Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht presenteren. Guido Vrolix. Arne Sierens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018. presenteren. Guido Vrolix. Arne Sierens"

Transcriptie

1 Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018 presenteren Guido Vrolix Arne Sierens

2 1. Intro And not by eastern windows only, When daylight comes, comes in the light In front the sun climbs slow, how slowly But westward, look, the land is bright Zes mannen van de Gilde van Pijnders van de Zwarte Christus van het Keiveldbos, bereiden zich voor op de komende processie in het dorp. Om met de zware draagberrie waarop het beeld staat te kunnen manoeuvreren op het bochtige en steile parcours moeten ze trainen, zweten en afzien. Ze moeten vooral overeenkomen want het kraakt en het dondert onder mekaar. Via half onbewuste zinnen, bijna pathetische uitroepen, soms absurde maar dramatische anekdotes krijgen we een ontroerende inkijk in het leven van deze woeste bende. De pijnders gaat over mannen die de oude wereld van het land en het dagelijks ritme opgelegd door het vee en het telen van de gewassen, hun trots als stamhouder van een erf, door de schaalvergroting en het steeds industriëler worden van de landbouw, al dan niet gedwongen hebben afgelegd en in de moderne wereld en in de stad moeten leven. Tegen 2050 zal overigens twee derde van de wereldbevolking in steden wonen, zal het aantal boeren drastisch verdwenen zijn en zullen miljoenen kinderen, zoals deze nu in New York, denken dat je koeien op je hand kan zetten - want zo groot zijn ze namelijk op tv. Voor deze productie werkt regisseur Arne Sierens met een topcast van Vlaamse acteurs: Dominique Van Malder, Joris Hessels, Tom Vermeir, Johan Heldenbergh, Robrecht Vanden Thoren en Titus De Voogdt. De Franse componist Jean-Yves Evrard schreef voor De Pijnders indringende muziek. Op scène staan 3 muzikanten, die vanaf de eerste seconde permanent het parcours van de zes mannen muzikaal begeleiden, waardoor de vergelijking met opera niet ver af is. Een krachtig decor van Guido Vrolix symboliseert de twijfel en het broze evenwicht tussen de vriendschappen.

3 2. Credits tekst & regie met Live-muziek decor licht techniek choreografie kostuums productie coproductie met dank aan Arne Sierens Titus De Voogdt, Johan Heldenbergh, Joris Hessels, Robrecht Vanden Thoren, Dominique Van Malder, Tom Vermeir Jean-Yves Evrard (gitaar, electronics) Eric Thielemans (slagwerk) Sébastien Boisseau (contrabas) Guido Vrolix Geert Vandewalle Koen Demeyere en Nico Vander Ostyne Ted Stoffer Lieve Meeussen Compagnie Cecilia / KC De Werf Brugge / Theater Antigone VIA 2018 Maastricht + Euregio Maas - Rijn Arne Sierens is artiste associé bij La Filature, Mulhouse Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, Provincie West- Vlaanderen, Stad Kortrijk, Stad Brugge, Vlaams Fonds der Letteren

4

5 3. Inhoud Zes mannen van de Gilde van Pijnders van de Zwarte Christus van het Keiveldbos verzamelen zich, zoals elk jaar, op een terrein om te repeteren voor de komende processie waarin ze het beeld van de Heilige Maagd zullen ronddragen. Ze trainen op het manoeuvreren van de zware draagberrie door hen het slagschip genoemd waarmee ze trappen, stijgende en dalende hellingen en bochten in de nauwe straten van het parcours moeiteloos moeten overwinnen. Nieuwe leden moeten worden ingewerkt. Coördinatie, communicatie, samenwerking en goede verstandhouding zijn van het grootste belang. Afkomstig uit dezelfde parochie en geboren in boerenfamilies, zijn al deze mannen door het verdwijnen van de boerenstiel vertrokken naar andere plekken, meestal naar de stad, en werken ze nu allemaal in andere sectoren. Ze werken niet meer voor zichzelf, maar voor bedrijven met een baas en aandeelhouders; niet meer buiten, maar binnen; niet meer op het land, maar ergens op een stoel in een kantoor of in een truck op weg naar Oostenrijk. De parochie verdween vijftien jaar terug samen met hun geloof, maar dat is niet de essentie. De samenhorigheid en de gedeelde geschiedenis is de echte reden waarom de zes na al die tijd nog altijd trouw op post zijn. Een pasgeboren kalf. De velden die s morgens dampen. Dat is nogal wat anders dan op den tram te wachten. Sommigen zijn familie - broers of neven van mekaar - of sommigen zijn voor hetzelfde meiske gegaan, hebben ervoor gevochten; anderen zijn samen naar de voetbal geweest, naar rockfestivals, naar gewelddadige betogingen in Brussel tegen de melkquota, de dalende varkensprijzen, de overdreven betutteling van de overheid met hun controles altijd. Afgelopen jaar zijn er mannen vader geworden, zijn er anderen inmiddels gescheiden, werden er hypotheken afgesloten; ging hun vader, hun moeder, een nonkel of tante ondertussen dood aan kanker of hebben ze zich opgehangen aan de balk van hun schuur. Niet iedereen is akkoord met alles wat verteld wordt. Overdrijven mag, maar niet te overdreven. En vaak zouden dingen eerder moeten worden uitgesproken.

6 4. Achtergrond Voor deze productie zijn Arne Sierens en zijn ploeg letterlijk de boer op gegaan en praatten met manen uit dragersgilden, landbouwers en ex-landbouwers om verhalen te verzamelen. Ook de religieuze achtergrond van de heiligdomsvaarten wordt uitgespit door interviewsessies met experten ter zake. De voorstelling komt voort uit een fascinatie voor de dragers van de Heiligenbeelden in processies, zoals tijdens de zevenjaarlijkse ommegangen in de steden van Belgisch en Nederlands Limburg (de beroemde Heiligdomsvaart van Maastricht, de Virga Jesse Feesten in Hasselt), of zoals we die zien in de dramatische optochten tijdens de Semana Santa in Sevilla of andere Andalusische steden. Daar worden barokke Christus- en Mariabeelden op de schouders van soms wel tachtig man rondgedragen. Dat alles in de cadans aangegeven door de mayordomo en begeleid door oplaaiende flamencogezangen. Niet religieus van aard maar minstens even heftig is de beleving van de mannen die in de Ros Beiaard-stoet van Dendermonde het zware paard dragen waarop de vier Heemskinderen zitten, en die zichzelf -omdat het echt afzien is - De Pijnders noemen.

7 5. ARTISTIEKE MEDEWERKERS Arne Sierens ( 1959) studeerde af aan het Rits als regisseur. Hij werd als theatermaker bekend door voorstellingen als o.a. Mijn Blackie, Martino, Niet alle Marokkanen zijn dieven en brak internationaal vooral door met de trilogie Moeder en kind, Bernadetje en Allemaal indiaan die hij samen met Alain Platel creëerde. Daarnaast schreef hij als auteur een opmerkelijk oeuvre bijeen met teksten als De Soldaat-facteur en Rachel, Mouchette, De Broers Geboers, De drumleraar... Kurt Van der Elst Aan zijn theater valt niet te ontkomen: het grijpt je onmiddellijk bij de strot. Het is een belevenis waar je soms groggy, maar altijd gelouterd buitenkomt. Verwacht geen afgemaakte dialogen of afgeronde verhalen met verstrooiing tussen kop en staart, van teksttoneel is geen sprake, in ruil krijg je bonte taferelen en ruwe schetsen, uitvergrote beelden van bijzondere momenten. Vanwege de situatie zelf soms, maar meestal vanwege de emotie die erachter schuilt. Rauwe lyriek, dansante scènes, en een tragikomische ondertoon zijn keer op keer de ingrediënten voor aangrijpende portretten van mensen op de rand van de vulkaan. Sierens zet je op een roetsjbaan waar je van het ene moment op het andere van een hilarische lachstuip naar immense ontroering gaat, en terug. Ongelooflijk echt, wars van alle fake, creëert hij een poëtisch en ritueel theater dat in eigen land en ook steeds vaker in het buitenland volle zalen trekt. Als theatermaker heeft Arne Sierens een zeer persoonlijke stijl en taal ontwikkeld, weg van het traditionele theater, met sterke wortels in het alledaagse, het volkse en het epische. Zijn background - hij groeide op in een arbeidersbuurt - is daarbij een belangrijke inspiratiebron. Zijn uitgangspunt is dat hij een onderzoeker is van het nu (hij noemt zichzelf seismograaf en journalist); zijn zoeken naar een alchemie met bewegingstheater en muziek en het creëren van een soort permanente cross-over met populaire cultuur. Ook visueel verrassen de voorstellingen telkens weer. De decors van beeldend kunstenaar en huisscenograaf Guido Vrolix zijn intussen een opvallend handelsmerk geworden: de ijspiste in Maria Eeuwigdurende Bijstand, de blauwe circuspiste in Trouwfeesten en processen enzovoorts, het stuk schokkende tarmac in Altijd prijs, de negen ton glas in Broeders van Liefde. De grond onder de voeten van de personages is zelden stabiel. Als theatermaker / auteur werkt hij in collectief met zijn spelers. Hetzij in verbond met een co-regisseur, zo maakt hij met Johan Dehollander Dozen (1993) en Napels (1997), met Alain Platel Moeder en Kind (1995), Bernadetje (1996) en Allemaal Indiaan (1999); hetzij alleen, zoals voor Mijn Blackie (1998), Niet alle Marokkanen zijn dieven (2001), Martino (2003), Maria Eeuwigdurende Bijstand (2004), Trouwfeesten en processen enzovoorts (2006), Altijd prijs (2008) en Apenverdriet (2009).

8 Spelers Titus De Voogdt ( 1979) behaalde het diploma Meester in de Beeldhouwkunst aan het Sint-Lukas in Gent. Hij start zijn acteercarrière in Bernadetje (Victoria), Mijn Blackie (HETPALEIS & Nieuwpoorttheater) en Achter de wereld (BRONKS). Bij Compagnie Cecilia speelde hij mee in Trouwfeesten en Processen enzovoorts, Broeders van Liefde, Altijd Prijs en Schöne Blumen. In 2011 maakt hij er samen met Johan Heldenbergh de woordenloze voorstelling Vorst-Forest. Op het witte doek was hij te zien in o.a. Any Way the Wind Blows (realisatie Tom Barman), als Steve in Steve + Sky (realisatie Felix Van Groeningen), in Ben X (Nic Balthazar) en Small Gods (Dimitri Karakatsanis). Johan Heldenbergh ( 1967, Wilrijk) studeert af aan Studio Herman Teirlinck (Antwerpen). Als theateracteur is hij te zien in een aantal spraakmakende producties, waaronder Ten Oorlog (Blauwe Maandag Compagnie), Mijn Blackie (HETPALEIS & Nieuwpoorttheater), Allemaal Indiaan (Victoria en Les Ballets C. de la B.) en Maria Eeuwigdurende Bijstand (DASTHEATER & Theater Zuidpool). In 2000 sluit Heldenbergh zich aan bij het vaste ensemble van Theater Zuidpool. Hij speelt er o.a. Pterodactylus, Oom Wanja, Britannicus, Overloper, Norway.today en Katzelmacher en regisseert er 't Schemert en De Madam (van 't café hierover). In 2005 speelt hij Caligula in de gelijknamige voorstelling van Theater Antigone. Met Massis, the musical, een zelfgeschreven monoloog, trekt Heldenbergh van voorjaar 2004 tot najaar 2005 het hele land door. Naast het 'reguliere circuit', bespeelt de voorstelling ook een 'nietconventioneel' publiek in buurtcentra, clubhuizen, parochiezalen, Heldenberghs Massis wordt zo een klassieker. Sinds 2006 maakt Heldenbergh deel uit van de artistieke kern van Compagnie Cecilia. Sindsdien speelde hij mee in Trouwfeesten en processen en Broeders van Liefde. In 2008 maakt hij er samen met Mieke Dobbels The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama, een country-voorstelling die geen toeschouwer onberoerd laat. Voorjaar 2011 creëert hij er samen met Titus De Voogdt de woordenloze voorstelling Vorst-Forest.

9 Op het witte doek is Heldenbergh o.a. te zien in Antonia (Oscarwinnaar 1995) van Marleen Gorris, in Any Way the Wind Blows (Tom Barman), Steve + Sky (Felix van Groeningen), en Aanrijding in Moscou (Christophe Van Rompaey). In Ben X (Nic Balthazar) vertolkt hij de rol van godsdienstleraar. Hij speelt ook in De helaasheid der dingen van Felix Van Groeningen, de regisseur die in 2011 zijn schouders zet onder de verfilming van The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama. In 2010 nam Heldenbergh een titanenwerk voor zijn rekening door een langspeelfilm, getiteld Schellebelle 1919, te draaien met de inwoners van Schellebelle, zijn dorp. Schellebelle 1919 was deze zomer te zien in de bioscoopzalen. Joris Hessels speelde bij Theater Antigone in de voorstelling Caligula en creëerde samen met Dominique Van Malder de voorstelling Troebelroes. Hij begeleidt er ook samen met Dominique het jongerenatelier. Bij de Kopergietery maakte hij Oscar en Mamie Rose, De legende van Woesterdam (winnaar Gouden Krekel 2009, in coproductie met Studio Orka )en De RadioLoog. Verder gaat hij regelmatig aan de slag voor BRONKS (Wawilwiedoen, Stoksielalleen, De gebroeders Leeuwenhart). Op KETNET speelt hij in de populaire TV- serie SMOS. Samen met Dominique Van Malder creëerde hij vorig seizoen ook nog Hendrik IV voor Theater Stap. Robrecht Vanden Thoren ( 1982) behaalde het diploma docent drama/ theatermaker aan de Fontys Academie te Eindhoven. Na zijn opleiding speelde hij vooral mee in theatervoorstellingen in Nederland. Hij speelde o.a. mee in Strelingen, Woyzeck en Wetten van Kepler van Piet Arfeuille. Bij Compagnie Cecilia was hij te zien in Trouwfeesten en processen enz., Altijd Prijs en Schöne Blumen. Op televisie was hij te zien in een paar afleveringen van Flikken, en had hij gastrollen in Vlaamse series als Witse en Spoed. Hij speelde heavy-metal fan Tim in De laatste zomer (film van Joost Wynant) en gaf ook een blitzoptreden als karaoke-dj in Aanrijding in Moscou (Christophe Van Rompaey).

10 Dominique Van Malder is lid van de artistieke staf van Theater Antigone en werkte als acteur/regisseur/auteur mee aan Roestig, Maar Schaap toch!, Racing Sladek, Caligula, Platonov, Troebelroes, Buurman, Gezongen Zeer, De Kafka s en Baal. Dominique begeleidt bij Theater Antigone ook het jongerenatelier. Verder maakte en speelde hij al in meerdere voorstellingen bij Bronks (De gebroeders Leeuwenhart, Wawilwiedoen) en Studio Orka (Lava, Meneer Porselein, Berninna). Tom Vermeir ( 1976) studeerde aan het Conservatorium van Gent. Hij is sinds 1996 actief als acteur en theatermaker. Samen met Wouter Bruneel en Koen De Ruyck richtte hij het jeugdtheatercollectief Gordijnen voor Konijnen op, waar ze verschillende succesvolle producties mee maakten, waaronder Drie musketiers, naar de gelijknamige roman van Dumas, Tik, naar Anton Tjechov's drie zusters en King Lear van Shakespeare. Verder heeft hij voorstellingen bij TG Ceremonia op zijn palmares als Vier seizoenen en Regent&regentes. Daarnaast speelde hij ook bij NTGent, Kopergietery en Toneelhuis. De laatste jaren is Vermeir voornamelijk actief als zanger/gitarist bij de rockgroep A Brand, waarmee hij al vier platen uitbrzes en verschillende tours afwerkte in binnen- en buitenland. Begin maart is de release van de nieuwe schijf voorzien, die Future You zal heten. Vanaf september volgend jaar is hij als acteur te zien in een nieuwe fictiereeks op Eén, Rang 1.

11 Muzikanten Jean-Yves Evrard ( 1967, FR) studeerde muziek (gitaar, compositie, kamermuziek en improvisatie) aan de conservatoria van Luik, Brussel en Amsterdam bij Henry Pousseur, Frederic Rzewski, Garrett List en George Octors. Hij componeerde al vaker muziek voor theater, in het bijzonder voor Groupov (Jacques Delcuvellerie), Sofie Kokaj en la compagnie du Grand guignol. Bij Compagnie Cecilia verzorgde hij eerder al de live-muziek in Altijd Prijs en Schöne Blumen. Sinds 1987 speelde hij met tal van mensen samen, waarvan de bekendste misschien wel: Ted Milton, l ensemble musique nouvelle, John Cage, Mischa Mengelberg, Kris Defoort, Taku Sugimoto, Pascal Comelade, Maurizio Kagel Samen met Määk s Spirit creëerde hij in de Beursschouwburg het project Il n y a pas de fraises en hiver, 48 muzikale performances gefilmd op verschillende locaties in Brussel. Eric Thielemans ( 1969, BE), klassiek geschoold slagwerker, stapte nog alvorens zijn studie te beëindigen over naar de jazz- en improvisatiescene. In de brede waaier van artistieke activiteiten waarin hij betrokken is, als sidekick of initiatiefnemer, staan zin voor experiment en multidisciplinariteit voorop. In de muziekscene werkt hij onder meer samen met Ben Sluys, Määk's Spirit, Olivier Tomas, Laurent Dehors, Ned Rothenberg. Naast eigen muziektheatrale creaties in samenwerking met Barre Phillips, Alex Waterman, Erik Vermeulen, J-Y Evrard, Alexis Destoop en Jorgen Cassier, werkte hij ook voor de Bottelarij/KVS en werkte samen met Barre Phillips en Julyen Hamilton aan een dans- en muziekimprovisatiespektakel. Dit seizoen toert hij samen met Josse De Pauw in een spoken-word performance. Sébastien Boisseau ( 1974, FR) begon met muziek als 6-jarige en speelde zijn eerste concert toen hij 12 was. In die periode ontdekte hij naast Beethoven, Debussy, Mozart en Donizetti, ook Coltrane, Miles Davis, Britten en Prince. Toen hij 15 was werd hij beïnvloed door het legendarische trio van pianist Joachim Kühn, Daniel Humair en Jean-François Jenny-Clark. Hij voltooide zijn muzikale studies met hun muziek als achtergrond. Hij vormde de Pan-Europese groep UNIT, die enkele sleutel-muzikanten van de collectieve Europese scène samenbracht zoals o.a. Matthieu Donarier, Laurent Blondiau, Gabor Gado en Stefan Pasborg. Tijdens een tournee met het European Jazz Ensemble ontmoette hij zijn idool, Joachim Kühn, en zijn huidige kwartet met Christophe Marguet (drums) en Christophe Monniot (saxofoon). De samenwerking met deze groep resulteerde in een opname in Gérard de Haro s studio.

12 Praktische informatie Zaaltype: middelgrote tot grote zaal Minimumvereisten: De minimum afmetingen van de scène zijn 8m diep op 12m breed. Met een minimum hoogte van 5m Info en tourneeplanning: Productieleiding: Theater Antigone Céline Brouckaert Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk T: +32 (0) Compagnie Cecilia Koen Demeyere Sint-Salvatorstraat 18 - Gebouw 25 GV 9000 koen@compagnie-cecilia.be TEL: +32(0) GSM: +32 (0) FAX: +32 (0)

COMPAGNIE CECILIA. presenteert POEPSIMPEL ARNE SIERENS

COMPAGNIE CECILIA. presenteert POEPSIMPEL ARNE SIERENS COMPAGNIE CECILIA presenteert POEPSIMPEL ARNE SIERENS Een nieuwe creatie van Arne Sierens met 3 ondertussen heel bekende topspelers Titus De Voogdt (The Missing - BBC, WELP, Broer), Robrecht Vanden Thoren

Nadere informatie

COMPAGNIE CECILIA / THEATER ANTIGONE / KC DE WERF/

COMPAGNIE CECILIA / THEATER ANTIGONE / KC DE WERF/ COMPAGNIE CECILIA / THEATER ANTIGONE / KC DE WERF/ VAN ARNE SIERENS INTRO Een pasgeboren kalf. De velden die s morgens dampen. Dat is nogal wat anders dan op den tram te wachten. Zes mannen van de Gilde

Nadere informatie

Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018 presenteren. Arne Sierens. Guido Vrolix

Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018 presenteren. Arne Sierens. Guido Vrolix Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018 presenteren Arne Sierens Guido Vrolix 1. Intro Een pasgeboren kalf. De velden die s morgens dampen. Dat is nogal wat anders dan op den tram

Nadere informatie

Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018. presenteren. Guido Vrolix. Arne Sierens

Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018. presenteren. Guido Vrolix. Arne Sierens Cie Cecilia / Theater Antigone / KC De Werf / Maastricht 2018 presenteren Guido Vrolix Arne Sierens 1. Intro And not by eastern windows only, When daylight comes, comes in the light In front the sun climbs

Nadere informatie

COMPAGNIE CECILIA PRESENTEERT

COMPAGNIE CECILIA PRESENTEERT COMPAGNIE CECILIA PRESENTEERT CABANE Een voorstelling van Compagnie Cecilia gemaakt door Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren, Jeroen Theunissen en Joris Hessels. "Soms voel ik mij in deze wereld als

Nadere informatie

INTRO. Dames en heren, komt dat zien!

INTRO. Dames en heren, komt dat zien! INTRO Dames en heren, komt dat zien! Compagnie Cecilia en Circus Ronaldo presenteren een hilarische, zwalpende 'Faustiaanse varieté'. Met Johan Heldenbergh, Danny Ronaldo, Karel Creemers, tekst en regie

Nadere informatie

INHOUD. Le Lac du Connemara. De vogelkesdans. Ik doe toch mee? Hoe kunt ge nog meer normaal zijn? Knip heb ik gezeid. Ik ga achter sigaretten.

INHOUD. Le Lac du Connemara. De vogelkesdans. Ik doe toch mee? Hoe kunt ge nog meer normaal zijn? Knip heb ik gezeid. Ik ga achter sigaretten. INHOUD Le Lac du Connemara. De vogelkesdans. Ik doe toch mee? Hoe kunt ge nog meer normaal zijn? Knip heb ik gezeid. Ik ga achter sigaretten. In een moeras - met op de achtergrond de geluiden van donder,

Nadere informatie

In Giovanni bezingt een koor van drie vrouwen de noodlottigheid van het leven.

In Giovanni bezingt een koor van drie vrouwen de noodlottigheid van het leven. INHOUD En t was hier gezellig, maar g hebt dat vervangen door almaal mislukte van t potje gerukte nepvintage plastieken fuck formica trash t is smaak dat moet tellen, en echte producten geen crème van

Nadere informatie

INTRO. www.compagnie-cecilia.be. D r zijn van die haken in het leven, als ge d r aanhangt, ge moogt spartelen wat ge wilt, ge zit er aan vast.

INTRO. www.compagnie-cecilia.be. D r zijn van die haken in het leven, als ge d r aanhangt, ge moogt spartelen wat ge wilt, ge zit er aan vast. INTRO D r zijn van die haken in het leven, als ge d r aanhangt, ge moogt spartelen wat ge wilt, ge zit er aan vast. Een spektakel van Arne Sierens met Jan Hammenecker en Sayaka Kaiwa. Een man belooft aan

Nadere informatie

Mieke Dobbels en Sebastien Dewaele 40 koorleden bij de GROTE versie / 6tal koorleden bij de KLEINE versie

Mieke Dobbels en Sebastien Dewaele 40 koorleden bij de GROTE versie / 6tal koorleden bij de KLEINE versie INTRO "Veel schrikwekkender dan onze vijanden, tasten onze beschermers de wortels van onze gelukzaligheid aan en verstoren haar voor ons en onze nakomelingen" ( Uber die Soldatenehen, Jacob Michaël Lenz

Nadere informatie

COMPAGNIE CECILIA PRESENTEERT

COMPAGNIE CECILIA PRESENTEERT COMPAGNIE CECILIA PRESENTEERT CHET Heb je zin om terug naar de grond te komen als je al gevlogen hebt? Een trompettist valt uit het raam van zijn hotelkamer. Vier hoog. Wij zien het gebeuren. Is het een

Nadere informatie

Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr

Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr Lesbrief voor de voorstelling Cyrano de Bergerac door Joris Lehr Inhoud 1. Over de schrijver Edmond Rostand 2. Het verhaal 3. Thema: werkelijke schoonheid 4. De speelstijl 5. De verteller 6. Vooraf 7.

Nadere informatie

Nordmann schreef soundtrack bij film noir

Nordmann schreef soundtrack bij film noir Nordmann schreef soundtrack bij film noir N.a.v. de reeks concerten vanaf 9 maart 2017 in het kader van een tournee georganiseerd door JazzLab Series, vroeg ik naar de ontstaansgeschiedenis van de muziek

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

Messiah. Opera in de Kerk

Messiah. Opera in de Kerk Messiah Opera in de Kerk Heiligdomsvaart Maastricht 24 mei t/m 3 juni 2018 Messiah Opera in de Kerk Toptalent in uitvoering Sybrand van der Werf regisseur Manon Meijs dirigent Patrick Vaessens koordirigent

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

theater-scène, ontstaan rond productiehuis Victoria (nu Campo), waar Van Groeningen deel van heeft uitgemaakt. Een traject.

theater-scène, ontstaan rond productiehuis Victoria (nu Campo), waar Van Groeningen deel van heeft uitgemaakt. Een traject. THE BROKEN CIRCKLE BREAKDOWN THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN Van Groeningen omarmt zijn theaterverleden met zijn filmische blik. Theater en film lijkt een logisch huwelijk. De band tussen Vlaams theater en

Nadere informatie

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I Wereldschemer vertelt het verhaal van Wereldoorlog I, gezien, gebeefd en beleefd door de kleine mens achter de machine. Universeel en eigentijds. Wereldschemer

Nadere informatie

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 1. DE 5 W S OP EEN RIJTJE... 2 2. HET AANBOD... 2 3. IDEEEN... 3 Vooraf... 3 De dag zelf... 5 4. CONTACT... 5 www.kunstendagvoorkinderen.be 1 1. DE 5 W S OP EEN

Nadere informatie

Nederlandse voorstellingen in België 1999/2000-2004/2005. Getallen op basis van de database van het TIN

Nederlandse voorstellingen in België 1999/2000-2004/2005. Getallen op basis van de database van het TIN Nederlandse voorstellingen in België 1999/2000-2004/2005 Getallen op basis van de database van het TIN Theater Instituut Nederland Simon van den Berg September 2005 Inleiding Theatermakers uit de lage

Nadere informatie

De grens tussen film en theater wordt steeds dunner. Hoe komt dat?

De grens tussen film en theater wordt steeds dunner. Hoe komt dat? De grens tussen film en theater wordt steeds dunner. Hoe komt dat? 23-01-19, 11.00u - Ewoud Ceulemans Een van de regisseurs van de nieuwe Malpertuisvoorstelling Beginners is filmmaker Nathalie Teirlinck.

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... muziek jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Luistercursussen Klassieke Muziek Al sinds vele jaren geven een tweetal

Nadere informatie

Fabritius, schilder van Het puttertje

Fabritius, schilder van Het puttertje Fabritius, schilder van Het puttertje www.meulenhoff.nl Deborah Davis Fabritius, schilder van Het puttertje Leven en werk van een zeventiende-eeuwse meester Uit het Engels vertaald door Annemie de Vries

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE. 1. Droomjurken... pagina 1. 2. Pleinspektakel... pagina 2. 3. Bencha Theater - Katumbar...

FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE. 1. Droomjurken... pagina 1. 2. Pleinspektakel... pagina 2. 3. Bencha Theater - Katumbar... FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Droomjurken... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse... pagina 5 6. Bencha

Nadere informatie

LESMATERIAAL DE KONING ZONDER SCHOENEN

LESMATERIAAL DE KONING ZONDER SCHOENEN LESMATERIAAL DE KONING ZONDER SCHOENEN LESMATERIAAL 4Hoog DE KONING ZONDER SCHOENEN INTRO Beste leerkracht, beste ouder, binnenkort komen jullie kijken naar De koning zonder schoenen. Als theatermakers

Nadere informatie

FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster

FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster Casper Vandeputte 2008 - Regisseur Jeroen De Man 2005 - Acteur Pieter Van

Nadere informatie

Samenvatting Kunst ABC

Samenvatting Kunst ABC Samenvatting Kunst ABC Week 1: Kunst algemeen + film, beeldhouwen en fotografie Info: Wat is kunst? Kunst kan verschillende soorten dans, muziek, schilderijen, toneel en beelden zijn. Beeldhouwkunst of

Nadere informatie

Lacrima Compagnie Cecilia

Lacrima Compagnie Cecilia Randprogramma Lacrima Compagnie Cecilia D r zijn van die haken in het leven, als ge d r aanhangt, ge moogt spartelen wat ge wilt, ge zit er aan vast. Een man belooft aan zijn ex-lief haar verdwenen zoon

Nadere informatie

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Openbare Bibliotheek Kortrijk Focus Op. In deze maandelijkse reeks presenteren we telkens één Kortrijkse groep, componist of muzikant in detail. Afwisselend

Nadere informatie

Recensie Winterkant (SKaGeN) door Pol Arias Radio 1 Neon, maandag 12 maart 2007

Recensie Winterkant (SKaGeN) door Pol Arias Radio 1 Neon, maandag 12 maart 2007 Recensie Winterkant (SKaGeN) door Pol Arias Radio 1 Neon, maandag 12 maart 2007 Neon / Nicky Aerts: Met de voorstelling Winterkant sluit het Antwerpse gezelschap SKaGeN een trilogie af. Daarin kwam eerst

Nadere informatie

OVER DE VOORSTELLING CREDITS. Inspiratiebronnen

OVER DE VOORSTELLING CREDITS. Inspiratiebronnen Infomap OVER DE VOORSTELLING Het uitgangspunt van Chicks for money and nothing for free is de ontmoeting van de zes spelers-makers op scène. Sommigen kennen elkaar al jaren, zowel op als naast het podium,

Nadere informatie

Tiemen Van Haver. Contact. https://vimeo.com/ Inhoud /

Tiemen Van Haver. Contact. https://vimeo.com/ Inhoud / Tiemen Van Haver 16 oktober 1987 Contact - 0032 474 575 618 / tiemenvh@gmail.com Showreel - https://vimeo.com/196452719 Inhoud - Korte bio Opleiding Televisie/Film Stemwerk Theater & Performance Korte

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

stadsmagazine Harelbeke editie november 2014 Wereldoorlog I Poëziewedstrijd Storm op komst

stadsmagazine Harelbeke editie november 2014 Wereldoorlog I Poëziewedstrijd Storm op komst blad stadsmagazine Harelbeke editie november 2014 Wereldoorlog I Poëziewedstrijd Storm op komst Ook Harelbeke pakt in 2015 uit met een programma dat de Eerste Wereldoorlog herdenkt. Wat heeft Harelbeke

Nadere informatie

SALUUT! LESMAP. Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout

SALUUT! LESMAP. Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout SALUUT! LESMAP Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout 1 SALUUT! is een voorstelling met Sophie Derijcke, Saskia Thijs en Trijn Janssens tekst: regie: spel: poppen: muziek: kostuums: decorontwerp:

Nadere informatie

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING!! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

Ontmoeting. gezondnu.nl

Ontmoeting. gezondnu.nl Ger van der Gaast (64) weet sinds 2010 dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Inmiddels woont hij in een verpleeghuis in Utrecht. Als voormalig docent verpleegkunde volgt Ger zijn eigen zorg kritisch.

Nadere informatie

stelt voor Vind ik leuk??? ism Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek

stelt voor Vind ik leuk??? ism Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek stelt voor Vind ik leuk??? ism Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek 1. Het productieproces 6 zondagen, 12 jongeren tussen de 16 en de 18 jaar Cyberpesten en high-schoolshooting als uitgangspunt en centraal

Nadere informatie

JongDOEK wil de passie voor theater uitdragen en jong talent en experiment ondersteunen op verschillende vlakken.

JongDOEK wil de passie voor theater uitdragen en jong talent en experiment ondersteunen op verschillende vlakken. RESULTATEN ENQUÊTE 218 JONGEREN THEATER FESTIVAL Voor en door JongDOEK, jongerenwerking van OPENDOEK JongDOEK wil de passie voor theater uitdragen en jong talent en experiment ondersteunen op verschillende

Nadere informatie

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek Willem van Oranje Willem van Oranje Wij brengen een muzikaal theaterstuk over prins Willem van Oranje. Tijdens deze familievoorstelling blikt de

Nadere informatie

Sonny Rollins denkt van niet

Sonny Rollins denkt van niet SPELEN VANUIT JE HART tips voor muzikanten FLOOR WITTINK Inhoud 1. Inleiding 3 2. Je onbewuste en spelen vanuit je hart 5 3. Luisteren naar muziek 10 4. Muzikaal of niet muzikaal 14 5. Hoe creatief ben

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Programmering... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse...

Nadere informatie

opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988

opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988 Curriculum Vitae Jules Terlingen 29 7 1957 opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988 taxichauffeur Amsterdamse Taxi Centrale 1984-1992 artistiek leider theatergroep

Nadere informatie

Grace Ellen Barkey over Magnolia

Grace Ellen Barkey over Magnolia Grace Ellen Barkey werkt aan nieuwe site specific installaties. Grace Ellen Barkey over Magnolia De installaties zijn een onderzoek naar het transponeren van een ruimte naar een engte. Een aantal jaren

Nadere informatie

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB 2009. Arabisch CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2009 tijdvak 1 vrijdag 29 mei 9.00 11.00 uur Arabisch CSE KB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Beantwoord alle vragen in de uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor

Nadere informatie

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk.

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk. Voorwoord Heemskerk is een veelzijdige gemeente. Soms is het stedelijk, dan weer dorps. Er is veel natuur en anderzijds de staalindustrie. Ook op het gebied van cultuur is Heemskerk veelzijdig. In de openbare

Nadere informatie

maart 2015 Kerk Schoonbeek [Bilzen]

maart 2015 Kerk Schoonbeek [Bilzen] MUSIC ANDREW LLOYD WEBBER LYRICS TIM RICE NEDERLANDSE VERTALING DANIEL COHEN 3 4 5 6 7 8 12 13 14 15 maart 2015 Kerk Schoonbeek [Bilzen] VERKOOP TICKETS CC DE KIMPEL BILZEN WWW.JCS-BILZEN.BE Andrew Lloyd

Nadere informatie

www.filmhuisoosterbeek.nl Weverstraat 85 Reserveringen via de website, of: 06-51 36 23 97

www.filmhuisoosterbeek.nl Weverstraat 85 Reserveringen via de website, of: 06-51 36 23 97 filmhuis www.filmhuis.nl Weverstraat 85 Reserveringen via de website, of: 06-51 36 23 97 Vrijdag 9 en zondag 11 mei 2014 2013, VS, Alexander Payne, 105 min., aanv. vrij. 21.00u / zon. 20.00u Nebraska Een

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt een cultuurlening aanvragen bij Cultuur+Ondernemen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Vandaag een Bijzondere Dag: Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Vandaag een Bijzondere Dag: Feest van de Vlaamse Gemeenschap 11 juli Vakantieoefeningen Vandaag een Bijzondere Dag: Feest van de Vlaamse Gemeenschap Bijbelhoekje: het verhaal van de verloren zoon. Deel 5. Lees het verhaal, dan kun je de vraagjes oplossen. Er wordt

Nadere informatie

Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt

Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt Van 8 november 2016 tot 28 januari 2017 zijn in 44 schouwburgen in Nederland evenveel voorstellingen

Nadere informatie

WEEK VAN DE OPVOEDING: 16-23 MEI 2014 OPVOEDEN IN BEWEGING

WEEK VAN DE OPVOEDING: 16-23 MEI 2014 OPVOEDEN IN BEWEGING WEEK VAN DE OPVOEDING: 16-23 MEI 2014 OPVOEDEN IN BEWEGING TIJDENS DE WEEK VAN DE OPVOEDING VINDEN ER IN EN RONDOM GENK HEEL WAT ACTIVITEITEN PLAATS DIE OP EEN OF ANDERE MANIER TE MAKEN HEBBEN MET OPVOEDEN

Nadere informatie

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Deze leskaart gaat over (misschien wel) Nederlands beroemdste kunststroming: De Stijl. Initiatiefnemer was kunstenaar Theo van Doesburg. Samen met o.a. Bart van der Leck en Piet Mondriaan

Nadere informatie

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje. HA-1029-a-13-2-b

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje. HA-1029-a-13-2-b Bijlage HAVO 2013 tijdvak 2 kunst beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen Tekstboekje HA-1029-a-13-2-b Tekst 1 Groupe des Six De componisten George Auric, Louis Durey, Arthur Honegger,

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt de Utrechtse Cultuurlening aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als kunstenaar. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 rond animatie, muziekconcerten, spelprogramma s, podiumtechniek daguitstappen, vakantieverblijven, cursussen, locaties incentives, evenementen, festivals maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 enkel professionelen

Nadere informatie

OHNO COOPERATION. Een Needcompany productie. Coproductie: Festival TEMPS D IMAGES 2006/Ferme du Buisson, Scène nationale de Marne-la-Vallée

OHNO COOPERATION. Een Needcompany productie. Coproductie: Festival TEMPS D IMAGES 2006/Ferme du Buisson, Scène nationale de Marne-la-Vallée OHNO COOPERATION O.H.N.O.P.O.P.I.C.O.N.O. walk-in installatie performance Een Needcompany productie. Coproductie: Festival TEMPS D IMAGES 2006/Ferme du Buisson, Scène nationale de Marne-la-Vallée Met de

Nadere informatie

weetje weetje weetje weetje weetje weetje weetje

weetje weetje weetje weetje weetje weetje weetje Een processie is een godsdienstige plechtigheid in de vorm van een optocht van geestelijken en gelovigen. Een processie zorgt voor een gevoel van samen horen omdat ze mensen verenigt. 1 4 Rond Sint-Macharius

Nadere informatie

Theater Speelman DO (8+)

Theater Speelman DO (8+) Theater Speelman DO (8+) Met dank aan Hanne Moors Beste leerkracht, Deze lesmap is bedoeld voor kinderen van de tweede en derde graad lager onderwijs. Er zijn een aantal aspecten die je kunt bespreken

Nadere informatie

lesmap Wortel van Glas HETGEVOLG Wortel van Glas 16+

lesmap Wortel van Glas HETGEVOLG Wortel van Glas 16+ Wortel van Glas 16+ Naast de reguliere producties is en blijft het werk met en voor moeilijke doelgroepen een absolute noodzaak voor Stefan Perceval. Binnen dat kader presenteren we ook Wortel van Glas,

Nadere informatie

voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar

voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar S U M M E R S C H O O L 2 0 1 3 voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar NV VERSE BEKKEN maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus van 11.00 18.00 uur in Groningen (tijdens festival Noorderzon!) Locatie Theaterwerkplaats

Nadere informatie

1. Het verhaal Circus Orpheus. 5. Vraaggesprek na de voorstelling

1. Het verhaal Circus Orpheus. 5. Vraaggesprek na de voorstelling LESBRIEF INHOUD 1. Het verhaal Circus Orpheus 2. Thema 3. Speelstijl van Theatergroep Dolle Maandag 4. Vooraf 5. Vraaggesprek na de voorstelling 6. Zelf spelen Benodigdheden voor de les : een grote doek

Nadere informatie

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film:

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film: LESMAP KEIK INTRO CREDITS Voor veel kleuters zal KEIK de eerste theaterervaring zijn. Kinderen moeten zich veilig voelen om van de voorstelling te kunnen genieten, daarom is het belangrijk dat ze voorbereid

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Unicef Hoofdstuk 1: Geschiedenis van Unicef Unicef is de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN). De Verenigde Naties zijn een verbond van (bijna) alle landen van de wereld. Deze landen hebben

Nadere informatie

opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988

opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988 Curriculum Vitae Jules Terlingen 29 7 1957 opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, regieopleiding, afgestudeerd in 1988 taxichauffeur Amsterdamse Taxi Centrale 1984-1992 artistiek leider theatergroep

Nadere informatie

Sasja en Natasja BRONKS & Tom Dupont

Sasja en Natasja BRONKS & Tom Dupont Sasja en Natasja BRONKS & Tom Dupont Ze komen van ver. Ze zijn bijzonder. 1 lijf, 2 koppen, 2 stemmen, 8 poten. Siamese zusjes reizen door Europa. Van kermis naar kermis. Altijd bij elkaar. Altijd met

Nadere informatie

A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen).

A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen). A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen). 1. Je tekent mooi, zeg. 2. Wat een mooi schilderij! 3. Ik heb iets moois voor jou. 4. Mijn vader is een harde werker. 5. Het

Nadere informatie

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna.

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. 100 jaar geleden t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. t Is oorlog! Binderveld, Kozen, Nieuwerkerken en Wijer 100 jaar geleden is een

Nadere informatie

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders,

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders, Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921 Vader en Broeders, Uw brief ontvangen en ik dacht al eerder te schrijven, maar het is er altijd overheen gegaan totdat het nieuwjaar werd en nu volgens oud gebruik

Nadere informatie

KINDER MUZE FESTIVAL van 08 tot 16 FEBRUARI 2013

KINDER MUZE FESTIVAL van 08 tot 16 FEBRUARI 2013 KINDER MUZE FESTIVAL van 08 tot 16 FEBRUARI 2013 SPINRAG KINDERMUZEFESTIVAL is het grootste kinderkunstenfestival van West-Vlaanderen. Al voor de 11de keer weeft Spinrag een heerlijk web tussen verschillende

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg Lesbrief De familieblues Yvonne Kroonenberg Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief

Nadere informatie

Herman Erbé bio. herman erbé

Herman Erbé bio. herman erbé Herman Erbé bio Herman Erbé werd geboren in 1949 en groeide op als kind van jeugdherbergouders. Hij maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en

Nadere informatie

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament.

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Dierbaren lezer Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Voor ik dezen stoffigen wereld verlaat, wil ik u mijnen schat toevertrouwen. Heel mijn leven heb ik mijne

Nadere informatie

AL 15 JAAR DE WEDSTRIJD IN KUNST VOOR IEDEREEN VAN 13 TOT 19 JAAR

AL 15 JAAR DE WEDSTRIJD IN KUNST VOOR IEDEREEN VAN 13 TOT 19 JAAR AL 15 JAAR DE WEDSTRIJD IN KUNST VOOR IEDEREEN VAN 13 TOT 19 JAAR FILM MODE BEELDEND DJ TXT DANS PERFORMANCE MUZIEK FOTO SCHRIJF NU IN! WWW.KUNSTBENDE.BE Kunstbende? Een chaotische meute? Een zootje artiesten?

Nadere informatie

125 jaar. Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder. Vincent van Gogh (1853-1890)

125 jaar. Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder. Vincent van Gogh (1853-1890) 125 jaar Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder Vincent van Gogh (1853-1890) WWW.BNWALLCOVERINGS.COM 125 JAAR GEÏNSPIREERD DOOR DE WERKEN VAN KUNSTSCHILDER VINCENT VAN GOGH De collectie

Nadere informatie

Les ballets de monte carlo. volgens henk van cauwenbergh

Les ballets de monte carlo. volgens henk van cauwenbergh Les ballets de monte carlo volgens henk van cauwenbergh tekst GEERT STADEUS foto s HENK VAN CAUWENBERGH De dansers en danseressen van Les Ballets de Monte Carlo genieten wereldfaam. Fotograaf Henk Van

Nadere informatie

expositie boek theater - documentaire

expositie boek theater - documentaire expositie boek theater - documentaire De tijd daarna laat het verloop van hiv en aids zien door de afgelopen jaren heen. Voor het project zijn 30 hiv dragers geïnterviewd en beschreven door Erwin Kokkelkoren.

Nadere informatie

Met de grove borstel door de poëtica van Arne Sierens

Met de grove borstel door de poëtica van Arne Sierens De filosofie van Cecilia is poepsimpel Met de grove borstel door de poëtica van Arne Sierens Arne Sierens ain t need no introduction. Theatermaker pur sang, atleet van het hart, chroniqueur des émotions,

Nadere informatie

Klee. en Cobra. Opnieuw beginnen

Klee. en Cobra. Opnieuw beginnen Klee Lesmateriaal groep 5 en 6 deel 1: klassikale les op school bij de tentoonstelling Klee en Cobra Het begint als kind 28.01-22.04 2012 en Cobra Opnieuw beginnen Dit is Paul Klee En dit ook. En dit is

Nadere informatie

HANDLEIDING. Lookalike

HANDLEIDING. Lookalike HANDLEIDING Lookalike Lucienne van Kampen, projectleider samenlevingsopbouw Buurtwandeling Initiatief van de buurt, de Baarsjes in Amsterdam, waarbij buurtbewoners laten zien welke plekken en eigen verhalen

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

Britt van den Berg, kunstzinnige puber met arbeidsethos

Britt van den Berg, kunstzinnige puber met arbeidsethos Britt van den Berg, kunstzinnige puber met arbeidsethos Haar prachtige bos rode haar is niet meer. Alhoewel, Britt van den Berg (16) beschikt nog altijd over een meer dan weelderige haardos. How come?

Nadere informatie

PERSMAP. niet wiet, wel nel Naar een boek van Joke van Leeuwen

PERSMAP. niet wiet, wel nel Naar een boek van Joke van Leeuwen PERSMAP tmg LAP / Inge Liefsoens (BE) en Hoge Fronten / Lieke Benders () presenteren niet wiet, wel nel Naar een boek van Joke van Leeuwen Een familievoorstelling (6+) vol poëzie, sprekende beeldtaal en

Nadere informatie

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 De laatste jaren pendelt Helen gewoon op en neer tussen haar woning in Monnickendam en haar interieurzaak in Edam,

Nadere informatie

Sessie Spreiding van Jazz in Vlaanderen en Brussel Spreiding

Sessie Spreiding van Jazz in Vlaanderen en Brussel Spreiding Jazzforum 2010 Sessie Spreiding van Jazz in Vlaanderen en Brussel Spreiding Geografisch Volgens categorie Aandeel Belgische Jazz Conclusies GEOGRAFISCHE SPREIDING Spreiding muziek over de gemeenten Spreiding

Nadere informatie

MYSTERIES VAN HET VENERABEL

MYSTERIES VAN HET VENERABEL MYSTERIES VAN HET VENERABEL Elke tweede donderdag na Pinksteren viert de Katholieke Kerk Sacramentsdag. Men herdenkt de instelling van de eucharistie, waarbij Jezus Christus zichzelf onder de gedaanten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste lezers,

Nieuwsbrief. Beste lezers, Nieuwsbrief Secretariaat Stichting B ware De Schouw 22 5061 PW Oisterwijk tel. 013 5283376 email: stichtingbware@hotmail.com GIRO: 9696511 Augustus 2010 Nr.37 Beste lezers, Wij, Joost en Patricia Kappé-Spoor,

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van A street concert in HETPALEIS.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van A street concert in HETPALEIS. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van A street concert in HETPALEIS. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

hema: Groeien in liefde en tederheid

hema: Groeien in liefde en tederheid Naam: Datum: hema: T 1. Wat is echte vriendschap? Schrijf woorden of korte zinnen naast elke pijl. Denk aan deze elementen: Je hebt het gevoel dat je van iemand houdt, het gevoel dat je je goed voelt bij

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Musical Lesdoelen: De kinderen leren welke aspecten van muziek er aan bod komen in een musical. De kinderen leren dat samenzang het zingen van meer stemmen (noten) tegelijk is en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie