Inbouwvoorschriften. MEA afwateringssystemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inbouwvoorschriften. MEA afwateringssystemen"

Transcriptie

1 Uw leverancier: NKI NEEDE - Postbus 0-0 AB Neede Parallelweg 0 - AG Neede Telefoon 0- - Fa 0- info@nkineede.nl -

2 Voorwoord: De hier uiteengeette inbouwinstructies ijn bedoeld als algemene voorschriften voor een correcte inbouw en gebruik van MEA gootsystemen. Het is raadaam om bij de inbouw altijd deskundig advies in te winnen. Iemand die bijvoorbeeld ook persoonlijk rekening kan houden met de bijonderheden ter plaatse. Hiervoor staat ook MEA ter beschikking. Informatie vindt u o.a. op one homepage; u kunt echter ook contact met ons opnemen via one verkoopafdeling. Dit geldt met name voor constructies die afwijken van de standaardnormen die door de ontwerper, rekening houdend met one toepassingstechniek, ijn te bepalen. Een waarborg van de kant van de producent vereist een vakkundige inbouw met inachtneming van de geldende regels van de techniek, oals dee inbouwvoorschriften. De opgave met betrekking tot het capaciteitsvermogen van de goten hebben enerijds betrekking op een vrije uitloop, vrij van terugstroming aan het gooteinde (bijvoorbeeld beinkput), anderijds op een nauwgeet onderhouden gootsysteem en vereist een voldoende gedimensioneerde afvoerleiding- of kanaalsysteem. Het aansluitende wegdek aan de gootelementen met ommanteling dient o te worden gevormd dat schade door horiontaal werkende belasting (bijvoorbeeld als gevolg van temperatuurstijging en/of rem- en snelheidskrachten) is uitgesloten. Hetelfde geldt voor horiontale krachten gedurende het betonstorten. Hier dient het gootelement ijdelings voldoende te worden gesteund (plank of rooster). Het beton aanbrengen kan eventueel stapsgewijs worden uitgevoerd om deformatie van de ijwanden te voorkomen. Tijdens de uitvoering moet rekening worden gehouden met een voldoende aantal dilatatievoegen. De loodrecht op de gootstreng lopende voegen mogen de gootstreng uitsluitend in het voegbereik van twee gootelementen kruien. De voegbreedte van de dilatatievoeg is in dit geval door een overeenkomstige uitvoering van de gootvoeg weer te geven. Afwateringsconstructies van MEA gootsystemen ijn primair gedacht voor het veramelen en afvoeren van regenwater. Voor toepassing in vloeistofdichte constructies (oals bij tankstations) voorien wij one systemen met de Algemene bouw- en woningtoeicht vergunning door het Deutsche Institut für Bautechnik. Speciale inbouwinstructies voor systemen met DIBt vergunning, voorschriften voor de afdichting alsook de vergunning worden u op aanvraag door one toepassingstechniek ter beschikking gesteld. De indeling van de belastingsklassen alsook informatie over de materiaaleisen en de inbouw van de gootelementen ijn altijd in de actuele uitgaven van de EN te vinden. Kennis van de geldende voorschriften en verordeningen door het uitvoerende vakbedrijf is voorwaarde. Let verder nog op de volgende genoemde algemene inbouwvoorschriften :

3 Toepassingsmogelijkheden van Belastingsklassen volgens EN Goottypen A B C 0 D 00 E 00 F 00 V 000/V 000 E 000/E 000 EN * BGU-Z V 00/0/00 * BGU-Z 00/0/00 * BGZ-S 00/0/00 * BGZ-S 00/00 * Veiligheidsgoten * VF 000/EF 000 ENF 000/000 * TopSlot PG 000/00/000 MEAKERB -delig MEAKERB monolithisch * D 000 D 00 D 000 F 00 D 000 DAL/DAR D 000 D 000 DAL/DAR N 000/00/000/000 * Klasse D 00 niet geschikt voor dwarsafwatering van autosnelwegen. Algemene inbouwvoorschriften One inbouwvoorschriften ijn een algemeen geldend advies. Speciale eisen aan de gootinbouw vanwege plaatselijke omstandigheden worden door de ontwerper bepaald.. Er moet rekening worden gehouden met de klasse en de inbouwplaats bij iedere aanlegsituatie.. De aangrenende bestrating moet mm hoger worden aangelegd dan de bovenkant van de goot.. Horiontale krachten op de gootstreng uit aangrenende betonvlakken of constructies van gewapend beton, moeten door toepassing van dilatatievoegen in de lengte en over dwars worden uitgesloten.. Bij het inbedden of aanleggen van de aangrenende bestrating dienen de roosters in de gootsponning te worden geplaatst ofwel dienen de goten voldoende te worden versterkt tegen samendrukken.. Mechanische beschadigingen van de goten bij de inbouw moeten worden uitgesloten, bijvoorbeeld bij het verdichten van de aangrenende vlakken.. De inbouw van andvangers en beinkputten vindt overeenkomstig de inbouwvoorbeelden van de goten plaats.. De EN schrijft verkeersveilige vergrendeling van de roosters vanaf klasse C 0 nadrukkelijk voor.

4 Verwerkingsvoorschriften MEA afwateringsgoten. Graaf de geul voldoende breed uit, odat een betonommanteling van minstens cm (klasse A ) mogelijk is. Zie voor hogere belastingen de inbouwvoorbeelden MEADRAIN. Ook moet rekening worden gehouden met het draagvermogen van de ondergrond, of het draagvermogen bij het aanleggen van de greppelbodem. De in de inbouwinstructies voorgeschreven minimale betonkwaliteit voor de betreffende belastingsklasse dient in acht te worden genomen.. Op ieder gootelement is de stroomrichting door richtingspijlen op beide ijden van de goot gemarkeerd. De pijlen wijen in de richting van het aflooppunt.. Bij vervalgoten tonen de nummers, ichtbaar op het gootelement, de positie van de goot in de afwateringstreng, bijvoorbeeld Nr Leg de gootelementen in de geplande volgorde langs de uitgegraven geul (volgens een eventueel voorhanden legschema).. Indien noodakelijk, kan de blinde sparing uit de goot worden geslagen. Leg hiervoor een lat onder de goot en sla voorichtig met een hamer van binnenuit de afvoersparing eruit. Bij GFK goten is de sparing te openen door middel van een decoupeeraag.. Snoer spannen, beton in de geul gieten en de gootstreng inleggen, beginnend vanaf het afvoerpunt (bijvoorbeeld andvanger). Zandvangers en beinkputten consequent overeenkomstig de inbouwvoorbeelden van de goten inbouwen (sterkte/dikte van de betonommanteling). Opletten dat het leggen van de goten gebeurd in pijlrichting tot aan het aflooppunt. Aan het begin/einde van de gootstreng de overeenkomstige kopplaten inbouwen. Afvoerpunt aansluiten op de riolering. Het aangrenende wegdek dient odanig te worden aangebracht dat er geen horiontale krachten op de gootelementen werken. Ter versteviging van de gootconstructie dient men de goten na inbouw met roosters af te dekken.

5 . Gootelement verstevigen tegen ijdelings samendrukken of leg roosters of planken in de gootsponning. Roosters wel beschermen tegen vervuiling door beton.. Zijdelingse betonommanteling gelijkmatig aan beide ijden van de goot aan brengen. Bij het inleggen in betonvlakken, dee vlakken voorien van dilatatievoegen. Bij reeds aanweige dilatatievoegen dee niet door de gootstreng onderbreken.. Zijdelings, direct aan de goot grenend wegdek mm hoger inleggen dan de bovenkant van de goot. 0. Eventuele vervuiling van roosters, goten en aflooppunten schoonmaken, roosters inleggen en door middel van roosterborgingen vast met het gootelement verbinden (volgens EN is de inbouw van de roosterekering vanaf klasse C 0 voorgeschreven). Het aangrenende wegdek dient odanig te worden aangebracht dat er geen horiontale krachten op de gootelementen werken. Ter versteviging van de gootconstructie dient men de goten na inbouw met roosters af te dekken.

6 Afdichting van de gootsystemen Toepassing in vloeistofdichte constructies: Voor de afdichting van EN gootsystemen tegen waterbedreigende stoffen in vloeistofdichte vloerconstructies, ontleent u de inbouwinstructies uit de DIBt vergunning Z-.- of de daartoe behorende vergunningen voor afdichtstoffen die in aanmerking komen (bijvoorbeeld SABA Sealer MBT, DIBt vergunning Z-.-). Toepassing in niet vergunningrelevante terreinen: Voor de afdichting van goten in niet vergunningrelevante vloerconstructies adviseren wij de toepassing van afdichtstof SABA ECOSEAL BIO HM. Voorstrijkmiddel afgestemd op dee kit is SABA PRIMER 0 alsook de reiniger voor de hechtvlakken SABA Cleaner. Niet toepassen in het bereik van vloeistofdichte constructies. SABA ECOSEAL BIO HM Toepassing: Afdichting van voegen van MEA gootsystemen in niet vergunningrelevante omgeving. Niet toepassen in het bereik van vloeistofdichte constructies. Bijondere eigenschappen: Verwerking: Bestendig tegen: gedefinieerde waterdruk tot m wateruil afvalwater mest en feacaliën oet-/eewatervast uitermate UV-bestendig bevat geen oplosmiddelen, isocyanaten, silliconen en PVC Ondergrond moet uiver en vetvrij ijn en over voldoende draagvermogen beschikken. Reiniging van de hechtvlakken met SABA Cleaner. Voorstrijken met SABA Primer 0.

7 A Voetgangers Fietsers Parken Verkeersvlakken, die uitsluitend kunnen worden gebruikt door voetgangers en fietsers en vergelijkbare toepassingen bijvoorbeeld parken. >,m <,0m >X Dilatatievoeg Schijnvoeg y Aanstortoppervlak y min. = aanleghoogte 0 mm B Parkeerplaatsen Parkeergarages Bestelbusjes Voetpaden, voetgangersgebieden ) en vergelijkbare toepassingen, parkeerplaatsen en parkeergarages. >,m <,0m > X 0 y Aanstortoppervlak y min. = aanleghoogte 0 mm Rijbaan van beton Betonommanteling Gestabiliseerde ondergrond Bestrating Split/gebroken and Toplaag Hechtlaag Mortelbed Het aangrenende wegdek dient odanig te worden aangebracht dat er geen horiontale krachten op de gootelementen werken. Ter versteviging van de gootconstructie dient men de goten na inbouw met roosters af te dekken. ) Gebied, dat voorbehouden is aan voetgangers en slechts ten behoeve van reiniging of in noodgevallen bij gelegenheid wordt bereden.

8 C 0 Vrachtwagens Straatrand Vluchtstrook Zijkanten van rijwegen en/of voetgangersgebieden ), vluchtstroken en parkeerplaatsen. >,m <,0m >X y Aanstortoppervlak y min. = aanleghoogte 0 mm D 00 Rijbanen Doorgaande rijbanen en/of voetgangersgebieden ), bijbehorende parkeerplaatsen en vergelijkbare oppervlakten. Dilatatievoeg >,m <,0m >X Schijnvoeg 0 Opsluitband Krimpvrije voegmortel kunstharsgebonden y Aanstortoppervlak y min. = aanleghoogte 0 mm Rijbaan van beton Betonommanteling Gestabiliseerde ondergrond Bestrating Split/gebroken and Toplaag Hechtlaag Mortelbed Het aangrenende wegdek dient odanig te worden aangebracht dat er geen horiontale krachten op de gootelementen werken. Ter versteviging van de gootconstructie dient men de goten na inbouw met roosters af te dekken. *D 00 niet geschikt voor dwarsafwatering van autosnelwegen en autobanen. ) Gebied, waarin verkeer op bepaalde tijden verboden is (bijvoorbeeld tijdens openingstijden van voetgangersgebied, anders normaal verkeer mogelijk).

9 E 00 Industrieterreinen Niet-openbare verkeersgebieden, die met bijonder hoge wieldruk worden belast, bijvoorbeeld wegen in een industriegebied. >,m <,0m > X 0 Opsluitband Krimpvrije voegmortel kunstharsgebonden Aanstortoppervlak F 00 Bijondere gebieden Bijondere toepassingen, oals bijvoorbeeld diverse tai- en landingsbanen van vliegvelden. >,m <,0m > X Aanstortoppervlak Rijbaan van beton Betonommanteling Gestabiliseerde ondergrond Bestrating Split/gebroken and Toplaag Hechtlaag Mortelbed Het aangrenende wegdek dient odanig te worden aangebracht dat er geen horiontale krachten op de gootelementen werken. Ter versteviging van de gootconstructie dient men de goten na inbouw met roosters af te dekken.

10 MEADRAIN Polymeerbetongoten De maimale belasting voor het gekoen gootsysteem kunt u vinden in one brochures, flyers en prijslijsten en mag niet worden overschreden. Belastingsklasse A B C 0 D 00 E 00 F 00 Funderingsafmeting X (mm) Funderingsafmeting Z (mm) Min. betonkwaliteit van de ommanteling C / C 0/ C 0/ C 0/ C 0/ C 0/* * Wapening volgens opgaaf van de verantwoordelijke ontwerper. MEADRAIN Betongoten De maimale belasting voor het gekoen gootsysteem kunt u vinden in one brochures, flyers en prijslijsten en mag niet worden overschreden. Belastingsklasse A B C 0 D 00 E 00 F 00 Funderingsafmeting X (mm) Funderingsafmeting Z (mm) Min. betonkwaliteit van de ommanteling C / C 0/ C 0/ C /0 C /0 C /0* * Wapening volgens opgaaf van de verantwoordelijke ontwerper EX0 0

DRAINAGE EN LIJNAFWATERING

DRAINAGE EN LIJNAFWATERING 10 DRAINAGE EN LIJNAFWATERING Drainagebuis en hulpstukken - Lijnafwatering - Voetenschrapers NKI catalogus H10 13-02-2015 NKI NEEDE Postbus 80 7160 AB Neede Parallelweg 80 7161 AG Neede info@nkineede.nl

Nadere informatie

De lading dient gezekerd te zijn conform wettelijke voorschriften zodat de vracht niet kan verschuiven, omvallen of verloren worden.

De lading dient gezekerd te zijn conform wettelijke voorschriften zodat de vracht niet kan verschuiven, omvallen of verloren worden. Algemene plaatsings- en gebruiksvoorschriften 1. Samenvatting veiligheidsvoorschriften 1.1. Transport / ladingzekering Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Draingoten MINI/TOP/MAXI

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Draingoten MINI/TOP/MAXI PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Draingoten MINI/TOP/MAXI 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

RECYFIX TRAFFIC. Grote afwateringscapaciteit en optimaal afvoerdebiet voor een lichtgewicht structuur. Eenvoudig en snel te plaatsen.

RECYFIX TRAFFIC. Grote afwateringscapaciteit en optimaal afvoerdebiet voor een lichtgewicht structuur. Eenvoudig en snel te plaatsen. Grote afwateringscapaciteit en optimaal afvoerdebiet voor een lichtgewicht structuur. Eenvoudig en snel te plaatsen. TOEPASSINGEN Alle zones met zwaar en intensief verkeer zoals autosnelwegen, start-en

Nadere informatie

PARKEERGARAGE AFWATERING MEARIN PG EVO HET ORIGINEEL NIEUW GEDEFINIEERD

PARKEERGARAGE AFWATERING MEARIN PG EVO HET ORIGINEEL NIEUW GEDEFINIEERD WATER MANAGEMENT PARKEERGARAGE AFWATERING MEARIN PG EVO HET ORIGINEEL NIEUW GEDEFINIEERD PARKEERGARAGE LIJNGOOT MEARIN PG EVO LICHT, VOORDELIG, VEILIG PARKEERGARAGE LIJNGOOT MEARIN PG EVO S YS TEEMOV

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SLEUFGOTEN TOP/U/ERFO/Z100/SGT 2020/SOLID

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SLEUFGOTEN TOP/U/ERFO/Z100/SGT 2020/SOLID PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SLEUFGOTEN TOP/U/ERFO/Z100/SGT 2020/SOLID 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Hydroblock roostergoten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Hydroblock roostergoten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Hydroblock roostergoten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese

Nadere informatie

MEADRAIN PG AFWATERING VAN PARKEERGARAGES

MEADRAIN PG AFWATERING VAN PARKEERGARAGES WATER MANAGEMENT MEADRAIN PG AFWATERING VAN PARKEERGARAGES GOOT VOOR PARKEERGARAGES MEADRAIN PG AFWATERINGSOPLOSSINGEN VOOR PARKEERGARAGES MEADRAIN PG SYSTEEMOVERZICHT 03 MEADRAIN PG PROFESSIONEEL DOORDACHT

Nadere informatie

ROOSTERGOTEN.

ROOSTERGOTEN. ROOSTERGOTEN www.afvoergoten.nl ROOSTERGOTEN Lijnafwateringssystemen zijn uitermate geschikt voor het snel en doelmatig afvoeren van water naar een rioolstelsel, infiltratievoorziening of oppervlaktewater.

Nadere informatie

Infoblad 323 Aanbrengen van het SABA Sealflex systeem

Infoblad 323 Aanbrengen van het SABA Sealflex systeem Infoblad 323 Aanbrengen van het SABA Sealflex systeem adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden van. Versienummer: 2011-01-01,

Nadere informatie

FASERFIX STANDARD. De oplossing voor een optimale afwatering. Glasvezelversterkte betongoten zonder randbescherming voor privé doeleinden.

FASERFIX STANDARD. De oplossing voor een optimale afwatering. Glasvezelversterkte betongoten zonder randbescherming voor privé doeleinden. De oplossing voor een optimale afwatering. Glasvezelversterkte betongoten zonder randbescherming voor privé doeleinden. 1 VEREISTEN Voor huizen, tuinen, pleinen en landschappen geldt dat oppervlakken snel

Nadere informatie

Multiline lijnafwateringssysteem. Montagehandleiding

Multiline lijnafwateringssysteem. Montagehandleiding Multiline lijnafwateringssysteem Montagehandleiding Algemene montagehandleiding Als leverancier van lijnafwateringssystemen geeft DYKA algemene adviezen met betrekking tot de Inbouw van ACO Multiline-afwateringssystemen

Nadere informatie

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW Straat -en trottoirkolken en putranden algemeen. Kolken: Soorten: -straatkolken -trottoirkolken -gecombineerde straat-trottoirkolken -tegelpadkolken De kolken zijn opgebouwd uit: rooster-inlaatstuk en

Nadere informatie

Pagina 124 BIRCOdicht. Aanwijzingen voor onderhoud

Pagina 124 BIRCOdicht. Aanwijzingen voor onderhoud Pagina 124 Inbouwhandleiding Bij de inbouw van gotensysteem van moet op een paar details worden gelet. Hier vindt u een uitvoerige beschrijving. Ter garantie van een probleemloos functioneren en het naleven

Nadere informatie

MEADRAIN TRAFFIC PROFESSIONELE AFWATERINGS- OPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN SNELWEGEN

MEADRAIN TRAFFIC PROFESSIONELE AFWATERINGS- OPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN SNELWEGEN WATER MANAGEMENT MEADRAIN TRAFFIC PROFESSIONELE AFWATERINGS- OPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN SNELWEGEN AFWATERINGSSYSTEEM VAN HOOGWAARDIG POLYMEERBETON PROFESSIONELE AFWATERINGSOPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN

Nadere informatie

Sabi. Breed gamma in voorraad! HD-PP afvoergoten met voorgemonteerde roosters LICHT, STEVIG, ECONOMISCH, SNEL EN GEMAKKELIJK TE PLAATSEN

Sabi. Breed gamma in voorraad! HD-PP afvoergoten met voorgemonteerde roosters LICHT, STEVIG, ECONOMISCH, SNEL EN GEMAKKELIJK TE PLAATSEN Sabi HD-PP afvoergoten met voorgemonteerde roosters LICHT, STEVIG, ECONOMISCH, SNEL EN GEMAKKELIJK TE PLAATSEN Breed gamma in voorraad! Sabi Voorgemonteerde afvoergoot: licht, praktisch en stevig! Vergrendeling

Nadere informatie

Zeer lage inbouwdiepte (ten minste 62mm) Hoge afvoercapaciteit van 28 liter per minuut Voorzien van haarvanger

Zeer lage inbouwdiepte (ten minste 62mm) Hoge afvoercapaciteit van 28 liter per minuut Voorzien van haarvanger Douchegoten in hoogte verstelbaar (max 10 mm) verpakking met handvat Verkrijgbaar met en zonder flens Hoogwaardig geborsteld rvs rooster In hoogte verstelbaar (max.10 mm) bij montage Draaibare syfon Zeer

Nadere informatie

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Op onze adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SOLID roostergoten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SOLID roostergoten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SOLID roostergoten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Montagejukafstanden De combinatie van plaatdikte, plaatwapening, vloerdikte en tralieliggers in een breedplaatelement bepalen de montagejukafstand ofwel de afstand

Nadere informatie

Cret 124/124V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel

Cret 124/124V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel Cret 124/124V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel Cret 124/124V Dwarskrachtdeuvel Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel 28 192 59 133 125 90 160 192 133 16 15 106 76 76 15 Functie Cret 124 overdragen van dwarskrachten;

Nadere informatie

Cret 128/128V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel

Cret 128/128V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel Cret 128/128V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel Cret 128/128V Dwarskrachtdeuvel Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel 32 215 60 155 145 110 200 215 155 18 15 118 88 88 15 Functie Cret 128 overdragen van dwarskrachten;

Nadere informatie

RECYFIX HICAP. Effectieve afwatering modulair opgebouwd. Afwateringssysteem alsook systeem met buffercapaciteit voor grote oppervlaktes.

RECYFIX HICAP. Effectieve afwatering modulair opgebouwd. Afwateringssysteem alsook systeem met buffercapaciteit voor grote oppervlaktes. Effectieve afwatering modulair opgebouwd. fwateringssysteem alsook systeem met buffercapaciteit voor grote oppervlaktes. 1 3 EISEN Uiterst doeltreffend afwateringssysteem in het geval van : hoge hydraulische

Nadere informatie

Cret 303/313/323 Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel

Cret 303/313/323 Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel Cret 3/313/323 Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel Cret 3/313/323 Dwarskrachtdeuvel Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel Cret 3 8 8 25 25 8 8 50 12,5 15 12,5 10 140 40 10 10 20 10 Functie Cret 3 Cret 313 Cret

Nadere informatie

Inbouwmaterialen. T +31 (0)252 683 300 whsports.nl. info@whsports.nl

Inbouwmaterialen. T +31 (0)252 683 300 whsports.nl. info@whsports.nl Inbouwmaterialen W ij hebben een uitgebreid leveringsprogramma inbouwmaterialen voor sportaccommodaties. Naast afwateringsgoten, kabelgoten voor stadia, verdeelschachten, zandvangelementen, leveren wij

Nadere informatie

Advantix-opzetelement. Gebruiksaanwijzing. Voor combinatieafdichting (betegelde douche) met afdicht ingsmat. nl_be

Advantix-opzetelement. Gebruiksaanwijzing. Voor combinatieafdichting (betegelde douche) met afdicht ingsmat. nl_be Advantix-opzetelement Gebruiksaanwijzing Voor combinatieafdichting (betegelde douche) met afdicht ingsmat Model 4925 nl_be Bouwjaar: van 01/2004 Advantix-opzetelement 2 van 17 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

MEAGARD II Afwatering voor tuin- en landschap

MEAGARD II Afwatering voor tuin- en landschap MEAGARD II Afwatering voor tuin- en landschap MEAGARD II S MEAGARD II G MEAGARD II M MEAGARD II E Juist in de woningbouw en tuin- en landschapsaanleg zijn de eisen aan afwateringssystemen bijzonder hoog.

Nadere informatie

Leicon Prefab Vluchtheuvels

Leicon Prefab Vluchtheuvels Leicon Prefab Vluchtheuvels [01] Producttypering De prefab vluchtheuvelelementen van Leicon worden toegepast voor middengeleiding, rijbaan-afscheiding en als funderingsplaten voor bebording binnen de bebouwde

Nadere informatie

RECYFIX PLUS X. Doeltreffende afwatering en stevigheid. In PP met versterkte randbescherming in verzinkt staal voor een maximale stabiliteit.

RECYFIX PLUS X. Doeltreffende afwatering en stevigheid. In PP met versterkte randbescherming in verzinkt staal voor een maximale stabiliteit. Doeltreffende afwatering en stevigheid. In PP met versterkte randbescherming in verzinkt staal voor een maximale stabiliteit. 1 3 EISEN Afvoergoten voor de opvang van oppervlaktewater in zowel voetgangers-

Nadere informatie

MEADRAIN PROFESSIONELE AFWATERINGS- SYSTEMEN VOOR ZWAAR VERKEER

MEADRAIN PROFESSIONELE AFWATERINGS- SYSTEMEN VOOR ZWAAR VERKEER WATER MANAGEMENT MEADRAIN PROFESSIONELE AFWATERINGS- SYSTEMEN VOOR ZWAAR VERKEER AFWATERINGSSYSTEEM VAN HOOGWAARDIG POLYMEERBETON PROFESSIONELE AFWATERINGSOPLOSSING VOOR INDUSTRIE EN INFRASTRUCTUUR / EN

Nadere informatie

FASERFIX POINT. Puntafwatering. Voor openbare en industriële zones.

FASERFIX POINT. Puntafwatering. Voor openbare en industriële zones. Puntafwatering. Voor openbare en industriële zones. 1 VEREISTEN Oppervlaktewater moet op grond van bouwkundige eisen, of eisen die afhankelijk zijn van het terrein naar één punt worden afgevoerd. Het systeem

Nadere informatie

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Professionele mortels voor een optimaal resultaat Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Niet berijdbaar Belangrijk: Zorg voor voldoende drainage en waterafvoer Bij de aanleg van natuursteen

Nadere informatie

TANKS, PP QUICK BOX. Vetvangers - Septic tanks - Polyester bakken - Vaten - Vloeistoftanks - PP Quick Box - Kesselafscheiders

TANKS, PP QUICK BOX. Vetvangers - Septic tanks - Polyester bakken - Vaten - Vloeistoftanks - PP Quick Box - Kesselafscheiders 17 TANKS, PP QUICK BOX Vetvangers - Septic tanks - Polyester bakken - Vaten - Vloeistoftanks - PP Quick Box - Kesselafscheiders NKI catalogus H17 07-04-2014 NKI NEEDE Postbus 80 7160 AB Neede Parallelweg

Nadere informatie

Connecto lijnafwatering. voor rondom het huis

Connecto lijnafwatering. voor rondom het huis Connecto lijnafwatering voor rondom het huis Connecto Optimaal presteren Een enorm breed pakket aan kunststof leidingsystemen en toebehoren. Ruim 27.000 kwaliteitsartikelen, altijd op voorraad in Nederland.

Nadere informatie

Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL)

Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL) Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL) Versienummer: 2011-01-01, hiermee vervallen alle eerdere versies Pagina 1 van 7 1. Algemene instructie aanbrengen SABA MS Floor en MS Floor SL SABA MS Floor

Nadere informatie

RECYFIX NC. Afvoergeul in PP, uitzonderlijk licht en stabiel. Voor wegen- en industriebouw. E 600

RECYFIX NC. Afvoergeul in PP, uitzonderlijk licht en stabiel. Voor wegen- en industriebouw. E 600 Afvoergeul in PP, uitzonderlijk licht en stabiel. Voor wegen- en industriebouw. E 600 1 3 EISEN De moderne afwateringssystemen moeten ten allen tijde: resistent zijn tegen zware belastingen en bestand

Nadere informatie

FASERFIX BIG Monolitische systemen voor zones met zwaar verkeer, onderhevig aan sterke dynamische krachten en extreme belastingen.

FASERFIX BIG Monolitische systemen voor zones met zwaar verkeer, onderhevig aan sterke dynamische krachten en extreme belastingen. Monolitische systemen voor zones met zwaar verkeer, onderhevig aan sterke dynamische krachten en extreme belastingen. Snelle plaatsing voor een performante afwatering. 1 3 EISEN De afvoergeulen voor zones

Nadere informatie

Cret 122/122V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvels

Cret 122/122V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvels Cret 122/122V Hoog belastbare dwarskrachtdeuvels Hoog belastbare dwarskrachtdeuvel 25 180 73 107 100 80 140 180 107 15 15 100 70 70 15 Functie Cret 122 Cret 122V25 Cret 122V50* Cret 122V75* *Op aanvraag

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

Infoblad 301 Aanbrengen van SABA Construseal Plus

Infoblad 301 Aanbrengen van SABA Construseal Plus Infoblad 301 Aanbrengen van SABA Construseal Plus Versienummer: 2011-01-01, hiermee vervallen alle eerdere versies Pagina 1 van 7 1. Algemene instructie aanbrengen SABA Construseal Plus Let op: Tijdens

Nadere informatie

Infoblad 300 Aanbrengen van SABA Building Seal

Infoblad 300 Aanbrengen van SABA Building Seal Infoblad 300 Aanbrengen van SABA Building Seal Op onze adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden van. Versienummer: 2011-01-01,

Nadere informatie

PE WEHOLITE SPIROBUIS

PE WEHOLITE SPIROBUIS 15 PE WEHOLITE SPIROBUIS PE Weholite spirobuis en hulpstukken NKI catalogus H15 07-04-2014 NKI NEEDE Postbus 80 7160 AB Neede Parallelweg 80 7161 AG Neede info@nkineede.nl www.nkineede.nl 2014 NKI Leidingsystemen

Nadere informatie

Parkeren met ROMEX Vloersystemen voor de bescherming van bovengrondse en ondergrondse parkeergarages

Parkeren met ROMEX Vloersystemen voor de bescherming van bovengrondse en ondergrondse parkeergarages Parkeren Parkeren met ROMEX Vloersystemen voor de bescherming van bovengrondse en ondergrondse parkeergarages Bovengrondse parkeergarage in ul Lubomirsky, Kiev / Oekraïne SYSTEM Hoge veiligheid en bescherming

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: CONDUCT Kabelgoten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: CONDUCT Kabelgoten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: CONDUCT Kabelgoten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

ECO MAX vetafscheider

ECO MAX vetafscheider 1. Algemeen Dierlijke en plantaardige vetten en oliën moeten worden afgescheiden, omdat ze zich in koude, gestolde toestand aan de buiswanden vastzetten. Daardoor houden ze ook andere stoffen vast en veroorzaken

Nadere informatie

Productlijn Vloeistofdichte vloerplaten

Productlijn Vloeistofdichte vloerplaten Bedrijfsmilieu vloerplaat afmetingen (cm) belastingsklasse 199,5x199,5x18 1, 2, 3 VOSB-klasse 600 149,5x199,5x18 1, 2, 3 VOSB-klasse 600 99,5x199,5x18 1, 2, 3 VOSB-klasse 600 1 Ook leverbaar in constructief

Nadere informatie

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS FUNDERING Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL Advies en handige tips KERAMIEK verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS Verwerking Keramische terrastegels met Tubag mortels ALGEMEEN Het Zandbed Wanneer

Nadere informatie

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN U bent zojuist in het bezit gekomen van een product, welke met zorg is geproduceerd op basis van BRL 2812, Agrarische betonproducten. Voordat u deze producten gaat verwerken, is het van belang onderstaande

Nadere informatie

RECYFIX PLUS. Functionele afwatering. Met randbescherming en een aantrekkelijk design.

RECYFIX PLUS. Functionele afwatering. Met randbescherming en een aantrekkelijk design. Functionele afwatering. Met randbescherming en een aantrekkelijk design. 1 3 EISEN De afvoergeulen bestemd voor coerciële en openbare zones dienen : bestand te zijn tegen dagelijks verkeer van voertuigen

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSeal F 505

Technisch informatieblad StoSeal F 505 Voegenmateriaal voor gevels, stabiel Kenmerk Toepassing voor afdichting van gevelvoegen, kozijn- en deuraansluitingen voor verlijming van holle profielen Eigenschappen zeer elastisch optimaal standvermogen

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak NEN 6050 Brandveilig werken op het dak www.duweldakmarkt.nl Voorwoord Sinds september 2006 bestaat er een NVN 6050. In deze norm is vastgelegd hoe er brandveilig kan worden gewerkt op het dak. De norm

Nadere informatie

Kenadrain lijnafwatering. voor zwaardere (openbare) verkeerstoepassingen

Kenadrain lijnafwatering. voor zwaardere (openbare) verkeerstoepassingen Kenadrain lijnafwatering voor zwaardere (openbare) verkeerstoepassingen Kenadrain Optimaal presteren Een enorm breed pakket aan kunststof leidingsystemen en toebehoren. Ruim 27.000 kwaliteitsartikelen,

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

Infiltratieblok DA88 met inspectie mogelijkheid. Infiltratiekratten

Infiltratieblok DA88 met inspectie mogelijkheid. Infiltratiekratten Infiltratieblok DA88 met inspectie mogelijkheid Infiltratiekratten Eigentijds infiltreren De laatste decennia is er een aanzienlijke toename aan bebouwde oppervlakte (bebouwing en bestrating). Hierdoor

Nadere informatie

Leicon Prefab Geleideband Bochtbescherming

Leicon Prefab Geleideband Bochtbescherming Leicon Prefab [01] Producttypering Leicon Prefab Deze massieve elementen van gewapend beton zijn zeer stabiel en bestand tegen intensief gebruik (tenminste verkeersklasse 60). Productvoordelen Vormvast

Nadere informatie

MEACLEAN PRO 2 IN1 AFWATERING EN REGENWATER- BEHANDELING

MEACLEAN PRO 2 IN1 AFWATERING EN REGENWATER- BEHANDELING WATER MANAGEMENT 2 IN1 AFWATERING EN REGENWATER- BEHANDELING VOLWAARDIG AFWATERINGS- EN REGENWATERBEHANDELINGSSYSTEEM MET SUBSTRAATTECHNOLOGIE PROFESSIONELE OPLOSSING VOOR DE BEHANDELING VAN REGENWATER

Nadere informatie

Sikafloor oplossingen voor cementgebonden industrievloeren Duurzame systemen voor de zwaarste belastingen

Sikafloor oplossingen voor cementgebonden industrievloeren Duurzame systemen voor de zwaarste belastingen 1 Sikafloor oplossingen voor cementgebonden industrievloeren Duurzame systemen voor de zwaarste belastingen Cementgebonden vloeren met Sikafloor producten Er zijn twee manieren om Sika cementgebonden vloeren

Nadere informatie

artikel nr. 110 Verzinkt stalen randbescherming stuks / pallet artikel nr. 110 stuks / pallet Verzinkt

artikel nr. 110 Verzinkt stalen randbescherming stuks / pallet artikel nr. 110 stuks / pallet Verzinkt AQUAFIX FASERFIX SUPER KS 100, elementen. Glasvezel versterkte betonnen goot met geïntegreerde verzinkt. Type 01005. 500 160 214 21,5 56 8050 * Gatafstand: 100 mm van gatmidden (DN100) tot gooteinde. 110

Nadere informatie

1-Component polyurethaan, vochtuithardend. Densiteit ~ 1,3 kg/l (DIN 53 479) ~ 2 mm / 24 uur (+23 C / 50% r.v.)

1-Component polyurethaan, vochtuithardend. Densiteit ~ 1,3 kg/l (DIN 53 479) ~ 2 mm / 24 uur (+23 C / 50% r.v.) Technische fiche Editie 1, 2013 Identficatie no.02 05 05 01 100 0 000011 Versie no. 12022013 Hoogwaardige, zelfnivellerende, 1-component vloerkit Product Omschrijving is een 1-component, vochtuithardende,

Nadere informatie

Vloerisolatie (onder belaste vloerplaat) op schraalbeton of gestabiliseerd zand. Systeem 1.1.1. met bestek - om schrijving vanaf pagina 3

Vloerisolatie (onder belaste vloerplaat) op schraalbeton of gestabiliseerd zand. Systeem 1.1.1. met bestek - om schrijving vanaf pagina 3 Isolatiesystemen voor ondergrondse toepassingen Vloerisolatie (onder belaste vloerplaat) op schraalbeton of gestabiliseerd zand FOAMGLAS FLOOR BOARD droge bouwwijze Deze techniek is geschikt voor het isoleren

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 2-1-1

Systeemnummer : PD 2-1-1 Systeemnummer : PD 2-1-1 Omschrijving : Warmdak constructie met XPS geïsoleerd, voor personenauto's tot ca. 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en berijdbaarheid

Nadere informatie

L I J N A F W AT E R I N G

L I J N A F W AT E R I N G LIJNAFWATERING INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave / Introductie 1. Voordelen 2. De juiste keuze 3. Uitgebreid assortiment 4. Tabel 5. - 6. Fixdrain HD afvoergoten 7. Fixdrain HD 100 mm. Fixdrain HD 150 mm. Fixdrain

Nadere informatie

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Extra fijne epoxy voeg- en lijmmortel Okapox Designvoeg Speciaal voor glasmozaïek In 8 actuele kleuren leverbaar Speciale korrelopbouw voor een glad oppervlak

Nadere informatie

BG FILCOTEN. Roostergoten. Drain Design Construct. Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen

BG FILCOTEN. Roostergoten. Drain Design Construct. Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen BG FILCOTEN Roostergoten Drain Design Construct Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen BG Graspointner Inhoud Introductie BG Graspointner 2 Wat is FILCOTEN? 4 FILCOTEN

Nadere informatie

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN G-SERIE

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN G-SERIE U bent zojuist in het bezit gekomen van een product, welke met zorg is geproduceerd op basis van BRL 2812, Agrarische betonproducten. Voordat u deze producten gaat verwerken, is het van belang onderstaande

Nadere informatie

1.2 Verhardingselement: straatbaksteen, betonstraatstenen, betontegels en (natuursteen)keien.

1.2 Verhardingselement: straatbaksteen, betonstraatstenen, betontegels en (natuursteen)keien. KWALITEITSNORMEN 1. BEGRIPPEN Standaard RAW 2010 31.41.01 Algemeen 1.1 Te verstaan is onder: a. straatlaag: laagje zand waarin wordt gestraat, eventueel van een andere samenstelling dan het materiaal waarop

Nadere informatie

Terechtwijzend bericht nr 1 dd

Terechtwijzend bericht nr 1 dd Terechtwijzend bericht nr 1 dd 10 11 2016 A. Wijzigingen in het bestek 1. Pg. 3 Algemene informatie opdracht aanpassingen vetgedrukt Uitvoeringstermijn: Perceel 1: 2 nachten + 1 dag (vrijdagavond vanaf

Nadere informatie

Constructie vissteigers en visstoepen

Constructie vissteigers en visstoepen Constructie vissteigers en visstoepen Wanneer de materiaalkeuze, de vorm en grootte van de vissteiger of visstoep zijn bepaald, kan de constructie ervan worden uitgewerkt. Het aanleggen van deze voorzieningen

Nadere informatie

technische voorwaarden uitwegen in De Ronde Venen uitweg direct op rijweg bij een situatie met trottoirband (principedetail

technische voorwaarden uitwegen in De Ronde Venen uitweg direct op rijweg bij een situatie met trottoirband (principedetail technische voorwaarden uitwegen in De Ronde Venen uitweg direct op rijweg bij een situatie met trottoirband (principedetail 1.6.5.1) Constructie: de uitweg mag een breedte hebben van maximaal 5,00 m. aan

Nadere informatie

RECYFIX MONOTEC. Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. CONFORM EN EN1433

RECYFIX MONOTEC. Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. CONFORM EN EN1433 Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. EN1433 PMR CONFORM EN CONFORM CE Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. NEW Een systeem met een

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE. Plaatsingsvoorschriften. nidagreen

BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE. Plaatsingsvoorschriften. nidagreen BODEMVERSTERKING EN STABILISATIE Plaatsingsvoorschriften nidagreen nidagreen onderlaag voor sierkunstgras 1 - Algemeen nidagreen platen zijn honingraatplaten in polypropyleen die bedoeld zijn als stevige

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Productlijn HOV-banden 25/30

Productlijn HOV-banden 25/30 HOV-banden 25/30x40 afmetingen (cm) lengte (cm) gewicht (kg) sluiting 25/30x40,2 00 265,00 VVB 25/30x40,2 200 530,00 VVB Ook leverbaar met voet. 2 Hijsvoorziening: 3x kogelkopanker.3t. /6 HOV-verloopbanden

Nadere informatie

Aanbevelingen voorbehouden parkeerplaatsen

Aanbevelingen voorbehouden parkeerplaatsen Inhoud 1 Inleiding...3 2 Aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen...4 2.1 Normen en voorbeeldtekeningen 4 2.2 Specificaties 5 2.2.1 Basisafmetingen... 5 2.2.2 Inplanting... 5 2.2.3 Vormgeving en afmetingen...

Nadere informatie

VELIN Richtlijn nr. 2013/1. Beschermplaten ondergrondse leidingen

VELIN Richtlijn nr. 2013/1. Beschermplaten ondergrondse leidingen VELIN Richtlijn nr. 2013/1 Beschermplaten ondergrondse leidingen INLEIDING In het kader van de sanering van EV knelpunten ten gevolge van de invoering van Bevb is een aantal maatregelen gedefinieerd die

Nadere informatie

Sleufgoten. Voor de buitenruimte JURA BV. Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen

Sleufgoten. Voor de buitenruimte JURA BV. Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen Sleufgoten Voor de buitenruimte JURA BV Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen 1 Technische informatie onderelementen Metal Goldline - Aluminiumbrons Ondergoten Goottype

Nadere informatie

Sleufgoten. Voor de buitenruimte. Drain Design Construct. Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen

Sleufgoten. Voor de buitenruimte. Drain Design Construct. Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen Sleufgoten Voor de buitenruimte Drain Design Construct Adviseur en leverancier van afwateringsproducten en metalen sierelementen 1 Waarom kiezen voor Metal sleufgoten van DDC? Technische informatie onderelementen

Nadere informatie

De nieuwe lijn in afwatering

De nieuwe lijn in afwatering e nieuwe lijn in afwatering Juli 00 Hauraton Recyfix e nieuwe lijn in afwatering Nieuw bij YK: kunststof lijnafwatering van Hauraton. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee de toekomst van lijnafwatering

Nadere informatie