plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan 91 020 303 88 21 D Deraeve sdb"

Transcriptie

1 plaats lokatie / adres telefoonnummer contact-persoon Amsterdam Salesianen Don Bosco Apollolaan D Deraeve sdb u ontvangst met koffie/thee/gebak kleine tentoonstelling over salesianen in Nederland en de wereld. DVD van Don Bosco en boekenstand met ook Don Bosco Nu, 14u30 verwelkoming en uitleg over onze communiteit 14u45 gesprek: Wat leren jongeren ons over geloven vandaag? 15u30 bezoek aan het huis 16 u afsluitend gebedsmoment in de kapel 16u30 afsluitende borrel Arnhem Abdij Koningsoord Johannahoeveweg L van de Vijver koningsoord.org Programma van u (aansluitend vespers voor wie wil) eventueel een DvD digitale fotoreportage een korte rondleiding binnen het slot en werkgebouw toegang tot Abdijwinkel Ongeschoeide Karmelitessen uur Vesperdienst Bakenbergseweg L van Steensel Bezoekers zijn vanaf 10.30u van harte welkom voor een gesprek en voor informatie over ons leven als Karmelites. Ze kunnen met ons mee bidden in het Middag gebed om 12u, en tijdens de Vespers om 16.30u. Er is geen rondleiding in het klooster. Assel Salesianen Don Bosco Hoog Soeren Pomphulweg C.van Luyn s.d.b.

2 Beek (Limburg) Minderbroeders Conventuelen Boxtel Missiezusters OLV van Afrika (Witte Zusters) Heirstraat M van Kampen Openingstijden: tot uur. In de kelder van de voormalige notariswoning is een tentoonstelling van het werk van pater-kunstenaar M. van Kampen met uitleg waarom en hoe hij werkt. Regiohuis Molenwiek Achterberghstraat b.g.g (A. Winkelman) M van Dalen U bent van harte welkom van tot uur Er is volop gelegenheid voor koffie en ontmoeting. Daarnaast zijn er een 4-tal workshops o.l.v. zusters met de volgende thema s: 1. Missionaris toen en nu, in Afrika en hier 2. Internationaal en intercultureel 3. Geroepen om te delen: eenvoud en soberheid 4. Spiritualiteit: roeping en charisma Voor kinderen is er de mogelijkheid te knutselen of Swahili te leren. We besluiten de middag met een korte gebedsviering rond uur [De Molenwiek is per buurtbusje vanaf het station in Boxtel te bereiken: nr. 299 of nr. 203 (1x p.uur) of met een OV-huurfiets vanaf het station in 10 min. te fietsen] Paters Assumptionisten Kasteel Stapelen Stapelen 1, 5281 EH tel: H van Haren Van tot uur

3 Breda Zusters Franciscanessen Alles voor Allen Mgr. Hopmansstraat (centrale), (direct) (direct) M Leunissen Thema: Kloosterlijke eenvoud Programma Vanaf uur: Ontvangst met koffie. Individuele rondgang door het gebouw (± 45 min.) U volgt de gekleurde voetjes. Onderweg maakt u kennis met de geschiedenis van de congregatie via videofilms en vitrines. Voor meer uitleg en vragen kunt u terecht bij de mensen die een naamplaatje dragen. Bezoek aan de grote kapel en de Franciscuskapel uur: Gezongen vespers in de grote kapel. Deventer Paters Maristen Broederenstraat 18 a J Hulshof Na de korte Mariaviering van uur die in de noordbeuk van de Broederenkerk gehouden wordt is er open huis aan de Broederenstraat 18 A. Omdat drie van de vier leden van de communiteit vele jaren op de eilanden van de Pacific gewerkt hebben, is er om uur een PowerPoint impressie over de begintijd van het missiewerk van de Maristen in de Stille Oceaan. De middag wordt rond uur met een kort gebedsmoment afgesloten.

4 Eindhoven Hoogstraatgemeenschap Hoogstraat 301a G van de Ven De Hoogstraatgemeenschap wil graag met belangstellenden in gesprek komen over de inhoud van hun leven. Er is geen gelegenheid om het gebouw te bezichtigen. Het programma begint s morgens om en s middags om uur. Het duurt ongeveer twee uur, inclusief koffie / thee bij de aanvang en een kop soep met een broodje ter afsluiting. Naar aanleiding van de inbreng vanuit de Hoogstraatgemeenschap, volgt een uitwisseling met de deelnemers.u bent van harte welkom. Orde der Augustijnen Genhout Montfortanen Graag opgeven tot en met donderdag 8 mei. Tel / Maximaal 25 personen per keer. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. klooster Mariënhage Museum Genhout Augustijnendreef 15 -(postadres) P. Clement M Claeren

5 Gennep Congregatie van de Heilige Geest Spiritijnenhof. Spoorstraat 159 K Bruin P. Pubben In de kapel van Libermannhof wordt de film:het Slot van de Spiritijnen vertoond. Aanvang uur Bijna een eeuw was het kasteel in Gemert de thuishaven van de Congregatie van de Heilige Geest. Vanaf hier vertrokken honderden jonge missionarissen naar Afrika en Brazilië. De meesten keerden na hun tropenjaren weer terug op het oude nest. De laatste zeventien bewoners vormen een unieke generatie. Ze stonden midden in de geloofsomwentelingen van de jaren zestig en gaven hun werk als missionaris nieuwe invulling, met grote aandacht voor de sociale en economische ontwikkeling van de gemeenschap. Het Slot van de Spiritijnen geeft een indringend beeld van deze erflaters. Van het kloosterleven en hun werk in de missie. Van hun laatste jaar op het kasteel in Gemert en de pijn van het vertrek. De makers van de film:nelleke Dinnissen en Paul van Laere zijn aanwezig en na afloop van de film is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast is er Open Huis in Spiritijnenhof van uur Verschillende bewoners zullen aanwezig zijn voor ontvangst, gesprek en rondleiding van de gasten. Daarnaast kan een tentoonstelling over de Spiritijnen bezocht worden evenals demonstraties boekbinden door broeder Harrie Clijsters en rozenkrans maken door pater Joop de Boer. Ook is er een stand met informatie waar ook boeken, de film en Afrikaanse kunst verkocht worden.

6 Heerlen Kleine Zusters van de H. Joseph Huize de Berg Gasthuisstraat 45 M Meesen u entree u welkom en presentatie ca u rondleiding door zusters ca u koffie ca u afsluitende gebedsviering in de kapel Het programma duurt uiterlijk tot u Graag tevoren aanmelden bij of Heeswijk Abdij van Berne Abdijstraat F. Boom Norbertijnen Hulst Pater Maristen Zeeuws Vlaanderen u ontvangst van de gasten met koffie en cake u inleiding door abt Denis Hendrickx o.praem u gelegenheid tot vragen en opmerkingen u rondleiding door het gebouw in kleine groepen u avondgebed in de abdijkerk samen met het convent u vertrek van de gasten Zandstraat 10 Meer informatie J. Reurs: of per uur: ontvangst met koffie en thee uur: verhalen over het werk, het leven en de spiritualiteit van drie missionarissen uit onze regio, waarna gelegenheid tot gesprek uur: afsluitende gebedsviering

7 Huijbergen Broeders van Huijbergen communiteit Sint Marie Boomstraat B. Hommel We sluiten aan bij het nationale thema Geroepen om te delen en geïnspireerd door Franciscus van Assisi willen we deze dag vieren met een kunstmarkt waar we elkaars talenten en inspiratie kunnen delen. Daarom is gekozen voor het thema Inspiratie delen. Deze kunstmarkt staat dus in het teken van verwondering over de schoonheid van elkaars creatieve gaven. Kunstenaars uit Woensdrecht van de stichting Uit de kunst zijn hiervoor uitgenodigd, en Loes van Langerak uit Wouw zal haar keramiekproject met en door kinderen tentoonstellen en tevens een selectie uit haar eigen werk in steen een keramiek laten zien. Deze middag zal ook muzikaal verrijkt worden door het orgelspel van Jan Walraven in de broederskapel. Op zaterdag 10 mei van uur tot uur bent u welkom in de zalen en gangen van het broederhuis Sint Marie en het Wilhelmietenmuseum waar een tentoonstelling is ingericht ter gelegenheid van het 160-jarig jubileum van de congregatie met topstukken en verhalen van de broeders en hun vrienden. Er zullen ook boeken en grammofoonplaten uit de collectie van de broeders te koop zijn. Voor belangstellenden wordt de dag afgesloten met een vesperviering in de broederskapel. Zie ook de website:

8 Huissen Dominicanenklooster Stadsdam 1 H Jongerius Het Dominicanenklooster in Huissen staat op 10 mei open vanaf u. Elk uur worden er rondleidingen verzorgd waarin inhoudelijk over de Dominicanen wordt gesproken. Er is een herberg waar mensen in gesprek kunnen gaan met een van de broeders en er zijn ook boeken, CD s en liturgische materialen verkrijgbaar. Wij sluiten de dag af om u met de Vesperdienst waarbij iedereen welkom is. Maastricht Liefdezusters van de H. Carolus Borromeus St. Servaasklooster M. Gerards-Wijnen Doel: Bezoekers iets laten ervaren van de spiritualiteit, die onze stichteres, Elisabeth Gruyters, ons heeft nagelaten als religieuzen in dienst van kerk en maatschappij. Aanmelden vóór 7 mei: Programma: uur Ontvangst met koffie uur Kennismaking met de congregatie uur Rondleiding door klooster, tentoonstelling en ons nieuwe Stilte- en Bezinningscentrum uur Afsluiting met een gebedsdienst in de Ceciliazaal We verwachten dat de gasten deelnemen aan het hele programma.

9 Zusters van de voorzienigheid Megen Minderbroeders Megen Clarissen Veldstraat 20 Wij stellen ons huis open van u tot 17.00u Bij het onthaal bieden wij een frisdrank aan en vertellen in 't kort over de historie van de Congregatie en over de zending van onze gemeenschap op vandaag. Daarna is er een rondleiding die eindigt in de kapel waar wij afsluiten met een gebedsmoment. Kloosterstraat 6 zr. Brigitta Open uren van uur Rondleiding klooster Museum Heilig Bruurke Bezoek Hof van Lof St Clarastraat C Bots Josephsberg T van Adrichem Mensen zijn van harte welkom om met ons mee te bidden. Op zaterdag: middagdienst van uur en de avondviering om uur.

10 Oosterhout NB Norbertinessen Oirschot Zusters Franciscanessen van Oirschot Sint- Kloosterdreef Zr Mechtild Catharinadal De bezoektijden in Sint-Catharinadal zijn van tot uur. Voorafgaand is er om uur een gebedsdienst. Er is eveneens de mogelijkheid om het bezoek af te sluiten met de gebedsdienst om uur, samen met de zusters. Programma: - Rondgang door het kasteeltje De Blauwe Camer en woonruimten van de zusters. - Ontmoeting met de zusters. - Diapresentatie over leven en werken van de zusters. - Gelegenheid om eigen werk van het Kunstatelier te bekijken en evt. te kopen. - Mogelijkheid voor het gebruik van een kopje koffie, thee of frisdrank, tegen vergoeding. Koestraat Marie-Louise Luybregts uur viering in onze kapel waarin Franciscus centraal staat. Er worden twee verhalen uit de Fioretti voorgedragen door een verhalenverteller, omlijst door muzikale intermezzi en daarnaast besteden we aandacht aan de geschiedenis van de kapel en de aanwezige glas in loodramen met afbeeldingen van Franciscus. Aansluitend is er koffie en thee op de refter. Het geheel wordt om uur afgesloten.

11 Oudenbosch Franciscanessen van Oudenbosch St.Anna Franciscuslaan 30 V de Wild De ontvangst van de bezoekers is tussen en uur. Na een welkomstwoord door de algemene overste zullen de bezoekers in groepjes van 8 personen worden rondgeleid door het klooster. Daarbij wordt ook de tentoonstelling bezocht die is ingericht naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de Congregatie van Sint Anna, dat op 26 juli 2013 werd gevierd. Tot besluit van de middag kunnen de bezoekers om uur deelnemen aan de jubileumvespers in de kapel. Koffie, thee en frisdrank zullen op deze open kloostermiddag uiteraard niet ontbreken. Wie belangstelling heeft om deel te nemen, gelieve te en naar of eventueel te bellen tijdens kantooruren naar Opgave kan tot uiterlijk 2 mei. Roermond Klooster Camillianen Heinsbergerweg P Schreur Schijndel Oblaten van de H. Franciscus van Sales (OSFS) Tussen en uur staat de deur van ons klooster open. Wij willen u laten zien hoe wij als - kleine groep - Camillianen de zorg voor zieken en armen in onze omgeving verder gestalte willen geven in deze tijd van ombuigingen en onzekerheid binnen de gezondheidszorg. Het erfgoed en de inspiratie van Jezus van Nazareth en Camillus de Lellis gaan verder. Wie draagt mee? Salesianum Gemondseweg XW W Holterman osfs Open Kloosterdag valt dit jaar samen met de salesiaanse familiedag: op 10 mei bent u allen van harte welkom, tussen en u. U wordt ontvangen door leden van de congregatie en leden van salesiaanse kringen. U kunt deelnemen aan de activiteiten van de salesiaanse familie tussen en en tussen en uur. Om wordt de dag afgesloten met een eucharistieviering; belangstellenden kunnen aansluiten. Voor meer informatie over het programma:

12 Zusters van Liefde Sint- Jozefklooster Pastoor van Erpstraat B. van Geffen Programma uur: ontvangst met koffie en thee uur: Congregatiegeschiedenis in het kort, uitleg over de Vincentiaanse spiritualiteit en het jaarthema van de KNR `Geroepen om te delen, met aansluitend gelegenheid tot gesprek. Wandeling door het klooster uur: Gebedsmoment in de kapel uur: Sluiting Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het hele middagprogramma, tussentijds aansluiten is niet mogelijk. Aanmelden is mogelijk tot 8 mei via de receptie van het moederhuis, telefoonnummer of Algemene informatie over de Congregatie Zusters van Liefde is te vinden op

13 Sint Agatha (Cuijk) Priorij van de Kruisheren Kloosterlaan 26 P Snijkers o.s.c. De gemeenschap van de kruisherenpriorij verwelkomt de bezoekers van de Open Kloosterdag in de vroege namiddag, vanaf 13u00. Er is een kloosterrondleiding voorzien zonder vastgelegde begintijden. De 'tour' vangt aan in de kloosterkerk. Daarna krijgen gasten ook een beeld van de rest van de kloostergebouwen die tijdens de Open Kloosterdag toegankelijk zijn: de oude kloostergangen, het eenvoudige kloosterkerkhof, enkele gemeenschappelijke ruimtes, enz. De broeders van het convent geven toelichting bij de eigen wijze van leven in de Orde van het heilig Kruis, beantwoorden vragen, etc. In bepaalde ruimtes kunnen audio-visuele voorstellingen bekeken en beluisterd worden. Het klooster te Sint Agatha ligt al sinds in een prachtige groene omgeving. Een wandeling of fietstocht in onze buurt biedt verrassende perspectieven op het kloostercomplex. De kruisheren van Sint Agatha hebben binnen de oude kloostermuren een unieke kloostertuin. Een van de broeders ontwerpt en vervaardigt bijzondere kunstboekbanden. Zijn atelier bevindt zich op het kloosterdomein. Er is ook gelegenheid om kennis te maken met, en dus te proeven van kruisherenbier. Kruisheren zijn een religieuze kloosterorde die dagelijks publiek - de liturgie van de Kerk vieren, in de eucharistie en het getijdengebed. We willen onze Open Kloosterdag afronden, in de kloosterkerk, met een gezongen Nederlandstalige vesperdienst. Deze gebedsdienst begint om 17u00, en is toegankelijk voor onze bezoekers. Heel hartelijk welkom!

14 Sittard Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus Moederhuis Regina Carmeli Kollenberg carmeldcj.nl M Gisela Tilburg Dochters van O.L.V. van het H. Hart Generalaat Fraters CMM Vanaf uur: Powerpointpresentatie: het leven van de zusters Rondleiding: klooster, kapel, bezinningshuis, tuin (14.30 u, u, u) Museum Moeder Maria-Teresa Stille aanbidding in de kleine kapel ( uur) Kennis maken met: de zusters - de karmelfamilie - de lekenorde van de Karmel Koffie - thee - frisdrank - gebak Vespers (= avondgebed) om uur uur: einde Notre Dame Oloflaan 1 M Ringalda E van Dijk uur Ontvangst met koffie / thee uur Welkom door Zr. Mary Ringnalda, Provinciaal uur Gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan uur Korte rondleiding uur Afsluiting in de Kapel Bent u niet in de gelegenheid om s morgens te komen, het middagprogramma start om uur Gasthuisring B Huitema Tussen uur en uur doorlopend programma: ontvangst in kapittelzaal, rondleiding, bezoek expositie, powerpoint over de zending nú uur: afsluitende vesperdienst

15 Zusters van Liefde O.L.V. Moeder van Barmhartigheid Utrecht Dienaressen van de Heilige Geest Oude Dijk J.Burgers Ontdek het klooster door een van de vier routes te volgen: Tuinroute (o.a. kloostertuin en begraafplaats) Kapelroute (o.a. grote kapel, Mariakapel) Museumroute (o.a. congregatie- en beeldenmuseum) Ontmoetingsroute (o.a. Barach groep, Bezield Verband, Cursus Icoonschilderen, Missie Ontwikkeling Vrede-groep en Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel) Onderweg vertellen zusters u graag over de congregatie en over hun leven als Zuster van Liefde. Studenten bouwkunde van Avans hogeschool geven uitleg over het monumentale gebouw. Onder leiding van een stadsgids kunt u een wandeling maken door de fraaie kloostertuin. In het Ontmoetingscentrum en - bij mooi weer - buiten op het terras is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en in gesprek te gaan met zusters. Wees welkom! Onze voordeur staat van uur tot uur open. Om uur sluiten we af met een korte viering in de kapel aan de Oude Dijk, Tilburg. Klooster Cenakel C van der Knaap uur: Getijdengebed in de kapel, waarna ontvangst in de bezoekkamer met koffie/thee. Spreken met de zusters is mogelijk Er is een videopresentatie over het leven van de zusters. Afsluiting met de gezongen vespers in de kapel om uur

16 Valkenburg a/d Geul Dienaressen van de Heer en Maagd Matara Priorij Regina Pacis Oud Valkenburgerweg 16 Tel beschikbaar van M. Mercedes SSVM Voorschoten Zusters Dominicanessen van de H. Catharina van Siëna Iedereen is welkom bij de namiddag gebed in de buiten kapel Ontvangst in de spreekkamer met een kop koffie/thee en cookies. Kennismaken met de zusters Presentatie van het kloosterleven. Gelegenheid om vragen te stellen. Rondleiding in de gasten afdeling. Korte wandeling in de gastentuin. Het klooster zelf is slot, dus helaas geen rondleiding binnen Eind bezoek Gezongen Vespers van de Zondag. Iedereen is in de gasten kapel welkom. Huize Bijdorp Veurseweg 3 B. Tuin, E: Van uur tot uiterlijk uur is er het volgende programma: uur: Koorgebed in de kapel van Huize Bijdorp uur: Ontvangst in de aula met koffie uur: Presentatie in woord en beeld over de geschiedenis van de Congregatie en daarna gelegenheid tot vragen stellen uur: Gelegenheid om in gesprek te gaan met zusters uur: Afsluiting

17 Zenderen Carmel St. Jozef Carmelitessenweg Van harte welkom tussen uur. De zusters zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Er worden beelden getoond van hostiebakkende zusters en de film "Leven binnen de Kloostermuren" is te zien, over het leven van de Carmelitessen. Ook kunt u samen met de zusters bidden in de kapel van het klooster. Tijden: om uur en om uur. Om uur zijn de vespers en het rozenkransgebed in de kapel. Zwolle Dominicanenklooster Assendorperstraat 29 J Laan Hartelijk welkom bent u vanaf uur aan de voorkant van ons klooster/kerk: Assendorperstraat 29. Enkele onderdelen van het programma vinden later plaats. (Komt u met een auto dan kunt u via de achterkant van dit gebouw Assendorperdijk parkeren.) We laten u kennis maken met de inspiratie van de Dominicaanse Familie en de activiteiten die in het klooster en kerk aangeboden worden. Ons programma is het volgende: Om uur kunt u deelnemen aan het middaggebed in het koorgedeelte van de kerk; elk uur vanaf 14.00, 15.00, en uur is er een rondleiding; elk half uur vanaf uur is er een gesprek met één van de bewoners of dragers van dit geheel; er is iets te zien en te lezen; om uur kunt u deelnemen aan een eenvoudige maaltijd; wilt u de zaterdagavond viering in de kerk meemaken, dan begint die om uur.

plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres

plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres plaats lokatie adres telefoonnummer contactpersoon e-mail adres Almelo 1 Karmelgroep Almelo Rembrandtlaan 25 0546 536 410 Mevrouw secretariaat@karmel.nl Monique Jacobs 9.30 16.30 uur doorlopend informatietafel

Nadere informatie

bulletinjaargang 17 nummer 1 maart 2014

bulletinjaargang 17 nummer 1 maart 2014 Konferentie Nederlandse Religieuzen bulletinjaargang 17 nummer 1 maart 2014 In beeld Jouw beminnelijke gekriebel Ellen Terpstra pagina 4 Religieus Erfgoed Maria Roepaan pagina 28 Geroepen om te delen Wat

Nadere informatie

Gabriëlle is eerder bestuurslid geweest en Joop is naast vele andere werkzaamheden koster van De Menswordingskerk.

Gabriëlle is eerder bestuurslid geweest en Joop is naast vele andere werkzaamheden koster van De Menswordingskerk. Parochiekern De Goede Herder Postadres: Hoge Rijndijk 16 2382 AS Zoeterwoude Telefoon secretariaat: ma-/wo-/vr-ochtend 071-541 15 10 Telefoon urgente zaken: 06-22 02 76 68 E-mail secretariaat: degoedeherder@yahoo.com

Nadere informatie

De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014

De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014 De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014 Thuiskomen Huis met een ziel Zorg en aandacht Passie, inspiratie en eenvoud Authentiek BCProgramma_2014.indd 1 19-11-13 16:48 Retraites

Nadere informatie

Jrg. 23 nr. 10 O N D E R W E G 13/12 t/m 18/1-2015

Jrg. 23 nr. 10 O N D E R W E G 13/12 t/m 18/1-2015 Jrg. 23 nr. 10 O N D E R W E G 13/12 t/m 18/1-2015 Beste Parochianen, De adventstijd met z n vier weken van voorbereiding op het Kerstfeest valt altijd samen met de drukke decembermaand. Deze weken hebben

Nadere informatie

SchijndelsWeekblad Dit is een uitgave van Jan en Jan Media B.V.

SchijndelsWeekblad Dit is een uitgave van Jan en Jan Media B.V. Lintje Riek Hellings 2 KEG niet stilgezeten 3 Gratis naar Wish 8 SchijndelsWeekblad 40e Dit is een uitgave van Jan en Jan Media B.V. Donderdag 18 juni 2015 jaargang wk 25 Jan en Jan nieuwe eigenaar Schijndels

Nadere informatie

De Kerk in t Midden. Informatieblad van en voor de protestantse gemeente Oosthoek te Hulst. Verschijnt 8 maal per jaar

De Kerk in t Midden. Informatieblad van en voor de protestantse gemeente Oosthoek te Hulst. Verschijnt 8 maal per jaar De Kerk in t Midden Informatieblad van en voor de protestantse gemeente Oosthoek te Hulst. Verschijnt 8 maal per jaar Jaargang 26 nr. 2 oktober 2014 Colofon Redactie: José v.d. Elshout - ds. Pieter Overduin

Nadere informatie

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 Kinderen van God Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 In zijn brief aan de christenen van Efese schrijft de heilige apostel Paulus de volgende zin: Hij (God) heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd

Nadere informatie

Bank. Pastoraal woord. Juli/Augustus 2015

Bank. Pastoraal woord. Juli/Augustus 2015 Keizersgracht 220 1016 DZ Amsterdam Juli/Augustus 2015 www.olvkerk.nl info@olvkerk.nl www.facebook.com/ olvkerk www.twitter.com/ olvkamsterdam Maandblad van de Rooms-Katholieke ONZE LIEVE VROUWEKERK Bank

Nadere informatie

Damascus, Mar Yakub, Libanon Getuigenis van een genieten bij de bron.

Damascus, Mar Yakub, Libanon Getuigenis van een genieten bij de bron. Artikel van pater Daniël Maes o.praem. in het tijdschrift Hoor Israel, december 2010. Met toestemming overgenomen. Dit artikel geeft een inkijkje in heden en verleden van de Kerk in het Midden-Oosten,

Nadere informatie

Kom, en zie... Bedevaarten en Pelgrimstochten Landelijke Beweging

Kom, en zie... Bedevaarten en Pelgrimstochten Landelijke Beweging Kom, en zie... Bedevaarten en Pelgrimstochten Landelijke Beweging 2015 1 Beste Bedevaarder en Pelgrim, Op bedevaart gaan is de vertrouwde omgeving (huis, gezin, familie, buurt, vriendenkring) achterlaten

Nadere informatie

ZWEMLES Zwemles in kleine groepjes van 3 tot 6 kinderen. Voor meer info en inschrijven, zie: www.zwemschoolmierlo.nl

ZWEMLES Zwemles in kleine groepjes van 3 tot 6 kinderen. Voor meer info en inschrijven, zie: www.zwemschoolmierlo.nl THIS GENERATION GELDROP HEEFT PLAATS GOEDE DOELEN JAAR VAN DE ST. JOZEFSCHOOL MAAND VAN DE GESCHIEDENIS ARM EN RIJK pagina 3 pagina 5 pagina 10 This Generation is zonder twijfel het bekendste moderne koor

Nadere informatie

Met open armen. WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens. Handleiding eerste leerjaar

Met open armen. WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens. Handleiding eerste leerjaar Met open armen WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens Handleiding eerste leerjaar Inhoud Inleiding..................................................................................................

Nadere informatie

Oorlog zonder vader. kunst- en cultuurmenu: Kunstmenu. discipline: Literatuur

Oorlog zonder vader. kunst- en cultuurmenu: Kunstmenu. discipline: Literatuur groep 7-8 Oorlog zonder vader kunst- en cultuurmenu: Kunstmenu discipline: Literatuur 2012-2013 Colofon Dit is een uitgave van: Kunst Centraal Postbus 160 3980 CD Bunnik tel: 030-659 55 20 fax: 030-659

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Open Hof Rotterdam

Profielschets wijkgemeente Open Hof Rotterdam 1 Profielschets wijkgemeente Open Hof Ommoord: historie Ongeveer 50 jaar geleden werd met de bouw begonnen van de wijk Ommoord. In het Oosten van Rotterdam moest in hoog tempo nieuwbouw komen i.v.m. de

Nadere informatie

Beste Poverellovrienden,

Beste Poverellovrienden, België-Belgique P.B. 1000 Brussel 1 1/0135 Driemaandelijks tijdschrift - Nr. 3/2000 Afgiftekantoor Brussel 1 Poverello VZW Zuinigheidsstraat 4 1000 Brussel Tel. 02/511.52.12 Rek.nr. 001-0865703-54 http://www.poverello.be

Nadere informatie

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er!

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er! De Clingel van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten jaargang 27 september - oktober 2014 Vandaag heeft waarde Thema De zomer van Het Huis Nebo De duofiets is er! Wie was Floris Arntzenius?

Nadere informatie

Halderberge. Welkom in Hartelijk Halderberge. Open pleinendag Tivoli Sterrenwacht. Lees de artikelen op pagina 5. Tipagenda

Halderberge. Welkom in Hartelijk Halderberge. Open pleinendag Tivoli Sterrenwacht. Lees de artikelen op pagina 5. Tipagenda Evenementen in Bruisend Halderberge Kom het beleven! Editie 6-2015 Welkom in Hartelijk Halderberge Het evenementenseizoen gaat bijna van start. Dit moment grijp ik dan ook aan om met trots te kijken naar

Nadere informatie

Venlo- Binnenstad 7-8 9-10 14-15 20-22. Jaargang 3 nr. 3 oktober 2004 DIT N UMMER. De Nolensfeeste. Flitsen. Kunstenaars.

Venlo- Binnenstad 7-8 9-10 14-15 20-22. Jaargang 3 nr. 3 oktober 2004 DIT N UMMER. De Nolensfeeste. Flitsen. Kunstenaars. Jaargang 3 nr. 3 oktober 2004 Venlo- Binnenstad Van de Redactie Op het moment dat we dit schrijven, genieten we van een nazomer waar je U tegen zegt. Het zonnetje was wat laat uit de veren maar maakt nu

Nadere informatie

inko informatiegevende en kontaktleggende periodiek van de fraters van utrecht

inko informatiegevende en kontaktleggende periodiek van de fraters van utrecht inko informatiegevende en kontaktleggende periodiek van de fraters van utrecht VAN DE REDACTIETAFEL Vol goede moed zijn we als redactie aan de 37 ste jaargang van ons tijdschrift INKO begonnen. Vol goede

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Stadsdorp Elsrijk

JAARVERSLAG 2014. Stichting Stadsdorp Elsrijk JAARVERSLAG 2014 Stichting Stadsdorp Elsrijk Inhoud Inleiding... 2 Stichting Stadsdorp Elsrijk... 4 Doelstelling... 5 Speerpunten in 2014... 6 Bijeenkomsten... 7 Clubs... 11 (Social) Media & communicatie...

Nadere informatie

GROTE KERK GEMEENTE DORDRECHT. In deze wijkbrief

GROTE KERK GEMEENTE DORDRECHT. In deze wijkbrief GROTE KERK GEMEENTE DORDRECHT In deze wijkbrief Dordtse Dom draait door Open-deur-dienst Reisje Hollands Venetië Expositie aquarellen Jubileum Grote Kerk Nieuwe leden kerkenraad Rooster van kerkdiensten

Nadere informatie

Plus-supermarkt even dicht. Wanne klets war!

Plus-supermarkt even dicht. Wanne klets war! De Tweeterp Dorpskrant voor Engelen en Bokhoven Plus-supermarkt even dicht Wanne klets war! Verder in dit nummer jaargang 49 nummer 2 16 februari 2013 Van donderdag 21 februari tot en met dinsdag 5 maart

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

5 daagse zomercursus Ontmoeting in woord en beeld

5 daagse zomercursus Ontmoeting in woord en beeld 5 daagse zomercursus Ontmoeting in woord en beeld Thema: Dagboektekenen in kunst en cultuur van Wallonië met een Touche Française Cursuscode: 9015 Data: 12 16 augustus 2015 Duur: Woensdag zondag Niveau:

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

Halverwege. Periodiek van de Kloosterkerkgemeente Ten Boer - Woltersum - Sint Annen. 30 ste jaargang nummer 4

Halverwege. Periodiek van de Kloosterkerkgemeente Ten Boer - Woltersum - Sint Annen. 30 ste jaargang nummer 4 1 Halverwege Periodiek van de Kloosterkerkgemeente Ten Boer - Woltersum - Sint Annen Kerst 2011 30 ste jaargang nummer 4 R o n d o m d e d i e n s t e n 2 R o n d o m d e d i e n s t e n Zaterdag 24 december

Nadere informatie

INHOUD. januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari

INHOUD. januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari 2 27 januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari INHOUD MEDITATIE... 1ª KERKDIENSTEN... 2ª Kopij "Schakels" 3ª; Kerkelijke adressen 3ª; Autodienst 3ª;

Nadere informatie

Wie ben ik? Ingrid van der Aart, pastoraal werkster

Wie ben ik? Ingrid van der Aart, pastoraal werkster PASTORALE Informatieblad voor de Bonifatiusparochie Jaargang 13 - nummer 7 september 2013 Wie ben ik? Het is een zonnige zondagmiddag als ik in de Martinuskerk in Voorburg het volgende jonge stel ontvang

Nadere informatie