Houten vloer kopen? Hier moet u op letten!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Houten vloer kopen? Hier moet u op letten!"

Transcriptie

1 Houten vloer kopen? Hier moet u op letten! Alles wat u moet weten over de juiste keuze voor een houten vloer. Cruciale informatie die u helpt de juiste keuze te maken voor een vloer die past bij u en uw woonwensen. Extra: 5 tips om uw vloer als nieuw te houden!

2 Inleiding Het aankopen van een houten vloer is een flinke investering. Als het goed is, gaat een houten vloer jaren mee. Echter weten veel mensen niet welke vloer geschikt is en welk factoren meespelen bij deze aankoop. Dit ebook is ervoor bedoeld u te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Op deze manier kunt u met een gerust hart een houten vloer kopen die bij u en uw woonwensen past.

3 Inhoud De onderwerpen die in dit ebook aan bod komen zijn: De verschillen tussen parket en een plankenvloer De verschillen tussen laminaat en parket Wat bepaalt de kwaliteit van laminaat? Wat bepaalt de prijsverschillen tussen de verschillende soorten parketvloeren? Heb ik een ondervloer nodig, en zo ja welke? Is een houten vloer geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling? Hoe werkt u een houten vloer rondom af? Hoe zijn de parketvloeren zijn behandeld, en hoe ze zijn onderhouden? Hoe blijft mijn houten vloer het langst mooi? Extra: 5 tips om uw vloer als nieuw te houden!

4 Wat is het verschil tussen parket en een plankenvloer? Een plankenvloer bestaat uit een massieve strook hout die zwevend of verlijmd wordt gemonteerd. Doordat het massief hout is en dus niet uit meerdere lagen bestaat is een plankenvloer veel gevoeliger voor werken (krimpen-uitzetten) en oogt daardoor nooit helemaal egaal. Een parketvloer daarentegen is door zijn meerlaagse opbouw een veel stabieler product en kan daardoor veel netter worden gelegd en werkt zelfs bij een zwevende legmethode nauwelijks, waardoor kiervorming en kromtrekken onder de juiste omstandigheden niet voor zal komen. Tevens is parket toepasbaar op vloerverwarming, massieve planken absoluut niet.

5 Wat is het verschil tussen laminaat en parket? Laminaat ziet er op het eerste gezicht uit als hout. Toch is laminaat niets anders dan een laag van geperst houtvezel (mdf/hdf) waarop een fotoprint van hout is aangebracht. Deze print is beschermd met een kunststof slijtlaag (overlay). Wanneer deze slijtlaag versleten is, is de vloer op. Een echte houten vloer van parket of planken daarentegen kunt u eventueel schuren en van een nieuwe beschermlaag voorzien, waarna de vloer weer jaren mee kan. Tevens kan een parketvloer vast verlijmd worden aan de cementdekvloer waardoor het loopgeluid sterk verminderd.

6 Wat bepaalt de kwaliteit van laminaat? Laminaat vloeren worden tegenwoordig al aangeboden vanaf zo n 4 euro per m², maar we zien ook laminaat van rond de 30 euro! De verschillen zijn echter gigantisch groot. De prijs van laminaat wordt onder andere bepaalt door het formaat planken, de dikte, de persing van het basismateriaal, de slijtklasse, maar ook door de pasvorm en de behandeling van de V-groef bijvoorbeeld. Uiteraard kan de keuze van de laminaatvloer afhankelijk zijn van de ruimte waarvoor u het laminaat gaat gebruiken, of de vloer intensief gebruikt gaat worden of juist niet, en voor hoe lang de vloer mee moet kunnen gaan. Simpelweg kunnen we stellen dat u tussen de 10 en 15 euro al een redelijke slaapkamerkwaliteit laminaat koopt, voor een goede woonkamerkwaliteit betaalt u zo n 20 á 30 euro.

7 Wat bepaalt de prijsverschillen tussen de verschillende parketvloeren? Het hedendaagse parket is leverbaar in verschillende afmetingen, zowel in dikte, in breedte en in lengte van de planken. Hoe breder, langer en dikker het parket des te hoger de prijs. Daarnaast kunnen er een groot aantal bewerkingen aan het parket worden gedaan wat de uiteindelijke verkoopprijzen zal beïnvloeden, zoals roken, verouderen, schrapen, kleuren en oliën. Tevens speelt de opbouw van het parket een rol in de prijs!

8 Heb ik een ondervloer nodig en zo ja welke? Bij laminaat heeft u altijd een ondervloer nodig. Bij parket en massief hout kunt u er ook voor kiezen om de planken vast aan de cementdekvloer te verlijmen. Helaas maken veel mensen de fout om te besparen op de ondervloer terwijl deze minstens net zo belangrijk is als de vloer zelf. Een goede stabiele ondervloer maakt de houten vloer namelijk op de 1e plaats een stuk stiller in de ruimte zelf en dat verschil met een goedkope ondervloer is écht gigantisch! Daarnaast zorgt een goede ondervloer ervoor dat de laminaat- of parketvloer niet gaat veren en daardoor wellicht ook gaat kraken. Wanneer u in een flat of appartement woont is het tevens van belang dat de ondervloer voldoet aan een bepaalde geluidsreductie (uitgedrukt in decibels) zodat de (onder)buren er geen overlast van kunnen hebben. De prijs van ondervloeren varieert globaal van zo n 2 tot 8 euro per m².

9 Is een houten vloer geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling? Zowel laminaat als parket kan zonder problemen op vloerverwarming gebruikt worden. Massief hout is totaal ongeschikt in combinatie met vloerverwarming. Voor het leggen van laminaat op vloerverwarming heeft u een ondervloer nodig met een lage warmteweerstand. Lamelparket op vloerverwarming en vloerkoeling kan zowel zwevend (i.c.m. de juiste ondervloer) als vast verlijmd op de cementdekvloer aangebracht worden. Er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar men rekening mee moet houden zoals de R-waarde (warmte geleidingscoëfficiënt) van het parket, de juiste ondervloer of lijm, en het opstookprotocol. Onze verkopers kunnen u daar alles over vertellen.

10 Hoe werkt u een houten vloer rondom af? Voor alle houten vloeren zijn mooie plinten beschikbaar. Plinten in de kleur van de vloer natuurlijk maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor een opstaande mdf plint. Deze plinten zijn wit voorgegrond, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en hoogtes en kan men lakken in de kleur van de muur bijvoorbeeld. Hierdoor vormt de plint een geheel met de muur en voorkomt u het zogenaamde kuipeffect. Naast de vele soorten plinten zijn er ook een groot aantal verschillende soorten profielen te koop om bijvoorbeeld een mooie aansluiting naar de tegelvloer of bij de trap te maken.

11 Hoe zijn de parketvloeren behandeld, en hoe zijn ze te onderhouden? Nagenoeg alle parketvloeren die worden verkocht zijn in de fabriek behandeld met een olie. Na het leggen van houten vloeren adviseren wij deze vloeren nog een keer te behandelen met een hardwaxolie. Deze hardwaxolie is samengesteld uit natuurlijke oliën en wassen wat resulteert in kleurverdieping van het oppervlak en zorgt voor een slijtvaste waterafstotende laag. Hamers adviseert dat u wekelijks reinigt met Blue Dolphin Multi cleaner en maandelijks reinigen met Blue Dolphin Fix & Fill. Dit voegt u simpelweg aan water toe. Afhankelijk van het gebruik kunt u de vloer tussendoor behandelen met Blue Dolphin onderhoudsolie maar wanneer er slijtageverschijnselen aan het oppervlak komen dient u de vloer opnieuw te behandelen met een laag Blue Dolphin hardwaxolie. Het grote voordeel van olie is dat u de vloer ook plaatselijk kunt behandelen zonder dat er kleurverschil ontstaat en dat tussentijds schuren niet nodig is.

12 Hoe blijft mijn houten vloer het langst mooi? Naast het goed onderhouden van uw houten vloer, is het van groot belang om de luchtvochtigheid in de ruimte in de gaten te houden. Deze luchtvochtigheid mag schommelen tussen de 45 en 65 %. Een te hoge of een te lage luchtvochtigheid kan problemen veroorzaken aan uw houten vloer. Wanneer het te vochtig is kan de vloer dusdanig uit gaan zetten zodat schade aan de vloer maar ook aan de omgeving kan ontstaan. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, zoals in een stookseizoen, kan de vloer gaan krimpen zodat er bijvoorbeeld scheurtjes in de vloeren kunnen komen. Daarnaast is een te hoge of te lage luchtvochtigheid slecht voor uw houten meubelen, muziekinstrumenten (deze kunnen ontstemd raken), huisdieren maar ook voor uw eigen gezondheid! In onze showroom vindt u apparaten om de luchtvochtigheid te meten, en op peil te houden!

13 EXTRA: 5 tips om uw vloer als nieuw te houden 1. Zorg ervoor dat uw houten vloer zand en vuilvrij is. Zand werkt als schuurpapier op uw houten vloer. Reinig uw vloer daarom dagelijks. 2. Alleen vochtig reinigen wanneer dit noodzakelijk is. Gebruik hiervoor altijd een uitgewrongen dweil. Hierdoor voorkomt u dat uw vloer uitzet. 3. Gebruik onderhoudsproducten van het merk waarmee uw vloer is afgewerkt. Gebruik geen allesreinigers zoals ammoniak, chloor, soda, azijn of andere reinigingsmiddelen. Hiermee beschadigt u de afwerklaag. 4. Plaats beschermingsmiddelen zoals viltjes onder tafel- en stoelpoten en ander meubilair dat regelmatig verschoven wordt. Op die manier voorkomt u krassen. 5. Houdt de luchtvochtigheid van uw kamer op peil. Hiermee voorkomt u vervorming van uw houten vloer.

14 Hamers Tilburg: Binnengewoon Goed! U kunt bij ons terecht voor de beste deals in houten vloeren, kasten, deuren en plafonds. Hamers biedt u een variëteit aan stijlen, modern, romantisch, klassiek. Door de variëteit aan stijlen en de vele producten wordt kiezen moeilijk. Maar samen met Hamers komt u daar altijd uit. Wij adviseren u namelijk vakkundig op het gebied van materiaalgebruik, duurzaamheid en specifieke eigenschappen van ieder product. Met dit ebook helpen we u bij de juiste keuze voor de vloer die bij u, uw gezin, uw woning en uw wensen past. Wanneer u na het lezen van dit ebook nog vragen heeft, helpen wij u daar graag bij!

15 Waar u ons kunt vinden Hamers Binnengewoon Goed B.V. Ringbaan Zuid GA Tilburg tel: fax: info@hamerstilburg.nl

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Collectie 2015-1 Parketvloeren Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Forte Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave Hout is een natuurproduct en geeft daarmee een natuurlijke uitstraling. Elke

Nadere informatie

Collectie 2015-1. LVT vloeren. De fluisterstille en vochtwerende vloer

Collectie 2015-1. LVT vloeren. De fluisterstille en vochtwerende vloer Collectie 2015-1 LVT vloeren De fluisterstille en vochtwerende vloer Sense Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave De Sense LVT vloeren collectie bevat karaktervolle vinyl vloeren van de hoogste kwaliteit. Net

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

DISCLAIMER. 2010 Select Vloeren, alle rechten voorbehouden.

DISCLAIMER. 2010 Select Vloeren, alle rechten voorbehouden. DISCLAIMER Wij besteden de grootste zorg aan de juistheid en volledigheid van onze brochures. Mocht desondanks blijken dat de aangeboden informatie onjuistheden bevat dan aanvaardt Select Vloeren geen

Nadere informatie

Lesboek geprefabriceerde vloeren leggen

Lesboek geprefabriceerde vloeren leggen Lesboek geprefabriceerde vloeren leggen Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. Meppel Auteur: Marco Bank, ROC Midden Nederland, Bouw & Interieur College in Nieuwegein Redactie: Edu Actief b.v. Meppel Vormgeving:

Nadere informatie

Vier soorten parket: 1. Laminaat 2. Lamellen parket 3. Gelijmd parket 4. Massieve delen

Vier soorten parket: 1. Laminaat 2. Lamellen parket 3. Gelijmd parket 4. Massieve delen Vier soorten parket: 1. Laminaat 2. Lamellen parket 3. Gelijmd parket 4. Massieve delen Laminaat vloeren Dit zijn vloeren welke eigenlijk niet zoveel uitleg meer nodig hebben, temeer daar bijna iedereen

Nadere informatie

VLOEREN INSPIRATIE VAN VLOEREN STUDIO DUIVEN

VLOEREN INSPIRATIE VAN VLOEREN STUDIO DUIVEN VLOEREN INSPIRATIE VAN VLOEREN STUDIO DUIVEN HET GEZICHT VAN... Vloeren Studio Duiven Als eigenaar van Vloeren Studio Duiven breng ik jarenlange ervaring mee. Sinds 1997 ben ik actief als zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Collectie 2015-1. Laminaatvloeren. Sfeervolle en levendige vloeren voor ieder interieur

Collectie 2015-1. Laminaatvloeren. Sfeervolle en levendige vloeren voor ieder interieur Collectie 2015-1 Laminaatvloeren Sfeervolle en levendige vloeren voor ieder interieur Strata Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave Een vloer geeft kleur aan uw interieur. Het interieur is immers de locatie waar

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN UW VLOER

ONDERHOUD VAN UW VLOER ONDERHOUD VAN UW VLOER PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER. Om uw vloer zo goed en zo lang mogelijk in prima staat te houden, dient u zorgvuldig met de vloer om te gaan. Onafhankelijk van het type vloer

Nadere informatie

Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW

Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW Inhoudsopgave: 1. Eiken Multiplanken 2. Eiken Multiplank visgraat 3. Eiken Tapis, visgraat en Hongaarse punt 4. Mozaïek parket 5. Grenen vloerdelen 6. Massief eiken

Nadere informatie

eautifloor Beautifloor parket vloeren geven uw woning warmte en een stijlvolle, authentieke uitstraling Boston Lamelparket Collectie

eautifloor Beautifloor parket vloeren geven uw woning warmte en een stijlvolle, authentieke uitstraling Boston Lamelparket Collectie eautifloor Beautifloor parket vloeren geven uw woning warmte en een stijlvolle, authentieke uitstraling Boston Lamelparket Collectie Beautifloor Boston is een onderscheidende collectie lamelparketvloeren.

Nadere informatie

VLOEREN INSPIRATIE VAN NEERLANDIA HOUTEN VLOEREN

VLOEREN INSPIRATIE VAN NEERLANDIA HOUTEN VLOEREN VLOEREN INSPIRATIE VAN NEERLANDIA HOUTEN VLOEREN HET GEZICHT VAN... NEERLANDIA LEVERT ECHT VAKWERK Een echt familiebedrijf Harry van der Zanden is begin jaren 90 in het parket begonnen op de werkvloer.

Nadere informatie

Hout: de eerste prijs

Hout: de eerste prijs PARKET Parket is dé tijdloze vloerbekleding bij uitstek en heeft nog steeds enorm veel succes. De kwaliteit ervan is nauw verbonden met de gebruikte houtsoort. De beste houtsoorten leveren de beste plankenvloeren,

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Parket / Parquet. High Quality Flooring

Parket / Parquet. High Quality Flooring Parket / Parquet High Quality Flooring Parket / Parquet K waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 V loeren met karakter E en echt houten vloer van Intra Parket vervolmaakt elk interieur en

Nadere informatie

Parketvloeren. Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur

Parketvloeren. Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur Parketvloeren Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur COLLECTIE 2014-1 INHOUD pag 4 pag 6 pag 8 pag 10 pag 11 pag 12 Assortimentoverzicht Columbus Chopin Specials: Visgraat, Hongaarse

Nadere informatie

VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND

VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND HET GEZICHT VAN... PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER ParketGroep Nederland bestaat uit een groep ondernemers uit de vloerenbranche, met in totaal ruim 25

Nadere informatie

VLOEREN INSPIRATIE VAN ALPON PARKET

VLOEREN INSPIRATIE VAN ALPON PARKET VLOEREN INSPIRATIE VAN ALPON PARKET HET GEZICHT VAN... Eigenaar Arthur Sonnevelt (rechts op de foto) en verkoper Jan van Os (links) hebben de taken goed verdeeld. De eerste woorden die Jan noemt zijn gelijk

Nadere informatie

Parket: zo veelzijdig

Parket: zo veelzijdig 12 HOUT Parket: zo veelzijdig Parket doet automatisch denken aan klassieke en rustieke interieurs waar het uiteraard een vaste waarde blijft. Maar we zien houten vloeren ook vaak opduiken in moderne interieurs.

Nadere informatie

Houtenvloeren op Vloerverwarming

Houtenvloeren op Vloerverwarming Houtenvloeren op Vloerverwarming www.martijndewitvloeren.nl 2 3 HOUT OP VLOERVERWARMING Hout op vloerverwarming: lange tijd was dit in Nederland ondenkbaar, maar inmiddels is het voor ons de normaalste

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

BlockWood klik-lamelparket Uw natuurlijke keus!

BlockWood klik-lamelparket Uw natuurlijke keus! BlockWood klik-lamelparket Uw natuurlijke keus! Ja! Natuurlijk! BlockWood klik-lamelparket Met BlockWood lamelparket kiest u voor een vloer die een warme, sfeervolle uitstraling combineert met praktisch

Nadere informatie

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking HARTJE EINDHOVEN Handleiding vloerafwerking Huurwoningen 1. Algemeen 2. De vloeropbouw 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking 4. (On-) Mogelijke vloerafwerkingen Geschikt onder voorwaarden:

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

www.serena.be www.egaliseer.be Authentic Plank Shade Strips 2,5mm

www.serena.be www.egaliseer.be Authentic Plank Shade Strips 2,5mm www.serena.be www.egaliseer.be Authentic Plank Shade Strips 2,5mm Verlijmde kurkvloer en -wand WAAROM KURK? Ecologisch Duurzaam Anti statisch en -allergisch Warmte en geluids isolerend VERLIJMDE KURK Dikte

Nadere informatie

Aanpassingen in de inrichting van de woning

Aanpassingen in de inrichting van de woning Toelichting Aanpassingen in de inrichting van de woning U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Onze opzichter adviseert u graag over de inrichting van uw woning, als het gaat om de

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY 01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14 Parket / Parquet High Quality Flooring 02. Intra ompulatie.pdf 1 23-04-13 14:27 Parket / Parquet waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 03. Intra Voorwoord.pdf

Nadere informatie

DE MOOISTE VLOEREN, MET DE ZEKERHEID VAN DE VAKMAN. 49, 95. Eiken vloeren vanaf. /m 2 CO L L E C T I E. www.parketgroep.nl

DE MOOISTE VLOEREN, MET DE ZEKERHEID VAN DE VAKMAN. 49, 95. Eiken vloeren vanaf. /m 2 CO L L E C T I E. www.parketgroep.nl DE MOOISTE VLOEREN, MET DE ZEKERHEID VAN DE VAKMAN. Eiken vloeren vanaf 49, 95 CO L L E C T I E PARKETGROEP, WEL ZO ZEKER., OOH... ParketGroep bestaat uit een groep ondernemers uit de vloerenbranche met

Nadere informatie

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING Vloerverwarming Vandaag de dag wordt in steeds meer nieuwbouw woningen gebruik gemaakt van vloerverwarming als hoofdverwarming. U hebt dan geen radiatoren meer, deze zijn geheel vervangen door een systeem

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

P A R K E T A A N B I E D I N G E N

P A R K E T A A N B I E D I N G E N - P A R K E T A A N B I E D I N G E N 1) LAMELLENVLOER Bijzonder in prijs en kwaliteit. U koopt hem namelijk voor 50,10 p/m², En dat is inclusief gelakt en Elastilonlegsysteem. Prijsvergelijking is vooral

Nadere informatie

Parket / Parquet. Country Aphrodite Classic Classic Heritage Domaine Confort Clic

Parket / Parquet. Country Aphrodite Classic Classic Heritage Domaine Confort Clic Parket / Parquet Country Aphrodite Classic Classic Heritage Domaine Confort Clic Parket / Parquet 2 V loeren met karakter E en echt houten vloer van Intra Parket vervolmaakt elk interieur en straalt kwaliteit,

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Hout... een NATUURPRODUCT

Hout... een NATUURPRODUCT TEAK p 3 ACACIA P 4 EIKen P 5 Iepen P 6 Populieren P 7 Hout... een NATUURPRODUCT Rubberwood P 8 Vuren / Grenen P 9 HOUT MET een DECOR P10 ALLES OVER HOUTSOORTEN, EIGENSCHAPPEN EN HOE U DEZE HET BESTE KUNT

Nadere informatie

vinyl CONCEPT Uniclic & Gluedown

vinyl CONCEPT Uniclic & Gluedown Uniclic & Een geweldige nieuwe ervaring. Vinyl Concept de nieuwe vloer met oneindige mogelijkheden. Een lust voor uw ogen en oren. De prachtige trendy decors maken uw kamer pas echt af. Bent u traditioneel

Nadere informatie

Welkom! Bent u zich aan het oriënteren op parket of een houten vloer en wilt u inspirerende ideeën opdoen?

Welkom! Bent u zich aan het oriënteren op parket of een houten vloer en wilt u inspirerende ideeën opdoen? Welkom! Bent u zich aan het oriënteren op parket of een houten vloer en wilt u inspirerende ideeën opdoen? Graag laten we u alvast een aantal highlights zien uit de meest uitgebreide en op individualistische

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN UW VLOER

ONDERHOUD VAN UW VLOER ONDERHOUD VAN UW VLOER PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER. Om uw vloer zo goed en zo lang mogelijk in prima staat te houden, dient u zorgvuldig met de vloer om te gaan. Onafhankelijk van het type vloer

Nadere informatie

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet

Nadere informatie

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem Een Lalegno meerlagenparket is door zijn opbouw en samenstelling beter geschikt voor gebruik met vloerverwarming dan massief parket. Een parketvloer opgebouwd uit twee of meer lagen is immers stabieler

Nadere informatie

Veelgestelde vragen- houtklus binnen

Veelgestelde vragen- houtklus binnen Veelgestelde vragen- houtklus binnen VEELGESTELDE VRAGEN Heb je een vraag, zie hieronder een samenvatting van de veelgestelde vragen. Je kunt ook altijd onze Technische Voorlichting bellen op 0713082344,

Nadere informatie

Bourgogne vloeren 8,5 mm dik

Bourgogne vloeren 8,5 mm dik Bourgogne vloeren 8,5 mm dik Europees eiken Rustiek A/B Onbehandeld Rustiek A/B Verouderd 90 mm stroken 30,00 35,00 44,95 90 x 450 mm 30,00 35,00 44,95 120 mm stroken 30,00 35,00 44,95 120 x480/600 mm

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken u voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen u nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

Passion for wood since 1904

Passion for wood since 1904 Parket 2016-2017 Passion for wood since 1904 De passie voor hout grijpt bij Hoebeek meer dan een eeuw terug in de tijd. In 1904 reeds, startte Jan Hoebeek met het verzagen van bomen tot goedkoop timmerhout.

Nadere informatie

Laminaat- en Parketvloeren

Laminaat- en Parketvloeren Laminaat- en Parketvloeren Sfeervolle en levendige vloeren voor ieder interieur INHOUD LAMINAATVLOEREN pag 4 pag 6 pag 8 pag 10 pag 12 pag 14 pag 16 pag 18 MegaLiving 7 mm MegaLiving 8 mm (mat) MegaLiving

Nadere informatie

De moderne visgraatvloer

De moderne visgraatvloer De moderne visgraatvloer De visgraatvloer is enorm populair en dat is niet voor niets, een visgraat vloer is stijlvol, decoratief en geeft elk interieur een luxe uitstraling. Visgraat is tijdloos en kan

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW

Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW. 1 Eiken Multiplanken Overzicht rustiek Eiken Multiplanken Standaard eiken ABC sortering 12/2x150 29,95/m2, incl. bewerking 37,50/m2 12/3x180 36,95/m2, incl. bewerking

Nadere informatie

Collectie Laminaatvloeren. Sfeervolle en levendige vloeren voor ieder interieur

Collectie Laminaatvloeren. Sfeervolle en levendige vloeren voor ieder interieur Collectie 2017 Laminaatvloeren Sfeervolle en levendige vloeren voor ieder interieur Roommade Strata Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave Een vloer geeft kleur aan uw interieur. Het interieur is immers de locatie

Nadere informatie

HOUTEN VLOEREN, PUUR NATUUR

HOUTEN VLOEREN, PUUR NATUUR HOUTEN VLOEREN, PUUR NATUUR 2 HOUTEN VLOEREN, PUUR NATUUR EUROPEES EIKEN LAMELPARKET NEDERLAND COLLECTIE De Nederland Collectie is exclusief verkrijgbaar bij de aangesloten winkels van ParketGroep Nederland.

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

Traditioneel parket in appartementen.

Traditioneel parket in appartementen. Traditioneel parket in appartementen. Traditioneel parket in nieuwbouw appartementen. Een goede keus en geen probleem, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Parketvloeren zijn in. Veel nieuwe

Nadere informatie

=14,99 Per m 2. Beste koop BRICO PLAN-IT 18,99 NIEUWE TREND. Directe korting GECERUSEERD BEWERKT HOUT EFFECT. www.plan-it.be. Van: 8-7 > 27-7-2015

=14,99 Per m 2. Beste koop BRICO PLAN-IT 18,99 NIEUWE TREND. Directe korting GECERUSEERD BEWERKT HOUT EFFECT. www.plan-it.be. Van: 8-7 > 27-7-2015 Van: 8-7 > 27-7-2015 BRICO PLAN-IT NIEUWE TREND Laminaatvloer Medium Parijs, per m 2 18, -4 =14, GECERUSEERD BEWERKT HOUT EFFECT Laminaatvloer 8mmV4 Medium Parijs Breedte 13,5 cm, dikte 8 mm, lengte 129,1

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Vloeren op een zwevende dekvloer met vloerverwarming en vloerkoeling.

Vloeren op een zwevende dekvloer met vloerverwarming en vloerkoeling. Vloeren op een zwevende dekvloer met vloerverwarming en vloerkoeling. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. DEN HEIJER WONINGSTOFFERING Edisonstraat 17 Zoetermeer MAISON WONINGSTOFFERING Coppeliaschouw

Nadere informatie

Vloeren Laminaat en hout

Vloeren Laminaat en hout Vloeren Laminaat en hout 1 CanDo biedt een uitgebreid assortiment doe-het-zelf producten waarmee het eenvoudig wordt om een eigen stijl te creëren. CanDo producten zijn gemakkelijk te verwerken en passen

Nadere informatie

De passie voor hout PARKET

De passie voor hout PARKET PARKET De passie voor hout Massief of gelijmd, inheems of exotisch: parket blijft een vaste waarde in de vloerbekledingen, voornamelijk omdat de mens altijd al een bevoorrechte relatie onderhouden heeft

Nadere informatie

Leginstructies - Houten Vloeren

Leginstructies - Houten Vloeren Leginstructies - Houten Vloeren Tips vooraf Leg de houten planken 48 uur voor het verwerken in de ruimte waar de uiteindelijke parket vloer komt te liggen. Door het hout te laten wennen aan de temperatuur

Nadere informatie

Assortiment Doos Inhoud (Stuks) Code Caramel Structuur Randen Afwerking

Assortiment Doos Inhoud (Stuks) Code Caramel Structuur Randen Afwerking Blz. 1 MOSO LANDHUISDEEL Het landhuisdeel heeft een mes-en-groef verbinding en is opgebouwd uit 3 bamboelagen, waarbij de middelste laag dwars geperst is (afstand tussen de strips ca. 2mm). De strips van

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

P A R K E T A A N B I E D I N G E N

P A R K E T A A N B I E D I N G E N P A R K E T A A N B I E D I N G E N Lamellenvloer Bijzonder in prijs en kwaliteit. U koopt hem namelijk voor 43,90/m², En dat is inclusief gelakt en Elastilon legsysteem. Prijsvergelijking is alleen om

Nadere informatie

Inhoud. 1. Montagemogelijkheden. 2. Algemene vereisten aan de ondergrond

Inhoud. 1. Montagemogelijkheden. 2. Algemene vereisten aan de ondergrond Inhoud 1. Montagemogelijkheden 2. Algemene vereisten aan de ondergrond 2.1 Soorten ondergrond 2.2 Hoedanigheid estrik 2.3 CM-meting 2.4 Vochtscherm 2.5 Vloerplaat 2.6 Volledige verlijming op bijzondere

Nadere informatie

Algemene training parketteur

Algemene training parketteur Parketteur Algemene training parketteur Dekvloer voorbereiding en egalisatie een 2 daagse training 420,00 Level 2 een 2 daagse training 420,00 Voor het vakkundig egaliseren van een dekvloer heb je naast

Nadere informatie

VA N R O S S U M O N D E R H O U D

VA N R O S S U M O N D E R H O U D VAN ROSSUM ONDERHOUD (ONDER)HOUDEN VAN HOUT Dichtbij de natuur. Midden in het leven. Het eikenhout dat de meubelen van Van Rossum hun onmiskenbare karakter geeft, is een uniek materiaal. Hierdoor kan

Nadere informatie

1. Algemene informatie houten vloeren

1. Algemene informatie houten vloeren 1. Algemene informatie houten vloeren Binnen de productgroep houten vloeren is momenteel met name de eiken vloer razend populair. Naast eiken vloeren behoren tropisch hardhout, grenen etc. ook tot de productgroep

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

Collectie Parketvloeren. Karakteristieke houten vloeren Als kwaliteit en uitstraling tellen

Collectie Parketvloeren. Karakteristieke houten vloeren Als kwaliteit en uitstraling tellen Collectie 2017 Parketvloeren Karakteristieke houten vloeren Als kwaliteit en uitstraling tellen Roommade Inhoudsopgave 2 Sortering 3 Labels Productlijnen 4 Veredeld parket 10 Specials Afwerking 14 Accessoires

Nadere informatie

Prijslijst Moso bamboe vloeren. Topbamboo. Purebamboo. Bamboo Elite

Prijslijst Moso bamboe vloeren. Topbamboo. Purebamboo. Bamboo Elite Prijslijst Moso bamboe vloeren Vanaf 1 maart 2018, prijzen inclusief 21% btw. Exclusief vervoer, leggen en randafwerking (plint of afdeklat), op voorwaarde van beschikbaarheid en onder voorbehoud van fouten.

Nadere informatie

Laminaat is een populaire vloerbedekking en het leggen van laminaat is meer dan welke andere vloer, een mooie klus voor doe-het-zelvers.

Laminaat is een populaire vloerbedekking en het leggen van laminaat is meer dan welke andere vloer, een mooie klus voor doe-het-zelvers. ALLES WAT U MOET WETEN OVER LAMINAAT Laminaat is een populaire vloerbedekking en het leggen van laminaat is meer dan welke andere vloer, een mooie klus voor doe-het-zelvers. Voordelen? Weg met dat oude

Nadere informatie

SPECTACULAIR VOORDEEL!

SPECTACULAIR VOORDEEL! KOMT DAT ZIEN SPECTACULAIR VOORDEEL! HUIS VERKOPEN? Een onderhoudsbeurt voor de vloer doet wonderen! EIKEN VLOEREN Vanaf 49,95 50% VAN UW KAMER GRATIS GELEGD! Bestel snel! ELKE 10 E METER GRATIS! In de

Nadere informatie

Vloerafwerking (soepele vloerbekledingen, hout, tegels,...). Opleiding voor een ecologische keuze van bouwmaterialen 02 juni 2009

Vloerafwerking (soepele vloerbekledingen, hout, tegels,...). Opleiding voor een ecologische keuze van bouwmaterialen 02 juni 2009 Vloerafwerking (soepele vloerbekledingen, hout, tegels,...). Opleiding voor een ecologische keuze van bouwmaterialen 02 juni 2009 Vloerbekleding 1. Harde vloerbekleding 2. Halfzachte vloerbekleding 3.

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over vloeren

Alles wat u wilt weten over vloeren vloeren Alles wat u wilt weten over vloeren Overzicht assortiment Decors De juiste vloer voor de juiste sfeer Een vloer van GAMMA is in alle opzichten een slimme keuze. Wij bieden u een groot assortiment

Nadere informatie

249 MS Polymer. Product. Volumes. Eigenschappen

249 MS Polymer. Product. Volumes. Eigenschappen Product Hoogtechnologische, zeer snel doorhardende gebruiksklare parketlijm op basis van MS polymers voor het verlijmen van ondervloer en plankenvloer, hout- en laminaatparket van alle houtsoorten, ook

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Presentatie. Wijk bij Duurstede 11 maart 2019

Presentatie. Wijk bij Duurstede 11 maart 2019 Presentatie Wijk bij Duurstede 11 maart 2019 Contactgeluidreductie Loopgeluid Stabiliteit Vloerverwarming 10 db oplossingen PPC Nieuw: Marathon Premium Website: vloerkeuze menu Praktijk: - Droge egalisatie

Nadere informatie

Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings):

Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings): Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings): rigostep skylt conditioner Voor SKYLT vloeren is een speciale reiniger ontwikkeld die absoluut geen

Nadere informatie

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren.

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. MATERIALEN VOOR FRONTEN ACRYL Eigenschappen acryl Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. Acryl hoogglans is een kunststof en kan enkel als vlakke

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Prijslijst 2014. Schaverij Eikelboom. Ceintuurbaan 10. 8024 AA Zwolle. Telefoon: 06 53734941. Email: info@schaverij-eikelboom.nl

Prijslijst 2014. Schaverij Eikelboom. Ceintuurbaan 10. 8024 AA Zwolle. Telefoon: 06 53734941. Email: info@schaverij-eikelboom.nl Prijslijst 2014 Schaverij Eikelboom Ceintuurbaan 10 8024 AA Zwolle Telefoon: 06 53734941 Email: info@schaverij-eikelboom.nl Internet: www.schaverij-eikelboom.nl Eiken Tapis 6mm Eigen productie Prijzen

Nadere informatie

Echt #vanhout is toch het mooist

Echt #vanhout is toch het mooist Echt #vanhout is toch het mooist HOUT0006-Brochure A5.indd 1 Dit is een uitnodiging om uw ogen te openen. Kijk om u heen. Zoek het hout in uw omgeving. Heel goed mogelijk dat uw tafel of bureau van hout

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES MASSIEF

LEGINSTRUCTIES MASSIEF LEGINSTRUCTIES MASSIEF Het leggen van een mooie parketvloer valt of staat met de ondergrond. Parket kan worden gelegd op zowel een betonnen als houten ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon,

Nadere informatie

DE VERKOOPASSISTENT VINYLSTROKEN

DE VERKOOPASSISTENT VINYLSTROKEN Vinylconcept Lungo UN 701 DE VERKOOPASSISTENT VINYLSTROKEN DE VERKOOPASSISTENT VINYL - 1 - DE VERKOOPASSISTENT VINYL Er is heel veel keuze in soorten vloerbedekking, het is niet eenvoudig om de juiste

Nadere informatie

Alles. over het onderhoud van...parket en massief houten vloeren. Boordevol praktische tips. Neem gratis mee! Vernieuwde uitgave. waarom onderhoud?

Alles. over het onderhoud van...parket en massief houten vloeren. Boordevol praktische tips. Neem gratis mee! Vernieuwde uitgave. waarom onderhoud? ...parket en massief houten vloeren Vernieuwde uitgave Boordevol praktische tips waarom onderhoud? preventieve maatregelen welk onderhoudssysteem past bij mijn vloer? Neem gratis mee! HANDIG BEWAARBOEKJE

Nadere informatie

PARKET. De geur van hout

PARKET. De geur van hout PARKET De geur van hout Parketten zijn altijd modebestendig geweest. Ze creëren een warme, natuurlijke sfeer in huis: van zodra je een kamer met houten vloer binnenstapt voel en ruik je als het ware het

Nadere informatie

Onderhoud van houten vloerbedekkingen

Onderhoud van houten vloerbedekkingen Onderhoud van houten vloerbedekkingen Geachte klant, Langs deze weg willen wij u bedanken voor het vertrouwen die u in uw erkend parketplaatser heeft gesteld voor de plaatsing van een parketvloer. Aangezien

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Productinformatie Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Plaatmateriaal is een veelzijdig materiaal dat zowel voor decoratieve als constructieve doeleinden geschikt is. GAMMA heeft voor iedere toepassing

Nadere informatie

SolidfloorTM - Leginstructies - Onderhoudsinstructies - Vloerverwarming en -koeling - Garantiebepalingen

SolidfloorTM - Leginstructies - Onderhoudsinstructies - Vloerverwarming en -koeling - Garantiebepalingen SolidfloorTM - Leginstructies - Onderhoudsinstructies - Vloerverwarming en -koeling - Garantiebepalingen Earth & Fire, Bretagne, Art. 11157362 www.solidfloor.com LEGINSTRUCTIES Lees zorgvuldig deze aanwijzingen

Nadere informatie

RECINTO COMPOSIET SCHUTTING. * Handleiding Recinto Composiet Schutting

RECINTO COMPOSIET SCHUTTING. * Handleiding Recinto Composiet Schutting * Handleiding Recinto Composiet Schutting Gefeliciteerd met uw aankoop van de Recinto Composiet Schutting, een onderdhoudsvriendelijke schutting vervaardigd uit hout/kunststof composiet planken met houtnerfstructuur

Nadere informatie

Parket / laminaat. Nummer 15

Parket / laminaat. Nummer 15 Nummer 15 Art.nr. 910201 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u parket gaat leggen. We beginnen met de voorbereiding: het kiezen van de juiste ondervloer en het

Nadere informatie

Productinformatie Kleuren Randafwerking Randafwerking Eiken Randafwerking Mahonie Randafwerking Teak Randafwerking Noten Randafwerking Iroko

Productinformatie Kleuren Randafwerking Randafwerking Eiken Randafwerking Mahonie Randafwerking Teak Randafwerking Noten Randafwerking Iroko Marco Werkbladen 8.1-1 Productinformatie 8.1-2 Kleuren 8.1-2 8.1-3 Eiken 8.1-4 Mahonie 8.1-5 Teak 8.1-6 Noten 8.1-7 Iroko Houten bladen 8.1-1 Productinformatie erkoopinformatie 1.Alle bladen worden gemaakt

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

Decotrap kan overigens ook het totaalproject verzorgen: uittekenen, storten en bekleden van de betontrap.

Decotrap kan overigens ook het totaalproject verzorgen: uittekenen, storten en bekleden van de betontrap. Decotrap is een Limburgs familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het bekleden van bestaande trappen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Uniek daarbij is dat Decotrap altijd ter plaatse maatwerk

Nadere informatie

Floorlife Parket Leginstructie

Floorlife Parket Leginstructie Floorlife Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

Voorjaarspromoties op klinkers en terrastegels!

Voorjaarspromoties op klinkers en terrastegels! l a v i t s LENTEfe Voorjaarspromoties op klinkers en terrastegels! 2014 Creyns Bouwmaterialen & Tegels Industrieweg-Noord 1123 3660 Opglabbeek T/089 85 45 29 F/089 85 64 33 info@creyns.be www.creyns.be

Nadere informatie