Van condensatieketel tot warmtepomp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van condensatieketel tot warmtepomp"

Transcriptie

1 cosyby Voor een warm leven Binnenkijken luc maakte zijn huiswerk samen met installateur Ken... en doet zijn verhaal stap voor stap warmwatercomfort: welke combinatiemogelijkheden hebt u? Uitgelegd Daarom zijn onze thermostaten de slimste thuis (Test ze zelf via onze site!) Van condensatieketel tot warmtepomp een vernieuwend antwoord op al uw verwarmingsvragen CheCk onze newsletter, zie achterzijde!

2 2 INHOUD INHOUD 4DE ENERGIEBRON: WIE VAN DE 4? Gas, stookolie, zonneenergie of geothermie/ aerothermie (warmte uit aarde, grondwater en lucht): wat zijn hun troeven en wat betekent dat voor uw verwarmingssysteem - vandaag én morgen? 6HET VERWAR- MINGSSYSTEEM: WEET WAT U KIEST Uw energiebron gekozen? Dan is het tijd om een andere knoop door te hakken: welk verwarmingssysteem past het best bij uw woning, uw gezin, uw levensstijl en uw budget? 8BINNENKIJKEN Luc De Rynck maakte zijn huiswerk samen met installateur Ken Van Hoorebeke en koos voor een Vaillantcondensatieketel met warmwaterboiler. Maar waarom net díé combinatie? 11 ONZE KLASSIE- KERS: CONDENSA- TIEKETELS OP GAS & STOOKOLIE Waarom gas, waarom stookolie, een wandketel of staand model... stap voor stap richting het gepaste type condensatieketel! 14 ONZE NIEUWKOMERS: WARMTEPOMPEN Haal de warmte uit de natuur en beschik bijna het hele jaar door over gratis energie... Kan dat écht, de woning en het water verwarmen zonder fossiele brandstoffen?

3 3 16 COMBINEER MET ZONNE-ENERGIE Welk type verwarmingssysteem u ook kiest, met zonne-energie zorgt u voor de kers op de taart. Extra zuinig én extra milieuvriendelijk UW WARMWATER- COMFORT Een warm huis & warm water: welke combinatiemogelijkheden hebt u? 19 ONZE THERMO- STATEN: DE SLIMSTE IN HUIS! Kies voor een kamerthermostaat of een weersafhankelijke regeling die zorgt voor een maximaal comfort en een minimaal verbruik, op elk moment van de dag. 20 OVERZICHTS- TABEL Ons productengamma in één oogopslag HET VERHAAL VAN VAILLANT Een overzicht van meer dan 135 jaar Duitse topkwaliteit en vooruitdenken... Colofon COSY is een uitgave van Vaillant nv, Golden Hopestraat 15, 1620 Drogenbos. Dit magazine is auteursrechtelijk beschermd. Wenst u artikels te scannen, digitaal op te slaan, meermaals te kopiëren of commercieel te gebruiken? Meer info op COSY werd gerealiseerd door sqills, a unit of Sanoma Media Belgium nv.

4 4 ENERGIEBRONNEN Uw voordeel! Als u opteert voor een renovatie met gas, spreekt het vanzelf dat u voor een condensatieketel kiest. Dit type ketel verbruikt opmerkelijk minder dan een niet-condenserende en is ook milieuvriendelijker. Intussen zijn er zoveel verschillende types condensatieketels te verkrijgen, dat er voor elke situatie wel een oplossing is. Ook voor stookolie heeft Vaillant een energiebesparende en milieuvriendelijke oplossing: de stookoliecondensatieketel. Kijk op pagina 11 voor meer informatie! WIE VAN DE VIER? Eerst en vooral is er de vraag: hoe wilt u verwarmen? Welke energiebron u uiteindelijk kiest, hangt af van uw behoeften én van de technische mogelijkheden. Wat hebben deze vier te bieden?

5 5 1 2 AARDGAS Stevig in de lift GROTE TROEVEN? Altijd in huis: Gas wordt niet opgeslagen, maar via leidingen aangevoerd. U kunt dus nooit zonder gas zitten, en dat is meteen ook het grootste voordeel van deze energiebron. Compact en praktisch: Een verwarmingsketel op gas neemt weinig plaats in: een gasketel kan zowat overal in de woning geïnstalleerd worden. Onderhoudsarm: De verbranding van gas is schoner dan van olie; gas laat weinig residuen achter in de ketel, zodat een gasketel minder onderhoud nodig heeft. STOOKOLIE De touwtjes zélf in handen... GROTE TROEVEN? Bevoorrading onder controle: Veel mensen geven nog altijd de voorkeur aan stookolie omdat ze op die manier de bevoorrading zelf onder controle hebben. DUS? Stookolie is - voorlopig - een blijver, maar hou bij nieuwbouw of renovatie wel altijd in het achterhoofd dat er plaats moet zijn voor een stookolietank. Vergeet ook niet om rekening te houden met de geldende wetgeving. DUS? Veel voordelen op een rijtje dus, en het is niet te verwonderen dat steeds meer huishoudens op gas overschakelen. 3 4 ZONNE-ENERGIE Niet langer toekomstmuziek GROTE TROEVEN? Onuitputtelijk: De zon is een van de effectiefste en tegelijkertijd milieuvriendelijkste energiebronnen die vandaag beschikbaar zijn. Bovendien is het bijna kosteloos en onuitputtelijk. Ruim gamma: Een installatie met zonnepanelen en een zonneboiler kan een eengezinswoning tot 60% van de noodzakelijke warmwaterproductie leveren. Daarnaast zijn er ook uitgebreide oplossingen voor warmwaterproductie en de bij- of voorverwarming van de woning. DUS? De zon is volledig gratis. Uw woning volledig verwarmen en warm water produceren op zonne-energie is onmogelijk. Maar de zonne-energie kan perfect ingeschakeld worden om voor een groot deel (tot 60%) warm water te produceren en uw woning bij of voor te verwarmen. Milieuvriendelijk en goed voor de natuur. Daarbovenop kunt u ook in 2012 rekenen op interessante premies bij de installatie van zonnepanelen en een zonneboiler. WARMTEPOMP Energie uit de lucht, aarde of water! GROTE TROEVEN? Gratis warmte: Zonne-energie wordt ook in de aarde, het grondwater en de omgevingslucht opgeslagen. Met geothermie en aerothermie gebruikt u die warmte via een warmtepomp om uw woning het hele jaar door te voorzien van verwarming en warm water. Het grote voordeel: voor de werking van uw warmtepomp wordt maar een beperkte hoeveelheid (elektrische) energie verbruikt, ongeveer 25% van het totale verbruik. Dat betekent dat ongeveer 75% van het energieverbruik gratis uit het milieu (de omgeving) komt. Milieuvriendelijk: De warmtepomp stoot geen schadelijke stoffen uit, zodat u het milieu niet extra belast. DUS? Een warmtepomp is zonder meer de meest rendabele en milieuvriendelijke energiebron. Welk type u kiest (aarde, grondwater of lucht) hangt af van uw budget, uw woning en de beschikbare grondoppervlakte. Daarbovenop kunt u ook in 2012 rekenen op interessante premies bij de installatie van een warmtepomp.

6 6 VERWARMINGSSYSTEMEN WEET WAT U KIEST! Uw huis is uniek, dus is ook de keuze van het beste verwarmingssysteem maat- en specialistenwerk. En warm water komt natuurlijk niet zomaar uit de kraan. Weet dus wat u kiest... en weet net zo goed dat de Vaillant-installateur van onschatbare waarde is voor gepast advies! U hebt uw energiebron gekozen. Volgen de stap is het kiezen van een verwarmingssysteem: een combinatie van toestellen die verwarming en warm water produceren, wanneer u dit nodig hebt en zo veel als u nodig hebt. Een ideaal systeem bestaat uit deze onderdelen: ALTIJD... Een verwarmingsketel (op gas of stookolie) of een warmtepomp (bodem/grondwater/buitenlucht) Een aangepaste regeling (thermostaat) EN SOMS... Een warmwaterboiler die door de ketel of warmtepomp wordt opgewarmd een milieuvriendelijk zonne-energiesysteem dat wordt gebruikt om het water op te warmen of de woning bij te verwarmen, goed voor een aanzienlijke besparing! Welke combinatie u kiest, hangt af van deze twee cruciale vragen: 1. KIEST U VOOR RADIATOREN OF VLOERVERWARMING? Condensatieketel + vloerverwarming? Perfect! Vloerverwarming wordt op een lagere temperatuur (vertrek 40 C retour 30 C) verwarmd. Daarom is een condensatieketel erg geschikt in combinatie met vloerverwarming: het rendement van een condensatieketel wordt hoger naarmate de condensatiereactie beter wordt. Dat is het geval als de retourtemperatuur naar de ketel onder het dauwpunt (56 C) ligt, de temperatuur waarbij een deel van de warmte in de rookgassen wordt omgezet in bruikbare warmte. Condensatieketel + radiatoren? Perfect! De meeste radiatoren in een bestaande woning worden op C (vertrek retour) verwarmd, bij een nieuwbouw op C of zelfs C. Om te kunnen condenseren, moet het retourwater onder het dauwpunt (56 C) liggen. Toch is een condensatieketel compatibel met een conventionele installatie met radiatoren, en is die zelfs gebaseerd op een veel modernere en dus veel zuinigere technologie. De condensatieketel geeft hetzelfde warmteresultaat, indien mogelijk op lagere temperaturen (om beter te condenseren), wat aanzienlijke besparingen kan opleveren. Vandaag is een condensatieketel de meest geplaatste ketel. De fabrikanten van radiatoren hebben zich daar ook aan aangepast en bieden nu ook laagtemperatuursradiatoren aan. Die zien eruit als klassieke radiatoren, maar zijn groter gedimensio neerd en zullen de woning evengoed verwarmen, maar op een lagere temperatuur (40 30 C), en de werking van een condensatieketel volledig tot zijn recht laten komen. Deze zijn vooral geschikt voor een nieuwbouwwoning. Tip! Denk ook na over het belang van een weers afhankelijke regeling: die bepaalt de keteltemperatuur in functie van de buitentemperatuur. M.a.w. uw ketel zal automatisch op een lagere temperatuur stoken wanneer het buiten warmer is, en toch blijft u binnen dezelfde kamertemperatuur behouden. Daardoor zal de ketel beter condenseren en bespaart u weer een hoop energie.

7 7 Woont u in een nieuwbouw of gaat u renoveren? Is uw huis goed geïsoleerd? Welke temperatuur wilt u in welke kamer? Pas nadat u uw huiswerk hebt gemaakt, kunt u de beste verwarmingsoplossing kiezen! 2. WELK WARMWATER- COMFORT WENST U? Afhankelijk van het aantal personen, het aantal badkamers en het type sanitaire installatie kiest u voor een combiketel (verwarming en warmwaterproductie door dezelfde ketel) of een soloketel (alleen verwarming) in combinatie met een warmwaterboiler. Combiketel Dit type ketel houdt geen warm water in voorraad (in een boiler), maar levert warm water op vraag, zodra de kraan wordt geopend (het doorstroomprincipe ). Dit is de zuinigste oplossing. Bij deze ketels geldt het volgende: hoe hoger het vermogen, hoe groter het warmwatercomfort en de mogelijkheden. Combinatie soloketel + boiler Als het debiet van een combiketel niet beantwoordt aan uw eisen (bijvoorbeeld bij meerdere badkamers of douchetempels,...) is De plaatsjes zijn duur... Hoe minder plaats uw ketel inneemt, hoe meer leefruimte u overhoudt! Elke vierkante meter kost geld... Met onze toestellen en hun combinatiemogelijkheden kan u plaats besparen zonder aan comfort in te boeten! U hebt geen schoorsteen meer nodig. Onze condensatieketels hebben geen aansluiting nodig op een klassieke schoorsteen. De afvoer van de rookgassen en de aanvoer van verse lucht gebeurt via een kanaal dat met de buitenmuur of met het dak in verbinding staat. Nog eenvoudiger bij warmtepompen. Bij deze types: geen verbranding en geen vorming van rookgassen. Dat betekent dat u niet voor een afvoer moet zorgen en 0% emissie van schadelijke stoffen hebt. het beter om een soloketel (verwarming alleen) te combineren met een boiler die door die ketel opgewarmd wordt. Zo hebt u steeds een grote voorraad warm water. U hebt de keuze uit een uitgebreid gamma van boilers. Tip! Het warmwaterdebiet dat u nodig hebt aan de kraan, is afhankelijk van de kranen die aan de douche of het bad geïnstalleerd zijn. Deze kranen hebben een doorstroomdebiet. Stel, u hebt een douchekop met een doorstroomdebiet van 15 liter per minuut (aan de temperatuur van 35 C), terwijl de ketel maximaal 12 liter per minuut levert, dan krijgt u niet het gewenste comfort. Hou daar rekening mee! OM TE ONTHOUDEN U kiest het systeem dat bij u en uw huis past, dat beantwoordt aan uw verwachtingen rond warmte en warm water in uw woning en rekening houdt met het verbruik en de gevolgen voor het milieu. Expert-advies van Daniel Van kerkhoven, projectverantwoordelijke bij Vaillant Vraag u eerst af: hoe verwarmt u nu? Woont u in een gerenoveerde woning of gaat het om een nieuwbouw? Hebt u radiatoren, vloerverwarming, convectoren? De keuze van uw verwarmingstoestel wordt daar mede door bepaald. Denk er in een gerenoveerde woning over na om goed te isoleren. Wanneer uw dak, ramen en gevel geïsoleerd worden, zal uw verwarmingsketel minder moeten stoken om in de kamers de gewenste temperatuur te verkrijgen. Heel belangrijk: werk met een weersafhankelijke regeling met buitenvoeler die bij temperatuursveranderingen onmiddellijk aan de ketel signaleert dat er minder of meer verwarmd dient te worden. Wanneer bv. buiten de temperatuur daalt, geeft dit systeem meteen aan dat de ketel meer moet verwarmen om de gewenste binnentemperatuur te bereiken nog vóór het binnen kouder wordt. Plaats de buitenvoeler aan de noordkant van uw huis. Zo zal de verwarmingsketel altijd voldoende verwarmen om de gewenste temperatuur binnen te bereiken. Kies voor een thermostaat met een weekprogrammatie en hou rekening met uw aanwezigheden. Plaats uw ketel zo centraal mogelijk en dicht bij de badkamer. Zo beperkt u verlies van warmte en energie wanneer u wilt douchen. Ook bij een oude installatie, kunt u uw ketel vervangen door een condensatieketel, waardoor er recuperatie van warmte is. Combineer dit zeker met een weersafhankelijke regeling om optimaal resultaat te bekomen. Ga na of u het hele huis als één geheel wilt verwarmen, of verschillende circuits verkiest. Bijvoorbeeld: een apart circuit voor de bovenverdieping met slaapkamers en badkamer. Of een apart circuit voor een praktijkruimte in de woning.

8 8 Binnenkijken "ONS COMFORT IS ER MERKBAAR OP VOORUITGEGAAN" Luc De Rynck verving zijn 22 jaar oude ketel door een condensatieketel, een ecotec exclusiv van Vaillant. Luc had oorspronkelijk wat twijfels, omdat hij zich afvroeg of hij zijn huis wel warm genoeg zou krijgen. Maar installateur Ken Van Hoorebeke gaf hem een deskundige uitleg en trok hem over de streep. Vandaag is Luc een gelukkig man. Zijn nieuwe ketel maakt een pak minder lawaai, de temperatuur in huis is steeds aangenaam, hij bespaart op zijn energiefactuur én zit nooit meer verlegen om warm water. In de vrijstaande woning van Luc wordt de temperatuur nu constant gehouden, dankzij de weersafhankelijke regeling met buitenvoeler. De oude ketel maakte veel lawaai, de ecotec exclusiv is geruisloos.

9 9 Binnen de 10 minuten van 10 naar 60 graden: dat betekent onbeperkt douchen met warm water. Identikit Gezin: Luc De Rynck, zijn vrouw Ilse en zoon Pieter. Beroep: Luc is politieagent en werkt in ploegendienst, hij is dus vaak thuis overdag. Ilse is technisch bediende, ze werkt 4/5 en is thuis op woensdag. Zoon Pieter is werkzoekend. Hoe vaak wordt er gedoucht? Doorgaans één keer per dag, s avonds. Als Luc overdag gaat koersen of mountainbiken, neemt hij een extra douche. Type huis: vrijstaande woning in fermettestijl. Aantal kamers: 9 kamers in totaal, berging inbegrepen. Beglazing: Alle ramen hebben dubbel glas. Radiatoren: 11, er is geen vloerverwarming. Materiaal vloer: tegels op de benedenverdieping en in de badkamer boven, de andere kamers hebben een kurkvloer. Dakisolatie: glaswol met een dikte van 15 cm. Het verhaal van Luc De Rynck, eigenaar: Vroeger verwarmde ik mijn huis ook al met een gasinstallatie, met een vaste verwarmingsketel. Het was een Stelrad, een merk dat niet meer bestaat, een fors ding van 300 kg. Het was een energievreter en hij was ook al 22 jaar oud. Hét grote probleem was mijn warmwatervoorraad. Ik verwarmde mijn water met een elektrische boiler van 150 liter, op nachttarief. Dat toestel hing hier ook al 22 jaar. De boiler functioneerde nog prima, maar was ook energieverslindend en het was duidelijk dat hij geen lang leven meer beschoren was. Tijd dus om iemand te raadplegen over de vervanging van mijn installatie. Zo ben ik bij Ken Van Hoorebeke van installatiebedrijf Van Hoorebeke uit Sleidinge beland. Hij gaf me meteen een zéér volledige technische uitleg, op het maniakale af. De man was duidelijk bezeten van zijn werk, maar dat vond ik een goed teken (lacht). Temperatuur constanter De keuze voor een nieuwe ketel ging uiteindelijk tussen een ander merk en Vaillant. Luc: Ik kreeg een prijsofferte van allebei en die stemden vrijwel overeen. Toen ik Ken om raad vroeg, adviseerde hij me om te kiezen voor Vaillant, waarvan ik zelfs niet wist dat het een Duits merk was. Het ging om een nieuw type, maar ik heb geen seconde getwijfeld, al moet ik toegeven dat de fiscale voordelen voor energiebesparende maatregelen die toen nog golden, ook een rol speelden. Op anderhalve dag was alles geïnstalleerd. Ik heb mijn nieuwe ketel sinds eind oktober 2011 en geniet nu van onbeperkt warm water. Met mijn oude boiler kon het al eens gebeuren dat de laatste in de douche lauw of koud water had. De oude ketel maakte veel kabaal, maar deze is geruisloos. Mijn verbruik is nu al gedaald. En ik heb ook veel ruimte gewonnen in mijn garage; alles hangt netjes aan de muur. De temperatuur in huis is constanter, terwijl er vroeger grotere fluctuaties waren. Ons levenscomfort is er merkbaar op vooruitgegaan.

10 10 BINNENKIJKEN Installateur Ken Van Hoorebeke: "Deze condensatieketel kan op een zeer kleine vlam branden en slaat minder aan en uit. Superzuinig!" Het verhaal van Ken Van Hoorebeke, installateur: Ik stelde Luc de ecotec exclusiv VC 276 in combinatie met een warmwaterboiler voor, omdat hij veel warm water nodig heeft: hij vertelde me dat alle bewoners in dit huis graag lange douches nemen. In dat geval had u kunnen opteren voor bvb. een combiketel, één toestel dat verwarming én warm water produceert. Maar ik geef er de voorkeur aan om mijn klanten de zuinigste oplossing voor verwarming aan te raden. Die maakt namelijk 80 à 90 procent uit van uw gasfactuur, dus ik investeer veel tijd om dat goed uit te leggen aan klanten. De huidige ketel was mijns inziens veel interessanter: hij was iets duurder in aankoop, maar voldoet volledig aan Lucs behoeften qua warmwatercomfort, heeft een voldoende snelle opwarming en door de ingebouwde hoogrendement circulatiepomp verbruikt hij ook veel minder elektriciteit dan een condensatieketel met een standaard circulatiepomp, nog een bijkomende besparing. De brander van het toestel heeft bovendien een schitterend diep modulatiebereik: het kan op een zeer kleine vlam branden om de woning te verwarmen en slaat minder aan en uit. Daardoor komt u op het einde van de rit opnieuw zuiniger uit; vergelijk het met een auto die voortdurend met een constante snelheid rijdt. Minstens 25% besparing Mocht Luc in een klassiek rijhuis wonen, dan had Ken een lichter model voorgesteld, maar voor deze vrijstaande woning was de ecotec exclusiv VC 276 de beste oplossing. Ken: Een condensatieketel is een ketel waarbij de rookgassen meer afkoelen dan bij een gewone ketel, waardoor u extra rendement (warmte) uit die rookgassen haalt. Op die manier zal Luc minstens 25 procent besparen op zijn gasfactuur in vergelijking met vroeger. De vorige ketel was loodzwaar en had veel omgevingsverlies. Op een paar jaar tijd heeft Luc zijn investering terugverdiend en daarna doet hij alleen maar voordeel. Lucs vroegere thermostaat had ook een groter differentieel, met grotere temperatuurschommelingen tot gevolg. Zijn nieuwe thermostaat regelt alles gelijkmatiger. Dankzij de buitenvoeler past hij de temperatuur van de ketel automatisch aan als het buiten kouder of warmer wordt. De oude ketel stond jaar in jaar uit op 70 graden en paste zijn temperatuur nooit aan, waardoor het gezin zat opgescheept met een uitermate energieonvriendelijk systeem. De boiler warmt nu op 10 minuten op, van 10 naar 60 graden. Dat betekent dat u dus kunt blijven douchen. Comfort, gezelligheid, optimaal rendement en goed voor het milieu én de portemonnee: wat verlangt een mens nog meer? Technische fiche Type: ecotec exclusiv, type VC 276/4-7, gecombineerd met een warmwaterboiler VIH CK 70 (= wandboiler met 70 liter inhoud). Grootte: 80 op 48 cm, 38,5 cm diep. Gewicht: 36 kg. Hoe werkt deze ketel? Op gas (condensatieketel). Staand of hangend? Hangend. Welke thermostaat? Weersafhankelijke regeling met buitenvoeler VRC 430. Voor verwarming en warm water? Ja, totaaloplossing cv en sanitair. Extra's: Sanitair expansievat, voor de kwaliteit van de sanitaire installatie en waterbesparing. Als de boiler opwarmt, zet het water 4 procent uit. Meestal wordt er enkel een veiligheidsklep aangebracht, maar dan loopt het extra water gewoon weg in de afvoer, waardoor u elk jaar honderden liters water verliest. Een expansievat vangt de drukuitzetting op. Daarnaast ook nog een extra microbellenontluchter en een vuilfilter, essentieel voor een optimale installatie.

11 CONDENSATIEKETELS 11 ONZE KLASSIEKERS: CONDENSATIEKETELS OP GAS & STOOKOLIE Warm water en een warm huis zijn voor u vanzelfsprekend... maar niet koste wat het kost! Daarom ontwikkelt Vaillant ketels die maximaal comfort en hoge betrouwbaarheid combineren met een zuinige en milieuvriendelijke werking. En wat meer is: voor elke woning bestaat er een condensatieketel op maat! Wandhangend of staand? Met of zonder warmwaterproductie? Compact of plaats genoeg? Van een appartement of een eengezinswoning tot een industrieel gebouw: Vaillant heeft de meest zuinige en betrouwbare oplossing! Wist u dat... Ontdek de vele combinatiemogelijkheden van uw condensatieketel op gas of stookolie met een warmwater boiler en/of een zonneenergie systeem op pagina 20! Een condensatieketel op gas van Vaillant heeft, in vergelijking met een klassieke verwarmingsketel, een veel hoger rendement waardoor u tot 35% kan besparen op het gasverbruik. Ze bezitten het label HR-Top en zijn allemaal opgebouwd uit materialen van zeer hoge kwaliteit, zoals roestvrij staal. Vaillant beschikt over een breed gamma condensatieketels: wandhangende of staande ketels, met of zonder warmwaterproductie, en in veel verschillende vermogens! Uw voordeel! De condensatieketels op gas van Vaillant dragen het label HR-Top. Dat is een officiële garantie voor een hoog rendement en een zuinige en milieuvriendelijke werking. De condensatieketels op stookolie van Vaillant dragen het label optimaz elite. Dat is een label voor ketel/brander-combinaties met condensatietechniek, met een minimum verbrandingsrendement van 97,5%.

12 12 CONDENSATIEKETELS 1Condensatiewandketels op gas ecotec plus en ecotec exclusiv Wat? Met de condensatiewandketels op gas staat Vaillant in Europa aan de top. Ze zijn erg compact en volledig: de installatiemogelijkheden zijn divers en ze zijn beschikbaar in verschillende vermogens. Grootste troef? De grote zuinigheid. - De ecotec plus is een hoogkwalitatieve ketel, beschikbaar in verschillende types (combi of solo) en verschillende vermogens. Voor elk type woning is er wel een geschikte ecotec plus. - De ecotec exclusiv, de meest ontwikkelde ketel binnen het Vaillant-aanbod van wandketels, is uiterst rendabel en bedrijfszeker dankzij z n multi-sensoren-technologie, z n hoogrendementspomp en de traploze modulatie. Warmwatercomfort? Voor elk soort warmwatercomfort heeft Vaillant de gepaste oplossing: - Combi (of VCW): verwarming en warm water door één toestel, met warmwaterproductie volgens het doorstroomprincipe. - Solo (of VC): alleen een verwarmingsketel, eventueel te combineren met een Vaillant-boiler of -zonne-energiesysteem. 2Staande condensatieketel op gas met ingebouwde boiler ecocompact Wat? Bij deze condensatieketel is onderaan een thermisch gelaagde boiler van 100 liter ingebouwd. Grootste troef? Hij is erg compact (met zijn 1,35 meter hoogte neemt hij slechts 1/3 m 2 oppervlakte in beslag) en biedt een optimaal warmwatercomfort. De ideale oplossing dus voor luxe-appartementen of woningen met een beperkte beschikbare plaats. Warmwatercomfort? De ingebouwde boiler is thermisch gelaagd. Hij werkt volgens een ander principe dan de andere boilers. Zodra men warm water uit de boiler aftapt, wordt er onmiddellijk extra water opgewarmd in de externe warmtewisselaar en terug aan de boiler gevoegd. Twee voordelen: men heeft continu warm water ter beschikking en dus een extra hoog comfort, en de boiler zelf neemt veel minder plaats in. - De ecotec plus is zowel beschikbaar in combi-uitvoeringen als in solo-uitvoeringen. - De ecotec exclusiv is een pure verwarmingsketel, solo dus, naar keuze te combineren met een Vaillant-boiler of -zonneenergiesysteem). ecotec exclusiv ecocompact

13 13 Staande condensatieketel op gas 3 ecovit exclusiv Wat? De ecovit exclusiv is een hypermoderne ketel van roestvrij staal met een grote waterinhoud. Grootste troef? Deze ketel is uiterst geschikt om een oude vloerketel op gas of stookolie te vervangen, zonder grote aanpassingswerken in de installatie. Verdere troeven van de ecovit exclusiv zijn het constant hoog rendement, zijn gecontroleerde werking en zijn zeer hoge betrouwbaarheid. De ecovit exclusiv is volledig opgebouwd uit roestvrij staal en heeft een modulerende brander. De ecovit exclusiv is beschikbaar in 5 vermogens tussen 22 en 65 kw. Warmwatercomfort? De ecovit kan met verschillende types boilers gecombineerd worden. Voor een perfecte combinatie verwijzen we u graag naar de thermisch gelaagde boiler actostor: een maximaal warmwatercomfort en een minimale plaatsinname in één klap! Daarnaast zijn er ook uitgebreide combinatiemogelijkheden met zonne-energiesystemen voor de warmwaterproductie of zelfs ook nog de bijverwarming van de woning (zie pagina 16). 4Staande condensatieketel op stookolie icovit exclusiv Wat? Met zijn verschillende beschikbare vermogens, zijn tweetrapsbrander en zijn speciale warmtewisselaar van roestvrij staal, is de icovit exclusiv de meest efficiënte condensatieketel op stookolie. Grootste troef? De icovit exclusiv past overal, zowel in een nieuwbouw of als vervanging van een oude ketel. Met zijn rendement van 105% (Hi)/99% (Hs) en minimale rookgastemperatuur van 30 C staat hij garant voor een optimaal gebruik van elke druppel stookolie. Bovendien werkt de ketel zowel op standaard stookolie als op zwavelarme stookolie en kunt u ook tot 20% biostookolie toevoegen aan uw brandstof. Warmwatercomfort? Ook hier scoort de ketel goed: het rendement voor de opwarming van het water in een warmwaterboiler is 104% (Hi) veel hoger dan de standaardtoestellen. Bovendien kunt u uw energiegebruik nog verder verlagen door de ketel te combineren met een zonne-energiesysteem voor de productie van warm water en zelfs voor bijverwarming voor uw woning (zie pagina 16). ecovit exclusiv icovit exclusiv

14 14 WARMTEPOMPEN ONZE NIEUWKOMERS: WARMTEPOMPEN: HAAL UW ENERGIE UIT BUITENLUCHT, BODEM & GRONDWATER Kan het echt, volledig onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen? Jawel, het kan! Warmtepompen gebruiken de energie van Moeder Natuur: de warmte van de zon die in de lucht, de bodem en het grondwater opgeslagen is. Expert-advies van Philippe Ulrich, directeur van de Wattiaux Group Een warmtepomp is in het bijzonder geschikt voor nieuwbouw. Uiteraard kan ze ook geïnstalleerd worden in een bestaande woning, áls die een maximale isolatiecoëffi ciënt heeft. Een perfect uitgevoerde isolatie is hoe dan ook het belangrijkst. Voor de installatie van een geothermische warmtepomp is er een open terrein nodig zonder bomen of muren. Zo creëert u de beste omstandigheden voor de natuurlijke regeneratie (opwarming). Een warmtepomp zal minder energie verbruiken als ze gekoppeld is aan een verwarming op lage temperatuur zoals vloerverwarming. Vloerverwarming is zeer comfortabel, geeft een gelijkmatige temperatuur af en heeft een zeer economisch verbruik. Plus: u wint ruimte omdat u geen radiatoren nodig heeft. De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van een woning is één ding, ook het bewonersgedrag is belangrijk. Wie kiest voor een warmtepomp, heeft doorgaans ook een hoog ecologisch bewustzijn en heeft oog voor zeer geleidelijk verwarmen, anticiperen op het toepassingsbereik, abrupte temperatuursdalingen vermijden,... Welke natuurlijke energiebron u met een warmtepomp aanspreekt - de lucht, de bodem of het grondwater - hangt af van uw budget, uw woning en de beschikbare grondoppervlakte. De meest rendabele en milieuvriendelijkste natuurlijke energiebron is de warmte die in de lucht, de bodem en het grondwater opgeslagen is. Ze is niet alleen hernieuwbaar en gratis, maar kan eveneens het hele jaar door gebruikt worden - zónder uitstoot van schadelijke stoffen. De geotherm-warmtepompen van Vaillant gebruiken deze warmte op een perfecte manier en maken u onafhankelijk van andere fossiele energiebronnen.

15 15 Het principe: de omgekeerde koelkast De warmtepompen van Vaillant werken zoals een koelkast - alleen in omgekeerde richting. Ze nemen de warmte die in de aarde, de lucht of in het grondwater is opgeslagen op, brengen die met de scrollcompressor naar een hogere temperatuur en gebruiken die in een verwarmingssysteem. En dat met het hoogste comfort. Zo regelt de ingebouwde energiebalansregelaar de in- en uitschakeltijden van de warmtepomp automatisch. U hoeft enkel de gewenste kamertemperatuur in te stellen, de rest wordt vanuit de energiebalansregelaar gestuurd. De natuur levert gratis 75% van de energiebehoefte, de resterende 25% komt via elektriciteit. Als dat geen uitstekend resultaat is! Verwarmen, warm water... en zelfs koelen! Hoe u gebruikmaakt van de omgevingswarmte, is aan u om te kiezen. U kunt de warmte halen uit de bodem (VWS), uit het grondwater (VWW) of uit de omgevingslucht (VWL S). Wat u kiest, is afhankelijk van uw budget, uw woning en de beschikbare grondoppervlakte. Eén zaak is zeker, de warmtepompen van Vaillant bieden zowel voor nieuwbouw als voor renovatie de ideale oplossing. Bovendien doet de unieke technologie van de warmtepomp meer dan uw woning en uw water verwarmen: hij kan ook voor passieve koeling zorgen in de zomer, via het vloerverwarmingscircuit. U kunt, afhankelijk van uw behoeften, kiezen uit drie geotherm-modellen: geotherm, het basismodel, zorgt enkel voor de verwarming: deze warmtepomp bestaat in diverse types en modellen, en kan steeds gecombineerd worden met de warmwaterboiler geostor VIH RW 300 of het buffervat allstor (zie kader rechts). De geostor heeft een waterinhoud van 285 liter, is gemaakt van geëmailleerd roestvrij staal en heeft een magnesiumanode als bescherming tegen corrosie. Verder verliest hij erg weinig warmte dankzij de CFK-vrije isolatie. Hierdoor maakt u ook voor de warmwaterproductie gebruik van de zuinigste technologie. geotherm plus bestaat in twee uitvoeringen: - als een bodem/water-warmtepomp die verwarming en passieve koeling biedt - als een lucht/water-warmtepomp die zorgt voor verwarming en warmwaterproductie (dankzij een ingebouwde boiler van 175 liter). geotherm exclusiv: een uiterst multifunctionele bodem/water-warmtepomp die zowel voor verwarming, warmwaterproductie als passieve koeling zorgt. Laat uw installatie maximaal renderen met een allstor buffervat Op dit buffervat kunnen namelijk verschillen de toestellen aangesloten worden. Enerzijds kan er tot 60 m 2 zonnepanelen aangesloten worden, daarnaast kunnen er naast de warmtepomp ook andere verwarmings ketels (op gas, stookolie) of een pel letketel op aangesloten worden. Het principe is, om zoveel als mogelijk de warmte uit hernieuwbare energiebronnen (zonne-energie of geo thermie) op te slaan en te gebruiken voor de verwarming en warmwaterproductie van de woning. Indien deze bronnen niet voldoen, kan er bijverwarmd worden met een ander toestel. Op deze manier zal u de zuinigste en milieuvriendelijkste oplossing voor uw woning realiseren. De allstor VPS is beschikbaar in 6 types tussen 300 en liter. Op pagina 20 ziet u in één oogopslag welke combinatiemogelijkheden er zijn! geotherm geotherm plus geotherm exclusiv allstor

16 16 ZONNE-ENERGIE COMBINEER MET ZONNE-ENERGIE VOOR EXTRA BESPARING Welke verwarming u ook kiest een condensatieketel of een warmtepomp met een zonne-energiesysteem zorgt u voor een mooie en milieuvriendelijke extra besparing. Met deze toestellen bent u het zonnetje in huis als de energiefactuur in de bus valt, wedden? Wist u dat u met een zonne-energiesysteem jaarlijks gemiddeld 50 à 60% bespaart in het verbruik voor uw warmwaterproductie! In België schijnt de zon niet vaak genoeg om in te staan voor 100% van de verwarming en warmwaterproductie, dat is een feit. Maar een gecombineerd systeem, gekoppeld aan een condensatieketel of - beter nog - een warmtepomp, kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Vaillant biedt u verschillende systemen aan. aurostep plus: alles-in-één Wat? Een leegloopsysteem dat bestaat uit 1, 2 of maximaal 3 zonnepanelen (drukloos), een zonneboiler van 150 liter, 250 liter of 389 liter + alle noodzakelijke accessoires. Grootste troef? De aurostep plus is zeer eenvoudig in installatie en bediening. Waarvoor? - aurostep plus 150: 1 zonnepaneel en 1 monovalente boiler van 150 liter; geschikt voor een gezin van 2 à 3 personen. - aurostep plus 250: 2 zonnepanelen en een bivalente boiler van 250 liter, geschikt voor een gezin van 4 à 5 personen. - aurostep plus 350: 3 zonnepanelen en een bivalente boiler van 389 liter, geschikt voor een gezin van 6 à 7 personen. Combinaties? De bijverwarming van het water verschilt per type: - De aurostep plus 150 wordt gecombineerd met een combiketel. Het water wordt bijverwarmd via de sanitaire warmtewisselaar in de ketel. - De aurostep plus 250 en 350 worden gecombineerd met een ketel van het solotype. Het water wordt in de boiler zelf opgewarmd. aurotherm: flexibel Wat? Panelen die, in tegenstelling tot de aurostep plus, onder druk staan. Grootste troef? De flexibele installatiemogelijkheden met een vrijwel onbeperkt aantal panelen. Waarvoor? Voor de sanitair warmwaterproductie + bijverwarming van de woning. Combinaties? De zonneboiler aurostor (zie kader) met een inhoud van 300, 400 of 500 liter en de aangepaste regeling auro- MATIC of het buffervat allstor VPS (300 tot liter) (zie pagina 14). aurotherm exclusiv: zeer rendabel Wat? Zonnepanelen met solide, individueel uitwisselbare vacuümbuizen die op een CPC (meervoudige parabool)-spiegel geplaatst zijn. Grootste troef? Dankzij de spiegel wordt ook bij zeer laagstaande zon het zonlicht maximaal benut. Waarvoor? Voor de sanitair warmwaterproductie + bijverwarming van de woning. Combinaties? De zonneboiler aurostor (zie kader) of het buffervat allstor VPS (300 tot liter) (zie pagina 14). Laat uw installatie maximaal renderen met een zonneboiler De zonneboiler aurostor is de perfecte aanvulling op de zonnepanelen aurotherm en aurotherm exclusiv. Hij is beschikbaar in 300, 400 of 500 liter en kan voor de warmwaterproductie van één of twee gezinnen zorgen. Het is een bivalente boiler: dat betekent dat hij opgebouwd is uit 2 verwarmingsspiralen waarvan de onderste in verbinding staat met de zonnepanelen en de bovenste met de verwarmingsketel voor eventuele bijverwarming. Bij de aurostor kan de mantel zeer eenvoudig afgenomen worden om het transport te vereenvoudigen. aurostep plus aurotherm aurotherm exclusiv aurostor

17 WARMWATERCOMFORT 17 UW WARMWATERCOMFORT, EEN HOT ITEM Een combi-condensatieketel of warmtepomp met ingebouwde boiler of toch liever in combinatie met een warmwaterboiler? En al dan niet in combinatie met zonne-energiesystemen? Of een buffervat waarop nóg eens andere toestellen kunnen worden gekoppeld? De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos, en hangen af van één ding: uw warmwatercomfort De oplossingen in combinatie met verwarmingsketels op gas of stookolie Bij de condensatieketels is er, voor warmwaterproductie, de keuze tussen combiketels en soloketels in combinatie met een boiler. U kiest voor een combiketel... Prima. Dit is de zuinigste oplossing. Een combiketel (VCW) houdt geen warm water in voorraad (in een boiler), maar levert warm water op vraag, zodra de kraan wordt geopend (= het doorstroomprincipe). U kiest voor een soloketel en warmwaterboiler... Een soloketel kan zowel een wandketel op gas zijn maar eveneens een staande ketel op gas of stookolie (bv. de ecovit exclusiv of de icovit exclusiv). Deze ketels kunnen voor de productie van warm water moeiteloos worden gecombineerd met een sanitaire warmwaterboiler van Vaillant. Met deze combinatie, waarbij de ketel de boiler opwarmt, hebt u een erg hoog warmwatercomfort aan verschillende aftappunten tegelijk. Het is dus een ideale oplossing voor een woning met meerdere badkamers of voor douches met douchetempels (of zijsproeiers) die een zeer hoog debiet eisen.

18 18 WARMWATERCOMFORT De Vaillant-boilers: unistor en actostor. De unistor-boilers: snel bijverwarmen... Technologie: via een ingebouwde verwarmingsspiraal, in de boiler, aangesloten op de verwarmingsketel, wordt het water in de boiler opgewarmd. De boilers bestaan uit een geëmailleerd stalen vat met een elektronische beschermingsanode. Beschikbare modellen: de boilers bestaan als wandhangend of staand model. - Wandhangend: deze boilers hebben een inhoud van 70 of 75 liter. Dat lijkt niet veel, maar het bijverwarmen gaat heel snel, zodat de boiler een debiet van 740 liter per uur haalt. > deze boiler past qua design perfect bij de condensatieketel ecotec plus en ecotec exclusiv (zie pagina 20). - Staand: deze boilers hebben een inhoud van 120, 150, 200 tot maximum 300, 400 en 500 liter. De actostor-boilers: voortdurend warm water... Technologie: de actostor is een thermisch gelaagde boiler of een voorraadboiler, waarbij het water via een externe warmtewisselaar opgewarmd wordt en warm aan het boilervat toegevoegd wordt. U beschikt dus voortdurend over warm water en over optimaal comfort! Beschikbaar model: de boiler bestaat enkel als staand model met een inhoud van 150 liter. Die biedt hetzelfde comfort als een klassieke boiler van 300 liter, maar neemt minder plaats in beslag. > deze boiler past qua design perfect bij de condensatieketel ecovit exclusiv VKK (gas) 2. De oplossingen in combinatie met warmtepompen Er zijn warmtepompen beschikbaar met een ingebouwde boiler of er kan gekozen worden voor een combinatie van een warmtepomp (verwarming alleen) met een warmwaterboiler (speciaal ontwikkeld voor de warmtepompen) geostor of met een buffervat allstor (zie pag 15). Bespaar nog meer, combineer uw verwarmingsketel of uw warmtepomp met een zonne-energiesysteem In plaats van een gewone boiler kan u ook kiezen voor een zonneboiler met zonnepanelen. Dan wordt zoveel als mogelijk opgewarmd door de zon (gratis en milieuvriendelijk) en zorgt de ketel voor de bijverwarming van de boiler indien de zon niet voldoende opwarmt (zie pag 16). unistor VIH unistor VIH actostor

19 THERMOSTATEN 19 DE THERMOSTAAT: HET BREIN ACHTER UW CV-INSTALLATIE Met een kamerthermostaat of een weersafhankelijke regeling hebt u gegarandeerd een maximaal comfort en een minimaal verbruik, op elk moment van de dag. En wat meer is: de bediening is kinderspel! Tweerichtingscommunicatie met de verwarmingsketel Met een kamerthermostaat regelt u de verwarming in functie van de temperatuur in een referentiekamer, meestal de woonkamer. Dat is de gewone communicatie van de thermostaat naar de ketel. Maar de ebus thermostaten van Vaillant maken tweerichtingscommunicatie mogelijk. Alle status-, storings-, fout- en andere codes die op het keteldisplay weergegeven worden, verschijnen ook op het display van de thermostaat. Meldt het display van de ketel vb. dat de ketel onderhouden moet worden, dan krijgt u die boodschap ook via het display van de thermostaat. Alles netjes geprogrammeerd De thermostaat regelt de ketel in functie van de temperatuur en de tijd via het ingebouwde dag- of weekprogramma. Maar er is meer: maakt u gebruik van een zonneenergiesysteem voor de warmwaterproductie, dan zorgt de regeling er ook nog eens voor dat de zonne-energie optimaal wordt gebruikt: de ketel zal dan enkel bijverwarmen als er niet genoeg zon is... Hoezo, besparen? Dankzij de weersafhankelijke regeling! Een intelligente verwarming weet wanneer het buiten kouder wordt. Een weersafhankelijke regeling bepaalt de keteltemperatuur in functie van de buitentemperatuur. Een aparte buitenvoeler staat in verbinding met de thermostaat. Die laatste denkt mee en zorgt zo voor een optimale regeling van de aanvoertemperatuur (= de temperatuur van het water in de verwarmingsbuizen) van uw cv-installatie. Resultaat? Een optimaal warmtecomfort, een maximaal gebruik van de werking van uw condensatieketel en een lager verbruik. U, of liever uw regeling, haalt zo het maximum uit uw verwarmingsinstallatie! Klik & kijk! Op vaillant.be/nieuwe-calormatic vindt u een aantal zogenoemde e-learningfilmpjes: korte, duidelijke filmpjes waarin u alles te weten komt over de nieuwe calormaticthermostaat. Het display, de verschillende menu s, de voornaamste modi... U leert op die manier stap voor stap hoe u de thermostaat het best kunt gebruiken. En wat meer is: op het einde van de lessenreeks vindt u een aantal simulaties waarin u volledig risicoloos alle functies van de thermostaat kunt uitproberen. Hoeveel zonneopbrengst heeft de installatie opgeleverd? Hoe stel ik de Party modus in, waarbij het huis langer wordt verwarmd dan gewoonlijk? Hoeveel bedraagt de waterdruk? Even scrollen met de draaiknop en alle gewenste info verschijnt op het scherm!

20 20 OVERZICHTSTABEL KIES, COMBINEER & VERWARM IN ALLE COMFORT! ENERGIEBRON VERWARMING VERWARMING + WARM WATER GAS Condensatiewandketel verwarming en warmwaterproductie door één toestel volgens doorstroom ecotec plus VCW Condensatievloerketel met ingebouwde boiler = verwarming en warmwaterproductie door één toestel ecocompact Condensatiewandketel ecotec plus VC ecotec exclusiv VC Combinatie met warmwaterboilers, hangend of staand unistor Condensatievloerketel ecovit exclusiv VKK Combinatie met warmwaterboilers, staand of thermisch gelaagd unistor of actostor STOOKOLIE Condensatievloerketel icovit exclusiv VKO Combinatie met warmwaterboilers, staand unistor GEOTHERMIE/ AEROTHERMIE Warmtepomp met ingebouwde boiler en passieve koeling geotherm exclusiv VWS (bodem/water) Warmtepomp met ingebouwde boiler geotherm plus VWL S (lucht/water) Warmtepomp voor verwarming geotherm VWS (bodem/water) geotherm VWW (water/water) geotherm VWL S (lucht/water) Warmtepomp voor verwarming met passieve koeling geotherm plus VWS (bodem/water) Combinatie met warmwaterboiler geostor Combinatie met buffervat allstor VPS WARMWATERCOMFORTNIVEAU: Standaard = 1 badkamer met bad of douche Hoog = bad en douche tegelijk

21 21 Ontdek in één oogopslag welke energiebron, welk verwarmingssysteem en welke combinaties met warmwaterboilers en/of zonne-energiesystemen het best bij u, uw leefgewoonten, uw huis en het gewenste warmwatercomfortniveau passen. COMBINATIE MET ZONNE-ENERGIE OPLOSSING COMFORTNIVEAU Combinatie met zonne-energiesysteem aurostep plus 150 ecotec plus VCW 296 ecotec plus VCW 346 of VCW 376 ecotec plus VCW + aurostep plus 150 Geen combinatie mogelijk ecocompact VSC Combinatie met zonne-energiesysteem aurostep plus 250 of 350 ecotec plus/exclusiv VC ecotec plus/exclusiv VC + unistor VIH CB 75 / CK 70 ecotec plus/exclusiv VC + unistor 120/150/200 ecotec plus/exclusiv VC + aurostep plus 250/350 ecotec plus/exclusiv VC + aurotherm (exclusiv) + aurostor ecotec plus/exclusiv VC + aurotherm (exclusiv) + allstor VPS - / aurotherm (exclusiv) + aurostor ecovit exclusiv VKK ecovit exclusiv VKK + actostor VIH K 300 ecovit exclusiv VKK + unistor 120/150/200 ecovit exclusiv VKK + aurostep plus 250/350 ecovit exclusiv VKK + aurotherm (exclusiv) + aurostor ecovit exclusiv VKK + aurotherm (exclusiv) + allstor VPS - / aurotherm (exclusiv) + allstor VPS icovit exclusiv VKO icovit exclusiv VKO + unistor 120/150/200 icovit exclusiv VKO + aurostep plus 250/350 icovit exclusiv VKO + aurotherm (exclusiv) + aurostor icovit exclusiv VKO + aurotherm (exclusiv) + allstor VPS - / Geen combinatie mogelijk geotherm exclusiv VWS geotherm plus VWL S Combinatie met zonne-energiesysteem aurotherm (exclusiv) + allstor VPS bodem grondwater buitenlucht geotherm (plus) VWS geotherm (plus) VWS + geostor/allstor VPS geotherm (plus) VWS + aurotherm (exclusiv) + allstor VPS geotherm VWW geotherm VWW + geostor/allstor VPS geotherm VWW + aurotherm (exclusiv) + allstor VPS geotherm VWL S geotherm VWL S + geostor/allstor VPS geotherm VWL S + aurotherm (exclusiv) + allstor VPS luxe = meerdere badkamers tegelijk - Multi-jets

22 22 HET VERHAAL VAN VAILLANT DENK VOORUIT, KIES VAILLANT! Met Vaillant kiest u sowieso voor Duitse kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en topservice. Het merk denkt al meer dan 135 jaar vooruit. Een terugblik... Vaillant werd in 1874 opgericht in Duitsland door Johann Vaillant. Vandaag, zoveel jaar later, is het nog altijd een familiebedrijf. Vaillant is een onderdeel van de Vaillant Group, dat sinds meer dan 135 jaar actief is in de sectoren van verwarmingstechnologie, ventilatie en airconditioning. Vaillant is een internationaal merk, marktleider in Europa, aanwezig in meer dan 75 landen wereldwijd en heeft 20 eigen salesen distributieafdelingen in Europa, Azië en Amerika. Topprioriteit voor Vaillant is de service aan professionelen en consumenten, op alle mogelijke vlakken. Onze topprioriteit is eersteklas service bieden aan professionelen en consumenten. Meer leefcomfort, optimaal rendement Het product Vaillant in vijf woorden? Baanbrekend, hoogtechnologisch, solide, ecologisch en toekomstgericht. Vaillant ontwikkelt toekomstgerichte en efficiënte technologieën die erop zijn gericht het leefcomfort van de gebruikers verhogen, met een optimaal rendement. Hiervoor gebruikt Vaillant gas, stookolie en elektriciteit, maar ook alsmaar meer hernieuwbare energie zoals zonne-energie en geothermie. Vaillant is het merk dat vandaag al antwoorden biedt op de vragen van morgen, dat beantwoordt aan de wensen van mensen die vooruitdenken. Spaarzaam omspringen met het milieu en genieten van een hoog leefcomfort: met Vaillant kan het allebei! Wist u dat de haas altijd het logo is geweest? Op paaszondag van het jaar 1899 zag oprichter Johann Vaillant, terwijl hij door een magazine bladerde, het beeld van een haas die uit een ei kwam. Op dat ogenblik wist hij dat deze haas zijn handelsmerk, zijn logo, zou worden. En dat is het al die tijd ook gebleven! Net zoals het bedrijf met zijn tijd mee is geëvolueerd, is ook het logo in de loop der jaren gemoderniseerd. Vandaag is de haas het meest herkende logo in de branche van verwarmingstechnologie Klik & kijk! Surf naar vaillant.be/135jaar en geniet van een mooi filmpje over de ontstaansgeschiedenis van het merk. Onder Vaillant Channel, het officiële YouTube-kanaal van het merk, vindt u nog tientallen andere filmpjes over ons productengamma. Veel kijkplezier!

23 23 DÉ 4 VOORDELEN VAN VAILLANT 1. Intelligente combinaties Om modern en zuinig te verwarmen, is het beter om met perfect op elkaar afgestemde componenten te werken. Op die manier kunt u met een minimaal energieverbruik een maximaal vermogen bereiken. Bij Vaillant is alles op elkaar afgestemd, van verwarmingsketel met een passend rookgasafvoersysteem, of een warmtepomp, wel of niet met warmwaterproductie (met of zonder zonneenergie-installatie, al naargelang de mogelijkheden). Met als kers op de taart een intelligente regeling die alles volgens uw wensen coördineert. 2. Systeem met speelruimte Met Vaillant zit u veilig, niet alleen vandaag, maar ook morgen. Als uw behoeften of wensen in de toekomst veranderen, kan Vaillant hier perfect op inspelen. Wilt u bijvoorbeeld uw boiler alsnog aansluiten op uw Vaillant-verwarmingsketel of -warmtepomp, die u eerder installeerde? Geen enkel probleem! Uw Vaillant-toestel is hier standaard voor uitgerust. U kunt uw boiler dus aansluiten wanneer u maar wenst. 3. Kwaliteit met verleden... en toekomst Vaillant biedt u toestellen van topkwali teit, ontwikkeld en geoptimaliseerd in nauwe samenwerking met de professionelen. Die kwaliteit begint reeds bij de keuze van de grondstoffen en gaat door bij de fabricage volgens strenge kwaliteitsnormen. Maar kwaliteit bij Vaillant staat niet alleen voor de producten, ook de dienstverlening voldoet aan hoge eisen: u kan rekenen op een omvangrijk servicepakket. Ze vormen de basis voor een hoge en langdurige tevredenheid. Eens Vaillant, altijd Vaillant! 4. Intelligent comfort Hoe minder u over uw verwarming hoeft na te denken, des te tevredener u zich voelt. Zeker als u weet dat uw Vaillant-ketel zelf een oogje in het zeil houdt. Door zijn intelligent sensoren- en regelings concept wordt er op uw wensen gereageerd, zelfs voordat u er zich van bewust bent - en dat volledig automatisch. En als er toch iets met uw verwarming aan de hand is, kunt u dat via het universele en gebruiksvriendelijke display vlug en eenvoudig oplossen. De Vaillant Group in cijfers Opgericht in ,2 miljard euro omzet medewerkers wereldwijd Wereldmarktleider in wandketels 14 productie-eenheden in Europa en 7 R&D sites. U kunt dit formulier ook online invullen via Gelieve mij volgende documentatie op te sturen: condensatiegaswandketels op gas ecotec plus en ecotec exclusiv condensatievloerketel op gas ecocompact condensatievloerketel op gas ecovit exclusiv condensatievloerketel op stookolie icovit exclusiv zonne-energiesystemen warmtepompen Van de volgende toestellen die niet beschreven werden in deze folder kunt u hier eveneens een documentatie aanvragen atmosferische gaswandketels atmotec plus en turbotec plus atmosferische vloerketels atmovit en atmovit combi badverwarmers atmomag en turbomag gasboilers atmostor VGH elektrische boilers van 5 en 10 liter Mijn gegevens Naam Straat + nr. Postcode Gemeente (stuur de nieuwsbrief naar) Gelieve deze bon terug te sturen naar het adres op de achterzijde of te faxen naar het nummer 02/ U kunt de documentatie eveneens aanvragen via

24 24 VIGNET VAILLANT: OOK VOOR ÚW WONING WARM AANBEVOLEN! De verwarming van uw woning op de meest rendabele, comfortabele en milieuvriendelijke manier... het is de jongste jaren helemaal terecht een hot item geworden. Hebt u vragen of wenst u meer info? Schrijf u in voor onze newsletter! Met onze newsletter krijgt u elke twee maanden de laatste nieuwtjes, actuele informatie en acties in uw mailbox. U vindt het inschrijvingsformulier op onze homepage Neem contact op met ons: nv Vaillant, Golden Hopestraat 15, 1620 Drogenbos, tel. 02/ , fax 02/ , Contacteer uw dichtstbijzijnde Vaillant-installateur Surf naar en bestel onze specifieke brochures. Of vul de onderstaande antwoordkaart in. Condensatieketels Zonne-energie Warmtepompen nv Vaillant Golden Hopestraat Drogenbos

Overzichtsfolder. Waarom Vaillant? Omdat Vaillant een oplossing heeft voor elk type woning. energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmen

Overzichtsfolder. Waarom Vaillant? Omdat Vaillant een oplossing heeft voor elk type woning. energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmen Overzichtsfolder Waarom Vaillant? Omdat Vaillant een oplossing heeft voor elk type woning energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmen Welk systeem van Vaillant is geschikt voo Ons antwoord op zes belangrijke

Nadere informatie

kies een badverwarmer op gas van Vaillant.

kies een badverwarmer op gas van Vaillant. Badverwarmers op gas Uw warmwatercomfort is belangrijk, kies een badverwarmer op gas van Vaillant. atmomag XZ atmomag GX turbomag Een badverwarmer van Vaillant 140 jaar ervaring inclusief Sinds meer dan

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

Atmosferische gaswandketels. Waarom Vaillant? Omdat we comfort bieden in elke situatie.

Atmosferische gaswandketels. Waarom Vaillant? Omdat we comfort bieden in elke situatie. Atmosferische gaswandketels Waarom Vaillant? Omdat we comfort bieden in elke situatie. atmotec plus turbotec plus Waarom een atmosferische gaswandketel Omdat 135 jaar ervaring telt! Sinds meer dan 135

Nadere informatie

Atmosferische gaswandketels. Vaillant biedt het beste comfort. in elke situatie

Atmosferische gaswandketels. Vaillant biedt het beste comfort. in elke situatie Atmosferische gaswandketels Vaillant biedt het beste comfort in elke situatie atmotec plus atmotec pro Waarom een atmosfe Omdat 140 jaar 140 jaar van efficiëntie en duurzaamheid Sinds meer dan 140 jaar

Nadere informatie

Robuustheid en zuinige technologie gaan hand in hand

Robuustheid en zuinige technologie gaan hand in hand Condensatievloerketel op gas Robuustheid en zuinige technologie gaan hand in hand met de condensatievloerketel op gas ecovit exclusiv. ecovit exclusiv Waarom een conden sa Omdat u zeer veel ku 140 jaar

Nadere informatie

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben.

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben. Condensatiewandketels op gas Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben. ecotec plus ecotec exclusiv Waarom een condensatieketel van Omdat u zeer veel kunt besparen

Nadere informatie

Condensatievloerketel op gas. Waarom Vaillant? Omdat robuustheid en zuinige technologie hand in hand gaan. ecovit exclusiv

Condensatievloerketel op gas. Waarom Vaillant? Omdat robuustheid en zuinige technologie hand in hand gaan. ecovit exclusiv Condensatievloerketel op gas Waarom Vaillant? Omdat robuustheid en zuinige technologie hand in hand gaan. ecovit exclusiv Waarom een condensatieketel van Omdat u zeer veel kunt besparen op Sinds meer dan

Nadere informatie

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben Condensatiewandketels op gas Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben ecotec plus ecotec exclusiv Waarom een condensatieketel van Omdat u zeer veel kunt besparen

Nadere informatie

Uw Vaillant installateur:

Uw Vaillant installateur: Uw Vaillant installateur: ecotec plus NL 10/2008 Condensatiewandketels ecotec plus Vaillant ziet het groen Al meer dan 130 jaar zet Vaillant alles op alles om het haar klanten behaaglijk warm te maken.

Nadere informatie

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben.

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben. Condensatiewandketels op gas Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben. ecotec plus ecotec exclusiv Waarom een condensatieketel van Omdat u zeer veel kunt besparen

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Condensatieketels met ingebouwde (zonne)boiler. Zuinigheid en comfort bestaat ook in een compacte oplossing.

Condensatieketels met ingebouwde (zonne)boiler. Zuinigheid en comfort bestaat ook in een compacte oplossing. Condensatieketels met ingebouwde (zonne)boiler Zuinigheid en comfort bestaat ook in een compacte oplossing. ecocompact aurocompact Waarom een condensatieketel van Omdat u zeer veel kunt besparen op 140

Nadere informatie

een geschikte condensatieketel.

een geschikte condensatieketel. Condensatiewandketels op gas Voor elke woning een geschikte condensatieketel. 5 JAAR GARANTIE ecotec plus Waarom een condensatieketel van Omdat u zeer veel kunt besparen op 140 jaar van efficiëntie en

Nadere informatie

geotherm 3 kw warmtepomp

geotherm 3 kw warmtepomp geotherm 3 kw warmtepomp Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met de geotherm 3 kw warmtepomp

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.04.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Naneo CONDENSERENDE GASWANDKETEL EASYLIFE De essentie van condensatie >> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geldig vanaf 01.09.2012 Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm kraanwater s Winters lekker behaaglijk, in de zomer heerlijk koel

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

Condensatievloerketel op gas. ecovit

Condensatievloerketel op gas. ecovit Condensatievloerketel op gas ecovit Treed binnen in een nieuw tijdperk! Winterse warmte associëren we met gezelligheid en comfort. Met recht en reden: is het geen heerlijk gevoel om zeker in een land als

Nadere informatie

wat dient u te weten voor 26/09/2015?

wat dient u te weten voor 26/09/2015? ErP Verordening - Ecodesign en energielabels ErP Verordening, Ecodesign en energielabels: wat dient u te weten voor 26/09/2015? Bereid u perfect voor op de ErP verordening inzake Ecodesign en energielabels,

Nadere informatie

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de aurostepplus zonneboiler. De aurostepplus van Vaillant zorgt

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Condensatieketels met ingebouwde (zonne)boiler. Zuinigheid en comfort bestaat ook in een compacte oplossing.

Condensatieketels met ingebouwde (zonne)boiler. Zuinigheid en comfort bestaat ook in een compacte oplossing. Condensatieketels met ingebouwde (zonne)boiler Zuinigheid en comfort bestaat ook in een compacte oplossing. ecocompact aurocompact Waarom een 140 jaar efficiëntie en duurzaamheid Sinds meer dan 140 jaar

Nadere informatie

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design zonnesystemen HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Modulens O CONDENSERENDE STAANDE STOOKOLIEKETEL ADVANCE Hoogwaardige stookolietechnologie >> >> >> Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.09.2013 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

een geschikte condensatieketel.

een geschikte condensatieketel. Condensatiewandketels op gas Voor elke woning een geschikte condensatieketel. 5 JAAR GARANTIE ecotec exclusive ecotec plus Waarom een 140 jaar van efficiëntie en duurzaamheid Sinds meer dan 140 jaar ontwikkelt

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.12.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.09.2013 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben.

Condensatiewandketels op gas. Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben. Condensatiewandketels op gas Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben. ecotec plus ecotec exclusiv Waarom een condensatieketel van Omdat u zeer veel kunt besparen

Nadere informatie

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning.

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning. WARM WATER BOILERS BADVERWARMERS WARM WATER Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel of badverwarmer, da s Bulex! Al 75

Nadere informatie

PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404

PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404 PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404 GENERAL GEEFT DEMONSTRATIE OP BATIBOUW Van -20 C naar 60 C Dat is de belofte van General, de Japanse warmtepompfabrikant. Invoerder Thercon wil dit kracht

Nadere informatie

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex!

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! ZON Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! Al 75 jaar staat Bulex er voor in dat u niet in de kou staat.

Nadere informatie

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig.

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX condenserende gaswandketel Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX Condenserende gaswandketel "Ons verwarmingssysteem hoor je haast niet. Het is fluisterstil, eenvoudig te gebruiken, het

Nadere informatie

Betaalbare, Duitse kwaliteit

Betaalbare, Duitse kwaliteit Condensatiewandketels op gas ecotec pure Betaalbare, Duitse kwaliteit ecotec pure Het goede gevoel de juiste keuze te maken. Waarom een hr-ketel van Vaillant? Omdat u zeer veel kunt besparen op uw energieverbruik.

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Voor u de juiste keuze Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm bad. Met een ATAG

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Superzuinig dankzij hoogste rendement Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels Gas Zonne-energie PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels > Energiebesparingen > Optimaal comfort bij verwarming en productie van sanitair warm water > Beperkt gebruik vloeroppervlak > Ideaal bij intensief

Nadere informatie

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Remeha Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming

Nadere informatie

Gaswandketels. turbotec plus atmotec plus

Gaswandketels. turbotec plus atmotec plus Gaswandketels turbotec plus atmotec plus Hoog tijd om warm te lopen voor Vaillant natuurlijk! Er zijn weinig zekerheden in het leven. Het volstaat om slechts enkele jaren terug in de tijd te kijken om

Nadere informatie

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Voordeelgids 2017 Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars voor olie-/gascondensatieketels tot

Nadere informatie

Warm Water. Badverwarmers Boilers

Warm Water. Badverwarmers Boilers Warm Water Badverwarmers Boilers Bulex voor al uw warm water en verwarmingsbehoeften Meer dan 75 jaar ervaring en toewijding aan de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en buitengewone duurzaamheid hebben

Nadere informatie

Nefit EnviLine split warmtepomp. Nefit houdt Nederland warm. EnviLine. split warmtepomp

Nefit EnviLine split warmtepomp. Nefit houdt Nederland warm. EnviLine. split warmtepomp Nefit EnviLine split warmtepomp Nefit houdt Nederland warm EnviLine split warmtepomp Nefit EnviLine split warmtepomp Méér besparen met duurzame energie uit buitenlucht Met EnviLine introduceert Nefit de

Nadere informatie

Verwarming - ecologie

Verwarming - ecologie InterSOLUTION Beste mevrouw, Beste meneer, InterSOLUTION Van Marcke maakt van deze gelegenheid gebruik u via dit persdossier haar selectie producten voor te stellen voor de beurs InterSOLUTION. U vindt

Nadere informatie

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit Economy VR-ketels Nefit houdt Nederland warm Meer plezier van warmte en warm water Nefit ModuLine-thermostaten De Nefit Economy kan alleen moduleren op ruimtetemperatuur in combinatie met een ModuLinekamerthermostaat.

Nadere informatie

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie.

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna AQUA 300 /2 C Warmtepompboiler Haalt de warmte uit de buiten- of binnenlucht Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna Aqua 300 / 2 C Warmtepompboiler

Nadere informatie

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water Omdat je van warmte houdt! All-in-one topcomfor t De is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm water. Uniek aan de Aquanta is de snelheid waarmee hij continu een eindeloze hoeveelheid

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

Zonne-energiesysteem. Geniet maximaal van de zonne-energie. dankzij de Vaillant oplossingen. aurostep plus aurotherm aurotherm exclusiv

Zonne-energiesysteem. Geniet maximaal van de zonne-energie. dankzij de Vaillant oplossingen. aurostep plus aurotherm aurotherm exclusiv Zonne-energiesysteem Geniet maximaal van de zonne-energie dankzij de Vaillant oplossingen. aurostep plus aurotherm aurotherm exclusiv Waarom zou u een zonne Het is goed voor het milieu én voor Vaillant,

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-09 - 2014

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-09 - 2014 HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01-09 - 2014 Het goede gevoel, het juiste te doen. Verwarming Koeling Duurzame energie Hoog rendement Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke

Nadere informatie

H e t W A d u s E P C p a k k e t

H e t W A d u s E P C p a k k e t Uw partner in duurzame energie H e t W A d u s E P C p a k k e t De ultieme oplossing voor uw woning v1.0 april 2009 Voorwoord WAdus BV is een jong en dynamisch bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 2008

Nadere informatie

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort!

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort! Remeha Avanta Platinum Plus Het hoogste cijfer voor comfort! Comfortabele warmte en royale hoeveelheden warm water Remeha Avanta Plat De Remeha Avanta Platinum Plus is de nieuwste condenserende gaswandketel

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo.

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. De nieuwe ROTEX HPU hybrid hybride gaswarmtepomp selecteert altijd automatisch de meest voordelige verwarmingsmodus. "Lange tijd waren we ervan overtuigd dat

Nadere informatie

efficiënte oplossingen op stookolie aan.

efficiënte oplossingen op stookolie aan. Condensatieketel op stookolie Vaillant biedt ook efficiënte oplossingen op stookolie aan. icovit exclusiv Waarom een Sinds meer dan 140 jaar ontwikkelt Vaillant, Europese marktleider in verwarmingstechnologie,

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

Is uw verbruik normaal?

Is uw verbruik normaal? Is uw verbruik normaal? Maar dit mag ons niet doen vergeten wat zijn kostprijs en effecten op het milieu zijn. Ook al hebben we geen vat op de prijzen, ons verbruik kunnen we wel zelf beïnvloeden. Deze

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Warmtepompen Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Het goede gevoel de juiste keuze te maken. Duurzaam genieten van extra comfort. Elke tijdperk kent zijn

Nadere informatie

Gaswandketels HR + en HR TOP. Technologie, comfort en een zalige warmte...

Gaswandketels HR + en HR TOP. Technologie, comfort en een zalige warmte... Gaswandketels HR + en HR TOP Technologie, comfort en een zalige warmte... Themacondens F 37/50 75 jaar al is Bulex hét Belgische merk in verwarming, warm water en ventilatie. In die tijd hebben we een

Nadere informatie

<< www.dedietrich.be >> Premys

<< www.dedietrich.be >> Premys ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Premys VERWARMING EN sanitaire WARMWATER EASYLIFE Comfort is de essentie, daar kan u op vertrouwen >> Gegarandeerde kwaliteit >> Onbeperkt warmwater

Nadere informatie

ecotec plus hr-ketel De ideale partner van vsmart 01-09-2015 Het goede gevoel, het juiste te doen.

ecotec plus hr-ketel De ideale partner van vsmart 01-09-2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. ecotec plus hr-ketel De ideale partner van vsmart 01-09-2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. ecotec plus hr-ketel De ideale partner van vsmart Betrouwbaar De ecotec plus is het resultaat van ruim

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 3 Ecodan Next Generation Ecodan 100% ontworpen door

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw:

Opleiding Duurzaam Gebouw: Opleiding Duurzaam Gebouw: Verwarming en sanitair warm water: ontwerp en regeling Leefmilieu Brussel Overzicht van de belangrijkste warmteopwekkers Jonathan FRONHOFFS CENERGIE Doelstelling(en) van de presentatie

Nadere informatie

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort 01 10 2015 Fluisterstil én extreem energiezuinig Comfort in optima forma Geniet het hele jaar zorgeloos van comfort in optima

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie

energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie energieprestatiecertificaat straat Hoogstraat nummer 570 bus postnummer 9235 gemeente Fruitrode bestemming eengezinswoning type open bebouwing softwareversie 1.0 berekend energieverbruik (kwh/m²): 380

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen Lu LU C H T / WAT E R Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste warmtepomptechnologie van Verisol 3 Ga voor optimaal comfort zonder co2 uitstoot en een minimum aan verbruik Ecodan Next Generation Boiler

Nadere informatie

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt Itho Daalderop Condenserende cv-ketels comfortabel & efficiënt Cube One - Royaal warm water tot 16 liter per minuut volcontinu - Hoogste tapwaterrendement - Intelligente comfortregeling - Geschikt voor

Nadere informatie

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE een huis vol rendabele warmte De ideale combiketel bestaat De ideale combiketel biedt behaaglijke warmte en weldadig

Nadere informatie

Trias energetica. Verdiepende opdracht

Trias energetica. Verdiepende opdracht 2015 Trias energetica Verdiepende opdracht Inleiding; In dit onderdeel kun je meer leren over de Trias energetica, een strategie voor het bereiken van een zo duurzaam mogelijke energievoorziening. Pagina

Nadere informatie

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE De uitstekend voor renovatie geschikte verwarmingsketels bieden u het 0/L 0/V stookolie met de Eco-NOx, die speciaal ontwikkeld is om bij tot de bescherming van het milieu. 0/L 0/V De verwarmingsketels,

Nadere informatie

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers With the future in mind De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten Condenserende ketels Boilers Projecten Our excellence ACV, sinds 1922 Belgisch fabrikant van oplossingen voor verwarming

Nadere informatie

nergiebespaar Concept

nergiebespaar Concept nergiebespaar Concept Totaalpakket - Warmtepomp Zonneboiler CV-ketel Iets meer investeren, veel meer besparen: Zeer hoge energiebesparing! Zeer hoge subsidie! Zeer veel comfort! Waarom duurzaam? Drie redenen

Nadere informatie

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar Op alle fronten betrouwbaar 01.09.2012 onbezorgd comfort De betrouwbare geotherm Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort

Nadere informatie

geen nattevingerwerk

geen nattevingerwerk Warmwate geen nattevingerwerk De keuze van een systeem om water op te warmen hangt af van heel wat factoren: plaats, comfort, rendement... Laat de juiste de doorslag geven en bespaar een flinke som per

Nadere informatie

Nefit EcomLine Classic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit EcomLine Classic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit EcomLine Classic HR-ketels Nefit houdt Nederland warm De absolute zekerheid van Nefit Wat verwacht u van een verwarmingsketel? Dat hij het gewoon altijd doet! Dat hij altijd zorgt voor een lekker

Nadere informatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Wingo CONDENSERENDE STOOKOLIEKETELS EASYLIFE Condensatie stookolie aan de beste prijs! >> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal

Nadere informatie

Deze kachel is ook uw CV-ketel!

Deze kachel is ook uw CV-ketel! Deze kachel is ook uw CV-ketel! Gezellige warmte in uw woonkamer Radiatoren en vloerverwarming Sanitair warm water -haarden en -kachels aangesloten op centrale verwarming Uw kachel verwarmt ook uw radiatoren,

Nadere informatie

Wonen in Pijnacker. Comfortabel en duurzaam wonen

Wonen in Pijnacker. Comfortabel en duurzaam wonen Wonen in Pijnacker Comfortabel en duurzaam wonen Toelichting op het klimaatsysteem in de woningen aan de Emmastraat 3 t/m 21 (oneven), Stationsstraat 54 t/m 62a Faunalaan 1 t/m 35 (oneven) Bosmuiszoom

Nadere informatie

De natuurlijke combinatie

De natuurlijke combinatie De natuurlijke combinatie DAIKIN ALTHERMA HYBRIDE WARMTEPOMP 2 Een nieuwe opportuniteit in residentiële verwarming! Steeds meer huiseigenaars willen hun verwarmingssysteem, met name hun gasketel, vervangen

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN renewables for all renewables for all Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN energizing your future energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

Calenta. Stel gerust hoge eisen aan comfort. De meest doordachte cv-ketel ooit CW4 / CW5 / CW6

Calenta. Stel gerust hoge eisen aan comfort. De meest doordachte cv-ketel ooit CW4 / CW5 / CW6 Calenta CW4 / CW5 / CW6 De meest doordachte cv-ketel ooit Stel gerust hoge eisen aan comfort Calenta CW4 / CW5 / CW6 Calenta CW4 Calenta CW5 Calenta CW6 Belastingregeling modulerend of aan/uit modulerend

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! is gestart met de verkoop van woningen in het project. Duurzame woningen, want wordt een wijk

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING LUCHT/WATER WARMTEPOMP UITSTEKENDE ENERGIEPRESTATIE Aangename warmte in de winter, verfrissende

Nadere informatie

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat

Nadere informatie

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride.

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. minimaal 50% minder co 2 -uitstoot door halvering van uw gasverbruik Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. Verwarm uw huis zoals u altijd gedaan heeft. Maar

Nadere informatie

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit SmartLine Basic HR-ketels Nefit houdt Nederland warm SmartLine Basic HR-ketels De absolute zekerheid van De meeste ervaring, de hoogste kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter

Nadere informatie

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION... gaswandketels, kwaliteit waarop je kunt vertrouwen Alles voor een zorgeloze toekomst. De THISION van ELCO overtuigt door zijn innovatieve

Nadere informatie

De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst

De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst De vernieuwende voordelen van de Vaillant Elektrische Warmtepomp Warmte uit de grond? Het kan. Met de Vaillant Elektrische Warmtepomp. Deze haalt

Nadere informatie