Nieuwsbrief van maart 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief van maart 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT"

Transcriptie

1 CBS de Noordkaap Willem de Mérodelaan LK Uithuizermeeden Tel: Nieuwsbrief van maart 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT noordkaap@vcpong.nl Website: noordkaap.vcpong.nl Van de directie Vervanging juf Rianne: Zoals jullie allemaal wel bekend ga ik binnenkort met verlof. Mijn verlof zal ingaan op maandag 9 april en op maandag 24 september begin ik weer op De Noordkaap. Tijdens deze periode word ik vervangen door Lucretia van der Wal. Hieronder stelt zij zich aan u voor. Ziekte: Juf Frouwke en juf Gradeke gaan na de voorjaarsvakantie weer re-integreren voor de groep. Juf Anneke blijft aanwezig op school om te zorgen voor een goede overdracht. We kunnen nu nog niet zeggen hoelang het traject gaat duren, wel zijn we blij dat juf Frouwke en juf Gradeke weer aan de slag gaan in de groepen 4 en 6 en wensen hun dan ook veel succes. Voor groep 3 staat op de donderdag en vrijdag ochtend juf José Pieterman zij stelt zich hieronder ook aan u voor. Tweedaagse: Op 14 en 15 maart is de Noordkaap gesloten vanwege de team2daagse. In de vorige nieuwsbrief heb ik hier al kort iets over gezegd. Wij gaan er twee productieve dagen van maken om met elkaar het onderwijs daar waar mogelijk nog beter te maken op de Noordkaap. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de vorderingen nadien. Overblijf: Wij merken dat het afmelden van de overblijf niet helemaal goed verloopt. Alida de Boer is het eerste aanspreekpunt. Als uw kind(eren) om wat voor reden een keer niet overblijven wilt u dan zelf (dus niet de kinderen) uw kind s morgens tussen en uur afmelden bij Alida de boer. Dat kan via telefoon: of via de mail: ajdeboervink@gmail.com. Alvast bedankt voor uw medewerking. Theater: Deze maand staan er mooie theatervoorstellingen op het programma. Voor groep 6 t/m 8 is dit Vlees en voor groep 3 t/m 5 De man met het stenen hart. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen kennis maken met toneel. Onderwijs is volgens ons een zaak van hoofd, hart en handen. Museum: Voor groep 3 staat een museum bezoek gepland op 6 maart naar Het behouden blik. Groep 4 gaat 16 maart naar De Oudheidskamer. Deze activiteiten staan niet opgenomen in de halfjaarkalender. U kunt deze er wellicht zelf even opschrijven. Wij wensen de beide groepen een leerzame en fijne ochtend toe. Fietskeuring: Op 27 maart heeft groep 7 een fietskeuring. Het zou heel fijn zijn als deze dag het liefst alle kinderen op de fiets naar school komen. Paasviering: Donderdag 29 maart is de paasviering. U ontvangt hierover nader bericht van de paascommissie. Trefwoord en kind op maandag: In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen zien dat wij thema s aanbieden uit zowel Kind op maandag als Trefwoord. De onderbouw (groep 1,2 en 3) werken vanuit Kind op maandag. Deze thema s en verhalen sluiten beter aan bij de leeftijdsgroep. Vanaf groep 4 wordt er gewerkt vanuit Trefwoord. Hartelijke groeten, Rianne Timmermans

2 Voorstellen Lucretia van der Wal Waarnemend directeur Mijn naam is Lucretia van der Wal. Ik ben 53 jaar jong en woon samen met mijn man Albert en onze pup Jelle in Alteveer (in de buurt van Stadskanaal). In mijn vrije tijd ben ik graag vaak en veel buiten en breng dan tijd door in de tuin. Sinds 2002 werk ik als organisatieadviseur en (team-)coach in het onderwijs. In deze periode heb ik ook veel gewerkt als interim-directeur en fusies van basisscholen begeleidt. Binnen de VCPO Noord-Groningen ben ik de afgelopen twee jaar actief geweest als interim-directeur in Zoutkamp, Ulrum, Zuidwolde en Bedum. Vanaf april mag ik Rianne gaan vervangen als directeur van de Noordkaap, zodat zij kan gaan genieten van haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Vorige week heb ik al even kennis kunnen maken met het team en de school. Wat een mooie mensen en wat een prachtig gebouw! Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe opdracht. Vanaf 9 april ben ik in principe op maandag, dinsdag en donderdag op school aanwezig. Ik zie ernaar uit om u dan ook persoonlijk te ontmoeten en de hand te kunnen schudden. Voorstellen José Pieterman (vervanging juf Catrien groep 3) Hoi allemaal! Ik ben José, 32 jaar oud en sinds begin februari ben ik de nieuwe invaller in groep 3. Ik ben er op de maandagochtend, de donderdag en de vrijdagochtend. Ik woon in Warffum, samen met mijn vriend en onze drie kinderen. Een meisjes tweeling van 8 jaar en een jongetje van 4 jaar. Inmiddels zitten ze alle drie op de basisschool en daarom heb ik besloten om het onderwijs weer in te gaan! De eerste weken waren even wennen, maar het bevalt me enorm goed in groep 3 en op de Noordkaap. Helaas ben ik nu ziek thuis, maar na de vakantie ben ik weer op de Noordkaap in groep 3. Mocht je vragen hebben voor mij, stel ze gerust! Agenda di 6 mrt Theatervoorstelling groep 6 t/m 8 Vlees. Museum bezoek groep 3 gaat naar Het behouden blik. wo 7 mrt Luizencontrole en excursie Pieterburen wo en do 14/15 mrt Studie 2 daagse De school is deze twee dagen gesloten. vr 16 mrt Museum bezoek groep 4 gaat naar De oudheidskamer vr 23 mrt Theatervoorstelling groep 3 t/m 5 De man met het stenen hart. di 27 mrt Fietskeuring groep 7 wo 28 mrt Wandelen voor water do 29 mrt Paasviering In de week 13 (29 maart) kunt u de nieuwsbrief van april verwachten. Thema s Trefwoord Week 8 t/m 11 (19 februari t/m 16 maart): Veel en weinig Inhoud: Veel en weinig, rijkdom en armoede. De waarde van delen. Bijbel: De bloemen en de vogels hebben geen zorgen (Lucas 12); De rijke jongeling (Lucas 18); Intocht in Jeruzalem (Lucas 19); Het muntje van de weduwe (Lucas 21). Thema s Kind op maandag Week 8/9 19/02-23/02 of 26/02-02/03 Sta op! Marcus 5: De dochter van Jaïrus is erg ziek. Hij vraagt Jezus om hulp, maar onderweg komt er een vrouw die ook ziek is. Nadat deze vrouw genezen is, krijgt Jaïrus bericht: Zijn dochter is gestorven. Jezus gaat toch naar haar toe en pakt haar hand vast. Sta op! zegt hij.

3 Week 10 05/03-09/03 Ik help je wel Marcus 6: en Marcus 7: Vijf broden en twee vissen zijn genoeg voor heel veel mensen. Als de leerlingen later in een storm op het meer zijn, komt Jezus over het water naar hen toe. En een dove man wordt door Jezus beter gemaakt. Drie verhalen waarin Jezus tegen mensen zegt: Ik help je wel. Week 11 12/03-16/03 Wie begrijpt dit? Marcus 9: 2-29 en Marcus 10: Rondom Jezus gebeuren dingen die niemand kan begrijpen. Bovenop een berg verschijnen twee mensen van vroeger: Mozes en Elia. De stem van God klinkt uit de hemel. Het is niet erg als je dat niet allemaal kunt begrijpen. Jezus zet de kinderen vooraan: Het koninkrijk van God ontvang je als een kind. Verjaardagen Maart 2018 MAART Groep 1 Teun Wolters 7 11 Marije Bultena 5 11 Damyan Kroles 6 11 Carien Scholtens 7 12 Milan Nieboer 1 15 Bradley Raatjes 1 16 Fabiënne Tillema 4 17 Stefan van der Deen 7 18 Pieter Wit 6 30 Troy Koehoorn 4 31 Sem Haan 5 31 Twan Kleinsmit 1 Allemaal van harte gefeliciteerd! Menkemavork Hoe de vork in de steel zit In het voorjaar van 2016 schreef de Vereniging Vrienden van de Menkemaborg een schrijfwedstrijd uit. In de gracht was een zilveren vork gevonden. Hoe was die daar beland? De schrijvers mochten hun fantasie de vrije loop laten. De kinderen van groep 4 hebben daar een verhaal over geschreven. Ontzettend verrassende en leuke verhaaltjes. We hebben de verhalen opgestuurd. De bijdragen van de kinderen zijn zeer op prijs gesteld. Uiteindelijk is er van alle inzendingen een boekje gemaakt. Op 9 maart om u. is in het Schathoes van de Menkemaborg de uitreiking van dit boekje en de bekendmaking van de prijswinnaars. De kinderen van groep 6 hebben een persoonlijke uitnodiging gehad. De kinderen worden uitgenodigd om samen met hun ouders daarbij aanwezig te zijn. Niet vergeten: In verband met de organisatie moet iedereen zelf voor 1 maart aangeven of men van plan is te komen. Na afloop ligt er voor alle kinderen een boekje klaar!

4 Dammen Afgelopen woensdag heeft een team welpen, bestaande uit Floris Klijn, Menko Pool, Ruben Renken en Jasper Rijzebol, en een team pupillen, Julius Klijn, Corne Rijzebol, Martin Swart en Teun Wolters, meegedaan aan de voorrondes van het provinciaal schooldamtoernooi 2018 in Pieterburen. Beide teams hebben goed gestreden en allebei een mooie tweede plek gehaald. Hierdoor zijn ze allebei geplaatst voor het Provinciaal Kampioenschap. Deze vindt plaats op zaterdag 17 maart in Warffum. Ook hier hopen we natuurlijk weer op een goed resultaat! Grunneger Veurleescup 2018 De voorleeswedstrijd in het Gronings is dit jaar op woensdagmiddag 28 maart in het Der Aa-theater in Groningen. Dit jaar al voor de drieëntwintigste keer. Na het succes van De Noordkaap van vorig jaar kunnen we nu natuurlijk niet achterblijven. Floor Tiggelaar won vorig jaar de eerste prijs; de enige echte grote Veurleescup. Zij zit dit jaar in de jury. We hebben al vier kandidaten voor dit jaar. Marit Haan en Teun Wolters uit groep 7 en uit groep 6 doen mee Trijntje Noorloos en Joep Brontsema. We wensen ze heel veel succes!

5 UIT DE GROEPEN Hieronder staat nieuws uit de groepen Groep 1 Ook deze periode heeft groep 1 weer veel geleerd. Dit keer over het thema beroepen. Ed met de Rijmpet kwam langs en leerde ons rijmen. Woorden die bijna hetzelfde klinken, maar niet hetzelfde zijn rijmen. De kinderen vinden rijmen ontzettend leuk en de juffen horen het gerijm de hele dag rustig aan. Juf, ik weet wat rijmt op xylofoon. Microfoon! Heel erg knap hoor. Naast het rijmen met Ed leerden we van Tante Truus om plaatjes te sorteren. Een hamer en een schroevendraaien horen bijvoorbeeld bij de timmerman en handboeien bij een politieagent. Ook hebben de kinderen prachtige werkjes gemaakt. Voor de vogels hebben we vogelhuisjes gemaakt. De kinderen moesten precies meten om een recht huisje te bouwen. We hebben daarnaast geleerd over drie soorten standvogels: de pimpelmees, de koolmees en het roodborstje. Deze vogels hebben we nageschilderd en hangen nu op de ramen zodat het lijkt alsof ze vliegen. Afgelopen weken waren er verschillende ouders/opa en oma s op school om de kinderen voor te lezen in de voorleestent. Dit in het kader van de voorleesdagen. Het voorleesboek van dit jaar was: Ssst, de tijger slaapt. De tijger slaapt. Zijn vrienden willen hem verrassen omdat hij jarig is. Voorzichtig proberen zij langs hem heen te lopen. Helaas prikt juffrouw ooievaar per ongeluk met haar puntige snavel een ballon stuk en schrikt de tijger wakker. Hij wordt gefeliciteerd door kikker, vos, schildpad, muis en juffrouw ooievaar. Dit verhaal hebben de kinderen vaak nagespeeld in de poppenkast. Ook hebben we een liedje geleerd over de slapende tijger. Lieve grote tijger moet jij steeds maar gapen, Lieve grote tijger wil jij maar blijven slapen. We moeten op gaan passen We willen je verrassen Hoe kunnen we passeren We gaan het echt proberen. Eerst de groene kikker en dan de slimme vos, De schildpad loopt heel langzaam daarna is muis de klos. We moeten op gaan passen We willen je verrassen Hoe kunnen we passeren We gaan het echt proberen. Dan komt juffrouw ooievaar en oooo die kijkt niet uit, De ballon wordt kapot geprikt dat geeft een KNAL geluid Ze zeggen wel eens: Time flies when you're having fun. Dat geld ook voor mij. Afgelopen periode is werkelijk voorbij gevlogen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad op CBS de Noordkaap en bij de kinderen van groep 1. Lesgeven in deze groep was echt een cadeautje. Na de vakantie zal juf Madelein weer op maandag tot en met woensdag voor de groep staan en juf Sybrigje blijft op de donderdag en vrijdag. En wat gaan ze het leuk krijgen in deze groep, want groep 1 kan al heel veel dingen HART-stikke goed. Via deze weg wil ik ook graag de ouders bedanken voor de afgelopen tijd. Van een collega hoorde deze prachtige en alleszeggende quote. Het is geen doei of dag, maar tot ziens met een glimlach Lieve groetjes, Juf Vera

6 Groep 2 Deze maand hebben we een paar leuke uitstapjes gehad. Elke dag werden de kinderen door ouders voorgelezen in de voorleestent, wat hebben ze genoten. Natuurlijk werkten we ook over het thema van de voorleesweken. Sst de tijger slaapt! Een echte tijger maken van een doos, we leerden dan ook hoe je een doos om hoort om te plakken en hoe je er een tijger van maakt. De tijger sliep ook in het gras en we leerden verschillende kleuren groen te gebruiken. De voorstelling over de drakentemmer was ook geweldig! De draak had het regenboogei meegenomen en nu was alles zwart en wit. Joris bracht gelukkig de kleuren terug in het land door het ei op te halen na een zeer avontuurlijke tocht. Ook hebben we het thema olympische spelen besproken en natuurlijk ook naar he schaatsen gekeken in de klas. Wat was het spannend! Echte bouwvakkers hebben we ook in de klas, er wordt wat afgebouwd in de bouwhoek en in de klas.

7 Groep 4 Na de Cito s zijn we weer verder gaan oefenen met de gewone lessen. We hebben de tafels tot en met 5 nu geleerd. Deze moeten we blijven herhalen. Ook doen we buiten wel eens een krukjesestafette. De klas wordt opgedeeld in een paar groepjes en dan is het de bedoeling om in een bepaalde tijd zoveel mogelijk woorden op te schrijven uit een bepaalde spellingscategorie. Laatst hebben we de categorie eend (woorden die eindigen op een d of t) gedaan. Hieronder staan foto s. Tijdens natuur zijn we bezig geweest over vogels en hebben we een uilenbal uit elkaar gehaald. Met al dat haar en botjes, was dit heel leuk om eens te bekijken! We wensen iedereen een fijne voorjaarsvakantie! Groep 5 Op 8 februari hebben we meegedaan met het lijnbal toernooi. De kinderen hebben goed hun best gedaan, er werd fanatiek gespeeld. Dit groepje heeft even pauze. Ouders bedankt voor het begeleiden van een groepje. Moeder van Anouk, bedankt voor het wassen van de shirtjes. Dion heeft een concert gegeven in de klas op zijn elektrische gitaar. Knap hoor! In de klas zijn we hard aan het werk. Bij spelling hebben we het over samengestelde woorden (handdoek, zwembroek). Dat gaat al heel goed. Bij rekenen maken we sommen als = en = en dat lukt prima. In dit blok gaan we ook veel meten met centimeters en millimeters. De boekbesprekingen zijn geweest, deze week beginnen we met de spreekbeurten, de kinderen zijn heel enthousiast. Volgende week eerst een weekje vakantie, lekker uitrusten en schaatsen.

8 Groep 6 Theatervoorstelling: Op dinsdag 6 maart is er voor de kinderen van groep 6-8 een theatervoorstelling bij ons op school. Met veel humor, heel veel mimiek en heel veel vaart brengt Robert Brouwer een verhaal over stoer doen en concurrentie. Een verhaal vol verbasterde spreekwoorden, gezegden, leugens en slogans. Lezen: We doen op dit moment mee met Scoor een boek! De leerlingen gaan de komende 9 weken in de klas zoveel mogelijk boeken lezen ( scoren ). Aan het einde van deze actie van de bibliotheek gaan we kijken welke school in de omgeving de meeste boeken heeft gelezen. Prijsuitreiking : Ik wil u graag herinneren aan de bekendmaking en uitreiking van de prijzen voor de schrijfwedstrijd Hoe de vork in de steel zit. Deze uitreiking voor groep 6 vindt plaats op vrijdag 9 maart a.s. om uur. Voor 1 maart kunt u doorgeven (vrienden@menkemaborg) of u met uw kind aanwezig kunt zijn. Ook ligt er na afloop een exemplaar van het boekje voor ieder kind klaar (de verhalen die de kinderen van groep 6 2 jaar geleden geschreven hebben, staan daar dus in!) Nieuwsbegrip: Op school volgen wij het lesprogramma van Nieuwsbegrip voor het vak begrijpend lezen. Daarnaast maken de kinderen individueel de lessen van nieuwsbegrip op de computer. Er zijn voldoende momenten in de week om dit op school te kunnen maken. De afspraak is met de kinderen gemaakt dat als je er op school niet aan toe komt, dat je het thuis maakt. Dan is het huiswerk. Je hebt daar de hele week de tijd voor. Een grote groep kinderen maakt het trouw op school (of thuis). Mijn complimenten! Toch zijn er wekelijks een aantal kinderen die dit niet gemaakt hebben. De afspraak is dan dat dit op dinsdagmiddag na schooltijd op school gemaakt wordt. Misschien is het goed om thuis ook uw kind wekelijks te vragen of het gemaakt is en eventueel aan te sporen om het alsnog te maken. Groep 7 en 8 Voorleeswedstrijd: Woensdag 21 februari heeft Hilde Klijn onze school vertegenwoordigd in Winsum bij de regionale voorleeswestrijd. Er waren dertien voorlezers uit vier verschillende gemeenten. Ze deed het fantastisch! Een grappig gedeelte uit een, op dit moment, zeer populair boek Loser. Er kan maar één kind door naar de provinciale ronde en jammer genoeg was dat niet onze Hilde. Zij is een ervaring rijker en het publiek heeft genoten. Excursie Pieterburen: Ieder schooljaar hebben de kinderen een culturele activiteit in het kader van het Zilvertje project Woensdag 7 maart gaat groep 7 op excursie naar Pieterburen. Michel van Roon van het Groninger Landschapsbeheer vertelt de kinderen over de vogeltrek. We vertrekken om half 9 vanaf school met een bus. Tussen 12 uur en half 1 komen de kinderen terug en zijn dan meteen vrij. Ze nemen drinken en fruit mee voor een korte pauze om tien uur. Woensdagmorgen 21 februari werd Annelieke Halma uit groep 7 verrast door een lerares van het Gomarus college in Groningen. Annelieke heeft met haar ouders de open avond van deze school bezocht en aan een prijsvraag meegedaan. Daarmee heeft ze de eerste prijs gewonnen! Ze kreeg een prachtig spel cadeau! Van harte gefeliciteerd Annelieke!! Daarnaast kregen alle leerlingen van groep 7 een paar handschoenen. Dit alvast met het oog op de voorspelde kou van de komende week, maar wat ook reuze handig is: mét deze handschoenen kun je ook nog eens goed je mobiel bedienen. Super cadeau dus! De docente van het Gomarus college wenste iedereen veel wijsheid om volgend schooljaar een goede keuze voor het VO te maken. 6 kilometer met 6 liter water (groep 7 en 8) Water uit de kraan... voor ons zo gewoon...voor heel veel landen niet. In de gastles van afgelopen week kwam dit aan de orde en leerden de kinderen over de noodzaak van schoon drinkwater. Deze gastles werd gegeven in het kader van de actie "Wandelen voor Water". De leerlingen kregen na de gastles allemaal een rugzak en een sponsorformulier en hopen op deze manier zoveel mogelijk geld in te zamelen voor schoon drinkwater in Afrika. Op woensdag 28 maart 2018 lopen de leerlingen van groep 7 en 8 in Appingedam(samen met andere scholen) zes kilometer met zes liter water in hun rugzak. Dit wordt allemaal georganiseerd door de Rotaryclub Appingedam-Delfzijl en Eems-Dollard. Wie wil die ochtend wil rijden? (Meelopen mag natuurlijk ook!)

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 12- nummer 3-9 februari Week 7 Thema: Kwijtraken en missen. Week 8/9 Thema: Zoeken

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 12- nummer 3-9 februari Week 7 Thema: Kwijtraken en missen. Week 8/9 Thema: Zoeken 1 Nieuwsbrief jaargang 12- nummer 3-9 februari 2017 Thema s Trefwoord Week 7 Thema: Kwijtraken en missen Iedereen raakt weleens iets kwijt. Maar niet alles wat iemand kwijt raakt wordt ook even erg gemist.

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018 Agenda 26 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie Zaterdag 3 maart Oud papier Dinsdag 6 maart Fietscontrole Dinsdag 13 maart Ouderavond Kanjertraining Woensdag 14 maart Biddag; studiedag leerlingen vrij!

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 23 december 2016

weekinfo Datum: vrijdag 23 december 2016 weekinfo Datum: vrijdag 23 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus is zijn naam, Lucas 2:21 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Twaalfjarige Jezus, Lucas 2:41-52 Agenda: 23 december 12 uur

Nadere informatie

Morgen krijgen de oudste kinderen de briefjes met de uitnodigingen voor de portfoliogesprekken op dinsdag 6 en woensdag 7 maart mee naar huis.

Morgen krijgen de oudste kinderen de briefjes met de uitnodigingen voor de portfoliogesprekken op dinsdag 6 en woensdag 7 maart mee naar huis. No. 21, 15 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. c.b.s. de Bron maart Nieuwe adressen:

Nieuwsbrief. c.b.s. de Bron maart Nieuwe  adressen: Nieuwsbrief c.b.s. de Bron maart 2018 Nieuwe emailadressen: Met ingang van januari is het algemene emailadres van c.b.s. de Bron gewijzigd. Ons nieuwe emailadres is nu: bron@palludara.nl Ook onze raden

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 23 februari 2018 Nieuwsbrief nummer 11

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 23 februari 2018 Nieuwsbrief nummer 11 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 23 februari 2018 Nieuwsbrief nummer 11 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, Komende week hebben de kinderen een week vakantie. Goed

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nummer 12-2016/2017 AGENDA 13 februari Contactavond groep 1 t/m 8 Rooster is toegestuurd Gesprekken groep 8 is voor

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

weekinfo Agenda: 17 februari oud papier 19 februari OC 21 februari peuteruurtje om 11.0 uur 26 februari voorjaarsvakantie

weekinfo Agenda: 17 februari oud papier 19 februari OC 21 februari peuteruurtje om 11.0 uur 26 februari voorjaarsvakantie weekinfo Datum: vrijdag 16 februari 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De dochter van Jaïrus, Marcus 5:21-43 Jezus stuurt zijn discipelen erop uit, Marcus 6:6b-13 Vijf broden en twee vissen, Marcus

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag Beste ouders, Wat staat onze school toch op een prachtig plekje! Vorige week zagen we dat maar weer eens toen Juf Ilse met Unit 2 ijsbellen ging blazen op de bevroren tennistafel op ons plein en de zon

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 17 20 januari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week kreeg u berichten van ons per mail. Ook de komende week zullen we u nadere informatie

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Week: 6 Datum: 5 febr. 18. Beste lezer,

Week: 6 Datum: 5 febr. 18. Beste lezer, Nieuwsbrief februari 2018 a.b.b.s De Skulpe Hindeloopen Kreilerstraat 20 8713 JB Hindeloopen Tel: 0514-521510 www.deskulpe.nl e-mail: deskulpe@gearhing.net Week: 6 Datum: 5 febr. 18 THE Beste lezer, De

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 6, 15 februari 2013

Jaargang 18, nummer 6, 15 februari 2013 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Bijbelverhalen: Jaargang 18, nummer 6, 15 februari 2013 Week 8/9: 18 februari t/m 3 maart Ik

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Uitgave vrijdag 9 februari 2018

NIEUWSBRIEF Uitgave vrijdag 9 februari 2018 NIEUWSBRIEF Uitgave vrijdag 9 februari 2018 VANUIT DE DIRECTIE Het is koud buiten! En dat konden we merken, want woensdag hadden we een heuse ijsbaan op ons schoolplein. Goed voor een boel lol. Wat we

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 25 februari 2016 Week 8 / 9. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 25 februari 2016 Week 8 / 9. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda Datum: 25 februari 2016 Week 8 / 9 Bijbelverhalen Week 10: 7 t/m 11 maart 2016 Vergeven, Matteüs 18:21-35 Jezus volgen, Matteüs

Nadere informatie

18-26 feb Voorjaarsvakantie 8 maart Biddag Vredeskerk aanvang uur 9 maart Luizen controle 6-10 maart. Volgende nieuwsbrief uit groep 6

18-26 feb Voorjaarsvakantie 8 maart Biddag Vredeskerk aanvang uur 9 maart Luizen controle 6-10 maart. Volgende nieuwsbrief uit groep 6 Jaargang 1, nieuwsbrief 5 20 februari 2017 Agenda Datum Activiteit 18-26 feb Voorjaarsvakantie 8 maart Biddag Vredeskerk aanvang 10.30 uur 9 maart Luizen controle 6-10 maart Volgende nieuwsbrief uit groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 3 februari 2017 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar Nr. 15 26 november 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Datum: 22-02-2016 Nieuwsbrief: 13 Jaargang: 7

Datum: 22-02-2016 Nieuwsbrief: 13 Jaargang: 7 Datum: 22-02-2016 Nieuwsbrief: 13 Jaargang: 7 In en om school Ook de afgelopen week hebben we te maken gehad met invaljuffen op de Rehoboth. Juf Herma was de gehele week afwezig door het overlijden van

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda

Nieuwsbrief. Agenda Nieuwsbrief C.b.s. de Linde, Linderveld 4a 7681 RA Vroomshoop. Tel: 0546 644053 Website: www.delindevroomshoop.nl E-mail: cbsdelinde@gmail.com 12-03-2018 Agenda 28 maart 2018 Nationale rekendag groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016 Thema s Trefwoord Week 17 en week 18 meivakantie Week 19/20 Thema: Neem de tijd Tijd is belangrijk, het is prettig als kinderen kunnen klokkijken: zo laat

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief 11 12 maart 2018 Schoolagenda Dinsdag 13 maart Vrijdag 16 maart Maandag 26 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Maandag 2 april 14.00-17.30 uur en 19.00-20.30 uur Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders, Schooljaar 2014-2015 Jannemanneke Nummer 13 9 maart 2015 Inhoud Voorwoord 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Jarig in maart 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Agenda februari: Agenda begin maart:

Agenda februari: Agenda begin maart: Van Oldenbarneveltstraat 70 3882 CG Putten Tel.: 0341-3441 Email: Info@ichthusputten.nl Agenda februari: 1 Oefenen schoolschaken 3 en 6 leerlingen lesvrij 7 Inschrijven gesprekken 10 Oefenen schoolschaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 8 september 2014

Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De vossenjacht van afgelopen woensdag was erg leuk! Goed om elkaar ook eens op een andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 februari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Jaargang 18 nr februari 2018

Jaargang 18 nr februari 2018 t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 18 nr. 12 22 februari 2018 Voorwoord Het is alweer bijna vakantie! Eerst hebben we morgen nog continurooster. Dit betekent voor de

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Kind op maandag. Regel van de maand. In deze periode ( t/m )

Kind op maandag. Regel van de maand. In deze periode ( t/m ) Nr. 10 schooljaar 2017-2018 Regel van de maand Peuterspeelzaal op school Zondag 11 februari schoolkerkdienst Peutergym vrijdag 2 februari Alle leerlingen vrij op vrijdag 16 februari Onderbouwleerkrachten

Nadere informatie

9 maart 2018

9 maart 2018 1386 www.clarafabriciusschool.nl 9 maart 2018 5 maart 15 maart Project Water 12, 19 en 26 maart Schooltennis groep 3 en 4 15 maart Afsluiting project 17.00-19.00 uur Milou Hendriksen geboren Zusje van

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school:

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school: CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 23 feb Ouderavond Mediawijsheid. Inloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 22 3 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, We hopen, dat u samen met uw kind van de vakantie heeft genoten. In deze vakantie is de voortuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Agenda Deze week Dag Woensdag Vrijdag Datum 19-07-2017 21-07-2017 Tijd 8:45 9:30 uur v.a. 12:00 uur Activiteit Musical groep 8 Slotviering Vakantie kinderen

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 cdbsjonglaren@conod.nl, Ludinge 6, 9471 JD, Zuidlaren. 050-4092079. www.jonglaren.nl De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 Schaken: Enige weken geleden is het schoolschaakkampioenschap

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar 2016-2017 23 maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 Onze school is geen eiland Deze week krijgen we bewoners van Midden Inn op bezoek. In de hal zullen zij koffie

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2014

Nieuwsbrief 24 november 2014 Nieuwsbrief 24 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op 16 november was er een scholendienst in het kerkelijk centrum Het Anker. De dienst werd

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Vrijdag 21 dec. Maandag 7 jan. Dinsdag 8 jan. Woensdag 9 jan. Woensdag 9 jan. Donderdag 24 jan. 12.00u. start kerstvakantie Studiedag leerkrachten, kinderen zijn vrij. Weer naar

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

mogelijk overloop te hebben. Mocht u liever niet willen dat dit met uw kind gebeurt, laat dat dan even aan de leerkracht weten.

mogelijk overloop te hebben. Mocht u liever niet willen dat dit met uw kind gebeurt, laat dat dan even aan de leerkracht weten. Belangrijke data: - Maandag 19 en woensdag 21 februari: tienminuten-gesprekken - Vrijdag 23 februari: groep 5 t/m 8 continurooster tot 14.00 uur. Zelf brood en drinken meenemen! - Vrijdag 23 februari:

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 13, vrijdag 27 maart 2015

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 13, vrijdag 27 maart 2015 Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 13, vrijdag 27 maart 2015 Paasontbijt Donderdagochtend 2 april, zal er voor de kinderen

Nadere informatie

Tijdens de schoolvakantie zijn er geen voorlezers en het voorlezen stopt na de meivakantie.

Tijdens de schoolvakantie zijn er geen voorlezers en het voorlezen stopt na de meivakantie. Nieuwsbrief : 4 Datum: 9 oktober 2015 Verjaardagen van kinderen: De volgende kinderen vieren binnenkort hun verjaardag; Daan uit groep 1/2A en Max en Tim uit groep 1/2B. Vervolgens groep 4, daar zijn vier

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Belangrijke data: 19 maart ouderkijkweek gr 1-2 21 maart verkiezingen, stemlokaal in gymzaal 29 maart paasontbijt

Nadere informatie

We wensen jullie een fijne dag!!!

We wensen jullie een fijne dag!!! Belangrijke data: - Week van 2 juli: Tienminutengesprekken (groep 1 t/m 7) - Dinsdag 10 juli: Afscheid meester Gradus, continurooster - Donderdag 12 juli: Musical groep 8 - Vrijdag 13 juli: Rapport mee

Nadere informatie

31 maart 2017 Inhoud Belangrijke data: Voorwoord: Andere schooltijden 5e update Doekoe-actie Coop supermarkt

31 maart 2017 Inhoud Belangrijke data: Voorwoord:  Andere schooltijden 5e update Doekoe-actie Coop supermarkt 31 maart 2017 Inhoud Data Voorwoord Andere tijden Doekoe Kijkavond Palmpasen Schrijversbezoek Koningsspelen Unicefloop Schoolfruit Schoolvoetbal Oud papier Belangrijke data: 5 april luizencontrole 5 april

Nadere informatie

Meneer Bram had voor ons een Quiz gemaakt op kahoot! En die hebben we samen met de andere groep 7 gemaakt het was heel erg leuk!

Meneer Bram had voor ons een Quiz gemaakt op kahoot! En die hebben we samen met de andere groep 7 gemaakt het was heel erg leuk! maandag 11 april 2016 De afgelopen week zijn we bezig geweest met de entreetoets. Volgende week staan er ook nog een paar toetsen op ons te wachten. We vinden het spannend maar toch gaan we er voor. Tijdens

Nadere informatie

Ook gaan we op deze dag afscheid nemen van de juffen, de meesters en de oude klas: we maken er een fijne, gezellige dag van.

Ook gaan we op deze dag afscheid nemen van de juffen, de meesters en de oude klas: we maken er een fijne, gezellige dag van. Nr. 12 27 juni 19 Sprokkelblad digitaal Het Sprokkelblad wordt gepubliceerd op onze website. Ook kunt u zich via de site aanmelden voor ontvangst per email. Op deze wijze is het mogelijk dat beide ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderraad is de afgelopen tijd erg druk geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe plein. Afgelopen

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Afieneke Buter

Met vriendelijke groet, Afieneke Buter 19 januari 2017 Van de directie, Graag wil ik deze Doorgeseind starten met een bericht over juf Jannie Jacobs. Zij is dinsdag geopereerd. Ze heeft een nieuwe heup gekregen. De operatie is gelukkig goed

Nadere informatie

1 5 september 19 september

1 5 september 19 september 1 5 september 19 september Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke periode achter de rug, waarin we ook veel hebben gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Wie ben jij? Het Wie ben jij spel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr januari Volgende nieuwsbrief verschijnt

Nieuwsbrief nr januari Volgende nieuwsbrief verschijnt Nieuwsbrief nr. 11 22 januari 2016 Agenda Maandag 25 januari 19.30 uur MR-vergadering Woensdag 27 januari Start Nationale Voorleesdagen Donderdag 28 januari Gedichtenwedstrijd groep 5/6 ZINiNtheater Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief van februari 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT

Nieuwsbrief van februari 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT CBS de Noordkaap Willem de Mérodelaan 1 9982 LK Uithuizermeede n Tel: 0595-413662 Nieuwsbrief van februari 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT e-mail: noordkaap@vcpong.nl Website: noordkaap.vcpong.nl Van de directie

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 17, 18 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 13 juni 2017 no. 432 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 13 juni 2017 no. 432 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 13 juni 2017 no. 432 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - We zijn bezig met de laatste periode van het schooljaar tot de zomervakantie. Nog een serie toetsen,

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Februari 2019 Via deze Nieuwsflits informeren we u graag weer over wat er leeft in ons kindcentrum (op school en de kinderopvang). Deze

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Week 6: 6 t/m 10 februari Aren plukken op de sabbat, Lucas 6:1-5 Genezing op de sabbat, Lucas 6:6-11 De twaalf apostelen, Lucas 6:12-19

Week 6: 6 t/m 10 februari Aren plukken op de sabbat, Lucas 6:1-5 Genezing op de sabbat, Lucas 6:6-11 De twaalf apostelen, Lucas 6:12-19 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 30 e jaargang nr.21 donderdag 2 februari 2017, week 5 Algemene informatie 10 februari Rapporten mee naar huis 13 + 14 februari Rapportbespreking 16 februari

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 7 11 oktober 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 12-10 Juf Hester 13-10 Lars G, groep 3 13-10 Sara R, groep 4

Nadere informatie

Maart Maandthema: 1 / 6

Maart Maandthema: 1 / 6 Maart 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 1 maart Dinsdag 14 maart Donderdag 30 maart Juf Petra is aanwezig op: wk 9 (27 feb-3 maart) wk 10 (6-10 maart) wk 11 (13-17 maart) wk 12 (20-24 maart)

Nadere informatie

Rapportfolio-gesprekken donderdag 5 juli. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 6 juli Nieuwsbrief nr. 40

Rapportfolio-gesprekken donderdag 5 juli. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 6 juli Nieuwsbrief nr. 40 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 29 juni 2018 Agenda Nummer 39 maandag 2 juli Studiedag team alle leerlingen

Nadere informatie

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op!

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! Nieuwsbrief 9 maandag 12 vrijdag 16 oktober Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! 9 Juf Hennie neemt, na heel veel jaren, komende week afscheid van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Sven (gr 7), Julius (gr 2), Lisa (gr 8), Saar (gr 5), Cis (gr 5), Colin (gr 1), Pleun (gr 2), Hamzah (gr 2), Ward (gr 2), Celeste (gr 5), Lucas (gr 6), Sepp

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 10 31 E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen AGENDA nr. 19 Ma 27-6 schoonmaakmiddag/avond Woe 29-6 rapport mee (ivm kamp) Do 30-6 Kamp gr 3 t/m 6 Vr 1-7 Kamp groep 3 t/m 6 JARIG Nanou Lazoe 27-6 groep 2 Van harte gefeliciteerd! NIEUWS Voetbal TSO

Nadere informatie

nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders 2017 2018 Agenda Vrijdag 30 maart Goede Vrijdag Maandag 2 april: 2de Paasdag Vrijdag 20 april: Koningsspelen Vanuit de directiekamer: Iedere keer worden we verrast

Nadere informatie

Piet Prins Praat. Nr februari 2017 E W T Pleinwacht voor de komende weken:

Piet Prins Praat. Nr februari 2017 E W  T Pleinwacht voor de komende weken: Piet Prins Praat Nr. 10 13 februari 2017 E pietprinsschool@vgponn.nl W www.vgponn.nl T 0599-612564 Pleinwacht voor de komende weken: Dinsdag 14-feb Moes Donderdag 16-feb Kloeze Korte Wobbes Vrijdag 17-feb

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Mei 2018 Jaargang 6, nr. 10 I N D I T N U M M E R : Volgend schooljaar Personeel Even voorstellen Gymrooster Grote schoonmaak Eindtoets Kamp groep 8 Contactavond Avondvierdaagse Wisselmoment Agenda V o

Nadere informatie

Open huis gemist of nog een keer komen kijken???

Open huis gemist of nog een keer komen kijken??? Schooljaar 2016-2017 13 t/m 17 februari Agenda: Ma - Groep 3 Overstap Di - Groep 3 Overstap Groep 3-4 naar Bibliotheek Wo - Do - Vr - Groep 5-8 vrij i.v.m. Studiedag leerkrachten Beste ouders/verzorgers

Nadere informatie

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart Beste lezers, Hierbij weer de nieuwsbrief van februari! Buiten lijkt het soms voorjaar, dan is het weer herfst en van de sneeuw hebben we pas ook nog mogen genieten! De kinderen genieten tijdens het buitenspelen

Nadere informatie

19 april 2017 nummer 10

19 april 2017 nummer 10 19 april 2017 nummer 10 Pauze Na de meivakantie gaan we de pauze in de ochtend iets anders inrichten. Vanaf dan eten we om 10 uur ons meegenomen fruit in de klas, terwijl de meester of juffrouw voorleest.

Nadere informatie