plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb"

Transcriptie

1 plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb u ontvangst met koffie/thee/gebak kleine tentoonstelling over salesianen in Nederland en de wereld. DVD van Don Bosco en boekenstand met ook Don Bosco Nu, 14u30 verwelkoming en uitleg over onze communiteit 14u45 gesprek: Wat leren jongeren ons over geloven vandaag? 15u30 bezoek aan het huis 16 u afsluitend gebedsmoment in de kapel 16u30 afsluitende borrel Arnhem Abdij Koningsoord Johannahoeveweg L van de Vijver koningsoord.org Programma van u (aansluitend vespers voor wie wil) eventueel een DvD digitale fotoreportage een korte rondleiding binnen het slot en werkgebouw toegang tot Abdijwinkel Ongeschoeide Karmelitessen uur Vesperdienst Bakenbergseweg L van Steensel Bezoekers zijn vanaf 10.30u van harte welkom voor een gesprek en voor informatie over ons leven als Karmelites. Ze kunnen met ons mee bidden in het Middag gebed om 12u, en tijdens de Vespers om 16.30u. Er is geen rondleiding in het klooster. Assel Salesianen Don Bosco Hoog Soeren Pomphulweg C.van Luyn s.d.b.

2 Beek (Limburg) Minderbroeders Conventuelen Boxtel Missiezusters OLV van Afrika (Witte Zusters) Heirstraat M van Kampen Openingstijden: tot uur. In de kelder van de voormalige notariswoning is een tentoonstelling van het werk van pater-kunstenaar M. van Kampen met uitleg waarom en hoe hij werkt. Regiohuis Molenwiek Achterberghstraat b.g.g (A. Winkelman) M van Dalen U bent van harte welkom van tot uur Er is volop gelegenheid voor koffie en ontmoeting. Daarnaast zijn er een 4-tal workshops o.l.v. zusters met de volgende thema s: 1. Missionaris toen en nu, in Afrika en hier 2. Internationaal en intercultureel 3. Geroepen om te delen: eenvoud en soberheid 4. Spiritualiteit: roeping en charisma Voor kinderen is er de mogelijkheid te knutselen of Swahili te leren. We besluiten de middag met een korte gebedsviering rond uur [De Molenwiek is per buurtbusje vanaf het station in Boxtel te bereiken: nr. 299 of nr. 203 (1x p.uur) of met een OV-huurfiets vanaf het station in 10 min. te fietsen] Paters Assumptionisten Kasteel Stapelen Stapelen 1, 5281 EH tel: H van Haren Van tot uur

3 Breda Zusters Franciscanessen Alles voor Allen Mgr. Hopmansstraat (centrale), (direct) (direct) M Leunissen Thema: Kloosterlijke eenvoud Programma Vanaf uur: Ontvangst met koffie. Individuele rondgang door het gebouw (± 45 min.) U volgt de gekleurde voetjes. Onderweg maakt u kennis met de geschiedenis van de congregatie via videofilms en vitrines. Voor meer uitleg en vragen kunt u terecht bij de mensen die een naamplaatje dragen. Bezoek aan de grote kapel en de Franciscuskapel uur: Gezongen vespers in de grote kapel. Deventer Paters Maristen Broederenstraat 18 a J Hulshof Na de korte Mariaviering van uur die in de noordbeuk van de Broederenkerk gehouden wordt is er open huis aan de Broederenstraat 18 A. Omdat drie van de vier leden van de communiteit vele jaren op de eilanden van de Pacific gewerkt hebben, is er om uur een PowerPoint impressie over de begintijd van het missiewerk van de Maristen in de Stille Oceaan. De middag wordt rond uur met een kort gebedsmoment afgesloten.

4 Eindhoven Hoogstraatgemeenschap Hoogstraat 301a G van de Ven De Hoogstraatgemeenschap wil graag met belangstellenden in gesprek komen over de inhoud van hun leven. Er is geen gelegenheid om het gebouw te bezichtigen. Het programma begint s morgens om en s middags om uur. Het duurt ongeveer twee uur, inclusief koffie / thee bij de aanvang en een kop soep met een broodje ter afsluiting. Naar aanleiding van de inbreng vanuit de Hoogstraatgemeenschap, volgt een uitwisseling met de deelnemers.u bent van harte welkom. Orde der Augustijnen Genhout Montfortanen Graag opgeven tot en met donderdag 8 mei. Tel / Maximaal 25 personen per keer. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. klooster Mariënhage Museum Genhout Augustijnendreef 15 -(postadres) P. Clement M Claeren

5 Gennep Congregatie van de Heilige Geest Spiritijnenhof. Spoorstraat 159 K Bruin P. Pubben In de kapel van Libermannhof wordt de film:het Slot van de Spiritijnen vertoond. Aanvang uur Bijna een eeuw was het kasteel in Gemert de thuishaven van de Congregatie van de Heilige Geest. Vanaf hier vertrokken honderden jonge missionarissen naar Afrika en Brazilië. De meesten keerden na hun tropenjaren weer terug op het oude nest. De laatste zeventien bewoners vormen een unieke generatie. Ze stonden midden in de geloofsomwentelingen van de jaren zestig en gaven hun werk als missionaris nieuwe invulling, met grote aandacht voor de sociale en economische ontwikkeling van de gemeenschap. Het Slot van de Spiritijnen geeft een indringend beeld van deze erflaters. Van het kloosterleven en hun werk in de missie. Van hun laatste jaar op het kasteel in Gemert en de pijn van het vertrek. De makers van de film:nelleke Dinnissen en Paul van Laere zijn aanwezig en na afloop van de film is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast is er Open Huis in Spiritijnenhof van uur Verschillende bewoners zullen aanwezig zijn voor ontvangst, gesprek en rondleiding van de gasten. Daarnaast kan een tentoonstelling over de Spiritijnen bezocht worden evenals demonstraties boekbinden door broeder Harrie Clijsters en rozenkrans maken door pater Joop de Boer. Ook is er een stand met informatie waar ook boeken, de film en Afrikaanse kunst verkocht worden.

6 Heerlen Kleine Zusters van de H. Joseph Huize de Berg Gasthuisstraat 45 M Meesen u entree u welkom en presentatie ca u rondleiding door zusters ca u koffie ca u afsluitende gebedsviering in de kapel Het programma duurt uiterlijk tot u Graag tevoren aanmelden bij of Heeswijk Abdij van Berne Abdijstraat F. Boom Norbertijnen Hulst Pater Maristen Zeeuws Vlaanderen u ontvangst van de gasten met koffie en cake u inleiding door abt Denis Hendrickx o.praem u gelegenheid tot vragen en opmerkingen u rondleiding door het gebouw in kleine groepen u avondgebed in de abdijkerk samen met het convent u vertrek van de gasten Zandstraat 10 Meer informatie J. Reurs: of per uur: ontvangst met koffie en thee uur: verhalen over het werk, het leven en de spiritualiteit van drie missionarissen uit onze regio, waarna gelegenheid tot gesprek uur: afsluitende gebedsviering

7 Huijbergen Broeders van Huijbergen communiteit Sint Marie Boomstraat B. Hommel We sluiten aan bij het nationale thema Geroepen om te delen en geïnspireerd door Franciscus van Assisi willen we deze dag vieren met een kunstmarkt waar we elkaars talenten en inspiratie kunnen delen. Daarom is gekozen voor het thema Inspiratie delen. Deze kunstmarkt staat dus in het teken van verwondering over de schoonheid van elkaars creatieve gaven. Kunstenaars uit Woensdrecht van de stichting Uit de kunst zijn hiervoor uitgenodigd, en Loes van Langerak uit Wouw zal haar keramiekproject met en door kinderen tentoonstellen en tevens een selectie uit haar eigen werk in steen een keramiek laten zien. Deze middag zal ook muzikaal verrijkt worden door het orgelspel van Jan Walraven in de broederskapel. Op zaterdag 10 mei van uur tot uur bent u welkom in de zalen en gangen van het broederhuis Sint Marie en het Wilhelmietenmuseum waar een tentoonstelling is ingericht ter gelegenheid van het 160-jarig jubileum van de congregatie met topstukken en verhalen van de broeders en hun vrienden. Er zullen ook boeken en grammofoonplaten uit de collectie van de broeders te koop zijn. Voor belangstellenden wordt de dag afgesloten met een vesperviering in de broederskapel. Zie ook de website:

8 Huissen Dominicanenklooster Stadsdam 1 H Jongerius Het Dominicanenklooster in Huissen staat op 10 mei open vanaf u. Elk uur worden er rondleidingen verzorgd waarin inhoudelijk over de Dominicanen wordt gesproken. Er is een herberg waar mensen in gesprek kunnen gaan met een van de broeders en er zijn ook boeken, CD s en liturgische materialen verkrijgbaar. Wij sluiten de dag af om u met de Vesperdienst waarbij iedereen welkom is. Maastricht Liefdezusters van de H. Carolus Borromeus St. Servaasklooster M. Gerards-Wijnen Doel: Bezoekers iets laten ervaren van de spiritualiteit, die onze stichteres, Elisabeth Gruyters, ons heeft nagelaten als religieuzen in dienst van kerk en maatschappij. Aanmelden vóór 7 mei: Programma: uur Ontvangst met koffie uur Kennismaking met de congregatie uur Rondleiding door klooster, tentoonstelling en ons nieuwe Stilte- en Bezinningscentrum uur Afsluiting met een gebedsdienst in de Ceciliazaal We verwachten dat de gasten deelnemen aan het hele programma.

9 Zusters van de voorzienigheid Megen Minderbroeders Megen Clarissen Veldstraat 20 Wij stellen ons huis open van u tot 17.00u Bij het onthaal bieden wij een frisdrank aan en vertellen in 't kort over de historie van de Congregatie en over de zending van onze gemeenschap op vandaag. Daarna is er een rondleiding die eindigt in de kapel waar wij afsluiten met een gebedsmoment. Kloosterstraat 6 zr. Brigitta Open uren van uur Rondleiding klooster Museum Heilig Bruurke Bezoek Hof van Lof St Clarastraat C Bots Josephsberg T van Adrichem Mensen zijn van harte welkom om met ons mee te bidden. Op zaterdag: middagdienst van uur en de avondviering om uur.

10 Oosterhout NB Norbertinessen Oirschot Zusters Franciscanessen van Oirschot Sint- Kloosterdreef Zr Mechtild Catharinadal De bezoektijden in Sint-Catharinadal zijn van tot uur. Voorafgaand is er om uur een gebedsdienst. Er is eveneens de mogelijkheid om het bezoek af te sluiten met de gebedsdienst om uur, samen met de zusters. Programma: - Rondgang door het kasteeltje De Blauwe Camer en woonruimten van de zusters. - Ontmoeting met de zusters. - Diapresentatie over leven en werken van de zusters. - Gelegenheid om eigen werk van het Kunstatelier te bekijken en evt. te kopen. - Mogelijkheid voor het gebruik van een kopje koffie, thee of frisdrank, tegen vergoeding. Koestraat Marie-Louise Luybregts uur viering in onze kapel waarin Franciscus centraal staat. Er worden twee verhalen uit de Fioretti voorgedragen door een verhalenverteller, omlijst door muzikale intermezzi en daarnaast besteden we aandacht aan de geschiedenis van de kapel en de aanwezige glas in loodramen met afbeeldingen van Franciscus. Aansluitend is er koffie en thee op de refter. Het geheel wordt om uur afgesloten.

11 Oudenbosch Franciscanessen van Oudenbosch St.Anna Franciscuslaan 30 V de Wild De ontvangst van de bezoekers is tussen en uur. Na een welkomstwoord door de algemene overste zullen de bezoekers in groepjes van 8 personen worden rondgeleid door het klooster. Daarbij wordt ook de tentoonstelling bezocht die is ingericht naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de Congregatie van Sint Anna, dat op 26 juli 2013 werd gevierd. Tot besluit van de middag kunnen de bezoekers om uur deelnemen aan de jubileumvespers in de kapel. Koffie, thee en frisdrank zullen op deze open kloostermiddag uiteraard niet ontbreken. Wie belangstelling heeft om deel te nemen, gelieve te en naar of eventueel te bellen tijdens kantooruren naar Opgave kan tot uiterlijk 2 mei. Roermond Klooster Camillianen Heinsbergerweg P Schreur Schijndel Oblaten van de H. Franciscus van Sales (OSFS) Tussen en uur staat de deur van ons klooster open. Wij willen u laten zien hoe wij als - kleine groep - Camillianen de zorg voor zieken en armen in onze omgeving verder gestalte willen geven in deze tijd van ombuigingen en onzekerheid binnen de gezondheidszorg. Het erfgoed en de inspiratie van Jezus van Nazareth en Camillus de Lellis gaan verder. Wie draagt mee? Salesianum Gemondseweg XW W Holterman osfs Open Kloosterdag valt dit jaar samen met de salesiaanse familiedag: op 10 mei bent u allen van harte welkom, tussen en u. U wordt ontvangen door leden van de congregatie en leden van salesiaanse kringen. U kunt deelnemen aan de activiteiten van de salesiaanse familie tussen en en tussen en uur. Om wordt de dag afgesloten met een eucharistieviering; belangstellenden kunnen aansluiten. Voor meer informatie over het programma:

12 Zusters van Liefde Sint- Jozefklooster Pastoor van Erpstraat B. van Geffen Programma uur: ontvangst met koffie en thee uur: Congregatiegeschiedenis in het kort, uitleg over de Vincentiaanse spiritualiteit en het jaarthema van de KNR `Geroepen om te delen, met aansluitend gelegenheid tot gesprek. Wandeling door het klooster uur: Gebedsmoment in de kapel uur: Sluiting Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het hele middagprogramma, tussentijds aansluiten is niet mogelijk. Aanmelden is mogelijk tot 8 mei via de receptie van het moederhuis, telefoonnummer of Algemene informatie over de Congregatie Zusters van Liefde is te vinden op

13 Sint Agatha (Cuijk) Priorij van de Kruisheren Kloosterlaan 26 P Snijkers o.s.c. De gemeenschap van de kruisherenpriorij verwelkomt de bezoekers van de Open Kloosterdag in de vroege namiddag, vanaf 13u00. Er is een kloosterrondleiding voorzien zonder vastgelegde begintijden. De 'tour' vangt aan in de kloosterkerk. Daarna krijgen gasten ook een beeld van de rest van de kloostergebouwen die tijdens de Open Kloosterdag toegankelijk zijn: de oude kloostergangen, het eenvoudige kloosterkerkhof, enkele gemeenschappelijke ruimtes, enz. De broeders van het convent geven toelichting bij de eigen wijze van leven in de Orde van het heilig Kruis, beantwoorden vragen, etc. In bepaalde ruimtes kunnen audio-visuele voorstellingen bekeken en beluisterd worden. Het klooster te Sint Agatha ligt al sinds in een prachtige groene omgeving. Een wandeling of fietstocht in onze buurt biedt verrassende perspectieven op het kloostercomplex. De kruisheren van Sint Agatha hebben binnen de oude kloostermuren een unieke kloostertuin. Een van de broeders ontwerpt en vervaardigt bijzondere kunstboekbanden. Zijn atelier bevindt zich op het kloosterdomein. Er is ook gelegenheid om kennis te maken met, en dus te proeven van kruisherenbier. Kruisheren zijn een religieuze kloosterorde die dagelijks publiek - de liturgie van de Kerk vieren, in de eucharistie en het getijdengebed. We willen onze Open Kloosterdag afronden, in de kloosterkerk, met een gezongen Nederlandstalige vesperdienst. Deze gebedsdienst begint om 17u00, en is toegankelijk voor onze bezoekers. Heel hartelijk welkom!

14 Sittard Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus Moederhuis Regina Carmeli Kollenberg carmeldcj.nl M Gisela Tilburg Dochters van O.L.V. van het H. Hart Generalaat Fraters CMM Vanaf uur: Powerpointpresentatie: het leven van de zusters Rondleiding: klooster, kapel, bezinningshuis, tuin (14.30 u, u, u) Museum Moeder Maria-Teresa Stille aanbidding in de kleine kapel ( uur) Kennis maken met: de zusters - de karmelfamilie - de lekenorde van de Karmel Koffie - thee - frisdrank - gebak Vespers (= avondgebed) om uur uur: einde Notre Dame Oloflaan 1 M Ringalda E van Dijk uur Ontvangst met koffie / thee uur Welkom door Zr. Mary Ringnalda, Provinciaal uur Gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan uur Korte rondleiding uur Afsluiting in de Kapel Bent u niet in de gelegenheid om s morgens te komen, het middagprogramma start om uur Gasthuisring B Huitema Tussen uur en uur doorlopend programma: ontvangst in kapittelzaal, rondleiding, bezoek expositie, powerpoint over de zending nú uur: afsluitende vesperdienst

15 Zusters van Liefde O.L.V. Moeder van Barmhartigheid Utrecht Dienaressen van de Heilige Geest Oude Dijk J.Burgers Ontdek het klooster door een van de vier routes te volgen: Tuinroute (o.a. kloostertuin en begraafplaats) Kapelroute (o.a. grote kapel, Mariakapel) Museumroute (o.a. congregatie- en beeldenmuseum) Ontmoetingsroute (o.a. Barach groep, Bezield Verband, Cursus Icoonschilderen, Missie Ontwikkeling Vrede-groep en Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel) Onderweg vertellen zusters u graag over de congregatie en over hun leven als Zuster van Liefde. Studenten bouwkunde van Avans hogeschool geven uitleg over het monumentale gebouw. Onder leiding van een stadsgids kunt u een wandeling maken door de fraaie kloostertuin. In het Ontmoetingscentrum en - bij mooi weer - buiten op het terras is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en in gesprek te gaan met zusters. Wees welkom! Onze voordeur staat van uur tot uur open. Om uur sluiten we af met een korte viering in de kapel aan de Oude Dijk, Tilburg. Klooster Cenakel C van der Knaap uur: Getijdengebed in de kapel, waarna ontvangst in de bezoekkamer met koffie/thee. Spreken met de zusters is mogelijk Er is een videopresentatie over het leven van de zusters. Afsluiting met de gezongen vespers in de kapel om uur

16 Valkenburg a/d Geul Dienaressen van de Heer en Maagd Matara Priorij Regina Pacis Oud Valkenburgerweg 16 Tel beschikbaar van M. Mercedes SSVM Voorschoten Zusters Dominicanessen van de H. Catharina van Siëna Iedereen is welkom bij de namiddag gebed in de buiten kapel Ontvangst in de spreekkamer met een kop koffie/thee en cookies. Kennismaken met de zusters Presentatie van het kloosterleven. Gelegenheid om vragen te stellen. Rondleiding in de gasten afdeling. Korte wandeling in de gastentuin. Het klooster zelf is slot, dus helaas geen rondleiding binnen Eind bezoek Gezongen Vespers van de Zondag. Iedereen is in de gasten kapel welkom. Huize Bijdorp Veurseweg 3 B. Tuin, E: Van uur tot uiterlijk uur is er het volgende programma: uur: Koorgebed in de kapel van Huize Bijdorp uur: Ontvangst in de aula met koffie uur: Presentatie in woord en beeld over de geschiedenis van de Congregatie en daarna gelegenheid tot vragen stellen uur: Gelegenheid om in gesprek te gaan met zusters uur: Afsluiting

17 Zenderen Carmel St. Jozef Carmelitessenweg Van harte welkom tussen uur. De zusters zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Er worden beelden getoond van hostiebakkende zusters en de film "Leven binnen de Kloostermuren" is te zien, over het leven van de Carmelitessen. Ook kunt u samen met de zusters bidden in de kapel van het klooster. Tijden: om uur en om uur. Om uur zijn de vespers en het rozenkransgebed in de kapel. Zwolle Dominicanenklooster Assendorperstraat 29 J Laan Hartelijk welkom bent u vanaf uur aan de voorkant van ons klooster/kerk: Assendorperstraat 29. Enkele onderdelen van het programma vinden later plaats. (Komt u met een auto dan kunt u via de achterkant van dit gebouw Assendorperdijk parkeren.) We laten u kennis maken met de inspiratie van de Dominicaanse Familie en de activiteiten die in het klooster en kerk aangeboden worden. Ons programma is het volgende: Om uur kunt u deelnemen aan het middaggebed in het koorgedeelte van de kerk; elk uur vanaf 14.00, 15.00, en uur is er een rondleiding; elk half uur vanaf uur is er een gesprek met één van de bewoners of dragers van dit geheel; er is iets te zien en te lezen; om uur kunt u deelnemen aan een eenvoudige maaltijd; wilt u de zaterdagavond viering in de kerk meemaken, dan begint die om uur.

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb 06 44 65 85 46 Arnhem Abdij Koningsoord Johannahoeveweg 79 026-4464886 L van

Nadere informatie

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb 06 44 65 85 46 Arnhem Abdij Koningsoord Johannahoeveweg 79 026-4464886 L van

Nadere informatie

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb 06 44 65 85 46 Arnhem Abdij Koningsoord Johannahoeveweg 79 026-4464886 L van

Nadere informatie

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb 06 44 65 85 46 14 u ontvangst met koffie/thee/gebak kleine tentoonstelling

Nadere informatie

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb

plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb 06 44 65 85 46 Arnhem Abdij Koningsoord Johannahoeveweg 79 026-4464886 L van

Nadere informatie

Deelnemers + programma s Open Kloosterdag 24 juni 2012

Deelnemers + programma s Open Kloosterdag 24 juni 2012 Deelnemers + programma s Open Kloosterdag 24 juni 2012 AALSMEER Karmelklooster Aalsmeer, Stommeerweg 15, 0297 38 14 70, e-mail: secretariaat@karmel.nl ONDER VOORBEHOUD ALMELO Karmel Almelo, Rembrandtlaan

Nadere informatie

plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres

plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25 0546 536 410 Mevrouw secretariaat@karmel.nl Monique Jacobs 9.30 16.30 uur doorlopend informatietafel

Nadere informatie

plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres

plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25 0546 536 410 Mevrouw secretariaat@karmel.nl Monique Jacobs 9.30 16.30 uur doorlopend informatietafel

Nadere informatie

Deelnemers + programma s Open Kloosterdag 7 mei 2006

Deelnemers + programma s Open Kloosterdag 7 mei 2006 AALSMEER Karmelietenklooster, Stommeerweg 15, 0297-381470, e-mail: karmelaalsmeer@planet.nl www.karmel.nl www.karmel-amstelveen.nl Om 10.30 uur een Karmelviering, waarin Karmel Aalsmeer voorgaat in de

Nadere informatie

plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon adres posters Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25, 7606 GH

plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon  adres posters Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25, 7606 GH plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon e-mail adres posters Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25, 7606 GH 0546 536 410 Mevrouw Monique Jacobs secretariaat@kar mel.nl Amsterdam 2 Franciscanen

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

Plaatsingslijst. Archiefnummer: 803 Archiefnaam: CANI Sector: Zieken- en gezondheidszorg Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1925-1967

Plaatsingslijst. Archiefnummer: 803 Archiefnaam: CANI Sector: Zieken- en gezondheidszorg Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1925-1967 Plaatsingslijst Archief Canisiusbond Archiefnummer: 803 Archiefnaam: CANI Sector: Zieken- en gezondheidszorg Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1925-1967 Katholiek Documentatie Centrum 2012 1-3

Nadere informatie

OPEN HUIS DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek

OPEN HUIS DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco Missieprocuur Wespelaarsebaan 250 3190 Boortmeerbeek 016 / 60 87 31 Contactpersoon: Lespoix Maurits en medebroeders Zondag 18 november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015 Onderweg met Franciscus We gaan iets nieuws beginnen... Deze folder gaat over iets nieuws. In het komend seizoen bieden we een aantal activiteiten

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Uit de Regel voor de Nikola - kommuniteit:

Uit de Regel voor de Nikola - kommuniteit: Nikola-kommuniteit De Nikola-kommuniteit is een religieuze leefgemeenschap van mannen en vrouwen die een viertal huizen bewonen in Utrecht. De gemeenschap werd opgericht in 1964. Zij ontstond als de kerngroep

Nadere informatie

Ethiek, Zorg en Leven

Ethiek, Zorg en Leven Ethiek, Zorg en Leven Inspiratie en Verdieping voor Geestelijk Verzorgers en Pastores 4-daagse studieretraite Dominicanenklooster Huissen 23 t/m 26 november 2014 Zondag 15:00 uur Woensdag 15:00 uur Graag

Nadere informatie

Ethiek, Zorg en Leven

Ethiek, Zorg en Leven Ethiek, Zorg en Leven Inspiratie en Verdieping voor Geestelijk Verzorgers 4-daagse studie-retraite Dominicanenklooster Huissen 28-31 oktober (MW1203) 2012 Zondag 15:00 uur Woensdag 15:00 uur Graag nodigen

Nadere informatie

OPEN-HUIS-DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek

OPEN-HUIS-DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco - Missieprocuur Wespelaarsebaan 250 3190 Boortmeerbeek 016 / 60 87 31 Contactpersoon: Lespoix Maurits en medebroeders Zondag 18 november

Nadere informatie

DE GEMEENSCHAP CHEMIN NEUF

DE GEMEENSCHAP CHEMIN NEUF DE GEMEENSCHAP CHEMIN NEUF N HEET U VAN HARTE WELKOM IN DE SINT PAULUSABDIJ Programma 2013-2014 Sint Paulusabdij Oosterhout Het benedictijnenklooster van Oosterhout (nb) begon in 1907 als een stichting

Nadere informatie

CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016. Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit.

CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016. Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit. CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016 SALES GEMONDSEWEG 41 5481 XW SCHIJNDEL www.oblaten.osfs.nl SALESIANUM Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit.

Nadere informatie

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken ORDE VAN DIENST PAASTIJD Duinzichtkerk 21 april 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: ds. L.J. Ridderhof-Boon ouderling van dienst: Mevr. R.T. Steinvoort de Groot diaken

Nadere informatie

Liturgie ter plaatse inspiratie-,

Liturgie ter plaatse inspiratie-, Liturgie ter plaatse inspiratie-, leer- en werkdag Zaterdag 17 april 2010 Grote kerk, s-hertogenbosch Liturgie víeren Wij vieren liturgie om van elkaar en van allen die ons in geloof zijn voorgegaan te

Nadere informatie

Religieuzen in Vlaanderen

Religieuzen in Vlaanderen Religieuzen in Vlaanderen De RoSa-factsheets maken u wegwijs in het gelijke kansenlandschap in Vlaanderen. Telkens wordt er op een bepaald terrein nagegaan wat de situatie is. Zowel bredere thema s als

Nadere informatie

Monasteria. osb, ocso, o.cist. tel. 0032 (0)53 667025, fax 0032 (0)53 681190

Monasteria. osb, ocso, o.cist. tel. 0032 (0)53 667025, fax 0032 (0)53 681190 AdressenlijsT Monasteria osb, ocso, o.cist. in Vlaanderen en Nederland OSB-B- Sint-Pieters- en Paulusabdij Abdijstraat 6 B-1790 AFFLIGEM-HEKELGEM tel. 0032 (0)53 667025, fax 0032 (0)53 681190 ma t/m vr

Nadere informatie

Volg Mij. Ik ben de Goede Herder

Volg Mij. Ik ben de Goede Herder Volg Mij Ik ben de Goede Herder Roepingenzondag 2014 Gebeden om roepingen 2014-2015 Voorwoord Roeping. Een woord uit vroeger tijden? Wij, de Commissie Roepen tot Religieus Leven van de Konferentie Nederlandse

Nadere informatie

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING HET JAAR VAN DE PRIESTER ( www.annussacerdotalis.org ) INHOUDSOPGAVE inleiding 1. Activiteiten jaar van de priester - priesterreis naar de sluiting van het jaar van de priester - priestervakantie - symposium

Nadere informatie

emilegerards@hotmail.co m Wij willen globaal van 14.00u-17.30u ons huis openstellen.

emilegerards@hotmail.co m Wij willen globaal van 14.00u-17.30u ons huis openstellen. plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon e-mail adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25 0546 536 410 Mevrouw Monique secretariaat@karmel.nl Jacobs Amsterdam 2 Franciscanen Communiteit

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid Het heilig Jaar van Barmhartigheid wordt geopend op 8 december 2015 (hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis). Het heilig Jaar wordt afgesloten op 20 november 2016 (hoogfeest

Nadere informatie

Ga uit ben met jullie

Ga uit ben met jullie ROEPINGEN Ga uit IK ben met jullie Voorwoord Roeping. Een woord uit vroeger tijden? Wij, de Commissie Roepen tot Religieus Leven van de Konferentie Nederlandse Religieuzen, ervaren in de praktijk van alle

Nadere informatie

Kloosterweekend in Averbode met de vormelingen van Gouda april 2013

Kloosterweekend in Averbode met de vormelingen van Gouda april 2013 Kloosterweekend in Averbode met de vormelingen van Gouda. 13-14 april 2013 Hoe zou het toch zijn om als een monnik te leven? Deze vraag maakte de vormelingen nieuwsgierig genoeg om met elkaar twee dagen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

WAKE UP THE WORLD! 2015 Year of Consecrated Life. Roepingenzondag 2015 WAKE UP THE WORLD! www.roepingenzondag.nl www.huisvanderoeping.

WAKE UP THE WORLD! 2015 Year of Consecrated Life. Roepingenzondag 2015 WAKE UP THE WORLD! www.roepingenzondag.nl www.huisvanderoeping. Roepingenzondag 2015 2015 Jaar van het Godgewijde Leven WAKE UP THE WORLD! 2015 Year of Consecrated Life WAKE UP THE WORLD! www.roepingenzondag.nl www.huisvanderoeping.nl Gebeden om roepingen 2015-2016

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten 2014 08. Onze jarigen. Onze zieken. Ziekmelding. BRUNCH met muziek. (september - oktober)

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten 2014 08. Onze jarigen. Onze zieken. Ziekmelding. BRUNCH met muziek. (september - oktober) Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten 2014 08 (september - oktober) Dinsdagmorgen Jeu de boules Woensdagmiddag Fietsen Woensdag 17 sept Excursie EDAH Helmond Maandag 22 sept Opfriscursus verkeer,

Nadere informatie

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM NIEUWSBRIEF Nr. 2 6 juni 2013 SINT LIDUINA FEEST SCHIEDAM 14 april 2013 Plechtig Lof met processie met de relikwieën van Liduina. Geheel links bisschop Mgr. J.van den Hende.

Nadere informatie

Mevrouw Mirjam Wolthuis..net. Begijnhof 30, Amsterdam Pater Aad van Ruiten sss com

Mevrouw Mirjam Wolthuis..net. Begijnhof 30, Amsterdam Pater Aad van Ruiten sss com Open Kloosterdag 2017 plaats Locatie/adres contactpersoon e-mail adres/telefoonnummer Aarle-Rixtel Missiezusters van het Kloosterdreef 7 Zuster Madeleine Bouman Kostbaar Bloed 5735 SJ Aarle-Rixtel Aerdenhout

Nadere informatie

Vincentiusvereniging Nederland Algemene Vergadering

Vincentiusvereniging Nederland Algemene Vergadering Voor: Algemene Vergadering Van: Cees van der Velden (penningmeester) Betreft: Jaarrekening 2013 Datum: 31 maart 2014 Inleiding Hierbij bied ik u de jaarrekening 2013 aan. De formele jaarrekening 2013 is

Nadere informatie

San Damiano, weg naar het heiligdom

San Damiano, weg naar het heiligdom God, onze Leidsman, de eeuwen spreken van Uw stem, die gehoord werd door mensen die vanuit de diepte van hun hart uitzagen naar Uw licht. Uw roepstem hebben wij verstaan en onbevreesd zijn wij op weg gegeaan.

Nadere informatie

Nieuws van ZijActief Bingelrade

Nieuws van ZijActief Bingelrade Nieuws van ZijActief Bingelrade Hierbij de komende activiteiten die ZijActief Bingelrade organiseert. Vrouwen die belangstelling hebben voor deze of een van deze activiteiten zijn natuurlijk altijd welkom.

Nadere informatie

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Vanaf 13.30 uur: inloop met koffie/thee [grote zaal/tuin] 14.00 uur: Opening door coördinator Fer van der Reijken [grote zaal] Drie rondes activiteiten Ronde

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

Terwijl de seizoenen een gegeven zijn van de natuur,

Terwijl de seizoenen een gegeven zijn van de natuur, ABDIJ SINT BENEDICTUSBERG VAALS maart 2012 Dierbare Oblaten en Vrienden, Terwijl de seizoenen een gegeven zijn van de natuur, is het liturgisch jaar een gegeven van de Kerk. De veertigdagentijd wordt aan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Groepsontvangsten van harte welkom!

Groepsontvangsten van harte welkom! Groepsontvangsten van harte welkom! 2016 www.glk.nl Kasteel Doorwerth Groepsontvangsten Kasteel Doorwerth is één van de mooiste kastelen van Nederland, prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn.

Nadere informatie

Mevrouw Mirjam Wolthuis. .net

Mevrouw Mirjam Wolthuis. .net Open Kloosterdag 2017 plaats Locatie/adres contactpersoon e-mail adres/telefoonnummer openstelling Aarle-Rixtel Missiezusters van het Kostbaar Bloed Kloosterdreef 7 5735 SJ Aarle-Rixtel Zuster Madeleine

Nadere informatie

Het klooster voor jou

Het klooster voor jou bezinning december bezieling beweging Het klooster voor jou Jongeren, jong volwassenen en scholen Retraites Workshops Cursussen Concerten Aanbod voor scholieren, studenten en jong volwassenen Bezinning,

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Het jaar van Barmhartigheid

Het jaar van Barmhartigheid Het jaar van Barmhartigheid HH. Matthias-Laurentiusparochie informatiebulletin eerste kwartaal 2016 Het jaar van Barmhartigheid Overal in de wereld zijn katholieken actief bezig met het jaar van Barmhartigheid.

Nadere informatie

Voedsel voor de ziel

Voedsel voor de ziel Voedsel voor de ziel Activiteiten Protestantse gemeente Schoorl Groet Camp programma 2016-2017 De Protestantse Gemeente van Schoorl Groet en Camp is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen

Nadere informatie

Het Bartimeüshuis. 28 oktober 2012

Het Bartimeüshuis. 28 oktober 2012 Het Bartimeüshuis 28 oktober 2012 1 Waarom een Bartimeüshuis? Toen ik Bartimeüs mocht voorstellen voor twee pastoraal verantwoordelijken in het bisdom Vlaams-Brabant, vroegen ze of ik bereid zou zijn om

Nadere informatie

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 13 maart/10 juli Diverse locaties Expositie 'Religies en Rituelen' Maandag 4 april 2010 20.00 Sint Janskerk Lezing door prof Fr Jespers Zaterdag 16 april 2010 Sint Servaasbasiliek

Nadere informatie

Het voormalige Liefdegesticht Sint-Adrianus aan de Torenstraat in Sint-Michielsgestel

Het voormalige Liefdegesticht Sint-Adrianus aan de Torenstraat in Sint-Michielsgestel Het voormalige Liefdegesticht Sint-Adrianus aan de Torenstraat in Sint-Michielsgestel In 1875 geeft pastoor Lambertus Godschalk te kennen dat het wenselijk is om te komen tot een Liefdegesticht tot opvoeding

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan Mevrouw Monique Jacobs

plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon  adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan Mevrouw Monique Jacobs plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon e-mail adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25 0546 536 410 Mevrouw Monique Jacobs secretariaat@karmel.nl 9.30 16.30 uur doorlopend informatietafel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Parochie-Nieuws. Parochie Verschijning van de Onbevlekte Maagd - H. Pius X

Parochie-Nieuws. Parochie Verschijning van de Onbevlekte Maagd - H. Pius X Parochie-Nieuws Parochie Verschijning van de Onbevlekte Maagd - H. Pius X jaargang 23 / 2014 nummer 05 /mei R.K. Pastorie - Gerard Bruningstraat 2-6416 EB Heerlen tel. 045-542 67 67 e-mail: parochiemolenberg@ziggo.nl

Nadere informatie

Getijdengebed. Utrecht verhaalt: bladzijden uit het boek Doornburgh verhaalt. Doornburgh/ Dames en heren (bewoners)/

Getijdengebed. Utrecht verhaalt: bladzijden uit het boek Doornburgh verhaalt. Doornburgh/ Dames en heren (bewoners)/ Utrecht verhaalt: Getijdengebed bladzijden uit het boek Doornburgh verhaalt Getijdengebed 2015 Utrecht verhaalt is een concept van ar-gitect Bij gebruik van de inhoud van dit document de bron vermelden.

Nadere informatie

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov.

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov. Het Manteltje No 10, 2015, 41 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda ontmoetingsruimte, wo. 28 okt t/m wo.

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden NIEUWSBRIEF Voorzitter: Op 22 januari 2013 was er lezing in het gebouw GGMD te Utrecht gehouden, helaas was de opkomst bedroevend te laag misschien wegens sneeuw. Toch heeft Anouska van GGMD presentatie

Nadere informatie

Activiteitenfolder maart 2016

Activiteitenfolder maart 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder maart 2016 Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (keuken sluit om 19.30 uur) Zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur Ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Mevrouw Mirjam Wolthuis. .net

Mevrouw Mirjam Wolthuis. .net Open Kloosterdag 2017 plaats Locatie/adres contactpersoon e-mail adres/telefoonnummer openstelling Aarle-Rixtel Missiezusters van het Kostbaar Bloed Kloosterdreef 7 5735 SJ Aarle-Rixtel Zuster Madeleine

Nadere informatie

plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan Mevrouw Monique Jacobs

plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon  adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan Mevrouw Monique Jacobs plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon e-mail adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25 0546 536 410 Mevrouw Monique Jacobs secretariaat@karmel.nl 9.30 16.30 uur doorlopend informatietafel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Met stukjes leven. Bestemmingsplan Franse Klooster

NIEUWSBRIEF. Met stukjes leven. Bestemmingsplan Franse Klooster NUMMER 2 JAARGANG 6 JUNI 2016 NIEUWSBRIEF Stichting Behoud van Klooster, Kapel en Orgel zijnde het erfgoed van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid gelegen aan de Walramstraat 23 te Sittard. Stichting

Nadere informatie

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62 Ruïne in het water Ik kan je zien en toch ook niet een donkere schim die afsteekt tegen de door de zon beschenen en vanuit het water omhoog rijzende toppen Glinsterende golven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2015 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Sittard, dominicanen en Sint Rosa

Sittard, dominicanen en Sint Rosa Sint Rosa Sittard, dominicanen en Sint Rosa Wanneer de Amerikaanse dominicanessen naar Sittard komen, treden zij in de voetsporen van eerdere dominicanen en dominicanessen, die voor Sittard heel veel betekend

Nadere informatie

F r a n c i s c u s. v a n. Leven met aandacht. w e g D e. Erfgoed Congregatie Zusters Franciscanessen van Oirschot

F r a n c i s c u s. v a n. Leven met aandacht. w e g D e. Erfgoed Congregatie Zusters Franciscanessen van Oirschot Leven met aandacht Erfgoed Congregatie Zusters Franciscanessen van Oirschot w e g D e v a n F r a n c i s c u s 2 Leven met aandacht Inhoud 1 De weg van Franciscus 9 2 De oprichting van de congregatie

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

kalender Woon-zorgcentrum Rustoord: maart 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014

kalender Woon-zorgcentrum Rustoord: maart 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014 Dinsdag 01 Woensdag 02 Donderdag 03 09.15-10.15 uur Bibliotheek is geopend Bibliotheek 09.30 uur-10.30 uur Inschrijven Diner Rustorant. Het diner is op 8 April

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 11 januari 2015 Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Welkom door kerkmeester

Nadere informatie

Onyx Trio in Museum Gouda

Onyx Trio in Museum Gouda Onyx Trio in Museum Gouda Op de laatste dag van de tentoonstelling Uitgelezen, zondag 17 mei 2015, speelt het Onyx trio om 15.30 uur in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Zij spelen deze middag beroemde

Nadere informatie

emilegerards@hotmail.co m Wij willen globaal van 14.00u-17.30u ons huis openstellen.

emilegerards@hotmail.co m Wij willen globaal van 14.00u-17.30u ons huis openstellen. plaats lokatie adres telefoonnummer contact-persoon e-mail adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25 0546 536 410 Mevrouw Monique secretariaat@karmel.nl Jacobs 9.30 16.30 uur doorlopend informatietafel

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

UITVAARTBELEID SINT ANNA

UITVAARTBELEID SINT ANNA UITVAARTBELEID SINT ANNA Aanleiding en doelstelling Vanuit goed onderling overleg tussen de besturen van Sint Anna, de zusters van Julie Postel en de O.L. Vrouwe parochie van Boxmeer, zijn concrete afspraken

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

SIMA Tours (lic. A 1143) organiseert voor Don Bosco Vlaanderen vzw

SIMA Tours (lic. A 1143) organiseert voor Don Bosco Vlaanderen vzw SIMA Tours (lic. A 1143) organiseert voor Don Bosco Vlaanderen vzw Het ouderlijk huisje van de Bosco s Reis naar Don Bosco in Turijn 20-26 mei 2011 Beste vrienden van Don Bosco Sinds het Don Boscojaar

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Vorming & Gesprek. Open Hof

Vorming & Gesprek. Open Hof Vorming & Gesprek in Open Hof 2015-2016 Vooraf Naast de diensten op zondag zijn er meer mogelijkheden om met elkaar in contact te komen. Gesprekken onderling of het luisteren naar inleidingen helpen mee

Nadere informatie

Don Bosco Vlaanderen vzw. Het ouderlijk huisje van de Bosco s. Reis naar Don Bosco in Turijn

Don Bosco Vlaanderen vzw. Het ouderlijk huisje van de Bosco s. Reis naar Don Bosco in Turijn Don Bosco Vlaanderen vzw Het ouderlijk huisje van de Bosco s Reis naar Don Bosco in Turijn 21-27 mei 2017 Beste vrienden van Don Bosco Al vele jaren vertrekken er vanuit Vlaanderen bussen naar Turijn en

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie