Energiezuinig (ver)bouwen: niet enkel voor handige Harry s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Energiezuinig (ver)bouwen: niet enkel voor handige Harry s"

Transcriptie

1 Energiezuinig (ver)bouwen: niet enkel voor handige Harry s EcoHuis Antwerpen Aanbod infosessies maart - juni 2012

2 Energiezuinig (ver)bouwen? Het EcoHuis zet u op weg Het EcoHuis is de plaats voor alles wat te maken heeft met duurzaam bouwen, wonen en leven. U kunt er terecht voor een groene lening, hulp bij premieaanvragen, energie- en milieuadvies, professioneel bouwadvies en nog veel meer. Dankzij de permanente tentoonstelling Meer doen met minder krijgt u heel wat praktische tips om zelf uw huis, tuin en keuken groener te maken. Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u dit op een energiezuinige manier doen? In deze brochure vindt u een overzicht van boeiende informatiesessies rond verschillende thema s zoals o.a. isoleren, verwarmen, groendaken en regenwateropvang. Dankzij de steun van het Europese project Interreg IVB krijgt u als Antwerpenaar de kans om de meeste infosessies gratis bij te wonen. Teun Depreeuw

3 Hoe bestaande gebouwen isoleren? In deze sessie leert u wat de prioriteiten, mogelijkheden en specifieke aandachtspunten zijn bij het isoleren van bestaande woningen. Eerst worden de principes van isoleren uitgelegd: hoe u een voldoende dik isolatiepakket moet realiseren met aandacht voor een koudebrugvrije en lucht- en winddichte plaatsing. Daarna worden deze principes toegepast op de verschillende bouwdelen: daken, schrijnwerk, vloeren en wanden. zaterdag 3 maart van 14 tot 16 uur gratis, vooraf inschrijven verplicht via het e-loket op tel of mail ecohuis@stad.antwerpen.be Energiezuinig verwarmen De keuze van uw verwarmingssysteem is cruciaal om efficiënt en zuinig te verwarmen. Tijdens deze informatiesessie maakt u kennis met de verschillende energiebronnen die gebruikt worden bij woningverwarming. U leert het belang van een correcte bepaling van de warmtebehoefte. U krijgt uitleg over verschillende centrale en decentrale verwarmingssystemen op diverse energiedragers en over welke systemen geschikt zijn voor nieuwe en bestaande woningen. donderdag 29 maart van tot uur gratis, vooraf inschrijven verplicht via het e-loket op tel of mail ecohuis@stad.antwerpen.be 4 Teun Programma Depreeuw energiezuinig (ver)bouwen De stad Antwerpen geeft een premie van 4 euro/m² voor het plaatsen van dakisolatie in bestaande woningen. Maakt u gebruik van nagroeibare materialen (cellulose, hennep,...) dan krijgt u 2 euro per m² extra. De stad Antwerpen geeft een premie van 25 euro per m² voor het plaatsen van een zonneboiler in een bestaande woning.

4 Zeer energiezuinige renovatie Bent u van plan om uw woning volledig te verbouwen? Wilt u dit op een grondige en energiezuinige manier doen? Dan is deze vormingsdag, gegeven door Passiefhuisplatform, beslist iets voor u. Wat zijn de mogelijke strategieën bij renovatie? Kiest u voor een gefaseerde of geïntegreerde verbouwing en wat is het verschil? Hoe moet u isoleren, zorgt u voor luchtdichtheid, vermijdt u koudebruggen, integreert u het buitenschrijnwerk en welke ventilatietechnieken past u het best toe? In de namiddag komen twee voorbeeldprojecten aan bod: een geïntegreerde en een gefaseerde renovatie. Wat met regenwater: een regenwaterput of groendak? In deze sessie leert u of u het best een waterput of een groendak installeert. We gaan ook dieper in op de installatie zelf. Verder komen infiltratie en afvalwater aan bod. Wat is er allemaal nodig voor een hemelwaterinstallatie, waarvoor is regenwater geschikt, wat zegt de regelgeving? Wat kost water en hoe kunt u de factuur verlagen? Hoe is een groendak opgebouwd, wat zijn de voor- en nadelen en waar past u het toe? Wat doet u met hemelwater dat u niet gebruikt en waar gaat uw afvalwater naartoe? zaterdag 7 april van 10 tot 16 uur 20 euro per persoon (broodjeslunch inbegrepen) vooraf inschrijven verplicht via Passiefhuisplatform: (cursussen) waar: EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout De stad Antwerpen geeft een premie van maximum 500 euro voor de installatie van een regenwaterput of infiltratievoorziening bij bestaande woningen. donderdag 26 april van tot uur gratis, vooraf inschrijven verplicht via mail ecohuis@stad.antwerpen.be, het e-loket op of tel EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, Borgerhout Programma energiezuinig (ver)bouwen Teun Depreeuw 7

5 Een aannemer aan het woord Voor en na van een energiezuinig verbouwde rijwoning Na een toelichting door de aannemer over de stand van zaken voor de verbouwing en de aanpak ervan, brengen we een bezoek aan de desbetreffende rijwoning in Deurne. Wenst u een antwoord op al uw verbouwvragen vanuit de praktijk, dan is deze infosessie zeker de moeite waard. zaterdag 5 mei van 10 tot 12 uur gratis, vooraf inschrijven verplicht via het e-loket op tel of mail ecohuis@stad.antwerpen.be voor het vervoer van het EcoHuis tot aan het te bezoeken pand kunt u gebruik maken van tram 24 die vertrekt aan het EcoHuis Werksessie Slim Sparen Sparen op energie kan met weinig moeite toch veel opbrengen. Tijdens deze gezellige werksessie ontdekt u verschillende tips en trucjes om uw energiekosten te doen dalen. Doe mee en merk dat u zonder veel aanpassingen flink kunt besparen op uw energiefactuur. U stapt naar buiten met bruikbare tips op maat, waarmee u thuis zonder veel moeite aan de slag kunt. U krijgt ook een product naar keuze mee naar huis (bijvoorbeeld een koelkastthermometer, spaarlamp of tijdschakelaar). donderdag 31 mei van tot uur gratis, vooraf inschrijven verplicht via het e-loket op tel of mail ecohuis@stad.antwerpen.be Teun Depreeuw De stad Antwerpen geeft 10% extra op de premie van de netbeheerders voor (ver)nieuwbouw van een lage energiewoning met E-peil van 30 of minder. Energie sparen is goed voor de portemonnee én het milieu. Vraag daarom een gratis energiescan aan, krijg tips op maat van een energiesnoeier én gratis producten.

6 Aanleg van groendaken voor doe-het-zelvers Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Ze hebben een aantal belangrijke voordelen: ze brengen groen in de stad, hebben een positief effect op de waterbeheersing en het klimaat en scheppen een aangename leefomgeving. Tijdens deze voordracht leert u meer over de verschillende types groendaken, de voor en nadelen, de opbouw van een groendak en het onderhoud. U komt ook te weten hoe u te werk moet gaan om zelf een van uw daken om te toveren tot een groendak. zaterdag 2 juni van 10 tot 12 uur (Open Tuinendagen) gratis, vooraf inschrijven verplicht via het e-loket op tel of mail ecohuis@stad.antwerpen.be De stad Antwerpen geeft een premie van 31 euro/m² voor de aanleg van een groendak (indien dit niet verplicht is).

7 Toepassingen van zonne-energie Door de stijgende energieprijzen wordt zonne-energie steeds interessanter. Waarom u hernieuwbare energie en zonne-energie in het bijzonder zou moeten toepassen, komt in deze infosessie aan bod. U komt te weten welk aandeel van uw energieverbruik u kunt invullen door zonne-energie en welke toepassingen er bestaan. De verschillende systemen worden toegelicht en we bekijken welke energiewinst en financiële besparing ze opleveren. donderdag 28 juni van tot uur gratis, vooraf inschrijven verplicht via het e-loket op tel of mail ecohuis@stad.antwerpen.be Bouwplannen? De stad geeft u gratis duurzaam advies Wilt u duurzaam (ver)bouwen maar weet u niet goed hoe u er aan moet beginnen? De EcoHuisdokter en andere deskundigen helpen u op weg. De EcoHuisdokter is een architect en geeft gratis advies en begeleiding bij ecologisch verbouwen, energiezuinig bouwen, tips over isolatie, hoogrendementsbeglazing, verwarming en duurzame materialen. Samen zoekt u de meest milieuvriendelijke oplossingen voor uw woning. donderdag van tot 19 uur (augustus tot 17 uur, juli gesloten) voor inwoners van de stad Antwerpen na afspraak via tel of ecohuis@stad.antwerpen.be u kunt ook zonder afspraak langs gaan bij een van de woonkantoren in uw buurt (de adressen vindt u terug op de website 12 Programma energiezuinig (ver)bouwen De stad Antwerpen organiseert in april een groepsactie om samen hellende daken te isoleren. Gespecialiseerd ecobouwadvies Op zoek naar advies over bio-ecologisch of passief bouwen, op maat van uw ideeën of uw bouwproject? Het EcoHuis werkt samen met gespecialiseerde ngo s die u begeleiden voor en tijdens de werken. Van advies tot hulp op de werf. De stad Antwerpen geeft korting op de kosten voor deze begeleiding.

8 Energieadvies in het EcoHuis U vindt uw energiefactuur te hoog en u wilt tips over hoe u die kunt verlagen? U zou graag overstappen naar een andere energieleverancier maar u weet niet hoe u dit moet aanpakken? U wilt deelnemen aan een samenaankoop groene stroom maar u vindt de inschrijvingsprocedure te ingewikkeld? U hebt hulp nodig bij het lezen van uw energie- of waterfactuur? Kom dan naar het EcoHuis en laat u bijstaan door een van onze energieadviseurs. Zij helpen u de goedkoopste of meest geschikte elektriciteit- of gasleverancier te kiezen, ze helpen u uw energiefactuur ontcijferen, ze geven informatie over energie- en milieupremies en groene leningen en geven energie- en milieuadvies op maat. van dinsdag tot vrijdag, tussen 9 en 12 uur, zonder afspraak ook mogelijk op andere momenten na afspraak via tel Elke Antwerpenaar kan een goedkope lening krijgen om energiebesparende ingrepen uit te voeren in zijn woning. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u ook renteloos lenen.

9 Waar zijn wij te vinden? EcoHuis Antwerpen Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout Vlot bereikbaar met openbaar vervoer en fiets, op wandelafstand van het Centraal Station. Openingsuren uur uur uur maandag open op afspraak dinsdag open open gesloten woensdag open open gesloten donderdag open open open vrijdag open open gesloten uur uur zaterdag open elke eerste zaterdag van de maand gesloten zon- en feestdagen gesloten V.U.: Patricia De Somer, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen Wettelijk depotnummer: D/2012/0306/

Help ik ga (ver)bouwen!

Help ik ga (ver)bouwen! Help ik ga (ver)bouwen! EcoHuis Antwerpen Aanbod infosessies februari - juni 2013 Inhoudstafel Uw eigen huis energiezuinig verbouwen Isoleren van bestaande muren Uw huidige verwarmingsinstallatie is aan

Nadere informatie

Energiepremies die u geld blijven opbrengen

Energiepremies die u geld blijven opbrengen Energiepremies die u geld blijven opbrengen Spaar energie, geld en het milieu De stad en uw netbeheerder helpen u energie sparen in 2011 1 verantwoordelijke uitgever: Patricia De Somer, Grote Markt 1 2000

Nadere informatie

Energiepremies die u geld blijven opbrengen

Energiepremies die u geld blijven opbrengen Energiepremies die u geld blijven opbrengen Spaar voor de toekomst. De stad en uw netbeheerder helpen u energie sparen in 2012. 2 EcoHuis Antwerpen Energiepremies aanvragen is gemakkelijk De stad Antwerpen

Nadere informatie

Premie voor een zonneboiler voor sanitair warm water in een bestaande woning

Premie voor een zonneboiler voor sanitair warm water in een bestaande woning Premie voor een zonneboiler voor sanitair warm water in een bestaande woning Warm water in huis vergt veel energie. Door gratis zonnewarmte te gebruiken, kunt u op een eenvoudige, milieusparende manier

Nadere informatie

Breng een bezoek aan. het woonkantoor. in uw buurt. Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies

Breng een bezoek aan. het woonkantoor. in uw buurt. Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies Breng een bezoek aan het woonkantoor in uw buurt Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies 1 In het woonkantoor kunt u terecht met uw vragen over wonen in Antwerpen. Alle (toekomstige)

Nadere informatie

13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015

13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015 13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015 Bouwen of renoveren blijft de beste investering... Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente

Nadere informatie

INFOSESSIES VOOR INWONERS Limburg Isoleert Dubolimburg VIBE Dialoog

INFOSESSIES VOOR INWONERS Limburg Isoleert Dubolimburg VIBE Dialoog INFOSESSIES VOOR INWONERS Limburg Isoleert Dubolimburg VIBE Dialoog Limburg Isoleert In het kader van de Campagne Limburg Isoleert kan u als gemeente 2 infosessies aanvragen om ook uw inwoners correct

Nadere informatie

INFORMATIE lenen en verzekeren 2014

INFORMATIE lenen en verzekeren 2014 INFORMATIE lenen en verzekeren 2014 Vooraf U vindt in deze brochure informatie rond lenen en verzekeren. Onze woonwinkelaars maken u graag wegwijs in deze brochure. 2 De woonwinkel Parkstraat 10, 9100

Nadere informatie

de woonkantoren van de stad Antwerpen

de woonkantoren van de stad Antwerpen de woonkantoren van de stad Antwerpen Woonkantoor stad Antwerpen A. Wie zijn wij? B. Wie is onze klant? C. Wat doen wij? D. de Groene Lening E. verbouwingspremies voor eigenaar-bewoner F. verbouwingspremies

Nadere informatie

VORMING VOOR VERENIGINGEN. VIBE Dialoog Steunpunt Lokale Agenda 21 (SLA 21)

VORMING VOOR VERENIGINGEN. VIBE Dialoog Steunpunt Lokale Agenda 21 (SLA 21) VORMING VOOR VERENIGINGEN VIBE Dialoog Steunpunt Lokale Agenda 21 (SLA 21) VIBE VIBE biedt 18 vormingen aan die een vereniging kan inrichten voor zijn leden. In het kader van tandem zijn een aantal van

Nadere informatie

SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN!

SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN! BENOveren: SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN! Wat is BENOveren? BENOveren? Dat is nog beter renoveren. Met oog voor je budget, je wooncomfort en de energieprestaties van je huis. Pak je hele woning aan,

Nadere informatie

INFORMATIE lenen en verzekeren 2013

INFORMATIE lenen en verzekeren 2013 INFORMATIE lenen en verzekeren 2013 Premies lenen en verzekeren Vooraf U vindt in deze brochure informatie rond lenen en verzekeren. Onze woonwinkelaars maken u graag wegwijs in deze brochure en zoeken

Nadere informatie

Energie- en milieumaand oktober 2011. Programmaboekje

Energie- en milieumaand oktober 2011. Programmaboekje Energie- en milieumaand oktober 2011 Programmaboekje Energie- en milieumaand: praktisch 4 Duurzaam bouwen en wonen Voordracht: Wat met regenwater: een regenwaterput of een groendak 5 Voordracht: Warmtepompen

Nadere informatie

De warmste wijk renoveert

De warmste wijk renoveert De warmste wijk renoveert IOK zal de komende 3 jaar zes wijken in de Kempen begeleiden in een wijkrenovatie. Jouw wijk is één van de gekozen wijken. Wat is een wijkrenovatie? Je hebt renovatieplannen,

Nadere informatie

Energiepremies en energieleningen. Seminarie CIB - Ecohuis 26 april 2013

Energiepremies en energieleningen. Seminarie CIB - Ecohuis 26 april 2013 Energiepremies en energieleningen Seminarie CIB - Ecohuis 26 april 2013 Overzicht - Doelstelling - Knelpunten - Ondersteuning door de stad Antwerpen - Premies - Leningen - Voorbeelden 2 Doelstelling -

Nadere informatie

Stappenplan Energie Sparen

Stappenplan Energie Sparen Stappenplan Energie Sparen Energie-infotoer Dirk Van Laer Voorjaar 2013 Programma Stappenplan Energiesparen voor woningen 1. Inleiding : waarom? 2. Hoe beginnen?: Trias energetica! 3. De praktijk in drie

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 1/ 7 BE001 19/05/2014 - BDA nummer: 2014-511078 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Voorstelling VIBE vzw

Voorstelling VIBE vzw Voorstelling VIBE vzw WAT? Thema s: Water Energie Materialen Ruimtegebruik - milieu - gezondheid Meer dan 25 jaar ervaring Duurzame ontwikkeling!!! C2C!!! Voorstelling VIBE vzw HOE? Website: www.vibe.be

Nadere informatie

Energiewijzer. Wil je minder betalen voor energie en water?

Energiewijzer. Wil je minder betalen voor energie en water? Energiewijzer Wil je minder betalen voor energie en water? 1 Inhoud Vragen over je factuur van energie 4 Wat doet de Energiecel? 4 Sociaal tarief 5 Elektriciteit en gas 5 Water 6 Je huis verwarmen in de

Nadere informatie

Energie. 1 Conclusies. Energiebesparing en duurzame energie in de Drechtsteden

Energie. 1 Conclusies. Energiebesparing en duurzame energie in de Drechtsteden Energie Energiebesparing en duurzame energie in de Drechtsteden De gemeenten in de regio Drechtsteden werken samen aan klimaat- en energiebeleid. Ingezet wordt op energiebesparing en toename van gebruik

Nadere informatie

COLLECTIEF RENOVEREN. K A M P C o n d e r s t e u n t l o k a l e o v e r h e d e n e n b u r g e r s

COLLECTIEF RENOVEREN. K A M P C o n d e r s t e u n t l o k a l e o v e r h e d e n e n b u r g e r s COLLECTIEF RENOVEREN K A M P C o n d e r s t e u n t l o k a l e o v e r h e d e n e n b u r g e r s 1-05/04/2017 COLLECTIEF RENOVEREN WAAROM? Waarom? Collectief renoveren? De rol van Kamp C? Duurzaambouwloket.be

Nadere informatie

Energiewijzer. Wil je minder betalen voor energie en water?

Energiewijzer. Wil je minder betalen voor energie en water? Energiewijzer Wil je minder betalen voor energie en water? 1 Inhoud Vragen over je factuur van energie 4 Wat doet de Energiecel? 4 Sociaal tarief 5 Elektriciteit en gas 5 Water 6 Je huis verwarmen in de

Nadere informatie

ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE!

ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE! ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE! GECERTIFICEERD KOMO NA-ISOLATIE BEDRIJF 10 JAAR GARANTIE SPOUWMUURISOLATIE VLOERISOLATIE DAKISOLATIE GELUIDSISOLATIE ISOLATIEHERSTEL SPOUWMUURISOLATIE

Nadere informatie

Energie Energiebesparing en duurzame energie in Zwijndrecht

Energie Energiebesparing en duurzame energie in Zwijndrecht Energie Energiebesparing en duurzame energie in Zwijndrecht De gemeenten in de regio Drechtsteden werken samen aan klimaat- en energiebeleid. Ingezet wordt op energiebesparing en toename van gebruik van

Nadere informatie

Energie besparen in uw huis

Energie besparen in uw huis > www.vrom.nl Energie besparen in uw huis Met energiepremie en EPA-advies Energie besparen in uw huis Een comfortabel huis en toch een lagere energierekening? Dat kan prima als u energiebesparende maatregelen

Nadere informatie

Energie. 1 Conclusies. Energiebesparing en duurzame energie in Alblasserdam

Energie. 1 Conclusies. Energiebesparing en duurzame energie in Alblasserdam Energie Energiebesparing en duurzame energie in Alblasserdam De gemeenten in de regio Drechtsteden werken samen aan klimaat- en energiebeleid. Ingezet wordt op energiebesparing en toename van gebruik van

Nadere informatie

Milieutrefdag 4 juni 2009 ISOLEER JE RIJK

Milieutrefdag 4 juni 2009 ISOLEER JE RIJK Milieutrefdag 4 juni 2009 ISOLEER JE RIJK Korte beschrijving van het project WAT : Isolatie van daken en muren, maar ook.. WAAR : Jeugdlokalen, gemeentelijke lokalen, zalen, kantines die ter beschikking

Nadere informatie

Een lagere energiefactuur? Wij helpen u!

Een lagere energiefactuur? Wij helpen u! Een lagere energiefactuur? Wij helpen u! Stap 1 : Vraag snel een gratis energiescan aan. Stap 2 : Isoleer het dak van een private huurwoning en geniet van een extra hoge premie van 23 euro per m 2. Bekijk

Nadere informatie

Agenda. Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie

Agenda. Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie BENOveren 1 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 2 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 3 4 5 6 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 7 8 9 E60

Nadere informatie

Infoavond. Samenaankoop muurisolatie

Infoavond. Samenaankoop muurisolatie Infoavond Samenaankoop muurisolatie SAMENaankoop Een samenwerking tussen IGEMO en 8 gemeenten IK LEEF VERSTANDIG 2010 2 Samenaankoop Voor iedereen die (extra) muurisolatie wil laten plaatsen Geïnteresseerde

Nadere informatie

Slim besparen, doe je samen!

Slim besparen, doe je samen! Slim besparen, doe je samen! Welkom Programma: 1. Opening, voorzitter dorpsraad Marco Hesp 2. Buurkracht, Patricia Vinclair 3. Buurtscan/Buurtadvies, Jaap Stel Kies Groen Licht Pauze 4. Uitleg duurzaam

Nadere informatie

Bouwer ligt wakker van minder bouwpremies, dure energieprijzen en meer belastingen 68% vraagt verlaging btw naar 6% als compensatie

Bouwer ligt wakker van minder bouwpremies, dure energieprijzen en meer belastingen 68% vraagt verlaging btw naar 6% als compensatie Overheidspremies & fiscale voordelen Meer belastingen Duurdere energieprijzen Economische crisis algemeen Strenge regelgeving Klimaatverandering Moeilijkheid om een lening te krijgen Jobonzekerheid Onzekere

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

ZORGELOOS VERHUREN. Premies en steunmaatregelen voor verhuurders. Katja Calsyn projectcoördinator Beter Wonen aan de Gete

ZORGELOOS VERHUREN. Premies en steunmaatregelen voor verhuurders. Katja Calsyn projectcoördinator Beter Wonen aan de Gete ZORGELOOS VERHUREN Premies en steunmaatregelen voor verhuurders Katja Calsyn projectcoördinator 9 oktober 2014 CC De Kruisboog Sint-Jorisplein20, 3300 Tienen Premies en Steunmaatregelen Particulier verhuurder

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

PERSBERICHT. Annemie Turtelboom Vlaams Viceminister-president Annemie Turtelboom Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie

PERSBERICHT. Annemie Turtelboom Vlaams Viceminister-president Annemie Turtelboom Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie PERSBERICHT Annemie Turtelboom Vlaams Viceminister-president Annemie Turtelboom Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Brussel, 11/2/2016 Energiebesparende renovatie in Vlaanderen zet door

Nadere informatie

WE BRING ALUMINIUM TO LIFE. Resultaten marktbevraging bij bouwers en verbouwers Januari 2016

WE BRING ALUMINIUM TO LIFE. Resultaten marktbevraging bij bouwers en verbouwers Januari 2016 WE BRING ALUMINIUM TO LIFE Resultaten marktbevraging bij bouwers en verbouwers Januari 2016 Opzet en methode Jaarlijks onderzoek naar evoluties op de bouw- en verbouwmarkt Onderzoek in opdracht van Reynaers

Nadere informatie

2.1 WONING. Paper Speerpunt Duurzaam bouwen in de Westhoek 1

2.1 WONING. Paper Speerpunt Duurzaam bouwen in de Westhoek 1 2.1 WONING Paper Speerpunt Duurzaam bouwen in de Westhoek 1 MET DE BOOT terug naar mijn roots Zo blijkt al snel bij mijn bezoek aan de lage-energiewoning van Bart Castelein. De kleine woning is gelegen

Nadere informatie

Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie!

Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie! Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie! voorbeeld van mogelijke besparingen Een huishouden is jaarlijks zo n q 2.000 kwijt aan gas en licht. En daar kunt u tot wel 30% op besparen. Dat begint

Nadere informatie

Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA

Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA Verplicht aandeel hernieuwbare energie in nieuwbouw Vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwe woning, kantoor

Nadere informatie

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN gespecialiseerd in lage energiewoningen en passiefhuizen bij nieuwbouw : ecologisch houtskeletbouw-concept laatste jaren meer en meer vraag naar verbouwingen

Nadere informatie

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Inhoud Premies voor energiebesparende investeringen in 2014... Een overzicht van de premies die sinds 1 januari van kracht zijn.... Nieuw in 2014...

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Jeneverbeslaan nummer 21 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 1906 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Meisjesschoolstraat nummer 10 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Bart Morel (De Energiecentrale Stad Gent)

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Bart Morel (De Energiecentrale Stad Gent) Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Bart Morel (De Energiecentrale Stad Gent) 02.12.2017 Woonevent: Hoe maak ik mijn huis energiezuinig 2 Laat je gratis begeleiden door de Energiecentrale www.energiecentrale.gent

Nadere informatie

Welkom. Duurzaamheidsbeleid stad Peer. Historiek

Welkom. Duurzaamheidsbeleid stad Peer. Historiek Welkom Historiek Milieuconvenant 2000-2001 Optie 7 (duurzaam gemeentelijk beleid) in 2001 Aanwerving duurzaamheidambtenaar in 2001 Ondertekening samenwerkingsovereenkomst 2002-2004 Niveau 1 van de cluster

Nadere informatie

opleidingen energieneutraal bouwen eprojecten

opleidingen energieneutraal bouwen eprojecten opleidingen energieneutraal bouwen eprojecten BEN je mee? Modulaire opleidingscyclus energieneutraal bouwen Vlaanderen zet de route uit met de BEN-doelstellingen. Dit schept enorme kansen, maar vraagt

Nadere informatie

Lijst aanvaardbare werken voor de Energieleningen 2015

Lijst aanvaardbare werken voor de Energieleningen 2015 Hieronder vindt u een gedetailleerde beschrijving van werken die in aanmerking komen voor de energielening: 1. Dak- of zoldervloerisolatie 2. Hoogrendementsbeglazing, -deuren en -poorten 3. Muurisolatie

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL Klimaatmakers Veilig en vertrouwd! Warmte en ventilatie zijn essentieel voor een heerlijk klimaat in uw woning.

Nadere informatie

Ook slim investeren? Regel het nu!

Ook slim investeren? Regel het nu! Ook slim investeren? Regel het nu! Wilt u de energiekosten in de hand houden? Van uw huis een heerlijk comfortabel thuis maken? Bespaar slim! U wordt als woningeigenaar gestimuleerd om nú verstandig in

Nadere informatie

IGEAN energielening. Lijst van voor een energielening aanvaardbare werken

IGEAN energielening. Lijst van voor een energielening aanvaardbare werken IGEAN energielening Lijst van voor een energielening aanvaardbare werken Deze tekst geeft een meer gedetailleerde beschrijving van de werken die in aanmerking komen voor de IGEAN energielening. Deze lijst

Nadere informatie

Studie kost- en energie efficiënt (ver)bouwen. Auteur: Veronique Mattheeuws

Studie kost- en energie efficiënt (ver)bouwen. Auteur: Veronique Mattheeuws Studie kost- en energie efficiënt (ver)bouwen Auteur: Veronique Mattheeuws Onderzoek perceptie impact bouwschil op E-peil Online enquête uitgevoerd in januari 2016 Representatieve steekproef van 700 bouwers

Nadere informatie

Bevraging energiesituatie woning in het kader van het project Energiek Dorp Proven

Bevraging energiesituatie woning in het kader van het project Energiek Dorp Proven Bevraging energiesituatie woning in het kader van het project Energiek Dorp Proven Straat : Nr. :. Bus :. Ik ben huurder Ik ben eigenaar Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Het vragen naar de straat

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST!

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! MONTAGE DOOR KOMO GECERTIFICEERD DAKDEKKERS- BEDRIJF ADVISEREN LEVEREN INSTALLEREN ADVISEREN Green Power Systems is uw adviseur, leverancier en

Nadere informatie

Samen Sterker realiseert 1000 ste project zonnepanelen in Vlaanderen

Samen Sterker realiseert 1000 ste project zonnepanelen in Vlaanderen PERSNOTA Samen Sterker realiseert 1000 ste project zonnepanelen in Vlaanderen Torhout 17 maart 2017 Samen Sterker is een coöperatieve onderneming -opgericht in mei 2011 en actief in heel Vlaanderen- die

Nadere informatie

11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013

11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013 11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013 Op bouw & reno, de populaire bouw- en renovatiebeurs in Antwerpen, vind je negen dagen aan een stuk alle mogelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Dentergem - Meulebeke - Pittem - Ruiselede - Tielt - Wingene In deze nieuwsbrief: ENERGIEZUINIG WONEN BOUWADVIES ENERGIERENOVATIEPROJECT VOOR SENIOREN PREMIES VOOR ENERGIEZUINIG

Nadere informatie

Doelen duurzaam bouwen

Doelen duurzaam bouwen 1 Doelen duurzaam bouwen Duurzaam bouwen is hot. Geen wonder, u verhoogt de waarde van uw woning, verlaagt uw woonlasten, krijgt overheidssubsidies voor duurzame details, maar ziet u ook hoe comfortabel

Nadere informatie

Info-avond. Samenaankoop dakisolatie Neerpelt

Info-avond. Samenaankoop dakisolatie Neerpelt Info-avond Samenaankoop dakisolatie Neerpelt INHOUD 1. Inleiding 2. Renoveren voor de toekomst - BEN 3. Dakisolatie 4. Inschrijvingsformulier 5. Groepsaankoop dakisolatie INLEIDING Limburg Klimaatneutraal

Nadere informatie

571 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

571 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Haven 20 3560 gemeente Lummen bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 571 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

Studiedag energie. Energielening en sociale isolatie huurwoningen. 18 september 2017

Studiedag energie. Energielening en sociale isolatie huurwoningen. 18 september 2017 Studiedag energie Energielening en sociale isolatie huurwoningen 18 september 2017 REG-maatregelen: historiek Energierenovatieprogramma 2020: geen energieverslindende woningen in Vlaanderen in 2020 (dakisolatie,

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Ooievaar 8 bus 1 2060 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar 1965 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 379 PROEFCERTIFICAAT

Nadere informatie

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN?

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? Hoe kunnen we ontzorgen bij renovatie? Ontzorgen met Uitsluiten van alle risico s door te werken in bouwteam Forfaitaire prijs: geen overschrijding van de budgetten Renovatie

Nadere informatie

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN?

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? Hoe kunnen we ontzorgen bij renovatie? Ontzorgen met Uitsluiten van alle risico s door te werken in bouwteam Forfaitaire prijs: geen overschrijding van de budgetten Renovatie

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Asschoutstraatje nummer 1 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.15.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

525 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

525 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Dorps 23 2830 gemeente Willebroek bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1918 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 525 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat de Merodelaan nummer 70 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 461 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge

Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge LT2 = Lokalen en Terreinen op Lange Termijn Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge VOOR Bij de 10 slechtste lokalen van Gent lokalenonderzoek

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Fazantendreef nummer 7 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 545

Nadere informatie

Bespaar-toptips. die watt opleveren. samen@heuvelrugenergie.nl www.heuvelrugenergie.nl

Bespaar-toptips. die watt opleveren. samen@heuvelrugenergie.nl www.heuvelrugenergie.nl Bespaar-toptips die watt opleveren samen@heuvelrugenergie.nl www.heuvelrugenergie.nl Bespaar-toptip 1 Waterbesparende douchekop (max. 8L per minuut doe de emmerproef om dit te testen) ± 90 p.j. De groenste

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Blauwenbergstraat nummer 27 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.17.4 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 829 De energiescore laat

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Wolfstraat nummer 17_45 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.17.4 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 819 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Smidstraat nummer 41 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 771 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Kabienstraat nummer 20 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 936 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Hamerstraat nummer 131 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.17.4 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 570 De energiescore laat toe

Nadere informatie

U kunt op allerlei manieren energie besparen of energiekosten uitsparen.

U kunt op allerlei manieren energie besparen of energiekosten uitsparen. Energie besparen Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Wie energie bespaart helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee:

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Lisstraat nummer 37 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.15.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Vullaertstraat nummer 20 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.15.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Zilvervos 4 bus *1/1 2610 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 711 PROEFCERTIFICAAT

Nadere informatie

vtest.be Energiecontracten vergelijken? Doe de V-test VREG Koning Albert II-laan 20 bus 19 1000 Brussel vreg.be

vtest.be Energiecontracten vergelijken? Doe de V-test VREG Koning Albert II-laan 20 bus 19 1000 Brussel vreg.be V.U. André Pictoel, gedelegeerd bestuurder Energiecontracten vergelijken? VREG Koning Albert II-laan 20 bus 19 1000 Brussel vreg.be Doe de V-test gratis telefoonnummer 1700 (kies toets 3 Andere vragen)

Nadere informatie

Duurzaam (ver)bouwen zaterdag 23 juni Woonmarkt Wevelgem

Duurzaam (ver)bouwen zaterdag 23 juni Woonmarkt Wevelgem Duurzaam (ver)bouwen zaterdag 23 juni Woonmarkt Wevelgem Inhoud : Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen ZonneWinDT : historiek en aanbod Wat is duurzaam bouwen? Voorbeeld planscreening Steunpunt Duurzaam

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Scharent nummer 10 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.17.4 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 1405

Nadere informatie

De Vlaamse energielening

De Vlaamse energielening De Vlaamse energielening SVKA verhuurdersevent, 9 november 2017 Even voorstellen AG Energiebesparingsfonds Antwerpen Missie: - het particulier energieverbruik in Antwerpen duurzaam verminderen - specifiek

Nadere informatie

Lekt uw huis ook geld? Doe er iets aan, isoleer uw dak.

Lekt uw huis ook geld? Doe er iets aan, isoleer uw dak. Lekt uw huis ook geld? Doe er iets aan, isoleer uw dak. Lekt uw huis ook geld? Een energiezuinige woning voor iedere Vlaming in het jaar 2020. Hoeveel geld lekt er uit uw huis? Het lijkt op het eerste

Nadere informatie

Wonen & energie. Beleidsinstrumenten op federaal en gewestelijk niveau. Provinciehuis Vlaams-Brabant Bart Martens 26 juni 2006

Wonen & energie. Beleidsinstrumenten op federaal en gewestelijk niveau. Provinciehuis Vlaams-Brabant Bart Martens 26 juni 2006 Beleidsinstrumenten op federaal en gewestelijk niveau Provinciehuis Vlaams-Brabant Bart Martens 26 juni 2006 ANIMO Winteruniversiteit LEEFMILIEU & ENERGIE 18 februari 2006 Energiezuiniger wonen: heel wat

Nadere informatie

Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid. Oktober 2017

Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid. Oktober 2017 Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid Oktober 2017 Goed om te weten De eerste sheets geven de uitkomsten per vraag weer. Deze zijn weergegeven in percentages. Vanaf sheet nummer

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Leugenberg nummer 123 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

460 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

460 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Berg 6 9170 gemeente Sint-Gillis-Waas bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1945 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 460 De energiescore laat

Nadere informatie

466 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

466 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Mechelse 15 bus 1 1840 gemeente Londerzeel bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 466 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

Dakwerken (geen isolatie)

Dakwerken (geen isolatie) Dakwerken (geen isolatie) - Draagstructuur - Dakbedekking - Goten & randaansluitingen - Dak(vlak)ramen - Werken uitgevoerd door aannemer - Verhuurders: 57.460 (verhoging met 1.500 per persoon ten laste)

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Schoolstraat nummer 6 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.15.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 516 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

Minder energie meer comfort. Maak gebruik van de duurzaamheidslening. Ook een vereniging van eigenaren kan een lening aanvragen.

Minder energie meer comfort. Maak gebruik van de duurzaamheidslening. Ook een vereniging van eigenaren kan een lening aanvragen. Ook een vereniging van eigenaren kan een lening aanvragen De maatregelen verdienen zichzelf terug. Daar valt met de huidige lage rentestand niet tegenop te sparen. aldus Henk Brouwer (VVE Beheerder) van

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvaardbare werken voor Duwolim Plus lening

Bijlage 1: Aanvaardbare werken voor Duwolim Plus lening Bijlage 1: Aanvaardbare werken voor Duwolim Plus lening Energiebesparende investeringen 1. Dak- of zoldervloerisolatie 2. Hoogrendementsbeglazing, -deuren en -poorten 3. Muurisolatie 4. Vloerisolatie 5.

Nadere informatie

Premieoverzicht EPB bouwaanvragen voor 01/01/2014

Premieoverzicht EPB bouwaanvragen voor 01/01/2014 Wim Beyaert NV Otegemstraat 235 B-8550 Zwevegem Tel. 056/75.54.52 e-mail info@beyaertprojects.be website www.beyaertprojects.be Premieoverzicht EPB bouwaanvragen voor 01/01/2014 Onderstaand kan je de verschillen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Oudenaardsesteenweg nummer 70 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 531 De energiescore laat

Nadere informatie

375 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

375 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Glazenleeuw 106 9120 gemeente Beveren bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 375 De energiescore laat

Nadere informatie

664 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

664 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Krekel 24 9052 gemeente Gent bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 664 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie