Kerstprikkel Wens je vriendschap? Geef dan ook veel vriendschap. Wens je geluk? Maak dan velen gelukkig. Wens je vrede? Wees een mens van vrede.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerstprikkel Wens je vriendschap? Geef dan ook veel vriendschap. Wens je geluk? Maak dan velen gelukkig. Wens je vrede? Wees een mens van vrede."

Transcriptie

1 Kerstprikkel 2015 VBA Anzegem, De Verrekijker Wens je vriendschap? Geef dan ook veel vriendschap. Wens je geluk? Maak dan velen gelukkig. Wens je vrede? Wees een mens van vrede. Wens je een goed 2016? Begin er dan vandaag aan. Wens je te schitteren in 2016? besef dat ook jij sterallures hebt! Kalender: 19 december: kerstdrink op onze school in organisatie van de ouderraad 19 dec. tot 3 jan.: Kerstvakantie 8 januari: nieuwjaarsreceptie voor genodigden 11 januari: info-avond voor ouders van zesdeklassers: En nu naar het middelbaar 18 januari: start pannenkoekenactie 20 jannuari: pedagogische studiedag geen schooldag voor kinderen 21 januari: theater 3 de graad 27 januari: kleuterhappening naschoolse sportactiviteit 1 februari: teldag en instapdag startende peuters 3 februari: hockey 3 de graad naschoolse sportactiviteit 4 februari: levering pannenkoeken 6-14 februari: krokusvakantie

2 Nieuw info-moment voor ouders van startende peuters: Onze school organiseert een info-moment voor ouders van instappende peuters, met instapdatum tussen januari en eind juni. Dit gaat door op: De Verrekijker: vrijdag 18 december 2015 om De ouders krijgen een toelichting over de school- en klaswerking en kunnen eventjes de klas verkennen. Een samenwerking met ouders die wij op prijs stellen: Als kinderen op tijd op school zijn dan kan het onthaalmoment of de lessen zonder onderbrekingen vlot verlopen. Proficiat aan iedereen die inspanningen doet om op tijd te zijn. Afwezig op school: Als kinderen ziek zijn dan is het goed dat ze voldoende tijd krijgen om thuis te herstellen. Als de school op de hoogte wordt gebracht dan kunnen we rekening houden met de afwezigheid van die kinderen. Afwezig om familiale redenen: Sommige ouders beschouwen vervroegd op reis gaan of een uitstapje plannen tijdens de schooldagen als een familiale reden. De wettelijke bepalingen rond afwezigheden kan je vinden in ons schoolreglement of in de reglementering van onderwijs. Over familiale redenen wordt het volgende gezegd: Andere afwezigheden Soms moet een kind om een andere reden afwezig zijn. De ouders bespreken dit op voorhand met de directie. Het betreft hier afwezigheid wegens: - het overlijden van een persoon die onder hetzelfde dak woont of van een bloed- en aanverwant tot en met de tweede graad; - het actief deelnemen in het kader van een individuele selectie of lidmaatschap van een vereniging of culturele en/of sportieve manifestaties; - de deelname aan time-out-projecten; - in echt uitzonderlijke omstandigheden afwezigheden voor persoonlijke redenen. Opgelet: het is niet de bedoeling dat aan ouders toestemming gegeven wordt om vroeger op vakantie te vertrekken of later uit vakantie terug te keren. De leerplicht veronderstelt dat een kind op school is van 1 september tot en met 30 juni.

3 Een afwezigheid wegens vervroegd op reis of een uitstapje tijdens de schooldagen is een ongewettigde afwezigheid. Onze school zet al jaren in op een goede communicatie. Een goede communicatie is van uiterst groot belang. We werken immers samen aan de (leer)opvoeding van je kind. Dit wil zeggen dat wij als school, maar ook jullie als ouders jullie bezorgdheid kwijt kunnen zonder dat de één of de ander zich daarbij vervelend, aangevallen of geviseerd voelt. Als school willen wij immers het beste in uw kind naar boven halen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat een goede betrokkenheid van ouders t.a.v. de school voor een niet te onderschatten leerwinst zorgt bij de kinderen. Laat dus iets weten als er info is die belangrijk is om geweten te worden in de (leer)ontwikkeling van je kind. Wij doen dit ook met info over jouw kind. Facebook Mogen wij onze bezorgdheid uiten over het gebruik van facebook bij jonge kinderen? Laat niet toe dat kinderen zonder toezicht het web en facebook verkennen. Op school krijgen we af en toe bezorgde ouders over verkeerde zaken die hun kind of andere kinderen op facebook plaatsen of moeten lezen. Op de website van childfocus vind je heel wat info onder andere deze: Jonger dan 13 mag ik op Facebook? Je bent jonger dan 13 jaar, maar de meeste vrienden uit je klas hebben al een Facebookaccount. Zelf wil je dit eigenlijk ook wel Mag dit? En hoe begin je eraan? We zetten alles even op een rijtje. Zo zal het al heel wat duidelijker worden! Ben je 13 jaar oud? Facebook is hip, ik wil ook een account! Facebook is zoooo ontzettend tof om te chatten, spelletjes te spelen, vrienden toe te voegen, naar foto s te kijken, filmpjes te delen, gebeurtenissen te liken Heb je al een account of mag je nog geen Facebookprofiel aanmaken van je ouders? De richtlijnen van Facebook zijn duidelijk. Eigenlijk kan je pas op Facebook als je 13 jaar oud bent. Maar er zijn kinderen die een beetje liegen over hun leeftijd en zo toch al voor hun 13 op Facebook zitten. Waarom moet je nu eigenlijk 13 jaar zijn? Grotendeels om jezelf te beschermen, want Facebook is helemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt. Wil je dat je foto s of filmpjes niet wereldwijd verspreid worden, dan moet je al heel wat zaken aanpassen in de instellingen, wat niet altijd even eenvoudig is. (Interne link tool_tutorial Facebook)

4 Jonger dan 13, maar toch op Facebook Omdat Facebook ook leuk is, zijn er al heel wat kinderen van 12 jaar of zelfs veel jonger die een account hebben. Maar dat is niet altijd even verstandig, want er zijn heel wat dingen die je moet weten voor je een echte 'Facebooker' wordt. Wil je toch een profiel, dan zeg je dit best aan je ouders. Wees niet kwaad als ze zeggen dat het nog wat te vroeg is, maar neem samen eens een kijkje op de sociaalnetwerksite van Ketnet, minstens even leuk als Facebook! Ook keicool!! Je ouders kunnen je helpen je privacy te beschermen en kunnen uitleg geven over welke informatie of foto s je beter niet op Facebook zet Voeg niet iedereen toe als vriend Plaats geen vieze foto s en zeg geen lelijke dingen Klik niet zomaar op alle reclameboodschappen die verschijnen Mag het niet van je ouders? Vraag het later nog een keertje, wie weet mag het wel als je wat ouder bent Check samen met je ouders je privacy-instellingen. Verslag van de leerlingenraad: In november ging onze leerlingenraad door. Vanaf de derde kleuterklas werd er één iemand afgevaardigd om de klas te vertegenwoordigen. Vooraf kreeg de klas de opdracht om voor de school een leerlingenreglement op te stellen. Afspraken te zoeken die belangrijk zijn opdat iedereen zich goed zou voelen op school. Er werden afspraken gezocht voor de speelplaats, de refter, de toiletten Deze leerlingenraad werd een moment waar kinderen op een waardevolle manier gezocht hadden hoe het op school kan goed gaan. We zochten naar maximum 5 haalbare elementen die we in de kijker wensten te zetten. Het volgende kwam aan bod: Speelplaats 1. Beurtrol op de speelplaats respecteren. 2. Het spel van de anderen niet storen 3. Samen spelen, maar kunnen verdragen dat iemand eens met iemand anders wilt spelen. 4. Afval in de vuilnisbak en niet op de speelplaats. a. Iedereen is verantwoordelijk voor een nette speelplaats b. 1 keer per week ruimt een klas de speelplaats op. Ook de kleuters doen mee c. Volle vuilnisbak melden aan de leerkracht van toezicht 5. We houden pesten uit onze school a. Praat als je merkt dat er gepest wordt b. Zoek hulp 6. We dragen zorg voor materiaal a. Gebruiken waarvoor het dient b. Netjes opbergen (bijv. knopen eruit) c. Kinderen van de opvang mogen niet spelen met het materiaal van de speelkoffer d. Jassen aan de kapstok of op de bank leggen e. We trekken niet aan de afsluiting Om over na te denken i. In het speelhuis gebeuren er soms gevaarlijke dingen: hangen aan de balk van het speelhuis, horizontale stok hangt wat los ii. Uitleensysteem zien ze wel zitten. Hokje dat op slot kan!

5 Toiletten De leerlingenraad maakt zich terecht zorgen over datgene wat in de toiletten gebeurt: Ze zeggen: Niet normaal wat ze daar doen! - Opbergbakjes worden geopend en gevuld met materiaal die er niet thuis hoort oplossing: Erika die bakjes laten afsluiten. - Handdoekpapier wordt nat gemaakt en de prop belandt in de wastafel - Steentjes en gras in de toiletten - Er moet gespoeld worden Samen zorgen voor een net toilet: - Gemaakte picto s zijn goedgekeurd o Winnie de poeh is goed die er nu hangt o Welkom voor een kort bezoek maar alleen als het moet o Zuinig met papier en het restje gooi je hier o Stappenplan om handen te wassen Gang Jassen aan de kapstok Refter - Het gaat hier soms veel te luid en dat is soms lastig! Voorstel: - Rust is belangrijk tijdens het maaltijdgebeuren ook de kleuters kunnen dit proberen. o We praten stilletjes, want niet praten is ook niet leuk! o We praten alleen met de kinderen aan onze tafel o We krijgen 3 kansen. Lukt het niet dan moeten we voor de rest zwijgen o Wie niet kan luisteren zit apart, want het zijn altijd dezelfde. - We zitten netjes K3C - We eten met mes en vork 1C - Wie eten op de grond gooit helpt opruimen 3-4C Op weg naar school - Fluojas aan! Sommigen stoppen die gewoon in hun schooltas en doen die pas aan als ze op school aankomen - Om drukte aan de schoolpoort te vermijden vragen we om aan de kerk te parkeren. - Sommigen rijden echt wel rap in ons straatje maar met die drempel is dit veel verbeterd - Voetpad afschermen Dit voorstel ging al naar de gemeente o Kus of een zoen en vroem zone o Voetpad tegen de school, weg van de rijweg (afschermen met paaltjes?) Varia - Deuren dicht want onze verwarming is een speciaal systeem.

6 Op zoek naar hulp over de middag: Onze school groeit in leerlingenaantal. Om een nog betere opvang te kunnen organiseren over de middag zouden we deze graag elke dag (woensdag niet) versterkt zien met een extra kracht van tot Deze inzet wordt vergoed met een bijdrage toegekend voor vrijwilligerswerk. Kan je dit zelf doen of ken je iemand die dit wel zou willen doen, neem dan contact op met de directie of een leerkracht van onze school of 056/ Vooruitkijken naar het 2 de trimester Wij worden beloond voor het inzamelen van lege batterijen. Onze school neemt deel aan het inzamelen van lege batterijen door Bebat. De school krijgt dubbele punten tijdens de eerste schoolweek van januari. Met deze punten kunnen wij schoolmateriaal aankopen bij onze schoolleverancier. Helpen jullie ons om zo veel mogelijk batterijen in te zamelen? Je kan deze deponeren in de inzamelbox van bebat. om onze boerderijentocht te ondersteunen? 200 euro: hoofdsponsor 50 euro: een kleine steun Interesse om sponsor te zijn laat dit weten via onderstaand strookje of briefje Wij, willen sponsor zijn voor de 22 ste Ename-boerderijentocht voor het bedrag van: euro 0 50 euro Graag logo bezorgen: info@vba.be

7 Veilig op school: Omdat veel scholen inzetten op veiligheid tijdens de schooluren, doen wij dit ook als dorpsschool. Heel binnenkort worden onze poorten beveiligd om de school tijdens en buiten de schooluren veilig te kunnen afsluiten. Dit betekent dat je voortaan zal moeten aanbellen als je tijdens de schooluren toegang tot de school wilt. Een leerkracht of de directie zal dan de poort komen openen. De deurbel kan je vinden aan de toegangspoort tussen de 2 schoolgebouwtjes. Wij moeten nu alleen nog zoeken naar een krachtig (bel)signaal in het gebouw dat aangeeft dat er iemand aan de poort staat. Veilige schoolomgeving: Als je de verkeerssituatie rond onze school bij de schoolstart en schooleinde bekijkt dan is dit, een gedeelde bezorgdheid, denk ik. In een overlegmoment op maandag 7 december met directie, leerkrachten, ouders en de gemeente, werd het probleem geschetst en werd er gezocht naar mogelijke oplossingen om in de eerste plaats te zorgen voor meer veiligheid voor onze kinderen bij schoolbegin en schooleinde rond de school. - Er komt een octopuspaal die elke bestuurder attent maakt dat hij voorbij een school komt. - Beneden de brede ingang komen palen die kinderen verhinderen om de straat op te hollen maar die auto s ook verhinderen om te manoeuvreren op de oprit. Het concept schoolstraat kwam ook even ter sprake als mogelijke oplossing. Enige uitleg kan je hieronder vinden: stad Bolzano en werd al gerealiseerd in enkele schoolomgevingen. De bedoeling is om de verkeerschaos in de schoolomgeving bij het begin en het einde van een schooldag te beperken. Het principe van een schoolstraat is dat De Schoolstraat komt overwaaien vanuit de Italiaanse schoolgaande kinderen en hun ouders die zich te voet of met de fiets verplaatsen voorrang krijgen. Gedurende een half uur voor het begin en na het einde van de school wordt de straat met nadarhekken afgezet. Er is dan enkel doorgaand verkeer mogelijk te voet of met de fiets. Bewoners uit de straat mogen de straat tijdens die periode wel uitrijden, maar niet inrijden.

8 Voordelen - minder chaos - veiliger voor fietsers en voetgangers - een gezondere schoolomgeving (minder uitstoot van uitlaatgassen) - meer ruimte aan de kinderen geven - bevorderen het contact tussen ouders en schoolpersoneel - kinderen meer laten bewegen - een aangenamere sfeer aan de schoolpoort Opdat dit project zou kunnen slagen hebben wij het engagement van alle betrokken partijen nodig. Dit betekent dat de school, ouders, buurtbewoners en gemeente zich er toe verbinden om dit project alle kans tot slagen te geven. Graag jullie mening over de schoolstraat via onderstaand strookje. Geef dit strookje terug mee na de kerstvakantie Als ouders willen wij het concept van de schoolstraat wel steunen: Ja Nee Wij hebben volgende vragen:.. Wij hebben nog een ander idee voor een veilige schoolomgeving...

Kerstprikkel VBA Anzegem, De Verrekijker

Kerstprikkel VBA Anzegem, De Verrekijker Kerstprikkel 2018 VBA Anzegem, De Verrekijker Onze schoolkalender tot aan de krokusvakantie: - Kerstvakantie: 22 december tot 6 januari - 7 januari: instapdatum voor startende peuters - 11 januari: nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Krokusprikkel VBA Anzegem, De Verrekijker

Krokusprikkel VBA Anzegem, De Verrekijker Krokusprikkel 2015 VBA Anzegem, De Verrekijker Agenda: Krokusvakantie: 16 tot 22 februari 1 maart: 22 ste Ename-boerderijentocht (mountainbiken en wandelen) 18 februari: viering van Aswoensdag o Grijsloke

Nadere informatie

Kerstprikkel 2015. VBA Anzegem, Centrum. Wens je vriendschap? Geef dan ook veel vriendschap. Wens je geluk? Maak dan velen gelukkig.

Kerstprikkel 2015. VBA Anzegem, Centrum. Wens je vriendschap? Geef dan ook veel vriendschap. Wens je geluk? Maak dan velen gelukkig. Kerstprikkel 2015 VBA Anzegem, Centrum Wens je vriendschap? Geef dan ook veel vriendschap. Wens je geluk? Maak dan velen gelukkig. Wens je vrede? Wees een mens van vrede. Wens je een goed 2016? Begin er

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

TroeF. Ook op internet : VerkeeR

TroeF. Ook op internet :   VerkeeR TroeF VerkeeR Wij vragen om van 16 tot 22 september met de fiets naar de school te komen. In de lagere school is er in deze week extra aandacht voor verkeer. Er volgt een fietsencontrole en er zijn fietsbehendigheidsoefeningen.

Nadere informatie

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten.

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten. Wij eten in twee groepen: Groep 1: 1 ste, 4 de en 6 de leerjaar. Groep 1 zet om 12u15 de boterhammenbak en de drankbak bij het pictogram van hun klas in de refter. Om 12u15 gaat groep 1 eten. Zij staan

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten.

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten. Afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar een lijstje met afspraken.

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

Onze. schoolafspraken

Onze. schoolafspraken Onze schoolafspraken Schooljaar 2018-2019 1. Aankomen, aanwezigheid en verlaten van de school Ik kom naar school ten laatste 5 min voor aanvang van de lessen. De lessen starten om 8u30. Ik wacht nooit

Nadere informatie

Veiligheidsplan Sint-Katarinaschool

Veiligheidsplan Sint-Katarinaschool Veiligheidsplan Sint-Katarinaschool VEILIGHEID VOOR ALLES Ouders vertrouwen hun kinderen aan de school toe. Het is dan ook evident dat de school alle mogelijke voorzieningen treft om de leef-leer-omgeving

Nadere informatie

afsprakenboekje Laat kinderen stralen! Inleiding

afsprakenboekje Laat kinderen stralen! Inleiding Inleiding afsprakenboekje Dit is het afsprakenboekje van De Diamant. Hierin staan alle afspraken die we met elkaar gemaakt hebben op school. (afspraken in de groep, op de gang, op het plein, gedragsregels,

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt ONZE LEEFREGELS Corneliusschool Dit boekje is van Corneliusschool Parkstraat 15 3900 Overpelt www.corneliusschool.be Thuis, in het verkeer, bij de sportclub, in de jeugdbeweging, Overal zijn regels nodig

Nadere informatie

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen;

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen; Pesten op school Veel gestelde vragen Wat doe je als je kind gepest wordt? Maak voldoende tijd voor een gesprek; laat je kind vertellen wat er zich afspeelt en hoe het zich voelt; Neem het verhaal van

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden Nieuwsbrief 30 september 2016 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 4 di Mondiale dag voor L4 5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag 7 vrij

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS tel. 089 867436 oogappel@kbaoneeroeteren.be 1. ALGEMEEN o Schooluren: van 08.45 uur tot 12.00 uur van 13.15 uur tot 15.35 uur o Alle spullen van uw kind zijn voorzien

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Leefregels op onze school

Leefregels op onze school Leefregels op onze school Aankomst op school We zorgen ervoor dat we steeds op tijd zijn, maar niet te vroeg. Niet voor 8.15 uur en 12.55. Als we aan de ingang komen, gaan we te voet naar de fietsenstalling.

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

Mini-schooltreintje. november 2014

Mini-schooltreintje. november 2014 Mini-schooltreintje november 2014 Beste, Aan het begin van iedere maand verschijnt het minischooltreintje. Hierin vindt u een aantal algemene inlichtingen en belangrijke informatie van activiteiten voor

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig.

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. Speelplaats 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. 2) Speeltijd - Ik blijf op de speelplaats. - Ik mag niet eten en drinken

Nadere informatie

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders III Het reglement 1. Engagementsverklaring Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders We doen dat omdat we partners zijn in de opvoeding van uw kind. Het is goed dat u zicht hebt op

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 4/017-018 Helm op, fluo top! Maand oktober Branta: kracht In dit nummer: Helm op, fluo top! 1 Rapporten 1 Personeelsnieuws 1 Huiswerkklasje Nieuws vanuit de OR Een kijkje verder

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders,

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders, Beste ouders, In dit boekje kan je de afspraken lezen die we met de kinderen maakten om er een fijn schooljaar van te maken. Mogen wij vragen dat u het boekje doorleest en tekent voor kennisname. Vrije

Nadere informatie

Herfstprikkel 2011. Allerheiligen Allerzielen

Herfstprikkel 2011. Allerheiligen Allerzielen Herfstprikkel 2011 VBA Anzegem, Grijsloke Gevallen blad herfst is herfst als alle kleuren rijp worden als vruchten en dan dwarrelen heel lief een beetje beven om te sterven als een blad. Het bos vertelt

Nadere informatie

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Huidige éénrichtingsverkeer - Werken van de school ongeveer afgerond. - In kader van werken aan Bergstraat 6 - In beslagname deel openbaar domein - Hinder door

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

LEEFREGELS voor KINDEREN van Basisschool Don Bosco Heverlee

LEEFREGELS voor KINDEREN van Basisschool Don Bosco Heverlee LEEFREGELS voor KINDEREN van Basisschool Don Bosco Heverlee Dag jongen, dag meisje, Je bent echt WELKOM in dit grote huis. Heel wat uurtjes per dag ben je hier aanwezig. Het is zo een beetje een tweede

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

Herfstprikkel 2014. Prettige. Troost en licht in duisternis.

Herfstprikkel 2014. Prettige. Troost en licht in duisternis. Troost en licht in duisternis. Herfstprikkel 2014 VBA Anzegem, De Verrekijker Weet dat triest een mens uitput. De levensmoed gaat verloren. Het vertrouwen in mensen verdwijnt. De eenzaamheid haalt de bovenhand.

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogsich project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen VERKEER OP SCHOOL Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen Voor de ouders. Rond veel basisscholen is sprake van een intensieve vermenging van snel- en langzaam verkeer. Tijdens

Nadere informatie

In overleg maakten wij een aantal afspraken om het middaggebeuren nog beter te doen verlopen.

In overleg maakten wij een aantal afspraken om het middaggebeuren nog beter te doen verlopen. Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool - SPANJESCHOOL Vierwegstraat 195 8800 Roeselare tel. 051/ 20 70 87 info@spanjeschool.be Nieuwsbrief voor ouders In dit nummer informatie over Maaltijden Bal en

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Voor de ouders. Eerste schooldag. Startfeest. No.1 1 september 2018

Voor de ouders. Eerste schooldag. Startfeest. No.1 1 september 2018 No.1 1 september 2018 CBS Mijndert v.d. Thijnen 0524-51 32 83 Jan van Scorelstraat 11 info@mvdthijnenschool.nl 7741 XM Coevorden www.mvdthijnenschool.nl Voor de ouders De vakantie is bijna voorbij. In

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

FIETSPOOLING

FIETSPOOLING FIETSPOOLING BIKE@SCHOOL De school kan pooling organiseren Fietspooling - wat? Kleine groepjes jongeren uit dezelfde buurt komen samen naar school. Ze stappen of fietsen al dan niet onder begeleiding van

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kapoen!

De eerste schooldag voor uw kapoen! De eerste schooldag voor uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Speelplaats-Schoolfax!

Speelplaats-Schoolfax! Speciale editie!! Speelplaats-Schoolfax! Geniet nog snel van de huidige aanblik want : Maandag 06/2/2017, wordt er eindelijk gestart met FASE 2: - heraanleg van het voetbalveld - het bouwen van een openluchtklas

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2017

Maandbrief oktober 2017 Maandbrief oktober 2017 schooljaar 2017-2018 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders De eerste schoolmaand is voorbij gevlogen! Onze kinderen hebben al heel veel dingen geleerd

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

wachten op de stoep. Directie/ leerkrachten mogen ook wel ouders aanspreken

wachten op de stoep. Directie/ leerkrachten mogen ook wel ouders aanspreken Algemeen Pleininrichting Verkeer Gedrag Nu wel; is verbeterd, etc. Autovrij plein totaal/ tijdens brengen-halen veel gevaarlijke toestanden met auto's Er is niemand (behalve soms andere Zolang ouders zich

Nadere informatie

Communicatie van en naar ouders

Communicatie van en naar ouders Communicatie van en naar ouders Schooljaar 2017-2019 De communicatie van en naar ouders Hieronder beschrijven we de mogelijke momenten en vormen van communicatie tussen ouders enerzijds en de school en

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school 2018-2019 ONTHAAL Voor kinderen die naar school gaan in De Kraal Centrum is er een korte opvang in de school zelf vanaf 7.30 uur en tot 17.30

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30)

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief december 2016 Kerstmarkt Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Tijdens

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Nu de winter stilaan achter de rug is en de lente zich van zijn mooiste kant laat zien, voelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Maandbrief: september

Maandbrief: september Maandbrief: september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er niet alleen een fleurige start van maken maar eveneens een fleurig schooljaar! In deze

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2000/9 (Controle van de leerlingen in het

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN KINDEREN

BESTE OUDERS EN KINDEREN BESTE OUDERS EN KINDEREN WELKOM Kaoutar bij Juf Chandra Juf Nele: turnjuf voor de kleuters in vervanging van juf Janne Juf Ilse Rothier in vervanging van Juf Caroline Juf Tine zal binnenkort vervangen

Nadere informatie

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school 2016-2017 ONTHAAL Voor kinderen die naar school gaan in De Kraal Centrum is er een korte opvang in de school zelf vanaf 7.30 uur en tot 17.30

Nadere informatie

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad Agenda 04.12.2017: Oudercontacten Kleuterschool 05.12.2017: Sint en Piet op bezoek. We kijken er al naar uit! 07.12.2017: Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad 12.12.2017: Ars Valendi voormiddag

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Aanwezig : Bo en Seppe (L1), Lucky en Luna (L2), Tess en Laurien (L3), Phebe en Kenan (L4), Samuel en Jordy (L5), Felke en Juno (L6), juf Myriam Afwezig: meester

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie