Nederlands. 1. Aan de slag 1.1 Inleiding. 1.2 Eigenschappen:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlands. 1. Aan de slag 1.1 Inleiding. 1.2 Eigenschappen:"

Transcriptie

1 1. Aan de slag 1.1 Inleiding Nederlands Bereid u voor op de ultieme video-ervaring met het Video Wonder DVB-T. Deze eenheid is krachtiger dan uw tv. Ze laat de rechtstreekse ontvangst toe van gratis aardse digitale tv- en radio-uitzendingen. Je hoeft je nooit geen zorgen meer te maken over een gemist programma: tv-programma s kunnen worden opgenomen in het MPEG-2 formaat met behulp van de programmeerfunctie. Verder kunt u ook beelden gaan binnenhalen om ze te gebruiken als bureaublad. Met de Video Wonder DVB-T kunt u de opgenomen programma s op eender welk ogenblik gaan bekijken; u kunt zelfs video bekijken van een DVD/VCD speler, een VCR, of om het even wat met een composite /S-Video uitgang, en digitale tv tegelijk. 1.2 Eigenschappen: Digitale aardse tv bekijken en naar digitale radio luisteren op uw pc Ondersteunt het programmeren van opnames Bekijken van aardse digitale tv-uitzendingen en tegelijk weergeven van videoprogramma s vanaf DVD/VCD/VHS/camcorder Draagbare antenne meegeleverd (de ontvangstkwaliteit hangt af van het plaatselijke DVB-T signaal) 1.3 Inhoud van de verpakking In de verpakking treft u het volgende aan: Video Wonder DVB-T AV kabel Stuurprogramma Afstandsbediening Draagbare antenne Handleiding

2 1.4 Systeemvereisten Om de Video Wonder DVB-T met succes te kunnen gebruiken moet uw desktop systeem aan de volgende eisen voldoen: Moederbord met busmaster* capable PCI slot (v.2.1 of later) beschikbaar Pentium III 800 MHz of sneller MPEG-1 real-time opname: PIII 1GHz of AMD Athlon 1 of later MPEG-2 real-time encoding: P4 1.6GHz of AMD Athlon 1.6 of later DVD real-time encoding: P4 2GHz of AMD Athlon 2GHz of later 256 MB RAM (minimum), 512 MB RAM aanbevolen VGA-kaart met DirectX 8.1 ondersteuning Windows 2000 (Service Pack 4), Windows XP (Service Pack 1) DirectX 9 of later CD-ROM of DVD station 20 MB ruimte beschikbaar op de harde schijf voor de installatie Bijkomende plaatsruimte op uw harde schijf voor het opnemen den het bewerken van bestanden VGA monitor met DirectShow geïnstalleerd, ondersteuning van 16-bit kleur Geluidskaart Speakers voor geluidsweergave IRQ beschikbaar TV antenne of kabel 2. Input & output aansluitingen 2.1. Video Wonder-reeks aansluitingen De Video Wonder DVB-T kaart ondersteunt zowel S-video als een composite ingang. Zie voor de aansluitgegevens het schema hieronder.

3 Remote: voor het aansluiten van de sensor van de afstandsbediening van uw Video Wonder DVB-T AV Cable: aansluiten van de AV-kabel op de 7 pens-connector van de Video Wonder DVB-T Composite Video: gebruikt voor het aansluiten van externe apparaten zoals een VCR, camera, of camcorder. Audio (L): aansluiting voor het linker geluidskanaal van een uitwendige geluidsbron Audio (R): aansluiting voor het rechter geluidskanaal van een uitwendige geluidsbron S-Video: voor het aansluiten van een extern apparaat zoals een VCR of een camcorder. ANT: voor het aansluiten van een buiten- of een kamerantenne. De afstandsbediening 1.Volledig scherm 2. AAN/UIT 3. Numeriek toetsenbord 4. RECALL 5. Mute 6. TV/Radio 7. SAP 8. CH+/CH- 9. Enter 10. VOL-/VOL+ 11. Bron 12. PIP 13. Voorbehouden 14. Record/Pauze 15. TimeShift / Pauze 16. Terug 17.Vooruit 18. Play/Pauze 19. Einde 20. Terug 21. Stop

4 1. Volledig scherm: schakelen tussen Volledig scherm en het vorig formaat 2. Aan/uit : aan- en uitschakelen van het Genius DTV programma 3. Numeriek toetsenbord: voor het rechtstreeks kiezen van het gewenste kanaal. In Scan Mode kunt u de frequentie rechtstreeks intikken, en bevestigen met Enter 4. Recall: terug naar het vorige kanaal 5. Mute: het geluid onderdrukken 6. TV/Radio: schakelen tussen radio- en tv-ontvangst 7. SAP: overschakelen naar een tweede geluidskanaal (Second Audio Program indien uitgezonden) 8. CH+/CH-: overschakelen naar een volgend/vorig kanaal 9. VOL-/VOL+: het geluidsvolume vergroten/verkleinen 10. Enter: een selectie bevestigen 11. PIP: PIP-mode in- en uitschakelen en inschakelen van het hoofd- en het secundaire venster 12. Source: omschakelen tussen de verschillende bronnen DVB -> AV-In -> S-Video 13. Record/Pauze: om de opname van het lopende programma te starten of te pauzeren 14. Reserve 15. TimeShift / Pauze: om het huidige programma te starten en te pauzeren 16. Rewind: terugspoelen 17. Play/Pauze: om een opgenomen bestand weer te geven en te pauzeren 18. Forward: verder gaan doorheen de weergave of de in tijd verschoven opname 19. Back: terug naar het begin van een opgenomen video tijdens de weergave 20. Stop: het weergeven of opnemen stoppen 21. End: om tijdens de weergave naar het einde van een opgenomen video te gaan 3. Installatie van de hardware en de stuurprogramma s In de volgende hoofdstukken leest u stap-voor-stap instructies over het installeren en het configureren van de DVB-T kaart, de toebehoren en de software DirectX Voor u uw nieuwe Video Wonder DVB-T gaat installeren, is het noodzakelijk DirectX 9.0 of later te installeren naast uw beheerssysteem. U vindt dit programma op de cd-rom in de map DirectX

5 3.2. Installeren van de Video Wonder DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) 1. Schakel uw pc uit, en koppel alle randapparaten zoals uw printer en het scherm los. Laat de netkabel voorlopig even aangesloten, zodat uw pc geaard blijft. 2. Raak de metalen behuizing aan de achterzijde van de pc aan om statische ladingen te laten aflopen. Neem nu het netsnoer los. 3. Verwijder het deksel van de behuizing van uw pc. 4. Zoek een vrij PCI uitbreidingsslot. Denk er bij het kiezen van het PCI-slot om, dat de DVB-T kaart beter niet in PCI slot 1 wordt geplugd, samen met een AGP grafische kaart, omdat PCI slot 1 meestal dezelfde interrupts krijgt toegewezen als het AGP slot. Hierdoor zouden beide kaarten dezelfde interrupt krijgen, wat kan leiden tot crashes tijdens het gebruik! De getallen, toegewezen aan de PCI slots staan opgesomd in de handleiding van uw moederbord. 5. Haal de kaart voorzichtig uit de verpakking, hou haar met één hand vast bij de randen terwijl u met de andere hand een metalen deel van de pc aanraakt. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw lichaam volledig is ontladen via de pc, zodat de tv-kaart niet beschadigd raakt.

6 6. Richt de houder aan de achterzijde van de tv-kaart zodanig in het uitbreidingsslot dat de connectoren van de kaart evenwijdig liggen met de connectoren van het slot. 7. Druk de DVB-T kaart stevig in het slot, zodat ze goed contact geeft. 8. Bevestig de DVB-T kaart met een geschikte schroef. 9. Plaats het deksel van de behuizing van uw pc terug. 10. Sluit de antenne of de UHF/ VHF antennekabel (die u normaal aansluit op de antenne-ingang van uw tv) aan op de TV antenne-ingang van de DVB-T kaart. Sluit de netkabel terug aan, samen met alle andere kabels. Zorg er voor dat uw speakers niet te luid staan.

7 11. Sluit uw pc terug aan om de software te installeren Installatie stuurprogramma voor Windows 2000(Service Pack 4) / Windows XP (Service Pack 1) Na het terug opstarten zal Windows 2000(Service Pack 4) / XP (Service Pack 1) automatisch de aanwezigheid detecteren van nieuwe hardware, en u dat mededelen in een venster Nieuwe hardware aangetroffen. Indien u niet zeker weet welke versie van Windows u heeft, klikt u met de rechter muisknop op de map Deze computer en selecteert u Eigenschappen om de versie te zien. Indien uw pc gebruik maakt van noch Windows 2000 (Service Pack 4) of Windows XP (Service Pack 1), gaat u dan aub naar de website van Microsoft ( om uw Windows-versie te upgraden naar Service Pack 4 voor Windows 2000 of Service Pack 1 voor Windows, via het Internet. Dit is een voorbeeld van het controleren van de versie van Windows 2000.

8 Plaats, indien dat nog niet gebeurde, de installatie-cd in uw cd-romstation. Selecteer daarna Installeer uit een lijst of een specifieke plaats (geavanceerd) en klik op Volgende. Kies nu Naar het beste stuurprogramma zoeken op deze locaties en klik op Volgende. Windows gaat nu op zoek naar de stuurprogramma s op de installatie-cd en installeert ze automatisch. Na het installeren van het stuurprogramma, zal Windows u informeren dat dit met succes is gebeurd. Klik op Voltooien. Hiermee zijn de stuurprogramma s geïnstalleerd en kunt u de installatie beginnen van het toepassingsprogramma. 4. Installatie 4.1. Installatie van Genius DTV (digitale tv) De installatie van de Genius DTV software kan gebeuren via het Autostart-programma van de meegeleverde Driver and Application CD ( Software Installation ), of door het uitvoeren van een bestand, indien u het programma van het Internet downloade. Indien het Autostart-programma niet automatisch verschijnt van zodra u uw Genius installatie-cd in het station stopte, start u het met de hand door het programma installcd.exe uit te voeren, dat op de Genius installatie-cd staat.

9 4.2. De tv-kanalen scannen Vooraleer u naar digitale tv kunt kijken, moet u de in uw omgeving beschikbare kanalen doorzoeken. Klik in de Menubalk op Tools, en daarna op Scan om bij de scan-knop te komen. Setup ontvangst: Klik op Terrestrial scanning, zodat u de maximale en de minimale frequentie kunt intikken die moeten worden doorzocht. Channel Scan: U heeft twee mogelijkheden om te gaan zoeken naar beschikbare kanalen: 1. Auto Scan: Kies uw land in de uitklaplijst. Tijdens de Auto Scan ziet u de afbeelding van hierboven, me daarin de status. 2. Transponder Scan:

10 Indien u al eerder met succes naar kanalen scande, en nu een andere frequentie met de hand wilt gaan toevoegen, tikt u in het deel voor Transponder Scan de frequentie in khz, en de modulatie (voor DVB-T is dat meestal 16QAM of 64QAM), en drukt u opnieuw op de knop. De aangetroffen kanalen worden weergegeven in het venster, met de bijkomende informatie van TID, SID, Video PID en Audio PID. Hier heeft u verder ook de mogelijkheid uw frequentielijst op te slaan, en haar terug te importeren. Klik na het scannen op Ok. Daarna moet u een scherm zien dat lijkt op het volgende: 4.3. DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) ontvangen Aan de rechterzijde ziet u alle doorzochte en opgeslagen kanalen, die u kunt kiezen door er op te dubbelklikken. Hier vindt u een uitklapmenu, waarin u kunt gaan kiezen welk soort uitzending u wilt gaan zien: u kunt kiezen tussen gratis tv-kanalen, versleutelde kanalen - TV (CA-Conditional Access)* of radio.

11 *Om versleutelde kanalen te ontvangen moet u zich bij de aanbieder abonneren De bron kiezen Uw Video Wonder DVB-T Card is niet beperkt tot de ontvangst van digitale signalen, u kunt ook overschakelen naar een andere analoge bron. Aan de linkerzijde ziet u een knop, met een pijl die naar rechts wijst. Door te klikken op deze knop opent u een balk, die toegang geeft tot verschillende videobronnen. U kunt kiezen tussen: AV in; S-video; DVB; PIP; Scan; Play; Swap Om over te schakelen naar een extern apparaat, aangesloten op de AV-in ingang (geel) Om over te schakelen naar een extern apparaat, aangesloten op de S-video ingang Om naar aardse digitale tv te kijken (standaard selectie) Om naar een tweede analoge bron te kijken terwijl u naar aardse digitale tv kijkt Om bij de scan-instellingen te komen Voor het weergeven van de opgenomen bestanden Schakelt in PIP-mode de video tussen het hoofd- en het tweede venster om

12 5. Instellingen Nederlands Om bij de Instellingen-dialoog te komen klikt u in de menubalk op Tools -> Settings Naargelang de bron, zijn er verschillende mogelijkheden om uw instellingen aan te passen. 5.1 DVB Mode Mapinstellingen Indien u DVB-T heeft als hoofdbron, ziet u een dialoogvak zoals hiernaast links, en kunt u de map aangeven, die moet worden gebruikt als werkmap Het plannen van opnames Hier kunt u een lijst gaan invoeren van programma s die u wilt gaan opnemen in de toekomst. Ziet u aub hoofdstuk 8 voor een beschrijving van hoe u opnames programmeert DVB instellingen Hiermee regelt u de bandbreedte-instellingen, voor verschillende landen.

13 5.2. Analoge modus (AV-in of S-video) Display-instellingen Indien u koos voor AV-in of S-video ziet u een dialoogvak zoals hierboven. Output Size: hier geeft u de display-afmetingen van de analoge bron Data Format: de verschillende uitgangsformaten worden gespecificeerd Color: instellen van de display-eigenschappen zoals helderheid, contrast, kleurdiepte, verzadiging en scherpte. Met een klik op Default gaat u terug naar de standaardinstellingen Opname-instellingen De opname-instellingen bieden de mogelijkheid de standaard instellingen te gebruiken, aangeleverd door de DTV software.

14 MPEG: Hier kunt u gaan aangeven of u wilt gaan opnemen met als kwaliteit Good, Better of Best Quality. Deze instellingen zijn vooraf gedefinieerd. Indien u kiest voor Customized, kunt u de standaard voor de opname gaan instellen. U kunt gaan kiezen tussen de volgende formaten: NTSC of PAL MPEG-1 NTSC of PAL VCD NTSC of PAL MPEG-2 NTSC of PAL SVCD NTSC of PAL DVD De Profiles knop is verder ook beschikbaar in Customized mode en opent het volgende menu: Kies hier of u een nieuw profiel wilt aanmaken (Create), wijzigen (Modify), of de bestaande bestanden wilt dupliceren (Duplicate), of één (Remove one) of alle (Remove all) profielen wilt verwijderen. Profielen aanmaken Algemeen: Voer een naam in voor het profiel, en voeg commentaar (Comment) toe. Verder moet u ook beslissen of het een MPEG-1 of MPEG-2-profiel wordt.

15 System: Naargelang de modus die u koos in General - Settings kunt u hier de Bitstream Mode selecteren. Video: Selecteer de video-norm, de resolutie en de bitrate. Van zodra u klikt op Advanced wordt er een ander venster geopend, waarin u de Frame Rate, en het encoderniveau kunt gaan kiezen, en of de opname Inverted, Deinterlaced en/of Off Line moet gaan gebeuren. System Directory Settings Kies de map die u als werkmap wilt gaan gebruiken.

16 5.2.4 Opnames plannen Hier gaat u een lijst terugvinden van de op te nemen programma s. Zie deel 8 voor een handleiding rond het programmeren van opnames DVB instellingen U kunt de bandbreedte gaan instellen voor de verschillende landen. 6. PIP (Picture-In-Picture) U krijgt toegang tot de PIP-functie via het linker menu. Van zodra u klikt op de PIP-knop (te zien in de rechter afbeelding), ziet u in de rechter bovenhoek een tweede livestream, afkomstig van een externe bron, terwijl u digitale tv kijkt. De tweede live bron kan een VCR, DVD, video camera, of DV zijn, of eender welk ander signaal met een composite/s-video uitgang.

17 In PIP-mode kunt u omschakelen tussen S-video en AV in, naargelang welke aansluiting u gebruikte voor het externe apparaat. Met een tweede klik op de PIP-knop verwisselt u de beide vensters: het programma van het externe apparaat wordt weergegeven in het hoofdvenster, terwijl het digitale tv-beeld in het kleine venster zichtbaar wordt. Met nog een andere klik op de PIP-knop schakelt u de PIP-functie uit. 7. De functieknoppen Klik op deze knop om het zichtbaar beeld groter te maken, en de kanalenlijst te verbergen. Klik op deze knop om het beeld weer terug kleiner te maken, en de kanalenlijst zichtbaar. Klik op deze knop om over te schakelen naar volledig scherm: het DVB-T tv-signaal gaat het volledige scherm vullen. De balken onderaan en boven worden terug zichtbaar van zodra u de muis beweegt, en met een klik op deze knop verlaat u de volledig scherm-modus. 8. Opnemen 8.1. De opname-knop Met een klik op de opnameknop, gaat u het hoofdvenster opnemen. In DVBS-mode kunt u zuiver het MPEG-2 audio- en videosignaal opgenomen.

18 In de analoge mode (S-video of AV-in) kunt u het signaal opnemen in het in deel 5.2 gespecificeerde formaat. In beide modes treft u de opgenomen bestanden aan in de map, die u aangaf in delen en Opnames plannen Zoals beschreven in deel 5.2.4, heeft u toegang tot Schedule Recording in het menu Settings. Dit is de lijst met de door u geplande opnames. Met een klik op de knop Add kunt u een nieuwe opname gaan toevoegen. De knop Delete wist de geselecteerde opname, en met de knop Edit kunt u de instellingen van de geplande opname gaan wijzigen. De knoppen Add en Edit openen een tweede menu. Kies of u een éénmalige opname wilt toevoegen, of dezelfde opname van eenzelfde kanaal meerdere dagen wilt herhalen. Kies in het uitklapmenu het gewenste kanaal, kies datum en aanvangsuur, de duur van de opname, en geef de Schedule Recording een specifieke naam. Met een klik op de knop Add worden de gegevens opgeslagen in de Schedule List. 8.3 De knop TimeShift

19 Met de functie TimeShift kunt u live tv gaan pauzeren, later terugkomen, en het programma verder gaan volgen waar u het verliet. U kunt ook verder spoelen, voorbij commercials, of terugspoelen om een bepaalde scène nogmaals te bekijken. Om TimeShift te beginnen, klikt u gewoon op de knop TimeShift. De knop TimeShift verandert daarop in een Pause/Play knop, waarmee u de video kan pauzeren; er terug op klikken herneemt de weergave exact waar u haar verliet. Beweeg de schuiver om sneller vooruit of terug te gaan. Klik op de knop Skip to Beginning om naar het begin van het TimeShifted bestand te gaan, en klik op Skip to End om terug te keren naar wat momenteel wordt uitgezonden. Om TimeShift te stoppen, klikt u op de Stop-knop. Terwijl TimeShift loopt kunt u niet van kanaal veranderen. 8.4 De knop Snapshots U kunt stilstaande beelden maken van een video-uitzending, en ze op uw harde schijf gaan bewaren. Om een snapshot te nemen klikt u op de knop Snapshot, waarna het huidige videobeeld wordt opgeslagen op uw harde schijf, in de map, gespecificeerd in de Directory Settings en u de al genomen snapshots kunt gaan bekijken.

1. Aan de slag 1.1 Inleiding

1. Aan de slag 1.1 Inleiding 1. Aan de slag 1.1 Inleiding Dank u voor het aanschaffen van de VideoWonder CardBus Dual tv-tuner en video capture-kaart. Dit product verandert uw pc snel en gemakkelijk in een krachtig multimediasysteem.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick Gebruikershandleiding DVB-T/A TV Tuner Stick De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut. 2 INHOUD 1. Beginnen... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Eigenschappen... 4 1.3 Inhoud van de Verpakking... 4 1.4 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking 81 Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding Deze nieuwe Genius TVGo A31 is het ideale medium om tv of video of naar uw TFT/LCD/CRT te kijken in tot 1280 x 1024 pixels. Met deze TV/Video-box kunt u om het even

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Nederlands 1. 1. Aan de slag 1.1 Inleiding VideoWalker DVB-T USB Electronic Program Guide VideoWalker DVB-T USB 1.2 Eigenschappen:

Nederlands 1. 1. Aan de slag 1.1 Inleiding VideoWalker DVB-T USB Electronic Program Guide VideoWalker DVB-T USB 1.2 Eigenschappen: 1. 1. Aan de slag 1.1 Inleiding De VideoWalker DVB-T USB laat toe te kijken naar gratis aardse digitale tv-uitzendingen, en te luisteren naar digitale radio op uw pc of notebook. Deze schitterende draagbare

Nadere informatie

2. De VideoCAM Messenger aansluiten op uw computer. Sluit de VideoCAM Messenger aan op de USB-poort zoals rechts getoond wordt.

2. De VideoCAM Messenger aansluiten op uw computer. Sluit de VideoCAM Messenger aan op de USB-poort zoals rechts getoond wordt. Belangrijke opmerking: Installeer eerst het stuurprogramma en sluit daarna de VideoCAM Messenger aan op de USB-poort. Lees deze belangrijke opmerking vóór de installatie 1. VideoCAM Messenger software

Nadere informatie

FlyDVB-T Duo CardBus

FlyDVB-T Duo CardBus FlyDVB-T Duo CardBus Handleiding Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw Ver: 1.600.00.1 Auteursrecht en handelsmerk 2004 van Animation Technologies Inc.. Alle rechten voorbehouden. Informatie

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

TERRATEC Home Cinema Software-handleiding

TERRATEC Home Cinema Software-handleiding TV Software TERRATEC Home Cinema Software-handleiding Nederlands Italiano Deutsch English Française Version 6.1-03/2011 73 Handleiding TERRATEC Home Cinema 74 Inhoud Inleiding: de TERRATEC Home Cinema...

Nadere informatie

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Installatie hardware in systeem (3.3) 4. Installeren in Windows (3.4) 5. Installeren

Nadere informatie

Film in de pc laden.

Film in de pc laden. Film in de pc laden. Wat is er nodig: De hardeschijf moet voldoende ruimte hebben om het ruwe beeldmateriaal te kunnen bewerken en te bewaren. 1 uur digitale video= 3600 sec. X 3,6 MB/sec.= 12.960 MB =

Nadere informatie

DVB-T USB10 / DVB-T PCI10 USB of PCI ontvanger

DVB-T USB10 / DVB-T PCI10 USB of PCI ontvanger DVB-T USB10 / DVB-T PCI10 USB of PCI ontvanger MANUAL ANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING MANUALE MANUAL DE USO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING NÁVOD K POUŽITÍ INTRODUCTIE Eigenschappen:

Nadere informatie

Alle merken en productnamen zijn handelsmerken of ingeschreven handelsmerken van de desbetreffende producenten.

Alle merken en productnamen zijn handelsmerken of ingeschreven handelsmerken van de desbetreffende producenten. PCTV 310e hardware PCTV 310e hardware Gebruikershandboek NL Augustus 2005 Pinnacle Systems GmbH 2005 Alle rechten voorbehouden Niets uit dit Handboek mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming

Nadere informatie

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 Open Internet Explorer en vul het IP adres van de recorder in, bijv: http://192.168.1.15 Het IP adres is ook te achterhalen via het menu op de recorder

Nadere informatie

NEDERLANDSE INSTRUCTIES

NEDERLANDSE INSTRUCTIES MEDIA ER BEHUIZING CMP-MOB10 CMP-MOB30 NEDERLANDSE INSTRUCTIES Stap 2: Til voorzichtig de achterplaat op en schuif deze naar achteren. 1. Inhoud verpakking Voor CMP-MOB10: 1x Media player behuizing Draagtas

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

Gebruik onderstaande stappen in combinatie met tabel 1 en fig 1. Aansluiting Functie A

Gebruik onderstaande stappen in combinatie met tabel 1 en fig 1. Aansluiting Functie A Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. USB kaart inbouwen (3.3) 4. Installeren in Windows (3.5) 5. Installeren MAC systeem

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers van de TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL E-MAIL. Hij werkt op zo goed als ieder oppervlak. Wanneer u nieuwe e- mail binnen krijgt geeft de muis een

Nadere informatie

Bestnr. 94 14 14 TechniSat Installatiehandleiding PCI/PCIe/USB 2.0 producten

Bestnr. 94 14 14 TechniSat Installatiehandleiding PCI/PCIe/USB 2.0 producten Bestnr. 94 14 14 TechniSat Installatiehandleiding PCI/PCIe/USB 2.0 producten Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

Neem een half uurtje de tijd om uw systeem te installeren, vóórdat u Digital Class TM begint te gebruiken. SNELLE HANDLEIDING. van

Neem een half uurtje de tijd om uw systeem te installeren, vóórdat u Digital Class TM begint te gebruiken. SNELLE HANDLEIDING. van Neem een half uurtje de tijd om uw systeem te installeren, vóórdat u Digital Class TM begint te gebruiken. SNELLE HANDLEIDING van Inhoudstafel van de Snelle Handleiding 1. Onderdelen van uw Digital Class-pakket...

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

MM030 Sweex-videograbber met USB-aansluiting

MM030 Sweex-videograbber met USB-aansluiting MM030 Sweex-videograbber met USB-aansluiting Bedankt dat u hebt gekozen voor dit Sweex-product. Bij Sweex besteden we veel aandacht en zorg aan de kwaliteit, betrouwbaarheid, functionaliteit, duurzaamheid

Nadere informatie

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Inhoud 1. Introductie...2 2. Systeemvereisten...2 3. Ladibug installeren...3 4. Beginnen met de Ladibug te gebruiken...5 5. Bediening...6 5.1

Nadere informatie

PCTV Hybrid Pro Stick hardware

PCTV Hybrid Pro Stick hardware PCTV Hybrid Pro Stick hardware PCTV Hybrid Pro Stick Hardware NL februari 2006 Pinnacle Systems GmbH 2006 Alle rechten voorbehouden Niets uit dit Handboek mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding Archive Player Divar Series nl Bedieningshandleiding Archive Player Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Bediening 5 2.1 Het programma starten 5 2.2 Inleiding tot het hoofdvenster 6 2.3 Knop

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB

Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB Hoofdstukken A. Introductie... 2 B. Systeem eisen... 2 C. Installatie van TV speler Software en USB TV stick Drivers... 3 D. Aansluiten...

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8)

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Met het Webservices-protocol kunnen gebruikers van Windows Vista (SP2 of recenter), Windows 7

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Divar - Archive Player. Bedieningshandleiding

Divar - Archive Player. Bedieningshandleiding Divar - Archive Player NL Bedieningshandleiding Divar Archiefspeler Gebruiksaanwijzing NL 1 Divar Digital Versatile Recorder Divar Archiefspeler Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave Aan de slag..................................................

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

De VideoCAM GE111 installeren

De VideoCAM GE111 installeren VideoCAM GE111 elementen 1 Snapshot-knop 2 LED-indicator 3 Objectief De VideoCAM GE111 installeren 1. Installeer eerst het stuurprogramma en sluit daarna de VideoCAM GE111 aan op de USB-poort. 2. Het stuurprogramma

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding Inleiding: De TVGo A11 verandert uw pc in een tv. U hoeft geen extra tv voor uw woning te kopen, u bespart zowel op plaatsruimte als op energieverbruik. U kunt tv kijken of naar

Nadere informatie

USB Video-Converter. Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs

USB Video-Converter. Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs USB Video-Converter Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs Wettelijke opmerkingen De inhoud van dit document kan zonder kennisgeving worden gewijzigd en is geen verplichting voor MacroMotion

Nadere informatie

C: Antenne-aansluiting D: USB-aansluiting. Plaats de cd. * DVB-T = Digital Video Broadcast Terrestrial -> Digitale televisie-uitzending

C: Antenne-aansluiting D: USB-aansluiting. Plaats de cd. * DVB-T = Digital Video Broadcast Terrestrial -> Digitale televisie-uitzending Product information C A G B A: Infra Rood-ontvanger B: Power-LED C: Antenne-aansluiting D: USB-aansluiting D E F E: USB-voedingsaansluiting F: Afstandsbediening G: Antenne Installatie Plaats de antenne

Nadere informatie

Remote Administration System PDA (RASmobile)

Remote Administration System PDA (RASmobile) Divitec Nederland BV 1 Xineron RAS Mobile RAS Mobile geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot externe sites en live video te bekijken met gebruik van een op Windows Mobile gebaseerde PDA op ieder

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

Nederlands. Inhoud verpakking. Uw Camera. G-Shot D610. Voorzijde. Achterzijde -1-

Nederlands. Inhoud verpakking. Uw Camera. G-Shot D610. Voorzijde. Achterzijde -1- Nederlands G-Shot D610 Inhoud verpakking Controleer de verpakking op de volgende inhoud: CD-ROM (incl. Camera Driver) Camera hoes Pols band 2 x AA Alkaline Batterijen USB kabel TV OUT kabel Handleiding

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

1 Snapshot-knop 2 LED-indicator 3 Objectief 4 Basis met draaibare kop

1 Snapshot-knop 2 LED-indicator 3 Objectief 4 Basis met draaibare kop Trek 320R elementen 1 Snapshot-knop 2 LED-indicator 3 Objectief 4 Basis met draaibare kop De Trek 320R installeren 1. Installeer eerst het stuurprogramma en sluit daarna de Trek 320R aan op de USB-poort.

Nadere informatie

4 Installatie van het stuurprogramma

4 Installatie van het stuurprogramma 1 Introductie Bedankt voor het aanschaffen van de Trust 100MB Speedshare PCI Card. De Trust 100MB Speedshare PCI card stelt u in staat om uw PC aan te sluiten op een Local Access Network (LAN) en/of een

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

PC Docking Station voor gebruik met (RA109, RP109, RS109 / RA107, RP107, RS107) CD-ROM met on-line Help informatie OVER DEZE GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD

PC Docking Station voor gebruik met (RA109, RP109, RS109 / RA107, RP107, RS107) CD-ROM met on-line Help informatie OVER DEZE GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD PC Docking Station voor gebruik met (RA109, RP109, RS109 / RA107, RP107, RS107) CD-ROM met on-line Help informatie Model Nr.: RZ910 Gebruiksaanwijzing INHOUD Over deze gebruiksaanwijzing... 1 PC-vereisten...

Nadere informatie

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam Beeld en geluid Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia ABC Amsterdam OCA onderwijscomputercentrum maart 2002 Deze cursus is eigendom

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Smart Professional Surveillance System Gebruikers Handleiding Nederlands

Smart Professional Surveillance System Gebruikers Handleiding Nederlands Smart Professional Surveillance System Gebruikers Handleiding Nederlands 1 Inhoudsopgave Live view Camera... 3 Real-time beelden bekijken... 3 Record/Opnemen... 6 Snapshot/schermafdruk... 6 PTZ functie...

Nadere informatie

FlyTV CardBus Handleiding Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw

FlyTV CardBus Handleiding Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw FlyTV CardBus Handleiding Animation Technologies Inc. www.lifeview.com.tw Ver: 1.600.00.1 Auteursrecht en handelsmerk 2004 van Animation Technologies Inc.. Alle rechten voorbehouden. Informatie in dit

Nadere informatie

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex FireWire PCI Card. Deze kaart biedt je een aantal voordelen:

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card Inleiding Stel de PU006V2 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen. Gebruik

Nadere informatie

Multifunctionele Digitale camera

Multifunctionele Digitale camera Nederlands Multifunctionele Digitale camera Gebruikershandleiding ii Nederlands Gebruikershandleiding voor digitale camera Inhoud DE ONDERDELEN IDENTIFICEREN... 1 PICTOGRAMMEN OP HET LCD-SCHERM... 2 VOORBEREIDING...

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing Systeemvereisten o Intel of AMD 600 MHz processor (1 GHz of hoger aanbevolen) o 256 MB RAM-geheugen (256 MB of meer beschikbaar geheugen aanbevolen) o 60

Nadere informatie

Audiobestanden. maken. Inleiding

Audiobestanden. maken. Inleiding maken Audiobestanden Bron afbeelding: http://web.uvic.ca/hcmc/clipart/ Inleiding In deze handleiding leert u hoe u digitale audiobestanden kunt creëren en hoe u streaming audiobestanden van een website

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE WEBCAM NOTEBOOK http://nl.yourpdfguides.com/dref/1151373

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE WEBCAM NOTEBOOK http://nl.yourpdfguides.com/dref/1151373 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F.

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Introductie Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Belangrijke tekstgedeelten worden aangegeven doormiddel van dit soort kaders Handelingen die stap

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING INHOUD GV Smartphone applicatie handleiding... 3 1 Enkele nota s:... 3 2 Windows Smartphone GV-MSView... 3 2.1 GV-MSView Live beelden instellen... 3 2.2 GV-MSView Opgenomen

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

Snelle installatiegids Het GW-7100U stuurprogramma voor Windows 98, ME, 2000 en XP installeren De GW-7100U-utility voor Windows 98, ME, 2000 en XP

Snelle installatiegids Het GW-7100U stuurprogramma voor Windows 98, ME, 2000 en XP installeren De GW-7100U-utility voor Windows 98, ME, 2000 en XP 50 Nederland Snelle installatiegids Deze installatiegids leidt u doorheen de installatie van de GW-7100U en de software. Om uw draadloze netwerkverbinding aan te maken volgt u deze drie stappen in volgorde:

Nadere informatie

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten TV Out gebruiken Bekijk het PC-beeld op de televisie! Uw nieuwe RAGE 128-grafische kaart beschikt over de voorziening TV Out. Sluit uw nieuwe kaart eenvoudigweg op een televisie en/of monitor aan. U kunt

Nadere informatie

TUNER INSTELLINGEN HOME of Instellingen (OK) of (OK)

TUNER INSTELLINGEN HOME of Instellingen (OK) of (OK) TUNER INSTELLINGEN HOME of Instellingen (OK) of (OK) 3.8.1 Antenne-instellingen Met het Antenne Setupmenu controleert u alle parameters van uw installatie. Zorg ervoor dat uw digitale satellietontvanger

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten Inleiding Stel de PU007V2 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide

ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide Deze bijlage bij de ZoomText 10 Quick Reference Guide beschrijft nieuwe functies en andere veranderingen die specifiek zijn aan ZoomText 10.1. Voor instructies

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

HP Notes. 21 februari 2002

HP Notes. 21 februari 2002 HP Notes 21 februari 2002 Dit bestand bevat recente informatie over de notebook-pc van HP. De volgende onderwerpen komen aan bod:! Dvd's en videobestanden afspelen! Een tv-toestel gebruiken als monitor!

Nadere informatie

Nederlands 1. Aan de slag

Nederlands 1. Aan de slag 1. Aan de slag 1.1 Inleiding Het Genius TVGo-U202 capture-apparaat is het ideale toestel indien u houdt van verschillende soorten ontspanning. Het omvat schitterende mogelijkheden die aan traditionele

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing Digitale converter voor audiocassettes Gebruiksaanwijzing 1.0 Veiligheidsinstructies Plaats het apparaat altijd op een stabiele en vlakke ondergrond. Het apparaat kan door vallen beschadigd raken. Stel

Nadere informatie

Microsoft Windows 98 installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows 98 installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows 98 installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows 98 installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en duidelijk,

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie