Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en Halve aansluiting A6. Lodders, J. 1. Het ontwerp Verbindingsweg en de Halve aansluiting A6 met bijbehorende ruimtelijk visie (# ) vast te stellen die als basis geldt voor het onteigeningsverzoek; 2. Het verzoek tot onteigening op basis van titel IIa te doen aan de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat. Voor de aanleg van de weg tussen de Anthony Fokkerweg en de A6, inclusief de aansluiting op de snelweg, zijn gronden nodig van particulieren. De provincie is met de grondeigenaren in gesprek, waarbij minnelijke verwerving het streven is. Voor het geval er geen overeenkomst wordt bereikt, heeft het college van Gedeputeerde Staten een verzoek gedaan aan de Kroon om de onteigeningsprocedure in gang te zetten. Dat is een formele stap die alleen vervolg krijgt indien de gesprekken niet succesvol kunnen worden afgerond. 2 Onderwerp: Monitor bezwaar en beroep 2017 Verbeek, L. 1. Vast te stellen de Monitor bezwaar en beroep 2017; 2. Deze ter kennisneming te stellen aan Provinciale Staten. De monitor bezwaar en beroep betreft een jaarlijks overzicht van de door de provincie behandelde bezwaar- en beroepszaken. Het is tevens het jaarverslag van de Commissie bezwaar en beroep provincie Flevoland.

2 3 Onderwerp: ZZL bijdrage project "Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland" Appelman, J.N.J. 1. Een bijdrage van maximaal , zijnde 35% van de totale subsidiabele projectkosten ad minimaal , toe te kennen in het kader van het Programma ZuiderZeeLijngelden Noordelijk Flevoland (ZZL-NF) aan de provincie Flevoland voor de uitvoering van het project "Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland" (MSNF); 2. Het bedrag ad ten laste te brengen van het ZZL-NF-budget op de navolgende wijze: - gemeente Noordoostpolder gemeente Urk provincie Flevoland (rijksmiddelen) provincie Flevoland (cofinanciering) De provincie Flevoland middels bijgaande beschikking op de hoogte te stellen van het besluit; 4. Provinciale Staten door middel van een mededeling te informeren over de besluitvorming van deze ZZL-NF-bijdrage. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten uit het Programma ZuiderZeeLijngelden Noordelijk Flevoland (ZZL-NF) bij te dragen aan de uitvoering van het project Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland. Een initiatief van de provincie Flevoland, gemeente Urk en gemeente Noordoostpolder. Het project omvat de aanleg van een buitendijkse maritieme servicehaven inclusief golfbreker, landzijdige en waterzijdige ontsluiting. De realisatie van de servicehaven geeft een belangrijke impuls aan de economie van Noordelijk Flevoland. De verwachting is dat een groei van hoogwaardige werkgelegenheid zal ontstaan in de maritieme bedrijvigheid. Ook de indirecte werkgelegenheid (toeleveranciers) zal toenemen.

3 4 Onderwerp: Fasebesluit fase 1 realisatie Nieuwe Natuurproject Eemvallei-Zuid Appelman, J.N.J. 1. Kennis te nemen van het verzoek van Staatsbosbeheer tot instemming met het bijgevoegde fasedocument dat de basis is voor de realisatie van de eerste fase van het Nieuwe Natuurproject Eemvallei-Zuid; 2. Te constateren dat met de realisatie van de eerste fase wordt voldaan aan de gestelde boscompensatie van 30 ha en is voldaan aan het vereiste voor het bieden van ruimte aan de drie aan het project verbonden kralen zijnde Voedselbossen, Speelwildernis en Vliervelden; 3. Het fasebesluit Eemvallei-Zuid fase 1 te nemen conform de realisatieovereenkomst Eemvallei- Zuid van 27 juni 2017 en: a. In te stemmen dat de grondposities van Staatbosbeheer in het project worden ingezet voor realisatie van Nieuwe Natuur en dat ruilgrond die onderdeel is van de realisatieovereenkomst kan worden ingezet voor verwerving van grond voor fase 2 en verder; b. De gevraagde bijdrage voor inrichting van 2,164 mln. aan Staatsbosbeheer onder voorwaarden beschikbaar te stellen met de verplichting om 50,9 ha Nieuwe Natuur te realiseren en vervolgens in stand te houden voor een periode van tenminste 20 jaar; c. De gevraagde éénmalige bijdrage van 0,370 mln. voor tien jaar beheer beschikbaar te stellen op het moment dat Staatsbosbeheer aantoont dat de beheerperiode aanvangt; 4. De aanbestedingsgevoelige informatie in het fasedocument en in bijgevoegde businesscase op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur artikel 10 lid 1c en artikel 10 lid 2g geheim te verklaren tot het project is opgeleverd en financieel verantwoord; 5. Staatsbosbeheer te informeren door middel van bijgevoegde brief; 6. Provinciale Staten te informeren met bijgevoegde mededeling. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het fasedocument dat Staatsbosbeheer heeft ingediend voor de realisatie van de eerste fase van het Nieuwe Natuurproject Eemvallei-Zuid. In juni 2017 hebben de provincie en Staatsbosbeheer een realisatieovereenkomst gesloten voor Eemvallei-Zuid, een natuurproject waarin Staatsbosbeheer en drie andere initiatiefnemers uit het programma samen natuur gaan realiseren in het Oosterwold bij Almere. Met deze realisatieovereenkomst is afgesproken dat de natuur in Eemvallei-Zuid gefaseerd wordt ontwikkeld. Er zijn vier fasen voorzien. Voor elk van deze fasen worden een fasedocument met concrete uitvoeringsbudgetten, een uitvoeringsplanning en de te realiseren natuur opgesteld en worden afspraken gemaakt over de eventuele risico s. Nu Gedeputeerde Staten het eerste fasebesluit hebben genomen, worden de daaraan gekoppelde middelen uit het programma Nieuwe Natuur beschikbaar gesteld aan de initiatiefnemers en kan worden gestart met de realisatie van de eerste fase. Dat betekent dat onder meer 30 hectare natuurcompensatie in de vorm van bos wordt aangelegd.

4 5 Onderwerp: Interbestuurlijk toezicht taakstelling huisvesting vergunninghouders 2e helft 2017 Lodders, J. 1. Vast te stellen dat: a. de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde hun taak ten aanzien van het huisvesten van vergunninghouders in de 2e helft van 2017 adequaat hebben uitgevoerd; b. de gemeente Almere haar taak ten aanzien van het huisvesten van vergunninghouders in de 2e helft van 2017 adequaat heeft uitgevoerd en het actieve toezicht te beëindigen. 2. Provinciale Staten met bijgevoegde mededeling te informeren over de stand van zaken op dit dossier. Elke gemeente moet op grond van de Huisvestingswet 2014 de aan hen toegewezen vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) voorzien van een passende woning. Deze taakstelling moeten gemeenten binnen een half jaar realiseren, met daarbij opgeteld eventueel eerder ontstane achterstanden. Gedeputeerde Staten houden toezicht of de gemeenten zich aan de afspraken houden. Zij hebben geconstateerd dat alle Flevolandse gemeenten hun taakstelling over de tweede helft van 2017 hebben gerealiseerd. De gemeenten zijn daarom beoordeeld als adequaat, de term die daar in het Interbestuurlijk Toezicht bij hoort. 6 Onderwerp: Intentieverklaring ''Flevoland kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren" Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de intentieverklaring "Flevoland kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren". Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om op 9 maart 2018 de intentieverklaring Flevoland kiest voor onderzoekend en ontwerpend leren te ondertekenen. Samen met de koepelorganisaties uit het primair onderwijs, Hogeschool Windesheim en de Flevolandse gemeenten spannen zij zich samen in om meer techniek in het primair onderwijs te realiseren.

5 7 Onderwerp: Goedkeuring Faunabeheerplan Lelystad Airport Het Faunabeheerplan Lelystad Airport goed te keuren op grond van de in artikel 3.12 Wet natuurbescherming toegekende bevoegdheid. Het bestuur van de Stichting Faunabeheereenheid Flevoland heeft het Faunabeheerplan Lelystad Airport vastgesteld en heeft verzocht om goedkeuring van Gedeputeerde Staten. Op grond van artikel 3.12 lid 7 Wet natuurbescherming behoeft een dergelijk faunabeheerplan deze goedkeuring. Dit faunabeheerplan is opgesteld om te voldoen aan de wettelijke vereisten om ontheffing te kunnen verkrijgen voor het opzettelijke verontrusten en verjagen (storen) van vogels op Lelystad Airport ter voorkoming van aanvaringen met het vliegverkeer. Het plan beperkt zich tot het verontrusten van vogels. Er zullen op grond van dit plan geen dieren worden gevangen of gedood. Hiernaast is op basis van de regels betreffende jacht en de landelijke vrijstelling ook de inzet van andere middelen mogelijk, maar hiervoor wordt verwezen naar het vigerende faunabeheerplan van de Stichting Faunabeheereenheid Flevoland. 8 Onderwerp: Concept Provinciaal Uitvoeringsprogramma Leefomgevingstaken 2018 (PUL) en opdracht Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (NZKG) 1. Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied opdracht verstrekken op grond van het concept van het Provinciaal Uitvoeringsprogramma Leefomgevingstaken; 2. Het definitieve Provinciaal Uitvoeringsprogramma Leefomgevingstaken 2018 later vast te stellen en dan ter kennisname aan Provinciale Staten aan te bieden; 3. De opdracht voor 2018 aan de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek vast te stellen voor een bedrag van ,-; 4. De opdracht voor 2018 aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied vast te stellen voor een bedrag van ,-. Gedeputeerde Staten hebben de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied opdracht gegeven voor de uitvoering van de vergunningverlenings- toezichts- en handhavingstaken (VTH taken), zoals die zijn opgenomen in het concept Provinciaal Uitvoeringsprogramma Leefomgevingstaken Gedeputeerde Staten stemmen de inhoud van het uitvoeringsprogramma met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek verder af.

6 9 Onderwerp: Ontheffing voor het bijvoeren van grote grazers Oostvaardersplassen 1. Ontheffing te verlenen aan Staatsbosbeheer voor het bijvoeren van grote grazers in de Oostvaardersplassen en daarbij te bepalen dat deze wordt verleend tot 21 april 2018 en van de ontheffing alleen gebruik mag worden gemaakt door medewerkers van Staatsbosbeheer. Op 1 maart 2018 is een kortdurende ontheffing verleend voor het bijvoeren van grote grazers in de Oostvaardersplassen tot 21 april Onderwerp: Statenvoorstel instemming advies Commissie Jansen m.b.t. Zeeland 1. Bijgaand statenvoorstel met betrekking tot instemming met het advies van de Commissie Jansen inzake de financiële problematiek Zeeland vaststellen; 2. De geheimhouding op uw besluit van 23 januari 2018 over het Advies commissie Jansen problematiek Zeeland en de onderliggende GS nota en bijbehorende bijlage op te heffen. In opdracht van het IPO Bestuur heeft de Commissie Jansen gezocht naar een oplossing voor de financiële problematiek van de provincie Zeeland. Het advies van de commissie Jansen is door het IPO Bestuur overgenomen en gaat onder meer uit van een tijdelijke financiële bijdrage van de andere 11 provincies. Aan Provinciale Staten wordt voorgesteld in te stemmen met dit advies en de daarin opgenomen bijdrage vanuit de provincie Flevoland.

7 11 Onderwerp: 1e wijziging openstellingsbesluit natuurbeheer Het openstellingsbesluit als volgt te wijzigen: a. Het plafond op basis van de subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2016 (SVNL16) van ,- zoals vermeld in artikel 5 lid 2 voor particulier beheer buiten het NatuurNetwerk met ,- te verlagen tot ,- per jaar; b. Het plafond op basis van de subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010 (SVNL10) van ,- genoemd in artikel 2 voor beheer buiten het NatuurNetwerk met ,- te verhogen tot ,- per jaar; c. In artikel 1 de voorwaarde voor beheer buiten het NatuurNetwerk te laten vervallen. Op 26 september hebben Gedeputeerde Staten het openstellingsbesluit gepubliceerd, waarin verschillende budgetten voor subsidies natuurbeheer beschikbaar zijn gesteld. Na sluiting van de aanvraagperiode is gebleken dat de aangevraagde subsidies niet aansluiten bij de gepubliceerde budgetten. Gedeputeerde Staten hebben besloten om het overschot op het ene budget gedeeltelijk over te hevelen naar het budget met een tekort. Hierdoor is er voor alle aanvragers voldoende geld beschikbaar.

8 12 Onderwerp: Uitgangspunten aanbesteding Openbaar Vervoer 1. In te stemmen met de uitgangspunten voor de aanbesteding van de nieuwe openbaarvervoerconcessies in Flevoland, Gelderland en Overijssel, te weten IJssel-Vecht, Berkel-Dinkel en Rijn-Waal, zoals deze zijn vastgelegd in de bijgaande Nota van Uitgangspunten, te weten: a) concessie-indeling gebeurt op basis van reizigersstromen; b) de vervoerder krijgt alleenrecht in zijn concessiegebied; c) het OV wordt aanbesteed, andere vormen van vervoer worden buiten de concessie geregeld; d) iedere provincie heeft en behoudt de regie over de ontwikkeling van haar lijnen; e) in 2030 rijden alle lijnen emissieloos aan de uitlaat; f) de concessieduur is maximaal 10 jaar, tussentijds vindt evaluatie plaats; g) de vervoerder is opbrengstverantwoordelijk; h) de vervoerder garandeert een basiskwaliteit van het vervoer; i) de provincies voeren het concessiebeheer gezamenlijk uit; j) de provincies bepalen hun eigen financiële kaders en beleidskaders; voor de aanbesteding wordt uitgegaan van de huidige budgetten voor de concessies. 2. De concept Nota van Uitgangspunten te agenderen voor bespreking in de Statencommissie Economie op 4 april aanstaande; 3. De reactienota vast te stellen en toe te zenden aan de indieners van een zienswijze. In de periode lopen de meeste openbaar vervoerconcessies in Flevoland, Gelderland en Overijssel af. Ingevolge de geldende wetgeving moet dit vervoer opnieuw door middel van een aanbestedingsprocedure aan een uitvoerende partij gegund worden. De afgelopen tijd hebben de drie provincies verkend of het zinvol en haalbaar is om in deze aanbestedingen samen op te trekken. De uitkomst is dat dit voordelen heeft voor de provincies, voor de vervoerders en bovenal de reizigers. Gedeputeerde Staten hebben nu de uitgangspunten voor de komende aanbesteding vastgesteld. De volgende stap is dat de uitgangspunten worden vertaald naar aanbestedingsdocumenten. Begin 2019 zal dan de aanbesteding van start gaan.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 5 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 5 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 5 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit gunning openbaar-vervoerconcessie Airport Shuttle Fackeldey, J.A. 1. De concessie Airport Shuttle Lelystad Station Lelystad

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019 1 Onderwerp: Beschikbaar stellen bijdrage Trintelzand B Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met het gefaseerd betaalbaar stellen van de provinciale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 2994 10 juli 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 4 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 4 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 4 juni 2019 1 Onderwerp: Voordracht toekenning Gouden Kiekendief: Jan Gras Verbeek, L. 1. De Gouden Kiekendief toe te kennen aan de heer Jan Gras 2. Ter gelegenheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

DO C r QJ TD QJ. Mededeling

DO C r QJ TD QJ. Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling II Onderwerp Benodigde Barro-ontheffing t.b.v. ontwikkeling MSNF is verleend Kern mededeling: Op 6 april 2016 hebben uw Staten besloten om te starten met de planologische

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland ^PROVINCIE FLEVOLAND /^o Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Tl SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MARITIEME SERVICEHAVEN NOORDELIJK

Nadere informatie

Verzenddatum Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk 21 maart

Verzenddatum Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk 21 maart Postbus 55 8200 AB Lelystad Het bestuur van de Stichting Faunabeheereenheid Flevoland De heer Patroonsweg 10 3892 DB Zeewolde Telefoon (0320)-265265 Fax (0320)-265260 E-mail provincie@flevoland.nl Website

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Mededeling. Datum. Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer. Registratienummer

Mededeling. Datum. Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer. Registratienummer PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer Kern mededeling: Gedeputeerde Staten hebben met Staatsbosbeheer (werk)afspraken gemaakt over de uitvoering van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR609937_1

CVDR. Nr. CVDR609937_1 CVDR Officiële uitgave van Flevoland. Nr. CVDR609937_1 8 mei 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB)

Nadere informatie

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 27 februari 2019

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 27 februari 2019 PROVI NCI E FLEVOLAN D Ingekomen stukken : 2368951 Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 27 februari 2019 Week 7 1 2367278 Ómschrijving College van Gedeputeerde Staten (portefeuillehouder

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 1 Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019 1 Beantwoording Statenvragen nr. 52 van de heer Bond (CDA) inzake tot stand komen van de Omgevingsverordening De heer

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Hoofdstuk 2 Natuur- en landschapsbeheer binnen een natuurterrein

PROVINCIAAL BLAD. Hoofdstuk 2 Natuur- en landschapsbeheer binnen een natuurterrein PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 5765 25 oktober 2016 Besluit van Gedeputeerde Staten van 11 oktober 2016, PZH-2016-566437829, tot vaststelling van het openstellingsbesluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 11 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 11 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Verdere voortgang regiodeals 2. nr.142 van de voltallige fractie van de PVV over Stop muiterij islamknuffelende Halsema inzake boerkaverbod 3. Regionale Detailhandelsvisie Zuid-Kennemerland

Nadere informatie

Kerntaak/plandoel: regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer

Kerntaak/plandoel: regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer STATENBRIEF Onderwerp: Nota van Uitgangspunten concessies openbaar vervoer Portefeuillehouder: Bieze Kerntaak/plandoel: regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer Doel van deze brief: De Nota

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 18 april 2018

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 18 april 2018 PROVINCIE FLEVOLAND ingekomen stukken : 2213532 Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 18 april 2018 Week 14 i Nummer ~ 1 ~ " " " ~ " ' ' ' ' ' ' ' ^ ^ 1 i 2222340 College van Gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Concept Nota van Uitgangspunten

Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Concept Nota van Uitgangspunten Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel Concept Nota van Uitgangspunten Doelstellingen nieuwe concessies Op basis van OV-visies volgende doelstellingen voor de nieuwe concessies

Nadere informatie

Bijlage Besluiten: vast te stellen: Openstellingsbesluit 2017 natuurbeheer en SKNL

Bijlage Besluiten: vast te stellen: Openstellingsbesluit 2017 natuurbeheer en SKNL Openstellingsbesluit van Gedeputeerde Staten der provincie van , nr. , tot bekendmaking van hun besluit van , nr. , tot

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 7 oktober 2014 O 8 OKT 201t Nee

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 7 oktober 2014 O 8 OKT 201t Nee 5 -minuten versie voor Provinciaie Staten province J^OLLAND ZUID Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer P2H-2014-488982341 {DOS-2011-0014010) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 1 Beantwoording Statenvragen nr. 72 van mevrouw R. Alberts-Oosterbaan over Gezondheidsrisico Randstad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 12 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 12 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 12 februari 2019 1 Onderwerp: Intentieverklaring duurzame gebiedsontwikkeling Flevokust Haven/Maxima-centrale. Appelman, J.N.J. 1. Instemmen met ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Uitvoeringsregeling Kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord- Holland;

Gelet op artikel 2 van de Uitvoeringsregeling Kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord- Holland; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 20 juni 2017, nr. 947200/958442, tot wijziging van het Openstellingsbesluit Natuurbeheer Noord-Holland 2017 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016 Onderwerp Besluit 1. Samenwerkingsovereenkomst Waalenburg 2. nr. 127 van mw. R. Alberts- Oosterbaan en mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over vervuilde grond 3. Vergadering Dagelijks Bestuur Regionale Uitvoeringsdienst

Nadere informatie

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) 2019 voor gemeenten

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) 2019 voor gemeenten Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) 2019 voor gemeenten Toelichting en instructie bij het Format voor de Rapportage IBT over 2018 Deze handreiking bevat een nadere toelichting op en instructie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017 1 Onderwerp: Verlenging afwijking gebiedsontwikkeling Oosterwold 1. In te stemmen met het voorstel aan Provinciale Staten om in te stemmen met de

Nadere informatie

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 22 september 2015 Vragen nr. 87 Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Aanbesteding OV-concessies IJssel-Vecht, Berkel-Dinkel en Rijn-Waal & Beheer en Ontwikkeling van het Openbaar Vervoer

Bestuursovereenkomst Aanbesteding OV-concessies IJssel-Vecht, Berkel-Dinkel en Rijn-Waal & Beheer en Ontwikkeling van het Openbaar Vervoer Bestuursovereenkomst Aanbesteding OV-concessies IJssel-Vecht, Berkel-Dinkel en Rijn-Waal & Beheer en Ontwikkeling van het Openbaar Vervoer Gedeputeerde Staten van Flevoland, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Wet natuurbescherming Stap vooruit voor natuur en economie?

Wet natuurbescherming Stap vooruit voor natuur en economie? Wet natuurbescherming Stap vooruit voor natuur en economie? Willem Lambooij Afdeling Water & Groen Inhoud van de presentatie 1. De Wet natuurbescherming in vogelvlucht 2. Nieuwe taken en bevoegdheden provincie

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 1. Wijziging Provinciale Milieu Verordening 10A 2. Beantwoording Statenvragen nr. 106 van dhr. D.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 20327 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 1 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Hakbijl Beheer BV betreffende het opleggen van een last onder dwangsom. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19019149 *19019149* onderwerp voorgesteld besluit Wijziging en openstelling Subsidieregeling cofinanciering voor het Operationeel Programma

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Garantstelling breedband Beemster 2. Wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeer 3. Annotatie en agenda AB Twiske-Waterland 6 december 2018 Besluit Met betrekking tot de aanvragen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling Mededeling Onderwerp Mededeling vaststelling ontwerp Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk gebied Flevoland 2017-2019 Kern mededeling: Op 9 november 2016 zijn de inhoudelijke en financiële kaders

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Decentralisatie natuurbeleid en de Wet natuurbescherming. Mark Hoevenaars en Doorle Offerhaus

Decentralisatie natuurbeleid en de Wet natuurbescherming. Mark Hoevenaars en Doorle Offerhaus Decentralisatie natuurbeleid en de Wet natuurbescherming Mark Hoevenaars en Doorle Offerhaus Agenda Natuurbeleid in Nederland Casus: rol van de overheid Decentralisatie van het beleid Wet Natuurbescherming

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 MEI Besluitenlijst van de vergadering 18 april 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 MEI Besluitenlijst van de vergadering 18 april 2017 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2017-583362226 Kaderbesluit Infrastructuur 2017 (1e lezing) 1. Vast te stellen het statenvoorstel met daarin het Kaderbesluit Infrastructuur 2017 en de beoogde verdeling van financiële

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie