BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. (CONCEPT) BESLUITENLIJST van de openbare eilandsraadvergadering van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 24 januari 2012.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. (CONCEPT) BESLUITENLIJST van de openbare eilandsraadvergadering van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 24 januari 2012."

Transcriptie

1 OPENBAAR LICHAAM BONAIRE (CONCEPT) BESLUITENLIJST van de openbare eilandsraadvergadering van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 24 januari Voorzitter: Leden: dhr. P. Silberie dhr. C.A.A. Abraham mevr. R.Ch.M. Beukenboom mevr. E.F. Betancourt-Anthony dhr. B.R. Dirksz dhr. J.H.C. Levenstone dhr. R.A. Oleana dhr. R.A. Santana Rodriquez mevr. M.D. Silberie mevr. M.N. Winklaar Griffier: dhr. mr. N.F. Carolus Adj-secretaris: dhr. W.A. Cecilia MBA Notulist: WAC

2 Bestuurscollege: dhr. B.F. el Hage gedeputeerde dhr. P.J. Kroon gedeputeerde mevr. S.E. Serfilia gedeputeerde mevr. mr. N.M. González eilandsecretaris

3 AGENDA 1. Opening/mededeling; 2. Vaststelling agenda; 3. Benoeming eilandgriffier; 4. Verlenging aanstelling de heer N.F. Carolus als eilandgriffier a.i.; 5. Eilandsverordening tot extra wijziging van de begroting van het openbaar lichaam Bonaire voor het dienstjaar 2012; 6. Sluiting.

4 ************************ ER-verg. d.d *********************** AGENDAPUNT : 1. ONDERWERP : Opening/mededeling ARCHIEFNR. : TOELICHTING: BESLUIT: UITVOERING: De voorzitter opent de vergadering en verwelkomt de aanwezigen. n.v.t. n.v.t.

5 ************************ ER-verg. d.d *********************** AGENDAPUNT : 2. ONDERWERP : Vaststelling agenda ARCHIEFNR. : TOELICHTING: BESLUIT: UITVOERING: PDB-fractielid Abraham stelt om praktische redenen (het contract van de heer Carolus is op 17 januari jl. is verlopen) een wisseling tussen agenda 3 en 4 voor. De UPB-fractie en het onafhankelijk lid Santana tekenen bezwaar aan tegen het voorstel. De voorzitter stelt een stemming voor op het voorstel. De agenda wordt met 5 stemmen vóór en 4 tegen conform vastgesteld. voorzitter.

6 ************************ ER-verg. d.d *********************** AGENDAPUNT : 3. ONDERWERP : Benoeming eilandgriffier ARCHIEFNR. : TOELICHTING: De voorzitter stelt voor een bepaald gedeelte van de beraadslagingen, verwijzend naar artikel 24, WOLBES, en artikel 11, van de wet Openbaarheid van Bestuur, om privacy-redenen met gesloten deuren te houden. PDB-fractielid Oleana wenst een presentatie te krijgen van de selectiecommissie aangaande het gehele proces tot aan de voordracht van de desbetreffende personen aan de eilandsraad. PDB-fractielid Abraham sluit zich hierbij aan. De UPB-fractie en de eenmansfractie Santana kunnen zich vinden in het voorstel van de voorzitter. De voorzitter schorst de vergadering zodat de fracties met elkaar overleg kunnen voeren. De voorzitter heropent de vergadering en brengt naar voren dat hij een uitzetting zal geven over het doorlopen proces tot aanstelling van een griffier, hij hierna de vergadering zal schorsen zodat de leden inzage kunnen krijgen in de stukken betreffende de diploma s, assesment e.d. van de kandidaten, en hierna hij de beraadslagingen zal openen waarbij hij voorstelt de namen van de desbetreffende kandidaten voor de functie van griffier niet te gebruiken. De voorzitter gaat hierna over tot het geven van voornoemde uiteenzetting, en beantwoord daarna de gestelde vragen van de leden. De voorzitter schorst hierna de vergadering om de leden de gelegenheid te geven de gegevens van de kandidaten door te nemen. De voorzitter heropent de vergadering, vangt aan met de eerste ronde, en stelt een spreektijdbeperking voor van 15 minuten in de eerste ronde en 10 minuten in de tweede ronde.

7 UPB-fractielid Levenstone wenst aan te laten tekenen dat zijn fractie niet akkoord kan gaan dat de gehele beraadslagingen over dit onderwerp openbaar plaatsvindt. De eenmansfractie Santana sluit zich hierbij aan. Tevens stelt hij een spreektijd beperking voor van 10 minuten in de eerste ronde en 5 in de tweede ronde. PDB-fractieleider Beukenboom sluit zich aan bij het voorstel van de voorzitter. De voorzitter brengt het voorstel van UPB-fractieleider Levenstone ter stemming, die met 5 stemmen voor en 4 tegen wordt aangenomen. De voorzitter geeft het woord aan PDB-fractielid Abraham. PDB-fractieleider Abraham wenst te weten of er op bepaalde momenten van het voorgenomen criteria is afgeweken, waarom hiervan is afgeweken en wat de consequenties hiervan zijn. Als laatste wenst hij de mening van de voorzitter te vernemen of de derde kandidaat voldoet aan de gestelde criteria. De voorzitter geeft het woord aan MBL-fractieleider Dirksz. MBL-fractieleider Dirksz stelt geen vragen en brengt alleen zijn mening naar voren inzake benoeming van een griffier. De voorzitter geeft het woord aan PDB-fractielid Oleana. PDB-fractielid Oleana stelt geen vragen en stelt de raad voor de beste kandidaat te benoemen. De voorzitter geeft het woord aan UPB-fractielid Levenstone. UPB-fractielid Levenstone reserveert voor de tweede ronde. De voorzitter geeft het woord aan PDB-fractielid Beukenboom. PDB-fractievoorzitter Beukenboom stelt de voorzitter voor de vergadering alsnog te schorsen om tot een consensus aangaande de voordracht voor een griffier te komen.

8 De voorzitter gaat in op de in de eerste ronde gestelde vragen en gedane opmerkingen. De voorzitter opent de tweede ronde en geeft het woord aan PDBfractielid Abraham. PDB-fractielid Abraham stelt voor, gezien de feiten, de beste kandidaat uit de drie te kiezen. MBL-fractieleider Dirksz brengt naar voren dat als vandaag verkeerd gekozen is, dit een begin is van de aftakeling van de eilandsraad. Verder brengt hij naar voren het te betreuren dat de namen van de kandidaten naar de pers toe zijn gelekt. PDB-fractielid Oleana brengt onder andere naar voren dat het enige argument die wordt gehanteerd om een griffier te benoemen in het feit ligt dat bedoelde persoon loyaal is aan een politieke partij. UPB-fractielid Levenstone licht onder andere enige werkzaamheden van een griffier toe en geeft zijn mening over wat de andere sprekers naar voren hebben gebracht. PDB-fractieleider Beukenboom brengt onder andere naar voren dat mocht de bedoelde kandidaat toch gekozen worden, zij andere instrumenten in zullen zetten om dit teniet te doen. Conform artikel 36, lid 1, van het Reglement van Orde benoemt de voorzitter mevr. Betancourt-Anthony, dhr. Dirksz en dhr. Oleana als leden van het stembureau. De voorzitter van het stembureau brengt verslag uit en brengt naar voren dat de stemming uitgewezen heeft dat 5 stemmen uitgebracht zijn voor dhr. Cecilia en 4 voor dhr. Does. De voorzitter bedankt het stembureau voor hun werkzaamheden en heft deze op. BESLUIT: UITVOERING: Dhr. Willem A. Cecilia wordt met 5 stemmen gekozen tot de functie van griffier van het openbaar lichaam Bonaire. Griffier a.i.

9 ************************ ER-verg. d.d *********************** AGENDAPUNT : 4. ONDERWERP : Verlenging aanstelling de heer N.F. Carolus als eilandgriffier a.i. ARCHIEFNR. : TOELICHTING: BESLUIT: UITVOERING: De voorzitter stelt voor akkoord te gaan met de verlenging van de aanstelling van de heer N.F. Carolus, als eilandgriffier a.i. van het openbaar lichaam, totdat het proces van aanstelling van de zojuist gekozen griffier volledig is afgerond. De vergadering gaat met algemene stemmen akkoord met het voorstel van de voorzitter, zoals verwoord in de toelichting. JAZ (E. de gast)

10 ************************ ER-verg. d.d *********************** AGENDAPUNT : 5. ONDERWERP : Eilandsverordening tot extra wijziging van de begroting van het openbaar lichaam Bonaire voor het dienstjaar ARCHIEFNR. : TOELICHTING: PDB-lid Oleana stelt voor de vergadering te schorsen gezien het late uur, en de volgende dag voort te zetten. UPB-fractielid Silberie ziet geen valide redenen de vergadering te schorsen. De voorzitter brengt het voorstel van dhr. Oleana ter stemming die met 5 stemmen tegen en vier vóór wordt afgewezen. Verder stelt hij een spreektijd voor van 20 minuten in de eerste ronde en 10 minuten in de tweede ronde, en geeft het woord aan gedeputeerde Kroon om het onderwerp nader toe te lichten. Gedeputeerde Kroon brengt onder andere naar voren dat er een wijziging is doorgevoerd betreft het gedeelte van personeelsbegroting gebaseerd op de betalingsrol van de maand november alsook zijn er wijzigingen doorgevoerd betreft het percentage van het nieuwe pensioen alsook wijzigingen conform voorgeschreven door het CAO van Het vorenstaande betekent begrotingwijs een verhoging met $ Verder brengt gedeputeerde Kroon naar voren dat er rekening is gehouden met het meerjareneffect van de 3 e begrotingswijziging van 2011 wat inhoudt een verhoging van $ De effecten houden in het kerstpakket, de havenproblematiek, bewaking bij de LVV, slachthuis en dierenkliniek, de effecten van de aanpassing van de loterijverordening en een bedrag van $ ter zake overheidshuisvesting. Verder brengt gedeputeerde Kroon naar voren dat de 3 e begrotingswijziging gebaseerd was op ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden nadat de eilandsraad de begroting van 2012 in november heeft goedgekeurd. Deze ontwikkelingen waren de voorgenomen verhuizing van de eilandsraad in verband met de renovatie van het Passangrahan, personeelsondersteuning bij de afdelingen POI, DEZA en de school Watapana, een voorgestelde nieuwe wijze van functioneren van SSV, de koop van een freezer voor de visserscoöperatie en een nieuw contract betreft het verzuimbeleid. Deze wijzigingen houden

11 een totaal bedrag in van $ Samenvattend brengt gedeputeerde Kroon naar voren dat de extra wijzigingen een bedrag van $ inhouden die gedekt zullen worden door een reductie van kosten met $ en een verhoging van inkomsten met $ Er rest een negatief bedrag van $9829 die begroot zal worden op de post genaamd Reserveringen. Gedeputeerde Kroon brengt verder naar voren dat de wijzigingen aan het kostengedeelte een negatieve werking hebben van $ voor het jaar 2013 en een positieve werking voor de jaren 2014 en Gezien het feit dat er een positief effect is van $ voor het jaar 2013 tot 2015 aan de inkomenskant, het saldo positief zal blijven voor de jaren 2013 tot Als laatste benoemt gedeputeerde Kroon de re-alocaties die geen effect hebben op het saldo en dat na de wijzigingen de begroting van 2012 in evenwicht zal blijven. De voorzitter opent de eerste ronde en geeft het woord aan PDBfractieleider Beukenboom. PDB-fractieleider Beukenboom informeert naar de stand van zaken inzake de kosten van het rioleringsproject, informeert naar het rapport inzake de vrije uitkering en wenst te weten wanneer een aanvang wordt gemaakt met de reparatie van de wegen. PDBfractieleider Beukenboom informeert naar de stand van zaken betreft de verhuizing van eilandsraad naar Antriol en wenst te weten of het Passangrahan-gebouw vijf jaren in beslag zal nemen om dit te restaureren. Verder wenst hij te weten of de havenproblematiek opgelost is en informeert naar het advies van DROB betreft voornoemde problematiek. Als laatste wenst hij te weten of de benodigde middelen ter beschikking worden gesteld om de sportaccommodaties te herstellen. De voorzitter geeft het woord aan PDB-fractielid Oleana. PDB-fractielid Oleana wenst de redenen te vernemen van de extra begrotingswijziging en wat zoal gedaan wordt om de denque te bestrijden. Hij wenst te weten wanneer de problematiek van het laden en lossen wordt opgelost en of een plan ter zake aan de eilandsraad kan worden voorgelegd. Verder wenst hij te weten of het terrein tegenover de Zuid-pier nog gebruikt zal worden voor het laden en lossen en waarom de middelen, begroot voor de verhuizing van de eilandsraad, niet gebruikt worden in het

12 voortgezet onderwijs. PDB-fractielid Oleana wenst de plannen te vernemen aangaande de preventie van suikerziekte, hoge bloeddruk en obesitas. Hij informeert naar de oliedubbeltjes en de bestemming van de middelen gegeneerd uit de verkoop van diabaas. Als laatste wenst hij te weten waarom er middelen gereserveerd zijn voor het EOZ. De voorzitter geeft het woord aan MBL-fractielid Dirksz. MBL-fractilielid Dirksz wenst te weten of de middelen uit achterstallige belasting van vóór het openbaar lichaam zullen toekomen en als niet, of de overheid zich zal inspannen om dit te bewerkstelligen. De voorzitter geeft het woord aan PDB-fractielid Abraham. PDB-fractielid Abraham wenst het verschil te vernemen tussen een normale en een extra begrotingswijziging. Hij informeert verder naar de visie en missie van de overheid in 2012, of er middelen zijn om het Passangrahan gebouw te restaureren, hoelang de restauratie zal gaan duren en of dit correleert met de te betalen huur ter huisvesting van de eilandsraad in het gebouw te Antriol. Als laatste informeert hij naar de havenproblematiek en wenst te weten wanneer een vrachthaven aangelegd zal worden. Gedeputeerden Kroon en Serfilia gaan in op de in de eerste ronde gestelde vragen en gedane opmerkingen. Vragen die niet terstond beantwoord kunnen worden, zullen schriftelijk worden beantwoord. De voorzitter opent de tweede ronde en geeft het woord aan PDBfractieleider Beukenboom. PDB-fractieleider Beukenboom kondigt een motie aan. PDB-fractielid Abraham wenst te weten of er al een offerte is inzake de huur van een gebouw voor de eilandsraad en of de verhuizing van de eilandsraad een prioriteit is. Verder wenst hij te weten of het stallen van containers op het perceel tegenover de Zuid-pier van tijdelijke aard is en herhaalt hij zijn vraag wanneer een nieuwe vrachthaven aangelegd zal worden.

13 Gedeputeerde Kroon gaat in op de in de tweede ronde gestelde vragen en gedane opmerkingen. BESLUIT: 1. Het gehele ontwerp eilandsverordening tot extra wijziging van de begroting van het openbaar lichaam Bonaire voor het dienstjaar 2012, wordt inclusief artikelen en beweegreden, met vijf stemmen vóór en vier tegen aangenomen. 2. De motie, waarbij het bestuurscollege uitgenodigd wordt om al het mogelijke te doen om de middelen van Nederland te verkrijgen om de wegen te repareren, de overheid erop aangedrongen wordt meer middelen beschikbaar te stellen om de wegen, die in slechte staat zijn te repareren, en het gehele of gedeeltelijk van het bedrag van $ te reserveren op de post voor het onderhoud van wegen, wordt met algemene stemmen aangenomen. De UPB-fractie en de eenmansfractie Santana tekenen aan tegen (de motie) zouden hebben gestemd omdat de voorzitter tijdens het ter stemming brengen van de motie een fout heeft begaan. UITVOERING: 1. FIN 2. Griffier

14 ************************ ER-verg.d.d ************************* Aldus vastgesteld in de vergadering van De voorzitter, De griffier,

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de centrale commissie van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 17 januari Voorzitter: dhr. P.

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de centrale commissie van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 17 januari Voorzitter: dhr. P. OPENBAAR LICHAAM BONAIRE BESLUITENLIJST van de centrale commissie van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 17 januari 2012. Voorzitter: dhr. P. Silberie Leden: dhr. C.A.A. Abraham mevr. R.Ch.M. Beukenboom

Nadere informatie

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM OPENBAAR LICHAAM BONAIRE KORT VERSLAG & BESLUITENLIJST van de openbare meningvormende vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 4 september 2012. Voorzitter: Leden: Griffier

Nadere informatie

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de openbare eilandsraadvergadering van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 16 januari 2012.

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de openbare eilandsraadvergadering van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 16 januari 2012. OPENBAAR LICHAAM BONAIRE BESLUITENLIJST van de openbare eilandsraadvergadering van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 16 januari 2012. Voorzitter: Leden: dhr. P. Silberie dhr. C.A.A. Abraham mevr. R.Ch.M.

Nadere informatie

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 28 februari 2012.

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 28 februari 2012. OPENBAAR LICHAAM BONAIRE BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 28 februari 2012. Voorzitter: Leden: dhr. P. Silberie dhr. C.A.A. Abraham dhr.

Nadere informatie

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM OPENBAAR LICHAAM BONAIRE KORT VERSLAG & BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 20 maart 2012. Voorzitter: mevr. dr. L.A. Emerencia

Nadere informatie

JAN t Griffie ER Bonaire ************************ AGENDAPUNT: lngekomen stukken ONDERWERP:

JAN t Griffie ER Bonaire ************************ AGENDAPUNT: lngekomen stukken ONDERWERP: Griffie ER Bonaire JAN t 7 2018 lngek.: ************************ AGENDAPUNT: ONDERWERP: TOELICHTING: 3. lngekomen stukken De voorzitter stelt voor om stuk nr. 26, brief d.d. 01-12-2017 van dhr. E. Piar

Nadere informatie

Commissie van Advies reglement

Commissie van Advies reglement Commissie van Advies reglement CvA-Reglement Commissie van Advies reglement Stichting Studenten Activiteiten Paragraaf 1 algemeen Art.1 Art.2 Art.3 Het Commissie van Advies reglement is het reglement van

Nadere informatie

Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016

Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016 Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016 Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling BLINK; besluit: gelet op artikel 22 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 8

Nadere informatie

JUL O Griffie ER Bonaire. ************* ~mmer: ************************ ER-verg. d.d AGENDAPUNT: lngekomen stukken (zie bijlage)

JUL O Griffie ER Bonaire. ************* ~mmer: ************************ ER-verg. d.d AGENDAPUNT: lngekomen stukken (zie bijlage) AGENDAPUNT: ************************ 4. ER-verg. d.d. 06.07.17 Griffie ER Bonaire JUL O 7 2017 lngek.: ************* ~mmer: t-=~~-r-.-..ou.:;jr...lo~..w..:~~ Griffier: ONDERWERP : TOELICHTING: BESLUIT:

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland Reglement van orde voor de vergaderingen van het van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters Het Commissie van Advies reglement is het reglement van de Commissie van Advies, hierna te noemen CvA, van de Stichting Studenten Activiteiten, hierna te noemen SSA. Het doel van de CvA, binnen de stichting,

Nadere informatie

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda.

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 5 juli 2018 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

T.J. Kolsteren raad oktober 2012

T.J. Kolsteren raad oktober 2012 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email T.J. Kolsteren 040-2083563 tko@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Bestuursrapportage 2012 (begrotingswijziging) 12raad00592

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart Algemeen bestuur VERGADERDATUM AFDELING NAAM STELLER Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart AGENDAPUNT ONDERWERP 6 Voorstel wijziging Reglement van orde voor de vergadering van het algemeen bestuur

Nadere informatie

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt:

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt: Voordracht aan Provinciale Staten GEWIJZIGD van Presidium Vergadering December 2014 Nummer 6740 Onderwerp Wijziging Reglement van orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, e.a. 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Goedkeuring statutenwijziging Stichting Openbaar Onderwijs Rijn- en Heuvelland (WereldKidz)

Goedkeuring statutenwijziging Stichting Openbaar Onderwijs Rijn- en Heuvelland (WereldKidz) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Zaaknummer 13-12-2018 609391 Onderwerp: (WereldKidz) Goedkeuring statutenwijziging Stichting Openbaar Onderwijs Rijn- en Heuvelland Aan de raad, Onderwerp Goedkeuring statutenwijziging

Nadere informatie

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten.

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. Reglement van orde Begripsbepalingen Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. 'Vergaderdeelnemer': Een op de Algemene Vergadering

Nadere informatie

OPENBAAR LICHAAM BONAIRE

OPENBAAR LICHAAM BONAIRE OPENBAAR LICHAAM BONAIRE Eilandsverordening tot vierde wijziging van de voorlopige begroting van het Openbaar Lichaam Bonaire voor het dienstjaar 2017. 2017 MEMORIE VAN TOELICHTING No.3 Algemeen In de

Nadere informatie

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Openbaar lichaam Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Het Algemeen bestuur van het openbaar lichaam ; Gelet op artikel 6 derde lid van de Gemeenschappelijke regeling openbaar lichaam ; Gelet op

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Voorstel Gemeenteraad VII- R

Voorstel Gemeenteraad VII- R Voorstel Gemeenteraad VII- R Onderwerp Portefeuillehouder Raadsadviescommissie Ondergrond van de Toekomst Presidium Programma Raadsgriffie Aangeboden aan Raad Stuknummer (invulling door Griffie) Corsanummer

Nadere informatie

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 15 oktober 2015 AANWEZIG Plv. voorzitter

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

Dwight Tjin Kon Kiem oktober 2013 Cft /4. Advies op ontwerpbegroting 2014 van het Openbaar Lichaam Saba

Dwight Tjin Kon Kiem oktober 2013 Cft /4. Advies op ontwerpbegroting 2014 van het Openbaar Lichaam Saba College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba Aan De voorzitter van het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Saba Adres kantoor Curaçao De Rouvilleweg 39 Willemstad, Curaçao Telefoon

Nadere informatie

Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013

Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013 Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013 1 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: Ouders: ouders, (voogden) en verzorgers van bij de school ingeschreven leerlingen.

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland ^i^jdai/- Beleidsveld: Aard voorstel: Ondersteunende Beheersproducten Besluitvormend Vergaderdatum: 20 november 2008 Agendapunt: Kenmerk VV: Aantal bijlagen: H.10 719505 O Aan de verenigde vergadering

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) Nr: 0217 7 RV Agendapunt: 7 Datum: 20 januari Datum: Raadsvergadering, 17 februari Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Wijk bij Duurstede Gemeenteblad

Nadere informatie

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 RAADSVOORSTEL Onderwerp : Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 Toelichting Bij de interne controles in het kader

Nadere informatie

Agenda Besluit in de Raad

Agenda Besluit in de Raad Datum: 20 JUNI 2012 Tijd: 20.00 uur Locatie: gemeentehuis/ raadszaal Agenda Besluit in de Raad Tijd Onderwerp met toelichting Portefeuillehouder 20.00 uur Vragenhalfuurtje van 20.00 uur Gelegenheid voor

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34 Voor raadsvergadering d.d.: 31-03-2009 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder de wet: de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk

Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder de wet: de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk Reglement van Orde van de Universiteitsraad HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder de wet: de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De overige in dit reglement

Nadere informatie

Onderwerp Beschikbaarstelling krediet voor aanvraag spoedeisende voorziening onderwijshuisvesting Rijnlands Lyceum Oegstgeest

Onderwerp Beschikbaarstelling krediet voor aanvraag spoedeisende voorziening onderwijshuisvesting Rijnlands Lyceum Oegstgeest OPENBAAR Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 438) Portefeuillehouder: W.E. Tönjann - Levert 12.03394 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 14 juni 2012 Raadsvergadering d.d. 28 juni 2012 Voorstel nr. 44/12 Programma

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van burgemeester en wethouders van Voorst.

Reglement van orde voor de vergaderingen van burgemeester en wethouders van Voorst. Reglement van orde voor de vergaderingen van burgemeester en wethouders van Voorst. Burgemeester en wethouders van Voorst; overwegende dat als gevolg van het in werking treden van de Wet dualisering gemeentebestuur

Nadere informatie

Algemeen Reglement KBO-PCOB Versie

Algemeen Reglement KBO-PCOB Versie Algemeen Reglement KBO-PCOB Versie 2016 09 09 Verantwoording Artikel 1 Krachtens het in artikel 14 van de statuten van KBO-PCOB bepaalde is er ter uitvoering en goed functioneren van de statuten van de

Nadere informatie

ER-verg. d.d ************** ~~.~

ER-verg. d.d ************** ~~.~ ************************ AGENDAPUNT : 4. Griffie ER Bonaire DEC 2 0 2017 ER-verg. d.d. 19.12.17 ************** ~~.~.. ~_,,,..,_..._.... ONDERWERP : TOELICHTING: BESLUIT: UITVOERING: lngekomen stukken De

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester Vergadering: 12 december 2006 Agendanummer: 15 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar mr. P.M.H. van Ruitenbeek E-mail: ruitenb@winsum.nl Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken

Nadere informatie

ST. EUSTATIUS CARIBISCH NEDERLAND VERORDENING OP DE COMMISSIE, WELKE DE FUNCTIONERINGSGESPREKKEN MET DE GEZAGHEBBER HOUDT AB 2016 N0.

ST. EUSTATIUS CARIBISCH NEDERLAND VERORDENING OP DE COMMISSIE, WELKE DE FUNCTIONERINGSGESPREKKEN MET DE GEZAGHEBBER HOUDT AB 2016 N0. ST. EUSTATIUS CARIBISCH NEDERLAND VERORDENING OP DE COMMISSIE, WELKE DE FUNCTIONERINGSGESPREKKEN MET DE GEZAGHEBBER HOUDT AB 2016 N0.02 Vastgesteld in de openbare eilandsraadsvergadering 21 januari 2016

Nadere informatie

Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringsorganisatie Syntrophos;

Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringsorganisatie Syntrophos; BIJLAGE 1e Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringsorganisatie Syntrophos; gelet op artikel 33 Wet gemeenschappelijke regelingen, artikel 52 van de Gemeentewet en artikel 9, lid

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november 2017 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer C.E. Beringen, CDA De heer A.A.

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

Reglement ChristenUnie Limburg Ingaande per 1 januari 2004

Reglement ChristenUnie Limburg Ingaande per 1 januari 2004 Ingaande per 1 januari 2004 REGLEMENT VAN DE CHRISTENUNIE LIMBURG WERKGEBIED. Artikel 1. 1. Het werkgebied van de lokale ChristenUnie omvat alle gemeenten in de provincie Limburg. MIDDELEN. Artikel 2.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019 Hoofdstuk I Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Hoofdstuk II Paragraaf 1 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Paragraaf

Nadere informatie

~:!JG I Voigriurr.rr.br: ~G;~;r- ~-LJ,,,. 'i... Griffie ER Bonaire AGENDAPUNT: lngekomen stukken. ONDERWERP :

~:!JG I Voigriurr.rr.br: ~G;~;r- ~-LJ,,,. 'i... Griffie ER Bonaire AGENDAPUNT: lngekomen stukken. ONDERWERP : i I lngek.: Griffie ER Bonaire ~:!JG 1 7 2013 ~ I Voigriurr.rr.br: ~G;~;r- ~-LJ,,,. 'i....,......,,~..&~~lo&.{ ~ II -,.LY,. ************************ ER-verg. d.d. 16.08.18 ******************** ~-...~~...

Nadere informatie

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7)

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7) Verslag Onderwerp : GR Bestuur Datum : 10 september 2018 Aanwezigen : Inge Zweerts de Jong gemeente Wassenaar - namens de H5 Piet Vreugdenhil gemeente Westland namens H4 Kavita Parbhudayal gemeente Den

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16 Raadsvergadering: 16 februari 2012 Voorstelnummer: 2011/46 Stiens, 2 februari 2012 Behandelend ambtenaar: T. Otter E-mail: t.otter@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257 66

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND Vergadering 3 oktober 2006, agendapunt 10 Onderwerp : Stemmen in een willekeurig stembureau Raadsvoorstel : 126 B&W vergadering : 5 september 2006 Dienst / afdeling : SE.STW Aan

Nadere informatie

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur.

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 663 (100 procent) Aanwezig Vestia Groep VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof Woningen 1. Opening De

Nadere informatie

Eilandsraad. Verordening op de vertrouwenscommissie. gelezen het initiatiefvoorstel van de fracties van de P.L.P. en de U.P.C. d.d.

Eilandsraad. Verordening op de vertrouwenscommissie. gelezen het initiatiefvoorstel van de fracties van de P.L.P. en de U.P.C. d.d. Eilandsraad Onderwerp: Verordening op de vertrouwenscommissie. Registratienummer: AB 2016 No. 01 De eilandsraad van het openbaar lichaam Sint Eustatius; gelezen het initiatiefvoorstel van de fracties van

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

De vergadering heeft geen commentaar op deze toevoeging in de Statuten.

De vergadering heeft geen commentaar op deze toevoeging in de Statuten. Locatie: Kerkcentrum Open Hof te Maarssen Datum: 28 Augustus 2013 Aanvang: 1400 uur Aanwezig: Het bestuur van de V.v.P.- BNPf (6 leden) Gast spreker: De heer A. Kool Aanwezig : 55 leden Stembiljetten:

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 191 Wijziging van de Kieswet houdende verhoging van de voorkeurdrempel, beperking van de mogelijkheid tot het aangaan van lijstencombinaties

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d.

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26 maart 2015 15-015 Onderwerp Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Aan de raad, Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen:

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvoorstel Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 136/2017 Onderwerp Vaststelling "Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017" Programma Bestuur & Middelen

Nadere informatie

N. van der Vlist BESLUITEN

N. van der Vlist BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Beschikbaar stellen krediet tbv huisvesting fractiekamers en griffie. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 03.0259/10

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Het Huishoudelijk Reglement van de Surinaamse Vereniging van Accountants, afgekort SUVA. Vastgesteld tijdens de ledenvergadering op 12 mei 2011. Taken van het bestuur Artikel 1

Nadere informatie

Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming.

Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming. RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 1 Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming. Onderwerp: NUON-reserve tranche 2015. Toelichting: Op

Nadere informatie

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Korendijk. Nr. 20666 23 februari 2016 Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Onderwerp Begrotingswijziging ivm opheffen reserve commissies Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 2110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Reg.nr. : B&W verg.. : Cie_verg. : Raadsverg.. : 1) Status Ter uitvoering van het bepaalde

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp

Collegevoorstel. Onderwerp 15-1 Collegevoorstel Reg. nr.:1410093 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Korting gemeentefonds onderwijshuisvesting. Samenvatting De motie Van Haersma Buma betekent voor Boxtel een vermindering

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Nummer Datum 24 mei 2005 Verantwoordelijk portefeuillehouder : de heer J.F. Scheerstra Medeverantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2012

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2012 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2012 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Presentatie aan de raad 16 mei 2013

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Presentatie aan de raad 16 mei 2013 VOORBLAD RAADSVOORSTEL 13RV0032# Ronde Tafel : Debat : 28 mei 2013 Raadsvergadering : 11 juni 2013 Gewijzigd voorstel : Presentatie aan de raad 16 mei 2013 Portefeuillehouder : Johan Varkevisser Organisatieonderdeel

Nadere informatie

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017 DELTA LLOYD AZIË DEELNEMINGEN FONDS N.V. i.l. DELTA LLOYD DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD DOLLAR FONDS N.V. DELTA LLOYD EURO CREDIT FUND N.V. DELTA LLOYD EUROPEES DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord;

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; De bestuurscommissie GGD van de Veiligheidsregio Limburg-Noord; Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; BESLUIT: Vast stellen het volgende:

Nadere informatie

Reglement van Orde van het college

Reglement van Orde van het college Reglement van Orde van het college Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo; gelet op artikel 52 Gemeentewet besluiten vast te stellen het: Reglement van orde voor de vergaderingen en andere

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

a b Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Vaststellen jaarrekening 2004

a b Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Vaststellen jaarrekening 2004 RAADSVERGADERING Gemeente eente ^ ij n Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Vaststellen jaarrekening 2004 SM/05/07 Sector 27 juni 2005 Afdeling Middelen Middelen

Nadere informatie

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Stichtse Vecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9. Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008

Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9. Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008 RAADSVOORSTEL Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008 Portefeuillehouder: College datum: 6 mei 2009 Samengevat voorstel 1. Het jaarverslag 2008

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME

Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME Den Haag, 14 november 2017 Versie: vastgesteld door het algemeen bestuur op 30 november 2017 1/8 Inhoudsopgave 1 Definities...

Nadere informatie

Samenvatting De verordening van de auditcommissie dient op enkele punten te worden aangepast.

Samenvatting De verordening van de auditcommissie dient op enkele punten te worden aangepast. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 124 /2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Actualiseren verordening auditcommissie Programma Portefeuillehouder Voorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

Overzicht 2018 totaal begroot gereal. prognose

Overzicht 2018 totaal begroot gereal. prognose AB 12 DECEMBER 2018 HIT/ 2018- AB12122018-5.2 Aan het Algemeen Bestuur Datum : 21 november 2018 Onderwerp : 1 e voortgangsrapportage 2018 en 1 e begrotingswijziging 2018 In deze eerste voortgangsrapportage

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bijvoorbeeld) [iets] = door gemeente in te vullen. -

Nadere informatie