Inhoud Welkom in de wereld van mobiele communicatie 2 De datakaart voorbereiden 3 De software installeren 3 Een profiel maken 5 De toepassing starten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud Welkom in de wereld van mobiele communicatie 2 De datakaart voorbereiden 3 De software installeren 3 Een profiel maken 5 De toepassing starten"

Transcriptie

1 1 Inhoud Welkom in de wereld van mobiele communicatie 2 De datakaart voorbereiden 3 De software installeren 3 Een profiel maken 5 De toepassing starten 6 Belangrijke veiligheidsinformatie over het product 7

2 2 Welkom in de wereld van mobiele communicatie Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Vodafone Mobile Connect datakaart en -software. U heeft nu via uw laptop toegang tot , internet en uw bedrijfsinformatie. Controleer of u over de volgende onderdelen beschikt voordat u begint: Windows versie: Een laptop met Microsoft Windows 2000 of Windows XP die voldoet aan de volgende systeemeisen: Een cd-rom-station Minimaal 100 MB vrije ruimte op de vaste schijf en 32 MB RAM Een geschikte pc-kaartsleuf type II Microsoft Internet Explorer 5.5 of hoger Een geldige SIM-kaart De Vodafone Mobile Connect datakaart De Vodafone Mobile Connect cd Mac OS versie: Een PowerBook met Mac OS die voldoet aan de volgende systeemeisen: Een geschikte pc-kaartsleuf type II Mac OS X of hoger, 10.3.X aanbevolen Een geldige SIM-kaart De Vodafone Mobile Connect datakaart De Vodafone Mobile Connect cd Waarschuwing! Plaats de datakaart pas in de computer NADAT dit wordt gevraagd. Ga naar voor een uitgebreide installatiehandleiding voor Apple PowerBook.

3 3 De datakaart voorbereiden De datakaart voorbereiden voor de installatie op de computer: Controleer of de goudkleurige contactpunten op de SIM-kaart niet vuil zijn. Plaats de SIM-kaart in de houder van de datakaart zodat de goudkleurige contactpunten naar de contactpunten op de kaart zijn gericht en de schuine hoek van de SIM-kaart is uitgelijnd met de overeenkomstige hoek van de houder. De software installeren De Vodafone Mobile Connect software installeren: 1. Schakel de computer in en wacht tot Microsoft Windows is gestart. Sluit alle overige programma's die verbinding hebben met het netwerk en internet. 2. Plaats de Vodafone Mobile Connect cd in het cd-romstation. Het installatieprogramma wordt automatisch gestart. (Als het programma niet automatisch wordt gestart, bladert u naar de hoofdmap op de cd en dubbelklikt u op het bestand run.exe.) 3. Selecteer de netwerkexploitant en de gewenste taal en klik op Volgende. 4. Vervolgens wordt gecontroleerd of het systeem voldoet aan de minimale installatie-eisen. Als er problemen worden gevonden, dient u ze te verhelpen voordat u kunt doorgaan met de installatie. Klik op Volgende.

4 4 5. Lees de gebruiksrechtovereenkomst. Als u akkoord gaat met de voorwaarden van de gebruiksrechtovereenkomst, selecteert u Accepteren en klikt u op Volgende. De installatie wordt alleen voortgezet als u akkoord gaat met deze voorwaarden. Volg de instructies die in de volgende InstallShield-schermen verschijnen. 6. Geef uw naam en die van uw organisatie op. Als u wilt dat de Mobile Connect software alleen door u kan worden gebruikt, selecteert u Alleen mijzelf. Anders selecteert u Iedereen die deze computer gebruikt. Klik op Volgende. 7. Klik op Installeren om met de installatie van de software te beginnen. 8. Wanneer de installatie is voltooid, verschijnt een bevestiging. Klik op Voltooien. Start de computer vervolgens opnieuw op.

5 5 Een profiel maken Wanneer u de laptop opnieuw opstart na de installatie van de software, wordt de Profiel Manager automatisch gestart. 1. Selecteer PC-kaart en klik op Volgende. Vervolgens wordt u gevraagd de PC-kaart in het PCMCIA-slot van de computer te plaatsen. Wanneer de kaart is geplaatst, wordt deze automatisch herkend. 2. Maak uw keuze voor het gewenste netwerk op: UMTS (3G) of GPRS. UMTS (3G): Gebruik UMTS indien beschikbaar: UMTS wordt gebruikt indien beschikbaar. Anders wordt GPRS gebruikt (indien beschikbaar). Gebruik alleen het UMTS netwerk: alleen UMTS wordt gebruikt. Als UMTS niet beschikbaar is, wordt geen verbinding gemaakt. GPRS: Gebruik GPRS indien beschikbaar: GPRS wordt gebruikt indien beschikbaar. Anders wordt UMTS gebruikt (indien beschikbaar). Gebruik alleen het GPRS netwerk: alleen GPRS wordt gebruikt. Als GPRS niet beschikbaar is, wordt geen verbinding gemaakt. Klik op Volgende wanneer u de gewenste optie hebt geselecteerd. 3. Sla uw profiel op. U kunt desgewenst de standaard profielnaam wijzigen. Klik op Voltooien om de installatie te voltooien.

6 6 De toepassing starten Wanneer de software is geïnstalleerd, verschijnt op het bureaublad een Vodafone Mobile Connect pictogram. Dubbelklik op dit pictogram als u de toepassing wilt starten. Vodafone Mobile Connect wordt gestart, maar er wordt nog geen 3G (UMTS)-, GPRS- of WLAN-verbinding gemaakt. Hiertoe dient u op de knop Mobiel of WLAN te klikken. Werken met de interface Mobiel: hiermee maakt of verbreekt u een 3G (UMTS)- of GPRS-verbinding. De status en signaalsterkte van de verbinding worden op de statusbalk weergegeven. WLAN: hiermee maakt u een verbinding via een draadloos LAN. SMS: hiermee opent u het venster SMS, waarin u SMS-berichten kunt bewerken, verzenden, ontvangen en beheren. Verbruik: hiermee opent u het venster Verbruik, waarin informatie wordt weergegeven over het netwerkgebruik, zoals verzonden en ontvangen megabytes en/of de duur van de verbinding. Help: hiermee opent u het venster Help, waarin u toegang krijgt tot veelgestelde vragen, telefoonnummers van Vodafone Klantenservice, uw Vodafone-website en eventuele bedrijfswebsites. hiermee start u het standaard programma. U kunt zoals gewoonlijk berichten verzenden en ontvangen. Web: hiermee start u de standaard webbrowser, bijvoorbeeld Microsoft Internet Explorer. VPN: hiermee start u het standaard VPN-programma voor beveiligde toegang tot uw bedrijfsnetwerk. U krijgt zoals gewoonlijk toegang tot de bedrijfsbestanden.

7 7 Belangrijke veiligheidsinformatie over het product Lees en volg deze eenvoudige richtlijnen. Anders kunt u gevaar lopen of overtreedt u mogelijk bepaalde wettelijke voorschriften. Ga naar voor meer informatie. Algemene aanbevelingen voor het gebruik Gebruik de PC-kaart altijd met de nodige voorzichtigheid en bewaar deze altijd op een schone en stofvrije locatie. Stel de PC-kaart NIET bloot aan vuur of brandende tabaksproducten. Houd het product droog. Stel de PC-kaart NIET bloot aan vloeistoffen, vocht of vochtigheid. Laat de PC-kaart niet vallen, gooi er niet mee en probeer de kaart ook niet te buigen. Schilder de PC-kaart NIET. Probeer de PC-kaart NIET te disassembleren. Als u dit toch doet, vervalt de garantie. Onderhoudswerk is voorbehouden aan bevoegd personeel. Raak de antenne NIET onnodig aan. Stel de PC-kaart of de antenne NIET bloot aan extreme temperaturen. De omgevingstemperatuur moet tussen -25 en +70 graden Celsius liggen.

8 8 Explosieve atmosfeer Schakel de computer uit in omgevingen met een potentieel explosieve atmosfeer. De computer kan in zeldzame gevallen vonken produceren. Vonken kunnen in dergelijke omgevingen een explosie of brand veroorzaken, met lichamelijke letsels of zelfs de dood als gevolg. Omgevingen met een potentieel explosieve atmosfeer zijn vaak, maar niet altijd, duidelijk aangegeven. Dergelijke omgevingen zijn bijvoorbeeld tankstations, scheepsruimten, transport- of opslaginstallaties voor brandstoffen of chemische stoffen en omgevingen waar de lucht chemische stoffen of deeltjes zoals graan, stof of metaalpoeders bevat. Transporteer of bewaar ontvlambare gassen, vloeistoffen of explosieven NIET samen met uw pc en accessoires in dezelfde ruimte van een voertuig. Locaties waar explosieven worden gebruikt Schakel de computer uit op locaties waar explosieven worden gebruikt, om interferentie te vermijden met bidirectionele radio's die bij werken met explosieven worden gebruikt. Op deze locaties worden vaak afstandsbedieningen met radiofrequentiesignalen gebruikt om explosieven tot ontploffing te brengen. Gebruik de PC-kaart NIET in een vliegtuig Draadloze apparaten kunnen interferentie veroorzaken. Het gebruik ervan op een vliegtuig is verboden. U moet de PC-kaart uit de pc verwijderen voordat u aan boord gaat van een vliegtuig. Om interferentie met communicatiesystemen te vermijden, mag u de PC-kaart niet gebruiken tijdens de vlucht. Gebruik de PC-kaart evenmin vóór het opstijgen of ná de landing zonder toestemming van de bemanning. Interferentie van radiosignalen Vodafone vertrouwt op de gezondheidsdiensten en deskundigen voor advies over mogelijke ongewenste reacties op radiofrequentievelden van PC-kaarttechnologie, zoals de interferentie met elektronische of elektrische apparatuur en transmissie in gevaarlijke omgevingen. Vodafone ondersteunt de verspreiding van dergelijk advies in het algemeen belang en het belang van zijn klanten en werknemers.

9 9 Bestand tegen interferentie In elektromagnetisch opzicht is interferentie de verstoring van de normale werking van een elektronisch of elektrisch apparaat als gevolg van een ongewenste reactie op radiosignalen van een externe bron. Bij het gebruik van een PC-kaart hoort u mogelijk een kort geluidssignaal op een radio of multimediacomputer net voordat u de PC-kaart gebruikt. Dergelijke geluidssignalen verstoren de werking van de PC-kaart, radio, computer of telefoon echter niet. De richtlijn 89/336/EEG van de Europese commissie is van toepassing op alle typen elektronische apparatuur en heeft betrekking op de interferentie die dergelijke apparatuur veroorzaakt en de mate waarin dergelijke apparatuur bestand is tegen externe interferentie. Apparatuur die aan deze richtlijn voldoet, ondervindt geen interferentie. Alle draadloze apparaten kunnen echter interferentie ondervinden die de prestaties kan beïnvloeden. Gebruik de PC-kaart NIET in ziekenhuizen Volg alle voorschriften of regels. In de meeste gevallen veroorzaken PC-kaarten geen problemen in ziekenhuizen. Het gebruik van een PC-kaart in de nabijheid van gevoelige elektronische apparaten kan echter interferentie veroorzaken. Gebruikers worden daarom in bepaalde delen van ziekenhuizen gevraagd geen PC-kaarten te gebruiken. Vodafone onderschrijft deze aanbeveling. Waarschuwingsborden die het gebruik van mobiele telefoons beperken, hebben gewoonlijk ook betrekking op andere draadloze apparatuur zoals PC-kaarten. Pacemakers, geïmplanteerde defibrillatoren en overige geïmplanteerde medische apparaten Bepaalde PC-kaarten veroorzaken mogelijk interferentie met bepaalde typen pacemakers of geïmplanteerde defibrillatoren wanneer ze dichtbij het geïmplanteerde apparaat worden gebruikt. Vraag uw arts om advies over uw specifiek implantaat. Gezondheidsdiensten in tal van landen hebben adviesorganen ingericht voor medische apparaten en implantaten. Zo geven zij bijvoorbeeld advies over de afstand die u dient te bewaren tussen PC-kaarten of overige apparatuur met radiofrequentieterminals en een geïmplanteerd apparaat.

10 10 Bedrijven die samenwerken met Vodafone, onderschrijven het advies dat door de desbetreffende gezondheidsdiensten of nationale adviesorganen wordt gegeven en/of bevelen een afstand van ten minste 15 cm aan tussen PC-kaarten of overige apparatuur met radiofrequentieterminals en geïmplanteerde apparaten. Hoorapparaten Personen met een hoorapparaat of andere oorimplantaten kunnen interferentiegeluiden horen wanneer ze mobiele apparaten gebruiken of in de nabijheid van een mobiel apparaat komen. De sterkte van de interferentie is afhankelijk van het type PC-kaart, het type hoorapparaat en de afstand tussen beide apparaten. De interferentie kan worden beperkt door afstand te bewaren tussen het mobiele apparaat en het hoorapparaat. Kinderen Laat kinderen NIET met de PC-kaart spelen. Ze kunnen zichzelf of anderen verwonden of per ongeluk de PC-kaart beschadigen. De PC-kaart bevat bovendien kleine delen met scherpe randen die verwondingen kunnen veroorzaken of los kunnen geraken, met gevaar voor verstikking als gevolg. Voertuig besturen Gebruik de PC-kaart en software niet wanneer u een voertuig bestuurt. Parkeer altijd eerst uw voertuig. SIM-kaarten voorzorgsmaatregelen tegen elektrostatische ontlading Raak de SIM-kaartconnectoren niet aan wanneer u de SIM-kaart plaatst of verwijdert. Als voorzorgsmaatregel neemt u de PC-kaart in uw hand voordat u de SIM-kaart plaatst of verwijdert. Accessoires Gebruik alleen goedgekeurde accessoires. Sluit de PC-kaart niet aan op producten die niet compatibel zijn. PC-kaart wegdoen Volg de plaatselijke wetgeving voor afvalverwerking van elektronische producten.

11 11 Regulatieve informatie De Vodafone Mobile Connect PC-kaart (Option 3G (UMTS) /GPRS-kaart) is wereldwijd in tal van regio's goedgekeurd voor gebruik. In deze regio's voldoet het apparaat aan alle eisen voor de blootstelling aan radiofrequenties. Onderstaande goedkeuringsberichten zijn van toepassing in de desbetreffende regio's. CE goedgekeurd (Europese Unie) CE De Vodafone Mobile Connect-PC-kaart is goedgekeurd voor gebruik in de lidstaten van de Europese Unie. Conformiteitsverklaring voor CE-markering - Hierbij verklaart Option dat de Vodafone Mobile Connect-PC-kaart in overeenstemming is met de essentiële eisen en de andere relevante bepalingen van de R&TTE-richtlijn 1999/5/EG. Belangrijke informatie over blootstelling aan radiofrequentiesignalen Om ervoor te zorgen dat de Vodafone Mobile Connect-PC-kaart altijd in overeenstemming is met de R&TTE-richtlijn 1999/5/EG*, kan de PC-kaart bij gebruik in de hand worden gehouden, maar moet een minimale afstand van 2,5 cm tussen de kaart en het hoofd of het lichaam in acht worden genomen. Als de PC-kaart op het lichaam wordt gedragen, moet deze op minstens 2,5 cm van het lichaam zijn bevestigd. Houders, zoals een riemclip, mogen geen metaal bevatten. Het apparaat is niet ontworpen om tijdens de transmissie in bijvoorbeeld een borstzak te worden gebruikt. * De limieten voor blootstelling aan radiofrequenties waarnaar in de R&TTE-richtlijn wordt verwezen, zijn in overeenstemming met de richtlijnen van de Internationale commissie voor bescherming tegen nietioniserende straling (ICNIRP) die in 1998 zijn gepubliceerd. De ICNIRP is de formeel erkende, nietgouvernementele organisatie gespecialiseerd in de bescherming tegen niet-ioniserende straling voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Internationale arbeidsorganisatie (ILO) en de Europese Unie (EU). Bezoek de ICNIRP-website op voor meer informatie.

12

Snelstartgids CJB26Q0ALAEB

Snelstartgids CJB26Q0ALAEB Snelstartgids CJB26Q0ALAEB Welkom! In deze beknopte gebruiksaanwijzing wordt uw USB-modem beschreven, wordt informatie gegeven over hoe u de beheerparameters kunt instellen en hoe u helpinformatie op de

Nadere informatie

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding Quickstart KPN USB-modem Handleiding Inleiding De KPN USB-modem is een 3G multimode modem in USB-stick formaat, geschikt voor GSM-, GPRS-, EDGE-, UMTS en/of HSDPA-netwerken. De modem kan dankzij de USB-interface

Nadere informatie

Vodafone Mobile Connect. UMTS/GPRS datacard Installatiehandleiding voor Apple PowerBook

Vodafone Mobile Connect. UMTS/GPRS datacard Installatiehandleiding voor Apple PowerBook Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS datacard Installatiehandleiding voor Apple PowerBook Installeren Vodafone Mobile Connect software in het kort > Plaats de Vodafone Mobile Connect-datakaart nog niet in

Nadere informatie

KPN USB-Modem. Gebruikershandleiding t.b.v. Apple Macintosh

KPN USB-Modem. Gebruikershandleiding t.b.v. Apple Macintosh KPN USB-Modem Gebruikershandleiding t.b.v. Apple Macintosh Inhoudsopgave 1 USB-Modem Inleiding 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Aanbevelingen en veiligheidsinstructies aan de gebruiker 3 1.3 Toepasbaarheid 4 1.4

Nadere informatie

Handleiding Quick start

Handleiding Quick start Handleiding Quick start Geachte klant, Hartelijk dank dat u heeft gekozen voor de mobiele telefoon General Mobile Discovery. Deze quick start handleiding is bedoeld om de belangrijkste functies van het

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005. Ontworpen door Vodafone

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005. Ontworpen door Vodafone Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005 Ontworpen door Vodafone Welkom in de wereld van mobiele communicatie 1 2 3 4 5 6 7 7 8 9 Welkom Het USB-modem installeren Het programma starten

Nadere informatie

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA MOBILE PHONES Ltd. verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de producten DTN-10 en DTN-11 conform zijn aan de

Nadere informatie

Vodafone Mobile Connect Card

Vodafone Mobile Connect Card Vodafone Mobile Connect Card documentversie 1.0 beta Installatiehandleiding Vodafone Mobile Connect Dashboard 9.1 voor Windows Vista (aangepaste installatie) Deze handleiding is op het volgende van toepassing:

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

WIP Com/Connect Com/RT4

WIP Com/Connect Com/RT4 Vereisten 1 0. Vereisten 1. Een auto die is uitgerust met een WIP Com-/Connect Com-/RT4-navigatiesysteem 2. Toegang tot de website http://peugeot.navigation.com 3. Voor de automatische installatie met

Nadere informatie

NEDERLANDS. POLAR IrDA-USB 2.0-adapter en Bridge Driver Gebruiksaanwijzing

NEDERLANDS. POLAR IrDA-USB 2.0-adapter en Bridge Driver Gebruiksaanwijzing POLAR IrDA-USB 2.0-adapter en Bridge Driver Gebruiksaanwijzing INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN... 3 2. INSTALLATIE VAN HET STUURPROGRAMMA... 4 3. HARDWARE-INSTALLATIE... 7 4. DETECTIE... 10 5. IRDA-VERBINDING

Nadere informatie

Vodafone Mobile Connect Card

Vodafone Mobile Connect Card Vodafone Mobile Connect Card documentversie 1.0 beta Installatiehandleiding Vodafone Mobile Connect Dashboard 9.1 voor Windows Vista (volledige installatie) Deze handleiding is op het volgende van toepassing:

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0 Handleiding Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Om te beginnen 1.1 Veiligheidsmaatregelen 1.2 Systeemvereisten 1.3 Inhoud verpakking 2 Handleiding driver

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-stick*. In deze verkorte handleiding vertellen wij u hoe u snel aan de slag kunt met het modem en

Nadere informatie

Vodafone Mobile Connect

Vodafone Mobile Connect Vodafone Mobile Connect Verkorte handleiding Belangrijk! Installeer de software voordat u de datacard plaatst of de USB-modem of mobiele telefoon aansluit. Inhoud 01 Welkom 02-03 De software installeren

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen INSTRUCTIES VOORAFGAAND AAN DE INSTALLATIE: Dit document bespreekt het gebruik van de WorldShip-dvd om WorldShip bij te werken. U kunt ook WorldShip installeren vanaf het web. Ga naar de volgende webpagina

Nadere informatie

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Vermijd dat de Easi-View in contact komt met water of andere vloeistoffen. Elektrostatische ontlading kan de werking van de Easi-View nadelig beïnvloeden.

Nadere informatie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie Inhoud Welkom bij het KPN Mobiel Internet Dashboard...1 Inleiding...1 Inleiding...1 Wat betekenen de verschillend gekleurde LEDs?...1 Hoe pak ik dat aan?...4

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Welkom in de wereld van mobiele communicatie 1 Welkom 2 Overzicht van het apparaat 3 Aan de slag 5 De app Mobile Wi-Fi Web 6 Overzicht van de web-app 7 Het

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

USB Tablet. Installatiegids

USB Tablet. Installatiegids USB Tablet Installatiegids Inhoudsopgave Inleiding...3 Kenmerken...3 Veiligheidsinstructies...4 Controleer de inhoud van de verpakking...4 Hoofdstuk 1: Installatie...5 Software...5 Installatieprocedure:...5

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Installatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 indeling TraderWorkstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Welkom in de wereld van mobiele communicatie 1 Welkom 2 Overzicht van het apparaat 3 Aan de slag 5 De app Mobile Wi-Fi Web 6 Overzicht van de web-app 7

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Connection Manager

Gebruikershandleiding Connection Manager Gebruikershandleiding Connection Manager Uitgave 1.0 2 Inhoudsopgave Over de toepassing Verbindingsbeheer 3 Aan de slag 3 De toepassing Verbindingsbeheer openen 3 De huidige verbindingsstatus weergeven

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

EML-1000 ENERGIEMETER VOOR ICS-1000

EML-1000 ENERGIEMETER VOOR ICS-1000 GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 EML-1000 ENERGIEMETER VOOR ICS-1000 *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OMSCHRIJVING Deze energiemeter kan worden gebruikt in combinatie

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

USB 2.0 Deelschakelaar

USB 2.0 Deelschakelaar USB 2.0 Deelschakelaar Gebruikershandleiding Model: DA-70135-1 en DA-70136-1 Aan de slag met de USB 2.0 deelschakelaar Hartelijk dank voor het kiezen van de USB 2.0 deelschakelaar. Vandaag de dag, bevinden

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

NOKIA PC SUITE 5.1 QUICK GUIDE VOOR. ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

NOKIA PC SUITE 5.1 QUICK GUIDE VOOR. ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 5.1 Copyright 2003 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Designed for Vodafone VMC Dut U.indd 1 5/10/06 15:17:24 VMC Dut U.indd 2 5/10/06 15:17:24 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-modem. In deze handleiding

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard Dit leerprogramma leidt u door het proces van foto s downloaden van uw camera met gebruik van ACDSee s Foto s Ophalen Wizard. Foto s ophalen is een stuk makkelijker gemaakt door de Apparaat Detector, welke

Nadere informatie

Copyright 2009 Huawei Technologies Co., Ltd.

Copyright 2009 Huawei Technologies Co., Ltd. Copyright 2009 Huawei Technologies Co., Ltd. Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan onderdelen van dit document in enige vorm of op enige manier te reproduceren of verzenden zonder voorafgaande

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen.

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. 1 INHOUD: Inleiding blz 3 a) Installatie van het Zakelijk Veiligheidspakket voor de eerste keer.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SILVERCREST MD-20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3256215

Uw gebruiksaanwijzing. SILVERCREST MD-20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3256215 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Installatiehandleiding Regent ULTIMATE Tracker

Installatiehandleiding Regent ULTIMATE Tracker Installatiehandleiding Regent ULTIMATE Tracker 1.Introductie De Regent ULTIMATE is een krachtig IP67 waterdicht GPS-volgsysteem ontworpen voor tracering van diverse objecten. Het apparaat heeft superieure

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar TCP320/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar   TCP320/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome TCP320/00 Gebruiksaanwijzing 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies Lees deze instructies. Volg alle

Nadere informatie

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer HP DeskJet 720C Series printer Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer Gefeliciteerd met de aanschaf van uw HP DeskJet 720C serie printer! De doos behoort het volgende te bevatten.

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Verkorte handleiding Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Welkom in de wereld van mobiele communicatie 1 Welkom 2 Overzicht van het apparaat 3 Aan de slag 5 De Mobile Wi-Fi-webapp 6 Overzicht van de webapp 7 Het

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

KPN Mobiel Internet Kaart 820 (MIK820) Quick Start Handleiding

KPN Mobiel Internet Kaart 820 (MIK820) Quick Start Handleiding KPN Mobiel Internet Kaart 820 (MIK820) Quick Start Handleiding MIK820 Quick Start Handleiding, V1.0 Page 1 of 14 Inhoudsopgave De inhoud van het pakket...3 Kennismaken met de KPN MIK820 data-kaart...3

Nadere informatie

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die bij normaal gebruik worden ondervonden. Verkeerd omgaan met de Easi-View of het openen van de unit maakt

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L INSTALLATIEHANDLEIDING

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L INSTALLATIEHANDLEIDING HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUD VAN VERPAKKING HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L STROOMADAPTER ADAPTER NEDERLANDS ETHERNETKABEL (CAT5 UTP) SLUIT DE

Nadere informatie

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP 5.0 6.8.2.6 Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening ga je een draadloze netwerkkaart installeren

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 AMST-606 DRAADLOOS MAGNEETCONTACT

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 AMST-606 DRAADLOOS MAGNEETCONTACT GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 AMST-606 DRAADLOOS MAGNEETCONTACT OMSCHRIJVING Dit draadloze magneetcontact kan op iedere gewenste plaats bevestigd worden, zonder gedoe met draden of hoge spanning. Met het

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 9354503 Issue 2 Inhoud 1. INLEIDING...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 INSTALLEREN...1 3. DE TELEFOON ALS

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

System Speedup. Snel aan de slag

System Speedup. Snel aan de slag System Speedup Snel aan de slag 1. Productinformatie Avira System Speedup is een optimalisatie- en reparatiehulpprogramma, bedoeld om de prestaties van uw computer te verbeteren. 1.1 Functies U kunt eenvoudig

Nadere informatie

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING SIM SAVER KORTE HANDLEIDING (WinXP en 2000: Indien u het toestel niet in dezelfde USB-poort steekt, zal de drive voor de tweede poort opnieuw moeten worden gedefinieerd. Dit probleem heeft te maken met

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

K I F D G E L H C J M NL. Batterijen plaatsen Bewegingssensor (G) licht op

K I F D G E L H C J M NL. Batterijen plaatsen Bewegingssensor (G) licht op MI-4500X Wireless Optical Mouse Productinformatie A B K I F D G E L H C J M NL Muis A: Scroll-wieltje en derde knop LED Batterij laag (knippert) B: Rechterknop C: Linkerknop D: Knop terugwaarts browsen

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Regent PRO Tracker

Installatiehandleiding Regent PRO Tracker Installatiehandleiding Regent PRO Tracker 1.Introductie De Regent PRO is een krachtig IP67 waterdicht GPS-volgsysteem ontworpen voor tracering van diverse objecten. Het apparaat heeft superieure ontvangstgevoeligheid,

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5 Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Korte installatiehandleiding voor de

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

Snelstart Gids SignaalPlus Plug&Play

Snelstart Gids SignaalPlus Plug&Play Snelstart Gids SignaalPlus Plug&Play SignaalPlus Plug&Play Optimaal inpandig 3G-signaal voor alle 3G-apparaten met een Vodafone simkaart, thuis of op kantoor. SignaalPlus Plug&Play met de Femtocel 1.0

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 WST-8800 WANDSCHAKELAAR ENKEL

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 WST-8800 WANDSCHAKELAAR ENKEL GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 WST-8800 WANDSCHAKELAAR ENKEL * A B C D E F G Verlichting: Aan / Uit / Dimmen Electrische zonwering: Open / Dicht / Stoppen * Afbeelding van de HDR-105 Halogeendimmer/schakelaar

Nadere informatie

AWST-8800 DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR

AWST-8800 DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 AWST-8800 DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OMSCHRIJVING Deze draadloze wandschakelaar kan op iedere gewenste

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag Snel aan de slag versie 1.5 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden Plugwise B.V. Wattstraat 56 2171 TR Sassenheim Telefoon: 0252-433070 E-mail: info@plugwise.com Bezoek ons ook via www.plugwise.nl

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AMST-606 MAGNEETSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AMST-606 MAGNEETSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AMST-606 MAGNEETSCHAKELAAR B C * A D D E * Afbeelding van de AC-1000 stekkerdoosschakelaar (niet inbegrepen) 1 A: Deel 1 B: Deel2 C: Batterij D: Bevestigingspunt E: Schakeltijd-schijf

Nadere informatie

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot Installatiehandleiding Installatieprocedure 1. Plaats de OneTouch Zoom Pro installatie-cd in de cd-rom-lezer. OPMERKING: Als u het programma

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

1 Batterijen plaatsen

1 Batterijen plaatsen Productinformatie A B C F D E G H I J K Muis A: Scroll-wieltje en derde knop LED Batterij laag (knippert) B: Rechterknop C: Linkerknop D: Knop terugwaarts browsen E: Knop voorwaarts browsen F: Knop aansluiting

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 in Windows 7 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex FireWire PCI Card. Deze kaart biedt je een aantal voordelen:

Nadere informatie

Snelstartgids PC, Mac en Android

Snelstartgids PC, Mac en Android Snelstartgids PC, Mac en Android Installeren voor pc Raadpleeg het leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. U kunt het installatieprogramma ook

Nadere informatie

Modemnetwerk en lokaal netwerk (Local Area Network)

Modemnetwerk en lokaal netwerk (Local Area Network) Modemnetwerk en lokaal netwerk (Local Area Network) Handleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De

Nadere informatie

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's GEBRUIKERS-HANDLEIDING www.tts-shopping.com Belangrijke informatie n Omdat zij belangrijke informatie bevatten,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS A C B 1 2 1 2 G D E A: LED-indicator B: Kinderbeveiliging C: LED-indicator D: Aan/uit-toetsen E: Groeptoets (kanaal 1 en

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ALED-2009 GEBRUIKERSHANDLEIDING versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen ALED-2009 DRAADLOOS DIMBARE LED LAMP Lees voordat

Nadere informatie