HEB JIJ GOEDE IDEEEN VOOR EEN GAVE SPEELPLEK IN POORTAMBACHT 11?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HEB JIJ GOEDE IDEEEN VOOR EEN GAVE SPEELPLEK IN POORTAMBACHT 11?"

Transcriptie

1 HEB JIJ GOEDE IDEEEN VOOR EEN GAVE SPEELPLEK IN POORTAMBACHT 11? Wat is voor jou een te gekke speelplek? Heb je daar ideeën over? En vind je het leuk om die ideeën samen met andere jongeren uit te werken in een plan? Doe dan mee met het jeugdpanels die voor de nieuwe woonwijk Poortambacht 11 een ontwerp voor deze speelplekken gaan maken. Deze jeugdpanels gaan samen met een speelplaatsadviseur en een medewerker van afdeling Openbare werken van de gemeente aan de slag om een leuke speelplaats te bedenken. Dit gebeurt in de vorm van workshops die op woensdagmiddag worden gehouden. Inmiddels hebben zich al meer dan 20 jongeren aangemeld voor deze jeugdpanels. Maar we hebben meer jongeren met ideeen nodig. Er zijn workshops voor de volgende leeftijdscategorieën: 6 tot 10 jaar;10 tot 13 jaar; 13 tot 18 jaar We gaan uit van 10 kinderen per workshop Je kunt je opgeven bij het Welzijnshuis: info@hetwelzijnshuis.nl Tel: (Jessica van As) BURGEMEESTER RABELINK IN GEMEENTELIJK RADIOPROGRAMMA Gerard Rabelink, de nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland en zijn echtgenote zijn woensdag 4 maart te horen in het gemeenteljk radioprogramma De Stand van Schouwen- Duiveland. Dit programma wordt tussen en uur uitgezonden via radio Schouwen-Duiveland, FM; (Westhoek) en (kabel). De presentatie is in handen van Wil Alkemade. GEMEENTELIJKE HEFFINGEN Zaterdag 28 februari valt bij de meesten van u de aanslag gemeentelijke heffingen voor 2009 in de bus. In deze tekst vindt u belangrijke informatie over deze aanslag. Onroerende zaakbelasting nagenoeg geljk,de gemeenteraad heeft voor 2009 besloten de tarieven voor de onroerende-zaakbelastingen (OZB) te verhogen met 3,25% (inflatiecorrectie) en te verlagen met de totale waarderingspercentages (woningen 3%, niet-woningen 3,1%). Gemiddeld gezien blijft dus iedereen nagenoeg hetzelfde betalen als in Wanneer de waarde van uw pand echter meer dan gemiddeld is gestegen, valt er niet aan te ontkomen dat u meer gaat betalen. Andersom is natuurlijk ook mogelijk. Wijzigingen overige belastingtarieven Tarieven afvalstoffenheffing Het hoge tarief (voor een 240 liter rolemmer of meerpersoonshuishouden) is verlaagd met 3,1%. Het lage tarief (voor een 140 liter rolemmer of één of twee persoonshuishouden) is verlaagd met 2,5%. Deze verlagingen zijn met name veroorzaakt door lagere verbrandingskosten van restafval en een lagere gemeentelijke bijdrage aan de milieustraat. Tarief rioolrechten zijn gestegen met 6,4%. Dit is het gevolg van hogere uitgaven voor zowel onderhoud als aanleg/vernieuwing van riolering. Tot slot is het tarief voor de hondenbelasting met 3,25% verhoogd.

2 Modelbezwaarschrift. Bent u het niet eens met één of meer aanslagen, dan kunt u bezwaar maken. Gebruikt u in dat geval het modelbezwaarschrift dat u in de Belastingwijzer kunt vinden. Binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet moet uw bezwaar bij de gemeente binnen zijn. Let op! Nieuw is dat u ook elektronisch bezwaar kunt maken tegen de WOZ-waarde. U kunt echter nog geen elektronisch bezwaar maken tegen de aanslag gemeentelijke heffingen. Automatische incasso. Evenals vorig jaar zijn er dit jaar tien betalingstermijnen voor automatische incasso. De eerste termijn van het automatische incasso schrijven wij eind maart van uw rekening af. De laatste termijn innen wij eind december. Wanneer u niet voor automatische incasso kiest bedraagt het aantal betalingstermijnen slechts twee. Het formulier voor automatische incasso vindt u in dezelfde envelop als het aanslagbiljet. Wanneer u al eerder heeft aangegeven te kiezen voor automatische incasso, dan hoeft u niets te doen. Vragen. Hebt u nog vragen? Kijk dan in de Belastingwijzer Dit boekje vindt u in dezelfde envelop als het aanslagbiljet. De brochure bevat uitgebreide informatie over alles wat met de Wet WOZ en gemeentelijke heffingen heeft te maken. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de medewerkers van de cluster belastingen, telefoonnummer (0111) Zij helpen u graag. SPREEKUUR Het spreekuur van wethouder A. M. Verseput gaat maandag 2 maart niet door. De overige wethouders houden maandag tussen en uur wel spreekuur. Wilt u gebruik maken van dit vragenuur, dan is het verstandig hiervoor een afspraak te maken via het bestuurssecretariaat, telefoon ; dit om wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Voor elk gesprek wordt vijftien minuten gerekend. COMMISSIEVERGADERINGEN Donderdag 5 maart is er een gecombineerde vergadering van de commissie Samenleving en bestuur en de commissie Openbare ruimte. Deze wordt vanaf uur gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee. De agenda voor deze vergadering vermeldt de volgende zaken: Decembercirculaire gemeentefonds 2008 Brandbeveiligingsverordening 2009 Raadsbrief tuinmuur rondom Hervormde kerk in Oosterland Brief van Loosdrecht Makelaars over jachthaven Scharendijke met antwoord college Bestemmingsplan bedrijventerrein Burgh-Haamstede en Scharendijke.

3 De commissie Openbare ruimte vergadert maandag 9 maart in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee. Let op : de vergadering begint om uur! De agenda vermeldt de volgende onderwerpen: Bestemmingsplan Buitengebied Schouwen-Duiveland Structuurvisie Buitengebied inclusief landschappelijke raamwerk. Wilt u de agenda met de achterliggende stukken en de lijst van ingekomen stukken inzien dan kunt u hiervoor terecht in de leesruimte van het gemeentehuis. Ook op kunt u de agenda en de lijst van ingekomen stukken vinden. U kunt, op enkele uitzonderingen na, per agendapunt inspreken en/of meespreken. Inspreken is mogelijk vóór aanvang van de bespreking van het agendapunt; meespreken na de eerste besprekingsronde. U kunt per agendapunt maximaal 5 minuten het woord voeren.

4 ACTUALISATIE MILIEUBELEIDSPLAN Twee nieuwe (ontwerp)modules gereed. De gemeente Schouwen-Duiveland is bezig haar milieubeleid te actualiseren. Dit doet zij in 12 verschillende modules. Inmiddels zijn de modules Licht en duisternis en Energie en klimaat in ontwerp gereed. Deze liggen van vrijdag 27 februari tot en met 10 april 2009 ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunt u op deze modules reageren door het indienen van een zienswijze. Voor vragen over de module licht en duisternis kunt u terecht bij P. van Sante, telefoon ; peter.van.sante@schouwen-duiveland.nl. Hebt u vragen over de module energie en klimaat, dan kunt u bellen naar S. Comenencia, telefoonnummer of via de -mail saitia.comenencia@schouwen-duiveland.nl U kunt de modules ook inzien via onder wonen en omgeving, milieu, actualisatie milieubeleidsplan. De reacties kunnen leiden tot aanpassingen van modules. Daarna neemt de gemeenteraad in juni een besluit over deze modules. Inhoud modules Deze beleidsmodules bevatten een analyse van de huidige toestand, problemen en kansen, de beleidsvisie en de beleidsdoelstellingen voor 2030 en de te behalen doelen in In de uitvoeringsprogramma s is aangegeven welke maatregelen tot en met 2013 voorzien zijn. Licht en duisternis. Op Schouwen-Duiveland wordt het nog altijd donker. Dit is één van onze kernkwaliteiten. In grote delen van de gemeente zijn s nachts nog volop sterren te zien. Daar waar meer strooilicht is, wordt dit snel minder. Deze kwaliteit die in Nederland redelijk uniek is, willen we graag behouden. Zonder beleid neemt de lichthoeveelheid jaarlijks met 3 à 5% per jaar toe. Daarom is het volgende beleid geformuleerd. Voor het verlichten zijn prioriteiten gesteld: 1. Niet verlichten. Waar geen verlichting noodzakelijk is. 2. Slim verlichten. Alleen daar en dan alleen als het nodig is. 3. Gericht verlichten. Door in ieder geval te zorgen dat er zo min mogelijk verstrooiing van het licht is. 4. Bewust verlichten. Niet alleen de gemeente maar ook onze inwoners en bezoekers moeten zorgvuldig omgaan met de licht en duisternis. We hebben daarom verschillende doelen en een uitvoeringsprogramma opgesteld. Energie en klimaat. Wereldwijd verbruiken huishoudens, bedrijven en verkeer steeds meer fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas. Hierdoor is de uitstoot van broeikasgassen sterk toegenomen, waardoor het op aarde steeds warmer wordt en het klimaat veranderd. Het is de bedoeling dat de gemeente Schouwen-Duiveland klimaatbestendig wordt en dat de uitstoot van broeikasgassen verminderd, zodat Schouwen-Duiveland op den duur ook energieneutraal wordt. De gemeente gaat op twee manieren om met klimaatverandering De klimaatbestendige aanpak: via de ruimtelijke ordening de gemeente aanpassen aan de klimaatverandering Broeikasreductie: uitstoot van broeikasgassen verminderen en efficiënt energiegebruik

5 Bij het in de praktijk brengen van de hierboven genoemde aanpak staan verduurzaming en energiezuinigheid voorop. Daarbij richt de gemeente zich op de volgende groepen: Gemeentelijke gebouwen en voorzieningen Woningbouw en Utiliteitsbouw Bedrijven Verkeer en vervoer Duurzame energie Recreatiesector. Voor de bovengenoemde groepen zijn doelstellingen en maatregelen uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma. BESTRATINGSWERKZAAMHEDEN Burgh-Haamstede. In verband met het herstraten van de kruising Hogeweg/Kakelstraat is dit punt van maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer richting Westenschouwen wordt omgeleid via Hogeweg - J.M. Beijelaan - W.G. Bootlaan - Hogeweg. Het verkeer richting Burgh gaat via Hogeweg - W.G. Bootlaan - J.M. Beijelaan Hogeweg. De bus rijdt via de Daleboutsweg en de Bernhardstraat, de tussenliggende haltes vervallen in deze week. ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN ONROERENDE ZAKEN Herziening. Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 10 februari 2009 te hebben vastgesteld: Algemene Verkoopvoorwaarden Onroerende Zaken Schouwen-Duiveland 2009; Inschrijvingsregeling Bouwgrond Bedrijven- en Industrieterreinen Schouwen- Duiveland 2009; Inschrijvingsregeling Bouwgrond Woningbouw Schouwen-Duiveland 2009; Optieregeling Bouwgrond Bedrijven- en Industrieterreinen Schouwen-Duiveland 2009; Optieregeling Bouwgrond Woningbouw Schouwen-Duiveland Deze algemene verkoopvoorwaarden met annexe regelingen zijn van toepassing op: de gronduitgifte van gemeentelijke bedrijven- en industrieterreinen woningbouwplannen waarin deze algemene verkoopvoorwaarden en/of annexe regelingen uitdrukkelijk van toepassing zijn verklaard. Meestal betreft dit de verkoop van bouwgrond. In de inschrijvings- en optieregelingen is vastgelegd op welke manier inschrijving en optieverlening op bouwgrond plaatsvindt. De vastgestelde algemene verkoopvoorwaarden met annexe regelingen treden 1 maart 2009 in werking. Vanaf deze datum vervallen: Algemene Verkoopvoorwaarden Onroerende Zaken Schouwen-Duiveland 2007; Inschrijvingsregeling bouwgrond Bedrijventerreinen 2007; Inschrijvingsregeling bouwgrond Woningbouw 2007; Optieregeling bouwgrond Bedrijventerreinen Schouwen-Duiveland 2007; Optieregeling bouwgrond Woningbouw De Algemene Verkoopvoorwaarden Onroerende Zaken Schouwen-Duiveland 2009 liggen tot 9 april 2009 ter inzage in de hal van het gemeentehuis of zijn te zien op GEACTUALISEERDE MANDATEN

6 Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester,hebben voorzover het de eigen bevoegdheden betreft, 17 februari 2009 de geactualiseerde mandaten vastgesteld. Voor een doelmatig bestuur hebben het college en de burgemeester een aantal bevoegdheden opgedragen aan medewerkers. Welke bevoegdheden dat zijn, staat vermeld in de geactualiseerde mandatenlijsten. Aanleiding voor deze actualisatie is met name een verschuiving van taken binnen de afdelingen. De geactualiseerde mandaten treden vrijdag 27 februari 2009 in werking. Zij liggen vanaf vrijdag 27 februari ter inzage in de leesruimte. Tegen betaling van de kopiekosten is een exemplaar verkrijgbaar.. WET RUIMTELIJK ORDENING Voornemen voorbereiding bestemmingsplan 1 e herziening bestemmingsplan Bebouwde kommen Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet en Serooskerke Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan 1 e herziening Bebouwde kommen Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet en Serooskerke wordt voorbereid. Het voorontwerp ligt met ingang van 27 februari 2009 gedurende een termijn van zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Ook staat het plan op Wonen en Omgeving>Ruimtelijke Ordening>Bestemmingsplannen>Plannen in voorbereiding. Het plan. In het vastgestelde en goedgekeurde bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Kerkwerve, is per abuis niet opgenomen dat er een dienstwoning aanwezig is op het perceel Kerkweg 36, Kerkwerve. Dit was in het voorgaande bestemmingsplan wel het geval en de dienstwoning is feitelijk ook aanwezig. Dit betekent dat het gebruik van de dienstwoning nu onder het overgangsrecht valt en het gebruik van het pand als dienstwoning mag worden voortgezet. Er zijn geen redenen aanwezig om het gebruik van de dienstwoning niet meer toe te staan. De 1 e herziening is opgesteld om deze omissie te herstellen. Omdat het perceel Kerkweg 36, Kerkwerve, het enige perceel in het gehele plangebied is met de bestemming horecadoeleinden met de nadere aanwijzing (2) kan worden volstaan met het wijzigen van artikel 11, lid 1, sub c van de voorschriften. Reageren. Gezien de aard van de herziening is er voor gekozen om deze herziening niet voor inspraak open te stellen. Adviserende instanties. Waterschap Zeeuwse Eilanden, VROM-inspectie en Veiligheidsregio Zeeland krijgen gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voorontwerpbestemmingsplan. Verdere procedure. Na verwerking van eventuele aanpassingen wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Daarbij is er gelegenheid om gedurende zes weken een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad. De verwachting is dat het bestemmingsplan in het 3e kwartaal van 2009 in werking treedt. Steeds als het plan ter inzage wordt gelegd, krijgt u hierover informatie via de gemeentepagina. WET MILIEUBEHEER Ingekomen meldingen (AMvB) artikel 8.40 wet milieubeheer Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer:

7 Uitbreiding minicamping met 10 extra standplaatsen Steursweg 2 te Burgh- Haamstede; Bereiden van voedingsmiddelen pension Nieuwe Bogerdstraat 24 te Zierikzee; Oprichten inrichting voor houtbewerking en opslag Lageweg 1 te Sirjansland; Bereiden van voedingsmiddelen dorpshuis Ingridstraat 32 te Scharendijke. Ontheffing stookverbod van snoei- en resthout tot 15 maart 2009: Burgemeester en wethouders hebben een stookontheffing verleend op grond van artikel tweede lid Wet milieubeheer voor het in artikel 10.2, eerste lid Wet milieubeheer gestelde verbod om afvalstoffen (snoei- en resthout) te verbranden en op grond van artikel 5.34 van de Algemene Plaatselijke Verordening, voor: Stoofweg 36 te Noordwelle, sectie G 304, Westerschouwen; Veerdijk 29 te Zonnemaire, sectie F 392, Brouwershaven; Zuidweg 38 te Zonnemaire, sectie F 597, Brouwershaven; Kraaijensteinweg 60 te Burgh-Haamstede, sectie E 1866, Westerschouwen.

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS Gewenningsperiode eindigt 1 september. Wie in het gemeentehuis moet zijn kan zijn auto het beste parkeren aan de voorzijde van het gemeentehuis

Nadere informatie

DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING WMO = meedoen DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving! Dat is het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die sinds begin 2007 geldt.

Nadere informatie

VERGADERING Commissie Samenleving en Bestuur en Openbare Ruimte

VERGADERING Commissie Samenleving en Bestuur en Openbare Ruimte SPREEKUUR Burgemeester en wethouders houden wekelijks op maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur spreekuur. Wilt u gebruik maken van dit vragenuur, dan is het verstandig hiervoor een afspraak te maken

Nadere informatie

Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse.

Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse. BRUENAREN BEDANKT! Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse. Onder het motto Helpt u ons met een slogan voor

Nadere informatie

AFSCHEID BURGEMEESTER ASSELBERGS VRIJDAG 12 DECEMBER

AFSCHEID BURGEMEESTER ASSELBERGS VRIJDAG 12 DECEMBER SPREEKUUR Het spreekuur van burgemeester Asselbergs komt maandag 6 oktober te vervallen. Burgemeester en wethouders houden ieder afzonderlijk elke maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur spreekuur. Wilt

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE JONGEREN NEMEN SKATEVOORZIENINGEN IN GEBRUIK Zierikzee. Zaterdag 31 oktober zijn het skatepark Zierikzee en de skateplateau's voor mobiele toestellen in Brouwershaven, Noordgouwe, Kerkwerve en Serooskerke

Nadere informatie

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen RECTIFICATIE In onderstaande publicatie van 31 december 2015 stonden onjuiste kadastrale nummers van het perceel. In deze versie de correcte kadastrale nummers.

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende evenementenvergunning blz 2 Ontvangen aan vragen omgevingsvergunningen blz 2-3 Verleende instemmingbesluiten blz 3 Inspraak op voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Besluit landbouw milieubeheer Veranderen van de inrichting aan de Stoofweg 8 te Nieuwerkerk.

Besluit landbouw milieubeheer Veranderen van de inrichting aan de Stoofweg 8 te Nieuwerkerk. SPREEKUUR Het spreekuur van wethouder Houtekamer en wethouder Verseput op maandag 7 februari vervalt. De andere leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag tussen 10.00 en 11.00

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE INZAMELING GROF GROENAFVAL Binnenstad Zierikzee. Woont u in de binnenstad van Zierikzee en maakt u gebruik van een van de ondergrondse afvalcontainers? Dan kunt u maandag 9 november uw grof groenafval

Nadere informatie

Gemeentelijke belastingen Aanslagbiljet 2015 met WOZ-beschikking

Gemeentelijke belastingen Aanslagbiljet 2015 met WOZ-beschikking Gemeentelijke belastingen Aanslagbiljet 2015 met WOZ-beschikking De aanslag gemeentelijke belastingen 2015 gecombineerd met de WOZbeschikking wordt in week 9 verzonden. De WOZ-beschikking staat vermeld

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN. D. Verleende sloopvergunningen Het slopen van een interieur bankgebouw Lange Nobelstraat 6-12 te Zierikzee (verzonden 22/04/2009);

BOUWVERGUNNINGEN. D. Verleende sloopvergunningen Het slopen van een interieur bankgebouw Lange Nobelstraat 6-12 te Zierikzee (verzonden 22/04/2009); BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van een overkapping Bremweg 13 te Renesse: Het tijdelijk plaatsen van een kantoorunit Jan van Renesseweg

Nadere informatie

We hielden het leuk met Oud & Nieuw en dat scheelt nogal wat..

We hielden het leuk met Oud & Nieuw en dat scheelt nogal wat.. IEDEREEN BEDANKT! We hielden het leuk met Oud & Nieuw en dat scheelt nogal wat.. Schouwen-Duiveland kijkt terug op een feestelijke en vrijwel incidentloze jaarwisseling. Daar kunnen we met z n allen blij

Nadere informatie

AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN

AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN Van harte gefeliciteerd met jullie nationale kampioenschap bij de aspiranten hoge druk. Een knappe prestatie, waarvoor jullie vast en zeker heel hard

Nadere informatie

WERK IN UITVOERING. Alvast bedankt voor uw medewerking.

WERK IN UITVOERING. Alvast bedankt voor uw medewerking. WERK IN UITVOERING WEGAFSLUITINGEN WEGENS HERBESTRATING Wegens herbestratingswerkzaamheden zijn de volgende wegen tijdelijk voor alle verkeer afgesloten. Dreischor. De Daniel Ockersestraat (Dreischor)

Nadere informatie

r GEMEENTE VELSEN gemeenteraad

r GEMEENTE VELSEN gemeenteraad r GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 24 november 2016 Datum carrousel n.v.t. Raadsbesluitnummer R16.062 Registratienummer Rs16.00647 Hf Onderwerp: erordening op de heffing

Nadere informatie

SCHOUWEN-DUIVELAND HERDENKT

SCHOUWEN-DUIVELAND HERDENKT SCHOUWEN-DUIVELAND HERDENKT SLACHTOFFERS WATERSNOODRAMP Ouwerkerk. Zondag 1 februari worden de slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953 op Schouwen-Duiveland herdacht. In totaal 532 Schouwen-Duivelanders

Nadere informatie

Het gedeeltelijk veranderen van een bestaand gebouw op het perceel kadastraal bekend Bruinisse, sectie F nummer 1998, Kerkstraat 13 te Bruinisse.

Het gedeeltelijk veranderen van een bestaand gebouw op het perceel kadastraal bekend Bruinisse, sectie F nummer 1998, Kerkstraat 13 te Bruinisse. BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het bouwen van een woning Hogeweg 59 te Burgh- Haamstede; Het slopen van een garage Lageweg 22 te Sirjansland; Het bouwen

Nadere informatie

Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143

Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143 Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143 Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van

Nadere informatie

Belastinggids Informatieblad over gemeentelijke belastingen

Belastinggids Informatieblad over gemeentelijke belastingen Belastinggids 2014 Informatieblad over gemeentelijke belastingen 1 Inhoud Algemeen 3 Wet waardering onroerende zaak belasting 5 Afvalstoffenheffing 7 Rioolheffing 8 Liggeld voor woonschepen 9 Reclamebelasting

Nadere informatie

GRONDPRIJSBRIEF gemeente Schouwen-Duiveland

GRONDPRIJSBRIEF gemeente Schouwen-Duiveland GRONDPRIJSBRIEF 2019 gemeente Schouwen-Duiveland Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland in zijn vergadering van 18 december 2018 en in werking getreden

Nadere informatie

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein

Nadere informatie

(ON)ROERENDE ZAAKBELASTING

(ON)ROERENDE ZAAKBELASTING DEZE BROCHURE BIEDT EEN TOELICHTING OP HET AANSLAGBILJET GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2016. HIERIN VINDT U INFORMATIE OVER DE AANSLAGEN (ON)ROERENDE ZAAKBELASTING, RIOOLHEF - FING, AFVALSTOFFENHEFFING EN

Nadere informatie

Groene rolemmer (GFT afval)

Groene rolemmer (GFT afval) Veel gestelde vragen Waarom Afval scheiden loont? In restafval het afval dat in de grijze rolemmer gaat - zit vaak nog veel materiaal dat opnieuw gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan plastic of drankkartons.

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS

INFORMATIEBIJEENKOMST ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS INFORMATIEBIJEENKOMST ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS Maandag 1 november van 19:30 tot 20:30 uur in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland, Zierikzee Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over zaken

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rsl van 18 september 2018

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rsl van 18 september 2018 (f/ GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering: Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer 8 november 2018 R18.068 Rsl 8.00485 Onderwerp: erordening op de heffing en invordering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 23 oktober Geachte raad,

Raadsvoorstel. 23 oktober Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 178319 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 23 oktober 2018 Agendapunt: Onderwerp: Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Renswoude 2019 Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Vergroten woning Het Baken 106 te Scharendijke; Plaatsen van een overkapping Burghseweg 68 te Burgh Haamstede; Plaatsen

Nadere informatie

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven.

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven. Week 52 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Gemeenschappelijke Regeling Metropoolregio Eindhoven Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 heeft ingestemd met

Nadere informatie

Inzage De bijbehorende documenten kunt u

Inzage De bijbehorende documenten kunt u emeenteblad officiële WEEK 15, WOENSDAG 11 april 2012, NR. 15 - UITGAVE VAN HET COLLEGE VAN B EN W - BLAD 1 van 5 bekendmakingen ONTVANGEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING BOSBOOM TOUSSAINTLAAN 45 vergroten

Nadere informatie

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Subsidieregelingen verenigingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 7 december 2018 de volgende subsidieregelingen hebben vastgesteld:

Nadere informatie

OPTIEREGELING BOUWGROND WONINGBOUW 2018

OPTIEREGELING BOUWGROND WONINGBOUW 2018 OPTIEREGELING BOUWGROND WONINGBOUW 2018 Gemeente Schouwen-Duiveland 1 Inhoud Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Optieprocedure woningbouw... 3 Artikel 3 Optie woningbouw... 3 Artikel 4 Duur optie woningbouw...

Nadere informatie

Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren

Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS Gewenningsperiode eindigt 1 september. Wie in het gemeentehuis moet zijn kan zijn auto het beste parkeren aan de voorzijde van het gemeentehuis

Nadere informatie

Toelichting gemeentelijke belastingen 2015

Toelichting gemeentelijke belastingen 2015 Toelichting gemeentelijke belastingen 2015 U hebt een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2015 ontvangen. Op dit biljet staan de aanslag en de WOZbeschikking. In deze toelichting geven wij uitleg over

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WOENSDAG 3 MAART IS UW LEGITIMATIEBEWIJS NOG GELDIG??

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WOENSDAG 3 MAART IS UW LEGITIMATIEBEWIJS NOG GELDIG?? Aan de scouts van de scouting Brouwershaven, Bruinisse, Burgh-Haamstede en Zierikzee. Wat een leuk idee om ons ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Scouting te trakteren op een heerlijk

Nadere informatie

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4

Nadere informatie

SERVICELIJN DIGITAAL!

SERVICELIJN DIGITAAL! SERVICELIJN DIGITAAL! Hebt u een melding/vraag voor de Servicelijn Openbare werken en beschikt u over een persoonlijke DigiD inlogcode dan kunt u uw melding ook via www.schouwen-duiveland.nldigitaal loket

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

Week 42 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Beleidsregel Financiële verordening artikel Gemeente Someren

Week 42 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Beleidsregel Financiële verordening artikel Gemeente Someren Week 42 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Beleidsregel Financiële verordening artikel 212 2017 Gemeente Someren Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2017 de Financiële

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING RAADSVOORSTEL MET VERORDENING Raadsvergadering : 21 november 2016 Agendapunt : Onderwerp : Verordening rioolheffing Opsterland 2017 Portefeuillehouder : Rob Jonkman Voorstel 1. De Verordening rioolheffing

Nadere informatie

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde:

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: Bekendmakingen van gemeente Hof van Twente d.d. 4 november Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: - Bestemmingsplannen - Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Nieuwe manier van huisvuilinzameling betekent uw rolemmer anders klaarzetten!

Nieuwe manier van huisvuilinzameling betekent uw rolemmer anders klaarzetten! Concert at Sea! Zowel, bezoekers als gemeente zijn het er roerend over eens: Concert at Sea 2008 was een succes en een goede promotie voor de Brouwersdam en Schouwen-Duiveland. Een festival voor 55.000

Nadere informatie

OPTIEREGELING BOUWGROND BEDRIJVEN- EN INDUSTRIETERREINEN 2018 Gemeente Schouwen-Duiveland

OPTIEREGELING BOUWGROND BEDRIJVEN- EN INDUSTRIETERREINEN 2018 Gemeente Schouwen-Duiveland OPTIEREGELING BOUWGROND BEDRIJVEN- EN INDUSTRIETERREINEN 2018 Gemeente Schouwen-Duiveland 1 Inhoud Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Optieprocedure bedrijfsgebouw of bedrijfsbebouwing... 3 Artikel 3 Bewijs

Nadere informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen 2013. Hierin vindt u informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen 2013. Hierin vindt u informatie Gemeentelijke belasting 2 0 13 1 Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2013. Hierin vindt u informatie over de aanslagen (on)roerende zaakbelasting, rioolheffing,

Nadere informatie

Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Beleidsregels beheersing van de Nederlandse taal Someren 2018; Beleidsregels Middelentoets gemeente Someren 2018 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - 5 april 2011 Beantwoorden VVDvragen van 17 feb. ivm VObplan Groene Kruisweg-metrogebied. 96087 Het college Controller

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN. B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN. B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van 3 zeecontainers Jachthavenweg te Bruinisse; Het verplaatsen van een steiger Jachthavenweg te Bruinisse;

Nadere informatie

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Beleidsregels bijzondere bijstand Someren 2018 Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 24 april 2018 de navolgende beleidsregels

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0140 Rv. nr.: 10.0140 B&W-besluit d.d.: 23-11-2010 B&W-besluit nr.: 10.1217 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van rioolheffing

Nadere informatie

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen winkel tot woning op het perceel : Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen winkel tot woning op het perceel : Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht Kenmerk: 2012-0445-HZ_WABO Omgevingsvergunning BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WIJDEMEREN gezien de aanvraag van : Centrum Vastgoed Breda B.V. straat : Academiesingel 37 postcode en woonplaats : 4811 AC

Nadere informatie

Toelichting. bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Toelichting. bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 011 Toelichting bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen Vooraf In deze toelichting staat belangrijke informatie over het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Daarop kunnen zowel WOZ-beschikkingen

Nadere informatie

Toelichting. bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Toelichting. bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 014 Toelichting bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen Vooraf In deze toelichting staat belangrijke informatie over het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Daarop kunnen zowel WOZ-beschikkingen

Nadere informatie

Officiële bekendmakingen Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen Officiële bekendmakingen Gemeentelijke verordeningen De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 18 december 2014 de volgende Belastingverordeningen en Tarieven voor 2015 vastgesteld: Verordening op de heffing en de invordering

Nadere informatie

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 INGEKOMEN AANVRAGEN Omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 2.1) Locatie Omschrijving Activiteit Datum ontvangst Dossiernummer Dr.H.Mollerstraat

Nadere informatie

GEMEENTE LITTENSERADIEL

GEMEENTE LITTENSERADIEL GEMEENTE LITTENSERADIEL Agendanummer 10 Raadsvoorstel Raadsvergadering : 17 november 2008 Onderwerp : Gemeentelijke belastingen en tarieven 2009 Portefeuillehouder : Burgemeester J. Liemburg Voorstel :

Nadere informatie

RAADSBESLUIT 14R.00481

RAADSBESLUIT 14R.00481 RAADSBESLUIT 14R.00481 Gemeente Woerden 14R.00481 ^ 3 gemeente WOERDEN Agendapunt: hl- Onderwerp: Verordening rioolheffing 2015 De raad van de gemeente Woerden; gelezen het voorstel d.d. 18 november 2014

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman)

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman) Vergadering: 6 november 2012 Agendanummer: 6b Status: Opiniërend Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, 0595 447729 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. C.F.M. Veltman) Aan

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Week 20 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015; Raadsbesluit De raad van de gemeente H e e r d e; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; b e s l u i t:

Nadere informatie

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 13 november 2014

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 13 november 2014 Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 13 november 2014 Herstraat 45, Horst overig overig melding 5961GH45 Publicatiedatum 13-11-2014 Vervaldatum 27-11-2014 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland Afvalcontainers Markt Brouwershaven

BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland Afvalcontainers Markt Brouwershaven BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland De burgemeester maakt onder verwijzing naar artikel 4 lid 1 en artikel 2 lid 2 van de Belemmeringenwet

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014; De raad van de gemeente Roosendaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; B e s l u i t vast te stellen

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2012 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2013

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2012 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2013 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/28528 Datum : 20 november 2012 Programma : Programma 10 paragraaf 5.7 lokale heffingen Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur

Nadere informatie

Verordening rioolheffing Opmeer 2019.

Verordening rioolheffing Opmeer 2019. Verordening rioolheffing Opmeer 2019. De raad van de gemeente Opmeer; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 13 november 2018 gelet op artikel 228 a van de Gemeentewet;

Nadere informatie

BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE

BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE Bruinisse. Burgemeester J.J.P.M. Asselbergs maakt donderdag 17 juli de winnende slogan bekend voor het programma Bruinisse. Dit gebeurt tijdens de

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing Citeertitel Verordening Afvalstoffenheffing 2015

Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing Citeertitel Verordening Afvalstoffenheffing 2015 Gemeente Zaanstad Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Gemeente Zaanstad

Nadere informatie

16 november 2010/34238 Datum : Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2010 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2011.

16 november 2010/34238 Datum : Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2010 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2011. Agendapunt 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer 16 november 2010/34238 Datum : : 2010 Programma : Hoofdstuk 2 paragraaf 2.7 Lokale heffingen Blad : 1 van 7 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR OUDERS VAN JEUGDIGE STAPPERS

UITNODIGING VOOR OUDERS VAN JEUGDIGE STAPPERS UITNODIGING VOOR OUDERS VAN JEUGDIGE STAPPERS Gaat u mee een avondje stappen? Beste ouder(s) en/of verzorger(s) van jongeren tussen de 14 en 16 jaar. Weet u waar uw kind naar toe gaat als hij of zij gaat

Nadere informatie

Maandag 16 maart is er een kennismakingsbijeenkomst met het personeel. In verband hiermee is het gemeentehuis die dag vanaf 15.

Maandag 16 maart is er een kennismakingsbijeenkomst met het personeel. In verband hiermee is het gemeentehuis die dag vanaf 15. INSTALLATIE BURGEMEESTER RABELINK Vrijdag 13 maart in gemeentehuis, Zierikzee Op vrijdag 13 maart wordt de heer G.C.G.M. Rabelink geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland. De installatie

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012.

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012. Raadsvoorstel Agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/32677 Datum : 22 november 2011 Programma : Hoofdstuk 2, paragraaf 2.7, Lokale Heffingen Blad : 1 van 5 Cluster :

Nadere informatie

COMMISSARIS VAN DE KONINGIN KARLA PEIJS BIJ CENTRALE HERDENKING WATERSNOODRAMP

COMMISSARIS VAN DE KONINGIN KARLA PEIJS BIJ CENTRALE HERDENKING WATERSNOODRAMP NAAR HET STEMBUREAU? VERGEET UW LEGITIMATIEBEWIJS NIET Woensdag 3 maart kunt u een nieuwe gemeenteraad kiezen. Nieuw is dat u voor het uitbrengen van uw stem naast uw stempas ook een geldig legitimatiebewijs

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten

Raadsvoorstel. Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 3 september 2014 4 november 2014 Berekening

Nadere informatie

Gemeenteblad Druten nummer 95 Officiële bekendmakingen

Gemeenteblad Druten nummer 95 Officiële bekendmakingen Tijdelijke verkeersmaatregelen Centrum Emmastraat voor Brazilië op 21 april 2013 - afsluiting van de gehele Emmastraat van 20 april om 9.00 uur tot en met 21 april 2013 21.00 uur Viering Koninginnedag

Nadere informatie

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Kerkendijk 80 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Dinsdag 14 december is het gemeentehuis vanaf uur. gesloten wegens een kerstbijeenkomst voor de medewerkers.

Dinsdag 14 december is het gemeentehuis vanaf uur. gesloten wegens een kerstbijeenkomst voor de medewerkers. SLUITING GEMEENTEHUIS Dinsdag 14 december is het gemeentehuis vanaf 12.00 uur gesloten wegens een kerstbijeenkomst voor de medewerkers. HERINRICHTING VISSERSHAVEN ( met logo bruinisse voortvarend) Bruinisse.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; De raad van de gemeente Beuningen in openbare vergadering bijeen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen

Nadere informatie

Gemeenteblad gemeente Oudewater

Gemeenteblad gemeente Oudewater Dit elektronische gemeenteblad is een officiële uitgave van burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater, Waardsedijk 219, 3421 NE. Vergunningen en ontheffingen APV Aangevraagd Kapellestraat 14

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 De raad van de gemeente Harderwijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 november 2017, nr. h170062002; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen 2016. Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen 2016. Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-090 Onderwerp Belastingverordeningen 2016 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016 Gevraagde beslissing De volgende verordeningen vast te stellen:

Nadere informatie

Toelichting bij het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2007

Toelichting bij het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2007 Toelichting bij het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2007 Samenwerking belastingafdelingen Vanaf 1 januari 2007 werken de belastingafdelingen van vijf gemeenten, Bloemendaal, Zandvoort,

Nadere informatie

AFSLUITING CALANDWEG ZATERDAG 29 NOVEMBER. van tot uur

AFSLUITING CALANDWEG ZATERDAG 29 NOVEMBER. van tot uur AFSLUITING CALANDWEG ZATERDAG 29 NOVEMBER van 07.00 tot 17.00 uur Zierikzee. In verband met herbestrating is het gedeelte van de Calandweg tussen het kruispunt Calandweg - Caustraat en de kruising Calandweg

Nadere informatie

ONTWERP Bijlage: 3. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; b e s l u i t :

ONTWERP Bijlage: 3. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; b e s l u i t : ONTWERP Bijlage: 3 BESLUIT Griffienummer: De raad van de gemeente Zutphen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; gelet op artikel 15.33 van

Nadere informatie

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen.

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen. 10 Stiens, 13 oktober 2015 Raadsvergadering: 5 november 2015 Voorstelnummer: 2015/47 Portefeuillehouder: drs J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2017

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2017 r GEMEENTE ELSEN gemeenteraad 1 Raadsbesluit Datum raadsvergadering 24 november 2016 Datum carrousel n..t. Raadsbesluitnummer R16.063 Registratienummer Rs16.00647 Onderwerp: erordening op de heffing en

Nadere informatie

vast te stellen de volgende Verordening op de heffing en invordering van rioolheffing

vast te stellen de volgende Verordening op de heffing en invordering van rioolheffing De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d..»..0.. ^^tevv-^o r Zo * gelet op artikel 228a van de Gemeentewet; vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening op de hefüng en invordering van standplaatsgelden 2017

Onderwerp: Verordening op de hefüng en invordering van standplaatsgelden 2017 GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 24 november 2016 Datum carrousel n..t. Raadsbesluitnummer R16.072 Registratienummer Rsl 6.00647 Onderwerp: erordening op de hefüng en invordering

Nadere informatie

Raadsbesluit. GEMEENTE VELSEN gemeenteraad

Raadsbesluit. GEMEENTE VELSEN gemeenteraad T'- - '-T-.- GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit % Datum raadsvergadering 8 november 2018 Datum carrousel Raadsbesluitnummer R18.076 Registratienummer Rsl 8.00485 Onderwerp: erordening op de heffing

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN REINIGINGSHEFFINGEN gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN REINIGINGSHEFFINGEN gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Súdwest-Fryslân Nr. 13635 22 januari 2018 VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN REINIGINGSHEFFINGEN 2018 De raad van de gemeente Súdwest-Fryslân; gelezen

Nadere informatie

MEE-ZEELAND NAAR GEMEENTEHUIS

MEE-ZEELAND NAAR GEMEENTEHUIS MEE-ZEELAND NAAR GEMEENTEHUIS MEE Zeeland en de gemeente gaan nauwer samenwerken. Daarvoor verhuizen de medewerkers van het MEE-servicepunt in de Grevelingenstraat naar het gemeentehuis, Laan van St. Hilaire

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5104 Inboeknummer 12bst01978 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.652 RaadsvoorstelOZB-tarieven 2013 en termijnen van betaling Inleiding Op 6 november

Nadere informatie

Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018

Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018 Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018 De raad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 november 2018;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 november 2018; De raad van de gemeente Tynaarlo; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 november 2018; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; B E S L U I T vast te stellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

U wilt een evenement organiseren? Denk dan eerst aan de vergunningen!

U wilt een evenement organiseren? Denk dan eerst aan de vergunningen! U wilt een evenement organiseren? Denk dan eerst aan de vergunningen! Wat is een evenement? Heb ik een vergunning van de gemeente nodig? Of moet ik het evenement melden bij de gemeente? Aan welke voorschriften

Nadere informatie

Onderwerp Actualisering belastingverordeningen + tarieventabel en aanpassing tarieven 2009

Onderwerp Actualisering belastingverordeningen + tarieventabel en aanpassing tarieven 2009 OPENBAAR Adviseur: E.N.M. 't Hart (POI, tst. 813) Portefeuillehouder: E. Mackay 08.13969 1 ADVIESNOTA Begrotingsraadsvergadering d.d. 6 november 2008 Voorstel nr. 85/08 Programma en product Bestuur Oegstgeest,

Nadere informatie

\ Raadsvoorstel Zaak 24560

\ Raadsvoorstel Zaak 24560 \ Raadsvoorstel Zaak 24560 Onderwerp: Belastingverordeningen 2016 Openbaarheid: Portefeuillehouder: Openbaar Wethouder Leunissen Datum Raad: 17-12-2015 Nummer: \ Samenvatting Jaarlijks dienen voor 1 januari

Nadere informatie