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Beijing. vnc.nl Dagprogramma Familiereis China Vliegers maken in Beijing, fietsen over de stadsmuren van Xi'an, zelf dumplings maken en op een bamboevlot de rivier af, het kan allemaal tijdens deze topreis voor het hele

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CHINA COMPLEET - 22 dagen Maopakken en mobieltjes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: CKO 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Hemelse tempels en torenhoge wolkenkrabbers, karstbergen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Ecuador 13 dagen Tussen de vulkanen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBV 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een korte reis, met enorm veel afwisseling, naar het meest diverse

Nadere informatie

China (door Ria Monster)

China (door Ria Monster) China (door Ria Monster) Grote Muur Bij de Grote Muur Grote Muur Het meer bij het Zomerpaleis Marmerboot bij het Zomerpaleis Zomerpaleis Zomerpaleis Zomerpaleis Zonsondergang bij het Zomerpaleis Kruiden

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Mandarijn in Peking, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 1 maand tot 1 jaar Alle niveaus School Bestemming China

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CHINA AVONTUUR - 22 dagen Wie durft over de Chinese Muur? Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCT 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen

Nadere informatie

Great Wall Skating Challenge 2013

Great Wall Skating Challenge 2013 Great Wall Skating Challenge 2013 Where the Great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele Rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve cultuurreis naar

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Cultuurvakantie China

Cultuurvakantie China Cultuurvakantie China 19 dag(en) v.a. 2.849,00 gegarandeerd vertrek 14-10-2016 Het rijk van het midden Reisleider Frits van Norden begeleidt deze reis naar China. Hij kijkt er enorm naar uit! China is

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013 Great Wall Skating Challenge Where the great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China in twee weken Ontdekkingstocht door het land van Mao Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCC 6-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Geniet van paleizen en tempels in Beijing

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CHINA TOTAAL - 22 dagen Wie durft over de Chinese Muur? Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCT 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

Dagprogramma. Hoogtepunten van China en Tibet. Dag 1 - Aankomst in Beijing, China's monumentale hoofdstad. vnc.nl

Dagprogramma. Hoogtepunten van China en Tibet. Dag 1 - Aankomst in Beijing, China's monumentale hoofdstad. vnc.nl Dagprogramma Hoogtepunten van China en Tibet Uw reis begint met een bezoek aan de hoogtepunten van de Chinese geschiedenis: Beijing en Xi an. Vanuit Xi an vliegt u naar Tibet. Na Lhasa verkend te hebben,

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Marokko Kort Langs de koningssteden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMK 4-24 8 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze reis vormt een mooie introductie in de eeuwenoude cultuur van

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug!

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Dag 1 Vlucht Amsterdam Porto. Na aankomst aan het eind van de ochtend

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie D rakenbergen aan Het Beste van KwaZulu-Natal De onderstaande extensie betreft een additionele 6 dagen welke aan de Het beste van KZN reis

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud)

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) Dag 1 Vlucht naar Moskou. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Hotel Cosmos; meer informatie over

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 12-19 april 2020 11-14 november 2020 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weefen borduurworkshops met lokale

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis NOORD-CHINA WINTER - 16 dagen Winterreis door Mantsjoerije Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: CHW 8-18 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Hoe mooi China in de winter kan zijn, bewijst

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

Lüneburger Heide 8 dagen

Lüneburger Heide 8 dagen Lüneburger Heide 8 dagen individuele fietsreis vanaf 590 Tussen Heide en Hanze Lüneburg - tien tegen één dat u niet eerder van die plaats gehoord had. Lüneburg gaf zijn naam aan de Lüneburger Heide, een

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T Reisvoorwaarden AIE Op de reizen van de Asociación Iberoamericana (in het vervolg kortweg AIE genoemd) zijn onderstaande boekings- en reisvoorwaarden van toepassing. Deze hebben betrekking op het boekingsproces,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen Speurtocht naar de Oudheid Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KEK 6-22 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CHINA STEDEN EN DORPEN - 29 dagen Struinen door rijstvelden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BCS 6-18 29 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Laat je meeslepen in de bruisende metropolen

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Wandelen over de Chinese draak

Wandelen over de Chinese draak Wandelen over de Chinese draak 10 daagse wandelreis over de Chinese muur Profiel Uitdagende wandeltocht De mooiste secties van de 6000 km lange Chinese muur Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CHINA HOOGTEPUNTEN - 22 dagen Beleef het land van de draak Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BCH 6-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Veel van wat China te bieden heeft komt

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Mandarijn in Shanghai, Hutong School

Mandarijn in Shanghai, Hutong School EASY LANGUAGES Mandarijn in Shanghai, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 2 weken tot 1 jaar Alle niveaus Bestemming Taalcursus

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Bodensee 7 dagen start Konstanz

Bodensee 7 dagen start Konstanz Bodensee 7 dagen start Konstanz individuele hotelfietsreis vanaf 625 De hoogtepunten rond de Bodensee U reist comfortabel per luxe ICE naar Konstanz v.v. De oevers van de Bodensee bevinden zich in drie

Nadere informatie

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ GRAND ZIMBABWE Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie