JAARVERSLAG JEUGDCOMMISSIE Ontwikkeling jeugdleden en - teams

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG JEUGDCOMMISSIE 2014-2015. Ontwikkeling jeugdleden en - teams"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG JEUGDCOMMISSIE Algemene ledenvergadering 28 november 2015 Ontwikkeling jeugdleden en - teams Op dit moment (oktober 2015) kent vvgrijpskerk 204 jeugdleden. Ter vergelijking: in telde vvgrijpskerk 176 jeugdleden. De groei komt vooral uit de ontwikkeling van het meisjesvoetbal A- junioren B- junioren C- junioren D- pupillen (3 voorjaar 3 (1 zevental) E- pupillen F- pupillen (3 voorjaar) 3 3 (1 fairplay) Minipupillen Kabouters 9 spelers 6 spelers 12 spelers 10 spelers 7 spelertjes Dames C- meisjes D- meisjes E- meisjes

2 Resultaten Na een mager jaar in , waren er in weer vele kampioenschapen te vieren, of speelden vele teams bovenin de poule mee. De E1 werd in het najaar kampioen. De F1, D1 en de meiden E1 werden zelfs twee keer kampioen. Voor de F1 leverde dat zelfs een mooie ereronde op in de Euroborg. Bovendien zijn verschillende spelers van de F1, meisjes E1 en D1 aan het begin van dit voetbalseizoen mee geweest naar de wedstrijd voor de Johan Cruyff- schaal in de Arena Ook bij de beker was er succes: de meiden E1 misten in de laatste speelminuten op doelsaldo de districtsbeker Noord. Na diskwalificatie van de kampioen werden ze uiteindelijk 2 e. Ook de C1 overwinterde in de beker, maar werd helaas in de kwartfinales uitgeschakeld. Ook dit jaar liggen een aantal teams op kampioenskoers. Uiteraard bijna, de meiden D1, maar ook bijvoorbeeld de B2 na een wat stroeve start i.v.m. de indeling en het vinden van een leider. Jeugdtrainen De laatste paar jaar is er veel geïnvesteerd in het nieuwe jeugdtrainen. Daarover is in nieuwsbrieven en het jaarverslag van vorig jaar al e.e.a. vermeld. Dit jaar hebben we bij aanvang van het seizoen geprobeerd per leeftijdsgroep een trainingscoördinator aan te stellen die, vergelijkbaar bij de E en F- teams, de coördinatie van de trainingen voor alle teams in de leeftijdsgroep verzorgd en de training voorbereid. We zijn ons bewust dat dit, ook door soms gebrek aan voldoende spelleiders, niet altijd

3 lukt. Binnenkort zullen we dit met de trainingscoördinatoren evalueren en kijken hoe we hen verder kunnen ondersteunen. Ontwikkeling meisjesvoetbal bij Grijpskerk De groei van de jeugdafdeling van de vvgrijpskerk is voor een groot deel te danken aan de groei van het meisjesvoetbal. En daar zijn we heel erg blij mee. Vorig jaar speelden we met een meisjes E en D in de competitie. Dit jaar zelfs met een meisjes E, D en C. Ook bij de F- jes spelen verschillende meisjes mee. Hier kiezen we ervoor de meisjes nog samen met de jongens te laten spelen. Tja, en de meisjes E deden het het afgelopen jaar geweldig. Met een dubbel- kampioenschap en de 2 e - plaats tijdens de finale van de districtsbeker Noord, was het best presterende team van de vereniging. De meisjes D hadden het vorig jaar moeilijker. Maar speelden aan het einde van het seizoen een hartstikke goed meisjes D- toernooi in Grijpskerk en een week later in Zuidhorn. We moeten ook eerlijk zijn. In de hogere teams (C2) speelden vorig jaar enkele meiden, waarvoor we dit jaar geen goede oplossing hebben kunnen vinden. Het is klasse van deze meiden dat ze dit jaar zich inzetten voor het begeleiden en trainen van de meisjes C, en ook wedstrijden van de pupillen fluiten. Dank Renate en Silke. Het meisjesvoetbal brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Zo loopt het klem bij onze accommodatie. Met de groei van het meisjesvoetbal hebben we behoefte aan extra kleedruimte. Bij de gemeente is dit ook aangekaart. Tot die tijd is het proberen we de meisjes zo in te delen dat ze tegelijk thuis spelen, zodat kleedkamers ook gedeeld kunnen worden. In het voorjaar hebben we met hulp van de KNVB een girls- only- spelregelavond georganiseerd. Verder is door de jeugdcommissie (via Elke Toxopeus) een aanvraag ingediend bij Gasterra om het meisjesvoetbal structureel te versterken. Deze aanvraag is gehonoreerd met een bijdrage van 2000,- voor opleiding en spelmaterialen. De komende tijd willen we, met deze steun, kijken hoe we het meiden- voetbal structureel verder kunnen verankeren in de club. Toernooien In het seizoen zijn we gestart met twee nieuwe toernooien. In het seizoen en hebben we dat herhaald. Inmiddels zijn de voorbereiding voor de toernooien in 2016 alweer gestart.

4 Winterwesterkwartier- toernooi Samen met vv. Aduard, OKVC, FC Grootegast en vv. Niekerk hebben we in januari en februari voor de 3 e - keer het Westerkwartier- wintertoernooi georganiseerd. Vanuit Grijpskerk hebben alle F-, E-, D- en C- teams deelgenomen (ook de meiden). Afgelopen jaar heeft ook Niekerk zich bij het Winterwesterkwartiertoernooi aangesloten. Omdat vvzuidhorn geen sporthal beschikbaar heeft op de zaterdagochtend, konden zij helaas niet mee doen. De A en B- teams hebben deelgenomen aan het Univé- toernooi in Leek. Vanwege gebrek aan zaalruimte lukt het niet om de A en B- teams ook aan het Winterwesterkwartiertoernooi te laten meedoen. E en D- toernooi (ook voor de meisjes) een vaste plek op de activiteitenkalender Afgelopen juni 2015 vond voor de 3 E - keer het E- D- toernooi plaats op de velden van Grijpskerk. Meer dan 30 teams en 300 spelers en speelsters deden mee aan het toernooi. Het toernooi werd georganiseerd samen met de studenten van het Alfa Collega. De winnaars in de verschillende categorieën waren: E1- jongens: E2- jongens: D- meisjes: D- jongens: E- meisjes*: 1. Terschelling 2. Grijpskerk 3. Berlikum 1. SDS 2. VVSV Kloosterburen 1. VVT 2. Grijpskerk 3. OFW 1. OKVC 2. OKVC 3. Grijpskerk 1. Zuidhorn 2.VVT 3. Niekerk * Vanwege de finale dag van de districtsbeker konden onze eigen E- meiden niet aanwezig zijn Volgend jaar vindt het E- D toernooi (zowel voor jongens en meisjes) plaats op zaterdag 11 juni Fairplay- competitie Afgelopen seizoen is de KNVB gestart met de Fairplay- competitie voor de jongste jeugd die doorstroomd uit de mini- pupillen. Hierbij wordt gespeeld op een kleiner veld, zonder scheidsrechter en met de ouders op een afstandje. Plezier staat voorop. Dik verliezen kan niet meer. ( Dik winnen trouwens ook niet). Ook al wordt het De teams kunnen maximaal met 1-0 winnen of verliezen. In het voorjaar heeft de F4 voor het eerst meegedaan, dit seizoen de nieuwe F3.

5 Speciale activiteiten Activiteiten: Voetbalclinic en Keepersdag Voetbalclinic In de herfstvakantie werd voor de tweede keer de Voetbalclinic georganiseerd met hulp van de Voetbaltechniekschool Het Verschil. In totaal deden 63 kinderen van de vvgrijpskerk met veel plezier aan deze clinic mee. De kosten bedroegen 8,00. Omdat we de kosten van de Nederlandse Techniek Kampioenschappen te hoog vinden (40,- ) hebben we het afgelopen jaar besloten dit niet meer te organiseren, Keeperclinic Afgelopen woensdag 16 september was er in samenwerking met keepersschool Groningen een keepersclinic voor de jeugdspelers. Er waren 23 spelers die hun best deden om hun keeperskwaliteiten te verbeteren. Een geslaagde training dankzij de enthousiaste inzet van onze jeugd en de trainers van de keepersschool. Jeugdscheidsrechters Op vrijdagavond 16 en 23 oktober hebben Cor Timmer en John Schaaphok voor aanstaande pupillen- scheidsrechters een cursus gegeven. Op vrijdagavond 16 oktober hadden de aspirant scheidsrechters eerst een hele avond theorie. Op 23 oktober moesten de aspirant scheidsrechters eerst ieder 10 minuten een wedstrijd fluiten (met dank aan de F1, E2, F2 en meisjes D1). Ondanks dat het niet altijd perfect gefloten werd (maar welke scheidsrechter fluit nu foutloos?), ging het prima. Daarna theorie- examen. 8 nieuwe pupillen- scheidsrechters haalden het examen. Gefeliciteerd!

6 Afscheid secretaris jeugdcommissie en nieuwe vacature In juni nam Mariet Tefi afscheid van de jeugdcommissie. Mariet heeft vele jaren als secretaris van de jeugdcommissie de agenda s en verslagen van de jeugdcommissie verzorgd, bestuurskamerdiensten gedraaid en vele handen spandiensten verleend bij speciale activiteiten en het meidenvoetbal. Dank daarvoor! Bij haar afscheid heeft Mariet het unieke kookschort met vvgrijpskerk- logo in ontvangst mogen nemen. Ook omdat een aantal jeugdcommissie- leden langzaam de jongere jeugd wat ontgroeien, zoekt de jeugdcommissie nieuwe leden. De website Vanuit de jeugdcommissie is afgelopen jaar het initiatief genomen om te komen tot een nieuwe website. Een indringende wens die ook in de vorige algemen leden- vergadering is geuit. Er is een website- commissie gevormd bestaande uit Rik Sietsma, Erik Santema, Jannie Postma, Tiny Klunder, Teie vd Hoek die samen met Wybo vd Hoek de nieuwe site hebben uitgedacht en ontwikkeld. Inmiddels draait de nieuwe site. De leiders hebben uitleg gekregen om hun teampagina te kunnen bijhouden. De komende tijd zullen nog een aantal wijzigingen worden uitgevoerd en geprobeerd de kinderziektes (bv. Verschil met Voetbal.nl) eruit te krijgen. Teie vd Hoek, Tiny Klunder en Jannie Postma zijn de nieuwe beheerders van de site. Heb je vragen, kom je er met de eigen teampagina niet uit, of moet er een nieuwsbericht op de site geplaatst worden, aarzel niet met hen contact op te nemen. JeugdTechnischeCommissie en jeugdvisie Vanaf vorig seizoen is een nieuwe JeugdTechnischeCommissie (JTC) aan het werk gegaan onder leiding van Tjeerd Hazenberg. De rol van de JTC is de jeugdcommissie te adviseren over de indeling van de spelers over de verschillende teams (en de klasse- indeling van de teams), maar ook bij vragen door het jaar heen de jeugdcommissie te adviseren. De JTC informeert bij de indeling ook bij de leiders en trainers. In principe neemt de jeugdcommissie dit advies over. De volgende leden hebben zitting in de JTC Bert Martini Bert Klunder Jeen Jelsma Harry Meijer Jos vd Bijl Ite Hoolsema Cedric Eeuwema Tjeerd Hazenberg (vz)

7 Jeugdvisie Met dank aan Harrie Meijer heeft de JTC een jeugdvisie ontwikkeld. De kern van onze visie op voetballen bij de vvgrijpskerk is: PLEZIER! In de jeugdvisie leggen wij uit hoe wij dit plezier bij de jeugd willen realiseren. De jeugdvisie is te vinden op de site. Informatie voor nieuwe jeugdleden Nieuw als lid binnen de vvgrijpskerk? Met een nieuwe handleiding proberen we nieuwe leden alle informatie te geven die nodig is om snel binnen onze vereniging de weg te kunnen vinden. De informatiegids voor nieuwe jeugdleden bij vv. Grijpskerk is te vinden op de site. Informatie voor jeugdleiders Net jeugdleider geworden bij de F- jes, of al jaren jeugdleider bij verschillende teams? Alle informatie, tips en trucs zijn in een informatiegids gebundeld. De informatiegids voor jeugdleiders bij vv. Grijpskerk is te vinden op de site. Voetbalplaatjes De voetbalplaatjes- actie was een groot succes. Met dank aan de Jumbo. Door iedereen, van groot naar klein, werden voetbalplaatjes ingezameld. Leuk voor de kinderen, maar ook handig voor de ouders en leden van de jeugdcommissie; nu weten we van iedereen welk gezicht bij welke naam hoort. Als afsluiting werd in de kantine nog een ruil- ochtend georganiseerd waar de laatste missende plaatsjes konden worden geruild. Veel plaatjes zijn nog over: die zijn bij Tiny allemaal het archief ingegaan. Nieuw: het spelregelbewijs Met ingang van het seizoen 2014/2015 zijn tweedejaars B- junioren verplicht het spelregelbewijs te halen. Via het digitaal wedstrijdformulier wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het digitaal wedstrijdformulier een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd in het digitaal wedstrijdformulier (dus kan er NIET meer gespeeld worden). Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden. Hoewel reeds voor de zomer de spelers via een informatie- e- avond zijn geïnformeerd over het spelregelformulier, waren er toch nog een paar die bij aanvang van het seizoen hun spelregelbewijs niet hadden gehaald. Na een waarschuwing van de KNVB was dat afgelopen weken snel opgelost. Inmiddels kunnen de spelers uit het geboortejaar 1999 met het spelregelbewijs aan de slag. De informatie zal hen de komende weken worden toe g d.

8 Samenstelling jeugdcommissie Voor vragen/opmerkingen: Kees van Es voorzitter jeugd, aanspreekpunt A en B Melissa Dijkman wedstrijdsecretaris jeugd melissadijkman@gmail.com Eric Doesburg aanspreekpunt E, F en doesburg.erik@gmail.com kabouters/minipupillen Derk- Jan PR- zaken d.j.hofstee@ziggo.nl Hofstee aanspreekpunt C en D Mirjam de Vries Aanspreekpunt meisjes spudymirjam@home.nl Jannie Postma Vacature Activiteiten, beheerder website Secretaris jeugd Jannie.postma@home.nl

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Agenda: Voetbal in Groesbeek Gelderse sportfederatie Vrijwilligersbeleid Aanpassingen K.N.V.B. Gedrag langs de lijn Technisch jeugdplan Voetbal

Nadere informatie

vv HOC ALV-Jaarverslag JEUGD

vv HOC ALV-Jaarverslag JEUGD ALV jaarverslag jeugd seizoen 2016-2017 vv HOC ALV-Jaarverslag 2016-2017 JEUGD Ook dit seizoen voldoende te beleven bij onze jeugdafdeling. Het amateurvoetbal begon met de nieuwe aanduidingen voor de jeugdcompetities.

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen t.b.v. de Algemene ledenvergadering

Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen t.b.v. de Algemene ledenvergadering Sleen, november 2016 Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen 2015-2016 t.b.v. de Algemene ledenvergadering Kerngetallen In het seizoen 2015-2016 waren 170 jeugdleden actief verdeeld over 14 jeugdteams.

Nadere informatie

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal,

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal, Alle jeugdteams Agenda Opening Inloopspreekuur en informatie Papendal JC Voetbal + TC VOG beleid Jeugdscheidsrechters Beuningse Boys Website /Informatie Jeugdleiders en trainers Activiteiten Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

. PLUS De Weerd Hoofdstraat 5 Peize Tel.nr. (050)

. PLUS De Weerd Hoofdstraat 5 Peize Tel.nr. (050) PLUS De Weerd Jeugdtoernooi VV Peize 2015 Ook in 2015 is het de VV Peize weer gelukt om een jeugdtoernooi voor E- F- en kabouterteams te organiseren. Door de geweldige inzet van de toernooien commissie

Nadere informatie

Agenda seizoen 2015-2016 Wijzigingen doorgeven aan Hans Roeters N Datum Omschrijving Actie

Agenda seizoen 2015-2016 Wijzigingen doorgeven aan Hans Roeters N Datum Omschrijving Actie N Datum Omschrijving Actie 27-7 Bestuursvergadering extra HBS Uitdelen trainingspakken + tenue selectie teams MC 2-8 Johan Cruijff schaal in Arena 3-8 Start voorbereidingen A, B en C selectie senioren

Nadere informatie

Mini s JO 7, JO 8 JO 9, JO 10, JO11 JO13, JO15 : **JO is Jeugd onder

Mini s JO 7, JO 8 JO 9, JO 10, JO11 JO13, JO15 : **JO is Jeugd onder Mini s JO 7, JO 8 JO 9, JO 10, JO11 JO13, JO15 : 04-09-2017 **JO is Jeugd onder Agenda Opening / Presentielijst Fair Play/Respect Inloopspreekuur en informatie Papendal JC Voetbal + TC TC keeperstraining

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

Kennismakings bijeenkomst ouders nieuwe leden

Kennismakings bijeenkomst ouders nieuwe leden Kennismakings bijeenkomst ouders nieuwe leden 2014 4 3 2 1 T SPORTPARK H.B.C. Om te beginnen: Rondleiding over ons sportpark de Toekomst. Agenda:! Rondleiding Sportpark! Even voorstellen.! Wat is HBC?!

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 www.svjuliana32.nl T: @svjuliana32 toernooien@svjuliana32.nl Een woord vooraf Natuurlijk als eerst een woord

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 We kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten bestuurlijk gezien hebben we vooruitgang geboekt maar

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

v.v.kloosterburen O9-pupillentoernooi om de OPA Henk cup Datum: 17 juni 2017 Aanvang: 10:00 uur Terrein: Sportpark Westerklooster

v.v.kloosterburen O9-pupillentoernooi om de OPA Henk cup Datum: 17 juni 2017 Aanvang: 10:00 uur Terrein: Sportpark Westerklooster v.v.kloosterburen O9-pupillentoernooi om de OPA Henk cup Datum: 17 juni 2017 Aanvang: 10:00 uur Terrein: Sportpark Westerklooster 2 Voorwoord Kloosterburen, juni 2017 Voorafgaand aan de afsluiting van

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11

Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11 Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11 Van de Bestuurstafel Vlak voor de vakantie een nieuwsbrief. Dat heeft een reden. Die reden is dat er nieuws te melden is. Volgende week, 10 juli, ontvangen we FC Twente

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

19e editie 20 en 21 mei, 10 en 11 juni Vivafloors Jeugdtoernooi

19e editie 20 en 21 mei, 10 en 11 juni Vivafloors Jeugdtoernooi 19e editie 20 en 21 mei, 10 en 11 juni 2017 Vivafloors Jeugdtoernooi V V T W E N T H E G O O R Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Toernooi reglement 4. Kleedkamerindeling 6-11. Poule F1 t/m F6 Zaterdag 20 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Beste leden, donateurs en sponsoren, De voorjaarscompetitie 2016 is weer afgelopen. De uitslagen van de teams die hebben deelgenomen aan de competitie zijn: Gemengd dubbel

Nadere informatie

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2014, organiseren we wederom het Rabobank Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: Sparta 25, ELI Mariahout en ASV 33. Dit jaarlijkse

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

editie 7, september 2016

editie 7, september 2016 digitale Clubkrant editie 7, september 2016 Voorzitter aan het woord Na alle voorbereidingen is nu eindelijk de competitie begonnen. Dit is waar het om gaat. Na drie competitie-loze maanden weer aan de

Nadere informatie

Programma Dolman toernooi Bredewold toernooi Zaterdag 25 augustus 2018

Programma Dolman toernooi Bredewold toernooi Zaterdag 25 augustus 2018 Programma Dolman toernooi Bredewold toernooi Zaterdag 25 augustus 2018 Terrein: Veldhof vv Beekbergen tel: 055-5061928 Veldhofweg 31 7361 TA Beekbergen Beste sportvrienden, Namens de jeugdafdeling van

Nadere informatie

Agenda seizoen Wijzigingen doorgeven aan Hans Roeters N Datum Omschrijving Actie

Agenda seizoen Wijzigingen doorgeven aan Hans Roeters N Datum Omschrijving Actie N Datum Omschrijving Actie 27-7 Bestuursvergadering extra HBS Uitdelen trainingspakken + tenue selectie teams MC 2-8 Johan Cruijff schaal in Arena 3-8 Start voorbereidingen A, B en C selectie senioren

Nadere informatie

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Vorden:...2 2. Organogram "voetbalvereniging Vorden"...2 3. Organogram "Jeugdcommissie"...2 4. Huidige situatie jeugdafdeling...3

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

Jaarverslag jeugdafdeling seizoen 2012/2013

Jaarverslag jeugdafdeling seizoen 2012/2013 Algemeen De opening van het seizoen was weer voorbehouden aan de Weerter Voetbaldagen, Begin juli zorgden de vele (Oda) vrijwilligers weer voor een succesvol voetbal festijn. De velden waren bij aanvang

Nadere informatie

15 april 2016 VANAF UUR. Op het terrein van VV Zeevogels in Egmond aan den Hoef

15 april 2016 VANAF UUR. Op het terrein van VV Zeevogels in Egmond aan den Hoef Het 38 e schoolvoetbaltoernooi van de Egmonden VANAF 12.45 UUR Op het terrein van in Egmond aan den Hoef 38 e editie Schoolvoetbaltoernooi de Egmonden Het staat weer voor de deur!! Diverse teams zijn al

Nadere informatie

VRC GASTOUDERSERVICE TAKE CARE TOERNOOI. JO10 (ochtend) JO11 (middag)

VRC GASTOUDERSERVICE TAKE CARE TOERNOOI. JO10 (ochtend) JO11 (middag) VRC GASTOUDERSERVICE TAKE CARE TOERNOOI JO10 (ochtend) JO11 (middag) 9 juni 2018 Voorwoord Gerrit Jan van de Weerdhof, Voorzitter VRC Namens VRC mag ik jullie van harte welkom heten op het Gastouderservice

Nadere informatie

Spettertje. Het DE BAL ROLT WEER! We gaan snel beginnen!!

Spettertje. Het DE BAL ROLT WEER! We gaan snel beginnen!! Het Spettertje Samen staan we sterk 20 augustus 2018, no.1. Onderbouw nieuws DE BAL ROLT WEER! We gaan snel beginnen!! 1. Voorwoord. 2. Marien bedankt. 3. Stand van zaken jeugdopleiding SO Soest. 4. Oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, februari 2017 Beste jeugdleden van TVC Breda, De winter is ver voorbij, de feestneus kan uit de kast. Bij TVC is dit het moment om te gaan denken aan het volgende seizoen.

Nadere informatie

programma Algemene ledenvergadering 10 november 2017

programma Algemene ledenvergadering 10 november 2017 programma Algeme ledvergadering 10 november 2017 Jeugdafdeling In alle leeftijdscategorieën is e elftal vertegwoordigd in de voetbalcompetitie. Trots op onze leiders trainers die onze teams tijds training

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

Organisatie Jeugdafdeling

Organisatie Jeugdafdeling van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail jeugd@vvroden.nl versienummer 1.0 datum 9-9-2018 ons kenmerk Organisatie Jeugdafdeling 2018-2019 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Organisatie Jeugdafdeling

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21. Verslag bestuur Margriet Datum: Aanvang: Notulist: 21-03- 2012 19.30 uur Ellen Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.30 u), Cor Opening Notulen vorige

Nadere informatie

EINDSE BOYS INFO 1/5.

EINDSE BOYS INFO 1/5. Ongelofelijk, wat heeft Eindse Boys een drukke en fantastische periode achter de rug. Te beginnen natuurlijk met het jubileum van 9 t/m 12 mei, waar we als vereniging trots op terug kunnen kijken. Samen

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

PRIJSUITREIKING 15.30 UUR. Voorwoordvoorzitter jeugdcommissie 2. Toernooireglement 3. Kleedkamer indeling 5. Scheidsrechters 5. Poule indelingen 6

PRIJSUITREIKING 15.30 UUR. Voorwoordvoorzitter jeugdcommissie 2. Toernooireglement 3. Kleedkamer indeling 5. Scheidsrechters 5. Poule indelingen 6 PRIJSUITREIKING 15.30 UUR INHOUDSOPGAVE Voorwoordvoorzitter jeugdcommissie 2 Toernooireglement 3 Kleedkamer indeling 5 Scheidsrechters 5 Poule indelingen 6 Poule wedstrijden 7 Eindstanden poule wedstrijden

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015 S.C. Dynamo RICOH zaterdag 6 juni 09:00-17:00 uur -1- Toernooiboekje -2- Beste voetbalvrienden, Welkom op ons sportcomplex van S.C. Dynamo. Voetbal en het kijken hiernaar valt of staat met mooi weer. Laten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Beste schoolkorfballer,

Beste schoolkorfballer, Beste schoolkorfballer, We zijn zoals elk jaar blij je vandaag op het veld van ZKC 31 te mogen begroeten! We hebben er alles aan gedaan om deze dag goed te organiseren en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Nadere informatie

FC BLAUW-WIT AMSTERDAM

FC BLAUW-WIT AMSTERDAM FC BLAUW-WIT AMSTERDAM SCHEIDSRECHTERS OPLEIDINGEN FC Blauw-Wit Amsterdam biedt in samenwerking met de KNVB de volgende scheidsrechters cursussen aan: Pupillen Scheidsrechter Junioren Scheidsrechter Pupillen

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

Daar ben je bij!! Het begint zaterdag 10 juni 2017 om 09:00 uur.

Daar ben je bij!! Het begint zaterdag 10 juni 2017 om 09:00 uur. Daar ben je bij!! Het gaat weer gebeuren in Noord-Holland: het grootste jeugd voetbaltoernooi voor de mini pupillen tot en met de jeugd onder 15 jaar. Zoals de voorgaande edities zijn de organisatoren,

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

JEUGDVOETBALTOERNOOI Deelnemende Clubs. Pagina 2

JEUGDVOETBALTOERNOOI Deelnemende Clubs. Pagina 2 Pagina 1 Deelnemende Clubs Pagina 2 Beste deelnemer, Van harte welkom bij de 2018 editie van het VSC Jeugdvoetbaltoernooi! In dit programmaboekje vindt u alle informatie die nodig is om aan het toernooi

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Hoofdsponsor Voorwoord Teylingen toernooi Welkom op ons Han Bastiaanstoernooi. Al vele jaren is het Han Bastiaanstoernooi voor E- en F- junioren een begrip

Nadere informatie

FC Castricum WEA Jeugdtoernooi 2012

FC Castricum WEA Jeugdtoernooi 2012 1 2 Beste sportvrienden, Een hartelijk welkom aan alle deelnemende teams, leiders, supporters, en al die andere mensen die naar Sportpark Noord End zijn afgereisd voor het: FC Castricum WEA Jeugdtoernooi

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 5, februari 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, Hier zijn we weer met het laatste bowling- nieuws. Er is veel gebeurd de laatste weken. Veel leesplezier. Informatie Voor de scores van onze eigen

Nadere informatie

BRUSE BOYS TOERNOOIEN 2015 Vrouwen en meiden A, B & C JUNIOREN D, E & F PUPILLEN Mini s

BRUSE BOYS TOERNOOIEN 2015 Vrouwen en meiden A, B & C JUNIOREN D, E & F PUPILLEN Mini s BRUSE BOYS TOERNOOIEN 2015 Vrouwen en meiden A, B & C JUNIOREN D, E & F PUPILLEN Mini s Beste voetbalvrienden, Hierbij ontvangt u het programma voor de Bruse Boys toernooien, die worden gehouden op de

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Programmaboekje 29e s.v. De Meer Jeugdvoetbal Paastoernooi 2014

Programmaboekje 29e s.v. De Meer Jeugdvoetbal Paastoernooi 2014 Programmaboekje 29 e s.v. De Meer Jeugdvoetbal Paastoernooi 2014 Woord van welkom Namens s.v. De Meer Amsterdam heten wij u van harte welkom op het 29 e De Meer Jeugdvoetbal Paastoernooi 2014. Wederom

Nadere informatie

3. D O E L E N E N D ATA

3. D O E L E N E N D ATA 1. W E L K O M 2. J E U G D C O M M I S S I E : S AM E N S T E L L I N G, B E L E I D, TA K E N 3. D O E L E N E N D ATA 2 0 1 7-2 0 1 8 4. T E A M M A P P E N 5. S P O R T O U D E R 6. T E A M A F S P

Nadere informatie

Bob Strijbos toernooi 2018

Bob Strijbos toernooi 2018 Bob Strijbos toernooi 2018 JO8 / JO9 Pupillen en Champions League Zaterdagochtend 31 maart 2018 09:00-12:15 Sportcomplex fc VVC Montreallaan 1 2152 KH NIEUW-VENNEP Tel: 0252-682635 Website: www.fcvvc.nl

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Ouderavond Jeugdafdeling DVG

Ouderavond Jeugdafdeling DVG Ouderavond Jeugdafdeling DVG Welkom De vereniging DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Organisatie DVG Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders en trainers Vertrouwenspersoon Huishoudelijke

Nadere informatie

De Zwaluwentoernooien in 2010

De Zwaluwentoernooien in 2010 De Zwaluwentoernooien in 2010 Hierbij het programmaboekje met alle informatie omtrent de Zwaluwentoernooien 2010. De A tm D teams uit de Acategorie spelen op 28 augustus hun eerste bekerwedstrijd in het

Nadere informatie

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD OPZET EN DOEL VAN DEZE BIJEENKOMST Doel van deze bijeenkomst: Aan de hand van de nieuwste inzichten en succesvolle praktijkvoorbeelden gaan we in

Nadere informatie

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Handleiding voor (nieuwe) leden van sv Steenwijkerwold Handleiding nieuwe leden sv Steenwijkerwold Pagina 1 Inleiding Allereerst heten we je welkom als lid

Nadere informatie

Arbitrageplan HSC 28

Arbitrageplan HSC 28 Arbitrageplan HSC 28 Heerle, 20 september 2013 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving

Nadere informatie

Welkomstwoord. Dit jaar wordt het G-voetbalseizoen dus voor de vijfde keer op grootse wijze afgesloten en wel met het 4 e Slottoernooi G- voetbal.

Welkomstwoord. Dit jaar wordt het G-voetbalseizoen dus voor de vijfde keer op grootse wijze afgesloten en wel met het 4 e Slottoernooi G- voetbal. 1 2 Welkomstwoord In 2012 werd het Friends League seizoen 2011-2012 voor G- junioren bij de Koninklijke HFC afgesloten met het Kampioenenbal. In 2013 werd voor het eerst voor de G-junioren die zowel in

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017

1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017 1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017 Donderdag 25 mei 2017 MO11 en MO13: 9:00-12:00 uur MO15 en MO17 13:30-17:15 uur Beste voetbalsters / sportvriendinnen, Meiden en vrouwen brengen spelplezier, harmonie

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 27 7 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 10-04 Luca, groep 3 10-04 Roos, groep 1B 11-04 Stan, groep 1B

Nadere informatie

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden.

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden. Beste ouders en leiders van onze jeudgteams, Zoals jullie weten verzorgen de ouders en leiders van de jeugdteams (roulerend) het ochtendleiderschap en dat alles rondom de jeugdwedstrijden goed verloopt.

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde 1 augustus 2016 Versie 1.0 Vastgesteld Versie Opmerking/wijziging 1 augustus 2016 Versie 1.0 Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde vastgesteld

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Van de voorzitter: Sta je maanden in de kou en regen te blauwbekken op en langs het hockeyveld, is het eindelijk lekker weer, zit het seizoen er al weer op. Dat is jammer! Afijn dat zij zo. We kunnen terugzien

Nadere informatie

Dit jaar is een bijzonder jaar, want we vieren bij Rood Zwart het tweede lustrum

Dit jaar is een bijzonder jaar, want we vieren bij Rood Zwart het tweede lustrum Beste Beste voetballers, begeleiders begeleiders en en supporters, supporters, We spelen vandaag al weer voor de negende keer het Gerrit ten Brummelhuis Dit jaar is een bijzonder jaar, want we vieren bij

Nadere informatie

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 s.v. A.W.C. Wijchen info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? s.v. A.W.C. Wijchen 280 pupillen (31 teams) 240 junioren (16 teams) 180

Nadere informatie

Nieuwsbrief Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden, nr. 69, januari 2015

Nieuwsbrief Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden, nr. 69, januari 2015 Nieuwsbrief Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden, nr. 69, januari 2015 Cursisten hsv Escamp, Laakkwartier en SVC 08 geslaagd voor Module Pupillen en Voetbal De afgelopen weken werd er op doordeweekse avonden

Nadere informatie

op sportpark in Oploo het officiële startschot plaats van de samenwerking.

op sportpark in Oploo het officiële startschot plaats van de samenwerking. Samen verder... Inleiding Vorig jaar juli hebben de besturen van Excellent, Westerbeekse Boys en SVS besloten tot een samenwerking van de jeugdafdelingen met ingang van het seizoen 2017/2018. In bijeenkomsten

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi 2015 Deelnemende verenigingen Editie 3 INHOUDSOPGAVE Voorwoord pagina 2 Spelregels en regelementen pagina 3 Basisspelregels pagina 4 Teamspelregels pagina 4 Poule indeling

Nadere informatie

BaroNieuws. Oktober l 2013

BaroNieuws. Oktober l 2013 BaroNieuws Oktober l 2013 Beste Baronieleden, nu het oktoberfest weer achter ons ligt en de dagen weer korter worden gaan we op weg naar de laatste maanden van dit jaar. Voor Baronie belangrijke maanden!

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi http://winterwesterkwartiertoernooi.jouwweb.nl 2016 Deelnemende verenigingen Editie 3 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Spelregels en regelementen... 3 Basis spelregels... 4 Poule

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige

Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige SVZ 2015/2016 Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige bijzonderheden Financiën Verslag kascommissie

Nadere informatie