JAARVERSLAG KBO Middelburg - Veere

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG KBO Middelburg - Veere"

Transcriptie

1 KBO Middelburg - Veere JAARVERSLAG 2015 ALGEMEEN Wij zijn in 2015 begonnen met 282 leden. Helaas is ledenverlies door overlijden, verhuizingen en opzeggingen wegens onder andere contributiehoogte, onvermijdelijk en daarom blijft ledenwerving van groot belang. Dankzij mond tot mondreclame konden we zelfs een ledenwinst behalen en kwam het aantal leden midden december 2015 op 302. We weten dat er aan het einde van het jaar mensen zijn die hun lidmaatschap beëindigen en daardoor begonnen we 2016 met 299 leden. Om 31 december 2015 is het jongste lid van onze afdeling 51 jaar en het oudste lid heeft dit jaar de mooie leeftijd van 99 bereikt. Ledenvergaderingen Dit jaar zijn er weer twee Algemene Ledenvergaderingen (ALV) gehouden, te weten op 1 april met als gastspreker de burgemeester van Middelburg mr. H.M. Bergmann waarbij 45 leden aanwezig waren. 2 december met een optreden van Wijktheater Middelburg Kantelt U mee?, hierbij waren 51 leden aanwezig. Dit zijn hele mooie opkomsten. RABO clubkascampagne Dit jaar werd voor de vierde keer deelgenomen aan de RABO clubkascampagne. Samen met KBO Afdeling Vlissingen is er reclame voor de KBO gemaakt en dit had tot gevolg dat we 307,75 mochten ontvangen. Ger van Waegeningh ontvangt de Spotlight Award 2015 De Lange Jan Awards (LJA) zijn de vrijwilligersprijzen van de gemeente Middelburg. Het is een project van de gemeente Middelburg in samenwerking met Stichting Welzijn Middelburg. In Middelburg zijn er ruim vrijwilligers actief. Om hen te bedanken voor hun enorme inzet worden er iedere twee jaar Awards uitgereikt tijdens een mooie avond in de Stadsschouwburg Middelburg. Spotlight Award is voor de individuele vrijwilliger die zich op een speciale manier onderscheidt. Genomineerd waren Josian van Lent; Mar Aalders en ons bestuurslid Ger van Waegeningh.

2 Het bestuur van KBO afdeling Middelburg-Veere heeft Ger van Waegeningh voorgedragen voor deze Award omdat zij uitzonderlijk actief en daarbij zeer effectief is in haar vrijwilligersactiviteiten en dat zowel in het bespreken, organiseren als het uitvoeren daarvan. Gezien haar leeftijd is zij onvoorstelbaar actief. Tevens kennen wij geen vrijwilliger die zich zo onbaatzuchtig voor anderen inzet als zij, zowel voor individuen als voor groepsactiviteiten. Gelukkig vonden de inwoners van Middelburg Ger de beste kandidaat en aan haar werd op een speciale vrijwilligersavond op feestelijke wijze de spotlight Award uitgereikt. BESTUUR Het afdelingsbestuur zag er op 1 januari 2015 als volgt uit: voorzitter de heer W.F.M. Jansen secretaris de heer B.J. van Dijk penningmeester mevrouw A.C.M. Moermond ledenadministratie de heer B.J. van Dijk bestuurslid mevrouw G.W.M. van Waegeningh bestuurslid mevrouw M. van Egdom Op 1 april werd mevrouw T. van Hoof als bestuurslid benoemd. Op 2 december werd mevrouw K. Postema als bestuurslid benoemd. Onze voorzitter, de heer Jansen is in het najaar benoemd tot voorzitter van KBO Zeeland, reden voor hem om noodgedwongen afstand doen van het voorzitterschap van onze afdeling. Op 2 december werd de heer R. Louwes benoemd tot onze nieuwe voorzitter. Vergaderingen Het bestuur heeft elke maand vergaderd. CONTACT MET DE LEDEN KBO-Wijzer In de kop van onze KBOWijzer staat dat het het mededelingenblad van de afdeling is. En meer is het ook niet. In de Wijzer geen berichten over regeringsvoornemens ouderen betreffend, geen gemeentepolitiek, niets over de provincie die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer. Onze leden krijgen alleen, liefst korte, berichten te lezen over wat er binnen de afdeling of plaatselijk te gebeuren staat. Bij hoge uitzondering blikken we terug of wordt over een individueel lid geschreven. Dit jaar ging het vaak over Ger van Waegeningh, elders in dit verslag staat waarom. Het materiaal voor die berichten wordt aangeleverd door de diverse werkgroepen, die we daarvoor heel dankbaar zijn. Zonder deze kopij kan geen blad gemaakt worden. De redacteur van de KBOWijzer redigeert de stukken naar inhoud en vorm en zet ze op volgorde. Maar zelden is het nodig om een vulstukje (gedicht, puzzel) te plaatsen. Dat gebeurt alleen als een bladzijde voor minder dan driekwart gevuld kan worden en de pagina toch vol moet, want papier is minder kostbaar dan inkt.

3 Het bestuur is verantwoordelijk voor de inhoud van het blad. Daarom wordt het concept van iedere Wijzer altijd eerst rond gestuurd en kunnen verbeteringen aangebracht worden. Gelukkig wordt daarvan vaak gebruik gemaakt, maar zelfs dan kan het nog voorkomen dat er wel eens een foutje blijft staan. Bezorging Nestor en KBO-Wijzer Behalve voor het maken van het blad is de redacteur ook verantwoordelijk voor de verspreiding er van. Tot ons grote genoegen beschikken we sinds het begin van dit jaar over maar liefst negentien bezorgers. Zij fungeren niet alleen als bestellers maar geven ook specifieke mededelingen door, die ons anders niet zouden bereiken. Omdat er veel bezorgers zijn, zijn hun wijken niet al te groot. De bezorglijsten zijn gedigitaliseerd en worden gemaakt aan de hand van KBOLEDEN, door onze nauwkeurige secretaris Bart van Dijk. Kortom de KBOWijzer is een gezamenlijk project voor en door alle leden waar met veel plezier aan gewerkt wordt. Website De website wordt verzorgd door Bart van Dijk. Op de website van de afdeling worden naast onze KBO- Wijzer die daar na verschijnen nog één jaar leesbaar is, ook verslagen, vaak met foto s, van activiteiten gepresenteerd. Kijk eens op onze website dat is zeker de moeite waard. ACTIVITEITEN BBQ Op 28 augustus heeft het bestuur een BBQ georganiseerd voor de vrijwilligers van onze afdeling. Deze BBQ, waaraan 32 leden deelnamen, werd gehouden in de tuin van de Pastorie. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde happening die zeker voor herhaling vatbaar is. WERKGROEP CULTUUREDUCATIE EN IDENTITEIT De Werkgroep Cultuureducatie & Identiteit kan terug zien op een geslaagd Met voldoening constateren wij dat de lezingen, stads en museumbezoeken en andere activiteiten druk bezocht zijn. Er was veel belangstelling voor de lezingen van Piet van der Klis. We hopen dat hij volgend jaar weer enkele lezingen voor onze afdeling komt houden. Een lezing van Cor Kuyvenhoven over pelgrimeren trok ook veel belangstelling. Trees Verwilligen hield een mooie en interessante lezing over restauratie van schilderijen. De bomenlezing van Johan Antheunisse werd ook goed bezocht, zoals ook de lezing van Han Bleyenberg over devotie, bid en gedachtenisprentjes. De muzikale bijdrage kwam van Jos van Nassau met een lezing over klassieke muziek en Frank van Hoof met een lezing over Russische componisten. Nicolette Meulenbroek gaf een workshop kunst, liturgie en kleur en in de HH. Petrus- en Pauluskerk waren de heiligen onderwerp van een quiz met boeiende verhalen over het leven van enkele heiligen.

4 Dit jaar werden bezoeken gebracht aan Veere, het Van de Perrehuis, het Dordrechts Museum, Panorama Mesdag, het Escher Museum en Boijmans van Beuningen. Op een zonnige dag in juli werd een bezoek gebracht aan de tuinen van het Rammekenshof in Ritthem. Zeventien deelnemers hebben op vier middagen de cursus Wat een Kunst gevolgd. Niet onvermeld mag blijven de vijfdaagse vakantie in het Sauerland, waar de deelnemers nu nog enthousiast over zijn. Al deze activiteiten zijn geslaagd door de deelname van veel leden waarvan we meerdere telkens weer terugzien. Het is fijn voor de Werkgroep als er zo veel belangstelling is. We hopen volgend jaar weer een mooi programma te presenteren. Als U een suggestie heeft voor een uitstapje, museum, stadsbezoek, concert of u hebt een ander idee, neem dan contact op met Ger van Waegeningh activiteiten van de werkgroep 13 januari Senioren Expo Brabant in Veldhoven, 17 deelnemers. 30 januari Lezing Piet van der Klis, vaderlandse geschiedenis met schoolplaten, 36 deelnemers. 18 februari Lezing Trees Verwilligen, restauratie schilderijen, 30 deelnemers. maart Cursus (vier keer) Jacques Heeren Wat een Kunst, 17 deelnemers. 22 maart Mattheus Passion, 7 deelnemers. 22 april Lezing door Johan Antheunisse over bomen, 29 deelnemers. 15 april Bezoek aan Veere, 17 deelnemers. 7 mei Bezoek aan het Van de Perrehuis, 17 deelnemers. 20 mei Lezing klassieke muziek door Jos van Nassau, 19 deelnemers. juni Vakantie Sauerland, hotel Marleen, 13 deelnemers. 17 juni Lezing Han Bleyenbergh over devotie-, bid- en gedachtenisprentjes, 22 deelnemers. 25 juni Bezoek aan Het Dordrechts Museum, 12 deelnemers. 23 juli Bezoek aan de tuinen van het Rammekenshof in Ritthem, 26 deelnemers. 5 augustus Bezoek aan Gent, 16 deelnemers. 19 augustus Lezing Piet van der Klis over brandschilderen en glas en lood, 34 deelnemers. 10 september Lezing Cor Kuyvenhoven over pelgrimeren en zijn voettocht naar Rome, 31 deelnemers. 7 oktober Lezing Nicolette Meulenbroek over kunst, liturgie en kleur, 12 deelnemers. 20 oktober Panorama Mesdag en Escher museum Den Haag, 4 deelnemers. 28 oktober Lezing Frank van Hoof over Russische componisten, 45 deelnemers. 4 november Nicolette Meulenbroek, quiz heiligenbeelden en prenten, HH. Petrus- en Pauluskerk, 24 deelnemers. 8 november Zeeuwse Concertzaal Openbare repetitie Zeeuws Orkest, 5 deelnemers. 12 november Museum Boijmans van Beuningen van Bosch tot Breugel, 10 deelnemers. 29 november Zeeuwse Concertzaal, Codarts Chamber Orkest, 9 deelnemers Uit Eten 6 januari Café Willem, 17 deelnemers 13 februari Café Willem, 18 deelnemers 24 april La Piccolo Italia, 10 deelnemers 30 mei Café Willem, 23 deelnemers 5 september Gasthuis, 22 deelnemers

5 6 november Het Getij, 11 deelnemers 8 december Scalda, 33 deelnemers WERKGROEP ONTSPANNING Wandelgroep In 2015 hebben we eens per maand op een woensdagmiddag gewandeld. Deze middagen zijn sportief en heel gezellig. De bedoeling is om rustige, niet te lange wandelingen te maken. We hebben o.a. Middelburg op een leuke wijze gezien. In en om Veere hebben we de prachtige natuur bekeken met uitleg van het echtpaar Berkvens. Na afloop maakten we graag gebruik van hun uitnodiging om bij hen in de tuin uit te rusten en te genieten van een heerlijke traktatie. Om kasteel Westhove is het niet alleen heerlijk toeven, maar ook kunnen de benen er gebruikt worden. Ook de Oude Veerseweg biedt wandelmogelijkheden waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. In december zijn we, na een leuke omweg in de stad, de vitrinekasten in de kerk gaan bekijken waarbij Nicolette Meulenbroek een uitleg gaf. Kortom, het was een heel fijn wandeljaar. Zondagmiddagcontactgroep Elke laatste zondag middag van de maand wordt er iets georganiseerd. Om een greep hier uit te doen: een lunchconcert in Oost Souburg, een rit met de zonnetrein in Vlissingen, een rit met de stoomtrein Goes-Borssele, een concert in de Groote Kerk in Veere, een concert in de Zeeuwse Concertzaal en museumbezoek. Het zijn hele gezellige middagen waar ieder die dit graag wil, aan mee kan doen. Je leert elkaar wat beter en op een andere manier kennen. Het is fijn als er ideetjes aangedragen worden die dan door Riet Roos en Käthe Postema worden uitgewerkt. We kijken terug op een fijn en heel prettig Kerstviering Op 15 december hielden we in de Pastorie een middag onder de titel Voorbereiding op de Kersttijd. De deelnemers moesten zelf een mok meenemen voor de chocolademelk, een waxinelichtje in een glaasje, een versiering voor in de lichtjesboom en nadenken over wat zij een ander voor kerst en het komende jaar toewensen. Deze wensen werden op kaartjes geschreven. Na de afwas stonden tasjes klaar met daarin de wenskaarten, het (kerst)glaasje van de advocaat en het programmaboekje. De middag verliep geheel volgens plan. Käthe sprak stichtelijke woorden, maar de toon bleef licht. Er was bewondering alom voor de gedichten van ons medelid Toke Thomas. Het verrassend optreden van Isabelle de Witte (in vermomming) als Jan de Herder in de kerk werd zeer gewaardeerd. Prettig was de gedachtewisseling over de kerstwensen onder leiding van Marian, waarbij iedereen aan bod kwam. Ook onder het advocaatje met slagroom werd geanimeerd geconverseerd. Het was een geslaagde middag. Nordic Walking Dit jaar is voor de Nordic Walking club zeer positief geweest. We hebben dit jaar bijna op elke vrijdag kunnen wandelen. Slechts zevenmaal is de wandeling als gevolg van slecht weer of andere KBO activiteiten, afgelast. We begonnen het jaar met dertien actieve leden. Daar zijn er inmiddels door verschillende omstandigheden, drie mee gestopt. Maar door goede mond tot mond reclame gaan we met vijftien actieve leden het nieuwe jaar in. Ofschoon er geen opkomstplicht is, zijn we toch telkens met ongeveer negen personen onderweg.

6 De te lopen afstanden waren in het verleden steeds tussen de 7 en de 10 km. Omdat we inmiddels ruim negen jaren ouder zijn geworden, lopen we thans wekelijks, maar tussen de 5 en de 8 km. Op de eerste vrijdag van de maand lopen we nog steeds samen met de Nordic Walkers van de KBO afdelingen uit de Zak van Zuid Beveland. Deze traditie is inmiddels al meer dan 9 jaren oud en we sluiten traditiegetrouw het jaar steeds gezamenlijk af met een feestelijke maaltijd. BELANGENBEHARTIGING EN EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGEN De twee vergaderingen van de KBO Kring Noord- en Midden Zeeland hebben we bezocht, onder meer ter voorbereiding op de twee Algemene Vergaderingen van KBO Zeeland in Kloosterzande. Uiteraard waren we daar ook aanwezig. Het bestuur heeft ook in 2015 waar mogelijk en zinvol, de KBO Middelburg-Veere zichtbaar gemaakt en samen met de andere ouderenbonden de belangen op gemeentelijk niveau middels haar netwerken behartigd. De lokale belangenbehartiging gebeurde in het Overleg Samenwerkende Ouderenbonden (OSO). We hebben o.a. meerdere gesprekken met de wethouder Sarafinski gehad over de inzet en begeleiding van de door de KBO opgeleide VBA s. Ook zijn er gesprekken geweest met Stichting Welzijn Veere en de Wmo adviesraad Veere om te komen tot een betere samenwerking. Tot 1 november was onze secretaris namens de KBO lid van de Seniorenraad Middelburg, en kon hij daar onze belangen behartigen. De Seniorenraad is per 1 november samen met de Wmo adviesraad Middelburg opgeheven en daarvoor in de plaats is een Adviesraad Sociaal Domein gekomen. Onze secretaris is op persoonlijke titel lid van deze raad geworden en alhoewel ouderbeleid geen specifiek aandachtsveld meer is, zal hij toch de belangen van de ouderen zo goed mogelijk behartigen. Ook zijn diverse bijeenkomsten van Klaverblad, de Manteling en WPM (Walchers Platform voor Minima) door leden van het bestuur bezocht. DIVERSEN Koninklijke Onderscheidingen Op Koningsdag 2015 werd Kees Veldkamp benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Hij ontving deze onderscheiding voor zijn maatschappelijke, sociale en culturele verdiensten in de provincie Zeeland. Op 20 december werd Ruud Louwes, onze nieuwe voorzitter, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje voor zijn vrijwillige inzet op meerdere terreinen. Vrijwilligers

7 Diverse leden zijn actief geweest als Belastinginvulhulp (HUBA) bij het invullen van belastingformulieren van leden van de ouderenbonden en ook hebben wij vrijwilligers die steun geven als VBA. Een groot aantal leden is betrokken de uitvoering van activiteiten van de afdeling. Vooral bij de bezorging van de Nestor en ons mededelingenblad KBO-Wijzer. Deze inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor het goed draaien van de afdeling. Werving nieuwe leden Ouderenbonden hebben te maken met een terugloop van het aantal leden. Er zal dan ook elk jaar behoorlijk aan de weg getimmerd moeten worden om hetzelfde aantal leden te behouden of om te groeien. Ook nu de laatste jaren het besteedbaar inkomen achteruit gaat en het lidmaatschap vaak niet direct een financieel voordeel oplevert, moet de nadruk gelegd worden op solidariteit en onze katholieke waarden. Eén van de problemen waar we tegen aanlopen is hoe we de grote groep jonge senioren zover krijgen dat ze lid willen worden van de KBO. Er moet nog verdere invulling gegeven worden aan welke argumenten nodig zijn om deze groep voor onze KBO te kunnen interesseren. Contributie Dankzij een zuinig beleid konden we gelukkig ook dit jaar de contributiehoogte weer gelijk houden. Per lid moet 24,00 betaald worden. De afdracht per lid aan KBO Zeeland bedraagt 4,85 en aan de Unie KBO 8,65 Middelburg, januari 2016 Bart van Dijk Secretaris

JAARVERSLAG 2012. KBO Zeeland: 25 mei jaarlijkse bedevaart naar Meerseldreef. Twee van onze leden gingen mee.

JAARVERSLAG 2012. KBO Zeeland: 25 mei jaarlijkse bedevaart naar Meerseldreef. Twee van onze leden gingen mee. KBO Middelburg Veere JAARVERSLAG 2012 1. Algemeen. Begin 2012 hadden we het aantal van 279 leden bereikt. Helaas is ledenverlies door opzeggingen wegens o.a het hoge contributie bedrag, verhuizingen, het

Nadere informatie

JAARVERSLAG KBO Middelburg - Veere

JAARVERSLAG KBO Middelburg - Veere KBO Middelburg - Veere JAARVERSLAG 2017 VOORWOORD KBO Middelburg-Veere is een bloeiende en groeiende afdeling. Er gebeurt veel, wekelijks worden zeer diverse activiteiten georganiseerd die steeds als gezamenlijk

Nadere informatie

JAARVERSLAG KBO Middelburg - Veere

JAARVERSLAG KBO Middelburg - Veere KBO Middelburg - Veere JAARVERSLAG 2016 VOORWOORD KBO Middelburg-Veere is een boeiende afdeling en een vitale afdeling. Leden kunnen zich met grote regelmaat verheugen op een nieuwe bijeenkomst. Vooral

Nadere informatie

Het bestuur van KBO MIDDELBURG-VEERE wenst alle leden Zalig Kerstfeest en een Gezegend Nieuwjaar

Het bestuur van KBO MIDDELBURG-VEERE wenst alle leden Zalig Kerstfeest en een Gezegend Nieuwjaar KBO-Wijzer 8 december 2015 jaargang 10 nummer 12 MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE voorzitter Ruud Louwes rlouwes@zeelandnet.nl telefoon 06 25 55 26 59 secretaris Bart van Dijk kbo-mv@zeelandnet.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Mevrouw Ger van Waegeningh wint vrijwilligersprijs!

Nadere informatie

De heer B.W.N. Vermeer

De heer B.W.N. Vermeer Jaarverslag secretaris 2013 ANBO afdeling Alphen aan den Rijn Bestuur Per 1 januari 2013 bestond het bestuur uit: Mevrouw A Brokerhof De heer P.G.S. Dobbe De heer C.R. de Feiter Mevrouw J. Broer- van Leeuwen

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie senioren Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR 1 Welke voordelen biedt uw KBO lidmaatschap bij uw afdeling? HUL P NODIG - bij

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE

KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE 27 oktober 2016 jaargang 11 nummer 11 voorzitter Ruud Louwes rlouwes@zeelandnet.nl 06 25 55 26 59 secretaris Bart van Dijk kbo-mv@zeelandnet.nl

Nadere informatie

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' maart 2019 - Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 11 maart: heem-natuur dinsdag 19 maart: heem ALGEMENE LEDENVERGADERING Vooruitblik

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Activiteitenplan 2017

Activiteitenplan 2017 Activiteitenplan 2017 KBO afdeling Apeldoorn en Epe Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren 2 Activiteitenplan 2017 - KBO afd. Apeldoorn en Epe Inhoud Inleiding 4 Ledenaantal 4 Jaarvergadering 4 Organisatie

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE

KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE 30 oktober 2017 jaargang 12 nummer 11 voorzitter Ruud Louwes ruudlouwes@zeelandnet.nl 06 46 03 25 60 secretaris Bart van Dijk kbo-mv@zeelandnet.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE. alle KBO-activiteiten staan ook open voor niet-leden

RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE. alle KBO-activiteiten staan ook open voor niet-leden KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE voorzitter Ruud Louwes ruudlouwes@zeelandnet.nl 06 46 03 25 60 secretaris Ank Larivière ank.kbo-mv@zeelandnet.nl tussen 10.00 en 18.00 uur 63 32

Nadere informatie

Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht

Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht Perudreef 8 kamer 21 3563 VA Utrecht Tel.nr:.030-2623249 Website: E-mail: www.kboprovincieutrecht.nl info@kboprovincieutrecht.nl Bankrelatie: NL46 RABO 0394 5800 95

Nadere informatie

VAN DE VOORZITTER Deze uitgave van de KBO-wijzer verschijnt midden in de vakantieperiode.

VAN DE VOORZITTER Deze uitgave van de KBO-wijzer verschijnt midden in de vakantieperiode. KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE voorzitter Wim Jansen jansenwfm@gmail.com telefoon 06 51 27 36 50 secretaris Bart van Dijk kbo-mv@zeelandnet.nl telefoon 62 84 46 penningmeester

Nadere informatie

Overzicht activiteiten MVSV in 2014

Overzicht activiteiten MVSV in 2014 Overzicht activiteiten MVSV in 2014 2014 Was voor MVSV het eerste volledige jaar dat we van ons nieuwe clubhuis en vaarwater konden genieten. Als club hebben we een goed jaar achter de rug met een aantal

Nadere informatie

alle KBO-activiteiten staan ook open voor niet-leden

alle KBO-activiteiten staan ook open voor niet-leden KBO-Wijzer MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE voorzitter Ruud Louwes ruudlouwes@zeelandnet.nl 06 24 86 38 93 secretaris Ank Larivière ank.kbo-mv@zeelandnet.nl tussen 10.00 en 18.00 uur 63 32

Nadere informatie

Samen voor elkaar. Herrie Weber, Voorzitter afdeling Haarlem KBO

Samen voor elkaar. Herrie Weber, Voorzitter afdeling Haarlem KBO INHOUDSOPGAVE Woord vooraf Inleiding Hoofdstuk 1: Plaats van de afdeling binnen de organisatie van de KBO Hoofdstuk 2: Bezinning op de koers en de taken van de afdeling Hoofdstuk 3: Financieel beleid Hoofdstuk

Nadere informatie

Gelukkig hebben we een aantal instrumenten om senioren van dienst te kunnen zijn.

Gelukkig hebben we een aantal instrumenten om senioren van dienst te kunnen zijn. OVA Jaarverslag 2018 1. Algemeen Bestond de OVA op 25 oktober 2017 5 jaar, in 2018 is dit lustrum groots gevierd met het event De kunst van het leven Verderop in dit jaarverslag wordt hier nader op in

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

'b1>...~ Gemeente. ~'1',"Emmen ~ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

'b1>...~ Gemeente. ~'1',Emmen ~ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Jaar Raad categorie/ agendanr. B. en W. 2016 RA16.0126 A 8 16/939 ~ 'b1>...~ Gemeente ~'1',"Emmen ~ Gewijzigd Reglement inzake samenstelling, taak en bevoegdheden van de adviescommissie voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o. Oprichting Artikel 1 Een club functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Samenvatting jaarverslag 2018 Stichting Present Walcheren

Samenvatting jaarverslag 2018 Stichting Present Walcheren Samenvatting jaarverslag 2018 Stichting Present Walcheren Jan Versteeg, voorzitter bestuur Stichting Present Walcheren: We begonnen het jaar 2018 vrij rooskleurig. We hadden in 2017 ruim 50 projecten gedaan

Nadere informatie

Jaarverslag De samenstelling van het bestuur per 31 december 2017 was als volgt : bestuurslid

Jaarverslag De samenstelling van het bestuur per 31 december 2017 was als volgt : bestuurslid Jaarverslag 2017 Dorpshuis De Nesse van de Stichting Dorpshuis Nes aan de Amstel vastgesteld door het bestuur van de Stichting Dorpshuis Nes aan de Amstel d.d. 9 april 2018 Inhoud: 1. Het bestuur 2. Activiteiten

Nadere informatie

Inleiding door de burgemeester

Inleiding door de burgemeester Toespraken ter gelegenheid van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen bij de Algemene Gelegenheid van 2012 (vrijdag 27 april 2012, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Soest), uitgesproken door

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT.

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. Notulen van de vergadering van de Seniorenraad Lisse (S. L.), gehouden op maandag 11 maart 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis te Lisse. Aanwezig: H. Michel, H. Hoogkamer,

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Januari 2019

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Januari 2019 Studio58 & omgeving Activiteiten Januari 2019 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Stichting belangenbehartiging mantelzorgers Son en Breugel JAARVERSLAG Juli 2017

Stichting belangenbehartiging mantelzorgers Son en Breugel JAARVERSLAG Juli 2017 Stichting belangenbehartiging mantelzorgers Son en Breugel JAARVERSLAG 2016. Juli 2017 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord blz. 2 2. Het begin blz. 3 3. Bestuur blz. 4 4. Platform blz. 6 5. Financieel verslag

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Info no. 256 december 2016 / januari 2017

Info no. 256 december 2016 / januari 2017 Secretariaat: D.Burggraaff-Siebesma Meester Flapperlaan 5 8801 BN Franeker tel: 391733 www.pcob.nl Prot.Chr.Ouderenbond e-mail:hjburggraaff@hotmail.com Afd. Franeker en Omstreken Banknummer:NL17RABO 0118371274

Nadere informatie

Impressies van de gehouden ALV op 21 juni 2012 in Voldendam

Impressies van de gehouden ALV op 21 juni 2012 in Voldendam Impressies van de gehouden ALV op 21 juni 2012 in Voldendam Wij hebben onze ALV in Volendam gehouden in het bijzondere hotel Spaander. Wim Runderkamp, wethouder van Edam-Volendam en penningmeester van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Jaarverslag Schooljaar 2017-2018 Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Inhoud 1 INLEIDING 1 2 DOEL VAN DE OUDERVERENIGING 1 3 SAMENSTELLING OUDERVERENIGING 1 3.1 SAMENSTELLING

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

Kom erbij op Walcheren

Kom erbij op Walcheren Kom erbij op Walcheren Kom erbij op Walcheren! Donderdag 22 september 2016 Opening van de Week tegen Eenzaamheid Locatie: markt in Middelburg Tijd: 20.00 uur Omschrijving: Wethouder Szaravinski geeft de

Nadere informatie

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de laatste nieuwsbrief van het 8 ste jaargang. Waarin U kunt zien wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

Walcheren leest voor!

Walcheren leest voor! op Walcheren Walcheren leest voor! Donderdag 22 september 2016 Opening van de Week tegen Eenzaamheid Locatie: Markt in Middelburg Tijd: 20.00 uur Omschrijving: Wethouder Szarafinski geeft de aftrap van

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Eenmaal, andermaal...verkocht!

Eenmaal, andermaal...verkocht! 9 MAART 2018 BADPAVILJOEN, DOMBURG Eenmaal, andermaal...verkocht! Na het succes van vorig jaar organiseert JCI Walcheren wederom een veiling voor lokale goede doelen. Deze veiling is een evenement voor

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

KBO voor 55-plussers afdeling Ursem

KBO voor 55-plussers afdeling Ursem KBO voor 55-plussers afdeling Ursem NESTORBEZORGERS J. Schuitemaker Bavohof 6 T. Vendel Haverkampstraat 3 Th. Dol Ruijterstr 7 T. Mak Bavohof 12 T. Wever Mastakker 1 T. Dol Kerkweg 11 A. Langereis Noordgouw

Nadere informatie

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning.

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning. JAARVERSLAG 2007 Het bestuur, bestaande uit: Lou Klaver, Anneke Helder, Peter Timmerman, Peter Sasburg en vanaf maart Annie Vlaar-Oudeman, is 8 maal voor vergadering bijeen geweest. In november konden

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

KBO GOES 23 November 2017

KBO GOES 23 November 2017 KBO - afdeling Goes een kei van een ouderenbond 55+? voor 24,00 per jaar bent u al lid Info: www.kbogoes.nl Tel: 0113-216154 Algemene Ledenvergadering KBO GOES 23 November 2017 Naar beneden scrollen Programma

Nadere informatie

Tokonoma. van de maand

Tokonoma. van de maand nieuwsbrief mei 2014 B O N S A I vereniging Midden Nederland opgericht in 1977 en aangesloten bij de Nederlandse Bonsai Vereniging Voorzitter: Bob van Ruitenbeek 06-184 712 27 bonsai_moyogi@hotmail.com

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda JAARVERSLAG 2018 NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan 8 2806 NJ Gouda http://www.eenheerlijkthuis.nl contact@eenheerlijkthuis.nl 06-24893958 Organisatiegegevens Stichting Een

Nadere informatie

Belangenorganisatie van senioren. KBO s-hertogenbosch Afdeling Centrum-Zuid. Jaarkalender 2017 vijfde jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie van senioren. KBO s-hertogenbosch Afdeling Centrum-Zuid. Jaarkalender 2017 vijfde jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie van senioren KBO s-hertogenbosch Afdeling Centrum-Zuid Jaarkalender 2017 vijfde jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Voorwoord van de Voorzitter Namens het volledige bestuur wens ik u een gelukkig

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Verslag onderzoek UvA-senioren

Verslag onderzoek UvA-senioren Verslag onderzoek UvA-senioren 1. Inleiding De Kring UvA-senioren heeft een enquête gehouden onder haar leden. Met deze enquête is onderzocht hoe de leden de activiteiten ervaren, wat ze van de Uitdienstbode

Nadere informatie

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma L I O N S C L U B N I J M E G E N 2 0 16-2 0 17 LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari 2017 programma Dinsdag 20 december 2016 18.00 uur, Lions Kerstviering, partners welkom Zondag 8 januari

Nadere informatie

KBO NH. Het Werkplan december 2012

KBO NH. Het Werkplan december 2012 december 2012 KBO NH Het Werkplan 2013 In het werkplan staat in hoofdlijnen beschreven wat de KBO-NH gaat doen in 2013. Het betreft hier het pakket zoals het door besluiten van de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten.

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Werkplan 2016 Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Belangenbehartiging blijft ook in 2016 een belangrijk speerpunt. Vanuit KBO Overijssel

Nadere informatie

KBO-Wijzer. alle KBO-activiteiten staan ook open voor niet-leden

KBO-Wijzer. alle KBO-activiteiten staan ook open voor niet-leden KBO-Wijzer 28 april 2016 jaargang 11 nummer 5 MEDEDELINGENBLAD KBO AFDELING MIDDELBURG VEERE voorzitter Ruud Louwes rlouwes@zeelandnet.nl 06 25 55 26 59 secretaris Bart van Dijk kbo-mv@zeelandnet.nl tussen

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014 Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2013-2014 1 Inhoud Samenstelling bestuur... 4 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging...4 Communicatie en overleg... 4 Dag van de leraar... 5 Kinderboekenweek...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster

Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster Kloosterzande,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 INLEIDING Inleiding Sinds 1 januari 2008 is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne NIEUWSBRIEF Juni 2009 Jaargang 05 Nummer 04 De Gouden Klomp, Van Juf Yvonne Wanneer jullie deze Nieuwsbrief ontvangen loopt het schooljaar alweer ten einde, woensdag 24 en zaterdag 28 juni zijn de laatste

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

KBO Afdeling Woerden

KBO Afdeling Woerden KBO Afdeling Woerden Jaarverslag 2011 Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in 1997 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.....3 1. Doelstelling van de KBO, afdeling Woerden...4 1.1 Algemeen...4

Nadere informatie

Activiteiten in Swellengrebel Maart 2018

Activiteiten in Swellengrebel Maart 2018 Meer Bewegen Voor Ouderen: Beweeggroep voor senioren. Bewegen vanuit de stoel, in een heel gezellige groep in het stilte centrum van Swellengrebel. Spelenderwijs proberen we de fitheid te bevorderen en

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 Voorzitter: Jo Paffen 06-16889012 045-5743084 voorzitter@ssovh.nl Secretariaat: Schaesbergerweg 157 6415 AG Heerlen secretaris@ssovh.nl Penningmeester: Jo Ampts Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 06-47252779

Nadere informatie

Ika verwendag

Ika verwendag 30-07-2017 Ika verwendag Op zondag 30-07-2017 heeft de IKA haar 2 jaarlijkse Verwendag voor de 70+ leden gehouden. Van 14.00 tot 18.00 uur. In het wijkcentrum de Schelf. Zoals we dat vaker meemaken komen

Nadere informatie

MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973.

MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973. MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973. Jaarverslag secretariaat/ledenadministratie MGATO 2018 1. Bestuurszaken De samenstelling van het bestuur was in 2018 als volgt: Han Volkers

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: januari 2019 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5

INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5 JAARVERSLAG 2010 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK PAGINA 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5 5. JAARVERGADERING EN LEDENVERGADERINGEN 5 Hoeven,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting De Klaprozen Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer

Jaarverslag 2013 Stichting De Klaprozen Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Jaarverslag 2013 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Amsterdam Juni 2014 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer

Nadere informatie

De heer Cees Veldkamp (75) is vanmorgen (vrijdag 24 april) benoemd tot Ridder

De heer Cees Veldkamp (75) is vanmorgen (vrijdag 24 april) benoemd tot Ridder NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 192 25 april 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande C.H.J. Veldkamp Ridder in de Orde van

Nadere informatie

Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter Vereniging woongroep Lugtensteyn Jaarverslag 2015 1 Voorwoord van de voorzitter De woongroep bestond begin 2015 uit 35 personen. Laura Jongbloed kon niet meer zelfstandig wonen ondanks alle hulp die zij

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

belangrijke data oktober 2016 nr. 7

belangrijke data oktober 2016 nr. 7 belangrijke data..... 13 oktober 2016 nr. 7 Vrij 14 oktober Studiedag, alle leerlingen vrij Maa 17 oktober t/m Vrij 21 oktober Herfstvakantie Don 27 oktober Herfstwandeling Oosterpark gr. 1/2, 8.45 uur

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 9 december

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 9 december Koornhorst in Beweging Thee & Taart Nieuws van vrijdag 9 december In deze Thee & Taart Nieuwsflits: Het is een speciale Thee en Taart. Vandaag is de overhandiging van het boekje over Gewoon Bijzonder van

Nadere informatie

KBO- Afdeling Woerden

KBO- Afdeling Woerden KBO- Afdeling Woerden Jaarverslag 2013 Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in 1997 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.....3 1. Doelstelling van de KBO, afdeling Woerden...4 1.1 Algemeen...4

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Jaarvergadering op Zaterdag 8 Mei. Na een korte openingsrede van de voorzitter \verd overgegaan tot de afwerking van de vele agenda-punten.

Jaarvergadering op Zaterdag 8 Mei. Na een korte openingsrede van de voorzitter \verd overgegaan tot de afwerking van de vele agenda-punten. Jaarvergadering op Zaterdag 8 Mei. Na een korte openingsrede van de voorzitter \verd overgegaan tot de afwerking van de vele agenda-punten. De notulen van de vorige Jaarvergadering te Utrecht werden zonder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Homepage: DE UITWISSELING. Schooljaar: Nummer: 5 Uitgifte:

Homepage:  DE UITWISSELING. Schooljaar: Nummer: 5 Uitgifte: Hoofdgebouw Flamingoweg 53 4386 DT VLISSINGEN Tel.: 0118-46 03 44 Nevenvestiging Kleiweg 15-17 4386 PA VLISSINGEN Tel.: 0118-47 87 92 E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande In duister gehuld. Dat was het thema

Nadere informatie