Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.aantwaarpseawaards.be"

Transcriptie

1 Het Gala van de Aantwaarpse Awaards 2008 PERSMAP 18 oktober De Zuiderkroon

2 INLEIDING Op zaterdag 18 oktober worden de Aantwaarpse Awaards opnieuw uitgereikt: dit keer vanuit de Zuiderkroon aan de Vlaamse Kaai. Het wordt een feestelijke gala-avond met tal van bekende Antwerpenaren. De uitreiking gaat rond 19u van start en wordt de avond zelf rond 22u op ATV uitgezonden. De prestigieuze prijsuitreiking krijgt vanaf dit jaar ook de steun van Zuiderkroon Events, die instaat voor de productie. Zuiderkroon Events tekent voor een sfeervolle show met veel bekend volk, live muziek, spannende momenten en nieuwe Awaards. Kortom, een niet te missen event voor, door en met Sinjoren! De Aantwaarpse Awaards kwamen tot stand vanuit een gevoel van trots over Antwerpen en met de nodige gezonde portie chauvinisme. De Aantwaarpse Awaards worden elk jaar opnieuw overhandigd aan personen en instanties die het voorbije jaar iets voor Antwerpen hebben betekend of die een typische Antwerpse uitstraling hebben. Met de medewerking van VRIKONA (de vriendenkring van het Koninklijk Atheneum) tijdens de 2de en de 3de editie, zijn de Aantwaarpse Awaards uitgegroeid tot een begrip in Antwerpen. De organisatoren Peter Metten en Jean Aarrents, oud-leerlingen van datzelfde Koninklijk Atheneum, gaan verder op de ingeslagen weg en willen naast het promoten van Antwerpen en de Antwerpenaar ook de iets rijpere artiesten op de voorgrond plaatsen. Vanaf dit jaar slaan de initiatiefnemers de handen in elkaar met Zuiderkroon Events. EDITIE 2008 In 2008 zijn de Aantwaarpse Awaards aan hun zesde editie toe. De Aantwaarpse Awaards worden in 2008 uitgereikt tijdens een gala-avond op 18 oktober vanuit de Zuiderkroon in Antwerpen (19u). Het Gala van de Aantwaarpse Awaards wordt gepresenteerd door Bieke Ilegems en gecapteerd voor uitzending op ATV. Spectaculaire show met acts van o.a. de Strangers, Luc Caals, The Somebody s, De Poesje van Sint Andries, Nelson, Wim Soutaer én nationale surprise act. PRAKTISCH Het Gala van de Aantwaarpse Awaards Zaterdag 18 oktober 2008, 19u De Zuiderkroon, Antwerpen Tickets Tickets aan 20 euro (excl. reservatie- en verzendingskosten) Champagnetafels aan 750 euro (excl. btw) voor 10 personen Reserveren Telefonisch: Online:

3 DE AWAARDS Tijdens het Gala van de Aantwaarpse Awaards worden 7 Awaards uitgereikt aan personen en instanties die het afgelopen jaar iets voor Antwerpen hebben betekend of een typische Antwerpse uitstraling hebben. Zo worden volgende Aantwaarpse Awaards toegekend: Awaard Oardige Dinges Awaard Oansteurmend Talengt* Awaard Aantwaarpse Firma Awaard Aantwaarpsen Artist* Awaard Aantwaarpse Figuur* Awaard Aantwaarpse Verieniging Awaard Aantwaarps Goe Doel Daarnaast worden de 2 Wappers van t Stad toegekend aan twee bekende Antwerpenaars, een man en een vrouw, die een verdienstelijke carrière achter de rug hebben. Wapper van t Stad : vrouw* Wapper van t Stad : man* * Deze Awaards worden door het publiek gestemd. Volgende personen kregen reeds een Wapper tijdens de vorige edities en komen dus niet meer in aanmerking voor deze editie : La Esteralla, Sofie, Yvonne Verbeeck, Dora Van der Groen, Daniella Somers, Herbert Flack, Gaston Berghmans, Robbe de Hert en De Strangers, Luc Caals en Janine Bischops. Alle genomineerden voor een Aantwaarpse Awaard zullen voorgesteld worden tijdens een persconferentie in het Antwerpse Stadhuis, ongeveer 1 maand voor het evenement. HET SELECTIECOMITÉ Voor de nominatie van Wapper van t Stad en de andere drie Awaards hebben de inrichters onder voorzitterschap van ludo van Campenhout de medewerking gevraagd van een select gezelschap om een voorselectie te maken. Aan het selectiecomité werd gevraagd vijf heren en vijf dames aan te duiden, waaruit het publiek dan één heer en één dame kan selecteren. Janine Bischops, Luc Milio (radio 2), Els Broeckmans (radio 2), Peter Bruyninckx (VRT TV-Journaal), Hans hellemans (ATV), Nicole verstrepen (Het Nieuwsblad), Ronnie vermeulen (De snorrenclub), Guy Van de Casteele (Poesje van Sint Andries), Ben Vetters (Zuiderkroon), Koen Hendrickx (Zuiderkroon), Tim Heiremans (Flandria), Stan Lauryssens, Luc Caals, Frank van Bergen (Strips met een hart), Peter Metten en Jean Aarrents.

4 GENOMINEERDEN 2008 Oardige dinges Linda Torfs (stripwinkel Mekanik) In Brussel is men al langer gekend met stripmuren, maar ook in Antwerpen is er sinds enkele jaren een project aan de gang. Linda Torfs, eigenares van de Antwerpse stripspeciaalzaak Mekanik Strip, mag trots zijn want dankzij haar zijn er sinds kort ook stripmuren in Antwerpen. Op 5 mei 2007 werd de Kiekeboe stripmuur op de hoek van hoek de Paradijsstraat en de Pieter Van Hobokenstraat onthuld. De stripfiguren van Jan Bosschaert schitteren op de muren in de Wolstraat, die van Willy Vandersteen op de muren in de Korte Ridderstraat en die van Jan Van Der Veken op de muren van de Eiermarkt. Deze stripmuren zijn bedoeld als verrijking voor de stad Antwerpen. Adriaan Raemdonck Adriaan Raemdonck werd geboren in de omstreken van Dilbeek. Kunst staat teken voor het leven van deze ex- student Schilderkunst. Na zijn studies houdt Adriaan, ondanks zijn jonge leeftijd, meerdere tentoonstellingen. Op 25- jarige leeftijd beslist hij om te stoppen met schilderen om verder door het leven te gaan als galerist. Adriaan sticht nadien verschillende galerijen/ateliers op, waaronder het etselatelier Panter Print, het zeefdrukatelier Panter Pers en de galerie Vrienden van de Zwarte Panter. Dit laatste, dat opgericht werd ter ondersteuning van culturele nevenactiviteiten, bestaat ondertussen al zo n 40 jaar. De laatste jaren heeft Adriaan de kunst in alle mogelijke verenigingen vertegenwoordigt. In 2005 organiseerde hij Antwerpen Galeriestad. Louis de zwerver Louis is een zwerver. Vijftien jaar reeds zit hij iedere dag op dezelfde steen aan het Diamantmuseum op het Koningin Astridplein te Antwerpen. Sinds Louis zich in oktober 2006 ontfermde over de achterlaten kindjes van een drugsverslaafd koppel, zijn voorbijgangers gestopt met hem te mijden. Louis krijgt niets dan positieve reacties tegenwoordig. De twee achtergelaten meisjes wonen tegenwoordig bij een pleeggezin. Zonder Louis hulp waren ze er vandaag misschien niet meer. Lieven Burie Lieven Burie is de zoon van Hans Burie, een bekende, Antwerpse chocolatier. Wat ooit als klein begon, wist Hans uit te breiden tot een succesvolle zaak. In 2000 overleed Hans heel onverwachts. Zijn zoon volgde hem op en zorgde ervoor dat wat de zaak succesvol maakte, ongewijzigd bleef. Chocolatier Burie stond altijd al gekend voor zijn etalages vol grote, chocoladen creaties. Met chocolade werd kunst gemaakt. Chocolatier Lieven Burie komt regelmatig in de media met zijn originele creaties die vaak refereren naar actuele onderwerpen. Walter Groener Walter Groener is bestuurslid bij de Antwerpse Cultuurraad. Mensen kennen hem van Het Educatief Theater Antwerpen, waar hij directeur is. Het Educatief Theater Antwerpen of ETA wil met haar voorstellingen schoolgaande jongeren bekend maken met theater, sociaal- maatschappelijke thema s aanhalen en de taalvaardigheid bij jongeren bevorderen. ETA brengt voorstellingen voor gans Vlaanderen en ook het Brussels Gewest.

5 Oansteurmend talengt Nele Somers Nele Somers werd door België verkozen als Miss Belgian Beauty Deze 23- jarige schoonheid, afkomstig uit Brasschaat, is geen dom blondje, vergis u niet! Nele heeft rechten gestudeerd en is vandaag een volleerde juriste. Nele heeft sinds ze verkozen werd, o.a. bijgedragen aan een uitzending van Fata Morgana. Afgelopen 22 december werd Nele zelfs gehuldigd op het stadhuis van haar woonplaats Brasschaat. Vandaag werkt Nele als showbizzreporter voor Donna. Hiernaast kunt u Nele ook volgen in het VTM- programma De Grote Volksquiz. Jelle Cleymans Met een vader als muzikant en een moeder als actrice, was Jelle voorbestemd voor de showbizz. Als kleine jongen ging hij aan de slag als acteur met kleine rollen in tal van series. Zo speelde hij o.a. mee in de Kotmadam en Lilli & Marleen. Hiernaast dook hij iedere woensdag op in het radioprogramma Voeten vegen en speelde hij een rol in de musical Les misérables. In 2002 kwam Jelle s doorbraak met de jongerensoap (Ketnet) en band Spring. Jelle is sindsdien één van de gezichten van Ketnet. Laatst speelde Jelle Kuifje in de gelijknamige musical en dit jaar zal hij meespelen in de musical Daens. De Somebody s De Somebody s is een theater-/musicalact dat gespeeld wordt door Sam Verhoeven, Frank Hoelen en Dirk Van de Merlen. Samen brengen zij liedjes van de jaren 40, 50 en 60 weer tot leven. Alledrie hebben zij al aan verschillende musicals meegedaan, waaronder Cats, Dracula, Romeo & Julia, Kuifje De Zonnetempel, Jesus Christ Superstar, Alladin, enz. Recent, op twee maart 2008, waren De Somebody s nog te zien in de Lierse editie van Hotel Vocal. Johan Petit Johan Petit is van opleiding toneelregisseur, maar hiernaast verricht hij ook heel wat acteerwerk. In 1996 besloot Johan om samen met zijn goede vriend en studiegenoot aan de RITS, Bart Vanuffelen, het theatergezelschap MartHa!Tentatief op te richten. De voorbije jaren boekten zij met dit gezelschap veel succes. Hieronder kunnen we volgende voorstellingen rekenen: Je hoeft niet persé ananas gegeten te hebben om te weten dat dat lekker is, Waaiendijk of De Zoölogie. De afgelopen eerste maart vond de voorstelling klein Jowanneke gaat dood plaats. Alle tickets waren uitverkocht. Kenny Steppe Kenny Steppe is de 19- jarige keeper bij Germinal Beerschot. Na de jeugdreeksen die hij bij Germinal Beerschot volgde, sloot Kenny zich aan bij FC Antwerp. Hier bleef hij tot aan het begin van het seizoen besloot Kenny om zich terug bij Germinal Beerschot te voegen. Dit werd een beslissing waar hij geen spijt van kreeg! Het seizoen werd namelijk Kenny s grote doorbraak. Vanaf de zesde speeldag werd Kenny reeds titularis. Vandaag wordt zijn waarde geschat rond de 2 miljoen euro.

6 Aantwaarpse Firma Desiré de Lille Desiré Smidts, een leerjongen in de banketbakkerij Lacquemant in het Noord-Franse Lille, richtte Desiré de Lille zo n 100 jaar geleden op in Antwerpen. Vandaag zet zijn kleinzoon, Marc Stoffels, de traditie verder. Het succes van Desiré de Lille begon met het recept van de Lacquement. Uit een bolletje deeg dat men in een wafelijzer stopt, wordt een ronde, platte koek getoverd die men vervolgens met een heerlijke siroop opvult. Deze specialiteit kan men verkrijgen op kermissen, in tearooms en op tal van andere verkooppunten in België en in het buitenland. Katoennatie Katoennatie is een bedrijf in Antwerpen dat leider is in het aanbod van logistiek en hoogtechnologische services. Zo doet Katoennatie aan packaging, ditributie, kwaliteitscontrole, enz. Katoennatie bestaat al sinds 1855 en hield zich toenmalig bezig met katoen. (vandaar de naam) Dit bedrijf is zeer ambitieus en streeft naar verdere internationalisatie. Dankzij deze inspanningen, heeft Katoennatie tegenwoordig contacten in het Verre Oosten, Noord- en Zuid- Amerika en uiteraard ook in Europa. Elixir d Anvers Elixir d Anvers bestaat uit Hans Cammaert (viool), Martin Valcke (piano), Wim Voet (klarinet), Katelijn Van Kerckhoven (cello) en Pascal Smets (contrabas). Samen willen zij met Elixir d Anvers eerder onbekende salonmuziek ter sprake brengen. Deze muziek kan gaan van een rustige wals tot een vurige tango. Sinds 2000 hebben zij al verschillende producties gebracht, zoals L Assasinat d Anvers en Chateaubriand. In 2003 heeft Elixir d Anvers een eigen cd uitgebracht, Classic Talent. Brouwerij De Koninck Weinig bedrijven hebben een band zo innig met de stad als Brouwerij De Koninck. Met Joseph Henricus De Koninck is het allemaal begonnen in Joseph sterft jong, waarna zijn vrouw met Johannes Vervliet hertrouwt. De afspanning die Joseph toentertijd op de grens Antwerpen- Berchem had aangekocht, wil Johannes nu ombouwen tot een brouwerij, Brouwerij De Hand. De brouwerij verandert enkele malen van eigenaar en ondergaat veranderingen. Vandaag zijn Bernard en Dominique Van Den Bogaert eigenaars van de brouwerij zoals wij die kennen. Schoenen Torfs De winkelketen Torfs staat bekend voor zijn schoenen van goede kwaliteit, maar sinds kort staat Torfs ook bekend voor meer. De winkelketen, met hoofdzetel in Sint- Niklaas, heeft al verschillende onderscheidingen gekregen: Beste Werkgever 2006, derde Beste Winkelketen 2007, Trendsgazelle voor snelstgroeiende onderneming, enz. Torfs beleeft zijn groeiperiode, zoveel is duidelijk. En dit is waarschijnlijk mee te danken aan Torfs filosofie van de 3 F en: Family, fun en Figures.

7 Aantwaarpsen Artist Warre Borgmans Warre Borgmans, afkomstig uit Mortsel, studeerde toneel aan het Conservatorium van Antwerpen. In 1980 richt hij samen met enkele collega s het Gezelschap van de Witte Kraai op. Nadien werkte hij mee aan enkele producties. Het grote publiek kent hem vooral van zijn werk voor televisie en film. De afgelopen jaren was Warre aan het werk te zien in Buitenspel, De hel van Tanger, Windkracht 10, Zonestad, enz. Axel Daeseleire Axel Daeseleire is afkomstig uit het Gentse, maar heeft in Antwerpen rechten gestudeerd. Axel had vroeger geen plannen om acteur te worden; hij had zich intertijd namelijk ingeschreven voor de kleinkunst- opleiding. Kort nadien stapte hij over naar de toneelafdeling. Axel wist zich vrij snel in de Vlaamse film- en tv- wereld te dringen. Het grote publiek kent hem o.a. van zijn rollen in Flikken, Team Spirit, Dief!, De hel van Tanger, enz. Naast acteur, is Axel ook schrijver en DJ. De Fixkes De Fixkes is een band die Antwerpse liedjes zingt met een Stabroek s accent. De groep werd in 2005 opgericht en bestaat uit 5 leden: Sam Valkenborgh, Peter Deckers, Johan Pauwels, Jan Valkenborgh en Bart Palmers. In 2006 is hun succesverhaal van start gegaan; in dat jaar tekenden ze immers een contract bij de Nederlandse maatschappij Excelsior Recordings. Hun single Kvraagetaan werd zeer goed ontvangen door het grote publiek. Jean Bosco Safari Jean Bosco Safari werd, zoals zijn naam het doet vermoeden, in Afrika geboren. (Ruanda) Ten tijden van burgeroorlog in zijn eigen land, werd Jean door zijn ouders naar België gestuurd. Hier werd hij geadopteerd. Al snel bleek Jean talent te hebben voor muziek. In 1989 bracht hij zijn album Wow uit, dat in Europa, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië verkrijgbaar was. Nadien volgden meer albums: The Romantic Heroes, Little Boy Blue, The Best of Kid Safari Visions of home en Nomad. Jean s laatste single heet Wake up and dream. Axl Peleman Wat Axl nooit verweten kan worden, is dat hij geen ambitie had! Axl wou voetballer, piloot en zelfs apotheker worden, maar spijtig genoeg ontbrak het hem aan talent. Op 9-jarige leeftijd besloot hij bas te leren spelen, nadat hij een cd van The Beatles van zijn opa had gekregen. Hiermee kreeg Axl de muziekmicrobe te pakken. Axl is vooral gekend als lid van de rockgroep Camden, als basgitarist bij De Kreuners en als regelmatige verschijning in verschillende VRT- programma s.

8 Aantwaarpse Figuur Fred Bervoets Fred Bervoets is een gekende figuur in Antwerpen. Fred werd geboren in Burcht in 1942 en is schilder en graficus. Alles wat hij maakt, is gebaseerd op zijn eigen leven en omgeving. Reeds enkele jaren geeft hij les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, waar hij eerder zelf opleiding heeft gevolgd. Enkele werken van Fred kan men bekijken in het Administratief Centrum van Burcht. Rudy Van Eysendeyck Rudy van Eysendijck is algemeen directeur bij de Zoo van Antwerpen. De zoo is één van de belangrijkste monumenten in Antwerpen en in België en trekt jaarlijks zo n 1,5 miljoen bezoekers aan. Dat maakt dat de zoo dé belangrijkste toeristische attractie in België is. Wat ook vermeld dient te worden, is dat de zoo en zijn bezoekers bijdragen aan het behoud van de natuur op aarde. Wim Helsen Wim Helsen kent al langer succes als cabaretier bij onze noorderburen. In Vlaanderen heeft het wat langer geduurd, maar sinds 2004 is Wim geen onbekende figuur meer in Antwerpen. Zijn doorbraak kwam met de voorstellingen van Heden Soup! en Bij mij zijt ge veilig en zijn regelmatige optredens in Comedy Casino. Deze stand- up comedian presenteert sinds 21 maart 2008 zijn eigen talkshow op Canvas. Hierin interviewt hij elke aflevering 5 gasten in 5 verschillende kamers. Véronique De Kock Het is alweer 13 jaar geleden dat Veronique De Kock tot Miss België werd verkozen. Ook in de Miss World- Verkiezing van 95 en Miss Universe- Verkiezing van 96 eindigt ze hoog in het klassement. Geen enkel andere miss heeft het haar voorgedaan. Sinds Miss België heeft Véronique radiowerk gedaan voor Radio Contact, en bij KanaalTwee heeft ze als omroepster gewerkt, vooraleer over te stappen naar VT4. Hier is ze sindsdien vaste omroepster. Hiernaast verricht ze af en toe nog modellenopdrachten en heeft Véronique een kleine zang- en acteercarrière achter de rug. Sugar Jackson Osei- Bonsu-Jackson, beter gekend onder de naam Sugar Jackson, is een beroemde bokser in Vlaanderen. Hij werd geboren te Ghana, maar volgde in 1977 zijn vader naar Antwerpen. Boksen was zijn droom en die kwam tot werkelijkheid wanneer hij Jerry Colman ontmoet. Dat hij er aanleg voor had, bleek al snel toen hij won in zowat alle jeugdcategorieën. Tegenwoordig heeft Sugar een indrukwekkend palmares bij mekaar gekregen. Sugar won maar liefst 25 van de 26 profkampen.

9 Aantwaarpse Verieniging Attent vzw Vzw Attent is ontstaan met als doel om het Antwerps gevoel onder de aandacht te brengen en te versterken. Ieder die zich met Antwerpen verbonden voelt, ervaart enige fierheid op de stad/provincie. Vzw Attent wilt dat zoveel mogelijk organisaties, bedrijven, enz. hun fierheid uitstralen a.d.h.v. de letter A. Vzw Attent beschikt over A-ambassaseurs: bekende Vlamingen die zich als Antwerpenaar profileren. Ook worden A- diploma s uitgereikt voor bedrijven die Antwerpen goed vertegenwoordigen. Germinal Beerschot De Belgische voetbalclub Germinal Beerschot werd opgericht op 21 januari 1999, nadat 2 clubs die in financiële moeilijkheden waren besloten om te fusioneren. (Germinal Ekeren en Beerschot VAV) De club speelt in eerste klasse en staat onder leiding van voorzitter Jos Verhaegen. Germinal Beerschot biedt ook een jeugdopleiding om jong voetbaltalent de kans te geven hun talenten verder te ontwikkelen. Volksmuseum Turninum Zo n 34 jaar geleden wilden de oprichters van Volksmuseum Turninum een 16de eeuws kasteel Gallifort opgraven. Met de hulp van vrijwilligers werd dit gerealiseerd. Voor het onderzoek en de inventarisatie van wat ze vonden, betrokken zij een oud pand in Deurne. Dit pand heeft ondertussen enkele restauraties en herinrichtingen ondergaan. Vandaag is Turninum het volksmuseum van Deurne dorp. Nekka vzw Nekka vzw heeft als primaire doelstelling om het Nederlandstalig repertoire in de muziek te promoten en aan te prijzen. Dit doet Nekka door tal van activiteiten te organiseren, maar ook door actief op zoek te gaan naar nieuw Nederlandstalig talent. Nekka wil hiernaast ook jongeren met muzikale plannen of ambities aanzetten tot de keuze voor de Nederlandse taal. Jaarlijks organiseert Nekka de Nekka- Nacht in het Antwerpse Sportpaleis. Nieuwe Antwerpse Revue De Nieuwe Antwerpse Revue werd in 1989 opgericht om ontspanning te bieden aan de ietwat oudere, Antwerpse bevolking. Na het verdwijnen van de zalen Biljart Palace en Oud België was er namelijk niet veel animatie meer voor hen. De vzw veranderde enkele malen van adres. Vandaag vindt men hen terug aan de Merksemsesteenweg in Deurne. Door de jaren heen vonden zij een vast publiek en speelden van elke revue 7 of 8 voorstellingen, zaterdagavond en zondagmiddag, telkens in de maand maart.

10 Aantwaarps Goe doel Antwerpse dierentuin De Zoo van Antwerpen is met zijn 165 jaar één van de oudste dierentuinen van Europa. Hier verblijven meer dan 5000 dieren. Zowel jong als oud kunnen in dit stuk groen hart van de stad genieten van een moment van rust. Ook belangrijk is dat de Zoo van Antwerpen en al haar bezoekers bijdragen aan het behoud van de natuur op aarde. Een deel van de opbrengsten gaat namelijk naar wetenschappelijk onderzoek voor natuurbehoud. De Antwerpse Zoo trekt zo n 1,5 miljoen bezoekers per jaar en is daarmee de belangrijkste toeristische attractie in België. A-vrouwen tegen zinloos geweld De naaktkalender A-Vrawe kwam op initiatief van 12 Antwerpse vrouwen die de horecastiel op een positieve manier in de schijnwerpers willen stellen. Het idee was er al 2 jaar geleden, maar door een onvoorzien drama (de moord op Luna, dochter van Laurance Van Bree, en haar Malinese oppasser) werd de realisatie ervan uitgesteld. Vandaag is de kalender te koop aan 10. De opbrengsten gaan naar vzw Zinloos Geweld. Opsinjoren Opsinjoren kwam op initiatief van het stadsbestuur van Antwerpen. Met dit project wil de stad het bewonersinitiatief en de sociale cohesie ondersteunen. Zo wilt Opsinjoren hulp bieden daar waar men een buurtfeest wil houden, Opsinjoren wilt mee helpen aan een propere woonomgeving, enz. De hulp kan in vorm komen van financiële steun of hulp bij de logistiek. KIDS vzw De vzw Kids bestaat uit verscheidene locaties en wil kinderen en tieners leuke vrije tijdsactiviteiten aanreiken. Voor deze activiteiten werkt de vzw sterk samen met partners en scholen uit de omgeving. Door middel van de activiteiten wil de vzw dat kinderen en tieners sleutelcompetenties verwerven. Speciale aandacht besteed men aan de minder en minst kansrijken. Filet Divers, sociale kruidenier Filets Divers is het gevolg van een samenwerkingsverband tussen verscheidene sociale instellingen. Samen komen deze instellingen op voor de belangen van minderbedeelden in België. Filets Divers wil deze mensen helpen door: hen financiële hulp aan te bieden, hen bijeen te brengen zodat ze voelen dat ze niet alleen zijn, hen helpen te beseffen wat ze kunnen en politieke aandacht te trekken.

11 Wapper vrouwen Lutgart Simoens Lutgart Simoens werd in 1928 geboren in een gezin met culturele belangstelling. Lutgart begon haar professionele carrière bij NIR, de voorloper van VRT. Nadien stapte ze over naar Omroep Antwerpen. In 1969 werd ze radio- omroepster bij BRT2 en presenteerde ze het verzoekprogramma Vragen staat vrij. Dit programma presenteerde Lutgart gedurende 23 jaar. Hiermee werd ze één van de populairste radiosterren en kreeg ze de bijnaam De Engel van Vlaanderen. Terry Van Ginderen Esther Verbeeck begon haar carrière in 1953 als omroepster bij het toenmalige BRT. In de jaren 60 koos ze als artiestennaam voor Tante Terry. Zij en Kraakje, een eekhoorn ingesproken door Chris Lomme, kan je de voorlopers van Samson & Gert noemen. Hiernaast vormden zij en nonkel Bob lange tijd een onafscheidelijk duo. Ook heeft Esther lange tijd Klein, klein kleutertje gepresenteerd. Sinds haar ontslag bij VRT, werd Esther zakenvrouw. Zo hielp zij mee bij de oprichting van VTM en is zij manager van Silvy Melody van Sylver. Denise Deweerdt Denise Deweerdt werd geboren op 4 juni 1928 en is van beroep actrice. Denise werd vooral bekend met haar rol in de serie De kat. Hier vertolkte ze Nellie Dias. Verder speelde Denise ook Barbara in Axel Nort, Catho in De Paradijsvogels en was ze te gast in FC De Kampioenen in Denise mocht als eerste Vlaamse Eliza Doolittle vertolken in de musical My fair lady. Simonne Peeters Simonne Peeters werd geboren op 30 augustus Simonne is een Vlaamse actrice. Over de jaren heen speelde ze mee in verschillende series. Het grote publiek kent haar vooral van haar rollen als Ida in Lili en Marleen, en Martha in Hallo België. De komische serie op VTM Lili en Marleen is tegenwoordig maar liefst aan haar 9de jaargang bezig. An Nelissen An Nelissen is een Vlaamse actrice. Op 15- jarige leeftijd stond ze voor het eerst op de planken met de jeugdwerking van Kindervreugd. Vanaf dat moment wist An dat ze theateractrice wou zijn. Ondertussen heeft ze er enkele rollen voor film en tv-series op zitten (bv. Familie), maar theater is altijd haar passie gebleven. Zo heeft An voor volgende theatergezelschappen gewerkt: Het Trojaanse paard, Het Fakkeltheater en het Raamtheater.

12 Wapper mannen Wannes Van de Velde Wannes Van de Velde werd in het jaar 1937 geboren onder de naam Willy Cecile Johannes. Wannes is zanger, muzikant, dichter en beeldend kunstenaar. Hij begint zijn carrière als zanger, om zich vervolgens te verdiepen in theaterkunst. In 2000 wordt bij wannes leukemie vastgesteld. Vijf jaar later is hij goed en wel genezen en start hij de groep Wannes Van de Velde op. Als docent aan de vermaarde toneelschool Studio Herman Teirlinck heeft Wannes tal van Vlaamse en Nederlandse acteurs en kleinkunstenaars weten te inspireren. Vandaag werd een straat en kunstwerk naar hem genoemd. Frank Aendenboom Frank Aendenboom is een acteur die al meespeelde in tal van films, series en theaterstukken. Belangrijk in Frank zijn carrière is dat hij mede- oprichter is van het Antwerpse Raamtheater. Frank speelde o.a. mee in volgende series en films: Lili en Marleen ( ), Wittekerke(1996, 2002), Chris en Co (2002), Het Sacrament (1990), Hector (1987), Blueberry Hill (1989), De Paniekzaaiers (1986), De Leeuw van Vlaanderen (1984), enz. Jan Decleir Jan Decleir, Vlaams acteur, werd geboren op 14 februari Jan kent in de loop van zijn carrière zowel succes in het theatergenre als in films. Enkele belangrijke films waaraan Jan heeft deelgenomen, zijn de voor een oscar genomineerde Daens (1993), de Oscarbekroonde film Karakter (1997), Kruimeltje (1999), Stille waters (2001) en De Zaak Alzheimer (2003). Jan s acteerwerk werd in de loop der jaren meer dan eens bekroond. Onlangs was Jan te zien in de 5- delige reeks De Kavijaks. Ruud de Ridder Ruud de Ridder, acteur, koestert reeds van kleins af aan een grote liefde voor de taal. Als kleine jongen merkt Ruud al snel op dat hij mensen kan doen lachen. Toentertijd wou Ruud nog journalist worden, maar uiteindelijk kiest hij voor een heel andere weg. Zijn carrière begon in het Koninklijk Jeugdtheater in Antwerpen (vandaag Het Paleis). Vandaag is Ruud auteur, acteur en drijvende kracht achter het Echt Antwaarps Theater. Jef Nys Jef Nys studeerde ooit voor architect, maar vond het professionele geluk in de stripwereld. Jef maakte in de loop van zijn carrière een zeer groot aantal albums; de meesten werden in series uitgegeven. Jef ontwikkelde een passie voor sprookjes. Zijn bekendste stripverhaal is zonder twijfel Jommeke (2de best verkopende strip in Vlaanderen). Sinds enkele jaren tekent Jef zelf niet meer, maar werkt hij samen met tekenaars en scenaristen.

13 STEMMEN Stemmen kan van 1 september tot 10 oktober via DE ZUIDERKROON Het Gala van de Aantwaarpse Awaards is een organisatie van Zuiderkroon Events. Zuiderkroon Events is nu vier jaar actief als organisator van bedrijfsevenementen, exploitant van De Zuiderkroon in Antwerpen en promotor/producent van podiumproducties. Zuiderkroon Events biedt een totaal spectrum voor de organisatie van events: van eigen locaties, over artiesten en creatieve producties tot 3D- en algemene mediatoepassingen. Zuiderkroon Events wil een ruim aanbod lanceren over heel Vlaanderen, telkens met dezelfde open visie: wat we maken moet goed gemaakt zijn, efficiënt geproduceerd, een meerwaarde betekenen voor artiest, genre of concept én er moet een breed publiek geïnteresseerd zijn. Onder de noemer Zuiderkroon Events exploiteren we breed toegankelijk entertainment, van showconcepten over musicals tot Vlaamse schlager. We houden de vinger aan de pols in entertainmentland. Artiesten die passen binnen een breder gegeven (show, tv, ), of genres die op een brede publieke aandacht kunnen rekenen, genieten onze bijzondere aandacht.

14 Notities

15

16 Meer info Zuiderkroon Events zuiderkroon.be

PersMap. Zaterdag, 29 januari 2005, om 14u00. uitreiking van de aantwaarpse awaards met - 1 -

PersMap. Zaterdag, 29 januari 2005, om 14u00. uitreiking van de aantwaarpse awaards met - 1 - PersMap Zaterdag, 29 januari 2005, om 14u00 uitreiking van de aantwaarpse awaards met o.a. Jacky Lafon Yvette ravell Maurice Dean DE STRANGERS SOFIE - 1 - 02. voorstelling aantwaarpse awaards De Aantwaarpse

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION 2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION Het evenement voor 2015 belooft een spannend radio-avontuur te worden! Onder de slogan YOUR OFFSHORE MUSIC STATION is het de bedoeling om

Nadere informatie

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 rond animatie, muziekconcerten, spelprogramma s, podiumtechniek daguitstappen, vakantieverblijven, cursussen, locaties incentives, evenementen, festivals maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 enkel professionelen

Nadere informatie

TI-RALEIGH TOUR WAASLAND ZO 16 JUNI 2019 SINT-NIKLAAS

TI-RALEIGH TOUR WAASLAND ZO 16 JUNI 2019 SINT-NIKLAAS TI-RALEIGH TOUR WAASLAND ZO 16 JUNI 2019 SINT-NIKLAAS Een organistie van WTC Kontakt in samenwerking met ten voordele van de deelname van het team van aan de Het idee Tijdens een toertocht in Engeland

Nadere informatie

Stichting Lach voor een Dag werd in 2013 opgericht door familieentertainmentbedrijf

Stichting Lach voor een Dag werd in 2013 opgericht door familieentertainmentbedrijf In 2015 vond het eerste Lach voor een Dag Gala plaats in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze prachtige avond vol culinair en muzikaal entertainment resulteerde in een nog mooier geldbedrag van ruim 70.000,-.

Nadere informatie

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014 Royal Antwerp Hockey Club Sponsordossier Galabal 2014 I N T R O D U C T I E Geachte Heer, Mevrouw, Op vrijdag 14 maart 2014 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend

Nadere informatie

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION 2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION Het evenement voor 2015 belooft een spannend radio-avontuur te worden! Onder de slogan YOUR OFFSHORE MUSIC STATION is het de bedoeling om

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Woensdag 16 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Dames en heren, Chère collègue ministre (Fadila) Laanan,

Nadere informatie

2014/05 Straal vzw Lange Nieuwstraat 109-2000 Antwerpen

2014/05 Straal vzw Lange Nieuwstraat 109-2000 Antwerpen Straal vzw 2014/05 Lange Nieuwstraat 109-2000 Antwerpen 03 203 76 90 03 225 02 35 0499/52 06 45 www.lmpa.be karin.vernelen@lmpa.be Rekeningnummer : IBAN: BE17 3200 9182 5021 Ondernemingsnr.: 04.602402.54

Nadere informatie

Welkom op de startavond van

Welkom op de startavond van Welkom op de startavond van Maandag 17 september 2018 Kasteel van Duras Sint-Truiden Persmap Historalia? Historalia werd in 2014 opgericht door Simon de Merode met het Kasteel de Merode in Westerlo als

Nadere informatie

stelt voor Vind ik leuk??? ism Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek

stelt voor Vind ik leuk??? ism Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek stelt voor Vind ik leuk??? ism Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek 1. Het productieproces 6 zondagen, 12 jongeren tussen de 16 en de 18 jaar Cyberpesten en high-schoolshooting als uitgangspunt en centraal

Nadere informatie

Voorjaar evenementen 2014

Voorjaar evenementen 2014 Voorjaar evenementen 2014 Vzw 't Vlammeke Nieuwstraat 110 2560 Kessel gsm: 0479:356148 mail: info@hetvlammeke.be 1 Zaterdag 8 maart 2014 EWT Deurne 20.30 uur De schoonzusters Eind jaren zestig.germaine

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

Kerst met de Zandtovenaar 2016

Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar is een kerstspecial voor de publieke omroep (60 minuten), waarin op unieke wijze het klassieke kerstverhaal wordt

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Contactpersonen : John Vande Wiele: www.galerie10a.be info@galerie10a.be 0495 576031 Lode Laperre: www.lodelaperre.be info@lodelaperre.be 0476 961195

Nadere informatie

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur GC De Roos heeft alweer een nieuw aanbod voor u klaar met een ruime keuze aan theater en muziek. We kozen er bewust voor om mensen uit de regio en nationale artiesten uit verschillende cultuurdisciplines

Nadere informatie

expositie boek theater - documentaire

expositie boek theater - documentaire expositie boek theater - documentaire De tijd daarna laat het verloop van hiv en aids zien door de afgelopen jaren heen. Voor het project zijn 30 hiv dragers geïnterviewd en beschreven door Erwin Kokkelkoren.

Nadere informatie

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend Interview met The Cockroach Killers We zijn in Lommel bij het 5e P&D Country & Line Dance Weekend Zaterdag 1 oktober 2016 We zitten aan tafel met deze keer niet als duo maar als voltallige band The Cockroach

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij Suske en Wiske: 65! Stijn Dekelver Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij vervangen door Suske. Het verhaal Suske en Wiske worden 65 jaar. Niet echt natuurlijk, want dan zouden ze in de strips al opa en

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 interieur, mode, lifestyle Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 Historiek Budafabriek, Budatoren Karamblas is reeds aan haar 4e editie toe. Steeds weer slaagden we erin om beleving, ondernemen

Nadere informatie

Herman Erbé bio. herman erbé

Herman Erbé bio. herman erbé Herman Erbé bio Herman Erbé werd geboren in 1949 en groeide op als kind van jeugdherbergouders. Hij maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en

Nadere informatie

vrijdagavond 8 november 2013 sponsorplan

vrijdagavond 8 november 2013 sponsorplan vrijdagavond 8 november 2013 sponsorplan Waardering en ontmoeting Wij hadden eens een droom. Wat zou het toch mooi zijn als we muzikale gaven en talenten kunnen onderscheiden met een prijs. Als een blijk

Nadere informatie

V O O R J A A R 2 0 1 6

V O O R J A A R 2 0 1 6 WWW.CCSINT-NIKLAAS.BE FAMILIE V O O R J A A R 2 0 1 6 We Document Art Metro Boulot Dodo NEVSKI PROSPEKT 5-8 zondag 15 januari 2016-15u - Een onopmerkelijke en ietwat wereldvreemde man, Herman, komt thuis

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen Aflevering 5 Donderdag 5 december om 21.05

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen Aflevering 5 Donderdag 5 december om 21.05 De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen Aflevering 5 Donderdag 5 december om 21.05 In de aflevering van donderdag 5 december spelen de overgebleven zes singer-songwriters voor het eerst in zaal El Dorado

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

N-VA Maarkedal met Project M en ijzersterke lijst naar de verkiezingen

N-VA Maarkedal met Project M en ijzersterke lijst naar de verkiezingen N-VA Maarkedal met Project M en ijzersterke lijst naar de verkiezingen Visie en Ambitie voor Maarkedal Maarkedal, 1 september Iedere verkiezing heeft zijn verrassing en in Maarkedal is het zonder enige

Nadere informatie

KETNET LANCEERT DE CHECKLIST 50 dingen die je echt wil gedaan hebben voor je 12 de Een mobiliserend project voor kinderen tot 12 jaar - vanaf 12.

KETNET LANCEERT DE CHECKLIST 50 dingen die je echt wil gedaan hebben voor je 12 de Een mobiliserend project voor kinderen tot 12 jaar - vanaf 12. KETNET LANCEERT DE CHECKLIST 50 dingen die je echt wil gedaan hebben voor je 12 de Een mobiliserend project voor kinderen tot 12 jaar - vanaf 12.1 Een boomhut bouwen; een berg beklimmen; naar een concert

Nadere informatie

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer Auteur: Gerwin De Decker was. Dat werd gezongen door Laura. Zij behaalde de vierde Natuurlijk ken je het Junior Eurovisiesongfestival. De Europese liedjeswedstrijd voor kinderen van tien tot vijftien jaar.

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Vrijdag 7 maart 2008 San Marco Village

Vrijdag 7 maart 2008 San Marco Village Vrijdag 7 maart 2008 San Marco Village Een organisatie van De Nacht van de KMO vzw met medewerking van BUSINESS CLUB KLEIN BRABANT Vrijdag 7 maart 2008 in San Marco Village te Schelle De eerste editie

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Unicef Hoofdstuk 1: Geschiedenis van Unicef Unicef is de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN). De Verenigde Naties zijn een verbond van (bijna) alle landen van de wereld. Deze landen hebben

Nadere informatie

Inhoud. Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6. Urbanus. Ilah. Axl Peleman

Inhoud. Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6. Urbanus. Ilah. Axl Peleman Inhoud Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6 Ik heb de eerste twee boekjes in één ruk doorgelezen, dat is altijd al een goed teken. Urbanus De grappen vind ik echt goed. Seksisme

Nadere informatie

22/09/2014 Reyers Laat Wie betaalt de Septemberverklaring? 8/10/2014 Het Nieuwsblad Westrand en Chokri met verhalen over Vlaanderen

22/09/2014 Reyers Laat Wie betaalt de Septemberverklaring? 8/10/2014 Het Nieuwsblad Westrand en Chokri met verhalen over Vlaanderen FLEMISH PAVILION/PAVILLON FLAMAND IN DE PERS Datum Bron Titel 16/09/2014 Het Laatste Nieuws Theatermaker Chokri gaat op zoek naar de Vlaamse identiteit 16/09/2014 Editie Pajot Project Vlaams Paviljoen

Nadere informatie

Biennale van hedendaagse kunst

Biennale van hedendaagse kunst SPONSORING Biennale van hedendaagse kunst De Biënnale van Hedendaagse Kunst biedt om de twee jaar een groep jonge kunstenaars de kans, niet alleen om hun werk te tonen in confrontatie met dat van gevestigde

Nadere informatie

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER Vanaf donderdag 7 november gaat Lisa Smolders samen met Frank Vander linden en Sarah Bettens op zoek naar

Nadere informatie

Omdat het kan, 10. grootste toekomstwensen. Inspiratie bronnen/persoonlijke. over de redacteur:

Omdat het kan, 10. grootste toekomstwensen. Inspiratie bronnen/persoonlijke. over de redacteur: Jfor one time only Jelle Burger is geen man die graag met zichzelf te kooop loopt. Hij laat liever zelf zien wat hij in huis heeft. Geboren in Woerden, maar getogen in Helmond; hij heeft van beide kanten

Nadere informatie

Dharma DE WARME CHARME VAN

Dharma DE WARME CHARME VAN REPORTAGE Dharma DE WARME CHARME VAN Het enthousiast kloppend hart van Kortrijk heeft er sinds kort een uniek adresje bij. Met Bed&Breakfast Dharma maakt gastvrouw Linda haar droom waar en garandeert ze

Nadere informatie

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De halve finale Maandag 6 tot zaterdag 11 mei in Flagey Klara zendt de halve finale uit vanuit Studio 4 aan het Flageyplein. Van 19:00 tot 20:00 uur presenteert

Nadere informatie

Nekka-Nacht 2016 huldigt Toon Hermans

Nekka-Nacht 2016 huldigt Toon Hermans 100 jaar geleden geboren. Levend in tekst en muziek. Meester van de Nederlandse taal. Zijn woord was muziek. Zijn muziek sprak boekdelen. Nekka-Nacht 2016 huldigt Toon Hermans Nekka staat voor: Nederlandstalige

Nadere informatie

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit!

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit! VILVOORDE DE WEG VOORUIT Vilvoorde, t is nu of nooit! HET IS VIJF VOOR TWAALF. Meer leegstand. Meer armoede. Meer files. Minder aandacht voor de wijken. Minder ruimte voor (jeugd)verenigingen. Meer parkeerdruk.

Nadere informatie

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure Artikel 1: Voorwerp van het reglement van de stemmingsprocedure 1. Dit reglement regelt de modaliteiten van de stemming, beschrijft,

Nadere informatie

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website AMALUNA komt naar België! Brussel is derde halte op de Europese première tour 05 FEBRUARI 2015, BRUSSEL, BELGIË SAMENVATTING Na het enorme succes van Kooza in Knokke-Heist in 2013, komt Cirque du Soleil

Nadere informatie

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Richard Groenendijk Mariska van Kolck Ben Cramer L.A. The Voices 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Het Lach voor een Dag Gala In 2015 wordt het eerste Lach voor een dag Gala gehouden in Het Spoorwegmuseum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

INTRO. We willen dus alle Vlaamse kinderen bereiken, maar specifiek richten we ons aanbod naar 2 subdoelgroepen.

INTRO. We willen dus alle Vlaamse kinderen bereiken, maar specifiek richten we ons aanbod naar 2 subdoelgroepen. Commerciële politiek 2014 INTRO Alles wat we doen bij VTMKZOOM vertrekt vanuit de kennis van onze doelgroep en hun leefwereld. Door te begrijpen waar Vlaamse kinderen mee bezig zijn, waar ze van dromen,

Nadere informatie

MEDIA PARTNERSHIPS. op maat VERBINDING & SAMENWERKING FILMS MUSICALS CONCERTEN DVD S CD S GAMES EXPOSITIES & BOEKEN

MEDIA PARTNERSHIPS. op maat VERBINDING & SAMENWERKING FILMS MUSICALS CONCERTEN DVD S CD S GAMES EXPOSITIES & BOEKEN MEDIA PARTNERSHIPS FILMS MUSICALS CONCERTEN DVD S CD S GAMES EXPOSITIES & BOEKEN VERBINDING & SAMENWERKING op maat 2 VOORWOORD Bereik meer met RTL MEDIA PARTNERSHIPS Communicatiedoelstellingen realiseren?

Nadere informatie

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Slotwoord Jongerenmediadag

Slotwoord Jongerenmediadag Slotwoord Jongerenmediadag Woensdag 7 november 2012 Hallo iedereen! Het is nu mijn beurt om samen met jullie deze Jongerenmediadag stilaan af te ronden. De Jongerenmediadag kadert in de uitvoering van

Nadere informatie

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Street-art in de Paterskerk Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Naam: Kom en ontdek het verhaal achter de kunstwerken! Welkom in de Paterskerk van Halle. De kerk is vandaag helemaal omgebouwd tot een

Nadere informatie

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn persinfo TENTOONSTELLING 11/10/ 13 > 12/01/ 14 Arentshuis, Dijver 16 I B- 8000 Brugge Jules De Bruycker liet zich in zijn etsen met sterke lichtcontrasten inspireren door het werk van Frank Brangwyn. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Al 10 jaar een passie voor het ontwerpen van unieke sieraden

Al 10 jaar een passie voor het ontwerpen van unieke sieraden P E R S B E R I C H T Rosalind Suurland Al 10 jaar een passie voor het ontwerpen van unieke sieraden Tijdloos, licht draagbaar en zeer stijlvol; zo zijn de sieraden van kunstenares Rosalind Suurland ook

Nadere informatie

Klaskrant week 17. Klas 5 de Koorddanser. Jaargang 8, nr. 17 Schooljaar januari Beste mensen,

Klaskrant week 17. Klas 5 de Koorddanser. Jaargang 8, nr. 17 Schooljaar januari Beste mensen, Klas 5 de Koorddanser Klaskrant week 17 Jaargang 8, nr. 17 Schooljaar 2016-2017 13 januari 2017 Beste mensen, Een nieuw jaar, een nieuwe start. Vanaf nu een wekelijkse klaskrant, weliswaar iets korter

Nadere informatie

werkboek tekenaar & dichter dubbeltalent 8.05-9.09 2012 Cobra Museum voor Moderne Kunst

werkboek tekenaar & dichter dubbeltalent 8.05-9.09 2012 Cobra Museum voor Moderne Kunst tekenaar & dichter werkboek dubbeltalent 8.05-9.09 2012 Cobra Museum voor Moderne Kunst Tekenen en dichten; dat doe je allebei met je hand. Het maakt niet uit hoe je het doet, je kunt zelf kiezen: je doet

Nadere informatie

Het verhaal van de Actielessen

Het verhaal van de Actielessen http://www.edusom.nl Het verhaal van de Actielessen In de Actielessen ontmoeten acht mensen elkaar. Ze kennen elkaar van een taalcursus. 1. Overal kun je de taal leren In de eerste Actieles ontmoeten Mounir

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Een laagdrempelig, gemeenschapsvormend en sociaal-cultureel buurtproject in de Elisabethwijk. Door de buurt en voor de buurt.

Een laagdrempelig, gemeenschapsvormend en sociaal-cultureel buurtproject in de Elisabethwijk. Door de buurt en voor de buurt. Een laagdrempelig, gemeenschapsvormend en sociaal-cultureel buurtproject in de Elisabethwijk. Door de buurt en voor de buurt. een buurt met een verleden en met een heden Een buurt met helden van vroeger

Nadere informatie

Cabaretier en absurdist Ronald Snijders presenteert: One Man Show

Cabaretier en absurdist Ronald Snijders presenteert: One Man Show NIEUWSBRIEF APRIL 2014 Zondag 18 mei 2014, 20.30 uur De Theaterfabriek Cabaretier en absurdist Ronald Snijders presenteert: One Man Show Speciaal voor normale mensen presenteert cabaretier en absurdist

Nadere informatie

Hartelijk welkom allemaal hier in het Memoriaal van de Vlaamse Ontvoogding en Vrede ter gelegenheid van onze nationale feestdag.

Hartelijk welkom allemaal hier in het Memoriaal van de Vlaamse Ontvoogding en Vrede ter gelegenheid van onze nationale feestdag. Dames en heren, Vlaamse vrienden, Hartelijk welkom allemaal hier in het Memoriaal van de Vlaamse Ontvoogding en Vrede ter gelegenheid van onze nationale feestdag. Zoals de naam het aangeeft, dient een

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Programmering... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse...

Nadere informatie

Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt

Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt Rechterlijke uitspraak verbiedt gedeelte van Nederlandse tournee Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt Van 8 november 2016 tot 28 januari 2017 zijn in 44 schouwburgen in Nederland evenveel voorstellingen

Nadere informatie

Provinciale Prijs Beeldende Kunst

Provinciale Prijs Beeldende Kunst De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een zeer lange traditie in het uitschrijven en toekennen van cultuurprijzen, voor uiteenlopende disciplines als geschiedenis, erfgoed, literatuur, muziek, design, beeldende

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 13.00-15.00 uur Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen 14.00-15.00 uur Een luisterend oor / Op verhaal

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden.

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Nieuwsbrief 2 Vrienden van La Pasión Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Happy New Year! Carolien van Leeuwen, Bea Woldring,

Nadere informatie

BIOGRAFIE STUDIES & WERK THEATER

BIOGRAFIE STUDIES & WERK THEATER BIOGRAFIE STUDIES & WERK Bert Gabriëls studeerde rechten en antropologie te Leuven. Hij was als student cultuurpraeses bij het VRG, actief bij Amnesty International en Oxfam wereldwinkel, Van 1999 tot

Nadere informatie

SEINPOST. opgericht 25-09-1958 JEUGDPRINSENPAAR 2016 PRONKZITTINGEN 2016. jeugdprinsenpaar bekendgemaakt.

SEINPOST. opgericht 25-09-1958 JEUGDPRINSENPAAR 2016 PRONKZITTINGEN 2016. jeugdprinsenpaar bekendgemaakt. opgericht 25-09-1958 JEUGDPRINSENPAAR 2016 Tijdens de gezellige eerste Pronkzitting is ons nieuwe jeugdprinsenpaar bekendgemaakt. Sam Maassen en Anne de Beijer, beiden geboren Dwarsliggers, zullen de komende

Nadere informatie

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats synopsis Isadora (Belgica Castro, de grand dame van de Chileense cinema) en Enrique (Alejandro Sievking) leven een comfortabel leven. Ze hebben

Nadere informatie

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving.

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. The Hague Cultural Parade: Met de Culturele Parade wil Stichting Africa Life de culturele rijkdom van Den Haag en de verschillende culturele gemeenschappen in beeld brengen en daarmee de sociale cohesie

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Info en reserveren kaarten: WOGA, tel. 03 324 81 31 of via e-mail info@woga.be

Info en reserveren kaarten: WOGA, tel. 03 324 81 31 of via e-mail info@woga.be Datum: zaterdag 4 maart 2006 Plaats: Alpheusdal, F. Williotstraat 22, Berchem Deuren: 13 uur Aanvang: 14 uur Toegang: 7,5, 15 en 25 Info en reserveren kaarten: WOGA, tel. 03 324 81 31 of via e-mail info@woga.be

Nadere informatie

SWINGIN'HULSEN, GEGEERD EN GRATIS FESTIVAL

SWINGIN'HULSEN, GEGEERD EN GRATIS FESTIVAL SWINGIN'HULSEN, GEGEERD EN GRATIS FESTIVAL Gegeerd dus, niet alleen door het talrijk aanwezige publiek of door bekende en onbekende artiesten van over de hele wereld die graag Swingin'Hulsen op hun agenda

Nadere informatie

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij Extra KEA evenementen... Wijnproeverij van de Wijnkelder Brouwersgracht.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE!

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! Het project Lokale Helden heeft aan getoond dat niet- verenigde muzikanten en organisatoren ontbreken in het lokaal cultuurbeleid. DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! Doe er iets aan, en realiseer

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Isabella Lenarduzzi Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Isabella: Ik ben geboren in Brussel. Mijn vader kwam als twaalfjarige vanuit het

Nadere informatie

ROESELAARSE AUTEURS. Georges Bruggeman. ( Pittem, 13/04/1920 Roeselare, 25/03/2002)

ROESELAARSE AUTEURS. Georges Bruggeman. ( Pittem, 13/04/1920 Roeselare, 25/03/2002) ROESELAARSE AUTEURS Georges Bruggeman ( Pittem, 13/04/1920 Roeselare, 25/03/2002) Biografie Georges Bruggeman werd geboren op 13 april 1920 in Pittem. Hij bracht zijn jeugd door in Rumbeke en liep school

Nadere informatie

Poke you Once (19h ) - Zwolle

Poke you Once (19h ) - Zwolle Poke you Once (19h00-1945) - Zwolle Deze energieke Zwolse pop/rock band zal op de 10 e (jubileum) editie van het In the Attic de aftrap geven voor een fantastische avond. 2 ladies en 4 gents die een feestje

Nadere informatie

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE!

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! CIJFERS OVER DRIE LOKALE HELDEN-EDITIES HEEN Het project Lokale Helden heeft aangetoond dat niet-verenigde muzikanten en organisatoren ontbreken in het lokaal

Nadere informatie

SCHRIJVER IN DE BLOEMETJES GEZET MET BOEK EN OPTREDENS 80-jarige Louis Verbeeck gevierd

SCHRIJVER IN DE BLOEMETJES GEZET MET BOEK EN OPTREDENS 80-jarige Louis Verbeeck gevierd 28.11.2012 dienst c6mmunicatie SCHRIJVER IN DE BLOEMETJES GEZET MET BOEK EN OPTREDENS 80-jarige Louis Verbeeck gevierd TESSENDERLO Met een indrukwekkend eerbetoon heeft Tessenderlo gisteren haar ereburger

Nadere informatie

Focus Flits 65/4 65/4

Focus Flits 65/4 65/4 65/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Etienne Van Hees. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester.

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester. Beste Gentenaars, Beste liberale vrienden, WELKOM! Welkom in gent, Welkom op de stedendag van Open Vld. Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen

Nadere informatie

Geloof in die éne reden waarom het wel kan!

Geloof in die éne reden waarom het wel kan! Geloof in die éne reden waarom het wel kan! Media Luna en Vrede & Vrijheid * Al 20 jaar lang werkzaam voor War Child: Recent: Openingsfilm & film Michaela DePrince concert Carré 5 december 2018 Marco Borsato

Nadere informatie

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt de vragen die bij dat hoofdstuk

Nadere informatie

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Miniboekje Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Het leven is wat er gebeurt als je iets anders doet John Lennon Dit miniboekje geeft een impressie van de levenslustige ouderen die in

Nadere informatie

TEAM TEMPTATION SPONSORMAP. Nationale synchro teams SEIZOEN 2012-2013 MEI 2012 MEI 2013. www.teamtemptation.be

TEAM TEMPTATION SPONSORMAP. Nationale synchro teams SEIZOEN 2012-2013 MEI 2012 MEI 2013. www.teamtemptation.be TEAM TEMPTATION SPONSORMAP SEIZOEN 2012-2013 Nationale synchro teams MEI 2012 MEI 2013 www.teamtemptation.be SEIZOEN 2012-2013 TEAM TEMPTATION is ons nationaal paradepaardje in de synchro sport!!! Ondertussen

Nadere informatie

Veel liefs uit Holland

Veel liefs uit Holland Veel liefs uit Holland Voorjaar 2018 Nicolette van Dam presenteert nieuw programma! Tien Nederlandse expats gaan op zoek naar een Nederlandse partner. De avontuurlijke expats zoeken een geliefde met wie

Nadere informatie

Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden,

Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden, Toespraak Gerdi Verbeet Bijeenkomst voor organisatoren van lokale herdenkingen en vieringen Amersfoort, 11 november 2017 Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden, Vandaag vieren we

Nadere informatie

SERIE LEVENSBESCHRIJVINGEN NR. 2 G.H. VEENSTRA

SERIE LEVENSBESCHRIJVINGEN NR. 2 G.H. VEENSTRA SERIE LEVENSBESCHRIJVINGEN NR. 2 G.H. VEENSTRA Wim de Kam. 15 In het tweede deel van deze serie thans een aanzet tot een levensbeschrijving van de heer G.H.Veenstra. Ik noem het een aanzet omdat er nog

Nadere informatie

foto s sina willmann haar mannetje

foto s sina willmann haar mannetje foto s sina willmann Sina Willmann staat haar mannetje De wereld van quadraces staat bij het brede publiek voornamelijk bekend als een echte mannenwereld. Er zijn echter ook dames die hun mannetje weten

Nadere informatie