Huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht"

Transcriptie

1 Huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalclub Linne-Maasbracht, hierna te noemen vc Limac. 2. Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle leden van de vereniging gedurende hun lidmaatschap. 3. In dit reglement wordt onder seizoen een indoor volleybalseizoen verstaan, lopende van een juli van enig jaar tot en met dertig juni van het daaropvolgende jaar. 4. Dit reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering van vc Limac. Wijzigingen worden op voordracht van het bestuur vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Artikel 2 Lidmaatschap/ leden 1. Vc Limac heeft de volgende categorieën leden: ereleden, competitiespelende seniorleden, jeugdleden, recreanten,verenigingsleden en donateurs. Jeugdleden zijn leden die op 30 september van het lopende seizoen nog geen 18 jaar oud zijn. Op voorstel van het bestuur kan de algemene vergadering een lid wegens zijn bijzondere verdiensten voor de vereniging het predikaat "ere-lid" verlenen. 2. Het lidmaatschap kan worden aangevraagd door schriftelijke aanmelding (per post, via , via de site) bij de ledenadministratie (bestuurssecretariaat). Minderjarige aspirant-leden dienen het formulier door een ouder of voogd te laten ondertekenen. Het volledig ingevulde formulier dient met een digitale pasfoto te worden ingeleverd bij de ledenadministratie. Het lidmaatschap vangt aan na bevestiging door de ledenadministratie. 3. Het bestuur beslist over de toelating van een lid tot de vereniging. Indien het bestuur besluit iemand niet als lid toe te laten, stelt de secretaris de betreffende persoon hiervan door middel van een aangetekende brief binnen 14 dagen in kennis met opgaaf van redenen 4. Het lidmaatschap eindigt door schriftelijke opzegging (per post of via ) vóór 1 juli van het lopende seizoen bij de ledenadministratie, door overlijden of door opzegging namens de vereniging. Opzegging door de vereniging kan zich voordoen wanneer een lid zich niet aan de statutaire verplichtingen houdt, wanneer deze persoon zijn verplichtingen tegenover de vereniging niet nakomt of wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren.

2 5. Ieder meerderjarig lid en één wettelijke vertegenwoordiger (ouder of voogd) van een minderjarig lid heeft het recht zijn/haar stem uit te brengen in de Algemene ledenvergadering. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, mits 18 jaar of ouder. Degenen die gemachtigd worden, kunnen echter in totaal niet meer dan twee stemmen uitbrengen. 6. Op de jaarlijkse Algemene ledenvergadering dienen van ieder team van vc Limac ten minste twee leden aanwezig te zijn. Bij een senioren- en recreantenteam kunnen dit bijvoorbeeld de trainer/coach en een van de spelers/speelsters zijn, bij de jeugdteams kan worden gedacht aan de trainer/coach met één van de ouders van de spelers/speelsters. De verantwoording voor de uitvoering van deze regel hoort tot de taken van de trainer/coach (zie artikel 6.8 van dit reglement). Artikel 3 Bestuur 1. Het bestuur bestaat uit tenminste drie leden: een voorzitter, secretaris en penningmeester. Indien de werkzaamheden van het bestuur dit noodzakelijk maken kan het bestuur met meer leden worden uitgebreid. 2. De Algemene ledenvergadering benoemt de leden van het bestuur voor een periode van drie seizoenen. Na deze periode is herbenoeming voor telkens een periode van drie seizoenen mogelijk. Artikel 4 Visie en technisch beleid 1. Vc Limac is een vereniging die zich richt op het aanbieden van competitief en recreatief volleybal op alle niveaus en voor alle leeftijden. De vereniging is op het gebied van topsport en talentontwikkeling een voorloper. De mogelijkheid om talent en ambities binnen alle geledingen van de vereniging verder te ontwikkelen maakt vc Limac een aantrekkelijke vereniging voor iedere volleyballer. De vereniging draagt hiermee de maatschappelijke relevantie van de (volleybal)sport voor de regio Midden- Limburg uit. 2. Het technisch beleid van vc Limac wordt bepaald door de technische commissie en is vastgelegd in het document Technisch beleidsplan. Het technisch beleid is gericht op verschillende doelgroepen te weten: jeugd, dames, heren en recreanten. 3. Aan ieder team ( vanaf de C-jeugd) worden aan het begin van het seizoen 12 ballen en 2 ballentassen in bruikleen gegeven. De ballen voor de miniteams blijven in de hal. Voor dames-1 en heren 1 zijn extra wedstrijdballen beschikbaar. De teams zijn gedurende het seizoen verantwoordelijk voor het beheer van de ballen. Kwalitatieve onvolkomenheden kunnen worden gemeld bij het bestuur. Indien ballen en/of tassen verloren worden zullen de kosten voor het vervangen van de materialen verhaald worden op het team.

3 Artikel 5 Commissies 1. Het bestuur kan, indien gewenst, vaste en tijdelijke commissies instellen. Tijdelijke commissies hebben een eindige opdracht en houden na voltooiing en afronding van deze opdracht direct op te bestaan. Inmiddels ingestelde vaste commissies zijn: een technische commissie, een jeugdcommissie en een sponsorcommissie. 2. Elk commissielid dat naar het oordeel van het bestuur niet naar behoren functioneert kan door het bestuur uit zijn functie worden ontheven. 3. Elke commissie functioneert onder toezicht van een van de bestuursleden. Commissieleden zijn niet bevoegd om financiële verplichtingen namens de vereniging aan te gaan. Commissieleden zijn slechts bevoegd financiële handelingen voor de vereniging te verrichten op basis van het budget voor de betreffende commissie, zoals in de door de Algemene ledenvergadering vastgestelde begroting is vastgelegd, dan wel na goedkeuring van een bij de penningmeester ingediende begroting voor een tussentijds geplande activiteit. Artikel 6 Rechten en plichten van leden Buiten de verplichtingen, geregeld in artikel 5 van de statuten, hebben alle leden de hierna te noemen rechten en plichten: 1. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten en het huishoudelijk reglement te ontvangen. 2. Zij hebben het recht om deel te nemen aan trainingen en wedstrijden. 3. Zij hebben het recht om deel te nemen aan debatten en stemmingen in de ledenvergaderingen. 4. Zij hebben het recht van vrije toegang tot wedstrijden en bijeenkomsten, voor zover door het bestuur niet anders bepaald. 5. Zij hebben het recht om voorstellen, klachten en wensen bij het bestuur in te dienen. Het bestuur is gehouden deze zo spoedig mogelijk te behandelen of te onderzoeken c.q. te doen behandelen of te doen onderzoeken en over het resultaat van de behandeling en/of het onderzoek bericht te geven aan het lid dat het voorstel, de klacht of de wens heeft ingediend. 6. Zij hebben de plicht het bestuur in kennis te stellen van de verandering van hun adres. 7. Zij hebben de plicht tot tijdige betaling van de contributie. 8. Zij hebben de plicht tot naleving van de reglementen van de vereniging, de gedragscode seksueel misbruik minderjarigen in het vrijwilligerswerk, alsmede van

4 de door het bestuur of door het bestuur aangewezen commissies gegeven richtlijnen, benevens de voorschriften van de Nevobo. Artikel 7 Taken en verantwoordelijkheden trainers/coaches 1. Elke trainer/coach zet zich ten volle in voor de vereniging. 2. Hij/zij neemt kennis van het technisch beleidsplan en dit huishoudelijk reglement. 3. De trainer/coach is een voorbeeld voor zijn/haar spelers/speelsters wat betreft stiptheid, kleding en netheid. 4. Hij/zij creëert en promoot een positief imago en draagt de vereniging op een positieve wijze naar buiten uit. 5. Hij/zij is bereid tot het volgen van bijkomende opleidingen ten bate van zichzelf, van zijn/haar spelersgroep en dus ook voor de gehele vereniging: 6. Incidenten, ongevallen worden, mede i.v.m. verzekeringen, direct gemeld bij de technische commissie. 7. De coach is het aanspreekpunt vanuit het bestuur en de commissies, maakt het vervoersschema voor de uitwedstrijden en maakt de opstelling van het team bij wedstrijden. 8. De trainer/coach zorgt voor een afvaardiging van ten minste twee personen van zijn team bij de Algemene ledenvergadering (zie artikel 2.6 van dit reglement). Artikel 8 Omgangsregels 1. Ieder spelend lid dient zich voor de volle 100% voor de vereniging in te zetten en is gemotiveerd voor het volgen van een gedegen volleybalopleiding én voor deelname aan alle (sportieve) clubactiviteiten. 2. Belangrijk is integratie in het verenigingsleven, hetgeen betekent dat men zo veel mogelijk deelneemt aan alle (sportieve) activiteiten en evenementen, en liefst (voor zover van toepassing) mèt ouders en/of familie. 3. Iedereen gedraagt zich volgens de geldende maatschappelijke normen: beleefdheid in alle omstandigheden, respect voor mensen, materiaal en infrastructuur, sportiviteit naar medespeler en tegenstander, aanvaarding van opmerkingen of beslissingen van het bestuur, de trainers of de scheidsrechters. Negatieve kritiek is uit den boze, zodat het positieve imago van de vereniging hoog gehouden wordt. Problemen worden binnenskamers uitgepraat. 4. Een rookverbod wordt strikt nageleefd.

5 5. Alcoholgebruik voor en tijdens deelname aan trainingen en wedstrijden is verboden. 6. Drugs, doping en/of wapens horen NIET thuis in onze vereniging. 7. Overtreding van bovenstaande punten kunnen aanleiding geven tot onmiddellijke uitsluiting, zonder enige vorm van verhaal of compensatie. Artikel 9 Afspraken m.b.t. trainingen en wedstrijden 1. Kom steeds stipt op tijd en help zoveel mogelijk met het klaarmaken van de hal/zaal, de wedstrijdvelden, e.d. bij thuiswedstrijden en trainingen. 2. Informeer bij onverhoopt noodzakelijke afwezigheid steeds je trainer/coach, niet één van de spelers. 3. Behandel scheidsrechters, lijnrechters, tellers en anderen met respect. Voorafgaand en na afloop van wedstrijden drukken we de tegenstander, de trainers en de scheidsrechters de hand en bedanken hen. 4. Luister steeds aandachtig naar de richtlijnen en opmerkingen van de trainer/coach. Loop bij een time-out en bij een spelerswissel direct naar de coach toe. 5. Stoor de wedstrijden/trainingen niet door gebruik van je mobiele telefoon of andere elektronica. 6. De verantwoordelijkheid van de trainer (en dus de club) beperkt zich vanaf een kwartier vóór tot een kwartier na de training, verlaat dus nooit de zaal vóór het einde van een training, tenzij na uitdrukkelijke toestemming en/of afspraak met de ouders en de trainer. 7. Steun elkaar in alle omstandigheden, moedig aan en ben supporter van elkaar, ook de reservespelers op de bank horen bij het team. Wisselspelers houden zich steeds klaar voor een invalbeurt, d.w.z. zich warm houden en verzamelen rond de coach bij een time-out. 8. Na het einde van een training of een thuiswedstrijd ruimt iedereen gezamenlijk de zaal op en deponeert de afval in de vuilnisbakken. 9. Overtreding van bovenstaande punten kunnen door het bestuur worden bestraft met sancties voor het betreffende lid, dan wel boetes voor het gehele team. Artikel 10 Kleding en hygiëne 1. Draag steeds verzorgde kleding vóór en na de sportbeoefening. 2. Tijdens de training draag je sportkleding en geschikte volleybalschoenen.

6 3. Zorg voor een goede uiterlijke verzorging. 4. Verwijder alle sieraden zoals horloges, ringen, kettingen, enz. of beter nog laat deze voorwerpen evenals alle andere waardevolle spullen thuis. 5. Wedstrijden worden in uniforme sportkleding gespeeld, de vereniging verstrekt de wedstrijdshirts. De overige kleding wordt door het lid zelf aangeschaft, waarbij deze zich aanpast aan de gekozen kledinglijn. 6. Alle door de vereniging verstrekte kleding en materialen dienen vóór 1 juni van elk seizoen ingeleverd te worden. De kosten voor de vervanging van de niet ingeleverde kleding en materialen worden verhaald op het desbetreffende lid of team. 7. De warming-up gebeurt, indien bij het betreffende team aanwezig, met een herkenbaar apart T-shirt, indien mogelijk uniform. 8. Na iedere training en wedstrijd is douchen verplicht. Artikel 11 Clubkleding 1. Het clubtenue van de vereniging wordt door het bestuur bepaald. De clubkleuren van vc Limac zijn blauw/wit. 2. Op verzoek van een team kan, na voorafgaand overleg, door het bestuur toestemming worden verleend om een afwijkend tenue te dragen. Artikel 12 Contributie 1. Voor de hoogte van de door de leden aan de vereniging te betalen contributie is een onderscheid gemaakt tussen de recreatieve leden en leden die in de competitie uitkomen. Op hun beurt zijn de in de competitie uitkomende leden opgedeeld in senioren, jeugd (12-18 jaar) en mini's (tot 12 jaar). Bepalend bij het vaststellen van de hoogte van de contributie is de leeftijd op 30 september van het lopende seizoen. De contributie wordt in vier termijnen geïncasseerd. Nieuwe leden zijn verplicht bij aanmelding de vereniging schriftelijk te machtigen deze contributie te incasseren. 2. De hoogte van de contributiebedragen wordt, op voordracht van het bestuur, jaarlijks door de leden vastgesteld tijdens de Algemene ledenvergadering. De bedragen worden jaarlijks minimaal geïndexeerd. Hierbij wordt aangesloten bij het prijsindexcijfer van het CPI van mei van het betreffende jaar (zoals ook gebruikt wordt bij de jaarlijkse huuraanpassingen). 3. Elk spelend lid zal worden aangemeld bij Nevobo en de hiervoor verschuldigde contributie zal in de tweede incasso-periode worden geïnd, tezamen met de verschuldigde contributie. Hierin kennen we 4 categorieën t.w. senioren, jeugd, mini s en recreanten.

7 4. Elk competitiespelend lid wordt een jaarlijkse bijdrage aan het wedstrijdtenue in rekening gebracht, te innen in de tweede incasso-periode, of bij latere instap bij aanmelding. Deze bijdrage zal door het bestuur worden gereserveerd om toekomstig kleding te kunnen aanschaffen. 5. Elk nieuw lid zal een bedrag aan administratiekosten in rekening worden gebracht. 6. Het bestuur kan in bijzondere gevallen voor een door het bestuur te bepalen tijdsduur aan een lid gehele of gedeeltelijke ontheffing van zijn geldelijke verplichtingen verlenen indien een lid door overmacht waaronder hier wordt verstaan: zwangerschap, bevalling, langdurige blessure of aantoonbaar langdurig verblijf wegens studie of stage buiten de gemeente langdurig niet in staat is aan verenigingsactiviteiten deel te nemen. In dat geval wordt op verzoek van de betrokkene gedeeltelijke restitutie van contributie verleend of wordt het bedrag van de nog te betalen contributie verminderd. De hoogte van het bedrag van de vermindering of restitutie wordt bepaald door het bestuur op voorstel van de penningmeester, waarbij wordt uitgegaan van een periode van afwezigheid van tenminste drie maanden en het te verminderen, dan wel te restitueren bedrag maximaal 50% van het jaarbedrag mag zijn. Artikel 13 Aansprakelijkheid Het volgen van trainingen, het gebruik van materialen en de deelname aan door vc Limac georganiseerde activiteiten geschiedt ten alle tijden voor eigen risico van leden en/of deelnemers. Artikel 14 In veilige handen / sexueel grensoverschrijdend gedrag De leden zijn verplicht de gedragscode ter preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag minderjarigen in het vrijwilligerswerk na te leven. De gedragscode, die voor onze vereniging van toepassing is, is te raadplegen op onze site, alsmede in de kantine van de sportzaal te Linne. Onder bijlage 1 is de genoemde gedragscode aan het huishoudelijk reglement toegevoegd en maakt daarmee deel uit van dit reglement. Artikel 15 Bijlagen Aan dit huishoudelijk reglement zijn een tweetal bijlagen toegevoegd, met name: gedragscode seksueel misbruik minderjarigen in het vrijwilligerswerk (bijlage 1), zoals reeds genoemd in artikel 14, en Tips voor ouders en supporters (bijlage 2). De in beide bijlagen genoemde gedragsregels en aanbevelingen worden geacht onderdelen van dit huishoudelijk reglement te vormen.

8 Artikel 16 Slotbepalingen 1. Wijzigingen in dit reglement behoeven de goedkeuring van de Algemene ledenvergadering. 2. In de gevallen waarin dit reglement of de statuten niet voorzien of waarin de uitleg van het reglement of de statuten onduidelijk zijn, beslist het bestuur. 3. Het huishoudelijk reglement wordt gepubliceerd op de website van vc Limac. Ieder lid wordt geacht het huishoudelijk reglement te kennen.

9 Bijlage 1 van huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht Gedragscode seksueel misbruik minderjarigen in het vrijwilligerwerk 1. De trainer/ coach/ begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de speler/ speelster zich veilig en gerespecteerd voelt; 2. De trainer/coach/ begeleider onthoudt zich ervan de speler/speelster te bejegenen op een wijze die hem/haar in zijn/haar waardigheid aantast; 3. De trainer/coach/begeleider dringt niet verder door in het privéleven van de speler/speelster dan functioneel nodig is; 4. De trainer/coach/begeleider onthoudt zich van elke vorm van seksuele benadering en misbruik ten opzichte van de speler/speelster. Alle seksuele handelingen, contacten en relaties tussen trainer/coach/begeleider en speler/speelster tot 18 jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel misbruik; 5. De trainer/coach/begeleider mag de speler/speelster niet op zodanige wijze aanraken, dat deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard door speler/speelster ervaren zal worden; 6. De trainer/coach/begeleider zal tijdens trainingsdagen, kampen, reizen, uitjes en andere activiteiten van de vereniging zeer terughoudend en met respect omgaan met speler/speelsters en de ruimtes waarin zij zich bevinden zoals de kleedkamer; 7. De trainer/coach/begeleider heeft de plicht de speler/speelster naar vermogen te beschermen tegen vormen van ongelijkwaardige behandeling en seksueel misbruik en zal er actief op toe zien dat de gedragscode door iedereen die bij de speler/speelster is betrokken, wordt nageleefd; 8. Indien de trainer/coach/begeleider gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragscode en bij vermoedens van seksueel misbruik, is hij/zij verplicht hiervan melding te maken bij de daarvoor door het bestuur aangewezen persoon; 9. De trainer/coach/begeleider krijgt of geeft geen (im)materiële vergoedingen van of aan een speler/speelster die niet in de rede zijn; 10. In die gevallen waarin de gedragscode niet (direct) voorziet of bij twijfel over de toelaatbaarheid van bepaalde gedragingen ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de trainer/coach/begeleider in de geest van de gedragscode te handelen en zo nodig daarover in contact te treden met een door het bestuur aangewezen persoon.

10 Bijlage 2 van huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht Tips voor ouders en supporters Binnen de sportieve jeugdopleiding spelen ouders een cruciale rol voor de opleiding van hun kinderen. Niet alleen fungeren zij vaak als taxi en wordt er op medewerking van de ouders gerekend bij tal van activiteiten, maar vooral spelen ouders een grote rol omdat zij een belangrijke voorbeeldfunctie hebben langs de zijlijn. Vandaar de volgende aandachtspunten: Kinderen willen meestal graag dat hun ouders naar hun verrichtingen binnen de vereniging komen kijken, interesse tonen bij de wedstrijden en vooral de inspanningen van hun kinderen waarderen en hen steunen, aanmoedigen en realistische verwachtingen hebben omtrent hun prestaties. Kinderen houden niet van roepende ouders langs het veld, willen geen discussies tussen ouders en scheidsrechter of trainer/coach en willen niet onder druk worden gezet om beter te presteren. Kinderen willen geen negatieve kritiek op hun spel. Een goede supporter/ouder moedigt zijn kind en het team aan, de instructies zijn een zaak voor de trainer/coach. Bij uitwedstrijden moet voor vervoer worden gezorgd. Het is niet leuk als steeds dezelfde hiervoor moeten zorgen. Bij voldoende inzet van ouders kan het aantal keren dat vervoershulp moet wordt gevraagd, worden beperkt. Wat je als ouder of supporter wel kan doen: Trots zijn op je kinderen ongeacht de uitslag van de wedstrijd en waardering uitspreken voor de inspanningen die het kind levert. Kinderen aanmoedigen, ook om zo veel mogelijk te trainen. Met je kind praten over zijn verwachtingen/ambities. goed contact houden met de club en de trainer/coach. zich indien mogelijk inzetten als vrijwilliger binnen de club. vóór de wedstrijd aan je kind tips meegeven zoals: ga ervoor, doe wat je geleerd hebt en vooral heb veel plezier.

11 tijdens de wedstrijd de beslissingen van de scheidsrechter accepteren waardoor kinderen leren autoriteit te aanvaarden, niet roepen naar en discussiëren met de scheidsrechter en de trainer, zodat de kinderen zich moeten schamen voor het gedrag van hun ouders. Na een wedstrijd niet direct vragen: Heb je gewonnen?, maar bij voorkeur Was het leuk?. Na afloop van een wedstrijd een bedankje voor de trainer/coach en scheidsrechter aanmoedigen en tijd vrij maken om met uw kind over de wedstrijd na te praten. Als het kind teleurgesteld is over de uitslag, kunnen de ouders proberen andere dingen te belichten die wel goed zijn gegaan en het kind feliciteren omdat het goed zijn best heeft gedaan. Negatieve opmerkingen over de trainer, coach, medespelers, enz. vermijden, zeker in het bijzijn van de kinderen. Belangrijke vragen, na afloop, kunnen bijvoorbeeld zijn: Vond je het leuk?, Vind je zelf dat je vandaag je best hebt gedaan? en Wat vond je een mooi punt en waarom?. Stimuleer het kind zich aan afspraken van de club en het team te houden. Stimuleer ook het kind om zich aan de regels van het spel en de regels omtrent fairplay te houden. Ben je het als ouder of supporter niet eens met beslissingen van de trainer/coach, jeugdcommissie of het bestuur, spreek hen daar dan ook rechtstreeks over aan. Alleen op die manier kan uiteindelijk tot goede oplossingen worden gekomen. Roddels en verdachtmakingen helpen niemand vooruit!

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht

Huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht Huishoudelijk reglement Volleybalclub Linne-Maasbracht Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalclub

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalclub Voluntas Posterholt 2019

Huishoudelijk reglement Volleybalclub Voluntas Posterholt 2019 Huishoudelijk reglement Volleybalclub Voluntas Posterholt 2019 Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 25 van de statuten van Volleybalclub

Nadere informatie

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013.

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Huishoudelijk reglement SHE Bedrocks Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Artikel 1 Algemene bepalingen 1) De vereniging genaamd Soft en Honkbalvereniging Emmen, hierna te

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater per 1 augustus 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1 Volleybalvereniging De Kater is een sectie van de omnivereniging De Kater. De sectie is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

Aanmeldformulier vrijwilligers

Aanmeldformulier vrijwilligers Pasfoto Aanmeldformulier vrijwilligers Datum aanmelding: -------------------------------------------------------------------------- Persoonsgegevens: Naam: Voornaam: Roepnaam: Adres: Postcode + Woonplaats:

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Privacy & Veiligheid voorop!

Privacy & Veiligheid voorop! Gedragscode 05-2018 t.b.v. de AVG wetgeving & preventief handelen Voor: Bestuursleden, docenten, vrijwilligers en deelnemers van Stichting Nationaal Projectmatig Accordeon Onderwijs Privacy & Veiligheid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Beleid ASVB Ongewenst gedrag

Beleid ASVB Ongewenst gedrag Beleid ASVB Ongewenst gedrag 1-10-2016 Inhoudsopgave 1. Beleid bij ASVB... 2 1. Inleiding... 2 2. Wat is grensoverschrijdend gedrag... 2 3. Beleidspeerpunten... 3 4. De gedragscode... 3 5. Het aanstellingsbeleid...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964 Huishoudelijk Reglement van Volleybalvereniging DYNAMO Opgericht 1 september 1964 Het Huishoudelijk Reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2009 Inhoudsopgave: Art. 1 Art.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING SPIRIT Voorgelegd: ALV 07-07-2018 Vastgesteld: ja Aanpassing 2018: Artikel 3 Aanwijzingen, toevoeging lid 2 Gedragscode/ - regels Artikel 6 Kleding, gewijzigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Beleid omtrent gedrag HBV-Vianen Vooruit (uitgeklede versie)

Beleid omtrent gedrag HBV-Vianen Vooruit (uitgeklede versie) Datum: 12 mei 2017 Van: Bestuur HBV en Vianen Vooruit Versie: 1.0 Light Beleid omtrent gedrag HBV-Vianen Vooruit (uitgeklede versie) 1. Inleiding: Een onderdeel van de samenwerking tussen jeugdafdelingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Document : Volleybal Vereniging Apollo 8 - Huishoudelijk Reglement 2018 Datum opgesteld : September 2018 Vastgesteld : Algemene Leden Vergadering (ALV) d.d. 20 september 2018 Dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV Augustus 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel... - 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS TRAINERS EN BEGELEIDERS VAN TURNERS BIJ TENSOR TURNEN WEERT

GEDRAGSREGELS TRAINERS EN BEGELEIDERS VAN TURNERS BIJ TENSOR TURNEN WEERT GEDRAGSREGELS TRAINERS EN BEGELEIDERS VAN TURNERS BIJ TENSOR TURNEN WEERT TOELICHTING Omgangsregels kunnen gezien worden als algemene uitgangspunten voor gedrag. In de sport is de relatie tussen de trainer

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

Volleybal - Vereniging TAURUS

Volleybal - Vereniging TAURUS Volleybal - Vereniging TAURUS Auteur: Tonneke de Rooij en Ton van der Spek (vertrouwenscontactpersoon Taurus) Titel: Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Gedragsregels van NOC*NSF 3. Gedrag binnen

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING FOCUS GEDRAGSCODE. Volleybalvereniging Focus

VOLLEYBALVERENIGING FOCUS GEDRAGSCODE. Volleybalvereniging Focus VOLLEYBALVERENIGING FOCUS GEDRAGSCODE bestaat sinds eind april 1991, onze thuisbasis is de Hessenhal in Hoog-Keppel. Focus: een vereniging waar we trots op mogen zijn! Een vereniging waar iedereen welkom

Nadere informatie

AANMELDING LIDMAATSCHAP

AANMELDING LIDMAATSCHAP Welkom bij VC Zwolle! Leuk dat je overweegt lid te worden van onze vereniging. Om lid te kunnen worden van VC Zwolle doorlopen we de volgende procedure: 1. Lees dit document goed door. De rechten en plichten

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Inleiding Ons huishoudelijk reglement (HR) is een aanvulling respectievelijk nadere uitwerking van de Statuten van de Vereniging. In dit Reglement zijn de afspraken vastgelegd over

Nadere informatie

Beleid ter voorkoming van Ongewenst of Grensoverschrijdend Gedrag AV Spurt 88 Hardenberg

Beleid ter voorkoming van Ongewenst of Grensoverschrijdend Gedrag AV Spurt 88 Hardenberg Beleid ter voorkoming van Ongewenst of Grensoverschrijdend Gedrag AV Hardenberg 3-3-2019 blz 1 Inleiding AV creëert een sportomgeving waarbij de omgang gericht is op gelijkwaardigheid en veiligheid van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 )

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt onderverdeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016

Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016 Pagina 1 van 5 Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016 Ja, ik wil graag lid worden van ASC Najaden en lever dit formulier in bij de secretaris, samen met het incassomachtigingsformulier,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Aandachtspunten nieuwe leden:

Aandachtspunten nieuwe leden: Aandachtspunten nieuwe leden: Welkom bij Smash, Met elkaar proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan het volleyballen. Daar heb je natuurlijk niet alleen een team voor nodig dat zowel in als buiten

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Op aanraden van NOC*NSF gaan veel sportverenigingen over op het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Voor Koninklijke UD is dit Lars Stempher. Wat houdt deze vertrouwenspersoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd handbalvereniging Geel-Zwart, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid. Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Najaar 2017

Veiligheidsbeleid. Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Najaar 2017 Veiligheidsbeleid Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda Najaar 2017 SSKB heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, aangezien er gewerkt wordt met kinderen. Deze veiligheid wordt gewaarborgd door de

Nadere informatie

Beleidsplan Veilig Sportklimaat Volleybalvereniging Lycurgus

Beleidsplan Veilig Sportklimaat Volleybalvereniging Lycurgus Beleidsplan Veilig Sportklimaat Volleybalvereniging Lycurgus Inleiding In de afgelopen jaren zijn er binnen de sportwereld verscheidende incidenten geweest met betrekking tot ongewenst gedrag en intimidatie.

Nadere informatie

Gedragsregels. Voetbalvereniging Z.S.C.

Gedragsregels. Voetbalvereniging Z.S.C. Gedragsregels Voetbalvereniging Z.S.C. 1 Inhoudsopgave Gedragsregels voor Jeugdleden... 3 Gedrag coaches... 4 Gedragsregels... 5 Vertrouwenspersonen... 7 2 Gedragsregels voor Jeugdleden Drugs- en alcoholbeleid

Nadere informatie

USV Hercules Gedragsregels veldvoetbal

USV Hercules Gedragsregels veldvoetbal USV Hercules Gedragsregels veldvoetbal v.1 november 2015 In dit boekje staan in het kort de gedragsregels waaraan iedereen binnen het veldvoetbal van USV Hercules zich moet houden. Uitgebreide regelgeving

Nadere informatie

Sport & Respect bij MvR

Sport & Respect bij MvR Sport & Respect bij MvR Voetbal is een fantastische sport, waar miljoenen mensen in Nederland van genieten. Met zijn allen dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat iedereen op een prettige en

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging genaamd Vv de Treffer 16, hierna te noemen "de vereniging"

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d.

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. 26 oktober 2012 Oprichting Artikel 1 De afdeling hockey van de Omni Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Handboek Veiligheid Veilig sporten in een veilige omgeving

Handboek Veiligheid Veilig sporten in een veilige omgeving Handboek Veiligheid Veilig sporten in een veilige omgeving Onderwerpen Waarom handboek Veiligheid? Doel / werkwijze handboek Preventieve maatregelen Omgangsregels Z&PC DIO Gedragsregels Z&PC DIO Waarom

Nadere informatie

AANMELDING LIDMAATSCHAP

AANMELDING LIDMAATSCHAP Leuk dat je overweegt lid te worden van onze vereniging. Welkom bij VC Zwolle! Om lid te kunnen worden van VC Zwolle doorlopen we de volgende procedure: 1. Lees dit document goed door. De rechten en plichten

Nadere informatie

Gedragsregels begeleiders. Concretisering beleid aangaande veiligheid en (sexuele) intimidatie

Gedragsregels begeleiders. Concretisering beleid aangaande veiligheid en (sexuele) intimidatie Gedragsregels begeleiders 2017 Concretisering beleid aangaande veiligheid en (sexuele) intimidatie Gedragsregels voor begeleiders (lid of geen lid) van jeugd en G-ploeg van de kanovereniging FLEVO Kv Flevo

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

Toelichting voorbeeld gedragscode

Toelichting voorbeeld gedragscode Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk Toelichting voorbeeld gedragscode Preventie Seksueel Misbruik Vrijwillig Jeugdwerk Catharijnesingel 47 T 030 789 20 10 algemeen@nov.nl Postbus 19129

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

Artikel 2. Verenigingstenue. Artikel 3. Toelating tot het lidmaatschap. Artikel 7. Bestuur. Artikel 9. Vereniging. Artikel 10. Verenigingscontributie

Artikel 2. Verenigingstenue. Artikel 3. Toelating tot het lidmaatschap. Artikel 7. Bestuur. Artikel 9. Vereniging. Artikel 10. Verenigingscontributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inhoudsopgave Verenigingsreglement Pagina 2 Artikel 1. Algemeen Artikel 2. Verenigingstenue Artikel 3. Toelating tot het lidmaatschap Artikel 4. Leden Pagina 3 Artikel 4. Leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Apollo te Numansdorp Opgericht 1969 Document: Huishoudelijk Reglement 1.0 Datum opgesteld: 19 maart 2012 Vastgesteld: Algemene Leden Vergadering 6 juni 2012

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Thetis versie 2016

Huishoudelijk reglement Thetis versie 2016 1 Algemeen 1.1 Het huishoudelijk reglement van zwem- en polovereniging Thetis hierna aangeduid als Thetis - is vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 13 maart 2016 en geldt als aanvulling

Nadere informatie

Regeling Inschrijving en Contributie GMHC

Regeling Inschrijving en Contributie GMHC Regeling Inschrijving en Contributie GMHC Versie 30 juni 2015 Inhoud 1: Algemeen... 2 2: Inschrijving... 3 3: Beëindiging lidmaatschap... 4 4: Contributie... 5 5: Entreegeld... 6 6: Hardheidsclausule...

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Veilig Jeugdwerk 25 november Geranda Arina Toon Frank Linda

Veilig Jeugdwerk 25 november Geranda Arina Toon Frank Linda Veilig Jeugdwerk 25 november 2015 Geranda Arina Toon Frank Linda Welkom & kennismaking Het VJ Team: Geranda Broskij, Arina Zijlmans, Frank Gjaltema, Toon van Veelen (JO) en Linda van Dongen (JO) Het onderwerp:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Volleybal - Vereniging TAURUS

Volleybal - Vereniging TAURUS Volleybal - Vereniging TAURUS 40_mif voïïviilkiihuri inrn Nvilvrhimi Auteur: Tonneke de Rooij en Ton van der Spek (vertrouwenscontactpersoon Taurus) Titel: BelekJsplan voor preventie van (seksuele) Intlmklatle

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Basketbalvereniging Assist

Huishoudelijk Reglement Basketbalvereniging Assist Huishoudelijk Reglement Basketbalvereniging Assist 1. Algemeen 1.1. Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken waarin de statuten niet voorzien, waarvan de regeling door de statuten wordt

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp Vastgesteld door het bestuur: 12 december 2016 1. Inleiding De gedragscode is gericht op het bevorderen van sportiviteit en respect in de sport. Dit gaat

Nadere informatie

tafeltennisvereniging rijnsoever

tafeltennisvereniging rijnsoever Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de Statuten van de vereniging; de Statuten hebben in conflict situaties ten allen tijde voorrang. In het geval zaken niet voorkomen in Statuten en/of huishoudelijk

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VCO

Huishoudelijk reglement VCO Huishoudelijk reglement VCO In dit reglement wordt de volgorde aangehouden van de artikelen van de statuten van 2 juni 1989. Leden Artikel 6 A. Zij die lid van de vereniging willen worden geven zich op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

MADESE HOCKEY CLUB. Contact: Postadres: Bezoekadres: Postbus 110 Sportpark de Schietberg 4920 AC Made Schietberglaan VJ Made

MADESE HOCKEY CLUB. Contact: Postadres: Bezoekadres: Postbus 110 Sportpark de Schietberg 4920 AC Made Schietberglaan VJ Made ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt ingedeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per 1 oktober van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

BELEIDSPLAN SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING Volleybal Vereniging Havoc Haaksbergen

BELEIDSPLAN SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING Volleybal Vereniging Havoc Haaksbergen BELEIDSPLAN SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING Volleybal Vereniging Havoc Haaksbergen Inleiding. Sinds de uitvoerige aandacht van de media voor verscheidene incidenten die in de sport hebben plaatsgevonden

Nadere informatie