Nieuwsbrief. Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Beste leerlingen, ouders en verzorgers,"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Juli 2018 Jaargang 3, nummer 2 Provinciedirecteur: Marcel Andringa Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Hoofdlocatie Cornelis Trooststraat BR Leeuwarden Telefoon: monoliet@renn4.nl Teamleiders: Jan Yntema Allard Dijkstra Locatie Melkemastate (vmbo-tl en Kinnik) Cornelis Trooststraat BR Leeuwarden Telefoon: monoliet@renn4.nl Teamleider: Yvonne de Groot-vd Geest Observatie en Fier Melkemastate BR Leeuwarden Telefoon: monoliet@renn4.nl Teamleider: Jan Harder Postadres RENN4 De Monoliet Nog 3 weken en dan zit schooljaar er al weer op en begint de zomervakantie. Een jaar waarin we als school verdrietige en mooie momenten meegemaakt hebben. Een jaar waarin er door iedereen, zowel leerlingen als personeel hard gewerkt is, ieder op zijn/haar eigen manier. Voor de een betekent dit over gaan naar het volgende leerjaar, voor de ander toe werken naar een certificaat of examen en voor weer een ander, middels een ander soortig traject, te werken aan de eigen ontwikkeling. Een jaar waarin we in verband met de stakingen een aantal malen een extra beroep op u als ouder/verzorger hebben moeten doen, omdat de school gesloten was. Wij willen u bedanken voor het begrip, uw steun en flexibiliteit in deze. De laatste schoolweek gaat een week worden waarin we met elkaar stil staan bij het afgelopen jaar en vooruitblikken naar de toekomst. Maar ook een week die vol staat van bijzondere activiteiten, als de traditionele plein barbecue en de sport en spelactiviteiten. Op woensdag 18 juli nemen we feestelijk afscheid van al onze schoolverlaters. Altijd een zeer bijzondere middag, waarbij we al onze schoolverlaters in het zonnetje zetten. Een middag waarop zowel leerlingen, ouders/verzorgers als personeel stralen van trots. Een groep die we zeker nog even apart willen noemen zijn alle staatsexamenkandidaten van de locatie Melkemastate. Wanneer de rest van de school feest viert, zijn zij namelijk nog aan het zweten. De mondelinge examens vinden pas plaats van woensdag 18 juli tot en met vrijdag 20 juli. Na het laatste mondeling krijgt een ieder de uitslag en kunnen ook zij van hun welverdiende vakantie gaan genieten. Wij hebben vertrouwen in mooie resultaten. De cijfers van de rekentoets zijn al bekend gemaakt en zijn zeer hoopgevend. Gemiddeld scoren we maar liefst een 7,5. Middels deze weg willen wij alle examenkandidaten veel succes wensen! De zomervakantie start op 21 juli. Op vrijdag 20 juli zijn alle leerlingen om vrij. We willen u via deze weg hartelijk danken voor de prettige samenwerking van het afgelopen en spreken hierbij de wens uit om ook het volgende schooljaar, voor een ieder die blijft, deze prettige samenwerking vast te houden. Met vriendelijke groet, Jan Harder, Jan Yntema, Yvonne de Groot-v.d. Geest en Allard Dijkstra Teamleiders van De Monoliet Postbus JN LEEUWARDEN Telefoonnummer:

2 Bas en Kas Horeca opleiding De horecabranche vraagt om erkende certificaten en vakdiploma s voor een groep, veelal jonge talenten die in het reguliere onderwijs minder goed kunnen meekomen. Zij vinden de horeca leuk en willen ook aan de slag in deze branche. Dit zijn studenten uit de bovenbouw van het praktijkonderwijs, speciaal onderwijs, of Entree leerlingen en de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij noemen ze BAS en KAS! BAS en KAS zijn absoluut van waarde voor de arbeidsmarkt. Met het diploma Bediening assistent (BAS) of Keuken assistent (KAS) op zak, dat aansluit bij de vraag vanuit de branche, hebben zij een mooie toekomst in het vooruitzicht en krijgen zij een eerlijke kans met een goed arbeidsmarktperspectief. Met dit diploma kunnen zij doorstromen binnen de organisatie met een SVH vervolgdiploma kok of gastvrouw. BAS en KAS bepalen zelf wat het einddoel is in hun carrière, op hun eigen ritme en eigen tempo. Na gemiddeld 20 weken zijn de leerlingen klaar om examen te doen. 2 externe examinatoren komen dan een dag langs en nemen het examen af. Het examen bestaat uit een deel theoretische vaardigheden, daarna moeten er zelfstandig 2 gerechten worden bereid. De doorstroom naar vervolgonderwijs MBO horeca niveau 1 en of een baan in de horeca biedt je met dit diploma meer voorrang en kansen. Binnen onze school hebben al tientallen leerlingen dit diploma op zak en zijn al met een vervolgopleiding bezig of werken al in de Horeca. Leo Faber, docent KAS/BAS

3 Nieuws uit de klassen In mei hebben de klassen van Maaike Beetstra en Karen Koelman (vmbo basis/kader, leerjaar 3/4/5) een gastles gehad over de rechtspraak in Nederland. Dit thema wordt behandeld bij de vakken maatschappijleer en burgerschap. Tijdens de les gaf de gastdocent eerst een stukje theorie zodat de voor iedereen de kennis over de gang van zaken in de rechtbank, de rol van de rechter, advocaat en officier van justitie weer even goed was opgefrist. Na het theorie gedeelte gingen de leerlingen aan de hand van een casus een rechtszaak naspelen. De (op ware feiten gebaseerde) casus ging over een jongen die betrokken was geraakt bij een vechtpartij na het stappen, voor veel jongeren een herkenbaar verhaal. De advocaat, officieer en rechters werden in toepasselijke toga s gekleed, het lokaal omgebouwd tot rechtbank en de zaak werd volgens de officiële procedures nagespeeld. Tijdens de evaluatie bleek dat de leerlingen in grote lijnen tot dezelfde conclusies waren gekomen als de rechters in de oorspronkelijke zaak! De gastles was een voorbereiding op het bezoek aan de rechtbank op 18 juni. We hebben met beide klassen een zitting van de politierechter bijgewoond, deze zittingen zijn open voor publiek. De zaken waren heel divers, van een fraudezaak met een levensverzekering tot een diefstal uit een chalet. Het juridische taalgebruik was soms erg pittig te volgen, maar het was interessant om te zien en mee te maken hoe een rechtszaak in zijn werk gaat. Sommige zaken en verhalen spraken de leerlingen meer aan dan andere zaken, maar ze hebben allemaal de hele ochtend met een fantastische instelling (en heel stil!) in de rechtszaal gezeten.

4 Op donderdag 14 juni hebben de klassen van Anke Hoekstra, Karen Koelman en Maaike Beetstra een bezoek gebracht aan de mistfontein Love. De mistfontein met de twee witte kinderhoofden is onderdeel van de 11 Fountains die in de 11-steden van Friesland zijn opgebouwd, in het kader van Culturele Hoofdstad Onder begeleiding van een werknemer van Pranger & Rosier installaties hebben we, in groepjes van 4, een kijkje mogen nemen in de kelder van de fontein. Aldaar kregen we uitleg over hoe de fontein werkt, hoe de installatie is opgebouwd en was er gelegenheid om vragen te stellen. Het was interessant om te kijken wat er voor nodig is om de fontein te laten werken zoals dat in eerste instantie is bedacht. De leerlingen hebben het fantastisch gedaan, ze toonden interesse en hebben goede vragen gesteld.

5 Verslag van een leerling Een geslaagd kamp bij Ermerstrand, van woensdag 30 mei tot 1 juni. Dit jaar kamp was weer goed geslaagd bij de kinderen van de Monoliet. We zijn naar het Ermerstrand gegaan waar een heel mooi strand was waar je kon zwemmen en zelfs kon waterskiën. De hut was goed verzorgd het was er niet vies en er waren genoeg zitplekken voor iedereen er was zelfs een tv waar je naar kon kijken als je even niets te doen had. Het eten en drinken was ook goed geregeld, er was genoeg voor iedereen en er was ook een geweldige kok (meneer Buursma). Voor de rest waren er ook nog andere activiteiten zoals: zwemmen met de groep of waterskiën, alleen jammer genoeg kon het waterskiën niet doorgaan doordat het te gevaarlijk was in verband met onweer. We hebben er een leuk/geslaagd uitje met ons allen van gemaakt. Met vriendelijke groet, de leerlingen van De Monoliet Melkemastate.

6 Vacature Medezeggenschapsraad Beste ouders, Momenteel is in de medezeggenschapsraad (MR) van onze school plaats voor een nieuw lid, eventueel 2 nieuwe leden, van de oudergeleding. De MR is op zoek naar een gemotiveerde ouder die zich beschikbaar wil stellen voor deze vacature. Wat is een MR? Iedere school heeft een medezeggenschapraad. De MR praat mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Samen verbeteren we de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden. De leden van de MR worden voor een periode van drie jaar gekozen uit de ouders en uit de teamgeleding. Welke bevoegdheden heeft een MR? De MR heeft een belangrijke rol binnen de organisatie. Bij veel beslissingen ie het bestuur of de directie nemen zijn ze verplicht eerst de ouders en het personeel te raadplegen. Dat moet gebeuren via de MR, zo is geregeld in de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS). Er zijn verschillende soorten beslissingen: - die waarover de MR eerst advies moet geven; - die waarvoor instemming van de MR vereist is; - die waarover de schoolleiding alleen de MR hoeft te informeren. - Wat levert zitting in de MR u op? Zitting nemen in de medezeggenschapraad is voor ouders vrijwilligerswerk. U doet kennis op over de achtergrond van de school van uw kind(eren) en de schoolorganisatie. U doet ervaring op met het bedenken van beleid inclusief de hobbels die opdoemen wanneer dat wordt uitgevoerd; of u past uw elders verworven kennis op dit terrein toe. MR-leden hebben recht op scholing, wat zowel over de regels en praktijk van de medezeggenschap kan gaan als over onderhandelingen, vergadertechniek en strategie. Zo kunt u ook persoonlijk profijt hebben van extra training en vaardigheden.

7 Wat vragen wij van u? - interesse in schoolbeleid en schoolregels; - affiniteit met vergaderen en het voorbereiden van vergaderingen (lezen van stukken); - aanwezigheid bij de MR-vergaderingen (ongeveer 1x per 6 weken), wij vergaderen op maandagmiddag van 17.00u tot ongeveer 18.30u; - Een kritische en open houding. Lijkt het u wat om de MR te komen versterken? Stuurt u dan uiterlijk 1 september 2018 per mail een korte tekst (ca 10 regels) naar l.buursma@renn4.nl waarin u zich presenteert. Wilt u eerst met iemand uit de MR praten, voordat u besluit zich kandidaat te stellen? Dan kunt u contact opnemen met Floor Pel, f.pel@renn4.nl, Jelle Hiemstra, j.hiemstra@renn4.nl, Karen Koelman, k.koelman@renn4.nl, Hilde Nijland, h.nijland@renn4.nl, Tamara Kieffer, t.kieffer@renn4.nl of Lolke Buursma, l.buursma@renn4.nl Informatie van het Schoolmaatschappelijk Werk - Ga naar de website: De Monoliet Onderwijs is dit jaar gestart met preventie activiteiten om de ( burgerschap- en sociale ) vaardigheden van leerlingen te vergroten en grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. Deze activiteiten worden aangeboden in samenwerking met de leerkracht en de leerling, maar zo nodig ook met ouders. Er wordt gebruik van de menukaarten ( preventieaanbod ) van de Verslavingszorg Noord Nederland, Fier, Jeugd gezondheidszorg, Jeugd gezondheidszorg, de wijkagent, Support Fryslân en Tumba.

8

Nieuwsbrief. Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Nieuwsbrief Juli 2019 RENN4 De Monoliet Leeuwarden Provinciedirecteur: Marcel Andringa Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Locatie Cornelis Trooststraat Cornelis Trooststraat 29 8932 BR Leeuwarden

Nadere informatie

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 12 januari 2018 tel

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 12 januari 2018 tel Schooljaar 2017 2018 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 12 januari 2018 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 16 Inhoud Kreet van de week Continurooster MR Open dag

Nadere informatie

Mei 2019, Nieuwsbrief 9

Mei 2019, Nieuwsbrief 9 Mei 2019, Nieuwsbrief 9 VOORWOORD Beste ouders/verzorgers en kinderen van de Kennedyschool, Twee weken meivakantie! Ze zijn voorbij gevlogen. Alle juffen zijn klaar voor het laatste deel van het schooljaar.

Nadere informatie

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam oktober 2018 Belangrijke data: Herfstvakantie van maandag 22-10-2018 tot maandag 29-10-2018 dinsdag 06-11-2018 margedag alle groepen donderdag 08-11-2018 lampionnenfeest 16.00 uur tot 17.00 uur vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 19 (6 PAG.)

NIEUWSBRIEF No 19 (6 PAG.) 2017-2018 NIEUWSBRIEF No 19 (6 PAG.) Samenvatting resultaten oudertevredenheidsonderzoek 2018 Beste ouders en verzorgers. AGENDA Woensdag 30 mei Staking Alle leerlingen vrij Maandag 4 juni Rapporten inleveren

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Nieuwsbrief December 2017 Jaargang 3, nummer 1 Provinciedirecteur: Marcel Andringa Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Hoofdlocatie Cornelis Trooststraat 29 8932 BR Leeuwarden Telefoon: 058-2674363

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer: April 2015 Jaargang 5, nr. 8 Nieuwsbrief In dit nummer: Koningsspelen 2015 Konings spelen 1 Ik in de MR? 2 Onze nieuwe conciërge 4 Op de ochtend van 24 april, de laatste vrijdag voor Koningsdag, vinden

Nadere informatie

Wat levert zitting in de MR u op? Zitting nemen in de medezeggenschapsraad is voor ouders vrijwilligerswerk.

Wat levert zitting in de MR u op? Zitting nemen in de medezeggenschapsraad is voor ouders vrijwilligerswerk. Patrijsstraat 2 4043 MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl Beste ouders, Momenteel is in de medezeggenschapsraad (MR) van onze school plaats voor een nieuw lid

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de MR Subsidie voor Let s Play Vervolg 10 minuutjes Leuk om te weten April 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de MR Subsidie voor Let s Play Vervolg 10 minuutjes Leuk om te weten April 2019 t Talent April 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de MR Subsidie voor Let s Play Vervolg 10 minuutjes Leuk om te weten Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is alweer bijna meivakantie. De afgelopen periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Week 42 schooljaar 2012-2013

Nieuwsbrief 4 Week 42 schooljaar 2012-2013 R.K. Basisschool Scholten-Reimerstraat 8 7524 CS Lonneker telefoon 053-4352447 e-mail: st.liduina@skoe.nl website: www.skoe.nl Nieuwsbrief 4 Week 42 schooljaar 2012-2013 Een nieuw gezicht in groep 3 Ter

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

Belangrijke data. Schoolfruitouders. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #12

Belangrijke data. Schoolfruitouders. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #12 Belangrijke data 26 februari Start thema plantenrijk 5 8 maart Aanmeldingsweek voortgezet onderwijs voor 8 e jaars leerlingen 10 maart NL DOET actie 8.00 12.00 uur 14 maart Finale damtoernooi 14 maart

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers, 27 april Koningsdag (vrij)

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers, 27 april Koningsdag (vrij) Belangrijke data 27 april Koningsdag (vrij) 29 april t/m 13 mei Meivakantie 14 t/m 1 mei Kampweek groep A 14 mei OR vergadering 17 mei MR vergadering 20 en 21 mei Pinksteren 22 t/m 25 mei Avond4daagse

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Agenda. editie Engelandlaan. JAARGANG NUMMER 19 4 juli (laatste dit schooljaar) Beste ouders/verzorgers,

Agenda. editie Engelandlaan. JAARGANG NUMMER 19 4 juli (laatste dit schooljaar) Beste ouders/verzorgers, JAARGANG 2018-2019 NUMMER 19 4 juli (laatste dit schooljaar) editie Engelandlaan Agenda Woensdag 10 juli Zomeruitje kleuterklas 1 Donderdag 11 juli Laatste schooldag tot 12:00uur Vrijdag 12 juli start

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school:

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school: Bladzijde 1 Geachte Ouders 28 mei 2014 Geachte Ouders Nieuwe leerlingen Verkiezingen Bladzijde 2 Verkiezingen Akkefietjes Avondvierdaagse Bladzijde 3 Fotograaf Verkeersdiploma Bladzijde 4 Verkeersdiploma

Nadere informatie

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers april 2017 nieuwsbrief april 2017 Beste ouders / verzorgers, Het voorjaar dient zich de laatste dagen al weer aan met heerlijk zonnig weer wat ons allemaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief 3 juli Vanuit de directie: Contactgegevens. Belangrijke data

SBO Petraschool. Nieuwsbrief 3 juli Vanuit de directie: Contactgegevens. Belangrijke data Nieuwsbrief 3 juli 2019 SBO Petraschool Vanuit de directie: Dit is de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, met vooral praktische zaken van dit schooljaar en komend schooljaar. Volgend schooljaar starten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06-06-2014

Nieuwsbrief 06-06-2014 VSO Het Mozaïek Almelo Cesar Franckstraat 3 7604 JE ALMELO Telefoon : 088 02 03 700 E-mail : vso-almelo@mozaiektwente.nl Website : www.mozaiektwente.nl Nieuwsbrief 06-06-2014 De Medezeggenschapsraad (MR)

Nadere informatie

WELKOM OP HET FLORACOLLEGE VOOR VMBO

WELKOM OP HET FLORACOLLEGE VOOR VMBO HET P O M O K L E W E G E L L O C FLORA VOOR VMBO FLORACOLLEGE Ondernemend Betrokken Eigenzinnig Resultaatgericht CHECK WWW.LENTIZ.NL/ FLORACOLLEGE VOOR MEER INFO Ondernemend Het Lentiz Floracollege is

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 nummer 11- juni 2016* Belangrijke data in juni. Afscheid. Talentenjacht

Schooljaar 2015-2016 nummer 11- juni 2016* Belangrijke data in juni. Afscheid. Talentenjacht Belangrijke data in juni 3 juni schoolreis voor groep 1 tot en met 6 7 juni ouder/kind activiteit voor Nino Coloso en groep 1/2 thema Verkeer Praktisch verkeersexamen groep 8 Theoretisch verkeersexamen

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief september 2018

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief september 2018 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief september 2018 Wist u dat we een nieuw lokaal hebben op school? Kom snel eens een kijkje nemen! Belangrijke data: 11 september Luizencontrole 11 september Leerlingenraadvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Dinsdag 17 juli Musical Betoeterd door groep 8 Woensdag 18 juli Afscheid groep 8 Donderdag 19 juli Wisselochtend en afsluiting, 12.00 uur start zomervakantie Afsluiting

Nadere informatie

Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten.

Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten. Talent in praktijk Praktijkonderwijs Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten. Het praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die rechtstreeks opleidt voor de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Periodieke nieuwsbrief sector Vmbo/Pro voor ouders/verzorgers. Nieuwsbrief nr. 3 2014-2015 juli 2015. Voorwoord. Algemeen

Periodieke nieuwsbrief sector Vmbo/Pro voor ouders/verzorgers. Nieuwsbrief nr. 3 2014-2015 juli 2015. Voorwoord. Algemeen Periodieke nieuwsbrief sector Vmbo/Pro voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief nr. 3 2014-2015 juli 2015 Voorwoord Het schooljaar 2014-2015 is voorbij, we gaan op vakantie en over zes weken gaan we met veel

Nadere informatie

EDITIE MEI- VAKANTIE!

EDITIE MEI- VAKANTIE! NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: kerstvakantie - meivakantie 21 april 2017 Inhoud Personele situatie MR rekentoets Ziek - en betermeldingen Bedrijfsbezoek Van Keulen. Nieuws

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 39 13 juli 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Laatste

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school!

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! N i e u w s b r i e f 1 J a a r g a n g 5 s e p t e m b e r 0 1 6 Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! De eerste schoolweek

Nadere informatie

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam Lover Express juni 3 juni Afsluiting Harmonie in de Klepel 6 juni Loverdag schoolreis 10 juni 2 e pinksterdag 11 juni Groep 1-2 huttenbouwen bij Lambertus 13 juni Groep 8 IVN 17 juni Groep 3-4 en 5 naar

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

Beleidsplan Culinaire Vakschool

Beleidsplan Culinaire Vakschool Beleidsplan Culinaire Vakschool 2019 Inleiding In Groningen wordt de opleiding aan de Culinaire Vakschool vooral gebruikt als succesvol maatwerk re-integratie instrument voor werkzoekenden (en vroegtijdig

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. pro. Talent ben jij zelf

Praktijkonderwijs. pro. Talent ben jij zelf Praktijkonderwijs pro Talent ben jij zelf Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Soufiane en ik zit in klas 1c. Op de foto s laat ik zien hoe mijn schooldag er ongeveer uit ziet. Doei! 08:30 08:45 Ik

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal.

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal. Verjaardagen kleuterjuffen... 1 Heling fietsen... 2 Verjaardagen kleuterjuffen... 3 Onderzoeken GGD... 3 Schoolfotograaf... 4 De MR is op zoek naar u!..... 4 Nieuws vanuit de peutergroep... 7 De agenda

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

Beste ouders, 1 van :27

Beste ouders, 1 van :27 Beste ouders, De laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar. Dit schooljaar gaan we helaas ook afscheid nemen van drie leden van de ouderraad; Franci van der Mijden (voorzitter), Marjan Groeneveld en Judith

Nadere informatie

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Intern begeleider Actieplan Examens Projectweek Dec. 2014 Projectweek Vorige week hebben we voor het eerst een projectweek gehouden op de Rede. Spannend

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G6

Nieuwsbrief voor ouders G6 Nieuws voor leerjaar 6 1. Succes G6!! Inhoud nieuwsbrief april 2017 1. Succes G6 2. Geslaagde themaavond Tienerbrein 3. Paasmarkt voor Edukans 4. Wakker-voor-Afrikanacht 5. Huiswerkbegeleiding 6. Pilot

Nadere informatie

Openbare basisschool voor Daltononderwijs. juli 2019

Openbare basisschool voor Daltononderwijs. juli 2019 Openbare basisschool voor Daltononderwijs juli 2019 Afscheidscadeau van groep 8.... 1 Cricket..... 3 Eindmusical groep 8: Matilda... 1 Avondvierdaagse.. 4 Laura met zwangerschapsverlof..... 2 Overstap.

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs in Zutphen e.o. Informatie voor ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen

Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs in Zutphen e.o. Informatie voor ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs in Zutphen e.o. Informatie voor ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen 1 2 Vooraf Uw zoon of dochter zit nu in groep 8 van de basisschool of in

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR

JAARVERSLAG MR JAARVERSLAG MR 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Taken van de MR... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Onderwerpen Schooljaar 2016-2017... 4 Samenstelling MR... 4 Schoolplan 2015-2019... 4 Schoolgids

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief September 2016 Start schooljaar Informatieavonden Leuk nieuws Groep 5 Leerlingenraad Ouderavond 3 nov. Schoolplein M.R. mededeling Nepwapens Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 1 nummer 12 april Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief. Jaargang 1 nummer 12 april Beste ouders / verzorgers, Jaargang 1 nummer 12 april 2016 Nieuwsbrief Beste ouders / verzorgers, De Kinderburg Knorrenburgerlaan 2 2171 AZ Sassenheim Tel: 0252-213113 directie@kinderburg.nl www.kinderburg.nl Wat gaat een schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze MR 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Visie en missie 2.3 Samenstelling 2.4 Werkwijze 3. Verantwoording schooljaar 2017-2018 3.1 vrijwillige

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 14, 2014

Nieuwsbrief Jaargang 14, 2014 Nieuwsbrief Jaargang 14, 2014 VSO Mikado Stiemensweg 44 Nieuwe teamleider SO Mikado: Beste ouder(s)/verzorgers, Met plezier kan ik U mededelen dat we een nieuwe teamleider SO hebben gevonden. Het is Jacqueline

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018 Nieuwsbrief April 2018 Aan de ouders / verzorgers van Inhoud Project Tweede Wereldoorlog Binnenkort stage zoeken De medezeggenschapsraad ID-bewijzen De Gallery Sportweek Cultuuruitje 4 Detail Bibliotheekcommissie

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO : 010-4205314, via De Piloot Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 08

JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Ouderbetrokkenheid 3.0 Nieuwjaarsborrel Op maandag 7 januari 2019 nodigt team De Arenberg u van harte uit voor een nieuwjaarsborrel. Om 18.30 uur bent u welkom in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

NIEUWE DIRECTEUR OP DE BUSSEL!!

NIEUWE DIRECTEUR OP DE BUSSEL!! jrg. 25 nr. 41 d.d.: 03-07-2014 Pag. 1 Belangrijke data: Vrijdag 4 juli: Eerste vakantiedag. Maandag 18 augustus : Eerste schooldag 2014-2015 NIEUWE DIRECTEUR OP DE BUSSEL!! Beste ouders / verzorgers en

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel.

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel. Nieuwsbrief december 2018 SBO Petraschool Vanuit de directie: Personeel. Juf Kimberly is 21 november bevallen van een gezonde zoon, Bruce. We wensen Kimberly en haar gezin een zonnige toekomst toe. Ontwikkelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief.

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 4-2017 Onze Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Bijzondere activiteiten en vrije dagen vindt u in deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

Informatieavond klas 4

Informatieavond klas 4 Informatieavond klas 4 Het Kwadrant Werken naar werk Samen op weg bereikt ieder zijn doel Programma Uitstroomprofielen Certificeervakken De elf gouden regels Arbeidscompetenties (ABC) Doorstromen naar

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

A G ENDA. Jaarplanning. P ag ina 1. Voor alle ouders/ verzorgers. Welkom aan alle ouders/verzorgers, 18 sept t/m 22 sept: Week tegen pesten

A G ENDA. Jaarplanning. P ag ina 1. Voor alle ouders/ verzorgers. Welkom aan alle ouders/verzorgers, 18 sept t/m 22 sept: Week tegen pesten P ag ina 1 N IEUWSBRIEF Voor alle ouders/ verzorgers A G ENDA 18 sept t/m 22 sept: Week tegen pesten 2 okt t/m 13 okt: Toetsen Nederlands en rekenen 16 okt tm 20 okt: Herfstvakantie Welkom aan alle ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 01 juni 2018

Schooljaar Nieuwsbrief 01 juni 2018 Schooljaar 2017-2018 Nieuwsbrief 01 juni 2018 Let op! Lang weekend Vrijdag 8 juni en maandag 11 juni zijn twee studiedagen, dus dan hebben de kinderen vrij. Dit zijn de laatste vrije dagen voor de zomervakantie.

Nadere informatie

De zestiende editie van de nieuwsbrief

De zestiende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 Jaargang 8 22-06-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De zestiende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 18 juli kennismaking nieuwe leerlingen 20 juli roostervrij

Nadere informatie

Tot slot vraag ik uw aandacht voor de vacature in de MR, eveneens te lezen in dit Festivalnieuws. Komt u onze MR versterken?

Tot slot vraag ik uw aandacht voor de vacature in de MR, eveneens te lezen in dit Festivalnieuws. Komt u onze MR versterken? Beste ouder (s), Dinsdag 27 juni wordt er op Het Festival van 8.30 uur tot 9.30 uur geen les gegeven en doen we mee aan de landelijke prikactie POinactie, waarover we u op maandag 20 juni geïnformeerd

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2018-2019 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2018

Nadere informatie

Paginanummer Personeel 2. Opvallende zaken uit de toetsweek 2-3

Paginanummer Personeel 2. Opvallende zaken uit de toetsweek 2-3 Nieuwsbrief nr. 3 2016 2017 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Personeel 2 Als het even niet lukt 2 Verslag toetsweek klas 4 november 2016 2 Opvallende zaken uit de

Nadere informatie

Nieuwsflits 1 vrijdag 23 augustus, 2019

Nieuwsflits 1 vrijdag 23 augustus, 2019 Nieuwsflits 1 vrijdag 23 augustus, 2019 Beste ouders, De eerste schoolweek zit erop! Met deze welkomstkaart kondigden wij afgelopen weekend het nieuwe schooljaar aan. Wij hebben er heel veel zin in en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool de Trinoom

Nieuwsbrief Montessorischool de Trinoom Nieuwsbrief Montessorischool de Trinoom Jaargang 16 Nummer 19 12 juni 2017 Nieuwlandstraat 241 2729 EB Zoetermeer Telefoon: (079)3431733 info@montessoridetrinoom.nl www.montessoridetrinoom.nl Agenda: 15

Nadere informatie

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Visie 4 1.1 Praktijkonderwijs 1.2 Allemaal anders, ieder zijn talent 2. De juiste plek voor iedere leerling 6 2.1 Toelating

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Inhoudsopgave: Organisatie 1.1. Indeling van de groepen 1.2 Personeel Onderwijskundig 2.1 Vreedzame school 2.2. Engels Ouders 3.1 Activiteiten Commissie 3.2

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit de directie. Beste ouder(s)/verzorger(s), Spannende tijden zijn het! jaargang 16. nummer 11 juni 2018 AGENDA

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit de directie. Beste ouder(s)/verzorger(s), Spannende tijden zijn het! jaargang 16. nummer 11 juni 2018 AGENDA Nieuwsbrief jaargang 16 nummer 11 juni 2018 Nieuws vanuit de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Spannende tijden zijn het! U weet het al, maar uw zoon of dochter gaat het vanaf maandag van de leerkracht

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 4, 2 oktober 2017

Agenda. Nieuwsbrief 4, 2 oktober 2017 Nieuwsbrief 4, 2 oktober 2017 Agenda 4 oktober Start Kinderboekenweek 11 oktober Studiedag leerlingen vrij 15 oktober Einde Kinderboekenweek 19 oktober Schoolfotograaf 23 t/m 27 oktober Herfstvakantie

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Inhoud VO avond 1. Onderwijstypen voortgezet onderwijs (VO) 2. Advisering basisschool 3. Toelichting toetsafname 4. Tijdspad 5. Ontwikkelingen 6. Traject aanmelding VO. 7. Tips bezoek en overzicht van

Nadere informatie

klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort

klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort Roadmap naar je toekomst! Jij bent belangrijk voor ons. Daarom heb je op Accent Amersfoort een eigen coach. Hij of zij kijkt naar wat jouw wensen en dromen zijn.

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

Infobulletin: Jaargang 8 nr. 68 / 24-04-2015.

Infobulletin: Jaargang 8 nr. 68 / 24-04-2015. Infobulletin: Jaargang 8 nr. 68 / 24-04-2015. - Agenda. - Afscheid Jacky van de Ven - Ouderbetrokkenheid - Schoolfotograaf - Spelinloop - Vakantierooster - Techniekproject gr 1-2-3 - Verkeersexamen - Wandel4Daagse

Nadere informatie

Infopunt juni 2016

Infopunt juni 2016 Infopunt 13 28 juni 2016 Nog 2,5 week te gaan en dan gaan wij allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Er staan nog leuke activiteiten in de planning o.a. een Annie M.G. Schmidt-dag met juf Rita

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie