Nederlands. 1. Aan de slag 1.1 Inleiding. 1.2 Eigenschappen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlands. 1. Aan de slag 1.1 Inleiding. 1.2 Eigenschappen:"

Transcriptie

1 1. Aan de slag 1.1 Inleiding Nederlands Bereid u voor op de ultieme video-ervaring met het Video Wonder DVB-T. Deze eenheid is krachtiger dan uw tv. Ze laat de rechtstreekse ontvangst toe van gratis aardse digitale tv- en radio-uitzendingen. Je hoeft je nooit geen zorgen meer te maken over een gemist programma: tv-programma s kunnen worden opgenomen in het MPEG-2 formaat met behulp van de programmeerfunctie. Verder kunt u ook beelden gaan binnenhalen om ze te gebruiken als bureaublad. Met de Video Wonder DVB-T kunt u de opgenomen programma s op eender welk ogenblik gaan bekijken; u kunt zelfs video bekijken van een DVD/VCD speler, een VCR, of om het even wat met een composite /S-Video uitgang, en digitale tv tegelijk. 1.2 Eigenschappen: Digitale aardse tv bekijken en naar digitale radio luisteren op uw pc Ondersteunt het programmeren van opnames Bekijken van aardse digitale tv-uitzendingen en tegelijk weergeven van videoprogramma s vanaf DVD/VCD/VHS/camcorder Draagbare antenne meegeleverd (de ontvangstkwaliteit hangt af van het plaatselijke DVB-T signaal) 1.3 Inhoud van de verpakking In de verpakking treft u het volgende aan: Video Wonder DVB-T AV kabel Stuurprogramma Afstandsbediening Draagbare antenne Handleiding

2 1.4 Systeemvereisten Om de Video Wonder DVB-T met succes te kunnen gebruiken moet uw desktop systeem aan de volgende eisen voldoen: Moederbord met busmaster* capable PCI slot (v.2.1 of later) beschikbaar Pentium III 800 MHz of sneller MPEG-1 real-time opname: PIII 1GHz of AMD Athlon 1 of later MPEG-2 real-time encoding: P4 1.6GHz of AMD Athlon 1.6 of later DVD real-time encoding: P4 2GHz of AMD Athlon 2GHz of later 256 MB RAM (minimum), 512 MB RAM aanbevolen VGA-kaart met DirectX 8.1 ondersteuning Windows 2000 (Service Pack 4), Windows XP (Service Pack 1) DirectX 9 of later CD-ROM of DVD station 20 MB ruimte beschikbaar op de harde schijf voor de installatie Bijkomende plaatsruimte op uw harde schijf voor het opnemen den het bewerken van bestanden VGA monitor met DirectShow geïnstalleerd, ondersteuning van 16-bit kleur Geluidskaart Speakers voor geluidsweergave IRQ beschikbaar TV antenne of kabel 2. Input & output aansluitingen 2.1. Video Wonder-reeks aansluitingen De Video Wonder DVB-T kaart ondersteunt zowel S-video als een composite ingang. Zie voor de aansluitgegevens het schema hieronder.

3 Remote: voor het aansluiten van de sensor van de afstandsbediening van uw Video Wonder DVB-T AV Cable: aansluiten van de AV-kabel op de 7 pens-connector van de Video Wonder DVB-T Composite Video: gebruikt voor het aansluiten van externe apparaten zoals een VCR, camera, of camcorder. Audio (L): aansluiting voor het linker geluidskanaal van een uitwendige geluidsbron Audio (R): aansluiting voor het rechter geluidskanaal van een uitwendige geluidsbron S-Video: voor het aansluiten van een extern apparaat zoals een VCR of een camcorder. ANT: voor het aansluiten van een buiten- of een kamerantenne. De afstandsbediening 1.Volledig scherm 2. AAN/UIT 3. Numeriek toetsenbord 4. RECALL 5. Mute 6. TV/Radio 7. SAP 8. CH+/CH- 9. Enter 10. VOL-/VOL+ 11. Bron 12. PIP 13. Voorbehouden 14. Record/Pauze 15. TimeShift / Pauze 16. Terug 17.Vooruit 18. Play/Pauze 19. Einde 20. Terug 21. Stop

4 1. Volledig scherm: schakelen tussen Volledig scherm en het vorig formaat 2. Aan/uit : aan- en uitschakelen van het Genius DTV programma 3. Numeriek toetsenbord: voor het rechtstreeks kiezen van het gewenste kanaal. In Scan Mode kunt u de frequentie rechtstreeks intikken, en bevestigen met Enter 4. Recall: terug naar het vorige kanaal 5. Mute: het geluid onderdrukken 6. TV/Radio: schakelen tussen radio- en tv-ontvangst 7. SAP: overschakelen naar een tweede geluidskanaal (Second Audio Program indien uitgezonden) 8. CH+/CH-: overschakelen naar een volgend/vorig kanaal 9. VOL-/VOL+: het geluidsvolume vergroten/verkleinen 10. Enter: een selectie bevestigen 11. PIP: PIP-mode in- en uitschakelen en inschakelen van het hoofd- en het secundaire venster 12. Source: omschakelen tussen de verschillende bronnen DVB -> AV-In -> S-Video 13. Record/Pauze: om de opname van het lopende programma te starten of te pauzeren 14. Reserve 15. TimeShift / Pauze: om het huidige programma te starten en te pauzeren 16. Rewind: terugspoelen 17. Play/Pauze: om een opgenomen bestand weer te geven en te pauzeren 18. Forward: verder gaan doorheen de weergave of de in tijd verschoven opname 19. Back: terug naar het begin van een opgenomen video tijdens de weergave 20. Stop: het weergeven of opnemen stoppen 21. End: om tijdens de weergave naar het einde van een opgenomen video te gaan 3. Installatie van de hardware en de stuurprogramma s In de volgende hoofdstukken leest u stap-voor-stap instructies over het installeren en het configureren van de DVB-T kaart, de toebehoren en de software DirectX Voor u uw nieuwe Video Wonder DVB-T gaat installeren, is het noodzakelijk DirectX 9.0 of later te installeren naast uw beheerssysteem. U vindt dit programma op de cd-rom in de map DirectX

5 3.2. Installeren van de Video Wonder DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) 1. Schakel uw pc uit, en koppel alle randapparaten zoals uw printer en het scherm los. Laat de netkabel voorlopig even aangesloten, zodat uw pc geaard blijft. 2. Raak de metalen behuizing aan de achterzijde van de pc aan om statische ladingen te laten aflopen. Neem nu het netsnoer los. 3. Verwijder het deksel van de behuizing van uw pc. 4. Zoek een vrij PCI uitbreidingsslot. Denk er bij het kiezen van het PCI-slot om, dat de DVB-T kaart beter niet in PCI slot 1 wordt geplugd, samen met een AGP grafische kaart, omdat PCI slot 1 meestal dezelfde interrupts krijgt toegewezen als het AGP slot. Hierdoor zouden beide kaarten dezelfde interrupt krijgen, wat kan leiden tot crashes tijdens het gebruik! De getallen, toegewezen aan de PCI slots staan opgesomd in de handleiding van uw moederbord. 5. Haal de kaart voorzichtig uit de verpakking, hou haar met één hand vast bij de randen terwijl u met de andere hand een metalen deel van de pc aanraakt. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw lichaam volledig is ontladen via de pc, zodat de tv-kaart niet beschadigd raakt.

6 6. Richt de houder aan de achterzijde van de tv-kaart zodanig in het uitbreidingsslot dat de connectoren van de kaart evenwijdig liggen met de connectoren van het slot. 7. Druk de DVB-T kaart stevig in het slot, zodat ze goed contact geeft. 8. Bevestig de DVB-T kaart met een geschikte schroef. 9. Plaats het deksel van de behuizing van uw pc terug. 10. Sluit de antenne of de UHF/ VHF antennekabel (die u normaal aansluit op de antenne-ingang van uw tv) aan op de TV antenne-ingang van de DVB-T kaart. Sluit de netkabel terug aan, samen met alle andere kabels. Zorg er voor dat uw speakers niet te luid staan.

7 11. Sluit uw pc terug aan om de software te installeren Installatie stuurprogramma voor Windows 2000(Service Pack 4) / Windows XP (Service Pack 1) Na het terug opstarten zal Windows 2000(Service Pack 4) / XP (Service Pack 1) automatisch de aanwezigheid detecteren van nieuwe hardware, en u dat mededelen in een venster Nieuwe hardware aangetroffen. Indien u niet zeker weet welke versie van Windows u heeft, klikt u met de rechter muisknop op de map Deze computer en selecteert u Eigenschappen om de versie te zien. Indien uw pc gebruik maakt van noch Windows 2000 (Service Pack 4) of Windows XP (Service Pack 1), gaat u dan aub naar de website van Microsoft (http://www.microsoft.com) om uw Windows-versie te upgraden naar Service Pack 4 voor Windows 2000 of Service Pack 1 voor Windows, via het Internet. Dit is een voorbeeld van het controleren van de versie van Windows 2000.

8 Plaats, indien dat nog niet gebeurde, de installatie-cd in uw cd-romstation. Selecteer daarna Installeer uit een lijst of een specifieke plaats (geavanceerd) en klik op Volgende. Kies nu Naar het beste stuurprogramma zoeken op deze locaties en klik op Volgende. Windows gaat nu op zoek naar de stuurprogramma s op de installatie-cd en installeert ze automatisch. Na het installeren van het stuurprogramma, zal Windows u informeren dat dit met succes is gebeurd. Klik op Voltooien. Hiermee zijn de stuurprogramma s geïnstalleerd en kunt u de installatie beginnen van het toepassingsprogramma. 4. Installatie 4.1. Installatie van Genius DTV (digitale tv) De installatie van de Genius DTV software kan gebeuren via het Autostart-programma van de meegeleverde Driver and Application CD ( Software Installation ), of door het uitvoeren van een bestand, indien u het programma van het Internet downloade. Indien het Autostart-programma niet automatisch verschijnt van zodra u uw Genius installatie-cd in het station stopte, start u het met de hand door het programma installcd.exe uit te voeren, dat op de Genius installatie-cd staat.

9 4.2. De tv-kanalen scannen Vooraleer u naar digitale tv kunt kijken, moet u de in uw omgeving beschikbare kanalen doorzoeken. Klik in de Menubalk op Tools, en daarna op Scan om bij de scan-knop te komen. Setup ontvangst: Klik op Terrestrial scanning, zodat u de maximale en de minimale frequentie kunt intikken die moeten worden doorzocht. Channel Scan: U heeft twee mogelijkheden om te gaan zoeken naar beschikbare kanalen: 1. Auto Scan: Kies uw land in de uitklaplijst. Tijdens de Auto Scan ziet u de afbeelding van hierboven, me daarin de status. 2. Transponder Scan:

10 Indien u al eerder met succes naar kanalen scande, en nu een andere frequentie met de hand wilt gaan toevoegen, tikt u in het deel voor Transponder Scan de frequentie in khz, en de modulatie (voor DVB-T is dat meestal 16QAM of 64QAM), en drukt u opnieuw op de knop. De aangetroffen kanalen worden weergegeven in het venster, met de bijkomende informatie van TID, SID, Video PID en Audio PID. Hier heeft u verder ook de mogelijkheid uw frequentielijst op te slaan, en haar terug te importeren. Klik na het scannen op Ok. Daarna moet u een scherm zien dat lijkt op het volgende: 4.3. DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) ontvangen Aan de rechterzijde ziet u alle doorzochte en opgeslagen kanalen, die u kunt kiezen door er op te dubbelklikken. Hier vindt u een uitklapmenu, waarin u kunt gaan kiezen welk soort uitzending u wilt gaan zien: u kunt kiezen tussen gratis tv-kanalen, versleutelde kanalen - TV (CA-Conditional Access)* of radio.

11 *Om versleutelde kanalen te ontvangen moet u zich bij de aanbieder abonneren De bron kiezen Uw Video Wonder DVB-T Card is niet beperkt tot de ontvangst van digitale signalen, u kunt ook overschakelen naar een andere analoge bron. Aan de linkerzijde ziet u een knop, met een pijl die naar rechts wijst. Door te klikken op deze knop opent u een balk, die toegang geeft tot verschillende videobronnen. U kunt kiezen tussen: AV in; S-video; DVB; PIP; Scan; Play; Swap Om over te schakelen naar een extern apparaat, aangesloten op de AV-in ingang (geel) Om over te schakelen naar een extern apparaat, aangesloten op de S-video ingang Om naar aardse digitale tv te kijken (standaard selectie) Om naar een tweede analoge bron te kijken terwijl u naar aardse digitale tv kijkt Om bij de scan-instellingen te komen Voor het weergeven van de opgenomen bestanden Schakelt in PIP-mode de video tussen het hoofd- en het tweede venster om

12 5. Instellingen Nederlands Om bij de Instellingen-dialoog te komen klikt u in de menubalk op Tools -> Settings Naargelang de bron, zijn er verschillende mogelijkheden om uw instellingen aan te passen. 5.1 DVB Mode Mapinstellingen Indien u DVB-T heeft als hoofdbron, ziet u een dialoogvak zoals hiernaast links, en kunt u de map aangeven, die moet worden gebruikt als werkmap Het plannen van opnames Hier kunt u een lijst gaan invoeren van programma s die u wilt gaan opnemen in de toekomst. Ziet u aub hoofdstuk 8 voor een beschrijving van hoe u opnames programmeert DVB instellingen Hiermee regelt u de bandbreedte-instellingen, voor verschillende landen.

13 5.2. Analoge modus (AV-in of S-video) Display-instellingen Indien u koos voor AV-in of S-video ziet u een dialoogvak zoals hierboven. Output Size: hier geeft u de display-afmetingen van de analoge bron Data Format: de verschillende uitgangsformaten worden gespecificeerd Color: instellen van de display-eigenschappen zoals helderheid, contrast, kleurdiepte, verzadiging en scherpte. Met een klik op Default gaat u terug naar de standaardinstellingen Opname-instellingen De opname-instellingen bieden de mogelijkheid de standaard instellingen te gebruiken, aangeleverd door de DTV software.

14 MPEG: Hier kunt u gaan aangeven of u wilt gaan opnemen met als kwaliteit Good, Better of Best Quality. Deze instellingen zijn vooraf gedefinieerd. Indien u kiest voor Customized, kunt u de standaard voor de opname gaan instellen. U kunt gaan kiezen tussen de volgende formaten: NTSC of PAL MPEG-1 NTSC of PAL VCD NTSC of PAL MPEG-2 NTSC of PAL SVCD NTSC of PAL DVD De Profiles knop is verder ook beschikbaar in Customized mode en opent het volgende menu: Kies hier of u een nieuw profiel wilt aanmaken (Create), wijzigen (Modify), of de bestaande bestanden wilt dupliceren (Duplicate), of één (Remove one) of alle (Remove all) profielen wilt verwijderen. Profielen aanmaken Algemeen: Voer een naam in voor het profiel, en voeg commentaar (Comment) toe. Verder moet u ook beslissen of het een MPEG-1 of MPEG-2-profiel wordt.

15 System: Naargelang de modus die u koos in General - Settings kunt u hier de Bitstream Mode selecteren. Video: Selecteer de video-norm, de resolutie en de bitrate. Van zodra u klikt op Advanced wordt er een ander venster geopend, waarin u de Frame Rate, en het encoderniveau kunt gaan kiezen, en of de opname Inverted, Deinterlaced en/of Off Line moet gaan gebeuren. System Directory Settings Kies de map die u als werkmap wilt gaan gebruiken.

16 5.2.4 Opnames plannen Hier gaat u een lijst terugvinden van de op te nemen programma s. Zie deel 8 voor een handleiding rond het programmeren van opnames DVB instellingen U kunt de bandbreedte gaan instellen voor de verschillende landen. 6. PIP (Picture-In-Picture) U krijgt toegang tot de PIP-functie via het linker menu. Van zodra u klikt op de PIP-knop (te zien in de rechter afbeelding), ziet u in de rechter bovenhoek een tweede livestream, afkomstig van een externe bron, terwijl u digitale tv kijkt. De tweede live bron kan een VCR, DVD, video camera, of DV zijn, of eender welk ander signaal met een composite/s-video uitgang.

17 In PIP-mode kunt u omschakelen tussen S-video en AV in, naargelang welke aansluiting u gebruikte voor het externe apparaat. Met een tweede klik op de PIP-knop verwisselt u de beide vensters: het programma van het externe apparaat wordt weergegeven in het hoofdvenster, terwijl het digitale tv-beeld in het kleine venster zichtbaar wordt. Met nog een andere klik op de PIP-knop schakelt u de PIP-functie uit. 7. De functieknoppen Klik op deze knop om het zichtbaar beeld groter te maken, en de kanalenlijst te verbergen. Klik op deze knop om het beeld weer terug kleiner te maken, en de kanalenlijst zichtbaar. Klik op deze knop om over te schakelen naar volledig scherm: het DVB-T tv-signaal gaat het volledige scherm vullen. De balken onderaan en boven worden terug zichtbaar van zodra u de muis beweegt, en met een klik op deze knop verlaat u de volledig scherm-modus. 8. Opnemen 8.1. De opname-knop Met een klik op de opnameknop, gaat u het hoofdvenster opnemen. In DVBS-mode kunt u zuiver het MPEG-2 audio- en videosignaal opgenomen.

18 In de analoge mode (S-video of AV-in) kunt u het signaal opnemen in het in deel 5.2 gespecificeerde formaat. In beide modes treft u de opgenomen bestanden aan in de map, die u aangaf in delen en Opnames plannen Zoals beschreven in deel 5.2.4, heeft u toegang tot Schedule Recording in het menu Settings. Dit is de lijst met de door u geplande opnames. Met een klik op de knop Add kunt u een nieuwe opname gaan toevoegen. De knop Delete wist de geselecteerde opname, en met de knop Edit kunt u de instellingen van de geplande opname gaan wijzigen. De knoppen Add en Edit openen een tweede menu. Kies of u een éénmalige opname wilt toevoegen, of dezelfde opname van eenzelfde kanaal meerdere dagen wilt herhalen. Kies in het uitklapmenu het gewenste kanaal, kies datum en aanvangsuur, de duur van de opname, en geef de Schedule Recording een specifieke naam. Met een klik op de knop Add worden de gegevens opgeslagen in de Schedule List. 8.3 De knop TimeShift

19 Met de functie TimeShift kunt u live tv gaan pauzeren, later terugkomen, en het programma verder gaan volgen waar u het verliet. U kunt ook verder spoelen, voorbij commercials, of terugspoelen om een bepaalde scène nogmaals te bekijken. Om TimeShift te beginnen, klikt u gewoon op de knop TimeShift. De knop TimeShift verandert daarop in een Pause/Play knop, waarmee u de video kan pauzeren; er terug op klikken herneemt de weergave exact waar u haar verliet. Beweeg de schuiver om sneller vooruit of terug te gaan. Klik op de knop Skip to Beginning om naar het begin van het TimeShifted bestand te gaan, en klik op Skip to End om terug te keren naar wat momenteel wordt uitgezonden. Om TimeShift te stoppen, klikt u op de Stop-knop. Terwijl TimeShift loopt kunt u niet van kanaal veranderen. 8.4 De knop Snapshots U kunt stilstaande beelden maken van een video-uitzending, en ze op uw harde schijf gaan bewaren. Om een snapshot te nemen klikt u op de knop Snapshot, waarna het huidige videobeeld wordt opgeslagen op uw harde schijf, in de map, gespecificeerd in de Directory Settings en u de al genomen snapshots kunt gaan bekijken.

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen CamTech RAS Plus Remote Administration System Plus Gebruikershandleiding Postbus 218 510 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl www.aras.nl Remote Administration

Nadere informatie

1U Series DVR Snelstart gids

1U Series DVR Snelstart gids 1U Series DVR Snelstart gids 1 Inhoudsopgave 1 Hardware installatie en aansluiting... 5 1.1 Controleer de uitgepakte DVR... 5 1.2 Over het voorpaneel en achterpaneel... 5 1.3 Na het verwijderen van de

Nadere informatie

4Ch H.264 Hardware Codec H.264 Network DVR

4Ch H.264 Hardware Codec H.264 Network DVR 4Ch H.264 Hardware Codec H.264 Gebruikers Handleiding VER 2.0 4 Kanaals Netwerk DVR Real-time afspelen / USB backup The most stable and reliable real stand alone Digital Video Multiplex Recorder Installatie

Nadere informatie

DVR4C remote software. Bedieningshandleiding DVR4C Externe software

DVR4C remote software. Bedieningshandleiding DVR4C Externe software DVR4C remote software NL Bedieningshandleiding DVR4C Externe software DVR4C Externe software Gebruikershandleiding Inhoudsopgave NL 51 1. OVERZICHT... 53 1.1 MINIMUMVEREISTEN PC... 53 2. HET PROGRAMMA

Nadere informatie

Nederlands. FaceCam 310 Eigenschappen

Nederlands. FaceCam 310 Eigenschappen Inhoud FaceCam 310 Eigenschappen 1 Het apparaat in gebruik nemen 2 De Instant Messenger-toepassing gebruiken 3-13 CrazyTalk CamSuite PRO 14-25 CrazyTalk CamSuite PRO met IM-toepassing 26-31 Problemen met

Nadere informatie

XL2420T / XL2420TX XL2720T Gebruikershandleiding

XL2420T / XL2420TX XL2720T Gebruikershandleiding XL2420T / XL2420TX XL2720T Gebruikershandleiding Copyright Copyright 2013 BenQ Corporation. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG SYNCMASTER 943NW http://nl.yourpdfguides.com/dref/778268

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG SYNCMASTER 943NW http://nl.yourpdfguides.com/dref/778268 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Pinnacle Studio. Uw leven in films. Versie 14. Inclusief Studio, Studio Ultimate en Studio Ultimate Collection

Pinnacle Studio. Uw leven in films. Versie 14. Inclusief Studio, Studio Ultimate en Studio Ultimate Collection Pinnacle Studio Versie 14 Inclusief Studio, Studio Ultimate en Studio Ultimate Collection Uw leven in films Documentatie door Nick Sullivan Copyright 1996-2009 Pinnacle Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Over de AC Ryan Playon!HD... 14 3. Instellingsmenu... 18 4. Blader Menu... 26

Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Over de AC Ryan Playon!HD... 14 3. Instellingsmenu... 18 4. Blader Menu... 26 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Voorwoord... 2 1.2 Geleverde onderdelen... 3 1.3 Waarschuwingen... 3 1.4 Aansluiten... 5 1.5 In- en uitschakelen... 11 1.6 Menutaal... 12 1.7 Harde schijf Formatteren...

Nadere informatie

Handleiding Prowise Multi-Touch Schermen

Handleiding Prowise Multi-Touch Schermen Handleiding Prowise Multi-Touch Schermen Prowise 2011 Inhoudsopgave Belangrijke veiligheidsinstructies 3 Eerste Kennismaking 4 Inhoud verpakking 4 Bedieningspaneel 5 Aansluitingen 6 Afstandsbediening 7

Nadere informatie

EM7385 & EM7380 hdmedia 3D Full HD mediaspeler met 3D & Android

EM7385 & EM7380 hdmedia 3D Full HD mediaspeler met 3D & Android EM7385 & EM7380 hdmedia 3D Full HD mediaspeler met 3D & Android 2 NEDERLANDS EM7385 & EM7380 hdmedia 3D Full HD mediaspeler met 3D & Android Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 4 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

SAB NOVA Android HD. Gebruikshandleiding

SAB NOVA Android HD. Gebruikshandleiding SAB NOVA Android HD Gebruikshandleiding 0 INHOUD IHHOUD... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. VEILIGHEID... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 1 PRODUCT WEERGAVE... 3 2 AFSTANDSBEDIENING... 5 3 BASIS

Nadere informatie

Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede

Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede Nätverksguide Руководство по работе в сети Regulatory models: W60, W61 010-0756-00 DISPERINDAG No.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 2

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN... 2 3. INSTALLATIE... 2 3.1. Eerste installatie... 2 3.2. DJ Control MP3 en de geluidskaart van uw computer... 4 4. PRESENTATIE... 4 4.1. De

Nadere informatie

DEWESoft-7. SnelStart Handleiding Demo versie met SoundCard & WebCam ondersteuning. Dewetron Benelux BV v 1.0 Mei 2011

DEWESoft-7. SnelStart Handleiding Demo versie met SoundCard & WebCam ondersteuning. Dewetron Benelux BV v 1.0 Mei 2011 DEWESoft-7 SnelStart Handleiding Demo versie met SoundCard & WebCam ondersteuning 3 Dewetron Benelux BV v 1.0 Mei 2011 DEWESoft 7.0 SnelStart DEWESoft is data acquisitie programma met vele mogelijkheden

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be - 1. Aspire-desktopcomputer Gebruikershandleiding

Downloaded from www.vandenborre.be - 1. Aspire-desktopcomputer Gebruikershandleiding - 1 Aspire-desktopcomputer Gebruikershandleiding 2-2013. Alle rechten voorbehouden. Aspire-desktopcomputer Dekt: Towermodellen Deze uitgave: October 2013 Meld u aan voor een Acer ID en schakel Acer externe

Nadere informatie

DVRxx Gebruikershandleiding

DVRxx Gebruikershandleiding DVRxx Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 1.1 OVERZICHT DVR...4 FUNCTIE VAN DE KNOPPEN AAN DE VOORZIJDE VAN DE DVR...4 2 2.1 2.2 BEDIENING VAN DE DVR...5 AFSTANDSBEDIENING...5 MUISBEDIENING...6 3 3.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PC-gebruik

Gebruikershandleiding PC-gebruik Gebruikershandleiding PC-gebruik Versie 2.0.2.18 / 1 Februari 2011 Mextal 2011 Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Inloggen... 3 1.1 Installeren Plug-in... 4 1.2 Uitvoeren installatie controle... 5 1.2.1

Nadere informatie

Pinnacle Studio. Inclusief Studio, Studio Ultimate en Studio Ultimate Collection. Uw leven in films

Pinnacle Studio. Inclusief Studio, Studio Ultimate en Studio Ultimate Collection. Uw leven in films Pinnacle Studio Versie 15 Inclusief Studio, Studio Ultimate en Studio Ultimate Collection Uw leven in films Documentatie door Nick Sullivan Copyright 1996-2011 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16

Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16 Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16 Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht...5 Hoofdstuk 2: Vodafone PC Backup installeren...7 De {{product_name}}-client downloaden...7 De Vodafone PC Backup-client installeren...8

Nadere informatie

Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links

Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links Edumaat Tel: 079 360 37 18 Sloepkade 37 06 1343 55 86 2725EX, Zoetermeer Mail: info@edumaat.nl Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links LET OP: Deze handleiding bevat verwijzingen naar opdrachten

Nadere informatie

Aspire Switch 10 Gebruikershandleiding

Aspire Switch 10 Gebruikershandleiding Aspire Switch 10 Gebruikershandleiding 2-2014. Alle rechten voorbehouden. Aspire Switch 10 Dekt: SW5-011 Deze uitgave: 05/2014 Geregistreerd modelnummer: P0JAC Meld u aan voor een Acer ID en schakel Acer

Nadere informatie

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt.

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Maak kennis met de MacBook Pro www.apple.com/nl/macbookpro Ingebouwde FaceTime HD-camera Videobellen met gebruikers van de nieuwste ipad,

Nadere informatie

Personal Computer. Typen 6266, 6270, 6276, 6279, 6280 en 6286. Handboek voor de gebruiker

Personal Computer. Typen 6266, 6270, 6276, 6279, 6280 en 6286. Handboek voor de gebruiker Personal Computer Typen 6266, 6270, 6276, 6279, 6280 en 6286 Handboek voor de gebruiker Derde uitgave (januari 2001) Deze publicatie is een vertaling van de Engelstalige publicatie IBM Personal Computer

Nadere informatie

Real Time DVR. SHR-2160/2162/2080/2082 Gebruikershandleiding. Nederlands

Real Time DVR. SHR-2160/2162/2080/2082 Gebruikershandleiding. Nederlands Real Time DVR SHR-2160/2162/2080/2082 Gebruikershandleiding Inhoud v Veiligheidsvoorschriften 5 Hoofdstuk 5 Menu-instellingen vi Voor we beginnen 5-1 5-2 Voor gebruik 1. System (Systeem) Goedkeuringen

Nadere informatie

AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series. Gebruikershandleiding

AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series. Gebruikershandleiding AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series nl Gebruikershandleiding AutoDome 700 Series IP PTZ Camera Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Aan de slag 5 1.1 Inschakelen 5 1.2 Bediening van de AutoDome

Nadere informatie

Lunar Scherm Vergroter Versie 9.0

Lunar Scherm Vergroter Versie 9.0 Lunar Scherm Vergroter Versie 9.0 voor Microsoft Windows Besturingsystemen Auteursrecht 1998-2008 Dolphin Oceanic Ltd. Technology House Blackpole Estate West Worcester WR3 8TJ United Kingdom Tel: +44 (0)1905

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding MED500X2 High Definition Multimedia Player TM INHOUDS OPGAVE pagina 1 Inhouds Opgave pagina 2 Introductie pagina 3 Algemeen Overzicht pagina 4 Installeren Interne Harddisk pagina

Nadere informatie

Presentatie Windows 7

Presentatie Windows 7 Presentatie Windows 7 Theun Bollema Januari 2011 Al doende leert men * We gaan in vogelvlucht het os windows 7 behandelen. * Het is omwille van de tijd onmogelijk om diep op de materie in te gaan aangezien

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD...4 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN...4 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...5 4. INLOGGEN...9 5. GEBRUIK VAN DE BACK-UP SOFTWARE...12 6. BACK-UP TAAK INSTELLINGEN...14

Nadere informatie