B1: Beantwoording bij Eisen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B1: Beantwoording bij Eisen"

Transcriptie

1 Let op: vul ook het tabblad Wensen in! Voeg een ondertekend kopie van deze bijlage bij in de papieren versie. B1: Beantwoording bij Eisen Kies bij elke eis voor één van de volgende antwoorden (gebruik hierbij de aangeboden lijst): JA: u kunt zonder voorbehoud aan deze eis voldoen. ALTERNATIEF: u kunt op een alternatieve manier een gelijkwaardig resultaat bereiken. Een duidelijke toelichting is vereist. Algemeen: Eisen 1.1 Leverancier levert een volledig werkend systeem op. 1.2 Leverancier zal aan alle toepasselijke Nederlandse normen (bijvoorbeeld NEN1010) voor installatie van datanetwerken, laagspanningsnetwerken en beveiligingsnetwerken voldoen. 1.3 Leverancier documenteert het opgeleverde systeem (zowel papier als digitaal). Dit bevat ten minste de volgende onderdelen (in het Nederlands of het Engels): - Handleidingen van alle opgeleverde componenten en software-producten. - Handleidingen van alle opgeleverde componenten en software-producten. - Alle relevante (parameter)instellingen van componenten (zoals camera s) en software. - Toelichting bij specifieke keuzes die zijn gemaakt. - Technische gegevens, logische schema's - Mogelijkheden voor oplossingen bij storingen of veel voorkomende problemen. - Referentiebeelden van de camera s (bij dome-camera s van relevante presets en ingestelde privacy-masking). 1.4 Na gunning van de opdracht dient oplevering van het gehele operationele systeem binnen vier maanden plaats te vinden. Hierbij mag worden uitgegaan van een volledig operationele netwerkinfrastructuur per 1 juni Er dient te worden gebruikgemaakt van generieke hardware (m.b.t. servers, opslag en pc s) die niet gebonden is aan een specifieke merkgebonden systeemoplossing. Bij eventuele keuze voor een andere oplossing in de toekomst dient deze hardware hergebruikt te kunnen worden binnen het nieuwe systeem. 1.6 Leverancier heeft in de jaren 2007 tot en met 2009 een omzet van ten minste Euro excl. BTW per jaar behaald in implementatie en onderhoud van cameratoezichtinstallaties tezamen.

2 1.7 Leverancier heeft een eigen of vaste onderhoudsorganisatie. Indien er geen sprake is van een eigen onderhoudsorganisatie dan dient de aanbieder aan te tonen dat er sprake is van een vaste partner waaraan gedurende de afgelopen drie jaar ten minste het onderhoud van 3 projecten van aanbieder voor verschillende opdrachtgevers is uitbesteed. 1.8 Alle te leveren systemen, materialen en producten mogen geen gevaar opleveren voor gezondheid of het milieu, zowel tijdens installatie, bij gebruik als bij afvalverwerking. Eisen aan de inschrijving 2.1 De gehele inschrijving incl. SLA wordt geleverd als een volledig open calculatie. Dit betekent dat van elke component, onderdeel, softwarelicentie en dienst de prijs afzonderlijk en duidelijk gespecificeerd is. Indien de softwarelicenties voor bepaalde tijd zijn wordt duidelijk aangegeven hoelang de licenties geldig zijn. 2.2 De prijzen genoemd in de inschrijving gelden ook bij aanpassingen, bijv. uitbreiding van het aantal camera s of clients. De prijzen blijven in dit geval in verhouding staan tot de prijzen die gelden voor het oorspronkelijk gevraagde systeem. De inschrijving moet zo zijn opgebouwd dat bij dergelijke aanpassingen de totaalprijs hieruit eenvoudig te herleiden is. De prijsstelling dient ook te gelden in de periode tot twee jaar na gunningsdatum waarbij de genoemde prijzen bij overschrijdingen van de jaargrens in deze periode mogen worden verhoogd met het officiële inflatiepercentage van het CBS. 2.3 Het betalingsschema is als volgt: - 25% van het totale bedrag excl. SLA bij aanvang - 50% van het totale bedrag excl. SLA na oplevering en succesvolle acceptatietest - 25% van het totale bedrag excl. SLA na één maand storingsvrij functioneren De kosten voor de SLA en onderhoud worden per maand en achteraf in rekening gebracht. Er kunnen alleen kosten in rekening worden gebracht die niet onder de garantie vallen. SLA kosten kunnen in rekening worden gebracht na acceptatie en één maand storingsvrij functioneren. 2.4 Op het systeem en de onderdelen geldt een garantie van ten minste één jaar na oplevering en acceptatie. In dit jaar zijn alle diagnose-, reparatie- en/of vervangingskosten incl. uren en voorrijkosten voor rekening van de leverancier.

3 Hardware algemeen: Eisen 3.1 Bij alle te leveren hardware wordt gebruikgemaakt van kwaliteitscomponenten van lopende productie van een producent met een eigen serviceorganisatie in de Benelux. 3.2 Alle apparatuur moet geleverd worden met het CE-markering. 3.3 De apparatuur (inclusief cameraconfiguraties) dient volledig conform de bijbehorende specificaties te functioneren indien aangesloten op een elektrische installatie met de volgende eigenschappen: - spanning Volt; - frequentie Hertz; - spanningsonderbreking 20 msec. maximaal. Indien aanbevolen en/of noodzakelijk dient de leverancier zelf voor de aarding van de apparatuur zorg te dragen. 3.4 De server-hardware wordt geleverd met en geplaatst in een afsluitbare en verrijdbare 19 -serverkast die geschikt is voor afvoer van de warmteproductie van de te plaatsen apparatuur. Hierbij mag er van worden uitgegaan dat deze kast wordt opgesteld in een geconditioneerde ruimte. 3.5 De server- en opslaghardware wordt geleverd met een UPS die in staat is om bij uitval van de elektriciteit het systeem (server(s) en opslag) gedurende één uur van voldoende stroom te voorzien. De UPS betreft niet de uitkijkstations. 3.6 De te leveren monitoren voldoen aan de eisen van Energy Star voor monitoren, versie 4.0, d. d. 1 januari 2006, hoofdstuk 3 en 4. Indien de monitoren beschikken over het Energy Star label, versie 4.0, d.d. 1 januari 2006, wordt het in ieder geval aan deze minimumeis voldaan. 3.7 De te leveren desktop-computers voldoen aan de eisen van Energy Star voor computers, versie 4.0, d.d , hoofdstuk 3 en 4. Indien de desktops beschikken over het Energy Star label, versie 4.0, d.d , wordt in ieder geval aan deze minimumeis voldaan. Camera's: Algemene eisen aan de cameraconfiguratie

4 4.1.1 Een cameraconfiguratie bestaat uit: Dag/nacht camera met kleurenbeeld in de dagstand, Objectief, Buitenbehuizing, Media-omzetter voor glaskoppeling (o.b.v. SC/PC connector) Steun, Thermostaat en verwarming (indien nodig), Passieve koeling (indien nodig), Kleinmateriaal De camera voldoet aan de eisen voor buitenapparatuur (niet-geconditioneerde ruimtes) Werktemperatuur is omgevingstemperatuur -20 C tot +40 C plus de opwarming t.g.v. langdurige directe zoninstraling (>l2 uur) Alle te leveren camera s worden geleverd met vandaalbestendige en weersbestendige (IP66 of beter) behuizing en zonne/regenkap die geschikt is voor de weersomstandigheden in Nederland. Eventuele koeling mag geen gebruik maken van een ventilator De te leveren camera s worden aantoonbaar ondersteund (configuratie, sturing, MPEG4/H.264 videostroom) door vier video-management-systemen van vier verschillende producenten. Hierbij mag worden uitgegaan van folders of de website van de producent. Bij het accorderen van deze eis dient gespecificeerd en onderbouwd te worden welke VMS-en de aangeboden camera s ondersteunen De camera s zijn reeds ONVIF-ready of binnen één jaar na levering ONVIF-ready te maken met een firmware-upgrade (ONVIF-versie 1.01 of hoger). Gebruik van de ONVIF-standaard mag niet leiden tot verminderde performance bijv. op het gebied van de kwaliteit van de videostroom De kleurstelling van de camerabehuizing komt visueel overeen met de ondergrond waarop deze wordt gemonteerd. U wordt verwezen naar Bijlage A1 voor details en een foto per locatie Een camera is bij oplevering optimaal ingesteld aan de lokaal geldende lichtomstandigheden (bijv. tegenlicht, backfocus) Een camera dient windbestendig en vandaalbestendig te worden gemonteerd. Bij camera s die lager dan 4 meter worden gemonteerd mag er geen bekabeling tot aan de junctionbox zichtbaar zijn. Waarnodig is deze in een vandaalbestendige en roestvaste buis weggewerkt De camera behoudt al haar instellingen bij wegval van de voedingsspanning.

5 Ten behoeve van onderhoud aan de camera geldt: Het openen en sluiten van de behuizing dient voor een monteur eenvoudig uitgevoerd te kunnen worden. Eenvoudige inbraak door onbevoegden moet voorkomen worden, bijv. doordat speciaal gereedschap nodig is. De camerabehuizing in zijn geheel op eenvoudige wijze te kunnen worden verwijderd en te worden geplaatst. De camera, het objectief, eventuele encoder en alle andere randapparatuur behorende tot de cameraconfiguratie dienen op eenvoudige wijze te kunnen worden verwijderd en te worden aangebracht Alle te leveren camera s (ook megapixelcamera's) hebben zowel een dag als een nachtstand. In de nachtstand wordt het IR-filter weggeklapt of een functioneel gelijkwaardige oplossing (bijv. schakeling tussen twee verschillende sensoren met ieder een eigen objectief) Elke camera is in de nachtstand gevoelig in het nabij-ir Elke camera is uitgerust met automatische witbalans Back Light Compensation (BLC) dient op afstand bedienbaar te zijn Back-focus dient instelbaar te zijn bij de vaste camera s Alle te leveren camera s zijn voorzien van een auto-iris lens die IR-gecorrigeerd is. Bij gebruik van meerdere objectieven bij een camera behoeft alleen het objectief voor de nachtstand IR-gecorrigeerd te zijn Megapixel camera s hebben een resolutie van ten minste 2048x1536 in de dagstand bij een beeldverhouding 4:3. Bij 16:9 beeldverhouding is full HD resolutie (1920x1080) of beter nodig. In de nachtstand is ten minste 1.0 megapixel beschikbaar De lenzen van de megapixel-camera s zijn specifiek geschikt voor de maximale resolutie van de bijbehorende camera Tot een lichtsterkte van 3 lux dient de camera een ruisvrij kleurenbeeld te geven. Tot een lichtsterkte van 0.2 lux dient een goed interpreteerbaar zwart/wit-beeld gegeven te worden Alle te leveren camera s kunnen worden voorzien van een username en password. Camera's: Eisen aan streaming, encoding en protocollen Alle te leveren cameraconfiguraties zijn IP-gebaseerd (d.w.z. encoding in of direct bij de camera). De cameraconfiguraties ondersteunen de volgende netwerkprotocollen: TCP/IP, UDP/IP, RTP, ICMP, http, SNTP of NTP, IGMPv2 en IGMPv3

6 4.3.2 Alle te leveren camera s (ook megapixel) ondersteunen H.264 en/of MPEG4 encoding De bitrate van elke videostream is instelbaar, zowel gemiddeld als piekbelasting. Voor de 4CIF-camera s is dit bij MPEG4 instelbaar tot ten minste 4 Mbps (gemiddeld) en ten minste 6 Mbps (piek). Bij 4CIF en H.264 is dit tot tenminste 2.5 Mbps (gemiddeld) en ten minste 4 Mbps (piek). Voor de hogeresolutiecamera s is dit bij H.264 mogelijk tot ten minste 8 Mbps (gemiddeld) en ten minste 10 Mbps (piek) Alle te leveren camera s (afgezien van megapixel camera s) kunnen gelijktijdig ten minste twee onafhankelijk te configureren 4CIF-stromen leveren De verhouding tussen I- en P-frames is per stream instelbaar De IP-streams moeten ook afzonderlijk op de camera (encoder) geconfigureerd kunnen worden. Per stream kan onafhankelijk worden bepaald of deze unicast dan wel multicast is. Camera's: Eisen aan bestuurbare camera's De te leveren domecamera s zijn in staat tot op afstand bedienbare pan, tilt en zoom Indien wordt uitgegaan van gangbare beperkte vertraging (max. 20ms) over het netwerk, mag de vertraging tussen stuursignaal van de centralist en visuele feedback van de camera aan de centralist in totaal niet groter zijn dan 150ms De domecamera s zijn in staat tot een pan-snelheid van ten minste 200 graden per seconde De domecamera s zijn in staat tot een tilt-snelheid van ten minste 100 graden per seconde De snelheid van pan, tilt en zoom is instelbaar door de centralist via het VMS De focus van de domecamera s is zowel automatisch als handmatig via het VMS bedienbaar De domecamera s ondersteunen privacymasking. Ten minste 24 gebieden kunnen worden aangegeven Privacymasking is uitgaande van blokkering van 20% van het 360-graden beeld binnen 12 minuten per camera in te stellen Privacy-masking is instantaan en mag niet meer dan 0.1 sec. na-ijlen bij door besturing veranderende camerabeelden.

7 Privacy-masking past zich automatisch aan de pan, tilt en zoom-instellingen van de besturing door de centralist De domecamera s behouden hun nulpunt. Verloop van het nulpunt is ongewenst omdat dit tot het opnieuw instellen van privacy-zones en presets leidt. Indien in de praktijk camera s meer dan vier keer per jaar hun nulpunt kwijtraken dan moeten deze camera s op kosten van de leverancier vervangen worden De domecamera s hebben ten minste 24 presets De domecamera s worden geleverd met ten minste 24x optische zoom. Indien wordt overgeschakeld op digitale zoom dient dit visueel kenbaar te worden gemaakt. Digitale zoom is uitschakelbaar De domecamera s zijn in staat tot een tilt van 90 tot +90 graden bij volledige zoom. De behuizing mag hierbij het beeld op geen enkele wijze blokkeren. Niet-functionele sierranden moeten hiertoe verwijderd kunnen worden De koepel van de domecamera mag geen zichtbare vervorming in het beeld introduceren De camera incl. koepel heeft een effectieve horizontale resolutie van ten minste 470 TVL. Let op: vervorming van het beeld door de koepel kan de effectieve resolutie reduceren De camera dient na een instelbare tijd zonder besturing door de gebruiker terug te springen naar een preset-stand Het is mogelijk op basis van datum en tijd de camera automatisch naar een specifieke preset te laten bewegen. Deze functionaliteit mag ook in het VMS worden gerealiseerd De dome-camera wordt geleverd met ingebouwde glaskoppeling, d.w.z. het is mogelijk de camera direct op glasvezel af te monteren. Het videomanagementsysteem: eisen aan de openheid Het VMS is in staat om te gaan met alle functionaliteit die in deze aanbesteding van de te leveren camera s of andere apparatuur wordt geëist. I Het VMS ondersteunt de MPEG4 en/of H.264 stromen van camera s van diverse gangbare leveranciers. Van ten minste zes van de volgende cameraleveranciers worden van de recente IP-camera s de MPEG4 en/of H.264 videostromen en relevante protocollen ondersteund: Arecont, Axis, Bosch, IQinVision, JVC, Panasonic, Pelco, Sony

8 5.1.3 Het VMS kan ten minste eind 2010 camerastreams ontvangen en tonen en camera s besturen via de ONVIF-standaard (versie 1.01 of hoger). Realisatie van een koppeling middels de ONVIF-standaard met externe camera s buiten het eigen VMS beheersgebied (zie bijlage A.4) is onderdeel van de levering. Het videomanagementsysteem: functionele eisen algemeen Het systeem dient modulair uitbreidbaar te zijn tot minimaal 1000 camera s Het VMS is in staat, uitgaande van voldoende netwerkcapaciteit, om alle live camerastreams van de te leveren camera s in hoge kwaliteit (zie eis 5.2.3) zonder haperingen op te slaan en (indien van toepassing) te tonen op de beeldschermen van de drie uitkijkstations Het VMS is in staat om beelden te exporteren voor gebruik buiten het VMS Export van beelden mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van beeldopslag of doorgifte van live camerabeelden Het systeem is voorzien van één tijdssynchronisatie voor server(s), beeldopslag, workstations en camera s Het VMS is voorzien van een scherm, toetsenbord en muis (voor onderhoudsdoeleinden) Bij oplevering is elke uitkijkplek voorzien van een geplastificeerde plattegrond in A3- formaat. Hierop zijn cameraposities gemarkeerd incl. zichtvelden Bij oplevering is elk uitkijksysteem voorzien van digitale plattegronden waarop de cameraposities zijn weergegeven. Het moet mogelijk zijn om camera s op te schakelen door op deze cameraposities te klikken. Daarnaast zijn de macro s (of vergelijkbaar) gedefinieerd om snel de verschillende salvo s op te kunnen schakelen Het VMS dient bij de volgende gebeurtenissen automatisch en direct een alarm te genereren:- Het wegvallen van een cameraverbinding of verbinding met de opslag. Melding van een camera, bijv. interne fout, openen behuizing of een sabotagemelding. Het vollopen van de opslag. Storing in de opslag (bijv. het uitvallen van één of meer harde schijven). Het videomanagementsysteem: functionele eisen aan de wijze van uit- en terugkijken

9 De centralist moet met één eenvoudige handeling direct een voorgedefinieerde groep (tot ten minste 8) camera s kunnen opschakelen (salvo) Er moeten ten minste 20 salvo s kunnen worden gedefinieerd Beelden moeten binnen maximaal twee seconde na opname beschikbaar zijn voor het terugkijken Zowel live als opgenomen camerabeelden van dezelfde camera kunnen gelijktijdig op twee of meer plaatsen worden afgekeken vanuit het VMS. Bij opgenomen beelden mag dit asynchroon zijn Het is mogelijk op een werkstation de opgenomen beelden van ten minste 4 camera s op hetzelfde moment te starten en synchroon af te spelen Het is mogelijk cameraposities op een onderliggend voorgedefinieerd beeldbestand (bijv. een kaart of een satellietbeeld) te tonen. De gebruiker wordt in staat gesteld camera s te selecteren door op de betreffende cameraposities te klikken Het is mogelijk om eenvoudig incidenten te rapporteren in zowel live als opgenomen beelden. Hierbij wordt datum en tijd (van zowel logmoment als videobeelden bij opgenomen beelden), camera-identificatie, gebruiker automatisch gelogd. De gebruiker is in staat als vrije tekst commentaar toe te voegen De twee standaard uitkijkplekken zijn elk voorzien van twee schermen met een beelddiagonaal van 24 of meer, en resolutie gelijk aan of beter dan HD (1920x1080). Andere eisen: Minimaal contrast 1000:1, Maximale responstijd van 12ms, Minimale helderheid 300 cd/m De derde uitkijkplek heeft één scherm van minimaal 19 en een resolutie van minimaal 1280x Bij gebruik van twee schermen zal het uitkijksysteem beide schermen met behoud van volledige resolutie combineren tot één virtueel scherm De twee standaard uitkijkplekken worden geleverd met een keypad en joystick voor cameraselectie en besturing Het is mogelijk met een eenvoudige handeling een camerabeeld door te zetten naar het beeldscherm van een andere uitkijkplek. Met deze functionaliteit is het mogelijk om in een later stadium een videowall in te richten met behulp van standaard uitkijkplekken. Tevens is het mogelijk camerabeelden op te schakelen naar het derde uitkijksysteem op een andere locatie zoals de meldkamer. Het moet voor een uitkijksysteem mogelijk zijn om ten minste 16 beelden doorgeschakeld te krijgen.

10 De responstijd bij het schakelen van beelden moet minder dan 1 sec zijn Het scherm van elke uitkijkplek moet alle aangesloten videobronnen flexibel zichtbaar kunnen maken in verschillende te kiezen schermformaten, zodanig dat meerdere overzichtsbeelden en een grote spotmonitor tegelijkertijd binnen dit scherm gerealiseerd kunnen worden Het is mogelijk met een simpele handeling direct de afgelopen 10 tot 30 seconden af te spelen. Het opslagsysteem: algemene eisen Het opslagsysteem is geschikt voor de hoge continue belasting die opslag van alle camerabeelden en afspelen van streaming video in hoge kwaliteit biedt Het opslagsysteem is aantoonbaar generiek, d.w.z. niet alleen geschikt voor gebruik bij één specifiek merk of type VMS. Bij vervanging van de software van het VMS moet de opslag in zijn geheel kunnen worden hergebruikt Het aangeboden opslagsysteem is in staat de streams van alle aangeboden camera s in hoge kwaliteit (referentie: gelijkwaardig in kwaliteit met 4 Mbps gemiddeld bij 4CIF/25fps MPEG4-stroom) waarbij er gelijktijdig de beelden van 16 verschillende camera s (ook megapixel resolutie) kunnen worden opgevraagd. Zowel bij opslag als afspelen zullen geen haperingen optreden. Haperingen mogen bij live toezicht niet worden gemaskeerd door buffering omdat op deze wijze het real-time karakter van het cameratoezicht in gevaar komt. Bij afspelen van reeds opgenomen beelden mag buffering niet voor een vertraging van meer dan 2 seconde zorgen Het aangeboden systeem moet fout-tolerant zijn en gebruikmaken van ten minste RAID Bij uitval van een harde schijf dient het opslagsysteem zelf een duidelijk en continu geluidssignaal te geven Het systeem heeft een netto capaciteit van ten minste 70 TB. Dit betekent dat het systeem in staat is om daadwerkelijk 70 TB aan gegevens op te slaan. Het opslagsysteem: eisen aan de wijze van opslag

11 Voor de camerabeelden is het mogelijk een flexibele bewaartermijn op te geven van ten minste 28 dagen. Na het verstrijken van deze termijn worden beelden automatisch verwijderd of overschreven en zijn ze niet meer toegankelijk Bij onvoldoende schijfruimte worden de oudste beelden als eerste overschreven Het is mogelijk via het VMS onderscheid te maken tussen normale en bijzondere beelden. Normale beelden worden na het verstrijken van de opslagtermijn overschreven of verwijderd. Bijzondere beelden mogen alleen worden verwijderd nadat een gebruiker met administrator-rechten dit heeft aangegeven Opgeslagen beelden zijn binnen maximaal 1 seconde na opslag beschikbaar voor het terugkijken. De SLA: eisen 6.1 De SLA richt zich op onderhoud van het gehele door de Leverancier opgeleverde systeem. Onderhoud van de netwerkcomponenten en andere infrastructuur is geen onderdeel van de SLA. 6.2 Onderdeel van de SLA zijn: - Preventief onderhoud van de geleverde camera s (2x per jaar), - Schoonmaken van de geleverde camera's. De leverancier wordt hier gevraagd de kosten te specificeren voor 4x, 6x en 12x per jaar. - Preventief onderhoud (hardware en software) van de server, het operating systeem, het VMS en de clients (2x per jaar). - Licentiekosten incl. updates op de VMS-software. - Correctief onderhoud of vervanging bij storingen in de camera s, de server, het VMS en de clients. De leverancier wordt gevraagd hier zowel op contract- als op uurbasis per jaar (tot en met 2017) te specificeren voor de volgende oplostijden: Binnen 24 uur. Binnen één werkdag. Binnen 48 uur. Binnen twee werkdagen. Binnen één week. - Onderhoudseisen, prijs en leveringstijden van onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage zoals zoals harddisks, loopwerk, etc. De leverancier dient er vanuit te gaan dat zij zelf zorgt voor alle benodigde middelen zoals hoogwerkers. De prijsopbouw van de SLA dient te worden uitgesplitst naar de verschillende onderdelen zodat inzichtelijk wordt wat de effecten zijn van specifieke keuzes.

12 6.3 De leverancier garandeert beschikbaarheid van voldoende reserve-onderdelen en gekwalificeerd en deskundig personeel. 6.4 Er wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de mogelijkheid om camera s van derde partijen zoals NS, HTM, etc. door te schakelen naar Politie Hollands Midden. Het is niet acceptabel dat er ook (significante) licentieafdracht plaatsvindt voor camera s van derden als die potentieel kunnen worden doorgeschakeld (en op het VMS getoond) omdat het hier mogelijk vele honderden tot duizenden camera s betreft. Afdracht over het maximum aantal daadwerkelijk gelijktijdig door te schakelen camera's is wel toegestaan. 6.5 De leverancier specificeert hoe de licentiestructuur van de software is opgebouwd. Specifiek: wat is het effect van de toename van het aantal camera's, opslag, gebruikers, uitkijkstations, etc. Zijn kosten eenmalig of jaarlijks, etc.? 6.6 Alle softwarelicenties dienen op naam van de opdrachtgever te worden gesteld. 6.7 De SLA betreft ten minste de periode tot 3 jaar na oplevering met een optie om deze jaarlijks uit te breiden tot maximaal 7 jaar na oplevering. 6.8 Het is mogelijk de SLA uit te breiden onder gelijke voorwaarden en vergelijkbare prijsstelling naar andere locaties en/of gemeenten indien hier vergelijkbare omstandigheden gelden. Opleiding: eisen 7.1 Onderdeel van de levering is een opleiding in het Nederlands voor maximaal 10 gebruikers (centralisten) op locatie. Lesmaterialen zijn onderdeel van de levering. In deze opleiding wordt minimaal alle functionaliteit behandeld die een centralist ter beschikking staan. 7.2 Onderdeel van de levering is een opleiding in het Nederlands voor maximaal 4 beheerders op locatie. Lesmaterialen zijn onderdeel van de levering. Eindresultaat van deze opleiding zal zijn dat de beheerders alle eerste lijnsvragen zelf op kunnen lossen en beperkt 2 e lijnsbeheer uit kunnen voeren. Aldus naar waarheid ingevuld: Handtekening

13 Naam: Datum: Plaats:

14 Let op: vul ook het tabblad Eisen in! Voeg een ondertekend kopie van deze bijlage bij in de papieren versie. B2: Beantwoording bij Wensen en vragen Kies bij elke wens voor één van de volgende antwoorden (gebruik hierbij de aangeboden lijst): JA: u kunt zonder voorbehoud aan deze wens voldoen. ALTERNATIEF: u kunt op een alternatieve manier een gelijkwaardig resultaat bereiken. Een duidelijke toelichting is vereist. GEDEELTELIJK: u kunt niet volledig aan de wens voldoen. Een duidelijke toelichting over wat exact wel en wat exact niet kan is vereist. LATER: op dit moment kan nog niet aan de wens worden voldaan, echter binnen afzienbare tijd (bijv. bij software-updates) is dit wel mogelijk. Een duidelijke toelichting en planning is vereist. Algemeen: Vraag Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting 1.9. Leverancier wordt gevraagd een concreet voorbeeld te geven hoe men de 10 NVT documentatie in dit project denkt te verzorgen. Dit mag de documentatie van een eerder project zijn Leverancier wordt gevraagd een Plan van Aanpak voor de implementatie 50 NVT mee te leveren. Hierin wordt ten minste ingegaan op de planning, in te zetten personeel, acceptatieprocedures, omgang met geconstateerde fouten en omgang met Requests for Change. Subtotaal 60 Hardware algemeen: Wens Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting 3.6 De locatie van de uitkijkplekken moet nog definitief gekozen worden. Omdat niet kan worden uitgesloten dat deze binnen een kantooromgeving geplaatst gaan worden dient de leverancier van drie uitkijkplekken uit te gaan en van apparatuur die bijzonder geluidsarm is. De leverancier wordt gevraagd te specificeren wat het geluidsniveau van de te gebruiken computerapparatuur is (zwaar belast en onbelast). 5 NVT Subtotaal 5 Camera's: Algemene vragen en wensen m.b.t. de cameraconfiguratie

15 Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting Het lichtniveau waarbij de omschakeling van dag- naar nachtstand 3 plaatsvindt is instelbaar. Indien dit niet kan specificeren bij welk lichtniveau en meetomstandigheden dit gebeurt De te leveren camera s zijn geschikt voor omstandigheden met tegenlicht. 30 Camera s met een groot dynamisch bereik én goede eigenschappen in omstandigheden met weinig licht hebben een sterke voorkeur. De leverancier wordt gevraagd toe te lichten hoe dit met de te leveren camera s wordt bereikt en dit te onderbouwen met visuele voorbeelden. Voorbeelden zijn een hoge bitresolutie per pixel, integratie van meerdere belichtingstijden, etc Biedt de camera zgn. camera-intelligentie? Zo ja, graag mogelijkheden 3 specificeren en de eventuele gevolgen aangeven van de inzet van deze technologie (bijv. extra stroomverbruik, minder mogelijkheden voor encoding) Welk functioneel soort sensor wordt gebruikt? CCD heeft de voorkeur bij de 4CIF-camera s t.o.v. CMOS. Idem voor Progressive scan vs. interlaced. 4 NVT BLC is in een voor een door de gebruiker te bepalen gebied te definiëren De camera s kunnen naast beeld ook realtime geluid opnemen en via de 8 digitale videostroom doorgeven De megapixel camera s hebben een resolutie van meer dan 3 megapixel. 10 NVT De buitenbehuizing heeft geen of zeer beperkt effect op de geluidsopname De camera s kunnen op afstand vanuit het videomanagement-systeem (d.w.z. dus niet alleen via een aparte applicatie of via een webbrowser) automatisch geconfigureerd worden. Het is wenselijk dat dit vanuit het VMS ook groepsgewijs voor zelfde cameratypes mogelijk is (zie ook volgende wens). Bij vervanging is het mogelijk eenvoudig de oude instellingen naar de nieuwe camera te kopiëren (bij hetzelfde type). 3 8 Leverancier wordt gevraagd te specificeren wat mogelijk is en welke instellingen wel en niet op afstand configureerbaar zijn.

16 Alle te leveren camera s kunnen via het netwerk met één handeling per cameratype van firmware-upgrades worden voorzien. (Voorbeeld: het is mogelijk een update-executable uit te voeren die automatisch of aan de hand van een config-bestand alle camera s die de upgrade nodig hebben hiervan voorziet). 5 Leverancier wordt gevraagd toe te lichten hoe firmware-upgrades worden uitgevoerd Alle te leveren camera s kunnen een tekstlabel van ten minste 20 3 karakters in beeld tonen. Dit label is aan en uit te zetten. De plaats van het label is in ieder geval ook zo in te stellen dat deze bovenin het beeld zichtbaar is. Dit label dient in een te kiezen kleur weergegeven te kunnen worden, zwart, wit en tenminste één afwijkende goed interpreteerbare kleur De camera s kunnen sabotage, d.w.z. zwart of vaag worden van het 5 camerabeeld of een standverandering, detecteren en melden aan het VMS. Graag specificeren wat de mogelijkheden en eventuele consequenties zijn Het openen van de camerabehuizing leidt tot een automatische melding 3 aan het VMS Uitval en/of performance-degradatie van de videostroom (t.g.v. fout in 3 videocamera zelf) dient te kunnen worden gedetecteerd en gemeld aan de beheeromgeving (VMS) Op de camerabehuizingen zijn geen contrasterende reclame-uitingen of 2 logo s zichtbaar. Subtotaal 93 Camera's: Wensen aan streaming, encoding en protocollen Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting De camera s ondersteunen NTP De camera s ondersteunen PGM Alle te leveren camera s ondersteunen het IEEE 802.1x authenticatieprotocol. 8

17 De te leveren camera s (ook megapixel) ondersteunen H.264 encoding. Er 24 is een zeer sterke voorkeur voor H.264 vanwege de geringere netwerkbelasting en benodigde opslagcapaciteit. Graag specificeren welke H.264 profielen worden ondersteund De leverancier wordt gevraagd te specificeren op welke wijze de twee 3 afzonderlijke streams per camera in te stellen zijn. Hoe minder beperkingen de ene stream op de andere heeft hoe meer punten De megapixel-camera s kunnen naast de standaard stroom op hoogste 3 resolutie en hoge kwaliteit en 15 fps nog een tweede stroom op 4CIF en ten minste 15 fps leveren De megapixel-camera s hebben een 16:9 beeldverhouding De megapixel-camera s ondersteunen het bepalen van een relevante 5 beelduitsnede. De camerastream encoding beperkt zich dan tot deze uitsnede. Effectief wordt hiermee de benodigde bandbreedte en opslagcapaciteit beperkt De camera s kunnen de communicatie (zowel streams als beheer) met het VMS versleutelen. Graag specificeren welk protocol wordt gebruikt en wat het effect van versleuteling is op bijv. encoding-capaciteit. 5 Subtotaal 58 Camera's: Wensen m.b.t. de bestuurbare camera's Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting Gegeven het belang dat wordt gehecht aan privacy voor de burgers wordt 12 NVT de leverancier gevraagd uitgebreid te specificeren op welke wijze, hoe gedetailleerd en met welke beperkingen privacymasking kan worden ingesteld. Meer mogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, snelheid van instellen, fijnmazigheid leiden tot meer punten Het is mogelijk om de privacygebieden wazig te maken i.p.v. op grijs te 3 zetten Het is mogelijk dat bij uitgezoomd beeld de privacy-masking verdwijnt omdat er onvoldoende detail zichtbaar is om privacy te schenden. Idealiter is het zoomniveau waarop de privacymasking intreedt instelbaar De camera incl. koepel heeft een effectieve resolutie van ten minste 520 TVL. 5

18 Het verlopen van een nulpunt door de camera is bijzonder ongewenst 5 NVT omdat dit tot het opnieuw instellen van pricacygebieden en presets leidt. De leverancier wordt gevraagd toe te lichten op welke wijze dit probleem voorkomen wordt. Subtotaal 30 Het videomanagementsysteem: wensen m.b.t. de openheid Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting Het VMS biedt een SDK waarmee integratie van producten van derden te 10 realiseren is. Een beschrijving van de SDK (incl. kostenstructuur) wordt hierbij verwacht (Tab 13) Het VMS is aantoonbaar gekoppeld met producten van derden, bijv. producten voor camera-intelligentie en kentekenherkenning. Leverancier wordt gevraagd voorbeelden van dergelijke koppelingen te geven. Hierbij mag worden uitgegaan van informatie van de website van de producent Leverancier wordt gevraagd aan te geven hoe de producent van het VMS omgaat met initiatieven als ONVIF en dit te onderbouwen met voorbeelden. 2 NVT

19 5.1.7 Na een grootschalig incident zoals een terroristische aanslag dient een zeer grote hoeveelheid video verwerkt te worden. Efficiënte semiautomatische verwerking hiervan in systemen van de politie en andere opsporingsdiensten is daarom essentieel voor een adequate en snelle respons. Het is hierdoor noodzakelijk dat het native opslagformaat (evt. via een standaard Non-disclosure Agreement) wordt opengesteld voor de politie en haar toeleveranciers. Met opengesteld wordt bedoeld dat de videobestanden afspeelbaar zijn in software van derden (bijv. Windows MediaPlayer, VLC). Hiermee kan een tijdrovende export met conversie worden voorkomen. Ondersteuning met software zoals een SDK is uiteraard zeer gewenst. 15 Indien bovenstaande niet mogelijk is dan moet de leverancier aangeven op welke andere logistiek haalbare wijze het mogelijk is om ca. 40 camera s x 28 dagen x 24 uur = uur video snel en op eenvoudige wijze toegankelijk kan worden gemaakt (toegankelijk betekent een videoformaat dat op de bovengenoemde wijze leesbaar is of leesbaar wordt gemaakt) voor de opsporingsdiensten. Indien het opslagformaat (voor deze aanbieding zonder restricties) wordt op Subtotaal 32 Het videomanagementsysteem: Functionele wensen en vragen m.b.t. het VMS Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting Een VMS kan een centrale of decentrale architectuur hebben. Leverancier 8 NVT wordt gevraagd toe te lichten welke architectuur het VMS heeft, en de gemaakte keuze te motiveren Bij uitbreiding van het aantal camera s is de licentiestructuur fijnmazig. Dit 8 betekent dat bijvoorbeeld bij uitbreiding van 200 naar 201 camera s er niet in eens een veel duurdere licentie in rekening wordt gebracht omdat bijvoorbeeld de licentiestructuur uitgaat van camera s en camera s Het VMS dient van camera s die geluid leveren het geluid realtime te kunnen weergeven van zowel de opgeslagen als de live videostream. 5

20 Het VMS is in staat om beelden te exporteren voor gebruik buiten het VMS. naar een open formaat (afspeelbaar in Windows Mediaplayer of VLC op standaard Windows-systeem) Het VMS is in staat om beelden te exporteren naar een gesloten formaat en voorzien van beveiliging tegen manipulatie zoals een hashcode. Bij export wordt geschikte afspeelsoftware bijgeleverd Leverancier wordt gevraagd te specificeren hoe snel de export van een uur video is op de te leveren hardware. Hoe sneller (zonder dat dit ten koste gaat van opslag of live doorgifte door server) des te meer punten NVT Het is mogelijk om een back-up van het VMS en haar instellingen (video is 2 hiervan uitgesloten) te maken zonder het VMS buiten werking te moeten stellen Leverancier wordt gevraagd aan te geven welke specificatieveranderingen 3 NVT en overige toekomstige ontwikkelingen voor het te leveren VMS worden voorzien. Subtotaal 36 Het videomanagementsysteem: Functionele wensen m.b.t. de wijze van uit- en terugkijken Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting Het is mogelijk dat de gebruiker op eenvoudige wijze kan kiezen uit een (door de beheerder) zelf te definiëren lijst van incidentcodes. Deze incidentcodes zijn bij voorkeur geordend als een hiërarchische boomstructuur die door een beheerder zelf kan worden ingesteld. Deze lijst dient centraal te kunnen worden aangepast en naar de gebruikers toe bereikbaar gemaakt te kunnen worden. 9 NVT Leverancier wordt gevraagd de mogelijkheden uitgebreid toe te lichten Het is eenvoudig mogelijk om in een grafische interface rapportages te genereren over incidenten. Het is eenvoudig om hierbij uit te splitsen naar locatie (selectie van camera s), datum, tijd, moment van de week (bijv. vrijdagnacht), gebruiker die incident heeft gerapporteerd. Leverancier wordt gevraagd de mogelijkheden toe te lichten, waaronder de ondersteuning van trendanalyses. 4

21 Inzet van bovenstaande twee wensen wordt pas op langere termijn 5 voorzien zodra pro-actief cameratoezicht wordt gerealiseerd in een regionale toezichtruimte. Indien de realisatie van deze twee wensen geen onderdeel is van het standaard product en er hierdoor sprake is van additionele kosten dan dient dit geen onderdeel te zijn van levering. Wel dient te worden gespecificeerd wat de kosten zijn bij realisatie in de toekomst waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe kosten variëren, bijv. per aantal camera s, gebruikers of werkplekken. Hoe goedkoper des te meer punten Het is gewenst om opgeslagen beelden versneld en vertraagd (bij 4 voorkeur ook frame voor frame) zowel vooruit als achteruit af te spelen. Leverancier wordt gevraagd de mogelijkheden toe te lichten Voor het bekijken van (recent) opgeslagen beelden is het niet noodzakelijk 4 van scherm of interface te wisselen. Hierdoor is het mogelijk om direct een waargenomen incident opnieuw af te spelen Per gebruiker is de periode instelbaar tot wanneer kan worden 5 teruggekeken. Met deze functionaliteit is het mogelijk te maken centralisten wel recente incidenten terug te laten kijken zonder meteen autorisatie te moeten verlenen om over de hele opslagduur terug te kunnen kijken De schermlayout is vrij instelbaar Het is gewenst dat de schermlayout (bijv. via macro s) eenvoudig en snel 4 kan worden aangepast aan een voorgedefinieerde instelling. Subtotaal 40 Het videomanagementsysteem: Wensen m.b.t. rechten en logging Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting

22 De rechten zijn per gebruiker of gebruikersgroep gedetailleerd in te stellen. Het betreft hierbij ten minste de volgende aspecten: o Per camera(groep) het recht om deze uit te kijken. o Per camera(groep) het recht om hiervan beelden terug te kijken. o Het recht om beelden te exporteren. o Het recht om instellingen aan te passen van camera s o Het recht om instellingen aan te passen van het systeem o Het recht om rechten aan gebruikers toe te kennen (administratorrechten) o o Systeemrechten voor service en onderhoud met vrijgave door administrator 5 Leverancier wordt om een toelichting van de mogelijkheden gevraagd Alle wijzigingen die in het systeem worden doorgevoerd dienen te worden gelogd (datum, tijd, gebruiker en actie) Het moet mogelijk om eenvoudig een overzichtelijk rapport in een door Excel leesbaar formaat te genereren van dergelijke wijzigingen. Als de logbestanden zelf overzichtelijk en leesbaar zijn in Excel dan is dit ook acceptabel Het uitkijkgedrag van elke gebruiker dient eveneens te worden gelogd. Het betreft hierbij ten minste de volgende punten: o In- en uitloggen o Het begintijdstip en de duur dat een camera is opgeschakeld. o De momenten dat een camera wordt bestuurd. o Het terugkijken van opgeslagen videobeelden door de gebruiker (camera, teruggekeken periode). o Wijzigingen aan de systeemconfiguratie. o Export van beeldmateriaal De logging betreft identificatie van de gebruiker, datum en tijd van handeling, cameraidentificatie, actie (opgeschakeld, besturing, terugkijken), en indien van toepassing welke videobeelden zijn teruggekeken. Leverancier wordt om een toelichting van de mogelijkheden gevraagd.

23 Het moet op een eenvoudige manier mogelijk zijn te achterhalen welke 5 gebruiker op een bepaald moment een bestuurbare camera heeft bediend. Idealiter verloopt dit via een grafische interface. De leverancier wordt gevraagd toe te lichten wat de procedure is om bovenstaande informatie te achterhalen. Subtotaal 26 De opslag: algemene wensen en vragen Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting De leverancier wordt gevraagd te specificeren welke MTBF per 15 NVT opslageenheid (harde schijf) wordt gegarandeerd Indien binnen een RAID5-configuratie meer dan één harde schijf uitvalt is 10 het zeer gewenst dat de hierop aangesloten camera s toch worden opgenomen. Het is hierbij acceptabel als bijvoorbeeld de totale opslagduur van de andere camera s wordt teruggebracht en/of de kwaliteit van de opgenomen stream wordt beperkt. Leverancier wordt gevraagd aan te geven wat de mogelijkheden zijn Indien er onvoldoende opslagruimte is of dreigt dient er een weg te klikken melding gegenereerd te worden op elk verbonden systeem waarop ingelogd is (server en clients). De locatie van melding is bij voorkeur instelbaar zodat deze niet op bijv. een spotmonitor wordt geplaatst Bij uitval van een harde schijf dient dit aan de server gemeld te worden. 3 Deze toont, totdat het probleem verholpen is, een weg te klikken en instelbare melding op elk verbonden systeem waarop ingelogd is (server en clients) Leverancier wordt gevraagd aan te geven op welke wijze het systeem 5 NVT omgaat met noodscenario s zoals uitval van opslag. Subtotaal 36 De opslag: wensen en vragen m.b.t. de wijze van opslag Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting De duur van de opslag is per camera afzonderlijk instelbaar Het is mogelijk om per camera in te stellen alleen gedurende te specificeren dagdelen op te nemen. 3

24 De leverancier wordt gevraagd welke mogelijkheden er zijn bij het instellen van de opslag per camera Indien via een automatisch dan wel een handmatig proces live beelden als bijzonder zijn aangemerkt dan wordt automatisch een instelbare periode voorafgaand aan het moment als bijzonder gemarkeerd. 5 NVT 8 Subtotaal 20 De SLA: wensen en vragen Ref Omschrijving Max. punten Antwoord Toelichting 6.9 Het is mogelijk om bij gelijke kosten het schema van het schoonmaken van de camera's af te stemmen op de omstandigheden. Dit betekent dat er bij een contract om een vast aantal keer per jaar de camera's schoon te maken, het mogelijk is om in een seizoen met vervuilende omstandigheden vaker schoon te maken terwijl in een ander minder vervuilend seizoen minder vaak wordt schoongemaakt. Idealiter zijn deze afspraken zelfs per camera te maken De leverancier wordt gevraagd haar ideeën over de mogelijkheden te geven om de SLA uit te breiden naar andere locaties en/of gemeenten. 4 NVT Subtotaal 14 Totaal maximaal aantal te behalen punten: 450 Aldus naar waarheid ingevuld: Handtekening

25 Naam: Datum: Plaats:

NV-2040-EU. 4 kanalen NAS - NVR NV-4080-EU. 8 kanalen NAS - NVR. Eigenschappen

NV-2040-EU. 4 kanalen NAS - NVR NV-4080-EU. 8 kanalen NAS - NVR. Eigenschappen NV-2040-EU NV-4080-EU NV-2040-EU 4 kanalen NAS - NVR NV-4080-EU 8 kanalen NAS - NVR Eigenschappen Linux Embedded Vrij van PC instabiliteit en virus aanvallen Server Cliënt architectuur Web gebaseerd Netwerk

Nadere informatie

AN0034-NL. Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10. Overzicht

AN0034-NL. Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10. Overzicht Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10 Overzicht Het instellen van Paxton10 als videomanagementsysteem is eenvoudig. Hiermee kunt u Paxton10 gebruiken om uw videobeelden en toegangscontrole gebeurtenissen

Nadere informatie

zien wat er gebeurt beschermen wat kostbaar is p r o f e s s i o nele videobewaking

zien wat er gebeurt beschermen wat kostbaar is p r o f e s s i o nele videobewaking Echt zien wat er gebeurt beschermen wat kostbaar is p r o f e s s i o nele videobewaking Professionele videobewaking Opnamen die ook achteraf perfect bruikbaar zijn OfficeEye is een compleet en hoogwaardig

Nadere informatie

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn Videorapporten gebruiken Overzicht Met videorapporten kunnen gebruikers videobeelden bekijken en systeemgebeurtenissen continu monitoren. Met de videorapportfunctie van Paxton10 kunnen live en reeds gearchiveerde

Nadere informatie

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Hieronder vindt u een opsomming van de vernieuwde en bijkomende functionaliteiten van de INTEGRA CONTROL app versie 5.0. Nieuw app icoon en opstartscherm

Nadere informatie

1. Uitgangspunten project... 2 2. Exclusief... 2 3. Specificaties materialen... 3 4. Leveringsvoorwaarden... 3

1. Uitgangspunten project... 2 2. Exclusief... 2 3. Specificaties materialen... 3 4. Leveringsvoorwaarden... 3 Veiligheid Specialisten B.V. Markerkant 10-11F 1316 AA Almere Postbus 1472 1300 BL Almere Tel: +31 (0) 36 530 0235 Info@VeiligheidSpecialisten.nl www.veiligheidspecialisten.nl Aanvullende voorwaarden aanbieding

Nadere informatie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van camerabewaking en daarom is het soms erg lastig om te weten waardoor er verschillen in kwaliteit en prijs ontstaan.

Nadere informatie

Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding

Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding MENU Geeft het menu weer PLAYBACK Direct afspelen DISPLAY Kort indrukken is veranderen van Beeldweergave. Lang indrukken verschuift de focus van

Nadere informatie

www.hageman-dordrecht.nl

www.hageman-dordrecht.nl www.hageman-dordrecht.nl Elektrotechnische installaties Noodverlichting installaties Domotica installaties Data/telefonie netwerken Inspecties & Keuringen (NEN 3140) Energie besparing 24 uur storingsdienst

Nadere informatie

1/5 NVR 16 IP-KANALEN, 5MP, HDD 1TB OVERVIEW IPNVR116D

1/5 NVR 16 IP-KANALEN, 5MP, HDD 1TB OVERVIEW IPNVR116D 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) met 16 IP-ingangen 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p720p), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 5MP Analyse video beheer van lokale (max. 4

Nadere informatie

1/5 NVR 8 IP-INGANGEN 5MP POE, HDD 1TB OVERVIEW IPNVR108DPOE

1/5 NVR 8 IP-INGANGEN 5MP POE, HDD 1TB OVERVIEW IPNVR108DPOE 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) voor 8 ingangen IP PoE 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p720p), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 5MP Analyse video beheer van speciale camera's

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services Dienstbeschrijving voor Efficon Shared Services Datum: 7 juni 2012 Versie: 1.0 Uitgebracht door: 4Minds Services & Solutions Adres Duwboot 5 Email: support@4minds.nl Website: www.4minds.nl Support: 030-221

Nadere informatie

Introductie. exacqvision M-Series

Introductie. exacqvision M-Series Introductie exacqvision M-Series Introductie M-Series All-In-One Recorder Agenda Introductie & positionering Voordelen Specificatie & vergelijking Productnummers Aanvullende informatie M-Series All-in-One

Nadere informatie

Informatievoorziening en Automatisering

Informatievoorziening en Automatisering Bijlage Raad in Beeld: toelichting op de voorgestelde scenario s Informatievoorziening en Automatisering Wat is nodig om de raadsvergaderingen live te streamen en op welke wijze kan het onderlinge debat

Nadere informatie

Informatievoorziening en Automatisering

Informatievoorziening en Automatisering Bijlage Raad in Beeld: toelichting op de voorgestelde scenario s Informatievoorziening en Automatisering Wat is nodig om de raadsvergaderingen live te streamen en op welke wijze kan het onderlinge debat

Nadere informatie

Bijlage 11 Programma van Eisen

Bijlage 11 Programma van Eisen Bijlage 11 Programma van Eisen Het betreft hier minimale eisen, waarbij geldt dat: Het niet voldoen aan een eis leidt onherroepelijk tot leidt tot het ongeldig verklaren en terzijde leggen van de Inschrijving

Nadere informatie

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst SEFICA camerabewaking Voor een beter zicht op uw toekomst Sefica, een professioneel en Belgisch kwaliteitsmerk De producten van Sefica zijn aanwezig in verschillende productlijnen (camerabewaking, inbraakdetectie,

Nadere informatie

AN0031-NL. Een input toevoegen aan Paxton10. Overzicht. Het apparaat creëren

AN0031-NL. Een input toevoegen aan Paxton10. Overzicht. Het apparaat creëren Een input toevoegen aan Paxton10 Overzicht Met een Paxton10-connector kunnen inputs eenvoudig worden gemonitord, van lichtsensoren en thermostaat tot en met bewegingsmelders en aan/uit schakelaars. Er

Nadere informatie

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 Open Internet Explorer en vul het IP adres van de recorder in, bijv: http://192.168.1.15 Het IP adres is ook te achterhalen via het menu op de recorder

Nadere informatie

1/5 NVR 36 IP-INGANGEN 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D

1/5 NVR 36 IP-INGANGEN 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) voor 36 ingangen IP 4K / 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p/720p), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 4K Analyse video beheer van lokale (max.

Nadere informatie

1/5 NVR 8 IP-INGANGEN 5MP (4 POE), HDD 1TB OVERVIEW IPNVR104EPOE

1/5 NVR 8 IP-INGANGEN 5MP (4 POE), HDD 1TB OVERVIEW IPNVR104EPOE 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) voor 4 ingangen IP 5MP (4 PoE), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 5MP Analyse video beheer van speciale camera's (passage tellen, object opgegeven/verwijderd,

Nadere informatie

Fore! Security Management

Fore! Security Management NL EN DE FR ES Fore! Security Management 2 3 Wat is 9x Intercom pagina 13 16x Toegangscontrole pagina 8 Inbraakdetectie pagina 12 16x Videosurveillance pagina 10 5 gelijktijdige gebruikers 1000 kaarthouders

Nadere informatie

Toelichting op infrastructuur en installatie bij de Uitnodiging tot inschrijving: Camera s en videomanagementsysteem Versie 10 maart 2010

Toelichting op infrastructuur en installatie bij de Uitnodiging tot inschrijving: Camera s en videomanagementsysteem Versie 10 maart 2010 DIV-2010-2420 Toelichting op infrastructuur en installatie bij de Uitnodiging tot inschrijving: Camera s en videomanagementsysteem Versie 10 maart 2010 1. Inleiding Deze toelichting is een uitbreiding

Nadere informatie

Geheugenkaartjes. 19 december 2014

Geheugenkaartjes. 19 december 2014 Geheugenkaartjes 19 december 2014 Inhoud Inleiding Geheugenkaartjes bij opname Geheugenkaartjes bij montage Geheugenkaartjes voor opslag en transport 2 Inleiding Video-opslag is technologie die nog steeds

Nadere informatie

Beelden bekijken op Neptune DVR s

Beelden bekijken op Neptune DVR s Beelden bekijken op Neptune DVR s 1 Inhoudsopgave 1 OVERZICHT EN BEDIENING... 3 1.1 BEDIENING MET MUIS... 3 2 GEBRUIK VAN DE DVR... 3 2.1 INLOGGEN OP DE DVR... 3 2.2 GEBRUIKERSMENU BEELDEN LIVE BEKIJKEN...

Nadere informatie

1/5 NVR 36 IP-KANALEN, 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D

1/5 NVR 36 IP-KANALEN, 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) voor 36 ingangen IP 4K / 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p/720p), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 4K Analyse video beheer van lokale (max.

Nadere informatie

1/5 4K, NVR 36 IP-INGANGEN, 16 POE, HDD 2TB NVR CAMERABEWAKING OVERVIEW IPNVR116DPOE

1/5 4K, NVR 36 IP-INGANGEN, 16 POE, HDD 2TB NVR CAMERABEWAKING OVERVIEW IPNVR116DPOE 1/5 OVERVIEW IP116DPOE 4K, 36 IP-INGANGEN, 16 POE, HDD 2TB Stand-alone netwerk-videorecorder () met 36 IP-ingangen 4K / 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p/720p) (16 PoE), compatibel met ONVIF 2.2.

Nadere informatie

DOME Camera EC5447 5MP H.265 IR Dome IP Camera Functies gemotoriseerde lens ONVIF standaard ondersteund: van f2.8 ~ 12mm 3-axis

DOME Camera EC5447 5MP H.265 IR Dome IP Camera Functies gemotoriseerde lens ONVIF standaard ondersteund: van f2.8 ~ 12mm 3-axis DOME Camera EC5447 5MP H.265 WDR PoE Lijn in/uit IK10 Gemotoriseerde Lens 3-Axis Push Video EaZy Networking Extern I/O MicroSD kaart Mobile Surveillance 5MP H.265 IR Dome IP Camera Functies Uitgerust met

Nadere informatie

EYEBALL Camera EC2323

EYEBALL Camera EC2323 EYEBALL Camera EC2323 HD 1080P Varifocale Lens H.265 EaZy DWDR PoE Mobile Networking Surveillance 2MP H.265 IR Varifocale IR EYEBALL IP Camera Functies Uitgerust met een vari-focale lens van f2.8 ~ 12

Nadere informatie

EYEBALL Camera EC2543

EYEBALL Camera EC2543 EYEBALL Camera EC2543 HD 1080P Mobile Surveillance Lijn in/uit EaZy Networking WDR PoE Gemotoriseerde Lens 2MP IR EYEBALL IP Camera Functies Uitgerust met een gemotoriseerde varifocale lens van f2.8 ~

Nadere informatie

Husky Air MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN.

Husky Air MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. Husky Air MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. Met de EZVIZ Husky Air heeft u altijd een gerust gevoel. De Husky Air is een buitencamera met wifi voor het beveiligen van uw kantoor, winkel,

Nadere informatie

1/5 NVR 8 IP-INGANGEN 5MP (4 POE), HDD 1TB NVR CAMERABEWAKING OVERVIEW IPNVR104EPOE

1/5 NVR 8 IP-INGANGEN 5MP (4 POE), HDD 1TB NVR CAMERABEWAKING OVERVIEW IPNVR104EPOE 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder () voor 4 ingangen IP 5MP (4 PoE), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 5MP Analyse video beheer van speciale camera's (passage tellen, object opgegeven/verwijderd,

Nadere informatie

Eocortex staat voor een schaalbaar, betrouwbaar, krachtig en flexibel Video Management Systeem.

Eocortex staat voor een schaalbaar, betrouwbaar, krachtig en flexibel Video Management Systeem. Eocortex staat voor een schaalbaar, betrouwbaar, krachtig en flexibel Video Management Systeem. Door toepassing van geavanceerde Video Analytics bespaart u daarnaast ook nog eens op beheerkosten. Naast

Nadere informatie

1/5 NVR 4 IP-INGANGEN, FULL-HD POE, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR704C

1/5 NVR 4 IP-INGANGEN, FULL-HD POE, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR704C 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) voor 4 ingangen IP 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (720p), compatibel met ONVIF 2.3 Profile-S. Resolutie van 5MP Opname Dual Streaming Automatische

Nadere informatie

Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders. Handleiding voor de gebruiker

Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders. Handleiding voor de gebruiker Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders Handleiding voor de gebruiker Samsung SHR-serie digitale recorders Hoofdstuk 1: Mogelijkheden 2 Omschrijving van de onderdelen (SHR-2040) 3 Omschrijving van de

Nadere informatie

VideoObservatie. EarlyAlert. AlarmVerificatie. VideoStorage

VideoObservatie. EarlyAlert. AlarmVerificatie. VideoStorage VideoObservatie In de VAS meldkamer zijn centrale videowalls geplaatst. Aangesloten locaties rouleren over de videowalls in een vooraf overeengekomen tijdschema. De centralisten houden preventief toezicht

Nadere informatie

Handleiding Gold- en Superstation

Handleiding Gold- en Superstation 1 Configuratie... 3 On Site... 4 Live bekijken... 4 Uitleg scherm... 4 1. Omschrijving beeld... 5 2. Selecteren Beeldscherm... 5 3. Selecteren Camera en weergave type Opname... 5 4. Datum en Uur van de

Nadere informatie

IP-Camera 1920x1080 Wit

IP-Camera 1920x1080 Wit Algemene informatie De Edimax IC-5150W netwerkcamera met fisheye lens, biedt u een breder 180 graden panoramische weergave voor een efficiëntere beveiliging en toezicht op uw huis, winkel of fabriek, zonder

Nadere informatie

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig:

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig: How to: Live stream In dit document vind je een uitleg over live streaming video via het internet, tevens bevat het een stap voor stap beschrijving om zelf aan de slag te gaan. Het is bedoeld voor zaaleigenaren

Nadere informatie

CCTV Innovatie.. Inclusief vele high-end functies & GSM applicatie

CCTV Innovatie.. Inclusief vele high-end functies & GSM applicatie CCTV Innovatie.. Inclusief vele high-end functies & GSM applicatie IVSR746D: 8 KAN. IVS DVR IVSR744D: 4 KAN. IVS DVR IVSR748D: 16KAN. IVS DVR USB-Muis bediening op het beeldscherm / VGA interface / PTZ

Nadere informatie

Remote Administration System PDA (RASmobile)

Remote Administration System PDA (RASmobile) Divitec Nederland BV 1 Xineron RAS Mobile RAS Mobile geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot externe sites en live video te bekijken met gebruik van een op Windows Mobile gebaseerde PDA op ieder

Nadere informatie

Beheer. De gebruikers zelf nieuwe standaardcorrespondentie maken, waarbij ze van alle velden in het systeem gebruik

Beheer. De gebruikers zelf nieuwe standaardcorrespondentie maken, waarbij ze van alle velden in het systeem gebruik H5 Beheer Indeling Omschrijving eis is / Functioneel beheer Tabel gestuurd Waarden voor coderingen mogen niet in de programmacode zijn opgenomen, maar moeten in tabellen zijn gedefinieerd zodat deze te

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Net2 Entry Configuration Utility (SIP compatibiliteit is beschikbaar vanaf V2.10.1812)

Nadere informatie

21 oktober 2015. Geheugenkaartjes

21 oktober 2015. Geheugenkaartjes 21 oktober 2015 Geheugenkaartjes Inhoud Inleiding Geheugenkaartjes bij opname Geheugenkaartjes bij montage Geheugenkaartjes voor opslag en transport 2 Inleiding Video-opslag is technologie die nog steeds

Nadere informatie

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding VERSA CONTROL Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16 Configuratie handleiding Het VERSA, VERSA IP en VERSA Plus alarmsysteem kan ook worden bediend vanaf een mobiel apparaat (Smartphone

Nadere informatie

1/5 DVR 4-HYBRID,16 FULL-HD ING., 240 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR762B

1/5 DVR 4-HYBRID,16 FULL-HD ING., 240 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR762B 1/5 OVERVIEW Digitale stand-alone videorecorder met 16 ingangen (AHD - TVI 1080p/720p - CVBS 960H - IP max 2MP x 4 kanalen). Resolutie van FULL-HD Opname Dual Streaming Smart zoeken van de opgenomen beelden

Nadere informatie

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software 811.1 Gebruiksaanwijzing WTW PC-software Inhoudsopgave 1 FUNCTIONELE SPECIFICATIES........................................................................... 1 2 INSTALLATIE.............................................................................................

Nadere informatie

DB-2180 Binocular LCD DigiCam Product informatie D E B C

DB-2180 Binocular LCD DigiCam Product informatie D E B C DB-2180 Binocular LCD DigiCam Product informatie F D E L K J A B C G I NL H A: Verrekijker lens (8 x vaste vergroting) B: Digitale camera lens (8 x vaste vergroting) C: Digitale camera focus draaiknop

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Hieronder vindt u een opsomming van de vragen die ons de afgelopen tijd gesteld zijn: Uit welke modules bestaat het systeem? Hoe is de werking van het systeem

Nadere informatie

Net2 toegangscontrole

Net2 toegangscontrole Net2 toegangscontrole De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Net2 toegangscontrole Net2 is een gebruiksvriendelijk en flexibel, netwerk gebaseerd toegangscontrolesysteem dat het beveiligen

Nadere informatie

Nieuw in versie 3. 2005 P&A Group

Nieuw in versie 3. 2005 P&A Group Nieuw in versie 3 I Nieuw in versie 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Nieuw in Versie 3 1 1.1 Algemeen... 1 Nieuwe... opzet 1 Beveiliging... 1 Systeem... opties 2 Scherm... openen 2 1.2 Het pakket... 4 Aangehechte...

Nadere informatie

Wat is nieuw? FS Performance versie 2.9. Algemeen. Dashboard. Licentie informatie. Aantal activiteiten. Finse vertaling. Direct naar vandaag

Wat is nieuw? FS Performance versie 2.9. Algemeen. Dashboard. Licentie informatie. Aantal activiteiten. Finse vertaling. Direct naar vandaag Wat is nieuw? FS Performance versie 2.9 25 november 2016 In dit document staan de wijzigingen vanaf versie 2.5 tot en met versie 2.9. Algemeen Licentie informatie Wanneer vanuit het Documentatie menu gekozen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

24/7. Support. smart fms

24/7. Support. smart fms 24/7 Support Smart FMS vindt het van het grootste belang dat haar klanten helder inzicht hebben in de voorwaarden, zekerheid over gemaakte afspraken en het vertrouwen in haar als softwareaanbieder. Het

Nadere informatie

Digitale CCTV Nu binnen uw bereik

Digitale CCTV Nu binnen uw bereik Digitale CCTV Nu binnen uw bereik Divar, de meest veelzijdige one-box aanpak Beveiliging waar u op kunt vertrouwen. 2 Divar, de meest veelzijdige one-box aanpak Het hart van uw beveiligingssysteem Met

Nadere informatie

4-kanaals IP-bewakingskit

4-kanaals IP-bewakingskit 4-kanaals IP-bewakingskit De 4-kanaals IP-bewakingskit van Conceptronic biedt een ideale oplossing voor het bewaken van een woning of een klein bedrijfsterrein wanneer u een professionele bewakingsstandaard

Nadere informatie

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kunnen inbraakmelders eenvoudig worden aangestuurd en de status worden gemonitord. Er kan een specifieke Paxton10-alarmconnector

Nadere informatie

MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN.

MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. Met de EZVIZ C3W 1080P heeft u altijd een gerust gevoel. De C3W 1080P is een buitencamera met wifi voor het beveiligen van uw kantoor, winkel, parkeerterrein

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

GUARDVIEW. professional security equipment

GUARDVIEW. professional security equipment GUARDVIEW professional security equipment GUARDVIEW product functies Functies die bepalend zijn voor een goed beeldresultaat Ultra HD defi nitie 4K is een HD standaard met een resolutie van 3840*2160 pixels.

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012 Inloggen Open de webservice in uw internetbrowser, bijvoorbeeld: http://243.273.23.125:85/ Vul uw gebruikersnaam (User Name) en wachtwoord (Password) in. Klik op Login om in te loggen. Krijgt u geen loginscherm

Nadere informatie

BULLET Camera - EC5547

BULLET Camera - EC5547 BULLET Camera - EC5547 5MP H.265 WDR PoE Lijn in/uit Ext. I/O Mobile Surveillance Push Video EaZy Networking MicroSD kaart Gemotoriseerde Lens 5MP H.265 IR Bullet IP Camera Functies Uitgerust met een gemotoriseerde

Nadere informatie

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kan de status van brandmelders eenvoudig worden gemonitord. Er kan een specifieke alarmconnector worden geïnstalleerd en worden ingebouwd

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave 1. Inloggen... 4 2. Startscherm... 4 2.1 Apparaat menu... 4 2.2 Mijn menu... 5 3. Video weergave scherm... 7 3.1 Live video weergave... 7 3.2 Live video

Nadere informatie

Triggers en Acties gebruiken

Triggers en Acties gebruiken Net2 Triggers en Acties gebruiken Belangrijke opmerking De Net2 Servercomputer moet altijd draaien, anders kan Triggers en Acties niet correct werken. Triggers en Acties is een krachtige functie. Hij kan

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software.

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar van Brug Software beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar het Notarieel

Nadere informatie

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017 INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING Camera 2-draads besturingsmodule Versie 2.0 April 2017 Voorwoord Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw camera besturingsmodule. Deze handleiding is opgesteld

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Workflow gebruikersbeheer... 3 3. Clients... 4 3.1 Client toevoegen... 5 4. Gebruikersgroep... 8 4.1 Gebruikersgroep

Nadere informatie

Project Owner. Date : 3-6-2009. Version : 1.1

Project Owner. Date : 3-6-2009. Version : 1.1 Project Project Owner : Basisvoorwaarden DDV : NPO Date : 3-6-2009 Version : 1.1 Status : Definitief Revision History Revision Date By Description 0.1 11-2-2005 Dylan van Rijsbergen 0.2 14-2-2005 Dylan

Nadere informatie

SiteCam Webcam Hosting Services. Prijsstelling en Aanvraagformulier

SiteCam Webcam Hosting Services. Prijsstelling en Aanvraagformulier SiteCam Webcam Hosting Services Prijsstelling en Aanvraagformulier Introductie: SiteCam Hosting Services is ontwikkeld door WebcamCenter om onze klanten de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server?

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server? DE FAX SERVER ISDN Het blijvend belang van faxverkeer Faxverkeer vervult een belangrijke rol in de zakelijke communicatie. De fax heeft een aantal voordelen boven e-mail. De belangrijkste daarvan zijn

Nadere informatie

ZoomText ImageReader Website Info

ZoomText ImageReader Website Info ZoomText ImageReader Website Info ZoomText ImageReader is een software- en cameraoplossing die gedrukte tekst toegankelijk maakt voor slechtzienden: boeken, tijdschriften, zakelijke documenten en meer.

Nadere informatie

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control.

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control. VASP Geavanceerde management- en controlesoftware World leaders in process control. Integrale beheersing van uw gehele proces Binnen veel industriële en commerciële processen zijn de juiste omgevingscondities

Nadere informatie

SiteCam Webcam Hosting Services. Prijsstelling en Aanvraagformulier

SiteCam Webcam Hosting Services. Prijsstelling en Aanvraagformulier SiteCam Webcam Hosting Services Prijsstelling en Aanvraagformulier Introductie: SiteCam Hosting Services is ontwikkeld door WebcamCenter om onze klanten de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze

Nadere informatie

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database Datum: 25-09-2007 Auteur: ing. E.L. Floothuis Versie: 0.1 Status: Concept Kopersteden 22-4 Postbus 157 7500 AD Enschede Tel: 053 48

Nadere informatie

VRW04 Digitale videorecorder

VRW04 Digitale videorecorder VRW04 Digitale videorecorder 4 kanalen H.264 DVR met reclame weergave mogelijkheid. Real time, 4 kanalen audio. Uit te breiden tot 128 camera s, analoog en HD. Groene energie eigenschappen. Eigenschappen

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel.

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van

Nadere informatie

DSLSTL. Handleiding Copyright 2008. Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11

DSLSTL. Handleiding Copyright 2008. Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11 DSLSTL Handleiding Copyright 2008 Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11 1 Versie beheer...3 2 Algemene omschrijving DSLSTL...4 3 Gebruik achter een router en/of firewall...5 4 Installeren van de software...6

Nadere informatie

Portier afstandsbediening

Portier afstandsbediening Portier afstandsbediening Gebruikershandleiding Versie:20160603 Inhoud Inleiding... 3 Toepassingsgebied... 3 Gebruik voor meerdere sloten... 4 Batterijen... 4 Firmware in de sloten... 5 De afstandsbediening

Nadere informatie

FAQ Aura Client/Server

FAQ Aura Client/Server FAQ Aura Client/Server Wat is een Client/Server applicatie? Een Client/Server applicatie (ook wel C/S genoemd) is een software applicatie die op een efficiënte manier gebruikmaakt van zogenaamde clients

Nadere informatie

Redundancy, spareparts of onderhoudscontract? Maarten Oberman, Albert Molenaar

Redundancy, spareparts of onderhoudscontract? Maarten Oberman, Albert Molenaar Redundancy, spareparts of onderhoudscontract? Maarten Oberman, Albert Molenaar Redundancy is een technische oplossing voor systeem falen in hardware of software en daarom van belang voor de optimalisatie

Nadere informatie

DatuX support diensten 2012

DatuX support diensten 2012 DatuX support diensten 2012 Wilt u beschikken over een Linux professional wanneer u dat wilt? Dat kan: Met een support contract van DatuX bent u hier van verzekerd. Tevens kunt u uw servers laten beheren

Nadere informatie

SLA Hosting camerabeelden

SLA Hosting camerabeelden SLA Hosting camerabeelden DAXIS WEB B.V. Maagdenburgstraat 22 7421 ZC Deventer 1 DEFINITIES 3 2 BESCHIKBAARHEID DIENSTEN 5 2.1 BESCHIKBAARHEID DATACENTER 5 2.2 ALGEMENE BESCHIKBAARHEID VAN HET NETWERK

Nadere informatie

Mini O PLUS VERBIND DRAADLOOS EN NAADLOOS MET JE HUIS, BUREAU OF WINKEL. EN COMMUNICEER MET JE FAMILIE EN HUISDIEREN.

Mini O PLUS VERBIND DRAADLOOS EN NAADLOOS MET JE HUIS, BUREAU OF WINKEL. EN COMMUNICEER MET JE FAMILIE EN HUISDIEREN. Mini O PLUS VERBIND DRAADLOOS EN NAADLOOS MET JE HUIS, BUREAU OF WINKEL. EN COMMUNICEER MET JE FAMILIE EN HUISDIEREN. Met de Mini O Plus slaap je vanaf nu altijd op je twee oren. De Mini O Plus is een

Nadere informatie

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding Archive Player Divar Series nl Bedieningshandleiding Archive Player Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Bediening 5 2.1 Het programma starten 5 2.2 Inleiding tot het hoofdvenster 6 2.3 Knop

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Factsheet Backup on demand

Factsheet Backup on demand Factsheet Backup on demand Backup on Demand Uw data altijd veilig Data zijn waardevol voor uw organisatie. U wilt ze dan ook, mocht er iets gebeuren, goed onder handbereik hebben. Aan de andere kant groeit

Nadere informatie

Wizard Video Recording Manager export Version 1.0. Softwarehandleiding

Wizard Video Recording Manager export Version 1.0. Softwarehandleiding Wizard Video Recording Manager export Version 1.0 nl Softwarehandleiding Wizard Video Recording Manager export Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Systeemoverzicht 4 3 Installatie 4 4 Aan

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

ONLINE-BACKUP Dienstbeschrijving en SLA. versie 2.0

ONLINE-BACKUP Dienstbeschrijving en SLA. versie 2.0 ONLINE-BACKUP Dienstbeschrijving en SLA versie 2.0 Gilze, februari 2014 Definities Algemene Voorwaarden Beschikbaarheid Customer Support Dienst FIFO Kantooruren Opdrachtgever Klantapparatuur Maximale Hersteltijd

Nadere informatie

1/5 DVR 4-HYBRID, 4 FULL-HD ING., 100 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR742B

1/5 DVR 4-HYBRID, 4 FULL-HD ING., 100 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR742B 1/5 OVERVIEW Digitale stand-alone videorecorder met 4 ingangen (AHD - TVI 1080p/720p - CVBS 960H - IP max 2MP x 1 kanaal). Resolutie van FULL-HD Opname Dual Streaming Smart zoeken van de opgenomen beelden

Nadere informatie

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com Pictogrammenuitleg Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties De pictogrammenuitleg voor de Aliro-software is een uitgebreid overzicht van alle pictogrammen die in de software worden gebruikt. Deze

Nadere informatie