LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Federatie Sint-Kruis Week 51 dd LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 27 december: Feest van de Heilige Familie, Jezus, Maria en Jozef: De wedervinding in de tempel (Lc. 2, 41-52). Zondag 27 december: H. Johannes, apostel en evangelist: De apostel Johannes heeft mogen leven in de intimiteit van de Heer, die hem bij de Jordaan heeft geroepen om Hem te volgen. Hij was aanwezig bij de gedaanteverandering op de berg Tabor, bij de opwekking van het dochterje van Jaïrus en in de tuin van Getsemané. Hij wordt vereenzelvigd met de leerling die Jezus liefhad, en aan de borst van de Heer mocht aanliggen tijdens het laatste avondmaal, en met de leerling onder het kruis aan wie Jezus zijn moeder toevertrouwde. Maandag 28 december: Onschuldige Kinderen: Onschuldige kinderen werden gedood door Herodes omwille van de pasgeboren Koning der Joden: wij gedenken alle onschuldige kinderen over de ganse wereld. Dinsdag 29 december: H. Thomas Becket: Thomas was kanselier (12de eeuw) van Engeland toen koning Hendrik II hem tot aartsbisschop van Canterbury liet verkiezen. Hij verdedigde met vuur de rechten van de kerk die de koning zich wilde toeëigenen. Daarom moest hij vluchten. Bij zijn terugkeer in Canterbury werd hij door familie van de koning vermoord. Donderdag 31 december: H. Silvester I, paus: Silvester, tot paus gekozen nadat Constantijn de vrijheid van godsdienst had afgekondigd door het edict van Milaan, bestuurde de Kerk gedurende 21 jaar. Hij mocht zien hoe het christelijk geloof in alle rangen van de maatschappij doordrong, maar maakte helaas ook de crisis door die ontstond door de ketterij van Arius, die de godheid van Christus loochende. Hij stierf in 335. SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË Zaterdag 26 december u. Eucharistieviering, daarna receptie, als dank voor 50 jaar St-Franciscus, en met onze beste wensen voor een gelukkig Woensdag 30 december u. Eucharistieviering.

2 HEILIGE KRUISVERHEFFING Zondag 27 december u. Eucharistieviering. Maandag 28 december u. Eucharistieviering. Woensdag 30 december u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel. Donderdag 31 december Er is geen eucharistieviering om u. Vrijdag 1 januari Nieuwjaar u. Eucharistieviering voor een gezegend nieuw jaar. Zondag 3 januari De omhaling is bestemd voor Missio (Afrikadag) u. Eucharistieviering. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 26 december u. Gelezen eucharistieviering voor overleden ouders en tante. Er is geen eucharistieviering om uur. Zondag 27 december u. Eucharistieviering voor de Hr. Gaston Vanhoutryve, echtgenoot van Mevr. Marie-José Lemmens. Dinsdag 29 december u. Eucharistieviering voor overleden vrouw. Woensdag 30 december u. Eucharistieviering voor een overledene. Donderdag 31 december u. Eucharistieviering. Er is geen eucharistieviering om uur. Vrijdag 1 januari Er is geen eucharistieviering om uur.

3 De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor Missio (Afrikadag). Zaterdag 2 januari u. Eucharistieviering. Zondag 3 januari u. Nadienst voor Eerwaarde Zuster Madeleine De Meyere. Ze zegde ons vaarwel op 13 december en werd 90 jaar. Eucharistieviering voor Mevr. Suzanne Janssens, echtgenote van de Hr. De Groote. Om zegen voor het nieuwe jaar voor alle inwoners van Male. Kerstmis vieren in verbondenheid met christenen uit het Midden-Oosten, kansarmen en eenzamen van bij ons, en vluchtelingen.

4 KERSTCOLLECTE 2015 De moordende aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november hebben ons met afschuw vervuld. Getuigenissen van overlevenden en de media hebben ons laten zien hoe allesvernietigend terroristen tewerk kunnen gaan, zonder een greintje respect voor de wet noch enige vorm van empathie voor onschuldige slachtoffers. Wat we hebben zien gebeuren in Parijs, krijgen christenen in het Midden-Oosten, Syrië en Irak dag aan dag te verduren. Na meer dan vijf jaar oorlog en tientallen decennia van gewapende conflicten zien de christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten vele van hun leden hun land verlaten op zoek naar onderdak elders in de wereld. De opbrengst van de kerstcollecte is bestemd voor de christenen in het Midden-Oosten die ter plaatse blijven, ondanks de heel penibele omstandigheden waarin ze moeten zien te overleven. Een deel van de opbrengst gaat ook naar de vluchtelingen, die aan het oorlogsgeweld proberen te ontsnappen. De opbrengst van de collecte wordt verdeeld over Caritas International (45 %), Kerk in Nood (45 %) en het Hulpcomité voor Christenen in het Midden-Oosten (10 %). De kerstcollecte is een blijk van solidariteit van onze kant met alle mensen die lijden en vreselijk bezorgd zijn voor de toekomst van hun kinderen. Hoe kunnen ze in zo n gewelddadige samenleving het evangelie beleven? Aarzel niet. Wees gul. De Belgische bisschoppenconferentie OUDEJAARSAVONDFEEST KANSARMEN De Liergemeenschap, Dienst Diaconie Bisdom Brugge en het CAW zoeken vrijwilligers! Ook dit jaar gaat opnieuw het traditionele Oudejaarsavondfeest voor de kansarmen in onze stad door in het Sint-Leocollege. Wie oudejaarsavond niet alleen wil vieren, is hartelijk welkom! De deuren gaan open om uur. De organisatie is in handen van de Liergemeenschap, de Dienst Diaconie van het Bisdom, en de vrijwilligerswerking van het CAW. Op het programma: een welkom met aperitief, koud buffet met frietjes, dessert met koffie in een warme en hartelijke sfeer met niet te vergeten: het aftellen naar middernacht! Voor wie wil deelnemen: vooraf persoonlijk gaan inschrijven en betalen (volwassene 7 euro, tot 12 jaar 3 euro, tot 4 jaar gratis) in het secretariaat van het CAW, Garenmarkt 3. Dit kan op de volgende dagen: van 14 tot 18 december van tot uur en van tot uur. Vervoer in Groot-Brugge kan aangevraagd worden. We zoeken nog vrijwilligers én sponsors. Meer info via oudejaar.delier@gmail.com of in het CAW van Brugge.

5 GEZOCHT GULLE SCHENKERS met een hart voor de vluchtelingen. Op 27 september 2015 organiseerden moslims en christenen een feest voor de vluchtelingen in het opvangcentrum te Sijsele. Opnieuw slaan de leden van de Brugse moslimgemeenschap en christenen de handen in elkaar om in de Kerst- en Nieuwjaarstijd een feest te organiseren en dit op zondag 3 januari Hiervoor durven we rekenen op jullie solidaire medewerking die we hadden bij het vorige feest. Terug zijn we op zoek naar drank zoals limonade, cola, fruitsap en chocolademelk. De dranken kunnen op zaterdag 2 januari tussen en uur afgegeven worden in de Maria Assumptakerk te Assebroek (K. Elisabethsquare te Assebroek) of achteraan in de kerk van de H. Kruisverheffing tussen 9 en 12 uur. Wie wenst op het feest zelf mee te werken kan met mij contact opnemen. Alvast vele dank, Diaken Bart Verhelle Moerkerksesteenweg 391, 8310 Sint-Kruis bart.verhelle@live.be LIEF EN LEED WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Lucien Steveninck, 88 jaar, uitvaartdienst op 8 december in Sint-Thomas van Kantelberg. Eerwaarde Zuster Madeleine De Meyere, 90 jaar, zegde ons vaarwel op 13 december 15 omringd door haar familie en de zusters van Maria in Pittem. De uitvaartdienst was op 19 december 15 in de kapel van het klooster van Pittem. De nadienst heeft plaats op zondag 3 januari 2016 om uur in de kerk van Sint-Thomas. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË SLUITING KERK OP 31 DECEM BER De Federale Stuurgroep van 10 december 2015 besprak de nieuwe situatie ontstaan door het feit dat Mgr. Jozef De Kesel benoemd werd tot aartsbisschop van Mechelen-Brussel, voor hij het decreet van de opheffing van de St-Franciscusparochie en het onttrekken van de kerk aan de eredienst kon ondertekenen. In principe zou de kerk ondertussen open kunnen blijven, maar in opvolging van eerdere beslissingen, gaat de Federale Stuurgroep ermee akkoord dat de kerk voor de eredienst gesloten wordt op 31 december 2015.

6 Zaterdag 26 december om 18 uur gaat dus de laatste weekendviering door, met daarna een receptie, als dank voor 50 jaar St-Franciscus. We denken dankbaar terug aan allen die zich gedurende deze tijd ingezet hebben voor de parochie, en we wensen mekaar het allerbeste voor een gelukkig SINT-THOMAS VAN KANTELBERG ZUSTER MADELEINE DE MEYERE De zuster zegde ons vaarwel op 13 december 15. Zij was onderwijzeres en gaf graag les aan de kinderen van het eerste leerjaar in Leke. Ze deed dat met enthousiasme en vertelde er graag over. Eens op pensioen kwam ze naar het klooster van de zusters van Maria van Pittem in Male. Zo n goede 30 jaren geleden begon ze aan een nieuw leven op onze parochie. Naast zuster Albertine, die zowat de onderpastoor van de parochie was, zorgde zij voor de lekkere maaltijden. Had ze tijd over dan was ze actief in de tuin van het klooster maar nog liever ging ze op bezoek bij vele mensen in Male. Ze was altijd enthousiast en heel lief voor iedereen. Haar inzet voor de liturgie op de parochie was enorm ondersteunend! Een lezing door Zuster Madeleine tijdens de wijding van de kerk in Toen ik, pastoor Hugo, in 2010 pastoor werd in Sint-Kruis was ze nog altijd actief in de keuken. Zij maakte super lekkere soep klaar om van te snoepen. Langzaam verdwenen haar krachten haar lichaam werd zwak. Toch bleef ze even lief en enthousiast. Wat kon ze genieten van de bloemen in de tuin van het klooster en elke zwaluw of meesje in de kloostertuin ze wist het te vertellen met ontroering en bewondering.

7 Enkele jaren geleden kreeg ze een zware klap. Ze dacht dat ze zou sterven tijdens haar verblijf in het ziekenhuis van Sijsele. Ze was blij met de bezoekjes en de bloemen van de pastoor en zoveel meer. Het laatste jaar verzwakte ze enorm. Ze werd 90 jaar maar week na week verzwakte ze. Dank zij de goede zorgen van haar medezusters lukte het nog. Ze kwam zo graag naar de kerk in Male maar moest de laatste maanden vaststellen dat het niet meer lukte. Ze verliet ons op zondag 13 december Ik ben er zeker van dat de Heer Jezus haar welkom heet in de Eeuwige Liefde. Dank je wel zuster Madeleine, namens zovelen in de parochie van Sint-Thomas te Male/Sint-Kruis. Hugo Pieters, pastoor Sint-Thomas van Kantelberg, Male NIEUWS UIT DE BUURT U ZIJT WELLEKOME VLAANDEREN ZINGT KERST De Davidsfondsafdelingen van Brugge organiseren, zoals elk jaar, een grote kerstsamenzang op tweede kerstdag, zaterdag 26 december om uur in de Sint-Walburgakerk, Sint- Maartensplein in Brugge. Elk jaar lokt dit evenement zo n 700 deelnemers in Brugge, en ze wordt op tientallen plaatsen in Vlaanderen georganiseerd. De formule is heel eenvoudig: de bekende Vlaamse kerstliederen worden door iedereen samen gezongen: Maria die soude naar Bethlehem gaan, De herdertjes lagen bij nachte, Nu sijt wellecome passeren daarbij de revue. Het begeleidende koor dit jaar is Marcato uit Sint- Pieters en Ignace Michiels zit aan het orgel. Het geheel wordt geleid door dirigent Marc Verhaeghe. Er zijn een paar intermezzi met voordracht van kerstteksten in het Brugs door Marc Termont. Er is een tekstboekje voor iedereen. De toegang is gratis, maar er wordt nadien een vrije bijdrage gevraagd, o.a. voor een goed doel. Deze massa-kerstsamenzang past in het kader van de actie Voor n échte Kerst in Brugge van het Davidsfonds, die wat tegen de overcommercialisering van het kerstfeest in wil gaan. De vereniging plaatste ook een kerststal op het Simon Stevinplein. Meer info over dit evenement en andere DF- activiteiten via en WEIHNACHTSORATORIUM Dinsdag 28 december om uur in de kerk van de Minderbroeders Kapucienen, Boeveriestraat 18, Brugge: Weihnachtsoratorium door Collegium De Dunis, koor en orkest o.l.v. Ignace Thevelein. Sarah Peire sopraan, Isabelle Dekeyser alt, Roel Vansevenant tenor, Lieven Termont bariton. Kantate 1, 2, 5 en 6 van J.S. Bach.

8 Tickets in voorverkoop 20 euro, aan de deur 25 euro. Boekhandel Raaklijn, Kuipersstraat 1, Brugge Telefonisch op nr

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 51 dd 21-12-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 25 december: Kerstmis: Geboorte van de Heer : Heden is een redder geboren (Lc.2,1-14). Begin van de Kersttijd

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 50 dd 16-12-2015 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 december: Vierde zondag van de advent: Gezegend is de vrucht van uw schoot (Lc. 1, 39-45). Vrijdag

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6 Jaargang 2018-2019 21 december 2018 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2018 Het kerstverhaal is ook in 2018 actueel en bij de tijd! We zijn met elkaar op zoek, op reis, op weg Op zoek naar geborgenheid, op reis

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen 1 2 Orgelspel Welkom Bemoediging v. Onze hulp is in de naam van de Heer g. die hemel

Nadere informatie

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober ROOSTER Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober In de kerk. Generale Repetitie voor de Themaviering (einde 22.00). 19.00 uur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Kidschurch op Palmpasen Voorganger: Ds. Jilles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer Altaar en lezenaar Ontmoeting met de Heer Eucharistie en Woord EHet altaar is het hart van een kerkgebouw. Het woord altaar komt van het Latijnse woord altare. Dat betekent hoogte. Op deze goed zichtbare

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 20 december 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Ma 25/12 Kerstvakantie WAT IS WIJS?

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij WELKOM Zondag 5 juli 2015 Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij Laudato si - Een bewerking van het Zonnelied van Franciscus van Assisi

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Helaas zijn christenen niet per definitie hartelijke en gastvrije mensen.

Helaas zijn christenen niet per definitie hartelijke en gastvrije mensen. Heb God lief zo goed als je kunt, en heb elkaar lief zoals Jezus ons liefhad. Het is niet niks, wat we net gelezen hebben. Eerst het verhaal van het volk Israel. Gevlucht uit Egypte, een lange vermoeiende

Nadere informatie

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Als je zijn of haar foto ziet, zijn of haar stem weer hoort, dan kan het je ziel diep beroeren, je diep raken, zelfs jaren

Nadere informatie

Liturgie voor de 40-dagen tijd

Liturgie voor de 40-dagen tijd Liturgie voor de 40-dagen tijd De witte kruisiging, Marc Chagall 1938 3 De witte kruisiging van Marc Chagall, 1938 Aan de voet van het kruis staat een brandende menora, een zevenarmige kandelaar. Er is

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige ADVENT DECEMBER 2013 EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT P In getijden: avondgebed: (psalterium: week I, blz. 3 en 771) Psalmen 141, 142, 185 1 DECEMBER: In eucharistie: 157; eerste lezing: Jes. 2, 1-5; antwoordpsalm:

Nadere informatie

voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v.

voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v. Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v. Maud Broeksteeg Voorganger: Ada Rebel Gastheer:

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Jaargang 18 nr december 2017

Jaargang 18 nr december 2017 t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 18 nr. 8 14 december 2017 Voorwoord Deze Kerstarktualiteiten staat weer boordevol nieuws en belangrijke informatie. Toch vindt u hier

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december 2014 19.00 uur Voorganger: Gerrit Medema Ouderling van Dienst: Ellen Blommestijn Diaken van dienst: Daphne Wiegand Organist: Peter Ouwerkerk Cantor:

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer,

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer, DE KALENDER Donderdag 5 januari 13.30 u. COVDA Sint-Vincentius (Kring Maisstraat) Voedselbedeling (Maisstraat 20) Zondag 8 januari Feest van de Openbaring Maandag 9 januari 13.30 u. Hobbyclub Sint-Vincentius

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur voorganger : Ouderling: Diaken: Lectrix: Organist: Ds. Dick van Arkel Han van Konijnenburg Martin Tromp Joke Westenberg

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8.

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8. DUINZICHTKERK, zondag 8 september 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Den Haag Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Dagthema: Op Nieuw Overweging 31 december 2017 Jan Meijer

Dagthema: Op Nieuw Overweging 31 december 2017 Jan Meijer Dagthema: Op Nieuw Overweging 31 december 2017 Jan Meijer Lector: Francesca Emma... We bedoelen toch allemaal hetzelfde, hebben ook de behoefte om ergens bij te horen en in liefdevolle vriendelijkheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring Zondag 14 juni 2015 11 e zondag door het jaar Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Marco Homan Het orgel wordt bespeeld door Marianne Voskamp

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 15 december 2017 Nieuwsbrief nummer 8

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 15 december 2017 Nieuwsbrief nummer 8 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 december 2017 Nieuwsbrief nummer 8 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, Nog een week en het is Kerst; het prachtige feest ter

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Stille Week De week die morgen (zondag) begint, noemen we wel de Stille Week. Het is

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 18 december 2015 05 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Nieuw MR-lid Sinterklaasfeest en Kerstmarkt Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs Schoonmaakavond Voorleesontbijt CITO-toetsen

Nadere informatie

Eucharistie vieren. Dankzegging

Eucharistie vieren. Dankzegging Eucharistie Eucharistie vieren viering van de eucharistie is in de Kerk van levensbelang. Het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) noemt de viering van het EDe sacrament van de eucharistie bron en hoogtepunt

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 Parochie VerrezenHeer Heilig Sacrament Aanwezig: Pastoor Paul Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 PT Verrezen Heer: Lucia (kosteres), Theo Decker (diaken), Patrick Claes, Arlette Lenaerts, Greta

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 52 dd 28-12-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 1 januari: Feest van de Moeder van God: Traditiegetrouw stellen wij het nieuwe jaar onder de bescherming

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie