Workshop ondernemen in de zorg. Klachtplicht bij wanprestatie. 6 oktober 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop ondernemen in de zorg. Klachtplicht bij wanprestatie. 6 oktober 2011"

Transcriptie

1 Workshop ondernemen in de zorg Klachtplicht bij wanprestatie 6 oktober 2011 Mr. J.R. Kluyver KBS Advocaten N.V.

2 Boek 6 BW Algemene bepalingen verbintenissen Art. 6:89 De schuldeiser kan op een gebrek in de prestatie geen beroep meer doen, indien hij niet binnen bekwame tijd nadat hij het gebrek heeft ontdekt of redelijkerwijs had moeten ontdekken, bij de schuldenaar ter zake heeft geprotesteerd. Dit voorschrift ziet op alle overeenkomsten, ook die van opdracht, verrichten van diensten, geneeskundige behandeling etc.

3 Strekking art. 6:89 -Schuldenaar is degene die een verbintenis/verplichting dient uit te voeren, dus ook een leverancier. -Schuldeiser is de ontvangende partij. -Bescherming van de schuldenaar om bij ingediende klachten tijdig adequate maatregelen te nemen voor hetzij verzameling van bewijs om zich te verweren, hetzij alsnog deugdelijk na te komen.

4 Voor koopovereenkomsten geldt art. 7:23 BW Lid 1: de koper kan er geen beroep meer op doen dat hetgeen is afgeleverd niet aan de overeenkomst beantwoordt, indien hij de verkoper daarvan niet binnen bekwame tijd nadat hij dit heeft ontdekt of redelijkerwijs had behoren te ontdekken, kennis heeft gegeven. Blijkt echter aan de zaak een eigenschap te ontbreken die deze volgens de verkoper bezat, of heeft de afwijking betrekking op feiten die hij kende of behoorde kennen doch die hij niet heeft medegedeeld, dan moet de kennisgeving binnen bekwame tijd na de ontdekking geschieden. Bij een consumentenkoop moet de kennisgeving binnen bekwame tijd na de ontdekking geschieden, waarbij een kennisgeving binnen een termijn van twee maanden na de ontdekking tijdig is. Let op: lid 2 van art. 7:23 BW bevat een korte verjaringstermijn van twee jaar na de kennisgeving.

5 De vraag rijst, op welke manier en binnen welk tijdsbestek de ontvangende partij zijn klachten kenbaar moet maken bij een ondeugdelijke uitvoering van de overeenkomst. (consumentenkoop blijft hier verder buiten beschouwing) Pas in 2007 werd met rechterlijke uitspraken duidelijk dat schending van art. 6:89 BW het verval van alle bevoegdheden voor de schuldeiser betekent: - geen nakoming - geen schadevergoeding - geen ontbinding (uitgevoerde) overeenkomst - geen opzegging/beëindiging lopende overeenkomst

6 Brocacef/Simons arrest d.d. 23 maart 2007 NJ 2007/176 Een combinatie van vooruitbetaalde korting en verstrekte lening met een (exclusieve) afname-overeenkomst, waarbij de afnameovereenkomst niet door Brocacef werd uitgevoerd in verband met achterstallige betalingen. De tegenvordering van de apotheker behelsde schadevergoeding vanwege een tekortschieten in de afname-overeenkomst door Brocacef. Brocacef verweerde zich onder meer met de stelling dat niet tijdig was geklaagd. In dit geval was door Brocacef geheel niet gepresteerd. Daarop ziet art. 6:89 BW niet.

7 Regenhaspelarrest d.d. 29 juni 2007, NJ 2008/605 Koop van een mobiele beregeningsinstallatie door een landbouwbedrijf, die na meerdere reparaties gebrekkig bleef. Door koper een keuringsrapport laten opmaken op grond waarvan een jaar later de koopovereenkomst werd ontbonden. In dat jaar waren overigens ook twee andere inspecties in overleg met verkoper uitgevoerd, waaruit weer andere gebreken waren gebleken, die wel werden hersteld. De rechtbank vond één keer klagen voldoende. Hof en Hoge Raad niet: een jaar later een beroep doen op een keuringsrapport is te laat en de ontbinding met schadevergoedingsvordering trof geen doel.

8 Pouw/Visser arrest d.d. 29 juni 2007, NJ Koop van een woonhuis met verrot dakbeschot. 1 december 2000: levering en bewoning woonhuis. 26 september 2001: eerste onderzoek externe deskundige naar bevindingen; voor oorzaak nader onderzoek nodig. 27 september 2001: melding van het onderzoek met aansprakelijkstelling verkoper. 22 november 2001: tweede deskundigenrapportage: ondeskundige constructie. 22 april 2002: doorzending tweede rapport naar verkoper. Rechtbank achtte schadevordering toewijsbaar, het Hof niet omdat protesteren vijf maanden na ontvangst van het tweede rapport te laat is en niet kan worden aangemerkt als een kennisgeving binnen bekwame tijd na de ontdekking.

9 Hoge Raad acht die termijn nog wel voldoende bekwaam. Buiten de consumentenkoop in art. 7:23 BW dient de termijn te worden bepaald door alle relevante omstandigheden en onder afweging van alle betrokken belangen. Een vaste termijn kan daarbij niet worden gehanteerd, ook niet als uitgangspunt. Onder omstandigheden kan een onderzoek door een deskundige nodig zijn. In beginsel mag de koper de uitslag van dit onderzoek afwachten zonder de verkoper van het onderzoek op de hoogte te brengen. Wanneer daarmee langere tijd is gemoeid, dient de koper onverwijld kennis te geven van het onderzoek aan de verkoper. Met toezending van het eerste onderzoeksrapport was daaraan voldaan en de verkoper wist dat nog nader onderzoek naar de oorzaak zou plaatsvinden. Een deskundigenonderzoek mag meer tijd vergen dan een paar maanden bij de aanschaf van een particuliere woning.

10 Stichting Werkvoorzieningen/Oldenhoek arrest d.d. 13 juli 2007, NJ 2007/408 Levering twee aangrenzende percelen in Amsterdam met een garantie voor de hoogte van de erfpachtscanon. Vergissing makelaar: canon beliep hfl ,= in plaats van hfl ,= per jaar. Fout is ontdekt vóór levering en direct aan verkoper gemeld. Onder voorbehoud van rechten is eigendom overgedragen. Schadevordering is toewijsbaar, ook al is niet na aflevering maar voordien geklaagd. Dan dient evenwel de schuldeiser in de regel terstond te protesteren en bij levering zijn rechten voor te behouden.

11 Jachthavenarrest d.d. 29 januari 2010, LJN:BK 5997 Aankoop jachthaven in Amsterdam met dreigende openbare verkoop door verkoper vanwege onbetaald gebleven deel koopsom. Tegenvordering koper bestond uit schadevergoeding vanwege geschillen met de gemeente Amsterdam en eigenaren van zeilschepen met permanente bewoning, waardoor vergunning van de jachthaven op het spel was komen te staan. 1 september 1997: kort geding koper tegen permanente bewoners. 31 oktober 1998: klacht bij verkoper, omdat gebleken was dat verkoper toestemming voor permanente bewoning had gegeven.

12 Hoge Raad: schuld (toerekenbaarheid) speelt geen rol in art. 6:89 BW. Het gaat om het gebrek/de tekortkoming zelf en een protest na één jaar is te laat.

13 Van Lanschot arrest d.d. 11 juni 2010, NJ 2010/331 Een klacht over de beleggingsadviseur is zonder bijkomende omstandigheden onvoldoende concludent om als klacht over het beleggingsresultaat in de jaren te kunnen dienen. Het opzeggen van het vertrouwen in de beleggingsadviseur tijdens de adviesrelatie kan dat wèl zijn. Anders is klagen een jaar na eindigen van adviesrelatie te laat. Overigens is het protest geheel vormvrij.

14 Ploum/Smeets arrest d.d. 25 maart 2011, LJN:BP 8991 Aankoop Ploum van een tankstation op 21 januari 1994 met de conditie dat de grond was gesaneerd. In februari 1994 brief van Provincie over sanering door verkoper ontvangen en op 21 maart 1994 doorgestuurd naar koper Ploum. Ploum doet direct in maart 1994 navraag bij huurder BP, op 13 december 1994 gerappelleerd en in maart 1995 eerst telefonisch en later bij brief van 5 april 1995 antwoord van BP ontvangen. Op 27 maart 1995 door koper geklaagd over de aanwezige bodemverontreiniging en verzwijging ervan door verkoper. Koper heeft aanvullend bodemonderzoek laten uitvoeren en is daarover gerapporteerd op 17 december Toen bleek een substantiële grondverontreiniging te bestaan, waarop een schadevordering bij verkoper is ingediend (sic).

15 De koper mocht eerst nadere inlichtingen inwinnen bij BP om te kunnen beoordelen of nader onderzoek nodig/wenselijk was. Het antwoord van BP heeft weliswaar lang op zich laten wachten maar dat kan niet aan koper worden tegengeworpen. Gelet op de aard en de ernst van de tekortkoming en in aanmerking genomen dat verkoper niet in haar belangen is geschaad door het enkele feit dat zij niet wist dat bij BP werd geïnformeerd, mocht koper een termijn van een jaar nemen.

16 Melkinstallatie arrest d.d. 15 april 2011 LJN:BP 0630 Een melkinstallatie met een onderhoudscontract door melkveehouderij aangeschaft. Binnen een jaar volgt een voortdurende stroom van klachten, die telkens in het kader van de onderhoudsrelatie zijn opgepakt maar niet alle klachten werden verholpen. Een dergelijke reeks van klachten kan als voldoende tijdig worden aangemerkt mits ook blijkt dat het geleverde systeem niet aan de overeenkomst beantwoordde. Dat was het geval met storingen van één of meerdere uren, oplopend tot meerdere dagdelen met complete uitval van het systeem. Het bestaan van een onderhoudscontract staat aan een dergelijke kenbare klacht niet in de weg.

17 Skipr actueel 2 september 2011: Zorgbestuurders hebben geen grip op IT Men heeft onvoldoende inzicht in de kosten en baten van informatietechnologie. Volgens KPMG zijn zorgaanbieders niet in staat een prognose te geven van de ontwikkeling van de IT-uitgaven voor de komende drie tot vijf jaar. Ook zijn ze onvoldoende in staat de zorginhoudelijke meerwaarde van IT te realiseren. Volgens KPMG zal men de komende jaren substantieel meer geld moeten investeren in digitale technologie om te kunnen voldoen aan de vraag naar betere en innovatieve zorgdiensten. Hardnekkige problemen doen zich voor met het wijdverbreide gebruik van verouderde applicaties en eilandautomatisering.

18 Grotere IT-projecten kennen allerlei fasen, waarin deelopleveringen plaatsvinden vergezeld van een tijdschema. Presentatie deelfasen in offerte als resultaat maar volgens leveringsvoorwaarden slechts inspanningsverbintenis. Niettemin bij overschrijding terstond protesteren (veelal laten volgen met een ingebrekestelling). Logboek van klachten over gebreken bijhouden vanaf start automatiseringstraject.

19 Voorbeeld Service Level Agreement (SLA) met Responstijden (rechtbank Alkmaar 30 augustus 2011, LJN:BR 4997) SLA clausule: opdrachtnemer zal binnen 48 uur na melding van de storing ter plekke service verlenen, tenzij schriftelijk een later tijdstip wordt afgesproken. Gekwalificeerd als een inspanningsverbintenis waarvoor een ingebrekestelling nodig is omdat het een voortdurende onderhoudsverplichting van Fleetlogic voor meerdere systemen bij verschillende klanten betreft.

20 Verplichting tot actie/respons binnen een bepaalde tijd = resultaatsverbintenis Verplichting tot oplossing = veelal inspanningsverbintenis Te ondernemen stappen: 1. in alle situaties binnen korte tijd protesteren, omdat responstijden in de regel kort zijn. 2. bij onvoldoende inspanning ook een ingebrekestelling versturen en na het verstrijken van de termijn direct protesteren bij onvoldoende resultaat. 3. gebreken en protesten in logboek noteren.

21 Conclusie: behalve voor de consumentenkoop is er geen vaste termijn om te protesteren. Termijn wordt bepaald door de omstandigheden van het geval. Gezichtspunten jurisprudentie er dient sprake te zijn van een gebrekkige levering voor kennisgeving is schuldvraag niet relevant het protest is vormvrij de klacht dient voldoende te worden geconcretiseerd ook voor gebrekkige reparaties geldt een klachtplicht op extern advies/onderzoek mag worden gewacht tenzij het te lang duurt dan kennisgeving van het onderzoek terstond klagen bij inspectie voor levering verweer met een onderhoudscontract wordt gepasseerd als gebrek in de (oorspronkelijk overeengekomen) prestatie voldoende kenbaar is.

22 Vonnis 2 maart 2011 Rechtbank Zwolle, LJN:BQ : patiënte bij één tandarts in behandeling 29 oktober 2006: weekendconsult waarnemer/kritiek op staat van gebit? november 2006: second opinion andere tandarts? november 2006: overstap met medisch dossier naar waarnemer samen met echtgenoot 28 november 2006: behandelingsplan met kostenbegroting van waarnemer 2007/2008: diverse behandelingen bij waarnemer en andere tandartsen 27 mei 2008: eerste schriftelijke algemene rapportage van (vierde) tandarts: enkele elementen niet optimaal behandeld

23 6 juni 2008: meer specifieke rapportage van (vijfde) tandarts in kader van haalbaarheidsonderzoek naar volledige herstelbehandeling: vullingen van slechte kwaliteit lekkende vullingen niet behandelde cariës Met conclusie: patiënte is niet behandeld op een wijze zoals van een redelijk handelende en redelijk bekwame tandarts mocht worden verwacht 2 juli 2008: aansprakelijkstelling eerste tandarts door patiënte 15 juli 2008: opsomming specifieke gebreken door (vijfde) tandarts + kostenbegroting ± ,= 11 november 2009: dagvaarding tot schadevergoeding met voorschot van ,= en buitengerechtelijke kosten van 5.500,= KANSEN ART. 6:89?

KLACHTPLICHT BIJ NON-CONFORMITEIT

KLACHTPLICHT BIJ NON-CONFORMITEIT KLACHTPLICHT BIJ NON-CONFORMITEIT Bij de aankoop van een woning blijkt achteraf nogal eens dat iets anders geleverd is dan op grond van de koopovereenkomst mocht worden verwacht. Er kan bijvoorbeeld sprake

Nadere informatie

De onderzoeks- en klachtplicht van de artikelen 6:89 en 7:23 BW.

De onderzoeks- en klachtplicht van de artikelen 6:89 en 7:23 BW. De onderzoeks- en klachtplicht van de artikelen 6:89 en 7:23 BW. Op 8 februari 2013 heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen (LJN:BY4600) over de onderzoeks- en klachtplicht van de artikelen 6:89

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Perspekt

Algemene Voorwaarden Stichting Perspekt Algemene Voorwaarden Stichting Perspekt Artikel 1 Definities Aanbod/ Aanbiedingen: een uitnodiging tot aanvaarding van een aanbod of aanbiedingen van Perspekt; Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden;

Nadere informatie

Klaag op tijd én op de juiste wijze (!): het toetsingskader voor verval van recht

Klaag op tijd én op de juiste wijze (!): het toetsingskader voor verval van recht Klaag op tijd én op de juiste wijze (!): het toetsingskader voor verval van recht Author : gvanpoppel Klachtplicht Bij het verrichten van een gebrekkige prestatie of de levering van een gebrekkige zaak,

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (E.L.A. van Emden, voorzitter, terwijl mr. N. Bouwman als secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (E.L.A. van Emden, voorzitter, terwijl mr. N. Bouwman als secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-384 (E.L.A. van Emden, voorzitter, terwijl mr. N. Bouwman als secretaris) Klacht ontvangen op : 18 oktober 2015 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Vergelijking koopovereenkomst en aanneemovereenkomst.

Vergelijking koopovereenkomst en aanneemovereenkomst. Vergelijking koopovereenkomst en aanneemovereenkomst. De koopovereenkomst en de aanneemovereenkomst zijn bijzondere overeenkomsten in de zin van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Als er in het kader

Nadere informatie

COÖRDINATIEGROEP ZELFREGULERINGSOVERLEG SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD. Algemene Voorwaarden Holomadness

COÖRDINATIEGROEP ZELFREGULERINGSOVERLEG SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD. Algemene Voorwaarden Holomadness COÖRDINATIEGROEP ZELFREGULERINGSOVERLEG SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD Algemene Voorwaarden 2018 Holomadness ALGEMENE VOORWAARDEN 16-01-2018 Deze Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met de

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-035 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 23 januari 2018 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verkoop en verhuur Kraamcentrum Assen e.o.

Algemene voorwaarden verkoop en verhuur Kraamcentrum Assen e.o. Algemene voorwaarden verkoop en verhuur Kraamcentrum Assen e.o. Hoofdstuk 1: Algemeen. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Deze algemene voorwaarden (hierna te noemen AV) zijn van toepassing op iedere aanbieding,

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE. te Andijk Generaal de Wetlaan 17

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE. te Andijk Generaal de Wetlaan 17 ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE te Andijk Generaal de Wetlaan 17 Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Algemeen Artikel 3 - Offertes, aanbiedingen Artikel 4 - Opdracht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kunst & Canvas. Artikel 1. Definities

Algemene voorwaarden Kunst & Canvas. Artikel 1. Definities Algemene voorwaarden Kunst & Canvas Artikel 1. Definities 1.1 Kunst&Canvas: Kunst&Canvas, een product van Denkwolk, gevestigd in de Havenstraat nr. 78 2871 EB Schoonhoven, ingeschreven bij de Kamer van

Nadere informatie

Rings of Love, 2691 JC s-gravenzande, kvk

Rings of Love, 2691 JC s-gravenzande, kvk ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en offertes van Rings of Love, alsmede op overeenkomsten gesloten met opdrachtgever en/of leveranciers

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

ARTIKEL 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: ARTIKEL 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: De ondernemer: UrbanSofa vof Markt 27 29 6701CX Wageningen KvK: 09050255 BTW: NL818868077.B01 De afnemer: de koper/opdrachtgever of een ieder

Nadere informatie

Het gebruik van algemene voorwaarden. Hoe hanteren we voorwaarden eigenlijk? 1. Van toepassing verklaren.

Het gebruik van algemene voorwaarden. Hoe hanteren we voorwaarden eigenlijk? 1. Van toepassing verklaren. De ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal Het gebruik van algemene voorwaarden mr. Jurjen-Rick Borest Bedrijfsjurist Hoe hanteren we voorwaarden eigenlijk? 1. Van toepassing verklaren. In alle gevallen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie Algemene voorwaarden SpaaQ versie 1.0 2016 Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die, alleen of gezamenlijk en niet in de uitoefening van een beroep

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. A SIMPLE LIFE The Easy way of Living. Annemarie Nicholson Personal Organizer Hilversum 1 januari 2019

ALGEMENE VOORWAARDEN. A SIMPLE LIFE The Easy way of Living. Annemarie Nicholson Personal Organizer Hilversum 1 januari 2019 1. TOEPASSING a. Deze algemene voorwaarden zijn, tenzij anders is overeengekomen, van toepassing op alle offertes en overeenkomsten van of met A Simple Life en alle daarmee verband houdende handelingen,

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Versie 2013-04-25. Datum 24 november, 2014. Betreft Algemene Voorwaarden Mobile Agency. Pagina s 1 / 9

Versie 2013-04-25. Datum 24 november, 2014. Betreft Algemene Voorwaarden Mobile Agency. Pagina s 1 / 9 Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van, gevestigd te van der Heimstraat 50, 2582 SB, Den Haag. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Den Haag. Versie 2013-04-25 1 / 9 Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juncto juridisch advies en training, hierna te noemen: Juncto, en een Opdrachtgever waarop

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden 2017

Algemene Voorwaarden 2017 Algemene Voorwaarden 2017 Algemene Voorwaarden van Autocentrum Nederland B.V. te Borne Documentcode: AV/ACN17-1 Autocentrum Nederland B.V. Postbus 150 7550 AD HENGELO Tel: 085 273 02 34 E-mail: info@autocentrumnederland.nl

Nadere informatie

Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden.

Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden. Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden. 1. Onderzoek, begeleiding, rapportages en advisering, vinden plaats in opdracht

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever.

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN - versie - 01 Oktober 2012 Artikel 1 - Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Uitvoerend bedrijf: WD-MEDIA, hierna te noemen: WD-MEDIA, en gebruiker.

Nadere informatie

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1. TOEPASSING Deze algemene voorwaarden zijn, tenzij anders is overeengekomen, van toepassing op alle offertes en overeenkomsten van of met Bureau Praktisch en alle daarmee verband

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Vegimex B.V.

Algemene Voorwaarden - Vegimex B.V. Algemene Voorwaarden - Vegimex B.V. Dit zijn de algemene voorwaarden van Vegimex B.V. ("Vegimex"). Het adres van Vegimex is Raadhuisstraat 20, 1016DE Amsterdam. Mocht u vragen hebben over deze voorwaarden,

Nadere informatie

1.3 De toepasselijkheid van eventuele inkoop of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.3 De toepasselijkheid van eventuele inkoop of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen GerLing Translations te Wijchen, hierna te noemen: opdrachtnemer, en een opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Tarero

Algemene Voorwaarden - Tarero Algemene Voorwaarden - Tarero Dit zijn de algemene voorwaarden van Tarero ( Opdrachtnemer ). Het adres van Tarero is Kromakkerweg 75 5616SB Eindhoven, met het KvK-nummer 64009610. Mocht u vragen hebben,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het leveren van coaching en workshop diensten

Algemene Voorwaarden voor het leveren van coaching en workshop diensten Algemene Voorwaarden voor het leveren van coaching en workshop diensten Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Nicole Olsthoorn van vrouwennatuur die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen

Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. 2. Alle offertes en aanbiedingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van:

Algemene voorwaarden van: Algemene voorwaarden van: Köhlen Consulting Bouwkundig Advies Glacisweg 34 F 6212 BP Maastricht Artikel 1 Werkingssfeer 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Brochure 260344

ALGEMENE VOORWAARDEN. Brochure 260344 ALGEMENE VOORWAARDEN Brochure 260344 ALGEMENE VOORWAARDEN van BRAMMER NEDERLAND B.V., gevestigd te Haarlem Artikel 1 1.1 Deze algemene voorwaarden maken deel uit van elke door Brammer Nederland B.V. te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN In dit document treft u de algemene voorwaarden van de Brillen-Bus. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met de Brillen-Bus. Een bril voor thuis, de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Autobedrijf Severs

Algemene Voorwaarden Autobedrijf Severs Algemene Voorwaarden Autobedrijf Severs ARTIKEL 1 DEFINITIES 1. In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever.

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. 2. Alle offertes en aanbiedingen

Nadere informatie

1. In deze Algemene Voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze Algemene Voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Artikel 1 Definities 1. In deze Algemene Voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Leverancier: de gebruiker van de Algemene

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2015:6266

ECLI:NL:RBMNE:2015:6266 ECLI:NL:RBMNE:2015:6266 Instantie Datum uitspraak 02-09-2015 Datum publicatie 18-09-2015 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland 3818581 UC EXPL 15-1353

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten met betrekking tot het leveren van goederen en/of het verrichten

Nadere informatie

De in deze Algemene Voorwaarden genoemde bedragen zijn inclusief BTW. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

De in deze Algemene Voorwaarden genoemde bedragen zijn inclusief BTW. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN voor overeenkomsten gesloten via internet ARTIKEL 1 DEFINITIES De in deze Algemene Voorwaarden genoemde bedragen zijn inclusief BTW. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Ondernemer:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Eigen Huis Hypotheekservice B.V.

Algemene voorwaarden Eigen Huis Hypotheekservice B.V. Algemene voorwaarden Eigen Huis Hypotheekservice B.V. Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die, alleen of gezamenlijk en niet in de uitoefening

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Creathink

Algemene Voorwaarden - Creathink Algemene Voorwaarden - Creathink Dit zijn de algemene voorwaarden van Creathink ( Opdrachtnemer ). Het adres van Creathink is brouwersgracht 87 3901tk veenendaal, met het KvK-nummer 68267738. Mocht u vragen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Horeca Cloud

Algemene Voorwaarden Horeca Cloud Algemene Voorwaarden Horeca Cloud Dit zijn de algemene voorwaarden van Algemene Chinese Ondernemers Group B.V. waar Horeca Cloud onderdeel van is ( Opdrachtnemer ). Het adres van Algemene Chinese Ondernemers

Nadere informatie

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01 Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1 Anno 90: Besloten Vennootschap, gevestigd te Rotterdam en ingeschreven

Nadere informatie

12-53 RvT Utrecht RAAD VAN TOEZICHT TE UTRECHT VAN NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM

12-53 RvT Utrecht RAAD VAN TOEZICHT TE UTRECHT VAN NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM 12-53 RvT Utrecht RAAD VAN TOEZICHT TE UTRECHT VAN NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM Gedeeltelijk onvoldoende belangenbehartiging bij verkoop. Geen onderzoek gedaan naar bijzondere

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243

Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243 Leveringsvoorwaarden Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243 Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: opdrachtnemer:

Nadere informatie

Progé: Algemene voorwaarden

Progé: Algemene voorwaarden Progé: Algemene voorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Progé binnenafwerking Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Alle transacties zijn onderworpen aan de navolgende voorwaarden. 2. Indien de opdrachtnemer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden detailhandel in dier en dierbenodigdheden

Algemene Voorwaarden detailhandel in dier en dierbenodigdheden Algemene Voorwaarden detailhandel in dier en dierbenodigdheden Deze Algemene Voorwaarden van de Vereniging Landelijke Organisatie Dibevo treden in werking op 1 januari 2019. De voorwaarden zijn gedeponeerd

Nadere informatie

Gebruiker: de gebruiker van de algemene voorwaarden, dus Van der Meer Lifestyleplanners.

Gebruiker: de gebruiker van de algemene voorwaarden, dus Van der Meer Lifestyleplanners. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DIENSTVERLENING VAN: Van der Meer Lifestyleplanners Tsjerkepaed 3A 9081 AT Lekkum KvK-nummer 64109178 hierna te noemen: Van der Meer Lifestyleplanners Artikel 1. Algemeen 1. In

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012

ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012 Artikel 1: Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden gelden voor iedere

Nadere informatie

VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN

VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN 1. 1.1. 1.2. Algemeen Deze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden zijn van toepassing voor zover daarvan niet in een andere schriftelijke overeenkomst uitdrukkelijk

Nadere informatie

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden We Connect Coöperatie U.A. B2B/zakelijke leveringen

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden We Connect Coöperatie U.A. B2B/zakelijke leveringen Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden We Connect Coöperatie U.A. B2B/zakelijke leveringen Artikel 1 Definities 1.1 We Connect: de coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid We Connect coöperatie

Nadere informatie

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken. ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING Visser & Verweij communicatie s Gravenhof 12 7201 DN Zutphen Bezoekadres: Waterstraat 5 7201 HM Zutphen 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden

Nadere informatie

Civiele Procespraktijk

Civiele Procespraktijk Civiele Procespraktijk Nr. 13 - september 2010 De volgende onderwerpen worden behandeld: Vordering tot winstafdracht Aansprakelijkheid voor niet-ondergeschikten, en schadebeperkingsplicht Verjaring Klachtplicht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PoopyPets

Algemene Voorwaarden PoopyPets Algemene Voorwaarden PoopyPets In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden; Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de Klant om binnen 14 dagen af

Nadere informatie

1.5 Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;

1.5 Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht; Leveringsvoorwaarden Hoeden en Zo alsmede de webshop Dameshoed Artikel 1. Definities Artikel 2. Identiteit van de ondernemer Artikel 3. Toepasselijkheid Artikel 4. Het aanbod Artikel 5. De overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1 Algemeen

Algemene voorwaarden. Artikel 1 Algemeen Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen de vertaler en de opdrachtgever, met uitsluiting van de algemene voorwaarden van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening door Knap Kindercoaching

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening door Knap Kindercoaching ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening door Knap Kindercoaching Artikel 1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn, tenzij anders is overeengekomen, van toepassing op alle offertes en overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Veiligescholen.nl

Algemene Voorwaarden Veiligescholen.nl Algemene Voorwaarden Veiligescholen.nl Definities 1.1 Overeenkomst: de overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever met betrekking tot de levering van diensten. 1.2 Opdrachtgever: de partij die de

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN TKM DIACARB B.V.

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN TKM DIACARB B.V. ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN TKM DIACARB B.V. 1. ALGEMEEN 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen, waarbij TKM Diacarb als (potentieel) verkoper en/of

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op 1/5 Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten aan: Entry Specialist in ondernemen, gevestigd te Leiden, Hierna te noemen opdrachtnemer A Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur

Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur Geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder kenmerk 65495861. Artikel 1 Definities 1.1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Niet-nakoming van overeenkomsten: toerekenbaar tekortschieten (wanprestatie)

Niet-nakoming van overeenkomsten: toerekenbaar tekortschieten (wanprestatie) pag.: 1 van 5 Niet-nakoming van overeenkomsten: toerekenbaar tekortschieten (wanprestatie) Tekortschieten in het nakomen van een overeenkomst betekent dat diegene die moet presteren dat helemaal niet doet,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hyp365 (zelf hypotheek afsluiten)

Algemene voorwaarden Hyp365 (zelf hypotheek afsluiten) Algemene voorwaarden Hyp365 (zelf hypotheek afsluiten) Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Consument: degene die, alleen of gezamenlijk en niet in de uitoefening van

Nadere informatie

VERKOOPVOORWAARDEN. Artikel 1- DEFINITIES. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

VERKOOPVOORWAARDEN. Artikel 1- DEFINITIES. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: VERKOOPVOORWAARDEN Artikel 1- DEFINITIES In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. ondernemer: iedere natuurlijke of rechtspersoon die een bedrijf in de textiel en/of schoenendetailhandel uitoefent;

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2014:3396

ECLI:NL:RBOBR:2014:3396 ECLI:NL:RBOBR:2014:3396 Instantie Datum uitspraak 26-06-2014 Datum publicatie 27-06-2014 Zaaknummer 2796388 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Civiel recht Eerste

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Renate s Amsterdam (renatesamsterdam.nl)

ALGEMENE VOORWAARDEN Renate s Amsterdam (renatesamsterdam.nl) ALGEMENE VOORWAARDEN Renate s Amsterdam (renatesamsterdam.nl) Artikel 1. Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte tussen Renate s Amsterdam (renatesamsterdam.nl), en een Wederpartij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden QHHT Nederland

Algemene voorwaarden QHHT Nederland Algemene voorwaarden QHHT Nederland Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij QHHT Nederland

Nadere informatie

R I J K S I N K O O P V O O R W A A R D E N

R I J K S I N K O O P V O O R W A A R D E N A L G E M E N E R I J K S I N K O O P V O O R W A A R D E N Vastgesteld bij besluit van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van 1 september 1993, nr. 93M005925 VERKORTE BENAMING: ARIV 1993

Nadere informatie

Phytalis houder van de merknamen: InFysio, Mijn MarCom, infysio.nl en infysioportal.nl, verder te noemen leverancier.

Phytalis houder van de merknamen: InFysio, Mijn MarCom, infysio.nl en infysioportal.nl, verder te noemen leverancier. Algemene voorwaarden webshop Phytalis InFysio Artikel 1 - Identiteit van de leverancier Phytalis houder van de merknamen: InFysio, Mijn MarCom, infysio.nl en infysioportal.nl, verder te noemen leverancier.

Nadere informatie

2.2 De verplichtingen van ABC gaan nooit verder dan door ABC schriftelijk is bevestigd.

2.2 De verplichtingen van ABC gaan nooit verder dan door ABC schriftelijk is bevestigd. Algemene Voorwaarden Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Administratie- en Budgetcoaching

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN - INDRA Virtual Assistant. Artikel 1. Toepasselijkheid

ALGEMENE VOORWAARDEN - INDRA Virtual Assistant. Artikel 1. Toepasselijkheid ALGEMENE VOORWAARDEN - INDRA Virtual Assistant Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Opdrachtnemer INDRA Virtual Assistant

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Van Son installaties

Algemene Voorwaarden - Van Son installaties Algemene Voorwaarden - Van Son installaties Dit zijn de algemene voorwaarden van Van Son Installaties (Opdrachtnemer). Het adres van Van Son Installaties is Franciscushof 40, 4133BG Vianen, met het KvK-nummer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Caroline Interieur&Media ontwerp

Algemene Voorwaarden - Caroline Interieur&Media ontwerp Algemene Voorwaarden - Caroline Interieur&Media ontwerp Dit zijn de algemene voorwaarden van Caroline Interieur&Media ontwerp ( Opdrachtnemer ). Het adres van Caroline Interieur&Media ontwerp is Hodenpijlstraat

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Onderzoek & Innovatie Groep (OIG)*

Algemene Voorwaarden Onderzoek & Innovatie Groep (OIG)* Algemene Voorwaarden Onderzoek & Innovatie Groep (OIG)* Definities 1.1 Overeenkomst: de overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever met betrekking tot de levering van diensten. 1.2 Opdrachtgever:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Meulenberg Training & Coaching

Algemene Voorwaarden - Meulenberg Training & Coaching Algemene Voorwaarden - Meulenberg Training & Coaching Dit zijn de algemene voorwaarden van Meulenberg Training & Coaching ( Opdrachtnemer ). Het adres van Meulenberg Training & Coaching is Korenstraat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Biercontract.nl Graaf Wichmanlaan 62 1405 HC Bussum Handelsregisternummer: 57084033 BTW nummer 167606657B02 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - RenewMyID

Algemene Voorwaarden - RenewMyID Algemene Voorwaarden - RenewMyID Hier treft u de algemene voorwaarden aan van RenewMyID ("Opdrachtnemer"). Het adres van RenewMyID is Half elfje 5 5711 ES Someren, met het KvK-nummer 54333474. Mocht u

Nadere informatie

TRADUCIR.NL ALGEMENE VOORWAARDEN

TRADUCIR.NL ALGEMENE VOORWAARDEN TRADUCIR.NL ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden gelden voor iedere offerte en iedere overeenkomst tussen traducir.nl en een opdrachtgever, met uitsluiting van de algemene

Nadere informatie

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof Artikel 1. Toepassingsgebied 1. Onder deze leverings- en betalingsvoorwaarden wordt onder Opdrachtgever verstaan: De bij de overeenkomsten/opdrachten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Index Artikel 1: Definities Blz. 1 Artikel 2: Toepasselijkheid van de voorwaarden Blz. 1 Artikel 3: Offertes Blz. 1 Artikel 4: Uitvoering van de overeenkomst Blz. 1 Artikel 5: Uitvoeringstermijn

Nadere informatie

1. Alle door Steviger! in offertes, opdrachtbevestigingen of aan de andere kant genoemde bedragen zijn exclusief omzetbelasting.

1. Alle door Steviger! in offertes, opdrachtbevestigingen of aan de andere kant genoemde bedragen zijn exclusief omzetbelasting. gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Rijnland onder nummer 28097926. Art. 1: Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle, ook precontractuele en toekomstige, rechtsverhoudingen tussen Steviger!

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DE RIJWIELHOEK OENE 2018

ALGEMENE VOORWAARDEN DE RIJWIELHOEK OENE 2018 ALGEMENE VOORWAARDEN DE RIJWIELHOEK OENE 2018 Algemene verkoop-, leverings-, en betalingsvoorwaarden van DeRijwielhoek. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Apeldoorn onder het nummer: 51025388

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via of per post: RamMedia, Schutter 16, 5721 HW Asten.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via of per post: RamMedia, Schutter 16, 5721 HW Asten. ALGEMENE VOORWAARDEN Dit zijn de algemene voorwaarden van RamMedia (Opdrachtnemer). Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via niels@rammedia.nl, 0681853479 of per post: RamMedia,. RamMedia

Nadere informatie

CUMLINGUA ALGEMENE VOORWAARDEN VERTAAL-, SCHRIJF en CORRECTIEDIENSTEN

CUMLINGUA ALGEMENE VOORWAARDEN VERTAAL-, SCHRIJF en CORRECTIEDIENSTEN CUMLINGUA ALGEMENE VOORWAARDEN VERTAAL-, SCHRIJF en CORRECTIEDIENSTEN Artikel 1 - Toepasselijkheid van de voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen Cumlingua

Nadere informatie

Algemene verkoop- en leveringvoorwaarden van Tech. Handelsonderneming Bredewold

Algemene verkoop- en leveringvoorwaarden van Tech. Handelsonderneming Bredewold Betaling Bij vooruitbetaling van het totale bedrag, dient u het bedrag zoals vermeld op de orderbevestiging, de volgende werkdag (er kan nog een correctie volgen, bv andere prijs, niet leverbaar enz.)

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

HIPPISCH RECHT. Drie case studies. Kennis event Aeres Hoge School Dronten

HIPPISCH RECHT. Drie case studies. Kennis event Aeres Hoge School Dronten HIPPISCH RECHT Drie case studies Kennis event Aeres Hoge School Dronten PRESENTATIE: MR. M. ANNETTE MAK, LL.M E-mail: a.mak@schenkeveldadvocaten.nl Tel: 06-52008312 1 ONDERWERPEN I. Juridische positie

Nadere informatie

Ontvankelijkheid. Belangenbehartiging opdrachtgever. Onvoldoende belangenbehartiging. Bodemverontreiniging.

Ontvankelijkheid. Belangenbehartiging opdrachtgever. Onvoldoende belangenbehartiging. Bodemverontreiniging. Ontvankelijkheid. Belangenbehartiging opdrachtgever. Onvoldoende belangenbehartiging. Bodemverontreiniging. Klager heeft via zijn makelaar, beklaagde, een bedrijfsruimte met bovenwoning verkocht. Nog voor

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN

ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN Artikel 1: Begripsbepaling In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: DBR: Dutch Bicycle Rental B.V. gevestigd aan de Solingerstraat 49, 7421 ZR te Deventer,

Nadere informatie

6. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of

6. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of Art. 1 Begripsbepaling 1. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden Deze algemene voorwaarden. Opdracht Elke Opdracht door Opdrachtgever verleend. Hieronder mede verstaan

Nadere informatie

de Hypothekers Associatie B.V., gevestigd te Capelle aan den IJssel, hierna te noemen Aangeslotene,

de Hypothekers Associatie B.V., gevestigd te Capelle aan den IJssel, hierna te noemen Aangeslotene, Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-328 d.d. 16 september 2014 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, drs. A. Adriaansen en mr. J.W.H. Offerhaus, leden en mevrouw mr. L.T.A.

Nadere informatie

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden AllweCare Medical B.V. (BTB versie 14-01)

Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden AllweCare Medical B.V. (BTB versie 14-01) Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden AllweCare Medical B.V. (BTB versie 14-01) Artikel 1 Definities 1.1 AllweCare: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid AllweCare Medical B.V., ingeschreven

Nadere informatie

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN Opgemaakt te Helenaveen, 4 oktober 2018 1. TOEPASSING Deze algemene voorwaarden, zijn, tenzij anders is overeengekomen, van toepassing op alle offertes en overeenkomsten van of met Organized by Josefien

Nadere informatie

Op alle diensten van RDV bureau zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.

Op alle diensten van RDV bureau zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. ALGEMENE VOORWAARDEN RDV bureau Op alle diensten van RDV bureau zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. Artikel 1 algemeen a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN JB KAMPEERAUTO S BV SOEST

Algemene Voorwaarden LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN JB KAMPEERAUTO S BV SOEST Algemene Voorwaarden LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN JB KAMPEERAUTO S BV SOEST De navolgende voorwaarden zijn van toepassing op elke verkoop en levering van zaken aan en verrichtingen van diensten ten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Brick Management B.V.

Algemene Voorwaarden van Brick Management B.V. Algemene Voorwaarden van Brick Management B.V. Artikel 1. Definities In deze Voorwaarden worden de hierna gebruikte begrippen en uitdrukkingen als volgt gedefinieerd: 1.1 Opdrachtgever: eigenaar van het

Nadere informatie

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld.

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden BudgetCoach de Eilanden Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst waarbij

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Holtech B.V

Algemene Voorwaarden - Holtech B.V Algemene Voorwaarden - Holtech B.V Dit zijn de algemene voorwaarden van Holtech B.V ("Holtech"). Het adres van Holtech is Groeneweg 162T, 3981CP Bunnik, met het KvK-nummer 30210914. Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN ALGEMENE VOORWAARDEN Bianca Moolman - Personal Organiser Den Haag, 1 oktober 2015 1. TOEPASSING Deze algemene voorwaarden, zijn, tenzij anders is overeengekomen, van toepassing op alle offertes en overeenkomsten

Nadere informatie